SACCSIV – blog ortodox

Rusii n-au inventat bolsevismul. Bolsevismul i-a invadat sangeros pe rusi. Sfantul Ioan Kochurov

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 31, 2016

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sv said, on octombrie 31, 2016 at 7:00 pm

  E adevarat ca nu au inventat rusii bolsevismul dar „au profitat de el”( citatul apartine altcuiva) iar ei ,rusii, sunt vinovati de REGICID(uciderea tzarului, unsul lui Dumnezeu! Asta o spune un duhovnic rus(N.Rogozin, daca nu gresesc) si daca nu se pocaiesc vor continua sa sufere..

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/10/02/sfantul-nou-mucenic-tar-nicolae-al-ii-lea-mult-patimitorul-sensul-proniator-al-unei-reabilitari/

  ps:vedeti pe acest link dupa imagine cu sf. Ioan Maximovici

  Apreciază

  • NIMENI said, on noiembrie 1, 2016 at 5:10 pm

   sv,
   mai cerceteaza cum sta treaba cu uciderea tarului….

   Apreciază

 2. aliona said, on octombrie 31, 2016 at 7:06 pm

  Bine faceţi că aduceţi aminte de sfinţii mărturisitori ruşi, pentru că şi pe site-urile ruseşti sunt pomeniţi şi amintiţi mărturisitorii noştri, exemplu Valeriu Gafencu http://www.pravoslavie.ru/98217.html

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ioan C. said, on octombrie 31, 2016 at 7:17 pm

  Inclusiv termenul „bolsevism” e de origine rusa:
  „BOLȘEVÍSM s. n. Curent de gândire politică comunistă, apărut în Rusia la începutul sec. XX. – Din rus. bol’ševizm, fr. bolchevisme.
  Sursa: DEX ’98 (1998) | Adăugată de valeriu | Semnalează o greșeală | Permalink”
  https://dexonline.ro/text/bolsevism

  Deci, rolul Rusiei in instaurarea comunismului e indiscutabil.

  Apreciază

 4. Cristian Vodă said, on octombrie 31, 2016 at 7:27 pm

  Apreciat de 2 persoane

  • el said, on noiembrie 1, 2016 at 4:33 pm

   ” Sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata locului, asa sa piara diavolii de la fata celor ce iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii si zic cu veselie: Bucura-te preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine a Domnului nostru Iisus Hristos si S-a pogorât la iad si A CALCAT puterea diavolului si te-a daruit noua pe tine, cinstita CRUCEA Sa spre alungarea a tot pizmasului.”

   „RUGACIUNEA CINSTITEI CRUCI

   Sa invie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui, si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dânsul. Sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata locului, asa sa piara diavolii de la fata celor ce iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii si zic cu veselie: Bucura-te preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine a Domnului nostri Iisus Hristos si S-a pogorât la iad si a calcat puterea diavolului si te-a daruit noua pe tine, cinstita Crucea Sa spre alungarea pizmasului.
   O, preacinstita si de viata facatoare a Domnului Cruce, ajuta-mi cu Sfânta Domana Fecioara, Nascatoarea de Dumnezeu, si cu toti sfintii in veci. Amin.”

   Apreciază

 5. cosminmatiu said, on octombrie 31, 2016 at 8:06 pm

  Pentru cei dintre ortodocsi care isi vor pierde locuintele din diferite motive, nu trebuie decat cineva sa va dea voie sa puneti un astfel de container pe un teren (se pot lipi mai multe si e gata locuinta dupa nevoi).
  Nu trebuie autorizatie si nici nu se plateste impozit. Se pot cumpara si la mana a doua.

  Este plin internetul daca cautati container de locuit.

  https://www.olx.ro/oferte/q-container-de-locuit/

  http://www.sodacma.com/

  Apreciat de 2 persoane

 6. Mujicul said, on octombrie 31, 2016 at 8:17 pm

  Văd că tot repeți ideea asta, semn că chiar crezi în ea.
  Nu l-au inventat ei, n-a spus nimeni asta, dar la ruși a prins, s-a prins de ei, le-a plăcut, s-a potrivit lor. Altfel, Rusia – o șesime din pământ! – n-ar fi putut fi niciodată bolșevizată, dacă poporul n-ar fi trecut, în general, de partea lor. Sigur, o explicație este starea de degradare și de sărăcie inimaginabilă în care acest popor a fost ținut de aristocrația rusă în timpul țarilor (citește Suflete moarte, de Gogol). Mujicii ruși din armata roșie au întors armele împotriva fraților lor, rușii albi și împotriva propriilor lor ofițeri (citește Pasternak, Doctor Jivago). Deisgur că erau instigați de câțiva lideri bolșevici, dar, repet, prostimea a aderat repede și în masă la utopiile socialismului. Pionierul Pavlik Morozov n-a fost o invenție a evreilor. Iar mujicul rus a fost în mod sincer convins de comunism, spre deosebire de țăranul român. Vorbesc, repet, în linii mari.
  Dacă vrei țări care, într-adevăr, s-au opus din toată ființa poporului lor comunismului, una este Polonia.
  Dar ca să înțelegi toate acestea trebuie cultură generală plus ceva bun simț istoric, mai mult decât se găsește pe net.

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 31, 2016 at 11:28 pm

   Mujicul
   Care cultura generala iti lipseste deoarece mintea iti este plina de balast.
   Tu nici macar nu intelegi ce-i bolsevismul, comunismul, socialismul, stanga in general. Si neintelegand, nu stii nici ca NOUA ORDINE MONDIALA va fi de stanga. Iar pana acolo mai e o singura etapa. De ce atat de putin? Pentru ca neamurile o accepta cu mare drag. Toate. Cum s-a ajuns aici? Prin indoctrinare neincetata.
   Toate revolutiile au fost de stanga. Incepand cu cea franceza. Toate schimbarile, ce de multe ori poarta tot denumirea de revolutii, au fost si sunt tot de stanga: sexuala, feminism, avort, homosexualitate, destramarea familiei, anti nationalismul, etc. Nimic nu-i nou. Toate au fost gandite demult.
   Asadar, nici un neam n-a scapat si nici nu va scapa, caci antihristul va fi peste tot Pamantul, daca poti pricepe legatura dintre acest personaj si NOM. Singura diferenta dintre neamuri a fost si este doar la nivel de opozitie a unei parti a fiecarui neam la instaurarea acestui comunism. Aceste parti au fost si sunt minoritare peste tot, dar procentual, la unele neamuri a fost sau este mai mare, la altele mai mica sau aproape ca a lipsit si lipseste. Si tipul de rezistenta a fost diferit, la unele neamuri acea minoritate a mers pana la rezistenta armata.
   Asa e corect sa fie analizata chestiunea si nu altfel. Iar rusii au avut parte de intregul spectru: uciderea conducatorului (si nu rusii l-au executat), razboi civil, prigoana cumplita (atentie, vorbim de zeci de milioane de morti), mucenici, biserica de catacombe, etc.

   Apreciat de 2 persoane

  • Alex said, on noiembrie 1, 2016 at 4:16 am

   Eu îți propun un raţionament elementar: dacă bolșevismul s-a instaurat și s-a menţinut la putere prin genocid (50 de milioane de ruși au fost exterminaţi pentru că erau ortodocși), dacă noua generaţie a fost educată forţat în spiritul ideologiei bolșevice, a fost decreștinată, cum poți să spui că „bolșevismul a prins la ruși, le-a plăcut” ?! Adică poporul rus, ortodox, s-a regăsit în satanismul bolșevic, ceea ce numai o minte zdruncinată poate să spună.
   Degeaba îl citești pe Gogol dacă ai sufletul mort !

   Apreciat de 1 persoană

 7. Oarecare said, on octombrie 31, 2016 at 8:51 pm

  OFFTOPIC, dar important. Filmul Vaxxed subtitrat

  Apreciază

 8. George_Moinesti said, on octombrie 31, 2016 at 10:43 pm

  Se zguduie Pamantul. Detin o aplicatie pe telefon care ma anunta locatia si magnitudinea cutremurelor ce au loc in intreaga lume (era sa zic pe tot globul). Azi a fost un numar neobisnuit de mare al acestora, in special in centrul Italiei unde au loc sute de replici zilnice. Tot sudul Europei este impanzit de cutremure, dar si Turcia, Vestul Americii de Sud, centrul Asiei, la nord de lantul Himalaian. Axi au fost 3 miscari ale pamantului si in Romania. Doamne ajuta!

  Apreciat de 1 persoană

 9. Timiana said, on octombrie 31, 2016 at 11:00 pm

  Binevenita sugestia ta.

  Apreciază

 10. Cristian said, on octombrie 31, 2016 at 11:59 pm

  „Spuneti asadar de comunism ca a darâmat bisericile, a închis credinciosii, a razboit Biserica. Da, asa este. Sa cercetam lucrurile mai în adâncime, sa vedem de unde au provenit.
  Cu mult mai înainte poporul nostru si-a pierdut credinta, si-a dispretuit traditia, si-a uitat istoria, negând cele sfinte si cuvioase ale lui. Cine este de vina pentru acestea? Puterea de acum? Noi suntem de vina. Seceram ce am semanat… Sa ne amintim ce exemplu au dat poporului intelectualii, nobilii, comerciantii, functionarii statului si mai întâi de toate ce exemplu am dat noi clericii. Am fost cei mai rai dintre toti. Pentru aceasta si copiii preotilor, vazând în familiile lor imoralitate si iubire de bani, au devenit cei mai fanatici atei, cei mai aprinsi revolutionari. Cu mult înainte de Revolutia din 1917, clerul îsi pierduse orice putere de conducere a poporului. Devenise – vai de mine! – o ceata de meseriasi, unde împaratea necredinta si coruptia. Din multimea de manastiri din tara noastra, numai cinci-sase erau faruri luminoase ale crestinismului: Valaam, Optina cu marii ei stareti, Diveievo, Sarov si poate înca una-doua. În celelalte, nici credinta si nici virtute nu gasea nimeni, ci se sminteau de ideile lor lumesti si demonstratia neghioaba.
  Ce putea sa ia poporul de la asemenea purtatori de rasa, de la asemenea asa-zisi reprezentanti ai lui Dumnezeu? Noi l-am împins la revolutie, pentru ca nu i-am dat exemplu bun, nu i-am insuflat credinta, dragostea, rabdarea, smerenia. Nu uitati toate acestea. Pentru aceasta ne-a parasit atât de repede poporul; pentru aceasta a negat împreuna cu noi si pe Dumnezeu; pentru aceasta a darâmat bisericile. Nu pot asadar, nu pot sa judec statul, puterea de astazi, deoarece samânta ateismului a cazut atunci pe pamântul pe care noi însine l-am pregatit cu greselile si decaderea noastra. Aceasta a fost cauza si începutul raului. Toate câte au urmat, înca si acest lagar si martiriul nostru, jertfele fara sens ale atâtor oameni nevinovati, nu sunt decât consecinte inevitabile“. (Parintele Arsenie – Acuzatul «ZEK-18376». Un Sfânt din lagarele comuniste, Editura Bunavestire, Bacau, 2001)

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 1, 2016 at 1:05 am

   Cristian

   Si la restul neamurilor cum a fost?

   Apreciază

   • Cristian said, on noiembrie 1, 2016 at 10:55 am

    „Si la restul neamurilor cum a fost?”

    In intelegerea mea – a fost la fel. Un canon (vezi mai jos), pentru (re)trezirea la Adevarul lui Hristos. Iar in cazul nostru, daca citim macar radiografia vietii bisericesti din interbelic facuta de Mircea Vulcanescu, ar trebui sa fie limpede pentru ce am primit acest canon.

    „Un ascet rus care a vietuit destul de multi ani in Sfantul Munte, in copilarie a apucat vremea revolutiei lui Lenin. Atunci cand ortodocsii erau alungati, dupa cum el insusi spunea Batranilor nostri, a existat un moment in care crestinii deznadajduiti intrau in grupuri masive in bise­rici spre a nu fi omorati de comunisti.
    Intr-o biserica cu hra­mul Sfintilor Apostoli a intrat multa lume, iar comunistii au dat foc bisericii. Din cauza fumului s-au asfixiat toti si au murit. Acesta insa s-a urcat pe o coloana care era aproape de fereastra, a putut sa respire si a supravietuit. Dupa cum singur a marturisit, indata ce murea cineva in biserica, vedea pe cei doisprezece Apostoli ca dadeau o cununa sufletului celui adormit. Şi au spus Apostolii: „Ceea ce se intampla acum este un canon, pentru ca ati ratacit de la calea corect ortodoxa. Acest canon va dura saptezeci de ani”.
    Tanarul acela a intrat mai apoi in Sfantul Munte, s-a calugarit si a povestit aceste lucruri cu mult timp in urma. Vedeti, acum, dupa saptezeci de ani, a cazut comunismul fara varsare de sange, a cazut ca un castel din carti de joc. Deci canonul Rusiei s-a incheiat.”

    Apreciază

 11. Spyridon said, on noiembrie 1, 2016 at 12:17 am

  Off topic -Pământul Plat
  In constelația Ursa Mare ,Ursa Major există un ansamblu de 3 stele staționare (Dubhe,Phehda și Merak ).La fel ca Steaua Polaris ,ele nu-și schimba poziția niciodată pe cer deși Pământul,spun ei, parcurge milioane de km prin univers.Interesant este că obsevate prin telescoape puternice ele par a fi planete cum arată Venus sau Marte și nu stele. Steaua Alderamin din Constelația Cefeu e o stea care-și schimbă continuu culoarea :din albastru in roșu,in portocaliu,în verde,în galben,în roz ,e un adevărat spectacol de lumini.

  Apreciază

 12. Raluca said, on noiembrie 1, 2016 at 12:26 am

  Comunismul a fost moșit în ”laboratoarele” occidentale, și implantat cu forța prin (surpiză!) revoluție în Rusia, pentru ca astfel să anihileze ortodoxia din cea mai mare țară din lume. Ca să reușească trebuiau folosite mijoace foarte dure. Ce nu le-a ieșit însă a fost că teroarea a născut mulți foarte mulți mucenici.
  Pe de altă parte Rusia a fost și este un stat imperialist, indiferent de forma de guvernare țaristă sau comunistă. Ei au vrut dintotdeauna să cucerească teritorii și să supună popoare. Asta se face prin războaie nedrepte și prin violență, și nedreptatea se pedepsește.

  Apreciat de 1 persoană

 13. Mihai Titi said, on noiembrie 1, 2016 at 8:38 am

  Cauza tuturor razboaielor, revolutiilor, a schimbarilor sociale din ultimii 200 de ani sunt „fii satanei”evreii sionisti( vezi Protocoalele inteleptilor sionului) autorii morali si de facto ai milioanelor de crime prin care vor sa distruga ortodoxia, ultimul bastion in calea instaurarii N.O.M. si a antichristului.

  Apreciază

 14. Tarnacop said, on noiembrie 1, 2016 at 10:46 am

  Acei oameni care bateau din palme in fata ghilotinei,sunt aceeasi cu cei ce au sustinut fiara rosie,aceeasi care saltau la auzul vestilor despre chiaburii lasati fara case,aceeasi ce aplaudau minerii.si tot acei oameni vor bate din palme la venirea lui antihrist.

  Apreciază

 15. mircea.v said, on noiembrie 1, 2016 at 11:02 am

  In orice tara ar fi vrut sa se implementeze socialism, comunism… s-ar fi reusit fara pr. Omul s-a indepartat de Dumnezeu in toate tarile, odata cu aparitia tehnicii, cu indoctrinarea…
  Dar a fost aleasa Rusia pt ca era cea mai mare si influenta tara ortodoxa. Miza era distrugerea ortodxiei, nu instaurarea comunismului in sine… Comunistii se declarau atei, dar de fapt sistemul era anti-teist.
  Polonia, Ungaria si alti neortodocsi sant victime colaterale. A se vedea cati ortodocsi au fost afectati de comunism si cati catolici, protestanti…

  Si mai simplu, diavolul uraste cel mai tare ortodoxia cu tot ce inseamna, deci, ortodoxia va incerca sa distruga in primul rand. Restul, detalii.
  Diavolul fiind analitic, stie si el un pic de cum vor evolua lucrurile, care ar fi fost influenta Rusiei ortodoxe in lume, sau influenta ortodoxiei din Rusia in lume, i-a dat cu virgula, s-a speriat, si a zis: „In primul rand trebuie macelarita Rusia”. Si asa a facut.

  Apreciat de 1 persoană

 16. Nimbus said, on noiembrie 1, 2016 at 8:59 pm

  cam ce s-a intamplat la noi s-a intamplat si la rusi dar la o scara mai mare. Sefii au fost intotdeaina de alt neam. In toate cazurile aceeasi:

  http://yo9gjx.blogspot.ro/2014/07/tortionari.html

  Apreciază

 17. Arhanghelul said, on noiembrie 2, 2016 at 6:44 pm

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: