SACCSIV – blog ortodox

Video: BINECUVANTARILE parintilor IULIAN PRODROMITUL si GAVRIIL date MONAHILOR DIN ATHOS ce au tinut CONFERINTE in ROMANIA

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 20, 2016

Astradrom ne prezinta doua filmari.

În cea de mai jos putem vedea pe părintele Iulian prodromitul, duhovnicul schitului românesc Prodromu, confirmând că părinţii români Efrem şi Nicodim, care au venit în România la conferinţe, au avut binecuvântarea sa:

Vedeti şi binecuvântarea pe care gheronda Gavriil, cel mai mare duhovnic athonit, în momentul de faţă (urmaş al sfântului Paisie Aghioritul), a dat-o părintelui Sava de la mănăstirea Marea Lavră, din Sfântul Munte Athos:

Traducerea din greacă în română: 
     „Puteţi să ne transmiteţi o urare pentru poporul ortodox român si punctul dumneavoastră de vedere cu privire la Sinodul din Creta?  

Dorim din tot sufletul evlaviosului popor român creştin să rămână credincios ortodoxiei noastre şi să nu accepte pseudosinodul din Creta care anulează tradiţia ortodoxă. Şi noi am răspuns cererii care ne-a fost făcută din România şi dăm binecuvantare părintelui Savva şi părinţilor de la Schitul românesc să meargă în România şi să vorbească credincioşilor. Dorim iarăşi din tot sufletul ca Dumnezeu să scrie numele voastre în cartea vieţii veşnice şi să vă pomenească în împaraţia Sa şi să fiţi împreună cu Avraam, cu Isac si cu Iacov. A doua venire a Domnului (Parusia) să vă aducă de-a dreapta Sa şi fiecare dintre voi să audă vocea binecuvântată a Domnului nostru. Domnezeu să vă binecuvinteze şi să vă întarească în credinţa ortodoxă. Dacă trădăm credinţa noastră nu ne vom mântui. Papistaşii sunt eretici. Sunt duşmanii lui Dumnezeu şi a Maicii Sale şi nu trebuie să ne unim cu aceştia. Domnul să fie cu voi! Amin.”

Obs.
Despre calomniile şi denigrările aduse monahilor athoniţi vedeti detalii (dezmintiri) aici:
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/10/cine-si-de-ce-se-teme-de-marturia.html
http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/10/patriarhia-romana-dezimformeaza.html

 

Reclame

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Scutaru Mihai said, on octombrie 20, 2016 at 7:21 am

  Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Joi 20 oct. 2016 la 6:55 a.m., Saccsiv – Weblog a scris: | saccsiv a publicat:”Astradrom ne prezinta doua filmari.În cea de mai jos putem vedea pe părintele Iulian prodromitul, duhovnicul schitului românesc Prodromu, confirmând că părinţii români Efrem şi Nicodim, care au venit în România la conferinţe, au avut binecuvântarea sa” | |

  Apreciază

 2. Mihail said, on octombrie 20, 2016 at 9:24 am

  Mai nou , părintele Constantin Necula se ocupă cu salvarea casei greco-catolicului Iuliu Maniu. Vis-a-vis de conferințele monahilor athoniți, pe contul domniei sale de facebook a publicat un articol în care se vorbea de un scandal la conferința de la Brașov, iar la commenturi, fanii lui Necula îi atacau pe părinții aghioriți.

  http://www.napocanews.ro/2016/09/salvam-casa-memoriala-iuliu-maniu-din-badacin-alaturi-de-parintele-constantin-necula.html

  Apreciază

  • Pąʍvo said, on octombrie 20, 2016 at 12:56 pm

   Fanii lui Necula sunt in majoritate rock’eri, golani pusi pe carcoteala si tineri care se intaresc pe zi ce trece intru desertaciunea lor. (Psalmi 51; 6)

   Mincinos este calul spre scăpare şi cu mulţimea puterii lui nu te va izbăvi. (Psalmi 32; 17)

   Apreciat de 1 persoană

 3. voda said, on octombrie 20, 2016 at 3:07 pm

  Sa vada toti arhiereii compromisi, iubitori de slava si bani, cine sunt adevaratii nostri parinti duhovnicesti, aparatori ai dreptei credinte ! Iar IPS Streza si cei de pe basilica sa-si ceara scuze public pentru comunicatul lor eronat !

  Apreciază

 4. ortodoxand said, on octombrie 20, 2016 at 4:34 pm

  Nu le-o fi rusine mai marilor nostri fata de parintele Iulian si de parintele Gavriil din Athos?Ce raspuns le va da patriarhia ca i-au binecuvantat sa ne trezeasca in legatura cu acest sinod talharesc si ca au incercat sa-i alunge prin diferite metode neortodoxe?Vreau sa vad un comunicat al Patriarhiei catre parintele Iulian si pr.Gavriil.Dumnezeu sa-i pocaiasca!

  Apreciază

 5. un crestin said, on octombrie 20, 2016 at 5:23 pm

  Doamne ajuta,

  Vă rugam daca se poate posta!
  Lucruri care nu au fost facute cunoscute publicului larg …

  Este vorba despre un articol foarte interesant și de importanta actuala, având în vedere apariția sa in anul 1950:

  „Amsterdamul și Ortodoxia”
  (extras din Revista „Ortodoxia”, a Patriarhiei Române, anul II , nr 3, din iulie-septembrie 1950, Bucuresti)

  Despre primii pasi in intalnirile si consfătuirile ecumeniste inca din 1948 de la infintarea CMB.

  http://psaltirea.ro/files/AMSTERDAMUL%20%C8%98I%20ORTODOXIA.pdf

  „Oamenii Bisericii trădează adevărata „Biserică” şi cad de acord între ei să nu mai ducă turma lor spre căutarea Împărăţiei lui Dumnezeu.
  Ei îşi manifestă de acum înainte pretinsa lor „unitate”, prin adunarea mulţimilor în biserici şi pieţe, locuri unde participă adesea atât clerici cât şi mireni, care sunt cu desăvârşire străini unul altuia, în concepţiile lor de credinţă. Fiindcă, în fapt, dacă unitatea nu există, atunci ea trebuie inventată. Organul acestei plăsmuiri trebuie organizat mecanic. Şi să trecem la acţiune, ca şi când toți s-ar fi unit, şi n-ar mai exista niciuna dintre vechile dezbinări! Ca şi când toţi ar lucra pentru acelaşi scop şi pentru acelaşi Dumnezeu. Şi iată că pretutindeni, ani de-a-rândul, se organizează acest soi de „servicii divine” şi „manifestaţii religioase”.

  Este îngrozitor să te gândeşti şi este de temut să întrezăreşti răspunsul la această legitimă întrebare: care-i limita dintre serviciul religios adevărat şi popularizarea acestui serviciu, prin pieţe, pentru proclamarea unei iluzorii unităţi ecumenice? Nu-i aici, oare, numai un joc cu serviciul divin al lui lisus Hristos-Dumnezeu? Şi aşa, calea săvârşitorului slujbelor religioase este nesfârşit de grea! Oare câte ispite trebuie să îndure un slujitor al Altarului, când este chemat să oficieze slujbe «comandate», cu scop expres de a face pe cei ce se roagă să cadă în extazul uitării dezbinărilor dintre ei? În cadrul pregătirilor pentru Amsterdam, această ispită a fost vădită, îndeosebi, la Oslo, în 1947 (este vorba de Conferinţa Mondială a tineretului creştin, organizată de către Consiliul Ecumenic al Bisericilor. Conferinţa a avut loc în oraşul Oslo (Norvegia), în 1947, ca o pregătire sau ca o repetiţie a viitoarei reuniuni de la Amsterdam, din 1948). …..”

  Apreciază

 6. ion hodor, said, on octombrie 20, 2016 at 6:50 pm

  P Iulian=marturisitor,Axios,Romania mai are sfinti,din cei ce nu si-au plecat genunchiul lui Ball,asa cum au facut-o cei cu vesminte lungi de matase si ciucurii mari care le place sa li se spuna Rabbi,sa li se plece lumea in piete,si sa seada in fata la ospete……..!!

  Apreciază

 7. el said, on octombrie 23, 2016 at 7:00 pm

  e FOARTE PROST fondul sonor al inregistrarii cu Par Iulian Prodromitul, o BARAIALA MUIEREASCA continua de muste suparatoare, care NU are ce cauta aici !

  NEFERICITA alegerea si „punerea in scena” a acestui mic intreviu, nu dovedeste decat INGAMFAREA si LIPSA de discernamant duhovnicesc si „ortodoxia” de spectacol care NU SUFERA cuvantul VIU si NEPREFACUT si simte musai nevoia sa -l „infrumuseteze” cu lalaieli si dulcegarii pretins duhovnicesti !

  abia acum ascult aceste 2 inregistrari caci eu unul STIAM si NU AM NEVOIE de asemenea dovezi ca acesti Parinti athoniti NU de capul lor au iesit in lume sa vorbeasca.

  insa „autorul” „prelucrarii” intreviului cu Parintele Iulian SA-SI PUNA MARI semne de intrebare asupra „ortodoxiei” sale ( DE CIRCOTECA, bombastica, de spectacol !) !!!!

  Apreciază

 8. […] Video: BINECUVANTARILE parintilor IULIAN PRODROMITUL si GAVRIIL date MONAHILOR DIN ATHOS ce au tinut… […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: