SACCSIV – blog ortodox

Episcopul GALACTION e sau nu e ANTI ECUMENIST?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 18, 2016

Foto: http://www.sfantulnicolae-tr.ro/donatii-si-binefecatori/

In timp ce pentru intrusi sau naivi, Mitropolitul Teofan joaca rolul Episcopului marturisitor, realii anti ecumenisti intreaba daca mai exista in tara asta macar un Ierarh cu adevarat impotriva Marelui Sinod.

Iata de exemplu comentariul lui maxim postat la TRANSCRIPTUL Conferintei de la Bucuresti a MONAHILOR DIN ATHOS:

Frate Vasile, o rugaminte, fa-ne si noua un articol in care sa rogi cativa crestini sa mearga la episcopul Galaction caruia sa-i puna trei intrebari:

– ECUMENISMUL ESTE EREZIE?
– TACEREA ESTE ATEISM SI EREZIE?
– DE CE NU PLEACA DIN SCAUN CA SA-SI SCAPE SUFLETUL?

Comentariu saccsiv:

   Gandesc ca daca i se pune si ultima intrebare, s-a terminat cu orice cale de comunicare. Asa ca mai bine sa nu i se puna.

Tema s-a mai discutat pe blog la comentarii. Unii sunt siguri ca altii l-au auzit vorbind impotriva Sinodului din Creta. Cativa considera ca e anti ecumenist, dar asa, mai in taina.

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Galaction_St%C3%A2ng%C4%83 in 1981, dupa absolvirea Facultății de Teologie din Bucuresti, este numit starețul Mănăstirii Crasna. Urmează studii de teologie și ecumenism la Bossey-Geneva, Elveția.

Referitor la fotografie, cel medaliat de Episcopul Galaction este fostul ministru Nicolae Noica. Conform articolului din 2007 http://www.zf.ro/politica/cat-pot-influenta-politicienii-alegerea-noului-patriarh-3074654, Noica era un mason, membru al Colegiului Electoral Bisericesc. Iar masonii au contat in economia jocului alegerii Patriarhului. Va amintiti de celebra declaratie a masonului Frunzaverde?

Frunzaverde: Viitorul Patriarh va fi Daniel, Mitropolitul Moldovei

Cum o fi?

 

61 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. RomeoB said, on octombrie 18, 2016 at 7:45 am

    Aproape jumataete din ultimele doua numere ale revistei Credinta ortodoxa, editata in Bacau, cu binecuvantarea PS Galaction, avertizeaza asupra gravelor implicatii ale controverselor semnate in Creta. Indiscutabil, ca de la Alexandria nu se poate cotrola activitatea editoriala de la Bacau, dar singurele reviste ortodoxe hotarat anti-ecumeniste din Romania pe care le cunosc, sunt Atitudini si Credinta ortodoxa.

    TOATE ARTICOLELE ANTI-ECUMENISTE AR TREBUI PUIBLICATE PE INTERNET SI FACUTE CUNOSCUTE !
    PACAT CA ESTE GREU DED GASIT IN BUCURESTI !

    Apreciat de 1 persoană

  2. RomeoB said, on octombrie 18, 2016 at 7:49 am

    >realii anti ecumenisti intreaba daca mai exista in tara asta macar un Ierarh cu adevarat
    >impotriva Marelui Sinod.

    Din cate am auzit un ierarh a refuzat sa mearga in Creta. Stirea o am de la un preot.
    In cazul in care se confirma, si il aflati, aveti unul.

    Apreciază

  3. gyonyk said, on octombrie 18, 2016 at 8:06 am

    Daca a facut studii teologice afara, la eretici, este ERETIC. Studii dintr`astea a facut si ereticul Daniel. Si acum vedem roadele studiilor la eretici. Nu are rost sa mai pierdeti timpul mergand pana acolo sa il intrebati.. Pomul bun dupa roade se cunoaste…

    Apreciat de 1 persoană

  4. Alexandru TM said, on octombrie 18, 2016 at 9:23 am

    Doamne ajuta,

    Preasfintitul episcop vicar al Timisoarei Paisie lugojanul, este drept slavitor si impotriva sinodului de la Creta si impotriva ecumenismului.

    Sunt curios cum se va raporta vis a vis de Ips. Selejan.?

    Mantuire

    Apreciază

    • Adrian said, on octombrie 18, 2016 at 1:18 pm

      Alexandru TM:

      Ţi-a spus ţie toate astea sau a mărturisit public DREAPTA CREDINŢĂ şi că ECUMENISMUL ESTE CEA MAI REA DINTRE EREZII şi că la adunătura din Creta s-a oficializat această erezie ?!

      Dacă sunt înregistrări ale mărturisirii Sfinţiei Sale aş vrea să le cunosc şi eu, altfel, mărturisitori de chilie parcă e prea puţin pentru ceea ce se petrece în vremea noastră !
      Totuşi vorbim despre un episcop (la fel de episcop ca şi toţi ceilalţi – nu mai mic, nu mai mare), şi nu de un simplu călugăr sau un simplu mirean !
      Dumnezeu a rânduit să fie Episcop nu pentru el, ci pentru noi cei ce ne străduim să rămânem mădulare în Biserica Sa !.

      Iertare de îndrăzneală !
      Doamne ajută !

      Apreciat de 1 persoană

    • Muritor said, on octombrie 18, 2016 at 2:41 pm

      Asta e o minciună. Paisie Lugojanul îl înlocuia pe Nicolae Corneanu la săptămîna de rugăciune ecumenistă în Catedrala Ortodoxă din Timişoara. Sînt martor ocular cînd în iarna lui 2012 la această spurcăciune ecumenistă cap al evenimentelor din Catedrală era Paisie Lugojanul. Pe amvonul Catedralei era toată adunarea satanică, protestanţii, neoprotestanţii, papistaşi şi… rabinul Timişoarei. Nu glumesc şi nu mint. Era într-adevăr, pe amvon alături de ceilalţi eretici invitaţi să ţină cuvîntul şi rabinul talmudiştilor din Timişoara. Dacă sînt fotografii de la evenimentul din catedrală în iarna lui 2012 undeva pe internet asta va confirma. La sfîrşitul spurcăciunii ecumeniste Paisie Lugojanul a luat cuvîntul şi, deşi, toată tehnica lucra bine şi microfoanele funcţionau bine, Paisie Lugojanul vorbea ceva pe nedesluşite, sub nas, timp de 2-3 minute. Poate dacă nu a şi fost implicat direct în organizarea evenimentului (deşi presupun că nu are cum să nu fie aşa) el a fost purtătorul de cuvînt din partea patriarhiei B.O.R., deci el le-a deschis porţile Catedralei ereticilor şi rabinului.
      Mărturisesc că Paisie Lugojanul nu este o victimă a patriarhiei B.O.R., ci este o slugă a ecumenismului, este un lup în piele de oaie ca şi mulţi alţii care îi aburesc pe naivi printr-un fals „anti-ecumenism” (deşi nu am văzut niciodată vreo mărturie că personal Paisie Lugojanul ar fi antiecumenist, iar atitudinea lui înainte şi după „sinodul” kakodox din Creta e o dovadă în plus).

      Apreciat de 1 persoană

      • claudiu said, on octombrie 18, 2016 at 3:36 pm

        PS Paisie Lugojanul este antiecumenist! Anul asta in Duminica Ortodoxiei PS Paisie Lugojanul rostea Synodiconul intr o Manastire. La predica Pr Staret a tinut o predica, a spus „nu suntem frati cu catolicii, a vorbit despre erezia Filioque. Dar, din pacate, probabil scaunul de episcop e mai important..stie, dar tace! Din pacate!

        Apreciază

      • Muritor said, on octombrie 18, 2016 at 6:52 pm

        Ce e mai important? Scaunul de episcop din B.O.R. care e in comuniune cu ereziarhii ecumenisti, astfel prin tacere fiind partas la ecumenism si impartasindu-se mereu din potirul lui Veliar, edificind astfel anti-biserica lui Antihrist (curva din Apocalipsa) sau calitatea de simplu crestin, mirean sau monah, marturisitor (care a ajuns astfel poate dupa ce a fost „caterisit” de ereziarhii B.O.R.) care a rupt comuniunea cu ereziarhii BOR dar pastreaza credinciosia sa fata de Biserica lui Hristos?
        Prin comentariul tău inca o data demonstrezi ca Paisie Lugojanul nu este decit lup in piele de oaie. Chiar sa fi rostit de mii de ori Sinodiconul Ortodoxiei, ba chiar si in fiecare zi, asta nu-l va face pe el ortodox. Insusi faptul nemărturisirii credinţei ortodoxe în vreme de restrişte (aşa cum e azi şi cum e de cîţiva ani încoace) şi neruperea comuniunii cu ecumeniştii îl face pe el ecumenist, chiar de ortodox ar fi el la înfăţişare şi vorbă. Căci ruperea comuniunii cu duşmanii credinţei şi vrăjmaşii lui Hristos este faptă a credinţei. Iar lipsa acestei fapte este moarte duhovnicească. Oare nu ştii ce scrie, că credinţa fără fapte moartă este?
        Iată sursa: „Ce folos, fraţii mei, dacă zice cineva că are credinţă, iar fapte nu are? Oare credinţa poate să-l mântuiască? Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana cea de toate zilele, Şi cineva dintre voi le-ar zice: Mergeţi în pace! Încălziţi-vă şi vă săturaţi, dar nu le daţi cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul? Aşa şi cu credinţa: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăşi. Dar va zice cineva: Tu ai credinţă, iar eu am fapte; arată-mi credinţa ta fără fapte şi eu îţi voi arăta, din faptele mele, credinţa mea. Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar şi demonii cred şi se cutremură. Vrei însă să înţelegi, omule nesocotit, că credinţa fără de fapte moartă este? Avraam, părintele nostru, au nu din fapte s-a îndreptat, când a pus pe Isaac, fiul său, pe jertfelnic? Vezi că, credinţa lucra împreună cu faptele lui şi din fapte credinţa s-a desăvârşit? Şi s-a împlinit Scriptura care zice: „Şi a crezut Avraam lui Dumnezeu şi i s-a socotit lui ca dreptate” şi „a fost numit prieten al lui Dumnezeu”. Vedeţi dar că din fapte este îndreptat omul, iar nu numai din credinţă. La fel şi Rahav, desfrânata, au nu din fapte s-a îndreptat când a primit pe cei trimişi şi i-a scos afară, pe altă cale? Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel şi credinţa fără de fapte, moartă este.” Epistola sobornicească a lui Iacov 2, 14-26
        Zici că Paisie Lugojanul este antiecumenist, adică este ortodox? Bine, bine, dar unde sînt faptele credinţei sale „ortodoxe”? Ereziarhii, iată, şi-au întărit credinţa eretică la acest „sinod” din Creta, credinţă eretică ce era vădită nu din acest an, ci de ani buni (săptămînile de spurcăciune ecumenistă, acordurile cu ereticii: Balamand, Ravenna, Toronto etc.), poate chiar de zeci ani dacă am sta să cercetăm, motiv pentru care ei trebuiau să fie demult caterisiţi şi anatemizaţi. Însă credinţa lor eretică cu faptele lor eretice au fost îngăduite de sinodul BOR în toţi aceşti ani, motiv pentru care e foarte clar că erezia în BOR era vădită de mult timp şi nu de acum din 2016, astfel că „sinodul” din Creta nu a mai fost o surpriză, ci a fost o reîntărire a credinţei lor rătăcitoare, ecumeniste şi o oficializare de facto a ecumenismului. Să nu uităm că actele pregătitoare pentru sinodul tîlhăresc din Creta au fost semnate şi aprobate la sinodul BOR înainte de desfăşurarea propriu-zisă a sinodului tîlhăresc.
        Oare mai credeţi că şedinţa din ianuarie 2017 a sinodului BOR va fi altfel?
        Paisie Lugojanul ce-a făcut, ce face? Chiar de-ar avea sute de mărturisiri ortodoxe şi cărţi anti-ecumeniste semnate de el, dar păstrează comuniunea cu ereziarhii ecumeni, îl face pe acesta – în esenţă – ecumenist şi vrăjmaş al lui Hristos.
        Cît despre acel stareţ care a spus: „nu suntem frati cu catolicii”, care sînt faptele credinţei sale? S-a îngrădit el de comuniunea cu ereticii? A încetat pomenirea ereziarhului la sfintele slujbe? Dacă da – atunci e ortodox. Dacă nu – atunci şi acesta este părtaş la faptele ereticilor şi lup în piele de oaie. Căci a spus ce a spus pentru a înşela pe ortodocşi că el ar fi de o credinţă cu el aşa cum fac ereticii deseori pentru a-i atrage pe dreptcredincioşi la rătăcirea lor.
        Ecumenismul este religia oficială a Patriarhiei BOR, întărită din iunie 2016 prin sinod. Paisie Lugojanul nu s-a despărţit de comuniunea cu ereziarhii ecumenişti, ba a şi luat parte la evenimentele ecumeniste din România. Cu ce mai poţi demonstra „ortodoxia” lui dacă pînă acum nu s-a pocăit în public de părtăşia lui la ecumenism şi împărtăşirea din acelaşi potir cu ereticii ecumenişti? Pe cine încerci să păcăleşti? Te amăgeşti pe tine însuţi astfel.
        Vezi ce spun adevăraţii ortodocşi purtători de Har, unica autoritate în Biserica lui Hristos – Sfinţii Părinţi:
        http://lumea-ortodoxa.ro/sf-teodor-studitul-intinare-impartasania-unde-e-pomenit-ereziarhul/
        http://lumea-ortodoxa.ro/sf-teodor-studitul-pastrarea-comuniunii-cu-ereticii-chiar-si-din-frica-nu-indreptatire/
        http://lumea-ortodoxa.ro/sf-teodor-studitul-porunca-domnului-este-nu-tacea-vremea-primejduirii-credintei/

        Apreciază

      • Alexandru TM said, on octombrie 18, 2016 at 9:17 pm

        @Muritor,

        Eu nu l-am mai vazut pe Ps.Paisie si nici nu l-am mai auzit din 2012 sa sustina sau sa promoveze altceva in afara Ortodoxiei. Eu sper sa vorbeasca public impotriva ereziei. Pana atunci cautam biserici unde nu se pomeneste ierarhul semnatar.

        @ovidiu ,numele meu este cel afisat, cred ca daca cineva vrea sa ma gaseasca sau sa ma cunoasca nu e musai sa am datele personale intr-un mesaj.

        In rest sa ne rugam preotii ,ierarhii, monahii care au mai ramas sa ne sprijine in marturisirea lui Hristos prin Ortodoxie.
        Iertare
        MANTUIRE

        Apreciază

      • Muritor said, on octombrie 18, 2016 at 10:25 pm

        @Alexandru TM
        Ai spus că Lugojanul „este drept slavitor si impotriva sinodului de la Creta si impotriva ecumenismului.” S-o declare dacă este împotriva „sinodului” din Creta, s-o declare în public, căci el este episcop, este datoria lui de episcop să apere turma încredinţată lui la hirotonie de înşelări, erezii, rătăciri cu preţul vieţii sale. Ce-s cu bîlbîielile astea? Pe cine încerci să înşeli cu pretinsa lui „ortodoxie”?
        Mai scrii că „nici nu l-am mai auzit din 2012 sa sustina sau sa promoveze altceva in afara Ortodoxiei.” Dar pentru ecumenismul promovat sau îngăduit de el în şi pînă în 2012 s-a pocăit în public? Căci ăsta nu este păcat personal care tre’ să-l ştie doar duhovnicul lui personal, e păcat public împotriva dreptei credinţe. Şi dacă ar fi ortodox din 2012 cum pretinzi, te întreb, a condamnat el în public în Biserică săptămîna de spurcăciune ecumenistă care a avut loc şi în acest an? Sau a spus el că la Creta s-au semnat erezii? Măcar atît.
        Condamnată este nu doar propovăduirea ecumenismului, ci condamnaţi sînt şi cei în comuniune cu ecumeniştii: http://lumea-ortodoxa.ro/deciziile-bisericii-ortodoxe-ruse-din-afara-granitelor-despre-ecumenism-stilul-nou-si-vechi-calendaristi/
        Anatema asupra ecumenismului a Sinodului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Graniţelor din 1983

        Celor ce atacă Biserica lui Hristos învăţând că Biserica Sa este împărţită în aşa-zise „ramuri” ce se deosebesc în doctrină şi în felul de viaţă, sau că Biserica nu există în chip văzut, ci va fi alcătuită în viitor când toate „ramurile” – sectele, denominaţiunile şi chiar religiile – vor fi unite într-un singur trup, şi care nu deosebesc Preoţia şi Tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun că botezul şi euharistia ereticilor sunt valabile pentru mântuire; prin urmare, celor ce cu bună-ştiinţă sunt în comuniune cu aceşti eretici mai-nainte-pomeniţi sau celor ce susţin, răspândesc sau păzesc erezia lor ecumenistă sub pretextul dragostei frăţeşti sau al presupusei uniri a creştinilor despărţiţi, anatema!

        Cu iertare, Alexandru!
        Nu vă puneţi nădejdea în oameni, ci în Hristos! Nimeni nu te împiedică să speri în afara comuniunii cu erezia şi cu ereticii.

        Apreciază

    • ovidiu said, on octombrie 18, 2016 at 2:48 pm

      Alexandru ,da-mi voie sa ma indoiesc ,nu a facut nicio afirmatie publica ,asa in particular multi „viteji” avem !Apropo ,de ce va mai ascundeti numele, adresele ,daca vreti MARTURISIRE IN DUH SI ADEVAR?OVIDIU TOMA ,MORENI, STR.ION NEGOESCU ,NR.18.ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

      Apreciază

      • gheorghi said, on octombrie 21, 2016 at 1:58 pm

        Cand se joaca mai multi copii si unii striga „mama”! … cine raspunde fiecaruia iar vocea ii este receptata si ascultata, UNIVOC?
        Nu e nimic de ghicit, stim ca mama isi cunoaste fiul/fiica iar copilul cunoaste vocea propriei mame.
        Nu se fac prezentari de nume si aratari / dovezi de … identitate.
        Asa si cu „marturisirea” pe internet – nu identitatea (ma rog prezentarea personala…) te face marturisitor ci faptul ca ce spui/scrii si faci STII ca este „vazut” si judecat de Cine trebuie…
        ––––––
        PS: de fapt este eronat sa numesti un document de prezentare a persoanei fizice drept document de „identitate”; omul nu este „identic” cu documentul – hartie, carton, card…
        Legatura dintre persoana ca re prezinta un act si actul in sine confera UNICITATE, nicidecum identitate.
        Aceasta terminologie este preluata „de afara” unde subiectul trecut in registrul de evidenta este doar un element dintr-o populatie de insi „asemanatori”. Pentru a diferentia unuia de altul, se face identificarea „viului” cu „ne-viul” pentru determinarea unica.
        Evident ca omul este o fiinte vie si are caracter personal unic, nu se identifica cu nimic sprfe a avea o „identitate” fiindca identica nu poate fi decat o clona a sa, nicidecum un document… un numar…
        Pentru gestionarea „averii” vii (exploatare ca resursa energetica!… bani contra timp de viata utilizata…) si pentru punerea la plata (responsabilizarea) individual prin aplicarea talmudului (ca asta fac slujitorii zeitii Justitia) „bunurile miscatoare” sint trecute/inscrise in registru cu nr. de .. inventar numit „cod numeric PERSONAL”, nu ii zice „cod numeric IDENTITAR” ca atunci chemi „identicul” sa plateasca amenda, sa faca puscarie, sa plateasca taxele… dar asa ceva nu „merge”!

        Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 18, 2016 at 3:56 pm

      Alexandru TM

      „Mărturisirea antiecumenistă” a lui Paisie Lugojanul e tăcerea faţă de Creta şi liturghisire comună cu ereticii semnatari. Nu ştiam să fi participat la săptămâna de spurcăciune comună, căci unii îl lăudau pe aici că e virtuos şi respectă canoanele, dar mi se pare foarte probabil ceea ce zice @Muritor, câtă vreme se roagă cu apostaţii vădiţi din Creta.

      Apreciază

    • claudiu said, on octombrie 18, 2016 at 9:24 pm

      Ai dreptate frate „Muritor”..stai linistit, eu nu i iau apararea PS Paisie..aveam asteptari de la el, dar tacerea lui mi a spus totul..si crede ma ca, multi multi altii aveau asteptari de la el…dar a luat si el pozitia mutului! Imi placea sa merg la slujbele oficiate de el, dar de la momentul Creta 2016 nu mai sunt curios de el..Doamne ajuta la toti!

      Apreciat de 1 persoană

  5. isa said, on octombrie 18, 2016 at 9:46 am

    Despre aceasta ce crezi? http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/ips-teodosie-sau-cum-un-inalt-prelat-a-ajuns-sub-control-judiciar-pentru-luare-de-mita-si-fals-in-declaratii-611248.html
    Faza cu accesarea fondurilor europene este din 2010, adica e veche, iar din cate stiu acestea nu se dau chiar asa de usor, fara a se efectua verificari. Au trecut 6 ani totusi. Iar referitor la mita, chiar nu stiu ce sa zic …

    Apreciază

  6. Mirela said, on octombrie 18, 2016 at 11:01 am

    Nici mie nu mi se pare bine să fie întrebat de ce nu pleacă din scaun şi cred că nici nu ar trebui să plece, ci să mărturisească adevărul cu orice risc. Episcopul are datoria apărării credinţei, iar plecarea din scaun nu cred că l-ar ajuta prea mult la mântuire.
    Propunerea de a-şi da demisia, dincolo de faptul că nu e canonică, e problematică. În locul lui ar fi ales un lichidator, care să le taie limbile celor care, probabil, mai vorbesc în eparhia lui, deci nu ar fi nimic bun pentru ortodoxie. El e obligat să-şi scape sufletul laolaltă cu turma, nu fără turmă. Să fie antiecumenist pe faţă, cu glas mare, nu în şoaptă! Aşa îşi va salva sufletul, la fel ca atâţia sfinţi ierarhi, nu fugind.

    Apreciază

  7. Adrian said, on octombrie 18, 2016 at 11:38 am

    Off topic (oarecum !):

    Din ciclul „Teofan loveşte încă o data !” … iată pe cine a avut „sfinţia sa” invitaţi la Sărbătoarea închinată Sfintei Cuvioase Paraschiva de la Iaşi, la Sfânta Liturghie (14 oct 2016):

    Pe podium, în partea dreaptă se poate observa o „cipilică” roşie a unui eretic de papistaş (nu i-am reţinut numele şi nici rangul), pe scenă în timpul Sfintei Liturghii !!!:
    http://www.doxologia.ro/sites/default/files/styles/media-articol-colorbox/public/articol/2016/10/03_13_liturghie_sf_parascheva_2016_foto_catalin_acasandrei.jpg?itok=CWp_HTne

    De asemenea, tot în partea dreaptă, se poate observa siluieta acoperită cu un acoperământ negru ţuguiat, cu toiag în mână şi cu reverul mânecii de culoare violetă, un alt eretic, reprezentant al monofiziţilor armeni !!!:
    http://www.doxologia.ro/sites/default/files/styles/media-articol-colorbox/public/articol/2016/10/03_11-1_liturghie_sf_parascheva_2016_foto_catalin_acasandrei.jpg?itok=do1sjLF6

    Îmi pare rău că nu am reuşit să găsesc înregistrarea video a Sfintei Liturghii din ziua respectivă, dar vă garantez că l-am auzit (la radio Trinitas, în direct) pe îps-ul „nostru” cum le-a mulţumit celor doi pentru bunăvoinţa de a participa la Sfânta Liturghie !!!

    Mai pe faţă cred că nu se poate !

    Apreciat de 2 persoane

    • kazimir said, on octombrie 18, 2016 at 1:04 pm

      Au fost, dar nu au savarsit nimic din cele sfinte, ci simpli spectatori. Dupa cum poti vedea si singur in centru la prima poza e chiar IPS Athanasie de Limassol (Cipru)!

      Apreciază

      • Muritor said, on octombrie 18, 2016 at 3:04 pm

        Încercaţi cumva să-i justificaţi păcatele „ÎPS”-ului Teofan? Oare însuşi faptul că aceşti eretici, clericul papistaş şi cel monofizit, care nu ar fi stat în dreapta altarului fără ştirea şi invitaţia „ÎPS”-ului, nu este o dovadă în plus că „ÎPS”-ul Teofan nu este păstor ortodox, ci păstorul ecumenismului? Adică lup în piele de oaie?

        Apreciat de 1 persoană

      • Mirela said, on octombrie 18, 2016 at 4:05 pm

        Măi Kazimir, de ce nu te-ai dus şi tu, ca simplu spectator, să stai acolo? Spectatorii stau pe scenă, după ştiinţa ta?

        Apreciază

      • Adrian said, on octombrie 18, 2016 at 5:03 pm

        kazimir:

        Şi ce să înţeleg, că acei nefericiţi se aflau acolo pentru ca să vadă cât de frumoasă şi deplină este lauda, adusă de CREŞTINI lui DUMNEZEU, prin săvârşirea Sfintei Liturghii ?!

        Mai bine le trimitea îps-ul un DVD, cu Sfânta Liturghie şi cu multe altele de folos pentru mântuirea sufletului – de ex. slujba de primire în Biserică a celor căzuţi în erezie, cea din Molitfelnicul nemodoficat şi necenzurat, DVD produs de grupul media Doxologia, şi în felul acesta nu făcea ceea ce a făcut (cel puţin un stop de sminteală !)

        Însă acestor apostaţi pur şi simplu nu le mai pasă de mântuirea oamenilor !

        Nu, omule !; îps-ul „nostru” doar a dat dovadă de bună creştere şi a întors invitaţiile pe care tot le-a „onorat” în timp, venite de la papistaşi. A nu se uita:
        https://www.youtube.com/watch?v=cejqA9nVfWE (vezi la 1:57:39 de exemplu)
        https://www.youtube.com/watch?v=0m6doWu3K4U

        Iertaţi de îndrăzneală !
        Doamne ajută !

        Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on octombrie 18, 2016 at 4:25 pm

      CIPILICA SI TUGUIUL sunt prietenii lui Teofan vulpoiul, nu Ortodoxia ! Nu se dezice de spurcati nici in somn. Dar va veni si ceasul lui, sa nu va indoiti de asta !

      Apreciază

      • Adrian said, on octombrie 19, 2016 at 11:44 am

        Iată atitudine de ierarh … https://www.youtube.com/watch?v=t0mJH1sx5HQ

        După acest model (de urmat pentru unii !), am putea spune că, de exemplu Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur a fost un picuţ cam obraznic cu conducerea politică din vremea aceea (vezi prigonirea sa de către împărăteasa Eudoxia …. http://www.ioanguradeaur.ro/184/viata-celui-intre-sfinti-parintele-nostru-ioan-gura-de-aur-patriarhul-constantinopolului/ ) şi că mai bine era să-şi fi văzut de păcatele sale, că astfel se mântuiau cu mult mai mulţi !

        Înţelegeţi oameni buni, că aceşti „ierarhi” oficiază Sfânta Liturghie alcătuită de acest mare IERARH al Bisericii, şi spun oficiază pentru că ei în calitate de functionari în cadrul B(iroului) de O(ficieri) R(eligioase) nu pot să SĂVÂRŞEASCĂ SFÂNTA LITURGHIE, fiind lipsiţi de HAR (prin a lor voie şi alegere) !?

        Milostive Doamne, ai milă de noi păcătoşii, care … „Căci de am şi greşit, dar la alt doctor nu am năzuit, nici nu mi-am întins mâinile către vreun dumnezeu străin.!” … (aşa ne rugăm cu rugăciunea de la sfârşitul Catismei a 4-a din Psaltire)

        Iar îps-ului „nostru” ….. „Pierde-vei pe toţi cei ce grăiesc minciuna; pe ucigaş şi pe viclean îl urăşte Domnul.” (Ps.5,6)

        Iertare de îndrăzneală !
        Doamne ajută !

        Apreciază

  8. sorin said, on octombrie 18, 2016 at 11:48 am

    Episcopul Galaction nu a afirmat niciodata nimanui ca ar fi impotriva sinodului. Dansul a spuso unei cunostinte de ale mele, ba mai mult este suparat pe cei care au scris pe internet ca ar fi zis asa ceva. Un parinte si niste teologi au fost la episcopul Galaction acu o luna sa discute problema manualului de religie in care au aparut teme ecumeniste. Si pS Galaction le a zis ca ce este rau in asta.

    Apreciat de 2 persoane

    • maxim said, on octombrie 18, 2016 at 1:33 pm

      Sorin, poate face cineva o milostenie cu cei ce-l cred neecumenist si inregistreaza declaratia lui macar audio, apoi Vasile sa o posteze aici ca sa stie romanii sigur! Cand mai mergeti vreunul la el sa-l intrebati, lasati telefonul deschis pe inregistrare… Uffff

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on octombrie 18, 2016 at 9:21 pm

        maxim

        eu stiu de la un parinte ieromonah ca NU PRIMESTE ecumenismul si E IMPOTRIVA „sinodului” de la Creta( s-a exprimat in privat CLAR IMPOTRIVA !) , dar ca e un om slab care nu rezista la presiuni publice.
        nu cred ca este de aceeasi teapa cu gasca „nalti ca BRADU`… ” aka sinodu.srl , ma intristeaza sa aud ce spune @sorin ( a fost de multe ori „ispitit”/”cercetat” de „spionii” patriarhiei 🙂 si e suspicios cu cei pe care nu ii cunoaste) si are o oarecare naivitate ( sigur care vorba lui Steinhardt nu sat bine la barbosi ! 🙂 ) de care profita multi.

        Apreciază

      • IOAN said, on octombrie 19, 2016 at 11:32 am

        el

        sigur !? …dar asta nu e o scuză să lași turma de oi fără hrană să moară singure pecetluite… și lăsate de izbeliște mâncate de vii de tâlharii eretici

        Apreciază

      • el said, on octombrie 19, 2016 at 6:50 pm

        IOAN

        el va da socoteala de turma lui desigur si atunci scuza cu slabiciunea si nemarturisirea nu-i va mai folosi probabil.
        dar nu pot sa zic ca e ecumenist convins si notoriu ca danutz&gasca.

        Apreciază

  9. Felix Kalos Gheron said, on octombrie 18, 2016 at 12:10 pm

    Mirela,
    așa ne putem întreba și în cazul Părintelui stareț Grigorie de la Lacu Frumos din Rm. Vâlcea, care a fost schimbat cu un stareț ecumenist convins:

    Arhim. Epifanie Teodorupoulos:

    Vrei să afli şi un alt caz minunat de iconomie pe care îl citează Sfântul Atanasie cel Mare în epistola sa către Rufinian? Ascultă şi te înfricoşează de nespusa îndelungă răbdare şi îngăduinţă a ei. După încetarea silniciei ariene s-au întrunit multe sinoade de episcopi ortodocşi, înaintea acestora s-au prezentat episcopi şi clerici acuzaţi, care mai înainte se alipiseră de erezia lui Arie. Unii dintre ei şi-au dezvinovăţit purtarea zicând: „Noi nu am fost de acelaşi cuget cu Arie. Nu! Ci ne-am gândit că dacă vom sta împotrivă, vom fi surghiuniţi, iar pe scaunele noastre vor veni alţii, cu adevărat arieni, care ar fi adus nenorociri Bisericii. De aceea am hotărât să primim erezia şi să ne făţărnicim că şi noi cugetăm cele ale lui Arie, până ce se va depărta primejdia”.
    Ascultă însă şi continuarea. Sinoadele, folosind iconomia, nu au dezaprobat această uriaşă iconomie. Iar acei episcopi care nu au fost conducători în erezie, ci numai au semnat o mărturisire eretică, nu numai că au fost primiţi iarăşi în sânul Bisericii, ci chiar au fost aşezaţi în episcopii. Sfântul Atanasie cel Mare este de acord cu acestea şi le adoptă, îndemnând pe fiul duhovnicesc şi împreună-slujitorul său Rufinian ca să le primească şi el şi să pună în aplicare cele hotărâte, fără a învinui Sinoadele de prea multă îngăduinţă. Îl îndeamnă de asemenea să facă cunoscute hotărârile clerului şi poporului de sub povăţuirea sa, aşa încât şi ei să afle cum stau lucrurile şi să nu arunce împotriva lui (a lui Rufinian) acuzaţii cum că ar fi prea îngăduitor cu ereticii.

    Dar iată textul Sfântului Atanasie cel Mare:

    „…Când a încetat silnicia ce se făcuse, s-a adunat sobor, de faţă fiind episcopi şi din
    alte părţi. S-a făcut, aşadar, sobor şi de către episcopii care locuiau în Ellada, precum şi de cei
    care locuiau în Spania şi în Galia. Iar lucrul acesta a plăcut (părinţilor soborniceşti)
    pretutindeni, ca şi aici: ca acei întâi-stătători ai necredinţei care s-au pocăit să fie iertaţi, dar să
    nu li se dea loc de clerici, iar celor ce nu au fost fruntaşi în erezie, ci au fost traşi cu sila, s-a
    hotărât să li se dea iertare şi să aibă şi loc de clerici, mai ales că s-au dezvinovăţit în chip
    vrednic de crezare, şi soborul a fost de părere că purtarea lor s-a întemeiat pe oarecare
    iconomie, deoarece aceia au dat încredinţare că nu căzuseră în păgânătate, ci, ca nu cumva să
    fie numiţi alţii, care să strice Bisericile, au ales să se plece în faţa silei şi să poarte povara
    decât să piară noroadele. Şi spunând acestea, ni s-a părut că vorbele lor sunt vrednice de
    crezare, pentru că şi Aaron, fratele lui Moise, în pustie a îngăduit călcarea de lege a poporului,
    ca nu cumva, întorcându-se în Egipt, să rămână în idolatrie. Şi, într-adevăr, la arătare bun
    temei avea: că rămânând poporul în pustie era cu putinţă să înceteze cu necredinţa, în timp ce
    întorcându-se în Egipt şi-ar fi aţâţat şi mărit necredinţa. Din această pricină a fost cu putinţă să
    se ierte şi ceea ce s-a făcut de către cler. Şi s-a dat iertare celor care au fost înşelaţi şi au
    suferit silnicie. Acestea le spun Evlaviei Tale deoarece am îndrăznire să cred că cele care s-au
    hotărât le va primi sufletul tău cel iubitor de Dumnezeu şi nu va osândi cumpătarea cu care au
    hotărât pedepsele cei ce au făcut soborul în acest fel. Fă să se citească acestea clericilor şi
    poporului care se află sub cârmuirea ta, ca astfel şi ei să cunoască şi să nu te clevetească că te
    porţi aşa faţă de aceia”

    Apreciază

    • ban said, on octombrie 18, 2016 at 3:41 pm

      Ala a fost un caz, acum e alt caz. Nu stim noi ce va hotari un viitor sinod antiecumenist, daca se va tine. Datoria noastra acum e sa ne departam de comuniunea cu ereticii. Caci daca cei de pe vremea lui Arie nu se delimitau de Arie, poate era mai nasol azi.

      Apreciat de 1 persoană

  10. Andreea said, on octombrie 18, 2016 at 1:21 pm

    Pt Adrian
    Si altarul din imagini este in stilul papistasilor.

    Apreciază

  11. Tataru said, on octombrie 18, 2016 at 1:30 pm

    Invatatura Bisericii Ortodoxe a Dumnezeu-Omului Hristos, rostita de catre Sfintii Apostoli, de catre Sfintii Parinti si de catre Sfintele Sinoade asupra ereticilor, este urmatoarea: Ereziile nu sînt Biserici si nici nu pot fi Biserici. Pentru aceea în ele nici nu pot exista Sfinte Taine, si mai cu seama Taina Împartasirii -aceasta Taina a Tainelor; fiindca tocmai Sfînta Împartasire este totul si toate în Biserica: Însusi Dumnezeu-Omul, Domnul Hristos, si Biserica însasi, ca trup al Lsui, si îndeobste tot ce este Dumnezeu-omenesc. Iustin Popovici – Biserica Ortodoxa si ecumenismul

    Apreciază

  12. Alexandru said, on octombrie 18, 2016 at 1:43 pm

    Doamne, ajuta!

    Departe de subiect dar, priviti unpic la acest site (nu-i fac reclama, din contra).

    http://policam.ro/protectie%20psihotronica.html

    Apreciază

    • mihai said, on octombrie 18, 2016 at 3:49 pm

      Vizavi de teodosie de la tomis, bun daca se stia ca acesta face nelegiuiri de multa vreme, dece nu sa luat masuri?!, cumva acesta sa miscat in front si sa procedat intocmai?!, cam lui teodosie a cam inceput sa se clatine scaunul o data cu invitatia I.p.s Serafim al pireului si unde acesta a vorbit in constanta si despre cipuri si unde majoritatea ierarhilor b.o.r cu exceptia lui teodosie sau cam purtat cu I.p.s Serafim ca si cum acesta ar fi fost pe post de sperietoare, acum nu ca ar fi teodosie usa de biserica si nici danutz nu a uitat iar acum probabil o fi zis danutz so pe el ca asa ai trebuie daca o fi miscat in front, iar acum probabil vor fi numiti episcopi care vor taia in carne vie si care vor face miscari mult mai radicale, ramine de vazut

      Apreciază

  13. tataru said, on octombrie 18, 2016 at 3:09 pm

    Canonul 45 al Sfintilor Apostoli porunceste cu glas de tunet: „Episcopul,
    sau preotul, sau diaconul, care numai s-a rugat cu ereticii, si se afuriseasca; iar
    daca le-a îngaduit lor sa lucreze ceva ca clerici, si se cateriseasca.” 53 Porunca
    aceasta este limpede chiar si pentru o constiinta de tîntar. Oare nu?
    Canonul 65 al Sfintilor Apostoli hotaraste: „Daca vreun cleric sau mirean
    intra în sinagoga iudeilor sau a ereticilor ca sa se roage, sa se cateriseasca si sa
    se afuriseasca.” Si aceasta este limpede, chiar si pentru constiinta cea mai
    primitiva. Oare nu?
    Canonul 46 al Sfin]ilor Apostoli: „Episcopul sau preotul care primeste
    botezul sau jertfa ereticilor, poruncim sa se cateriseasca. Caci ce întelegere poate
    sa fie între Hristos si Veliar? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul?”
    Este un lucru batator la ochi, chiar si pentru cei lipsiti de ochi: aceasta porunca
    hotaraste în chip imperativ ca nu trebuie sa recunoastem ereticilor nici o Sfînta
    Taina si ca trebuie sa judecam toate ale lor ca nelucratoare si lipsite de dar.
    Sfantul Iustin Popovici – Biserica Ortodoxă și ecumenismul

    Apreciază

  14. octoviv said, on octombrie 18, 2016 at 3:26 pm

    Sfânta Scriptură, Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 10, ediția aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, 1988:
    http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=70&cap=10#10
    […]
    10. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire.
    […]

    ……….

    Sfânta Scriptură, Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 10, ediția aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, 1914:
    […]
    10. Că cu inima se crede spre dreptate; iar cu gura se mărturisește spre mântuire.
    […]

    ……….

    Noul Testament, Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 10, Sfânta Mănăstire Neamț, 1818:
    […]
    10. Că cu inima să creade spre dreptate, iară cu gura să mărturiseaște spre mântuire.
    […]

    ……….

    Sfânta Scriptură, Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 10, ediția aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, 1688:
    […]
    10. Pentru că, cu inima să creade în direptate, iară cu gura să mărturiseaște spre mîntuire.
    […]

    ……….

    Sfânta Scriptură, Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 10, ediția aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia:
    http://apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.asp?contents=new_testament/contents_E_Paulou_Romaioi.asp&main=E_Paulou_Romaioi&file=3.1.1.10.htm
    […]
    10. καρδίᾳ γὰρ πιστεύεται εἰς δικαιοσύνην, στόματι δὲ ὁμολογεῖται εἰς σωτηρίαν.
    […]

    ……….

    TÎLCUIREA EPISTOLEI CĂTRE ROMANI A SLĂVITULUI ȘI PREA-LĂUDATULUI APOSTOL PAVEL de Sfîntul Teofilact, Arhiepiscopul Bulgariei tălmăcită din elina veche în cea nouă și împodobită cu felurite însemnări de către Nicodim Aghioritul. Îndreptarea tălmăcirii, note ale ediției și înainte-cuvîntare: Florin Stuparu. Tipărită cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Editura Σοφια, Editura Cartea Ortodoxă, București, 2005, pp. 170-171, în cartea tipărită (163-164, în documentul pdf):
    https://scribd.com/document/328006178/Sfantul-Parinte-Ierarh-Teofilact-Arhiepiscopul-Bulgariei-Talcuirea-Epistolei-catre-Romani-a-slavitului-si-prea-laudatului-Apostol-Pavel-scan
    […]
    10 Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturisește spre mîntuire.[282]

    Pentru credința desăvîrșită și pentru mîntuire trebuie – zice – amîndouă: și inima, și gura. Căci ce folos este dacă cineva crede în ascuns cu sufletul și cu inima sa, dar nu mărturisește cu gura înaintea oamenilor ceea ce crede? Căci credința din inimă și din minte numai îndreptează pe om, dar mîntuirea desăvîrșită se află întru mărturisirea gurii. Căci credința strălucește cînd este unită cu mărturisirea, fiindcă atunci, auzind, se folosesc mai mulți oameni.[283] Mai trebuitoare este însă inima decît gura, pentru că mulți oameni mărturisesc pe Hristos cum este scris: „Norodul acesta se apropie de Mine cu gura lui și cu buzele Mă cinste§te, iar inima lui este departe de Mine” (Isaia 29:13).

    [282] Marele Vasilie tîlcuiește aceasta așa: „Fiindcă – după Apostolul – «cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturisește spre mîntuire», lucrarea amîndorura aratînd deplinătatea, Domnul le cere pe amîndouă: și lucrarea gurii, și cugetarea inimii. Căci, de nu va fi binele
    în inimă, cum ar scoate comoara pe gură cel ce nu o are întru ascuns? Iar de are cineva cele bune în inimă, dar nu le vestește cu cuvîntul, ca și cum s-ar teme să nu-și sfințească cumva limba, i se va zice lui aceea: «Înțelepciune ascunsă și comoară nearătată! Ce folos e întru amîndouă?» (Iisus Sirah 20:31) (în tîlcuirea Evangheliei lui Matei 10:32). Pentru aceasta a zis și Domnul: „Tot cel ce Mă va mărturisi pe Mine înaintea oamenilor, voi mărturisi și Eu pentru el înaintea Părintelui Meu cel ceresc. Iar cine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda și Eu de el înaintea Părintelui Meu ce e în ceruri” (Matei 10:32). Zice și Teodorit: „Ai trebuință de amîndouă: și de credință adevărată și încredințată, și de mărturisire făcută cu îndrăzneală, ca și inima să se împodobească cu neîndoirea credinței, și limba să strălucească, propovăduind adevărul fără frică.” (n. aut.)

    [283] De aceea a zis și Coresi că ținerea și creșterea dreptății se face prin mărturisirea gurii. Și adeverează aceasta mucenicul Gordie, zicînd – după marele Vasilie – către cei ce-l munceau: „De ce zăboviți? De ce v-ați oprit? Să se zgîrie trupul, să se răsucească mădularele, să se schingiuiască oricum ați voi! Nu-mi veți putea lua nădejdea fericirii! Căci, oricît veți întinde muncile, cu atît mai mari îmi pricinuiți răsplătirile! Acestea sînt schimburi pe care le facem cu Stăpînul: în locul rănilor ce se pun asupra trupului, va înflori asupra noastră haina luminată întru înviere; în locul necinstei, cununi; în locul temniței, raiul; în locul osîndirii împreună cu făcătorii de rele, petrecerea împreună cu Îngerii. Semănați multe întru mine, ca să cer mult înmulțite!” (Cuvînt la Gordie). Vezi și în capitolul 6 al cărții a doua a Macabeilor, cum bătrînul Eleazar a mărturisit cu îndrăzneaia și a rămas pînă la moarte întru mărturisire. De aceea, și Sfințitul Mucenic Petru al Alexandriei, prin canonul 5 al său, canonisește șase luni de pocăință pentru Creștinii care, prinzîndu-se de tirani, s-au fățărnicit și nu și-au mărturisit credința cu gura, ci s-au apropiat de jertfelnicul idolilor, sau au pus pe alții să jertfească sau au scris că se vor lepăda; ca să se învețe că „și cu inima trebuie să creadă, și cu gura trebuie să mărturisească” – după zicerea Apostolului – pe care Canonul acesta o și aduce spre mărturie. Zice încă și Teologul Grigorie: „«Aproape de tine este graiul.» Mintea, cea care crede, are vistieria aceasta: limba, care mărturisește. Ce cale e mai scurtă pînă la o asemenea bogăție? Ce e mai lesnicios decît darul acesta? «Mărturisește-L pe Iisus Hristos și crede ca S-a sculat din morți, și te vei mîntui !» Căci a crede e numai dreptate; iar a mărturisi și a adăuga la cunoștință îndrăzneala este mîntuire desăvîrșită” (Cuvînt pentru buna rînduială întru graiuri), (n. aut.)
    […]

    Iertați-mă.

    Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

    „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

    Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Apostol Pavel, ale Sfântului Părinte Ierarh Vasilie cel Mare, ale Sfântului Părinte Ierarh Teofilact, Arhiepiscopul Bulgariei și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Apreciat de 1 persoană

  15. maxim said, on octombrie 18, 2016 at 3:52 pm

    Din cate observ eu, treaba a devenit tot mai clara: mai toti ierarhii si preotii din lumea intreaga nu socotesc ecumenismul ca fiind erezie… De aici si situatia apostaziei de astazi! Nu exista decat o pozitionarea a unui slujitor sau mirean: ori cu Hristos-Dumnezeu, ori impotriva Lui! Cine se pozitioneaza pro-ecumenism, se pozitioneaza impotriva lui Hristos, impotriva Sfintilor Parinti si impotriva Sfintei Scripturi, deci impotriva Duhului Sfant-Dumnezeu care a insuflat Sfanta Scriptura si pe Sfintii Parinti. Daca asta mai poate fi numita Ortodoxie, atunci Hristos nu a fost Dumnezeu, Scripura nu e Sfanta si Parintii Bisericii au batut campii… Asta vor sa ne spuna ecumenistii! Cu alt cuvinte, ei sunt ortodoxomahi (vrajmasi ai Ortodoxiei) care se dau aparatori ai ei. Exact cum a zis un om foarte inspirat:

    ” Astazi au aparut alti apostati, care nu sunt pur si simplu vrajmasii icoanelor, iconomahi, ci vrajmasii Ortodoxiei, ortodoxomahi, si care se erijeaza in aparatori ai Ortodoxiei, la fel ca fariseii care se dadeau drept aparatori ai Legii, pe care au desfiintat-o.” (Fotie K.)

    sa acest arhimandrit:

    ‘ Cât timp Bisericile locale oficiale colaboreaza cu ecumenismul, folosindu-se de „bunvoina” acestuia, ortodocsii cu adevarat credinciosi lui Hristos vor fi etichetati ca sectari, care se rup de la curentul comun, oameni periculosi pentru pacea si ordinea publica. De aceea ei vor fi prigoniti. Sectele vor fi numite „adevarate”, iar adevarata Ortodoxie va fi prigonita ca o secta.” (Arhimandrit Serafim Alexiev)

    ASADAR, DE ACUM SUNTETI PE CONT PROPRIU: ORI CU HRISTOS, ORI IMPOTRIVA LUI!

    Apreciat de 2 persoane

  16. maxim said, on octombrie 18, 2016 at 4:17 pm

    PE SCURT: TACEREA ESTE ATEISM, IAR ATEISMUL ESTE EREZIE!

    Apreciat de 1 persoană

  17. Iones said, on octombrie 18, 2016 at 7:48 pm

    Ziarul Lumina il elogiaza pe Mihail Sadoveanu si incearca sa explice „atractia” acestuia pentru masonerie

    Iata un paragraf:
    „La muzeul dedicat scriitorului din casa vrednicului Mitropolit al Bucovinei, Visarion Puiu, aflată în spațiul monastic al Vovideniei, am fost întrebat frecvent: părinte, Sadoveanu a fost mason? De aceea a trebuit să citesc și despre activitatea masonică a romancierului. Ba, mai mult, am cercetat dosarul lui de la CNSAS și nu mică mi-a fost mirarea să aflu că era urmărit de Securitate. M-am întrebat adesea: ce i-a trebuit această coabitare cu mișcarea masonică? Răspunsul îl știu doar Cerescul Părinte și Sadoveanu însuși. O fi fost o rătăcire de moment, o fi fost o constrângere sau învoire la anumite opinii și țeluri ori premisa de a fi susținut în viața politică în care a debutat la scurt timp după adeziunea la mișcarea masonică? Sunt și vor rămâne taine pentru noi. Facem supoziții, vehiculăm FABULATII CARE DE CARE MAI HILARE. Personal, am încetat să caut răspunsuri; nu pot eu să judec, ci doar să mă rog pentru sufletul lui. O viață a fost scriitor, iar mason, doar o mică parte a ei, căci în anul 1947 s-a văzut exclus din rândurile masoneriei.

    http://ziarullumina.ro/sadoveanu-intre-provocarile-lumii-si-valorile-ortodoxiei-116617.html

    Apreciază

  18. mircea.v said, on octombrie 18, 2016 at 8:20 pm

    Sa moara calu’, e distractiv si de plans in acelasi timp. Mai trebuie sa-i cautam si pe sub lenjeria intima, doar, doar o fi vreunul antiecumenist.:)
    Nu e bre niciunul, nu va mai agitati. Ii inteleg pe toti cei ce ar vrea sa fie macar unu, ca si eu as vrea. Chiar daca e vreunul, e in debara, sau sub perna… Nu e curaj, nu au drept exemplu pe Sfintii Inchisorilor. Si toate se leaga.
    Nu au la inima ML, nu au la inima pe Sfintii Inchisorilor nu vorbesc despre ei, se rusineaza cu ei, si atunci nici nu primesc ajutor de Sus spre a marturisi, nu sant patrunsi de duhul asta al curajului. Daca ar asculta melodia lui Cedri2k i-ar lasa reci, nu le fierbe un pic sangele in vene cand vad minciuna la rang de adevar, cand vad ca negrului i se spune alb. Sant mortaciuni si carlige de rufe. Ei sant doar cu miorlaiala vicleana „Iubiti credinciosi, bla, bla, bla….”
    „Ştiu faptele tale, că ai nume că trăieşti, dar eşti mort. ”

    Toata discutia asta ar fi trebuit sa fie in 2009 cu ocazia pasap biometrice. Atunci a fost unul singur, IPS Bartolomeu Anania, dar care acum e trecut la Domnul.

    Asa ca, atunci au tradat toti, acum toti… Mersul e clar. Asteptam Sinod…:)
    In 2009 nu am mai asteptat Sinod, si de fapt nu se mai asteapta nimic, ca asta e ceva nou, nu e prins in dogma de pana acum. Si daca e nou, nici nu ne mai punem pr ca tradarea aia este perfect echivalenta cu asta de acum, in sensul ca este la fel de pierzatoare pt suflet.

    Eu propun asa, inclusiv monahului Teodot:
    – sa asteptam un sinod care sa zica ca pasapoatele biometrice sant rele, un sinod care sa zica ca sinodul din creta e eretic, si abia atunci ne putem razvrati dpdv religios, vorba unui alt „geniu” – pr Calistrat.:)
    “acel cip pus la cai, la infractori, si asa mai departe, deci atenteaza la libertatea omului; cand va atenta la libertatea religioasa atunci ne putem manifesta si razvrati dpdv religios….”. pr Calistrat

    Asta e nivelul max de perversiune al discursului ref la cipuri si antiecumenism.

    Apreciat de 2 persoane

  19. sv said, on octombrie 18, 2016 at 9:50 pm

    off topic
    Exemplu de propaganda sectara mincinoasa! Puteti sa le lasti niste comentarii doar dupa ce urmariti 1-2 minute din porcaria asta…

    Apreciază

  20. ilioara said, on octombrie 18, 2016 at 10:42 pm

    pentru constiinta poporului roman trebuie sa se faca sinod unde sa se anatemizeze inchinarea la draci ca or sa sara toti ca arsi ca nu au sionod…..si deci, in consecinta…….

    Apreciază

    • IOAN said, on octombrie 19, 2016 at 4:03 pm

      ilioara

      nu va mai fi niciodata MARE SINOD ….ăla din Creta al 8-lea din capul ecumeniștilor a fost ultimul și așa cum a fost proorocit sa dovedit total drăcesc…deci acum asistăm la lucrare diavolească în toată regula ca să înșele pe toți creștinii ortodocși naivi care încă se mai bălăcesc pe la apostați.

      e nevoie ca însuși Arhanghelul Mihail să vină încă odată să strige cu glas mare: SĂ STĂM BINE – SĂ STĂM CU FRICĂ – SĂ LUĂM AMINTE !!! …pentru ca eventualii zăpăciți să se mai trezească

      pentru vremurile din urmă ESTE CEA MAI MARE LEPĂDARE DE CREDINȚĂ ORTODOXĂ care are loc în mod oficial… alături desigur de celelalte păcate mari în care înnoată întreaga omenire prin primirea puterii antichristice 666

      un eventual Sinod cu puținii clerici rămași credincioși nu poate fi MARE SINOD ci cel mult ADUNARE – SINAXĂ așa cum se preconizează că va avea loc în ianuarie 2017 …iar eventuale caterisiri și anateme date ecumeniștilor dacă ele vor exista vor fi luate ca anapoda.

      acuma mai așteptăm războiul mondial și toate celelalte semne care urmează să se împlinească până la a doua venire a lui Hristos… la JUDECATA LUMII.

      Apreciază

      • ilioara said, on octombrie 19, 2016 at 6:28 pm

        stiu, era o simpla si trista ironie pentru vremurile in care traim………

        Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 19, 2016 at 5:36 pm

      Ioan

      Cred că nu ai sesizat că ilioara era ironică atunci când pomenea de sinod. Şi pomenea de sinod tocmai pentru că, parcă într-un joc al absurdului/autismului ce ignoră trista realitate a apostaziei în care trăim, unii îşi pun nădejdea în sinoade pe care nu are cine să le facă şi aşteaptă sinod pentru orice.

      Apreciază

  21. […] Iata si comentariul cititorului Muritor postat la Episcopul GALACTION e sau nu e ANTI ECUMENIST?: […]

    Apreciază

  22. Ionut said, on octombrie 18, 2016 at 11:05 pm

    L-as mai intreba pe IPS Galaction urmatoarele:

    – In ce duh crede ca lucreaza Patriarhia Ecumenica, atat timp cat reprezentantul sau la Chambesy a propus recunoasterea „minoritatilor sexuale’?
    – Cu ce i se pare ca seamana pasarea de pe sigla intrunirii din Creta? Cu un porumbel sau cu o gasca?
    – Iarasi intreb: in ce duh considera ca lucreaza Patriarhia Ecumenica de vreme ce a fost nevoie sa fie aparat postul ortodox la un sinod pretins ortodox (nu in fata „colegilor” din CMB)?
    – De ce a fost introdus articolul 22?
    – Cum procedam cu cei ce n-au participat la intrunirea din Creta? Pai ori e Sinod ori nu e…
    – Cum apreciaza faptul ca in 2014 catolicii au tinut tot un „sinod” la care s-a ridicat (culmea!) problema „minoritatilor sexuale”?
    – Din ce considerente refuza reprezentantii BOR sa-si retraga semnaturile de pe documentele din Creta?
    – De ce autoritate ecleziastica sau civila se tem IPS membri ai Sf. Sinod al BOR atat timp cat ei dau socoteala doar in fata Domnului Hristos?

    Apreciază

  23. gabi said, on octombrie 18, 2016 at 11:13 pm

    off topic
    Am gasit ceva f.f.f interesant. Cum se poate renunta la CNP. Cine are facebook, poate sa intre pe link : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10202235069033536&id=1694444163
    si vede aici inregistratrea cuiba care descrie tot procesul . Nu stiu cum sa copiez altfel video. Am inteles ca din alte parti unde a fost postat l-au sters dupa 3 zile . Daca cineva stie cum sa copieze altfel video si sa-l poasteze aici, eu cred ca este de interes vital. Va rog tare mult cei care puteti sa-l vizualizati, spune lucruri extrem de interesante.

    Apreciază

    • octoviv said, on octombrie 19, 2016 at 12:17 am

      gabi

      Pentru a descărca video-ul de la adresa de facebook postată de tine, click dreapta pe video, apoi alegi Save video as.

      DE INVESTIGAT: –din om liber, devii proprietatea Băncii Naționale (a lui Mugur Isărescu?) prin cedarea față de autorități (starea civilă) a CERTIFICATULUI CONSTATATOR AL NĂSCUTULUI VIU eliberat la maternitate și primirea în schimb a „identității/persoanei numerice” – i.e. certificatul cu Codul Numeric Personal. Video sters de pe pagina autorului dupa 500.000 vizualizari in 3 zile. Autorul (un tînăr extrem de inteligent, chiar dacă nu foarte educat) lasă telefon&adresă skype. – Recomandăm a se trece peste tonul uneori condescendent al omului – e din oboseala pricinuită de lupta (cu morile de vînt, din care a ieșit totuși biruitor) iar nu din aroganță de caracter. Transcripția ActaDiurna.
      https://actadiurna2016.wordpress.com/2016/10/18/de-investigat-din-om-liber-devii-proprietatea-bancii-nationale-a-lui-mugur-isarescu-prin-cedarea-fata-de-autoritati-starea-civila-a-certificatului-constatator-al-nascutului-viu-eliberat-la-ma/
      _________________________________________________________________________________________

      Iertați-mă.

      Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

      „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
      Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

      Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

      Apreciază

  24. maxim said, on octombrie 18, 2016 at 11:44 pm

    el said, on octombrie 18, 2016 at 9:21 pm

    ”eu stiu de la un parinte ieromonah ca NU PRIMESTE ecumenismul si E IMPOTRIVA „sinodului” de la Creta”

    Frate drag si iubit, tu esti cioban. Ai 500.000 de oi. (atatia oameni are Teleormanul) Vezi lupii ca vin la stana, iar tu stai si te uiti de pe deal si mananci mamaliga cu slanina. Cum se poate asa ceva? Dar nu i-a cerut nimeni sa taie cu sabia pe daniel sau pe ioan robu monseniorul!!! Nu poate sa spuna nimic nici in predici, nici in conferinte preotesti, nici pe strada, nici in fata unor crestini? In fine, oricum suntem cu totii pe cont propriu…

    Apreciat de 1 persoană

    • marinela said, on octombrie 23, 2016 at 10:04 pm

      De-acord cu tine frate maxim.N-are nici o scuza ca tace ca mutu-n papusoi;ori esti ori nu esti antiecumenist,decide-te si gata,preasfintite,ca nu mai e timp de sclifoseli de fata mare!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.