SACCSIV – blog ortodox

CONFERINTA Ieromonah RAFAIL NOICA la IASI, 13 noiembrie, ora 16. Sa-l intrebam despre MARELE SINOD

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 12, 2016

Iata ce putem citi la http://www.doxologia.ro/arhiepiscopia-iasilor/simpozion-international-intalnirea-cu-duhovnicul-parintele-sofronie-saharov:

[…]

Organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Colocviul Întâlnirea cu duhovnicul își propune să aducă în fața conștiinței creștinilor (laici, clerici și monahi) chipurile unor părinți duhovnicești care au avut o puternică influență asupra numeroșilor ucenici pe care i-au îndrumat, atât în mănăstiri, cât și în lume. În acest an, evenimentul va omagia personalitatea Părintelui Sofronie Saharov, de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” Essex, Marea Britanie.

Participanții, veniți din mai multe zone ale Europei, sunt ierarhi, clerici, monahi și laici care, în mare parte, l-au cunoscut pe Părintele Sofronie și care ne vor aduce o mărturie despre acesta și învățăturile lui. Astfel, duminică, 13 noiembrie, începând cu ora 16.00, la Centrul de Conferințe Agora (fost Providența) va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, în cadrul căruia vor conferenția Înaltpreasfințitul Ierótheos Vlachos, Mitropolit de Nafpaktos, Grecia și Ieromonahul Rafail Noica.

Evenimentul va fi transmis live pe portalul doxologia.ro și pe pagina de Facebook: FB/doxologia.ro/.

De asemenea, luni, 14 noiembrie, și marți, 15 noiembrie, vor conferenția, printre alții și: Înaltpreasfințitul Părinte Serafim Joantă, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei şi Luxemburgului și Mitropolit Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord; Ierom. Melchisedec, de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul”, din Essex, Marea Britanie; Jean Claude Polet, de la Asociația „Sfântul Siluan Athonitul”, din Paris, Franța; Georgeos Mantzaridis, profesor emerit la Facultatea de Teologie a Universității „Aristotel” din Tesalonic, Grecia; Monahul Nicodim Aghiopavlitul și Ieromonahul Filotheos Grigoriatul din Sfântul Munte Athos.

Din rațiuni organizatorice, în seara de 13 noiembrie, participarea la eveniment se va face exclusiv în baza biletelor de intrare, puse la dispoziție gratuit.

Laicii și preoții de mir pot ridica biletele astfel:
– rezidenții din Iași de la Secretariatul Centrului Eparhial Iași;
– persoanele din afara Iașului solicitând, nominal, rezervarea unui bilet pe adresa de email:info.simpozion@gmail.com.
Monahii și monahiile vor solicita și ridica biletele de la Sectorul Exarhat.

[…]

   Comentariu saccsiv:

O chestie pe care n-am inteles-o e treaba cu biletele. Conform articolului http://ziarullumina.ro/anunt-privind-biletele-pentru-deschiderea-oficiala-a-colocviului-international-Intalnirea-cu-duhovnicul–2016-117326.html din 10 noiembrie, “Biletele puse la dispoziţie gratuit pentru acest eveniment s-au epuizat.”

 

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cercetătorii ruși susțin că au găsit leacul perfect: 4 linguri pe zi și cancerul dispare said, on noiembrie 12, 2016 at 6:22 pm

    Cercetătorii ruși susțin că au găsit leacul perfect: 4 linguri pe zi și cancerul dispare

    Sistemul Sanatatii din Rusia a facut mari progrese in cercetarea cancerului si descoperirea remediului ce nu lasa celulele canceroase sa se dezvolte. Tratamentul realizat de profesorul rus, Hrist Mermerski este considerat de multi drept o descoperire revolutionara in medicina intrucat a reusit sa demonstreze acest lucru. Acest remediu contine vitamine esentiale, saruri minerale, substante bioactive, proteine, carbohidrati si grasimi vegetale.
    Acesta creste performanta tuturor organelor interne si glandelor, cele care mentin organismul sanatos. Se pare ca remediul creat de profesorul Mermerski vindeca muscaturile veninoase ale serpilor, boli de inima, intareste sistemul imunitar, curata ficatul si rinichii. In plus, sustine buna functionare a creierului si memoriei, previne infarctul si ii trateaza pe cei care au suferit de un atac de inima sau atac cerebral. Nu putini sunt cei care spun ca este cel mai bun remediu.
    Ingrediente:
    400 grame de seminte de grau incoltit
    400 grame de nuci proaspete
    15 lamai sanatoase, Bio
    12 capatani de usturoi
    1 kg de miere organica
    Cum se obtin semintele de grau incoltit

    Puneti cele 400 grame de grau intr-un recipient si turnati apa peste astfel incat sa fie in totalitate acoperite. Dupa 10-12 ore se scurg boabele printr-o strecuratoare. Se clatesc bine si se pun intr-un castron unde se lasa aproximativ 24 de ore pana ce graul incepe sa incolteasca.
    Cum se prepara remediul

    Pisati bine graul incoltit, nucille si usturoiul curatat. Razuiti 5 lamai si apoi amestecati-le cu graul, nucile si usturoiul. Adaugati sucul de la celelalte 10 lamai si amestecati pana ce veti obtine o pasta omogena. Apoi se adauga mierea si se amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn. Compozitia se toarna apoi intr-un pahar si se lasa in frigider timp de 3 zile, dupa care poate fi consumata.
    Cum se consuma

    Trebuie sa consumati remediul cu 30 de minute inainte de micul dejun, inainte de pranz, inainte de cina si inainte de a merge la culcare. Daca luati acest remediu celulele canceroase vor fi distruse. Cu totii avem aceste ingrediente in casa asa ca, nu stati pe ganduri si folositi-l cu incredere!
    Doctorul zileiCercetătorii ruși susțin că au găsit leacul perfect: 4 linguri pe zi și cancerul dispare – Doctorul zilei

    http://www.doctorulzilei.ro/cercetatorii-rusi-sustin-ca-au-gasit-leacul-perfect-4-linguri-pe-zi-si-cancerul-dispare/

    Apreciază

    • calin said, on noiembrie 12, 2016 at 10:47 pm

      Inca o manevra a ereticilor ecumenisti (in speta Celofan&co.) de a pacali credinciosii. Il scot acum la rampa (sau la inaintare) pe pr Rafail Noica pt a demonstra duhovnicia cu care incearca sa se legitimeze. Iar daca luam seama la faptul ca va conferentia si arhi-ereziarhul Joanta, cred ca avem imaginea completa.

      Apreciază

      • Ioan said, on noiembrie 13, 2016 at 11:01 am

        Primul om care ar fi vorbit impotriva sinodului din Creta ar fi fost Raifail Noica daca era cu adevarat un om sfant.

        Aceasta este parerea mea, poate ma insel. Sper din toata inima sa nu fie asa cum gandesc.

        In vechime, sfintii isi lasau pustia lor draga si mergeau in orase sa marturiseasca public atunci cand Ortodoxia era atacata. Nu exista scuza „pustia” in caz de erezie.

        Sfintii Parinti ne-au ramas singurii indrumatori cu adevarat acum.

        Toti cei care si-au castigat imaginea de mari duhovnici in ochii oamenilor sunt acum un factor de intarire sau de sminteala, de cadere. Daca sunt in inselare vor insela la randul lor si pe altii si se vor face pricina de cadere a multora. Daca insa sunt drepti acestia devin adevarate faruri calauzitoare in acest secol intunecat.

        Cum vedem si ii deosebim pe adevaratii slujitori ai lui Hristos de falsii pastori? Uitandu-ne in oglinda Sfintei Scripturi si in cartile Sfintilor Parinti.

        Daca conglasuiesc, atunci da, sunt ai lui Hristos si ai nostri. Daca se contrazic cu Sfanta Scriptura si cu Parintii atunci nu sunt de ai nostri, indiferent de vorba lor mestesugita sau de cunostintele lor.

        Duhul Sfant nu se poate contrazice pe sine.

        Adica nu poate spune, prin gura Sfintilor „ecumenismul este pan-erezie” si altadata ca nu este asa.

        Dumnezeu nu are patimi si nu greseste.

        Tinerii din Babilon nu au asteptat de la altii marturisirea. Cand toti s-au lepadat ei au marturisit.

        Sfantul Vasile cel Mare spune:

        ” Apoi, tinerii (aruncaţi în foc) în Babilon ne-au învăţat că, chiar dacă nimeni nu există de partea bunei credinţe, se cuvine să ne facem datoria. Ei, din mijlocul flăcării, lăudau pe Dumnezeu fără a lua în seamă mulţimea celor care dispreţuiau adevărul — şi trei fiind, se sprijineau reciproc. De aceea, nici pe noi nu ne-a înfricoşat mulţimea duşmanilor, ci, punîndu-ne nădejdea în ajutorul Duhului, am predicat adevărul cu toata îndrăzneala. De altfel, ar fi cel mai rău lucru dintre toate ca, pe cand cei care defaimă pe Duhul să-şi ia curajul a înfrunta dreapta credinţă cu atîta uşurinţă, noi, cei ce avem un astfel de apărător, să ne temem a sluji învăţătura pe care am primit-o de la Părinţi pe calea Tradiţiei.”(Despre Sfîntul Duh, Scrieri III, IBMBOR, 1988, pag. 92)

        Apreciază

  2. cca70 said, on noiembrie 12, 2016 at 7:35 pm

    off topic

    Statele din afara UE inca mai au oamenii normali la cap:

    http://www.evz.ro/mexicul-a-respins-definitiv-propunerea-presedintelui-de-legalizar.html

    Apreciază

  3. mircea.v said, on noiembrie 12, 2016 at 9:03 pm

    De la ortodox din Austria:
    La scoala, cls a 8-a, li s-a spus copiilor ca banii lichizi vor disparea, ca se va plati doar electronic peste tot, si ca nu va mai fi card ci o bratara…

    Apreciază

  4. Nimbus said, on noiembrie 12, 2016 at 10:16 pm

    Apreciază

  5. Adi said, on noiembrie 12, 2016 at 11:12 pm

    off topic

    Are cineva idee cine canta psalmul 134 la inceputul filmarii cu Parintele Iulian Prodromitul ?? postat acum 3-4 zile.

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/11/09/video-parintele-iulian-de-la-prodromul-despre-marele-sinod-nu-mai-trebuie-pomeniti-nu-suntem-schismatici-ci-prigoniti-nu-i-valabila-caterisirea-nu-avem-voie-sa-tacem/

    Apreciază

  6. un fir de praf said, on noiembrie 12, 2016 at 11:56 pm

    parintele noica este adus la iasi sa linisteasca oamenii,sa le spuna ca e ok cu ierarhi ,e bine si cu creta toate-s bune si frumoase ,manipularea se practica si inca foarte bine

    Apreciază

  7. Sorin G said, on noiembrie 13, 2016 at 12:10 am

    Sa imi fie cu iertare freatilor,ce se mai aude de sinodul din ianuarie ?Va mai avea loc?
    Doamne Ajuta

    Apreciază

  8. Iones said, on noiembrie 13, 2016 at 2:19 am

    Vaccinul interzis în 19 ţări este distribuit în România de Unifarm

    Read more: http://ro.sputnik.md/society/20161112/9854934/vaccin-interzis-distribuit-romania-unifarm.html

    Apreciază

  9. sherlock_holmes said, on noiembrie 13, 2016 at 3:04 am

    Da,ar fi bine sa fie intrebat parintele Rafail Noica,un om duhovnicesc,despre adunarea din Creta si documentele semnate ” Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine”, „Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea modernă” și „Sfânta Taină a Cununiei și impedimentele la aceasta ” . Aceasta daca le-a studiat sau are ceva incredintare de la Dumnezeu despre ele.

    Poate si ceva cuvinte despre cuvintul sfintului Serafim Rose : ” Este mai tirziu decit credeti! ” legat de toata nebunia acestei lumi si viteza uluitoare cu care se dezumanizeaza.Si daca va raspunde cu Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui! cuvint al Sfintului Siluan,sa dezvolte cumva acest cuvint pentru oamenii mai simpli de la orase si sate precum si pentru cei din alte tari care nu pot participa la conferinta.

    Apreciază

    • sky said, on noiembrie 13, 2016 at 11:48 am

      Mai interesant este ca va participa si IPS Ierotheos Vlahos, cred ca el este cel mai in masura sa raspunda la intrebarile despre sinodul din Creta, a participat, nu a semnat, dar totusi este in comuniune cu ceilalti ierarhi din Grecia care au semnat si ii pomeneste; ce vreau sa zic e ca ar trebui intrebat despre asta si facut o paralela cu situatia de la noi.

      Apreciază

    • el said, on noiembrie 13, 2016 at 12:55 pm

      sherlock_holmes

      „parintele Rafail Noica,un om duhovnicesc,”____ mai suurel cu „duhovnicia” lui razvanel noica !! „duhovnicie” se vede de la voi de spere ocean poate…. aici se numeste APOSTAZIE .
      ia spune ca luminare adat el Biserici pe temele actuale atat de stringente, de viata sid e moarte : EREZIA ecumensita ajunsa sub forma ei MOSNTRUOASA de dupa Creta si APOSTAZIE lepadarii prin cipuri????
      ai auzit tu ceva pe temele atea de la FATRANCIUL asta ?

      sau ti se pare ca e atata de „pustnicit” ca NU mai cunoaste situatia actuala a Bisericii?
      chiar si asa de ar fi , de este pustnic adevarat dar IGNORA PROBLEMELE ARZATOARE ale Bisericii inseamna ca pustincia „inalta” lui e INSELARE de la demoni si PARERE/PRELEST.

      ca de guraliv este destul „pustincelul” vostru , scrie MACULATURA ( „carti” care sa „lumineze” pe altii probabil impins de duhul „sfant”??? din „putzul” propriei lui gandiri( PARERI) …. si nu se indeletniceste cu tacerea absoluta

      iar acum HOP si la conferinte…. taman ca Sfintii PUSTINCI ai Bisericii nu-i asa?

      Apreciază

      • sherlock_holmes said, on noiembrie 13, 2016 at 5:58 pm

        Pai ori se indeletniceste cu tacerea absoluta ori trebuie sa vorbeasca de temele actuale stringente,cum doresti tu.
        Nu se poate sa maninci si prajitura si sa o ai intreaga dupa ce ai mincat-o.Duhul Sfint oricum nu vorbeste niciodata cum vorbesti tu,parerea mea.Recunosc insa ca esti un om inteligent,precum si adminii de pe ric,numai ca limbajul tau,precum si al acelora ( mai rar insa ) lasa de dorit.Iti doresc si tie pocainta si saccsiv sa-ti tempereze mesajele necuviincioase,asa cum a promis pe pagina sa:

        Apreciază

  10. valentinortodoxblog said, on noiembrie 13, 2016 at 8:26 am

    Dacă este chemat și pr Rafail Noica, greu de crezut că va spune adevărul. O va scalda duhovnicește fara să spună ceva mărturisitor. Doar nu erau nebuni organizatorii să cheme pe cine nu trebuie. Asta înseamnă că pr Rafail este dispus să facă compromisuri și sminteala. Iar cu biletele, primul lucru care îmi trece prin cap este că nu mai sunt primiți decât spectatori ” cuminți ” care nu pun întrebări incomode. Pai dacă cineva trebuie să facă o mică procedură de a cere un bilet pt sine la această conferință, e limpede că i se eliberează biletul după ce persoana solicitantă este verificată. Ceea ce inseamna ca deja exista o baza de date a persoanelor de care arhiepiscopia beneficiază sau că autoritatea statului este direct implicată și monitorizează atent un astfel de eveniment de de creiere. Multumesc frumos

    Apreciază

    • r.v. said, on noiembrie 13, 2016 at 1:35 pm

      @valentinortodoxblog
      exact asa este. Biletele gratuite ,,s-au epuizat” din start. Dar s-a gasit o solutie avand in vedere solicitarile numeroase: conferinta va putea fi urmarita dintr-o sala alaturata (transmisie live). Dar si pentru aceasta sala alaturata, se vor da bilete la fel ,,controlate”… Le e frica!

      Apreciază

  11. valentinortodoxblog said, on noiembrie 13, 2016 at 8:27 am

    Scuze: de spălare de creiere #

    Apreciază

  12. ban said, on noiembrie 13, 2016 at 1:30 pm

    Daca vine si ereticul serafim geanta, ar fi un act de curaj sa spuna pr. Rafail ceva rau de sinod. Dar sa speram, ca pana acum nu s-a pronuntat, parca, despre sinod. Daca va lauda sinodul, e clar si cu el

    Apreciază

    • tanase said, on noiembrie 13, 2016 at 8:55 pm

      @ban, nu mai e necesar sa se pronunte impotriva sinodului intrucat s-a pronuntat deja PENTRU arhiereii mincinosi (teofan-celofan, daniel, etc), indemnand oamenii sa se roage in continuare pt ierarhia apostata.
      I-auzi ce zice;
      „Multi astazi, mai ales sub influenta gandirii lumii acesteia, vad tot felul de prihane in noi, in slujitorii Bisericii si nu intotdeauna gresesc vazandu-le. DAR cum am mai facut-o candva aici in Romania, o fac si acum, VA ROG SI VA INDEMN: purtati in rugaciunile voastre PE mai-marii vostri in Duh, PE păstorii vostri, PE arhiereii vostri, PE Preafericitul Patriarhul nostru si parintele Bisericii noastre. Fiindca precum si voi, si noi toti, ne putem sfinti viata prin lucrarea preotiei si prin rugaciunea ierarhilor si parintilor nostri, asa si ierarhii, si parintii nostri si ai vostri au, avem nevoie de rugaciunea si de sprijinul vostru. NE DE JUDECATA AVEM NEVOIE – are cine sa ne judece(BLEAH – ce prosteala ieftina! n.m.): Dumnezeu – si TREBUIE sa invatam cu totii CONSTIINTA NOASTRA sa ne judece pe fiecare dintre noi si nu pe aproapele.(CE ARHIERESC-SECURISTIC SUNA!) Cine judeca pe aproapele face un pas de lucrare antihristica.(MDA!) “Anti” in greaca inseamna „impotriva”, dar si „in loc de”. CINE SUNT EU CA SA-I IAU LOCUL LUI HRISTOS JUDECAND PE CINEVA, IN AFARA DE MINE INSUMI?”- perversitate dusa la extrem din partea lui pr. Noica, adica chiar nu conteaza daca observi derapajele, tradarea, apostazia si conducerea in iad a oamenilor simpli de catre iereziarhii-securisti, noi astia mai mititeii nu trebuie sa-i judecam ci sa ne rugam pt. ei!

      Tata ereticilor tot asa zicea cam la fel la min. 3;39 „…o persoana gay, care il cauta pe Domnul, are bunavointa, CINE SUNT EU CA SA II JUDEC?”

      Asa incat saracul „sfant” e cazut, duce catre iad pe cei ce-l asculta!

      Apreciază

  13. tanase said, on noiembrie 13, 2016 at 9:12 pm

    Comentariu saccsiv:

    O chestie pe care n-am inteles-o e treaba cu biletele. Conform articolului http://ziarullumina.ro/anunt-privind-biletele-pentru-deschiderea-oficiala-a-colocviului-international-Intalnirea-cu-duhovnicul–2016-117326.html din 10 noiembrie, “Biletele puse la dispoziţie gratuit pentru acest eveniment s-au epuizat.”

    Ce anume nu ai inteles Vasile? Ca a fost de la bun inceput totul bine organizat asa-incat nimeni sa nu miste in front?
    E o intreaga mascarada regizata de „baietii destepti din sistem” menita sa contracareze efectul realizat de conferintele monahilor din Athos ca urmare a sinodului talharesc din Creta. Poate vei reusi sa afli cumva cum s-au dat aceste bilete si cine au fost „fericitii beneficiari”, caci am convingerea ferma ca toti participantii au fost alesi pe spranceana astfel incat sa nu puna intrebari incomode!
    Pe cuvant ca astia nu au nici o limita in viclenia lor.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.