SACCSIV – blog ortodox

A INCEPUT “Sfantul Sinod al BOR” / Oficial, deocamdata nimic despre SINODUL DIN CRETA / SCRISOAREA DESCHISA a pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu / PAREREA MEA: Nu-si vor retrage semnaturile si nu vor iesi din CMB / ESENTIAL: Ce vor face anti ecumenistii inca pomenitori ai acestori eretici Ierarhi dupa incheierea acestui Sinod?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 28, 2016

raport-sinteza-privind-activitatile-bisericii-ortodoxe-romane-din-anul-2016

   Stiri Basilica:

Liturghie arhierească în deschiderea lucrărilor Sfântului Sinod

Şedinţa solemnă a Sfântului Sinod. Patriarhul Daniel: Educaţia este cea mai mare investiţie pe care trebuie să o realizeze Biserica şi societatea

Raport-sinteză privind activitățile Bisericii Ortodoxe Române din anul 2016

Iata si ce putem citi la SCRISOARE DESCHISĂ către membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de pe Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”:

Prea Fericirea Voastră,

            Înaltpreasfințiile Voastre,

            Preasfințiile Voastre,

Pentru că la avizierul sediului Patriarhiei Române s-a anunțat că de vineri, 28 octombrie 2016, va începe sesiunea de toamnă a întrunirii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și pentru că această întâlnire a fost așteptată cu mare emoție, dar și neliniște și îngrijorare de către majoritatea membrilor Bisericii Ortodoxe Române – cler, monahi, monahii și mireni – Vă rog, ca pe niște părinți ai noștri și apărători ai Ortodoxiei neamului românesc, așa cum ați jurat în momentul hirotoniei întru treapta de arhiereu, să nu ignorați strigătul de durere al acestui neam, care se simte împins cu o forță demonică în iad datorită batjocoririi eclesiologiei și a hristologiei ortodoxe prin sem-narea documentelor sincretiste ale Adunării din Creta, numită pe nedrept ”Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe.” (iunie 2016)

  Lunile care au trecut de la încheierea acestei Adunări de tristă amintire, căreia însăși Maica Domnului îi stă împotrivă – dovada fiind minunea petrecută în insula Andros cu icoana Panaghia Myrovlitissa, care după terminarea Sinodului nu a mai izvorât mir, ci duhoare, fapt încheiat atunci când părinții acelei mănăstiri au întrerupt pomenirea Arhiepiscopului Ieronim al Atenei la Sfânta Liturghie – deci această perioadă din iunie până în octombrie a fost marcată de două tendințe:

  1. strădaniile clericilor, ale monahilor și ale mirenilor de a afla exact ce s-a semnat în Creta și dacă și cum a fost pângărită Ortodoxia de reprezentanții ei, lucru care poate să ne contamineze pe toți, ca mădulare ale aceluiași Trup al lui Hristos;
  2. atitudinile și hotărârile arbitrare luate de unii ierarhi ortodocși români – cuprinși de ispita liniștirii, adică a celui de-al treilea tip de ateism (conform învățăturii Sfântului Grigorie Palama) – de a închide gurile celor care au cerut un singur lucru: să li se spună dacă păstorii turmei încă o apără sau au dat-o pe mâna lupilor.

Pentru că avem o singură viață și vom da seama de ea, nu ne temem de cei care folosesc toiagul pentru a ologi oile turmei lui Hristos, ci ne temem să nu ne încredințăm sufletele în grija celor care au pierdut succesiunea apostolică prin semnarea recunoașterii tuturor ereziilor ca biserici, la Adunarea din Creta.

O doamnă din Timișoara l-a întrebat pe Înaltpreasfințitul Ioan Selejan ce anume s-a semnat în Creta, iar răspunsul – surprins de camera video – a fost că acolo nu s-a schimbat nimic, iar recunoașterea ereticilor ca biserici a fost ”o soluție amiabilă.” Să ne ierte Dumnezeu, dar Ortodoxia nu înseamnă încheierea unei polițe de R.C.A. sau despăgubirea cuiva după un accident, adică rezolvarea amiabilă a situației. Ortodoxia este calea vie și veșnică spre îndumnezeire, nu este un neo-protestantism sentimental, care nu are nici un fundament biblic ori patristic.

Un cunoscut de-al meu a aflat de la duhovnicul lui – preot în Eparhia Buzăului – că la ultima adunare eparhială preoții de acolo au fost informați că nu trebuie să își facă griji, că s-a găsit o interpretare ortodoxă a textelor problematice din Creta. Cred că oricine – aflând o asemenea interpretare, oricare ar fi ea – va spune, cu și în numele lui Hristos: ”Vă rătăciți, neștiind Scripturile”!

Dacă la sfârșitul lui iunie 2016 erau câțiva oameni care au fost șocați de rezultatul Adunării din Creta, acum sunt de sute sau de mii de ori mai mulți, iar poporul credincios – adevăratul apărător și garant al credinței ortodoxe (conform Enciclicii Patriarhilor Răsăriteni din anul 1848) – nu mai acceptă să rămână la nivelul unei ascultări lipsite de Adevăr. De patru luni mă străduiesc să îi liniștesc pe cei care s-au smintit la culme datorită trădării Ortodoxiei din Creta, îi îndemn să rămână în Biserică, să se roage pentru ierarhii semnatari, să aibă o atitudine demnă în mărturisirea adevărului, să nu se lase biruiți de mâhnire sau de mânie, să nădăjduiască în posibilitatea ca Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să recepteze negativ hotărârile din Creta. Iar ca mine sunt din ce în ce mai mulți părinți, eu fiind ultimul și cel mai nevrednic dintre ei. Nu suntem oameni sfinți, dar nici Iude nu vrem să fim.

De aceea Vă rugăm ca la sesiunea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române să luați în discuție ceea ce s-a petrecut în Creta și nădăjduim să hotărâți următoarele:

  1. Retragerea semnăturilor puse pe documentele din Creta.
  2. Ieșirea Bisericii Ortodoxe Române din panereticul Consiliu Mondial al Bisericilor (de fapt al ereziilor).
  3. Condamnarea clară și încetarea oricăror rugăciuni în comun cu eterodocșii.
  4. Scoaterea ecumenismului din planul de învățământ teologic liceal și universitar ortodox.
  5. Condamnarea și anatematizarea panereziei ecumenismului și a tuturor ramurilor ei.

  Noi Vă suntem datori cu ascultarea, Preasfințiile Voastre îi sunteți datori lui Hristos și nouă cu apărarea adevărului. Vrem ca această țară să rămână ortodoxă, nu ecumenistă. Reamintim faptul că hotărârile Adunării din Creta nu au fost semnate de 33 de ierarhi din cei 165 prezenți, că ele NU sunt recunoscute de peste 50% din toți ortodocșii din lumea aceasta și că teoria ramurilor și ecumenismul în general au fost anatematizate cu 33 de ani în urmă, adică în anul 1983, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din exil.

Știm că țara cea mai pervertită și mai adâncită în ecumenism la ora actuală este România; suntem un trist exemplu pentru toți ortodocșii. Însă lucrurile nu mai pot continua așa. Dumnezeu o cere, iar noi trebuie să facem voia Lui. Ecumenismul este panerezie, iar orice ortodox conștient îl va refuza din tot sufletul.Iubirea față de eterodocși nu trebuie amestecată cu minimalismul dogmatic și cu abaterile de la Ortodoxia Sfinților Părinți.

Ne rugăm pentru toți membri Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Dumnezeu să reverse har peste aleșii Lui, peste păstorii neamului, spre mântuirea noastră a tuturor !

Sf. Gheorghe,

26 octombrie 2016

Cu fiiască supunere

față de toți mărturisitorii Adevărului-Hristos,

dr. Ciprian-Ioan Staicu

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

SCRISOAREA DESCHISA a Protos. ELEFTERIE TARCUTA catre PATRIARHUL DANIEL si SFANTUL SINOD: Cerem iesirea Bisericii Ortodoxe Romane din CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR

Eu nu-mi fac absolut nici o iluzie referitor cu acest “Sfant Sinod al BOR” din multe motive, inclusiv acestea:

LISTA MEMBRII SFANTUL SINOD (BOR) scoliti in occident, cu functii in organismele ecumeniste din occident sau participanti la intrunirile ecumeniste

CINE si IN CE SCOP i-a pregatiti inca de mici pe actualii IERARHI sa devina Ierarhi? Aproape toti au trecut foarte scurta vreme prin MONAHISM, strict cat sa figureze ca sunt monahi, caci altfel nu puteau fi Ierarhi, dar au foarte multe studii unde trebuie …

Ce vor face anti ecumenistii inca pomenitori ai acestori eretici Ierarhi dupa incheierea acestui Sinod?

 

 

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ines said, on octombrie 28, 2016 at 4:46 pm

    Pe 4-6 noiembrie va avea loc la Bucuresti a III-a intalnire a uniunii masonice balcanice
    http://www.aparatorul.md/a-iii-a-intalnire-a-uniunii-masonice-balcanice-va-avea-loc-in-bucuresti/

    Apreciază

  2. Ioana said, on octombrie 28, 2016 at 5:15 pm

    Apreciază

  3. Cristian said, on octombrie 28, 2016 at 5:19 pm

    Propunere de postare: noi provocari americane, pe spinarea noastra!!

    Ordin „șocant”: Un sistem antiaerian de tip Patriot, mutat cu trenul din Germania în România
    http://www.activenews.ro/externe/Ordin-socant-Un-sistem-antiaerian-de-tip-Patriot-mutat-cu-trenul-din-Germania-in-Romania-137707

    dar:

    Vladimir Putin acuză SUA: Rusia nu încearcă să atace pe nimeni. E ridicol! Așa-numitele amenințări militare ale noastre îi ajută să obțină avantaje
    http://www.activenews.ro/externe/Vladimir-Putin-acuza-SUA-Rusia-nu-incearca-sa-atace-pe-nimeni.-E-ridicol-Asa-numitele-amenintari-militare-ale-noastre-ii-ajuta-sa-obtina-avantaje-137710

    Apreciază

  4. kosma said, on octombrie 28, 2016 at 5:25 pm

    Sa dea curaj Dumnezeu ca toti sa faca precum Parintele Macarie de la Oituz. Si noi vom fi cu ei impreuna.

    Apreciază

    • el said, on octombrie 28, 2016 at 8:44 pm

      minionita

      CURVE AVORTATOARE iesite din CURVE AVORTATOARE, generatii de CURVARI UCIGASI au lasat in urma generatia de CURVARI UCIGASI actuala, generatia lui anticrist SPURCATI si SPURCAND si pe altii !
      din FERICIRE viata lor va fi SCURTA, CURAND se curata locul de curvele astea ucigase care au transformat Romania intr-un ABATOR de prunci si un WC de cadavre

      Apreciază

  5. cosminmatiu said, on octombrie 28, 2016 at 6:58 pm

    Trece sinodul acesta si le trebuie alta scuza celor ca si monahul Teodot.

    Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on octombrie 28, 2016 at 7:45 pm

      Păi nu caută nici o scuză, câtă vreme susţin că, până va fi un sinod de caterisire a ierarhilor eretici, eceştia au har.
      Iar cum la Bucureşti nimeni nu va caterisi vreun eretic, nu se schimbă nimic. Deci, mergem cu „harul” ereziei tot înainte, spre Parusie!

      Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on octombrie 28, 2016 at 8:49 pm

      Susţinea un comentator de pe aici să avem răbdare, că e nevoie de logistică adecvată pentru un sinod, cazare, masă etc., deci e greu de făcut aşa reuniune.
      Acum, vedem că sinodul este, problemele cu logistica au fost biruite, dar ceea ce e cu adevărat greu e ca ierarhii să deschidă gura împotriva ecumenismului/CMB/ereziei/adunăturii din Creta!
      DE ACUM CE SĂ MAI AŞTEPTĂM???
      Aaaa, să fim cuminţi, oi mute, să facem ascultare, că nu stabilim noi programul ierarhilor! Ei au griji mai importante decât salvarea turmei de erezie!
      Dar care erezie? „Sinodul” din Creta a fost ortodox, hotărârile lui vor fi acceptate în câţiva ani (zicerea lui Teofan), deci tot înainte! Eventual, poate la acest sinod bor să se discute pacificarea prin găsirea celor mai eficiente măsuri de lichidare a refractarilor talibani ce tulbură biserica cu ataşamentul lor faţă de vechiturile de canoane şi de Părinţi!

      Apreciat de 2 persoane

  6. sorin said, on octombrie 28, 2016 at 7:33 pm

    nu vor face nimic. Unul din preotii antiecumenisti s-a razgandit si asteapta pana in februarie alt sinod, dupa ce binenteles mi a zis ca va lua o hotarare dupa sinodul de acum. Binenteles diavolul lucreaza intens in aceasta perioada si ii va prinde pe toti ”rabdatorii” si ”aste[tatorii”, asa ca urmati l

    Apreciat de 1 persoană

  7. sorin said, on octombrie 28, 2016 at 7:34 pm

    Cosmin, deja au gasito. aste[tam pana in februarie.

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 28, 2016 at 9:00 pm

      Februarie, nu precizăm anul.
      Ca la apocalipsă, fără date precise. Poate 2 în 1. Că la Judecata de Apoi rezolvă Dumnezeu problemele de logistică (alea din pricina cărora– chipurile!– se tot amână sinoadele antiecumeniste/anticretane). Deci, să nu ne agităm, că are Dumnezeu grijă!

      Apreciat de 1 persoană

  8. mircea.v said, on octombrie 28, 2016 at 8:22 pm

    Din „Sfintii Catacombelor Rusiei”

    Dă clic pentru a accesa sfintii-catacombelor-rusiei.pdf

    Pg 163

    „Dacă majoritatea arhipăstorilor, păstorilor şi laicilor, citind acestea
    şi alte expresii similare în Declaraţia Mitropolitului Serghie, nu s-au grăbit
    să protesteze, este şi din cauza temerii ca nu cumva un anunţ prematur
    să provoace o divizare în Biserică şi ca urmare a speranţei că, în fapte,
    Mitropolitul Serghie şi sinodul lui îşi vor corecta greşelile pe care şi
    le-au permis în scris. Dar, vai, realitatea nu a justificat speranţele noastre.”

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 28, 2016 at 10:29 pm

      Istoria se repetă, dar nu vrem să învăţăm din greşelile altora. Mai bine visăm demonic, ca Adam şi Eva, că încălcând poruncile lui Dumnezeu vom fi ca Dumnezeu. Ei au călcat porunca de a nu mânca din pomul cunoştinţei binelui şi răului, iar noi pe aceea de a nu avea comuniune cu erezia. Ei şi-au închipuit că vor fi ca Dumnezeu, iar noi ne iluzionăm că ne sfinţim cu „harul” ereziei.
      Rezultatul, în ambele cazuri: MOARTEA SUFLETEASCĂ, IADUL!

      Apreciază

  9. Ada said, on octombrie 28, 2016 at 8:31 pm

    Asa? Si dupa februarie ce o sa mai gaseasca? Tot asteptand ne prinde Parusia… E cazul sa se sparga o data buboiul ca a copt destul. Macar sa vedem si noi cum sta treaba.

    Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on octombrie 28, 2016 at 10:17 pm

      Părerea mea e că numai cei orbi de bunăvoie şi cei care habar nu au ce se petrece nu văd cum stă treaba.

      Apreciază

  10. Sluga netrebnica said, on octombrie 28, 2016 at 9:57 pm

    Apostazia este la nivel mondial. Patriarhii si episcopi deveniti minciuno-patriarhi si minciuno-episcopi sunt mana in mana cu politicul, cu socialul, cu economicul …
    Buboiul nu se va sparge ci se va face si mai mare. Vor merge inainte toti, pregatind „pas cu pas” inscaunarea antihristului.

    Apreciază

  11. Sluga netrebnica said, on octombrie 28, 2016 at 10:01 pm

    Cum poate sa fie sfant un „sinod” format numai din eretici? Conform Sfintelor Canoane ale Bisericii Ortodoxe, toti episcopi nostri, in frunte cu „preafericitul” Daniel sunt eretici si ar fi trebuit caterisiti de mult.
    Cred ca mai corect ar fi fost sa-l numeasca „Congresul ereticilor ecumenisti din BOR”.

    Apreciază

  12. […] A INCEPUT “Sfantul Sinod al BOR” / Oficial, deocamdata nimic despre SINODUL DIN CRETA / SCRISOAR… […]

    Apreciază

  13. IOAN said, on octombrie 28, 2016 at 10:54 pm

    Adevăratul Mare Sinod este pedeapsa lui Dumnezeu peste toată lumea atunci când 2/3 din oameni vor muri…

    Să vedem atunci ce va mai zice monahul Teodot când toți ereticii și pomenitorii de eretici vor fi prinși în moarte în felul acesta…nu va avea nimeni nicio scuză că nu a stat în Biserica Ortodoxă drept învățând CUVÂNTUL ADEVĂRULUI.

    Apreciază

  14. Loredana said, on octombrie 29, 2016 at 12:42 am

    Asta pe plan local Iar pe plan mondial

    cu subtitrare in romana.

    Apreciază

  15. iRINA said, on octombrie 29, 2016 at 8:52 pm

    cititi pe basilica.ro concluziile sinodalilor nostri referitoare la sinodul din creta! nu vi se pare ca ar trbui sa ne cautam de lucru in alta parte?CAINII LATRA,CARAVANA TRECE!

    Apreciază

    • VioletaB said, on octombrie 29, 2016 at 10:18 pm

      De pe Doxologia.ro

      Concluziile Sfântului Sinod cu privire la desfășurarea și hotărârile Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe din Creta (16-26 iunie 2016)
      29 OCTOMBRIE 2016 18:02 PATRIARHIA ROMÂNĂ

      În urma discuțiilor purtate în cadrul șdinței de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din ziua de 29.10.2016, ședință prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, membrii Sfântului Sinod au formulat și exprimat următoarele concluzii cu privire la desfășurarea și hotărârile Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe din Creta (16-26 iunie 2016).

      S-a luat act cu apreciere de participarea și implicarea substanțială a Patriarhului României și a altor membri ai delegației Bisericii Ortodoxe Române la lucrările Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe.

      S-a luat act de conținutul documentelor în forma aprobată în cadrul lucrărilor Sfântului și Marelui Sinod din Creta, respectiv, Misiunea Bisericii Ortodoxe în lumea contemporană; Diaspora Ortodoxă; Autonomia și modul proclamării acesteia; Sfânta Taină a Cununiei și impedimentele la aceasta; Importanța postului și respectarea lui astăzi; Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine, la care se adaugă Enciclica și Mesajul Sinodului. Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe nu a formulat dogme noi, canoane noi sau modificări liturgice, ci a mărturisit faptul că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească a lui Hristos.

      De asemenea, s-a luat act de faptul că textele pot fi explicitate, nuanțate sau dezvoltate de către un viitor Sfânt și Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe. Explicitarea acestora și redactarea altor documente sinodale cu teme diferite nu trebuie realizate, însă, sub presiunea timpului, ci, în cazul în care nu există consens panortodox, ele trebuie amânate și perfecționate până când se va realiza un consens.

      Biroul de Presă al Patriarhiei Romane

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.