SACCSIV – blog ortodox

TREI LECTII neinvatate nici la un an de la INCENDIUL DE LA COLECTIV

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 1, 2016
  1. „În ceea ce te voi găsi, în aceea te voi judeca”
  2. Gloata e sacrificabila si va fi sacrificata ori de cate ori va fi nevoie
  3. Gloata e manipulabila si va fi manipulata ori de cate ori va fi nevoie

   Sa le analizam pe fiecare in parte:

   “IN CEEA CE TE VOI GASI, IN ACEEA TE VOI JUDECA”

Distractia:

Moartea:

foto-socante-club-colectiv-morti

Foto: http://hunedoaralibera.ro/clubul-colectiv-procurorii-au-reconstituit-filmul-complet-al-tragediei/

Mai multi frati m-au rugat sa scriu ceva la un an de la Colectiv. Iata unul dintre comentarii:

Mâine, luni 30 octombrie se face un an de la incendiul de la Colectiv. Faceți și dumneavoastră un articol de pomenire. 

Ceva frumos. 

Totuși au fost oameni care au murit acolo. Tineri , poate neștiutori. Nu tuturora li s-a dat darul credinței.

Familiiile lor suferă. Faceți un articol mirenesc în care să le mângâiați sufletele familiilor îndurerate, … apoi la sfârșit un cuvânt despre faptul că cluburile și discotecile nu sunt locuri unde se proslăvește Dumnezeu. 

Iertați. Dacă se poate.

Incendiul din clubul Colectiv – Wikipedia

   Comentariu saccsiv:

Poate cel mai bine a vorbit … Gigi Becali, acum un an:

Eu voi comenta cum gandesc: suferinta parintilor care isi ingroapa copiii. Mi se ridica parul si ma cutremur tot. Sa fie invatare de minte la educatie, ca am si eu fete si sa ma ierte toata lumea, dar ale mele nu puteau fi acolo niciodata. Am vazut niste filmari de la acele asa-zise spectacole. Erau lucrari demonice, se jucau cu focul si faceau miscari satanice. Sa ma ierte trupa care se promova acolo, dar ati vazut ca atunci cand dansau, tineau degetele lui Satan? E semnul lui, incornorarea. 

   Cititi va rog mai multe la:

GIGI BECALI despre INCENDIUL de la “COLECTIV”: Imi vine sa plang! Tineau degetele lui Satan, e semnul lui, incornorarea lui

Dar oare au priceput ceva rudele si prietenii celor ce au murit acolo? Dar cei ce au fost acolo si au scapat? Voi stiti de vreunul care sa se fi trezit?

Un cuvant de mangaiere? Si cam cum ar trebui sa sune? Cum ca sufletele celor ce-au pierit la Colectiv sunt intr-un loc mai bun? Asa cum ne zice trupa Taxi?

IULIA IONESCU e bine acum. Tinerii de la “COLECTV” sunt bine si ei. Oleaca arsi sau ingerasi in ceruri. Cluburile sunt de bine si ele. De rau e Ortodoxia

   N-am cum zice asa ceva.

Sa zic ceva despre cat de tineri erau, veseli, plin de sperante, scoliti, frumosi, din astea? Si cu ce le-a folosit? Ce s-a ales din toate?

Fratilor, vorbim de fapt despre:

Cea mai urata moarte: SA ARZI DE VIU SLAVINDU-L PE SATANA …

Acel club a fost:

CLUBUL “COLECTIV” a fost TEMPLU SATANIC. Nu metaforic. Video si foto CUTREMURATOARE. Parintele Savatie Bastovoi propune sa se faca din el PARACLIS. Eu propun SA FIE DEMOLAT

Iar multi dintre cei ce au murit acolo erau obisnuiti ai clubului:

DOVEZI VIDEO: Obisnuitii clubului “Colectiv” CHIAR SE INCHINAU LUI SATANA. Scurt cuvant catre parintii de adolescenti rockeri

VIDEO (nou): CUM SE DISTRAU TINERII inainte de INCENDIUL de la “Colectiv”

Si contrar celor spuse de tot soiul de preoti rataciti, chiar mesajul formatiei ce concerta in acea seara se incadra perfect in cel new age al rock-ului:

UNDE GRESESTE parintele MIHAI ANDREI ALDEA: Mesajul Goodbye to Gravity – „The day we die” este perfect ortodox / Eroii de la “Colectiv” sunt Sfinti / Rockerii de la “Colectiv” sunt ortodocsi adevarati

Iata un text pentru cei intelepti:

EROISM nu ca al mucenicilor crestini, din dragoste pentru binefacerile vesniciei, ci eroismul MUCENICILOR nostri, MODERNI, pentru o realitate anume, pentru o fericire obsteasca aici, pe pamant, FERICIREA satisfacerii totale a tuturor comoditatilor si a neinfranatelor porniri patimase de a bea CUPA vietii pana la fund, prin bunurile distribuite tuturor in egala masura si la fiecare.

Acesti BRAVI MUCENICI[14] ai nostri vor exercita o influenta extraordinara asupra societatii, pentru ca vor SUBTILIZA notiunea de fapta eroica si slava umila a mucenicilor Mielului, ca sa le ocupe locul lor si sa umbreasca pomenirea lor, micsorand adevarul cununii lor mucenicesti.

Aceasta TACTICA, asijderea, COSTA nu putine eforturi si truda, deoarece tu, LEGIUNE a sarpelui negru, va trebui sa intretii prin sugestii sporite SISTEMUL DE EXECUTII(62), ce intareste si alimenteaza ENERGIA VOASTRA de impotrivire si distrugere a poruncilor Mielului printre oameni, si care ne sunt necesare pentru ca inaspresc relatiile dintre popor si autoritati, apropiind ISTORIA de FINALUL prielnic noua, de GUVERNAREA noastra asupra lumii!!!(63)

– Intelegeti voi TACTICA asta? – Tu, LEGIUNE a SARPELUI NEGRU, si tu, batrane MOLOH, si tu, vesnic JUCAUSULE, vesnic zambaretule EROT – COPILUL sarpelui negru!! Sugerati-le, deci,oamenilor RELATIVITATEA IDEILOR!(64) INTUNECATI-LE MINTILE!(65)

   Cititi va rog mai multe la:

Text exceptional: MARSUL DISTRUGATORULUI

Si comparati cu ce face mass-media din nefericitii ce au murit in foc.

Sa nu uitam nici de starea de desfranare in care se gaseau:

Comentariul zilei (10.11.2015): CURVIA COLECTIVA

Asa ca despre ce mangaiere sa vorbim? Eventual, cel mult despre o speranta, ca in al doisprezecelea ceas macar o parte dintre cei ce au pierit astfel, sa se fi trezit. Si astfel, mila bunului Dumnezeu fiind mare, poate poate sufletele respectivilor nu se chinuie in iad.

In rest, e de datoria rudelor si a prietenilor lor sa faca cele necesare. Cele crestinesti. Sa lase invataturile dracesti cu care le e imbacsita mintea si sa bage la cap cele scrise aici:

Soarta sufletului dupa moarte

Caci folosul rugăciunii, atât în Biserică, cât si în singurătate, pentru sufletele aflate în iad, a fost arătat în multe Vieţi ale sfinţilor si pustnicilor cât si în scrierile Patristice.

   GLOATA E SACRIFICABILA SI VA FI SACRIFICATA ORI DE CATE ORI VA FI NEVOIE

Iar acei nefericiti din clubul Colectiv au fost sacrificati:

INCENDIUL de la “Colectiv” = Un 9/11 ROMANESC? Scopul? SACRIFICIU RITUALIC – REVOLUTIE – EXPLOZIE DE SATANISM – PRIGONIREA ORTODOCSILOR. Cu o extrem de puternica implicare directa a DRACILOR

   GLOATA E MANIPULABILA SI VA FI MANIPULATA ORI DE CATE ORI VA FI NEVOIE

Referitor la Colectiv, vorbim aici despre ingineriile sociale reusite cu tinerii frumosi si liberi de pe facebook:

INCENDIUL de la “Colectiv” = Un 9/11 ROMANESC? Scopul? SACRIFICIU RITUALIC – REVOLUTIE – EXPLOZIE DE SATANISM – PRIGONIREA ORTODOCSILOR. Cu o extrem de puternica implicare directa a DRACILOR

Video – dovada: GLOATA ESTE LEPADATA

Gloata va fi si pe viitor manipulata si sacrificata? Da, pentru ca n-a inteles nimic si pentru ca este la greu indoctrinata, mai ales de mass-media:

Video: 666 e DE BINE. Va explica specialisti la Teo Show …

 

61 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. blue said, on noiembrie 1, 2016 at 12:38 pm

    Cineva din jurul meu m-a rugat acelaşi lucru: spune ceva de bine despre cei morţi. În principiu, nu pot spune de rău despre cel ce nu poate să-mi dea replica…. şi în general nu-mi place să judec persoane. Cine are urechi de auzit să audă. De judecat nu e omul care a fost acolo şi a murit sau a trecut printr-o experienţă traumatizantă, ci situaţia în sine. Că e degeaba faptul dacă nu tragem învăţăminte? Nu e. Totu-i cu rost. Avertismentul a fost transmis. Nu mai poate spune nimeni la Judecată că „n-am ştiut, n-am înţeles, n-am crezut”. Doar cine n-a vrut, n-a priceput despre ce e vorba. Că experimentele sociale de acest fel sunt permise de Dumnezeu pentru luare aminte. Din orice lucru mărunt care ni se întâmplă putem învăţa ceva. Dacă vrem. Dacă suntem „şmecheri” însă, nu învăţam nici din tragedii care ne lovesc din plin şi direct. începem să căutăm tot felul de vinovaţi: guvernul, NASA, învăţătoarea de la primară, vecina de bloc, câinele de la tomberon. Nu contează. Dacă se lasă cu nişte demisii spectaculoase sau nişte condamnări istorice, se potoleşte setea de „dreptate” şi de răzbunare a omului lovit, sete care nu-l lasă să priceapă nimic din lovitură. El devine alb ca zăpada, imaculat, n-are nicio vină, nicio implicare, din simplul motiv că el a avut de suferit. Din punct de vedere social, nu există victimă vinovată, ci doar ticăloşi care i-au vrut răul. Căti dintre părinţii tinerilor care au murit acolo şi-au pus problema părţii lor de vină? Apropo de setea lor de dreptate, câţi au spus public că acei tineri poate trebuia să fie îndrumaţi altfel, către alte valori, alte preocupări, alte repere…. şi atunci nu s-ar mai fi aflat în acel loc blestemat? Niciunul. Şi nu ar mai fi contat nici avizul de la ISU, nici autorizaţia de la primărie, nici furnizorii de petarde ucigaşe. Nu s-ar fi întâmplat nimic. Sigur că nici cu corupţia nu e bine. Dar şi această plagă a societăţii româneşti are la origini tot şmecheria de care suntem bolnavi. Vrem curăţenie pe stradă dar aruncăm gunoaie pe unde ne vine. Ne revoltăm împotriva şpăgii din spitale dar băgăm cu forţa plicul în buzunarul doctorului şi pe urmă zâmbim strâmb dând vina pe sistem. Urlăm împotriva cozilor dar ne aşezăm disciplinaţi la ele. Zbierăm împotriva corupţilor de la putere, dar alergăm cu buletinul în mână să-i votăm de câte ori ni se cere că „aşa e cetăţeneşte corect”. îmi place că s-au strâns să comemoreze victimele şi să se mire că „nu s-a schimbat nimic într-un an, nu şi-au luat ţara înapoi”. Păi ţara e a lor, a celor ce nu pricep nimic din ce li se întâmplă, de-aia e aşa cum e. Să le cânt în strună ar fi ipocrizie, şi ipocrizia e mare păcat în faţa lui Dumnezeu. Le voi spune doar că trebuie să se trezească. Acum, la comemorare…. că Dumnezeu are răbdare… totul e să nu se termine timpul lor.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Paul222 said, on noiembrie 1, 2016 at 1:00 pm

    „Voi stiti de vreunul care sa se fi trezit?” Da: CORINA IONITA a fost SALVATA de la moarte in COLECTIV. Era ATEE, acum CREDE IN DUMNEZEU si SE ROAGA

    Apreciază

    • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 1, 2016 at 3:20 pm

      @Paul222

      Ia asculta si priveste aici cat de tare s-a trezit Corina. Vezi la 0.54

      Apreciază

      • Paul222 said, on noiembrie 1, 2016 at 4:34 pm

        Ce legatura are ce-a zis acolo cu credinta ei? Asa crede ea ca patronii sunt responsabili, si? Ratezi esentialul. Fata a inteles ca Dumnezeu a salvat-o si a devenit credincioasa. E abia la inceput de drum, o sa mai dureze pana cand o sa inteleaga mai mult si o sa aiba discernamant. Daca Dumnezeu a salvat-o cand putea sa o lase sa moara e clar ca a salvat-o cu un motiv, nu?

        Apreciază

    • Ionut said, on noiembrie 2, 2016 at 10:57 am

      Cred ca Dumnezeu nu a ingaduit sa fie o tragedie mai mare. Se estimeaza ca in club erau 4-500 de oameni.

      Apreciază

    • VioletaB said, on noiembrie 2, 2016 at 11:51 pm

      @Paul22 daca asculti atent nici ea (si din pacate nici multi altii care au fost salvati din acest crunt atentat…) nu prea s-au trezit din ce li s-a intamplat. Cum sa spui… „sunt atee” la prezent?? dupa minunea traita? Mai e o fata care a facut nu stiu ce poze „artistice” cu trupul ei gol ars si schilodit, care s-a perindat pe la televiziuni cu povestea curajului ei de a trece peste aceasta tragedie … ce a inteles din distrugerea frumusetii ei fizice? Sa isi promoveze goliciunea ca „asumare” a cruii? Nu mai stiu cum o cheama, dar m-a scarbit teribil sa vad o poza pe fb ei cu cuvantul Saint scris cu rosu si cu litera S avand o codita draceasca. M-a oripilat acel scris… pt ca ala e crezul ei si al multora… Nu ai cu cine discuta adevarul cand 99,9% au creierele spalate si neaga cu desavarsire adevarul legat de ce s-a intamplat in acel club satanist, de starea sufleteasca a celor care au murit acolo … si mai mult, incearca sa ii scoata in eroi si in ingeri pe niste tineri si adolescenti care nu s-au gandit la mantuire, care nu s-au comportat crestineste si au ajuns unde au ajuns… Dumnezeu sa ii ierte, doar El stie cati au avut secunda de pocainta in acele momente si cati s-au salvat. Dar asta nu inseamna sa tagaduim adevarul si sa ridicam la loc de cinste pacatul de a fi fost prezent in acel club la acea manifestare si inchinare la cel rau…. cati din ei nu fac si azi semnul „rock” al coarnelor? Trist, foarte trist cand omul nu invata din lectia dura pe care o primeste din mila lui Dumnezeu pentru a-si schimba viata de pe calea gresita…

      Apreciază

      • ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 5, 2016 at 2:32 am

        Bine punctat. Si daca mai da in trezirea ei peste niste preoti rock-eri ca Necula, Aldea sau Tamas… e clar in ce directie se va indrepta.

        Apreciază

  3. energein7 said, on noiembrie 1, 2016 at 1:20 pm

    A republicat asta pe energein7's Blog.

    Apreciază

  4. […] Sursă: TREI LECTII neinvatate nici la un an de la INCENDIUL DE LA COLECTIV […]

    Apreciază

  5. Gabi said, on noiembrie 1, 2016 at 1:58 pm

    Adrian Rugina a murit salvand vietile altora.Femeia de serviciu, chelnerii care au murit la serviciu nu erau satanisti. Merita sa fie tratati cu demnitate si sa nu se publice fotografii degradante. Daca ai fi copilul femeii aleia cum te-ai simti sa vezi asa ceva? Unii s-au mantuit in ultimul moment si nu esti tu Dumnezeu sa judeci si sa stii cine si ce merita. Nu toti au murit in pacate si judecata e particulara, nuantata, nu se face colectiv, e ca spovedania, particulara si intima. Da, au fost satanisti, insa nu e corect sa arati trupurile carbonizate. In numele demnitatii umane, in numele durerii parintilor, care unii poate sunt crestini practicanti. Cum te-ai simti daca cineva ar publica corpul copilului tau in asemenea ipostaza? Ce faci tu se cheama hartuire emotionala, publicand poze degradante. Cu ce esti tu mai bun decat un pedofil care vantura pozele unor minori pe internet sau ale unor obsedati sexual care santajeaza cu pornografie victimele pe care le-au abuzat? Gandeste-te ca oamenii aia erau copiii cuiva care sufera, care poate sunt crestini, la ce foloseste sa arati un om mutilat sau decapitat, violat sau orice alta ipostaza degradanta?
    Vad satisfactie la tine – adica meritau ce li s-a intamplat. Sunt satanisti care fac mult mai mult rau si nu platesc. Sunt pedofili, criminali si scelerati carora Dumnezeu nu le ia viata in modul asta. Oamenii aia daca au facut rau si-au facut lor insisi. Nu ti-au facut tie un rau personal, direct, asa cum fac conducatorii care iau decizii in numele tau. Sunt lideri mondiali care fac mult mai mult rau si nu sfarsesc asa, deci hai sa nu mai tragem concluzii de genul acesta.
    Nu sunt de acord cu felul in care presa i-a martirizat si i-a scos ingeri, e deplasata si aceasta abordare, insa modul in care iei in deradere „ingerasi” si modul peiorativ de exprimare arata ca te consideri superiori gloatei,
    Si gloata are dreptul la demnitate, crucea pe care Dumnezeu o alege pentru fiecare e diferita.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on noiembrie 1, 2016 at 3:08 pm

      Gabi

      Esti flower power. N-ai inteles absolut nimic din articolul asta.

      Apreciat de 1 persoană

    • Cristinel said, on noiembrie 1, 2016 at 5:23 pm

      Te-ai gasit de cine sa te iei.Mass-media din toata lumea difuzeaza imagini socante din intamplari tragice sau din atentate,unde poti sa vezi si trupuri sfartecate sau carbonizate.Pe tine,ca si pe altii ca tine te supara adevarul.Va arde ma!

      Apreciază

    • minionita said, on noiembrie 1, 2016 at 6:40 pm

      Suna bine ceea ce spui, sa cosmetizam adevarul ca e urat de tot. Moartea lor e oribila dar nu se schimba nimic daca o cosmetizam.
      Am citit undeva o chestie care e partial adevarata fiindca problema are o premisa eronata. Spunea un nene ca daca iti lasi copii inchisi in casa si cand te intorci ii gasesti OK nu esti mai bun decat cel care face la fel dar ii arde casa si mor copii. Diferenta e ca tu ai avut noroc chior. Omul ala vorbea de noroc in loc sa zica de Dumnezeu dar in rest avea dreptate. Nu stiu de ce au murit cei din Colectiv si nu alti oameni care erau mai rai, mai urati sau inferiori lor din ce punct de vedere vrei tu. Cu siguranta, Dumnezeu stie mai mult decat noi si alegerea asta are un motiv. Iti spun din experienta, pierderea cuiva pe care il iubesti e cel mai rau lucru in viata asta. Insa daca tu crezi in Dumnezeu pierderea mantuirii e ce mai cumplit lucru in viata viitoare. Daca hulesti nu intrii la puscarie, nu te doare maseaua sau capul, doar pierzi mantuirea. Niste „trogloditi fanatici” o sa protesteze dar probabil ca ai sa gasesti mult mai multe persoane care sa te considere cool. Daca nu crezi in Dumnezeu mantuirea e un cuvant fara valoare. Cel mult, spui si tu ca papa ca esti om bun si Dumnezeu, daca exista, o sa te bage in rai pe usa din spate. Dar Raiul si Iadul sunt niste chestii reale si portile lor se fdeschid pentru toti. Tu ce preferi, o operatie dureroasa care iti salveaza viata sau iei calmante si zici ca daca nu simti nimic esti sanatos tun

      Apreciază

    • Angela said, on noiembrie 1, 2016 at 7:08 pm

      Draga Gabi,

      Sunt alaturi de tine si consider ca publicarea acelor fotografii poate fi considerata un abuz emotional grav. Este ceva urat si n-ar trebui sa vedem asa ceva.

      Te-as ruga insa, daca nu te superi, sa ne indici link-urile cu comentariile pe care le-ai postat impotriva imaginilor cu Halloween. Pentru ca acelea sunt de mii de ori mai periculoase pentru ca „familiarizeaza” o lume intreaga cu demonii. Ii invata pe oameni sa priveasca moartea cu simpatie aproape. Ii faci cu ochiul mortii de langa tine si mai tragi o dusca si-un urlet de „bucurie”.

      In acest context cred ca imaginile din articol sunt mai mult decat binevenite pentru ca arata moartea asa cum este: hidoasa, infricosatoare, dezgustatoare.. Ceva de care sa ne temem si pentru care trebuie sa ne pregatim deoarece este singura certitudine a acestei vieti.

      Parintii Bisericii ne invata sa ne gandim zilnic la ea. Gandul la moarte intelepteste pe om pentru ca asa poate discerne mai usor ceea ce este cu adevarat important in aceasta scurta viata pe care o traim. Ne responsabilizeaza si ne ajuta sa cautam mai mult pe verticala stiut fiind ca dupa parasirea trupului drumul sufletului va fi in sus sau, Doamne fereste, in jos.

      Cred asadar ca articolul de fata este printre cele mai bune scrise vreodata pe acest blog. Asa, cu aceste imagini traumatizante. Poate asa intelegem mai bine si ceea ce ne asteapta in razboiul care bate la usa, ne scoate putin din amorteala sufleteasca si ne mobilizeaza sa punem inceput bun.

      Apreciat de 1 persoană

    • scortisoara said, on noiembrie 1, 2016 at 7:45 pm

      @Gabi
      Probabil ca te afecteaza emotional ceea ce vezi in acest articol insa eu stiu asa ca Dumnezeu are pedagogiile Sale pentru orice situatie , context in care se afla oameni de indreptat . Uneori sunt cumplite ca sa ne scuture pe toti . Toata lumea are lectii de invatat din tragedia de anul trecut , nu numai cei afectati direct . Am ascultat odata un parinte care spunea ca atunci cand Dumnezeu isi intoarce Fata de la pamant numai pt. 1 secunda se declanseaza calamitatile: cutremure , potop, inundatii, incendii…si tot felul de dezastre.

      Cum scrie in Psalmul 50 :
      ” Nu ma lepada pe mine de la fata Ta si Duhul Tau cel Sfant nu-l lua de la mine .”

      Daca nu mai e Duhul Sfant cu un om atunci el nu mai are protectie si i se intampla orice …. asa si cu Colectiv . Ce grozavie sa nu te mai poata privi Dumnezeu ! Adica , ce ai facut ca sa nu te mai poata privi ?

      Saccsiv are dreptate , oamenii nu au invatat nimic din ceea ce s-a intamplat si nici nu vor invata . Asta ar trebui sa-i revolte si nu pozele .
      Am vazut interviuri cu cateva dintre victimele care au scapat si am fost cam nedumerita : cum poti sa treci printr-o experienta ca asta sa ai parte de Mila lui Dumnezeu sa scapi si sa ramai tot ca inainte ? Sa porti simboluri cu Gravity ? Pai nu Gravity te-a salvat . Intelege-te cu oamenii astia daca poti….

      Cand incepe Dumnezeu sa aplice dreptatea nu se poarta cu manusi . Dupa fapte`s toate . Sa nu ne mai amagim .

      Apreciat de 2 persoane

    • Cosmin said, on noiembrie 1, 2016 at 11:55 pm

      @ Gabi

      Nu ai prins mesajul articolului. Reciteste-l cu atentie.

      Aici nu judeca nimeni pe nimeni. Fotografiile postate de Saccsiv, sunt preluate din mass media, nu le-a facut Saccsiv personal asa cum sugerezi exemplificand fotografiile facute de pedofili si cu care se lauda ulterior pe internet.

      Probabil ca daca si copilul meu s-ar fi pierdut acolo, emotia m-ar fi coplesit si as fi comentat cum ai facut-o tu. Dar asta nu inseamna ca parerea mea e una obiectiva.

      Ce spui tu acolo suna cam asa: eu sunt urat, foarte urat, dar daca vine unul si imi spune cat de urat sunt, am sa ma supar pe el; dar daca vine unul si imi spune ca sunt frumos, pe acela am sa-l iubesc si am sa-l tin aproape de sufletul meu.

      Sentimentalismul asta antihristic cultivat de mass media, se incadreaza in acelasi sablon precum sentimentalismul pe care trebuie sa-l incercam fata de homosexuali, sa le plangem de mila sau sa-i compatimim ca si ei sunt oameni bietii de ei. Sa nu le spunem, Doamne fereste, ca zac intr-unul dintre cele mai cumplite pacate, ca ar fi o nesimtire din partea noastra. Ar fi o cruzime din partea noastra sa le explicam ca sexul nu e iubire, la fel cum nu e iubire nici atunci cand mergi si platesti o prostiutata, caci daca ar fi iubire, prostituata nu ti-ar lua bani, iar tu a-i cere-o de nevasta, inainte sa te culci cu ea.

      Aici incercam pur si simplu sa fim obiectivi si sa asiguram prioritate Adevarului. Nimic mai mult. E adevarat ca nu intotdeauna reusim, dar ne straduim.

      Daca nu ne vom raporta la Adevar, va fi foarte greu sa mirosim duhul de inselare lasat de Dumnezeu pe pamnt in acesti ultimi ani.

      Mantuire.

      Apreciază

    • gheorghi said, on noiembrie 2, 2016 at 10:17 am

      ” nu e corect sa arati trupurile carbonizate. In numele demnitatii umane…”
      Esti confuz – au ajuns exemplu negativ tocmai prin renuntarea voluntara la demnitatea umana!
      Este nedemn sa te insotesti cu dracii… daca vrei sa intelegi ce inseamna asta.
      Dumnezeu nu „ia viata” – ca sufletul este creat, are inceput dar nu are sfarsit ci e nemuritor.
      ….
      Nu – gloata tocmai de aia e gloata, fiindca nu e formata din indivizi demni. altfel este „popor”.
      Astia milosii si demnii – voi de unde stiti ca in ratacirea lor nu au dorit sa spuna astfel „good bye” …”
      S-au facut teste pentru depistarea de narcotice? Ori alcoolemia s-a determinat la vreunul?
      Ca vrem ca „organele sa dovedeasca… sa furnizeze probe materiale cum de au fost opriti atat de socant din inchinarea la Satana…. nu-i asa?
      Primul factor favorizant este participarea fizica la nemernicii – pretinsa activitate artistica.
      Al doilea factor favorizant este aroganta ca „am dreptul sa fac ce vreau”!
      Al treilea este morala fara moralist – adica lipsa de discernamant inlocuit de criterii standardiztae de „salon”.
      …..asa se pierde demnitatea… Se „repara” tocmai prin astfel de marturii – NU FACETI CA EI!
      Si cum este mai marturisitor decat aratand finalitatea previzibila dar desconsiderata.
      STII CATI ERAU ARHITECTI – chiar cu doctorat!!! – si LOR NU LE_A PASAT!??
      Crezi ca ne-botezatilor le pasa de mantuire, … pe care o sfideaza cei ca ei???
      Te-ai gasit tu sa acuzi tocmai prezentarea ne-mincinoasa a realitatii…
      Si raul facut ne-constient de ei este ca reprezinta motivare pentru propaganda de a-i transforma (… magic) din amarati rataciti in crunte suferinti demonice drept „drepti intre drepti”, adica ar trebui sa fie urmati si de altii ca e bine asa!

      Apreciază

  6. ortodox☦traditionalist said, on noiembrie 1, 2016 at 3:00 pm

    Apreciat de 1 persoană

  7. octoviv said, on noiembrie 1, 2016 at 3:11 pm

    ‘Biserica Ortodoxă Română’ ridică un monument funerar din marmură pentru victimele din Colectiv:
    http://activenews.ro/stiri-social/Biserica-Ortodoxa-Romana-ridica-un-monument-funerar-din-marmura-pentru-victimele-din-Colectiv-137794 ~ http://www.activenews.ro/stiri-social/Biserica-Ortodoxa-Romana-ridica-un-monument-funerar-din-marmura-pentru-victimele-din-Colectiv-137794
    […]

    Solidaritatea Bisericii Ortodoxe Române față de cei greu încercați în urma incendiului de la Clubul Colectiv din București s-a manifestat de-a lungul unui an atât prin rugăciunile stăruitoare către Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor 64 de victime, prin ajutorul financiar oferit celor suferinzi și familiilor acestora, cât și prin ridicarea unui monument funerar din marmură, construit de Arhiepiscopia Bucureștilor, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Monumentul a fost sfințit ieri, 30 octombrie 2016, de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

    Monumentul funerar, realizat din marmură românească de Rușchița, a fost amplasat în incinta Bisericii „Sfântul Nicolae”- Broșteni, locaș de rugăciune aflat în imediata vecinătate a Clubului Colectiv. La slujba de sfințire, apoi la slujba Parastasului au participat, alături de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, numeroși preoți și credincioși, dar și familiile îndoliate, care au pierdut pe cei dragi în tragicul eveniment din 30 octombrie 2015. Slujba de sfințire a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată în biserica amintită de Preasfinția Sa, în cadrul căreia au fost rostite ectenii și rugăciuni pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, care a trecut la cele veșnice ieri, 30 octombrie 2016, dar și pentru victimele incendiului de la Clubul Colectiv.

    „În acest răstimp, Biserica Ortodoxă Română a făcut numeroase rugăciuni de pomenire a celor care au pierit în urma incendiului de la Colectiv din 30 octombrie 2015. Astfel, în Catedrala Patriarhală, în catedralele chiriarhale, în mănăstiri și parohii s-au înălțat rugăciuni la împlinirea soroacelor de pomenire, la 40 de zile, la trei luni, la jumătate de an, la nouă luni și acum la un an. (…) Și astăzi, în foarte multe biserici și mănăstiri au fost înălțate rugăciuni pentru iertarea păcatelor celor care au sfârșit în urmă cu un an. Rugăm pe Părintele Îndurărilor să așeze sufletele lor întru Împărăția iubirii Sale, iar pe familiile îndoliate să le mângâie, să le întărească în aceste momente de grea încercare”, a evidențiat Prea­sfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

    Monumentul funerar din incinta Bisericii „Sfântul Nicolae”-Broșteni, a fost realizat de meșteri din zona Hunedoarei, pe el fiind inscripționate următoarele versuri, scrise de Claudia Șuteu: „Pentru chipurile lor ce nu vor fi uitate/ Pentru cei ce au suflete îndurerate/ Pentru cei ce până ieri erau mamă și tată/ Dar azi privesc în gol o cruce și dată”. „Orice monument vine spre a opri timpul din goana lui nebună, spre a pregusta veșnicia, spre a ne aminti nouă, tuturor, de faptul că pe 30 octombrie 2015 într-un mod cu totul tragic și nefericit și-au pierdut viața 64 de tineri în Clubul Colectiv. Cu nădejdea învierii și a vieții veșnice am ridicat acest monument, mărturisind astfel într-un glas comun învierea morților și viața veacului”, a spus pr. Costinel Ailioaei, consilier eparhial în cadrul Sectorului cimitire, monumente și servicii funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

    În cadrul Sfintei Liturghii, diac. Ionuț Necula a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Podul Cheii”, Protopopiatul Câmpina, iar lect. dr. Alexandru Mihăilă, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei „Sfânta Parascheva”, Protopopiatul Sector 6 Capitală. „Fiecare slujbă de pomenire ne-a adus în memorie nouă, dar mai ales familiilor îndoliate, chipurile celor dragi care, în floarea vârstei, au plecat dintre noi. La un an de zile, am însemnat acest moment printr-un monument ridicat din marmură românească, simțire românească, trăire ortodoxă și cele mai alese sentimente de compasiune”, ne-a declarat pr. Aurel Mihai, vicar eparhial.

    După slujba de sfințire și cea de pomenire, oficiate în incinta bisericii Parohiei „Sfântul Ni­colae”-Broșteni, PS Episcop Timotei Prahoveanul împreună cu preoți și credincioși au mers și la monumentul funerar ridicat chiar în fața Clubului Colectiv, unde a fost depusă o coroană de flori, din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor. Ierarhul a oficiat și aici slujba Parastasului și a stropit cu agheasmă monumentul funerar.
    […]

    Apreciază

  8. Iuliana said, on noiembrie 1, 2016 at 3:11 pm

    prin mila lui Dumnezeu s-au trezit mai multi.
    Si aici sunt cateva exemple:
    1. Ce s-a întâmplat la Colectiv. Opinia unui rocker nebun după Hristos
    http://www.ganduridinierusalim.com/ce-s-a-intamplat-la-colectiv-opinia-unui-rocker-nebun-dupa-hristos/

    2. Mărturia unui rocker de la „Colectiv”: „După mulți ani MI-AM FĂCUT CRUCE! Dumnezeule, eram în iad…”.
    http://www.ganduridinierusalim.com/marturia-unui-rocker-de-la-colectiv-dupa-multi-ani-mi-am-facut-cruce-dumnezeule-eram-in-iad-marturii-din-iad-copiii-loveau-cu-pumnii-in-salvare-si-ne-cerea/

    3. O tânără salvată miraculos de la Colectiv: Sunt atee, dar atunci am rostit prima oară numele lui Dumnezeu, cerându-i să mă salveze și m-a salvat
    http://www.ganduridinierusalim.com/o-tanara-salvata-miraculos-de-la-colectiv-sunt-atee-dar-atunci-am-rostit-prima-oara-numele-lui-dumnezeu-cerandu-i-sa-ma-salvezi-si-m-a-salvat/

    …si nu stim noi cati altii s-au intors la Dumnezeu dupa aceasta intamplare infioratoare… Sa ne rugam sa fie cat mai multi si sa-i intareasca bunul Dumnezeu in credinta si marturisire, ca prin marturia lor sa se trezeasca si mai multi („Întoarce-te în casa ta şi spune cât bine ţi-a făcut ţie Dumnezeu.” Lc. 8:39)

    Apreciat de 1 persoană

  9. ovidiu said, on noiembrie 1, 2016 at 3:22 pm

    SLAVA VESNICA PREA SFANTEI TREIMI SI MAICUTEI DOMNULUI!
    Se pare ca daca acum 1 an au murit 65 de oameni, deci am avut un „colectiv” local ,acum in 2016 avem un „colectiv” national, prin tradarea pseudo- ierarhilor lepadati satanei ecumeniste.DOMNUL IISUS HRISTOS SI MAICA LUI SA NE DEA PUTERE DE A DUCE LA BUN SFARSIT LUPTA IMPOTRIVA miselului ecumenism!

    Apreciază

  10. octoviv said, on noiembrie 1, 2016 at 3:52 pm

    Vrăjitorie prin tehnologie. Reeducare new age prin muzică. Muzica lui Gheorghe Iovu. Partea 1-a

    Precizări foarte importante:

    Nu am ceva cu persoana lui Gheorghe Iovu, nu am ceva cu toate persoanele cu care colaborează Gheorghe Iovu, nu am ceva cu toate persoanele care ascultă muzica compusă de Gheorghe Iovu; prin acest comentariu în mai multe părți țin să atrag atenția că muzica compusă și interpretată de Gheorghe Iovu este muzică new age, și mai mult decât atât, este muzică inspirată de către draci, este muzică drăcească.

    Țin de asemenea să precizez că există foarte multe persoane mai mult sau mai puțin ‘evlavioase’, chiar din rândul popilor ecumeniști, care ascultă muzica compusă și interpretată de Gheorghe Iovu.

    Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian al Antiohiei, ale Sfintei Marei Mucenițe Iustina, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul să îi lumineze să lepede toate lucrurile și lucrările drăcești să se întoarcă la dreapta credință ortodoxă atât pe Gheorghe Iovu, cât și pe colaboratorii, ascultătorii și următorii dânsului, până nu va fi prea târziu, dacă și dânșii vor acest lucru.

    frecventa 432 hz iovu
    https://duckduckgo.com/?q=frecventa+432+hz+iovu&ia=videos&iai=ErnDnZ4vgwQ

    frecventa sufletului
    Valea Prahovei TV

    Published on Apr 1, 2013
    VP-TV :: Televiziunea Valea Prahovei

    Transcript:
    […]
    [Text afiș prezentare: CRISTINA G HLUSAK VĂ INVITĂ LA SEMINARUL THETA HEALING® FRECVENȚELE SUFLETULUI. INVITAT SPECIAL GHEORGHE IOVU. GHEORGHE IOVU NE VA ÎNCÂNTA (INCANTA, DESCÂNTA – nota mea) SUFLETELE CU ULTIMELE SALE CREAȚII ȘI MELOTERAPIE. JOI – 29 MARTIE 2013, ORA 17:30, BUȘTENI, CASA DE CULTURĂ AUREL STROE…]

    [Prezentatoare:] Starea de bine și de liniște sufletească poate fi indusă. Cum? Cu ajutorul muzicii spirituale, a unui discurs bine pregătit cules din activitățile cotidiene și frumoase povești de viață (așa se face reeducarea new age – nota mea). Asta au dorit să demonstreze Gabriela Cristina Hlusak și cunoscutul meloterapeut Gheorghe Iovu în cadrul unui seminar Theta Healing susținut în sala centrului cultural „Aurel Stroe” din stațiunea Bușteni.

    [Cristina G Hlusak:] Totul începe de la nivelul sufletului. Dacă avem acea pace sufletească în interiorul nostru, totul este bine. Dacă suntem sincronicizați cu acea energie divină (divină ~ di vină ~ de vină ~ vinovată ~ pătimașă; divin nu este sinonim cu dumnezeiesc, divin ~ divinație, https://dexonline.ro/definitie/divinație ; energia divină nu este același lucru cu energia dumnezeiască – nota mea) a universului și înțelegem modul în care am fost creați, înțelegem corpul nostru, înțelegem energia aerului, a apei, a focului, a pământului („Captain Planet, he’s their hero,
    Gonna take pollution down to zero”, Phil Collins, Captain Planet Theme Song lyrics, http://lyricsmode.com/lyrics/p/phil_collins/captain_planet_theme_song.html – nota mea) și lucrăm cu aceste energii într-un mod natural (hocus bocus – nota mea), viața e mai senină, mai liniștită (ca să trăiți bineeeeeeeeeee!!! – nota mea).

    [Prezentatoare:] Gabriela Cristina Hlusak este stabilită în Statele Unite ale Americii și susține astfel de seminarii cu maare succes în întreaga lume. Cursurile acesteia oferă participanților o mare cantitate de informații științifice (antihristice – nota mea), materiale educaționale (reeducaționale, propagandistice new age – nota mea) dar și o experiență practică impresionantă printr-o abordare concretă și operativă bazată în primul rând pe exemple din viață (experiența învață, asta face și dracul de 5000 și ceva de ani – nota mea). Theta Healing este o tehnică creată de Viana Stibal care permite identificarea, îndepărtarea și înlocuirea rapidă a blocajelor, dar și reprogramarea unei minți conștiente (reprogramarea, reeducarea new age – nota mea). Conform maeștrilor în domeniu această tehnică mai puțin cunoscută publicului larg ajută la a recrea realitatea și alegerea lumii în care dorești să trăiești (te ajută să alegi lumea în care vei trăi în veșnicie, iadul – nota mea), schimbând și rescriind sentimente și convingeri. Invitat de onoare meloterapeutul Gheorghe Iovu și-a prezentat ultimele creații muzicale, încercînd să demonstreze că piesele sale au un efect extrem de benefic asupra ascultătorilor.

    [Gheorghe Iovu:] Facem ceva pentru locuitorii Bușteni-ului și pentru cei care au venit din afară, îî, cu o muzică de suflet, și, cum, cum întotdeauna spun, o muzică care s-adresează sufletului și numai sufletului (cam exclusivistă muzica domnului Iovu – nota mea).
    [Reporter:] Care este ideea muzicii dumneavoastră?
    [Gheorghe Iovu:] Ideea mus, muzicii care se numește mesajul muzicii este mesajul de a ne face mai buni și mai aproape de tot ce este bun și curat (a se citi: mai aproape de tot ce este ‘bun’ și ‘curat’ – nota mea).

    [Prezentatoare:] Muzica spirituală și discursul maestrei Hlusak și-au făcut repede efectul asupra celor prezenți în sală.

    [De la minutul 02:17 până la minutul 02:30 este redată muzica lui Iovu și incantațiile pe care le rostește vrăjitoarea pe muzica lui Iovu. Sfatul meu sincer este, bine ar fi, să nu ascultați această muzică dacă nu vă rugați în continuu, vă spun asta ca să nu vă vătămați sufletește; eu am sărit peste această parte, am urmărit această parte cu volumul oprit și pentru a depista momentul la care se oprește am ascultat unde s-a schimbat cadrul în filmare.]

    [Prezentatoare:] Participanții au fost foarte încântați (incantați, descântați – nota mea) de experiența rară pe care au avut ocazia să o trăiască timp de aproape patru ore.

    [nota mea:
    Dacă aveți rugăciunea continuă și vreți, pentru a înțelege, a analiza și a demasca înșelarea, puteți viziona cele aproape 4 ore de κακα postate pe internet la adresele:

    Theta Healing® CRISTINA G HLUSAK – Manifestare si Abundenta 01 (21.03.2013):

    Theta Healing® CRISTINA G HLUSAK – Manifestare si Abundenta 02 (21.03.2013):

    Theta Healing® CRISTINA G HLUSAK – Manifestare si Abundenta 03 (21.03.2013):

    bonus:

    Theta Healing – Conferinta la Iasi cu Cristina G Hlusak (02.08.2015):

    Dacă nu aveți rugăciunea continuă și tot pentru a înțelege, a analiza și a demasca înșelarea, vă sfătuiesc cu sinceritate ca înainte de a purcede la vizionarea celor de mai sus să Îl rugați pe Domnul Dumnezeul și Mântuiutorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, să vă păzească mintea, inima și sufletul spre a nu vă vătăma sufletește.

    Dacă însă nu aveți nici rugăciunea continuă și nu vreți să vizionați materialele de mai sus pentru a înțelege, a analiza și a demasca înșelarea, ci dintr-o curiozitate, pe care nu pot s-o numesc decât drăcească, atunci sfatul meu sincer și prietenesc este să nu le vizionați pentru a nu vă vătăma sufletește.

    :nota mea]

    [Participantă:] A fost foarte interesant, am învățat, de fapt știam deja unele lucruri, dar am avut ocazia să le aprofundez, să zic așa.

    [Altă participantă:] Am simțit ceva…
    [Reporter:] Da’ nu știi ce.
    [Altă participantă:] Daa, da’ contează că ceva a fost!
    [Reporter:] Te simți mai liniștită acum?
    [Altă participantă:] Daa, mai… fericită.

    [Constantin Spurcaciu, director Centrul Cultural „Aurel Stroe”:] Va fi un, spectacol interesant cu magie, prestidigitație. Așteptăm un număr foarte mare deee copii, dar și de părinți. Spectacolul de circ Magic Show Ramani va avea loc duminică (31.03.2013 – nota mea) începînd cu orele 13, iar intrarea va costa 10 lei.
    […]
    _______________________________________________________________________________________

    Apreciază

  11. octoviv said, on noiembrie 1, 2016 at 3:53 pm

    Vrăjitorie prin tehnologie. Reeducare new age prin muzică. Muzica lui Gheorghe Iovu. Partea a 2-a

    Muzica lui Gheorghe Iovu modifică matricea ADN-ului uman:
    http://arad.citynews.ro/interviu-11/muzica-lui-iovu-modifica-matricea-adn-ului-uman-115715 via http://financiarul.ro/2011/07/22/muzica-lui-iovu-modifica-matricea-adn-ului-uman/ publicat în data de 22 iulie 2011.

    […]

    ‘Doctorul de suflete’ cum i se mai spune (Biserica Cea Una Sfântă, Sobornicească și Apostolică cunoaște și mărturisește că Unul Singur este „Doctorul Sufletelor și Trupurilor”, Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu – nota mea), compozitorul și interpretul Gheorghe Iovu este un deschizător de drumuri în meloterapie, nu numai în cea românească, ci și în cea mondială, muzica creată de el fiind folosită în 17 centre medicale din lume. Piesele sale îi vindecă pe bolnavi sau le ameliorează starea de sănătate, alină sufletele, spiritele le înviorează, pe bețivi îi trezește din beție, face plantele să dea recolte în sere mai bogate și mai frumoase, iar în Germania femeile nasc pe piesele sale.

    Cu modestia-i caracteristică nu îi place să povestească despre sine. Vorbește despre el partenera sa de concerte, Geta Heimerl, scriitoare, care compune povești, atât adresate copiilor cât și adulților. Povești cu tâlc, despre care oamenii spun ca îi ajută să găsească răspunsuri la întrebările lor și să se dezvolte personal, uneori cu funcție vindecătoare, alteori de cunoaștere (nu sunt tocmai povești de adormit copii sau cine știe – nota mea).

    – De unde a pornit totul și cum v-ați descoperit talentul?
    Gheorghe Iovu:
    De mic mi-a plăcut muzica, am cântat la chitară, cât timp am făcut școala de canto și, după Revoluție mi-am cumpărat instrumente mai specializate, întrucât s-au deschis granițele. Am luat un sintetizator și am început să prelucrez melodiile pe care le aveam în minte, dar nu puteam să le cânt înainte, decât dacă aș fi avut orchestrator. Dar în primul și în primul rând trebuie să pui mult suflet, în acest tip de muzică, altfel nu transmiți nimic.

    – De ce tocmai muzica terapeutică?
    Gheorghe Iovu:
    După ’90, am discutat cu niște specialiști care au ascultat muzica aceasta și spuneau că este o adevărată terapie. De aici a pornit totul. După 90.
    Geta Heimerl: Un medic din Timișoara, în urmă cu peste 20 de ani, care a pus aceste piese pacienților lui, a observat schimbări în evoluția stării de sănătate a acestora și a hotărât să introducă această muzică în schema de tratament. Dl Iovu a cântat la invitația lui în centrul în care acesta trata. Așa a ajuns să fie denumită muzică terapeutică, muzica dlui Iovu.

    – Muzica de acest gen are într-adevăr un rol vindecător sau doar ameliorează starea de sănătate?
    G. I.:
    Aceasta depinde de fiecare om în parte. Fiecare este ca și amprenta, unicat, și depinde dacă crede în asta. Nu eu vindec, ci persoana se vindecă, dacă ea crede în acest sunet (credința în sunet??? – nota mea.) în momentul când cânți, este ca și cum ai oferi și persoana ar primi, este ca și cum ai întinde o mâna și întinde și el mâna, atunci efectul este foarte bun (exact cum a făcut șarpele în Rai cu Eva și ce ‘bun’ a fost efectul !!! – nota mea).
    G. H.: E important ca omul acela să aibă o deschidere. Să o simtă. În momentul în care simți ceva, începe să îți placă și când îți place, începe să lucreze în tine (adică să facă un act de voință ca să intre dracul pe fir și să facă ‘minunea’ – nota mea).

    – Explicați, vă rog, mai detaliat mecanismul prin care muzica are un rol atât de benefic asupra ființei umane.
    G. I.:
    Nu este ceva științific, este atât de simplu, sunt anumite sunete care vin de la sine, este grație unei inspirații venită de sus (din văzduh – nota mea), de multe ori nu știu ce urmează, nu este ceva voit. Practic sunt informații pe care le primești și le dăruiești, și dacă le dăruiești cu sufletul și persoana le primește cu sufletul (spiritism prin muzică, channeling??? – nota mea).
    G.H.: Cercetătorul japonez Masaro Emoto, foarte cunoscut la noi în țară, a facut anumite studii de cristalizare a apei (un documentar un pic cam New Age – nota mea). Și a recunoscut că muzica hard rock, induce o stare de durere în apă, care parcă e spartă. Tot el a demonstrat că muzica de acest gen, cum e și cea creată de dl Iovu face ca apa să cristalizeze foarte frumos, rezultând niște cristale uluitor de frumoase, armonioase și simetrice. A demonstrat astfel, că acest gen de muzică aduce o încărcătura deosebită corpului, atât celui uman, cât și celui animal. Mai ales dacă ținem cont de faptul că omul este 70% apă, putem înțelege importanța acestor sunete în viața noastră.

    – Dar din punct de vedere științific, cum se explică rezultatele benefice?
    G. H.:
    Un grup de cercetători americani și ruși au demonstrat că muzica dlui Iovu ajută la remodelarea matricei ADN-ului (asta nu e de bine!!! – nota mea). Așa s-ar explica anumite vindecări miraculoase.

    – Cum a fost când ați compus prima piesă de acest gen?
    G. I.:
    Era ceva special. Simțeam că îmi dă fiori. Compuneam înainte muzică ușoară și folk (mai bine rămâneați la aceste genuri de muzică – nota mea). Și anumite piese pentru chitară, le cântam orchestral și simțeam că iese ceva deosebit, și mi-au rămas în memorie și după revoluție am început să le orchestrez. Așa s-au născut aceste piese.

    – Când va apare următorul album și cum se va numi acesta?
    G. I.:
    Lucrez acum la un album nou, se va chema Program P77. Este un program special terapeutic de reechilibrare (program de reeducare drăcească new age??? – nota mea), care s-ar putea să fie unic pe glob, e posibil să fie doar o singură melodie, sau un program special de repetare, pe care cu cât îl asculti mai mult, și tot vrei să îl asculți și să descoperi lucruri noi (creează dependență, deci patimă – nota mea).
    Sper să fim cunoscuți și să fim recunoscuți, pentru că suntem singura țară din lume care venim cu acest gen de muzică. Există de altfel muzică terapeutică pe glob gârlă, dar vorbesc de reale îmbunătățiri ale stării de sănătate, vorbesc de efecte.

    – Piesele dvs sunt folosite în mai multe centre din țară și din străinătate. În care țări?
    G. H.:
    Există 17 clinici private în diferită țări din lume, printre care Germania, Italia și SUA, care folosesc muzica dlui Iovu. În Germania și în Italia se naște pe muzica lui, iar copilul ascultă muzică până la ieșirea din spital.

    – Care este impactul acestor piese în alte țări, mai îndepărtate, spre exemplu din Asia?
    G. I.:
    La muzica aceasta nu contează că ești chinez, japonez sau de altă naționalitate. Reacția este fantastică. La Arad, când am făcut un test cu fragmente din noul album, P77, se opreau oamenii pe stradă și se întrebau uimiți ce este asta (flautistul vrăjitor din Hamelin, 1284 – nota mea). A venit la un moment dat cineva din Irlanda, care a rămas acolo ascultând până la finalul concertului. Am ajuns să organizez în Germania cu ajutorul unui preot de acolo, un concert în decurs de 50 de minute, datorită faptului că m-au auzit cântând la o clinică. Aici îți trebuie o lună până organizezi un concert.

    – Ce planuri de viitor aveți?
    G. I.:
    Să lansăm acest program, P77, prin care sper să fim recunoscuți și cunoscuți în toată lumea. Nu e vorba de o anumită categorie de afecțiuni, de vârstă, sau socioprofesionale.

    – Care este reacția oamenilor? Ce povestesc ei despre starea lor de sănătate, ascultând această muzica?
    G. H.:
    Dl. Iovu a avut feed-back-ul miilor de oameni care au participat la concertele lui sau au ascultat muzica lui pe CD-uri. Are sacoșe de agende unde oamenii scriau ce simt, ce îmbunătățiri s-au produs în viețile lor, ascultând această muzica. Ulterior au apărut mesaje pe telefonul mobil în care oamenii își spuneau impresiile.

    Și-a vindecat mâna
    G. H.:
    Am „văzut” pe viu ce se întâmplă. Spre exemplu, la Constanța, unde dl Iovu a cântat timp de aproximativ trei sferturi de oră într-o sală, la un moment dat s-a ridicat o doamnă pe la 50 și ceva de ani, care mi-a spus că este învățătoare și că ei i s-a întâmplat o minune (a se citi: ‘minune’ – nota mea) la acel spectacol. Am întrebat-o: „De ce? Ce s-a întâmplat?” Și ne-a povestit următoarele: „Știți, eu când eram în clasa a VI-a, am avut un accident în urma căruia am fost operată la mână și nu mai puteam folosi mâna”. Practic nu a putut să își deschidă brațul și palma o vreme îndelungată, rămânând anchilozată până la vârsta de 50 și ceva de ani. În momentul în care a început dl Iovu să cânte, ea a început să simtă furnicături în mână și, cu mirare, și-a dat seama că ea poate deschide palma. A deschis palma, a putut întinde mana, și ne spunea, fericită, „Vă dați seama? Eu când cumpăram pâine nu puteam să iau restul în palmă”.

    A reușit prin piesele compuse de Iovu
    G. H.:
    Îmi amintesc de un alt caz, petrecut în urmă cu vreo trei ani, tot în Constanța, la un alt spectacol de-al dlui Iovu. Un fost căpitan de vas ne-a spus că a avut un accident de vapor în urma căruia mare parte din creier i-a fost distrusă, a urmat luni și luni de ședințe de recuperare. L-am întrebat cum mai făcea față la drumuri, la boală și cum a reusit să se vindece. Și a răspuns că în mare parte datorită muzicii dlui Iovu. Niște prieteni i-au povestit de muzica lui și i-a rugat să îi cumpere câteva CD-uri de muzică pe care le ascultă în fiecare seară (dacă ar fi ascultat muzică psaltică i-ar fi fost mult mai bine – nota mea).

    Copiii învață mai repede
    G. H.:
    La o conferință la Academia Militară din București se spunea la un moment dat că sunt locuri în lume unde copiii învață pe muzica lui. Copii cu un coeficient de inteligență normal reușesc să memoreze aproximativ 200 de cuvinte dintr-o limba străină, într-un timp mult mai scurt.

    Au pictat pe muzică
    G. H.:
    Anul trecut, la Tulcea, la Mănăstirea Cocoșul, la plecare, starețul mănăstirii mi-a arătat lăcașul de cult și m-a întrebat. „Vă plac picturile acestea? Sigur că da, am răspuns. Știți cum au fost pictate? Pe muzica dlui Iovu. Au venit pictorii și au spus: Știți noi nu putem lucra dacă nu avem muzica dlui Iovu, să ne potențeze (nici nu vreau să mă gândesc ce duh i-a ‘potențat’; durere mare dacă au ales în locul muzicii psaltice însuflate de Sfântul Duh, muzica lui Gheorghe Iovu pentru a picta icoanele mănăstirii – nota mea). Eu aveam trei CD-uri ale dlui Iovu și m-am gândit să le pun acolo”, a povestit starețul mănăstirii.

    Legume mai frumoase
    G. H.:
    O altă întâmplare hazlie s-a petrecut la un alt concert. O femeie ne-a povestit cum, punând muzica dlui Iovu plantelor din grădină, a avut cele mai mari și mai frumoase recolte de legume. „De dimineața până seara le puneam muzică în seră. Iar când m-am dus cu ele la vânzare erau cele mai frumoase de pe piață”, relata femeia (‘oglindă oglinjoară cine are cele mai frumoase legume din piață???’ – nota mea).

    „Am trăit fericirea”
    G. H.:
    La un alt concert, la un azil de bătrâni, la finalul concertului am întrebat asistenta cum li s-a părut și ce au simțit. Unul dintre bătrâni s-a ridicat în picioare și a spus „Am trăit fericirea” (‘fericirea’ – nota mea).
    Altcineva spunea că muzica aceasta trăiește în tine și când nu o mai asculți. Este de ajuns să te gândești la ea și ea lucrează în continuare (la fel ca și patimile – nota mea). Practic îl ajută pe fiecare om să se apropie de partea divină (‘divină’ – nota mea) din el (partea divină din el ~ partea di-vină din el ~ partea de-vină din el ~ partea vinovată din el ~ partea pătimașă din el – nota mea).

    Copiii își trag părinții și bunicii de mâini să stea la concerte în parcuri, iar în jurul său pisicile și cățeii vin să îl asculte până la finalul reprezentației. Odată o pisică nu a mai vrut să plece din bagajele lui, în care se aciuase cât timp Iovu a cântat într-un parc (flautistul vrăjitor din Hamelin, 1284 – nota mea). Gheorghe Iovu are deschise două cabinete de meloterapie în Timișoara, fiind primul compozitor de gen din România. A lansat până acum 10 CD-uri cu piese de muzică terapeutică, dintre care amintim: „Pași spre univers” (new age – nota mea), „Trecerea timpului”, „Calea spre lumină” (Cuvântul lui Dumnezeu, Cel Veșnic Viu și Adevărat, Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în Sfânta Evanghelie de la Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, în capitolul 14 zice: „Eu sunt Calea și Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine”, iar Sfântul Său Duh, prin Prorocul David zice în Psalmul 35: „Că la Tine este izvorul vieții, întru lumina Ta, vom vedea lumină”; din moment ce în acest interviu Gheorghe Iovu nu și-a adus aminte și nu a pomenit de Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu sau de Preasfânta Treime Cea-de-O-Ființă și nedespărțită, este evident la ce ‘cale’ și la ce ‘lumină’ se referă titlul acestui album semnat de Gheorghe Iovu – nota mea), „Nostalgie” (cunoscută și sub numele de tristețe, deznădejde, akedie – nota mea), „Împăcare”, „Clipe de bucurie”, „Armonii”.

    Interviu realizat de Mălina Pop, Citynews.ro.
    […]
    _______________________________________________________________________________________

    Apreciază

    • discerne said, on noiembrie 9, 2016 at 1:00 pm

      Eu i-am spus o data fata in fata lui Gheoghe Iovu ca ce face el se bate cap in cap cu crestinismul, dar s-a simtit ofensat, a zis ca nu e adevarat, ca el e crestin, mi-a aratat crucea pe care o purta la gat. Greu cu inselatii… nu multi sunt in stare sa primeasca argumente…

      Apreciat de 1 persoană

  12. octoviv said, on noiembrie 1, 2016 at 3:55 pm

    Vrăjitorie prin tehnologie. Reeducare new age prin muzică. Muzica lui Gheorghe Iovu. Partea a 3-a

    Muzică terapeutică în loc de medicamente:
    http://edituramateescu.ro/2012/01/muzica-terapeutica-in-loc-de-medicamente/ articol publicat în data de 31 ianuarie 2012.

    […]
    DE RĂZVAN MATEESCU – 31 IANUARIE 2012 | 14.408 AFIȘĂRI | POSTAT LA ORA: 12:13 PM
    PUBLICAT ÎN: SĂNĂTATE CU BANI PUȚINI

    Timișoreanul Gheorghe Iovu a lucrat ani de zile ca scafandru în tancurile petroliere, o meserie dură și periculoasă. În paralel cu activitatea sa de zi cu zi, omul a lăsat cale liberă unei mari pasiuni: muzica. Astăzi, el este cunoscut ca unul dintre puținii compozitori români de muzică terapeutică, ambientală și de relaxare (muzica new age – n. n).

    Melodii care vindecă insomnia

    Bănățeanul, născut la Deta pe 23 iunie 1952, a practicat timp de 31 de ani una dintre cele mai periculoase meserii din lume. El s-a aflat printre cei care trebuiau să execute lucrări de întreținere și reparații în uriașele rezervoare de combustibil ale Petrom. Cobora cu masca pe figură, îmbrăcat cu un costum special, într-un mediu extrem de toxic, după ce verifica în prealabil cu o făclie aprinsă dacă mai este pericol de explozie, înainte ca oamenii din echipa sa să se apuce de lucru. În paralel cu ciudata sa meserie, Gheorghe Iovu s-a apucat să studieze muzica. A urmat cursuri de canto și chitară clasică, din cadrul Școlii Populare de Artă din Timișoara. În 1975 și-a înființat chiar și o formație vocal-instrumentală, denumită KIMO, după inițialele membrilor. După pensionarea pe motive medicale, Iovu s-a apucat serios de muzică obținând și câteva premii la festivalurile locale. În 1994 a achiziționat o orgă Roland. Tot în același an, a concertat în fața Colegiului Medicilor din Timișoara, fiind remarcat de șeful Clinicii de Psihiatrie, care a avut ideea de a-i pune pe pacienții săi în contact cu muzica fostului scafandru petrolier. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. S-a constatat că muzica lui Iovu este bună împotriva insomniilor și poate aduce liniștirea nervilor, în cazul unor pacienți agitați. Astfel, această metodă de calmare a devenit o terapie suplimentară, pe care au preluat-o și alte clinici de profil, cum ar fi Căminul Spital de Neuropsihiatrie de la Călugăreni, unde pacienții se relaxează pe muzica terapeutică compusă de bănățean.

    Cu ceva timp în urmă, Iovu a fost plecat mai multe săptămâni din țară, cu ocazia unor concerte în Arizona. Când s-a întors, a observat că Filodendronul lui, pe care îl crescuse de mic, stătea să moară. I-a cântat acestuia trei zile la rând, iar planta și-a revenit și a început să facă din nou frunze (flautistul vrăjitor din Hamelin, 1284 – n. n). Beneficiile muzicii terapeutice „marca Iovu” sunt resimțite și de pacienții unui cabinet de stomatologie, unde lucrează soția lui. De două sau de trei ori pe săptămână, compozitorul merge și le cântă suferinzilor în sala de așteptare sau în timp ce medicul le plombează măselele. O extragere de măsea pare mult mai ușor de suportat. Durerea este ținută la distanță pe cât posibil.

    Iovu mai cântă și într-un bar din Timișoara, de unde clienții pleacă mai fericiți.

    Și pentru că muzica lui se împletește cu o mare generozitate, bănățeanul obișnuiește să facă turnee pe cont propriu prin țară și să cânte gratuit pentru trecători. Astfel de spectacole au loc în Piața Sfatului din Brașov. „Oamenii, în special străinii, se apropie și îi vezi cum se luminează la față. Unii dintre ei se opresc în loc zeci de minute să asculte, ne-a spus compozitorul. Tinerii se îmbrățișează. Alții își pun mâna în dreptul inimii, vrând parcă să simtă mai bine efectele acestei muzici terapeutice. O femeie mi-a mărturisit că avea o migrenă înfiorătoare când s-a oprit să-mi asculte muzica. După zece minute se simțea excelent. Era plină de energie.”

    Răzvan Mateescu
    […]
    ______________________________________________________________________________________

    Apreciază

  13. octoviv said, on noiembrie 1, 2016 at 3:57 pm

    ______________________________________________________________________________________

    Vrăjitorie prin tehnologie. Reeducare new age prin muzică. Muzica lui Gheorghe Iovu. Partea a 4-a

    Formula AS › Arhivă › Anul 2012 › Numărul 1027 › Lumea românească › GHEORGHE IOVU – „Am început să-mi închipui(închipuirea = imaginația = pod al dracilor, https://saccsiv.wordpress.com/2013/11/08/imaginatia-pod-al-dracilor-de-aceea-new-age-o-si-incurajeaza/ – nota mea) ce muzică ar trebui să se audă când mama frământă pâine”

    – Cu 12 albume de muzică ambientală și de relaxare și peste 300 de concerte date în folosul semenilor săi, muzicianul timișorean Gheorghe Iovu e singurul acreditat cu diploma de „meloterapeut”, de către Asociația Națională de Terapii Complementare. Un Rac plin de modestie, dar care are cu ce se lăuda: muzica sa chiar face minuni! Vindecă suferințe, schimbă destine, aduce liniștea, bucuria și frumosul în sufletele oamenilor! –

    Muzica sânzienelor

    – O să vă întreb întâi, domnule Gheorghe Iovu, dacă lumea copilăriei dvs. v-a întors cumva cu fața către muzică, încă de atunci?

    – M-am născut la Deta, județul Timiș, în 23 iunie 1952, în ajunul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Zi sfântă și noapte magică, în care femeile vindecătoare culeg plantele de leac, după post și rugăciune, în cu­rățenie și smerenie. Fetele nemăritate adună florile de sânziene galbene, parfumate ca mierea, își fac cununi și le aruncă peste casă, să aibă măritiș bun. Tot atunci se rostesc formule magice pentru ca ierburile acestea să aibă putere asupra răului și bolilor. Iar sânzienele, zâne mici și bune, dansează în aerul nopții, printre licurici care nuntesc, sclipind feeric, și cântând cântece ame­țitor de frumoase (cam ca ale dumneavoastră??? – nota mea). De acolo, m-am gândit eu mult după aceea, vin și temele melodice ale cântecelor mele de leac pentru suflet: dintre astrele nopții, dintre ierburile parfumate și vindecătoare, din muzica unei lumi nevă­zute, dar care ființează printre noi, din duhul de taină al acestei nopți sfinte, când se spune că se deschid ce­ru­rile și se aud corurile îngerești ce-i cântă slavă lui Dum­nezeu. Așa mă gândesc, pentru că, altfel, la noi în fa­milie nu era nici un muzician sau muzicant și nici eu nu mă gândeam, în copilărie, că am să ajung să cânt, ba chiar să compun o asemenea muzică. Muzica instru­men­tală am descoperit-o pe la 9-10 ani, întâi în filme, ca fundal sonor. Îmi amintesc de unul dintre ele, „Un­deva, cândva” pe care l-am văzut de cinci sau șase ori. Mergeam anume ca să ascult și să rețin muzica fiecărui moment, să înțeleg cum susținea moralul personajelor în momentele critice. Și m-am gândit că toate acțiunile noastre reale, din viață, ar trebui să aibă un asemenea fundal, chiar dacă nu-l auzim. Și atunci am început, timid, să-mi închipui ce muzică ar trebui să se audă atunci când mama frământă pâine, când tata grijește de animalele din ogradă, când bunicul crăpa lemne, ori când bunica îmi spunea povești. Poate că muzica aceasta chiar există în lumea microcosmică, dar nu avem noi un aparat auditiv suficient de ” performant” ca să o putem auzi. Și, oricum, imaginația unui copil nu are limite, așa că… gândul acesta mă „interconecta” la o lume invizibilă, dar minunată, o lume a închipuirii mele curate și nepervertite de necazurile vieții, o lume, așadar, cât se putea de bună, între toate lumile posibile. Pe la 12 ani, i-am rugat pe părinții mei să-mi cumpere o chitară și am început să învăț singur să cânt, să-mi reprezint prin cântat muzica lucrurilor care mă înconjurau. În liceu am frecventat și Școala Populară de Artă din Timișoara, canto și chitară, am început să compun serios și să cânt în fața publicului.

    Tineri și neliniștiți


    Efecte scenice pe măsura muzicii

    – În epocă, în anii ’60-’70, în Timișoara era o at­mosferă muzicală foarte avangardistă, față de restul țării…

    – Se cânta rock și pop de foarte bună calitate. „Phoenix” erau adulați peste tot în țară și iubiți de timișoreni. Emuli ai lor am fost și eu cu colegii mei din trupa „Kimo”, pe care o înființasem la mijlocul anilor ’70, și cu care am avut mare succes. Cântam muzică pop, și sălile de dans, joia, vinerea și sâmbăta, erau arhipline. Cântam compoziții proprii, dar și cover-uri, pur­tam pantaloni evazați și cămăși mu­late cu gulere ascuțite, eram tineri și extrem de ne­li­niștiți. Tot așa eram și în viața profesională, îmi plă­ceau provocările. Îmi alesesem anume o meserie care mă ducea la marginea riscului: scufundător în tancurile petroliere ale Petrom Timișoara. Adică, intram într-un tanc în care încăpeau 10 milioane de litri de benzină, înainte de a fi umplut, ca să văd dacă nu are cră­pături sau orificii ce trebuiau astupate de sudori, făceam probe de explozie… Când intram acolo, majo­ri­tatea colegilor mei se străduiau cu greu să-și țină firea, dar eu mă gândeam cât de mare e puterea lui Dum­nezeu și că dacă el mă apără, am să ies viu de acolo, dacă nu… mulți au pierit în explozii. În minte îmi răsuna întot­deauna o muzică lină, ce mă calma, ce mi-o cântam singur, anume ca să nu îmi pierd con­trolul, să nu intru în panică. Nu puteai decât să fii puter­nic! Iar muzica, din nou mă ajuta… Ca și atunci când m-am îndrăgostit, când m-am căsătorit, și am avut o via­­ță minunată, care s-a prăbușit odată cu moartea tra­gi­că a fetiței mele, Diana… Am renunțat la trupă, mi-am cumpărat un sintetizator, ca să-mi concep singur partiturile tuturor instrumentelor și orchestrația pentru compozițiile mele.

    Cântece de îmblânzit sufletul


    Concert în aer liber

    – Și așa a început cariera dvs. de vindecător de suflete: cântând, fără plată, tuturor celor ce aveau ne­voie de o asemenea muzică pentru a-și mângâia sufletul…

    – Le-am cântat ani de zile copiilor din orfelinate, bă­trânilor din aziluri, oamenilor care se plimbau duminica prin parcuri ori prin piețele orașelor, pe la mânăstiri, în cabinete de terapii complementare, la simpo­zioane internaționale de medicină neconvențio­na­lă ori la congrese din orice alte domenii, pentru a liniști spiritele încinse. Am editat și primul album, în 1994, „Spre infinit”, care a fost primul dintr-un ase­me­nea gen de muzică, lansat la noi, după Revoluție. Fără să mă aștept, după o vreme am început să primesc mulțumiri pentru vindecare, îndeosebi de boli psihice, din partea unora dintre cei ce-mi ascultau muzica și ve­neau la concertele mele. Apoi, un medic celebru în Ti­mișoara, prof. dr. Mircea Lăzărescu, șeful Clinicii de Psi­hiatrie de la Spitalul Județean, mi-a propus să vin să le cânt bolnavilor. Urmarea a fost că, în tim­pul con­certelor, începeau să caște, să se des­tin­dă, unii chiar să adoarmă, semn că se rela­xau profund. Ulterior, nivelul de agresivitate era mult redus, puteau să colaboreze cu medicii, să aibă un parcurs de vindecare mult mai scurt. Aproape trei ani am făcut expe­ri­mentul acesta, a fost unul de succes. Au în­ceput apoi turneele, plecările în străinătate, sesiunile de înregistrări, participarea în alte pro­iecte.

    – Nu v-ați îmbogățit de­loc din muzică, ci du­ceți o exis­tență relativ modestă. Care e, to­tuși, plata dvs.?


    Pisica melomană care s-a ascuns în bagajele lui Iovu, ca să plece cu el

    – Am continuat să fac lu­crurile în care cred, dintr-un spirit de umanism, din dra­goste de oameni, din con­vin­ge­rea că muzica ne poate schim­ba viețile, așa cum mi s-a întâmplat și mie. Nu câș­tig mai mult decât să-mi duc zilele într-un mod extrem de modest, într-un bloc ANL din Timișoara, dar sunt fericit, îm­preună cu Miruna, actuala mea soție, medic stomatolog, și cu micuța, fetița noastră de cinci ani, pe care ne-a tri­mis-o Dumnezeu ca pe un înger, ca să ne mângâie sufletele. În fiecare miercuri, la ora 18.00, mă înfățișez cu sintetizatorul meu în cabinetul soției mele, iar pa­cienții se minunează cum de pot suferi extracții fără anes­tezii, cum suferința dispare, cum au un tonus rela­xat, după ce veniseră cu dureri de dinți care le sfre­deleau creierii. Copiii, îndeosebi, reacționează foarte bine: stau cuminți în scaunul stomatologic, nu se agită, nu protestează, nu mai au frică. M-am bucurat să pri­mesc în dar desene minunate de mulțumire din partea copiilor mici, care nu știau încă să scrie. La un concert în Ploiești, dat în aer liber, la intrarea într-un parc, o tânără mi-a mărturisit că se plimba cu iubitul ei pe alei, m-au auzit cântând și s-au apropiat. I s-a părut atât de mi­nunată muzica mea, încât s-a gândit, într-o clipă, ce fru­mos ar fi să fie cerută în căsătorie pe sunetele acelea… Și peste câteva minute, chiar asta s-a întâmplat!… Mulți mi-au declarat că după ce au ascultat mai mult timp muzica mea au început să vadă viața altfel, s-au apropiat de Dumnezeu, au învățat să accepte, să ierte, să aibă răbdare, să se bucure de viață. Sunt fericit când primesc asemenea mărturii, sunt îndreptățit să cred că aceasta e me­nirea pe care mi-a dat-o Dum­nezeu în lume!

    Când muzica alungă norii

    O familie la fel de armonioasă ca muzica

    – Sunteți primul și singurul căruia Asociația na­țională de terapii complementare i-a con­ferit atestatul de meloterapeut. Ce cazuri de vindecare sau de ame­liorare cu ajutorul muzicii dvs. au fost posibile?

    – Sunt multe, așa cum re­zultă din scrisorile sau e-mail-urile pe care le primesc zilnic, dovedite cu acte medicale. Pot să vă povestesc câteva dintre ele, care m-au impresionat foarte mult. La unul din concertele date la Teatrul din Cons­tanța, un domn s-a așezat la un pas de sinte­tizatorul meu și nu s-a mișcat până la final, mai bine de o oră. Mi-a spus apoi că de multă vreme nu a mai stat atât de mult în picioare, pentru că fusese marinar, avusese un accident pe vas, în urma căruia a fost operat pe creier și rămăsese cu centrul echilibrului grav afectat. A cum­părat CD-urile mele și mi-a scris apoi că și-a revenit, că muzica mea i-a refăcut conexiunile nervoase și, în mod miraculos, poate fi aproape un om normal. Tot la Constanța, după un concert oferit în cadrul unui con­gres al Asociației Naționale de Terapii Comple­men­tare din România (ANATECOR), o doam­nă, cadru didactic, mi-a spus că a simțit niște furnică­turi în mâna pe care nu o mai putea folosi din clasa a șasea, ca urmare a unui acci­dent. Nu putea deschide pal­ma, nici întinde brațul, dar a putut face lucrul acesta la sfâr­șitul concertului. Era absolut uluită, se temea că efectul va ține doar cât se află sub impresia muzicii ascultate. Dar s-a vin­decat cu totul. La fie­care con­cert din Cons­tanța vine și ne arată cum își mișcă mâna. Poate nu e lipsit de importanță să spun că atât timp cât au rea­lizat pictura mâ­năs­tirii Cocoș din Dobro­gea, artiștii plas­tici au ascultat con­tinuu muzica mea, ca­re-i inspira, laolaltă cu Duhul Sfânt, desigur („Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul? Și ce învoire este între Hristos și Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?”, II Corinteni 6, 14-15 – n. n). O doamnă mi-a scris de la Londra, mărturisin­du-mi că a năs­cut pe mu­zica mea, trecând cu bine de du­rerile facerii. O întâm­plare hazlie, ca­­re are ca personaj o pisicuță, de data aceas­ta, s-a petre­cut la con­certul dat într-o librărie din București, cu oca­zia unor lansări de carte. Era pisicuța proprie­tarilor librăriei și a stat cuminte, într-o margine a sălii, ascul­tând sunetele. Apoi a dispărut. Stă­pânii au căutat-o mult timp după ce eu plecasem spre casă, cu mașina în care-mi car instrumentele și sis­temul de sonorizare. M-au sunat, întrebându-mă dacă o văzusem cumva și, pre­simțind ceva, am oprit pe drum și am căutat printre ba­gaje. Era acolo, într-o cutie, foarte relaxată și ho­tă­râtă să vină cu mine! Tot din categoria „efectele mu­zicii asupra necuvântătoa­relor” sunt și florile, uneori ofilite de soare, ori de stat mult timp fără apă, care-mi sunt aduse de diverși ascultători ai muzicii mele. Și care, stând alături de mine, după un ceas-două de când încep să cânt, se reîmprospătează de parcă atunci ar fi fost culese.

    D-na Marioara Godeanu, reputat biolog, membră a Academiei Oamenilor de Știință, unul dintre „bene­ficiarii” muzicii mele (s-a vindecat de o suferință articulară veche) mi-a spus că organele, țesuturile, celulele noas­tre percep sunetele, că sunetele armonioase struc­turează materia vie, readucându-le spre perfec­țiune, așa cum sunt în momentul nașterii. Mi-a explicat că su­netele armonioase pot „recondiționa” o structură degra­dată din lanțul ADN și pot reface un sistem imunitar slăbit. Am văzut cartea lui Masaru Emoto, cel care a fo­tografiat structura de cristalizare a apei în diferite con­­diții: cristalele erau urâte, închise la culoare și ne­uni­­forme în condiții de zgomot puternic, poluare, și si­metrice, cristaline și de o frumusețe ireală, în timpul „apli­cării” unei muzici armonioase. Am observat, și nu de puține ori, efectul muzicii mele în spațiu, în zone acoperite cu nori: după câteva minute, cerul se lu­minează perfect!


    Un fan de categorie ușoară

    – Domnule Iovu, ascultându-vă, mă gândesc că o așa muzică trebuie să fie și în Rai!…

    – Da, poate să fie așa, dar nu vreau să spun cuvinte mari despre mine însumi și despre ce sunt în stare să fac. Eu sunt un om modest! Cert este că la fiecare concert sunt oameni cărora încep să le curgă lacrimile din senin. Nici eu nu știu de ce. Pur și simplu, așa se în­tâm­plă, dintr-o descătușare de tensiune, dintr-o elibe­rare de rău, din înțele­gerea nece­sității apropierii de Dum­­nezeu! Fără Dumnezeu, de bună seamă că nu exiști! Mie, credința mi-a fost rea­zem pe tot parcursul vieții mele. Pe măsură ce am îna­intat în vârstă, l-am simțit pe Dumnezeu într-un mod și mai profund, iar rugă­ciunea de mulțumire către el, chiar și în momentele de cumpănă, mi-a fost pe buze și în inimă. Rostită din suflet, fie că a fost doar din trei cuvinte, fie în întreg și­rul lor, pentru di­ferite ceasuri ori în­tâm­pinări, dar me­reu pe muzica a­ceas­ta, în­ge­rească, ce răsună fă­ră înce­tare în mine, în sufletul meu. Și pe care sunt bucuros să o dăru­iesc semenilor mei și celorlalte făpturi lăsate de Dumnezeu pe pă­mânt, știind că le aduce un strop de „mai bi­ne”! (nu există nicio legătură între Dumnezeul Cel Adevărat, în Preasfânta Treime închinat – Tatăl Atotțiitorul și Fiul, Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul și Sfântul Duh Mângâietorul –, și mișcarea new age și muzica new age pe care o compune și promovează Gheorghe Iovu; „Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul? Și ce învoire este între Hristos și Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?”, II Corinteni 6, 14-15; deci Gheorghe Iovu se află în înșelare – n. n.)

    Păreri ale ascultătorilor muzicii lui Gheorghe Iovu, exprimate în română, engleză, italiană și rusă

    * „E un vis nesfârșit și ireal de liniștitor: înalță su­fletul la Tatăl Ceresc!”
    * „Divin! Acest om simplu tratează inima și îți încarcă bateriile cu… muzică! În cuvintele strofelor unui cântec te regăsești repede, dar în sunetele muzicii lui Iovu te deconectezi de la tot ce înseamnă realitate și ajungi în punctul zero al subconștientului, unde nu mai există suferință și nu te mai afectează absolut nimic! Plonjezi în interiorul tău!”
    * „Muzica ta mă trimite în rai!”
    * „Când îți vine să țipi, să trântești, să iz­buc­nești în plâns – ascultă muzica lui Gheorghe Iovu! Am cum­părat albumul și l-am ascultat zile în șir, con­tinuu – acasă, în mașină… Superb!”
    * „Tumultul vieții ne îndepărtează de noi înșine, dar ascultându-vă muzica, sufletul nostru parcă spu­ne: Sunt și eu aici!”

    Concertele lui Gheor­ghe Iovu sunt anunțate pe site-ul http://www.gheorgheiovu.ro, iar albumele se pot comanda la aceeași adresă. În Bucu­rești, se găsesc la ma­ga­zinul „Muzica” și în re­țeaua „Diverta”.
    _______________________________________________________________________________________

    Apreciază

  14. octoviv said, on noiembrie 1, 2016 at 3:58 pm

    Vrăjitorie prin tehnologie. Reeducare new age prin muzică. Muzica lui Gheorghe Iovu. Partea ultimă

    Părintele Adrian Făgețeanu, Viața mea. Mărturia mea. Interviuri de Andrei Dârlău. Volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, Editura Meditații, București, 2011, pp. 122 – 126:

    […]
    Despre vindecările înșelătoare

    [Andrei Dârlău:] Părinte, revenind la problemele lumii de astăzi, poate să lipsească Dumnezeu dintr-o vindecare? Poate să se facă o vindecare unde să nu fie Dumnezeu?

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Dumneata ce profesiune ai?

    [Andrei Dârlău:] Profesor de religie.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] De religie… Dintre dumneavoastră cine știe să conducă mașina?

    [Andrei Dârlău:] Dumnealui. Și maica.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] De ce, dacă vrei să cumperi de la farmacie ceva, ai voie să oprești la farmacie un minut, cât intri și ieși, să cumperi medicamentul?

    [Andrei Dârlău:] Păi, dacă e interzis, n-ai voie.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Păi, acuma, pentru un minut…

    [Andrei Dârlău:] Nu, după noul cod rutier, n-ai voie. Dacă pe strada aia e interzis, nu se mai poate. Dacă pe strada aia e voie, poți să oprești.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Dar sunt atâtea mașini lângă farmacie, nu?

    [Andrei Dârlău:] Da, da.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Și intri într-un loc unde nu e altă mașină, nu?

    [Andrei Dârlău:] Da.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Dumnezeu face la fel. Dacă o inimă sau mașină, un suflet nu-i ocupat de diavolul, El intră. Dacă-i ocupat, nu poate să intre.

    [Andrei Dârlău:] Sunt atâtea terapii complementare, părinte.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Sunt. Dar și diavolul face minuni. Și spune Mântuitorul, Domnul nostru Iisus Hristos, în Matei 24, că antihriștii vor veni în epoca modernă, unde tehnica a ajuns la o perfecțiune neobișnuită, se fac numai convorbirile telefonice prin satelit, se vor face proiecții și alte minuni care vor păcăli toți gură-cască, chiar din cei aleși. De aceea, trebuie să fim atenți, că vor veni mulți prooroci mincinoși și hristoși mincinoși și vor face minuni. Vă dau un exemplu naiv și o să mă înțelegeți mai bine. Un sectar spune unui bolnav: „Vezi că tu ai fost la biserica ortodoxă și nu te-au vindecat popii. Vino la noi, că noi ne rugăm toată comunitatea, și-ai să vezi că te faci bine”. Deci, diavolul îi ajută dacă își părăsește credința. Însă aparent! Nu mai simte durere, nu mai simte amețeli, nu mai simte cutare, dar cade în altă stare și dă vina pe necazuri și ajunge la deznădejde, la sinucidere. Și dă vina și pe Dumnezeu.

    [Andrei Dârlău:] Ați scris o carte despre semne, minuni și vindecări paranormale, împreună cu ieromonahul Mihail.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da, am scris.

    [Andrei Dârlău:] Despre yoga ce ne puteți spune, părinte?

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Același lucru pe care vi-l spun și alții.

    [Andrei Dârlău:] Și radiestezia?

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Este tot, tot, tot, numai de la diavol. Și yoga, și radiestezia…

    [Andrei Dârlău:] Și homeopatia? Și acupunctura?

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Nu (în sensul că nu sunt de acord cu homeopatia, cu medicamentele homeopate – nota mea), eu am încredere în medicina clasică, și Dumnezeu la fel. Dumnezeu îndeamnă să mergi la medic, când ești bolnav, dar nu la ăla care vindecă cu formule și cu știu eu ce pase și cu știu eu ce medicamente, nici măcar astea naturiste.

    [Andrei Dârlău:] Dar nu erau tot din plante, la început?

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Nu, astea naturiste nu pot să-ți facă rău, dar ideea că numai acestea te salvează nu e de la Dumnezeu.

    [Andrei Dârlău:] O formă de vrăjitorie este bioenergia, radiestezia.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da, da. Și toate influențele din Extremul Orient, și yoga, și toate astea.

    [Andrei Dârlău:] Dar ei se pretind ortodocși. Claudian Dimitriu, dacă-l știți… Ați auzit de Claudian Dimitriu?

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Nu numai de ăsta.

    [Andrei Dârlău:] Ei zic că sunt ortodocși.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Prima dată am auzit de Bivolaru. S-a dat drept Dumnezeu și a spus unor tineri – erau la etajul IX, undeva în București –, zice: „Uitați-vă, eu, ca să vă dovedesc că-s Dumnezeu, dacă vă aruncați pe fereastră, eu poruncesc la îngeri să vă păzească, să nu se lovească de piatră piciorul vostru. Voi aruncați-vă pe fereastră!” Noroc că nu s-au aruncat. Dar el a spus: „Eu sunt Dumnezeu și eu le dictez la îngeri să vă păzească”.

    [Andrei Dârlău:] Acolo înșelăciunea e mai limpede. Dar la radiestezie ei pretind că sunt chiar ortodocși. Acolo e mai greu de sesizat.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da. Adică sunt mai camuflați, mai… Și înșală mai ușor, spunând că sunt ortodocși.

    [Andrei Dârlău:] Da, da, da! Fac vindecări în numele Sfintei Treimi.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da… și unii sectari spun: „Uite, vezi că Biserica ta nu-ți ajută? Vino la noi, că ne rugăm noi toți, toți din sectă ne rugăm, și ai să vezi că te vindeci!” Și, într-adevăr, acela are senzația că nu-l mai doare. Pentru că dacă unui om îi spui: „Nu te mai doare, nu te mai doare, nu te mai doare!”, îl influențezi, în sensul că nu mai simte.

    [Andrei Dârlău:] Psihic!

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Psihic, da. Ăștia care hipnotizează: „Ai să adormi… ai să adormi… ai să adormi…”, până ce asculți.

    [Andrei Dârlău:] Dar, părinte, cum îi convingi că greșesc? Că ei nu ascultă! Cum îi convingi că sunt în erezie?

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] La mine au venit mulți, chiar mulți, care mi-au spus ce-a făcut Bivolaru. Și mi-au spus că multe lucruri au ascultat. După ce s-au lepădat, i-am primit ca fii duhovnicești, însă le-am pus condiții grele, foarte grele. Că e mai mare păcatul ăsta, când crezi că altul e dumnezeu, nu?

    [Andrei Dârlău:] O persoană care a făcut yoga poate fi hirotonită, chiar dacă se întoarce?

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da… oricine se leapădă… așa cum la botez spui: Mă lepăd de satana și mă unesc cu Hristos, așa oricine se leapădă de diavol – nu? –, și se unește pentru veșnicie cu Hristos, și nu numai că nu mai crede, nu mai face nicio practică și nu mai…

    [Andrei Dârlău:] Da, tocmai asta este problema, că voiam să vă întreb, că poate… Am văzut la cineva, am văzut un caz așa și… Cum să zic eu? Încă manipulează, încă… cum să zic? Se folosește, practic, de taina Sfintei Spovedanii pentru a manipula, ca nimeni să nu… să nu iasă…

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Atunci, nu. Dacă el numai teoretic s-a lepădat și practic nu, atunci nu. Cunosc și eu un preot care are lipsă ceva la degete, care deschide cartea… Nu s-a lepădat decât spunând că s-a lepădat, dar, în practică, el face tot ce-i spune diavolul.

    [Andrei Dârlău:] A recidivat. Combină. Anumite reminiscențe de acolo, cu spovedanie și cu… De aceea și interzice celor care se spovedesc la el să meargă la alți duhovnici.

    [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da, e adevărat ce spuneți. V-am spus și de ăsta care are ceva lipsă la degete… Deschide cartea, spune viitorul și interzice să mergi la alți duhovnici.
    […]

    Sfântul Mărturisitor Gavriil Georgianul, cel nebun întru Hristos. Viața. Mărturii. Învățături. Minuni, Editura Iona, București, 2015, p. 108, 156-157:
    […]
    În tinerețe, Părintele Gavriil încerca să afle numele antihristului. Îl ruga pe Dumnezeu să i-l descopere. Deodată i-a apărut înainte un înger și i-a spus: „Numele lui a fost ascuns oamenilor, dar lupta dintre Enoh, Ilie și antihrist se va arăta la televizor. Înainte de plecarea icoanei Maicii Domnului de la Iviron, din Sfântul Munte, clopotele vor bate singure, iar bisericile în chip văzut se vor pleca ei să-și ia rămas bun. Toate se vor arăta la televizor, pentru ca toți cei ce vor vrea să-și mântuiască sufletele să vadă și să vină în Georgia.”

    Satana are 666 de curse. În vremea lui antihrist, cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la «umanoizi», «extratereștri» care de fapt sunt diavoli.

    Dacă cineva va primi pecetea lui antihrist fiind silit, în ochii lui Dumnezeu va fi socotit ca o fecioară siluită împotriva voii sale. Pecetea nu va avea niciun efect dacă se va face împotriva voii omului.”
    […]

    […]
    În vremurile lui antihrist cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la „umanoizi” și „extratereștri”, care sunt de fapt măști ale diavolilor. Nevoitorul rugăciunii să privească atunci arareori către cer, fiindcă semnele vor putea fi înșelătoare, iar el s-ar putea pierde.

    Jumătate din iad este deja pe pământ. Antihrist s-a născut deja, e la ușă nu bate, ci dă buzna. Veți fi martori ai domniei lui. Pcetea lui va fi văzută pe frunte și pe mâini.

    Antihrist nu va fi înscăunat în Georgia, și prigonirile aici vor fi mult mai puțin crâncene. Vai celor ce vor încerca să tâlcuiască Evanghelia în felul lor. Mai târziu, ucenicii antihristului vor merge și ei la biserică, își vor face semnul crucii, vor propovădui Evanghelia. Însă adevărații credincioși se vor recunoaște prin faptele cele bune.

    Satana are 666 de curse. Pecetea lui se va pune nu numai în chip nevăzut, ci și văzut, pe frunte și pe mâini. Dacă pecetluirea se va face prin silire, înaintea lui Dumnezeu ea se va socoti ca siluirea unei fecioare. Cea mai grea încercare pentru creștini va fi când rudele lor vor primi pecetea. Pecetea nu va influența dacă va fi pusă împotriva voii omului. Dar închipuiți-vă cursa întinsă de antihrist unei mame rămasă singură cu cinci copii! Cum să-i hrănească dacă nu primește pecetea?

    Pecetea se va pune pe degetul arătător, iar nu pe palmă. Va fi nevăzută, pusă sub piele cu ajutorul unui computer. Mai întâi, va fi oferită voluntarilor. Însă odată cu înscăunarea antihristului, toți vor fi asupriți s-o primească. Neascultarea va fi socotită trădare. Oamenii vor fugi în pădurile din munți. Să fie cu băgare de seamă să meargă în cete de zece-cincisprezece, pentru că diavolul ar putea încerca să-i împingă de pe stânci. Credincioșii vor fi ocrotiți de către Duhul Sfânt. Orice s-ar întâmpla, nu vă pierdeți niciodată nădejdea. Ajutați-vă unul pe altul. Dumnezeu vă va deschide mintea și veți ști cum să reacționați. Cel care va răbda se va mântui. Niciun credincios adevărat nu va simți nici foame, nici sete. Domnul va face minuni pentru ei. O frunzuliță va da destulă hrană pentru o lună de zile. Semnul crucii făcut peste un bulgăre de pământ îl va preface în pâine.
    […]
    _________________________________________________________________________________________

    Iertați-mă.

    Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

    „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

    Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian și Sfintei Mare Mucenițe Iustina ai Antiohiei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul, ale Sfântului Părinte Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale tuturor Mărturisitorilor Tăi, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Apreciază

    • scortisoara said, on noiembrie 1, 2016 at 5:08 pm

      Ai putea sa descarci aceasta carte si sa o incarci pe un site de gazduire apoi sa postezi link-ul aici ca sa o pot descarca si eu ? Multumesc.
      Mi se cere sa am cont pe facebook ori pe scribd . Am avut cont pe scribd cata vreme a fost gratuit apoi dupa ce au introdus taxe m-au enervat , am sters toate cartile pe care le-am avut in cont si contul . Am considerat ca sunt niste escroci . Iar pe facebook nu am de gand sa-mi fac cont .

      Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 1, 2016 at 5:58 pm

        https://dropbox.com/s/s5ucvt7x9uszzou/Parintele%20Adrian%20Fageteanu%20-%20Viata%20mea%2C%20marturia%20mea.pdf?dl=1

        Slavă lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, pentru tot și pentru toate!

        Apreciat de 1 persoană

      • scortisoara said, on noiembrie 1, 2016 at 8:42 pm

        Multumesc mult . Am descarcat .

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 9, 2016 at 3:06 pm

        scortisoara

        Dumneata ai postat aici la următoarea adresă:

        https://monahulteodot.wordpress.com/2016/11/04/raspuns-parintelui-dragos-bahrim-privind-talcuirea-canonului-15-de-la-sinodul-i-ii-861/comment-page-1/#comment-5053

        următorul text:

        […]
        scortisoara
        9 NOIEMBRIE 2016 LA 9:21
        @ razvan .

        Nu le mai dati satisfactie sa le cititi blasfemiile pentru ca va faceti partasi la ele . Este foarte multa negativitate pe blogul saccsiv . Ma indoiesc ca-l gasiti pe Sfantul Duh acolo . Iar atacurile la adresa Pr Arsenie Boca sunt strategice : aduc mult trafic ,printre altele. Iar voi sunteti tentati sa-i luati apararea Parintelui astfel cadeti in capcana lor . Puteti scrie despre Parinte pe alte bloguri care-i aduc cinstire . Blogull lui saccsiv devine un fel de troaca in care se balacesc niste ….vietati . Cine se mai baga acolo al mananca…vietatile . E simplu si adevarat . Ideal ar fi sa-i lasati cu toxicitatea lor ca vor face implozie intr-o zi. Multi luati ca reper blogul saccsiv .Este o mare greseala pentru ca in felul acesta ai dati posibilitatea sa va manipuleze .

        Este obscen sa afirmi ca Pr Arsenie Boca a facut DOAR 1 an de puscarie cand altii au facut 20,30 ca si cum suferinta are norma . Asta e gandire profunda de „crestin” si de la „Duhul Sfant” ???? Numai dintr-o asemenea fraza iti dai seama cu cine ai de-a face.
        […]
        ???

        Dacă da, îmi pare rău, sincer, că nu vezi pericolul din spatele lui Arsenie Boca.

        Iartă-mă și Dumnezeu să te lumineze până nu va fi prea târziu.

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 9, 2016 at 6:05 pm

        scortisoara

        De ce esti cu doua fete? Cum de ai putut posta asa ceva pe blogul monahului Teodot?

        Apreciază

    • Loredana said, on noiembrie 1, 2016 at 6:46 pm

      Multumesc mult pentru articole. Foarte folositoare mie! Maica Domnului sa iti rasplateasca straduinta. Doamne ajuta!

      Apreciază

  15. Larissa said, on noiembrie 1, 2016 at 4:27 pm

    https://en.wikipedia.org/wiki/República_Cromañón_nightclub_fire – diferente majore !

    Apreciază

  16. dante said, on noiembrie 1, 2016 at 7:32 pm

    Dupa un an de la experimentul „colectiv” (parca si numele e ales nu intimplator), toata lumea, massmedia – raniti – rude ale mortilor- artisti si oameni scoliti, toti la unison dau vina pe toti si pe toate si se feresc ca dracu de tamiie sa spuna ca acolo, in acel club era satanism curat. Da, erau tineri si frumosi, erau scoliti si plini de viata, dar ce lui satan nu-i plac tinerii fie ei si liberi si frumosi cu atit mai mult cu cit ei ascultau ode adresate diavolului?
    Cum spunea cineva mai sus, nu oamenii de acolo trebuiesc judecati ci ceea ce faceau ei. Prin acest terifiant eveniment sa deschidem ochii inimii si al sufletului si sa vedem ca iadul incepe de aici de pe pamint si pregustarea lui este la fel de reala precum si pregustarea raiului pentru altii. In ce ne gaseste moartea in aceea vom fi judecati.
    Personal mie mi s-a parut ca presa a fost portavocea diavolului care a stat la capatiiul ranitilor si cu vorbe mieroase si mestesugite i-a tinut ancorati in aceeasi apostazie, ca nu cumva sa se trezeasca vreunul si sa se intoarca la Dumnezeu. N-am auzit pe nimeni vorbind despre cauza reala a acelei tragedii si anume paginismul si lipsa Lui Dumnezeu. Culmea, singurul pe care l-am auzit rostind un ” Dumnezeu sa-i ierte” a fost premierul Ciolos, asta ca o rugaciune sadica stiind din ce cercuri provine acest premier si pe umerii cui a fost instalat el la guvern.
    Pe de alta parte, acei tineri de unde sa invete de Adevar cind insasi BOR si-a tradat rostul ei. Ecumenism, sincretism si iubirism acestea promoveaza BOR si o parte din slujbasii ei creind in mintile oamenilor mari sminteli.
    Iata omul modern, om ce are tot si nimic.

    Apreciat de 1 persoană

    • unu1 said, on noiembrie 2, 2016 at 2:37 pm

      @dante
      Ai dreptate in legatura cu cei care spun ca „tinerii liberi si frumosi” nu pot fi unelte ale diavolului.
      Ca si cum ai putea zice „Batranii urati, bolnavi, comunisti si homelessi sa-i ia dracu, ca ei merita!”

      Apreciază

  17. Raluca said, on noiembrie 1, 2016 at 11:14 pm

    Dracul care vrea să pună mâna pe această lume de două mii de ani încoace, încearcă să înlocuiască mimetic absolut tot ce este creștin. Adică să se păstreze o formă exterioară ce pare a fi creștină, dar care este înlocuită mimetic cu otrava răului. Astfel oamenii nu vor intra în alertă încercând să se apere, ci, inițial, vor accepta răul ca fiind ceva bun, și cu timpul îl vor asimila ne mai putând face diferența dintre adevăr și minciună. Înșelarea e mare și e făcută ”meșteșugit”, atât de meșteșugit încât chiar și manifestări satanice explicite sunt trecute cu vederea ca fiind ceva obișnuit. Unora ca aceștia cum să le explici că se află în înșelare, dacă nici evenimente atât de grele nu-i trezesc? Și chiar dacă s-ar fi trezit unii, unde să se mai întoarcă acum la credință într-un BOR apostat?

    Apreciază

  18. gheorghi said, on noiembrie 2, 2016 at 10:52 am

    @octoviv
    Despre vrajeala lui iovu cu sunetele…
    Sigur ca influenteaza dar nu cum spune el, beneficiile „parute” fiind efecct al sugestiei, auto-hipnozei (constient sau nu), a complacerii in transa idusa sonor.
    Stim ca sunetul produce efecte fizice si ne amintim de Ierihon:
    „Atunci au trambiţat preoţii din trambiţe. Si cum a auzit poporul glasul de trambiţa, a strigat tot poporul impreuna cu glas tare si puternic si s-au prabusit toate zidurile imprejurul cetaţii pana in temelie si a intrat tot poporul in cetate, fiecare din partea unde era, si au luat cetatea. ” (Iosua 6, 20)
    Mai stim diferitele variatii sonore produc reactivitate neuronala si mintea raspunde „inspirat”, adica asa cum ii sopteste spiritul asociat sa creada omul ca are idei sai ca a inteles ce i s-a „suflat”.
    Stim ca la inceput a fost cuvantul, ideea pusa in sunet si purtata „cu vantul” spre cel ce il va primi.
    La Iovu „inspiratia” nu tine loc de terapie ci este „gadilarea timpanului” cu claviatura, inlocuitorul limbii despicate…

    Apreciază

    • octoviv said, on noiembrie 2, 2016 at 11:54 am

      gheorghi

      Cunosc un om care smulgea și el buruiana în grădina de pe lângă casă. Pe prispa casei era un alt om care asculta muzică la laptop, cu volumul la maxim ca să audă și cel care smulgea buruiana. La un moment dat omul care asculta muzica a pus ‘o bucată’, cam melancolică, de-a lui Iovu. Omul care smulgea buruiana în momentul în care a fost atent la muzica lui Iovu, a simțit efectiv cum dracul akediei îl pune jos, stare de moleșeală și greață instantanee, gol în stomac și neputință trupească. Experiența s-a mai repetat de câteva ori.

      Așa că îți mărturisesc sincer: muzica lui Gheorghe Iovu este drăcească, nu are treabă cu „gâdilarea timpanului”, nici cu efectul sugestiei sau al autosugestiei, nu trebuie să te „complaci în transa indusă sonor”, trebuie doar să o asculți și simți dracii instantaneu; muzica lui Gheorghe Iovu e direct ‘descoperire’ de la dracii new age care îi slujesc urâciunii pustiirii, antihristului.

      Apreciază

      • VioletaB said, on noiembrie 2, 2016 at 11:27 pm

        Off-topic: am incercat sa ascult cateva melodii de la acest Iovu dupa ce am citit notitele astea despre el si frecventa de 440 vs 432 herzi in alt articol in care nu era clar daca octoviv il lauda sau critica… ideea e ca nu mi-a placut desi am incercat vreo 5-6 clipuri. Am simtit o stare de agitatie, nu de liniste, mai ales cand am dat si peste note inalte si dansabile. In general linia melodica m-a trimis cu gandul la muzica penticostalilor si a altor sectanti.. Apoi am ascultat ceva muzica psaltica si nu se compara sub nicio forma starea de liniste si frangere a inimii pe care ti-o da muzica bizantina ortodoxa.

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 15, 2016 at 9:40 am

        Vrăjitorie prin tehnologie în… muzica bisericească. Partea 1-a

        Apoi am ascultat ceva muzica psaltica si nu se compara sub nicio forma starea de liniste si frangere a inimii pe care ti-o da muzica bizantina ortodoxa.

        Ați ascultat pe calculator sau pe viu acea muzică psaltică???

        Dacă ați ascultat pe calculator, vă rog să mă iertați, dar țin să precizez faptul că „starea de liniște și frângere a inimii” pe care v-a dat-o audierea muzicii bizantine ortodoxe v-a fost indusă tot prin frecvențe New Age.

        Dacă de exemplu ați fi ascultat acest CD: http://librariasophia.ro/carti-Acatistul-Maicii-Domnului-bucuria-celor-necajiti-(CD-audio)-so-5079.html ați fi observat că aveți într-adevăr o stare de bucurie după ce l-ați fi ascultat.

        De ce???

        Dacă aveți access la coperta acestui CD http://librariasophia.ro/carti-Acatistul-Maicii-Domnului-bucuria-celor-necajiti-(CD-audio)-so-5079.html sau a acestui CD http://librariasophia.ro/carti-Iata-mirele-vine!-(CD-audio)-Grupul-psaltic-Potirul-al-Manastirii-Radu-Voda-Bu-so-10270.html sau a oricăror discuri cu muzică ortodoxă bisericească, bizantină sau nu, care se vând prin pangare puteți citi undeva pe acolo următoarea linie:
        Sunet: Paul Simon Esperando

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 15, 2016 at 9:41 am

        Vrăjitorie prin tehnologie în… muzica bisericească. Partea a 2-a
        Analiza frecvențelor compoziției muzicale a „Acatistului Maicii Domnului – Bucuria tuturor celor necăjiți”

        ATENȚIE !!!
        Spre a nu vă vătăma sufletește, vă rog frumos și vă sfătuiesc, întru Numele Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, să nu audiați compoziția aceea muzicală a vrăjitorului New Age Brian T. Collins, la 432 Hz, pe care am folosit-o mai jos pentru a evidenția cum trebuie căutată frecvența de 432 Hz într-o piesă muzicală electronică.

        Dacă sunteți curioși și vreți să experimentați toate vrăjitoriile de pe internet, de pe youtube, vă asumați consecințele în veșnicie, alegerea este a dumneavoastră.

        V-am scris această atenționare pentru că, sincer, nu vreau să pățiți ca ucenicul Sfântului Paisie cel Mare, prăznuit de Biserica Cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică pe 19 iunie, care a pierdut Harul Sfântului Duh pentru că a tras cu urechea și a fost de acord cu ereziile evreului.

        Vă mulțumesc și mă iertați.

        Înainte de a purcede la reprezentarea analizei frecvențelor compoziției muzicale a „Acatistului Maicii Domnului – Bucuria tuturor celor necăjiți”, folosind această aplicație http://audacityteam.org/ am făcut analiza frecvențelor (conform instrucțiunilor de aici: http://forum.audacityteam.org/viewtopic.php?f=28&t=62340) a două fișiere audio:

        1. Brian T. Collins – Silent Night 440hz:

        2. Brian T. Collins – Silent Night 432hz:

        pentru a vedea cum se poate identifica frecvența de 432 Hz într-o piesă muzicală electronică.

        Analiza frecvențelor pentru 1.:
        1.1. Am deschis fișierul audio în format MP3 cu Audacity:

        1.2. Am navigat în meniul Audacity la Analyze -> Plot Spectrum… și s-a deschis o fereastră de dialog, similară cu cea reprezentată aici:

        la care am ajuns activînd următoarele opțiuni:

        Algorithm: Spectrum
        Size: 16384
        Function: Hanning window
        Axis: Log frequency

        În graficul de la 1.2. frecvența notei A4 o puteți citi în zona încadrată cu roșu; pentru a o afla, în fereastra Frequency Analysis, veți observa că forma cursorului mouse-ului se va schimba în +, vă mișcați de la stânga la dreapta, pe orizontală, cu acest cursor, în zona cu graficul, până când întâlniți prima dată, în zona încadrată cu roșu, în dreptul lui Peak, scris (A4); frecvența din stânga (A4) reprezintă frecvența notei A4 (La), care în cazul nostru este de 440 Hz.

        Analiza frecvențelor pentru 2.:
        2.1. Am deschis fișierul audio în format MP3 cu Audacity:

        2.2. Am identificat frecvența notei A4, în același fel, după cum am descris la 1.2.:

        Analiza a Acatistului Maicii Domnului – „Bucuria tuturor celor necăjiți”:
        3.1. Am descărcat în format audio, M4A, https://youtube.com/watch?v=FgvIVQpxJgo

        3.2. Am deschis fișierul audio în format M4A cu Audacity:

        3.3 Am încercat să fac analiza spectrală și am fost atenționat că se va face doar pentru 237,8 secunde, deoarece este foarte mare fișierul audio:

        3.4. Analiza spectrală a celor 237,8 secunde din „Acatistul Maicii Domnului – Bucuria tuturor celor necăjiți”:

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 15, 2016 at 9:43 am

        Vrăjitorie prin tehnologie în… muzica bisericească. Partea a 3-a

        Cine este Paul Simon Esperando, cum se autodefinește într-un interviu acordat Trinitas TV, preluat de pe canalul dânsului de youtube:

        PAUL SIMON ESPERANDO 1 (OMUL PRICEPUT, emisiune difuzată pe Trinitas TV – nota mea):

        transcriptul:
        […]
        Muzica este drumul inimii către o stare, cu ajutorul sunetelor muzicale (deci prin muzică, cu ajutorul sunetelor acordate pe ‘anumite’ frecvențe, inima parcurge un drum către o stare, deci prin acea muzică i se induce inimii o stare – nota mea).

        În jurul vârstei de 14 ani, când, e căutarea, criza de personalitate, atuncea m-am apropiat foarte mult de muzică. La 14 ani am descoperit muzica rock, muzica formației Beatles. Pe parcurs m-am avut contact cu foarte, foarte multe genuri muzicale, nu neapărat cântînd ca instrumentist sau performînd, ci, pur și simplu, atras, de stări de a cunoaște (gnostice, atras de gnosticism – nota mea), de curiozitate, de dezvoltarea aptitudinilor („De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat și plăcut ochilor la vedere și vrednic de dorit, pentru că dă știință, a luat din el și a mâncat și a dat bărbatului său și a mâncat și el” (Facerea 3, 6) – nota mea). Întotdeauna am fost un căutător. De faptî, îîî, de fiecare datăăă, am fost atras de ceea ce se numește libertate (liberté, égalité, fraternité – nota mea), iar muzica a fost instrumentul cel mai la îndemînă. La început în adolescențăăă, cântam doar de dragul stării. La un moment datîîî, intrînd într-un sistem clar de funcționare (masonico-eretico-vrăjitoresc – nota mea), îți dai seama că sunt anumite lucruri și anumite pârghii (lojele??? – nota mea) care activează. Și foarte repede m-am atașat deee ceea ce înseamnă producător muzical, omul care știe să, dea culoare (sau frecvență, căci „se numeşte culoare percepția de către ochi a uneia sau a mai multor frecvențe (sau lungimi de undă) de lumină”, după cum putem citi aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Culoare – nota mea).

        Producător muzical este cel care se ocupă și dă forma actului muzical, în sine, cel care lucrează cu artiștii, cel care este în permanență atent pentru ce se întâmplă. Eu sunt producător muzical și inginer de sunet pentru muzică BI-SERICEASCĂ. Cum a apărut acestîîî, această apropiereee, undeva prin anul 2000 am început să merg la biserică, și, m-am simțit deosebit de atras de muzica bisericească, în special de muzica psaltică (asta mai trebuia coruptă cu tehnologia magică – nota mea), pentru că mi-a creat un sentiment pe care până atuncea nu-l trăisem. Era un sentiment care, l-am simțit venind de sus în jos și nu de jos în sus (cu alte cuvinte muzica psaltică este cea însuflată de Sfântul Duh, pe când restul sunt însuflate de cei din „cele mai de jos ale pământului” – nota mea), exact cum, ca ceea ce pleacă din lut, din oameni. Am cunoscut un prieten foarte bun (bergenbier, prietenii știu de ce – nota mea), domnul Cristian Boroș, cu care și realizăm coperțile la marea majoritate a materialelor. El este, cântă tot așa din pasiune, la Mănăstirea Turnu, la strană, și, am zis hai să încercăm să facem un material împreună, să-l înregistrez cu mijloacele tehnice care le aveam la momentul respectiv.

        Vocea este instrumentul suprem din mai multe motive. Cel mai important este că este sădit de Dumnezeu în om. La mine un mareeeeeee, dezavantaj, e că nu am o voce plăcută, hă-hă, și atuncea avînd acest complex am zis că mai bine să îmi aplic toate cunoștințele cumulate până într-un anumit moment și pasiunea pentru sunet (gnoza new age și patima pentru muzică; Sfântul Sfințit Mare Mucenic Ciprian al Antiohiei nu așa a procedat după ce l-a cunoscut pe Dumnezeul Cel Unul Viu, Veșnic și Adevărat, Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nu și-a aplicat toate ‘cunoștințele’ pe credincioși, ci s-a lepădat, și a ars tot ce ținea de toată vrăjitoria drăcească – nota mea), în special pentru muzica bisericească.

        Primul proiect l-am început, au fost Cântările Învierii cu, cu domnul doctor Cristian Boroș. A fost un proiect foarte greu pentru noi, pentru că Cristian era prima oară cînd cânta la microfon și a trebuit să suporte toate: „Nu e bine, încă odată, nu e bine, încă odată, încă odată și încă odată”. După aia am lucrat pentru Asociația Vasiliada, am fost rugat de ‘Preasfințitul’ Varsanufie să lucrăm laaa un proiect cu un grup coral mic condus la vremea respectivă, Ars Harminis, condus de domnul, ‘părintele’, diacon actualmente, Siluan Eloi.

        După aceea am lucrat, am început cu corul Seminarului (Radu Vodă – nota mea) și la recomandarea ‘părintelui’ Siluan Eloi l-am cunoscut pe ‘părintele’ Constantin Drăgușin, o persoană foarte dragă mie, cu care am înregistrat primul proiect mare cu, Corala Nicolae Lungu, sub mâna dirijorală a dânsului la momentul respectiv și a fost o reușită ca înregistrare. Un proiect ieșit din comun a fostîîî Paraclisul Maicii Domnului bilingv. Cunoscîndu-l pe ‘părintele’ Mihai Bucă (http://basilica.ro/grupul-psaltic-tronos-a-concertat-la-chania/ ; https://psaltiicatedraleipatriarhale.wordpress.com/2016/07/12/cu-tronos-in-creta/ – nota mea) de la alte înregistrări, am zis să facem ceva deosebit, ceva ieșit din comun (un pic cam neortodoxă această abordare, pentru ce să facem ceva deosebit, ceva ieșit din comun, cînd însăși muzica psaltică prin însăși însuflarea ei de la Sfântul Duh este ceva deosebit??? – nota mea) șiii am făcut această înregistrare cu ‘părintele’ diacon Mihai Bucă și cu ‘părintele’ Iosif, în limba română și în limba siriană.

        Munca, munca de studio, în general, este împărțită pe secvențe. Unul este sunetistul, cel care se ocupă să pună microfoanele, să capteze sunetul și să reușească performanțaaa tehnică cea mai bună, celălalt este producătorul muzical. Acuma ce face producătorul muzical în cadrul unui proiect de muzică corală? Dirijorul este foarte, foarte atent să ducă gruparea corală către un anumit sunet și o anumită înălțime a sunetului și o anumită stare (??? – nota mea). Nu întotdeaunaaa el fiind atent, agățat de sunetul respectiv, nu întotdeauna poate fi atent și dacă s-a emis acel sunet și acea stare. Producătorul muzical asta face, este atent, dă sugestii („Ce-ar fi dacă ați mânca din rodul pomului celui din mijlocul raiului? Nu veți muri. Dumnezeu știe că în ziua în care veți mânca din el vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul” (Facerea 3, 1-7) – nota mea) vis-a-vis de interpretare, pentru pasajele respective, în general își aleg singuri repertoriul (de frecvențe new age??? – nota mea). Un proiect durează în funcție de performanța celor care cântă, se desfășoară în general pe parcursul a două sau trei ședințe de înregistrări, uneori și patru, nu îmi place niciodată să las materialele nefinisate sau să știu că am ales un segment de cântări și să nu le realizăm întru totul, și la calitatea maximă, caut de fiecare dată să obțin maximul din, de potențial din, interpretare (potențial ~ putere ~ dynamis ~ dynameis ~
        δυνάμεις, http://www.perseus.tufts.edu/hopper/morph?l=
        δυνάμεις&la=greek – dynameis ~ dynamis ~ dinamizare se mai numește și metoda vrăjitorească din homeopatie; cu a cui putere face acestea și cine i-a dat puterea aceasta lui Paul Simon Esperando??? duhul Noii Ere (New Age) același care este și în homeopatie, duhul antihristului – nota mea), la momentul respectiv. Ăăă, după aia urmează munca de fonotecare, care iarăși este o altă activitate independentă față de cea a producătorului muzical, dar e bine să știi să le faci pe toate („Ce-ar fi dacă ați mânca din rodul pomului celui din mijlocul raiului? Nu veți muri. Dumnezeu știe că în ziua în care veți mânca din el vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul” (Facerea 3, 1-7) – nota mea). După careee urmează iarăși un proces foarte atent mixajul și masterul, forma finală a materialului. Deci, pe parcursul deru, derulării proiectului, mmm, la ședințele de înregistrare facem mai multe variante, pentru că și mijloacele tehnice ne pot permite, dacă se poate reuși o variantă cap-coadă prin care să aibă o stare deosebită, amănuntul tehnic al cântării este ultimul, importantă este starea; dacă nu, alegem din variante, mai multe secțiuni pe care le lipim între ele. Astea le facem în general cu dirijorul sau cu conducătorul grupului. După aceea există partea de care mă ocup singur, mixajul și masterul. Ideea este de a obține maximul de performanță. Ideea este de a pune ceea ce auzi în aer (în văzduh – nota mea), în valoare maximă prin [și arată către niște monitoare pe care sunt deschise niște aplicații de editare audio, de manipulare a undelor], aceste instrumente care sunt reproducătorul (re-producătorul adică cel care produce unul nou – nota mea) de sunet, cât mai aproape de natural sau căutat să fie îmbrăcat în forma cea mai frumoasă („De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat și plăcut ochilor la vedere și vrednic de dorit, pentru că dă știință, a luat din el și a mâncat și a dat bărbatului său și a mâncat și el.” (Facerea 3, 6) – nota mea).

        Sunt trei elemente cu care poți să finalizezi un proiect: primul este calitatea actului artistic, doi, calitatea sculelor cu care le înregistrezi și trei, și cel mai important, îndemânarea celui care prelucrează materialul (totuși dacă vorbim de muzică bisericească aici, de ce Sfântul Duh pe care toate le plinește, le desăvârșește, le finalizează de ce nu este menționat în finalizarea unui proiect??? de ce nu este menționat ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca fiind Cel mai important și „fără de Care nu se poate face nimic”, în finalizarea unui proiect de muzică bisericească??? – nota mea).

        Proiectele în care sunt implicat sută la sută ca producător muzical și producător general, sunt două: proiectul „VECERNII ROMÂNEȘTI. Fragmente muzicale ale ritualului liturgic ortodox românesc”, aranjate de domnul dirijor Florian Costea; ca producător muzical, și producător generaal, am înființat un grup vocal bărbătesc „Thema”, cu care am pornit primul proiect și ne-am gândit că cel mai bine, mai ales că era po, este potrivit cu perioada Postului Mare, este „Canonul de Pocăință al Sfântului Andrei Criteanul”.

        În 8 ani de lucru, am la momentul ăsta (în jurul datei de 23 aprilie 2013, dată la care a fost publicat videoclipul pe youtube – nota mea) 132 de proiecte de muzică bisericească. Cu ajutorul Maicii Domnului (despre care Maica Domnului vorbiți aici Paul Simon Esperando, atâta timp cât Cuvântul Cel Veșnic Viu și Adevărat, grăiește prin Sfântul Său Duh, prin Sfântul Său Apostol Pavel în Epistola a doua către Corinteni, în Capitolul 6: „Nu vă înjugaţi la jug străin cu cei necredincioşi, căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul? Şi ce învoire este între Hristos şi Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios? Sau ce înţelegere este între templul lui Dumnezeu şi idoli?” (2 Corinteni 6, 14-16) și dumneavoastră, nu ați urmat exemplul Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian al Antiohiei, și nu v-ați lepădat de ‘cunoștințele’ trecutului??? – nota mea), sperăm și la mai multe.
        […]

        Nu ascultați, doar vizionați videoclipurile următoare ca să vedeți ce valori promovează Paul Simon Esperando pe canalul dânsului de youtube:

        Paul Simon Esperando Mecedes Benz Cover:

        Paul Simon Esperando Hallelujah cover (Hallelujah cover, adică ceva care acoperă sau seamănă cu Aliluia – lauda pe care o aduc Sfintele Puteri Cerești Domnului Savaot??? – nota mea):

        Paul Simon Esperando Sometimes It Snows In April Cover (ce e cu simbolul acela păgân în videoclipul postat de dumnealui??? – nota mea)

        Nu îl urăsc pe Paul Simon Esperando, nu am ceva cu persoana lui Paul Simon Esperando, nu am ceva cu vreuna dintre persoanele care colaborează cu Paul Simon Esperando, nu am ceva cu persoanele care ascultă muzică bisericească editată de Paul Simon Esperando, și eu am ascultat de nenumărate ori „Acatistul Maicii Domnului – Bucuria tuturor celor necăjiți” și alte cântări bisericești editate de Paul Simon Esperando, până într-o zi când, cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în urma unui gând care nu știu de la cine a fost, am făcut analiza frecvențelor Acatistului și în urma analizei a ieșit că folosește frecvența New Age de 432 Hz.

        Sfatul meu sincer și frățesc: urmați Cuvântului Celui Veșnic Viu și Adevărat care, prin Sfântul Său Duh, grăiește prin Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Coloseni, în Capitolul 3: „Cântați în inimile voastre lui Dumnezeu, mulţumindu-I, în psalmi, în laude și în cântări duhovnicești” (Coloseni 3, 16) în loc să ascultați muzică bisericească reprodusă pe frecvențe New Age.

        „Deci luați seama cu grijă, cum umblați, nu ca niște neînțelepți, ci ca cei înțelepți, răscumpărînd vremea, căci zilele rele sunt. Drept aceea, nu fiți fără de minte, ci înțelegeți care este voia Domnului. Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul. Vorbiți între voi în psalmi și în laude și în cântări duhovnicești, lăudând și cântând Domnului, în inimile voastre, mulțumind totdeauna pentru toate întru numele Domnului nostru Iisus Hristos, lui Dumnezeu (și) Tatăl.” (Efeseni 5, 15-20)

        Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian și ale Sfintei Mare Mucenițe Iustina ai Antiohiei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul să îi lumineze să lepede toate lucrurile și lucrările drăcești, să nu le mai aplice asupra credincioșilor și să se întoarcă la dreapta credință ortodoxă atât pe Paul Simon Esperando, cât și pe colaboratorii și următorii dânsului, până nu va fi prea târziu, dacă și ei vor vrea acest lucru, iar pe ascultătorii reproducerilor lui muzicale, de asemenea dacă vor vrea, să îi ajute să urmeze îndemnului Său, grăit prin Sfântul Apostol Pavel, mai sus amintit.

        Dacă Paul Simon Esperando, colaboratorii, următorii sau ascultătorii dânsului, în urma citirii acestui comentariu în mai multe părți, poate, ne vor blestema, vrem să știe că:

        Sfântul Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, zice foarte frumos:
        „Doamne binecuvântează pe vrăjmașii mei! Și eu îi binecuvântez și nu-i blestem!”
        http://apologeticum.ro/2013/04/sa-ne-reamintim-rugaciunea-pentru-vrajmasi-a-sfantului-nicolae-velimirovici-ca-sprijin-pentru-incercarile-din-postul-mare/

        Cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, la porunca Lui (Matei 5, 44) ascultîndu-l și urmîndu-l și pe Sfântul Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, „ca niște slugi netrebnice, facem ceea ce suntem datori să facem” (Luca 17, 10) și zicem, cu durere și dragoste:

        Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian și ale Sfintei Marei Mucenițe Iustina ai Antiohiei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celjie, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Theodor Studitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Visarion Sărai, ale Sfinților Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile Dumitru din Mocod, Marin Grigore din Zagra și Vasile Oichi din Telciu, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, binecuvintează pe Paul Simon Esperando, pe toți colaboratorii săi și pe toți „cei ce s’au depărtat de la dreapta credință, și cu eresurile vrăjitorești muzicale New Age întunecîndu-se, întru pierzare se află, cu strălucirea cunoștinței Tale luminîndu-i, Sfintei, Apostoleștii și Soborniceștii Tale Biserici îi unește”.

        Căci Sfântul Tău Duh, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, a grăit prin plăcutul Tău Iezechiel „că nu voiești moartea păcătosului ci mai degrabă să se întoarcă de la căile sale și să fie viu” (Iezechiel 18, 23, 32; 33, 11), așa să fie, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, și cu Paul Simon Esperando, cu toți colaboratorii, următorii și ascultătorii săi, dacă și ei vor vrea acest lucru.

        Apreciază

      • octoviv said, on noiembrie 15, 2016 at 9:56 am

        Vrăjitorie prin tehnologie în… muzica bisericească. Partea ultimă

        Părintele Adrian Făgețeanu, Viața mea. Mărturia mea. Interviuri de Andrei Dârlău. Volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, Editura Meditații, București, 2011, p. 123:

        […]
        [Andrei Dârlău:] Sunt atâtea terapii complementare, părinte.

        [Părintele Adrian Făgețeanu:] Sunt. Dar și diavolul face minuni. Și spune Mântuitorul, Domnul nostru Iisus Hristos, în Matei 24, că antihriștii vor veni în epoca modernă, unde tehnica a ajuns la o perfecțiune neobișnuită, se fac numai convorbirile telefonice prin satelit, se vor face proiecții și alte minuni care vor păcăli toți gură-cască, chiar din cei aleși. De aceea, trebuie să fim atenți, că vor veni mulți prooroci mincinoși și hristoși mincinoși și vor face minuni. Vă dau un exemplu naiv și o să mă înțelegeți mai bine. Un sectar spune unui bolnav: „Vezi că tu ai fost la biserica ortodoxă și nu te-au vindecat popii. Vino la noi, că noi ne rugăm toată comunitatea, și-ai să vezi că te faci bine”. Deci, diavolul îi ajută dacă își părăsește credința. Însă aparent! Nu mai simte durere, nu mai simte amețeli, nu mai simte cutare, dar cade în altă stare și dă vina pe necazuri și ajunge la deznădejde, la sinucidere. Și dă vina și pe Dumnezeu.
        […]

        ……..

        Sfântul Mărturisitor Gavriil Georgianul, cel nebun întru Hristos. Viața. Mărturii. Învățături. Minuni, Editura Iona, București, 2015, p. 108, 156-157:
        […]
        În tinerețe, Părintele Gavriil încerca să afle numele antihristului. Îl ruga pe Dumnezeu să i-l descopere. Deodată i-a apărut înainte un înger și i-a spus: „Numele lui a fost ascuns oamenilor, dar lupta dintre Enoh, Ilie și antihrist se va arăta la televizor. Înainte de plecarea icoanei Maicii Domnului de la Iviron, din Sfântul Munte, clopotele vor bate singure, iar bisericile în chip văzut se vor pleca ei să-și ia rămas bun. Toate se vor arăta la televizor, pentru ca toți cei ce vor vrea să-și mântuiască sufletele să vadă și să vină în Georgia.”

        Satana are 666 de curse. În vremea lui antihrist, cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la «umanoizi», «extratereștri» care de fapt sunt diavoli.

        Dacă cineva va primi pecetea lui antihrist fiind silit, în ochii lui Dumnezeu va fi socotit ca o fecioară siluită împotriva voii sale. Pecetea nu va avea niciun efect dacă se va face împotriva voii omului.”
        […]

        […]
        În vremurile lui antihrist cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la „umanoizi” și „extratereștri”, care sunt de fapt măști ale diavolilor. Nevoitorul rugăciunii să privească atunci arareori către cer, fiindcă semnele vor putea fi înșelătoare, iar el s-ar putea pierde.

        Jumătate din iad este deja pe pământ. Antihrist s-a născut deja, e la ușă nu bate, ci dă buzna. Veți fi martori ai domniei lui. Pcetea lui va fi văzută pe frunte și pe mâini.

        Antihrist nu va fi înscăunat în Georgia, și prigonirile aici vor fi mult mai puțin crâncene. Vai celor ce vor încerca să tâlcuiască Evanghelia în felul lor. Mai târziu, ucenicii antihristului vor merge și ei la biserică, își vor face semnul crucii, vor propovădui Evanghelia. Însă adevărații credincioși se vor recunoaște prin faptele cele bune.

        Satana are 666 de curse. Pecetea lui se va pune nu numai în chip nevăzut, ci și văzut, pe frunte și pe mâini. Dacă pecetluirea se va face prin silire, înaintea lui Dumnezeu ea se va socoti ca siluirea unei fecioare. Cea mai grea încercare pentru creștini va fi când rudele lor vor primi pecetea. Pecetea nu va influența dacă va fi pusă împotriva voii omului. Dar închipuiți-vă cursa întinsă de antihrist unei mame rămasă singură cu cinci copii! Cum să-i hrănească dacă nu primește pecetea?

        Pecetea se va pune pe degetul arătător, iar nu pe palmă. Va fi nevăzută, pusă sub piele cu ajutorul unui computer. Mai întâi, va fi oferită voluntarilor. Însă odată cu înscăunarea antihristului, toți vor fi asupriți s-o primească. Neascultarea va fi socotită trădare. Oamenii vor fugi în pădurile din munți. Să fie cu băgare de seamă să meargă în cete de zece-cincisprezece, pentru că diavolul ar putea încerca să-i împingă de pe stânci. Credincioșii vor fi ocrotiți de către Duhul Sfânt. Orice s-ar întâmpla, nu vă pierdeți niciodată nădejdea. Ajutați-vă unul pe altul. Dumnezeu vă va deschide mintea și veți ști cum să reacționați. Cel care va răbda se va mântui. Niciun credincios adevărat nu va simți nici foame, nici sete. Domnul va face minuni pentru ei. O frunzuliță va da destulă hrană pentru o lună de zile. Semnul crucii făcut peste un bulgăre de pământ îl va preface în pâine.
        […]
        _________________________________________________________________________________________

        Iertați-mă.

        Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

        „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

        Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian și ale Sfintei Marei Mucenițe Iustina ai Antiohiei, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celjie, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Theodor Studitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Gavriil Georgianul, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie cel Mare, ale Sfântului Părinte Cuvios Paisie Aghioritul, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Visarion Sărai, ale Sfinților Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile Dumitru din Mocod, Marin Grigore din Zagra și Vasile Oichi din Telciu, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

        Apreciază

  19. bu_florin said, on noiembrie 2, 2016 at 1:13 pm

    Doamne ajuta!
    Referitor la plantele si animale care se simt bine si cresc bine pe muzica inspirata de diavol.
    Chiar si Pr. Arsenie Boca ne invata sa facem semnul Sf Cruci peste tot ce mancam si ce bem si sa le stropim cu agheasma inainte de a le amesteca cu ale noastre. Dar avea si el greselile lui. Dumnezeu sa il ierte. Am vazut in Sf.Altare ale mai multor Sf Biserici, asezata icoana (poza) parintelui AB si casa nu ma smintesc, mi-am zis ca au puso acolo casa isi aduca bunul Dumnezeu aminte de el mai des si poate asa s-al scoata din iad. Dar daca nui la iad, inseamna ca sta cu cinste in Sf Altare.
    Iertati-ma!

    Apreciază

  20. minionita said, on noiembrie 2, 2016 at 4:37 pm

    Ma uitam la videoclipul ala si la inceput sant niste tineri care sar ca loviti de streche si se ciocnesc unii de altii. De ce un om care a facut o facultate, care nu e betiv sau consumator de droguri, face asa ceva in public, alaturi de niste straini, la un eveniment artistic ( bun, nu e un gen pe gustul meu, dar cica e tot arta ) pe mine ma depaseste. Sau poate era un dans tribal…

    Apreciază

  21. ilioara said, on noiembrie 2, 2016 at 4:55 pm

    am mai vazut undeva chestia asta cu facutul crucii peste alimente dar daca astia baga bacterii din flora vaginala si anala UMANA si noi mancam nu stiu cat de normal este sa mai facem si cruce peste.

    Referitor la colectiv cred ca a fost o experienta care a dat multora de gandit chiar daca televiziunile noastre care traiesc din banii nostrii au fost usor viciate de la imoral spre stricat sau invers, in stilul lor specific desfranat, in sensul ca rudele victimelor invitate nu aveau voie sa spuna sau sa creada ca au gresit cu ceva in fata lui Dumnezeu, sau sa spuna altceva in afara de faptul ca toate victimele sunt ingeri si ei rude de ingeri. Deci s-a ajuns sa se dicteze acestui popor si celor direct implicati ce sa gandeasca si CE SA VORBEASCA: „nu ai voie sa crezi ca esti vinovat cu ceva, ca ai gresit cu ceva ca asta este o pedeapsa de la Dumnezeu”. Deci toate astea erau crime…mai ales sa te rogi pentru tine si pentru sufletele lor, nici sens n-ar avea fiind ei ingeri…..bine asta au cantat ei pe mai multe voci dar in realitate sunt oameni, si MULTI, care nu au avut legatura cu vicimele dar si din rude sau chiar victime care au inteles ca atata timp cat este in viata omul poate sa-si ceara iertare de la Dumnezeu, se poate cai, parintii tinerilor pot face milostenii se pot ruga pentru ei si pentru sufletele copiiilor, se pot mantui ei si pot ajuta si copiii, nu degeaba se zice ca „dragostea invinge si iadul”, sa nu uitam ca jugul lui Hristos este bun si povara Lui, usoara….

    Apreciază

    • Metatron said, on noiembrie 2, 2016 at 9:51 pm

      ilioare acele bacterii de care vorbesti din flora vaginala si anala sunt sintetice, sunt facute in laborator.

      Apreciază

      • ilioara said, on noiembrie 3, 2016 at 3:48 pm

        esti sigur?????????? Pofta buna!!!!

        Apreciază

    • unu1 said, on noiembrie 2, 2016 at 10:57 pm

      @ilioara
      ilioara draga, Dumnezeu a creat si vaginul si intestinele. NU conteaza ce bagi in gura, ci ce iese pe gura.
      Crucea tocmai rolul asta il are, de a sfinti lucrurile peste care este facuta. Isus spune ca cel care crede , chiar otrava de ar manca, nu va fi vatamat. Si daca nu mananci intentionat, din vreun fetisism uro-scato, nu inteleg unde ar fi problema.

      In plus, nu stiu de unde ai scos chestia cu bacterii din flora vaginala bagate in mancare.
      Tocmai, ca iaurtul are efect benefic pentru intestin, bacteriile din iaurt luptandu-se cu bacteriile rele din intestin.
      Chiar vaginul, spalat prea agresiv, e vulnerabil si faci infectii vaginale. Asta nu e preupunere, e realitate.

      Ba mai mult, carnatul, nu e facut din intestin de ANIMAL si-l mananci?

      Apreciază

      • ilioara said, on noiembrie 3, 2016 at 4:06 pm

        animalele sunt pentru hrana omului dar nu am gasit in Biblie pana acum ca poate manca omul din om si mai ales din anumite locuri, intamplator alese cu mare drag de unii, DIMPOTRIVA….Acum daca vrei sa iei un rahat, sa-i faci cruce si sa mananci ce pot eu sa zic, dar nici nu e nevoie sa mai zic ceva…
        si bre, nu intelegi acum cand e omul pe moarte si-ii preleveaza astia organele, de ce nu poti sa iei tu restul care mai ramane, adica ce problema e, mai ales daca ii faci si cruce…..

        Apreciază

  22. ilioara said, on noiembrie 3, 2016 at 5:27 pm

    printre cele mai cutremuratoare profetii despre sfarsitul vremurilor este si cea depre faptul ca oamenii vor ucide oamenii ca sa-i mamance de foame, vor devora cadavre…asta ca masura ca caderii omului asa ca aveti grija cei care va-ndulciti putin de pe acum si mai blasfemiati si semnul sfintei cruci. Este adevarat ca nu stim ce contin marea majoritate a alimentelor pe care le mancam dar unde stim….Dumnezeu sa ne ajute sa ne infranam si noi cat de putin…….

    Apreciază

    • VioletaB said, on noiembrie 3, 2016 at 8:32 pm

      Ar fi mai bine sa dati niste exemple concludente, cu marca si nume de astfel de produse care sustineti ca exista cu elemente din flora vaginala si anala… sau chiar sa propuneti un articol separat pe aceasta tema. cred ca mitul iaurtului Danone ca ar fi facut asa deja e expirat… Pe de alta parte, suntem f multi care NU STIM si nici nu avem cum sa stim daca anumite produse din supermarket sau chiar si „bio” sunt facute cu spurcaciuni ca cele enumerate… Daca o persoana face cruce asupra mancarii si bauturii cu credinta si din evlavie, mai ales fara sa aiba vreo informatie despre modalitatea de producere, este un lucru f bun caci crucea arde ce e rau.

      Apreciază

      • ilioara said, on noiembrie 3, 2016 at 11:21 pm

        draga mea cauta tu pe internet ce sunt bifidobacteriile sau fermentii lactici vii si citeste si matale pe ambalajele alimentelor pe care le consumi, acum depinde de fiecare, eu am cautat mai amanuntit tocmai pentru ca mi se parea aiurea.Tre sa faca cineva neaparat un articol sa pice para malaiata fix unde trebuie. Fratele Vasile a scris acum cativa ani pe aici niste chestii oricum asta ramane la latitudinea fiecaruia dar din pacate e greu sa renuntam la atatea………mai bine ne gandim ca n-are cum…..Frate daca nu suntem dispusi sa renuntam chiar la nimic nu stiu despre ce mai vorbim?
        Cat despre cruce parerea mea, deci subliniez parerea mea este ca nu se poate face peste orice……..acum, voi faceti cum vreti nu inteleg de ce va ambalati, voi stiti ce mancati, e totul ok, faceti cruce si gata.

        Apreciază

    • Metatron said, on noiembrie 3, 2016 at 9:04 pm

      Pe mine ma intereseaza cum le colecteaza aceele bacterii si de unde au atatia oamenii care sa fie dispusi pentru asa ceva, eu stiu o chestia mare si lata, orice e facut industrial e chimic, si sucuri si ceaiuri si mai nustiu ce ingrediente si coloranti , etc.

      Apreciază

    • Ioana said, on noiembrie 3, 2016 at 11:03 pm

      SATANISM: Ne dau sa mancam copii …

      https://saccsiv.wordpress.com/2016/03/12/satanism-ne-dau-sa-mancam-copii/

      – SUNT IN STARE SA PUNA ORICE IN MANCARE CA SA NE SPURCE SIONISTII CE DIRIJEAZA IN LUME, nu ma indoiesc ca pun toate spurcaciunile, nu se dau ei in laturi fiti linistiti

      fugiti de „CIVILIZATIE” Hipermarketuri, scanere cipuri, coduri sase sase sase, in curand BALAURUL o sa se apropie prea mult cu gura lui HIDOASA si va fi prea tarziu !

      Apreciază

  23. octoviv said, on noiembrie 13, 2016 at 8:01 am

    Hristos a Înviat!

    saccsiv sau oricare cititor sincer al acestui comentariu

    Am și eu o rugăminte la tine, poți să îmi spui și mie unde apar scrise exact cuvintele:

    „În ceea ce te voi găsi, în aceea te voi judeca”

    în Sfânta Scriptură???

    Te întreb nu pentru ca să iscodesc sau cu vreun alt gând viclean ci pentru că am căutat așa:

    http://bibliaortodoxa.ro/cautare.php?text=ceea+ce&carte=-3
    http://bibliaortodoxa.ro/cautare.php?text=găsi&carte=-3
    http://bibliaortodoxa.ro/cautare.php?text=judeca&carte=-3

    și nu am găsit pe nicăieri cuvintele citate mai sus.

    Poate nu știu eu să caut sau poate mă lasă văzul, însă te rog frumos frate arată-mi și mie locul în Sfânta Scriptură unde stă scris: „În ceea ce te voi găsi, în aceea te voi judeca”, că eu nu l-am găsit.

    Mulțumesc.

    Iertați-mă.

    Hristos a Înviat!

    Apreciază

  24. octoviv said, on noiembrie 13, 2016 at 10:31 am

    Extrase din cartea „Părintele Paisie de la Sihla”:
    http://sfaturiortodoxe.ro/prpaisie-sihla.htm
    […]
    Ai văzut ce spune Mântuitorul Hristos: „În ce te voi găsi când va veni sfârsitul tău, în aceea te voi judeca”. (Iartă-mă Cuvioase Părinte Paisie de la Sihla, unde spune Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu aceste cuvinte, în care Sfântă și Dumnezeiască Evanghelie??? Dacă nu în Sfânta Evanghelie, atunci prin ce Sfânt Proroc de-al Său le grăiește întocmai??? Că dobitocul de mine nu le-am găsit pe nicăieri în Sfânta și Dumnezeiasca Scriptură – nota mea)
    […]

    Viața Sfintei Mare Mucenițe Filoteia de la Curtea de Argeș:
    http://paginiortodoxe.tripod.com/vsdec/12-07-sf_filoteia.html
    […]
    Nu era prigoană asupra creştinilor ca de demult, pe vremile tiranilor împăraţi, nu erau tirani ca să poruncească, nu erau muncitori care să chinuiască. Ci, ea a fost chinuită în vreme de pace, în vreme de creştinătate, nu de cei străini, ci chiar de cel ce a născut-o şi de vitrega sa mamă, care erau creştini cu credinţă. Apoi, prin răbdarea ispitelor celor aduse de la dînşii asupră-i, prin dragostea cea către Dumnezeu şi prin rîvna către lucrarea faptelor bune, s-a făcut muceniţă, nu mai prejos decît cele de demult, care au mărturisit pe Dumnezeu înaintea tiranilor şi au pătimit de la dînşii. Şi aşa, cum am spus, cu cunună mucenicească s-a încununat, după cuviinţă. Aceasta s-a făgăduit prin proorocul, ce zice: Întru ce te voi afla, într-aceea te voi judeca (Sfântă Mare Muceniță Filoteia de la Curtea de Argeș, Slavă Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Cel Unul Sfânt, pentru că te-a creat și pentru că te-a sfințit! Te rugăm frumos Sfântă Mare Muceniță Filoteia de la Curtea de Argeș roagă-L frumos pe Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, dacă va vrea, să ne descopere și nouă prin ce Sfânt Proroc bineplăcut Lui a grăit Prea Sfântul Său Duh aceste cuvinte adevărate, ca să nu cădem în ispita necredinței sau a înșelării! Iartă-mă Sfântă Mare Muceniță Filoteia că îndrăznesc să te rog acest lucru, dar nu aș fi făcut-o dacă nu găseam Cuvintele Domnului grăite prin Prorocul, scrise în sfântă viața ta. Mulțumesc. – nota mea). Căci a văzut-o pe dînsa Domnul, Care vede toate cele ascunse ale tuturor oamenilor, că este mare la suflet, vitează la minte, tare în credinţa către El, în răbdarea ispitelor şi a necazurilor celor aduse asupra ei de la diavol şi de la oameni, avînd nebiruită voinţă către lucrarea faptelor bune, fiind bătrînă cu vîrsta cea duhovnicească şi întru fapta cea bună a ajuns la desăvîrşire şi la măsura vîrstei lui Hristos. De aceea a iconomisit prin acest sfîrşit grabnic şi lesnicios, ca să treacă de la cele pămînteşti, vremelnice şi pline de necazuri, la odihna cea veşnică şi la veselia cea neîncetată.
    […]

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, dacă Cuviosul Tău Paisie de la Sihla a aflat Har înaintea Ta, Slavă Ție Doamne pentru tot și pentru toate! și pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfintei Mare Mucenițe Filoteia de la Curtea de Argeș și ale tuturor Cuvioșilor Tăi, te rugăm frumos iartă-ne pentru tot cât te-am supărat și te supărăm și ajută-ne să deslușim și această problemă, ca să nu cădem în ispită, în necredință sau în înșelare!

    „Cred, Doamne! Ajută necredinței mele.”

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.