SACCSIV – blog ortodox

Sa-i ajutam pe parintii Antim, Macarie, Atanasie, Elefterie, Grigorie

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 6, 2016

Dupa cum stiti, avem deja parinti ce au interupt pomenirea Ierarhilor ecumenisti si sunt prigoniti:

AUDIO (si transcriptul). Parintele ANTIM (ce a parasit Manastirea Bistrita) si parintele HARITON (Muntele Athos) discutand pe tema MARELUI SINOD: “ce vom face, unde ne mai spovedim, unde ne mai împărtășim, unde mai mergem la Liturghie?”

EXCELENT: Parintii Macarie Banu si Atanasie Parfeni RESPING SANCTIUNEA opririi totale de la savarsirea lucrarilor sfinte. VOR CONTINUA sa savarseasca lucrarile sfinte si nici de acum incolo nu-l vor mai pomeni pe Ierarh. Cititi integral CONTESTATIA lor

Iata decizia IPS Ioachim Bacauanul pentru Parintele Elefterie Tarcuta: LA FRIG, ca-i batran si poate scapa de el …

Ierom. Grigorie (Manastirea Lacul Frumos): De ce am intrerupt pomenirea chiriarhului?

Iata un e-mail primit de la fratele octoviv:

Hristos a Înviat!
Cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus
Hristos, Fiul lui Dumnezeu, am și eu o rugăminte-întrebare la tine:
Poți să îmi dai vreun număr de cont bancar unde aș putea depune niște
‘hârtii’ câștigate din muncă cinstită fie pentru părintele Macarie Banu,
fie pentru părintele Grigorie, fie pentru părintele Elefterie Tărcuță???
Mulțumesc frumos pentru răspuns, dacă îmi vei răspunde.
Iartă-mă.
Hristos a Înviat!

   Comentariu saccsiv:

Adica e cazul sa punem deja in practica ceea ce am discutat pana acum teoretic, de exemplu la rubrica de comentarii de la:

https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/02/de-ce-au-tacut-preotii-si-monahii-anti-ecumenisti/

Eu am inceput sa ma interesez, dar rog pe cei ce deja sunt in legatura cu ei, sa le ceara acordul sa facem public modalitatile prin care ii putem ajuta, apoi sa-mi dea un semn.

Doamne ajuta!

 

150 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cosminmatiu said, on noiembrie 6, 2016 at 5:44 pm

    Eventual si adrese de la oficii postale unde sa poata ei merge sa ridice bani sau pachete.
    Aceste adrese sa le dai tu saccsiv numai la cei de incredere.
    E timpul sa coboram in „catacombe”.

    Apreciat de 2 persoane

    • saccsiv said, on noiembrie 6, 2016 at 5:48 pm

      cosminmatiu

      Raportat la numarul urias de cititori, eu va stiu pe putini.
      Si pana la urma, daca-i un intrus ce trimite bani prin posta unui parinte, ce rau ar putea sa-i faca? Nimic, frate, ii ia caii de la bicicleta.

      Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on noiembrie 6, 2016 at 5:55 pm

        Ai dreptate, atunci cont sau un oficiu postal unde parintii sa poata ridica cand vor.

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 6, 2016 at 6:12 pm

        saccsiv

        Are dreptate cosminmatiu:

        Cuvântul Cel Veșnic Viu și Adevărat ne grăiește prin Sfântul Evanghelie de la Sfântul Apostol Matei:

        „Tu însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta, ca milostenia ta să fie într-ascuns și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.”

        Și în plus Sfântul Părinte Cuvios Iustin Pârvu, nu primea banii oricui – cine știe mai bine, să confirme sau să infirme -, spunea, nu îmi aduc aminte acum în ce predică, era legat de banii care veneau pentru Mănăstirea de la Aiud, spunea ceva de genul că „toate mănăstirile din țara noastră s-au făcut cu bănuțul văduvei nu cu bani veniți de la oameni care i-au agonisit prin muncă necinstită”, dacă găsesc exact citatul, cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, îl voi posta aici.

        Și în plus:
        Profetiile Arhim. Gavriil: despre EXTRATERESTRII, despre CUM VOM REZISTA IN MUNTI SI PADURI, despre ANTIHRIST si adeptii sai fara fapte bune dar care „vor umbla la biserica, se vor boteza si vor predica poruncile evanghelice” …:
        https://saccsiv.wordpress.com/2013/08/23/profetiile-arhim-gavriil-despre-extraterestrii-despre-cum-vom-rezista-in-munti-si-paduri-despre-antihrist-si-adeptii-sai-fara-fapte-bune-dar-care-vor-umbla-la-biserica-se-vor-boteza-si-v/
        […]
        Produsele pe care pun semnul lui antihrist nu vă pot dăuna. Aceasta încă nu este pecetea. Trebuie rostită rugăciunea „Tatăl nostru”, de însemnat cu sfânta cruce, de stropit cu aghiasmă și astfel se va sfinţi orice hrană.
        […]

        […]
        Nu vă temeți. Principalul este să nu fie primită pecetea lui antihrist pe mâna dreaptă și pe frunte.
        Nu mâncați pâinea celui care a primit pecetea lui antihrist. (cred că e valabil și pentru ‘hârtii’ și pentru orice fel de bunuri materiale – nota mea)
        […]

        Iertați-mă.

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 6, 2016 at 7:05 pm

        octoviv

        Frate, ai avut gand bun sa-i ajuti. Nu te apuca sa ridici ziduri. Eu te stiu pe tine? Ca nu te stiu. Comentezi bine si atunci zic ca e de bine cu tine. Cu cateva exceptii, crezi ca pe restul ii stiu mai bine? Nu-i stiu. Lasa asa, sa lucreze bunul Dumnezeu, cu strangerea banilor, cum se intampla in cazurile de milostenie, operatii si altele.

        Apreciat de 1 persoană

      • marinela said, on noiembrie 6, 2016 at 9:55 pm

        Ai dreptate ,frate Vasile,n-ai cum sa ne cunosti ,decit prin ceea ce lasam sa se intrevada din noi aici pe blog,prin comentariile noastre,mai mult sau mai putin pertinente.Dumnezeu va lucra la inima fiecaruia dintre noi ,sa ajute dupa puteri pe acesti eroi ai nostri,care au avut curajul marturisirii Adevarului,neprecupetind nimic.Dumnezeu sa-i intareasca pe acesti curajosi parinti ,sa lupte cu stoicism pina la capat ,iar noua ,sa ne rinduiasca acelasi curaj de marturisire si putere, sa-i ajutam cu cit putem fiecare.Doamne ajuta si pocainta spre mintuire !Iertati-ma de cuvint prost!

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 6, 2016 at 10:34 pm

        Frate saccsiv

        Cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, aș vrea în continuare să îi ajute El prin mine.

        Nu vreau să ridic nici un zid.

        Să-i acopere Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu pe toți părinții pomeniți de tine în acest articol și pe cei care li se vor mai alătura ca atunci când vor primi ceva de la persoane care vor să le facă rău și le pun gând rău sau să le corupă credința, în ceea ce le trimit (‘hârtii’ sau alte bunuri materiale), să fie imuni la gândurile și lucrările lor drăcești.

        Dacă nu o pățeam (dacă nu primeam daruri cu ‘surprize’) și nu citeam la Sfântul Părinte Cuvios Gavriil Mărturisitorul, ceea ce am scris mai sus, nu atrăgeam atenția. Ăsta a fost singurul gând cu care am scris comentariul de mai sus.

        Am încercat să îți scriu în repetate rânduri pe email că vreau să vorbesc cu tine, ca să zic așa, ‘față către față’, ca să mă cunoști, nu ca să mă afirm sau ca să ies în față, ci ca să îți vorbesc despre niște idei care mi-au trecut astă vară prin cap legate de modalități de comunicare pe internet atunci când nu se va mai putea comunica prin internet, dar înțeleg și te înțeleg că nu îți este ușor cu lucrul la acest site, este o muncă titanică, și de aceea nu am mai insistat și chiar ți-am scris la un moment dat într-un comentariu, facă-se voia Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu legat de ideile acelea.

        Așa să fie frate, facă-se voia Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nu după cum vreau eu, ci după cum vrea El, să dăruiască fiecăruia tot ce e de folos la mântuire.

        Iartă-mă și iertați-mă dacă te-am sau v-am supărat cu ceva.

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 6, 2016 at 11:42 pm

        „Pentru că, părutu-s-a Sfântului Duh și nouă, să nu vi se pună nici o greutate în plus în afară de cele ce sunt necesare: Să vă feriți de cele jertfite idolilor și de sânge și de (animale) sugrumate și de desfrâu, de care păzindu-vă, bine veți face. Fiți sănătoși!” (Faptele Sfinților Apostoli 15, 28-29).
        ________________________________________________________________________________________

        Iertați-mă.

        Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

        „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

        Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfinților Tăi Apostoli și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

        Apreciază

      • gheorghi said, on noiembrie 7, 2016 at 12:28 pm

        Venituri… daca-s nedeclarate, nu platesc impozit, atunci „intra” la evaziune fiscala.
        Nu stiu daca expeditorul nu este considerat complice…
        Ar fi bine ca dintre fiii/fiicele pentru care sint duhovnici sa poata plati direct „curentul”, „apa”, „chiria”, asigurarea locuintei, medicamente, alimente, abonament de transport… s.a. din ajutorul celor care sustin materialiceste pe acesti drepti, directionat spre astfele de persoane, de incredere.
        Se subintelege, ca dintre acestia ar fi mai bine – dupa parerea mea – sa se gaseasca donatori, din posibilitatile lor si dintre acelea transmise lor de catre altii.
        Ca sa nu se spuna ca cine plateste – comanda! si vezi, oamne… ei fac jocul cuiva pentru a face schisma in Biserica.
        Cat mai putine date sa apara in postari/comentarii ar fi in sprijinul acestor actiuni particulare , de „sprijin acordat persoanelor aflate in dificultate”. (nu-mi place termenul „privat” – lipsit de…)

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 7, 2016 at 2:17 pm

        gheorghi

        Ce venituri? Ce evaziune? Ii dai omului sa traiasca. Doamne fereste!

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 7, 2016 at 12:48 pm

        Doamne ajută!

        Ți-am trimis un email.

        Iartă-mă.

        Doamne ajută!

        Apreciază

      • Nicu said, on noiembrie 7, 2016 at 9:19 pm

        Am o intrebare, daca la o biserica ecumenista cu clerici si credinciosi ecumenisti se rosteste Crezul corect ortodox, nu se dau de gol singuri ca nu mai este Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica mintindu-se pe ei insusi conform piesei de teatru de la Creta?

        Apreciază

    • ovidiu said, on noiembrie 6, 2016 at 6:48 pm

      Iubiti frati intru HRISTOS!
      Va rog frumos sa ma ierti pentru tot ce v- am gresit cu voie sau fara voie ,si sa va rugati , pentru cel mai mare pacatos ,ovidiu cel mic ,dar cred sincer ca a venit vremea marturisirii curate intru DOMNUL NOSTRUL IISUS HRISTOS!

      DECI DIN DATA DE 08.11.21016.,ORELE 8.31.EU,TOMA OVIDIU,DIN MORENI,STR.ION NEGOESCU ,NR.18

      JUD.DAMBOVITA,DAU ANATEMA la” adunarea TRADATOARE din creta si panarama de sinod local din 28-30 .oct .2016″.SLAVA VESNICA PREA SFANTEI TREIMI SI MAICUTEI DOMNULUI ! ovidiu,cel mai pacatos.

      Apreciat de 4 persoane

  2. iRINA said, on noiembrie 6, 2016 at 5:50 pm

    fii duhovnicesti ai acestor parinti sa ne dea mai multe detalii cum putem lua legatura intre noi pentru a ajuta preotii prigoniti

    Apreciază

  3. calinscutareanu2013 said, on noiembrie 6, 2016 at 6:10 pm

    Dragii mei, am sa va spun o povestioara a parintelui Ilie Cleopa:

    ” Era o manastire cu o ascultare foarte severa: se manca doar o data pe saptamana, duminica. Un frate calugar de acolo a fost desemnat sa plece intr-o calatorie lunga, si ar fi urmat sa lipseasca din manastire o lunga perioada de timp. Toti fratii din manastire se spovedeau si impartaseau de doua ori pe saptamana.
    Acel frate se duce la parintele staret si foarte ingrijorat il intreaba: parinte staret, cun ma voi spovedi eu in aceasta perioada? In afara manastirii toti sunt plini de pacate si nu cred ca un preot de mir ma va putea spovedi si impartasi, pe mine, un calugar care nu s-a spovedit si impartasit decat aici, in Sf. noastra manastire! Ce sa fac?
    Staretul i-a raspuns: Daca pana acum mancai o data pe saptamana, vei manca doar peste doua saptamani si sa vii la mine sa-mi spui ce vei visa in noaptea de sambata spre duminica de azi in doua saptamani!
    Dupa doua saptamani calugarul merge si-i spune staretului:
    Parinte staret, se facea ca eram intr-un loc strain si cam pustiu, fara apa. si tare-mi era sete! Nu se vedea nicairi nicio fantana, niciun parau, nimic! Deodata, in fata mea vad o fantana, dar tare era adanca si nu avea ciutura ca sa scot apa, nu stiam cum sa fac, eram aproape sfarsit de sete! Deodata apare langa fantana un om invelit din cap pana in picioare in bandaje, care ia scufundat in apa care s-a urcat pana sus in fantana la un semn al acelui om un pocal din aur si care l-a pus fe o farfurie foarte frumoasa. Mi-a intins acel pocal si am baut apa care era asa de rece si buna! Ce sa insemne asta Parinte staret?
    Asta inseamna fiule, ca Sf. Euharistie ramane aceeasi atata timp cat e inmanata de un preot in urma rugaciunilor lui in timpul Sf. Liturghii in biserica! Nu te sfii si nu te teme sa o iei in calatoria ta!”

    Va spune ceva aceasta poveste plina de talc a marelui duhovnic Cleopa?

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on noiembrie 6, 2016 at 6:57 pm

      calinscutareanu2013

      Da, sa nu-i pomenim pe Ierarhii ecumenisti si sa nu mergem in bisericile unde sunt pomeniti acestia.

      Apreciat de 1 persoană

      • marinela said, on noiembrie 6, 2016 at 9:44 pm

        Scurt si la obiect ,frate Vasile,asa e cum spui tu.N-avem ce mai cauta la eretici,punct!

        Apreciază

    • cosminmatiu said, on noiembrie 6, 2016 at 7:12 pm

      Asta se aplica doar cand este corba de pacatele personale ale preotului (betiv, preacurvar, etc). In cazul de azi al ereziei nu are nici o valoare

      Apreciat de 2 persoane

    • vio said, on noiembrie 6, 2016 at 7:21 pm

      @calinscutareanu2013,
      Preotii din afara manastirii ereau cumva eretici adica ecumenisti ?

      Apreciază

    • el said, on noiembrie 6, 2016 at 7:29 pm

      par Cleopa NU se referea la preot ERETIC !

      ERETICUL NU mai e nici macar crestin, d`apoi preot, e o LEPADATURA care s-a taiat pe sine sigur din Trupul Lui Hrisos si NU SE MAI AFLA in Biserica desi cu trupul pare viu duohniceste e MORT si desi se afla in biserica MATERIALA e STAIN de Biserica = Trupul Lui Hristos caci rin EREZIA Lui HULESTE Capul Trupului pe Hristos !

      asa ca „talcuieste” NU dupa mintea ta SMINTITA de draci, ci FA CUM AU FACUT fata de EREZIE Sf Parinti ca ei sunt CRAMA si CANONUL Bisericii: DELIMITEAZA-TE / SEPARA-TE de ea(erezie si eretici) , ca daca nu esti MORT duhovniceste ca mladita prin care NU mai curge Viata Vitei.

      … nu stiu de unde iesiti din toate cotolanele bezneii mintiii voastre GLOATE si LEGIUNI de RATACITI sa spurcati si voi locul cu „talcuirile ” voastre ! e exasperant !

      Apreciat de 2 persoane

      • Un crestin said, on noiembrie 7, 2016 at 7:53 am

        Calmeazate frate ca nu faci nici un bine Bisericii cu atitudinea ta
        De ce ma faci sa-mi fie frica sa merg cu asa „ortodocși ” pe cale ?

        Apreciază

      • gheorghi said, on noiembrie 7, 2016 at 1:45 pm

        „… nu stiu de unde iesiti din toate cotolanele bezneii mintiii voastre GLOATE si LEGIUNI de RATACITI sa spurcati si voi locul cu „talcuirile ” voastre ! e exasperant !”
        .. cica e doar inceputul!
        Stai sa vezi cand incepe bombardarea administratorului cu ‘jde mii de comentarii, aparent cuminti, sincere, „ne-ajutorate”… Ca nu se duce lupta doar pe fata – „bate pastorul…”, adica sa-l tina ocupat sa nu mai poata sa faca ce si-a propus.
        Una din metodele mentorului lui Hitlary in „Doctrina radicala”…
        Din „Saul Alinsky – „12 Reguli pentru Radicali” – Devenită BIBLIA celor care Organizează din Umbră și care finanțează ONG-uri Activisto-Progresiste ale lui SOROS” (http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=889423&title=saul-alinsky-mentorul-lui-hillary-clinton-avea-un-mare-cult-pentru-lucifer-primul-radical-cunoscut-omului-care-s-a-razvratit-impotriva-establishmentului-si-a-facut-o-atat-de-eficient-incat-el-cel-putin-si-a-castigat-propriul-regat-a-fost-lucifer- )

        • Regula 4: „Asigurați-vă că inamicul va trăi după propria sa carte de reguli”. În cazul în care regula este că fiecare scrisoare primește un răspuns, trimiteți 30.000 de scrisori. Îi puteți ucide cu acest lucru, deoarece nimeni nu poate să asculte, de toate propriile lui reguli. (Aceasta este o regulă serioasă. Deoarece Credibilitatea si Reputatia Entității asediate este în joc, pentru că dacă activiștii îi prind că mint sau că nu trăiesc după propriile standarde stipulate de ei, ei vor continua să-și producă singuri daune.)
        ––––––––-
        Sigur, nu este regula de a se raspunde insa este regula de a se citi… pentru a fi moderate care presupune partea considerabila de consum de timp… pentru citire! – suficient pentru a-l epuiza.
        Daca isi gaseste „ajutoare” acestea vor fi si ele sufocate de volumul mare de mesaje dar si deviate de la obiectivul site-ului mai usor, neavand raspunderea mentinerii lui actualizat.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 7, 2016 at 2:44 pm

        gheorghi

        ai sesizat esentialul! 🙂

        eu mi-am pierdut demult rabdarea cu „inocentii” astia si de atunci am inceput sa fiu cat mai „acid” ( grosolan) in exprimari, probabil am „urzicat” si cativa din cei cu adevart niznai care spuneau prostii din nestiinta (Dumnezeu sa ma ierte pentru acestia) …. dar MAJORITATEA lor sunt pseudo”inocenti” veniti sa faca diervsiune calificata aici!

        Apreciază

  4. M. said, on noiembrie 6, 2016 at 6:11 pm

    S-ar putea posta aici conturile, după ce în prealabil au fost bineînțeles verificate.

    Apreciază

    • Mirela Dumitriu said, on noiembrie 7, 2016 at 5:28 pm

      sinteti siguri ca banii vor ajunge la acei preoti prigoniti ??? eu am vazut atitea conturi false de preoti falsi care prosteau naivii ,in special pe cei plecati in strainatate , cu pomelnice , le trimeteau pomelnice cu euroii in ele

      Apreciază

  5. vio said, on noiembrie 6, 2016 at 6:37 pm

    Binecuvantati fie ei parintii acestia cat si toti ceilalti nestiuti parinti si calugari nepomenitori de ecumenisti.

    Apreciază

  6. Mary said, on noiembrie 6, 2016 at 7:19 pm

    Dumnezeu va apara pe toti cei de partea Adevarului! La fel precum si tot Cinul Ingeresc incepand cu cei 7 Arhangheli!
    Minciuna si ipocrizia din Creta Domnul nu va iubi, si de 7 ori va cerceta pe toti cei care s – au facut partasi acesteia!
    Domnul sa aiba mila de noi toti! Amin

    Apreciază

  7. Stefan said, on noiembrie 6, 2016 at 7:32 pm

    Asa Saccsiv ,hai sa trecem si la fapte,nu mai avem ce astepta !Da drumul la treaba fara frica ,maxim vor afla cretanii si vor mai ,,rastalmaci” si aceste fapte.Chiar daca vor aparea ceva repercursiuni totul e sa stam uniti (ceea ce e greu ptr romani) si ne vom consulta pe traseu.Oricum nu poti preconiza ce se va intampla. Doamne ajuta!

    Apreciază

  8. preotantiecumenist said, on noiembrie 6, 2016 at 7:36 pm

    Cel mai mult ii ajutati vizitandu-i. Atunci le puteti duce si cate un pachet.

    Apreciat de 4 persoane

    • saccsiv said, on noiembrie 6, 2016 at 7:43 pm

      preotantiecumenist

      Care poate.

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on noiembrie 6, 2016 at 7:52 pm

      Este de folos si un mod prin care sa putem trimite un pomelnic din cand in cand.

      Suna tragic dar a cam venit vremea sa facem programare la spovedanie. Daca trebuie sa mergi de exemplu 400 de km nu iti este tot una ca preotul te poate primi la spovedanie sau nu.

      Apreciat de 2 persoane

      • cosminmatiu said, on noiembrie 6, 2016 at 8:01 pm

        „Multumesc” celor peste 15500 de preoti, ce pomenesc episcopi ecumenisti, care se spetesc invatand cuvantul adevarului in care ei nu cred, in biserici construite de inaintasii nostri dreptcredinciosi in timp ce noi trebuie sa stam duminicile acasa si sa mergem sute de km pentru o liturghie.

        Apreciat de 2 persoane

    • ovidiu said, on noiembrie 6, 2016 at 9:02 pm

      Cum sa stai unit ,cand nu te cunosti nici macar dupa adresa?ovidiu toma ,str.ion negoescu ,nr.18,moreni ,jud.dambovita

      Apreciază

    • ovidiu said, on noiembrie 6, 2016 at 9:08 pm

      Sunt intru totul de acord ,dar problema este unde o sa-i gasim in momentul in care vom putea sa-i ajutam !

      Apreciat de 1 persoană

    • Mirela Dumitriu said, on noiembrie 7, 2016 at 5:33 pm

      corect , eu altfel nu am incredere sa dau bani sau pachet oricui , sa ni sa spuna adresele , ii vizitam , luam si cuvant de invatatura , incurajare , spovedanie ,,Asa mi se pare cel mai corect sa ne folosim unii de altii ,pt ca am vazut destuio escroci pe internet

      Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on noiembrie 7, 2016 at 9:14 pm

        Mirela Dumitriu

        Dar fa draga cum vrei, ce tot bagi strambe? Iti place sa te judece omenii dupa cum ii judeci tu pe acesti preoti?

        Apreciază

  9. Mihai2016 said, on noiembrie 6, 2016 at 8:00 pm

    Saccsiv sa ma anunti si pe mine cand dai drumu la treaba ca sa zic asa ok! Doamne ajuta!

    Apreciază

  10. Alexandru said, on noiembrie 6, 2016 at 8:00 pm

    Doamne ajuta!
    Cu toata dragostea doresc sa ma implic si fizic. Eu vad toata treaba ca pe o vita de vie. Ciorchini de credinciosi strabatuti de liane intermediare. Cred ca trebuie formati ciorchinii mai intai la vederea fetei catre fata. Si cat mai putina tehnologie folosita.

    Apreciază

  11. Ioan said, on noiembrie 6, 2016 at 8:54 pm

    Doamne ajuta,frate Saccsiv! Eu doresc mult sa particip la acest ajutor,dar nu pot sa o fac decat prin Western Union,si pentru asta,am nevoie sa stiu numele si numarul de telefon al persoanei respective,pentru a-i putea transmite codul cu care poate sa scoata banii de la orice agentie abilitata W. E. Daca crezi ca se pot avea aceste informatii,te rog sa-mi raspunzi aici,sau daca e cazul,sa-ti dau adresa mea de Email. Daca aceste informatii pot fi publice,atunci le voi gasi aici,daca le vei publica! Doamne ajuta

    Apreciază

  12. ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 6, 2016 at 9:39 pm

    Parintele Vulcanescu nu mai e sau nu a fost pro cip !

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on noiembrie 7, 2016 at 2:47 pm

      ortodox

      eii, a mai avut el odinioara ceva „talcuiri” personale la cip. 🙂
      dar eu a certitudinea ca nu se va pierde acest parinte, DIMPOTRIVA !

      Apreciat de 2 persoane

      • octoviv said, on noiembrie 7, 2016 at 5:48 pm

        ortodox☦traditionalist și el

        Amin. Să nu se piardă nici dânsul, să nu ne pierdem nici noi.

        Apreciază

  13. un crestin said, on noiembrie 6, 2016 at 10:13 pm

    Raspunsul Parintilor de la Schitul Oituz, Ieromonahul Macarie si Ieromonahul Atanasie,
    referitor la acest demers de mai sus:

    Comunicat din partea părinţilor de la Schitul Oituz

    Mulţumim celor care sunt preocupaţi de situaţia noastră şi se gândesc să ne sprijine, pe noi şi pe ceilalţi părinţi care au oprit pomenirea ierarhilor şi care suportăm măsuri administrative. Mulţumim că vă gîndiţi la noi şi că vreţi să ne fiţi alături.

    În ceea ce ne priveşte, nu împuternicim pe nimeni să facă pentru obştea noastră acest lucru, pentru că nu dorim să planeze nici o suspiciune asupra motivaţiei demersului nostru de apărare a dreptei credinţe. Este o problemă spirituală de prea mare importanţă pe care nu dorim să o compromitem prin nici un interes material.

    Vă rugăm să ne purtaţi în rugăciunile frăţiilor voastre, vă binecuvântăm să duceţi lupta cea bună şi vă îndemnăm să rămânem cu toţii în credinţa cea ortodoxă şi să nu deviem către nici o grupare schismatică de orice fel!

    Data: 06.11.2016

    Dă clic pentru a accesa ComunicatSchit.pdf

    Doamne ajuta!

    Apreciat de 5 persoane

  14. Liviu said, on noiembrie 6, 2016 at 10:18 pm

    Glasul Strămoşesc
    4 noiembrie la 23:14 •
    Se întreabă frații anti-ecumenisti ce s-a întâmplat cu preoții care spuneau ca după sinodul BOR vor întrerupe pomenirea ierarhilor apostati…iar acum, după ce sinodul a trecut, e tăcere de mormânt!
    Pai, ce sa se întâmple, anti-ecumenistii au intrat în duhul ierarhilor pe care ii pomenesc! Au fost suficiente 4 luni de pomenire a ereticilor. Sfinții Părinți au spus clar ca asta se întâmplă. Acum as vrea sa va relatez, asa cum am primit-o și eu de la un frate din Bucovina, o întâmplare petrecuta la începutul lunii septembrie. Monahul Z. de la un schit aproape de granița cu Ucraina, apropiat al IPS Iustinian Chira, a fost chemat de acesta intr-o Duminica sa participe la Sfanta Liturghie la paraclisul unde slujea. După slujba a fost invitat intr-o sala unde se mai aflau câțiva preoți, monahi și câțiva mireni, în jur de 20 cu toții. Acolo IPS Iustinian le-a spus preoților: „Dragilor mergeți și nu-i mai pomeniți pe astia… ca intrați în duhul lor, vine sinodul din octombrie unde ÎL VOR VINDE DEFINITIV PE HRISTOS!, mergeți acasă, plangeti-va pacatele căci vine urgia lui Dumnezeu”
    Iată ca s-a întâmplat întocmai cu profetia vrednicului de pomenire IPS Iustinian, ii putem spune profeție pentru ca lucrurile s-au petrecut fix asa cum a spus.
    Apropiaților le-am relatat întâmplarea însă am evitat s-o fac publica gandindu-ma ca s-ar putea sa-i fac rau. Iată ca singurul ierarh anti-ecumenist, care s-a împotrivit sinodului talharesc a plecat la Domnul. Noi la ce sa ne așteptăm de acum? Pai ne-a spus IPS Iustinian… urgia lui Dumnezeu!
    Doamne ai mila de noi! Iar voi, Părinților care mai sunteți anti-ecumenisti, e vremea sa alegeți, ori cu Hristos, ori cu mamona…

    Apreciat de 2 persoane

    • Mirela Dumitriu said, on noiembrie 7, 2016 at 5:38 pm

      aveti vreo inregistrare cu cuvintele acestea spuse de pr Iustinian ???

      Apreciază

      • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 8, 2016 at 12:10 pm

        Parca ai fi Toma in varianta feminina 🙂
        Dar tu ai vreo inregistrare cu Sf. Ioan Iacob Hozevitul ? Daca nu ai, nu mai sunt credibile faptele si cuvintele lui ?
        Nu orice se inregistreaza audio sau video pe lumea asta.

        Apreciază

  15. Manuel Transmission said, on noiembrie 6, 2016 at 10:28 pm

    – Rules for Radicals

    Dă clic pentru a accesa Rules_for_Radicals.pdf

    – Hillary Clinton, Saul Alinsky and Lucifer, explained
    https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2016/07/20/hillary-clinton-saul-alinsky-and-lucifer-explained/

    – SAUL ALINSKY mentorul lui Hillary Clinton avea un mare cult pentru LUCIFER: „PRIMUL RADICAL cunoscut omului care s-a răzvrătit împotriva ‘Establishmentului’ și a făcut-o atât de eficient încât el cel puțin și-a câștigat propriul regat, a fost LUCIFER”.
    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=889423&title=saul-alinsky-mentorul-lui-hillary-clinton-avea-un-mare-cult-pentru-lucifer-primul-radical-cunoscut-omului-care-s-a-razvratit-impotriva-establishmentului-si-a-facut-o-atat-de-eficient-incat-el-cel-putin-si-a-castigat-propriul-regat-a-fost-lucifer-

    Apreciază

  16. Liviu said, on noiembrie 6, 2016 at 10:31 pm

    Insight Light
    6 NOIEMBRIE 2016 LA 12:04
    [I]

    Ar fi bine de stiut de catre toata suflarea, ca acei care afirma ca in tot BOR nu mai este strop de har dupa Creta, ca acei care indeamna lumea a nu mai merge deloc, sub nici o forma, la Biserica „oficiala”, ca acei care spun ca hirotoniile, cununiile sau botezurile in BOR nu mai sunt valide, se impart in trei categorii:

    1. Stilistii, mateitii, gruparea lui Preoteasa etc., care ca niste lupi au mirosit sange si cauta sa atraga in tabara lor pe ortodocsii de pe nou zapaciti si confuzi care cred ca daca ierarhul lor a cazut in erezie, nu se mai poate face nimic, toata BOR este cazuta. Aceste grupari calendariste cu o descenenta harica incerta, insista obsesiv pe ideea de biserica neprihanita si ierarh ortodox neprihanit, pentru a-si justifica propriile sinoade paralele.

    2. Gruparea Antim din Moldova, situl Saccsiv (Vasile din Bucuresti), care sustin vehement ca in BOR post-Creta nu mai este deloc har si ca ei sunt ultimii ortodocsi de pe pamant. Apocalipsa pentru dansii a venit. La ultima sinaxa din luna octombrie din Suceava, Gruparea Antim (alcatuita din preoti, ieromonahi, monahi, maici si laici) a intrat oficial sub influenta IPS Longhin (Mihail) Jar din Ucraina. IPS Longhin le daduse deja noi antimise, iar urmatorul pas este de a-i unge (in taina) episcopi in Sinodul de Rezistenta; din Gruparea Antim s-au ales o parte din membrii unei Fundatii cu atribute religioase, paravan juridic pentru viitoarea Biserica de Rezistenta din Romania. Acesti sarmani dimpreuna cu ucenicii lor au cazut in aceasta inselare datorita izolarii si elitismului, precum si hulelor adresate Pr. Arsenie Boca.

    3. Ateii si imbarligatorii, gruparile internaute SOROS (aflati ca exista organizatii – ONG – cu sute de membri special platiti pentru a posta pe internet articole si comentarii), care nu au nici o treaba cu Ortodoxia, dar se baga in seama pentru a semana confuzie si a provoca adversitate intre tabere. Daca stilistii si antimistii sunt sinceri in inselarea lor, „sorosistii” au talent in a poza in experti teologi care dau citate grele si sentinte infailibile. Fac pe prostii, cerand sfat, ca apoi sa atace cu sofisme pentru a prinde victima in cuvant, dandu-si in final dreptate unul la altul. Ii gasiti cu usurinta pe situl Saccsiv printre comentatorii gigi-contra, tolerati pentru ca aduc un trafic gras adminului.

    Apreciază

    RĂSPUNDE
    monahulteodot
    6 NOIEMBRIE 2016 LA 18:43
    Celor cu interese lumesti, adica sorosistilor si celor inradacinati in stilism, nu prea mai ai ce sa le faci. Pe toti cei sinceri in inselarea lor, dupa mult zbucium, Dumnezeu ii va intoarce, spre a lor mantuire si spre bucuria ingerilor, nadajduim. Amin.

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on noiembrie 7, 2016 at 8:43 am

      Teodot spune asta? De la Arsenie Boca si acelasi duh al inselarii poate i se trage in ce ne priveste pe noi cei de pe saccsiv desi el spune ca este invers.

      Apreciat de 1 persoană

      • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 7, 2016 at 10:19 am

        Baba credula Teodot si ucenicii sai.
        Mai nou indeamna enoriasele sa invete pe popa din eparhie carte… 🙂
        E dus cu pluta.

        Apreciat de 1 persoană

      • Liviu said, on noiembrie 7, 2016 at 11:13 am

        Nu Teodot, ci userul Insight Light, iar Teodot ii raspunde.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 7, 2016 at 12:04 pm

        cosmin

        „insight light” iluminatul cu „lumina” satanei din el, de la dracii lui boca.
        mare e gradina inselarilor si multe legiuni/gloate de inselati si-a agonisit diavolul azi din beserica.srl.
        astia paveaza cu ravna si succes drumul lui anticrist ! incurajati de „monahi” ca teodot !

        Apreciat de 1 persoană

    • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 7, 2016 at 10:07 am

      Teodot, fii ANATEMA, ghiavole in sutana !

      Apreciază

      • el said, on noiembrie 7, 2016 at 12:18 pm

        ortodox

        numai zice asa, teodot e pe jumate imbecil, nu stie ce face.

        Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on noiembrie 7, 2016 at 2:34 pm

        nu spune asta, ca se va pierde de tot, poate mai are o sansa

        Apreciază

      • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 7, 2016 at 4:50 pm

        @cosminmatiu

        Cum sa nu zic ? Daca e de acord si mai posteaza si hule la adresa parintelui Antim, care este adevaratul nostru marturisitor…
        Teodot pana nu se dezice de vraja lui Boca, nu-si revine.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on noiembrie 7, 2016 at 8:55 pm

        ortodox☦traditionalist

        Nu trebuie sa il dai in anatema, toti care cred in inselati cad sub anatema Sfintilor Parinti

        Apreciază

    • ilioara said, on noiembrie 7, 2016 at 10:57 am

      uite cum sta treaba: p Macarie de la Oiutuz cinsteste pe p Arsenie boca, recunoaste vladimirestiul si sustine ca in bor mai exista har, ducand discutii si cu Ips Mihail Longhin pe aceste teme, dar mai ales cu cei de la Lacul Frumos care aveu dubii in toate aceste privinte si cu „harul” si cu A Boca si cu vladimirestiul. Din pacate cei de la Lacul Frumos sustin afirmatif acum toate aceste dileme, nu poti spune in fata lor nici ca nu ar mai fi har in bor nici ca a b nu ar fi sfant…… v-as ruga sa nu comentati agresiv aceste convingeri ale lor, sper ca Bunul Dumnezeu sa-i lumineze (stiu asta din discutii personale si ale altor persoane cu care tin legatura si care ii viziteaza frecvent)
      Fratilor, noi iconomia lui Dumnezeu nu o cunoastem dar, in sfarsit am spus atatea….ORICUM: multumim PREAIUBITULUI, PREASFANTULUI, PREAPUTERNICULUI, PREAMINUNATULUI, PREADULCELUI nostru, DUMNEZEU, MANTUITOR si STAPAN, IISUS HRISOS, pentru p Antim, pentru marturisirea si lupta lui, a facut un gest minunat pentru care eu personal ii multumesc pentru ca nu a lasat cuvant numai ucenilor sfintiei sale si prin interviul cu p Hariton a lasat un „testament” pentru tot omul….pentru mine nu are pret gestul sfintiei sale, altii sunt suparati ca nu a facut mai mult, adica sa-i care in spate pe fiecare cu tot cu crucile….in sfarsit, a si ma bucur si pentru faptul la ultima conferinta a monahilor din Athos pana la urma ADEVARUL A TRIUMFAT, spre SLAVA LUI DUMNEZEU, pentru rugaciunile tuturor sfintilor si pentru intarirea tuturor celor care vor sa ramana in BISERICA.

      Apreciază

      • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 7, 2016 at 11:51 am

        Aveam eu ceva indoieli, dar dupa ce m-am informat se pare ca si Atanasie are aceleasi convingeri ca Macarie. Sa se cearna, sa se cearna pana daca va vrea Dumnezeu, o sa ramana doar un Sf. Maxim Marturisitorul (parintele Antim). A mai trecut Biserica prin situatii asemanatoare, dar convingerile astea diferite s-au format in anii astia de ecumenism care a tampit omenirea. Nu s-a discutat, nu s-a catehizat la timp… iar acum – cate bordeie atatea obiceie. Ce mult avem nevoie astazi de un parinte Cleopa sau de un parinte Paisie !

        Doamne intareste-ne in sfanta si dreapta credinta pana la sfarsit !

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 7, 2016 at 12:23 pm

        ilioara

        ADEVARAT ca doar Par Antim si ucenicii lui, semnatarii scrisorii lui sunt in Duhul Sfant, al Sf Parinti.
        si cat de greu se mantuieste omul, fie el si sincer, care primeste o INSELARE la un moment dat, prin acea inselare a dat diavolului DREPT asupra lui si cu GREU va scapa nevatamat pana la sfarsit.

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 7, 2016 at 12:25 pm

        Soră ilioara

        Cine îl cinstește pe Arsenie Boca (sau pe toți cei care au avut legătură euharistică cu Arsenie Boca și nu s-au lepădat până la sfârșitul vieții de Arsenie Boca și de învățătura lui eretică, cum ar fi Nil Dorobanțu) ca sfânt, cinstește întreaga lucrare a lui Arsenie Boca, întreaga operă a lui Arsenie Boca ca fiind ortodoxă; opera lui Arsenie Boca este eretică și este însuflată de duhul antihristului, același care se află în spatele ecumenismului, opera lui Arsenie Boca cinstește ecumenismul; cine îl cinstește pe Arsenie Boca cinstește și ecumenismul și atunci Cuvântul Cel Veșnic Viu și Adevărat ne spune

        prin Sfânta Evanghelie de la Sfântul Apostol și Evanghelist Matei
        „Ori spuneți că pomul este bun și rodul lui e bun, ori spuneți că pomul e rău și rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaște pomul.” (Matei 12, 33)

        și

        „Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi și pe celălalt îl va disprețui; nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui mamona.” (Matei 6, 24)

        iar prin Sfântul Apostol și Evanghelist Pavel în Epistola a doua către Corinteni (II Corinteni 6, 14-18):
        […]
        „14. Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul?
        15. Și ce învoire este între Hristos și Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?

        16. Sau ce înțelegere este între templul lui Dumnezeu și idoli? Căci noi suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis că: „Voi locui în ei și voi umbla și voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul Meu”.
        17. De aceea: „Ieșiți din mijlocul lor și vă osebiți, zice Domnul, și de ce este necurat să nu vă atingeți și Eu vă voi primi pe voi.
        18. Și voi fi vouă tată, și veți fi Mie fii și fiice”, zice Domnul Atotțiitorul.”

        […]
        _________________________________________________________________________________________

        Iartă-mă soră ilioara, iertați-mă și vă rog frumos pe toți comentatori și cititorii sinceri ai acestui blog, pe care vă ajută Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu să ajungeți fie la părintele Macarie, fie la părintele Grigorie, mergeți și rugați-i frumos întru Numele Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, să citească documentele acestea:

        Poate fi canonizat Părintele Arsenie Boca?:
        https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/poate-fi-canonizat-parintele-arsenie-boca/

        Ar vrea Pr. Arsenie Boca să fie canonizat?:
        https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/dreptul-canonic-ortodox/ar-vrea-pr-arsenie-boca-sa-fie-canonizat/

        Păcatul grav al canonizării unui nesfânt:
        https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/pacatul-grav-al-canonizarii-unui-nesfant/

        Primejdia canonizării oficiale a Părintelui Arsenie Boca:
        https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/dreptul-canonic-ortodox/primejdia-canonizarii-oficiale-a-parintelui-arsenie-boca/

        dar mai vârtos studiul acesta:
        Grozaviile neasemanate de la Draganescu si viata Parintelui Arsenie Boca in lumina Sfintilor Parinti – v 11
        :

        Dă clic pentru a accesa grozaviile-neasemanate-de-la-draganescu-si-viata-parintelui-arsenie-boca-in-lumina-sfintilor-parinti-v-111.pdf

        care conform paginii 12 a acestui document:

        Nelamuriri ale Parintelui Mihai-Andrei Aldea legate de Parintele Arsenie Boca si… Ortodoxie: https://888adevarul8despre8arsenieboca8.files.wordpress.com/2016/03/nelamuriri-ale-parintelui-mihai-andrei-aldea-legate-de-parintele-arsenie-boca-si-ortodoxie6.pdf

        studiul Grozaviile neasemanate de la Draganescu si viata Parintelui Arsenie Boca in lumina Sfintilor Parinti – v 11:

        Un studiu complex despre acest fenomen numit înșelare în context contemporan, având pe Părintele Arsenie Boca (ca produs perfect reprezentativ, reprezentant oficial și foarte puternic în manifestări, ajungând la subtilități și adâncimi de amăgire nemaiîntâlnite până acum în toată istoria recentă a bisericii), se poate găsi aici:
        https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/grozaviile-neasemanate-de-la-draganescu-si-
        viata-parintelui-arsenie-boca-in-lumina-sfintilor-parinti/

        El a fost făcut de un grup de clerici și mireni, iconari și teologi, monahi și preoți, din țară și de peste hotare (chiar și de la Sfântul Munte), cu blagoslovenie arhierească, din râvnă pentru adevăr și discernământ.

        S-a făcut în timp îndelungat, prin cercetarea amănunțită a mărturiilor ucenicilor, scrierilor și picturilor Părintelui Arsenie Boca, și a manifestărilor contemporane în jurul sfinției sale, dorindu-se a se evita superficialitatea în tratarea unui fenomen atât de complex și delicat, fierbinte pentru mințile Ortodocșilor Români de azi.

        pentru a nu fi zadarnică jertfa dumnealor.

        Cuvântul Cel Veșnic Viu și Adevărat în Sfânta Evanghelie de la Sfântul Apostol și Evanghelist Matei ne spune: „Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.” (Matei 10, 37) (deci, înspăimântîndu-mă și cutremurîndu-mă în același timp, cine iubește (cinstește) pe ‘părintele’ (‘tata’) Arsenie Boca sau pe ‘părintele’ (‘tata’) Nil Dorobanțu mai mult decât Adevărul, după Cuvântul Cel Veșnic Viu și Adevărat, nu este vrednic de Adevăr – nota mea)

        Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

        „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

        Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Apostol și Evanghelist Pavel, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian și ale Sfintei Mare Mucenițe Iustina ai Antiohiei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae al Japoniei, ale Sfântului Părinte Ierarh Ioan Maximovici, Arhiepiscop de Shanghai și San Francisco, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celje, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Theodor Studitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Visarion Sărai și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

        Apreciază

      • ban said, on noiembrie 7, 2016 at 1:30 pm

        Iar pr. Atanasie de la Oituz zicea ca permisul auto cu cod de bare nu e un pericol + ca tot la Oituz asa e, au carti la vanzare cu ”fenomenul” Vladimiresti. Sa ii lumineze Dumnezeu. Si pe noi.

        Apreciat de 1 persoană

      • octoviv said, on noiembrie 7, 2016 at 2:09 pm

        ortodox☦traditionalist

        Amin !

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 7, 2016 at 2:30 pm

        ban

        Amin. Amin.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on noiembrie 7, 2016 at 2:37 pm

        Oricare picior lipseste, nu exista echilibru si mantuirea este in primejdie:

        Apreciat de 1 persoană

      • Mirela said, on noiembrie 7, 2016 at 5:01 pm

        Eu ştiu că în dreaptă credinţă şi nepomenire de eretici e şi părintele Elefterie, nu doar părintele Antim.

        Apreciază

      • Ioana said, on noiembrie 8, 2016 at 7:50 pm

        ilioara,

        Parintele Grigorie NU sustine afirmativ aceste lucruri si NU este cu Arsenie Boca. A vorbit chiar multa vreme impotriva, aratand credinciosilor marturiile parintelui Anitulesei si parintelui Antim. La conferinta de la Bucuresti parintii de la Lacul Frumos au tinut legatura cu monahii din Athos. Am aflat ca Parintele Efrem din Prodromu a fost duminica trecuta la Lacul Frumos si le-a vorbit tuturor prezenti despre ratacirile lui Boca. Parintele Grigorie i-a indemnat pe ucenici sa nu creada in vise si sa se axeze pe marturisirea anti-ecumenista. I-a rugat pe ucenici sa nu se mai certe pe aceasta tema, ci mai degraba sa CITEASCA despre subiect pentru a SE LAMURI. La fel face si Sfintia Sa in ce priveste fenomenull cu Nil Dorobantu si Vladimiresti. De asemenea a spus ca parintele Macarie ESTE DESCHIS SA DISCUTE PE ACESTE TEME si sa lamureasca despre atitudinea sa pe ORICINE..

        Parintele Grigorie, Parintele Macarie si Parintele Atanasie ii roaga pe cei care au nelamuriri despre atitudinea lor cu privire la tema Boca SA VINA PERSONAL sa vorbeasca cu ei, NU sa vorbeasca in numele lor pe internet.

        De cand a intrerupt pomenirea parintele s-a axat pe marturisirea IMPOTRIVA PANEREZIEI ECUMENISTE. Poate ca unii dintre cei care vin acolo nu s-au lamurit cu problema Boca, dar daca nu staruie pana la sfarsit in inselare va fi bine. Unii nu sunt suficienti de bine documentati.

        el, poate scrii un cuvant de incurajare pentru ei, calugarii de la Lacul Frumos. Le-ar mai da putina intarire.

        Saccsiv, stiu ca ai cenzurat mai demult comentariile ce ii puneau in carca parintelui Macarie aceste fenomene si m-am bucurat (eu personal NU STIU care este atitudinea parintelui Macarie cu privire LA… DAR consider ca trebuie vorbit DIRECT CU PARINTII IN CAUZA si lamurita situatia). Nadajduim ca parintii nu s-au suparat in caz ca au vazut discutiile de aici. De asmemenea nadajduim ca aceia care au gand sa isi gaseasca DUHOVNIC NEERETIC nu ii vor respinge ppe acesti parinti, ii vor vizita si ii vor sprijini si vor discuta PERSONAL cu ei toate nelamuririle pe care le au.

        Uf, eu ma necajesc mult ca acest BOCA a reusit sa bage atata zazanie, parca e ceva special fabricat sa otraveasca…

        ORICUM AXIOS PARINTILOR GRIGORIE, MACARIE SI ATANASIE PENTRU LUPTA LOR IMPOTRIVA EREZIEI, PENTRU CURAJUL CU CARE AU INTRERUPT POMENIREA, PENTRU CONTESTATIA LOR CU PRIVIRE LA INTERZICEREA SLUJIRII.

        Dumnezeu sa ii intareasca pe acesti parinti in lupta cea buna pentru Biserica lui Hristos si sa ii fereasca de ispite, SA TINA CALEA DREAPTA SI NEABATUTA!

        Apreciază

      • Ioana said, on noiembrie 8, 2016 at 8:47 pm

        trebuie sa ii sprijinim pe acesti parinti, Macarie, Atanasie, Grigorie ca si pe toti nepomenitorii de eretici si mai bine ii vizitam sa vedem cu adevarat ce atitudine au despre aceste teme…

        important este ca oamenii ce ii urmeaza sa nu staruie pana la capat in ceva gresit

        Apreciază

      • Ioana said, on noiembrie 8, 2016 at 9:15 pm

        ilioara,

        ii multum lui Dumnezeu pentru parintele Antim, pentru acest FAR CALAUZITOR care ne ajuta sa ii urmam pe Sfintii Parinti si nadajduim ca oamenii reticenti nu vor mai spune ca nu a facut mai mult, EL CU ADEVARAT A MARTURISIT PANA LA CAPAT, Slava lui Dumnezeu, Cel in Treime laudat! Cei sceptici si rautaciosi sa fie rabdatori si sa caute sa inteleaga cu adevarat ca nu exista alta cale decat ruperea definitiva de eretici!

        Avem un calauzitor drept, si speram ca ceilati parinti anti-ecumenisti care au intrerupt pomenirea ii vor umbla exemplul IN CALEA NEABATUTA DE LA ADEVAR si ca se vor calauzi si vor pastori in Duhul Sfintilor Parinti . Amin!
        …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

        AUDIO (si transcriptul). Parintele ANTIM (ce a parasit Manastirea Bistrita) si parintele HARITON (Muntele Athos) discutand pe tema MARELUI SINOD: “ce vom face, unde ne mai spovedim, unde ne mai împărtășim, unde mai mergem la Liturghie?”

        „P.Hariton:

        -Au lucrat foarte mult, mare pagubă…! Dacă vrem, în fața lui Dumnezeu, să nu ne judece, și să nu ne judece și Sfinții, noi trebuie să spunem: GATA! S-A TERMINAT! Trebuie să urmăm numai pe Sf.Părinți, canoanele sfintelor sinoade!

        P.Antim:

        -Unii, ca persoana mea sau alții, și sunt puțini aceștia în România, nu vor avea altă cale decât ieșirea din mănăstire. Că nici nu mai poți sta! Deci calea retragerii …! Dacă am avea stareți care să fie împreună cu obștile după gândirea sfinților, ar fi o luptă în comun”

        Si Slava lui Dumnezeu ca acesti stareti au marturisit foarte bine si ne-au adus mare bucurie! (Parintele Macarie, Parintele Grigorie…)
        https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/06/audio-si-transcriptul-parintele-antim-ce-a-parasit-manastirea-bistrita-si-parintele-hariton-muntele-athos-discutand-pe-tema-marelui-sinod-ce-vom-face-unde-ne-mai-spovedim-unde-ne-ma/

        Apreciază

      • Gabriel said, on noiembrie 8, 2016 at 9:40 pm

        @ilioara,
        Treaba sta cu totul altfel fata de cum arati tu. Nu stiu cine esti sau cine te-a pus sa lasi comentariul asta insa sa stii ca gresesti lovind tocmai in putinii duhovnici cu adevarat anti-ecumenisti care au si facut ceva in afara de palavrageala pe internet. Care sunt persoanele alea care tin legatura si viziteaza frecvent man. Lacul Frumos de te-au dezinformat? Faptul ca parintele Grigorie nu accepta ca lumea sa se certe ore intregi daca e sfant sau nu e sfant Arsenie Boca, plecand de acolo invrajbiti, asta inseamna ca il cinsteste si ”recunoaste vladimirestiul”?
        Am ajuns la stadiul in care Biserica Ortodoxa Romana sta in cativa monahi si cativa mireni, si pe voi va intereseaza daca e Arsenie Boca sfant sau nu? E incredibil, am cerut duhovnici anti-ecumenisti, Dumnezeu si-a facut mila si ne-a lasat cativa, si noi in prostia noastra de ”marturisitori online” ii atacam cu false probleme.

        Dumnezeu sa ne lumineze pe toti, iar Sfintii Arhangheli praznuiti astazi sa ne intareasca in lupta anti-ecumenista si in prigoana ce sta sa inceapa. Daca noi nici acum nu stam uniti, atatia cati am mai ramas, in lupta asta, inseamna ca n-am inteles nimic.

        Apreciază

      • ilioara said, on noiembrie 8, 2016 at 10:34 pm

        Ioana
        imi pare rau daca am inteles eu gresit, de fapt ,ma bucur intr-un fel ca am inteles gresit si mai mult ma bucur ca s-au lamurit problemele astea. Imi cer inca o data iertare daca i-am suparat cu ceva, nu asta a fost intentia mea.

        Apreciază

      • Ioana said, on noiembrie 9, 2016 at 1:20 am

        stai linistita ilioara, eu cred ca nu ai gresit prea mult, chiar ai indemnat sa comentam cu intelegere…. eu am scris pentru ca am fost rugata, am inteles ca cineva le-a aratat comentariile parintilor si ei s-au ingrijorat. si cred ca e bine ca fiecare sa vorbeasca direct cu ei, sa ii incurajeze, si ei sa fie uniti intre ei. Buba asta cu Boca, n-ai ce sa-uii faci, peste tot se coace si face prapad, peste tot se gasesc „teodoti” sa ii influenteze pe altii cu „stiinta lor multa” intru cele inselate….

        eu le zic tuturor: curaj !
        nu va necajiti pentru niste oameni care fac zazanie, de ispite nu suntem feriti. Daca urmam in toate pe Hristos si pe Sfintii Parinti, vom ramane in Biserica lui Hristos pe care nici portile iadului nu o vor birui!

        Apreciază

      • Ioana said, on noiembrie 9, 2016 at 1:28 am

        Gabriel,

        inselarea Boca nu inseamna chiar „false probleme”, el se ocupa cu tehnici orientale, adica era vrajitor, si oamenilor nu le va fi deloc bine zicand ca e „sfant”, rugandu-i-se, facandui „icoane”, tinandu-i poza pe pereti, si invocand demonii din inselat… dar trebuie avut grija cu ce spunem despre parinti, ai dreptate, trebuie sa ii sprijinim, mai ales ca Parintele Grigorie chiar NU este cu Arsenie Boca

        Apreciază

    • cosminmatiu said, on noiembrie 7, 2016 at 10:59 am

      Din moment ce noi pentru a asculta de Hristos trebuie sa ne separam de ei nu mai este treaba noastra daca mai este har sau nu. Toti suntem a lui Hristos si El hotareste cunoscand inimile fiecaruia acest lucru.
      E mare viclenie oricum sa impuna cei ce nu fac voia lui Dumnezeu iconomia, ca dupa mintea lor Dumnezeu trebuie sa asculte de noi si nu invers.

      Apreciază

    • gheorghi said, on noiembrie 7, 2016 at 1:07 pm

      Asa deci – punctul 2. si punctul 3 sint pentru demascarea ateilor, soros-istilor, imbarligatorior… si celor care ne-am inceput Apocalipsa.
      Toate arata spre… SACCSIV!
      HA, HA, HA – altceva nu au mai gasit sa enumere NOMINAL decat pe Vasile din Bucuresti [„situl Saccsiv (Vasile din Bucuresti)”], ceea ce arata clar de unde vine aceasta declaratie „profunda”.
      “… – oamenii aruncă cu pietre numai în pomii cu roade.
      Fii vesel că te asupresc oamenii – căci asemeni pomului cu roade eşti.”

      Apreciază

  17. Liviu said, on noiembrie 6, 2016 at 10:42 pm

    Micul Dejun cu Rugaciune ecumenista s-a mutat din Parlament la Manastirea Putna (video oct. 2014)

    Apreciază

    • pcmouse said, on noiembrie 7, 2016 at 6:35 am

      mama lor de eretici…

      Apreciat de 1 persoană

    • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 7, 2016 at 10:40 am

      Harul nu mai lucreza demult in Biserica, inca de pe vremea cand actualii ierarhi scoliti in Occidentul eretic au luat carma Bisericii lui Hristos si au strecurat usor ereziile si viciile lumii moderne. Si oamenii s-au obisnuit doar cu o iluzie de har asemanatoare unei potcoave norocoase. De unde indiferenta asta generala la credinciosi ? Credulisme si superstitii la enoriasi ? Rugaciuni doar pentru bunastare materiala si trupeasca ? Formalism in credinta si revenire la obiceiuri pacatoase…? Lipsa de constientizare a pacatului ? Tocmai ca erezia si compromisul s-a strecurat demult in Biserica prin arhierei. De aia acum lumea doarme, altii s-au trezit doar habauci si doar putini sinceri in inima lor, turma cea mica, mai sunt credinciosi adevarati ai lui Hristos. Ereziile semnate la Creta sunt bomboana de pe coliva.

      Apreciază

    • Mihail said, on noiembrie 7, 2016 at 12:01 pm

      http://alfaomega.tv/alfa-omega-tv/cine-suntem#axzz4PJahDgGH

      Organizatorii sant sectanti din ssrael. Ce cauta preotii si calugarii la un loc cu antihristii? Nu mai au frica de Dumnezeu? Lumineaza-i Doamne, ca s-au ratacit de dreapta credinta.

      Eu atata va spun. Sfintele Pasti din 2017 il vor face in Sfanta Biserica Ortodoxa, impreuna cu ereticii.

      Apreciază

      • el said, on noiembrie 7, 2016 at 4:04 pm

        Mihail

        „Sfintele Pasti din 2017 il vor face in Sfanta Biserica Ortodoxa, impreuna cu ereticii.”____ cine?

        Apreciază

      • Mihail said, on noiembrie 8, 2016 at 2:45 pm

        „el said, on noiembrie 7, 2016 at 4:04 pm” – cei care spun si accepta ca ereticii si celelalte secte sant fratii nostri.

        Apreciază

    • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 7, 2016 at 12:11 pm

      Alfa si Omega s-a unit cu Trinitas – ecumenismul televiziunilor.

      Apreciază

      • Mihail said, on noiembrie 7, 2016 at 3:48 pm

        de unde stii? ai un link?

        Apreciază

      • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 7, 2016 at 4:58 pm

        @Mihail

        Am fost ironic vazand clipul de mai sus inregistrat de un post de televiziune penticostal.
        Putem deduce ca… s-au cam unit.

        Apreciază

  18. Iones said, on noiembrie 7, 2016 at 12:18 am

    OFF-TOPIC
    Acces pe baza de CARD la Universitatea Ovidius din Constanta

    Situaţie revoltătoare la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. De aproximativ o săptămână studenţii sunt nevoiţi să ocolească cele două corpuri aflate în Campus pentru a ajunge în sălile de curs. Asta pentru că intrarea principală s-a transformat în intrarea profesorilor, iar accesul se face pe baza unui CARD. Acest lucru a strârnit vâlvă în rândul studenţilor, iar reprezentanţii Senatului studenţesc au luat deja atitudine.

    http://www.replicaonline.ro/studentii-de-la-ovidius-revoltati-sunt-nevoiti-sa-intre-pe-usa-din-dos-ce-spune-rectorul-296629/

    Apreciază

    • pcmouse said, on noiembrie 7, 2016 at 6:37 am

      si de ce oare se intampla asta?pt ca la mitingurile anticip cei ce trebuiau sa fie nu au venit .nu s au opus!!urmeaza accesul cu pecetea lui antihrist,”cyborgii”

      Apreciat de 1 persoană

  19. ovidiu said, on noiembrie 7, 2016 at 4:51 am

    Cuviosul Sofronie Saharov – Despre ierarhia ortodoxă şi cea despotică

    Scrisoarea a XVIII-a:

    Ostilitatea faţă de mănăstire în mediile bisericeşti. Despre ierarhie în Biserică. Degradarea ierarhiei întru „relaţii de clasă”. Despotismul episcopilor – rezultatul scăderii nivelului teologic. Orice rânduială pământească se poate primejdui a fi prost înţeleasă. Despre autoritatea exterioară.

    The Old Rectory (Essex, England) 29 Mai 1959

    Adevărat a înviat!

    Dragă şi adânc preţuite părinte Gheorghe!

    Mulţumesc pentru scrisoare. Mulţumesc pentru bunul cuvânt. Începutul nostru aici a fost în multe privinţe cât se poate de prielnic. Dar aceasta nu a înlăturat neînţelegerile şi nemulţumirile, de care vorbeaţi tocmai ca fiind mărturii ale unui bun început. Cel mai dureros este faptul că acele ostilităţi şi nemulţumiri le întâlneşti mult mai mult în mediile bisericeşti cele mai apropiate, decât la cei de altă naţionalitate şi credinţă.

    Eu nu exclud putinţa venirii voastre la noi înainte de conferinţa de la Oxford, cu o maşină din Londra sau chiar din Oxford. Părintele Vasilie va fi hirotonit episcop aici, la Londra, pe 14 Iunie. Cred că îl vor hirotoni exarhul, episcopul Nikolai (Eremin) şi episcopul Antonie (Bloom). Titlul noului episcop: de Volokolamsk, postul: al 2-lea ca vicar al exarhatului.

    În legătură cu aceasta, gândul mi s-a oprit iarăşi la problema structurii ierarhice a Bisericii. Toţi înţelegem că nu se poate evita, nici îndepărta ierarhia. Nu cred că este cineva între ortodocşi care să se fi ridicat împotriva acestei „instituţii”, acestei „orânduiri”. Însă experienţa istorică a dovedit că atunci când inegalitatea, neapărat legată de ideea oricărei ierarhii, depăşeşte anumite limite, dispare putinţa legăturilor normale între treptele ierarhice. Ajungând în „clasa” ierarhică cea mai înaltă, din nefericire majoritatea episcopilor îşi pierd consideraţia de rigoare faţă de cei aflaţi pe treptele mai prejos de ei, adică preoţii. În viaţa bisericească, cea una, se introduce elementul străin de ea al „relaţiilor de clasă”. Episcopii prea adesea încetează a mai fi fraţi, darămite părinţi. Ei se simt a fi mai întâi de toate stăpâni („despoţi” – stăpâni, poruncitori), şi chiar prea adesea înclină către „despotism”. Dacă în trecut o asemenea „inegalitate” evidentă între episcopi şi preoţi (de monahism nici nu mai vorbesc) corespundea cumva cu structura „socială” şi cu realitatea situaţiei (raritatea educaţiei, de pildă), acum însă a păstra aceeaşi distanţă între preoţi şi episcopi a devenit total dăunător vieţii Bisericii.

    Sunt adânc convins că, la începutul revoluţiei (este vorba de revoluţia bolşevică rusească din Octombrie, 1917. N.tr.), astfel de fenomene precum „Biserica vie” (precum şi alte mişcări „prezbiteriale”, în alte vremi şi în alte împrejurări) au fost provocate tocmai de faptul că înşişi episcopii, în ceea ce-i privea, prea mult scoteau în relief „inegalitatea”. În momentul de faţă urmăresc cu adâncă durere cum tot mai mult apare tendinţa episcopatului de a „delimita” între ei şi tot restul Trupului Bisericii. Faţă de lupta împotriva ideii „împărăteştii preoţii” (Cf. 1 Pt. 2:9) a tuturor creştinilor, lupta împotriva ideii sobornicităţii ce include, pe lângă episcopi, şi pe preoţi, şi pe monahi, şi pe mireni, faţă de năzuinţa de a vedea episcopatul în întregul său ca purtător al infailibilităţii şi al dreptului exclusiv de a povăţui, şi altele asemenea, eu observ o reacţie violentă care se va putea răsfrânge în mod dezastruos asupra soartei Bisericii în viitor.

    După părerea mea, aceasta poate fi privită ca datorându-se masivei decăderi a nivelului teologic în conştiinţa bisericească a zilelor noastre. Şi teamă mi-e că de acum va fi greu a lupta împotriva acestei decăderi. Nu pot spune că nu am întâlnit vreodată episcopi care să nu încerce a îndepărta prăpastia de netrecut dintre treptele ierarhice şi să rămână, personal, fraţi, prieteni, împreună-truditori şi împreună-slujitori la Altarul lui Dumnezeu. Din nefericire însă, acest fenomen nu se observă adesea. Este uimitor ce influenţă pot avea formele sociale ale vieţii fiecărui moment istoric asupra vieţii bisericeşti. Este uimitor cât de rar întâlnim conştientizarea creştinismului nostru ca fiind religia absolută (adică singura care uneşte cu Absolutul – n.n.) şi, deci, că trebuie a se ajunge la conştiinţa neatârnării lui de tot restul lumii, unde fiecare „formă de guvernare”, fiecare „regim”, fiecare „rânduială” poate fi „prost folosită”, denaturată, folosită spre a exploata, cu consecinţa deplinei degenerări.

    Dacă ne întoarcem către tema Bisericii, către ceea ce vedem în viaţa ei în ultimele două veacuri, nu este cu putinţă a rămâne indiferent faţă de faptul că episcopii care au apărat principiile duhovniceşti (esoterice/lăuntrice, tainice) şi teologice ale Bisericii au fost aproape nişte excepţii. Şi în trecut, luptători precum Cuviosul Maxim Mărturisitorul, sau Cuviosul Simeon Noul Teolog, sau sfinţitul Grigorie Palama (înainte să devină episcop) au fost nevoiţi să biruiască influenţa duhovnicească şi teologică decăzândă a episcopilor. Apogeul înţelegerii denaturate a „ierarhiei bisericeşti”, esoterică în esenţa ei, este, bineînţeles, Vaticanul. Slavă Domnului, aceasta la noi nu există. Dar tendinţele de a înfăptui autoritatea exterioară se întâlnesc la noi într-o măsură mai mare decât s-ar cuveni.

    S-ar putea ca în curând să apară traducerea în germană a cărţii Stareţul Siluan. Aceasta va fi cu mult mai completă decât versiunea engleză. Traducătoarea se temea să nu împovăreze, şi a scurtat mult, dar la editură (Patmos Verlag, Duesseldorf) i-au cerut să omită cât mai puţin. Ea se ocupă acum cu această lucrare, locuind la noi, la Old Rectory.

    Domnul să vă păzească sănătos, binecuvântându-vă trudele cu belşug de roade nestricăcioase asupră-vă şi asupra celor care vă ascultă şi pe care îi învăţaţi.

    Cu dăruire, arhimandrit Sofronie

    Extras din: Arhim. Sofronie – “Corespondenţă cu protoiereul Gheorghe Florovski”, Ed. Accent Print, Suceava 2016, tr. de ierom. Rafail Noica; pg. 98-101

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 7, 2016 at 12:31 pm

      ovidiu

      ” Părintele Vasilie va fi hirotonit episcop aici, la Londra, pe 14 Iunie. Cred că îl vor hirotoni exarhul, episcopul Nikolai (Eremin) şi episcopul Antonie (Bloom). Titlul noului episcop: de Volokolamsk, postul: al 2-lea ca vicar al exarhatului.”______ sper ca nu e vorba despre actualul episcop Ilarion de Volokolamsk !

      Apreciază

  20. preotul said, on noiembrie 7, 2016 at 2:28 pm

    LANSEZ O PROVOCARE Eu inca il pomenesc pe I.P.S.Pimen iar pr. Antim stie asta. Joia trecuta pr. Antim a trimis la mine un catolic italian pe care l-am botezat , insotit de ucenici ai pr. Antim. Duminica am alt botez tot trimis de pr. Antim. Daca pr. Antim ar considera ca toti pr. care mai pomenesc episcopii nu au Har , de ce i-ar mai trimite la mine ? Vorbiti aiurea in numele lui. Despre sinaxa din Bucovina pomenita de Liviu va spun sigur ca este o gogonata minciuna.

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 7, 2016 at 2:59 pm

      parinte Anitulesei in loc sa va aludati ca POEMNTI ERETIC ar fi cazul sa va ganditi mai bine DACA faceti dv ca Sf Parinti care s-au DELIMITAT IMEDIAT de EREZIE ! IMEDIAT !( Ca Parintele Antim! cu care va laudati dv ca v-ar cere „serviciile” . NESTIUTE sunt JUDECATILE Domnului cu fiecare suflet, INCLUSIV cu alea botezate de dv!!!) .

      si FARA sa astepte „sinoade” sau sa „teologhiseasca” despre „harul” pomenitorilor de ERETICI cum ne lansati dv „PROVOCAREA” !

      Dar STIUTA e INGRADIREA DE EREZIE a Sf Parinti carora noi daca prettindem ca le suntem URMATORI, sa le URAMAM DESAVRSIT exemplul, FARA VICLENIE si „justificari” penru „nuante” , IN TOATE !

      parinte Dumnezeu sa va lumineze sa fiti i Duhul Sf Parinti si CA EI sa FACETI si SA INVATATI !

      poate Par. Antim VEDE ca intr-o zi VA VETI LEPADA si dv de INSELAREA POMENIRII DE ERETICI si de aia va considera unul de-al lui ! ceea ce va doresc si eu sa fiti !

      sau poate vi se pare cumva ca dv POMENIND pe Pimen ati face LA FEL cu Par Antim care NU MAI POMENESTE EPISCOP ERETIC? sau la fel cu Sf Maxim Marturisitorul?

      mai cugetati SINCER parinte ! Maica Domnului va va lumina !

      Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 7, 2016 at 3:07 pm

      preotul

      De ce nu l-a botezat el?

      Apreciază

      • el said, on noiembrie 7, 2016 at 3:34 pm

        saccsiv

        poate nu voia sa-l aduca unde e el pe catehumen, din discretie pt ambii si/altii.

        Apreciază

      • mircea.v said, on noiembrie 7, 2016 at 4:03 pm

        Pai e simplu, preotii care nu mai pomenesc pe eretici nu mai au har frate, har au doar pomenitorii de eretici :).

        Pe tema harului este o zicere importanta in „Sfintii Catacombelor Rusiei” si am zis sa n-o mai postez ca e suficient de clar dupa tot ce s-a vorbit. Da uite ca o s-o caut si o voi posta.
        Nene, cei care tot pomenesc pe eretici, diavolul le-a luat mintile, nu mai au nici macar logica elementara, sant „usa”, vorba lui Tutea…

        Apreciază

    • Ioana said, on noiembrie 8, 2016 at 6:53 pm

      mircea v.

      __________”Pai e simplu, preotii care nu mai pomenesc pe eretici nu mai au har frate, har au doar pomenitorii de eretici” – poate ai gresit vreo negatie in raza sau ai scris-o bine si ironic. Nu m-am prins. )

      Mie mi se mai intampla sa pun negatiile aiurea pentru ca atunci cand tastez nu ma uit pe ecran…

      Apreciază

      • Ioana said, on noiembrie 8, 2016 at 6:57 pm

        … tind s cred ca e ironie. adica pomenitorii de eretici zic ca cei ce au intrerut pomenirea „s-au rupt” si nu mai au har dupa mintea lor inselata….

        Apreciază

    • sorin said, on noiembrie 8, 2016 at 7:33 pm

      Parinte, cum sa fie minciuna ca pana si Sfintia Voastra stiti ca a fost. Nu e vb daca aveti har, nu e asta problema. Dumnezeu o sa ia harul cand considera, nu e problema noastra. Sfintii ne invata altceva. Dar Pimen pe cine pomeneste? Nu pe Teofan? Recen Pimen cu cine a slujit, nu cu ereticul BAcauanul si alti? Ce spune Sf Teodor Studitul cu privire la intreruperea comuniunii? Cand preotul de-ar invata drept dar isi ppomeneste ierarhul care sustine erezia , acel preot intra in comuniune cu erezia. Nu vedeti ca va este frica sa luati atitudine ? Tot amanati. In privinta ucenicilor trimisi de par Antim nu stiu daca sa va cred, ca recent ati raspandit niste minciunioare pe care nu vreau sa le scriu aici. Si chiar daca e asa. Aceia sunt catolici care nu a avut unde sa ii trimita si cat timp este har aceia se boteaza , dar daca vor cauta adevarul dupa aia si ei trebuie sa se indeparteze de fricosi. Vedeti pentru ei Dumnezeu da iconomia harului.

      Apreciază

    • iRINA said, on noiembrie 11, 2016 at 6:09 pm

      ce motive aveti sa-l mai pomeniti pe IPS Pimen?le cautam si noi (cei care mergem la biserici unde este pomenit,)cu lumanarea

      Apreciază

  21. ilioara said, on noiembrie 7, 2016 at 3:53 pm

    nici nu ma asteptam la altceva decat la lepadare in masa si lupta pentru anihilarea rezistentei, lupta crancena….dar eu am interviul lasat de P Antim , discutiile de la conferinta pe care le-a avut cu monahii athoniti si nu in ultimul rand vietuirea parintelui in momentul de fata care spune totul, nici nu are nevoie de comentarii, adevarul e ca are si logica ce spuneti….si daca parintele isi va schimba parerea si va veni inapoi eu pastrez primele marturisi si fapte drept valide, e vreo problema???

    Apreciază

    • Cristian said, on noiembrie 7, 2016 at 6:06 pm

      @ilioara

      „discutiile de la conferinta pe care le-a avut cu monahii athoniti” – sunt postate pe undeva inregistrarile? Multumesc.

      Apreciază

      • ilioara said, on noiembrie 8, 2016 at 12:48 am

        nu stiu, eu am auzit din mai multe surse despre ele, inclusiv pe aici a comentat cineva

        Apreciază

      • Ioana said, on noiembrie 8, 2016 at 7:09 pm

        este vorba de conferinta de la Piatra Neamt. Sa vedem daca va aparea. Cea de la Iasi vad ca s-a publicat

        Apreciază

  22. mircea.v said, on noiembrie 7, 2016 at 4:31 pm

    Vasile, poate ar fi bine de facut un articol cu cele de mai jos, ca lamuresc foarte bine problema harului, Tainelor…

    „Cel mai remarcabil dintre ierarhii Bisericii Ortodoxe Ruse după
    moartea Patriarhului Tihon a fost, fără îndoială, Mitropolitul Chiril de
    Kazan.”

    ––––––––––––––

    Din Epistolele Mitropolitului Chiril – „Sfintii Catacombelor Rusiei” pg 221-222.

    Mi se pare că nici dumneavoastră înşivă, nici corespondentul dumneavoastră
    nu distingeţi între acele acţiuni ale Mitropolitului Serghie şi
    ale partizanilor săi care sunt realizate de ei în mod legiuit, prin puterea
    acelor drepturi date de har, primite prin taina preoţiei, de celelalte activităţi,
    care sunt realizate printr-o depăşire a drepturilor lor sacramentale
    şi potrivit vicleniei omeneşti, ca mijloc de protejare şi susţinere a
    drepturilor inventate de ei în Biserică. Aşa sunt acţiunile episcopului Zaharia
    şi ale preotului Patapov despre care vorbiţi. Acestea sunt acte sacramentale
    doar în formă, în timp ce în esenţă sunt o uzurpare a activităţii
    sacramentale şi, prin urmare, sunt blasfemiatoare, fără har, nonecleziale.
    Dar Tainele săvârşite de serghianiştii care sunt hirotoniţi corect
    şi nu sunt caterisiţi de la slujirea de preot sunt fără îndoială Taine
    mântuitoare pentru cei care le primesc cu credinţă, în simplitate, fără
    discuţii şi îndoieli privind eficienţa lor, şi nici nu suspectează măcar ceva
    incorect în ordinea serghianistă a Bisericii. Dar, în acelaşi timp, ele slujesc
    spre judecată şi spre condamnare pentru cei care le săvârşesc şi
    pentru cei care se apropie de ele înţelegând bine neadevărul care există
    în serghianism şi, prin lipsa lor de opoziţie faţă de aceasta, arată o indiferenţă
    criminală faţă de batjocorirea Bisericii. De aceea, este esenţial
    pentru un episcop ortodox sau pentru un preot să se reţină de la comuniunea
    de rugăciune cu serghianiştii. Acelaşi lucru este esenţial pentru laicii care au o atitudine conştientă faţă de toate detaliile vieţii bisericeşti.

    –––––––––––––

    Foarte Importante sant si concluziile:

    Un fragment din „Concluzie”:

    Poate că epistolele Mitropolitului Chiril prezintă, pe cât de clar
    poate fi afirmat, adevărul că legea şi învăţătura Bisericii lui Hristos nu
    pot fi niciodată o chestiune de simplă „ascultare”, fără suflet. Biserica
    din catacombe din interiorul Rusiei din ziua de astăzi (atât cât cunoaştem
    noi) împreună cu Biserica rusă liberă din afara Rusiei nu au negat
    Tainele patriarhiei moscovite, dar nu au nicio comuniune cu ea; astfel,
    nu iau parte la actele necreştine făcute în numele „ortodoxiei” de către
    conducerea moscovită sub presiunea comunistă, dar nu sunt, de asemenea,
    nici lipsiţi de solidaritatea cu un mărturisitor, cum ar fi părintele
    Dimitrie Dudko, din cadrul patriarhiei moscovite, cu care comuniunea
    canonică deplină nu este posibilă din cauza conducerii sale dominate de
    politică.
    În cele din urmă, accentul pus de Mitropolitul Chiril pe unitatea de
    cugetare a celor care călătoresc pe calea adevăratei ortodoxii ne arată
    propria noastră cale astăzi. Conducătorii „ortodoxiei lumii” urmează o
    politică dăunătoare de renovaţionism şi apostazie, dar încercarea de a
    defini punctul exact de unde ei, şi în special urmaşii lor neştiutori, vor fi
    părăsit ortodoxia fără speranţă de reîntoarcere este un lucru riscant şi
    zadarnic. Această judecată nu este a noastră. Dar nouă ne este dat să
    stăm neclintiţi în adevărata tradiţie a ortodoxiei transmise nouă de Părinţii
    noştri, să nu avem comuniune cu cei care participă la apostazia de
    la adevăratul creştinism şi să-i căutăm pe cei în acelaşi cuget care sunt
    hotărâţi să fie credincioşi ortodoxiei până la moarte. Pe un astfel de fundament,
    Biserica din catacombe a rămas neclintită până astăzi în Rusia
    sovietică, aşteptând ziua în care va putea să-şi mărturisească liber şi deschis
    credincioşia faţă de Hristos.:

    ––––––––––––––––––-

    Asa ca, una este cel ce nu stie, alta este cel ce stie.

    Pot sa aiba taine valide si pomenitorii de eretici, dar care lucreaza doar pt mireanul simplu care vine cu inima curata in fata pomenitorului de eretici, si fara a sti mireanul de ecumenism/ratacirea in cauza. Nu e prea complicat. Adica, cum ar spune Sfantul Paisie Aghioritul, este vorba de circumstantele atenuante.

    Sau

    47. Iar sluga aceea care a ştiut voia stăpânului şi nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult.
    48. Şi cea care n-a ştiut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puţin. Şi oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, şi cui i s-a încredinţat mult, mai mult i se va cere.

    Apreciat de 1 persoană

    • cosminmatiu said, on noiembrie 7, 2016 at 6:05 pm

      Serghianismul a fost o cedare a suverantitatii bisericii comunistilor si totusi a fost foarte grav. Acum este mult mai rau pentru ca este vorba de erezie. Serghianistii nu aveau mari abteri canonice ca si acum si totusi biserica adevarata s-a separat de ei.

      Apreciază

      • el said, on noiembrie 7, 2016 at 10:54 pm

        cosmin

        CORECT !

        astia de acum sunt de-a dreptul ERETICI, nu mici „copii” ca serghianstii.
        Dumnezeu sa-ti ajute sa fii preot frate Cosmin ! Dumnezeu este cu tine!

        Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on noiembrie 8, 2016 at 8:09 am

        Nu am cum sa fiu, am facut multe tampenii in viata mea pana in 2012 cand Dumnezeu a randuit sa ma intorc la El si am impedimente canonice. De altii mai vrednici avem nevoie.

        Apreciază

    • cosminmatiu said, on noiembrie 7, 2016 at 7:37 pm

      Ce se intampla acum, este mai rau decat serghianismul. Exact cum spune acolo, preotii, ierarhii si noi care stim nu avem nici o scuza.

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on noiembrie 7, 2016 at 7:43 pm

        Apostazia vremurilor noastre, într-un grad unic în
        istoria creştinismului, continuă în primul rând nu prin învăţături false
        sau prin deviaţii canonice, ci mai degrabă printr-o falsă înţelegere a ortodoxiei
        de către cei care pot fi chiar perfect ortodocşi în învăţătura lor
        dogmatică şi în situaţia lor canonică. O „ortodoxie” corectă, lipsită de
        duhul adevăratului creştinism – acesta este sensul serghianismului, şi
        nu poate fi combătut fiind numit „erezie”, ceea ce nu este, nici prin detalierea
        neregulilor sale canonice, care sunt secundare faţă de ceva mult
        mai important.

        Apreciază

    • Liviu said, on noiembrie 7, 2016 at 9:23 pm

      Dumnezeu sa-ti dea mantuire frate!
      Foarte lamuritoare citatele.

      Apreciază

  23. preotul said, on noiembrie 7, 2016 at 4:34 pm

    Unde se afla pr. Antim nu are cristelnita pentru persoane mature, dar problema este ca inca nu-i considera cazuti din Har pe preotii antiecumenisti ce pomenesc episcopii. Ptr. el , fiecare din noi are modul lui de a protesta, si bineanteles lucrarea lui pentru a ajuta pe cei care se mai pot salva. Punctul maxim cu pomenirea este cand ierarhii nesemnatari in Creta vor intrerupe pomenirea celorlalti Acesti ierarhi ce au rezistat la presiuni si amenintari nu pot fi acuzati nici de frica sau erezie pentru ca nu au intrerupt pomenirea ierarhilor pro- Creta. Sa nu credeti ca acestia au adormit dupa refuzul semnarii in Creta. Desi nu-s mari sperante spre a face pe ierarhii ecumenisti sa renunte la planul lor totusi trebuie urmati toti pasii pentru salvarea lor, iar intre timp preotii sa pregateasca crestinii interesati de mantuire pentru a sti in caz de scindare unde sa mearga .

    Apreciat de 1 persoană

    • Cristian said, on noiembrie 7, 2016 at 6:00 pm

      @preotul

      „Punctul maxim cu pomenirea este cand ierarhii nesemnatari in Creta vor intrerupe pomenirea celorlalti Acesti ierarhi ce au rezistat la presiuni si amenintari nu pot fi acuzati nici de frica sau erezie pentru ca nu au intrerupt pomenirea ierarhilor pro- Creta. Sa nu credeti ca acestia au adormit dupa refuzul semnarii in Creta.”

      – va rog daca puteti sa explicitati – din cate inteleg eu va referiti la ierarhii din intreaga Ortodoxie, caci in BOR nu exista ierarhi care sa refuze sa semneze in Creta (dintre cei prezenti bineinteles) sau, in general, care sa se fi exprimat macar impotriva Cretei dupa Sinod. Mai mult, toti si-au dat acordul pt. Creta in Sinodul local din 29 oct.

      Apreciază

    • el said, on noiembrie 7, 2016 at 6:46 pm

      preotul

      ” Punctul maxim cu pomenirea este cand ierarhii nesemnatari in Creta vor intrerupe pomenirea celorlalti Acesti ierarhi ce au rezistat la presiuni si amenintari nu pot fi acuzati nici de frica sau erezie pentru ca nu au intrerupt pomenirea ierarhilor pro- Creta. Sa nu credeti ca acestia au adormit dupa refuzul semnarii in Creta.”________

      la ce va referiti cand ziceti ca „au rezistat la presiuni”? cum putea sa NU semneze acela care nici macar NU a fost chemat acolo? ce „presiuni” sunt acelea cand ei NU AU DAT NICI UN SEMN ca sunt IMPOTRIVA Sinodului din Creta( cel putina de la momentul asta incolo, ca erezia ecumenismului nu datateaza de la Creta )

      si care e atunci diferenta intre cei care au semant si cei care NU PROTESTEAZA/ NU SE DELIMITEAZA de cei care au semnat chiar daca ei nu sunt de acord in sinea lor/in privat cu ei?
      Credinta ne e data sa o TRAIM, sa o MARTURISIM si cu VIATA si cu GURA inaintea lumii si a Lui Dumnezeu, MAI ALES in conditii de ATACARE e ei.

      vi se pare ca episcopul a caruia DATORIE e sa APERE Credinta Ortodoxa si sa LUPTE IMPOTRIVA ereziei si inselarii e „nevinovat” , e OK daca se situeaza corect fata de inselare …dar DOAR in tacare/in sinea lui/ in crec restrand? episcopul NU TREBUIE sa INVETE Turma CARE e Dreapta Credinta? sau merge asa cum se nimereste?
      ce au hirotonia DOAR pt ei sau pt cercul restans in care mai zic ce cred ei despre erezia ecumenista?

      CARE E DATORIA CLERICULUI atunci cand Ortodoxia e DARAMATA? Sa ramana in comuniune linistit cu daramatorii Ortodoxiei pe motiv ca el nu e de accord cu ei, dar NICI NU ii impiedica sa lucreze DARAMAREA Bisericii?

      credeti ca Biserica e o adunatura de elemente separate , sau UN TRUP in care exista LEGATURA NEMIJLOCITA intre fiecare madular si FAPTELE unora se repercteaza NEMIJLOCIT OBLIGATORIU si DIRECT asupra tuturor madularelor ?
      adica daca plamanul se inbolnaveste de ciuma/CANCER RESTUL madularelor e ok, stau linisite a locul ca …ca NU ELE AU CONTRACTAT CIUMA/CANDERUL? … nu vi se pare ca CIUMA/CANCERUL unora le va molipsi NEGRESIT pe TOATE celalate madulare in SCURT timp?

      CARE Sf Parinti au ramas in comuniune cu ERETICII dupa ce i-au depistat ca eretici?
      si CARE i-au mai pomenit in diptice asteptand Sinoade si „conses” cu OAMENII/Confratii?
      Cine NU e in conses cu Duhul Sfant,NU Sinodul facut de oameni il va scoate din Biserca pe el, ci RUPEREA lui de Adevar si NECONSENSUL Lui cu Duhul Sfant si asta IMEDIAT ce a adoptat in mod cosntient si incapatanat acea EREZIE( cum e cazul ecumenistilor de ai care NU sunt „incepatori” in ale EREZIEI si nici „nestiutori” despre greseala lor) !

      nu prea inteleg sincer sa fiu „logica” dv!

      asteptati de la episcopi ceea ce dv NU FACETI la locul dv! Si daca dv NU FACETI CUM indrazniti sa cereti/sa asteptati de la altii sa faca?

      de aia NU se vindeca si NU SE VA VINDECA Biserica ( daca continuam tot asa cu „harul” si cu „icomonia” PARTASIEI CU ERETICII/EREZIA) !
      ca NIMENI NU ISI FACE DATORIA la locul lui si asteapta mereu pe ALTUL, intai ALTUL sa faca Dreptatea …apoi DACA ala face ceva( eventual) fac si eu !!!
      MULTA VICLENIE in felul acesta de a proceda.

      Apreciază

      • mircea.v said, on noiembrie 7, 2016 at 10:51 pm

        @el,

        ce logica sa aiba frate, e logica rica-rilor, e logica diavolului care le suceste si le invarteste si mai ales le complica ca sa para „inalte”. Totul e extrem de simplu. Bine ai zis, ei cer de la altii ceea ce nu fac ei.

        Nu zic ca e usor sa fii preot acum, ca asa cum spune si in cartea de care tot vorbim, acum poti fi doar preot mucenic. Preot fara mucenicie acum nu se poate. Zicea bine Parintele Justin la niste studenti ca sa nu se faca preoti, ca li se va cere sa marturiseasca, nu vor avea curajul, si atunci va fi mai rau.

        Intr-un fel cum va fi pt mirean (si pt preot) la insemnare, adica vei mai putea fi doar mirean-mucenic, asa e acum pt preoti. Preotii au 2 momente de mucenicie – acum cu ecumenismul si la insemnare, mirenii doar unul – la insemnare.

        Si premiile difera, si pedepsele difera. Ai ales preotia, ai ales cel mai maret lucru de pe pamant. Si incercarile, si premiile si pedepsele sant pe masura.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 7, 2016 at 11:45 pm

        mircea.v

        si ce sa fii mirean acum e usor? popii macar pot sa-si faca imparatasania valid ( FARA sa pomeneasca eretic) singuri, noi UNDE mergem? le pasa lor de Turma Lui Hristos ca flamanzeste?

        NU!! le pasa de compromisurile sin „justificarile ” lor ! ATAT ! VOR DA SOCOTEALA !

        Apreciază

      • Mirela said, on noiembrie 8, 2016 at 11:08 am

        mircea v.

        „Preot fara mucenicie acum nu se poate.”________Asta e din cauză că cei mai mulţi dintre preoţi sunt slabi, laşi, nepregătiţi dpdv. teologic şi lipiţi de material. Dacă o parte suficientă (să zicem o treime) ar fi fost cu adevărat ai lui Hristos, ce ar fi putut împotriva lor ierarhii apostaţi?

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on noiembrie 8, 2016 at 5:58 pm

        mircea. v

        SI noi mirenii am inceput deja mucenicia, este o mucenicie continua. In timp ce alti oameni nu simt nici o lipsa si nici o constrangere noi suntem deja ca si niste morti vii, traim cu sabia deasupra capului pana la moarte.

        Apreciază

      • mircea.v said, on noiembrie 8, 2016 at 6:05 pm

        @el,

        pai si crezi ca la Dumnezeu merge cu smecherii din astea?
        apropo de „popii macar pot sa-si faca imparatasania valid ( FARA sa pomeneasca eretic) singuri”.

        iti zic eu, impartasania aia va fi cea mai nevalida posibil, adica o mai ia si peste bot de la Dumnezeu acel popa. Crezi ca Dumnezeu judeca doar punctual?

        Apreciază

      • sorin said, on noiembrie 8, 2016 at 7:45 pm

        el, recent pimen a slujit cu bacauanu si cu toti eretici. ce presiuni a primit sa slujeasca cu ei. Si daca are presiuni de ce nu spune? Sau mai nou se practica: cand esti amenintat, taci ca sa nu stie nimeni nimic. Cum sa fie ajutat daca tace.?

        Apreciază

    • sorin said, on noiembrie 8, 2016 at 7:38 pm

      Care crestini parinte? Aveti o lista intreaga cu adevarati crestini? Ce profil trebuie sa aiba un adevarat crestin? Eu cred ca totul este in imaginatia sfintiei voastre. Cand e vorba de erezie, spuneti ne un sfant care ne invata sa urmam niste pasi. Va rog. Acest lucru il afirma si altii. Eu nu am gasit nici un sfant si nici un canon care sa zica asemenea baliverne. Singur va contraziceti. Singur spuneti ca mai asteptati nu stiu ce, iar dupa sustineti ca mari sperante in acesti ierarhi nu sunt. Sunteti fricos. La inceput sustineati ca par Antim a gresit ca a intrerupt pomenirea, dupa aia spuneati ca a facut bine acolo, dar la noi in eparhie nu este cazul ca Pimen e baiat de treaba. Asa de treaba este ca nu stiu sa aiba vreo caterisire canonica. Cand trebuiau facute cu zecile de mii. IN eparhie la Suceava este dezastru. Preotii spun nu eu.

      Apreciază

  24. mircea.v said, on noiembrie 7, 2016 at 4:51 pm

    Asta spune monahul Teodot tot timpul pe blogul sau, cum ca preotii care pomenesc ereticii au har, au taine valide, si deci, concluzie, se mai poate merge la ei.
    Este un rationament simplist de „popa” fara carte, un rationament total lumesc, de tipul „regula de trei simpla”.

    Pai nu e asa frate, ca Judecatile lui Dumnezeu nu sant facute la modul „regula de 3 simpla”, adica pt aceiasi greseala toti primesc aceiasi pedeapsa. Dumnezeu judeca la modul relativ, adica:

    47. Iar sluga aceea care a ştiut voia stăpânului şi nu s-a pregătit, nici n-a făcut după voia lui, va fi bătută mult.
    48. Şi cea care n-a ştiut, dar a făcut lucruri vrednice de bătaie, va fi bătută puţin. Şi oricui i s-a dat mult, mult i se va cere, şi cui i s-a încredinţat mult, mai mult i se va cere.

    @preotul, e clar ? (imi pace asta cu „preotul”, e ca aia de VW „Das Auto” :))
    Monahul Teodot, e clar?

    Iar in cazul acelui catolic, la fel ca si in cazurile oamenilor simpli si nestiutori, e vorba de iconomia lui Dumnezeu. Dar, din asta in nici un caz nu rezulta ca nu e nici o pr daca e pomenit episcopul eretic.

    Ar fi ceva de genul: Exista o regula generala, Dumnezeu in anumite situatii exceptionale permite incalcarea regulii, si deci, rezulta ca acum regula generala este incalcarea regulii generale. adica A=nonA, adica nonsens total.

    Apreciază

  25. ilioara said, on noiembrie 7, 2016 at 5:36 pm

    Parinte, as avea si eu 2 dileme, daca nu sunt prea insistenta:
    1. CE VALOARE AU anatemele date impotriva catolicilor, de-a lungul timpului, in contextul in care in momentul de fata bor recunoaste erezia si suprematia papala? Ce legatura poate avea Biserica lui HRISTOS, cu erezia papala si mai ales cu inchinarile si jertfele aduse satanei in cadrul consiliului mondial al bisericilor, si unde este reactia bor ului la aceste caderi?
    2. daca Anatema data de ROCOR, biserica ortodoxa cu care noi suntem INFRATITI, impotriva ecumenismului, nu are valoare din cauza ca nu au participat ierarhi romani la acel sinod, CE VALOARE VA AVEA ANATEMA DATA LA UN EVENTUAL SINOD GRECESC , FARA PARTICIPAREA VREUNUI IERARH ROMAN???
    Se vadeste o asidua lupta impotriva BISERICII LUI HRISTOS, iar dvs va remarcati devotat participant, Dumnezeu sa va rasplateasca aceasta tradare !!!

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on noiembrie 7, 2016 at 9:57 pm

      Iertare ca intervin. Bor suntem noi, cei ramasi in adevar.
      Anatema are valoare daca este cu dreptate data. Cred ca si daca un singur preot dreptcredincios da in anatema are valoare. Chiar daca unii ierarhi eretici ridica anatemele, aceasta ridicare nu are valoare. In ortodoxie nu este ca si in papism unde papa da ordine si Hristos executa.

      Apreciază

      • ilioara said, on noiembrie 8, 2016 at 12:05 am

        da, Cosmin, eu stiu toate astea, si mai ales ca adevarul da valoare anatemei dar vezi ca aceste anateme sunt calcate TOATE in picioare, nu mai au nicio valoare…intrebarile de fapt nu le-am pus pentru mine, nici nu ma astept la raspuns, le-am pus pentru ei, sa-si raspunda singuri, si mai am atatea intrebari…..tot pt ei.
        in cealalta problema eu la toate comentariile sau majoritatea, poate din greseala sa fi scris altfel, am notat intentionat bor eretica cu litere mici si BOR cu litere mari ceea ce consider eu ca este BISERICA LUI HRISTOS in Romania la ora actuala.

        Apreciază

  26. iRINA said, on noiembrie 7, 2016 at 7:15 pm

    EXISTA VREO SPERANTA CA IPS PIMEN SA FIE ANTIECUMENIST?

    Apreciază

    • ilioara said, on noiembrie 8, 2016 at 1:25 pm

      irina, in ascuns toti sunt antiecumenisti, si cei care au semnat…dar in realitate si PE FATA la acest ultim sinod din octombrie, au decis in unanimitate ca tot cel ce nu se supune sinodului din creta este eretic, schismatic, razvratit si tot restul. Si daca va fi sinod in Grecia, tot fara valoare va fi pentru ei, se vor ridica 2-3 daca se vor ridica iar restul vor sari ca arsi ca ce doar nu va lasa Dumnezeu tot poporul pentru greselile unora, ca daca a fost pana acum Har n-o sa plece tocmai acum pentru o anatema in plus, parca ar mai conta…..Deci oamenii astia sunt penibili, nu sitiu pana la ce limita a penibilului sa cobor in discutiile cu ei ca sa priceapa…din pacate sunt cauze pierdute, asta este. La fel este si comentatorul „preotul” de pe aici, nu raspunde la provocari, doar le lanseaza…..faza e ca va da raspuns nu doar pentru cei BINEINTENTIONATI pe care-I VINDE dar si pentru cei care zac in nesimtire si pe care el ARE DATORIA SA INCERCE SA-I TREZEASCA.

      Apreciat de 1 persoană

  27. un crestin said, on noiembrie 7, 2016 at 7:58 pm

    ”Ați confiscat în temnițe și Euharistia și moaștele sfinților, crucea, veșmintele, încât zăcem lipsiți de orice mijloc sfințit și sfințitor, iar în catacombe suntem în ispite și în dureri, în amară primejduire și prigoane de nesuferit.

    Iată de ce Hristos ni Se arată în locul Sfintelor Icoane, ne vorbește în locul Sfintei Scripturi și Tradiții, ne conduce și ne este acoperământ în locul ierarhiei și al zidurilor Sfintei Biserici luptătoare.
    Iată logica teofaniei actuale!
    Ne-ați luat toate averile, zidurile și acoperămintele?
    Dar nu ne-ați luat decât gunoaie și creaturi. Iată voi ați ales pe cele ale Cezarului, iar noi am luat nu numai pe cele ale lui Dumnezeu, ci chiar pe Dumnezeul cel Viu Însuși, precum și El ne-a luat pe noi, rămânând întru El și El întru noi.
    Dar dacă ne-ați luat tot, de ce vreți să ni-L luați și pe Dumnezeul cel Viu?

    Confiscați-ne și furați-ne și haina, că vă vom da și cămașa de pe noi, dar lăsați-ne pe Iubitul nostru Hristos!
    Faceți un abuz în sens invers intereselor Bisericii și abuzați ca autoritate ierarhică, însă adevărata autoritate e Hristos. Cum tolerați vestigiile anarhiei eclesiastice stiliste vechi, dar prigoniți altarele zidite de Hristos? ”

    Tâlcuiri la Canoane vol 1 – Ierosch. Nil Dorobanțu

    Apreciază

  28. Ioan said, on noiembrie 8, 2016 at 11:53 am

    Pentru cine nu a citit inca… iata ce e catolicismul!!!

    CONCILIUL I VATICAN
    Teoria romano-catolică despre stăpânirea episcopului Romei pricinuieşte groază. De problema stăpânirii papei se leagă indisolubil o alta, cea a infailibilităţii papei. La anul 1870 biserica romano-catolică a recunoscut infailibilitatea episcopului Romei drept dogmă. Iată textul:
    „Papa (Romei) este om dumnezeiesc şi dumnezeu omenesc. De aceea nimeni nu-l poate judeca sau condamna. Papa a dobândit dumnezeiasca stăpânire, care este nelimitată (absolută). Pentru papa sunt posibile pe pământ exact cele care sunt posibile în Cer pentru Dumnezeu. Tot ceea ce a făcut papa este ca şi cum ar fi făcut Dumnezeu. Poruncile lui trebuie să le împlinim ca pe poruncile lui Dumnezeu. În lume, papa este acelaşi lucru cum este şi Dumnezeu sau cum este sufletul în trup. Stăpânirea papei este mai înaltă decât orice altă stăpânire creată, pentru că această stăpânire a lui, într-un anumit fel, se prelungeşte în cele cereşti, în cele pământeşti şi încele de dedesubt, ca să-şi găsească justificare întru el cuvintele Scripturii: „Toate le-a supus sub picioarele Lui” (vezi I Cor.15, 27 şi Efes.1, 22). Toate au fost supuse stăpânirii şi voinţei papei şi nimeni şi nimic nu i se poate împotrivi. Dacă a atras cu sine în iad milioane de oameni, nimeni dintre ei nu va avea dreptul să-l întrebe: «Sfinte Părinte, de ce faci aceasta?». Papa este infailibil precum este şi Dumnezeu şi are puterea să facă orice face Dumnezeu.
    Voinţa lui Dumnezeu şi, prin urmare, şi a papei care este vicarul (locţiitorul) lui Dumnezeu, are stăpânire peste tot. Papa poartă două săbii la brâu, arătând prin aceasta că stăpâneşte peste cele duhovniceşti şi peste cele lumeşti, peste patriarhi şi peste episcopi, peste împăraţi şi regi. Toţi oamenii din lume sunt supuşii lui. Acela este totul, este mai presus de orice şi le are înlăuntrul său pe toate. Orice laudă sau dezaprobă acela, toţi trebuie să laude sau să dezaprobe.
    Papa poate schimba firea lucrurilor, poate face orice din nimic. El are puterea de a face din minciună adevăr, are putere să facă orice îi este plăcut chiar împotriva adevărului, în afara adevărului şi în ciuda adevărului. Poate formula obiecţii împotriva apostolilor şi a poruncilor pe care ei le-au dat. El are dreptul şi puterea să îndrepte în NoulTestament orice consideră necesar; poate schimba chiar şi Tainele care au fost rânduite şi instituite de Iisus Hristos. El are o astfel de putere în cer, încât poate proclama sfinţi pe oricine vrea dintre cei morţi, chiar şi împotriva tuturor convingerilor din exterior şi înciuda părerilor cardinalilor şi episcopilor care ar cugeta să se împotrivească la aceasta. Papa are stăpânire asupra purgatoriului şi a iadului. El este Stăpânul lumii. Cu nelimitata sa putere el le săvârşeşte pe toate potrivit voinţei sale, şi are puterea să săvârşească mai multe decât cunoaştem noi sau acela. A se îndoi cineva de puterea sa constituie o ierosilie. Puterea şi stăpânirea sa sunt mai presus şi mai mari decât puterea şi stăpânirea tuturor Sfinţilor şi ale Îngerilor. Nimeni nu are dreptul, chiar şi cu gândul, să protesteze împotriva hotărârii sau judecăţii sale. Stăpânirea papei nu are măsură, nici limite. Cel care neagă supremaţia papei păcătuieşte împotriva Duhului Sfânt, împarte pe Hristos şi este eretic. Numai papei i s-a dat puterea să ia orice vrea de la cineva şi să dea altuia. Papa are puterea să ia şi să împartă împărăţii, regate, principate şi orice fel de stăpânire. El primeşte puterea direct de la Dumnezeu, iar împăraţii şi regii de la papa. Papa este vicarul lui Dumnezeu şi cel care neagă acest lucru este un amăgitor. Papa este locţiitorul lui Dumnezeu şi stăpâneşte asupra îngerilor buni şi răi. Orice lucru care se săvârşeşte cu puterea papei este săvârşit de Dumnezeu. Cel care nu ascultă şi nu se supune papei nu ascultă şi nu se supune lui Dumnezeu. Orice face papa este plăcut lui Dumnezeu. Pe papă nu-l poate judeca nimeni, deoarece s-a spus că: «Cel duhovnicesc le judecă pe toate şi nu este judecat de nimeni». Puterea şi stăpânirea sa se prelungesc asupra celor duhovniceşti, celor pământeşti şi celor de dedesubt.
    Papa este asemenea lui Hristos, căci în trupul său trăieşte Duhul Sfânt. Papa este domnul tuturor şi cauza oricărei cauze. Papa este mirele şi capul BisericiiUniversale. Papa nu se poate înşela şi nu poate face vreo greşeală, el este atotputernic, căci înlăuntrul său există toată plinătatea puterii şi stăpânirii. Papa este mai presus decât Apostolul Pavel pentru că, potrivit cu chemarea sa, stă la acelaşi nivel cu Apostolul Petru. Din această pricină poate să nu fie de acord cu Epistolele Apostolului Pavel şi să dea porunci potrivnice aceluia. A-l învinui sau de a nu fi de acord cu papa este asemenea cu a păcătui împotriva DuhuluiSfânt; aşadar este un păcat care nu se iartă nici în veacul de acum, nici în cel viitor. Tiara papei simbolizează întreita sa stăpânire: în cer asupra îngerilor, pe pământ asupra oamenilor şi în iad asupra diavolilor. Dumnezeu a dat în stăpânirea papei toate legile şi astfel el este mai presus de lege.Dacă papa pronunţă o hotărâre împotriva judecăţii lui Dumnezeu, atunci judecata lui Dumnezeu va trebui îndreptată şi schimbată. Papa este lumina adevărului şi reflexia lui. Papa este totul peste toate şi pe toate le poate…”
    Aceasta este hotărârea ad litteram a Conciliului I Vatican, hotărâre care a fost luată în timpul papei Pius IX, în anul 1870; nu în anii îndepărtaţi ai Evului Mediu, ci în secolul trecut, acum mai bine de o sută de ani.
    Sursa: https://www.scribd.com/doc/28047635/Conciliul-I-vatican-hotarari-eretice

    Apreciază

  29. un crestin said, on noiembrie 8, 2016 at 4:21 pm

    Doamne ajuta!

    Nu pot sa fiu de acord cu cei care defaima si vin cu comentarii si minciuni la adresa parintilor nostrii DREPT MARTURISITORI.

    Am impresia ca comentariile incep sa fie defaimatoare la adresa parintilor care au oprit pomenirea si stim foarte bine ca primii din tara care au facut acest lucru sunt Pr Macarie si Pr Atanasie de la Oituz.

    Si numai dupa aceea au avut curaj si altii …

    S-au gandit in primul la salvarea sufletelor fiilor duhovnicesti si nu la beneficii materiale, ceea ce se si vede in smerenia,modestia si simplitatea lor si in raspunsul pe care l-au dat

    Dă clic pentru a accesa ComunicatSchit.pdf

    Vrednici sunt.

    Iar pentru cei care vin cu calomnii si minciuni defaimatoare la adresa lor, ii rog frumos sa mediteze si sa se roage sa ii lumineze Dumnezeu, si sa ii ierte.

    Nu vedeti ca tara arde si baba se piaptana….., cam asa se vede!

    In loc sa ii sustineti pe acei care isi pun viata pentru sufletele noastre si lupta pentru Adevar, stati si scorniti numai barfe murdare.

    Nu vedeti ca nu mai sunt Parinti la care sa mergeti sa va deslege si sa va ierte de pacate ….,

    De ce PRIGONITI si voi pe urmasii lui HRISTOS care sunt deja PRIGONITI. Ce rau v-au facut ?

    Doamne ajuta si apara poporul tau!

    Iarta-ne pe noi Doamne ca nu stim ce spunem!

    Apreciază

    • ilioara said, on noiembrie 8, 2016 at 8:45 pm

      te grabesti sa acuzi. Nu stiu ce s-a inteles, ceea ce am vrut sa fac a fost sa prezint niste puncte de vedere atat si nimic mai mult. Am tot respectul pentru preotii care au intrerupt pomenirea, pentru mine in momentul de fata EI SUNT PRINCIPALII REPREZENTANTI AI BISERICII. Parerea lor nu mi s-a parut un secret,si sincera sa fiu atata timp cat nu mai pomenesc, celelalte convingeri nu ma afecteaza. Imi pare rau daca am deranjat cu ceva. Mantuire va doresc,si lor si voua, tuturor!

      Apreciat de 1 persoană

  30. un crestin said, on noiembrie 8, 2016 at 5:49 pm

    „Noi pentru viitorul Sinod Ecumenic ne pregătim, scriind și admonestându-vă mereu, poate vă veți întoarce la Hristos (74, 75, 28, 82 Apostolice).
    Cum să vă pomenim pe voi, apostaților, la slujbele prigonite, când sunteți puși de atei și luptători de Dumnezeu și de sfinți?
    Dacă voi ați făcut pogorământ și iconomie chiar în chestiuni dogmatice, spre a folosi Biserica pe alte căi, mai ales în aceste vremuri de prigoană, de ce nu faceți tot astfel și cu împărtășirea și dezlegarea creștinilor?
    (7 II Ecumenic; 4, 47 Apostolice; 95 VI Ecumenic; 8 I Ecumenic; 5, 57, 75, 77, 78, 102 Cartagina).

    Dacă facem Biserici prin casele mirenilor, apoi cu a cărui sinod aprobare, când voi ați făcut din Casa Tatălui peșteră de tâlhari și din soboare, sinoade tâlhărești?
    Sinodul vostru apostat ar aproba să ne vadă pe toți în temnițe și morți, pe Hristos întemnițat în chivote reci, monastirile și altarele toate dărâmate și clerul bun ucis și prigonit.
    Iată de ce Hristos vrea să stea în saci și să-L lăudăm prin catacombe cu icoane, cărți, vase și antimise prigonite! ”

    Tâlcuiri la Canoane vol 1 – Ierosch. Nil Dorobanțu

    Apreciază

  31. Ioana said, on noiembrie 8, 2016 at 8:30 pm

    un articol mai vechi

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/05/08/carti-de-pus-pe-foc-nil-dorobantu-petru-de-la-maglavit-teofanie-veronica-de-la-vladimiresti-teofanie/

    Carti de pus pe foc? NIL DOROBANTU: “Petru de la Maglavit. Teofanie” / “Veronica de la Vladimirești – Teofanie”

    Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 8, 2016
    Petru de la Maglavit. Teofanie

    4_petru_maglavit_site

    Foto: http://nildorobantu.ro/magazin/petru-de-la-maglavit-teofanie/

    Cuvântul de pe copertă spate

    ,,Dacă Hristos I S-a revelat lui Petru, ați pus pe toți să se îndoiască până și pe el însuși; ați cercetat și ați hulit, v-ați osândit și v-ați rănit, iar după ce v-ați vindecat iar ați negat. Ați cercetat Duhurile dacă sunt de la Hristos, dar voi înșivă uitaseră-ți de Hristos. Și vă era frică nu cumva să vă strice toate socotelile deșănțate. Dar ce rău n-ați făcut! Și totuși Hristos v-a răbdat și a făcut minuni și l-a investit pe Petru cu har, încât toți vedeați pe Dumnezeul cel Viu în juru-i.”

    Ieroschimonah
    NIL DOROBANȚU
    (1920-1977)

    Veronica de la Vladimirești – Teofanie

    5_veronica_vladimiresti_site

    Foto: http://nildorobantu.ro/magazin/veronica-de-la-vladimiresti-teofanie/

    Cuvântul de pe copertă spate

    ,,Veronica a văzut ierarhia și Sfânta Biserică trimfătoare, de care a ascultat până în sfârșit, tocmai când voi, ierarhii paravați, ați întrerupt firul ca printr-o curgere nesecată, ca și papii Borgieni și Avignon-iști, etc, când ați început să ascultați chiar de atei și să exilați și să caterisiți, să excomunicați și să afurisiți pe sfinți. Vai vouă! Dacă Hristos a întors pe bărbați prin Petru, apoi prin lacrimi, iubire, sacrificii și feciorie, a întors pe femei, pe fecioare, tocmai când era mai mare nevoie și cînd Hristos suia din nou Calvarul. Rolul Veronicăi e pe calvar prin curaj și abnegație. Dar voi ați determinat-o să se îndoiască de ea și de Hristos, de Maica Domnului și de vedeniile creștine, în loc s-o încurajați și să-i ajutați. Vai vouă!”

    Ieroschimonah
    NIL DOROBANȚU
    (1920-1977)

    Comentariu saccsiv:

    Iar o sa-mi pun in cap pe multi. Am pus semnul intrebarii in titlul: Carti de pus pe foc?

    Eu merg pe mana lui Mihai Urzica si a parintelui Adrian Fageteanu:

    MAGLAVIT (Petrache Lupu) – TEOFANIE sau DRACISM?

    AUDIO: Parintele ADRIAN FAGETEANU despre parintele ARSENIE BOCA, despre MISCAREA LEGIONARA, despre VERONICA de la Vladimiresti si alte amintiri din viata sa

    Nu stiu ce-i cu:

    FAUST – ateul mântuit, J. W. Goethe EXEGEZĂ

    7_faust_ateul_mantuit_site

    Foto: http://nildorobantu.ro/magazin/faust-ateul-mantuit-j-w-goethe-exegeza/#prettyPhoto

    E ironic sau cum?

    Răspândiți:
    3Partajează pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)3Clic pentru partajare pe Google+(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru partajare pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Click to email(Se deschide în fereastră nouă)Click pentru imprimare(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru partajare pe Reddit(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru Publică-asta!(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru partajare pe Pinterest(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru partajare pe LinkedIn(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru partajare pe Pocket(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru partajare pe Tumblr(Se deschide în fereastră nouă)

    Similare
    MAGLAVIT (Petrache Lupu) – TEOFANIE sau DRACISM?
    MAGLAVIT (Petrache Lupu) – TEOFANIE sau DRACISM?
    În „DRACISM”
    VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC – Indemn la MILOSTENIE
    VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC – Indemn la MILOSTENIE
    În „milostenie”
    Duminica a XX-a dupa Rusalii – Invierea fiului vaduvei din Nain
    Evanghelia de la Luca 7, 11-16 In vremea aceea S-a dus Iisus intr-o cetate numita Nain si impreuna cu El mergeau ucenicii Lui si multime mare. Iar cand s-a apropiat de poarta cetatii, iata scoteau un mort, singurul copil al mamei sale, si ea era vaduva, si multime mare din…
    În „Duminica a XX-a dupa Rusalii”
    Tagged with: CARTI, FAUST ATEUL MANTUIT J W GOETHE EXEGEZA, NIL DOROBANTU, PETRU DE LA MAGLAVIT TEOFANIE, RATACIRI, VERONICA DE LA VLADIMIRESTI TEOFANIE
    206 comments
    « Fotografia zilei: POLITIA LOCALA loveste napraznic in MAFIA DE STEVIE apoi se lauda pe facebook / INTREBARE: Cei ce cumpara de la acesti tarani se cheama ca favorizeaza infractorul?DEGEABA SEMNATURILE Coalitiei pentru Familie? AUGUSTIN ZEGREAN: In Spania Constitutia interzice casatoria intre homosexuali dar tot in Spania casatoria intre homosexuali este legala … »
    206 Răspunsuri
    Subscribe to comments with RSS.
    el said, on mai 8, 2016 at 1:53 pm
    avea DREPTATE omul Lui Dumnezeu Parintele Gheorghe Anitulesei!

    arsenistii INSELATI nu raman in SMINTEALA lor ci isi sporesc pe mai departe RATACIREA scotand din „cutia cu minuni” ALTI INSELATI ca Nil Dorobantzu !!!

    GLOATA asta care alearga dupa semne si minuni si va ajunge in stapanirea celui mai versat „facator de semne si minuni” prestidigitatorul si mascariciul anticrist, ca o incoronare fireasca a caii alese de ea.

    Apreciază

    Răspunde
    el said, on mai 8, 2016 at 1:59 pm
    „ați întrerupt firul ca printr-o curgere nesecată, ca și papii Borgieni și Avignon-iști, „______ tztztz, ce „durere” ca parca papii ceilati ar fi ok !

    INSELATA veronica care avea „viziuni” INTOCMAI ca „vizionarele ” KAKAT-olice !

    Apreciază

    Răspunde
    el said, on mai 8, 2016 at 2:02 pm
    au scos MACULATURA pe banda rulanta, prolifici INSELATII astia si sarguinciosi smintitii care-i admira/le fac propaganda !

    Apreciază

    Răspunde
    ioana L. said, on mai 8, 2016 at 4:52 pm
    Draga frate”el”
    Eu ti-am semnalat inselarea „noua” cu Nil Dorobantu. ai acum ocazia sa te convingi singur. Cei care il promoveaza (chiar si asa zisa biserica secreta)au niste interese”speciale”, dar si ei insisi sunt deja cu probleme(psihice), ca si „Idolul” lor. uite si tu: maica Veronica, o dereglata care s-a maritat cu acel arhitect, preotit in taina de Nil Dorobantu si care a sfarsit ca sinucigas, „sfantul” de la Maglavit, caruia daca-i vezi oasele dezgropate, ai cosmaruri si urmeaza si altii…vei vedea. Si cunostintele mele care-l frecventeaza asiduu pe pr.Ioan de la Sihastria Raraului sunt cazute in limba dupa „marele”Nil.Mare, mare ratacire.

    Apreciază

    Răspunde
    el said, on mai 8, 2016 at 7:28 pm
    ioana L.

    da, din pacate asa este.
    privelistea „Bisericii” va fi din ce in ce mai deplorabila odata cu raspandirea si darea in vileag a inselarilor din multe inimi…..

    Apreciază

    danielvla said, on mai 8, 2016 at 8:17 pm
    ioana L.
    Ce prostii spui?!
    Preotii se hirotonesc de un arhiereu (episcop)!!
    Nu cum zici tu: „acel arhitect, preotit in taina de Nil Dorobantu”.
    Cum putea un ieromonah sa preoteasca pe cineva??

    Apreciază

    Irina said, on mai 9, 2016 at 8:25 pm
    Daca cititi cartea pr Mihail Urzica care face o radiografie clara a fenomenului Maglavit, comparand acest fenomen cu vederi autentice din vietile sfintilor ale Maicii Domnului si Mantuitorului, o sa vedeti ca fenomenul Maglavit nu se aseamana cu nici o alta intamplare de acest gen din Traditie Bisericii Ortodoxe. Numai acest lucru denota clar mai mult o inselare a taranului Petrache Lupu. Pr Mihail Urzica spune clar ca in Traditia Bisericii Hristos sau Maica Domnului s-au aratat oamenilor alesi la modul cel mai concret, asa cum sunt, si s-au facut cunoscuti Mantuitorul sau Maica Domnului sau vreun Sfant asa cum sunt numiti in Biserica si nu cu nume de mos sau alte ciudatenii. Pr Mihail mai spune ca in toata Traditia Bisericii fara exceptie de fiecare data cand vedenia a fost de la Dumnezeu nu a starnit frica, pentru ca Dumnezeu nu sperie, nu inspaimanta si aduce liniste in suflet si pace cereasca, dar si smerenie ori Petrache Lupu spune ca s-a inspaimantat, lucru imposibil, daca ar fi fost vedenia de la Dumnezeu, cu atat mai mult cu cat el se presupune ca era un om simplu, deci curat sufleteste. Sa nu uitam ca diavolul se poate preface si in inger de lumina, si poate indemna aparent chiar spre biserica, spre pocainta dar sub toate acestea de fapt sa fie o mare inselare. Se spune ca Petrache Lupu a trecut prin usile imparatesti in Sfantul Altar si a spus si preotului(slujitor al lui Hristos) ca nu e nevoie de el, fratilor ganditi-va logic, ati mai auzit vreu sfant marturisitor in toata Traditia Bisericii sa necinsteasca un preot si sa indrazneasca sa intre unde nu trebuie in Biserica? Oare nu denota asa mandrie luciferica, de a te pune tu in locul preotului lui Hristos si de a-l trata cu aroganta indiferent ca este el bun sau rau? Pr Mihail Urzica , care a studiat toate scrierile despre Petrache Lupu, afirma clar ca el nu foloseste vreodata cuvantul Iisus Hristos, ci mosu, apoi indeamna intr-adevar la pocainta, dar nu in mod clar la spovedanie si impartasanie, de ce oare toate acestea? De ce pentru ca este inselare si diavolul insusi nu poate pronunta sau auzi pe cineva pronuntand numele lui Hristos, dar ii place cu siguranta cand i se adreseaza cineva cu mosu. Va intreb ati mai auzit vreun sfant in toata istoria Bisericii Ortodoxe adresandu-se lui Hristos cu mosu? In primul rand nici nu stim cine este aces mos, o fi Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul, Dumnezeu Duhul Sfdant, o fi vreun profet, vreun sfant? Cui i s-a inchinat pana la urma acest taran? Nu uitati cand Dumnezeu vorbeste cuiva, spune clar cine este asa cum i-a zis lui Moise din Rugul Aprins ” Sunt cel ce Sunt, adica Dumnezeu Atotputernic” sau cand trimite un mesager, un inger sau un Sfant, aclea spune clar cine este Sf Arhanghel Gavriil, sau Sfantul cutare si mai ales, repet, astfel de mesageri de la Dumnezeu nu aduc FRICA, deoarece teama si frica este doar de la dracu. Imi puteti spune ca n-are cum sa nu fie de la Dumnezeu pentru ca a atras puhoi de lume, ba si fete bisericesti, si ce-i cu asta? Uitati-va in lume cat puhoi de lume a atras diavolul in ratacirile lui, uitati-va la Apusul cazut in tot felul de erezii, uitati-va la indieni carora insusi Marele Apostol Toma le-a propovaduit pe Hristos si totusi un ditamai poporul este atras de diavol, fiind inca idolatru. Uitati-va si in tara noastra, cum in ziua de azi puhoi de tineri aleg calea catre diavol si nu calea lui Hristos si a Bisericii Sale. Daca e sa ne uitam la numarul de oameni care merg spre o anumita directie si sa fie acesta un reper al Adevarului, pai ar trebuii ca toti sa mergem pe orice cale numai pe a Bisericii nu. Fenomenul Maglavit seamana cu fenomenul catolic de la Fatima, sau credeti ca la Fatima este vorba tot de o minune, adica credeti ca intr-adevar acolo s-a aratat Maica Domnului? Pentru ca fenomenul Fatima a devenit un loc de pelerinaj pentru foarte multi oameni. Cum zicea si pr Iustin Parvu despre un alt fenomen, cel al Pr Gabriel Nicu, nu trebuie sa ne lasam impresionati de minuni, pentru ca si DRACU LE POATE FACE, ci sa ne consideram nevrednici si sa ne vedem de patimile noastre, asta este singura realitate la care trebuie sa ne gandim. Sfintii Parinti ne-au indemnat intotdeauna sa respingem orice aratare, chiar daca este de la Dumnezeu pentru a evita posibilitatea inselarii, specificand clar ca Dumnezeu nu se va supara din acest motiv.

    Apreciat de 1 persoană

    danielvla said, on mai 10, 2016 at 1:09 am
    Despre posibilitatea ca pr Nil Dorobantu sa fie inselat. Ascultati de la minutul 56.

    Apreciază

    el said, on mai 10, 2016 at 4:19 pm
    bai danutzblablabla… tu ai luat-o razna DEFINITIV !

    nu mai ai sanse sa scapi dupa cum te vad, din ce in ce mai ratacit in coclauri dracesti …. cele asemenea atrag cele asemenea, dracii lui boca-boca dracii altor inselati…pana veti ajunge cu legiuni in voi, TOATE legiunile care au posedat inselatii din veac se aduna in elemente ca voi „inteletilor”!!!
    carutze umblatoare pline de draci, cu voi se plimba dracii ca cu aeroplanul ….

    Apreciază

    danielvla said, on mai 10, 2016 at 7:28 pm
    el
    Cand vei suferi tu ca Arsenie Boca si ca Nil Dorobantu pentru Hristos, atunci sa vorbesti!

    Apreciază

    el said, on mai 10, 2016 at 11:25 pm
    mai danuzBLA, aici ADEVARAT spui ca sunt un pacatos si un rasfatat care a primit de la Hristos numai pe cele mai bune in viata fara sa se jertfeasca si el pentru Hristos…..

    dar oricat de mic si preamic as fi si sunt eu eretic sau inselat NU SUNT, si asta tot ca DAR de la Stapanul meu Hristos !

    Apreciază

    Liviu said, on noiembrie 4, 2016 at 7:46 am
    De parca poporul asta roman nu este inselat de marii prelati ai BOR , care se intituleaza Prea fericiti , prea inalti si sfintiti , cand o sa-i vedem ca pe SF SPIRIDON cu camilafca si patrafir din papura si crucea din lemn la gat legata cu sfoara , sa nu mai comentati de ieromonahii NIL si ARSENIE ; Cat post negru ati tinut de va dati cu parerea ??? Ce fapta buna , cati saraci mananca la masa voastra de vorbiti??????

    Apreciază

    Iustin said, on mai 8, 2016 at 2:27 pm
    off topic

    Putin is playing geopolitical energy chess with Netanyahu
    On April 21 Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu flew to Moscow for closed door talks with Russian President Vladimir Putin. The media reported that the talks were over the situation in Syria, a theme where Moscow has made certain a regular hotline dialogue exists to avoid potential military clashes. It seems, however, that the two discussed quite another issue – potential Russian involvement in developing Israel’s giant offshore Leviathan gas field in the Eastern Mediterranean. Were the two to strike a deal, the geopolitical implications could be enormous for Putin and Russia’s strategic role in the Middle East as well as for the future of the US influence in the region.
    https://www.sott.net/article/317838-Putin-is-playing-geopolitical-energy-chess-with-Netanyahu

    Apreciază

    Răspunde
    Iustin said, on mai 8, 2016 at 2:48 pm
    Nori naturali versus Chemtrails

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    templier’s blog said, on mai 8, 2016 at 5:50 pm
    Vreme si vremuri extreme!ROMANIA ATACATA CU HAARP,este concluzia acestor zile..
    https://templierblog.wordpress.com/2016/05/08/vreme-si-vremuri-extreme/

    Apreciază

    Răspunde
    Nicoleta said, on mai 8, 2016 at 3:21 pm
    Daca ati citit doar copertile si nici pe acestea nu le-ati inteles, e clar de ce ati putut scrie doar 2 randuri.
    Personal consider ca Dumnezeu a vorbit acestor oameni, alesi de El, cu niste motivatii stiute doar de El, iar daca noi nu suntem capabili nici macar sa ascultam mesagerii Lui, cum sa ne suparam ca Dumnezeu nu ne vorbeste si noua direct. Cat orgoliu si cata frustrare trebuie sa fie in sufletul unuia ca sa arunce cu vorbe atat de grele asupra acestor oameni care au fost atat de binecuvantati!
    Si la raspunsul ca au fost inselati…am o intrebare simpla….si daca nu au fost si zic adevarul?

    Apreciază

    Răspunde
    saccsiv said, on mai 8, 2016 at 3:29 pm
    Nicoleta

    Nu trebuie sa mananci un ou intreg ca sa vezi ca e stricat.

    Eu cred ca bunul Dumnezeu a vorbit celorlalti. Dar voua nu va place apa rece de izvor curat a marilor duhovnici Justin Parvu, Ioanichie Balan, Sofian Boghiu, Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu. Voua va plac baltoacele statute.

    Apreciat de 4 persoane

    Răspunde
    Nicoleta said, on mai 8, 2016 at 4:36 pm
    Deci Dumnezeu le apare acestor oameni si ne transmite mesaje prin care sa ne intoarcem la dreapta si buna credinta, iar acestia sunt balti statute. Nu reusesc sa inteleg rationamentul d-voastra. Ii respect si iubesc pe toti cei mentionati. Parintele Iustin nu cred ca a pomenit de Petru sau Veronica ca fiind inselati.

    Apreciază

    saccsiv said, on mai 8, 2016 at 7:22 pm
    Nicoleta

    In pofida tuturor controverselor, inceputul maicii Veronica a fost bun si prin ea s-a dus mai departe o lucrare; e altceva cum a depasit ea ispitele si greutatile de mai tarziu. Apoi a venit vremea lui Petrache Lupu care a fost compromis de Carol al II-lea, si care mai mult a compromis decat sa ajute viata Bisericii.

    http://www.atitudini.com/2010/03/parintele-justin-parvu-despre-dezmostenirea-ortodoxiei/

    Apreciază

    ioana L. said, on mai 8, 2016 at 4:54 pm
    Asa e frate Vasile.

    Apreciază

    Mirela said, on mai 8, 2016 at 8:13 pm
    Nicoleta

    Spui: „Nu reusesc sa inteleg rationamentul d-voastra..”
    De fapt, nu reuşeşti DELOC să înţelegi ortodoxia, nu vreun raţionament. Şi din păcate, nici nu încerci să cunoşti ortodoxia, căci se pare că nici bazele nu le ai. Oare ai auzit învăţătura Sf. Ap. Pavel: „Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume”? „Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema!”
    Vorbesc Sfinţii despre Moşul?
    Înainte de a-ţi da cu părerea despre alţii şi despre motivele luptei lor, cercetează-te pe tine cu sinceritate! Şi vorbeşte despre învăţătura ortodoxă după ce o studiezi!

    Apreciază

    ioana L. said, on mai 8, 2016 at 4:53 pm
    Draga Nicoleta, du-te la un psihiatru de mana cu cei care-l promoveaza pe Nil Dorobantu, un bolnav psihic si el.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    el said, on mai 8, 2016 at 8:03 pm
    ioana L.

    psihiatria e neputincioasa pentru astfel de oameni.

    Apreciat de 1 persoană

    sorin said, on mai 8, 2016 at 5:24 pm
    Nicoleta si daca tu esti inselata si chiar indracita ce zici? e o intrebare simpla. si inca una. Si daca ca tine sunt cu sutele de mii ce zici?

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    sorin said, on mai 8, 2016 at 10:42 pm
    Nicoleta, Mantuitorul nu a spus nicaieri ca toti ne vom mantui, ci din contra spune, ca s-ar putea sa nu mai gaseasca credinta cand va veni a doua oara si asta datorita celor ca tine care va tinte- ti ca scaiul de inselari iar din ele garantat o so dati si in cipuiala chiar daca acum spuneti altceva. Interiorul oamenilor este putred, totul este o masca. De aici pe acolo se mai gaseste cate un om care vrea sa se mantuiasca. Dumnezeu prin Sf parinti a lasat o randuiala care trebuie so pastreze femeile: portul lor si ascultarea de barbati, ia spune Nicoleta in care tabara te afli. Acesti Sf parinti spun clar ca o femeie care nu este imbracata cuviincios peste tot, nu numai in biserica si nu isi asculta barbatul daca o invata de bine, nu vorbim de exceptiiile in care barbatii sunt niste dobitoci, femeia nu se mantuieste ba mai mult se afuriseste. Voi credeti mai departe in Maglavir, in vrajitorul de Boca ca sunt multi europopi care va sustin , ba mai mult va spun sa va feriti de ”inselatii” care va arata ca gresiti. tineti o tot asa, faceti conferinte, petitii , de aici pe acolo mai declarati ca sunteti impotriva homosexualitatii, a vaccinurilor, a sexualizarii copiilor si daca totusi legile se dau, cum imi spunea asta iarna un ”crestin” : ca el a semnat ca sa nu fie data legea homosexualilor, va trebuie sa ascultam fiindca asa au zis si europopii la biserica ca ce sa faci. Deci incercam si noi sa vedem ce iese, dar sa ne schimbam viata nici vorba ca ne place asa. Banuti sunt, familia ne merge bine, se anunta un viitor prosper, la ce sa ne punem rau cu un sat intreg sau cu prietenii? Si daca mai vedem un prapadit ca are necazuri cu politia sau sistemul, sau cu primarul ii dam si un sut in fund ca noi nu vrem sa ne pierdem imaginea sau avutiile. ASTIA SUNTEM. VORBIM SI NU FACEM NIMIC>

    Apreciază

    el said, on mai 8, 2016 at 7:13 pm
    Nicoleta

    despre aceste fenomene” ca Maglavit si Veronica de la Vladimiresti s-a scris destul, incepe prin a citi cartea lui MIhai Urzica „Minuni si false minuni”.

    Parintele Adrian Fageteanu tinea de INSELATI si pe boca si pe veronica de la vladimiresti/ioan de la recea si pe petrache de la maglavit, mi-a spus si mie si MULTOR altii !

    daca tu crezi ca esti mai „inteleapta” ca el treaba ta, tu vei da socoteala si nu numai pentru inselarea ta (toti pot sa greseasca la un moment dat cel care persista in inselare desi i se arata adevarul e insa piredut ca el NU VREA sa asculte) ci si pt incapatanarea de persista in ea.
    de acum se despart/separa apele in lume si in Biserica

    Apreciază

    Răspunde
    SAVONAROLA said, on mai 8, 2016 at 4:03 pm
    Oameni buni, sa reținem faptul că Părintele Dumitru Stăniloaie, considerat de multă lume ca fiind CEL MAI MARE TEOLOG ORTODOX ROMAN AL TUTUROR TIMPURILOR, considera ca la Maglavit , lui Petrache Lupu i s-a arătat însuși Dumnezeu, fiind deci vorba de o TEOFANIE. Cu tot respectul pentru părerile altora, dar eu îl cred pe părintele Stăniloaie si nu pe Mihai Urzica. De Părintele Stăniloaie, de Petrache Lupu si de Minunea de la Maglavit se va vorbi si peste 100 de ani de acum încolo, în mod cert! Despre altii, nu sunt tot la fel de sigur…

    Apreciază

    Răspunde
    el said, on mai 8, 2016 at 7:25 pm
    SAVONAROLA

    da si ce relevnta are „Teofania” lui petrache lupu de la maglavit pt Biserica?
    de folos efectiv a adus ea?
    ca Sfintii cand aduceau poporului CUVANT de la Dumnezeu starea duhovniceasca a acestuia se schimba drastic, …petrache asta ce a schimbat in bine cu balmajelile lui ?

    mai ati lasat Sf Parinti si ati ajuns la „vizionari”…. ca aia va odihnesc pe voi

    Apreciază

    Răspunde
    SAVONAROLA said, on mai 9, 2016 at 8:03 am
    Petrache Lupu a incercat sa traga un semnal de alarma in privinta stării duhovnicesti dezastruoase în care se află la acel moment poporul român. Pe multi i- a adus la credinta, facandu- i sa inteleaga ca si in Cer au un Tată. Comuniștii l-au arestat si l- au chinuit, interzicandu- i sa mai se arate in public. Daca un om ca Parintele Dumitru Staniloaie a fost de parere ca la Maglavit a fost vorba de o teofanie, atunci inseamna ca Biserica Noastra a avut numai de castigat, caci Dumnezeu nu se arata oricum , oricui si oriunde, ci numai acolo unde vrea El. Balmajeli rostesc toti aceia care pun la indoiala Minunea de la Maglavit.

    Apreciază

    savonarola said, on mai 9, 2016 at 12:29 pm
    “La Maglavit au ajuns şi foarte mulţi specialişti, inclusiv din lumea medicală, cum ar fi fost celebrul doctor Gheorghe Marinescu, întemeietorul şcolii de neurologie din România şi unul dintre cei mai mari savanţi. A venit la Maglavit şi l-a consultat pe Petrache Lupu, fiindcă foarte mulţi îl declarau bolnav psihic, retardat, chiar bolnav veneric. Gheorghe Marinescu l-a consultat şi a declarat că este sănătos, atât fizic cât şi psihic. Există mărturii ale fiicei lui Gheorghe Marinescu, care a trăit până de curând, potrivit cărora de multe ori tatăl ei atunci când avea dificultăţi în probleme grele neurologice se consulta cu Petrache Lupu. Venea la Maglavit sau îl aduceau la Bucureşti. Mai apoi, marii teologi din vremea aceea au mers la Maglavit. Mă refer în primul rând la părintele Dumitru Stăniloaie, cel mai mare teolog al secolului XX, care a venit la Maglavit, a stat câteva zile, şi în urma celor văzute a publicat câteva articole în Ziarul Telegraful Român, ziarul Arhiepiscopiei Sibiului, şi mai apoi le-a adunat în volumul “Ortodoxie şi românism”, în capitolul “Încercare despre teofanii”, unde vorbeşte despre cazul de la Maglavit şi argumentează ştiinţific, teologic, istoric că la Maglavit a avut loc o adevărată teofanie. Apoi Nichifor Crainic, marele profesor de teologie Irineu Mihălcescu, mai târziu Mitropolit al Moldovei, chiar Petre Ţuţea, Tudor Arghezi, Marin Preda, vorbesc cu admiraţie despre Petrache Lupu şi despre fenomenul de la Maglavit”, afirmă Vladimir Dărângă. Mesajele “Sfântului de la Maglavit”, aşa cum îl numeau oamenii, care i-a prezis chiar şi generalului Ion Antonescu că va pierde războiul, au fost oprite de regimul comunist care vedea la Maglavit un pol al misticismului care trebuia desfiinţat.

    “După război, comuniştii au încercat să denatureze, să desfiinţeze acest fenomen. Maglavitul devenise în acea perioadă, pentru ei, «polul misticismului» care trebuia desfiinţat fizic prin dărâmarea construcţiilor care s-au făcut acolo, prin ararea întregii suprafeţe a mânăstirii. Curtea mânăstirii s-a arat şi în locul ruinelor s-au plantat stejari. Activitatea de desfiinţare s-a dus însă şi prin propagandă, prin comunicate denigratoare, aşa-zis ştiinţifice, publicate în presa vremii la adresa Maglavitului, a misticismului, a ocultismului, după cum spuneau ei. Se ajunsese să fie condamnat preotul satului, Nicolae Bobin, pe motiv că el ar fi fost cel care l-a învăţat pe Petrache Lupu să spună acele «minciuni», cum ziceau ei”, povesteşte Vladimir Dărângă.

    Şi pentru a se convinge că şterg orice urmă, în anii ’50 primii pionieri ai ţării au venit la Maglavit şi pe locul proaspăt arat au plantat lăstari de stejari în pământul nisipos din Lunca Dunării, unde nu erau decât păduri de salcâmi. “Şi iată că Dumnezeu a făcut acolo o altă minune: stejarul s-a prins chiar acolo în Lunca Dunării, în pământul acesta nisipos care acum 10.000 de ani a fost albia Dunării. În toată zona nu există stejar, doar în curtea Mânăstirii Maglavit. În rest, mânăstirea este înconjurată de o pădure imensă de salcâmi de 1.200 hectare”, spune Vladimir Dărângă.

    cititi mai mult: http://www.dozadebine.ro/dolj-maglavit-si-minunea-petrache-lupu/

    Apreciază

    el said, on mai 10, 2016 at 4:16 pm
    savonàcaca

    „Pe multi i- a adus la credinta, facandu- i sa inteleaga ca si in Cer au un Tată.”––-mai limbarici, care tata? vorbea el de Hristos cumva? ca si dracii un „tatiic” tot in „cer” =vazduh…

    baaa cine EVITA Numele Lui Dumnezeu Iisus Hristos de la diavolul este ca acela nu poate suferi Numele Lui Hristos!
    tatici prin cer au toate neamurile idolaatre, si aia se inchinau pe la buturugi ….

    poporul roman NU s-a trezit ci s-a INDRACIT ! iar unul din semnele ca asa s-a intemplat e si petrache asta om simplu, ca dracii se folosesc de orice dobitoci, petrache lupu, veronica de la vladimiresti, ghelasie gheorghe de la Frasinei, bubulica jucrelul dracilor boca-boca….. TOATE sunt exemplare si feneomene de INDRACIRE IN MASA a neamului…iar tu /voi astia care va inhinati la ei URMASII INDRACIRII si mult mai de nevindecat ca aceia!

    asa ca du-te si foloseste-ti savon.de.caca in alta parte ca aici faci bule imputite si spurci locul cu clabucii tai!

    Apreciază

    Mirela said, on mai 8, 2016 at 7:57 pm
    SAVONAROLA

    Ai fost atent de când datează acele afirmaţii pozitive despre Maglavit ale Părintelui Stăniloae? Nu cumva din anii „30, când fenomenul abia apăruse? Ce crezi, părintele era pe atunci un mare dogmatist, sau un tânăr încă neexperimentat? L-ai văzut să laude această înşelare şi în perioada bătrâneţii?
    Şi tu îl cinsteşti pe Moşul, potrivit „revelaţiei” lui Petrache Lupu? Ai mai citi despre Moşul prin scrierile Sfinţilor Părinţi?

    Apreciază

    Răspunde
    SAVONAROLA said, on mai 9, 2016 at 10:16 am
    Draga Mirela,
    Sa zicem ca Parintele Staniloaie s- a inselat in privinta lui Petrache Lupu si a fenomenului Maglavit, fiindcă era tânăr și neexperimentat. Nu ar fi fost normal ca la bătrânețe sa se dezică de el? De ce nu a facut- o? Răspunsul e unul foarte simplu. Părintele Stăniloaie a fost convins toată viața ca la Maglavit a fost vorba de un miracol. Si inca ceva. Spun sfinții părinți ca diavolul se recunoaște după câteva semne foarte clare: nu spune iarta- mă, nu spune iti multumesc si nu se smerește niciodată. Petrache Lupu I- a mulțumit lui Dumnezeu toată viața, i- a iertat pe chinuitorii si denigratorii lui si a trăit smerit toata viața lui. Nu s- a trufit niciodată și nu a încercat să obțină personal nici cel mai mic folos material de pe urma viziunilor sale. Altii au facut- o, însă el a rămas sărac toată viața lui. Pentru aceste lucruri, eu sunt convins ca în cazul lui Petrache Lupu si a minunii de la Maglavit nu poate fi vorba de înșelare.

    Apreciază

    Mirela said, on mai 9, 2016 at 11:49 am
    SAVONAROLA

    Repet întrebarea, te rog să-mi răspunzi: Şi tu îl cinsteşti pe Moşul, potrivit „revelaţiei” lui Petrache Lupu? Ai mai citi despre Moşul prin scrierile Sfinţilor Părinţi?
    Mai pun câteva: La maturitate teologică, a trimis pe cineva Pr. Stăniloae la „sursa de sfinţire” Maglavit? A inclus „revelaţiile” lui Petrache Lupu în învăţătura dogmatică ortodoxă? I-a spus lui Dumnezeu Tatăl Moşul?
    Spui: „i- a iertat pe chinuitorii si denigratorii lui si a trăit smerit toata viața lui. Nu s- a trufit niciodată”. Te întreb: Eşti tu cunoscător al inimilor, ca să ştii astfel de lucruri? Ce zici, faptul că l-a dispreţuit pe preot şi a intrat în altar e dovadă de smerenie?
    O astfel de „ortodoxie” practici şi tu???

    „Mergeţi măi fraţilor, la buturugă, mergeţi la Cruce, staţi acolo şi vă rugaţi să vă ierte Dumnezeu păcatele”.
    „…să spui la săteni, să faceţi o cruce cu chipul Mîntuitorului pe ea, pentru iertarea păcatelor voastre”
    Deci, nu spovedit la preot, cum zice Hristos, ci la buturugi…

    În duminica Rusaliilor din anul 1935, adică a doua zi după ce se stîrnise lumea cu „minunile”, Petrache Lupu se afla în biserica comunei Maglavit. După ce preotul vorbise poporului, ciobanul a avut aceeaşi vedenie a „moşului” chiar în Altar (După cum se ştie, diavolul se poate furişa chiar şi pînă în Altar, dar numai în Sfîntul Potir nu poate intra). Privindu-l, „moşul” îi face „un semn din cap”, chemîndu-1 să intre în Altar. Şi Petre Lupu, fară să mai şovăiască, a intrat în Sfînta Sfintelor, chiar pe uşile împărăteşti. „Ce cauţi în Altar, zice popa la mine, nu e voie”. „N-am nevoie de tine. Pe mine moşul m-a chemat („Maglavitul”, Pr. V. I. Ouatu, p. 57)”.
    Acest simplu fapt, şi încă ar fi de ajuns să ne pună pe gînduri. În primul rînd, este vorba de călcarea unui canon ecumenic, Canonul 69 al Sinodului Trulan, în care se precizează: „Nu se cuvine nimănui dintre mireni să intre în Sfîntul Altar”. În al doilea rînd, cînd preotul se împotriveşte ca Petre Lupu să intre în Altar, acesta trece totuşi peste preot, cu cuvintele: „N-am nevoie de tine…”.

    Din toată trăirea spirituală a lui Petrache Lupu lipseşte concepţia Mîntuitorului. El nu pomeneşte de Hristos, ci numai de „moşul”.

    Totodată, este de observat că Petrache Lupu se roagă lui Dumnezeu şi într-un alt sens, cu totul curios. El spune, fără şovăire: „Ia uite, Doamne, cum te mai roagă credincioşii mei, iartă-i, Doamne, că sînt nevinovaţi”. Ce poate oare să însemne această mărturisire care se face despre nevinovăţia noastră cînd ştim bine că toţi sîntem păcătoşi şi că numai Hristos, împreună cu Sfînta Sa Maică, au fost fără păcate ?

    Încă din primele zile ale fenomenului maglavitean, şi în chip neîntrerupt, ciobanul cu arătările a „binecuvîntat” pe toţi pelerinii care i s-au perindat pe dinainte. Mireni, preoţi 192 de mir şi monahi, erau binecuvîntaţi deopotrivă de acest profet, care îşi punea mîinile pe capul tuturor. Şi lumea se îmbulzea prin mulţime, dintr-o pornire de bună credinţă, dar uşuratecă, ca să primească acele „blagosloviri”… De fapt, sensul acestor „binecuvîntări” nu este întemeiat pe nimic, şi tocmai de aceea dovedeşte o abatere în plus, care se adaugă la toată rătăcirea Maglavitului. Nimeni nu poate avea putere sfinţitoare decît preoţii Bisericii, prin harul lui Dumnezeu, care se revarsă peste ei din ziua hirotonirii lor.

    Ca o urmare a celor de mai sus, Petre Lupu a întărit, de 194 la început, credinţa în talismane. Cum poporul este înclinat în mare parte spre superstiţie, această ispită poate lua forme foarte accentuate dacă este încurajată. Aşa se întîmplă şi cu ciobanul de la Maglavit. În felurite împrejurări, pelerinii superstiţioşi îi dau în păstrare, pentru puţină vreme, diferite obiecte: cîte un ceasornic, un portmoneu, un carnet, un bilet de loterie, sau chiar o batistă, ca să le poarte asupra lui, sau ca să doarmă pe ele şi astfel, atinse acele obiecte de „sfinţenia” lui, să poată deveni „aducătoare de noroc”… Este de luat în seamă faptul că Petrache Lupu admite fără rezerve asemenea deprinderi. Despre aceste cazuri, sînt diferiţi creştini cu frica lui Dumnezeu care mărturisesc cele văzute, între care şi semnatarul celor de faţă.

    Dar Petre Lupu, care şi-a dovedit înclinaţia de a sprijini superstiţia talismanelor, îşi arată multă precădere şi pentru jocul de noroc. În scrierea „Minunile de la Maglavit – Pămîntul Mîntuirii” (Editura Ţicu Eşanu Bucureşti, p. 16), autorul C. Ştefan aduce această mărturisire: „Un vizitator al Maglavitului i-a adus lui Petrache Lupu, în semn de sinceră dragoste frăţească, un loz de la loteria de stat, care poartă numărul 52.859. Dacă voi cîştiga (a zis Petrache), banii din cîştig îi voi da pentru ridicarea unei mănăstiri 195 aici în sat” 19. Dar el n-a cîştigat ! În schimb, canonul al 50-lea al Sinodului Ecumenic Trulan hotărăşte: „Nimeni, fie dintre laici, fie dintre clerici, sa nu mai practice jocurile de noroc. Daca cineva s-ar dovedi făcînd aceasta, daca este cleric să se caterisească, dacă este laic să se afurisească”.

    Cu prilejul începerii lucrărilor pentru biserica de la Maglavit, prima săpătură de pămînt a fost făcută, în chip simbolic şi cu aprobarea ciobanului, tot de către nişte spiritişti care, în acea vreme, mărturiseau tuturor, în mod deschis, această credinţă a lor. Petrache Lupu a putut să-şi petreacă onomastica din anul 1938 în mijlocul spiritiştilor. De asemeni, el a făcut 199 adeseori şi rugăciuni în comun cu grupuri spiritiste, ceea ce pentru un drept credincios este o mare urîciune, ţinînd seama de Canonul 45 Apostolic, prin care se hotărăşte ca însuşi „Episcopul, preotul sau diaconul, care se roagă numai împreună cu ereticii, să se afurisească”.

    Iată încă un caz interesant pe care monahul M. Drăghici îl mărturiseşte în cartea Părintelui D. Roman, „La Maglavit” (Tip. „Unirea”, Ploieşti): „În mersul său prin mulţime – povesteşte Sfinţia Sa – ciobanul s-a oprit în faţa unui om din Mehedinţi şi l-a întrebat de ce l-a înjurat în crîşmă; apoi i-a spus că pînă a doua zi va rămîne înţepenit cu tot corpul. A doua zi omul nu se mai putea mişca” (pp. 28-29).
    „Locuitorul G. I. Ştefan Coca din Maglavit, pentru că a luat în derîdere pe cioban, a fost lovit cu paralizia braţelor şi a picioarelor”. „De asemenea, ciobanul Gurău Brînzache din Flă- mînda-Mehedinţi, pentru că nu credea în cele propovăduite, rămîne paralizat”.

    HALAL „ORTODOXIE”, dragă Savonarola!!!

    Apreciază

    Mirela said, on mai 9, 2016 at 1:07 pm
    Savonarola

    Ţi se pare ortodox să îţi iei numele unui eretic? Pentru un ortodox, numele are importanţă? Asta dacă te pretinzi ortodox, că după ce învăţături propovăduieşti…

    Apreciat de 1 persoană

    Irina said, on mai 8, 2016 at 8:06 pm
    Se mai pot insela si dreptii, pentru ca sunt si ei oameni si pot gresi. In schimb pr Staniloaie a fost sceptic in privinta sfinteniei pr Arsenie Boca, se stie ca a observat mandrie la el, motiv pentru care discret parintele Staniloaie s-a indepartat de pr Arsenie Boca.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    Ștefan said, on mai 9, 2016 at 10:34 am
    SAVONAROLA
    Părintele Dumitru Stăniloae la început a crezut și despre ecumenism că este ceva bun, dar pe parcurs, după ce a văzut cu ce se mănâncă acesta, a spus că ecumenismul este PANEREZIA SECOLULUI. Așa că poate a greșit la început spunând că fenomenul Petrache Lupu ar fi ceva bun, dar după un timp să-și dea seama de înșelarea care se făcea acolo.

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    Metatron said, on mai 9, 2016 at 9:05 pm
    Am totusi o intrebare din biblie, cum ramane cu versetul Nici un om nupoate ramane in trup si sa il vada pe Domnul(Dumnezeu) chiar asa sa credem ca Dumnezeu in biblie se contrazice pe el insusi,clar ca cea mai mare harisma care lipseste in ziua de azi e dreapta judecata.
    Cat despre Arsenie Boca numai dati ca e inselat, chiar nu sunt probe asa concludente, doar niste circumstante reinterpretabile, ramane totusi intrebarea, fatarnicilor fetele cerului le stiti judeca si semnele timpului de apoi nu.

    Apreciază

    Răspunde
    el said, on mai 10, 2016 at 1:37 pm
    metatron

    „chiar nu sunt probe asa concludente”___ INCALCAREA DOGMELOR e VADITA la bubulica boba-boca jucarelul dracilor.
    dar tu care ricum habar nu ai de Dreapta Credinta NU pricepi si e INUTIL sa discutam, cu orbul din nastere nu se poate discuta drespre luimna. tu esti orb din voia ta si PERSISTI; ca sa primesti plata intunericul dorit de tine prin IGNORANTA si incapatanarea ta

    Apreciază

    danielvla said, on mai 8, 2016 at 4:21 pm
    Saccsiv,
    Te-ai dat cumva de partea celor nedrepti?!
    In cazul ultimei carti …pentru ce n-ai pus si citatul de pe spatele cartii, ca sa judece fiecare daca a fost ironic sau nu?

    Cuvântul de pe copertă spate

    ,,Goethe și Faust al său au numai năzuința, aspirația și dorința, dar n-au încrederea că cele aspirate se pot căpăta. De aceea nici măcar la nădejde nu pot ajunge, pentru că dorința fără încredere nu poate fi speranță creștină. Pe când temeiul și obiectul sau mai bine zis SUBIECTUL nădejdii este Dumnezeul cel viu sau fericirea veșnică. Fiindcă a fi cu Dumnezeu înseamnă a fi în starea veșnicei fericiri. Și noi ne întemeiem pe virtutea nădejdii, gândindu-ne că Hristos e bun și poate da plinire năzuinței adânci a celor ce-L caută pe El cu inimă curată.. În actul nădejdei noi plecăm de la Existența și valoarea lui Dumnezeu fiindcă, credem în El și ajungem tot la El, ca într-un cerc etern infinit, adică la subiectul dorințelor noastre (Mat 6, 33). Fiți bucuroși în nădejde (Romani 12, 12). Așa că Faust n-a ajuns nici la una din cele 3 virtuți teologice, necum la Dumnezeul cel viu și la mântuire. Și analizăm așa opera, pentru că el era și theolog (ah, und theologien) și face caz și de ritual, de dogmă, de slujbă, etc, și chiar pamfletează ironic, filipic și satiric creștinismul.”

    Ieroschimonah
    NIL DOROBANȚU
    (1920-1977)

    „Așa că Faust n-a ajuns nici la una din cele 3 virtuți teologice, necum la Dumnezeul cel viu și la mântuire. Și analizăm așa opera, pentru că el era și theolog (ah, und theologien) și face caz și de ritual, de dogmă, de slujbă, etc, și chiar pamfletează ironic, filipic și satiric creștinismul.”

    Si apoi, trebuie citite cartile, pentru a vedea ce a gresit si daca a gresit.

    Apreciază

    Răspunde
    saccsiv said, on mai 8, 2016 at 7:13 pm
    danielvla

    Cum ai facut tu click pe link, sigur au facut si altii, ca de aia l-am pus.

    Apreciază

    Răspunde
    danielvla said, on mai 8, 2016 at 8:04 pm
    Saccsiv,
    Poate ca unii vor lua de buna informatia pe care le-ai livrat-o si nu vor cauta mai departe. Foarte multi cititori au incredere in ce le spui.
    Cred ca era corect sa pui textul si la cea de-a treia carte, asa cum ai pus la primele.

    Poate sunt eu mai prost si nu inteleg cum trebuie notiunea de corectitudine…

    Si la fel, ma intreb, de ce ai sters mesajul care aparea mereu sub articole (pus de administratorul pe care l-ai lasat sa aiba grija de blog, cat ai lipsit): „Comentati decent, in duhul ortodoxiei”?
    Ai considerat ca era o piatra de poticnire pentru marturisirea curat ortodoxa a comentatorilor?

    Sa ma ierti daca pun intrebari incomode!

    Apreciază

    saccsiv said, on mai 8, 2016 at 9:19 pm
    danielvla

    Pai si ce-am spus?

    Acel mesaj trebuia sa fie. O sa ma uit.

    Apreciază

    saccsiv said, on mai 9, 2016 at 1:31 pm
    danielvla

    Eu vad ca apare frate mesajul:

    Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei

    Apreciază

    danielvla said, on mai 8, 2016 at 10:20 pm
    Saccsiv,
    Prezinti unele argumente sugerand ca pr Nil Dorobantu a fost inselat, cu exemple (textele respective) despre evenimente (vedeniile lui Petrache Lupu – care oricum sunt discutabile daca sunt false teofanii sau nu sau ale maicii Veronica de la Vladimiresti – despre care, asa cum ai aratat, chiar pr Iustin zice ca a avut un inceput bun).
    Apoi, cand e cazul celei de-a treia carti, omiti intentionat sa dai exemplul clar despre ideea centrala a autorului, punandu-i pe cititori sa caute ei, daca le da prin cap, ce zice pr Nil despre Faust.

    Asta mi se pare mie un fel de lipsa de corectitudine.
    Eu inteleg dorinta de a stii ce e de la Dumnezeu si ce nu, dar nu inteleg pentru ce se manifesta unii cu o asa graba sa puna etichete, fara o cercetare amanuntita si obiectiva.

    Adica vedem un titlu de carte si emitem ipoteza – e clar inselat. Vedem o poza cu pr Arsenie Boca mergand pe strada cu o maica, in civil – gata traieste cu ea. Si mai multe…

    Stiu, ai pus semnul intrebarii in titlu, dar tonul de departe induce ideea ca avem de-aface cu in inselat. Pai stati, sa vedem, sa cercetam lucrurile cu atentie, sa vedem urmarile fenomenelor respective… Nu sa emitem judecati superficiale si rautacioase.

    Apreciază

    danielvla said, on mai 9, 2016 at 11:28 pm
    La mine nu apare…

    Apreciază

    saccsiv said, on mai 9, 2016 at 11:54 pm
    danielvla

    Interesant. Sa vedem daca nici altii nu-l vad.

    Apreciază

    danielvla said, on mai 10, 2016 at 12:57 am
    Saccsiv,
    Imi cer iertare, cred ca am fost eu cascat si ma asteptam sa fie acel mesaj la sfarsitul articolelor. Ori nu aparea ori chiar nu l-am vazut eu, in graba cu care scriam.

    Apreciază

    el said, on mai 8, 2016 at 7:15 pm
    si atunci de ce si-a intitulat cartea faust -ateul MANTUIT? era cumva schizofren?

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde
    ioana L. said, on mai 8, 2016 at 7:52 pm
    frate „el”
    in mod sigur avea probleme psihice. (diagnostic dat de un mare neuropsihiatru al timpului: „delir paranoid pe fond epileptic”.

    Apreciază

    Ionut said, on mai 9, 2016 at 9:56 am
    Ma bag si eu putin in vorba, pe langa subiect. Ca sa cataloghez pe cineva ca fiind 100% inselat sau nu depaseste experienta mea duhovniceasca.
    Dar in legatura cu tot felul de medici psihiatri, de diagnostice de „delir mistic”, „boala psihica” etc. puse anumitor persoane, va rog sa ma scuzati.
    Nu stiu cand a fost pus respectivul diagnostic, dar stiu ka komunistii aveau o afinitate deosebita pentru etichetarea unora ca suferind de „delir mistic”.
    Mai mult decat atat, medicina moderna NU RECUNOASTE existenta sufletului. Etimologic, „psihiatrie” inseamna tocmai vindecarea sufletului, cu alte cuvinte, aceasta ramura a medicinei se ocupa cu vindecarea a ceva ce ea insasi nu recunoaste ca exista.
    In al doilea rand, exista boli sufletesti si trupesti, dar NU POT FI VINDECATE cu tot felul de chimicale care, ATENTIE, valoreaza greutatea lor in aur (sau chiar mai mult)
    In al treilea rand, cunoasteti, de exemplu, cazul vreunui schizofrenic COMPLET VINDECAT prin metodele medicinei clasice?
    „Dumnezeu si-a ales pe cele nebune ale lumii, ca sa rusineze pe cei intelepti.”

    Apreciază

    el said, on mai 9, 2016 at 6:08 pm
    Ionut

    vezi de treaba PUTE pamantul de infiltrati jegosi propagandisti fatarnici mierosi si prefacuti ca popangiul ONANIST aldea!
    SE BUCURA dracul de unul ca el.

    Apreciază

    el said, on mai 10, 2016 at 3:14 pm
    danielbla

    mai parpalac, daca nil dorobantu asta considera „teofanie” INSELARILE smintitei de veronica de la vladimiresti si ale lui petrache lupu, NU AM NEVOIE sa citesc 1000 pagini cu balarii ale/despre nefericitul asta !
    concluzia se impune de la sine : cine ia de bune INSELARIE este si el un INSELAT!!!!

    dar la capitolul asta sunteti antrenati/reeducati cu boca-boca jucarica dracilor si guru vostru !

    Apreciază

    Răspunde
    preotul said, on mai 8, 2016 at 4:50 pm
    „Cel ce vede cu ochii trupești știe când e noapte și când e zi. Dar orbul nu știe de nici una. Cel pătimaș nu știe din cele ale Duhului lui Dumnezeu, nici din experiență, nici din lucrarea din față, dacă nu prinde ceva din auz, aflând despre cele ce nu le-a văzut niciodată. Cel ce-și închipuie că are pe Duhul Sfânt, neavând nimic, nu va crede niciodată, căci fiecare judecă din starea ce o are el și pe cele ale aproapelui, fie că e vorba de virtute, fie că e vorba de păcate. Fiind jos, nu cerceta cele de sus; iar înainte de a ajunge sus, nu te ocupa prea mult cu cele de jos, ca nu cumva lunecând să cazi din amândouă, mai bine să te pierzi cu cele de jos. Cei trufași la cuget și bolnavi de mândria diavolului se întorc de la cel ce vorbește în Duhul Sfânt, socotindu-l înșelat, căci cuvintele lui mai degrabă îi pleznesc decât îi străpung. Astfel, nu este nimeni între unii ca aceștia, care să poată deosebi și vedea lucrul bine și așa cum este”- Sfântul Simeon Noul Teolog.

    Apreciază

    Răspunde
    ioana L. said, on mai 8, 2016 at 5:01 pm
    despre „vizionara”maica Veronica

    După ieşirea din închisoare, la 18 aprilie 1964, George Văsâi reia legăturile cu Vasilica Veronica Gurău, celebra stareţă a mănăstirii Vladimireşti, cu care era prieten de familie de mulţi ani (părinţii săi fiind unii din principalii donatori ai mănăstirii Vladimireşti). Vasilica Veronica Gurău fusese şi ea eliberată din închisoare (lotul Mănăstirea Vladimireşti) la 20 septembrie 1960, dupa 5 ani si 6 luni de arest. Împreună cu Vasilica Veronica Gurău, Văsâi va scrie o serie de cărţi New-Age ce aveau, la acea dată, să fie răspândite clandestin prin biserici şi mănăstiri:
    • Cercetarile în Lumea Nevăzută.
    • Din tainele Universului Spiritual.
    • Ligurda (Viaţa neştiută a lui Iisus Hristos)
    • De vorbă cu cerul şi cu mine însămi.
    • Casa tăcerii.
    Tot in această perioadă George Văsâi, este preoţit in taină de Părintele Nil Dorobanţu.
    La 5 decembrie 1964 se căsătoreşte cu „Maica” Vasilica Veronica Gurău. George Văsâi avea la acea dată 29 de ani iar Vasilica Veronica Gurău 42 de ani. Petre si Victoria Văsâi părăsesc mănăstirile în care vieţuiau din cauza decretului din 1959 şi se mută în Bucureşti. George şi Vasilica Veronica Văsâi locuiesc o perioadă în casa din Bucureşti a lui Petre Văsâi.
    După reînfiinţarea mănăstirii Vladimireşti, în 1990, George Văsâi se mută pentru scurt timp la Braila pentru a fi alături de fosta sa soţie. Tot în acea perioadă colaborează cu revista „Arhetip”.
    George Văsâi avea să se sinucidă, prin spânzurare, la 12 septembrie 2001.

    Apreciază

    Răspunde
    safimvigilenti said, on mai 9, 2016 at 8:39 pm
    ioana L, de coordonatorul de la revista Arhetip, Iulian Dragomir se mai stie ceva?

    Apreciază

    Răspunde
    cosminmatiu said, on mai 8, 2016 at 5:03 pm
    Ortodocsii care umbla dupa facatorii de minuni au mari probleme. O conditie obligatorie pentru om ca sa devina sfant este coborarea mintii in inima, acest lucru nu este meritul omului ci este dar a lui Dumnezeu, acest dar vine pe neasteptate fara ca omul sa stie cand va veni. Unii din cei care practica rugaciunea inimii il primesc altii nu. Sf Ignatie Briancianinov spune ca in momentul in care te crezi vrednic sa il primesti esti in stare foarte grava si pericol mare de inselare.

    Din cate imi amintesc Pr Arsenie Boca s-a rugat lui Hristos sa ii dea darul facerii de minuni in Athos, dupa ce a vazut ca nu este ascultat s-a rugat Maicii Domnului care spune el ca i-a aparut si l-a dat pe mana Sf Serafim de Sarov. Adica el se considera vrednic. Daca te vede diavolul ca te crezi vrednic sa ajungi sfant, praf te face la fel cum praf l-a facut pe Pr Arsenie Boca care a fost inselat in ultimul hal.

    Adica Sf Macarie Cel Mare cand urca spre vami se temea inca, azi 8.05.2016 in sinaxar Sf Arsenie cel Mare inainte sa moara zise: „Vedeti. fiii mei, in cata frica ma aflu avand a iesi din trup? ” Si ei zisera: „Vedem”. Iar el zise : ” De cand m-am facut monah n-a lipsit nicidecum de la mine frica aceasta” si indata si-a dat cu pace sufletul lui Dumnezeu. Pe cand Arsenie Boca se si vedea la judecata alaturi de Hristos cum scoate oameni din multime. vai de capul lui.

    Care aparati pe Arsenie Boca si alti inselati cititi cartea Sf Ignatie Briancianinov – Despre inselare si cartea „Experiente ascetice” sa nu ajungeti si voi la foc cu ei.

    @ frate el, ortodoxul trebuie sa se smereasca si sa planga, nu sa caute minuni, dar din moment ce se se intampla ce se intampla este ingaduit de Dumnezeu sa se aleaga oile de capre.

    Apreciază

    Răspunde
    el said, on mai 8, 2016 at 7:48 pm
    cosminmatiu

    asat zic si eu frate, e ca se separe robii Lui Hristos de slugile diavolului din Biserica!
    Biserica CURAND va fugi in pustie, sa stie fiecare cu cine are de-a face

    Apreciază

    Răspunde
    Riko said, on mai 8, 2016 at 11:47 pm
    A fost un anumit context de unde ai scos tu ca parintele se si vedea la judecata alaturi de Dumnezeu. Multi sfinti au stiut din timpul vietii ca vor ajunge la Dumnezeu. Nu toti sfintii au fost la fel.
    Tu cum de te vezi de pe acum pe partea cu oile? sau nu te vezi.
    In legatura cu indracitii ca Petrache si cei asemenea lui, nu e nimic de comentat.
    Dar cu p. Arsenie B. va inselati. Altfel ar fi stat ortodoxia in Romania fara el, si asa, vedem ce ne lupta. Am fi fost un neam de atei. Macar sa fie judecat pe buna dreptate parintele, cate bune a facut, unde a gresit, in ce conditii si imprejurari a facut ce a facut, si ce era de facut altceva. De unde putea sa cunoasca unele lucruri sau nu. Acuzati asa stupide inca va aduc zambetul pe buze.

    Apreciază

    Răspunde
    cosminmatiu said, on mai 9, 2016 at 10:30 am
    Bine ar fi sa ajungem toti cu oile. Eu nu spun ca nu a facut si bine Pr Arsenie Boca dar una e sa fie considerat un preot cu greseli si alta cel mai mare sfant cum il considera unii

    Apreciază

    Mirela said, on mai 9, 2016 at 12:07 pm
    Riko,

    Măi dragă, îţi mulţumim că ne-ai lămurit, ca să nu ne înecăm de atâta înşelare. Se vede că eşti şi tu un iluminat, de ştii că fără AB am fi fost un neam de atei. Deci, nu în Iisus stă credinţa noastră, ci în AB. Să nu îl mai numim pe Sf. Ap. Andrei creştinător al nostru, ci pe AB!
    Ce contează în cine crezi, aşa-i? Doar ateu să nu fi!

    Apreciază

    el said, on mai 9, 2016 at 6:11 pm
    rikoatrikoa kokorico

    tu esti pe aratura DRACILOR depaaaarte pe coclauri de bezna plecat cu boca-boca, te stim!
    si i-am mai spus si sfarsitul tau „apoteotic” care nu e departe de tine….

    Apreciază

    ioana L. said, on mai 8, 2016 at 5:05 pm
    pt.adeptii lui Nil Dorobantu

    6. Biserica Secretă (Ascunsă) a Maicii Domnului -structură religioasă în formare. -lider: prof. Constantin Dogaru din Tecuci, primitor al unor „noi revelaţii”, pe care le publică în mai multe volume, cu largul concurs al unor sponsori. Se autointitulează „Înaltul Comunicator”, el însuşi „mare preot”, „hirotonind” alte persoane, printre care şi femei, pe toate cele 3 trepte (există, deci, şi o ierarhie feminină – ex.: Elena Iovu – „arhieriță”). -leg. cu Turma Sf. Ilie, cu mişcările de la Vladimireşti şi Pucioasa. -abateri doctrinare, cultice şi morale: există „10 ceruri”, 8 Taine (a opta: „conlucrarea divină”), Dumnezeu-Tatăl are „încă 33 de fii neîntrupaţi”, revelaţia deschisă (noi texte „inspirate” – scrierile lui Dogaru, viziuni profetice şi „descoperiri”), preexistenţa sufletelor, milenarismul, spovedania în grup, interdicţii privind căsătoria şi testarea „compatibilităţii” soţilor în prealabil, antisemitism agresiv. -prozelitism: iertarea păcatelor se dă condiţionat de răspândirea publicaţiilor dogariste („cu 150-200 de Paraclise ale Preasfintei Treimi date de sufletul unui om care s-a sinucis, se poate scoate acel suflet din orice fel de chin al iadului”145!); adepţii sunt ameninţaţi cu moartea („accidente”), dacă divulgă secretele grupării sau o părăsesc. -salutul special: Vaviov! („smerita salutare cerească”). -mesaj apocaliptic centrat pe „dezvăluirea” strategiilor oştilor îngereşti, prezentate ca o ierarhie militară, cu grade diferite şi cu poziţionări specifice „celor 10 ceruri”; respectivii îngeri au felurite numiri, unele ridicole (Ex.: Sf. Heruvim Antrax). Tuturor le sunt dedicate „slujbe” şi „acatiste” (ex.: Acatistierul luminic). Au şi rol terapeutic, folosind diverse tipuri de raze, ce vindecă toate bolile, chiar şi pe cele incurabile (ex.: SIDA). -se reia aceeaşi temă a salvării României, ca pământ ales şi binecuvântat, din cataclismele finale. -susţinere frenetică a canonizării unor adepţi ai mişcării (Nil Dorobanţu, Maria Românca etc.). -ultima „operă”, monumentală: Biblia Maicii Domnului, un afront adus atât sacralităţii şi unicităţii Sfintei Scripturi, cât şi Sfintei Fecioare. -nuclee formate din „preoţi”, „monahi” şi credincioşi în judeţele: Galaţi, Brăila, Vaslui, Iaşi, Bacău, Timiş, Constanţa, Hunedoara şi în mun. Bucureşti. Un caz mediatizat: cel al lui Toader Ţepeş, fost mecanic de locomotivă, „preot” al Bisericii Secrete din Bicaz. La Oradea, activităţile grupării se desfăşoară sub paravanul fundaţiei „Altadora 2003”. -creează confuzie, atât „preoţii” cât şi „preotesele” slujind îmbrăcaţi cu reverendă şi odăjdii, folosind „sfinte vase” etc. Cultul, adaptat după cel ortodox, se desfăşoară deocamdată în case particulare; nu-i exclus ca pe viitor să ridice „biserici”. Există şi o „liturghie” adaptată, „a Maicii Domnului”. -întruchiparea „Mângâietorului” – „profetul zilelor de pe urmă”, „Ioan cel nou – împăratul lumii noi” este un ţăran, Ion Marin din Ioneşti Argeş. Prin acesta, gruparea caută să continue fenomenul Maglavit. Bibliografie: Despre „Biserica Secretă”: +Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar, Fenomenul „Biserica Ortodoxă Secretă” – o erezie la început

    Apreciază

    Răspunde
    costel said, on mai 9, 2016 a

    Apreciază

  32. ilioara said, on noiembrie 8, 2016 at 8:50 pm

    Imi cer iertare tuturor celor pe care i-am suparat cu ceva in comentariile mele. Numai bine va doresc!

    Apreciat de 1 persoană

  33. preotul said, on noiembrie 8, 2016 at 9:26 pm

    Dupa voi, cei 33 de ierarhi care nu au semnat in Creta sunt cazuti din Har pentru ca-i mai pomenesc pe ceilalti , inclusiv bisericile Giorgiei si Bulgariei care au trimis episcopi sa liturghiseasca cu ai nostri sunt cazute din Har. Raspunsurile monahilor atoniti nu va multumesc , ziceti ca si ei o scalda . Atunci cine sa mai pastreze succesiunea apostolica ca nu mai avem episcopi valizi in lume. Intreb , Mitropoitii Ieroteu Vlachus si serafim de Pireu sunt cazuti din Har pentru ca-l pomenesc pe Ep. Ieronim al Atenei ? Sau doar ei au voie. Eu am discutat pri intermediu organizatorului conferintei de la Iasi, cazul I.P.S.Pimen si mi-au spus ca nu se impune intreruperea pomenirii

    Apreciază

    • mircea.v said, on noiembrie 9, 2016 at 12:54 am

      @preotul,

      mata citesti ce spune Mitropolitul Chiril? Nu Harul e pr esentiala, si nu spune nimeni ca nu mai sant taine valide/har la modul absolut – sant valide doar in unele situatii, pr esentiala este departarea de erezie, nepomenirea ereticilor, si iarasi, f important este daca stii sau nu despre ce e vorba.

      Dupa cine ne luam, dupa Sfintii Parinti si dupa Apostolul Pavel sau dupa episcopi din zilele noastre?????

      Inca o data

      „Dar Tainele săvârşite de serghianiştii care sunt hirotoniţi corect
      şi nu sunt caterisiţi de la slujirea de preot sunt fără îndoială Taine
      mântuitoare pentru cei care le primesc cu credinţă, în simplitate, fără
      discuţii şi îndoieli privind eficienţa lor, şi nici nu suspectează măcar ceva
      incorect în ordinea serghianistă a Bisericii. Dar, în acelaşi timp, ele slujesc
      spre judecată şi spre condamnare pentru cei care le săvârşesc şi
      pentru cei care se apropie de ele înţelegând bine neadevărul care există
      în serghianism şi, prin lipsa lor de opoziţie faţă de aceasta, arată o indiferenţă
      criminală faţă de batjocorirea Bisericii. De aceea, este esenţial
      pentru un episcop ortodox sau pentru un preot să se reţină de la comuniunea
      de rugăciune cu serghianiştii. Acelaşi lucru este esenţial pentru laicii care au o atitudine conştientă faţă de toate detaliile vieţii bisericeşti.”

      Si inca o data, Sfantul Apostol Pavel:
      17. Şi vă îndemn, fraţilor, să vă păziţi de cei ce fac dezbinări şi sminteli împotriva învăţăturii pe care aţi primit-o. Depărtaţi-vă de ei.
      18. Căci unii ca aceştia nu slujesc Domnului nostru Iisus Hristos, ci pântecelui lor, şi prin cuvinte bune si prin cuvantare de bine inseala inimile celor prosti”
      Romani 16
      Biblia 1914

      Departati-va de ei! Cu har sau fara, cu taine valide sau nu, nu asta e pr. Nu sant mentionate exceptii.
      „Da eu zic ca Apostolul greseste, si iata cum epicopul x daca il pomeneste pe y, eu de ce nu pot?”
      sau
      „nu-mi plac deloc cuvintele astea ale Apostolului, ma zgarie la urechea mea fina, si atunci nu le aprob la comentarii”

      Se poate indepartare prin apropiere si pomenire?
      @preotul zice ca da, si ca e f normal. Am mai zis, e f „normal” ca A = nonA.

      Nene, era o sceneta cu Florin Piersic cand era elev, si el stia doar lectia ref la castravete. Si orice il intreba profesorul, din 2 vorbe elevul ajungea tot la castravete. Asa si acum, @preotul si monahul Teodot, orice explici ref la intregul aspect (har, taine, pomenire, esti in cunostinta de cauza sau nu…) – vezi Mitropolitul Chiril, vin si zic doar : „da voi spuneti ca nu mai e Har si Taine valide in Bor”

      Raspunsul corect este: „Este Har si nu este, in functie de situatie; lucreaza in sens bun sau un sens rau, in functie de situatie”.

      Si cel mai important „Departati-va de ei”.

      Si vom vedea cum @preotul iar va ajunge doar la castravete.

      Apreciază

    • maxim said, on noiembrie 9, 2016 at 1:45 am

      Succesiunea apostolica este pastrata si de un singur episcop neeretic, dimpreuna cu un preot, un diacon, un monah si un mirean. Daca lumea se afla la apogeul ei, ce nevoie mai e de noi hirotoniri de episcop? Daca lumea mai tine 20 de ani, si unicul episcop neeretic moare si el, nu raman preotii care sa duca 20 de ani succesiunea apostolica prin Botezuri si Sfintele Taine celelalte? De ce episcopul este Hristos pe pamant la propriu?! Hristos nu este Unicul Cap al Bisericii Sale? Nu e Arhiereu? Succesiunea apostolica inseamna numai hirotonii? Preotul neeretic, mai ales daca vorbim de ultimii ani ai omenirii, nu e si el in succesiunea apostolica? Nu duce si el harul mai dearte pana in Ziua Parusiei? De ce trebuie sa se invarta totul in jurul hirotoniileo de arhiereu sau chiar de preot? Nu intelegeti ca sunt ultimii metri ai omenirii si, chiar daca omenirea ar mai tine si 30 de ani, tot vor mai exista cativa preoti pe care Hristos o sa-i tina pana in clipa Venirii Sale?! De ce exista duhul asta ca lumea mai are de trait 1000 de ani? O sa ziceti: dar de ce credeti voi ca mai are doar 30 de ani? Dar asa va intrebam si noi: De ce n-ar mai avea doar 30 de ani, mai ales ca semnele sunt foarte limpezi, mai ales ca apostazia este 99% ?! Vedeti, eu sunt un nimeni, dar multi parinti si Sfinti Parinti ai ultimilor vremuri ne-au incunostiintat ca mai e o generatie, doua, trei pana la Final. De ce noi ne incapatanam sa zicem ca mai sunt 100 de generatii de trait? Nu spune nimeni ca Serafim, Longhin si Ieremia al Gortinei nu mai au har. Spunem ca trebuie sa avem maxima franchete de acum, si sa nu mai ingaduim NIMIC peste cele ce sunt deja pecetluite, semnate, hotarate de apostati si de cei ce sunt in comuniune cu ei.

      Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 11, 2016 at 1:58 am

        maxim

        Viața Sfântului Stareț Nectarie de la Optina, traducere din limba rusă de Preot Prof. Teoctist Caia, Schitul românesc Prodromu, Sfântul Munte Athos, 2002, pp. 83-88:
        Profeții și mărturii creștine pentru vremea de acum. Selecție de texte de la Sfinții Părinți și autori contemporani. Ediția a II-a revăzută și adăugită, Editura Biserica Ortodoxă, Alexandria, 2004, pp. 119-125 (115-121 ale documentului pdf):

        Dă clic pentru a accesa profetii-si-marturii-crestine-pentru-vremea-de-acum.pdf

        […]
        Starețul Nectarie de la Optina
        (1853-1928)
        În convorbirile sale, Starețul Nectarie nu o dată a prevestit timpurile grele care aveau să vină curând, pregătindu-și fiii duhovnicești pentru încercările viitoare. Cu mult timp înainte de revoluție, Domnul i-a descoperit vederea catastrofei ce avea să fie.

        Odată, Părintele Nectarie i-a destăinuit lui Serghie Nilus, că cineva dintre călugări (nu el însuși) a avut un vis deosebit. Era ca și cum mergea spre Ușile împărătești, iar acolo i se arată imaginea fiarei apocaliptice. Monstrul și-a schimbat de trei ori înfățișarea, rămânând însă aceeași fiară.

        * * *

        Chiar după revoluție, Starețul Nectarie a povestit această vedenie, pe care o avusese un monah cu mult timp înainte de răzmeriță. Șezând în pridvorul chiliei sale el a văzut deodată că totul a dispărut: și casele, și copacii și în locul lor, până la cer, șiruri de sfinți; iar între rândul de sus și cer rămăsese un spațiu foarte mic și monahului i s-a descoperit că atunci când acest spațiu se va umple va veni sfârșitul lumii.

        „Iar spațiul era deja foarte mic”, a spus Starețul.

        Devreme, încă din 1910, Nilus a consemnat alte cuvinte proorocești ale Starețului despre ceea ce văzuse în vis. „Acest vis a durat aproape toată noaptea”, spunea Părintele Nectarie. Nu pot să vă relatez toate detaliile, căci ar dura prea mult. Iată esențialul: văd o câmpie imensă, unde are loc o bătălie cumplită între nenumărate gloate de apostați și o mică oaste de creștini. Toți apostații sunt foarte bine înarmați și duc lupta după toate științei războiului; creștinii sunt însă fără arme. Eu, cel puțin, nu văd la ei nici o armă. Și deja se poate ghici, spre îngrozirea mea, deznodământul acestei lupte inegale: survine momentul biruinței totale a gloatelor de apostați, deoarece dintre creștini nu a mai rămas aproape nimeni. Îmbrăcați sărbătorește, apostații, împreună cu soțiile și copiii lor triumfă și deja sărbătoresc victoria… Deodată, un grup neînsemnat de creștini, printre care sunt femei și copii, execută un atac neașteptat împotriva apostaților și într-o clipă imensa câmpie de luptă se acoperă de trupurile oștii atee și toată nenumărata adunătură este nimicită și, pe deasupra, spre uimirea mea, fără ajutorul vreunei arme. Și l-am întrebat atunci pe un ostaș creștin, ce stătea lângă mine:

        – Cum ați putut înfrânge această nenumărată oaste?

        – Dumnezeu ne-a ajutat! a fost răspunsul.

        – Dar cu ce? întreb eu. Doar nu ați avut nici un fel de arme.

        – Cu ce s-a nimerit, a răspuns oșteanul.

        Cu aceasta s-a sfârșit visul meu”, a încheiat Starețul.

        Când un frate a fost certat de față cu Părintele Nectarie pentru pasiunea sa de a aduna cărți, acesta, spre tulburarea multora, l-a încurajat: „Curând va fi o foamete de cărți duhovnicești, nu se vor putea procura cărți duhovnicești. Este bine că el își face o bibliotecă duhovnicească, un tezaur duhovnicesc. Ea va fi foarte, foarte folositoare”. Și mai departe a povestit despre vedenia catastrofei, descoperită vederii lui duhovnicești: „Timpurile grele vin chiar acum. În lume a sosit numărul șase și vine numărul șapte. Vine veacul tăcerii. Vei tăcea, vei tăcea, spunea Starețul și lacrimile i se rostogoleau pe obraji… Și iată, Măria Sa nu va mai fi el însuși, câte umilințe nu va îndura… Anul 1918 va fi și mai greu: Măria Sa și toată familia vor fi uciși. Da, acest împărat va fi mare mucenic”, confirma el. Starețul s-a dus la el în chilie și vreun ceas și jumătate s-a rugat acolo. După rugăciune a ieșit concentrat, a luat de mână pe fiul său duhovnicesc și i-a zis: „Eu știu foarte multe despre tine, dar nu orice cunoștință îți va fi de folos. Va veni foamete, vei flămânzi… va veni timpul când și mănăstirea noastră va fi distrusă. Și atunci cred că voi veni și eu în sat la voi. Atunci să mă primiți, pentru dragostea lui Hristos. Să nu mă refuzați. Nu voi avea unde să mă duc”.

        Nina D., prin anii ’20, l-a întrebat pe Starețul Nectarie:

        – Se spune că toate semnele celei de A Doua Veniri s-au împlinit…

        – Nu, nu toate, – a răspuns Părintele. Desigur și cei ce au o vedere simplă observă că multe se împlinesc, dar celor duhovnicești li se descoperă mai înainte. Biserica era un cerc imens în întreg orizontul, iar acum este un cerculeț. Iar în ultimele zile înainte de venirea lui Hristos ea își va păstra acest chip: un singur episcop ortodox, un singur preot ortodox, un singur laic ortodox. Eu nu îți spun că nu vor mai fi biserici, dar Ortodoxia se va păstra doar în acest chip. Tu ia aminte la aceste cuvinte, și înțelege că așa va fi în întreaga lume.

        Și monahia Nectaria 1-a întrebat pe Stareț despre sfârșitul lumii. El a răspuns: „De ce mă întrebați pe mine, cel cu minte mărginită? – mergeți la monahii din Optina”. Sunt oameni care se ocupă cu cercetarea semnelor sfârșitului lumii, dar nu se îngrijesc de sufletele lor. Oamenii nu au nici un folos dacă știu timpul celei de A Doua Veniri. „Privegheați și vă rugați” (Matei 26, 41), a spus Mântuitorul. Înseamnă, deci, că nu trebuie să ghicim evenimentele. La timpul lor toate vor fi descoperite.

        Toate acestea vor fi, dar acestea sunt o mare taină. În zilele lui Noe, Dumnezeu, timp de o sută de ani, a spus că va fi potopul, dar oamenii nu au crezut, nu s-au pocăit, și dintr-o mulțime de oameni s-a găsit doar un singur drept cu familia lui. Așa va fi și la venirea Fiului Omului” (Matei 24, 37).

        Mulți, cunoscând darul proorocesc al Părintelui, îl întrebau: „Ce ne așteaptă pe noi?”. Starețul Nectarie răspundea: „Sfântul Serafim a prevăzut revoluția și schisma bisericească, dar spunea: «Dacă în Rusia se vor păstra doar câțiva credincioși ortodocși, Dumnezeu o va milui; iar noi avem astfel de drepți». Oamenii aveau presimțirea unor catastrofe sociale. Toate acestea se simt prin instinct, precum furnicile. Dar credincioșii nu au pricini să se teamă, căci pe ei îi ocrotește harul. În ultimele timpuri, credincioșilor li se vor întâmpla aceleași lucruri care li s-au întâmplat Apostolilor înainte de Adormirea Maicii Domnului. Fiecare credincios, oriunde ar fi, va fi adus pe nori în Corabia-Biserică. Doar cei ce se vor afla în ea vor fi mântuiți”.

        Și nu o dată repeta: „Țineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: „Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. „Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar principalul este: „A fost dimineață, a fost seară, ziua întâi” (Facerea 1, 5). „Va veni ziua rugăciunilor – învăța Starețul pe fiii săi duhovnicești. In timp ce lucrezi, spune rugăciunea lui Iisus: mai întâi cu buzele, apoi cu mintea, apoi ea singură trece în inimă”. Și le dădea o rugăciune compusă de el însuși, pe care le poruncea să o învețe pe de rost: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Care vei veni să judeci viii și morții, miluiește-ne pe noi păcătoșii, iartă căderile noastre în păcat din această viață și ne acoperă pe noi de fața antihristului în pustia tainică a mântuirii Tale”. Și făcea o observație: „Cele mai grele dureri ale noastre sunt asemenea înțepăturilor insectelor, în comparație cu durerile veacului ce va să fie”.

        Despre viitorul Rusiei prezicea că peste ani de încercări ea se va trezi și nu va fi bogată materialicește, dar va fi bogată cu duhul, și la Optina vor fi din nou șapte luminători, șapte stâlpi.

        Cu puțin timp înainte de revoluție, Starețul îi spunea lui Serghei Nilus: „Atâta timp cât se mai menține la Optina stărețismul făgăduințele lui se vor împlini. Când vor sigila „bordeiele” stărețești și vor pune lacăte la uși, atunci te vei putea aștepta la toate”.

        Și iată că acele timpuri au venit…
        […]

        Blagosloviți și ne iertați.

        Apreciază

    • maxim said, on noiembrie 9, 2016 at 2:09 am

      SI INCA CEVA PARINTE, TOLERANTA ESTE ZERO ACUM PENTRU CA HAITA DE LUPI A SARIT GARDUL LA OI, IN STAULUL OILOR. NU SE POATE CA PASTORUL EPISCOP SAU PREOT SA ZICA ACUM: ”DA, DAR MAI STAU SA VAD DACA LUPII ATACA… POATE SUNT BLANZI! ”

      Apreciază

      • sorin said, on noiembrie 9, 2016 at 12:04 pm

        Exact maxim, asta zic acum toti preotii fricosi. Mai stam putin. de ce mai stam? tot spune ca trebuie sa ii pregateasca pe crestini. Preotul , ati inceput pregatirea? Sau cand o sa incepeti? Episcopi cazuti din cer nu or sa apara. Ce asteptati?

        Apreciază

  34. sorin said, on noiembrie 9, 2016 at 12:19 am

    Nu conteaza daca cineva e cazut din har sau nu. Harul Dumnezeu il da. Daca sunteti atent la conferinta de la Bucuresti parintii athoniti zic sa nu se mai mearga la preotii care pomenesc ierarhii. Georgienii l-au primit pe papa. E bine? Canoanele spun clar cand nu se mai merge la bisericile unde sunt pomeniti ierarhii eretici. Nu ne intereseaza ce fac nu stiu ce ierarhi. Noi ascultam de sfintii parinti si in primul rand de Hristos. La ora actuala ierarhi cu adevarat marturisitori sunt foarte putini , iar preoti care cu adevarat urmeaza lui Hristos is numarati pe degete in toata tara. Mantuirea nu este obligatorie. Nu incercati sa va mai justificati frica. Cei 33 care nu au semnat, defapt unele puncte le au semnat. Este si un joc al masoneriei. Pana in prezent nici unul din ierarhi nu a dat dovada de intelepciunea sfintilor. Sunt fricosi. Cu cat o sa prelungiti intreruperea pomenirii cu atat mai multi se vor pierde. ecumenismul este ca o boala contagioasa care se raspandeste rapid si prinde pe toti care nu au fost pregatiti. Sfintia voastra nu intelegeti ca poate sa aiba har si Daniel Ciobotea. Inseamna ca mergem la slujbele lui nu? Nici un sfant nu vorbeste de prezenta harului ca dovada ca atunci se poate merge sau nu la slujbe. Repet, IPS Pimen pe cine pomeneste, cu cine slujeste, de ce il lasa pe Melchisedec sa faca ce vrea?

    Apreciază

  35. Ioana said, on noiembrie 9, 2016 at 2:46 am

    „Sfantul Teodor Studitul ne spune ca trebuie sa fugim de episcopii eretici (ecumenisti) si Sfanta Impartasanie din mana lor sau a preotilor lor(chiar daca preotii lor ar gandi ortodox) sa nu luam, dar putem manca cu ei la masa. Preotul ce gandeste ortodox sa paraseasca pe episcopul eretic mergand la un episcop ortodox. Iar de la episcopul ortodox(care marturiseste ca ecumenismul e erezie) care pomeneste un mitropolit(patriarh) eretic din frica, putem sa ne impartasim din mana preotilor(ortodocsi) din eparhia lui.”

    Dar IPS Pimen tace, a venit sinodul BOR si a consimtit, oriCum nu a facut nimic sa arate apostazia din Creta si mai si slujeste impreuna cu alt eretici. Daca Pimen ar fi vorbit public, doar asa arata ca nu e partas ereziei.

    «Ceea ce vă grăiesc la întuneric, spuneți la lumină și ceea ce auziți la ureche, propovăduiți de pe case (Matei 10, 27)», ne spune Mântuitorul Hristos. A sosit această vreme. Cel ce tace va răspunde amarnic în fața lui Dumnezeu.

    Sf. Teodor Studitul (†862) arată că: „Atunci când credința e primejduită, porunca Domnului este de a nu păstra tăcerea”. Apoi Sf. Cuvios Teodosie de la Pecerska (†1073) îndemna: „Păzește-te, fiule, de cei cu credința strâmbă și de toate discuțiile lor, căci și pământul nostru s-a umplut de ei. Numai cel ce trăiește în credința ortodoxă își va mântui sufletul”. Pe de altă parte, Sf. Efrem Sirul (†379) spune: „Vai, acelora care se întinează cu blasfemiatorii eretici! Vai, acelora care batjocoresc Dumnezeieștile Scripturi! Vai de cei câți murdăresc sfânta credință cu eresuri sau încheie vreo înțelegere cu ereticii!”.

    vi se pare ca PIMEN incheie intelegeri cu eretici au ba?

    „Vai, acelora care se întinează cu blasfemiatorii eretici!”

    Apreciază

  36. Ioana said, on noiembrie 9, 2016 at 2:55 am

    – de la episcopul ortodox _____care marturiseste ca ecumenismul e erezie_______
    unde a marturisit Pimen? in locx sa marturiseasca s=a facut partas ereziiei si s-a incurcat in multe. Nu exista justificari. A fost si sinodulBOR, care oricum nu trebuia asteptat pentru a lua atitudine impotriva ereziei, a fost sinodul BOR (itori srl), s-a aratat clar fara echivoc ca toti episcopii romani accepta CRETA. GATA, NU MAI EXISTA DUBII pentru cei care mai sperau vreo marturisire de la niste episcopi fricosi si care nu au cu Adevarat Credinta in Dumnezeu si in Biruinta lui Hristos!

    Apreciază

  37. […] Dar eu nu strang bani pentru parintele Antim sau Macarie sau oricare dintre parintii marturisitori ce au interupt pomenirea. Din contra. Iata ce am scris cat se poate de limpede la articolul Sa-i ajutam pe parintii Antim, Macarie, Atanasie, Elefterie, Grigorie: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.