SACCSIV – blog ortodox

SFANTUL DUMITRU

Posted in Uncategorized by saccsiv on Octombrie 26, 2016
Tagged with:

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. evtodiev said, on Octombrie 26, 2016 at 12:37 pm

  Viata Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir pentru copii:

  Apreciază

 2. Miron Lucretia said, on Octombrie 26, 2016 at 12:53 pm

  (Din cartea Sf. Isac Sirul. partea a IV-a, Capitolul 136, pag. 139)
  Aceasta este voia Duhului Sfânt, ca să fie iubiţii lui în neîncetate osteneli. Nu locuieşte duhul lui Dumnezeu în aceia care trăiesc în odihnă, ci duhul diavolului; după cum şi unul din cei ce iubea pe Dumnezeu a zis „M-am jurat, să mor în fiecare zi”. Din aceasta se observă robii lui Dumnezeu cei curaţi de ceilalţi, că aceştia trăiesc în scârbe şi strâmtorări, iar lumea în desfătare şi odihnă; pentru că nu a binevoit prea bunul Dumnezeu, ca iubiţii lui robi să aibă odihnă în această viaţă, ci mai mult a voit ca înşişi ei în scârbe, în greutăţi, în griji, în sărăcie şi goliciune, în singurătate şi datorii, în boli şi defăimări, în bătăi şi zdrobirea inimii, cu trup bolnăvicios şi chip scârbit, departe de neamuri într-o stare care nu se aseamănă cu a celorlalţi oameni, în locuinţă singuratică şi liniştită şi cu totul nevăzuţi de oameni şi slobozi de orice lucru care aduce mângâiere părintească. Pentru asta aceştia plâng şi lumea râde, aceştia suspină şi lumea se bucură, aceştia postesc şi lumea se desfătează, ziua se ostenesc şi noaptea se pregtesc de nevoinţă; sunt unii cari se dau la osteneli de bună voie şi la scârbe împotriva patimilor; alţii goniţi de oameni, alţii în pericolul patimilor pricinuite de diavoli şi de oameni. Şi unii din aceştia s-au gonit, alţii s-au ucis şi alţii se ascundeau prin crăpături. Şi se împlinea lor cuvântul Domnului care zicea, „în lume scârbe veţi avea, dar în Mine vă veţi bucura”. Căci cunoaşte Domnul, câţi trăiesc în odihnă, nu pot rămâne în dragostea Lui şi pentru aceasta i-a împiedicat de la odihnă şi de la pofte. Hristos, Mântuitorul nostru, a cărui dragoste este mai puternică decât moartea cea trupească să arate şi în noi puterea dragostei Lui. Amin

  Apreciat de 1 persoană

 3. x said, on Octombrie 26, 2016 at 1:53 pm

  De ce mai tineti calendarul papistas ? Sfintenia Sfantului Ioan Iacob Romanul nu va este de ajuns ? Oare nu stiti ca a fost si este aparatorul calendarului bun ( vechi cum zic papistasi). Daca era ceva de indreptat in calendar credeti ca Maica Domunlui sau insusi Dumnezeu nu lumina un pustinc din sf munte sau din alta parte pentru asta? Nu va este nici acum deajuns vorbele parintilor de la coferinte ca, acceptarea calendarului papistasesc este inceputul ecumenismului in BOR. Maine este cu adevarat sarbatoare sf Parascheva maine este 14 octombrie. De ce dovezi mai aveti nevoie ca sa va treziti la realitate ? Sper sa il postezi acest coment saccsiv

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on Octombrie 26, 2016 at 2:38 pm

   x

   Trebuie revenit la vechiul calendar. Nu trebuie mers la BOSV.

   Apreciat de 1 persoană

   • X said, on Octombrie 26, 2016 at 9:02 pm

    Nu trebuie mergi la BOSv ci doar sa tii calendarul bun si sf praznice si sărbători atunci cand trebuie. Ajunge cu atata falsitate oameni ar trebui sa se trezească odata.

    Apreciat de 1 persoană

 4. ioan said, on Octombrie 26, 2016 at 6:06 pm

  @ x! schimbarea calendarului nu tine de dogma si de aceea trebuia facuta ascultare. cei care au hotarat aceasta vor da raspuns in fata Mantuitorului. DAR stilistii s.au desprins de biserica(una soborniceasca si apostolica) chear daca aceasta a schimbat numararea zilelor si si.au facut ei o biserica schismatica a lor. deci stilistii sunt schismatici si rataciti, intocmai ca catolicii. ps. desigur ca ar fi bine ca BOR sa se intoarca la vechiul calendar, dar si atunci stilistii tot schismatici raman.

  Apreciază

  • vaska said, on Octombrie 26, 2016 at 11:23 pm

   Ascultarea ..ascultarea. Se aude termenul asta tot mai des mai ales din gurile conduse de putin creier. Sfintii Parinti spun clar ca ascultarea de Hristos duce in Rai , iar ascultarea de diavol in Iad. O parte din ingeri, la CADERE, au facut ascultare de Lucifer.Unde merg ei

   Apreciază

 5. stone said, on Octombrie 26, 2016 at 11:08 pm

  Din păcate Ortodoxia a naufragiat de mult timp, gravele probleme ale Bisericilor Ortodoxe persistă, deoarece conducătorii lor ascultă de masonerie, de administrații și supuse țărilor de proveniență iar legea lui Dumnezeu este călcată în picioare. După schimbarea textelor din Sfintele Scripturi, a distrugerii cărților autentice, insuflate de Însuși Duhul Sfânt, a uciderii sfinților și drepților, s-a trecut la o ortodoxie lumească, luxoasă, bisericile au devenit societăți comerciale, având doar câte o singură taină: Taina Fărădelegii. În a treia Enciclică dată împotriva înnoirilor în bisericile ortodoxe putem citi: Dacă cineva ar îndrăzni să schimbe sau să sfătuiască sau să gândească una ca acestea, singur s-a lepădat de credința lui Hristos şi singur a căzut în veşnică anatemă, pentru că a hulit împotriva Duhului Sfânt, zicând cum nu se grăieşte adevărat în cărți şi la Sfintele Soboare Ecumenice (a toată lumea), fie că sunt Papi, fie că sunt Patriarhi, fie că-s clerici, fie că sunt laici (mireni), sau îngeri din Cer. Deci ori ce adăugare sau scoatere sau schimbare de text, (că nu-i academic), reprezintă hulă împotriva Duhului Sfânt, implicit și schimbarea calendarului. Bisericile ortodoxe care nu au schimbat calendarul , însă au fraternizat cu ereticii sau cu statul, sau au încălcat Sfinte Canoane, cum ar fi a Greciei a Rusiei etc, și chiar în Romania BOSVR de la Slătioara, sunt eretice, iar ieșirea din erezii, încă se poate face prin anatema dată de sinoade la aceste erezii și trei ani toată biserica să postească cu o bucată de pâine și un pahar de apă seara, cum arată Canonul Sf, Vasile cel Mare. Și a îngăduit Dumnezeu ca inimele popoarelor să lucreze pe pământ fărădelegea, pregătind gheena iadului, pentru chinuri și osânda veșnică. Din cauza multor erezii și schisme, Biserica nu mai aude clopotul Apocalipsei, nu o înteresează de ce plânge Mântuitorul, nu o doare de durerea fiilor ei ce merg la iad, iar noi auzim doar trâmbițele apostaziei generale zi de zi și vedem luxul lor de viață în contrast cu sărăcia materială, în care a trăit însuși Dumnezeu om pe pământ, Domnul Nostru Iisus Hristos, care nu a acuzat pe nimeni, când noi l-am ucis. Timpul scurt până la Înfricoșata Judecată de Apoi, nu ne v-a ajunge să ne plângem păcatele, este momentul să ne trezim, să ne îmbrăcăm în sac, să ne despărțim de cele lumești și să ne rugăm Mântuitorului Hristos să aibă milă de noi.

  Apreciază

 6. vaska said, on Octombrie 26, 2016 at 11:27 pm

  Ioan , esti in bezna totala. Aici se vorbeste de EREZIE in BOR si matale vii cu texte ca, catolicii sunt schismatici? Esti cumva vreun consilier patriarhal?

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: