SACCSIV – blog ortodox

De ce PAMANTUL PLAT in … ILLUMINATI CARD GAME?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 24, 2016

De jocul asta desigur ca deja ati auzit. Am mai scris si eu cate ceva:

Cartea Messiah din Illuminati Card Game …

VIDEO: “The Illuminati Card Game”, un joc din 1995 ce descria evenimente din … 11.09.2001 dar si altele care vor urma

Jocul „Illuminati the New World Order” – alte detalii inca nedezbatute …

Iata o alta carte interesanta:

995625_10153097224666079_5100027453164879955_n

Foto: http://www.whale.to/c/illuminati_game.html

Asadar:

“People laugh, but the Flat Earthers know something.”

La vremea cand aparea jocul asta de carti, teoria pamantului plat nu era atat de raspandita cum e acum.

De unde stiau ca se va raspandi? De ce e in jocul asta de carti?

Pentru cei ce inca nu stiu ce-i cu teoria asta:

PAMANTUL PLAT …

 

90 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ovidiu said, on octombrie 24, 2016 at 4:08 pm

    Baietii de la saccsiv !
    In problema asta cred ca „furati curent”!
    Hai ! Incercati sa fiti mai seriosi !
    Tara arde si baba se piaptana !

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 24, 2016 at 6:48 pm

      Ovidiu

      Baga la capatana aia. Daca postez pe aceasta tema se cheama ca e importanta.

      Novie, mai ai extrem de multe de invatat.

      Apreciat de 4 persoane

      • Ovidiu said, on octombrie 24, 2016 at 7:41 pm

        Ai dreptate : eu am capațână, poate chiar bostan !
        Însă voi bateți câmpii rău de tot !
        Ce e interesant in aberațiile astea ?
        Cuplați-va Aifoanele la ISS live si stati vreo 2 ore sa vedeti ce lat e pământul !
        Când ceva e interesant, util, vital …..jos pălăria. Dar când fortati subiecte tâmpe începeti sa semanati fie cu Oreste fie cu efemeride.ro.
        Nu de alta, dar cu subiectele de genul asta o sa va atace oricine care are chef sa desconsidere blogul vostru pentru subiecte cu adevarat importante !
        Iertati limbajul, dar va credeam putin mai selectivi in Menu-ul blogului !
        Hai sa traiti !

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 24, 2016 at 7:59 pm

        Ovidiu

        Ca sa stiu cum continui discutia cu tine. Cum crezi ca e? GEOCENTRISM sau HELIOCENTRISM?

        Apreciat de 1 persoană

      • Ovidiu said, on octombrie 24, 2016 at 8:04 pm

        Grea intrebare imi puneti 🤔
        Am citit aproape jumatate din cartea românului nostru si credeti-ma ca sunt putin confuz !
        Punctul cheie e problema anotimpurilor pe care nu am prea inteles-o din perspectiva geocentrismului !
        Cu sufletul cred in geocentrism !
        Cu mintea ma zbat undeva intre cele doua 😀

        Dar mai săpăm…

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 24, 2016 at 11:22 pm

        @Ovidiu ISS live e un CGI ordinar…si poate nu te-ai prins da’ noi nu avem ifoane….cel mult telefoane mobile din alea ordinare…fara touch, fara android si alte asemenea….telefoane de pe care poti suna si trimite SMS-uri….atita avem noi….iar daca nu te-ai prins ca ISS live e un CGI ordinar…cu atit mai rau pentru tine.

        In ceea ce ma priveste pe mine strict personal am zis in repatare rinduri ca subiectul chemtrails e mult mai important decit pamintul plat…doar ca acesta nu e blogul meu deci nu eu decid…adminul decide ce crede el de cuviinta.

        Apreciat de 1 persoană

      • ManolescuBD said, on decembrie 29, 2016 at 7:22 pm

        Pe subiectul acesta, am tradus un clip prin 2010:

        Apreciază

    • sv said, on octombrie 24, 2016 at 6:59 pm

      @ovidiu
      Las-o sa arda! Burn baby ..burn..

      Apreciază

    • Paul222 said, on octombrie 25, 2016 at 1:06 am

      Omule, bag de seama ca nu pricepi implicatiile uriase ale Pamantului plat. In primul rand ar cadea Teoria Big Bangului cu planetele care s-au format in nu stiu cate miliarde de ani. Apoi s-ar narui si orice urma de credibilitate a NASA impreuna cu toate operatiunile lor (filmate in studiori). Din moment ce nimeni n-a iesit de sub firmament va fi clar ca si aselenizarea e o minciuna impreuna cu robotii de pe Marte. Apoi s-ar desfiinta ideea cu extraterestrii intrucat deodata dispare spatiul cosmic infinit plin de „posibilitati”. Geneza din Biblie devine adevarata de unde ar rezulta si ca pamantul are doar 7500 de ani. Teoria Evolutiei este o poveste pentru prosti prin urmare creationismul devine singura varianta plauzibila a existentei lumii deci brusc oamenii ar deveni credinciosi prin eliminarea posiblitatii ca totul s-a creat de la sine. Pamantu Plat inseamna din start un design creat de o autoritate superioara inteligenta, un proiect al lui Dumnezeu. Gata cu aberatiile despre miliardele de galaxii si trilioanele de planete cu posibilitati de viata pe ele intrucat cerul instelat devine un decor frumos pentru noi oamenii, nicidecum ceea ce crede acum umanitatea. Nu mai zic de toate legile fizicii care se dau peste cap, de gravitatie, teoria relativitatii, practic tot ce-am invatat vreodata se da peste cap. Si culmea, daca am ajunge la adevarul pamantului plat nu am face decat sa ne intoarcem la conceptia ebraica veche de mii de ani pentru ca pe atunci se stia adevarul insa in timp a fost ascuns de fortele oculte si inlocuit cu Globul, Globalismul, noul Univers. Indoctrinarea masiva o putem vedea cum s-a desfasurat pe tot parcursul vietii noastre. Chiar ma gandeam intr-o zi, ce tupeu pe studiourile Universal, sa-si faca logo din forma Pamantului, ca si cum ar fi al lor. Pai e al lor. E al stapanului lor, al diavolului, de la caderea protoparintilor nostri, Deci e evident ca ne vor face sa credem ca e cum vor ei, nu cum e cu adevarat.

      Apreciat de 2 persoane

      • saccsiv said, on octombrie 25, 2016 at 8:29 am

        Paul222

        Asta ar insemna ca aproape tot ceea ce stie Ovidiu, devine balast. Iar asta il sperie.

        Apreciat de 1 persoană

  2. rr said, on octombrie 24, 2016 at 4:09 pm

    Niste citate din Biblie care s-ar referii la Pamantul plat cu forma de cerc:

    „El stă în scaun deasupra CERCULUI PĂMÂNTULUI; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste; El întinde cerul ca un văl uşor şi îl desface ca un cort de locuit.” Isaia 40:22

    „Dezmierdându-mă pe ROTUNDUL PĂMÂNTULUI Lui şi găsindu-mi plăcerea printre fiii oamenilor.” Pildele lui Solomon 8:31

    Din: http://www.atlanteanconspiracy.com/2015/08/200-proofs-earth-is-not-spinning-ball.html

    Despre anotimpuri:

    „Călătoria anuală a Soarelui, de la tropic la tropic, de la solstițiu la solstitiu, este ceea ce determină lungimea și caracterul zilelor, nopților și anotimpurilor. De aceea regiunile ecuatoriale experimentează aproape pe tot parcursul anului, condiții de vară și căldură, în timp ce latitudinile nordice mai mari, și în special cele sudice, experimentează mai multe anotimpuri distincte, cu ierni aspre. Modelul heliocentric pretinde schimbarea anotimpurilor bazată pe Pământul-bilă, presupusa „înclinare axială” și „orbita eliptică” în jurul Soarelui, dar modelul lor actual eronat, ne plasează cel mai aproape de Soare (91.400.000 de mile), în ianuarie, când de fapt este iarnă, și cel mai departe de Soare (94.500.000 de mile), în iulie, când de fapt este vară pe cea mai mare parte a Pământului.”

    Declaratiile unor ingineri:

    „Declarația inginerului, W. Winckler privitoare la presupusa curbură a Pământului ce a fost publicată în Revista Pământului: «Ca inginer de mulți ani în funcție, am văzut că această idee absurdă este admisă numai în carțile școlare. Nici un inginer nu ar visa la o idee de felul acesta. Am proiectat multe mile de căi ferate și mai multe canale si această idee nu a fost nici măcar gândită, cu atât mai puțin admisă. Această idee de curbură înseamnă acest lucru – că sunt 8 picioare inalțime pentru prima milă a unui canal, și creșterea rației în raport cu pătratul distanței în mile; astfel, un mic canal navigabil pentru ambarcațiuni, să zicem 30 de mile lungime, va avea, conform regulii de mai sus o alocare de curbură de 600 de picioare. Gândiți-vă la asta, dupa care rugați inginerii de credit să nu păstreze tăcerea precum proștii. Nimic de acest fel nu este admis. Nu ne mai gândim să admitem 600 de picioare pentru o linie de cale ferată de 30 de mile sau un canal, decât să pierdem timpul încercând să facem pătrat din cerc».”

    „Un inginer inspector de treizeci de ani a publicat în Birmingham Weekly Mercury declarația: «Sunt foarte bine familiarizat cu teoria și practica ingineriei civile. Oricum bigotă unii dintre profesorii noștri,aceste măsuratori pot fi în teoria topografiei conform normelor prescrise, dar este bine cunoscut printre noi faptul că astfel de măsurători teoretice sunt INCAPABILE DE ORICE ILUSTRARE PRACTICĂ. Toate locomotivele noastre sunt concepute pentru a rula pe ceea ce pot fi considerate ca fiind NIVELE DREPTE sau PLATE. Există, desigur, înclinări parțiale sau gradienți pe ici colo, dar ele sunt întotdeauna definite cu precizie și trebuie să fie traversate cu atenție. Dar, orice se apropie de opt inchi într-o milă, crescând ca și pătratul distanței, NU A PUTUT FI PRELUCRAT DE NICI UN MOTOR CARE A FOST CONSTRUIT VREODATĂ. Luând o statie cu alta, peste toată Anglia și Scoția, s-ar putea afirma că toate platformele SUNT RELATIV LA ACELAȘI NIVEL. Distanța dintre coastele estice și vestice ale Angliei ar putea fi stabilită ca 300 de mile. Dacă curbura prescrisă a fost într-adevăr, așa cum este reprezentată, stațiile centrale la Rugby sau Warwick ar fi trebuit să fie aproape cu trei mile mai sus decât o coardă trasată de la cele două extremități. Dacă astfel a fost cazul, nu există un conductor sau fochist în Regat care să se ocupe de tren. Noi putem doar să râdem de acei cititori ai dumneavoastră care în mod serios ne dau credit pentru astfel de exploatări temerare, precum trenuri care rulează pe curbe sferice. Curbele orizontale pe niveluri sunt destul de periculoase, curbele verticale ar fi de o mie de ori mai periculoase, și cu stocul nostru rulant construit așa cum este în prezent este fizic imposibil».”

    In legatura cu perspectiva:

    „Dacă Pământul chiar ar fi o bilă mare cu 25.000 de mile în circumferință, orizontul ar fi curbat în mod evident chiar și la nivelul mării, și orice este la orizont sau se apropie de acesta, va părea că se înclină puțin în spate din perspectiva ta. Clădirile îndepărtate de-a lungul orizontului ar arata toate ca Turnul înclinat din Pisa, acesta fiind departe de observator. Un balon cu aer cald, decolând apoi plutind constant în derivă departe de tine, pe un Pământ-bilă ar părea încet și constant că se înclină în spate mai mult și mai mult pe parcurs ce zboara mai departe, partea de jos a coșului începe treptat să se vadă ca fiind partea superioră a balonului ce dispare din vedere. În realitate, oricum, clădiri, baloane, copaci, oameni și orice se află la unghiuri drepte față de sol/orizont rămân neschimbate, indiferent de distanța sau înălțimea la care se află observatorul.”

    Niste experimente facute de unii:

    „Experimentele lui Samuel Rowbotham făcute la nivelul Vechiului Bedford au dovedit în mod concludent că apa canalului este complet plată pe o întindere de 6 mile. Prima oară el a stat canal cu telescopul lui ținut cu 8 inch deasupra suprafeței apei, apoi prietenul său într-o barcă cu un steag înalt de 5 picioare, a navigat cele 6 mile depărtare. Dacă Pământul ar fi fost o bilă cu 25.000 de mile în circumferință, navigarea celor 6 mile de apă ar fi trebuit să cuprindă un arc cu o înălțime de exact 6 picioare în mijloc, astfel încât întreaga barcă și steagul ar fi trebuit în cele din urmă să dispară, când, de fapt, întreaga barcă și steagul au rămas vizibile la aceeași înălțime pentru întreaga călătorie.”

    „Într-un al doilea experiment Dr. Rowbotham a fixat steagurile la o înălțime de 5 picioare de-a lungul țărmului, unul la fiecare marcaj de milă. Apoi folosind telescopul lui montat la o înălțime de 5 picioare, chiar în spatele primului steag, a privit peste vârfurile tuturor celor 6 steaguri care erau aliniate într-o linie perfect dreaptă. Dacă Pământul ar fi fost o bilă cu 25.000 de mile în circumferință, steagurile ar fi trebuit să se scufunde progresiv după prima linie de vedere stabilită, după a doua ar fi trebuit să coboare cu 8 inch, după a treia cu 32 de inch, după a patra cu 6 picioare, după a cincea cu 10 picioare și 8 inch, și după a șasea cu 16 picioare și 8 inch.”

    „Încă un citat al lui Dr. Rowbotham: «Pe malul de langă Waterloo, la câteva mile spre nord de Liverpool, un telescop bun a fost fixat, la o altitudine de 6 picioare deasupra apei. Acesta a fost direcționat spre un vapor mare care ieșea din râul Mersey și naviga către Dublin. Treptat, vârful catargului de pe nava ce se îndepărta a ajuns mai aproape de orizont, până când, la o anumită lungime, după ce s-au scurs mai mult de patru ore, a dispărut. Viteza obișnuită de navigatie a vapoarelor către Dublin a fost exact opt mile pe oră; astfel încât nava ar fi la cel puțin treizeci și două mile distanță atunci când vârful catargului a ajuns la orizont. Înâlțimea de 6 picioare a telescopului ar avea nevoie de trei mile pentru a fi eliminată de convexitate, care ar omite douăzeci și nouă de mile, al cărui pătrat, înmulțit cu 8 inch, rezultă 560 de picioare; scăzând 80 de picioare din înălțimea catargului principal, aflăm că, în conformitate cu doctrina rotunzimii, vărful catargului de pe vaporul din larg ar fi trebuit să fie cu 480 de picioare sub orizont. Multe alte experimente de acest tip au fost făcute asupra vapoarelor ce călătoreau pe mare, și întotdeauna au dat rezultate în întregime incompatibile cu teoria că Pământul este un glob ».”

    „Dr. Rowbotham a efectuat multe alte experimente folosind telescoape, nivele de spirit, sextante și „teodolite”, instrumente speciale de precizie folosite pentru măsurarea unghiurilor în plane orizontale sau verticale. Prin poziționarea lor la înălțimi egale, îndreptate unul câtre altul în mod succesiv, el a dovedit iar și iar că Pământul este perfect plat pe mile întregi, fără nici un inch de curbură. Descoperirile sale au provocat destulă agitație in comunitatea științifică și mulțumită celor 30 de ani ai eforturilor lui, forma Pământului a devenit un subiect fierbinte de dezbatere în jurul secolului al XIX-lea.”

    Despre directiile in care curg raurile:

    „Râurile merg în jos spre nivelul mării găsind cel mai simplu curs, nord, sud, est, vest și toate celelalte direcții intermediare de pe Pământ, în același timp. Dacă Pământul ar fi fost cu adevărat o bilă rotativă, atunci multe dintre aceste râuri ar curge imposibil în sus, spre exemplu Mississippi în cele 3000 de mile ale lui ar trebui să se urce 11 mile înainte de a ajunge în Golful Mexic.”

    „O porțiune a râului Nil curge o mie de mile, cu o scădere de doar un singur picior. Anumite părți din Congo din Africa de Vest, în funcție de presupusa înclinație și mișcarea Pământului-bilă, ar curge uneori în sus și alteori în jos. Acest lucru ar fi si în cazul râului Parana din Paraguay și alte râuri lungi.”

    Despre magnetismul Pamantului:

    „Așa-numitul „Polul Sud” este pur și simplu un punct arbitrar de-a lungul gheții Antarctice marcat printr-un simbol de frizerie cu roșu și alb ce are un Pământ-bilă de metal în vârf. Acest Pol Sud Ceremonial nu este, desigur, actualul Pol Sud, pentru că, oricum, actualul Pol Sud ar putea fi confirmat și demonstrat cu ajutorul unei busole, aratând nordul ca fiind la 360 de grade în jurul observatorului. Din moment ce această performanță nu a fost niciodată atinsă, modelul rămâne pură teorie, împreună cu scuza unității care presupune că polii geomagnetici se mișcă constant în jur, făcând verificarea afirmațiilor lor imposibilă.”

    „Magneți inel de tipul celor folosiți în difuzoare au un Pol Nordic central, și polul opus „Sud”, toate punctele fiind de fapt de-a lungul circumferinței exterioare. Acest lucru demonstrează perfect magnetismul Pământului nostru plat, în timp ce presupusa sursă a magnetismului în modelul Pământului-bilă este emisă dintr-un presupus miez magnetic topit, din centrul bilei, despre care ei pretind în mod convenabil că provoacă mișcarea constantă a ambilor poli, astfel, sustragându-se verificării independente a celor doi „poli ceremoniali”. În realitate, în operațiunea rusă cu cel mai adânc foraj din istorie, numită „Kola Supra-Adânc”, a reușit să obțină o adâncime de doar 8 mile, astfel că straturile întregului model al Pământului-bilă predat în școli, arătând o crustă, o mantă exterioară, o mantă interioară, un miez exterior și un miez interior, sunt toate pure speculații deoarece nu am pătruns niciodată dincolo de crustă.”

    In Experimentul din Siberia facut de rusi in care se zice ca a fost inregistrat iadul, a fost sapata o gaura de 14.4 km care inseamnsa vreo 8.9 mile, adancimea ar fi ceva mai mare, iar ei ziceau ca la un moment dat, nu mai stiu la ce adancime, burghiul si-a accelerat rotatiile la maximum, sa fi patruns ei cumva dincolo de crusta ?

    Despre ocolul Pamantului:

    „Nu există puncte fixe de „est” sau „vest”, la fel cum nu există nici un punct fix „Sud”. PolulNord central este singurul punct fix dovedit pe Pământul nostru plat, sudul fiind toate liniile drepte de la pol spre exterior, iar estul și vestul fiind cercuri concentrice aflate la unghiuri drepte constante de 90 de grade față de pol. O navigare pe circumferița Pământului către vest, este prin urmare, o plimbare în jurul stelei Polaris, care se va afla continuu pe partea dreaptă, în timp ce o navigație pe circumferință către est, este o plimbare în jurul stelei Polaris, care se va afla mereu pe partea stângă.”

    Apreciat de 2 persoane

    • Ionut said, on octombrie 25, 2016 at 10:23 am

      Intr-adevar, calculele sunt corecte. Daca se ia in considerare o distanta de 10 km, circumferinta de 40000 km si raza de 6371 km, rezulta o inaltime a arcului de cerc fata de coarda corespunzatoare de 1,96 m.
      Pentru o distanta de 100 km, rezulta o inaltime de 196 m.
      Acum, cineva care locuieste pe malul marii si are un binoclu performant sau o luneta buna poate sa confirme sau sa infirme. Ideea e sa gaseasca o zi in care marea sa fie cat de cat linistita si sa nu fie ceata si sa observe vapoarele din larg. Marturisesc ca eu n-am avut niciodata la mine un binoclu bun. Se vedeau vapoare in larg, dar imaginea lor era cu atat mai incetosata cu cat erau mai departe.
      Ar fi interesant de vorbit cu cineva care lucreaza in port, ar avea mai multe date, gen directia pe care circula un anumit vapor, viteza de deplasare, dimensiunile lui. Daca e urmarit un vapor dupa ce pleaca din port si pana cand se pierde in zare, cred ca s-ar putea trage o concluzie.

      Apreciază

      • tataia said, on octombrie 25, 2016 at 2:20 pm

        Evident ca sint corecte! Chiar credeai ca toti cei care sustin ca pamintul e plat sint prosti care nu au dat pe la scoala? Au facut oamenii masuratori si au observat…dar nu i-a bagat nimeni in seama. 500 de ani de indoctrinare si indobitocire sint cam greu de dat la o parte de catre unii….

        Apreciat de 1 persoană

      • Gabriel M. said, on octombrie 25, 2016 at 10:42 pm

        tataia

        Cineva a facut un experiment cu un telescop si a calculat cu precizie distantele. Iata concluzia :

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 26, 2016 at 12:29 am

        @ Gabriel M…Hm…poate. Dar vad ca ei iau in calcul si „refractia” luminii si poate formula aceea nu functioneaza asa cum ni se spune. Poate e o pacaleala. In fine au facut si altii experimente si li s-a parut ca se vede mai mult decit ar trebui sa permita „curbura” pamintului…pina una alta ar trebui sa refacem si noi experimentul pentru a trage o concluzie! Dar eu unul nu am telescop…si apoi la cit e de imbicsit aerul de la chemtrails ma indoesc ca am mai putea vedea ceva la distantele acelea.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 26, 2016 at 9:23 pm

        tataia

        Frate, eu nu inteleg si te rog sa-mi explici. In clip se spune ca “se stie ca lumina e curbata”
        Eu insa de la scoala asa stiu:
        În mediile omogene și izotrope lumina se propagă în linie dreaptă.
        Refractia nu are nici o treaba cu vreo curbura. Refracția luminii este fenomenul de schimbare a direcției de propagare a luminii la trecerea dintr-un mediu optic în alt mediu optic. Adica isi schimba directia dar mai apoi tot dreapta e. Iar in cazul acelor stalpi oricum nici despre refractie nu e vorba, deoarece atat ei cat si omul cu luneta sunt in acelasi mediu.

        Ce-mi scapa?

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 26, 2016 at 4:28 pm

        @Gabriel M Chiar imi place cind cineva vine sa combata cu argumente logice, rationale si care pot fi observate de omul de rind cu aparatura de care acesta dispune…uite chiar un clip referitor la combaterea celor care sustin ca pamintul e plat:

        Acolo aia zic ca prin astfel de experimente efectuate la distante mari pe mare se OBSERVA CURBURA a pamintului doar ca nu atit de multa curbura cum ne spun cifrele oficiale referitoare la dimensiunile pamintului. Cei din clipul tau explica acesta diferenta de curbura prin „refractia luminii”. Explicatie cusuta cu ata alba…lumina merge drept din cite stiu eu..iar daca ar fi sa se curbeze din cauza refractiei ar face-o exact invers…adica nu urmind curbura pamintului ci invers. Oricine stie „mirajul” acela in care, intr-o zi torida de vara la mare distanta pe sosea se observa o balta in care se reflecta masinile care vin inspre noi…De aceea mirajul e intotdeauna inversat…aerul din vecinatatea solului este intotdeauna cel mai cald iar straturile superioare din ce in ce mai reci. Deci eu am impresia ca acestia explica prin „refractie” diferenta de curbura observabila….ceea ce nu e ok dupa mine. Ok, se observa o curbura a pamintului, doar ca nu atit de mare cit ne spun astia. Si asta ce inseamna? Ca pamintul e mult mai mare decit este recunoscut oficial….Poate acolo ce au descoperit ei in Antarctica…Poate antarctica e imensa…de 30 de ori mai mare decit apare pe globurile pamintesti…etc, nu pot decit sa speculez.

        Pot sa traiesc si cu ideea ca traim pe un pamint sfera dar mult mai mare decit credem. Motorul credintel male in Dumnezeu, in Inviera Mintuitorului nu sint conditionate de aceasta teorie a pamintului plat…asa cum afirma cei din clipul de mai sus…

        Dar revenind la clipul de mai sus..hai sa analizam in amanunt ce zice…cica acum de cind au introdus isteria asta cu pamintul plat (iluminatti n.n.) vor incepe multi sa creada in Dumnezeu…iar apoi cind li se vor prezenta dovezi de netagaduit ale pamintului sferic credinta lor va fi zdrobita…asta se intimpla atunci cind nu esti tare in credinta…contradictia insa provine din faptul ca la ora actuala elitelor nu le este de folos ca lumea sa fie atee.

        Apoi tot ei mai explica cum ca anumite scapari ale celor de pe statia orbitala internationala, faptul ca in logo-ul NATO si in multe filme se foloseste simbolistica referitoare la pamintul plat au fost complet intentionate si planuite din timp deoarece illuminatii stiau ca vor juca aceasta carte. Ok…este o explicatie rezonabila. Doar stim ca oamenii ca ei isi planifica cu mult timp inainte orice miscare ca un jucator de sah versat…Suna plauzibil.

        Apoi ca baloanele meteo infatiseaza un pamint plat…nu se ridica suficient de sus pentru a observa curbura pamintul. Ok, e plauzibil. Apoi faptul ca zborurile comerciale nu apar pe Flight radar cind se afla deasupra pacificului ca cica acele date nu sint furnizate de turnurile de control ale zborurilor ci de contributia cetatenilor de rind…Ok…posibil..pina una alta nu stiu cine furnizeaza localizarea aeronavelor civile pe site-ul flightradar.

        Apoi argumentul acela cum ca daca pamintul s-ar roti un avion are trebui sa ajunga mai repede la cursa de dus decit la cea de intors…oricum absurd. NU dovedeste in nici un fel ca pamintul se roteste sau nu…evident flat earth-erii care sustin asa ceva nu stiu fizica si nu au dat pe la scoala…Iar daca se roteste sau nu nu are foarte mare legatura cu forma…Bine bine, daca se roteste TREBUIE sa fie bila dar daca sta pe loc nu inseamna ca neaparat ca e plat. Desi nu ar mai fi nevoie de bila…iar Dumnezeu nu a creat nimic fara un rost…Adica nu cred ca Dumnezeu crea pamintul ca o bila daca se putea mai simplu de atit…

        Dar apoi incep cu dispozitive antigravitationale, cazul Roswell, extraterestri si alte aberatii. Si in acest fel isi cam pierd credibilitatea in fata mea intrucit noi, ca niste crestini ce sintem stim ca nu exista extraterestri, milioane de planete si galaxii si alte asemenea.

        Cu totii stim ca illuminatii sint mari maestri ai manipularilor. Iar Youtube a fost un insttrument de manipulare a maselor destul de bun pentru ei…Imi aduc aminte doar citeva miscari de mai mare amploare. Poate ma ajutati si voi sa imi improspatati memoria. Mai acum citiva ani au dezlantuit ateii….care faceau clipuri la greu pe Youtube cum ca nu exista Dumnezeu, ca cei care cred sint prosti, ca s-a demonstrat statistic ca in cazul a doua esantioane diferite de persoane internate in spital cu boli grave…pentru primul esantion s-au rugat zi si noapte familiile, rude preoti iar pentru ceilalti nu s-a rugat nimeni..procentele de vindecare respectiv de mortalitate au fost identice…etc..Si dupa citiva ani ca prin minune ateii au tacut. Cred ca voiau sa infurie crestinii….sau ceva de genul.

        Apoi la ceva timp a aparut miscarea pamintului plat…nu se poate sa nu fi auzit de ea decit daca nu stii ce este acela internetul…apoi efectul Mandela, apoi padurile uriase si uriasii de dinainte de potop…etc. Citeodata am impresia ca astia ne prostesc ca pe niste copii mici. Nici nu ai cum sa crezi in toate aceste teorii intrucit unele se bat cap in cap. NU imi dau seama cum ar putea fi reale simultan si pamintul plat si efectul Mandela…deoarece par complet opuse…dar pina una alta cel mai important pentru noi este faptul ca pamintul plat are sustinere Scripturistica…si de aceea pina nu analizam in amanunt si pe toate partile toate argumentele pro sau contra consider acesta dezbatere in continuare deschisa.

        Apreciază

      • Gabriel M. said, on octombrie 26, 2016 at 8:42 pm

        tataia

        PAREREA MEA in legatura cu pamantul plat este urmatoarea.
        In ambele variante nu poate fi tagaduita maretia si puterea Dumnezeului celui viu care a creat pamantul cerul marea si toate cate sunt in ele.

        argumente pro pamant plat:

        – orice racheta legata de o camera trimisa in spatiu de un amator sa filmeze pamantul , pe la 30 mii km se loveste de cevasi brusc isi opreste rotatia. (exemplu: https://www.youtube.com/watch?v=IAcp3BFBYw40 )

        – orice balon cu camera pe el se sparge la aceeasi altitudine ca si cum ceva il opreste sa treaca mai departe inexplicabil: vezi la minutul 6:24 https://www.youtube.com/watch?v=SnE1JLryOd8

        intradevar stelele sunt invizibile din satiu si nu merge prosteala cu diafragma camerei , pur si simplu nu se vad. ar trebui sa fie plin de culori si galaxii daca si de pe pamant se vad cand e bezna .

        – avioanele ocolesc foarte mult ca sa ajunga la destinatie. ele parcurg aproape dublul distantei uneori sub pretextul ca trebuie s aalimenteze de undeva de prin nord. in fine traiectoriile lor dublate se aseaza perfect pe harta unui pamant plat deoarece toate rutele ar fi scurtate prin nordul planetei mai exact prin centrul hartii.

        – nu s-a ajuns la polul sud si se interzice orice calatorie e acolo deci e ceva si cu polul asta sud

        – nasa ar avea tot interesul sa ne bage pe gat teoria universului infinit pentru ca asa am crede mai usor in existenta unei planete cuviata pe ea si implicit ne-ar baga pe gat extraterestrii mult mai usor.

        -razele soarelui uneori se vad printre nori ca nu sunt paralele intre ele ca si cum soarele ar fi mult mai aproape de pamant.

        -rotatia soarelui si a lunii si eclipsele , anotimurile si calendarul stau perfect in picioare si in cazul teoriei pamantului plat.

        – am urmarit o perioada cu atentie „live-urile” de pe statia ISS si se pare ca sunt niste facaturi ipocrite. Pana si cosmonautii aia daca ii urmaresti cu atentie se prefac ca lucreaza si ca repara . doar se invartesc si tot schimba de la unul la altul cate un cablu sau cate o piesa. Pur si simplu pierd timpul in spatiu si se vede clar ca ei sunt pusi acolo ca sa fca show. In plus imaginile se repeta si nu sunt live.

        -satelitii pot fi inlocuiti foarte usor de milioanele de stalpi plini cu antene de emisie si receptie. Si e clar ca in oceane si mari nefiind niciun stalp cu antene GSM nu exista nici semnale de la avioane. Acest lucru in cazul satelitilor reali nu ar fi nici o problema. pentru un satelit din spatiu nu poate fi un obstacol un ocean.

        – intotdeauna mi s-a parut ca exploziile solare au o viteza exagerat de mare in comparatie cu marimea soarelui. acele unde de particule explodeaza pe soare si se retrag inapoi pe crusta lui atat de repede incat sfideaza marimea lui. Si daca intradevar aia e viteza unei radiatii raportate la marimea soarelui, atunci lumina nu ar mai parcurge in 8 minute distanta soare pamant ci doar in cateva secunde.

        argumente din Biblie:
        „…soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui. ” Matei 24:29

        „… Iar oamenii vor muri de frică şi de aşteptarea celor ce au să vină peste lume, căci puterile cerurilor se vor clătina. ” Luca 21:26

        Si sigur mai stiam cateva argumente solide dar se pare ca nu imi vin acum in minte. o sa completez mai tarziu sunt foarte obosit acum.

        Oricum desi e un subiect important asta cu pamantul plat nu cred ca ne influienteaza mantuirea pt ca Dumnezeu ne-ar fi spus despre asta. Dar sa nu uitam ca faptele noastre si credinta cea dreapta in Hristos ne mantuiesc si nu forma amantului.
        Fiti siguri cu totii ca e o chestiune de timp pana vom afla adevarul curat despre toate astea. 🙂

        Doamne ajuta!

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioana said, on octombrie 26, 2016 at 10:42 pm

        Dar de un pamant semisferic, sfert de sfera etc. sau cu o curbura mai mica sau mai mare ce parere aveti ? Mi-am amintit de un comentariu mai vechi al fratelui carlos.

        Nu stiu daca pamantul trebuie sa fie musai plat sau sferic. Poate fi si oarecum bombat, ca un corp cu baza plana in forma de cerc. De fapt nu poate fi in mai multe feluri, dar noi inca nu putem arata in cele mai mici detalii care este forma lui exacta si astfel Dumnezeu ne smereste, El este creatorul nostru si noi oamenii nu putem sa patrundem toate tainele zidirii sale, chiar daca ne laudam cu tehnologie si descoperiri asa-zis ” stiintifice „. Stiinta fara Dumnezeu duce la distrugere…

        Referitor la cele ce ziceam m-au pus pe ganduri aceste versete:

        Cartea lui Iov

        Capitolul 26
        1. Atunci Iov a răspuns şi a zis:
        2. „În ce chip ajuţi tu pe cel ce este fără de putere şi sprijini braţul care a slăbit?
        3. Cum ştii tu să sfătuieşti pe cel lipsit de înţelepciune şi ce belşug de ştiinţă ai dat pe faţă?
        4. Către cine ai îndreptat tu cuvintele tale şi al cui duh grăia prin gura ta?
        5. Înaintea lui Dumnezeu, umbrele răposaţilor tremură sub pământ, iar apele şi vietăţile din ape se înspăimântă.
        6. Împărăţia morţilor este goală înaintea Lui şi adâncul este fără acoperiş.
        7. El întinde miazănoaptea peste genune; El spânzură pământul pe nimic.
        8. El închide apele în norii Săi şi norii nu se rup sub greutatea apelor.
        9. El acoperă faţa lunii pline, desfăşurând asupra ei norii Săi.
        10. El a tras un cerc pe suprafaţa apelor, până la hotarul dintre lumină şi întuneric.
        11. Stâlpii cerului se clatină şi se înspăimântă la mustrarea Lui.
        12. Cu puterea Lui El a despicat marea şi cu înţelepciunea Lui a sfărâmat furia ei.
        13. Suflarea Lui înseninează cerurile şi mâna Lui străpunge şarpele fugar!
        14. Şi dacă acestea sunt marginile din afară ale înfăptuirilor Sale, cât de puţin lucru este ceea ce străbate până la noi! Dar tunetul puterii Sale, cine ar putea să-l înţeleagă?”

        “Astazi a fost spânzurat pe lemn Cel ce a spânzurat pe ape.
        Cu cununa de spini a fost încununat Împaratul îngerilor.
        Cu porfira mincinoasa a fost îmbracat Cel ce îmbraca cerul cu nori.
        Lovire peste obraz a luat Cel ce a slobozit în Iordan pe Adam.
        Cu piroane a fost pironit Mirele Bisericii.
        Cu sulita a fost împuns Fiul Fecioarei.
        Închinamu-ne patimilor Tale, Hristoase. Arata-ne noua si slavita învierea Ta!”

        Versetele despre „spanzurarea pamantului” m-au facut sa ma gandesc ca e posibil ca pamantul sa fie oarecum bombat, ca o movila asezata pe apa, e doar o proiectie de-a mea, la care m-am gandit vazand desenele de mai jos…

        carlos said, on ianuarie 15, 2016 at 12:25 pm

        http://heiup.uni-heidelberg.de/journals/index.php/transcultural/article/view/6127/2962

        http://heiup.uni-heidelberg.de/journals/index.php/transcultural/article/viewFile/6127/2962/9217

        http://heiup.uni-heidelberg.de/journals/index.php/transcultural/article/viewFile/6127/2962/9218

        Codex Sinaiticus graecus 1186, desene de sfantul Cosma, doctorul fara de arginti. „

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 27, 2016 at 2:17 am

        @saccsiv Lumina merge drept in mediile omogene, ideea era ca aerul nu este intotdeauna perfect omogen. In anumite situatii se stratifica, se formeaza straturi de temepraturi diferite si evident densitati diferite. Si atunci lumina isi schimba directia la trecerea dintr-un mediu mai dens in altul mai putin dens si invers. Este binecunoscut mirajul care apare intr-o zi torida de vara pe sosea cind in fata noastra la o distanta mai mare ni se pare ca vedem o balta in care se reflecta masinile care vin din sens opus….Evident balta nu exista, este un miraj. ZIc ca in cazul acelui clip nu tine explicatia…pentru ca 1 mirajul e intotdeauna inversat. 2 Chiar si in cazul mirajului nu toate razele de lumina se curbeaza….doar unele. Altele vin drept. Daca s-ar curba toate am vedea doar reflexia masinii in balta inexistenta nu am mai vedea si masina reala in pozitia in picioare. In momentul in care vin ei cu o formula si postuleaza ca atita se curbeaza lumina deja nu e bine. Pentru ca introduc in ecuatie o variabila asupra careia nu avem control. Si pe care o pot trage ei din condei ca se la iasa raza pamintului cit vor ei.

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on octombrie 27, 2016 at 9:06 am

        tataia

        Exact.

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 28, 2016 at 2:34 am

        @Gabriel M @saccsiv. In completare asa vrea sa mai adaug si ca teoria pamintului plat sustine de asemenea si faptul ca, intr-adevar, un obiect indepartat observat de la o distanta suficient de mare pe deasupra marii cu ajutorul unui telescop puternic are o portiune „scufundata” in mare…Cu alte cuvinte nu il vedem in intregime, dar aceasta nu este din cauza curburii pamintului ci din cauza perspectivei, lucru care poate fi probat usor deoarece daca utilizam un instrument optic care mareste si mai mult obesrvam ca acea portine „scufundata” devine si mai mica…

        @ioana Desigur pina la probe contrarii si teoriile tale sint perfect valide. Eu nu am spus ca lumea trebuie sa creada orbeste intr-un pamint plat. Pur si simplu cu ajutorul unor experimente simple, realizabile cu mijloace aflate la indemina omului de rind se observa neconcordante in ceea ce priveste forma si/sau dimensiunile pamintului cu cifrele oficiale. De aceea teoria oricui poate fi la fel de buna ca si cea a pamintului plat.

        Apreciază

      • Ionut said, on octombrie 28, 2016 at 12:18 pm

        M-am gandit mai mult la cateva dintre problemele expuse si am tras ceva concluzii.
        In primul rand, sunt de aceeasi parere cu Gabriel, adica nu trebuie sa ne cladim convingerile pe teoriile astronomice. La un moment dat s-ar putea sa primim o dovada clara ca teoria pe care am considerat-o a fi valabila e falsa si atunci ce facem? Se prabuseste totul?
        Faptul ca pamantul e sau nu plat nu ne scuteste de respectarea unor principii (sa nu minti, sa nu furi, sa nu fii desfranat). Cred ca forma Pamantului nu influenteaza si, mai ales, nu trebuie sa influenteze mantuirea. E posibil sa nu intelegem multe lucruri din matematica, biologie, astronomie, dar cred ca practic e imposibil sa nu intelegi porunca „sa nu furi” .
        Mai mult, gandindu-ne prea mult la astfel de lucruri, pierdem din vedere altele, mai importante si ne obosim mintea inutil. Atat timp cat nu avem la dispozitie niste mijloace tehnice de investigare, nu putem face altceva decat sa acceptam punctele de vedere ale unora sau altora si sa le trecem prin filtrul ratiunii. Sau sa le ignoram pur si simplu.

        Mie mi se pare mult mai logica teoria Pamantului rotund. Faptul ca razele soarelui se vad divergente printre nori, tine de perspectiva, sunt niste linii aproape paralele care par a se intalni. Ce avem de fapt? Avem un glob luminos, cu o dimensiune aparenta de vreo 2 cm, si avem peisajul de la nivelul solului, cu o deschidere aparenta de vreo doi metri (daca tii in mana o rigla si incerci sa o asezi intre ochi si peisajul din fata ta, se suprapune). In concluzie, ai de unit, aparent, un glob luminos de vreo 2 cm, cu o baza de vreo 2 m, iar ceea ce iti apare e un fel de triunghi. Fie ca globul luminos cu o dimensiune aparenta de 2 cm e de fapt la 1 milion sau la 200 de milioane de km, perspectiva e aceeasi, adica un fel de triunghi.

        Faptul ca avioanele care pleaca din emisfera sudica fac escala in nord, e o ciudatenie de care n-am mai auzit pana acum si nu m-am documentat. O posibila explicatie ar fi ca nu renteaza o cursa sud-sud si ca exista mult mai multi calatori care merg din America de Sud in Europa si viceversa, precum si din Europa in Australia si viceversa, decat calatori care merg din America de Sud in Australia. Dar asta e o posibila explicatie pe care am gasit-o fara sa ma fi documentat in vreun fel in legatura cu problema asta.

        In legatura cu clipul in care sunt observate turnurile termocentralei, explicatia legata de „curbarea” luminii e fortata. Nu cred ca variaza atat de mult indicele de refractie incat sa fie vorba de devierea razei de lumina. Daca datele problemei sunt corecte, inaltimea „ascunsa” a turnurilor variaza foarte mult in functie de conditiile de observare, de fapt conteaza daca observatorul e la 1m sau la 2m de nivelul apei, sau daca se afla la o ditanta de 41 sau 47 km. Pentru masuratori afectate de o eroare cat mai mica e nevoie de o foarte buna vizibilitate si e nevoie ca apa sa fie linistita.

        In fine, cred ca dovada cea mai buna in privinta formei pamantului, pe care o poate gasi un observator nedotat cu mijloace tehnice, ar fi observarea constelatiilor, si anume, care sunt vizibile din sud si care sunt vizibile din nord.

        Apreciat de 1 persoană

  3. Iuliana said, on octombrie 24, 2016 at 5:37 pm

    Iertare ca este poate un pic off-topic, dar are legatura cu vremurile pe care le traim, desi nu chiar direct cu jocul:
    Stiti ceva despre acest articol? Am dat acum peste el: http://www.ganduridinierusalim.com/va-incepe-mania-lui-dumnezeu-am-atins-limita-profetie-a-cuviosului-iosif-vatopedinul-despre-razboiul-ce-va-sa-vina/

    Ma intriga urmatoarea afirmatie, referiotare la al 3-lea razboi mondial: „După această „epurare” va urma o mare renaştere a ortodoxiei, nu numai în Rusia, ci peste tot în lume. Dumnezeu îşi va arăta binecuvântarea Sa, ca şi în primele secole de creştinism. Atunci oamenii se duceau la Dumnezeu cu inimă deschisă. Aceasta va dura pentru 3-4 decade (decenii), apoi dictatura lui Antihrist va începe brusc.”

    DE CE apar acele 3-4 decenii de bunastare crestina dupa razboi? …in conditiile in care in majoritatea celorlalte profetii de la Sfintii Parinti dupa razboi incep cei 7 ani antihristici direct. Acele decenii nu-s precizate nici in Cartea Apocalipsei dupa Ioan, din cate stiu.

    Este site-ul de neincredere?
    Au fost „adaptate” cuvintele parintelui?

    …am mai observat aceasta parere intr-o editie recenta a cartii „Semnele vremurilor din urma” a parintelui Paisie Aghioritul, unde la pag 57 (editia 2013, editura Egumenita) spune: „Acum va fi ca o ploaie repede, ca o scurta stapanire a lui antihrist. Dupa aceea, va manca o papara de la Hristos, se vor cutremura toate neamurile si va veni pacea in lume pentru multi ani. […] Oamenii se vor intoarce la Hristos si va veni o pace duhovniceasca in toata lumea pentru multi ani.” Si continua la pag. 58 cu „Drumurile se vor umple de locuri de inchinaciune. Pe dinafara autobuzele vor avea icoane. Toti oamenii vor crede […]” …asta contrazice un pic cam mult vremurile de necredinta pe care le traim si care nu se vor imbunatati, ba din contra. …

    Textul parintelui Paisie il citisem acum vreo 2 ani intr-o editie mai veche de la „Cuvinte duhovnicesti”, volumul 2, unde insa NU aparea aceasta mentionare a „anilor de glorie a crestinismului” de dupa al Treilea Razboi Mondial. Este o MANIPULARE VOITA a celor de la edituri?
    Cum mai putem da carti celor cunoscuti, cand „cei bine intentionati” deja au umblat masiv la ele?? Am prieteni si rude care spun ca nu tot ce e pe internet e de incredere, ca oricine poate scrie, cum stii ca e adevarat? …si atunci, hai sa le iau carti, sa vada acolo! …dar daca cartile sunt deja modificate, asa prin partile esentiale?

    Stiti va rog despre cele 2 pareri legate de vremurile pe care le traim, ale cuviosului Paisie Aghioritul si Iosif Vatopedinul?
    Multumesc,
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 24, 2016 at 7:26 pm

      Iuliana

      NU CRED ca va veni vreun imparat bun care sa invinga fortele raului, dupa care sa mai domneasca zeci de ani, apoi de nicaieri sa apara si antihristul …

      https://saccsiv.wordpress.com/2014/06/17/nu-cred-ca-va-veni-vreun-imparat-bun-care-sa-invinga-fortele-raului-dupa-care-sa-mai-domneasca-zeci-de-ani-apoi-de-nicaieri-sa-apara-si-antihristul/

      Apreciază

      • Iuliana said, on octombrie 24, 2016 at 9:29 pm

        Nici eu nu cred ca va fi acea perioada de „inflorire”. Asta imi este clar. Si parintele duhovnic mi-a spus ca traim perioada cea mai de pe urma a vremurilor din urma (etapa apocaliptica a spus dansul) si ne pregateste cum poate …si cat pricepem si noi.

        Intrebarile mele vizau daca:
        1. Site-ul acela este detinut de ortodocsi mai mult sau mai putin bine intentionati. Adica daca tu si alti frati de aici stiti ceva despre el. Macar sa stiu unde sa nu mai citesc.

        2. Daca a mai observat cineva schimbari in carti, cum este cea cu cele 2 editii ale parintelui Paisie (una recenta in care spune despre anii „buni” de dupa razboi… Asta m-a mirat sa citesc in cartea parintelui, caci stiam din alte scrieri si filmulete cat este de anti-cip, anti-ecumenism si a avertizat ca traim vremurile CELE mai de pe urma).

        3. Daca stiti de vreo editie a cartii FARA paragraful cu 30-40 de ani. Pentru ca unele rude si prieteni nu au incredere in siteuri si prefera sa vada materiale tipografiate „old fashioned way” tip carte.

        Multumesc si iertare daca nu m-am facut bine inteleasa initial.

        Apreciază

      • kosma said, on octombrie 24, 2016 at 9:33 pm

        Frate Vasile, iti pretuiesc opiniile, nu polemizez, dar vreau sa iti citez din spusele Par. Justin, un interviu din august 2010, rev. Atitudini nr 12 pagina 36, am revista-unde nu cred ca maica Fotini ar fi avut curaj sa denatureze mesajul, caci parintele traia si citea revista-
        „Credeti ca vom prinde vremrile apocaliptice?
        Par. Justin: „Acum este de abia inceputul durerilor. Dar va veni un razboi aprig, si dupa razboi trebuie sa fie acei 30 ani de pace, dupa care se va incorona antihrist. Dar razboiul deja a inceput.”
        Exista pericolul ca unii sa-l confunde pe antihrist cu vre-un personaj pozitiv, dar asta nu trebuie sa ne faca sa nu acceptam profetiile.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 24, 2016 at 10:45 pm

        kosma

        Nu vor fi zeci de ani de pace ortodoxa dupa marele macel. Dupa marele macel va fi antihristul si apoi Parusia. Asta spun profetiile:

        LISTA PROFETII

        https://saccsiv.wordpress.com/2014/12/15/lista-profetii/

        Apreciază

      • Iuliana said, on octombrie 24, 2016 at 10:21 pm

        am citit acum si articolul din link. Multumesc mult, nu il stiam 🙂
        Pe vremea aia nu citeam blogul tau… intre timp, a mai facut bunul Dumnezeu putina lumina si in capul meu.

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 28, 2016 at 2:38 am

        @Iuliana Mda…daca e pe net e manipulare, daca dau la televizor inseamna ca e adevarat…exact asa gindesc parintii mei…altii nu au incredere nici in internet nici in tv ci doar in carti…bun si asa…

        Apreciază

  4. Tiatira1986 said, on octombrie 24, 2016 at 6:13 pm

    Apreciază

  5. sv said, on octombrie 24, 2016 at 6:34 pm

    off topic interesant:

    http://incogman.net/2014/02/jews-desperate-to-radically-censor-internet/

    ps;au ocupat/inchis un site foarte bun de unde am aflat multe stiri cu ani in urma

    Apreciază

  6. Gilbert said, on octombrie 24, 2016 at 6:35 pm

    Iluzia ca poporul alege:

    Apreciază

  7. sv said, on octombrie 24, 2016 at 6:58 pm

    off topic:

    http://www.zf.ro/eveniment/avion-usor-in-care-se-aflau-oficiali-ai-agentiei-europene-pentru-frontiere-prabusit-in-malta-cel-putin-cinci-oameni-au-murit-15851111

    ps:sa fie mana „alora”?Mortii erau anagajatii „Bru$$elului”..

    Apreciază

  8. Cristian said, on octombrie 24, 2016 at 7:04 pm

    Singura concluzie pe care o vad ar fi ca astia se folosesc si de ADEVAR ca sa insele (exista si cartea de joc cu venirea lui Mesia: acolo pervertirea adevarului pare evidenta – ei se refera la anticrist ca „mesia”). Totusi nu prea vad la ce le-ar folosi „flat earthers”!…

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 25, 2016 at 2:34 pm

      La mai multe…
      Unu: Creaza dezbinare intre cei ce cauta adevarul
      Doi: Antihrist nu poate veni intr-o lume atee. Este nevoie ca lumea sa fie oarecum „credincioasa”. Evident nu vor avea drepta credinta….dar vor crede intr-un soi de divinitate…pamintul plat este o dovada PUTERNICA a ceratiei. Oamenii dezorientati si debusolati il vor accepta usor pe antihrist drept Dumnezeu.

      Apreciază

      • Cristian said, on octombrie 26, 2016 at 4:51 pm

        Nu ma gandisem la asta… cu credinta de care ESTE NEVOIE pentru anticrist!… Cu toate astea pamantul chiar cred ca e plat! (deci se folosesc de adevar pentru a crea dezorientare si debusolare si o falsa-credinta) De fapt chiar ieri, dupa ce am urmarit cateva comentarii de aici, gasisem un site CU YOGA, creat de un YOGIN, care prezenta multe subiecte despre pamantul plat!! Deci uite ca si pe la altii, rataciti spiritual, prinde chestia asta cu pamantul plat!

        Un alt gand, poate un pic off-topic: nu toate „dovezile” pro-pamant plat sunt reale! Unele sunt complet aiurea! De exemplu chestia cu avionul, ca daca pamantul ar fi glob, avionul s-ar duce direct in spatiu. Gresit! Daca pamantul ar fi glob, avionul ar fi atras de gravitatia globului. Chestia cu avionul e complet gresita! Dar sunt alte dovezi, care nu mai sunt gresite. Am vazut de exemplu o panorama facuta de pe Everest, in care se vede clar „curbura” ca este ZERO (deci plat!):

        http://www.panoramas.dk/fullscreen2/full22.html

        Apreciază

      • Cristian said, on octombrie 26, 2016 at 5:15 pm

        Un alt gand ar fi ca… exista deja foarte multa literatura „spirituala”, chiar fara sa mai fie nevoie de pamantul plat pentru a demonstra creatia! Nu demult am lucrat la o editura… si sefa… cica m-a trimis impreuna cu niste colegi sa fac „o cercetare de piata” la un engross de carte, pe undeva pe la Gara de Nord (Bucuresti). Am vazut o multime de carti, insa cele mai multe pareau a fi cele „spirituale”, din care PESTE 90-95% erau axate pe „evolutia spirituala” (ca sa intelegem la ce se refera aceasta evolutie ar trebui sa ne gandim la Gradina Edenului si la scopul sarpelui: sa ne faca sa fim „asemeni lui Dumnezeu”, deci sa „evoluam spiritual”; evident e o minciuna si o inselatorie). Am vazut carti de yoga, altele care vorbeau de nu stiu ce energii (ma uitam doar la coperti, nu am stat sa explorez asemenea gunoaie). Undeva intr-un colt erau si carti „crestine” dar chiar si alea se foloseau de o credinta pseudo-crestina tot ca sa insele si sa duca spre „evolutie spirituala”-crestina!

        Deci lumea deja cauta raspunsuri in planul spiritual, cu sau fara pamant plat!! Candva vazusem in tramvai o doamna de vreo 50 de ani, citea o carte despre „cum ne-a creat FLUXUL” (un flux de ceva energie) si tot felul de aberatii si minciuni demonice, prin care satana incearca sa indeparteze pe om de Dumnezeu! Pai …daca ne gandim putin, „fluxul”, ca sa poata crea, ar trebui sa fie PERSOANA, adica INTELIGENT! Daca e doar energie aiurea, necontrolata, nu poate crea! (e nevoie de inteligenta ca sa pui o caramida peste alta dar e mai usor sa dai cu „energie”/putere in zid si sa-l darami; deci fara inteligenta nu faci nimic) Si atunci, daca „fluxul” este inteligent, este o persoana, care ne-a creat, de ce nu ii spunem pe Nume: DUMNEZEU!! De fapt aici era erezia si minciuna: sa nu credem in Dumnezeu ci in orice alta forma asemanatoare! …Iar oamenii, repet: CITESC ASTFEL DE LUCRURI!! Exista si edituri special dedicate domeniului spiritual, care publica numai minciuni! Si culmea e ca in timpul asta, cea mai necitita carte, ramane BIBLIA!! (adica Biblia nu o citim dar citim minciunile oculte)

        Asa cum spuneam si in celalalt raspuns, eu cred in pamantul plat. Dar am dovezile mele, nu neaparat cele de pe internet. De exemplu am observat cu ochiul liber traiectoria soarelui pe cer. Daca ar fi pamant plat, soarele ar trebui sa mearga DREPT spre orizont. De ce merge totusi pe o traiectorie CURBATA? (arc de cerc, exact ca in modelul pamantului plat) Raspunsul este evident…

        Apreciază

  9. Laurentiu said, on octombrie 24, 2016 at 9:15 pm

    Pamantul este plat. Cautati pe youtube experimente de pe malul marii cu telescoape f f puternice. Navele care nu se mai vad cu ochiul liber, reapar pe telescop. Dealtfel si muntii se vad din Bucuresti cand vizibilitatea este buna, si nu se vad doar varfurile lor, se vad toate formele de relief, ceea ce ar fi fost imposibil pe un glob 🙂

    Apreciază

  10. Ovidiu said, on octombrie 24, 2016 at 9:19 pm

    Mi-ati pus o intrebare grea !🤔
    Am citit un sfert din cartea românului nostru despre geocentrism si e totul bine pana la problema anotimpurilor !
    Aici m-am blocat !
    Dar recunosc ca sunt geocentrist cu sufletul !
    Cu mintea sunt undeva intre cele doua 😀

    Mai sap…

    Apreciază

    • Spyridon said, on octombrie 25, 2016 at 3:49 am

      Există 2 Tropice : Tropicul Racului și Tropicul Capricornului.Când soarele evolueaza pe Tropicul Racului este vară în zona nordică ,când se află pe tropicul Capricornului este iarnă în zona nordică și vară în cea sudică. Cand soarele evoluează între cele 2 tropice se produc celelalte 2 anotimpuri : primăvară și toamnă.
      „. Şi a zis Dumnezeu: „Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte şi să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele şi anii” Geneza1:14

      Apreciază

  11. adrian t. said, on octombrie 24, 2016 at 11:15 pm

    Heliocentrismul alaturi de evolutionism muta aparitia omului la voia intamplarii, minimalizand maretia creatiei si impun ateismul.

    Apreciat de 1 persoană

    • Laur said, on octombrie 25, 2016 at 1:53 am

      Tocmai din cauza asta adevarul despre pamant si tot ce tine de creatie e f important. Cred ca argumentarea facuta in carte, referitor la importanta acestor lucruri, nu mai are nevoie de completari. Pe scurt, minciuna este hulire de Dumnezeu. Personal am simtit ca insusirea adevarului despre creatie m-a intarit in credinta.

      Apreciat de 1 persoană

  12. Gabriel said, on octombrie 25, 2016 at 1:19 am

    Si cum ramane cu fizica pe care am invatat-o la scoala? Forta coriolis, pendulul lui Focault, forta centrifuga care tin satelitii geostationari pe o orbita circumterestra, calatoriile in spatiu, etc? Un proverb spune ca adevarul intotdeauna iese la iveala si nu vad cum ar putea niste conducatori politici sa tina ascuns sau sa masluiasca un adevar stiintific secole de-a randul. Mai ales intr-o epoca ca a noastra cand avem avioane, sateliti, mijloace avansate de deplasare in spatiu si de comunicare.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Coriolis_force

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 25, 2016 at 8:32 am

      Gabriel

      Avem mijloace avansate de deplasare in spatiu? Eu nu am. Tu ai? Are cineva de pe aici? Stii pe cineva care are? Atunci oare cine are?

      Apreciat de 1 persoană

      • gabriel said, on octombrie 25, 2016 at 1:37 pm

        Nici eu nu am, dar ati interpretat gresit sensul vorbelor mele. Am vrut sa zic ca in lume exista sute de milioane de oameni care au zburat cu avionul in conditii de siguranta si confort si alte miliarde care au urmarit emisiuni TV transmise prin satelit. Nu trebuie sa faci parte dintr-o elita ca sa poti beneficia de aceste facilitati tehnologice. Faptul ca un avion zboara, se poate orienta in spatiu chiar atunci cand este deasupra norilor sau merge nopatea sau prin ceata inseamna ca industria aviaticii se bazeaza pe un model fizic corect. Un pilot de avion nu se orienteaza dupa niste date aproximative. Este nevoie de un nivel de precizie foarte ridicat. Acelasi lucru se poate spune despre satelitii geostationari. Ei sunt mai grei decat aerul si nu au aripi care sa-i sustina. Ei se mentin in aer numai datorita fortei centrifuge datorate miscarii de rotatie in jurul Pamantului. Este o lege fizica foarte simplu de inteles si de probat de oricine.

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 25, 2016 at 6:22 pm

        @gabriel Gresit…avionul merge dupa GPS care GPS este realizat dupa datele furnizate de USGS..sint singurii din lume care furnizeaza date geografice..de unde stii tu ca datele furnizate de ei nu sint masluite? De unde stii tu ca antena ta „de satelit” chiar receptioneaza semna de la un satelit? Ai vazut tu satelitul? Poate receptioneaza semnalul radio care se reflecta pe dom (firmament). Este posibil? Eu zic ca este posibil.

        Apreciat de 1 persoană

    • tataia said, on octombrie 25, 2016 at 2:27 pm

      Ideea era ca nu avem sateliti. Daca ar fi existat satelitii de ce mai aveau acum nevoie de drone de supraveghere? Hm?

      Se pare ca nu stii asa bine fizica de la scoala…forta centrifuga este o asa numita forta imaginara. NU e reala. ASTA SPUNE FIZICA DE SCOALA. O resimte doar cel aflat in sistemul de referinta neinertial….adica cel care se invirte. Din punctul de vedere al sistemului de referinta inertial (Adica pamintul nemiscat – culmea culmii fizica ne spune ca pamintul se invirte…dar in toata mecanica clasica newtoniana este considerat fix pentru simplificarea calculelor 🙂 ) respectivul obiect „cade” in continuu catre pamint pe o traictorie circulara sau eliptica….Nici caderea asta nu este nesfirsita pentru ca raza orbitei se tot micsoreaza astfel ca dupa citeva zeci de ani va cadea pe pamint respectivul satelit..

      Si daca nu exista satelitii? hm? Atunci ce mai zici? De ce introduc acum dronele daca puteau supraveghea fiecare miscare a fiecarui individ cu ajutorul satelitilor? La asta nu mai ai raspuns, nu?

      Apreciat de 1 persoană

      • Gabriel said, on octombrie 26, 2016 at 11:43 pm

        Sistemul GPS a devenit functional prin anii 2000, iar avioanele comerciale cu pasageri, de linie au aparut dupa cel de-al doilea razboi mondial. Imi pare rau sa va spun dar faceti niste presupuneri fara ca macar sa stiti realitatea. Nici macar in zilele noastre sistemul de localizare prin GPS nu este folosit la navigatia avioanelor. Sunt folosite sistemele de radar si balizele electromagnetice. Daca va intereseaza subiectul puteti citi pe wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/VHF_omnidirectional_range

        Cat despre drone, au si ele avantajele lor in comparatie cu satelitii. Sunt mult mai ieftine, pot zbura mai aproape de sol iar fotografiile se pot face cu o mai mare acuratete. Dar au dezavantajul ca nu pot sta in aer permanent cum sunt satelitii asa ca nu putem face transmisii TV cu drone.

        Am urmarit explicatia dvs cum ca un obiect nu are cum sa se invarta in jurul Pamantului dar nu m-ati lamurit. Din experienta practica de sofer auto stiu ca daca nu reduc viteza suficient de bine inaintea unei curbe masina se rastoarna. Acesta este efectul fortei de inertie care are efect asupra masinii ce executa o miscare de rotatie. Aceeasi forta de inertie actioneaza si asupra satelitului ce efectueaza o miscare de rotatie in jurul Pamantului.

        Daca forta centrifuga este egala cu forta de greutate a satelitului atunci satelitul se afla pe o orbita stabila.
        Sunt niste lucruri simple si clare. Fizica este o stiinta exacta legile ei au fost verificate de nenumarate ori prin experimente. Negarea existentei satelitilor, a fizicii, a geografiei care este si ea o stiinta exacta (Simion Mehedinti a fost un savant roman geograf cu o profunda traire crestina), este o negare a evidentei, iar negarea evidentelor va discrediteaza.

        Din nefericire amestecul acesta de opinii religioase si opinii copilaresti de genul „pamantul este plat”, neconforme cu realitatea face sa inmulteasca sminteala printre oamenii mai slabi in credinta si in consecinta au sa clatine din cap „uite domnule cine sunt astia care cred in Dumnezeu!” „niste aiuriti care nu stiu pe ce lume se afla, au pierdut legatura cu realitatea” „sarmanii!!”

        Eu cred in Dumnezeu dar accept si descoperirile stiintei adevarate. Si stiinta aduce in felul ei o marturie despre Adevar, despre Universul creat de Dumnezeu. „Cerurile toate spun slava lui Dumnezeu iar facerea mainilor Lui o vesteste taria”.

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 27, 2016 at 6:58 pm

        @Gabriel Nu cred ca am afirmat undeva ca un obiect nu se poate invirti in jurul pamintului. Totul tine de modelul la care ne referim. Daca pamintul este sfera si are gravitatie (evident) poate fi orbitat. In cazul in care e plat si nu are gravitatie nu poate fi orbitat. Decit de corpurile ceresti care sint tinute acolo de cine stie ce forta pe care nu ne-o putem explica. Depinde la care model ne referim.

        Te asigur ca stiu fizica mai bine ca tine…daca nu ma crezi testeaza-ma! Te asigur ca nu ma vei prinde pe picior gresit. Am spus ca nu exista sateliti IN CAZUL IN CARE PAMINTUL ESTE PLAT. In acest model nu functioneaza satelitii.

        Din experienta ta de sofer auto nu stii multe. Masinile nu se rastoarna in curba…poate doar camioanele. Autoturismele nu se rastoarna aproape niciodata. Decit in cazuri rarisime si absolut exceptionale. Autoturismele, in cazul in care ataci o curba cu o viteza exagerat de mare, derapeaza fie incadrindu-se pe o curba mai larga decit ar trebui, fie mergind drept inainte, fie intorcindu-se in jurul axei lor si ajungind cu fata in directia din care veneau (tete-a-queue). Se pare ca nu prea ai urmarit raliuri la TV. Desigur comportamentul fiecarei masini in parte poate fi influentat de distributia greutatii fata spate, tractiune fata sau spate, suspensii, etc…dar in general in afara de unele Jeep-ane si SUV-uri sau dracii gen Matiz Chevrolet Spark sau mai stiu eu ce chestii pe care eu nu le numesc masini, autoturismele normale cu garada la sol joasa nu se pot rasturna. Camionul se rastoarna cu atit mai usor cu cit incarcatura e mai inalta…dar asta este alta poveste. Tine de inaltimera centrului de greutate nicidecum de viteza cu care atacam o curba. Vrei sa iti calculez la ce inaltime raportata la ecartament trebuie sa se afle centrul de greutate al unei masini pentru a se rasturna? Iar daca se afla la inaltime mai mica decit acea valoare nu se mai poate rasturna…

        NU a contestat nimeni existenta fortei centrifuge…desi este o forta imaginara….ci existenta gravitatiei! Vezi tu..daca pamintul ar fi plat nu ar exista gravitatie…nu ar avea cu ce forta sa fie egala forta centrifuga deci orice ar „orbita”pamintul ar zbura drept in spatiu…Acum ai inteles?

        Iar daca cumva avioanele nici macar nu merg dupa GPS cu atit mai simplu…

        P.S. Inca o data….fa bine si nu ma invata fizica. Am impresia ca vrei sa vinzi castraveti gradinarului….Stiu mult mai multa fizica ca tine.

        Apreciat de 1 persoană

  13. Templier said, on octombrie 25, 2016 at 9:41 am

    Eu merg pe geocentrism.
    Astă-noapte-n întuneric
    Am văzut ceva himeric –
    Se făcea că dintr-odată
    Adormise lumea toată,
    O tăcere ca mormântul
    Era pe întreg Pământul
    https://templierblog.wordpress.com/2016/10/24/visul/

    Apreciază

  14. George_Moinesti said, on octombrie 25, 2016 at 12:06 pm

    Nimic nu este demonstrat stiintific cu privire la sfericitatea pamantului sau la heliocentrism. Doar ipoteze. Am tot dreptul sa spun ca Pamantul este plat. Un lucru este cert. Nasa e buna in Photoshop… si in manipulare.

    Apreciat de 1 persoană

    • tataia said, on octombrie 25, 2016 at 2:18 pm

      Ehe….nu stiu care mare director de la NASA era bun prieten cu nu stiu care mare director al studiorilor de animatie Walt Disney….ce legatura exista intre aceste doua organizatii? Una mai mare decit credeti…

      Apreciat de 1 persoană

  15. Ionut said, on octombrie 25, 2016 at 12:29 pm

    Singura dovada pe care am reusit s-o gasesc eu (pe persoana fizica 🙂 ) pana acum, in sprijinul ideii ca Pamantul e rotund e observarea cerului cand exista un plafon de nori. Ma refer la situatia cand exista nori din aceia „involburati”, dar exista si zone cu cer senin. In aceste situatii se poate observa cum baza norilor e aproximativ plata, iar norii au aspectul unor gramezi de frisca.
    Cand privesti in departare nu ai perspectiva unui tunel sau a unei sali foarte intinse, plafonul de nori nu e ca un tavan drept, ci norii par mai degraba asezati pe o bolta, pe o cupola si par a cobora dincolo de linia orizontului, ca si cum ar da ocol.

    Cat priveste faptul ca teoria Pamantului plat e promovata de anumite organizatii, e un semn de intrebare.

    „Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi.
    Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
    Iată, v-am spus de mai înainte.
    Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi.
    Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.” (Matei 24;23-27)

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 25, 2016 at 1:12 pm

      Ionut

      Asadar:
      „Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.”
      Pe un glob rotund cum va fi vazuta a doua venirea a Domnului de catre toti locuitorii Pamantului?

      Referitor la:
      „norii par mai degraba asezati pe o bolta”
      Asta e valabila si in teoria pamantului plat.

      Apreciat de 1 persoană

      • octoviv said, on octombrie 26, 2016 at 1:05 pm

        Vrăjitorie prin tehnologie:

        Project Blue Beam of NASA:
        Proiectul Blue Beam de la NASA:

        11.09.2016:
        What in the World Just Appeared in the Clouds Over the World Trade Center Memorial?: Ce e aia ce Tocmai a Apărut în Nori Deasupra Monumentului World Trade Center?:
        https://freedomfightertimes.com/podcast/world-just-appeared-clouds-world-trade-center-memorial/
        _______________________________________________________________________________________

        ARMY RESEARCH LABORATORY
        3-D Holographic Display Using Strontium Barium Niobate
        :
        LABORATORUL DE CERCETARE AL ARMATEI
        Monitor 3-D holografic utilizînd Niobat de Stronțiu Bariu
        :
        https://scribd.com/document/52087022/ARL-3-D-holographic-modeling-using-barium-strontium-niobate

        Strontium:
        http://thefreedictionary.com/Strontium
        […]
        stron·ti·um (strŏn′chē-əm, -tē-əm, -shəm)
        n. Symbol Sr
        A soft, silvery, easily oxidized metallic element that ignites spontaneously in air when finely divided. Strontium is used in pyrotechnic compounds and various alloys, and as a coating on cathode-ray tubes and related display devices to block x-ray emission. Atomic number 38; atomic weight 87.62; melting point 777°C; boiling point 1,382°C; specific gravity 2.64; valence 2. See Periodic Table.
        […]

        traducerea în limba română:
        Stronțiu:
        […]
        stron·țiu
        substantiv Simbol Sr
        Un element moale, argintiu, ușor oxidat metalic care ia foc sopntan în aer la descompunere fină. Stronțiul este utilizat în compuși pirotehnici și în diferite aliaje, dar și ca înveliș al tuburilor catodice și al dispozitivelor de afișaj pentru a bloca emisia de raze X. Număr atomic 38; greutate atomică 87,62; punct de topire 777°C; punct de fierbere 1.382°C; gravitate specifică 2,64; valență 2. Vezi Tabelul Periodic (al Elementelor Chimice al lui Mendeleev – nota mea).
        […]

        ….

        Barium:
        http://thefreedictionary.com/Barium
        […]
        bar·i·um (bâr′ē-əm, băr′-)
        n.
        1. Symbol Ba A soft, silvery-white or yellowish-white alkaline-earth metal, used to deoxidize copper and to absorb trace gases in vacuum tubes, and used in various alloys. Atomic number 56; atomic weight 137.33; melting point 727°C; boiling point 1,897°C; specific gravity 3.62; valence 2. See Periodic Table.
        2. A radiopaque solution containing barium sulfate that is used to visualize the gastrointestinal tract on x-rays.
        […]

        traducere în limba română:
        Bariu:
        […]
        ba·riu
        substantiv
        1. Simbol Ba Un metal de pământ moale alb-argintiu sau alb-gălbui alcalin, utilizat pentru a dezoxida cuprul și pentru a absorbi urmele de gaze din tuburile vidate, folsit și în diferite aliaje. Număr atomic 56; greutate atomică 137,33; punct de topire 727°C; punct de fierbere 1.897°C; gravitate specifică 3,62; valență 2. Vezi Tabelul Periodic (al Elementelor Chimice al lui Mendeleev – nota mea).

        2. O soluție radio-opacă conținînd sulfat de bariu utilizat la vizualizarea tractului gastro-intenstinal la raze X.
        […]

        ….

        Niobate:
        http://thefreedictionary.com/Niobate
        […]
        niobate (ˈnaɪəʊˌbeɪt)
        n
        (Chemistry) chem a type of salt crystal containing niobium
        […]

        traducere în limba română:
        Niobat
        […]
        niobat
        subtantiv
        (Chimie) chimic un tip de sare cristalină ce conține niobiu
        […]

        ….

        Niobium:
        http://thefreedictionary.com/niobium
        […]
        ni·o·bi·um (nī-ō′bē-əm)
        n. Symbol Nb
        A silvery, soft, rare, ductile metallic element that occurs chiefly in columbite-tantalite and is used in steel alloys, arc welding, and superconductive materials. Atomic number 41; atomic weight 92.906; melting point 2,477°C; boiling point 4,744°C; specific gravity 8.57; valence 2, 3, 5. See Periodic Table.
        […]

        traducere în limba română:
        Niobiu
        […]
        ni·o·biu
        substantiv Simbol Nb
        Un element metalic argintiu, moale, rar, ductil care apare în principal în columbit-tantalit și este utilizat în aliajele de oțel, sudura arcelor, și în materialele superconductive. Număr atomic 41; greutate atomică 92,906; punct de topire 2.477°C; punct de fierbere 4.744°C; gravitate specifică 8,57; valența 2, 3, 5. Vezi Tabelul Periodic (al elementelor chimice – nota mea).
        […]

        ……..

        Patent For Microwave Voice-To-Skull Technology:
        Patent pentru Tehnologia Vocea Microundă-către-Cutia Craniană:
        http://rense.com/general37/skull.htm

        Dă clic pentru a accesa Brunkan%20patent_1989.pdf

        http://pdfpiw.uspto.gov/.piw?PageNum=US004877027+&docid=04877027&IDKey=A6D6E5340603&HomeUrl=http%3A%2F%2Fpatft.uspto.gov%2Fnetacgi%2Fnph-Parser%3FSect1%3DPTO1%2526Sect2%3DHITOFF%2526d%3DPALL%2526p%3D1%2526u%3D%25252Fnetahtml%25252FPTO%25252Fsrchnum.htm%2526r%3D1%2526f%3DG%2526l%3D50%2526s1%3D4%2C877%2C027.PN.%2526OS%3DPN%2F4%2C877%2C027%2526RS%3DPN%2F4%2C877%2C027

        Microwave Hearing Via Broadcast US Patent 4877027 Brunkan & MKULTRA:
        Auzul Microundă Prin Emisie Patentul US 4877027 Brunkan & MKULTRA:

        Method of and apparatus for inducing desired states of consciousness
        United States Patent 5356368
        :
        Metoda și aparatul pentru inducerea stărilor de conștiință dorite
        Patent Statele Unite 5356368
        :

        Dă clic pentru a accesa 5356368.pdf

        Mind Control – Induced States of Consciousness – Patent 5356368 Monroe & MKULTRA:
        Controlul Minții – Stări Induse de Conștiință – Patentul 5356368 Monroe & MKULTRA:

        Voice 2 Skull:
        Vocea către (2 ~ two ~ to) Cutia Craniană:

        ……..

        Mind Control Patents:
        Patente pentru Controlul Minții:
        http://rense.com/general74/mindcontrol.htm

        ……..

        How TV Monitors Manipulate And Control Humans:
        Cum Manipulează Și Controlează Oamenii Monitoarele TV:
        http://rense.com/general39/control.htm

        Nervous System Manipulation By Electromagnetic Fields From Monitors:
        Manipularea Sistemului Nervos prin Câmpuri Electromagnetice de la Monitoare:
        http://pdfpiw.uspto.gov/.piw?PageNum=0&docid=06506148&IDKey=0282132A9AEC&HomeUrl=http%3A%2F%2Fpatft.uspto.gov%2Fnetacgi%2Fnph-Parser%3FSect1%3DPTO1%2526Sect2%3DHITOFF%2526d%3DPALL%2526p%3D1%2526u%3D%25252Fnetahtml%25252FPTO%25252Fsrchnum.htm%2526r%3D1%2526f%3DG%2526l%3D50%2526s1%3D6%2C506%2C148.PN.%2526OS%3DPN%2F6%2C506%2C148%2526RS%3DPN%2F6%2C506%2C148

        https://lens.org/lens/patent/US_6506148_B2
        _____________________________________________________________________________________

        Părintele Adrian Făgețeanu, Viața mea. Mărturia mea. Interviuri de Andrei Dârlău. Volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, Editura Meditații, București, 2011, p. 123:

        […]
        [Andrei Dârlău:] Sunt atâtea terapii complementare, părinte.

        [Părintele Adrian Făgețeanu:] Sunt. Dar și diavolul face minuni. Și spune Mântuitorul, Domnul nostru Iisus Hristos, în Matei 24, că antihriștii vor veni în epoca modernă, unde tehnica a ajuns la o perfecțiune neobișnuită, se fac numai convorbirile telefonice prin satelit, se vor face proiecții și alte minuni care vor păcăli toți gură-cască, chiar din cei aleși. De aceea, trebuie să fim atenți, că vor veni mulți prooroci mincinoși și hristoși mincinoși și vor face minuni. Vă dau un exemplu naiv și o să mă înțelegeți mai bine. Un sectar spune unui bolnav: „Vezi că tu ai fost la biserica ortodoxă și nu te-au vindecat popii. Vino la noi, că noi ne rugăm toată comunitatea, și-ai să vezi că te faci bine”. Deci, diavolul îi ajută dacă își părăsește credința. Însă aparent! Nu mai simte durere, nu mai simte amețeli, nu mai simte cutare, dar cade în altă stare și dă vina pe necazuri și ajunge la deznădejde, la sinucidere. Și dă vina și pe Dumnezeu.
        […]

        ……..

        Sfântul Mărturisitor Gavriil Georgianul, cel nebun întru Hristos. Viața. Mărturii. Învățături. Minuni, Editura Iona, București, 2015, p. 108, 156-157:
        […]
        În tinerețe, Părintele Gavriil încerca să afle numele antihristului. Îl ruga pe Dumnezeu să i-l descopere. Deodată i-a apărut înainte un înger și i-a spus: „Numele lui a fost ascuns oamenilor, dar lupta dintre Enoh, Ilie și antihrist se va arăta la televizor. Înainte de plecarea icoanei Maicii Domnului de la Iviron, din Sfântul Munte, clopotele vor bate singure, iar bisericile în chip văzut se vor pleca ei să-și ia rămas bun. Toate se vor arăta la televizor, pentru ca toți cei ce vor vrea să-și mântuiască sufletele să vadă și să vină în Georgia.”

        Satana are 666 de curse. În vremea lui antihrist, cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la «umanoizi», «extratereștri» care de fapt sunt diavoli.

        Dacă cineva va primi pecetea lui antihrist fiind silit, în ochii lui Dumnezeu va fi socotit ca o fecioară siluită împotriva voii sale. Pecetea nu va avea niciun efect dacă se va face împotriva voii omului.”
        […]

        […]
        În vremurile lui antihrist cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la „umanoizi” și „extratereștri”, care sunt de fapt măști ale diavolilor. Nevoitorul rugăciunii să privească atunci arareori către cer, fiindcă semnele vor putea fi înșelătoare, iar el s-ar putea pierde.

        Jumătate din iad este deja pe pământ. Antihrist s-a născut deja, e la ușă nu bate, ci dă buzna. Veți fi martori ai domniei lui. Pcetea lui va fi văzută pe frunte și pe mâini.

        Antihrist nu va fi înscăunat în Georgia, și prigonirile aici vor fi mult mai puțin crâncene. Vai celor ce vor încerca să tâlcuiască Evanghelia în felul lor. Mai târziu, ucenicii antihristului vor merge și ei la biserică, își vor face semnul crucii, vor propovădui Evanghelia. Însă adevărații credincioși se vor recunoaște prin faptele cele bune.

        Satana are 666 de curse. Pecetea lui se va pune nu numai în chip nevăzut, ci și văzut, pe frunte și pe mâini. Dacă pecetluirea se va face prin silire, înaintea lui Dumnezeu ea se va socoti ca siluirea unei fecioare. Cea mai grea încercare pentru creștini va fi când rudele lor vor primi pecetea. Pecetea nu va influența dacă va fi pusă împotriva voii omului. Dar închipuiți-vă cursa întinsă de antihrist unei mame rămasă singură cu cinci copii! Cum să-i hrănească dacă nu primește pecetea?

        Pecetea se va pune pe degetul arătător, iar nu pe palmă. Va fi nevăzută, pusă sub piele cu ajutorul unui computer. Mai întâi, va fi oferită voluntarilor. Însă odată cu înscăunarea antihristului, toți vor fi asupriți s-o primească. Neascultarea va fi socotită trădare. Oamenii vor fugi în pădurile din munți. Să fie cu băgare de seamă să meargă în cete de zece-cincisprezece, pentru că diavolul ar putea încerca să-i împingă de pe stânci. Credincioșii vor fi ocrotiți de către Duhul Sfânt. Orice s-ar întâmpla, nu vă pierdeți niciodată nădejdea. Ajutați-vă unul pe altul. Dumnezeu vă va deschide mintea și veți ști cum să reacționați. Cel care va răbda se va mântui. Niciun credincios adevărat nu va simți nici foame, nici sete. Domnul va face minuni pentru ei. O frunzuliță va da destulă hrană pentru o lună de zile. Semnul crucii făcut peste un bulgăre de pământ îl va preface în pâine.
        […]

        ……..

        Sfânta Scriptură, ediție aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, 1988, Sfânta Evanghelie de la Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, capitolul 17:
        […]
        20. Și fiind întrebat de farisei când va veni împărăția lui Dumnezeu, le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
        21. Și nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.
        22. Zis-a către ucenici: Veni-vor zile când veți dori să vedeți una din zilele Fiului Omului, și nu veți vedea.
        23. Și vor zice vouă: Iată este acolo; iată, aici; nu vă duceți și nu vă luați după ei.
        24. Căci după cum fulgerul, fulgerând dintr-o parte de sub cer, luminează până la cealaltă parte de sub cer, așa va fi și Fiul Omului în ziua Sa.
        […]

        ……..

        Ne vorbește Părintele Arsenie, ed. a 2-a, vol. 3, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, pp. 28-29:
        […]
        – Se poate împlini sufletește monahul într-o mânăstire de oraș?

        – Nu se pune problema, pentru că nu ne interesează unde ne găsim. Ne interesează cum ne găsim, unde ne găsim: care este lucrarea inimii noastre, care e interiorizarea noastră! Nu contează unde. Pot să fiu pe o piatră, pot să fiu în pădure. Împărăția cerurilor este în noi. Bineînțeles, vei primi plată pentru că respingi toate aceste lucruri exterioare și nu le primești, pentru că ai fost în foc și nu te-ai ars. Da. Mai mare eroism este să zici: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!”, când ești înconjurat din toate părțile de ispite, decât dacă ai fi liber, scutit posibilităților de căderi în păcate. Alungi gândurile cu rugăciunea, cu ajutorul lui Dumnezeu, nu cu puterea proprie.

        Să se știe de la început, ca răspuns la toate întrebările: numai harul lui Dumnezeu te ajută! Să fii vrednic de harul acesta, în sensul că te smerești, ca să prisosească harul în tine. Bineînțeles să nu te afli acolo din voia ta, cu voia ta. Când te arunci într-un loc unde nu știi ce urmează, nu știi ce-i acolo, și „Ce-oi păți, oi păți!”, atunci se numește hazard, nu mai este eroism.
        […]
        ________________________________________________________________________________________

        Iertați-mă.

        Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

        „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

        Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Ciprian, Arhiepiscopul Antiohiei, ale Sfintei Mare Mucenițe Iustina, ale Sfântului Sfințit Mare Mucenic Haralambie, ale Sfântului Părinte Cuvios Gherasim Kefalonitul, ale Sfintei Cuvioase Maici Maria Egipteanca, ale Sfântului Părinte Cuvios Mărturisitor Gavriil Georgianul cel nebun întru Hristos, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

        Apreciază

    • tataia said, on octombrie 25, 2016 at 2:38 pm

      Tocmai din contra…observarea cerului este o dovada (desi emiprica totusi destul de puternica) in sustinerea pamintului plat…Cind soarele se apropie de apus si este deasupra unui plafon de nori…razele acestuia se vad cit se poate de clar DIVERGENTE! Daca soarele ar fi la 900 de milioane de km razele sale ar trebui sa lovesca pamintul perfect paralel…dar nu! cu ochiul liber se vad divergente. Ceea ce inseamna ca soarele este mult mai aproape de pamint decit ni se spune…probabil la citeva mii de km.

      Apreciază

    • octoviv said, on octombrie 25, 2016 at 2:41 pm

      Ionuț și saccsiv

      Sfânta Scriptură, ediție aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, 1988, Sfânta Evanghelie de la Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, capitolul 4:
      […]
      8. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor.
      9. Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie.
      10. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: „Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești”.
      11. Atunci L-a lăsat diavolul și iată îngerii, venind la El, Îi slujeau.
      […]

      SFÂNTUL TEOFILACT ARHIEPISCOPUL BULGARIEI, TÂLCUIREA SFINTEI EVANGHELII DE LA MATEI, București: Editura Σοφια (Sophia), Alexandria: Cartea Ortodoxă, 2007, p. 173:
      […]
      4,8-9: Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor. (9) Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie.
      (4,8) Iezechiil 40,2 / Luca 4,5 (4, 9) Daniil 3,5 / Luca 4,6-7

      Unii socotesc că „munte foarte înalt” este patima iubirii de argint, întru care vrăjmașul se nevoia să-L aducă pe Hristos, însă nu bine socotesc [cugetă]. Că în chip simțit I s-a arătat Lui diavolul, cu toate acestea Domnul gânduri nu a primit. Să nu fie! Deci în chip simțit I-a arătat Lui în munte toate împărățiile, aducându-le înaintea ochilor Lui în chip de nălucire, zicându-I „acestea toate Ți le voi da Ție”, căci din mândrie socotea că lumea ar fi a sa.

      Aceleași le spune și acum celor lacomi, întrucât cei ce se închină lui, aceia pe toate acestea le au.
      […]

      Oare nu cumva urâciunea pustiirii și vicleanul l-a dus pe Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pe acest munte foarte înalt: https://ro.wikipedia.org/wiki/Everest și pământul fiind plat se puteau vedea toate împărățiile lumii???

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Everest
      […]
      Vârful Everest este cel mai înalt punct de pe Pământ, cu o altitudine de 8848 m deasupra nivelului mării. Se află în Munții Himalaya, la coordonatele 27°59’20.62″ N și 86°55’28.27″ E (coordonatele verificate pe Google Earth 26/11/06), pe granița dintre Nepal și Tibet (China). În nepaleză numele muntelui este सगरमाथा Sagarmāthā (Mama oceanului), iar în Tibet este cunoscut sub numele de Chomolungma (mama universului). Numele din limba engleză, Everest, a fost dat în onoarea topografului britanic Sir George Everest.
      […]

      Sfântul Părinte Ierarh Teofilact Arhiepiscopul Ohridei și al Bulgariei tâlcuiește: „Deci în chip simțit I-a arătat Lui în munte toate împărățiile, aducându-le înaintea ochilor Lui în chip de nălucire”; oare nu cumva vicleanul care e în spatele computerelor, a camerelor de fotografiat, a întregii tehnologii a adus înaintea ochilor Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, o hologramă cu zoom la toate împărățiile pământului (în muntele foarte înalt se vedeau toate împărățiile pământului, însă detaliile nu puteau fi deslușite cu ochiul liber pentru un om – pentru că atunci când l-a ispitit urâciunea pustiirii pe Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, se îndoia de faptul că ar fi Fiul lui Dumnezeu, „Dacă Tu ești Fiul lui Dumnezeu” -, însă pentru Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nu este ceva care să fie ascuns de vederea Lui)???

      Tot cu hologramele proiectate bolta cerului transformată într-un ecran de proiecție cu chemtrails, cu dracii cu ozn-uri, dar și cu alte vrăjitorii va face ‘minuni’, își va face apariția urâciunea pustiirii ultimă, după cum ne-a avertizat și Părintele Adrian Făgețeanu:

      Părintele Adrian Făgețeanu, Viața mea. Mărturia mea. Interviuri de Andrei Dârlău. Volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, Editura Meditații, București, 2011, pp. 122 – 126:

      […]
      Despre vindecările înșelătoare

      [Andrei Dârlău:] Părinte, revenind la problemele lumii de astăzi, poate să lipsească Dumnezeu dintr-o vindecare? Poate să se facă o vindecare unde să nu fie Dumnezeu?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Dumneata ce profesiune ai?

      [Andrei Dârlău:] Profesor de religie.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] De religie… Dintre dumneavoastră cine știe să conducă mașina?

      [Andrei Dârlău:] Dumnealui. Și maica.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] De ce, dacă vrei să cumperi de la farmacie ceva, ai voie să oprești la farmacie un minut, cât intri și ieși, să cumperi medicamentul?

      [Andrei Dârlău:] Păi, dacă e interzis, n-ai voie.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Păi, acuma, pentru un minut…

      [Andrei Dârlău:] Nu, după noul cod rutier, n-ai voie. Dacă pe strada aia e interzis, nu se mai poate. Dacă pe strada aia e voie, poți să oprești.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Dar sunt atâtea mașini lângă farmacie, nu?

      [Andrei Dârlău:] Da, da.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Și intri într-un loc unde nu e altă mașină, nu?

      [Andrei Dârlău:] Da.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Dumnezeu face la fel. Dacă o inimă sau mașină, un suflet nu-i ocupat de diavolul, El intră. Dacă-i ocupat, nu poate să intre.

      [Andrei Dârlău:] Sunt atâtea terapii complementare, părinte.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Sunt. Dar și diavolul face minuni. Și spune Mântuitorul, Domnul nostru Iisus Hristos, în Matei 24, că antihriștii vor veni în epoca modernă, unde tehnica a ajuns la o perfecțiune neobișnuită, se fac numai convorbirile telefonice prin satelit, se vor face proiecții și alte minuni care vor păcăli toți gură-cască, chiar din cei aleși. De aceea, trebuie să fim atenți, că vor veni mulți prooroci mincinoși și hristoși mincinoși și vor face minuni. Vă dau un exemplu naiv și o să mă înțelegeți mai bine. Un sectar spune unui bolnav: „Vezi că tu ai fost la biserica ortodoxă și nu te-au vindecat popii. Vino la noi, că noi ne rugăm toată comunitatea, și-ai să vezi că te faci bine”. Deci, diavolul îi ajută dacă își părăsește credința. Însă aparent! Nu mai simte durere, nu mai simte amețeli, nu mai simte cutare, dar cade în altă stare și dă vina pe necazuri și ajunge la deznădejde, la sinucidere. Și dă vina și pe Dumnezeu.

      [Andrei Dârlău:] Ați scris o carte despre semne, minuni și vindecări paranormale, împreună cu ieromonahul Mihail.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da, am scris.

      [Andrei Dârlău:] Despre yoga ce ne puteți spune, părinte?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Același lucru pe care vi-l spun și alții.

      [Andrei Dârlău:] Și radiestezia?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Este tot, tot, tot, numai de la diavol. Și yoga, și radiestezia…

      [Andrei Dârlău:] Și homeopatia? Și acupunctura?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Nu (în sensul că nu sunt de acord cu homeopatia, cu medicamentele homeopate – nota mea), eu am încredere în medicina clasică, și Dumnezeu la fel. Dumnezeu îndeamnă să mergi la medic, când ești bolnav, dar nu la ăla care vindecă cu formule și cu știu eu ce pase și cu știu eu ce medicamente, nici măcar astea naturiste.

      [Andrei Dârlău:] Dar nu erau tot din plante, la început?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Nu, astea naturiste nu pot să-ți facă rău, dar ideea că numai acestea te salvează nu e de la Dumnezeu.

      [Andrei Dârlău:] O formă de vrăjitorie este bioenergia, radiestezia.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da, da. Și toate influențele din Extremul Orient, și yoga, și toate astea.

      [Andrei Dârlău:] Dar ei se pretind ortodocși. Claudian Dimitriu, dacă-l știți… Ați auzit de Claudian Dimitriu?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Nu numai de ăsta.

      [Andrei Dârlău:] Ei zic că sunt ortodocși.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Prima dată am auzit de Bivolaru. S-a dat drept Dumnezeu și a spus unor tineri – erau la etajul IX, undeva în București –, zice: „Uitați-vă, eu, ca să vă dovedesc că-s Dumnezeu, dacă vă aruncați pe fereastră, eu poruncesc la îngeri să vă păzească, să nu se lovească de piatră piciorul vostru. Voi aruncați-vă pe fereastră!” Noroc că nu s-au aruncat. Dar el a spus: „Eu sunt Dumnezeu și eu le dictez la îngeri să vă păzească”.

      [Andrei Dârlău:] Acolo înșelăciunea e mai limpede. Dar la radiestezie ei pretind că sunt chiar ortodocși. Acolo e mai greu de sesizat.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da. Adică sunt mai camuflați, mai… Și înșală mai ușor, spunând că sunt ortodocși.

      [Andrei Dârlău:] Da, da, da! Fac vindecări în numele Sfintei Treimi.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da… și unii sectari spun: „Uite, vezi că Biserica ta nu-ți ajută? Vino la noi, că ne rugăm noi toți, toți din sectă ne rugăm, și ai să vezi că te vindeci!” Și, într-adevăr, acela are senzația că nu-l mai doare. Pentru că dacă unui om îi spui: „Nu te mai doare, nu te mai doare, nu te mai doare!”, îl influențezi, în sensul că nu mai simte.

      [Andrei Dârlău:] Psihic!

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Psihic, da. Ăștia care hipnotizează: „Ai să adormi… ai să adormi… ai să adormi…”, până ce asculți.

      [Andrei Dârlău:] Dar, părinte, cum îi convingi că greșesc? Că ei nu ascultă! Cum îi convingi că sunt în erezie?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] La mine au venit mulți, chiar mulți, care mi-au spus ce-a făcut Bivolaru. Și mi-au spus că multe lucruri au ascultat. După ce s-au lepădat, i-am primit ca fii duhovnicești, însă le-am pus condiții grele, foarte grele. Că e mai mare păcatul ăsta, când crezi că altul e dumnezeu, nu?

      [Andrei Dârlău:] O persoană care a făcut yoga poate fi hirotonită, chiar dacă se întoarce?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da… oricine se leapădă… așa cum la botez spui: Mă lepăd de satana și mă unesc cu Hristos, așa oricine se leapădă de diavol – nu? –, și se unește pentru veșnicie cu Hristos, și nu numai că nu mai crede, nu mai face nicio practică și nu mai…

      [Andrei Dârlău:] Da, tocmai asta este problema, că voiam să vă întreb, că poate… Am văzut la cineva, am văzut un caz așa și… Cum să zic eu? Încă manipulează, încă… cum să zic? Se folosește, practic, de taina Sfintei Spovedanii pentru a manipula, ca nimeni să nu… să nu iasă…

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Atunci, nu. Dacă el numai teoretic s-a lepădat și practic nu, atunci nu. Cunosc și eu un preot care are lipsă ceva la degete, care deschide cartea… Nu s-a lepădat decât spunând că s-a lepădat, dar, în practică, el face tot ce-i spune diavolul.

      [Andrei Dârlău:] A recidivat. Combină. Anumite reminiscențe de acolo, cu spovedanie și cu… De aceea și interzice celor care se spovedesc la el să meargă la alți duhovnici.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da, e adevărat ce spuneți. V-am spus și de ăsta care are ceva lipsă la degete… Deschide cartea, spune viitorul și interzice să mergi la alți duhovnici.
      […]

      sau Sfântul Părinte Mărturisitor Gavriil Georgianul cel nebun întru Hristos:

      Sfântul Mărturisitor Gavriil Georgianul, cel nebun întru Hristos. Viața. Mărturii. Învățături. Minuni, Editura Iona, București, 2015, p. 108, 156-157:
      […]
      În tinerețe, Părintele Gavriil încerca să afle numele antihristului. Îl ruga pe Dumnezeu să i-l descopere. Deodată i-a apărut înainte un înger și i-a spus: „Numele lui a fost ascuns oamenilor, dar lupta dintre Enoh, Ilie și antihrist se va arăta la televizor. Înainte de plecarea icoanei Maicii Domnului de la Iviron, din Sfântul Munte, clopotele vor bate singure, iar bisericile în chip văzut se vor pleca ei să-și ia rămas bun. Toate se vor arăta la televizor, pentru ca toți cei ce vor vrea să-și mântuiască sufletele să vadă și să vină în Georgia.”

      Satana are 666 de curse. În vremea lui antihrist, cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la «umanoizi», «extratereștri» care de fapt sunt diavoli.

      Dacă cineva va primi pecetea lui antihrist fiind silit, în ochii lui Dumnezeu va fi socotit ca o fecioară siluită împotriva voii sale. Pecetea nu va avea niciun efect dacă se va face împotriva voii omului.”
      […]

      […]
      În vremurile lui antihrist cea mai puternică ispită va fi așteptarea mântuirii din cosmos, de la „umanoizi” și „extratereștri”, care sunt de fapt măști ale diavolilor. Nevoitorul rugăciunii să privească atunci arareori către cer, fiindcă semnele vor putea fi înșelătoare, iar el s-ar putea pierde.

      Jumătate din iad este deja pe pământ. Antihrist s-a născut deja, e la ușă nu bate, ci dă buzna. Veți fi martori ai domniei lui. Pcetea lui va fi văzută pe frunte și pe mâini.

      Antihrist nu va fi înscăunat în Georgia, și prigonirile aici vor fi mult mai puțin crâncene. Vai celor ce vor încerca să tâlcuiască Evanghelia în felul lor. Mai târziu, ucenicii antihristului vor merge și ei la biserică, își vor face semnul crucii, vor propovădui Evanghelia. Însă adevărații credincioși se vor recunoaște prin faptele cele bune.

      Satana are 666 de curse. Pecetea lui se va pune nu numai în chip nevăzut, ci și văzut, pe frunte și pe mâini. Dacă pecetluirea se va face prin silire, înaintea lui Dumnezeu ea se va socoti ca siluirea unei fecioare. Cea mai grea încercare pentru creștini va fi când rudele lor vor primi pecetea. Pecetea nu va influența dacă va fi pusă împotriva voii omului. Dar închipuiți-vă cursa întinsă de antihrist unei mame rămasă singură cu cinci copii! Cum să-i hrănească dacă nu primește pecetea?

      Pecetea se va pune pe degetul arătător, iar nu pe palmă. Va fi nevăzută, pusă sub piele cu ajutorul unui computer. Mai întâi, va fi oferită voluntarilor. Însă odată cu înscăunarea antihristului, toți vor fi asupriți s-o primească. Neascultarea va fi socotită trădare. Oamenii vor fugi în pădurile din munți. Să fie cu băgare de seamă să meargă în cete de zece-cincisprezece, pentru că diavolul ar putea încerca să-i împingă de pe stânci. Credincioșii vor fi ocrotiți de către Duhul Sfânt. Orice s-ar întâmpla, nu vă pierdeți niciodată nădejdea. Ajutați-vă unul pe altul. Dumnezeu vă va deschide mintea și veți ști cum să reacționați. Cel care va răbda se va mântui. Niciun credincios adevărat nu va simți nici foame, nici sete. Domnul va face minuni pentru ei. O frunzuliță va da destulă hrană pentru o lună de zile. Semnul crucii făcut peste un bulgăre de pământ îl va preface în pâine.
      […]

      și, poate, va fi după cum e prezentat aici:

      sau aici: http://educate-yourself.org/cn/projectbluebeam25jul05.shtml
      _______________________________________________________________________________________

      Iertați-mă.

      Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

      „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

      Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Teofilact, Arhiepiscopul Ohridei și Bulgariei, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Ierarh Ignatie Briancianinov, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

      Apreciază

  16. Theodor L. said, on octombrie 25, 2016 at 12:37 pm

    Daca Pamantul ar fi plat nu s-ar putea vedea stelele de pe cer asa cum se vad in functie de latitudine. In decusul aceleiasi nopti in emisfera nordica se vad stele care nu se vad in emisfera sudica si in emisfera sudica se vad stele care nu se vad in emisfera nordica. La ecuator se vad toate stelele de pe cer. Asa cum este si normal la ecuator se vede Steaua Polara pe linia de orizont. Pe masura ce ne apropiem in latitudine de Polul Nord unghiul sub care vedem Steaua Polara se mareste gradat. La noi e de cam 45 de grade, se poate admira impreuna cu constelatia Carul Mare in fiecare noapte senina din an deoarece constelatia e circumpolara. Din Australia, in decursul aceleiasi nopti se vede drept constelatie circumpolara Crucea Sudului pe care noi cei din emisfera nordica nu o vedem. Singura posibilitate ca sa vedem stelele si constelatiile de pe cer asa cum se vad din diferite puncte de pe glob este ca Pamantul sa fie sferic. Daca Pamantul ar fi plat am vedea si din Australia Steaua Polara si Carul Mare, dar cum trecem in sud putin de ecuator, asa cum a facut Marco Polo nu mai vedem Steaua Polara si de la o anumita latitudine sudica nu mai vedem nici Carul Mare. In schimb vedem constelatiile specifice emisferei sudice.
    Cu un Pamant plat nu s-ar mai putea explica nici formarea zilelor pe emisferele rotitoare estica – vestica si nici formarea anotimpurilor pe emisferele fixe nordica si sudica asa cum se observa (iarna in emisfera sudica atunci cand in emisfera nordica e iarna, si invers). Cat despre asa-zisa inexistenta a Polului Sud as recomanda sa nu ne batem joc de jurnalul si de jertfa lui Scott care a murit in gheturile Antarcticii cu tristetea in suflet ca Amundsen ajunsese inainte la Polul Sud pamantesc. Ar trebui sa credem ca Scott ne-a mintit chiar in fata mortii. Vremea cand s-au petrecut evenimentele nu permitea ca acestea sa fie mistificate. Mistificarile au inceput odata cu „lansarile” in spatiul cosmic.
    Deci la cos cu pamantul plat ca il combatem cu fenomene observabile de catre oricine. Incepand de la Aristotel care a aratat ca Pamantul este sferic cu ajutorul urmei umbrei sale la eclipsele de Luna majoritatea oamenilor (inclusiv Sfinti ca Sf. Vasile cel Mare) au primit fara probleme sfericitatea Pamantului.
    Singurele argumente de luat in seama din filmuletele care fac apologia pamantului plat sunt acelea ca atat distantele pana la luminatori cat si dimensiunile luminatorilor sunt cu mult mai mici decat am fost invatati in modelul mincinos heliocentric.
    Universul vizibil cu ochiul liber de catre om este geocentric cu Pamant sferic si mare in centru inconjurat de vazduh si apoi de taria rotitoare in care Domnul a pus luminatorii si stelele. Sfericitatea acestei tarii adica a boltei ceresti rotitoare in jurul Pamantului observata cu ochiul liber dovedeste in mod irefutabil sfericitatea Pamantului.

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 25, 2016 at 5:19 pm

      Geocentrismul cu pamint sferic nu mai e „la moda”. S-au dus vremurile acelea. Acum geocentrismul e cu pamint plat. Ideea de baza este ca doar heliocentrismul NECESITA pamint sferic…un pamint care este o planeta intre alte miliarde de planete care se invirte cu o viteza ametitoare in jurul axei sale, cu o viteza halucinanta in jurul soarelui si cu o viteza imposibila prin univers…in acest caz era nevoie sa fie ca o bila…ca altfel nu s-ar fi putut roti fara sa se dezmembreze, fara sa existe anomalii gravitationale, etc. Dar in momentul in care luam in considerare geocentrismul cu pamint fix, nemiscat…atunci NU MAI ESTE NEVOIE de sfericitate. Daca pamintul nu se misca nu e nevoie sa fie ca o bila. NU mai este nevoie nici de gravitatie…vezi cum se simplifica totul? Asa cum mai spunea cineva pe aici…in cele din urma adevarul tot iese la lumina. Chiar daca uneori este nevoie de 500 de ani.

      Apreciază

      • Theodor L. said, on octombrie 26, 2016 at 1:12 pm

        Tataia

        Cu geocentrism cu pamant plat nu poti explica formarea zilelor, lunilor, anotimpurilor si anilor. Cercul eclipticii, ca drum al Soarelui in jurul Pamantului este desfiintat total in varianta pamantului plat. Ce pui in loc? Care este traiectoria anuala a Soarelui in „varianta” pamantului plat? O poti desena? Arata-mi-o si mie daca poti. Cum explici eclipsele de Soare si de Luna cu pamant plat? Asta ca sa te supun la cea mai simpla proba. Ca daca trecem la fenomene observabile mai complicate cum ar fi variatia unghiulara de la 37 la 57 de grade a portiunii de cer in care se vede Luna in functie de constelatiile zodiacale fata de care isi face nodurile ascendente, fenomen care nu poate fi explicat decat in astronomia scripturistica fundamentata pe existenta tariei, cu siguranta ca te predai.
        Apropo, ai auzit de taria despre care se vorbeste in ziua a 2-a a Facerii, in care Domnul a pus luminatorii si stelele? Poti sa mi-o figurezi in cazul pamantului plat?
        Ti-am dat cel mai simplu si logic argument ca pamantul e sferic, si anume felul in care vezi de pe pamant cerul-tarie in care se afla stelele. Ca acest cer-tarie nu poate fi plat ci este sferic, a aratat-o stralucit Euclid. Tu poti verifica cu proprii-ti ochi acest lucru. In emisfera nordica ai Steaua Polara stralucitoare pe care o vedem ca nu se roteste in cercuri pe cer, in schimb pe masura ce sunt mai departate de ea stelele de pe cer pana in preajma ecuatorului descriu cercuri din ce in ce mai mari. La fel si in emisfera sudica. Ai auzit de steaua Sigma Octantis? E figurata pe steagul Braziliei. Este steaua polara sudica si se vede mai greu cu ochiul liber nefiind la fel de stralucitoare ca steaua polara din emisfera nordica. Dar daca o localizezi pe cer, si astronomii stiu sa faca acest lucru cu ajutorul constelatiei sudice numita Crucea Sudulul (la fel cum si noi stim in emisfera nordica sa gasim usor Steaua Polara cu ajutorul Carului Mare) o observi stand pe loc pe cer si toate celelalte stele din cerul austral rotindu-se in jurul ei in cercuri din ce in ce mai mari pe masura ce sunt mai departate spre ecuator. Daca pamantul ar fi plat, nu ai mai putea vedea din emisfera sudica un pol sudic ceresc asa cum se observa in realitate in apropierea stelei Sigma Octantis. Dar vazand cu ochiul liber (e drept trebuie sa ai acuitate vizuala buna pentru Sigma Octantis) si polara nordica si polara sudica nemiscate si toate celelalte stele de pe cer rotindu-se in cercuri din ce in ce mai mari in functie de departarea de la polare la ecuator ajungi la singura concluzie posibila, anume ca cerul-tarie este sferic si se roteste in jurul unui Pamant sferic dupa axa care trece in dreptul celor doua stele polare, cea nordica si cea sudica. Asa cum am mai spus in interventia precedenta, si acum mai detaliat, modul in care observam de pe Pamant cerul-tarie rotitor vadit sferic prin existenta celor doi poli ceresti marcati de cele doua stele polare nu poate fi explicat decat prin existenta unui Pamant sferic. Cerul cu stele nu ar fi putut fi vazut asa cum il vedem cu ochiul liber daca pamantul ar fi fost plat.
        Apoi sa-ti mai amintesc un lucru. Inainte de a zbura cu avionul, oamenii au parcurs pamantul cu corabii. In aceste expeditii ei s-au ajutat foarte mult de coordonatele polare ale Pamantului sferic, coordonate numite latitudine si longitudine aflate cu ajutorul instrumentelor de navigatie construite pentru realitatea pamantului sferic si care au functionat fara gres. Aceste coordonate au ca referinta polul nord, polul sud si ecuatorul pamantesc. Ecuatorul pamantesc nu are sens decat in cazul unui Pamant sferic. Daca pamantul ar fi fost plat, astfel de coordonate de navigatie nu ar mai fi putut fi folosite. Oare crezi ca toti corabierii care le-au utilzat in decursul sutelor de ani de descoperiri geografice de dupa descoperirea Americii au fost niste tampiti si nu si-au fi dat seama ca pamantul ar fi plat daca asta ar fi fost realitatea? Pe un pamant plat fara ecuator si pol sudic nu poti folosi instrumente de navigatie care au ca referinta ecuatorul si polii.
        Daca ai cercetat asa de tare pamantul plat incat sa crezi ca este real, atunci sunt convins ca vei veni cu contrargumente concrete la toate argumentele mele concrete si daca ma vei invinge atunci poate voi crede si eu in pamantul plat. Dar daca nu esti in stare sa vii cu argumente punctuale exact la punctele pe care ti le-am expus aici, atunci cu siguranta eu iti spun tie tataia ca faci parte dintre cei care cred fara sa verifice ceea ce cred. In aceste conditii daca doar spui fara sa sustii cu argumente ca:

        „Geocentrismul cu pamint sferic nu mai e „la moda”. S-au dus vremurile acelea. Acum geocentrismul e cu pamint plat.”

        te faci de ras.

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 26, 2016 at 3:31 pm

        @ Theodor L Ba se pot explica foarte bine. AI citit ceva referitor la teoria pamintului plat sau vorbesti in necunostinta de cauza? Faptul ca bolta cereasca este (calota) sferica nu dovedeste in nici un fel ca si pamintul este la fel…cum am spus vin unii sa combata fara a sti ce combat…

        Sa iti desenez traiectoria anuala a soarelui deasupra pamintului plat? NU e nevoie sa o fac eu…au facut sute altii animatii pe computer inaintea mea. Poftim:

        Din cite stiu eu exista o SINGURA stea polara….si aia indica nordul. Care ar fi a doua? Inainte de a merge cu avionul oamenii au mers cu corabii…..si poate de aia cu cit se apropiau mai tare de sud cu atit erau mai mari discrepantele intre ceea ce masurau ei cu sextantul si realitate. Dar desigur nu ai studiat suficient sa iti dai seama ca argumentele tale sint invalide…

        Si data viitoare nu imi mai irosi timpul pretios cu prostii. Tu te faci de ris. Sint de acord sa polemizez pe orice tema cu oricine atita timp cit imi aduce argumente logice, valide si care pot fi dovedite de omul de rind cu aparatura de care dispune acesta. Nu cu corabieri cind el n-a fost in viata lui cu o corabie si nici macar nu a citit citi corabieri s-au pierdut si s-au ratacit in trecut dupa coordonatele pamintului ala sferic…s.a.m.d…

        NU are sens ecuatorul? Vezi animatiile de pe net…

        Apreciază

      • tataia said, on octombrie 26, 2016 at 3:37 pm

        @ Theodor L P.S. Ca sa nu spun ca si Magellan, primul explorator care a incojurat pamintul s-a inselat asupra dimensiunilor acestuia…i-a luat de trei ori mai mult timp sa il incojoare decit estimase…oare de ce? I-a luat trei ani sa inconjoare pamintul cind el considera ca va termina calatoria intr-un singur an….deci nu tine argumentul cu corabierii…

        Apreciază

      • Ioana said, on octombrie 26, 2016 at 4:55 pm

        Ecuatorul e relevant in orice model, fie pamant plat, fie sferic pentru ca este in legatura cu traiectoria soarelui. Crucea Sudului indica poate un cerc sudic, nu neaparat un pol sudic. Poate nu trebuie sa ne mire prea mult faptul ca orice are logica in teoria pamantului sfera, are logica si in teoria pamantului plat. In geometria descriptiva, punctele din spatiu se pot proiecta pe un plan, pastrand anumite rapoarte dintre ele. La fel si miscarile. Tainele lui Dumnezeu sunt marete, eu nu pot intelege prea multe… Interesanta dezbaterea. Multumesc @Theodor L. @ tataia.

        Apreciază

  17. tataia said, on octombrie 25, 2016 at 5:23 pm

    Ca sa raspund la intrebarea din articol…de unde stiau illuminatti ca se va raspindi teoria pamintului plat? Pai daca ei o raspindesc? Doar stiau si ei ce aveau planificat sa faca…

    Apreciază

  18. tataia said, on octombrie 25, 2016 at 5:55 pm

    Exista multe teorii adiacente care incojoara aceasta teorie a pamintului plat….exista un dom (un firmament ca o calota sferica) deaspura pamintului plat sau nu. Este acest pamint plat limitat sau nu…un plan nelimitat. Domul este pus acolo pentru a ne proteja sau din contra pentru a ne interzice accesul in zone alea pamintului plat unde nu avem voie. Cica in acel discurs criptic al lui Martin Luther King ne-ar fi fost relevat adevarul pamintului plat…si cum ca dincolo de dom ar fi „tara fagaduintei”…unde nu avem acces noi pacatosii de rind…

    Si uite ca a aparut si clipul cu teoria cum ca pamintul plat e mult mai mare dar explorarile noastre sint limitate de acest dom care a fost creat de Dumnezeu pentru a ne impiedica accesul in zonele care ne sint interzise noua:

    Ei bine…ce ar trebui sa credem din toate acestea? Sincer eu unul nu stiu. Fiecare crede ce doreste. Doar ca in momentul de fata s-a creat mult prea multa vilva in jurul acestei teorii a pamintului plat pentru a nu fi nimic…stiti vorba….pina nu faci foc nu iese fum. Iar din punctul meu de vedere strict personal teoria pamintului bila pur si simplu nu mai este de actualitate. A expirat….a devenit depasita. Exact asa cum au devenit depasite si televizoarele analogice cu ecran bombat. Si nu ma intelegeti gresit, eu sint o persoana foarte conservatoare care cu greu accepta noile tehnologii….dar si cind este cazul sa renunti la ceva pina la urma trebuie sa renunti. Mi-am luat televizor LCD in 2013 dupa 25 de ani de utilizare a televizorului Telefunken cu carcasa de lemn. Il mai am si in ziua de azi doar l-am mutat in alta camera…in continuare functional. Vedeti…cam asa cum vremea televizoarelor bombate cu carcasa de lemn a apus….tot asa a apus si teoria pamintului bila care se deplaseaza prin univers cu o viteza ametitoare. In cele din urma adevarul tot iese la iveala. Chiar si dupa 500 de ani.

    Apreciază

  19. Ovidiu said, on octombrie 25, 2016 at 8:25 pm

    Daca pamantul ar fi plat, ca o farfurie, atunci ce e la capetele „discului” ??? Un perete ?
    Si cum se face orasele care se afla diametral opuse pe „discul” pamantului sunt vecine la doar cativa kilometri ?? Chiar se pot oberva unul pe altul ?
    Nu tine chestia cu pamantul plat !
    E o facatura care sa suceasca mintile sanatoase !
    Spunea Sf.Nicolae Velirimovici ca Dumnezeu sa straduie (daca e permisa asocierea) sa se ascunda. E enorm de mare straduinta Lui sa fie tainic, de neobservat. In acest fel omul are libertate totala !
    Daca pamantul nostru ar fi dupa mintea unui cititor neavizat a Sfintei Scripturi sau sistemul ar fi geocentric, atunci cartea Facerii s-ar potrivi explicit ! Si atunci omul ar fi cumva „fortat” sa creada !
    Dar asa, creatia e o taina iar sistemul heliocentric si pamantul rotund fac ca Dumnezeu sa fie vazut doar cu ochii credintei !

    P.S.( pt tataie): Nu mai crede chiar orice ! La urma urmei nu e definitorie dezbaterea asta searbada ! Daca tu crezi in Sf.Treime si esti un viu in Sf.Biserica, ce mai conteaza cum e restul ?
    Restul…..sunt doar detalii !
    Esentialul e altul !
    PS2 :(tot pt tataie): Toti adeptii acestei teorii , de pe tot felul de filme youtube sau alte materiale informative, fac doar presupuneri, nu aduc nici o proba palpabila. Doar parerile unora sau altora, minti sucite, conspiratii inutile si seci. Nu aduc fizica in ajutor !

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 25, 2016 at 11:36 pm

      Ovidiu

      Tu chiar esti varza.

      Apreciază

    • tataia said, on octombrie 26, 2016 at 12:04 am

      Ce e la „capetele” discului? Un disc nu are capete…dar in fine discul pamintului se spune ca este marginit de marele zid de gheata al antarcticii si probabil de dom (de firmament). Imi plac astia ca tine care sint pusi pe combatut dar nu au studiat absolut nimic din ceea ce sustine adversarul. La urmatoarea intrebare nu are sens sa iti raspund pentru ca vad ca iti lipsesc notiuni fundamentale de geometrie. Sa suceasca mintile sanatoase? Si probabil stii tu cu precizie cine e „sanatos” si cine nu. Ma indoiesc ca Dumnezeu s-a straduit sa se ascunda…Diavolul s-a straduit sa se ascunda si totdata sa-L ascunda si pe Dumnezeu. Peste tot sint dovezi ale existentei Lui Dumnezeu, numai cine nu are ochi sa le vada nu le vede.
      Sa inteleg ca Geneza nu se potriveste explicit? Sau literalmente? Sau cum altfel sa ma exprim?

      P.S. NU cred ca esti in masura sa imi recomanzi mie ce sa cred si ce nu. Nici macar nu stii ce cred eu. Eu doar am explicat teoria pamintului plat….pina acum nu am adoptat o pozitie oficiala 100% ferma. Dar da…uneori sint tentat sa cred teoria pamintului plat. Asta pentru ca am trecut-o deja prin filtrul ratiunii….desi sint convins ca tu nu ai incredere in ratiunea mea. Sint altii care insa au. Unii aduc si fizica in ajutor….desigur nu e obligatoriu sa fie fizica pe care o stim cu totii, pe care am invatat-o la scoala. A putut pune cineva in evidenta gravitatia in laborator? Iti spun eu acum ca nu. Gravitatia e o teorie…la fel ca multe altele. O teorie nedovedita.

      Apreciază

  20. corneliu said, on octombrie 25, 2016 at 8:46 pm

    Doamne ajuta!
    Ferice de cei ce n-au vazut si au crezut!
    Exista tendinta, insuflata de vietuirea superficiala si materialista, sa se creada mai degraba minciuna. Adevarul e greu de digerat, de la Cel personificat, Iisus Hristos, pana la cel ce tine de realitatea vietuirii. Da, am constatat ca in relatia cu majoritatea, a spune adevarul, chiar si cel referitor la o intamplare banala, nu mai spun de cel de credinta, am probleme in a fi crezut. Toti se bazeaza pe dovezi ,,furnizate,, de stiinta, in ceea ce priveste : varsata si forma pamantului, existenta dinozaurilor, etc. excluzand din start scripturile si pe sfintii parinti. Merita sa fie declarati , ,,atei nedeclarati,, . Inca o data spun DA, eu simt ,deci cred, ca pamantul este plat, cum iarasi cred ca simtiti si fratiile voastre (cei care simtiti !!!). Aduc ca intarire si faptul ca lucrez in domeniul navigatiei, deci, am oarecare feedbak-uri.

    Apreciat de 2 persoane

    • tataia said, on octombrie 26, 2016 at 12:16 am

      Erau unele marturii pe Youtube cum ca unii cind au auzit de pamintul plat au plins…si-au „amintit” ca intr-adevar e plat, un soi de memorie ancestrala. In fine eu nu cred neaparat treaba asta cu memoria ancestrala, genetica, inscrisa in ADN-ul nostru…dar este totusi important sa iti dai seama ca adevarul ti-a fost deja spus…il mai si vezi cu ochii tai…si cu toate acestea preferi sa crezi ce spun altii doar pentru ca se autointituleaza oameni de „stiinta”.

      Apreciază

    • Ioana said, on octombrie 26, 2016 at 2:02 pm

      Cum se explica felul in care vedem stelele in teoria pamantului plat ? Este posibil sa nu vedem toata bolta cereasca daca pamantul e plat ?

      Apreciază

      • tataia said, on octombrie 26, 2016 at 3:40 pm

        In acelasi fel in care se explica si apusul soarelui. Cind se indeparteaza destul de mult de locul in care se afla observatorul se contopeste cu linia orizontului datorita legilor perspectivei…asta deoarece corpurile ceresti se afla APROAPE de suprafata pamintului….cel mai probabil la citeva mii de km….in orice caz comparabile cu distantele de pe pamint intre citeva fuse orare acolo…in nici un caz la sute de milioane de km si miliarde de ani lumina….

        Apreciat de 3 persoane

      • cristesa said, on octombrie 26, 2016 at 4:35 pm

        Ioana! Imagineaza-ti ca suntem sub o cupola! Sub un glob imens al carui acoperis este bolta cereasca, oare este ceva ce nu ar putea face Dumnezeu? Nu vedeti? „Marii” savanti ai Terrei, cloneaza, inventeaza tehnica, arhitectura, ce vrem noi! Dar nu sunt in stare sa creeze din nimic macar UN FIR DE IARBA, FRATILOR! Pentru ca aceasta creatie de viata sta doar in puterea Lui Dumnezeu! Noi, ca oameni am fost investiti cu puterea sa multiplicam viata! S-o cream nu avem cum!Mari biologi, naturalisti si oameni de stiinta au demonstrat ca Antarctica este dovada pamantului plat! Dar acolo este interzis sa calce cineva, exceptand presedintele american, Papa!

        Apreciat de 1 persoană

      • Theodor L. said, on octombrie 27, 2016 at 12:17 pm

        Ioana

        fii convinsa ca vedem toata bolta cereasca cu stele si luminatori asa cum o vedem pentru ca ea este sferica si pentru ca Pamantul este sferic. Tataia vine cu bla-bla de tipul ba al meu, nu cu argumente la obiect, asa ca nu-i mai rapesc din timpul pretios pentru uitat la „animatii'” si preluat de acolo fara niciun pic de discernamant. Nu a raspuns la niciun punct concret din ce i-am desfasurat.
        Ce sa mai lungesti discutia cu cu cineva care habar nu are ca exista si stea polara sudica, si care habar nu are ca ecuatorul nu se poate forma decat pe o sfera si in niciun caz pe disc cum de altfel e desenat si in „animatii”?
        L-am provocat sa deseneze ecliptica adica drumul Soarelui vazut anual fata de constelatiile zodiacale (in animatiile lui nu este desenat asa ceva, se pare ca omul nostru nici nu stie ce este ecliptica, pentru el ecliptica este o …prostie) sa explice eclipsele, mai ales pe cele de Luna cand intre Soare si Luna se interpune Pamantul, dar la el pe pamantul lui plat Luna si Soarele sunt deasupra „platitudinii” pamantului. Ce sa se mai interpuna acolo ca sa formeze umbra de pe Luna la eclipsa, sau poate ca pentru tataia si eclipsele de Luna sunt niste…prostii? Dar cine stie…poate „cerceteaza” tataia si mai gaseste o „animatie” facuta de americani ca sa „explice” si eclipsele de Luna, ca de uitat pe cer cu ochii lui sigur nu s-ar uita vreodata.
        Iti spune de perspectiva ca cu cat se departeaza de noi lucrurile se micsoreaza si nu le mai vedem, si de-aia nu vedem noi Soarele noaptea desi el e tot deasupra platitudinii pamantului. Mai, mai… atunci cum explica ca la rasarit si la asfintit vezi Soarele mai mare ca la pranz cand e deasupra capului. Al naibii functioneaza perspectiva asta ca cu cat se departeaza de tine Soarele creste in diametru la asfintit si apoi dispare in 5 minute in noapte desi ramane deasupra pamantului plat!
        Eu voi tacea de acum asupra acestui subiect. Am dat suficiente repere care tin de revelatia naturala ca sa fie crezut fara dubii ca pamantul este sferic si nu plat. Sfintii Parinti dintre care-i citez numai pe Sfintii Efrem Sirul, Vasile cel Mare, Ambrozie al Milanului si Ioan Damaschinul sunt de partea mea si daca ei au gresit, caci este greseala esentiala asta cu forma Pamantului, o sa-l rog pe Domnul sa ma lase sa stau impreuna cu ei ca de la ei am invatat. Las la atitudinea cititorilor sa se uite cu ochiul liber la stelele de pe cer si la drumul Soarelui fata de ele ca sa aleaga pamantul sferic sau sa se uite la „animatiile” lui tataia si in caz ca le cred sa aleaga pamantul plat. Intodeauna eu vin doar cu argumentatia, la alegerea omului nu ma bag.
        Oricum e bine ca tataia nu a adoptat inca o pozitie ferma 100% asupra absurditatilor pe care le sustine…Sunt convins ca in orgoliul lui ranit va incerca sa ne mai arate si alte dintre „animatiile” cu care isi ocupa timpul pretios…Sau poate ca-si va reveni, desi ma indoiesc. Se pare ca e tipul de romanas de-al nostru care n-ar recunoaste in ruptul capului ca l-ai dat mat chiar daca i-ai lua toate piesele pe tabla.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioana said, on octombrie 28, 2016 at 1:55 pm

        Theodor L.

        Multumesc. Voi aprofunda mai bine cartea „O piatra pentru Goliat”. Ocultele vor sa ne scurt-circuiteze mintile cu fel de fel de teorii… si ne dezobisnuim sa gandim logic. Dintre toate problemele, cea referitoare la curbura pamantului, e cea care da de gandit. Se pare ca exista declaratii in aceasta privinta si s-au putut vedea anumite obiective de la distante la care nu s-ar fi putut in conditiile in care pamantul are acea curbura. Poate sunt gresite calculele pe undeva, ori intr-un sens ori in celalalt…

        Intr-adevar ceva nu se prea leaga in explicatiile cu perspectiva si apusul si cu ceea ce observam in mod direct. Iar cu privire la existenta stelei Sigma Octantis, nu a dat nimeni vreo explicatie care sa sustina in aceste conditii teoria pamantului plat. Iar felul in care sustinatorii pamantului plat explica eclipsele (corpurile intunecate numite anti-soare si anti-luna) pare cam fantezist. E interesanta dezbaterea, doar sa nu o luam la goana prea mult cu „teoriile”, dand apa la moara ocultelor, scapand din vedere lucrurile care se bat cap in cap. Dar pana la urma, nu cred ca e cazul comentatorilor de pe-aici. Ideea e sa nu acceptam lucruri bagate pe gat, fara a le trece prin filtrul ratiunii…

        Subscriu la concluzia cititorului H din ultimul comentariu…

        Apreciază

  21. cristesa said, on octombrie 26, 2016 at 2:54 pm

    https://www.youtube.com/watch?v=9-9xdx9qzLI Pamantul este plat! Omull n-a calcat in Cosmos vreodata si nici n-o va face! ISS este o pacaleala pe computer, uneori, grosolana, ca aseara pe youtube cand se vedea cursorul in coltul dreapta al ecranului! Dumnezeu nu va ingadui omului sa se apropie mai mult decat a facut-o! Pentru ca n-ar face-o decat in scopuri infame! Atat suntem in stare! De minciuna, inselatorie si manipulare! Bun articolul Sacciv!

    OOPS! Ce o fi vrand sa transmita ONU cu imafinea aceasta a pamantului plat? Or fi si astia tributari teoriilor conspirationoste sau arata fraierilor ” the truth in plain sight” ?…..

    https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ9QSHJEdLwDmuXqz8IEfXecvnl2DRR-s2eGn2eULCaFW7zoR98

    Apreciază

  22. ioan said, on octombrie 26, 2016 at 9:25 pm

    live din spatiu: cum vi se pare???

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 26, 2016 at 9:27 pm

      ioan

      Ca sa ni se para cumva, trebuie mai intai sa raspundem la intrebare: este o sursa credibila statia aia?

      Apreciază

    • petrupetru said, on octombrie 27, 2016 at 2:36 am

      E atit de clar ca, pt filmare, se foloseste „ochiul de peste”, deoarece obiectele rotunde din prim-plan sunt foarte deformate (au forma ovala, prelungita VERTICAL) pentru a „face” pamantul o sfera!!!

      Apreciază

      • tataia said, on octombrie 28, 2016 at 2:46 am

        Asta daca chiar sint filmate din spatiu….ca poate nava aia spatiala e intr-un studio de filmare si pamintul dedesubt e proiectat pe un ecran…o imagine generata de computer.

        🙂 Ochi de peste (fisheye lenses) sau mai general wide angle lenses se traduce in romana cu obiectiv superangular.

        Apreciat de 1 persoană

  23. Cristian said, on octombrie 27, 2016 at 1:39 pm

    „Auzind despre faptele lui Hristos Mântuitorul, Irod a zis: „Lui Ioan eu i-am tăiat capul; cine este, dar, Acesta?” şi a dorit să-L vadă. A dorit să îl vadă şi a căutat prilej pentru asta, însă nu s-a învrednicit, fiindcă o făcea nu pentru credinţă şi mântuire, ci din curiozitate deşartă. Curiozitatea e o gâdilare a minţii; nu adevărul este calea ei, ci noutatea. Ca atare, de multe ori ea nu se mulţumeşte cu adevărul însuşi, ci caută să ajungă prin mijlocirea lui la ceva deosebit; şi născocind acest „ceva” deosebit, se opreşte asupra lui şi îi atrage şi pe alţii. Adevărul rămâne aici în umbră, şi în faţă stă născocirea. Aşa sunt în zilele noastre năravurile minţii nemţeşti. Nemţii sunt înnebuniţi după născociri. Au acoperit întregul tărâm al adevărului dumnezeiesc, ca şi cu un nor, cu născocirile lor. Luaţi dogmele, luaţi morala, luaţi istoria, luaţi cuvântul lui Dumnezeu, totul este ticsit de născociri, încât nu mai poţi să ajungi la adevărul lui Dumnezeu. Şi totuşi, aceste născociri îi interesează – pe ei şi pe cei de acelaşi cuget cu ei. Adevărul lui Dumnezeu este simplu: cum să se îndeletnicească mintea trufaşă cu el? Mai bine să născocească de-ale sale. Este mai original, deşi aceste născociri sunt slabe ca pânza de păianjen. Ca să vedeţi că aşa este, uitaţi-vă la teoriile cosmogonice actuale: seamănă cu aiurarea unui om beat sau care vorbeşte în somn. Dar cât de bune par ele celor care le-au inventat! Câte puteri şi cât timp se irosesc pentru asta – şi totul în zadar! Lucrul s-a săvârşit simplu: „A zis, şi s-au făcut; a poruncit, şi s-au zidit“. Mai bine de atât n-o să descopere nimeni.” (Sfantul Teofan Zavoratul – Talcuiri din Sfanta Scriptura)

    „Alţii şi-au închipuit că cerul este semisferic, pornind de la cuvintele lui David, grăitorul celor dumnezeieşti: „Cel ce întinzi cerul ca o piele”, cuvinte care arată cortul, şi de la cuvintele fericitului Isaia: „Cel ce ai pus cerul ca o boltă”. Aceştia spun că atunci când soarele apune, luna si stelele înconjoară pamântul de la apus spre miază-noapte si sosesc astfel iarăşi la răsărit. Dar, fie că este aşa, fie că este în chipul celălalt, toate s-au făcut şi s-au statornicit prin porunca lui Dumnezeu si au dobândit ca temelie neclintită voinţa şi sfatul dumnezeiesc: „El a spus şi s-au făcut; El a poruncit şi s-au zidit; le-a întemeiat în veac si în veacul veacului. Poruncă a pus şi nu va trece”. (Sf. Ioan Damaschin – Izvorul cunostintei)

    „Ucenicul: Cum a fost creat cerul? Învăţătorul: Sfânta Scriptură numeşte cerul tărie. Cerul este creat astfel încât se întinde neîntrerupt de la răsărit la apus, iar în direcţia opusă lui vin soarele, luna şi stelele.
    Sf. Maxim: Dacă cerul se întinde întotdeauna spre apus, trăgând forţat împreună cu el soarele, luna şi stelele, atunci se dovedeşte a fi mincinoasă Sfânta Scriptură, care spune: Cel ce întinzi cerul ca o piele, iar o altă traducere spune: Cel ce întinzi cerul ca un cort (Ps. 103,3). Prin aceasta, Scriptura a arătat tăria şi statornicia lui, căci cortul nu se mişcă. Iar dacă spunem că el se întinde mereu şi prin puterea sa trage totul cu sine, atunci de ce unele stele, arătându-şi lumina la răsărit mai târziu decât altele, se mişcă şi ajung la apus mai repede decât ele, iar celelalte dimpotrivă? Dacă prin mişcarea puternică a cerului ar fi atraşi către apus şi soarele şi luna şi stelele, atunci toate s-ar mişca în aceeaşi măsură, potrivit cu mişcarea cerului. Însă tu spui că cerul se mişcă neîncetat de la răsărit la apus şi în direcţia opusă lui vin soarele, luna şi stelele.
    Cum de te contrazici în cuvinte pe tine însuţi? Căci cerul este atât de puternic încât şi soarele şi luna şi stelele le trage cu puterea sa spre apus. Într-adevăr, inima ta deşartă a înnebunit. Toate aceste răspunsuri ies din înţelepciunea omenească exterioară, iar nu din învăţătura şi predania bunei credinţe. Latinii, o, Gheorghe, s-au lăsat puternic atraşi de ştiinţele exterioare şi tu nu trebuie să asculţi învăţăturile lor şi, de asemenea, nici să traduci cărţile lor în limba rusă. Fereşte-te de ele ca de cangrenă molipsitoare şi ca de râia periculoasă, dacă vrei să fii în ziua secerişului grâu curat, iar nu neghină.” (Sfantul Maxim Grecul – Talcuiri si sfaturi)

    Apreciază

  24. H said, on octombrie 27, 2016 at 6:56 pm

    nouǎ tuturor

    “Marto, Marto, te îngrijeşti şi pentru multe te sileşti;
    Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună şi-a ales, care nu se va lua de la ea.” (Luca 10, 41-42)

    Apreciat de 1 persoană

  25. Daniela said, on noiembrie 10, 2016 at 5:06 pm

    Eu una cred ca pamantul este plat, mi s-au parut foarte convingatoare argumentele. O singura problema ramane, cea a rasaritului. Daca soarele rasare mereu de la Est, cand ajunge in emisfera nordica rasare de la Vest in modelul pamantului plat. Sau ma insel eu?

    Apreciază

  26. Bogdan said, on decembrie 29, 2016 at 7:44 pm

    Pe mine m-au cucerit argumentele teoriei flat earth. Si sunt convins ca exista fel de fel de variatii si explicatii, care duc aceasta teorie intr-o directie corecta. Eu merg asa: in ce este mai sanatos sa cred, din punct de vedere duhovnicesc ? In round earth sau flat earth ?

    De ce sa cred in ceva ce nu-mi foloseste credintei, ceva aproape incompatibil cu crestinismul ?

    De e sa crezi in round earth, Dumnezeu se afla pentru tine intr-o alta dimensiune. Iti repeti chestia asta, ca sa-ti pastrezi credinta. Inca de la inceputul round earth, Biserica l-a mutat pe Dumnezeu intr-o alta dimensiune, pentru ca „stiinta” l-a eliminat pe Dumnezeu din universul fizic.

    Dar, daca ma gandesc, Adevarul nu se poate afla in opozitie decat cu minciuna. Daca Stiinta se opune Adevarului, oare nu este Stiinta o minciuna bine ticluita, asa cum ne releva flat earth ?

    Flat earth este un model extrem de vechi. Este sumerian la origine. Ucenicii n-au avut nicio problema sa-l vada pe Hristos inaltandu-se. Nu s-au intrebat, oare unde se inalta Hristos, ca deasupra e stratosfera si spatiul cosmic… Deci ei stiau ca deasupra se afla Imparatia Cerurilor, pe bune. De-aia Cerul e indisolubil legat de Dumnezeu. Numai dupa succesul round earth, Cerul a devenit o metafora. Iar succesul round earth a devenit plenar cand NASA a „trimis” omul pe luna. Ca pentru asta s-a facut, sa se demonstreze ca traim nu intr-un taram, ci pe o planeta, aflata in vidul cosmic, ca deasupra nu e Imparatia!

    Cine crede in flat earth va fi neclintit cand va vedea OZN-uri deasupra oraselor, ca in „Sfarsitul Copilariei”.
    Cine crede in flat earth stie ca extraterestrii sunt ingeri cazuti care se dau drept fiinte venite din alta galaxie sa le arate oamenilor ce avansati sunt ei ; sau sa le arate oamenilor O NOUA EVANGHELIE, asa cum cred teologii Vaticanului, ca niste fiinte avansate, care nu au cazut din gratia divina vor veni cu o noua evenghelie ca un „update” la crestinism.

    Nu mi se pare flat earth a fi un psyop. Pentru ca nu cred ca exista un psyop care sa te impinga sa crezi in Iisus Hristos. Mai degraba un psyop te poate face sa crezi orice altceva.

    Cred ca este pur si simplu bine, pentru sanatatea noastra duhovniceasca, sa credem in flat earth, chiar daca teoria e incompleta si mai are inca unele hibe.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.