SACCSIV – blog ortodox

LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 22, 2016

Iata comentariul sorei Mirela postat la KLAUS JOHANNIS ia apararea HOMOSEXUALILOR dar nu-i pasa ca satanistii stapani ai UCRAINEI trimit in continuare ROMANI sa fie MACELARITI in razboiul contra PRO RUSILOR …:

Se pare că ofensiva împotriva antiecumeniştilor, a nepomenitorilor şi a criticilor apostaziei din Creta nu e deloc excepţie, ci e regulă. Am aflat recent câteva lucruri urâte care dau de gândit:

  1. La Putna erau nişte preoţi şi călugări care se opuneau pomenirii ierarhului. Au fost alungaţi din mănăstire şi sunt prin păduri. În plus, stareţul, căruia starcu auriu îi făcea reclamă ca fiind dintre cei mai antiecumenişti şi mai sfinţi oameni de la noi, i-a lăsat pe ucenici să ia acte cu cip, iar când aceştia au întrebat, a replicat că el nu a acceptat cardul de sănătate nu din motive religioase, ci pentru că nu prezintă siguranţă.
    2. Cineva a mers la Sihastria să întrebe despre „sinod”. Unii călugări erau pro, alţii erau contra. A venit stareţul şi a dat-o afară pe respectiva persoană, zicându-i că tulbură liniştea monahilor. Adică, să nu se vorbească despre apostazia de acolo.
    3. La Mănăstirea Dragomirna li s-a zis maicilor să-şi ţină gura în privinţa „sinodului” dacă vor să rămână în mănăstire.
    4. Un preot a fost întrebat de ce nu întrerupe pomenirea şi a declarat că a vrut să o întrerupă, dar a fost ameninţat.
    Iată, deci, dragostea de ortodocşi a ecumeniştilor!

Mă întreb câte cazuri de monahi alungaţi din mănăstiri, de care habar nu avem, or fi fiind? Am auzit de unii mai de notorietate, ca Părintele Antim sau Elefterie, au mai scris diverşi comentatori despre cei din Codrii Paşcanilor sau de la Frăsinei retraşi prin munţi, dar oare nu-s mulţi alţii de care nu ştim nimic? Căci e clar că se lucrează satanic, pe tăcute, cu pumnul în gură.
Pe de altă parte, mă întreb în ce măsură sunt informaţi călugării noştri despre Creta şi ecumenism? Ştim că unii sunt supuşi la munci fizice înrobitoare, că nu au timp nici de slujbe, deci de unde informare? De la strareţii care se cred un soi de papi şi pretind ascultare oarbă de ei? Dacă nici măcar conferenţiarii athoniţi nu ştiau unele lucruri, ai noştri ce-or fi ştiind?
Iar dacă mulţi călugări habar nu au ce se petrece şi au încredere în stareţi trădători şi apostaţi ce împotrivire să mai aşteptăm de la ei?
Oare toate aceste reacţii brutale împotriva antiecumeniştilor prevestesc intenţia organizării unui sinod antiecumenist, aşa cum ni se aruncă nouă praful speranţei deşarte în ochi??? Sau ne arată CLAR că se doreşte LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, în timp ce ni se plimbă în faţa ochilor morcovul harului bor, pe care să îl urmăm, ca măgarul, în drumul spre bisericilor preoţilor eretici/ pomenitori de eretici?
De ce nu mai ştim nimic de părinţii şi călugării din munţi?

 

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Radu Humor said, on octombrie 22, 2016 at 9:51 am

    In conferinta de presa de miercuri, Klaus Johannis afirma cu privire la modificarea Constituţiei:
    „Încă nu este rândul meu să mă exprim. Va veni rândul meu să mă exprim. În acest context, cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred: eu provin dintr-o minoritate etnică și dintr-o minoritate religioasă. Cred că trebuie să revenim la toleranță și acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune și rele, nu suntem toți la fel. Nu toate grupurile etnice și religioase sunt la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Sunt adeptul toleranței, încrederii și deschiderii față de celălalt”

    Se pare că nu întotdeauna toleranţa aduce cu, sau după ea, rezultatele aşteptate !
    Ce dovadă de toleranţă mai mare ( poate doar o casă de toleranţă cum se aude că a devenit una din casele lui de la Sibiu, în care swingerii-şi fac de cap :mrgreen: ) decât cea demonstrată de români, alegând de bună voie, în fruntea lor, un minoritar etnic şi religios, precum sasul protestant ?
    Numai că vedem că “dacă-i dai nas lui Ivan, el se suie pe divan” şi dacă-ţi alegi ( mă rog, să zicem ;), un sas, ăsta-ţi râde drept în nas !
    Punând la dispoziţia minoritarilor, nu doar una dintre case, ci toată România, că doar nu-i a lui !
    Ci a urmaşilor … Probabil a saşilor, după cum dă de înţeles ! Sau, a altei minorităţi….

    Apreciază

  2. Neica nimeni said, on octombrie 22, 2016 at 9:56 am

    Ehehe..Eu am fost asta vara prin august, dupa sinond, pa la manastirile din Bucovina. Si am intrebat si eu pe maici si pe un preot. Preotul a spus ca stea sunt treburile celor se sus si de departe, noitrebuie sa ne vedem de ale noastre, acolo, local…A mai spus ca cei de la Athos sunt asa…mai…exagerati!!! Ca trebuie liniste…bla…bla…La Voronet era o maica ( cred ca stareta, dar nu sunt sigur…) care vorbea perfect germana si le explica unui grup de turisti nemti toate cele…Sotia mea a calcat pe iarba si a fost admonestata dur…Nu crestineste, in nici un caz. Treaba era ca turistii aia statea toti pe iarba grup mare de 25 de insi..Lor nu le zicea nimic. Ei aveau voie, ca erau nemti, deh…Nevasta-mea a plecat aproape plangand. Era prima oara cand am ajuns si noi in Bucovina, ne-am dorit atat de mult si iaca…In sfarsit. La alte manastiri maicile se uitau la mine suspicios cand dechideam subiectul si nu faceau absolut nici un comentariu…Era clar ca aveau instructiuni sa nu vorbeasca pe tema asta… Eu voiam doar o parere a unui vietuitor actual dintr-o manastire romaneasca… nu am avut succes. Am plecat cum am venit…Cu un gust amar…unde este iubirea crestina? Caldura Sf Parinti? Ospitalitatea? Totul este acolo un business, conteaza mai mult autocarele cu straini decat un roman prapadit cu Logan ca mine…Nu vreau sa deraiez de la subiectul articolului. Lucrurile sunt clare: astia colaboreaza cu totii spre ajungerea la scopul final- noua ordine cu scarba aia la conducerea lumii…Presedintele-marioneta si sclavul UE si al americanilor. Patriarhul…nu mai vorbesc, mai uit doar la figura lui , am facut un experiment, am privit poza astuia si apoi o fotografie a parintelui Papacioc. Apoi a parintelui Iustin, A parintelui Dionisie, a parintelui Fageteanu. Api din nou a patriarhului…am avut un soc. Pai ia faceti asta sa vedeti diferenta: cum au unii ochii, privirea plina de har, blandete, lacrimi aproape, zambete ingeresti si cat de incruntati sunt Daniel, Marchis, Teofan , Bartolomeau si ceilalti…Mama, mama, parca vor sa ne puna la zid…Severi, nene, severi si duri…Plus ca , pe cuvantul meu daca Daniel nu seamana cu Caiafa asa cum este reprezentat prin diverse lucrari de-a lungul vremii…Fizic seamana… Lucrurile sunt clare. Iohannis este un retardat clar care nu e in stare sa lege doua idei de la sine, de aia l-au si pus papusarii. Da stati sa vedeti acum distractie, ca vine Nicusor Dan cu ai lui, cu Pralong si cu toti dracii…Sa vedeti sarabanda de la anu…Mai vorbim.

    Apreciat de 4 persoane

    • Pąʍvo said, on octombrie 22, 2016 at 1:50 pm

      Nemtii au dat euroi. Sotia ta ce sa dea? Doar credinta dreapta… Dar ce sa stie fufa aia de maica, sclava prin ascultare neconditionata facatoare de bani care confunda vocatia monahala cu meseria de ghid ? Eu cand am fost la Voronet, n-am platit biletul de intrare, dimpotriva le-am certat pe maicile de la poarta.

      Apreciat de 1 persoană

    • Aly said, on octombrie 23, 2016 at 11:37 am

      Doamne ajuta!
      Acelasi lucru le spun si eu prietenilor arsenisti priviti chipul bland al lui Arsenie Papacioc ,Parintelui Iustin Parvu si uitati-va si la ochii dracesti ai lui Arsenie Boca. Se vede diferenta clara.

      Apreciază

  3. Neica nimeni said, on octombrie 22, 2016 at 10:23 am

    O propunere pentru patriarhul Daniel, venita in urma cuvintelor sale adresate unui reporter care il critica cumva prin niste intrebari stanjenitoare in urma tragediei Colectiv. El a spus atunci clar, citez : nu ne invatati dvs. pe Noi ce inseamna ortodoxia!!
    Bine, prea fericirea voastra, nu va invatam noi, plebea nestiutoare , despre ortodoxie, tocmai pe dvs., care ati facut studii ecumeniste prin Europa apostata…Noi plecam capul in pamant, nu-i asa, ne platim taxele si impozitele la stat, eventual dam si un ban la Catedrala si inca unu la biserica din cartier, ne uitam NUMAI la pacatele noastre, nu judecam pe NIMENI si nu miscam in front… Atfel, stim concluzia: focu’ gheenei pe noi.
    OK. Am inteles. Da o propunere, o propunere se poate? Ca asta nu e nici invatatura, nici razmerita, nici galceava si nici tulburare… E o simpla propunere.
    BOR dispune de mijloace moderne de comunicare: Televiziune, website, etc. Propun sa se intruneasca toti cei care au fost in Creta la sinod in frunte cu patriarhul, la o ora de varf, in idrect si maxima audienta si sa dea un comunicat, asa, precum ca ei urmeaza in totalitate predania Bisericii si a Sf. parinti si Apostoli si ca NU sunt de acord cu sinodul din Creta si ca revoca semnaturile de pe document in urma unei analize ulterioare si ca Biserica Ortodoxa este SINGURA biserica si celelelate erezii sunt in neregula si ii asteptam cu iubire sa vina la dreapta credinta, sa recunoasca ca au gresit ca niste oamenice sunt supusi greselii, sa se caiasca si sa ne indemne pe toti sa urmamaaceasta cale in viitor sub indrumarea plina de iubire si atentie a Sfintei noatre Biserici Ortodoxe stramosesti.
    Hai, nu te incrunta, prea fericirea ta… e doar o propunere…daca nu esti de acord, poate ne spui si DE CE ?
    Da’ cu argumente din Sfintii Parinti, nu din talmes balmesul new age si ecumenist in limbajul ala de lemn… Si cu mai multa iubire, preafericitule, cu mai multa iubire…Aminteste-ti ce a poruncit Domnul. Iubeste-ma chiar daca am indraznit si eu, un neica nimeni, sa iti propuna ceva…Cine stie, poate chiar merit si un raspuns, de acolo, din inaltimea ametitoare a locasului tau de patriarh…

    Apreciat de 3 persoane

    • Pąʍvo said, on octombrie 22, 2016 at 6:00 pm

      S-au dat cu sistemul, si acum sistemul le rade in fata si ii numeste si pe ei fanatici religiosi. Cate ingaduinte or sa mai faca ? Mai bine se dadeai de partea propriilor fii. Oricum, cu o moarte toti suntem datori.

      Apreciat de 1 persoană

  4. mihai said, on octombrie 22, 2016 at 10:56 am

    Frate vasile si nunumai la noi se intampla. Citeam pe blogul aservit basilica ca deja bartolomeu de la istambul si ieronim de la belgrad au liste negre cu cine trebuie caterisit, sa nu uitam ca irineu in urma cu cativa ani la alungat pe I.p.s Artemie de kosovo. Kiar ma uitam la cazul recent din codri pascanilor, kiar in vara asta la chicago a „luat foc” o manastire ortodoxa sarbeasca, deasemenea in primavara in grecia incendiate manastiri, hai sa zicem ca in grecia au fost refugiati musulmani, dar in rest?!,

    Apreciat de 1 persoană

  5. Silviu said, on octombrie 22, 2016 at 11:21 am

    La sihastria putnei, Staretul Nectarie, a spus la predica, ca a venit cineva la el sa se spovedeasca, iar acea persoana milita impotriva sinodului. Pentru asta Nectarie nu i-a dat dezlegare sa se spivedeasca pana nu se indreapta.

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 22, 2016 at 1:16 pm

      Cu ocazia asta, persoana care a venit să se spovedească a avut ocazia să-şi dea seama că spovedirea la aşa popă îţi ajută sufletul la fel de mult ca spovedirea la securitate. L-a oprit Dumnezeu să-şi mai arunce mărgăritarele înaintea porcilor.
      Oricum, pe site-ul Sihăstriei Putnei se promovează „sfântul şi marele sinod”, deci e clar ce opinie are stareţul. Iar faptul că a spus la predică despre neprimirea la spovedit a acelei persoane cred că este un avertisment pentru toţi cei care ar fi tentaţi să-l mai deranjeze cu astfel de împotriviri.
      Am şi eu o rudă care merge constant la Sihăstria Putnei şi degeaba i-am trimis materiale elocvente despre „sinod” (canoane, învăţăturile Sfinţilor Părinţi) şi despre prigoana antiecumeniştilor, că mi-a venit cu texte (preluate de la mănăstire) că să păstrăm pacea, că va linişti Dumnezeu lucrurile, că bietul IPS Teofan a fost agresat de cocălari ţigani, că ce convingător şi ortodox a fost popa Vlaicu la Piatra Neamţ şi ce lume proastă, agresivă şi nesimţită, că el nu simte duh de pace şi de iubire la cei care sunt împotriva sinodului şi că se consultă cu câteva persoane foarte duhovniceşti. Iată cum un ortodox, bărbat nu prost şi nu rău, ci om bun şi căutător sincer de Dumnezeu, este îndobitocit şi transformat în eretic de înaintemergătorii antihristului!

      Apreciază

    • el said, on octombrie 22, 2016 at 6:52 pm

      Silviu

      Putna CURVA si PREACURVA !

      Apreciază

  6. sorin said, on octombrie 22, 2016 at 11:22 am

    Melchisedec este un sarlatan,Securist si aservit sistemului, stiu ce vorbesc. La Putna predomina de ani de zile sfanta ascultare si dragoste fata de oameni nu au, ci doar mimeaza dragostea. La manastirea Dragormirna este duhovnic marele David, care tot spune la ucenici ca Sfantul Paisie Aghioritul ar fi exagerat in privinta cipurilor. Acest parinte David a fost mutat anul trecut de la Putna.

    Apreciază

  7. IOAN said, on octombrie 22, 2016 at 11:26 am

    …să fim în mare atenție să nu credem niciodată că Biserica Ortodoxă cade în erezie…

    …Biserica Ortodoxă nu cade niciodată și rămâne vie până la Parusie

    …ereticii cad și se leapădă de Hristos și de Biserica Sa Ortodoxă datorită ipocriziei, parșivității și perverșității lor

    …să mergem doar acolo unde mai sunt preoți ortodocși antiecumeniști, anti cip 666 și țin învățătura sfinților părinți ad-literam

    …sa văzut că P. Sava Lavriotul și-a dat seama și sa informat în mod itinerar de gravitatea ereziei din țara noastră și a adaptat predicile până la CLARITATEA NECESARĂ DE CARE ERA NEVOIE

    …deci situația din România nu este la fel ca în Grecia unde mai există Episcopi care înfierează public orice erezie

    …cei care mai îndeamnă să se meargă la bisericile ecumeniștilor vădiți fac un mare păcat și cad și ei în erezie…

    … ATENȚIE MARE și DISCERNĂMÂNT ca procesul se află încă în desfășurare…adică încă se cerne grâul de neghină

    …cei care știu foarte bine credința pot merge să informeze clar preoții, călugării și maicile din Mănăstiri care nu știu sau sunt informati aiurea de organele ecumeniste…cu prilejul acesta facem fapte bune trezind conștiința și intenția multora spre bine

    Apreciat de 1 persoană

  8. Iosif said, on octombrie 22, 2016 at 12:09 pm

    Bună ziua, în ziua de azi sunt foarte putini părinti duhovnicesti cu dreaptă socoteală care să ne îndrume cu întelepciune atunci când suntem în mijlocul unor ispite mari sau tulburări,cum ar fi,această problemă apărută în urma sinodului din Creta.
    Pe acest site nu am văzut să fie făcut cunoscută părerea / sfatul părintelui Rafail Noica care e printre puținii părinți echilibrati pe care îi mai avem.De ce ? Nu vrea el să se amestece în această problemă sau nu e considerat de voi suficient de în măsură să vorbească?

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 22, 2016 at 12:42 pm

      Iosif

      Pai si-a spus parerea?

      Apreciază

      • Iosif said, on octombrie 22, 2016 at 5:21 pm

        Din câte știu eu,nu.Dar mă gândeam că poate o fi cineva pe aici care știe ceva de la el.Cineva din zona lui care să ne facă cunoscută părerea.

        Apreciază

      • el said, on octombrie 22, 2016 at 7:01 pm

        Iosif

        eu personal( sa dea Dumnezeu sa gresesc!!!!) NU am incredere in rafail noica !
        Dumnezeu sa-l lumineze si sa-mi faca mie o supriza MINUNATA !

        –- dar pana azi NU am incredere in el, analizand pozitia lui „anti-cip” = politic correct, apoi TACERE DEPLINA !

        Apreciază

    • acelas said, on octombrie 23, 2016 at 12:37 am

      din pacate alegerea parintelui Rafail Noica este destul de clara (cel putin la vedere). Stiu ca la ceva vreme dupa ce a fost lansat apelul parintelui Justin din 2009, ca parintele Justin a trimis de la Petru Voda niste monahi special la parintele Rafail in Ardeal sa vorbeasca cu el, sa se alature, sa vorbeasca, sa faca ce vrea sfintia sa. Nu i-a primit si gata. Se stie ca parintele primeste f greu, si oricum deloc necunoscuti. Nu era insa cazul cu acestia. Sa vii de la atata amar de drum si trimis de la un marturisitor supravietuitor din bestialitatea puscariilor comuniste este un lucru le care nu ai cum sa-l treci cu vederea. Nu stiu, dar in general parintele Rafail este nemiscat in nici un fel de subiectul marturisitorilor din inchisorile comuniste. Asta e, ereticul si zidarul ps (pe atunci) andrei andreicut cu care s-a asociat peste tot pe la conferintele pe care le facea si in mai tot ce facea in Ardeal este mai „frecventabil” decat un adevarat marturisitor al lui Hristos.

      .

      Apreciază

      • marinela said, on octombrie 23, 2016 at 5:46 pm

        Si cu Joanta, l-am vazut pe acest monah Noica ,stind la taifas”duhovnicesc”intr-un video pe youtube,unde discutau despre discutii ,fara o noima ortodoxa profunda.Am asteptat ceva mai mult din partea”ilustrului” Rafail Noica,dar degeaba,se vede ca i-au alunecat pe de laturi toate invataturile sfintului Sofronie Saharov,pacat mare.In concluzie;ce sa asteptam de la unul ca el, ce are „comuniune frateasca”, doar cu eretici alesi pe sprinceana,unul si unul…alde Joanta ,Andreicut si cine-o mai fi pe lista lui preferentiala?!Tie-se de ei erezia si sa ne lase in pace pe noi”talibanii,fundamentalistii si extremistii”ce sintem ,ca nu mergem la ciorba lor religios-sectara in nici un caz.Amin.

        Apreciază

    • octoviv said, on octombrie 25, 2016 at 12:10 pm

      Cu durere în suflet mă întreb și eu ca omul prost: Oare care este părerea ieroschimonahului Rafail Noica despre adunătura tâlhărească din Creta ???. Partea 1-a:

      Cu durere în inimă, mă întreb și eu, ca unul care am citit câteva ceva din cărțile diortosite de dânsul:

      https://scribd.com/document/16000561/Psaltire-Rafael-Bun

      https://scribd.com/document/155372917/Rafail-Noica-Noul-Testament-Samizdat via http://forum.teologie.net/viewtopic.php?f=13&t=294#p18290

      sau chiar scrise de dânsul:

      https://scribd.com/document/19017228/Rafail-Noica-Si-Symeon-de-La-Essex-Celalalt-Noica

      Oare care este părerea ieroschimonahului Rafail Noica despre adunătura tâlhărească din Creta ???

      Oare dânsul a rostit cuvintele acestea:
      https://graiulortodox.wordpress.com/2016/06/21/sfantul-si-marele-sinod-pr-rafel-noica-se-poate-vorbi-de-lucrarea-duhului-sfant-in-tainele-catolice-oare-o-chestiune-asa-de-subtila-cum-este-filioque-poate-sa-ne-desparta-intr-atat-incat-sa-ne/ ???

      _______________________________________________________________________________________

      Apreciază

    • octoviv said, on octombrie 25, 2016 at 12:11 pm

      Cu durere în suflet mă întreb și eu ca omul prost: Oare care este părerea ieroschimonahului Rafail Noica despre adunătura tâlhărească din Creta ???. Partea a 2-a:

      Arhimandritul Sofronie Saharov despre ecumenism, prin mărturia scrisă a unei ucenice de-a dumnealui:

      Profeții și mărturii creștine pentru vremea de acum. Selecție de texte de la Sfinții Părinți și autori contemporani. Ediția a II-a revăzută și adăugită. Apare cu binecuvântarea Prea Sfințitului Părinte GALACTION, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Editura Biserica Ortodoxă, Alexandria, 2004, pagina 308 a cărții (304 a documentului pdf):
      https://scribd.com/document/35602/Profe%C5%A3ii-%C5%9Fi-m%C4%83rturii-cre%C5%9Ftine-pentru-vremea-de-acum
      […]
      Toți știm că, din vreme în vreme creștinii au astfel de neliniști ciudate: fie – pentru cum va fi unirea Bisericilor, fie – pentru 666.

      Într-o întâlnire cu Părintele, am vrut să știu ce crede el însuși despre toate acestea. Nu îmi amintesc exact ce am întrebat și cum. Dar îmi amintesc foarte bine atitudinea lui în momentul în care mi-a răspuns. A stat neclintit, m-a privit cu atenție și înfățișarea i s-a schimbat. A devenit severă și s-a umplut de durere. Își mișca încetișor capul, arătându-și astfel mirarea, sau mai curând supărarea, și mi-a spus:

      „Lucrurile stau așa: chiar dacă se face unirea, precum spun «ei», eu voi fi ortodox. Biserica este sfântă. Știm cum să trăim și, prin urmare, ce creează probleme?!”.
      […]

      ……..

      Dimitra V. Daviti, Amintiri despre Starețul Sofronie de la Essex, Mănăstirea Piatra Scrisă, Județul Caraș-Severin, 2002, pp. 61-63:
      https://rafailnoica.wordpress.com/2009/01/08/dumitra-daviti-amintiri-despre-staretul-sofronie-de-la-essex/
      […]
      Toți știm că, din vreme în vreme, creștinii au astfel de neliniști ciudate: fie – pentru cum va fi unirea Bisericilor, fie – pentru 666, fie – pentru x și y, și atunci ei se exprimă în mod categoric, îl acuză pe patriarh, pe arhiepiscop și pe oricine intră în gura lor. Și trimițându-i în “întunericul cel mai din afară”, se trag unul pe altul spre tot mai rău. Pe de altă parte, unii predicatori și monahi fanatici, oriunde s-ar afla, dezlănțuie acuzații grave împotriva patriarhului, cu pretenția evidentă ca Biserica să se coboare și să se conformeze cu ceea ce consideră ca fiind adevărat ei, cei îngrijorați, vezi bine, pentru Biserică (deci cei care își argumentează dogmatic părerile contra patriarhilor, episcopilor, popilor eretici și a ereticilor în general, în mintea autoarei, sunt monahi fanatici; oare toți monahii care l-au combătut pe Nestorie erau fanatici, oare toți Sfinții Părinți ce au participat la toate Sfintele Sinoade Ecumenice și Locale, care erau monahi, și dânșii erau fanatici??? – nota mea). De pe poziții care lor li se par sigure, unii ca aceștia dezlănțuie tulburări și fac mult rău (adică tot în mintea dânsei, pozițiile dogmatice sunt aparent sigure, nu sunt poziții sigure??? – nota mea). Într-o astfel de situație periculoasă se aflau creștinii în anii 1974-1975. Toți vorbeau cu ifos spunând că patriarhul este un trădător care o să distrugă Ortodoxia. Deși toate acestea îmi erau indiferente, auzirea lor continuă mă obosea peste măsură. Pe mine mă preocupau numai iubirea (iubirea fără adevăr sau iubirismul??? – nota mea) și viața sfințitoare a Bisericii.

      Într-o întâlnire cu Părintele, am vrut să știu ce crede el însuși despre toate acestea. Nu-mi amin­tesc exact ce am întrebat și cum. Dar îmi amintesc foarte bine atitudinea lui în momentul în care mi-a răspuns. A stat neclintit, m-a privit cu atenție și înfățișarea i s-a schimbat. A devenit severă și s-a umplut de durere. își mișca încetișor capul, arătându-și astfel mirarea, sau mai curând supărarea, și mi-a spus:

      – Lucrurile stau așa: chiar dacă se face unirea, precum spun “ei”, eu voi fi ortodox. Biserica este sfântă*. Știm cum să trăim și, prin urmare, ce anume creează probleme?!

      —————–

      * Parintele Sofronie vroia sa zică că nu trebuie să ne tulburăm și să ne preocupăm de aceste probleme, ci de cum să dobândim Duhul Sfânt și unirea cu Dumnezeu (doamna Dimitra sau oricine ar fi scris nota aceasta de subsol, părerea mea este că atât Sfântul Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul cât Sfântul Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celje nu au fost niște oameni tulburați cât au trăit pe acest pământ, dimprotivă au fost niște oameni echilibrați, și totuși s-au preocupat cu problemele dreptei credințe și nu le-au considerat mai puțin importante, ci din contră le-au considerat chiar esențiale, în dobândirea Harului Sfântului Duh și în unirea cu Dumnezeu – nota mea). Viețuind dreptslăvitor, după predania Bisericii, ne vom păstra ortodoxia și vom rămâne mădulare vii ale Bisericii (Ortodoxe) – căci Biserica nu este o instituție, ci Trupul tainic al lui Hristos. Astfel, feluritele încercări de a uni Biserica cu corpuri eretice, străine ei, și de a o distruge, nu vor putea izbândi cu adevărat (se pare că au cam izbândit în 2016, cu documentele de la Creta – nota mea) (n.ed.)

      ——————–

      “Asta era. Cineva cu adevărat mare, așa gândește”, – mi-am zis în sine-mi și m-am liniștit.

      Aici vreau să adaug două gânduri personale: Decât să ne comportăm atât de urât (deci mărturisirea adevărului de credință în accepțiunea doamnei Dimitra este comportament urât – nota mea) și să-l înjurăm pe patriarh și Biserica, fapte care smintesc și clatină conștiințele slabe (ale oamenilor care nu-și cunosc credința cu adevărat, ale oamenilor reeducabili – nota mea), este cu mult mai bine să iubim și să ne rugăm pentru Biserică și patriarh, precum ne învață Biserica.

      “Întâi pomenește, Doamne, pe Prea Fericitul Părintele nostru (N) pe care-l dăruiește sfintelor Tale biserici în pace, întreg, cinstit, sănătos, înde­lungat în zile, drept învățând cuvântul adevărului Tău” (această rugăciune este valabilă pentru patriarhul care nu este ereziarh, în caz contrar se aplică ceea ce scrie aici: http://lumea-ortodoxa.ro/celor-ce-spun-ca-pomenirea-ecumenistilor-se-poate-face-din-iconomie-marturia-parintilor-aghioriti-din-sec-xiii/ sau „Pe cei ce s’au depărtat de la dreapta credință, și cu eresurile întunecându-se, întru pierzare se află, cu strălucirea cunoștinței Tale luminându-i, Sfintei, Apostoleștii și Soborniceștii Tale Biserici îi unește. (o închinăciune)”- nota mea).

      Și Hristos, Care vede și cunoaște toate, va spri­jini Biserica Lui. Pe când așa, dacă noi, creștinii ne comportăm cu neobrăzare și cu un asemenea ifos, alungăm harul (mă iertați, ce har alungăm de la noi doamnă Dimitra; când vorbim de har nu vorbim de harul Sfântului Duh, Duhul Adevărului??? – nota mea) departe de noi.
      […]
      _______________________________________________________________________________________

      Apreciază

    • octoviv said, on octombrie 25, 2016 at 12:12 pm

      Cu durere în suflet mă întreb și eu ca omul prost: Oare care este părerea ieroschimonahului Rafail Noica despre adunătura tâlhărească din Creta ???. Partea a 3-a:

      Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul – Essex, Anglia – unde a vietuit par. Rafail Noica sub obladuirea Arhim. Sofronie
      https://rafailnoica.wordpress.com/2008/12/09/manastirea-sfantul-ioan-botezatorul-essex-anglia-unde-a-vietuit-par-rafail-noica-sub-obladuirea-arhim-sofronie/
      […]
      Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul – Essex

      Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul este o manastire ortodoxa de barbati si de femei, situata in tinutul Maldon din Essex,

      Anglia.

      Din punct de vedere jurisdictional, manastirea apartine direct de Patriarhia Ecumenica (adică de ereziarhul Bartolomeu – nota mea), fiind astfel o “stavropighie patriarhala“.
      […]

      ……..

      Monastero di Bose:
      http://monasterodibose.it/en/
      […]
      Bose is a community of monks and nuns belonging to different Christian Churches, seeking God in obedience to the Gospel and living in fraternal communion and celibacy. We live in fellowship with men and women and at their service.
      […]

      traducere în limba română:
      ‘Mănăstirea’ de la Bose
      […]
      Bose este o comunitate de ‘călugări’ și ‘maici’ aparținînd diferitelor ‘Biserici Creștine’, căutînd pe Dumnezeu în ascultare față de Evanghelie și trăind în comuniune frățească și castitate. Trăim ca frații bărbați și femei slujind unii altora.
      […]

      ……..

      Bose Monastic Community:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Bose_Monastic_Community
      […]
      The ecumenical Monastic Community of Bose (Monastero di Bose) was established by Catholic layman Enzo Bianchi in 1965 at Bose, a frazione in the commune of Magnano (province of Biella, Italy).

      Bose Monastic Community was founded by Enzo Bianchi
      The community has grown to number over eighty brothers and sisters of various Christian traditions, and receives thousands of visitors annually.

      History
      The community was established on December 8, 1965, the day the Second Vatican Council ended, when Enzo Bianchi decided to start living alone in a rented house in Bose. The first brothers came three years later and among them there were a woman and a Protestant minister.

      On 17 November 1967 the Bishop of Biella issued an interdict for the presence of non-Catholics in the community,[1] but the following year it was removed thanks to the cardinal Michele Pellegrino intercession. The cardinal approved the monastic rule on 22 April 1973.[2]

      On Saturday, September 22, 2012, Enzo Bianchi, Prior of the Monastic Community of Bose, was named by the Secretary-General of the Synod of Bishops, with the approval of Pope Benedict XVI, to serve as an Expert at the upcoming October 2012 13th Ordinary General Assembly of the Synod of Bishops on the New Evangelization.[3]
      […]

      traducere în limba română:
      Comunitatea ‘Monastică’ de la Bose:
      […]
      Comunitatea ecumenistă ‘Monastică’ de la Bose (Monastero di Bose) a fost înființată de laicul catolic (papistaș – nota mea) Enzo Bianchi în 1965 la Bose, o localitate în comuna Magnano (provincia Biella, Italia).

      Comunitatea ‘Monastică’ Bose a fost fondată de Enzo Biachi
      Comunitatea a crescut la un număr de peste 80 de frați și surori aparținînd diferitelor tradiții ‘creștine’, și primește mii de vizitatori anual.

      Istoric

      Comunitatea a fost înființată la 8 Decembrie, 1965, ziua în care a luat sfârșit Conciliul II Vatican, când Enzo Bianchi s-a hotărât să înceapă să viețuiască singur într-o casă închiriată în Bose. Primii ‘frați’ au venit trei ani mai târziu și printre ei se afla și o femeie și un pastor protestant.

      La 17 Noiembrie 1967 ‘Episcopul’ de Biella printr-un decret a interzis prezența non-catolicilor (non-papistașilor – nota mea) în comunitate,[1] dar anul următor decretul a fost abrogat mulțumită mijlocirilor cardinalului Michele Pellegrino. Cardinalul a aprobat linia ‘monastică’ la 22 Aprilie 1973.[2]

      Sâmbătă, 22 Septembrie 2012, Enzo Bianchi, ‘Starețul Comunității de la Bose’, a fost numit de către Secretarul General al ‘Sinodului Episcopilor’, cu acordul papei Benedict XVI, să slujească ca un expert la viitoarea Adunare Generală Ordinară a ‘Sinodului Episcopilor’ legat de Noua Evanghelizare (clar, o Nouă Ordine Mondială are nevoie de o Nouă Evanghelizare – „Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit – să fie anatema!” (Galateni 1, 8-9) – nota mea).[3]
      […]

      ……..

      Mai multe despre Bose:

      PREOTUL CARE S-A IMPARTASIT LA CATOLICI in Bose, a fost pedepsit cu OPRIRE DE LA SLUJBA:
      https://saccsiv.wordpress.com/2010/10/12/preotul-care-s-a-impartasit-la-catolici-in-bose-a-fost-pedepsit-cu-oprire-de-la-slujba/

      Patriarhul DANIEL BINECUVANTEAZA adunatura de la ‘MĂNĂSTIREA INTER-CONFESIONALĂ’ BOSE:
      https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/15/patriarhul-daniel-binecuvanteaza-adunatura-de-la-%e2%80%9cmanastirea-inter-confesionala%e2%80%9d-bose/

      Papa salută a XVII-a Conferința Ecumenica Internaționala de Spiritualitate Ortodoxă (9-12 septembrie, Mănăstirea Bose, Italia):
      https://saccsiv.wordpress.com/2009/09/07/papa-saluta-a-xvii-a-conferinta-ecumenica-internationala-de-spiritualitate-ortodoxa-9-12-septembrie-manastirea-bose-italia/

      ……..

      PIDALION sau Cârma Bisericii Ortodoxe. Reproducere diortosită după originalul tipărit la Mănăstirea Neamțu în anul 1844, sub blagoslovenia Mitropolitului Veniamin al Moldovei, pp. 266, 281-282:

      Dă clic pentru a accesa pidalionul.pdf

      […]
      CELE 22 DE CANOANE ALE SFÂNTULUI ȘI ECUMENICULUI
      AL 7-LEA SINOD TÂLCUITE

      […]
      CANONUL 20
      De acum înainte hotărâm, a nu se face îndoită monastire, că sminteală, și poticnire multora se face aceasta. Iar dacă oarecare împreună cu rudeniile voiesc a se lepăda de lume, și a urma vieții monahicești, bărbații adică, de trebuință este a se duce în monastire bărbătească, și femeile a intra în monastire femeiască. Că acest lucru este bine plăcut lui Dumnezeu. Iar cele ce până acum sunt îndoite, ție-se, după canonul sfântului părintelui nostru Vasilie, și după așezământul lui, așa închipuiască-se. Nu petreacă într-o monastire monahi, și monahii; că preacurvie mijlocește împreuna petrecere. Nu aibă vreun monah îndrăzneală către moanhie, sau monahia către monah, îndeosebire a vorovi. Nu se culce monah în monastire femeiască. Nici împreună să mănânce îndeosebi cu monahia. Și când se aduc cele de trebuință, de la bărbăteasca parte către cele împărtășitoare (canonice), afară de poartă să le ia egumenia monastirii femeiești, cu oarecare bătrână monahie. Iar de s-ar întâmpla, vreo rudenie monah a veni să vadă pe ruda sa, în ființa egumeniei, vorbească cu aceea, prin puține și scurte cuvinte.
      [Sinod 6, can. 46, 47; Sinod 7, can. 18, 20, 22]

      TÂLCUIRE
      Monastire îndoită Zonara zice, că ar fi fost două monastiri învecinate, și atât de apropiate, încât se auzeau glasurile de la una la alta. Iar alții oarecare, cu care se unește și Valsamon, zic că ar fi fost una și aceeași monastire, întru care petreceau bărbați și femei împreună, însă nu străini după trup, ci rudenii unii cu alții. Eu a-și zice că mai adevărată se vede a fi, a doua socotință, după voroava cea din început, și după conglăsuirea canonului acestuia adeverindu-se. Dar rânduirea, pe care mai jos o pomenește canonul marelui Vasilie, despre îndoitele monastiri, prea adevărată și neîmpotrivă zisă dovedește pe întâia socotință. Deci ori într-un chip, ori întru altul canonul acesta poruncește a nu se mai face de acum acest fel de îndoite monastiri, ca niște pricinuitoare de sminteală. Iar câte au apucat a se face acest fel, să petreacă după așezământul, și legiuirea marelui Vasilie, care este aceasta, adică: monahi și monahii, să nu împreună locuiască într-o monastire, fiindcă preacurvie urmează acestei împreună locuințe. Să nu aibă îndrăzneală monahul îndeosebi a vorbi cu monahia, sau monahia cu monahul. Să rămână monahul în monastire femeiască, nici să mănânce împreună cu monahie. Și când aduc monahii din monastire bărbătească cele de trebuință spre îndestularea vieții monahiilor, să le lase afară de poarta monastirii, și de acolo egumenia cu alta oarecare monahie bătrână să le ia înlăuntru. Iar dacă vreun monah ar voi să vadă pe o monahie rudenia a sa, de față fiind egumenia s-o vază, și să vorbească cu ea puține cuvinte, și în grabă să se ducă[246].

      [246] Aceastași marele Vasilie, în hotărârile cele pe larg 33 zice, că la voroavele ce este trebuință a face monah cu monahie, trebuie a se alege, și fețele care au să vorbească împreună, și vremea, și locul cel potrivit, și nevoia, încât toate să fie cucernice, și afară de tot prepusul. Și fețele să fie, dintre călugări cei mai bătrâni și cucernici, și evlaviști, și înțelepți, spre a face toată întrebarea și răspunderea. Iar din monahii asemenea cele mai bătrâne, și mai înțelepte. Iar când vorbesc împreună, să fie două de față, sau și trei, atât din monahi, cât și din monahii. Iar numai doi, unul și una îndeosebi, să nu vorbească, pentru prepus, și pentru că nu este de crezare vrednic spre adeverirea celor ce se zic. Iar câți alți frați au trebuință a vorbi cu vreo monahie, să vorbească prin mijlocirea bătrânelor acelora, și aleselor monahii, și acelea să spună surorilor acelora care sunt cercetându-se de dânșii. Ci și monahii cei ce aduc la monahii cele de trebuință și slujesc, trebuie a fi cercați, și cucernici, și în vârstă sporiți, spre a nu pricinui cuiva rău prepus; însăși aceasta se rânduiește de acestași marele Vasilie, într-alt loc, că de vor fi două monastiri aproape vecinate, și una ar fi săracă, iar cealaltă îndestulată, trebuie cea îndestulată, a ajuta pe cea săracă, ca una ce este datoare, și sufletul a-și pune unii pentru alții, după poruncă. Iar de nu ajută se cade cea săracă a răbda îndelung, și urmând lui Lazăr a se bucura pentru nădejdea veacului celui viitor, de sărăcia aceasta, rămânându-le lor mângâiere și bucurie. Zice și Sfântul Nichifor în canonul său 22: că dacă ieromonahul, tânăr cu vârsta, slujește la monahii, nu se cade cineva a se împărtăși de la el cu Sfintele Taine. Precum se vede, ca din aceasta să se rușineze, și să se îndrepteze.
      […]

      ……..

      Convorbire cu un monah ce trăiește în pustie:
      https://ortodoxianeamului.wordpress.com/2014/02/18/convorbire-cu-un-monah-ce-traieste-in-pustie/ http://pemptousia.ro/2014/01/convorbire-cu-un-monah-ce-traieste-in-pustie-partea-1/ http://pemptousia.ro/2014/01/convorbire-cu-un-monah-ce-traieste-in-pustie-partea-2/ http://pemptousia.ro/2014/01/convorbire-cu-un-monah-ce-traieste-in-pustie-partea-3/
      […]
      37. Auzim despre foarte multe întâmplări în care sunt implicați preoți și mitropoliți care fură bani de la „cutia milei” și își construiesc vile etc. Despre mănăstiri auzim cum că unii monahi „trăiesc” cu monahii, și multe altele. Cum comentați aceste acuzații?

      Dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului, unul a fost iubitor de argint și rău intenționat. Dintre 100, 200 de episcopi, să nu existe 20, 30, 50 – nu știu dacă există – care, de asemenea, să nu cadă pradă iubirii de arginți? Nu este imposibil. Unii dintre cei care se găsesc în astfel de funcții înalte au altceva notat în ,,agenda” lor de lucru, urmăresc alte interese, străine Bisericii, dar și țării. Nu o să spun mai multe, dar există, din păcate, și astfel de oameni. Cealaltă temă, a relațiilor dintre monahi, este problema lor. Dumnezeu o să-i judece. Putem aminti, așa, ca să știm, că aceste lucruri se întâmplă, în principal, acolo unde există mănăstiri mixte, și de monahi, și de monahii, și singurul loc unde știu că există este în Italia, și aparține ‘Bisericii’ Romano-Catolice. Există așadar și aceste cazuri, dar nu se întâmplă între zidurile mănăstirii și cu știrea celorlalți, ca și cum ar fi ceva normal. Așa cum am spus, sunt excepții iar Dumnezeu o să-i judece pentru faptele lor.
      […]

      ……..

      Cine e Pemptousia:
      http://pemptousia.ro/asociatia/
      […]
      Asociația

      Cinstind neprețuita ofrandă pe care Mănăstirea Vatoped a adus-o Ortodoxiei, Asociația Prietenilor Mănăstirii Vatoped își propune să fie alături de obște și să fie de ajutor în lucrarea acesteia, astăzi, când mănăstirea a pășit deja în al doilea mileniu al ei de istorie.

      Toți cei care au fost însuflețiți de dorința să cunoască, să studieze, să înțeleagă și să prețuiască lucrarea și prinosul de veacuri ale Părinților vatopedini, socotesc drept o datorie sfântă și o cinste pentru ei să sprijine strădania acestora.

      Ne-a mișcat mai cu seamă dragostea și încrederea pe care membrii noștri le-au arătat încă de la început față de Asociație. Am ajuns la 10 000 de membri, fără ca noi să facem vreun efort special sau să ne promovăm.

      Cu deosebită bucurie, Asociația a încredințat Institutului “Sfântul Maxim Grecul” crearea noii publicații “Pemptousía” (Chintesența). Această publicație de calitate, având la bază cuprinzătorul triptic “Cultură – Ştiințe – Religie”, timp de nouă ani a avut o largă circulație în Grecia, bucurându-se de o apreciere deosebită, iar acum circulă online. In mod constant, ea publică materiale noi, scrise de autori reputați și specialiști în domeniul lor științific.

      Punând în valoare instrumentele pe care ni le oferă astăzi tehnologia modernă, publicația online “Pemptousía” își informează cititorii zilnic și oferă, în afara articolelor scrise, și un material audio-vizual (cuvântări, muzică, interviuri exclusive și videoclipuri de interes general).

      În paralel, acest portal online cuprinde un material bogat, cu acces permanent, pe teme din istoria, arta, tradiția, viața și lucrarea Mănăstirii Vatoped. Locul principal în dedicațiile Pemptousíei îl deține Părintele Iosíf Vatopedinul, trecut la Domnul. De asemenea, se oferă o informare detaliată despre chestiunea Lacului Vistonida.

      Nădăjduim că acest efort de promovare digitală – multilingvistică – a neprețuitei tradiții duhovnicești și culturale a Ortodoxiei și a civilizației aghiorite va transmite omului postmodern, fărâmițat sufletește, un mesaj de credință, nădejde și dragoste și îi va aduce aminte de valoarea omului autentic, chip al lui Dumnezeu.

      Pentru a contacta Asociația Prietenii Sfintei Mari Mănăstiri Vatopedi, vă rugăm să trimiteți email la adresa info@friendsofimmb.net.
      […]
      _______________________________________________________________________________________

      Apreciază

    • octoviv said, on octombrie 25, 2016 at 12:14 pm

      Cu durere în suflet mă întreb și eu ca omul prost: Oare care este părerea ieroschimonahului Rafail Noica despre adunătura tâlhărească din Creta ???. Partea a 4-a:

      The European Christian Orthodox Youth Meeting:
      http://cluj2015.eu/events/470-the-european-christian-orthodox-youth-meeting.html
      […]
      Faith. Multiculturalism. Joy. Youth leaders. Volunteering. Culture.
      For 4 days, in Cluj-Napoca there will be huge events for more than 5000 orthodox youths from all over the Romania and from Europe: cultural activities (visiting the museums and the cultural places of the city, exhibitions for youths), public concerts (with Holograf, the most famous pop band in Romania, folk concerts and Romanian traditional music), educational activities (conference with the well known Romanian spiritual father Rafail Noica and Archimandrite Zaharia Zaharou from the Essex Monastery of England; group discussions, seminars) and interactiv activities (youth folk music, youth skits, traditional dancing, public workshops, youth procession).
      […]

      traducere în limba română:
      Întâlnirea Tinerilor Creștini Ortodocși din Europa:
      […]
      Credință. Multiculturalism. Bucurie. Conducători tineri. Volntariat. Cultură.
      Timp de 4 zile, în Cluj-Napoca vor fi evenimente majore pentru mai mult de 5000 de tineri ortodocși din întreaga Românie și din Europa: activități culturale (vizitarea muzeurilor și a locurilor culturale ale orașului, expoziții pentru tineri), concerte publice (cu Holograf, cea mai renumită trupă pop din România, concerte de muzică folk și muzică tradițională românească), activități educaționale (conferință cu bine cunoscutul părinte duhovnicesc Rafail Noica și Arhimandritul Zaharia Zaharou de la Mănăstirea Essex din Anglia; discuții de grup, seminarii) și activități interactive (muzică folk tinerească, parodii tinerești, dansuri tradișionale, ateliere publice, procesiuni ale tineretului).
      […]

      ……..

      Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa, la Cluj-Napoca:
      https://graiulortodox.wordpress.com/2015/02/10/intalnirea-tinerilor-ortodocsi-din-europa-la-cluj-napoca/
      […]
      10 februarie 2015

      Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa, la Cluj-Napoca

      intalnirea-tinerilor-crestini-ortodocsi-din-europaMii de tineri ortodocși din întreaga Europă se vor întâlni anul acesta la Cluj-Napoca sub genericul „împreună pentru viitorul Europei”. Întrunirea va fi organizată de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului la începutul lunii septembrie și este înscrisă în calendarul manifestărilor pe care municipiul le va găzdui, în contextul în care Cluj-Napoca este în 2015 Capitală europeană a tineretului.

      La acest eveniment, în premieră pentru întreaga lume ortodoxă, sunt așteptați peste 5 mii de tineri din țară, dar și din țări precum Republica Moldova, Rusia, Grecia, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia și Slovacia, Finlanda, Georgia, Albania și Cipru, Siria și Palestina, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov. Pe parcursul a 4 zile, cât va dura întâlnirea, vor fi organizate conferințe și dialoguri cu tinerii, la care au fost invitați părintele Rafael Noica și arhim. Zaharia Zaharou, workshop-uri tematice stradale, dar și concerte de muzică ușoară, folk și populară. Nu vor lipsi din program rugăciunile de dimineață ce vor avea loc la Catedrala mitropolitană, sesiuni de prezentare a tradițiilor specifice ale fiecărei țări ortodoxe participante, o paradă a costumelor populare și concursuri și activități interactive, a adăugat pr. consilier Bogdan Ivanov.

      Manifestarea va culmina duminică, 6 septembrie, cu o liturghie solemnă ce va avea loc dimineața pe platoul din fața Catedralei mitropolitane și cu o procesiune ce va fi organizată duminică seara prin centrul Clujului. Totul se va încheia cu rugăciunea de seară de la Catedrală și concertul de bun rămas, susținut de artisul de origine greacă Yanni, în Piața Unirii.

      „Întrucât municipiul Cluj-Napoca va fi în anul 2015 Capitala europeană a tineretului ne propunem și noi ca Arhiepiscopia Clujului să participe la acest proiect cu un eveniment important pe care l-am înscris în calendarul principalelor manifestări. În spiritul preocupărilor noastre misionar-pastorale pentru educația și viitorul tinerilor dorim să organizăm la Cluj-Napoca, în perioada 4-7 septembrie 2015, Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa, un eveniment în premieră pentru întreaga lume ortodoxă, care are astfel oportunitatea de a-și afirma deschiderea ei universală și ecumenică. Pentru a sublinia și mai mult dimensiunea europeană a acestei întâlniri, tema propusă va fi «Tinerii ortodocși împreună pentru viitorul Europei», având convingerea că acest eveniment și implicit Clujului poate fi dătător de ton, nu doar în Biserica noastră, ci în întreaga lume ortodoxă europeană. De aceea, ne propunem ca toate evenimentele din program și toți invitații să fie de referință pentru lumea spiritualității ortodoxe, culturale și artistice din România și din Europa”, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov.
      […]

      ……..

      Gazeta de Maramureș – Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa:
      http://gazetademaramures.ro/intalnirea-tinerilor-ortodocsi-din-europa-16890
      […]
      Vineri, 11 Septembrie, 2015
      Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa

      Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa a avut loc în perioada 4-7 septembrie la Cluj-Napoca. Evenimentul a reunit aproape 6000 de tineri din 24 de țări ortodoxe și a fost binecuvânt de Patriarhul României, PreaFericitul Daniel, care a rostit în deschidere cuvântul „Tinerii ortodocși, mărturisitori ai iubirii lui Hristos și misionari ai Bisericii”. Cluj-Napoca a fost anul acesta Capitala Europeană a Tineretului.

      Pe parcursul întâlnirii au avut loc mai multe manifestări culturale, de vizitare a muzeelor și a obiectivelor culturale ale orașului la alegerea participanților, vernisarea de expoziții, evenimente artistice, educative, dezbateri de grup, prezentări tematice diverse, workshop-uri și o procesiune. Deschiderea oficială a Tinerilor Ortodocși din Europa a avut loc în Piața Avram Iancu, în fața Catedralei Mitropolitane, vinery, 5 septembrie.

      Tinerii au putut participa la diferite activități organizate în Piața Avram Iancu, unde au putut confecționa brățări, cruciulițe, icoane litografiate și altele. Au participat și la concerte de muzică folk, la concertul Holograf sau al altor tinere talente din Cluj-Napoca.

      Duminică, 6 septembrie, a fost cea mai importantă zi din cadrul manifestării, deoarece în fața Catedralei Mitropolitane, pe scena amenajată, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de Prea Fericitul Daniel, împreună cu alți episcopi din Sfântul Sinod și din afara României. Din sobor a făcut parte și PS Justin Hodea Sigheteanul, episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

      Duminică, după-masă, de la ora 18, a avut loc marea procesiune a Tinerilor Ortodocși, procesiunea Tinereții, care a avut loc de la Opera Maghiară, la Catedrala Mitropolitană din Cluj. Aici, după ce tinerii s-au adunat în fața Catedralei, PS Justin a ținut o meditație, un cuvânt de învățătură. Tinerii au fost foarte încântați, au participarea la diferite activități, s-au cunoscut între ei. Următoarea Întâlnire a Tinerilor Ortodocși va avea loc anul viitor la București.

      Din Maramureș a participat la eveniment o delegație de 771 de tineri, dintre care 20 de tineri din Dumbrăvița, care au făcut parte din grupul Protopopiatului Baia Mare extins, de 100 de persoane. Grupul din Baia Mare a fost însoțit de Ciocotișan Bogdan, responsabil de grup, și alți doi preoți, Pop Claudiu de la Groși și Mihali Adrian de la Tăuții de Sus. Tinerii au fost cazați în căminul Hașdeu, au avut asigurată masa, transportul pentru cei din Dumbrăvița a fost asigurat de UACE.

      În cea de-a doua zi a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Europa care se desfășoară la Cluj-Napoca au avut loc multiple activități.

      Seara, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Tolleshunt Knights, Anglia, a susținut conferința „Relațiile interpersonale în lumina relației noastre cu Dumnezeu”, în Sala Polivalentă din municipiu.

      În cadrul acesteia, a transmis tinerilor că dacă vrem să avem o legătură vie cu Dumnezeu, adică să-l iubim cu toată inima și să petrecem pururi în prezența Lui, avem trebuință de o inimă curată și liberă.

      „Există o singură bucurie care merită cinstirea noastră, și aceasta este bucuria care izvorăște din Dumnezeu Însuși, deoarece numai ea este desăvârșită și deplină.

      Fiind dăruită de Dumnezeu, ea lucrează prin Duhul Sfânt. Acestei neprețuite bucurii îi dăm cinstea atunci când ne păstrăm viața și conștiința curată prin păzirea poruncilor. Atunci inima primește putere să stea cu îndrăzneală și cu frică înaintea feței lui Hristos.

      Bucuria sfântă și deplină pe care Hristos a făgăduit-o robilor Săi le insuflă frică și înțelepciune pentru ca ei să nu se încreadă în ei înșiși, ci să rămână în hotarele firilor zidite și să știe a folosi toată bucuria și mângâierea pe care le poate oferi zidirea spre slava lui Dumnezeu și sfințirea sufletului”.

      „Când omul primește cuvântul lui Hristos, Acesta îi reînnoiește întreaga ființă. Fiind sămânța lui Dumnezeu în om, cuvântul se statornicește înlăuntrul lui ca o lege a vieții sale și nu-i mai îngăduie să păcătuiască, deoarece este născut din Dumnezeu. Omul renăscut a doua oară dobândește un alt cuget și anume cugetul lui Hristos, precum și o altă înțelegere, aceea care era și în Hristos Iisus. Unul ca acesta primește o inimă nouă în care Hristos Se sălășluiește prin credință”.

      „Devenim mădulare ale Bisericii prin pocăință și prin credință în cuvântul lui Hristos, supunându-ne mintea și inima voii Sale mântuitoare (devenim mădulare ale Bisericii prin Taina Sfântului Botez, domnule Zaharia Zaharou, dar se pare că trebuie șters din conștințele tinerilor ortodocși acest aspect foarte important pentru Biserică – nota mea). Fiecare credincios care se pocăiește este hărăzit cu un dar aparte al Sfântului Duh. Acest dar este legătura care ne ține uniți cu minunatul trup al lui Hristos și ne face părtași darurilor tuturor celorlalte mădulare ale desăvârșitei părtășii a harului, ale sfinților din ceruri și aleșilor lui Dumnezeu de pe pământ”.

      „Dacă vrem să avem o legătură vie cu Dumnezeu, adică să-L iubim cu toată inima și să petrecem pururi în prezența Lui, avem trebuință de o inimă curată și liberă. Iar inima devine liberă atunci când stârpim din ea legea păcatului prin pocăință, iar poruncile lui Dumnezeu devin singura lege a ființei noastre. Sufletului îi este împărtășită atunci o stare de desăvârșire și iubire dumnezeiască, în care cunoaște rugăciunea neîncetată către Dumnezeu și prin aceasta iubirea de aproapele. O asemenea rugăciune adeverește că omul este chipul și asemănarea lui Dumnezeu, cinstind și iubind în același chip și pe aproapele”, a explicat Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou.

      La finalul conferinței, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a acordat Distincția Crucea patriarhală Părintelui Arhimandrit Zaharia Zaharou.

      Investiția în tineri este cea mai importantă:

      Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și-a exprimat, în cadrul deschiderii oficiale a Întâlnirii Tinerilor Creștini Ortodocși de la Cluj, îngrijorarea pentru continentul european, care a intrat în derivă, nu doar din punct de vedere spiritual, ci și demografic. În opinia Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, tineretul creștin este cel care are puterea de a redresa societatea europeană, după cum informează postul de Radio Renașterea.

      „Pentru a reuși această schimbare a Europei, investiția în tineri este cea mai importantă”, spune Înaltpreasfinția Sa care le atrage atenția totodată celor care au misiunea de a-i forma și educa (sau reeduca??? – nota mea). „Considerăm că investiția în tineri este cea mai importantă. Nu zadarnic ne spune înțeleptul Solomon: «Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie să o aibă și chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea».

      Noi, cei maturi, avem mare răspundere de ceea ce punem la temelia vieții lor, de felul în care plămădim ființa lor socială. Felul de a fi și pilda personală a fiecăruia dintre noi are mare importanță.

      Noi trebuie să-i problematizăm cu marile idei spirituale ce frământă omenirea astăzi și să-i încredințăm că integritatea lor sufletească și puritatea vieții sunt cele mai de preț comori pe care le posedă”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

      Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat faptul că Biserica este chemată să acorde o atenție deosebită tinerilor.

      „Dificultățile cu care se confruntă tinerii în societatea contemporană sunt atât de natură economică (sărăcia materială, șomajul, deruta profesională, nesiguranța vieții de mâine, deprimarea), cât și de ordin moral (libertinaj, violență, droguri, alcoolism, trafic de ființe umane) și spiritual-religios (sectarismul, fanatismul și prozelitismul religios).

      În fața acestor probleme, Biserica este chemată să acorde o atenție deosebită tinerilor, apărând inocența, sinceritatea, curajul, dorința de înnoire și toate valorile acestei vârste binecuvântate de Dumnezeu pentru cultivarea demnității umane și a unei vieți sănătoase, precum și pentru căutarea mântuirii sau a vieții veșnice. Astfel, în mod practic, este absolut necesară o lucrare pastoral-misionară a Bisericii mai intensă și mai vastă de îndrumare și susținere a tinerilor elevi, studenți, a tinerilor căsătoriți, a tinerilor care lucrează mult deși primesc bani puțini, a tinerilor șomeri, care nu au un loc de muncă, oferindu-le asistență spirituală, pastorală și social-caritabilă atât celor din România, cât și celor din afara granițelor acesteia”.

      Preafericirea Sa, Patriarhul Daniel
      […]
      _______________________________________________________________________________________

      Observație: Nu am găsit pe nicăieri, pe internet, ori nu mă pricep să caut, ori nu există pe nicăieri, publicată vreo conferință cu ieroschimonahul Rafail Noica la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la Cluj-Napoca, 2015.
      _______________________________________________________________________________________

      Apreciază

    • octoviv said, on octombrie 25, 2016 at 12:16 pm

      Cu durere în suflet mă întreb și eu ca omul prost: Oare care este părerea ieroschimonahului Rafail Noica despre adunătura tâlhărească din Creta ???. Partea a 5-a:

      Should we go to a priest or to a psychologist?:
      http://pemptousia.com/2014/12/should-i-go-to-a-priest-or-to-a-psychologist/
      http://pravoslavie.ru/english/75866.htm
      […]
      Religion / Pastoral Care
      Fr. Raphael Noica (of Essex)

      Should we go to a priest or to a psychologist?
      11 December 2014

      Question: If i have a problem, please, tell me, should I go to a priest or to a psychologist?

      Father Raphael: I’d say, of course, you should go to a priest. But, very sadly, I see something in our world: it’s happening more and more often that us, priests, do not find the orthodox way of receiving a man, of listening to him, of understanding him, of resurrecting him.
      […]
      So, I’d say, of course, see a priest, but forgive me, brother priests, hierarchs, we must confess this and it is the truth: we are so bad, that we no longer know our vocation, and then the people are confused and go to wherever and whomever they can. I will tell you this also: psychology, from what I know, it started with Freud and continued with Jung and it caused man many problems. But, then again, if you look at it from a historical point of view, you’ll see that even there, man is searching for his true identity; and there are many psychologists who discover some truths, but, if you look at it closely, you’ll see that these truths were once already known by the Church, yet to our shame, we don’t live by these truths, we don’t apply them anymore.
      […]

      traducerea în limba română:
      Ar trebui să mergem la un preot sau la un psiholog?:
      […]
      Religie / Grijă Pastorală
      Pr. Rafael Noica (de la Essex)

      Ar trebui să mergem la un preot sau la un psiholog?
      11 Decembrie 2014

      Întrebare: Dacă am o problemă, vă rog, spuneți-mi, ar trebui să merg la un preot sau la un psiholog?

      Părintele Rafael: Aș spune, desigur, ar trebui să mergeți la un preot. Dar, cu foarte mare tristețe, văd ceva în lumea noastră: se întâmplă din ce în ce mai des că noi, preoții, nu găsim calea ortodoxă a primirii (întâmpinării) unui om, a asultării lui, a înțelegerii lui, a învierii lui.
      […]
      Deci, aș spune, desigur, vedeți un preot, dar iertați-mă, frați preoți, ierarhi, trebuie să mărturisim asta și acesta este adevărul: suntem atât de rău (am ajuns atât de rău), încât nu ne mai cunoaștem vocația, și atunci oamenii sunt debusolați și merg oriunde și la oricine pot. Vă voi spune de asemenea asta: psihologia, după câte cunosc eu, a început cu Freud și a continuat cu Jung și a provocat omului multe probleme. Dar, iarăși, dacă o priviți dintr-un punct de vedere istoric, veți vedea că până și acolo (în psihologie – nota mea), omul își caută adevărata identitate; și sunt mulți psihologi care descoperă niște adevăruri, dar, dacă priviți cu atenție la ea (la psihologie – nota mea), veți vedea că aceste adevăruri au fost deja cunoscute de Biserică, totuși spre rușinea noastră, nu trăim după aceste adevăruri, nu le mai punem în practică.
      […]

      ……..

      Archimandrite Raphael (Noica) of Essex:
      http://pemptousia.com/2014/11/archimandrite-raphael-noica-of-essex/
      […]
      Archimandrite Raphael (Noica) of Essex
      11 November 2014
      […]
      He goes then to Pentecostals, Congregationalists, Salvation Army etc.; he remains for a while within Baptist Community (a year and a half). In Protestantism, he stumbles especially at the biblical texts regarding Holy Communion and, in one day, he feels “like a light in my soul, the thought to return to Orthodoxy.” He providentially meets Father Sophrony, the spiritual guide of Essex Monastery, who advised him to finish his studies.
      […]

      traducerea în limba română:
      Arhimandritul Rafael (Noica) de la Essex:
      […]
      Arhimandritul Rafael (Noica) de la Essex
      11 Noiembrie 2014
      […]
      Merge apoi la Penticostali, Congreagaționaliști, Armata Salvării, etc.; rămâne pentru o vreme în cadrul Comunității Baptiste (un an și jumătate). În Protestantism, se poticnește în mod special asupra textelor biblice referitoare la Sfânta Împărtășanie și, într-o zi, simte „ca o lumină în sufletul meu, gândul de întoarcere la Ortodoxie”. Într-un mod providențial îl întâlnește pe Părintele Sofronie, îndrumătorul duhovnicesc al Mănăstirii Essex, care l-a sfătuit să-și finalizeze studiile.
      […]
      _______________________________________________________________________________________

      Apreciază

    • octoviv said, on octombrie 25, 2016 at 12:17 pm

      Cu durere în suflet mă întreb și eu ca omul prost: Oare care este părerea ieroschimonahului Rafail Noica despre adunătura tâlhărească din Creta ???. Partea a 6-a:

      Ce părere are despre homeopatie ieroschimonahul Rafael Noica (părere cu care nu sunt de acord):

      ________

      Păreri întru adevăr despre homeopatie (cu care sunt de acord):
      Părintele Adrian Făgețeanu, Viața mea. Mărturia mea. Interviuri de Andrei Dârlău. Volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, Editura Meditații, București, 2011, pp. 122 – 126:

      […]
      Despre vindecările înșelătoare

      [Andrei Dârlău:] Părinte, revenind la problemele lumii de astăzi, poate să lipsească Dumnezeu dintr-o vindecare? Poate să se facă o vindecare unde să nu fie Dumnezeu?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Dumneata ce profesiune ai?

      [Andrei Dârlău:] Profesor de religie.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] De religie… Dintre dumneavoastră cine știe să conducă mașina?

      [Andrei Dârlău:] Dumnealui. Și maica.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] De ce, dacă vrei să cumperi de la farmacie ceva, ai voie să oprești la farmacie un minut, cât intri și ieși, să cumperi medicamentul?

      [Andrei Dârlău:] Păi, dacă e interzis, n-ai voie.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Păi, acuma, pentru un minut…

      [Andrei Dârlău:] Nu, după noul cod rutier, n-ai voie. Dacă pe strada aia e interzis, nu se mai poate. Dacă pe strada aia e voie, poți să oprești.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Dar sunt atâtea mașini lângă farmacie, nu?

      [Andrei Dârlău:] Da, da.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Și intri într-un loc unde nu e altă mașină, nu?

      [Andrei Dârlău:] Da.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Dumnezeu face la fel. Dacă o inimă sau mașină, un suflet nu-i ocupat de diavolul, El intră. Dacă-i ocupat, nu poate să intre.

      [Andrei Dârlău:] Sunt atâtea terapii complementare, părinte.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Sunt. Dar și diavolul face minuni. Și spune Mântuitorul, Domnul nostru Iisus Hristos, în Matei 24, că antihriștii vor veni în epoca modernă, unde tehnica a ajuns la o perfecțiune neobișnuită, se fac numai convorbirile telefonice prin satelit, se vor face proiecții și alte minuni care vor păcăli toți gură-cască, chiar din cei aleși. De aceea, trebuie să fim atenți, că vor veni mulți prooroci mincinoși și hristoși mincinoși și vor face minuni. Vă dau un exemplu naiv și o să mă înțelegeți mai bine. Un sectar spune unui bolnav: „Vezi că tu ai fost la biserica ortodoxă și nu te-au vindecat popii. Vino la noi, că noi ne rugăm toată comunitatea, și-ai să vezi că te faci bine”. Deci, diavolul îi ajută dacă își părăsește credința. Însă aparent! Nu mai simte durere, nu mai simte amețeli, nu mai simte cutare, dar cade în altă stare și dă vina pe necazuri și ajunge la deznădejde, la sinucidere. Și dă vina și pe Dumnezeu.

      [Andrei Dârlău:] Ați scris o carte despre semne, minuni și vindecări paranormale, împreună cu ieromonahul Mihail.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da, am scris.

      [Andrei Dârlău:] Despre yoga ce ne puteți spune, părinte?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Același lucru pe care vi-l spun și alții.

      [Andrei Dârlău:] Și radiestezia?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Este tot, tot, tot, numai de la diavol. Și yoga, și radiestezia…

      [Andrei Dârlău:] Și homeopatia? Și acupunctura?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Nu (în sensul că nu sunt de acord cu homeopatia, cu medicamentele homeopate – nota mea), eu am încredere în medicina clasică, și Dumnezeu la fel. Dumnezeu îndeamnă să mergi la medic, când ești bolnav, dar nu la ăla care vindecă cu formule și cu știu eu ce pase și cu știu eu ce medicamente, nici măcar astea naturiste.

      [Andrei Dârlău:] Dar nu erau tot din plante, la început?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Nu, astea naturiste nu pot să-ți facă rău, dar ideea că numai acestea te salvează nu e de la Dumnezeu.

      Părintele Adrian Făgețeanu, Viața mea. Mărturia mea. Interviuri de Andrei Dârlău. Volum coordonat de Ciprian Voicilă, Editura Areopag, Editura Meditații, București, 2011, pp. 122 – 126:

      […]
      Despre vindecările înșelătoare

      [Andrei Dârlău:] Părinte, revenind la problemele lumii de astăzi, poate să lipsească Dumnezeu dintr-o vindecare? Poate să se facă o vindecare unde să nu fie Dumnezeu?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Dumneata ce profesiune ai?

      [Andrei Dârlău:] Profesor de religie.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] De religie… Dintre dumneavoastră cine știe să conducă mașina?

      [Andrei Dârlău:] Dumnealui. Și maica.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] De ce, dacă vrei să cumperi de la farmacie ceva, ai voie să oprești la farmacie un minut, cât intri și ieși, să cumperi medicamentul?

      [Andrei Dârlău:] Păi, dacă e interzis, n-ai voie.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Păi, acuma, pentru un minut…

      [Andrei Dârlău:] Nu, după noul cod rutier, n-ai voie. Dacă pe strada aia e interzis, nu se mai poate. Dacă pe strada aia e voie, poți să oprești.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Dar sunt atâtea mașini lângă farmacie, nu?

      [Andrei Dârlău:] Da, da.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Și intri într-un loc unde nu e altă mașină, nu?

      [Andrei Dârlău:] Da.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Dumnezeu face la fel. Dacă o inimă sau mașină, un suflet nu-i ocupat de diavolul, El intră. Dacă-i ocupat, nu poate să intre.

      [Andrei Dârlău:] Sunt atâtea terapii complementare, părinte.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Sunt. Dar și diavolul face minuni. Și spune Mântuitorul, Domnul nostru Iisus Hristos, în Matei 24, că antihriștii vor veni în epoca modernă, unde tehnica a ajuns la o perfecțiune neobișnuită, se fac numai convorbirile telefonice prin satelit, se vor face proiecții și alte minuni care vor păcăli toți gură-cască, chiar din cei aleși. De aceea, trebuie să fim atenți, că vor veni mulți prooroci mincinoși și hristoși mincinoși și vor face minuni. Vă dau un exemplu naiv și o să mă înțelegeți mai bine. Un sectar spune unui bolnav: „Vezi că tu ai fost la biserica ortodoxă și nu te-au vindecat popii. Vino la noi, că noi ne rugăm toată comunitatea, și-ai să vezi că te faci bine”. Deci, diavolul îi ajută dacă își părăsește credința. Însă aparent! Nu mai simte durere, nu mai simte amețeli, nu mai simte cutare, dar cade în altă stare și dă vina pe necazuri și ajunge la deznădejde, la sinucidere. Și dă vina și pe Dumnezeu.

      [Andrei Dârlău:] Ați scris o carte despre semne, minuni și vindecări paranormale, împreună cu ieromonahul Mihail.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da, am scris.

      [Andrei Dârlău:] Despre yoga ce ne puteți spune, părinte?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Același lucru pe care vi-l spun și alții.

      [Andrei Dârlău:] Și radiestezia?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Este tot, tot, tot, numai de la diavol. Și yoga, și radiestezia…

      [Andrei Dârlău:] Și homeopatia? Și acupunctura?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Nu (în sensul că nu sunt de acord cu homeopatia, cu medicamentele homeopate – nota mea), eu am încredere în medicina clasică, și Dumnezeu la fel. Dumnezeu îndeamnă să mergi la medic, când ești bolnav, dar nu la ăla care vindecă cu formule și cu știu eu ce pase și cu știu eu ce medicamente, nici măcar astea naturiste.

      [Andrei Dârlău:] Dar nu erau tot din plante, la început?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Nu, astea naturiste nu pot să-ți facă rău, dar ideea că numai acestea te salvează nu e de la Dumnezeu.

      [Andrei Dârlău:] O formă de vrăjitorie este bioenergia, radiestezia.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da, da. Și toate influențele din Extremul Orient, și yoga, și toate astea.

      [Andrei Dârlău:] Dar ei se pretind ortodocși. Claudian Dimitriu, dacă-l știți… Ați auzit de Claudian Dimitriu?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Nu numai de ăsta.

      [Andrei Dârlău:] Ei zic că sunt ortodocși.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Prima dată am auzit de Bivolaru. S-a dat drept Dumnezeu și a spus unor tineri – erau la etajul IX, undeva în București –, zice: „Uitați-vă, eu, ca să vă dovedesc că-s Dumnezeu, dacă vă aruncați pe fereastră, eu poruncesc la îngeri să vă păzească, să nu se lovească de piatră piciorul vostru. Voi aruncați-vă pe fereastră!” Noroc că nu s-au aruncat. Dar el a spus: „Eu sunt Dumnezeu și eu le dictez la îngeri să vă păzească”.

      [Andrei Dârlău:] Acolo înșelăciunea e mai limpede. Dar la radiestezie ei pretind că sunt chiar ortodocși. Acolo e mai greu de sesizat.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da. Adică sunt mai camuflați, mai… Și înșală mai ușor, spunând că sunt ortodocși.

      [Andrei Dârlău:] Da, da, da! Fac vindecări în numele Sfintei Treimi.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da… și unii sectari spun: „Uite, vezi că Biserica ta nu-ți ajută? Vino la noi, că ne rugăm noi toți, toți din sectă ne rugăm, și ai să vezi că te vindeci!” Și, într-adevăr, acela are senzația că nu-l mai doare. Pentru că dacă unui om îi spui: „Nu te mai doare, nu te mai doare, nu te mai doare!”, îl influențezi, în sensul că nu mai simte.

      [Andrei Dârlău:] Psihic!

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Psihic, da. Ăștia care hipnotizează: „Ai să adormi… ai să adormi… ai să adormi…”, până ce asculți.

      [Andrei Dârlău:] Dar, părinte, cum îi convingi că greșesc? Că ei nu ascultă! Cum îi convingi că sunt în erezie?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] La mine au venit mulți, chiar mulți, care mi-au spus ce-a făcut Bivolaru. Și mi-au spus că multe lucruri au ascultat. După ce s-au lepădat, i-am primit ca fii duhovnicești, însă le-am pus condiții grele, foarte grele. Că e mai mare păcatul ăsta, când crezi că altul e dumnezeu, nu?

      [Andrei Dârlău:] O persoană care a făcut yoga poate fi hirotonită, chiar dacă se întoarce?

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da… oricine se leapădă… așa cum la botez spui: Mă lepăd de satana și mă unesc cu Hristos, așa oricine se leapădă de diavol – nu? –, și se unește pentru veșnicie cu Hristos, și nu numai că nu mai crede, nu mai face nicio practică și nu mai…

      [Andrei Dârlău:] Da, tocmai asta este problema, că voiam să vă întreb, că poate… Am văzut la cineva, am văzut un caz așa și… Cum să zic eu? Încă manipulează, încă… cum să zic? Se folosește, practic, de taina Sfintei Spovedanii pentru a manipula, ca nimeni să nu… să nu iasă…

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Atunci, nu. Dacă el numai teoretic s-a lepădat și practic nu, atunci nu. Cunosc și eu un preot care are lipsă ceva la degete, care deschide cartea… Nu s-a lepădat decât spunând că s-a lepădat, dar, în practică, el face tot ce-i spune diavolul.

      [Andrei Dârlău:] A recidivat. Combină. Anumite reminiscențe de acolo, cu spovedanie și cu… De aceea și interzice celor care se spovedesc la el să meargă la alți duhovnici.

      [Părintele Adrian Făgețeanu:] Da, e adevărat ce spuneți. V-am spus și de ăsta care are ceva lipsă la degete… Deschide cartea, spune viitorul și interzice să mergi la alți duhovnici.
      […]

      ……..

      Teologul Claudiu Răducu, greu încercat în cele duhovnicești (vedeți mărturia convertirii lui aici: https://youtube.com/watch?v=wH0QQ-TKY9I), despre homeopatie:
      https://saccsiv.wordpress.com/2014/03/13/legatura-dintre-homeopatie-si-teosofie-adica-satanism/

      ……..

      Oana Iftime, Alexandru Iftime, HOMEOPATIA. Știință? Credință? Medicină? Magie? Ediția a doua, Editura Evanghelismos, București, 2014:

      Dă clic pentru a accesa iftime-homeopatia-evanghelismos-2014.pdf

      ……..

      Domnul doctor Alexandru Anastasiu:
      https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2015/05/12/multumesc-dlui-dr-alexandru-anastasiu-pentru-prezenta-pe-blog/
      […]
      ‎Nu vă riscați mântuirea pentru o vindecare falsă și părută, de fapt un confort ‎amăgitor, ci căutați pocăința, spovedania, rugăciunea, răbdarea, mântuirea, iar ‎dacă doriți să vă alinați suferințele mergeți la medicina științifică, experimentală, ‎care cu multă trudă se străduiește să descopere și să folosească ceea ce a pus ‎medical Dumnezeu în fire.
      […]
      _______________________________________________________________________________________

      Apreciază

    • octoviv said, on octombrie 25, 2016 at 12:19 pm

      Cu durere în suflet mă întreb și eu ca omul prost: Oare care este părerea ieroschimonahului Rafail Noica despre adunătura tâlhărească din Creta ???. Partea ultimă:

      SUPER MEMORANDUMUL / MUDANA RELIGIO ADUNATA = NOUA RELIGIE PLANETARA / Un calendar de masuri urgente pentru perioada 2016 – 2020 / INGROZITOR dar NU SURPRINZATOR:
      https://saccsiv.wordpress.com/2016/03/23/super-memorandumul-mudana-religio-adunata-noua-religie-planetara-un-calendar-de-masuri-urgente-pentru-perioada-2016-2020-ingrozitor-dar-nu-surprinzator/
      […]
      Din păcate, însă, după cum vom constata în continuare, majoritatea dintre cei mai de seamă colaboratori ai tuturor acestor forțe întunecate, respectiv susținători ai masoneriei, ai sionismului, ai Vaticanului, ai Uniunii Europene, ai organismelor internaționale etc., și repetăm expresia „din păcate“, sunt chiar unii dintre conducătorii noștri politici și spirituali. Este vorba despre patriarhi, episcopi, arhiepiscopi, mitropoliți, egumeni, profesori universitari ș.a., care, toți la un loc, „lucrează”, de ani buni de zile, uzitând de diferite metode, sub oblăduirea unor
      centre ale globalizării și ecumenismului, precum Consiliul Mondial al Bisericilor, Bousan, Boze, ESSEX, patriarhii, Sfânta Mănăstire „Kikkou”, Kolympari (Creta) sau chiar pe teritoriul Sfântului Munte Athos.
      […]
      _______________________________________________________________________________________

      III. Învățătura Bisericii despre părtășia cu ereticii:
      http://paterika.net/2014/06/03/iii-invatatura-bisericii-despre-partasia-cu-ereticii/
      […]
      Sf. Meletie Mărturisitorul: „Nu-i ascultați nici pe pustnici, nici pe preoți, și nici pe cei ce ne propovăduiesc învățături nelegiuite, și povățuiesc în chipul cel rău, și nici pe aceștia și nici chiar pe episcopi să nu-i ascultați, dacă mărturisesc lucruri neadevărate, care nu sunt spre folos. Să fim lucrători, și să cuvântăm, și să stăm împotriva celor ce îndeamnă la rătăcire în chip viclean.

      Nu este cu dreptate și cu cuviință bine-credincioșilor a tăcea acolo unde se calcă poruncile lui Dumnezeu și din aceasta își întăresc înșelăciunea ceilalți potrivnici. Pentru că a zis un mare părinte: Acolo unde este primejdie a se despărți cineva de la Dumnezeu, ce bine-credincios poate să stea deoparte și să tacă, sau cu totul să se liniștească? Pentru că tăcerea sa îl vădește cum că și el se învoiește acestor rele. Şi aceasta ne-o arată Înainte-Mergătorul Domnului și vitejii Macabei, care pentru o mică poruncă a legii s-au primejduit până la moarte și n-au părăsit nici cea mai mică parte a predaniilor primite. Căci războiul de multe ori este lăudat și lupta se arată mai bună decât vătămătoarea de suflet pace. Că mai bine este să stea cineva împotriva celor rău cugetători, decât să urmeze lor și să se despartă de Dumnezeu pentru a se uni cu ei”[29].

      [29] Sf. Meletie Mărturisitorul – Carte în stihuri
      […]
      _______________________________________________________________________________________

      Iertați-mă.

      Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

      „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

      Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale tuturor Sfinților Părinți noștri celor prezenți la cele Șapte Sfinte Sinoade Ecumenice, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celje, ale Sfântului Părinte Cuvios Siluan Athonitul, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

      Apreciază

  9. tanase said, on octombrie 22, 2016 at 12:21 pm

    „CLAR că se doreşte LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, în timp ce ni se plimbă în faţa ochilor morcovul harului bor, pe care să îl urmăm, ca măgarul, în drumul spre bisericilor preoţilor eretici/ pomenitori de eretici!”
    Multi oameni nu inteleg mai nimic din ceea ce se pretrece in sanul ierarhiei BOR, intrucat nu au reusit sa priceapa natura papismului, a iezuitilor, a securistilor, intr-un cuvant a iudaismului totalitarist, a satanismului.
    Majoritatea covarsitoare a crestinilor au o intelege superficiala in ceea ce priveste adevarata realitatea duhovniceasca, iar putinii pastori duhovnicesti care au mai ramas nu reusesc sa faca o educatie clara credinciosilor in privinta intelegerii acestui fenomen satanic ce a patruns structurile de forta ale statului cat si in BOR. Se stie ca BOR are acorduri cu Jandarmeria Romana, asa incat ierarhii pot sa apeleze oricand la acestia pentru a face „ordine”.
    Acestea fiind spuse, conform „ideologiei totalitariste satanice”, ierarhii ecumenisti vor utiliza (asa cum o mare parte dintre ei au utilizat si pana acum) tot arsenalul de care dispune satanismul si care presupune; amenintarea, santajul, viclenia, raspandirea confuziei si intretinerea acesteia, alungarea din biserici si manastiri, crima, inselaciunea, barfa, intr-un cuvant PRIGOANA.
    Sf. Ignatie Briancianinov spunea; “Să nu îndrăzneşti să ridici mâna ta cea slabă pentru a opri valul PUTERNIC al apostaziei. Evit-o, păzeşte-te tu însuţi de ea, şi-ţi va fi de ajuns. Cunoaşte duhul vremii, cercetează-l, ca să poţi evita pe cât posibil influenţa lui.”
    Din ceea ce am reusit sa pricep pana acum in legatura cu gandirea satanista, stiu ca mai-marii acestia din BOR nu vor accepta nici un fel de „compromis”, nu vor avea nici o „toleranta”, sau „rabdare”, „ingaduinta”, „blandete” in timp ce noua, „fanaticilor antiecumenisti”, ni se tot face apel la „calm”, „rabdare”, „unitate” … bleah. E o bataie de joc continua a acestor „luminati” la adresa simplitatii si a sinceritatii crestinilor si vor face acest lucru fara nici o limita. Sunt initiati in actorie, psihologie, logica si manipulare, utilizand de cele mai multe ori o blandete perfida ce se acorda aproape perfect si care e folosita in tonul vocii, mers, privire calda, fata zambitoare, pacalind astfel pe crestinii mai simpli.
    „– Parinte (Adrian Fageteanu), cum sa ne mai pazim de intinaciunile perverse ale necuratului din vremurile de astazi?

    – ORICE plan omenesc, (facut) DUPA legile noastre, N-ARE sorti de izbanda. V-am spus: numai rugaciunea si Dumnezeu il mai pot salva pe om. Am comparat situatia (din zilele noastre) cu ceea ce s-a-ntamplat cand au navalit nemtii peste linia Maginot. Atunci, cei mai buni dintre francezi au strigat catre toti: “Sauve qui peut!”.”

    Apreciat de 1 persoană

  10. sinodcreta said, on octombrie 22, 2016 at 12:34 pm

    Citește și aici: https://sinodcreta.wordpress.com/2016/10/22/dovezile-sinodului-antihristul-e-printre-noi/

    ANATEMA!

    Apreciază

  11. Pąʍvo said, on octombrie 22, 2016 at 1:13 pm

    Da. Sunt unii calugari retrasi prin munti sau alte locuri linistite, dupa putere si posibilitati. Parintele Ghedeon sta retras in zona Vulturi din Muntii Capatanii (Golgota) intr-o pestera hranindu-se doar cu paine si apa asemenea pustnicilor din vechime si doar ocazional mai vine pe la Frasinei. Parintele Pangratie s-a conformat cerintei ereziarhului Irineu Popa si a renuntat la telefon, dar majoritatea timpului il petrece acum in pestera sa de la Fundul Pamantului. Este preot si bun duhovnic, dar s-a retras de la slujire. La fel si in Athos, multi parinti se linistesc pe la Sf. Ana, in zone greu accesibile, ei reprezentand de fapt in principal duhul monastic athonit. Se inmultesc pustnicii si in muntii Neamtului datorita parintelui Antim, fost duhovnic in Sihastria si ucenic al preacuviosului parinte Cleopa. Deci iata, ce frumos se aleg acum oile de capre, pentru ca prea mult timp au fost amestecate si oamenii s-au obisnuit si din aceasta cauza cu o credinta superficiala, chiar materialista. Avem la cine sa mergem pentru un sfat, o rugaciune si o slujba curat ortodoxa. Numai sa vrem.
    Iar a sta milog prin biserici asteptand oarece minune de sinod care sa anatemizeze pe cel din Creta e timp aruncat in vant, iluzie, frica si indoiala in credinta. Ierarhii ecumenisti trebuie sa se dezica public de ceea ce au semnat si sustin, sa faca pocainta intr-o manastire (pentru ca multi n-au nici macar anul de noviciat) si abia apoi vom putea asculta de ei. Desi cel mai indicat este sa fie alesi altii in locul lor, calugari, nu cu diplome, ci cu 20-30 ani de nevointa pustniceasca.

    Apreciat de 1 persoană

    • ovidiu said, on octombrie 22, 2016 at 5:13 pm

      ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI!

      Apreciază

    • e-maria said, on octombrie 22, 2016 at 6:27 pm

      Frate PaMvo, Bunul Dumnezeu sa va daruiasca mantuire!
      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • Pąʍvo said, on octombrie 23, 2016 at 1:07 pm

        Multumesc. Asemenea. Maica Domnului sa va ocroteasca !

        Apreciază

  12. Rares Potop said, on octombrie 22, 2016 at 1:29 pm

    Sa va dea Bunul Dumnezeu sanatate si sa va binecuvanteze pentru ca aparati Ortodoxia, cea mai de pret comoara a acestui popor Roman si a noastra ca oameni!

    Va rog din suflet daca vreti sa il ajutati pe fiul meu in lupta cu boala, dati mai departe site-ul nostru https://lumealuirares.wordpress.com/despre/

    Va rog din suflet sa dati mai departe!

    Fiul meu are Autism si Tulburare Psiho-Afectiva.

    Este posibil sa se fi ales cu aceste afectiuni datorita vaccinurilor facute la nastere, i-a fost facut chiar si un vaccin intrauterin cand eram in luna a 9-a (foarte ciudat, nu stiu pentru ce)! Poate faceti un articol despre cazul nostru, inca o dovada cum vaccinurile si industria farmaceutica imbolnaveste copiii cu boli incurabile si le distruge viata atat lor cat si parintilor!

    Dumnezeu sa va aiba in paza Frate Saccsiv! Doamne Ajuta!

    Apreciază

  13. Raluca said, on octombrie 22, 2016 at 1:45 pm

    ” … dispariţia Bisericii.
    Acesta este şi scopul ascuns al ecumenismului, cel mai important de altfel, dispariţia de pe pământ a Bisericii Lui Hristos. Motivul îl constituie faptul că credinţa creştină şi mai ales cea ortodoxă le este cea mai puternică piedică în faţa realizării scopurilor lor infernale. De aceea «Biserica Lui Hristos trebuie să fie scoasă din mijlocul lumii şi să dispară». Împotriva ei îşi concentrează, aşadar, ecumeniştii întregul arsenal de luptă. Un război nedeclarat este pe rol, împotriva Bisericii ducându-se o luptă de durată. Astăzi acest război este dus prin CMB …”
    Ecumenismul fără mască, Arhim. Haralambie D. Vasilopoulos

    Apreciază

  14. un crestin said, on octombrie 22, 2016 at 2:39 pm

    Biserica spune „DA” casatoriilor religioase intre persoane de acelasi sex!

    KLAUS JOHANNIS ia apararea HOMOSEXUALILOR !

    De ce Președintele JOHANNIS apară și susține căsătoriile gay în BISERICĂ?

    După cum se stie Klaus Iohannis este de religie creştin protestant lutheran, membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană.
    (Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române – luteranismul este o doctrină a protestantismului german, întemeiată în sec. XVI de Martin Luther, care consideră esenţială pentru mântuire numai credinţa şi proclamă autoritatea exclusivă a Bibliei, recunoscând numai două Taine: Botezul şi împărtăşania.)

    Mai ales acum când BISERICA ORTODOXĂ, prin SINODUL din CRETA le recunoaște pe asa-zisele „Confesiuni și biserici surori” ca fiind biserici cu drepturi egale, rezultă că și protestanții lutherani prin urmare Președintele Johannis face parte din aceste confesiuni – monorități religioase, susținându-le convingerile religioase.

    în conferinta de presa de miercuri, Klaus Johannis afirma cu privire la modificarea Constituţiei:

    „Fiindca eu apartin, provin dintr-o minoritate etnica si dintr-o minoritate religioasa, eu cred ca trebuie sa revenim la ceea ce se numeste toleranta si acceptarea celuilalt. Acceptarea celuilalt cu bune si rele. Este gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative. Eu nu cred in ele si nu le sprijin. Eu sunt adeptul tolerantei, increderii si deschiderii spre celalalt.”

    „Anul trecut, Biserica Protestantă Franceză a autorizat binecuvântarea căsătoriilor dintre persoane de același sex, iar Biserica Presbiteriană din SUA a aprobat o modificare de statutului său în așa fel încât să menționeze și acest gen de căsătorii.

    Norvegia — cu o populație de 5,2 milioane de persoane, din care 74 % se declară luterani — a fost a doua țară din lume, după Danemarca, în care s-a legalizat înregistrarea oficială a parteneriatelor între persoane de același sex, în 1993. Începând din 2009, cuplurile homosexuale au dreptul să se căsătorească civil și să adopte copii. Biserica Norvegiei permite hirotonirea homosexualilor.
    Pana acum in Uniunea Europeana 19 tari recunosc parteneriatul civil intre persoane de acelasi sex.

    Odată cu decizia prezbiterienilor, ramura principală a americanilor protestanți și-a consolidat sprijinul pentru căsătoriile între homosexuali. Biserica Episcopală, Biserica Unită a lui Hristos și acum și Biserica Prezbiteriană au consfințit căsătoria a doi bărbați sau a două femei. Nu au fost decizii ușoare și nici luate în grabă. De exemplu, biserica de 1,8 milioane de membri prezbiterieni din SUA s-a hotărât să redefinească căsătoria după 3 decenii de dezbateri intense. La acestea se adaugă cele 3,8 milioane de membri ai bisericii Evanghelice Luterane din America, care le oferă congregațiilor locale autonomia de a decide pentru ele însele.”

    De ce într-o țară majoritar ortodoxă de 2000 de ani, a ajuns Președinte un lutheran, care susține ca erezia și legile împotriva firii, să se infiltreze și în Biserica Ortodoxă și să devina legale?

    Și noi creștinii să devenim marionete fără sfințenie și curaj de a mărturisi Adevărata Credință -Singura ORTODOXIA;
    De a fi înghițiți de Noul Val Ecumenic și înglobați în „Noua Biserică UNIVERSALĂ” fără nici un Dumnezeu, pierzându-ne credința, naționalitatea și sufletul?

    Este stupefiant, cum se poate ca cei care ar trebui să apere Dreapta Credință, au ajuns să legalizeze păcatul și desfrâul sodomit?

    Pentru aceste fărădelegi, au ars cetățile de la Marea Moartă din Vechiul Testament, cu foc și pucioasa, atrăgând mânia lui Dumnezeu pentru astfel de păcate strigătoare la cer.
    Oare acum când acest păcat este la nivel mondial ceva normal, cum nu va atrage MÂNIA și FOCUL peste norod?

    http://www.agerpres.ro/lifestyle/2016/04/11/biserica-norvegiei-spune-da-casatoriilor-religioase-intre-persoane-de-acelasi-sex-20-50-20

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ce-spune-presedintele-klaus-iohannis-despre-casatoriile-gay-si-schimbarea-constitutiei.html

    http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/preotul-lui-klaus-iohannis-face-dezvaluiri-in-premiera-ce-spune-despre-presedintele-ales-al-romaniei-1093794

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Nu-a-retractat-niciun-cuvant-Klaus-Iohannis-revine-cu-o-noua-declaratie-despre-casatoria-naturala.-Ce-se-intampla-cu-demersul-Coalitiei-pentru-Familie-137542

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  15. octoviv said, on octombrie 22, 2016 at 3:01 pm

    Sfântul Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, Sfântul Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă, Sfântul Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celje, Sfântul Părinte Theodor Studitul, Sfântul Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul dacă ar fi trăit în zilele noastre ar fi aplicat Canonul 15 de la Sinodul I-II Constantinopol din 861, spre a se îngrădi de erezia ecumenistă (care este preacurvie duhovnicească) și a rămâne în Biserica Cea Una Sfântă, Sobornicească și Apostolică.
    _________________________________________________________________________________________

    Vă rog să mă iertați, mă întreb și eu ca omul prost:

    Oare câți din membrii Coaliției pentru Familie, oare câți dintre cei 3 milioane de români (poate ieromonahi, preoți, monahi, monahii și cu siguranță mireni) care au semnat pentru organizarea unui referendum pentru modificarea constituției:
    http://activenews.ro/stiri/Coalitia-pentru-Familie-%E2%80%9E3-milioane-de-fanatici-Si-LUTERANII-sunt-fanatici-domnule-presedinte-Klaus-Iohannis-137472
    http://activenews.ro/stiri-politic/Coalitia-pentru-Familie-ii-cere-presedintelui-Klaus-Iohannis-sa-clarifice-declaratiile-facute-ieri-despre-%E2%80%9Ecalea-fanatismului-religios-137491

    oare domnul Ionuț Țene:
    http://napocanews.ro/2016/10/eu-sunt-un-fanatic-religios-iohannis-un-presedinte-din-regimul-ateo-tehnocrat.html

    oare domnul Gigi Becali:
    http://activenews.ro/stiri/Gigi-Becali-i-a-raspuns-lui-Iohannis-%E2%80%9EDaca-tu-esti-minoritate-etnica-si-religioasa-de-ce-candidezi-in-poporul-asta-du-te-la-minoritatea-ta-137498

    oare domnul Liviu Dragnea:
    http://activenews.ro/stiri-politic/Liviu-Dragnea-Sunt-un-fanatic-religios-eu-vad-familia-formata-dintr-un-barbat-si-o-femeie-137544

    oare câți din artiștii de muzică populară care susțin familia tradițională:
    http://activenews.ro/stiri-social/Artistii-de-muzica-populara-sustin-familia-traditionala-137545

    oare câți din toți cei menționați mai sus care duc o luptă, un război drept, cu urâciunea pustiirii au aplicat sau aplică canonul 15 de la Sinodul I-II Constantinopol din 861, spre a se îngrădi de erezia ecumenistă (care este preacurvie duhovnicească), așa cum ar fi făcut Sfântul Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, Sfântul Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă, Sfântul Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celje, Sfântul Părinte Theodor Studitul, Sfântul Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul, dacă ar fi trăit în zilele noastre, așa cum au făcut cei peste 4500 de români următori Sfinților Părinți:
    https://saccsiv.wordpress.com/2016/08/12/peste-4500-de-preoti-calugari-si-mireni-au-semnat-o-scrisoare-catre-mitropolitul-teofan-referitoare-la-marele-sinod/ ???

    Pentru că, citiți ce zice Sfântul Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici, „un adevărat Gură de Aur al Bisericii Ortodoxe Sîrbe”, dascăl al Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celje la Școala Teologică „Sfântul Sava” din Belgrad, pentru membrii Coaliției pentru Familie, pentru cele 3 milioane de români (poate ieromonahi, preoți, monahi, monahii și cu siguranță mireni) care au semnat pentru organizarea unui referendum pentru modificarea constituției, pentru domnul Ionuț Țene, pentru domnul Gigi Becali, pentru domnul Liviu Dragnea, pentru artiștii care susțin familia tradițională, pentru site-ul activenews, pentru noi toți, în cartea Războiul și Biblia, paginile de la 61 la 70:
    https://scribd.com/document/324499914/Sfantul-Ierarh-Nicolae-Velimirovici-Razboiul-si-Biblia
    […]
    VI. Curvia aduce dezastru în război

    Acum, dragă generale, binevoiți a asculta ce este scris pe o altă pagină a Bibliei. Când vei ieși cu oaste asupra vrăjmașilor tăi, să te ferești de tot lucrul rău (Deuteronom 23, 9). Porunca aceasta a dat-o Cel Preaînalt poporului ales prin Moisi, sluga Sa. Ferirea de tot lucrul rău în război, și mai ales de curvie, este până în zilele noastre o regulă de temelie a moralei de război a țăranilor balcanici nepervertiți.

    Ce aduce păzirea și ce aduce călcarea acestei morale ne-o ilustrează cel mai bine istoria poporului israilitean. Un comandant de oști cu caracter josnic nu dobândește biruință. Un ostaș josnic piere în război fără slavă. Războiul este al Meu, zice Domnul.

    Atunci când Făcătorul cerului și al pământului, Domnul oștirilor, are planul Său cu un popor, nimeni din lume nu poate zădărnici acel plan al Lui, afară numai de acel popor. În privința poporului israilitean, planul Domnului a fost să facă acest popor luminător al Său între celelalte popoare prin credința în El, Cel Unul Viu și Adevărat. Ca atare, Domnul S-a apucat să scoată pe Israil din robia egipteană și să îl ducă în Canaan, în pământul lui Avraam, al lui Isaac și al lui Iacov, în pământul făgăduinței. Israil ar fi străbătut această cale și repede și ușor, cu ajutorul lui Dumnezeu, de nu și-ar fi pus singur bețe în roate. Nici Faraon, nici Marea Roșie, nici Amalic, nici toți împărații păgâni și toate popoarele păgâne dintre Egipt și Ierusalim nu ar fi fost în stare a opri mersul poporului pe care Dumnezeu îl călăuzea sau, la drept vorbind, îl purta cu Duhul Său Cel Atotputernic. Însă păcatele săvârșite chiar de către popor, păcate înfricoșătoare împotriva lui Dumnezeu, a Conducătorului lor Cel Nevăzut, l-au oprit, l-au întors îndărăt, l-au rătăcit și l-au aruncat într-o primejdie groaznică. La cele mai mici neizbânzi pe care Dumnezeu le îngăduise asupra acestui popor pentru a pune la încercare credința lui, poporul israilitean a cârtit nebunește împotriva Domnului Dumnezeu, și prin această cârtire a atas asupra sa chinuri de la molimă, chinuri de la șerpi, înfrângeri de la vrăjmași, învârtirile în cerc ale rătăcirii – rătăcire prin pustie vreme de patruzeci de ani încheiați. De fiecare dată când acest popor era pocăit, trezvit și curățit de păcat, înainta cu ușurință, biruia fără greutate multe piedici și înfrângea fără pierderi mulți vrăjmași ai săi.

    Să luăm ca exemplu războaiele împotiva împăratului amoreilor și a împăratului Basanului. Moisi trimisese sol la Sion, împăratului amoreilor, cu o astfel de înștiințare: Lasă-ne să trecem prin pământul tău: pe cale vom merge, nu ne vom abate nici în țarină, nici la vie, nici vom bea apă din fântâna ta; pe calea împărătească vom merge, până ce vom trece hotarele tale (Numeri 21, 22). Dar împăratul Sion nu a îngăduit aceasta, ci a îndrăznit și a lovit pe Israil. Și a pornit război. Și a fost Sion bătut cumplit. Aceeași soartă s-a abătut și asupra lui Og, împăratul Basanului. Și pe el l-a bătut Moisi până în sfârșit.

    După aceste două biruințe strălucitoare pe care le-a câștigat poporul israilitean pocăit și curățit asupra celor doi împărați păgâni, a intrat frica în toate popoarele dimprejur. Mare frică a intrat mai ales în moabiteni și madianiteni, atunci când Moisi a ajuns cu poporul său la hotarele lor. Înfricoșați foarte, grăiau între ei: Acum, adunarea aceasta va înghiți pe toți cei dimprejurul nostru cum înghite vițelul iarba cea nouă din câmp (Numeri 22, 4). Însă aceasta nu s-a întâmplat . Dar ce s-a întâmplat? S-a întâmplat că poporul ales iar și-a pus singur piedică în cale prin aceea că s-a spurcat curvind cu fiicele lui Moab (25, 1). Și cum au început să curvească, a uitat și de Dumnezeu, Cel Unul și Viu, și de calea sa, și de misiunea sa, și s-a oprit din mersul său. Și săvârșeau israilitenii curvie cu fiicele lui Moab; dar prin această curvie trupească ei săvârșeau și curvie duhovnicească (așa cum este și ecumenismul – nota mea), adică acel fel de curvie pe care mai târziu toți proorocii l-au înfierat cu glas de tunet la fiii și fiicele poporului ales. Această curvie duhovnicească, rătăcire și întunecare a minții, rod al curviei trupești încă și mai cumplit decât aceasta, consta în apostazia de la Dumnezeu cel Viu și Unul și în închinarea la idolii păgânești (ecumenismul = curvie duhovnicească – nota mea). Inima poporului s-a lipit de idolii cei morți ai Moabului. Și fiicele Moabului chemau pe israiliteni la curvie trupească precum și duhovnicească; și israilitenii mergeau la ele, și se închinau la idolii lor, și le aduceau jertfe. Și în loc ca poporul israilitean să-i cucerească pe moabiți, au cucerit moabiții poporul israilitean. Ei vă cuceresc cu vicleșugurile lor, și v-au viclenit pe voi (Numeri 25, 18).

    După legea păcatului, înteg poporul lui Dumnezeu trebuia să fie lovit și nimicit pentru necredința față de Dumnezeul său. Însă l-a mântuit și de această dată milostivirea lui Dumnezeu, care a ostoit legea păcatului – și l-a mântuit numai pentru râvna cea dreaptă a lui Moisi și Finees. Finees, nepotul lui Aaron, mâniat pe fărădelege, a năvălit în cortul unui israilitean care adusese la sine o femeie madianiteancă spre a curvi – a năvălit Finees pe neașteptate și i-a străpuns pe amândoi cu sulița. Iar Moisi a poruncit să fie spânzurate toate căpeteniile poporului, care fuseseră în fruntea lui la destrăbălare și dezmăț. Văzând cu ochii săi aceasta, poporul s-a speriat foarte. Și s-a pocăit poporul pentu păcatele sale. Și doar atunci, după îndelungă oprire și uitare de Dumnezeu, au putut israilitenii să pornească din nou la drum. Și au pornit înainte asupra vrăjmașilor lor și i-au supus, au cucerit toate cetățile lor și tot pământul lor.

    De aici reiese limpede că:
    1. Alături de curvia trupească merge și curvia duhovnicească, adică apostazia de la Dumnezeu Cel Adevărat, lepădarea de Dumnezeu și căderea sub stăpânirea dumnezeilor mincinoși.
    2. Curvia, atât de un fel cât și de celălalt, aduce dezastru în război.

    ……….

    VII. Furtul aduce înfrângere în război

    Atunci când Iisus Navi a cucerit orașul întărit Ierihon, fără osteneală și pierderi, oștirea lui a suferit degrabă după acea înfrângere în fața orășelului amorit Ghe, lipsit de întărituri. Iisus, ce-i drept, trimisese cu totul trei mii de oameni să năvălească și să pună mâna pe Ghe – dar acest număr ar fi fost cu totul îndestulător, potrivit chiar și celui mai prevăzător calcul omenesc, fiindcă războinicii din Ghe erau puțini. S-a întâmplat, însă, ceva neașteptat. Ostașii lui Navi, îndată ce s-au apropiat de Ghe, au rupt-o la fugă înapoi. Pricina acestei fugi este complet inexplicabilă din punct de vedere fizic. Gheenii ies din cetățuia lor, îi urmăresc pe israiliteni, îi ajung degrabă și taie treizeci și șase dintre ei, ceea ce a pricinuit foarte mare panică între aceștia din urmă și o încă mai grăbită fugă a lor. Gheenii, prinzând curaj, aleargă după ei, îi ajung pe un povârniș și-i bat pe toți (Iisus Navi 7, 5).

    Această înfrângere neașteptată a băgat frică și cutremur în restul oștii lui Israil, și a slăbit inima poporului, și s-a făcut ca apa (Iisus Navi 7, 5). Iar căpetenia oștii lui Israil, Iisus Navi, a căzut cu fața la pământ înaintea Chivotului Legământului, a lucrului sfânt înaintea căruia obișnuia el să se roage, și a început să să tânguiască înaintea lui Dumnezeu, rugându-l să-i descopere pricina tainică a acestei întâmplări uluitoare. Și a zăcut așa până seara, tânguindu-se. Și i s-a descoperit de la Dumnezeu că pricina acelei neizbânzi era furtul. Dumnezeu i-a grăit: Păcătuit-a Israil și a călcat legământul Meu, care am făcut cu ei, că a luat din cele date pieirii, și furând a mințit și a băgat între lucrurile sale (7, 11).

    Auzind aceasta, Iisus Navi a început să caute hoțul, pricinuitorul unui dezastru atât de mare al poporului. Și l-a aflat în persoana unui oarecare Ahar al lui Harmi, din seminția lui Iuda. Și însuși Ahar a recunoscut că văzuse în Ierihon o haină de-a vrăjmașilor, două sute de sicli de argint și un lingou de aur, și se lăcomise, și luase totul pentru sine, și îngropase cele furate în pământ, sub cortul său. Auzind aceasta, căpetenia oștii i-a strigat: Pentru ce ne-ai pierdut pe noi? Piarză-te pe tine Domnul astăzi! (7, 25). Și Ahar a fost pedepsit crunt: l-au acoperit cu pietre pe el și toată casa lui și dobitoacele lui și toate lucrurile lui, furate și nefurate.

    După această curățire sângeroasă de păcatul din sânul oștirii sale, Navi a pornit iarăși asupra cetății Ghe, și a cucerit-o fără strădanii și fără pierderi.

    Acest război ne oferă învățătura limpede că poporul ce are o misiune dumnezeiască, fie pedepsirea, fie îndreptarea unui alt popor, nici în privința unei singure porunci nu are voie să calce legea lui Dumnezeu – nici armata ca întreg, nici conducătorii acelei armate, și nici măcar unul singur din cei mai simpli ostași. Dacă un singur ostaș dintr-o asemenea armată săvârșește furt, sau tâlhărie, sau curvie, sau pângărire a vreunui lucru sfânt, sau vreun alt păcat împotriva legii lui Dumnezeu, prin aceasta el împiedică izbânda în război a întregii armate. Cu cât e un ostaș mai înalt în rang, cu atât păcatul lui este o piedică mai mare pentru izbânda armatei din care face parte. Păcatul săvârșit împotriva lui Dumnezeu și a legii lui Dumnezeu de principalii comandanți ai unei armate este totuna cu trădarea și capitularea conștientă în fața inamicului. Orice păcat săvârșit în vreme de război se răzbună mai grabnic decât în timp de pace. Acest fapt nu trebuie pierdut niciodată din vedere: fiindcă războiul este o scurtă răfuială a lui Dumnezeu pentru îndelungate fapte ale oamenilor în lume. Ne plângem și ne tânguim că nu știu ce companie a dat de necaz și a pierit. În război nu există întâmplare. Sau plângem nu știu ce ofițer care a fost ucis sub cortul său de un glonț rătăcit. Nu există și nici n-a existat vreodată glonț rătăcit. Fiece glonț din pușca nimerește acolo unde trebuie să nimerească. Nu există întâmplare oarbă în război, generale dragă.

    Că ostașul în război trebuie să fie curat de păcat și să aibă duhul drept ca o lumânare înaintea lui Dumnezeu, e lucru cunoscut dintotdeauna de popoarele de țărani din Balcanii noștri. Ei cunosc acest lucru și în ziua de astăzi, și după această cunoștință se călăuzesc în război, în măsura în care nu au fost pervertiți la minte de către cei care vorbesc despre război necunoscând nimic și negândind nimic. Iar numărul acestora din urmă e astăzi foarte mare în Apus. Ei au pierdut orice idee cu privire la întâuririle mai subtile, duhovnicești și morale, ce hotărăsc soarta războiului. Rolul hotărâtor în război îl atribuie mașinilor vii și moarte, adică ostașilor ca ființe trupești și instrumentelor de război. Ei numesc toate acestea, fără deosebire, printr-un singur cuvânt: “material”. Materialiști sunt în toate, materialiști sunt și în aprecierea războiului. Filosofia lor de război nu știe decât de masă și de abilitate. Prin urmare, aprecierile lor sunt cu totul de nimic și, ca atare, toate prevederile și prezicerile lor despre războaiele acestea din urmă, ai căror martori vii suntem și noi, au fost fără excepție dezmințite de către deznodământul lor. Greșeala lor fundamentală, la care nu le sunt părtași țăranii din Balcani, stă în aceea că războiul dintre două oștiri se gândesc numai la cele două oștiri în luptă, dar nu și la Cel de-al treilea, Hotărâtor, Atoatevăzător. Iar la acest Al treilea Hotărâtor, Atoatevăzător, se gândesc popoarele creștine nepervertite din Balcani mai mult decât la părțile aflate în luptă. Tocmai aceasta e poziția biblică față de război.

    Din aceasta reiese limpede că:
    1. Domnul oștirilor urăște pe cei ce fură în război.
    2. Furtul săvârșit în război de către indivizi împiedică izbânda întregii armate.

    […]
    _________________________________________________________________________________________

    Oare cum ar vrea membrii Coaliției pentru Familie, cele 3 milioane de români (poate ieromonahi, preoți, monahi, monahii și cu siguranță mireni) care au semnat pentru organizarea unui referendum pentru modificarea constituției, domnul Ionuț Țene, domnul Gigi Becali, domnul Liviu Dragnea, domnii artiști de muzică populară care susțin familia tradițională,

    oare cum ar vrea Patriarhia Română:
    http://activenews.ro/stiri/Biserica-Ortodoxa-il-pune-la-punct-pe-presedintele-Iohannis-Un-demers-civic-perfect-legal-si-validat-de-Curtea-Constitutionala-a-Romaniei-nu-poate-fi-considerat-in-niciun-caz-o-%E2%80%9Ecale-a-fanatismului-religios-137492
    http://basilica.ro/precizari-cu-privire-la-interpretarile-demersului-coalitiei-pentru-familie/

    oare cum am vrea noi toți să ieșim biruitori în războiul împrotiva curviei trupești, împrotiva urâciunii pustiirii, „împrotiva începătoriilor, împrotiva stăpâniilor, împrotiva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împrotiva duhurilor răutății, care sunt în văzduh” (Efeseni 6, 12), care acum mai aprig ca niciodată în istoria omenirii, încearcă să impună păcatul ca lege, dacă zăcem în preacurvia duhovnicească care este ecumenismul???

    ……..

    Oare nu am citit toți în Sfânta Scriptură ce spune Cuvântul Cel Veșnic Adevărat și Viu, în Sfânta Evanghelie de la Sfântul Apostol și Evanghelist Matei în capitolul 12:
    […]
    24. Fariseii însă, auzind, ziceau: Acesta nu scoate pe demoni decât cu Beelzebul, căpetenia demonilor.
    25. Cunoscând gândurile lor, Iisus le-a zis: Orice împărăție care se dezbină în sine se pustiește, orice cetate sau casă care se dezbină în sine nu va dăinui.
    26. Dacă satana scoate pe satana, s-a dezbinat în sine; dar atunci cum va dăinui împărăția lui?
    27. Şi dacă Eu scot pe demoni cu Beelzebul, feciorii voștri cu cine îi scot? De aceea ei vă vor fi judecători.
    28. Iar dacă Eu cu Duhul lui Dumnezeu scot pe demoni, iată a ajuns la voi împărăția lui Dumnezeu.
    29. Cum poate cineva să intre în casa celui tare și să-i jefuiască lucrurile, dacă nu va lega întâi pe cel tare și pe urmă să-i prade casa?
    30. Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește.
    31. De aceea vă zic: Orice păcat și orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta.
    32. Celui care va zice cuvânt împotriva Fiului Omului, se va ierta lui; dar celui care va zice împotriva Duhului Sfânt, nu i se va ierta lui, nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie.
    33. Ori spuneți că pomul este bun și rodul lui e bun, ori spuneți că pomul e rău și rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaște pomul.
    34. Pui de vipere, cum puteți să grăiți cele bune, odată ce sunteți răi? Căci din prisosul inimii grăiește gura.
    35. Omul cel bun din comoara lui cea bună scoate afară cele bune, pe când omul cel rău, din comoara lui cea rea scoate afară cele rele.
    36. Vă spun că pentru orice cuvânt deșert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății.
    37. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, și din cuvintele tale vei fi osândit.
    […]

    sau prin Epistola Sfântului Apostol Pavel către Galateni în capitolul 6: „Nu vă amăgiți: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va și secera.” ???
    _______________________________________________________________________________________

    Că Dumnezeu, Cel ce nu voiești fărădelege, Tu ești. Nu va locui lângă Tine cel ce viclenește. Nici vor petrece călcătorii de lege în preajma ochilor Tăi; urît-ai pe toți cei ce lucrează fărădelege. Pierde-vei pe toți cei ce grăiesc minciună. Pe bărbatul sângiurilor și vicleanul, urăște Domnul. Iar eu întru mulțimea milei Tale voi intra în casa Ta, închina-mă-voi spre Sfântă Biserica Ta, întru frica Ta. (Psalmul 5, 4-7).

    Nu vă amăgiți: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va și secera. (Galateni 6, 7)
    _______________________________________________________________________________________

    Sfânta Scriptură, ediție aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, 1988:
    Sfânta Evanghelie de la Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, capitolul 5:
    […]
    43. Ați auzit că s-a zis: „Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău”.
    44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,
    45. Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.
    46. Căci dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea? Au nu fac și vameșii același lucru?
    47. Şi dacă îmbrățișați numai pe frații voștri, ce faceți mai mult? Au nu fac și neamurile același lucru?
    48. Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este.
    […]

    Doamne binecuvântează pe vrăjmașii mei! Și eu îi binecuvântez și nu-i blestem!
    http://apologeticum.ro/2013/04/sa-ne-reamintim-rugaciunea-pentru-vrajmasi-a-sfantului-nicolae-velimirovici-ca-sprijin-pentru-incercarile-din-postul-mare/
    _________________________________________________________________________________________

    Iertați-mă.

    Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

    „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

    Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Apostol Pavel, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale Sfântului Părinte Cuvios Iustin Pârvu de la Petru Vodă, ale Sfântului Părinte Cuvios Justin Popovici de la Celje, ale Sfântului Părinte Theodor Studitul, ale Sfântului Părinte Cuvios Maxim Mărturisitorul și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Apreciat de 1 persoană

  16. acelas said, on octombrie 22, 2016 at 6:25 pm

    aici este vorba de o dictatura pusa in opera f. bine si extrem de minutios de catre capii BOR.

    ierarhii, dupa cum am vazut in acea lista, sunt alesi din randul monahilor, ca asta-i obliga canonul elementar. Dar absolut toti NU sunt alesi din randul monahilor normali, adevarati, care au ani si zeci de ani de monahism, rugaciune, jertfa, suferinta, ascultare adevarata in duhul Mantuitorului Hristos, saracie de buna voie, austeritate, asceza. Nu. Ei sunt alesi exclusiv sau aproape exclusiv dupa ce studii au, sau pe unde le-au facut, si basta! Mai ales daca le-ai facut „afara” (la doctorat in special ma refer) si mai ales daca le-ai facut afara dar NU prin Grecia sau in spatiul ortodox, adica in apusul eretic si decadent, esti bun de pus la ierarhie, undeva in frunte, sus, esti numai bun pt ei, sa le fii coada lor de matura, dupa ce ai fost spalat la creier in occident. Dar lucrurile nu sunt atat de inocente, intamplatoare.

    Adica, ierarhii sau monahii care sunt „urcati” in randul ierarhilor nici macar nu sunt alesi „din randul” monahilor propriu-zis. Ci gandesc ca se face invers. Sunt oameni care vor sa faca studii, sa acceada sus. O parte din iei sunt monahi deja, cred eu ca sunt si altii „inca nu”. Intra in monahism special cu acest scop. Au oarece atractie catre teologie, studii, occident, dar mai ales catre „accedere”. Sunt intrebati apoi prin intermediari, prin intermediul masonilor – monahi la randul lor sau chiar ierarhi deja, spre racolare. Apoi intra rapid in monahism si treaba incepe. Nu stiu care multime e mai mare, a celor care deja sunt monahi, sau acelor care intra apoi, din randul celor ce vor sa faca studii occidentale si sa acceada pte culmile gloriei. Probabil prima, dar asta conteaza mai putin. Asa se explica faptul ca azi avem in sinodul bor NUMAI ierarhi cu doctorate, toti, absolut toti, si marea majoritate in afara. Treaba asta a fost facuta inca de le vremea lui Teoctist, evident, de avem azi pe toti asa, s-a facut „din timp”. Dar conditia asta a fost impusa inca de pe atunci de Daniel, mitropolit in acea vreme. S-a ridicat, a propus si s-a impus (impreuna cu altii, gasca lui inca de atunci formata) cu aceasta conditie a doctoratului, si daca se poate „afara”. Singurul si ultimul care nu avea doctorat era PS Varsanufie la acea vreme, asa se explica ca ratase pe banda rulanta numiri in alte zone ale tarii ca ierarh in locul aceleia de vicar la Bucuresti. Si pare-mi-se ca printre extrem de putinii, daca singurul cu doctoratul „in tara”.

    Revenind, cert este ca prin monahi intrati deja, sau intrati dupa, acesti oameni ajung sa faca studiile pe afara, sunt naimiti deja demult, totul e sa-si termine studiile si apoi vor fi facuti ierarhi relativ repede. Cu monahismul, rugaciunea, suferinta, jertfa, siluirea, ascultarea in duhul lui Hristos, saracia de buna voie, austeritatea, asceza deci nici pomeneala, nici o treaba. Asa s-a practicat, asa avem astazi intregul bor, cu vagi exceptii, „tocmit” dupa dorintele „mai marilor” lumii acesteia, ale planurilor masonice si ecumeniste.

    Cum se desavarsete planul extrem de „minutios” de care ziceam, pus la cale de acestia? Destul de simplu. Acesti ierarhi pusi infunctie cu „carnet de buna purtare” din partea sinodului bor, care au impanzit Romania, primul lucru care-l fac odata ajunsi in scaun, este sa ia la puricat absolut toate manastirile din eparhia sa, adica sau sa confirme staretii manastirilor daca sunt pusi „in regula” de cel de dinainte si se incadreaza planului, sau sa-i schimbe rapid pe cei care misca cumva in front ori s-au manifestat „neconform” orientarilor in perioada scursa recent.

    Planul acesta umbla la o parte sensibila a monahului autentic, care a venit dintr-o dragoste sincera si arzatoare pentru Hristos si monahism. Adica umbla la stareti, la partea cea mai sensibila pt un moanah si veituirea sa. Un monah bun si in conditii normale de existenta (deci nu de tradare, erezie etc) din moment ce au lasat toate ale lumii si s-a inhamat la aceasta vietuire, se mantuieste prin staretul sau, fata de care trebuie sa fie in ascultare sincera, in urcusul sau duhovnicesc greu si nelipsit de capcane, inselari, oprelisti. Deci in conditii normale pentru monahul autentic, el asculta de staretul sau, e parintele sau, e mangaierea lui, e chezasia si martorului lui la aspra Judecata a lui Hristos. Astia lucreaza pervers umbland la stareti, pe care-i pun (sau alteori sfatuiesc) dupa planurile lor diabolice, ecumensite si globaliste, de catre ierarhii care si ei tocmai sunt pusi de catre „mai marii” lor din bor ecumenisti deja le fata. Monahul este lucrat psihologic la punctul lui cel mai sensibil. Dar astea numai conditii „normale” nu sunt pt mantuire, sunt aberante, de hula impotriva lui Hristos asa incat trebuie sa se rupa cu orice chip de acei stareti ecumenisti pusi „de sus” in eparhia lor. Sa plece unde vor putea, numai sa se rupa.

    Asa inca avem la ora actuala toata Romania legata fedeles in chingile planului globalist, ecumenist, masonic si antihristic, prin axa sinod bor – ierarhi pusi – stareti numiti – monahi (monahi robiti staretilor, nu lui Hristos).

    .

    Apreciază

    • Raluca said, on octombrie 22, 2016 at 11:32 pm

      același, mulțumesc pentru acest comentariu care a lămurit nedumeririle mele în ceea ce privește monahii sinceri și râvnitori care sunt forțați să facă ascultare de ierarhii eretici (prin stareți), și care pot scăpa de asta doar dacă pleacă din mănăstiri. În munți? În viața ”civilă” păstrându-și voturile date la călugărie: sărăcie de bunăvoie, ascultare (de un duhovnic și el plecat din mănăstire!) și de feciorie. Au distrus mănăstirile, dar și parohiile prin constrângerea preoților. Iar mirenilor le-au luat totul, adică Sfintele Taine. BOR a ajuns o organizație seculară foarte bine organizată la centru și în teritoriu având o ”logistică” de ziduri goale … părăsite de Duhul Sfânt. Vorba Părintelui Cleopa care la întrebarea ce va fi după el a răspuns, ziduri, ziduri, ziduri …

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on octombrie 23, 2016 at 2:42 pm

        manastirile de azi din Ro( MAJORITATEA COVARSITOARE) = lagare despotice si APOSTATE de CONTROL al mintii ! … pepinierele lui anticrist !

        Apreciază

  17. Raluca said, on octombrie 22, 2016 at 8:50 pm

    Pornind de la premisa că oamenii se fac monahi sau monahii de bună voie și nesiliți de nimeni, din dragoste de Dumnezeu și din dorință de mântuire, se pune întrebarea cum de ajung ei să nu-L mai slujească pe Dumnezeu făcând ascultare de ierarhi eretici?

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 23, 2016 at 1:15 am

      Cred că mulţi monahi nu sunt informaţi, ci doar îndoctrinaţi în ascultare fără crâcnire de stareţ şi de „înalţi”. Am auzit de maici care stăteau la câmp cu lunile şi nici măcar duminica nu mergeau la slujbe. Poate astfel de cazuri extreme nu or fi prea dese, dar de monahi şi monahii care sunt puşi la munci fizice istovitoare, care le ocupă tot timpul, am mai auzit. Deci, ce să ştie despre ecumenism şi despre apostazia din Creta astfel de pesoane, care nici acces la mijloace şi la surse de informare nu cred că au?
      Plus că, ştiind cu toţii cât de tare urăşte statul satanist Biserica lui Hristos, e posibil ca un monah mai smplu, care aude ceva împotriva sinodului sau a vreunui ierarh, să respingă din start orice informaţie, din credinţa că se urmăreşte atacarea Bisericii. Iar dacă stareţii vorbesc de bine sinodul, cu atât mai mult.
      Alţi monahi, mai informaţi, s-ar putea să fie derutaţi, să nu ştie că ascultarea de stareţ nu merge până la a asculta de erezie sau să nu ştie că pot părăsi mănăstirea în mod canonic dacă stareţul e eretic. Sau nu au destulă claritate în gândire şi destulă pregătire (dogmatică, canonică, în învăţătura Sfinţilor Părinţi) ca să vadă că stareţul e eretic şi să ştie că trebuie să fugă de el.
      Ceea ce se întâmplă e, într-un fel, o noutate, căci am fost învăţaţi în mod repetat că doar ortodoxia nu a schimbat nimic din credinţa apostolică, am fost educaţi în respect faţă de cler şi de harul hirononiei, deci cum să îşi închipuie un om/monah mai simplu că toţi ierarhii au trădat ortodoxia şi sunt eretici şi duşmani ai lui Hristos? Noi vedem dovezi ale apostaziei în fiecare zi, că ne informăm, dar cine nu vede nimic şi habar nu are ce se petrece poate să conceapă grozăvia realităţii? Cât de mult contează un monah vrednic, ca Părintele Antim, pentru luminarea şi călăuzirea dreaptă a celor mai slabi şi mai neştiutori!
      Mi s-a părut elocvent şi un comentariu pe care l-am citit azi pe net: cineva s-a dus la Athos şi i-a arătat unui monah de acolo imagini cu ceea ce se petrece în CMB şi cu diverse fărădelegi ale lui Barholomeu. Athonitul a rămas perplex, a înţeles pe cine pomenesc ei în mănăstire şi, fără nici o vorbă, şi-a luat câteva lucruri şi a părăsit mănăstirea. Ceea ce înseamnă că unii habar nu au ce se petrece, iar alţii s-ar putea să ştie trunchiat, falsificat şi irelevant de puţin. În schimb, sunt şi alţii care demolează bor cu bună ştiinţă, pregătindu-şi un iad infinit mai cumplit decât cel al lui Iuda sau al păgânilor. Căci, pe lângă apostaţii actuali, Iuda Iscarioteanul mi se pare un soi de lord.
      Dumnezeu să ne lumineze şi să ne întărească!

      Apreciază

      • Raluca said, on octombrie 24, 2016 at 9:19 pm

        Mirela, da, așa e. Mulți monahi (monahii) nu au acces liber la informare, și stareții le spun ceea”trebuie” pentru spălarea ecumenistă a creierului. Și asta mai ales în mănăstirile mai izolate. În mănăstirile unde monahii au mai mut contact cu mirenii, s-ar putea ca situația să fie diferită. Totuși cred că funcționează și prin mănăstiri un fel de ”telefonul fără fir” și se mai află anumite lucruri, dar deocamdată mulți monahi sunt derutați. S-ar putea, cu timpul, să se mai limpezească lucrurile, și să fie mai mulți dintre aceia care să ia atitudine, sau pur și simplu să plece din mănăstiri. Ceea ce a fost un șoc pentru mine, a fost faptul că am realizat cât de gravă e situația din Sfântul Munte, unde nu de ieri de azi, și nu de la Creta încoace, ci de zeci de ani e pomenit în 19 din cele 20 de mănăstiri super-ultra-mega ereticul Bartholomeu. Oare monahii de acolo sunt și ei dezinformați de către stareții lor și nu știu ce se întâmplă la manifestările ecumeniste ce se țin lanț prin lume??

        Apreciază

      • Mirela said, on octombrie 25, 2016 at 1:25 pm

        Raluca,

        Probabil că la Athos a fost realizată aceaşi lucrătură demonică pe care o vedem în bor: patriarhii ecumenici, eretici de un secol, au reuşit să impună ca stareţi oameni de-ai lor sau oameni manipulabili/şantajabili, iar aceştia luptă (poate cu oarece mănuşi) pentru demolarea/pervertirea credinţei adevărate. Presupun că învechita pomenire a patriarhilor eretici a produs ceea ce spune Sf. Teodor Studitul: „Unii au suferit un naufragiu desăvârşit în materie de credinţă, iar alţii, dacă totuşi nu s-au înecat prin gânduri rătăcite, totuşi mor din cauza comuniunii cu erezia”. E clar că persistenţa în erezie (iar pomenirea unui eretic e comuniune cu erezia lui) perverteşte gândirea şi întunecă mintea.
        Pe de altă parte, cred că există, aşa cum am spus şi în comentariul precedent, unii monahi care habar nu au la ce cote alarmante a ajuns erezia şi care nu au idee ce face Bartholomeu, mai ales când stareţii vin cu idei perverse ca cea de schismă, să se păstreze pacea etc. Şi cred că nici stareţii nu cunosc multe dintre căderile lui Bartholomeu şi ale altora, pe care noi le aflăm de pe net.
        Oricum, se ştie din destule profeţii că Maica Domnului va părăsi Athosul din pricina căderii monahilor, să ne amintim şi de fondurile europene al căror preţ va fi suprimarea avatonului, deci nu ştiu dacă putem avea mari aşteptări.

        Apreciază

      • Mirela said, on octombrie 25, 2016 at 1:30 pm

        Dar cred că la Athos există şi monahi care nu vor să vadă realitatea, căci altfel nu îmi explic cum de îl pot pomeni pe Barholomeu, cel care merge cu prigoana împotriva monahilor nepomenitori de la Esfigmenu până la uciderea acestora. Mi se pare imposibil ca măcar unii dintre pomenitori să nu fi auzit de ororile de la Esfigmenu, deci cum să taci despre asta şi cum să mai pomeneşti un atare demon?

        Apreciază

  18. Ionut said, on octombrie 22, 2016 at 9:27 pm

    Impresia mea este ca Sinodul BOR procedeaza ca in timpul comunismului, adica incearca o coabitare cu puterea globalista, insa de data asta lucrurile sunt chiar mai grave.
    Masurile luate impotriva „rezistentei” sunt cumva asemanatoare cu modul in care au procedat comunistii la demonstratia din 1945, si anume au hotarat sa reprime cat mai brutal manifestatia ca sa nu fie cazul sa intervina sovieticii.
    Cred ca ei sunt perfect constienti ca multe lucruri sunt in neregula, dar incearca sa se faca frate cu necuratul in speranta ca vor trece puntea.
    Imi pare rau ca au ales metoda asta de a „rezolva” lucrurile.
    Asteptam Sinodul, dar mi-e teama ca asteptam degeaba, fiindca daca n-au avut curaj inaintea adunarii din Creta sau chiar in timpul acesteia, e putin probabil ca vor avea acum. De altfel, si „tratamentul” aplicat oponentilor dovedeste acest lucru. Ca si tacerea asta impusa care imi aminteste de regimul comunist.
    Numai Dumnezeu ne mai salveaza. Cu conditia sa vrem si noi.

    Apreciază

    • el said, on octombrie 23, 2016 at 2:53 pm

      Ionutz

      beserica.srl azi actionaza si se seamna intru totul , cum EXCELENT observase sora Aurora , cu Biserica serghianista din veremea comunistilor din Rusia, aceleasi TRADARI si CADERI are si daca aceia colaborau cu regimul anticristisc comunist de atunic, astia de azi ai nostri sunt COLABORATORII DIRECTI ai lui anticrist !

      Apreciază

  19. Mihail said, on octombrie 22, 2016 at 10:37 pm

    „De ce nu mai ştim nimic de părinţii şi călugării din munţi?”

    Mirela, iți spun eu de ce. Călugării stau ascunși pentru că sânt vânați de uniforme. Mănăstirile sânt bântuite de „pelerini în civil”, care caută informații. Iar munții noștri sânt călcați de roțile și bocancii jandarmilor. Eu însămi am văzut în vară – după sinodul tâlhăresc – mașini cu jandarmi care colindau mănăstirile din Neamț , chipurile „morți de foame”. Iar maicile și călugării mi-au spus că nu au văzut așa ceva de când sânt ei în mănăstiri. În aceeași zi am aflat că acest lucru îl fac de zile bune prin toată țara.

    Am un sfat pentru imbecilii care filmează călugării cum se duc în munți, iar apoi postează filmările pe iutub.. Opriți-vă să mai faceți rău sub masca binelui.O să vă duceți în iad cu tot cu camerele voastre video.

    Cu ocazia pelerinajului meu am mai aflat un lucru important. Toate fiarele alea agățate pe biserici pentru paratrăznete sânt de fapt antene. Vrei să vorbești la telefon în Mănăstire, mergi lângă Biserică și vorbești la telefon. Călugării și maicile habar nu au cât rău își fac umblând cu telefoane la ei. Această tehnologie îi va ucide și fizic, și duhovnicește. Să mai zic ceva de calculatoare? …

    Mă rog pentru toți viețuitorii din Mănăstiri. Sper ca bunul Dumnezeu să se îndure de noi păcătoșii.

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 23, 2016 at 12:18 am

      Mihail,

      Doamne fereşte! Sunt consternată! În fiecare zi descopăr că iadul câştigă teren. Dacă astea nu-s vremuri antihristice, ce-s???
      Mi se pare de neînchipuit ca, după ce i-au alungat pe monahii drept-credincioşi din mănăstiri, să-i şi vâneze prin munţi! Aşa o ură, asemenea perversitate, laşitate, mârşăvie, nici la ultimul apostat/ticălos nu mi-aş fi închipuit!
      Nu le ajunge că nu-i mai văd în mănăstiri, ci vor, eventual, să-i şi omoare? Că, altfel, nu înţeleg de ce-i caută, ce dacă-i găsesc prin munţi? Îi iau şi îi duc la mănăstire? La azil? La spital de nebuni? La case pentru oameni fără adăpost? Evident, nu! La poliţie? Pe ce bază legală? Că încalcă vreo proprietate sau ce?
      Deci, de ce îi caută, dacă nu să-i bată/omoare?
      Ce satane de jandarmi pot executa aşa nişte ordine? Ce purtători de legiuni ale Gadarei pot să dea aşa ordine? Cum să mai spui IPS acestor draci? Nu a avut dreptate Părintele Făgeţeanu să-i spună diavol lui Daniel? NU e clar că, jucându-se cu Trupul şi Sângele lui Hristos, s-au umplut cu tot iadul? Poate un om care mai are un minim de conştiinţă şi de frică de Dumnezeu să se comporte astfel? Mai are rost întrebarea dacă aceste satane mai au har? De ce să nu ne întrebăm dacă, prin iconomie, nu cumva are har şi Lucifer?

      Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi păcătoşii!

      Apreciază

      • Pąʍvo said, on octombrie 23, 2016 at 1:26 pm

        Parintele Gamaliil de la Frasinei a fost prins odata de doi braconieri la bordeiul sau din munti si amenintat direct cu pusca. Unul din cei doi, la un moment dat s-a mai calmat si i-a zis celuilalt: ”Lasa-l ba, da-l in…”
        Ce-i drept, intamplarea asta a fost mai demult.

        Apreciază

      • tanase said, on octombrie 23, 2016 at 1:36 pm

        „Ce satane de jandarmi pot executa aşa nişte ordine?” Posibil sa fie „jandarmi” care nu sunt in realitate romani ci fac parte dintr-o structura paralela secreta ce se supun ordinului iezuit. Sau templier. Sau cine stie carei agentii secrete ce opereaza clandestin in tara avand acordul tacit al structurilor de securitate. Seamana a teorie a conspiratiei dar la ce ne puteam astepta bun in vremurile acestea?

        Apreciază

      • Mirela said, on octombrie 23, 2016 at 7:03 pm

        tanase,

        Mihail spunea că jandarmii băteau mănăstirile în căutare de informaţii. Dacă ar fi fost vorba despre străini, nu ar fi putut să facă asta din necunoaşterea adecvată a limbii. Părerea mea este că, din păcate, sunt unii români care se pretează la aşa ceva.

        Apreciază

      • tanase said, on octombrie 23, 2016 at 10:32 pm

        Mirela uiti un lucru esential, sunt destui „straini” care sunt nascuti in romania si vorbesc romaneste, majoritatea lor au plecat din tara dupa lovitura de stat din ’89 si s-au reintors facandu-si tot felul de firme pe aici. Avem suficienti alogeni vorbitori de limba romana si dusmani ai poporului roman, asa ca nu trebuie sa ne mai mire nimic. Cine are controlul asupra serviciilor „secrete” din romania se vede limpede dupa marile „realizari” de dupa ’89.

        Apreciază

  20. […] acelas a facut o observatie interesanta in comentariul sau postat la LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, din care citez un fragment […]

    Apreciază

  21. iRINA said, on octombrie 23, 2016 at 1:02 pm

    Citesc si nu pot crede ca se intampla toate astea in biserica ortodoxa,unde ne cautam linistea…in primele veacuri crestinii erau prigoniti de pagani, dar acum prigonitorii si prigonitii sunt ortodocsi!

    Apreciază

  22. gaby teo said, on octombrie 23, 2016 at 7:00 pm

    Oprisiuelisabeta@yahoo.comSent from Yahoo Mail for iPhone From: Saccsiv – Weblog <comment-reply@wordpress.com>; To: <gaby3175@yahoo.com>; Subject: [Articol nou] LICHIDAREA oricărei reacÅ£ii antiecumeniste Sent: Sat, Oct 22, 2016 6:26:17 AM

    saccsiv a publicat:"Iata comentariul sorei Mirela postat la KLAUS JOHANNIS ia apararea HOMOSEXUALILOR dar nu-i pasa ca satanistii stapani ai UCRAINEI trimit in continuare ROMANI sa fie MACELARITI in razboiul contra PRO RUSILOR …:

    Se pare că ofensiva împotriva antiecumeniş"

    Apreciază

  23. Ramona Elena said, on octombrie 31, 2016 at 1:54 pm

    Frate Saccsiv,
    Iata ce raspuns a primit o cunostinta personala de la man. Putna, referitor la monahii alungati din manastire pe motiv ca nu sunt de acord cu Creta.
    Oare sa fie adevarat?
    Ai cum sa verifici daca este adevarata afirmatia de mai jos?

    RASPUNSUL DE LA MAN PUTNA REFERITOR LA MONAHII ALUNGATI DIN MANASTIRE.
    „Informația care circulă pe internet și pe care ne-ați trimis-o prin mailul dumneavoastră, potrivit căreia unii viețuitori de la Mănăstirea Putna au fost alungați de la mănăstire, este complet falsă.
    Feriți-vă de „râvna fără cunoștință”, din cauza căreia unii „necunoscând dreptatea lui Dumnezeu şi căutând să statornicească dreptatea lor, dreptăţii lui Dumnezeu ei nu s-au supus.” (Romani 10, 3)
    Este important să facem ascultare de duhovnic și de ierarh și așa aflăm pe Hristos Domnul lucrător în noi, prin ascultarea noastră, după cum i-a încredințat pe Sfinții Apostoli în vechime: „cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, şi cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine” (Luca 10, 16).
    Nu altfel, ci așa vom câștiga pacea și mântuirea!

    Din încredințarea Părintelui Stareț,
    Pr. Dosoftei”

    Apreciază

  24. […] facut o observatie interesanta in comentariul sau postat la LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, din care citez un fragment […]

    Apreciază

  25. […] facut o observatie interesanta in comentariul sau postat la LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, din care citez un fragment […]

    Apreciază

  26. […] facut o observatie interesanta in comentariul sau postat la LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, din care citez un fragment […]

    Apreciază

  27. […] facut o observatie interesanta in comentariul sau postat la LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, din care citez un fragment […]

    Apreciază

  28. […] facut o observatie interesanta in comentariul sau postat la LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, din care citez un fragment […]

    Apreciază

  29. […] facut o observatie interesanta in comentariul sau postat la LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, din care citez un fragment […]

    Apreciază

  30. […] acelas a facut o observatie interesanta in comentariul sau postat la LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, din care citez un fragment […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.