SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Conferinta Monahilor din Athos la Roman

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 20, 2016

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pąʍvo said, on octombrie 20, 2016 at 1:26 pm

    Intareste-i bunule Doamne pe parintii nostri marturisitori in lupta cea buna pentru apararea sfintei noastre Ortodoxii !

    In sec.VII, Sf. Maxim Marturisitorul (simplu monah) lupta singur impotriva propriilor arhierei contaminati de erezia monotelismului. Pentru cuvantul sau cu intelepciune multa i s-a taiat limba si mana dreapta, iar astazi este cinstit ca sfant de Biserica !

    In actualitate, desi mai multe erezii lupta sa surpe Biserica Lui Hristos, avem mai multi parinti demni si statornici drept maritori, pe care se cuvine sa’i urmam: Preacuviosii parinti aghioriti Gavriil, Ilarion si Hariton, Preacuviosul duhovnic Iulian Prodromitul, Preacuviosul Antim Sihastrul, Cuviosul Sava Aghioritul (simplu monah), Preacuviosii parinti Eftimie Mitra si Elefterie Tarcuta, Preacucernicul parinte Ciprian Staicu, etc.

    Avem duhovnici si povatuitori ortodocsi. Trebuie doar sa’i urmam si sa’i ascultam.

    Maica Domnului sa ne ocroteasca si sa ne indrume pasii pe calea cea dreapta !

    Apreciază

  2. ion hodor, said, on octombrie 20, 2016 at 6:42 pm

    Vrednic este Gheron Sava,si cei doi monahi romani,Efrem si Nicodim,acum parca nu-mi mai este asa rusine ca sant roman,ptr ca din cetatea ortodoxiei,avem marturisitori,cred ca pana la urma vanzatorii vor ramane singuri,Doamne ajuta-ne.

    Apreciază

  3. Bogdan said, on octombrie 20, 2016 at 11:01 pm

    Frumoasa conferinta!Cei trei preoti au fost cu adevarat DEOSEBITI!Sute de romascani i-au aplaudat si sustinut!La fel si scurta cuvantare despre parintele Elefterie!Trebuie sa-l sustinem pe parintele Elefterie!Toata sala i-a huiduit pe preotii romascani! Nu este frumos,dar este necesar!Este un mesaj care trebuie transmis IPS Ioachim si Sf. Sinod!Au fost oameni care au acuzat preotii romascani ca au averi nejustificate! Este un adevar trist!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.