SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Conferinta Monahilor din Athos la Oradea

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 15, 2016

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. maxim said, on octombrie 15, 2016 at 7:46 pm

    Daca ecumenistii aplica tehnica ‘strutului cu capul in nisip’, spunand ca ei nu sunt eretici si nu au umblat la dogme, antiecumenistii adopta alt stil, stilul ‘verificarii gainii de ou’, sau stilul ginecologului gainii…
    Din 2013 incoace, emeritul preot profesor Theodoros Zisis ne tot spune sa fugim de ecumenism si de ecumenisti, numai ca, de trei ani incoace, facem discutii si conferinte pe aceeasi tema, ‘ecumenismul este erezie, dar prelungind indulgentele in stil papaistas fata de acest blestemat de ecumenism. Cum folosim tehnica ‘ginecologului gainii’? Desi avem o gaina sterila (ECUMENISMUL) prin ograda si vedem ca de o suta de ani nu face oua, noi, acum, dupa un secol ne hotaram sa-i bagam degetul in fund ca sa cautam totusi daca o fi inceput fabricarea de oua… Duhul antiecumenismului de astazi, se apropie tot mai mult de principiile monahului Teodot si de principiile tolerantei ecumeniste si papistase. Ce-i cu noi?

    S-a spus ca trebuie sa-i lasam sa faca sinodul lor ereticesc, pe cretani, pentru a putea fi combatuti dupa. S-a facut sinodul eretic si toti au inceut sa vorbeasca de aceeasi tolaranta ecumenistofila, chiar si din partea combatantilor antiecumenisti. Acestia au zis: domneee, se va face un sobor in Grecia, se va face si unul in Romania, in luna Octombrie. Suntem la jumatatea lunii Octombrie si sunt vesti ca nu e vreo sansa de vreun sobor bun sau rau nici in Grecia, nici in Romania, ba mai mult, cosmarul a fost iarasi prelungit pana in Ianuarie 2017, cand si grecii si romanii vor face cate un sobor.

    Fratilor, faceti ce vreti, sunteti pe cont propriu. Iata, acum si antiecumenistii va indeamna la aceeasi toleranta sub forma de amanare, care simt ca o sa mearga pana in ceasul Parusiei, desi ecumenismul blestemat rupe din Trupul lui Hristos de o suta de ani. De ce dam Trupul Bisericii spre sfasiere cainilor si porcilor, ereticilor papistasi si ortodoxomahilor care se dau pe nedrept ortodocsi? Voi nu stiti ca veti da socoteala pentru Trupul Bisericii, pentru Mireasa lui Hristos pe care ati ingaduit sa o lasati prada cainilor si porcilor? Aruncam de un secol bucatele din Mireasa lui Hristos la caini si la porci si mai putem sa dormim linistiti?

    ANATEMA TUTUROR CELOR CARE SE NUMESC PE EI PATRIARHI AI ORTODOXIEI, ANATEMA LOR PENTRU CA SUNT ERETICI-ECUMENISTI, MASONI, ATEI, SAU UMANISTI-ARIENI!

    ANATEMA TUTUROR CELOR CE SE NUMESC EPISCOPI AI ORTODOXIEI, DAR CARE SUNT ERETICI-ECUMENISTI, MASONI, ATEI, SAU UMANISTI-ARIENI!

    ANATEMA
    – tuturor celor care trec peste Sfanta Scriptura
    – tuturor celor care trec peste Soboarele Sfintilor Parinti
    – tuturor celor care spun ca Sfanta Cruce nu e Puterea lui Dumnezeu
    – tuturor celor care spun ca Hristos-Dumnezeu savarseste si sfinteste slujbele din afara Bisericii Sale Sfinte, Unice, Sobornicesti si Apostolesti
    – tuturor celor care spun ca Duhul Sfant-Dumnezeu purcede si de la Hristos-Dumnezeu
    – tuturor celor care spun ca Impartasania nu este Trupul (si Sangele) real, personal si inviat al lui Hristos-Dumnezeu
    – tuturor celor care nu marturisesc public ca Hristos este Dumnezeu-Fiul, Mesia
    – tuturor celor care spun ca Hristos nu este Mesia, Dumnezeu adevarat si Om adevarat
    – tuturor celor care isi bat joc de Biserica lui Hristos, de Intruparea Sa, de Preotia Sa, de Jertfa Sa, de Invierea Sa, de Inaltarea Sa si de cea de-a doua Venire a Sa ca Judecator
    – tuturor celor care vor unirea credintelor in afara Adevarului, in afara Bisericii Sale si in afara Dreptei Sale Invataturi
    – tuturor celor care sustin ca exista crestini in afara pleromei ortodoxe a Adevarului
    – tuturor celor care spun ca toate credintele se refera la aceeasi divinitate

    ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA!

    ANUL MANTUIRII 2016, OCTOMBRIE 15
    un preot ortodox

    Apreciat de 2 persoane

    • alex said, on octombrie 15, 2016 at 8:43 pm

      Frate, deci eu am plecat de acolo fara sa inteleg unele lucruri. Poate sunt mai prost eu, dar am multe nelamuriri. De exemplu faza cu asteptatul unui sinod sa ii cateriseasca ca pana atunci au har, mai spre sfarsit cica sa ne tot anatematizeze un ierarh eretic ca si pe sfinti au incercat. Ca haru nu pleaca pana nu sunt caterisiti…? Si ca noi ar trebui sa ii impingem pe ierarhi sa faca un sinod, cam slabe sanse parerea mea. Deci cum am zis si in commentul de mai inainte sunt 70-30 pentru parintele Sava, inca am asa o parere ca ar vrea sa ne tina adormiti sa asteptam…….. sinodul. Da a zis bine sa nu mai dam pe la slujbele ecumenistiilor, dar in acelas timp a zis ca tot au har si daca mergem la slujbele lor, luam parte si la gandurile lor de marturisire, care unele sunt eretice.

      Apreciază

      • scortisoara said, on octombrie 16, 2016 at 9:36 am

        Nu , nu vor sa ne tina adormiti . Facem rabdare pentru ca nu le usor nici lor . Se vor organiza si vor lua masurile potrivite .Eu n-am plecat ametita de acolo . Nu mai proiectati debusolarea voastra asupra parintilor athoniti pentru ca nu e just , dansii au venit sa ne intareasca iar noi sa ne rugam pentru dansii . Rabdare are si Dumnezeu cu noi de atatea mii de ani , noi nu avem acum. Rabdarea pe care o vom face acum nu le va da loc de intors la ecumenisti si nu vor avea nici un fel de justificari inaintea lui Dumnezeu . In ianuarie va fi ceva definitiv ,cred . Facem rabdare pana atunci . Eu asa vad lucrurile .

        Apreciat de 1 persoană

    • alex said, on octombrie 15, 2016 at 8:55 pm

      Ia intrebat cineva si de anatemele date de ROCOR, iar raspunsul a fost ca nu stie de ele, dar este bine, dupa care a argumentat ca stim ca acu Kiril este cu papa. Adica un fel de nu mai conteaza anatemele date atunci.

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on octombrie 15, 2016 at 8:58 pm

      100 % de aceeasi parere cu tine. Pe mine ma scarbeste duhul acesta al amanarii. Minutul nostru este acum, ce este mai incolo este a lui Dumnezeu si nu se stie daca mai apucam. O fi bine de cei ce mor in lalaiala asta a asteptarii ? Noi cei ce nu mergem la biserica unde este pomenit un ierarh eretic oare nu pentru ca acolo este batjocorit Hristos nu mergem ? Asteptarea asta a unui sinod care sa condamne alt sinod nu are nimic ortodox in ea. Da trebuie sa fie „DA” si nu sa fie „NU”. Ereticii nu vor da inapoi pentru ca gloata ii urmeaza si merge in continuare in bisericile lor.

      Oare cei ce merg acum in acele biserici nu se aseamana cu cei ce acum 2000 de ani strigau: Rastigneste-L ?

      Apreciază

      • maxim said, on octombrie 15, 2016 at 9:46 pm

        Oricum undeva e o gluma: caterisirea este pedeapsa juridica, deci aruncarea ecumenistilor din scaun si nerecunoasterea lor ca episcopi si preoti din momentul caterisirii. Cine sa-i dea din scaun pe mai toti episcopii si preoti, pe toti patriarhii si diaconii? Apoi, s-ar mai putea invarti totul in jurul ANATEMEI pe care ar da-o antiecumenistii ierarhi, cei cativa… Dar sunt dati anatemei de Sfanta Scriptura si de Sfintii Parinti!!! Sau astea sunt perimate???

        Apreciază

    • ilioara said, on octombrie 16, 2016 at 12:07 am

      Amin, amin, amin!
      Nu am avut timp sa urmaresc conferintele si nici curiozitate nu am. Zic si eu asa: ierarhii nostri se inchina la draci, sunt dusmani DECLARATI PE FATA ai lui Hristos. Acestia au sechestrat biserica si lupta impotriva lui Hristos PE FATA, pregatind calea spre antihrist. Fix acesti monahi in frunte cu papa il vor incorona….Inteleg ca pe vremea lui Athenagoras nu stia lumea ca mate hraneste dar acum in MOMENTUL DE FATA, noi ce care STIM ce se intampla CE PARTASIE MAI AVEM CU EI??????????????
      Monahii astia s-au deranjat atat sa ne dea niste raspunsuri, faptul ca au spus niste adevaruri nu inseamna nimic, nu stiu cati nu erau la curent cu ce se intampla, nu stiu cati au aflat de la ei, oamenii au vrut sa auda altceva de la ei……deci astia in creta au scos mincinoasa invatatura Duhului Sfant in Biserica noastra. Grecii zic ca este erezie mare dar nu este foarte mare, este mare si atat……POMENIREA acestor tradatori este ultima picatura care va determina caderea acestui mare Munte.

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 16, 2016 at 6:05 am

        ilioara

        Nici macar Pilat n-a judecat ca tine. Nici prigonitorii crestinilor nu judecau ca tine. E terifinat ca tu ii judeci pe monahi fara a avea curiozitatea de a viziona conferintele …

        Apreciază

      • ilioara said, on octombrie 16, 2016 at 9:42 am

        tu ai scris la un articol precedent ca printre altele au spus acesti monahi ca putem sa mergem in continuare la biserica pt ca ierarhii mai au har, si pana acum nimeni nu a infirmat…….Am depasit faza cand cascam gura la tot ce zice sau face un monah numai pt ca este monah……CUM GARANTEAZA EI CA VA FI SINOD IN IANUARIE?????????????Daca va fi sinod vom lua biserica-napoi????????????sau o mai lungim un pic…ca ne mantuim tocmai acum participand la …dezmat.

        Apreciază

      • ilioara said, on octombrie 16, 2016 at 10:03 am

        am vrut sa scriu fix acesti IERARHI il vor incorona……Doamne fereste sa fie si monahii……

        Apreciază

    • Maria M. said, on octombrie 16, 2016 at 1:01 am

      MAXIM
      IL rog pe Bunul Dumnezeu sa va randuiasca o preafrumoasa cununa si sa va aseze in fruntea marilor Sfinti Marturisitori caci orice dreptmaritor crestin se cuvine sa-si doreasca mai presus de orice dobandirea Duhului Sfant si mantuirea in Iisus Hristos, Domnul nostru. Ma intristeaza extrem de tare faptul ca aici unde sunt acum (intre judetele Mures si Cluj, la tara) nu am gasit pe nimeni din ortodoxie ADEVARAT credincios lui Dumnezeu; toti sunt o apa si-un pamant, gloata care e cuprinsa de diavolul lacomiei si al mandriei, dar si de altii, iar putini dintre oamenii de aici sunt cel mult caldicei, n-am pe nimeni (in afara propriei mele familii) cu cine sa ma pot mangaia duhovniceste; eu inteleg toata situatia actuala din ortodoxie, aveti totala dreptate in ceea ce ati scris si ma bucur nespus pentru ceea ce ati scris, asa gandesc si eu, insa aici este un imens, imens pustiu in care ma aflu eu cu Dumnezeu in inima mea ; cei din alte zone ale tarii sunt mult mai iubitori de Dumnezeu; oare ce-i cu toata Transilvania asta? Aici nu vine nimeni macar in orasele apropiate sa faca conferinte; cat as dori sa vina monahii athoniti si pe la noi… Daca trebuie sa fie o cununie in familia mea, unde voi gasi eu pe Cineva neapostaziat? Doamne ce ma fac? Doamne ajuta!

      Apreciază

  2. ovidiu said, on octombrie 15, 2016 at 8:52 pm

    Am citit pe un site ca in ianuririe 2017 va fi un sinod la greci care va condamna erezia cretana ,dar intrebarea mea este de la noi din GRADINA MAICII DOMNULUI cine va participa ? Nu cumva „pocaitul papa daniel cel mic”?toma ovidiu moreni str.ion negoescu 18. aceeasta este marturisirea mea impotriva ecumensmului.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 15, 2016 at 9:17 pm

      ovidiu

      Ecumenistii nu se vor duce acolo.

      Apreciază

      • ovidiu said, on octombrie 16, 2016 at 4:12 am

        Dar daca intre timp ,chipurile se va „pocai”?

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 16, 2016 at 6:54 am

        ovidiu

        Nu-l vad pe Patriarhul Daniel stand la o masa anti ecumenista impreuna cu PS Longhin, de exemplu, decat daca real se va pocai.

        Apreciază

  3. alex said, on octombrie 15, 2016 at 9:09 pm

    Cum ziceam intr-un comentariu mai de demult, toata zarva facuta de fostii mai mari ai nostri pentru a schimba constitutia a fost un false flag cum zic americanii. Totu era sa ii azmuta pe aia sa isi ceara drepturile. Dar cum Dumnezeu face lururile rele sa devina bune, le-a dat planul peste cap, e timpul ca noi sa votam pentru familia normala, iar daca tot vor trece peste, pentru ca de aia i-a bagat pe aia doi ca sa decida CCR, cred ca am putea protesta pasnic, iar daca nu merge sa ne cam luam jucarioarele sa ne retragem de prin orase caci va veni mania Lui Dumnezeu. Proababil daca gandim un pic in viitor, o sa vedem ca daca nu ies voturile la numaratoare, constitutia nu va fi schimbata, dar… vor veni si homalai sa ceara o schimbare a constitutiei iar probabilitatea ca sa iasa voturile lor este mare, caci nu-i asa nu conteaza decat cine le numara, restu e de umplutura.

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/vor-accepta-romanii-drepturi-egale-pentru-cupluri-de-homosexuali-cum-arata-viitorul-duminica-la-romania-te-iubesc.html

    In vreme ce 3 milioane de romani au semnat pentru ca in constitutia tarii sa se scrie clar ca familia se intemeiaza pe relatia liber- consimtita dintre un barbat si o femeie, comunitatea gay din Romania cere drepturi egale.
    Duminica, la Romania te iubesc, cunoastem cateva povesti din viata unor cupluri de homosexuali, dar vorbim si despre argumentele aduse de Coalitia pentru familie, totul intr-o dezbatere despre viitorul Romaniei.
    Tarile occidentale si-au deschis politicile publice spre minoritati, inclusiv cele sexuale, iar subiecte care altadata erau tabu acum sunt puse in discutie si regulile se complica.
    Schimbarile din ultimii 20 de ani nu au ramas fara ecouri si in societatea romaneasca. Daca pana in anul 2000, homosexualitatea era incriminata ca fapta penala, acum comunitatea gay din Romania este din ce in ce mai vocala in a cere drepturi egale cu cetatenii heterosexuali.
    ADRIAN COMAN: „Eu n-as vrea sa fie nimeni in situatia aceea. Absolut nimeni. Nu trecusera nici 3 ani de zile de cand il pierdusem pe Danut si Relu se declara ca este homosexual. E copilul meu, ce sa fac”.
    VLAD MIRITA, tenor, Coalitia pentru Familie: „Scopul acestui demers este unul foarte simplu, concret: vrem ca in Constitutia Romaniei, definitia familiei sa fie actualizata si in loc sa scrie ca acum ca „casatoria este uniunea liber consimtita intre soti, trebuie sa fie uniunea liber-consimtita intre un barbat si o femeie” si pentru simplul fapt ca atunci cand a fost enuntata aceasta definitie, sigur ca la asta se referea. Nimeni n-a prevazut ca peste ani si ani de zile termenul de sot va avea si alte conotatii”.
    Valorile occidentale au adus la pachet si schimbari asupra mentalitatilor, homosexualitatea nu mai este considerate problema unei comunitati periferice, ci isi pune amprenta si asupra vietii si culturii majoritatii heterosexuale.
    Povesti de viata si o dezbatere controversata, duminica, la Romania te iubesc.

    Apreciază

    • el said, on octombrie 15, 2016 at 10:27 pm

      alex

      ce sa ceri de la un POPOR de APOSTATI !
      au TRADAT pe Hristos… acum DIAVOLUL ii conduce si STA DEa DREAPTA lor si le va aduce pe merit/dreptate TOATE relele de care VREDNICI SUNT !

      Apreciază

    • el said, on octombrie 15, 2016 at 10:30 pm

      alex

      iadul SODOMITILOR va fi INFINIT MAI USOR ca al ERETICILOR/APOSTATILOR !

      ..so, so… asa ca lasa-i, sunt mici copii fata de APOSTATII de la beserica.srl.. si dac aia NU TRADAU Biserica acestia NIMIC NU ar fi putut cu pacatelor lor impotriva firii.

      cine se IMPOTRIVESTE Lui Dumnezeu e MAI RAU decat cel care se impotriveste firii sale ZIDITE de Dumnezeu !

      Apreciază

    • Mary said, on octombrie 15, 2016 at 10:49 pm

      Eu cred ca cei 2 au venit ca sa nu se schimbe nimic, astfel parand ca CCR impaca ambele parti si nu ofenseaza pe nimeni. Nu stiu daca ai vazut poza cu maretul cuplu romeo la patrat, si cu icoana Maicii Domnului in spate. Prezenta lor suna a mesaj clar – …bine, bine… Doar sa blocheze ce ar fi putut fi la CCR daca nu veneau.

      Apreciază

      • alex said, on octombrie 16, 2016 at 12:08 pm

        Sa dea Dumnezeu asa sa fie, ne ajunge deja numarul mare de avorturi si desfranarea in sine care se intampla.

        Apreciază

  4. mishuleu said, on octombrie 15, 2016 at 10:24 pm

    Turcia a blocat cursul raului Eufrat catre Siria si Irak, provocand o CRIZA MAJORA de apa. Se implineste profetia Cuviosului Paisie Aghioritul pentru cel de-al treilea razboi mondial ?

    http://cyd.ro/turcia-a-blocat-cursul-raului-eufrat-catre-siria-si-irak-provocand-o-criza-majora-de-apa-se-implineste-profetia-cuviosului-paisie-aghioritul-pentru-cel-de-al-treilea-razboi-mondial/

    Apreciază

  5. Martyrik Appeal said, on octombrie 15, 2016 at 10:50 pm

    Parintele acesta Sava face si el atat cat poate, nu e Sfantul Vasilie cel Mare. E un proverb vechi romanesc care spune ca sfarsitul lauda inceputul. Mi se pare gresit sa ii dam calificative ca la „Grecii au talent”. Si cred ca greseala multora este ca asteapta conducator, miel de jertfa care sa ia crucea, pe care unora le e frica sa o ia, si sa moara in locul lor pe ea. Fiecare e chemat sa marturiseasca macar dupa modelul acestor parinti.
    Poate ca ar fi bine sa facem si noi conferinte, sa-l chemam de ex pe parintele Zisis, pe parintele Stanciu, sau alti parinti si mireni care au ce sa spuna si stiu sa o spuna. Presiunea activa, reala si in realitate ne face puternici in Hristos, marturisitori. Nu stiu daca e de ajuns doar batutul din taste. Sfantul Paisie Aghioritul a iesit in strada sa protesteze si el langa manifestantii impotriva filmului blasfemie „Ultima patima…” Cu atat mai mult cred ca iesea acum…
    Daca iesim la un miting in duhul Sfintilor Parinti, fara panarama si spume la gura, si o singura ora daca dureaza acest miting cred ca inseamna ceva. Nu pentru pressa sau televiziuni, ci ca dovada de reactie la faradelege.
    Sunt convins ca tabara vrajmasilor lui Hristos, a ecumenistilor, sunt foarte multumiti ca reactia noastra e doar din tastatura si ca nu avem voce sa spunem ceea ce gandim, marturia nostra.

    Totusi, acesti parinti ce si-au facut marturisirea public merita tot respectul. Adica, de la a marturisi din tastatura pana la a marturisi public e diferenta mare, iar ei au facut diferenta. Deci, diferenta dintre mine si ei este ca eu n-am iesit din casa, iar ei au iesit si au marturisit. Ei ne-au aratat un model practic de marturisire vie. Sunt si alte variante de a ne face auziti, de a arata minciunii ca inca nu e vremea sa vorbeasca pietrele, pentru ca inca mai avem glas.
    Actul marturisirii este reflex duhovnicesc, adica simti nevoia sufleteasca si chiar fiziologica sa spui adevarul.

    Ma gandesc ca nu pot sa spun la Judecata ca am marturisit in lumea virtuala pe blogul fratelui Vasile. As vrea sa conteze, sa se socoteasca, dar nu stiu ce sa zic. Marturisirea are nevoie de oxigen si realitate, are nevoie de glas. Virtualul e locul unde ne intalnim mai lesne si ne ajutam sa intelegem realitatea.
    Totusi, cred ca trebuie facut ceva in lumea reala, ceva practic, ceva curat in duhul Sfintilor Parinti, nu ceva salbatic, isteric si care nu are nimic in comun cu Hristos. Adica, nu ma duc sa marturisesc ca sunt vrednic de tratament, ci sa marturiseasc pe Hristos si adevarul Lui ce ne-a fost revelat prin glasul Sfintilor Parinti.
    Ce forme de marturisire avem? Conferinte, miting, participarea in massa la slujbele preotilor ce lupta pentru Adevar ca sa se simta si ei incurajati, sa le dam curaj si sa ia si altii pilda, sa vada gasca salbaticilor ecumenisti ca ii protejam si sarim pentru ei si nu ingaduim nimanui sa ii scoata din biserica sau sa ii opreasca cu forta de la slujire. Poate sunt bune si o mana de afise, ceva info pentru popor, asa cum si in Petru Voda s-au facut afise pe vremea luptei anti-cip din 2009 – adica sa facem ceva viu.
    Ideea este ca ceva trebuie facut si nu trebuie sa asteptam sa cada sinod din Cer ca sa mustre faradelegea si sminteala. Poate ca Dumnezeu va randui si un adevarat si dupa Adevar Sinod, dar pana atunci sa umplem asteptarea cu sudoarea si glasul nostru, cu fapte atat cat ne sunt in putinta.

    Aduro ab intra!

    Apreciat de 2 persoane

  6. Mihai2016 said, on octombrie 15, 2016 at 11:40 pm

    http://www.digi24.ro/stiri/externe/rusia/amiral-kuznetov-a-plecat-spre-siria-589149 ,Rusia îşi trimite singurul portavion în Siria, pentru a sprijini operaţiunile militare pe care le are în această ţară.

    Apreciază

  7. Ioan C. said, on octombrie 16, 2016 at 12:00 am

    Vasile, cum ştiu că nu îmi vei publica nici acest comentariu, îmi permit să îţi scriu fără menajamente.
    Deci, la noi în Ardeal greco-catolicii şi romano-catolicii au case de copii în întreţinere şi pe care copii, bineînţeles, îi cresc în credinţa lor (papistaşă).
    Noi, creştinii ortodocşi de ce nu facem şi noi aşa ceva într-o ţară totuşi majoritar ortodoxă? Un răspuns ar fi că trebuie să băgăm bani în construcţii de biserici sau probabil în buzunarele popilor. Preţuim mai mult zidirile decât sufletele oamenilor!

    Apreciază

    • mihai said, on octombrie 16, 2016 at 11:34 am

      Ioane C. Pai la ce baliverne spui matale pe cuvantul kakadox si pe blogul celor 3 purcelusi, era si normal sa ti le blocheze iar in ceea ce priveste ardealul, acolo este patria iereziilor (metaforic vorbind) in special jud cluj si bihor , iar acele „biserici” la care faci matale referire procedeaza asa pt ca sa atraga in cursa iereziilor pe cat mai multi, ca de altfel de unde si pina unde „grija”asta asa deosebita?! Iar in alta ordine de idei dece nu se duc si in alte parti unde sunt neortodocsi?! Pt ca si acolo sunt amariti, dece musai intr-o tara majoritar ortodoxa?!, ca sa vedeti cit de vicleni sunt, ei procedeaza aidoma sectarilor

      Apreciază

      • Ioan C. said, on octombrie 16, 2016 at 1:16 pm

        Stimabile, mai e un IoanC care comentează pe Cuvântul ortodox, nu sunt eu acela, că eu mă semnez cu Ioan C. (nelegat între ele). Poţi să îi întrebi şi pe adminii de acolo.
        În al doilea rând: „Credinţa dreaptă nu ne foloseşte cu nimic,atunci când avem o viaţă stricată” (Sf. Ioan Gură de Aur), că fără fapte nu ne mântuim.

        Apreciază

  8. cosminmatiu said, on octombrie 16, 2016 at 9:05 am

    Un raspuns pe care l-am primit de la monahul Teodot in urma unui comentariu la el pe blog, dupa ce a fost la una din conferinte:

    „Dumnezeu se foloseste de acestia, pentru a mai mantui pe altii, pana la caterisirea lor de catre un Sinod impotriva Cretei. Asa spune si P.Sava care a tinut conferinte sapatamna aceasta, asa arata si Istoria Bisericii. Fara Sinoadele Ortodoxe autentice ar fi anarhie in Biserica. Niciodata nu am indemnat pe nimeni sa mearga la slujbe la cretani. Patriarhului eretic Nestorie i s-au considerat hirotoniile valide pana in momentul caterisirii de catre Sinodul III Ecumenic (Efes, 431).”

    Apreciază

    • Maria M. said, on octombrie 16, 2016 at 10:52 pm

      cosminmatiu
      Iti multumesc cu lacrimi in ochi, Dumnezeu Cel Viu sa ne miluiasca pe toti cei care suspinam dupa EL.

      Apreciază

  9. NIMENI said, on octombrie 16, 2016 at 9:43 am

    Şoc şi Groază ….

    Apreciază

  10. […] VIDEO: Conferinta Monahilor din Athos la Oradea […]

    Apreciază

  11. […] VIDEO: Conferinta Monahilor din Athos la Oradea […]

    Apreciază

  12. […] VIDEO: Conferinta Monahilor din Athos la Oradea […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.