SACCSIV – blog ortodox

Arhiepiscopul Maramuresului JUSTINIAN CHIRA S-A MUTAT LA DOMNUL. Suferise un INFARCT sambata seara si se afla internat la Spitalul Judetean Baia Mare

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 30, 2016

UPDATE

UPDATE Maramureș: Arhiepiscopul ortodox Justinian Chira a încetat din viață la 95 de ani

La articolul LISTA MEMBRII SFANTUL SINOD (BOR) scoliti in occident, cu functii in organismele ecumeniste din occident sau participanti la intrunirile ecumeniste, in dreptul sau, n-am avut ce scrie …

E singurul Ierarh BOR care dupa 30 de ani de monahism a fost ridicat la rangul de Arhiereu. Mitropolitii sunt pe aici:

CINE si IN CE SCOP i-a pregatiti inca de mici pe actualii IERARHI sa devina Ierarhi? Aproape toti au trecut foarte scurta vreme prin MONAHISM, strict cat sa figureze ca sunt monahi, caci altfel nu puteau fi Ierarhi, dar au foarte multe studii unde trebuie …

photo_7

Foto: https://www.google.ro/search?q=Justinian+Chira&espv=2&biw=1024&bih=555&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjqxPz_6oHQAhUEEpoKHXfkBcMQ_AUIBigB#imgdii=5nO_HySqLy1T6M%3A%3B5nO_HySqLy1T6M%3A%3BuLldEQhhqRlF0M%3A&imgrc=5nO_HySqLy1T6M%3A

Iata si ce putem citi la http://www.mitropolia-clujului.ro/ips-iustinian/

Înaltpreasfințitul Părinte Justinian
Episcopul Maramureșului și Sătmarului

Înaltpreasfinția Sa, Justinian Chira s-a născut la 28 mai 1921, în satul Plopiș din județul Maramureș, dintr-o familie de țărani evlavioși, la botez primind numele de Ioan.

A urmat școala primară în satul natal (1928-1934). Între 1934-1941 a fost reținut acasă de părinți pentru sprijin în gospodărie, apoi a urmat doi ani cursurile Liceului Ortodox de băieți „Simion Ștefan” din Cluj. Mânat de dragostea de a-L sluji cât mai bine pe Dumnezeu, s-a dus la Mănăstirea „Sf. Ana” din Rohia, ca frate de mănăstire în 12 martie 1941, tuns în monahism sub numele de Justinian în 1942. La 15 august 1942 a fost hirotonit diacon, iar la 17 aprilie 1943 preot la Mănăstirea Rohia de către P.S. Nicolae Colan, Episcopul Vadului, Feleacului și Clujului. Între 22 noiembrie 1942 și 10 martie 1943 este încorporat, în ciuda hainei clericale, în armata maghiară la Mișcolț. În împrejurările istorice dramatice dintre 1940-1944, monahii din Mănăstirea Rohia traiau într-o înfrigurată nădejde: eliberarea țării și a Transilvaniei. În zorii în care această speranță devenea o certitudine, este numit staret la Rohia tanarul ieromonah, in varsta de 23 de ani, Iustinian Chira, care avea sa conduca acest sfant locas, aproape 30 de ani; una din cele mai indelungate si rodnice staretii.

Sarbatorirea hramului manastirii, la 15 august 1944, s-a desfasurat intr-o atmosfera sufleteasca nemaiintalnita. Episcopul Nicolae Colan, intelept si inflacarat patriot, a slujit cu mare fast, reaprinzand sperantele eliberarii in sufletele credinciosilor.

Obstea monahala era alcatuita din 7 persoane, dintre care 5 foarte tineri, Episcopul Nicolae Colan i-a incurajat, afirmand: “Suntem convinsi ca ….Se va forma aici un focar de viata duhovniceasca demna de traditia manastirilor ramanesti”. Viziunea a fost pe deplin confirmata.

Noul staret, a stiut sa reinvie viata monahala dupa regulile stabilite de intemeietorii monahismului ortodox. In cei aproape 30 de ani de staretie, Bunul Dumnezeu l-a ajutat sa realizeze lucruri minunate atat pe plan duhovnicesc, cat si pe plan edilitar-gospodaresc. El a statornicit ca temelie a vietii si trairii duhovnicesti vechile reguli vasiliene ale monahismului: munca, rugaciunea si studiul.

Staretul Iustinian Chira s-a preocupat indeaproape de formarea unor vietuitori statornici si cu dragoste de manastire, ingrijindu-se de pregatirea lor intelectuala. A formulat si cateva reguli de viata manastireasca, dintre care amintim:

1) Sa nu se primeasca frati din alte manastiri (principiul statorniciei);

2) Sa nu fie primiti cei ce veneau cu gandul de a-si face o situatie sau fugeau de raspundere in fata vietii, ori in fata muncii, intrucat asezamantul cerea “zdroaba calugareasca” (regula muncii);

3) Sa nu fie primiti sentimentalii sau deceptionatii (regula vocatiei );

4) Sa fie primiti numai oameni sanatosi, din familii cinstite, serioase si respectate in satul lor (regula credintei, a caracterului si a testarii sociale).

Toate aceste reguli impuneau o solutionare riguroasa a credinciosilor dornici de viata monahala. De aceea, dupa 1944, s-a format la Rohia o obste noua, cu tineri din satele din jurul manastirii, vrednici, statornici, legati de manastire si de poporul de aici. Studiile si le-a completat ulterior, fiind absolvent al Seminarului Teologic din Cluj Napoca si al Institutului Teologic de Grad Universitar din Sibiu

Pentru meritele sale in conducerea manastirii, la propunerea P.S. Teofil al Clujului, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane i-a conferit, in anul 1967, rangul de arhimandrit, iar in anul 1973 a fost ridicat la rangul de arhiereu, fiind ales episcop-vicar la Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului.

In septembrie 1990 a fost ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului, fiind instalat la 11 noiembrie 1990. In aceasta calitate initiaza reorganizarea de curand reinfiintatei Episcopii a Maramuresului si Satmarului. In acest scop a cerut infiintarea postului de episcop – vicar pe seama Episcopiei Maramuresului si Satmarului, post in care l-a propus pe arhimandritul Justin Hodea, staretul Manastirii „Sfanta Ana” – Rohia, care devine astfel P.S. Justin Sigheteanu. A depus stradanii pentru infiintarea uni Seminar Teologic la Baia Mare, municipiu resedinta episcopala si pentru infiintarea Sectiei de Teologie Ortodoxa la Universitatea de Nord din Baia Mare.

Ca episcop-vicar la Cluj a desfasurat o bogata activitate misionar-pastorala, administrativ-gospodareasca si culturala.

A rectitorit Episcopia Maramuresului si Satmarului, pe care o conduce pana azi, a sfintit sute de biserici, a rostit mii de cuvantari, multe din ele fiind inregistrate si pastrate in audioteca Eparhiei. Tine un jurnal permanent cu insemnari, cugetari si evenimente din viata Bisericii care a depasit 130 volume in manuscris. A pus piatra de temelie la peste 80 de biserici noi, s-au infintat inca trei protopopiate noi – cel de Viseu, de Chioar si Oas. Numarul preotilor Eparhiei Maramuresului a crescut de la 325 la 560 – deci s-au inmultit numarul parohiilor sau au fost numiti mai multi preoti la acelasi altar. Ca arhiereu a hirotonit peste 300 de preoti atat in calitate de episcop vicar la Cluj, cat si ca eparhiot la Maramures. Fata de patru manastiri cate erau in 1992 astazi in Eparhia Maramuresului si Satmarului exista peste 30 de manastiri si schituri – cele mai multe cu realizari dintre cele mai frumoase, biserici noi, case monahale, adevarate ansambluri manastiresti.

In decursul vremii a colaborat la diferite publicatii bisericesti si laice intre care amintim: „Viata Ilustrata”, „Renasterea”, „Tribuna Ardealului”, „Telegraful Roman”, „Mitropolia Ardealului”, „Mitropolia Banatului”, „Indrumatorul bisericesc” – Sibiu, „Indrumatorul pastoral” – Alba-Iulia, a editat „Indrumatorul bisericesc” – Cluj-Napoca (1978-1989); a initiat si editeaza foaia eparhiala „Graiul Bisericii Noastre” – Baia Mare.

Între lucrările sale de seamă pomenim: Darurile Bisericii, Cluj-Napoca, 1983 și Viața Maicii Domnului, Cluj-Napoca, 1986.

   Comentariu saccsiv:

   A nu se confunda asadar cu Arhiereu vicar Iustin Hodea Sigheteanul, cel cu raspunsul la scrisoarea maramuresenilor impotriva Sinodului din Creta:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=596274313886023&substory_index=0&id=268992186614239

Iata si comentariul sorei Ioana postat la VIDEO: Conferinta Monahilor din Athos la Bucuresti / Concluzie: MERGETI UNDE NU SUNT POMENITI IERARHI ERETICI:

La P.S. Iustinian Chira a fost o maica schimonahie zilele acestea si i-a spus ca nu este de acord cu sinodul din Creta. Maica si alte cateva femei ce l-au vizitat au fost lasate cu greu sa intre sa il vada pe episcop, rugandu-i pe gardieni sa le lase sa intre doar pentru o binecuvantare. Li s-au cerut toate datele. Maica a reusit sa ii puna cateva intrebari PS Iustinian Chira, iar acesta a raspuns ca nu este de acord cu ecumenismul si cu tradarea din Creta. Jandarmii au gonit-o imediat pe maica si cam atat…

Maica a venit si la conferinta de la Bucuresti si a povestit lucrurile acestea…

Cititi va rog si:

VIDEO: Episcopul Iustinian Chira despre afirmatiile mitropolitului Streza, care a declarat ca nu pot fi doua mitropolii in Ardeal: „Toti nechematii si neincheiatii isi dau cu pararea”

PS Iustinian Chira despre titlul de cetățean de onoare acordat Părintelui Justin: „Un titlu pentru toţi cei care au suferit în puşcăriile comuniste. Justin Pârvu este unul dintre miile de martiri ai poporului român.”

 

Tagged with:

57 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ortodox+traditionalist said, on octombrie 30, 2016 at 10:30 am

    Cutremur iar in Italia !

    Dacă vor tăcea aceştia, pietrele vor striga ! (Luca 19; 40)

    Apreciază

    • el said, on octombrie 30, 2016 at 2:43 pm

      italia CURVA si PREACURVA !

      Apreciază

      • pcmouse said, on octombrie 30, 2016 at 4:23 pm

        nu fac eu acuma pe desteptu”da tu nai pic de mila ?

        Apreciază

      • el said, on octombrie 30, 2016 at 6:36 pm

        pcmouse

        dar tu ai mila de sufletul tau?

        daca DA, LEAPADA-TE de INSELARI ! … si de IDOLII tai !!!

        si nu te crede mai ALES in „iubire” decat Apostolul Ioan al IUBIRII IN/SI DE ADEVAR, cel care ne-a spus de la Duhul Sfant :

        „14. Şi aceasta este încrederea pe care o avem către El, că, dacă cerem ceva după voinţa Lui, El ne ascultă.
        15. Şi dacă ştim că El ne ascultă ceea ce Îi cerem, ştim că dobândim cererile pe care I le-am cerut.
        16. Dacă vede cineva pe fratele său păcătuind – păcat nu de moarte – să se roage, şi Dumnezeu va da viaţă acelui frate, anume celor ce nu păcătuiesc de moarte. Este şi păcat de moarte; nu zic să se roage pentru acela.
        17. Orice nedreptate este păcat, dar este şi păcat care nu e de moarte.
        18. Ştim că oricine e născut din Dumnezeu nu păcătuieşte; ci cel ce s-a născut din Dumnezeu se păzeşte pe sine, şi cel rău nu se atinge de el.
        19. Ştim că suntem din Dumnezeu şi lumea întreagă zace sub puterea celui rău.
        20. Ştim iarăşi că Fiul lui Dumnezeu a venit şi ne-a dat nouă pricepere, ca să cunoaştem pe Dumnezeul cel adevărat; şi noi suntem în Dumnezeul cel adevărat, adică întru Fiul Său Iisus Hristos. Acesta este adevăratul Dumnezeu şi viaţa de veci.
        21. Fiilor, păziţi-vă de idoli. „

        Apreciază

  2. Vio said, on octombrie 30, 2016 at 10:48 am

    Cum sa ne rugam in zi de sarbatoare sau in ziua de duminica ?

    Apreciază

  3. Gabi said, on octombrie 30, 2016 at 11:13 am

    Sacciv, tu unde te spovedesti, si la ce biserica mergi. ( raspuns privat )
    Nu stiu si nu am auzit nici o biserica din Bucuresti in care sa se fi oprit pomenirea ierarhului.
    Catre ceilalti membri: Voi la ce biserici mergeti ?

    Apreciază

    • Aurora said, on octombrie 30, 2016 at 2:43 pm

      Omule, nu spunem aici pe blog la ce preoti mergem. Trebuie sa-i protejam de dusmani. Daca nu ai unde sa mergi, nu mergi. Te rogi acasa. Dar Dumnezeu iti va descoperi un duhivnic.

      Apreciază

    • Aurora said, on octombrie 30, 2016 at 4:00 pm

      Dumnezeu sa-l ierte !

      Apreciază

      • marinela said, on noiembrie 1, 2016 at 4:07 am

        Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in cer cu ingerii,ca a fost un vrednic pastor!

        Apreciază

  4. Cristian Vodă said, on octombrie 30, 2016 at 12:03 pm

    De ce nu s-a convocat o intalnire la patriarhie pe tema sinodului cretan, impreuna cu parintele Staicu, parintele Antim, parintele Macarie de la Oituz, parintele Eftimie Mitra, parintele Vulcanescu si alti parinti antiecumenisti ?

    Apreciază

    • pcmouse said, on octombrie 30, 2016 at 4:28 pm

      de ce crezi?

      Apreciază

      • ortodox☦traditionalist said, on octombrie 31, 2016 at 1:04 am

        Ori raspunzi la intrebarea omului ori taci.
        Nu e cazul sa faci pe smecherul.

        Apreciază

  5. ximian5 said, on octombrie 30, 2016 at 12:12 pm

    UPDATE: Tocmai aflam ca a decedat la Spitalul Judetean din Baia Mare.

    Apreciază

  6. maria said, on octombrie 30, 2016 at 12:21 pm

    Dumnezeu să-l odihnească!

    Apreciază

  7. Mihai said, on octombrie 30, 2016 at 12:29 pm

    Se pare ca in aceasta dimineata a trecut la cele sfinte http://ziarmm.ro/doliu-ips-justinian-chira-trecut-la-cele-vesnice/

    Apreciază

  8. Iones said, on octombrie 30, 2016 at 12:55 pm

    Arhiepiscopul Maramuresului JUSTINIAN CHIRA a MURIT in aceasta dimineata
    http://www.dcnews.ro/ips-justinian-chira-a-murit_520724.html?

    Apreciază

    • el said, on octombrie 30, 2016 at 2:00 pm

      au scapat de un indezirabil, l-au pazit cu handralaii sa NU VORBEASCA impotriva sinodului talharesc si acum se bucura iudele dracilor de moartea lui crezand ca pot pune Adevarul sub obroc!

      au ajuns MAI RAU ca rabinii care pazesc muribundul singuri, in absenta ORICAROR altor membri ai familiei ca in caz ca acela pe patul mortii CERE BOTEZUL… sa poata sa-l sufoce cu perna sa nu cumva auda ai casei si sa le dea de gandit !!! ( vezi cartea lui Paulescu „Spitalul; Tamlmudul si Cahalul”)

      Dumnezeu sa-l ierte !

      Apreciază

      • Ioana said, on octombrie 30, 2016 at 6:18 pm

        Rectific putin, dar nu schimba cu nimic faptele. Nu stiu sigur daca erau calugari slugoi bor-srl sau jandarmi, dar tot niste handralai securisti si infecti raman. Au supravegheat orice miscare, asa ca nu a ramas macar un rand scris pentru drept-slavitorii crestini. Ramanem in paza lui Hristos!

        Apreciază

      • Ioana said, on octombrie 30, 2016 at 6:35 pm

        Iar maica a luat BINECUVANTARE de la PS Iustinian Chira sa MARTURISEASCA IMPOTRIVA adunarii din Creta! Maica a impartit brosuri despre adunarea talhareasca in mai multe manastiri.

        Dumnezeu sa-l ierte!

        Apreciază

      • calin said, on octombrie 31, 2016 at 8:11 am

        Pacat ca il vor ingropa ereticii ecumenisti!

        La cat de darz era poate ca daca cineva i-ar fi explicat mai bine ce inseamna comuniunea cu ereticii s-ar fi ingradit!

        Apreciază

    • Ioana said, on octombrie 30, 2016 at 3:24 pm

      Apreciază

      • Mihail said, on octombrie 30, 2016 at 9:21 pm

        Asta a fost ADEVARATUL PATRIARH AL ROMANIEI!!

        Apreciază

  9. ortodox☦traditionalist said, on octombrie 30, 2016 at 1:14 pm

    Apreciază

    • paul said, on octombrie 30, 2016 at 1:26 pm

      Saccsiv,
      De Halloween e un an de cand s- a petrecut cea mai mare tragedie de la revolutie-colectiv. E bine de luat aminte ce e cu holloweenul asta.Tinerii aceia au fost o jertfa adusa celui rau. Sa mai termine copiii si mai alesvparintii cu holloweenul.

      Apreciază

    • pcmouse said, on octombrie 30, 2016 at 4:31 pm

      bine mah!.o pun acum pe fb 🙂

      Apreciază

    • el said, on octombrie 30, 2016 at 6:40 pm

      ortodox

      VOR DA SOCOTEALA de FIECARE dintre oile PROASTE care au pupat mana aici ERETICULUI INDRACIT!

      siluan LEPADATURA IADULUI NU se va mantui !!!

      Apreciază

      • Metatron said, on octombrie 31, 2016 at 11:24 pm

        Da ma „el” esti mai tare ca Dumnezeu de stii cu atata tarie cine se mantuiesti si cine nu.

        Apreciază

      • el said, on noiembrie 1, 2016 at 12:35 pm

        Metratron

        daca ramane cum e, si NU DA SEMNE ca VREA sa se schimbe, NU SE MANTUIESTE !!! … sau la tine „ortoodoxia” suna altfel?
        „minuni” sunt atat de RARE ca e greu de crezut in ele. astia care fac pe sfintii , au primit hirotonii mari si de atatia ani de atunci incoace isi bat joc de Sf Taine si de Hristos …. NU se indrepteaza asa ca un ratacit/pacatos de rand.

        asa ca RAMAN SCEPTIC despre mantuirea LEPADATURII siluan !
        desigur ca m-as bucura sa se indrepteze si sa gresesc eu, dar fara caracter cum il stiu imi e aproape imposbil sa cred asta

        dar tu poti sa crezi ce vrei/te odihneste

        Apreciat de 1 persoană

  10. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on octombrie 30, 2016 at 1:29 pm

    Apreciază

  11. Ionut said, on octombrie 30, 2016 at 1:37 pm

    Mi-am pus intrebarea in urma cu o saptamana daca in Sinodul BOR mai e vreun ierarh din vechea generatie, asemenea IPS Bartolomeu. Ma tot gandeam si mi se parea ca nu mai e nici unul.. Apoi mi-am adus aminte de IPS Justinian Chira, dar nu i-am mai pomenit numele aici pe blog, fiindca m-am gandit ca o presiune suplimentara pusa asupra Sfintiei sale, la varsta de 95 de ani, i-ar putea dauna.
    Apoi am citit despre Sinodul care tocmai s-a tinut si m-am intrebat: oare chiar asa sa fi fost, unanimitate? IPS Justinian n-a avut nimic de obiectat?
    Daca e adevarata chestia cu jandarmii, atunci e o mizerie, o scarbosenie, o hidosenie.
    Cred ca amaraciunea l-a ucis, daca n-o fi fost mai mult decat atat.
    Nu-l mai avem arhiereu pe pamant, dar il avem in Ceruri. IPS Justinian, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi, nevrednicii si pacatosii!

    Apreciază

    • Mary said, on octombrie 30, 2016 at 7:37 pm

      Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
      Coincidenta sau nu la cel cutremur din Italia dinaintea celui de azi, acela fara victime, a murit doar un batran de 95 de ani, a facut bietul atac de cord din cauza socului.
      Noi cat ne vedem lumea si materia inca tot nu stim. Nu stim nimic.
      Doamne iarta-ne!

      Apreciază

  12. Ioan said, on octombrie 30, 2016 at 2:42 pm

    Apreciază

  13. Aurora said, on octombrie 30, 2016 at 2:49 pm

    Dumnezeu sa-l ierte ! A fost singurul nostru ierarh adevarat ! Acum nu-l mai avem decat pe PS. Longhin.

    Apreciat de 2 persoane

  14. Rozalia said, on octombrie 30, 2016 at 4:20 pm

    Dupa ce Parintele Justin Parvu a plecat la cele vesnice, mi-am tot zis sa merg la IPS Justinian Chira, ca el mai ramasese. Ca e departe, ca aia, ca aialalta, nu am fost in stare ce sa mai zic acum, imi pare foarte rau, mi-a lipsit ravna cea buna… Se alatura alor nostri: Parintele Cleopa, Parintele Justin Parvu, Parintele Arsenie Papacioc Parintele Adrian Fageteanu si Parintele Sofian Boghiu. Dumnezeu sa-l odihneasca!

    Apreciat de 2 persoane

  15. gheorghi said, on octombrie 30, 2016 at 4:20 pm

    Doamne, cei vrednici ii iei de lanf=ga noi si ne lasi pe mana lupilor…
    Dumnezeu Sa-l ierte si Sa-l odigneasca!
    Am vrut sa spun cu cateva ore in urma ca Dumnezeu nu-l va lasa sa sufere confirmarea apostaziei BOR… dar mi-a fost rusine, ….
    Fie sa ajunga in Imparatia Domnului si sa ne ajute si de acolo….
    Doamne, Doamne… nu lasa sa se piarda poporul tau credincios…

    Apreciază

  16. scortisoara said, on octombrie 30, 2016 at 5:09 pm

    Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii ! Urmaresc de ani de zile cum se duc duhovnicii/ierarhii cei buni fix in momentul oportun pentru ticalosi ….

    Apreciază

  17. Constanta said, on octombrie 30, 2016 at 6:05 pm

    Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-i aseze sufletul impreuna cu dreptii !

    IPS Iustinian Chira – Rugaciunile impreuna cu eterodocsii :

    http://www.resurse-ortodoxe.ro/video/ips-iustinian-chira-rugaciunile-impreuna-cu-eterodocsii

    Apreciază

  18. morosanu said, on octombrie 30, 2016 at 7:58 pm

    Orasul meu drag se imbraca in straie de doliu !
    Bunul Dumnezeu sa te adauge la ceata sfintilor Parinte Justinian !

    Apreciază

  19. mircea.v said, on octombrie 30, 2016 at 9:03 pm

    Printre altele, Arhiepiscopul Iustinian Chira este cel ce l-a tuns in monahism pe Nicolae Steinhardt, in ciuda opozitiei secu. Apoi „organele” i-au interzis sa mearga la inmormantarea Parintelui Steinhardt, dar s-a dus. L-a iubit si aparat pe monahul de la Rohia tot timpul.

    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

    Apreciat de 1 persoană

  20. monica said, on octombrie 30, 2016 at 10:10 pm

    Dumnezeu să-l ierte şi în ceata drepţilor să-l aşeze. A fost un mare trăitor…

    Apreciat de 1 persoană

  21. Cosmin said, on octombrie 30, 2016 at 11:11 pm

    Dumnezeu sa-l aseze intre cei drepti. Parinte Iustinian, roaga-te pentru tot poporul roman.

    Apreciază

  22. Apa trece, pietrele rămân. said, on octombrie 31, 2016 at 12:48 pm

    Dumnezeu sa-l ierte și sa-l odihnească și sa ne dăruiască alt arhiereu mărturisitor în locul lui.

    Apreciază

  23. geo said, on octombrie 31, 2016 at 3:11 pm

    Am trecut ieri, dupa mult timp, spre rusinea mea, pe la Schitul darvari…totul frumos, inoit, insa m-a lovit ceva in moalele capului: accesul calugarilor la chilii se face pe baza de cartela si cititor amplasat pe perete, langa usa de intrare iar la toalete pe baza de tichet cumparat de la pangar, care are imprimat un cod, cod care trebuie tastat pentru a se deschide usa…Nu am avut cum sa verific fiindca calugarul care era la magazinul de obiecte bisericesti nu a vandut acele tichete fiindca sistemul nu functioneaza…

    Apreciază

  24. Mihai2016 said, on octombrie 31, 2016 at 9:40 pm

    Dumnezeu sa-l ierte !

    Apreciază

  25. acelas said, on octombrie 31, 2016 at 11:32 pm

    Fiecare cuvânt pe care-l trimiţi în lume va zidi sau va dărâma. Va înălţa piscuri de lumină sau va face să se deschidă prăpăstii de întuneric. Va stârni binecuvântări sau blesteme înfricoşătoare. Cu ce vom îmbogăţi noi chipul de lumină şi de vis al lumii? Cu ce vom spori noi armonia şi frumuseţea vieţii?” – IPS Justinian Chira (28 mai 1921-30 octombrie 2016)

    ce emotie si putere emana IPS Iustinian cand pomenea numele lui Hristos! Cata traire sincera!

    una din putinele emisiuni reusite la Trinitas. De Pastile acelui an. E foarte buna.

    .

    Apreciază

  26. […] Iata comentariul fratelui geo postat la Arhiepiscopul Maramuresului JUSTINIAN CHIRA S-A MUTAT LA DOMNUL. Suferise un INFARCT sambata seara s…: […]

    Apreciază

  27. Petrache said, on noiembrie 3, 2016 at 10:57 am

    „A incetat din viata”, precum bolsevicii. Cam asta e ortodoxia de balta a lui Saccsiv si a sectei de rigoare…

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 3, 2016 at 11:10 am

      Petrache

      Ca de obicei, esti un CACAT. Eu am scris ca s-a mutat la Domnul. Aia ce ai citit tu e un titlu din mass-media.

      Apreciază

    • Cristian Vodă said, on noiembrie 5, 2016 at 2:58 am

      Petrache, iti dau un sfat:
      Arunca-te in WC si trage apa !

      Apreciază

  28. […] Acum un an Arhiepiscopul Maramuresului JUSTINIAN CHIRA S-A MUTAT LA DOMNUL.. […]

    Apreciază

  29. […] Arhiepiscopul Maramuresului JUSTINIAN CHIRA S-A MUTAT LA DOMNUL. Suferise un INFARCT sambata seara s… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.