SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Conferinta Monahilor din Athos la Brasov

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 17, 2016

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gabriel said, on octombrie 17, 2016 at 8:24 pm

    Multumim foarte mult Saccsiv pt Conferintele Monahilor Athoniti, au avut curaj, sa ii tina Dumnezeu.
    Am gasit un articol extraordinar, m-as bucura daca l-ai pune si fratia ta pe site. http://ziarullumina.ro/preotul-constantin-traistaru-un-campion-al-ortodoxiei-116601.html

    Apreciază

  2. sv said, on octombrie 17, 2016 at 8:47 pm

    Cred ca ati citi deja ca pr.Teodosie Snagoveanu („Spagoveanu” dupa unii) a fost prins luind mita si are probleme cu DNA’ul…

    Apreciază

    • el said, on octombrie 17, 2016 at 9:47 pm

      sv

      pacatul asta al lui Spagoveanu e INFIM DE MIC fata de EREZIA ecuemenista a „dreptilor” din clerul pomenitor de ERETICI !

      spun Sfintii ca NU trebuie sa judecam pacatele (PERSONALE) ale clerului , dar daca sunt ERETICI TREBUIE sa FUGIM de ei !

      Apreciază

  3. alex said, on octombrie 17, 2016 at 8:49 pm

    Dumnezeu nu doarme, inca le da semne sa se pocaiasca.
    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/arhiepiscopul-tomisului-a-fost-pus-sub-control-judiciar-de-dna-teodosie-petrescu-este-cercetat-pentru-doua-infractiuni.html

    Biserica Ortodoxa Romana este zguduita de un scandal de coruptie, izbucnit la cel mai inalt nivel. Arhiepiscopul Teodosie, al Tomisului a fost plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile.

    Vizibil afectat de masura impusa de procuori, Inalt Preasfintilul Teodosie a refuzat sa comenteze situatia. De altfel procurorii au reusit sa il surprinda. Prelatul stia ca astazi ar trebui sa dea declaratii intr-un dosar privind obtinerea ilegala de subventii pentru ferma de la Nazarcea administrata de Arhiepiscopia Tomisului.
    In realitate Teodosie a fost pus in fata unei noi acuzatii- cea de luare mita dupa ce a fost denuntat de un preot din Constanta. Conform procurorilor DNA, in primavara acestui an, arhiepiscopul Tomisului ar fi primit 500 de euro de la un preot pentru ca acesta sa isi primeasca salariul pentru activitatea care o desfasura in parohie. O mita cel putin suprinzatoare avand in vedere ca banii I se cuveneau legal parintelui denuntator.
    La plecare anchetatorii l-au anuntat pe Teodosie ca timp de 60 de zile se afla sub control judiciar. Este primul Arhiepiscop din Romania care a ajuns in aceasta situatie. Pe timpul cât se află sub control judiciar, arhiepiscopul Teodosie trebuie sa se prezinte in fata anchetatorilor, politistilor si judecatorilor ori de care ori este chemat. Nu are voie sa isi schimbe locuinta fara sa anunte autoritatile. Nu se poate apropia si nici nu poate comunica direct cu celelalte persoane implicate in dosar. Nu mai poate lua nicio decizie legata de fondurile publice sau europene in cadrul bisericii. Daca incalca aceste obligatii, poate fi arestat, preventiv sau la domiciliu.
    Arhiepiscopul Tomisului a plecat de la DNA Constanta insotit de avocatii care vor incerca sa ii apere atat in cazul de luare de mita cat si in cel referitor la subventia primita ilegal. Procurorii DNA au primit informatii conform carora desi suprafete intregi vie de la Nazarcea au disparut, Arhiepiscopia Tomisului continua sa ceara subventii. Astfel, potrivit anchetatorilor intre 2010 si 2016, IPS Teodosie si alti cinci suspecti au delcarat in mod fals ca au culturi de „vii pe rod cu struguri pentru vin” dar si „struguri nobili” si au incasat 300 de mii de euro, din fonduri europene.
    De altfel, ferma de la Nazarcea, era un subiect de lauda pentru inaltul prelat. Tot in toamna anului 2013, Arhiepiscopia Tomisului se lauda cu podgorii intinse pe 170 de hectare dar si cu riesling italian, muscat otonel, pinot gri si sauvignon blanc, plus doua tipuri de vin bisericesc.
    Arhiepiscopul Tomisului a mai fost audiat de procurorii DNA si in cazul scriitorilor din puscarii. Este cercetat de asemenea pentru intermediarea inscrierii unui tanar la facultatea de teoglogie contra sumei de 3000 de euro.
    Comunicatul DNA:
    „In perioada 2010 – 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, in calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului impreuna cu ceilalti inculpati au folosit si prezentat declaratii false in relatia cu Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (A.P.I.A.) in scopul de a primi fonduri europene. In declaratiile prezentate la A.P.I.A., inculpatii au declarat in mod nereal ca utilizeaza anumite suprafete agricole avand categoriile de folosinta „vii pe rod cu struguri pentru vin”/„vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, in conditiile in care, incepand cu anul 2010, pe respectivele suprafete agricole nu mai existau astfel de culturi.
    De asemenea, un alt aspect fals prezent in cuprinsul declaratiilor depuse in perioada respectiva a fost acela ca s-au respectat normele privind bunele conditii agricole si de mediu (GAEC) si cerintele legale in materie de gestionare (SMR) privind mediul, sanatatea publica, sanatatea animalelor si sanatatea plantelor, reglementate prin legislatia nationala, pe toata suprafata agricola a exploatatiei si pentru activitatea agricola pe care o desfasoara.
    Faptele au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene in cadrul schemelor de plata pe suprafata unica (SAPS), totalizand 1.356.973 lei, dupa cum urmeaza: in anul 2010 – 142.988,37 lei, in 2011 – 148.610,21 lei, in 2012 – 239.732,26 lei, in 2013 – 262.267,07 lei, in 2014 – 281.733,52 lei, in 2015 – 281.633,28 lei, in anul 2016 platile nefiind inca autorizate (aceasta fapta a ramas in faza tentativei).
    In primavara anului 2016, inculpatul Teodosie Petrescu, in calitate de Arhiepiscop al Tomisului, a primit de la o persoana suma de 500 de euro. Banii respectivi au fost primiti in legatura cu indeplinirea, de catre inculpatul Teodosie Petrescu, a indatoririlor sale de serviciu ce decurg din calitatea de Arhiepiscop al Tomisului, in sensul de a dispune ca persoana in cauza sa primeasca remuneratie legala pentru activitatea pe care o desfasura intr-o parohie.”

    Apreciază

    • ban said, on octombrie 17, 2016 at 10:06 pm

      Aia nu e o reprezentare canonica a Maicii Domnului, d.p.d.v. ortodox, e o imagine oarecare.

      Apreciază

      • Mirela said, on octombrie 18, 2016 at 10:53 pm

        Părerea mea este că, deşi reprezentarea nu e ortodoxă sau canonică, intenţia este să fie lovită Născătoarea de Dumnezeu, cea prin care a venit mântuirea lumii, să fie demolată credinţa în Iisus Hristos. Oare dacă ar fi fost pusă o icoană ortodoxă ar fi cinstit-o, sau ar fi procedat cu aceeaşi ură sau cu şi mai multă?

        Apreciază

    • Mary said, on octombrie 18, 2016 at 3:15 pm

      sv
      Am cautat si am gasit despre Martin Luter cum ca ar fi spus ca Iisus Hristos era un pacatos chiar daca nu oarecare, care a dat invataturi bune si utile. Tot Luter a zis cum ca ar fi fost ceva rau intre El si Maria Magdalena din cauza ca oamenii s-au indoit de El. Si altele asemenea. Inclusiv ca il vede pe Dumnezeu ca pe un ticalos.
      La acest nivel, in urma ecumenismului se vor lumina poate si reformatii aceia schimband holograma oarecare cu o icoana reala a Maicii Domnului. …
      Oare ierarhii nostri nu stiu ca ar fi spus asemenea lucruri cand au zis „biserici”?
      Altele de-ale lui Luter:
      – „“[The commandments] only purpose is to show man his impotence to do good and to teach him to despair of himself” (ref: Denifle’s Luther et Lutheranisme, Etude Faite d’apres les sources. Translation by J. Paquier (Paris, A. Picard, 1912-13), Volume III, p. 364).” – trad: „Cele zece porunci au ca singur scop sa ii arate omului ca e incapabil sa faca binele si sa il faca sa dispere in sine”.
      – „“I have greater confidence in my wife and my pupils than I have in Christ” (ref. Table Talk, 2397b).” – trad: „Am mai mare incredere in sotia si elevii mei decat am in Hristos.”
      – „“I look upon God no better than a scoundrel” (ref. Weimar, Vol. 1, Pg. 487. Cf. Table Talk, No. 963).” – trad: „Il consider pe Dumnezeu nu mai bun decat ca un ticalos”.
      Cine stie engleza, mai sunt si altele asemenea pe un link papistas, dar or fi neadevarate?:
      http://www.davidlgray.info/blog/2013/09/500-years-of-protestantism-the-33-most-ridiculous-things-martin-luther-ever-wrote/
      Calvinistii (Reformati) sunt diferiti de luterani administrativ, ei urmeaza pe Jean Calvin si Ulhrich Zwingli. Zwingli despre botez:
      „In this matter of baptism – if I may be pardoned for saying it – I can only conclude that all the doctors have been in error from the time of the apostles. . . . All the doctors have ascribed to the water a power which it does not have and the holy apostles did not teach.” – trad: ” In aceasta problema a botezului – daca ma iertati ca o spun – pot doar concluziona ca toti doctorii au gresit din timpul Apostolilor… Toti doctorii i-au atribuit apei o putere pe care ea nu o a re si pe care Sfintii Apostoli nu au propovaduit-o.”
      „Even if we were not sinful by nature, the sin of having private property would suffice to condemn us before God; for that which he gives us freely, we appropriate to ourselves.” – trad: „Chiar daca nu am fi pacatosi din natura, pacatul proprietatii private este suficient sa fim condamnati in fata lui Dumnezeu: ceeace El ne da liber noi apropriem pentru noi insine” (Marx, Lenin aveau bunic?)
      (Zwingli: sursa: http://www.azquotes.com/author/23099-Huldrych_Zwingli)
      Citate din Jean Calvin:
      „“However many blessings we expect from God, His infinite liberality will always exceed all our wishes and our thoughts.” trad ‘Oricate binefaceri am astepta de la Dumnezeu, liberalismul Sau infinit va depasi intotdeauna toate dorintele si gandurile noastre”.(LGBT au bunic sigur aici)
      „“There is no work, however vile or sordid, that does not glisten before God.” trad.: „Nu exista munca oricat de rea si sordida care sa nu straluceasca in fata lui Dumnezeu” (Marx si Lenin mai au un bunic).
      sursa: http://www.calvin500.com/john-calvin/quotes-by-calvin/

      In sursele din Calvin si Zwingli sunt si citate care par bune, cu mai mult respect pentru Dumnezeu, atentie contra idolatriei stiintei si a idolatriei mintii umane, decat Luther, pe car nu le listez aici pentru ca nu despre asta vorbim si nu vreau sa le fac propaganda. Dar si cand trag ei concluzii sunt ca si cele citate mai sus. Mai poate fi vorba ca sunt „biserici” doar pentru ca nu gandesc in haosul ingrozitor si ateist al lui Luther (care e si „sfant” pe la anglicani si luterani)?
      In 5 ani de ecumenism cand li se va zice ca sunt bine, sunt pe calea cea dreapta, isi corecteaza si reformatii ce holograma sa explodeze pe acolo ca sa… „faca o treaba”.

      Apreciază

  4. NIMENI said, on octombrie 17, 2016 at 10:48 pm

    Nori negri se strâng asupra lumii-Razboiul final

    Apreciază

    • Mihail said, on octombrie 18, 2016 at 11:02 am

      Sa va iasa din cap ca sageata dinspre Rusia spre issrael va trece prin Caucaz. Este imposibil. Nu ati inteles pana acum din istorie? Macar cititi atunci despre climatologia locala si o sa vedeti de ce. Apoi, acel teritoriu este atat de greu accesibil, incat numai localnicii pot face fata zonei. Si nu cred ca se poate pune cineva cu ei. Acolo este moarte sigura pentru oricine are indrazneala sa calce teritoriul.
      Macelul va trece prin Ucraina-Romania-Bulgaria.

      Apreciază

      • NIMENI said, on octombrie 18, 2016 at 11:29 am

        …este vorba de o interpretare neoprotestanta!

        Apreciază

  5. Templier said, on octombrie 18, 2016 at 12:22 am

    Off topic
    Iata cui acorda Academia suedeza Nobelul?
    https://templierblog.wordpress.com/2016/10/17/premiul-nobel-acordat-unui-indracit/

    Apreciază

  6. Rozalia said, on octombrie 18, 2016 at 12:46 am

    De vazut conferinta din Brasov! L-a avut ca translator pe parintele Ciprian Ioan Staicu care a tradus minunat ( a adus chiar si completari). Multumim parinte! Este cea mai reusita conferinta.

    Apreciază

  7. ilioara said, on octombrie 18, 2016 at 9:41 am

    acesti monahi prin afirmatia ca ierarhii eretici au inca taine arunca in aer tot restul…In primul rand noi aveam nevoie de marturisire puternica, in felul asta le dau in cap preotilor care vor sa intrerupa pomenirea si mirenilor care vor sa ia distanta de…bor. Sa spun din nou ca talcuirile din Pidalion spun clar ca preotii pierd harul in momentul caderii, sa spun ca este ilogic si blasfemitor sa spui ca Dumnezeu Duhul Sfant are partasie cu mizeria si erezia astura? Pt cine l;ucreaza Duhul Sfant in bor? Este o chestie secreta caderea lor? daca sunt oameni care stiu cum se poate sa fie si care nu stiu? Daca prin mainile ierarhului eretic trece harul cum e posibil sa te intinezi daca le saruti???Fratilor suntem in limitele normalului????
    Acum cativa ani m-am intors in tara ca sa scap de catolici si cand mi-a fost lumea mai draga l-am vazut pe mitropolit facand semne satanice in catedrala…….ce lovitura……..am spus la vreo doi preoti si au zis ca n-are ma cum…la studiile lui…..mare om…..cica ma poate ai vazut tu gresit si el doar binecuvanta…Zic, bine a fost inselare dracesca, zic vai saraca de mine in ce hal am ajuns, insa Dumnezeu a facut in asa fel incat sa vad si sa pricep ca n-a fost inselare ….Eu , in afara de asta m-am informat mereu de caderile lor, am stiut CE SE INTAMPLA, dar am mers mai departe, am mers frecvent la slujbe, la masluri, am botezat copii, dar ma gandesc serios daca iconomia a functionat si in cazul meu, stiind atatea….Vreti sa mai vorbim despre ce se intampla acum, despre cum se vede din satucul meu aceasta mizerie si incercare de a musamaliza si reduce la tacere orice incercare de rezistenta? Dumnezeu sa aiba mila de noi…….

    Apreciat de 1 persoană

  8. proiecteeducationale said, on octombrie 18, 2016 at 12:23 pm

    Multumim parintilor athoniti pentru marturisirea in DUHUL SFINTILOR PARINTI si multumim parintelui CIprian Staicu pentru traducerea clara si completa.
    Recomand aceasta conferinta, dupa parerea mea este cea mai reusita. Am participat si am plecat lamurita cum stau lucrurile cu acest „Sinod”.

    Apreciază

  9. ortodoxand said, on octombrie 19, 2016 at 3:06 pm

    Ar trebui mai des ca sa fie astdel de conferinte care sa ne trezeasca ca traim vremurile de pe urma ,ca murim nepocaiti .In biserica predicile sunt mai scurte si nu totdeauna referitoare la timpurile de acum,de aceea sunt multi care traiesc in visare .Daca intrebi pe vreun cunoscut daca se pregateste de moarte,ca va veni cutremurl profetit,razboiul profetit si apoi epoca lui antihrist,se uita ciudat la tine si considerat ca esti nebun.

    Apreciază

  10. […] VIDEO: Conferinta Monahilor din Athos la Brasov […]

    Apreciază

  11. maria said, on octombrie 23, 2016 at 11:23 pm

    BUN LUCRU CE AU FACUT PARINTII ATHONITI! DOAMNE AJUTA-NE,LUMINEAZA-NE!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.