SACCSIV – blog ortodox

VIDEO. Parintele SERAFIM BADILA: Puneti-va copiii la lucru, caci altfel ii nenorociti

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 3, 2016

44 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mircea.v said, on noiembrie 3, 2016 at 4:32 pm

    Foarte frumos, da eu m-as bucura si as aprecia de 1000 de ori mai mult sa aud la sfarsit, sau separat, de la acesti parinti, preoti, duhovnici si ceva pe tema acte biometrice, carduri, ecumenism…
    Adica, insemnarea si ecumenismul sant subiecte f fierbinti. Asta cu mancarea, cu rujul sant caldute-reci, si sant cunoscute si super-cunoscut. Stiu f bine ca de la cele mici pleaca cele mari, da macar sa spunem poporului care sant problemele alea uriase si care probleme cu adevarat deranjeaza sistemul. Asta cu mancarea si rujul sant cam apa de ploaie in contextul asta. „Poti vorbi de ce vrei tu, da te rugam, fara ecumenism si insemnare, ca altfel ne suparam rau de tot…”. Si Calistrat vorbeste f bine, da pana la pr astea 2.
    Si cu cat vorbesti mai bine pe celelalte teme, cu atat produci mai multa sminteala prin nevorbirea ref la cele 2 subiecte fierbinti.

    Apreciat de 2 persoane

  2. octoviv said, on noiembrie 3, 2016 at 4:54 pm

    Precizări foarte importante:

    Nu am ceva cu persoana ieromonahului Serafim Bădilă, nu am ceva fii dânsului duhovnicești, cu cei ce se spovedesc la dânsul, cu persoanele care au legătură cu, sau au evlavie la, ieromonahul Serafim Bădilă, prin acest comentariu țin să atrag atenția că părerea ieromonahului Serafim Bădilă legată de Arsenie Boca, se pare, din comentariul femeii aceleia, postat pe facebook la data de 1 iunie 2016, că este pro Arsenie Boca.

    Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian și al Sfintei Mare Mucenițe Iustina ai Antiohiei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Ierarh Calinic de la Cernica și ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul să îi lumineze să se lepede de toată cinstirea și învățătura eretică a lui Arsenie Boca, să se întoarcă la dreapta credință ortodoxă atât pe ieromonahul Serafim Bădilă, cât și pe ucenicii, ascultătorii și următorii dânsului, până nu va fi prea târziu, dacă și dânșii vor acest lucru.

    Puii lui Arsenie Boca:
    la miezul noptii, EPISCOP impreuna cu initiatorul petitiei de canonizare si alt staret RECITA „PARACLISUL” lui Arsenie Boca
    :

    […]
    „p. Vamvulescu A FOST UCENICUL PARINTELUI ARSENIE BOCA!
    , CAT DE MULT M-A IMPRESIONA CAND , PE DE ROST, LA CAPATAIUL MORMANTULUI PARINTELUI ARSENIE BOCA,
    LA ORELE 24 [!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!] , IMPREUNA CU PARINTELE SERAFIM DE LA MREA CASIEL SI PS EPISC GURIE [ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ] , AU CANTAT (PE DE ROST) [!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!] PARACLISUL SFANTULUI ARDEALULUI-PARINTELE ARSENIE BOCA!!! ORE INTREGI NU MAI ERAM PE PAMANT!
    CE TRAIRI…CATE BUCURII!!!
    DOAMNEEE,CUM SA-TI MULTUMESC PT ATATEA DARURI MINUNATE?”
    […]
    _______________________________________________________________________________________

    Păcatul grav al canonizării unui nesfânt:
    https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/pacatul-grav-al-canonizarii-unui-nesfant/

    Ar vrea Pr. Arsenie Boca să fie canonizat?:
    https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/dreptul-canonic-ortodox/ar-vrea-pr-arsenie-boca-sa-fie-canonizat/
    _______________________________________________________________________________________

    III. Învățătura Bisericii despre părtășia cu ereticii:
    http://paterika.net/2014/06/03/iii-invatatura-bisericii-despre-partasia-cu-ereticii/
    […]
    Sf. Meletie Mărturisitorul: „Nu-i ascultați nici pe pustnici, nici pe preoți, și nici pe cei ce ne propovăduiesc învățături nelegiuite, și povățuiesc în chipul cel rău, și nici pe aceștia și nici chiar pe episcopi să nu-i ascultați, dacă mărturisesc lucruri neadevărate, care nu sunt spre folos. Să fim lucrători, și să cuvântăm, și să stăm împotriva celor ce îndeamnă la rătăcire în chip viclean.

    Nu este cu dreptate și cu cuviință bine-credincioșilor a tăcea acolo unde se calcă poruncile lui Dumnezeu și din aceasta își întăresc înșelăciunea ceilalți potrivnici. Pentru că a zis un mare părinte: Acolo unde este primejdie a se despărți cineva de la Dumnezeu, ce bine-credincios poate să stea deoparte și să tacă, sau cu totul să se liniștească? Pentru că tăcerea sa îl vădește cum că și el se învoiește acestor rele. Şi aceasta ne-o arată Înainte-Mergătorul Domnului și vitejii Macabei, care pentru o mică poruncă a legii s-au primejduit până la moarte și n-au părăsit nici cea mai mică parte a predaniilor primite. Căci războiul de multe ori este lăudat și lupta se arată mai bună decât vătămătoarea de suflet pace. Că mai bine este să stea cineva împotriva celor rău cugetători, decât să urmeze lor și să se despartă de Dumnezeu pentru a se uni cu ei”[29].

    [29] Sf. Meletie Mărturisitorul – Carte în stihuri
    […]
    _______________________________________________________________________________________

    Iertați-mă.

    Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

    „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale tuturor Sfinților Părinți noștri celor prezenți la cele Șapte Sfinte Sinoade Ecumenice, ale Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian și al Sfintei Mare Mucenițe Iustina ai Antiohiei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celje, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Apreciază

    • Silviu said, on noiembrie 6, 2016 at 1:43 am

      Părintele Serafim Badila a ajuns preot la sfatul părintelui Arsenie Boca și pentru oricine nu crede în harul acestui părinte pot dovedi contrariul cu întâmplări personale. De asemenea și părintele Ciprian Negreanu a ajuns preot tot datorită harului părintelui Arsenie Boca. Ii rog pe cei ce sunt anti-Boca sa aibă măcar decenta sa se informeze despre lucrările acestor mari duhovnici și apoi sa aibă o poziție.

      Apreciază

  3. Adi said, on noiembrie 3, 2016 at 4:54 pm

    Fara nicio legatura cu subiectul !!!

    Ia priviti si va minunati ce se intampla in ”minunata” tara a ”libertatii egaliatii si fraternitatii ” ( intre ghilimele, desigur..) :

    Azi 03 nov 2016 , ziarul LE MONDE , pe prima pagina are un articol care zice cam asa:

    NELINISTE IN URMA CREARII UNUI FISIER CE REGRUPEAZA 60 DE MILIOANE DE FRANCEZI

    O sa incerc sa fac o traducere a articolului.

    Ministrul de interne a publicat duminica 30 oct , in timpul weekend-ului sarbatorii Toussaint ( nota mea: cand toata francezii ii slugareau lui haloin , sau zburdau bezmetici dupa pokemoni ) ,UN DECRET ce creeaza un fisier general pentru TOTI francezii . Datele personale si BIOMETRICE, cu AMPRENTA si fotografie digitalizata a FETEI ( fetzei ) vor fi inglobate intr-o baza unica de date. Decretul a fost publicat in Journal Officiel ( un fel de Monitor Oficial ), fiind reperat de site-ul

    http://www.nextinpact.com.

    Pe scurt, vor sa regrupeze buletinul si pasaportul BIOMETRIC intr-un singur fiser electronic numit TES ( titres electroniques securises). Acesata baza de date va aduna : fotografia digitala a fetei , amprenta digitala , culoarea ochilor,adresa ( de acasa, mail etc ). Aproape toata populatia franceza va fi inclusa AUTOMAT , pentru ca e de ajuns sa ai deja buletin ori pasaport ( cine nu are ???) Vor face exceptie totusi copii si minorii de pana la 12 ani.

    Din cate am inteles ( nu stiam, desi sunt de ceva vreme printre ei ) , chestia asta a mai fost discutata si in 2012, fiind inca de pe atunci adoptata de Adunarea Nationala.
    Bineinteles ca sunt si sceptici , dar li se serveste rapid pastila cu siguranta cetateanului, risc mai redus de atentate , bla bla bla…. Se mai spune ( am pus link de yutube ) ca nu este vorba despre fotografierea, sa zicem pe strada a cuiva si cautarea mai apoi a fetzei respective in aceasta noua baza de date. Cica nu asta urmaresc ( din nou bla bla bla pentru PROSTI ) .
    Scopul final si real ne zice nenea ( balbaindu-se ) invitat la TV5 este de a , citez: ”lupta contra fraudarii documentelor”. Ne mai zice apoi ca sunt si unele temeri si ”derapaje” si ca un deputat a zis inca din 2012 ca in fata unui FISIER MONSTRU ( ca si marime) securitatea absoluta ramane FANTASMAGORICA !!!!!

    Voi incerca sa pun si link-uri , am facut si cateva poze ziarului Le Monde de azi . Sper sa ma descurc, daca nu, poate imi dai Saccsiv o adresa de mail si -ti trimit acolo tot,urmand sa le postezi tu.

    http://www.nextinpact.com/news/101945-au-journal-officiel-fichier-biometrique-60-millions-gens-honnetes.htm

    Sper ca am reusit sa ma fac inteles.
    Urmaresc de ceva timp blogul asta , nu am intervenit niciodata , dar acum consider ca informatia pe care am gasit-o merita impartasita.

    Inchei prin a spune fanilor / vecinilor de scara ai lui buhnici ( omul cyborg) sa se abtina de la comentarii !

    Vremurile merg rapid spre final!!

    Ma bucur ca am gasit pe acest blog oameni carora Dumnezeu le-a dat nelinistea cea buna si ma mai bucur de faptul ca m-a ferit Dumnezeu de tentatia ( pe care niciodata n-am avut-o ) de a-mi lua cetatenie franceza , desi as fi putut.
    In sfarsit sutul in fund (de care aveam atata nevoie ) care sa-mi dea elanul necesar ca s-o iau spre Romania mea draga!

    Doamne ajuta!

    P.S. Saccsiv, nu pot pune pozele! Poate imi dai o mana de ajutor.

    Apreciat de 1 persoană

  4. sv said, on noiembrie 3, 2016 at 6:14 pm

    off topic:

    http://adevarul.ro/locale/bacau/proiect-unic-romania-functionarii-bacauani-primaria-bacau-vor-instruiti-tema-homosexualitatii-holocaustului-rasismului-1_581a5bc85ab6550cb8277647/index.html

    ps:este o vorba prin Balcani:”..daca nu incepe curind un alt razboi vom fi pierduti”

    Apreciază

  5. sv said, on noiembrie 3, 2016 at 6:15 pm

    Pe aici era si „Ion de la Chiuiesti”?.Are vreo legatura cu „Ioan C”?

    Apreciază

  6. el said, on noiembrie 3, 2016 at 6:16 pm

    parintele Serafim e calugar bun si sincer, dar are evlavie la INSELATUL zian boca

    Apreciază

    • Metatron said, on noiembrie 3, 2016 at 9:21 pm

      Te-ai gandit vreodata ca poate gresesti?Cand afirmi unele chesti si smintesti pe altii, ajungi sa dai socoteala pe lumea cealalta si pentru sufletele care sau luat dupa tine si le-ai dus in eroare.

      Apreciază

      • el said, on noiembrie 3, 2016 at 11:24 pm

        ma Metratonica … tu ai ceva IMPOTRIVA Adevarului, E VADIT!…
        ca ai ceva cu mine e IRELEVANT, pe mine ma INDIFERA TOTAL !

        iar daca sarmanul tau serfaim badila e un biet INSELAT( si ESTE !) NU eu am stabilt, ci aderarea lui INDARATNICA si IMPOTRIVA Dogmei Ortodoxe la INDRACITUL ieftin zian boca !!!

        restul e BLABLA…

        Apreciază

      • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 4, 2016 at 12:31 am

        Dar tu te-ai gandit cat urla Boca in iad din cauza prostilor care pe pamant ii aduc atatea laude ?
        Nu ai mila deloc de el. 😦

        Apreciat de 1 persoană

    • Metatron said, on noiembrie 4, 2016 at 9:46 pm

      Acum mi-a picat fisa, el eu cred ca tu esti mai tare ca si Sfanta Treime, tu tai si spanzuri si dai verdicte, tu stii care ce e si unde e si le stii pe toate intr-un cuvant, pacat, prin ce blasfemi spui e clar cu slujesti, nici pana la calcaile lui AB nu te ridici fiinta sublima,faptul ca latri la adresa unui om trecut in nefiinta denonta o ura si o lipsa de respect fatza de aproapele tau, cum cineva sa ia ceva de bun de-la tine,doar o vorba sa iti mai zic , totul tine de calm si de nu a te avanta in a da cu presupusul.

      Apreciază

      • Mirela said, on noiembrie 4, 2016 at 10:58 pm

        Metaortodoxie: „la adresa unui om trecut in nefiinta”…

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 5, 2016 at 1:10 am

        Metatron

        ok, e clarsi cu tine.
        mergi si linge cu „super-evlavie” tarana INSELATULUI.. ca partea lui vei dobandi !
        si daca iti pute ce zic eu: DA SKIP, NU ma supar INSELATULE, NU pentru aia ca tine am scris !

        Apreciază

  7. mircea.v said, on noiembrie 3, 2016 at 6:31 pm

    Din „Sfintii Catacombelor Rusiei”

    Dă clic pentru a accesa sfintii-catacombelor-rusiei.pdf

    Pg 308

    Fiind o adevărată fiică a stareţilor de la Optina, cu care se afla permanent
    în legătură, ea a judecat cu dreaptă socoteală adevărata natură a
    Revoluţiei sovietice şi a ştiut la ce trebuie să se aştepte de la aceasta.
    Astfel, când a izbucnit asaltul „Bisericii Vii”, mănăstirea ei a fost una
    dintre primele care a ripostat, deşi ea însăşi fusese deja arestată. Un
    episcop de stil nou a fost impus în mănăstire de către agenţii GPU,
    pentru a sluji Liturghia. Când femeile care au participat au venit să sărute
    Crucea la sfârşit, una după alta au scuipat mâna episcopului care ţinea
    Crucea şi astfel s-a pus capăt „renovaţionismului” în Mănăstirea
    Acoperământului şi episcopul şi-a învăţat lecţia şi s-a pocăit. Auzind
    despre aceasta, episcopul Damaschin Cedrick a exclamat cu amărăciune:
    „Dacă n-ar fi femeile, cine altcineva ar apăra Biserica? Să le lăsăm cel
    puţin să o apere aşa cum pot!”

    Apreciază

  8. Gilbert said, on noiembrie 3, 2016 at 7:35 pm

    In curand copii vor fi digitalizati din prima zi dupa nastere:

    Apreciază

  9. cosminmatiu said, on noiembrie 3, 2016 at 7:42 pm

    Serafim Badila il considera sfant pe Boca

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 3, 2016 at 8:24 pm

      cosmin

      asa este ….

      vai de capul lui !
      dau zeciuiala din izma si din marar dar ADEVARULUI sunt MEREU STRAINI !

      …si PE CINE pomeneste azi serafim badila?????

      Apreciază

    • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 4, 2016 at 12:33 am

      Din pacate inselarea asta i-a cuprins pe multi, chiar preoti si calugari naivi.
      Astazi se crede dupa principiul: ”de la babe citire”

      Apreciat de 1 persoană

  10. […] Iata comentariul cititorului Adi postat la VIDEO. Parintele SERAFIM BADILA: Puneti-va copiii la lucru, caci altfel ii nenorociti: […]

    Apreciază

  11. Marius said, on noiembrie 3, 2016 at 10:15 pm

    Pentru cei care vorbesc aiurea si fara respect despre Pr Arsenie Boca si Pr Serafim Badila: in primul rand orice nume a unui om care a fost si este se scrie cu majuscule si nu se ascunde in spatele unor alte cuvinte (gen octoviv, el etc). Apoi, vorbiti cu atata convingere de parca voi ati fi sfinti si stiti ce s-a intamplat cu Pr Arsenie si ce e cu Pr Serafim, caruia i-a prorocit Pr Arsenie ca va fi monah (da, s-au cunoscut personal). Apoi in Imparatia Cerurilor ei (cei sfintiti) sunt mai presus decat noi mirenii,ca si-au pus viata in slujba Domnului si a aproapelui (desigur daca au facut ce au facut cu inima curata), sau daca nu atunci au pacat indoit. Oare voi sau noi toti avem inima mai curata decat acesti parinti? Oare toti sfintii cat au trait pe pamant, nu au avut pacat? Frate Vasile, ar trebui toti sa comentam in decent, in duhul Ortodoxiei?

    Apreciază

    • el said, on noiembrie 3, 2016 at 11:32 pm

      Mariusica „amice” si

      ucenicul „marturisitorului” popa celebru …

      „Apoi, vorbiti cu atata convingere de parca voi ati fi sfinti si stiti ce s-a intamplat cu Pr Arsenie si ce e cu Pr Serafim, caruia i-a prorocit Pr Arsenie ca va fi monah (da, s-au cunoscut personal). „___ DA eu unul SUNT CONVINS de ceea ce spun, ca NU de la mine spun ci de la Duhul Sfant care ne-a invatat pe noi TOATE, cele pe care voi INSELATILOR le treceti cu vederea ca sa va „construiti” „sfintii” dupa chipul si asemnarea CADERII si APOSTAZIEI vasotre NEFERICITILOR !

      baaa LABARUL tau zian boca CLERIC fiind ( desigur LEPADAT) NU se mantuieste( ca ORICE CLERIC CAZUT) daca NU se leapada PUBLIC de INSELAREA/ EREZIA lui… ai cumva vreun Argument/ marturie SIGURE in sensul acesta?

      daca NU , TACI nefericitule INSELAT !…

      anticrist se bucura de unii ca tine… INSELATI si NEASCULTATORI de Sfintii Parinti, dar apologeti militanti INDRACITI ai INSELATILOR !

      Apreciază

    • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 4, 2016 at 12:36 am

      Bre, e o diferenta intre pacatele obisnuite si erezie. Plus ca sfintii de care zici s-au pocait de rautati. Altfel nu ajungeau sfinti. Te ratacesti nestiind scripturile.

      Apreciat de 1 persoană

  12. octoviv said, on noiembrie 3, 2016 at 11:38 pm

    Marius

    Legat de ieromonahul Serafim Bădilă am scris acel comentariu ca din partea lui Stan Pățitul. Am avut de-a face cu ieromonahul Serafim Bădilă și te rog frumos să mă ierți, îți spun cu durere, nu au fost deloc plăcute experiențele de la Cășiel, dar – Slavă lui Dumnezeu în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul pentru tot și pentru toate!-, dacă nu trecem și prin experiențe neplăcute, nu vedem adevărul și trăim cu impresia că tot ce zboară se mănâncă; îți pot spune decât atât: am asistat, și îmi pare rău că am fost prezent acolo – Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, iartă-mă!-, la o slujbă oficiată de ereziarhul ecumenist Joantă în Postul cel Mare al anului 2015, neștiind la acea dată că ereziarhul ecumenist Joantă nu s-a pocăit pentru erezia de mai jos, habar nu am avut până la începutul anului acesta că a zis asta:

    Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Părinte Cuvios Teofil de la Kitaev, ale căror părticele din Sfintele Moaște se află și la Cășiel, să vă lumineze atât pe ieromonahul Serafim Bădilă cât și pe ucenicii, următorii și ascultătorii dânsului, dar și pe tine Marius (am scris cu majusculă 🙂 ) să vă lepădați de cinstirea lui Arsenie Boca și a învățăturilor sale eretice până nu va fi prea târziu.

    Dacă vrei să primești un sfat prietenesc de la Stan Pățitul:

    Arsenie Boca dăunează grav sănătății duhovnicești, dar nu e totul pierdut căci Cuvântul lui Dumnezeu Cel Ce Este Veșnic Viu și Adevărat, foarte frumos grăiește prin Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan: „Și veți cunoaște adevărul, și adevărul vă va face liberi” (Ioan 8, 32) și iarăși: „Eu sunt Calea și Adevărul și Viața” (Ioan 14, 6), iar prin Sfântul Apostol și Evanghelist Matei zice: „Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie” (Matei 16, 24).

    Iartă-mă.

    minusculul octoviv.

    Apreciat de 2 persoane

    • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 4, 2016 at 12:03 pm

      Spalat bine pe creier de Occident si Joanta.

      Fugiti fratilor din (de) Vestul Salbatic !

      Fariseule orb! Curăţă întâi partea dinăuntru a paharului şi a blidului, ca să fie curată şi cea din afară.
      Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite, care pe din afară se arată frumoase, înăuntru însă sunt pline de oase de morţi şi de toată necurăţia. (Matei 23, 26-27)

      Apreciat de 1 persoană

      • octoviv said, on noiembrie 4, 2016 at 2:04 pm

        ortodox☦traditionalist

        Dacă mesajul cu spălatul pe creier de Occident și Joantă este pentru mine, țin să îți mărturisesc faptul că nu din plăcere m-am dus în Postul cel Mare al anului 2015, la Cășiel, ca să îl văd pe ereziarhul ecumenist Joantă și pe tizul lui de la Căsiel, ci din durere – în sensul propriu al cuvântului -, am mers la Cășiel. Am plecat de acolo cu o durere mai mare decât cea cu care am ajuns în acel loc.

        Dacă tot pentru mine a fost și mesajul cu fariseul orb, Îl rog frumos pe Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu să mă ierte dacă sunt așa și să nu mă prindă sfârșitul vieții în această stare și te rog frumos iartă-mă și tu dacă cuvintele mele te-au făcut să gândești cele ce ai scris mai sus – dacă au fost pentru mine – și roagă-te și pentru mine Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria și ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov să mă lumineze ca să nu mai fiu orb, fățarnic sau mormânt văruit plin de oase de morți, dacă așa m-ai văzut tu.

        Blagoslovește și mă iartă.

        Apreciat de 1 persoană

      • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 4, 2016 at 2:53 pm

        @octoviv

        M-am referit strict la Joanta. Si apoi la cei care isi parasesc tara si credinta pentru un blid de linte si un ghiveci de religii din Apus.
        Pe tine nu te cunosc.

        Imi pare rau ca te-am indus in eroare.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 4, 2016 at 3:16 pm

        octoviv

        nu cred ca mesajul lui @ortodox era adresat tie !

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 4, 2016 at 10:47 pm

        ortodox☦traditionalist și el

        Îi mulțumesc frumos Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu că, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov și ale tuturor Sfinților Săi din Biserica Sa Biruitoare și pentru rugăciunile voastre, nu m-a lăsat să cad irecuperabil, în înșelare.

        Vă mulțumesc pentru precizări.

        Prima propoziție am înțeles-o greșit așa:
        „Spălat bine pe creier de Occident și [de] Joantă.” sau altfel înțeles: „Spălat bine pe creier [și octoviv ăsta] de Occident și [de] Joantă.”.

        Ar fi trebuit să o înțeleg corect așa:
        „Spălat bine pe creier de Occident și Joantă [ăsta].”

        Restul comentariului are legătură cu această primă propoziție.

        Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov și ale tuturor Sfinților Săi din Biserica Sa Biruitoare, cu Sfântă Crucea Sa, să vă păzească veșnic de înșelare și pentru rugăciunile voastre și pe noi, pe toți.

        Blagosloviți și mă iertați.

        Apreciază

  13. mircea.v said, on noiembrie 4, 2016 at 12:32 am

    Voi incerca sa fiu un pic mai clar ref la atitudinea celor care vor sa se opuna cu adevarat actelor biometrice/insemnarii si ecumenismului; ca sant preoti, calugari sau mireni.
    Pina in faza legiferarii pasapoartelor biometrice se aplica „Vorbesc ei, vorbim si noi” – ca apoi daca latra tot timpul cainele, nu-l mai baga nimeni in seama, zicea un sfant ref tocmai la pr asa.
    Incepand cu 2009, s-a intrat in alta faza, adica e legiferata, si acum zi de zi se emit pasapoarte biometrice, zi de zi se amprenteaza oameni. Adica, si cel ce se opune, zi de zi trebuie sa se opuna. Razboiul a inceput, si daca dusmanul lupta in fiecare zi, si noi trebuie la fel. Adica, la fiecare slujba, preotul ar trebui sa incheie cu „Iubiti credinciosi, si nu uitati, fara biometrie, fara acte electronice, fara carduri bancare, de sanatate…”.
    Iar incepand din iunie 2016 se adauga si „si la fel, nu uitati, catolicii, protestantii si toti ceilalti sant eretici, ortodoxia este singurul Adevar pe lumea asta; Biserica Ortodoxa este singura Biserica, celelalte culte ce isi zic biserica, nu sant biserica ci sant organizatii. Toate religiile orientale si islamul au ca tata pe diavolul”.

    Zi de zi, duminica de duminica. Daca lupti o data pe an si dusmanul lupta 365 de zile, e simplu ce rezulta.
    la fel si pt mirean, unde se iveste ocazia (sau si-o creeaza el) trebuie sa vorbeasca. Zi de zi.
    Nu faci asa, inseamna ca te consideri invins, inseamna ca ai pierdut razboiul.
    Iar razboiul se pierde nu atunci cand a legiferat sistemul si cand zice sistemul ca a invins, ci ai pierdut atunci cand ai abandonat tu lupta. Asa ziceau sfintii Inchisorilor, in inchisoare fiind: ” importanta e lupta”.

    iar Radu Gyr spune:

    Indemn la lupta

    Nu dor nici luptele pierdute,
    nici ranile din piept nu dor,
    cum dor acele brate slute
    care sa lupte nu mai vor.

    Cat inima in piept iti canta
    ce-nseamna-n lupta-un brat rapus ?
    Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
    cand te ridici cu-n steag, mai sus ?

    Infrant nu esti atunci când sangeri,
    nici ochii cand in lacrimi ti-s.
    Adevaratele infrangeri,
    sunt renuntarile la vis.

    Ai renuntat la visul de a fi liber, ca asta inseamna Ortodoxia, ai renuntat la visul de a trai in Adevar si nu in minciuna, inseamna ca esti infrant, inseamna ca esti mort.

    „Ştiu faptele tale, că ai nume că trăieşti, dar eşti mort.”

    Apreciat de 2 persoane

  14. Anda said, on noiembrie 4, 2016 at 3:27 pm

    Parintele Serafim Badila a fost duhovnicul parintelui Iustin Parvu.

    Lamureste acest lucru pr Anitulesei aici, (de la minutul 3 la minutul 6.)

    Parintele Serafim Badila-despre dragostea sa fata de Arsenie Boca, (aici ) de la iceputul predicii pana…unde suportati sa ascultati…

    Apreciază

    • Anda said, on noiembrie 4, 2016 at 5:42 pm

      Scuze pentru greseala. Al doilea video, adica predica pr Serafim Badila este aici:

      Apreciază

      • Bogdan said, on aprilie 8, 2017 at 1:42 pm

        Bună Anda. Păi mie părintele ăsta numai smerit nu mi se pare. Auzi, ce spune, că numai un împlinitor ar învățăturii poate să vobească despre Părintele Arsenie. Deci el deja se consideră un împlinitor al învățăturii, așa cum și Părintele Arsenie se considera sfânt… Ce smerenie e asta? Același duh de înșelare… nimic nu mă mai miră.

        Apreciază

  15. Manuel Transmission said, on noiembrie 5, 2016 at 1:52 am

    „Împreună pentru căsătorie și familie!”

    Semnati petitia
    MAMA, TATA ȘI COPIII. Inițiativă cetățenească europeană pentru protejarea căsătoriei și a familiei
    http://www.mumdadandkids.eu/ro

    – Mum, Dad & Kids

    Apreciază

  16. Un anti ecumenist said, on noiembrie 7, 2016 at 6:33 am

    Nu am nimic cu pr Serafim Badila, dar de ce nu spune nimic public despre sinodul din Creta?
    Despre trimiterea copiilor la lucru, despre post si rugaciune sau despre tineret si frumusetea de a trai liber ne spun si preotii sistemului (Constantin Necula, Dragos Bahrim, Nicolae Tanase, Iustin de la Oasa si altii promovati pe Trinitas si pe toate retelele ierarhilor ecumenisti. Din partea parintelui Serafim ma asteptam sa puna punctul pe „i”, nu sa ne ia cu generalitati. Mereu vorbeste despre Apocalipsa si lucruri incitante, dar despre sinodul din Creta evita sa spuna ceva public. Nu sti de ce? Nu ai putea sa-l intrebi tu, daca ti legatrua cu sfintia sa? E interesant ca apare cu alte subiecte mai generale, dar nu se refera strict la subiect. Parca il simt ca evita sa spuna ceva public direct despre sinodul din Creta. Te rog rezolva tu chestiunea asta cu el ca sunteti prieteni, va cunoasteti.
    Multumesc.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.