SACCSIV – blog ortodox

Maine NE VOM LEPADA in masa?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 15, 2016

147 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. alex said, on octombrie 15, 2016 at 9:36 am

    Ce ar fi maine sa mergem la „slujbe” noi cei anti ecumenisti si la sfarsitul slujbei cand preotul miruieste sa ne apropiem, si cand vrea sa ne miruiasca sa ii zicem ca nu participam la piesa de teatru si ca suntem total impotriva sinodului din creta. Ceva de genu „pentru spectatori este o piesa foarte reusita, chiar de nota 10,acu in alta ordine de idei eu sunt antiecumenist, asta este dovada mea de marturisire”. Bine asta daca chiar ii mananca sa tot zica de noi ceva si sa ii imbratiseze pe eretici. Zic si eu o idee nu dati cu pietre 🙂

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 15, 2016 at 2:44 pm

      alex

      Nu cred că ar fi bine să facem ce zici. După părerea mea, mărturisirea trebuie să fie pe înţelesul lumii ignorante din biserică, care vine la slujbe cu bună credinţă că se sfinţeşte. Auzind că spui că slujba e spectacol, astfel de oameni ar crede că eşti un ticălos care duşmăneşte biserica, nu că eşti vreun mărturisitor al dreptei credinţe.
      Ţine cont că martirii primelor secole şi-au susţinut credinţa pe înţelesul păgânilor, câtă vreme mulţi au venit la Hristos prin mărturisirea lor. Asta e mărturisirea adevărată, nu să vorbeşti de unul singur sau să te creadă lumea răuvoitor sau dus cu sorcova.
      Eu zic că mai eficient ar fi să prezinţi public (verbal, fluturaşi, cum poţi) contraargumente faţă de apostazia din Creta. Câteva, concludente, alături de vreo două canoane din care să reiasă clar că sinodul din Creta e tâlhăresc şi nu reprezintă ortodoxia. Eventual, ceva materiale foto despre ce se petrece pe la adunările CMB.
      Mai departe, cei cu bună intenţie cred că mai pot cerceta şi singuri care e adevărul. Important este să li se aprindă beculeţul că ceva ar putea fi în neregulă cu sinodul şi cu declaraţia patriarhiei.

      Apreciază

      • alex said, on octombrie 15, 2016 at 3:47 pm

        Da, asa este, dar ma supara cat de parsivi sunt cei de la „patriarhie”. Am fost la conferinta si pot confirma ca si parintii au spus ca o sa circule o enciclica prin parohii contra lor.

        Apreciază

      • Iones said, on octombrie 15, 2016 at 3:57 pm

        Sa distribuim brosuri in care demascam ecumenismul si scriem adevarul despre „sinodul” din Creta

        Apreciază

    • alex said, on octombrie 15, 2016 at 6:44 pm

      Dupa ce am rumegat putin din ce am auzit la conferinta, sunt cam 70-30 pentru parintele Sava. Argumentul care tot sta impotriva este simplu, el tot zicea ca pana la un sinod preotii ecumenisti au har dar sa nu mergem la ei la slujbe pentru ca daca are ganduri eretice impartasim cu el acelas gand. Din cate am inteles, este de acord ca episcopul eretic sa nu mai fie pomenit.

      Apreciază

    • cca70 said, on octombrie 15, 2016 at 7:31 pm

      @ alex

      nu e bine sa mergi la ” slujbele” facute de ereticii imbracati in haine de preoti…gaseste o alta cale sa trezesti pe cei care mai pot fi treziti

      Apreciază

  2. Adi said, on octombrie 15, 2016 at 9:39 am

    Am fost iar la preotul , din focsani, crezand ca este o bisericuta mica va lupta pentru Domnu Nostru Iisus Hristos, dar m-am inselat. Cateva cuvinte care mau lamurit, La-m intrebat: Parinte ce sa semnat in creta – nu stia, Eu stiam de 2 erezii mari , or fi mai multe dar pe asta le-am zis. De ce sa-u aprobat casatoriile mixte, si de ce au recunoscut botezul catolic. El a spus ca asta se facea si inainte de unii „preoti”, iam spus ca odata cu sinodul erezia a devenit oficiala si ca biserica o va luoa ca o traditie de viitori preoti.A zis ca : a venit ceva oficial de la sinod ca sa te sperii? Eu: eu stiu cat mai traiesc ca sa astept oficialu lor, care tot in interesul lor va veni.El: Patriarhul etc sunt pusi de la DUMNEZEU si trb sa ii slujim.El: Cu ce te afecteaza pe tine la mantuire ca au semnat ei erezii in creta? El:Cu ce te deranjeaza pe tine daca vom face slujba impreuna cu catolicii, etc? Eu:Lam intrebat, parinte nu a fost o singura biserica la inceput?El:Da Eu:pai si cum sa facem o slujba impreuna nu ar trebui sa schimbam Sfanta Scriptura?El:Ei nu tot in Mantuitorul cred? Eu: Da, dar ei cred si in purgatoryu, etc . La casatoriile mixte mi-a dat exemplu: Daca mie imi place o fata foarte mult, si ea este protestanta sau catolica , tu nu te insori cu ea ca este de alta credinta? Eu:Prost sunt ca am tacut, Trebuia sa spun: Pentru dorintele mele, sau ale altuia , avem voie sa schimbam Sfanta Scriptura? Alte exemple ale preotului: Daca esti in alta tara si vrei sa te duci la o biserica ortodoxa si sunt doar catolice sau altele, inchiriezi acolo una sau asisti la o slujba catolica. Eu: Nu mai bine vin in Romania la o biserica sigur ortodoxa.Mai demult, preotul spunea ca nu tot rockul este satanist. De parca maneaua care promoveaza desfranarea ar fi mai curata..
    Ma cam lasat cu un gust amar. Stia ca sunt caterisiti preotii care sunt impotriva, spunea ca o sa fie mult mai rau, ca o sa ne oblige sa acceptam homosexuali, dar nu prea avea nimic impotriva.

    Apreciază

    • Mirela Dumitriu said, on octombrie 15, 2016 at 2:49 pm

      si mai ai curajul sa mergi la un astfel de popa ???? pt ca preot nu poate fi

      Apreciat de 1 persoană

      • Adi said, on octombrie 15, 2016 at 3:53 pm

        La biserica aia nu mai merg, erau mai multi inainte, inseamna ca si ei au plecat, chiar mi-a ziso si el ca nu am fost primu care lam intrebat de sinod. Credeam ca daca este mica sar putea sa mai aiba umpic de curaj, dar m-am inselat, acum sa vad la care ma duc , sunt 2 biserici mari in focsani, dar clar nu cred sa fie vreo noutate prin ele.

        Apreciază

      • Adi said, on octombrie 15, 2016 at 3:56 pm

        Asta a fost ultima data, am crezut ca sa schimbat si ca poate nu l-am inteles eu prea bine. Dar acum mesajul a fost clar. CATOLICII SI ALTE SECTE SUNT PRIETENII NOSTRI , asta am inteles eu din tot ce a zis.

        Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 15, 2016 at 2:50 pm

      Preoţii lui antihrist pregătesc poporul pentru antihrist. Tragic! Teologie după mintea=prostia fiecăruia!

      Apreciat de 1 persoană

    • Raluca said, on octombrie 15, 2016 at 3:38 pm

      Adi, ce vârstă are preotul la care ai fost? Dacă e tânăr e posibil să fi studiat ortodoxia updatată cu cursuri de ecumenism și tot tacâmul, și poate să mai fi fost și pe la vreo ”specializare” in occident la vreo facultate catolică sau protestantă. Dacă e în vârstă e cu atât mai grav. Acest preot habar n-are pe ce lume se află, nu-l interesează ce se întâmplă, nu cunoaște învățătura biseicii, și acceptă tot ce i se ordonă din deal, liniștit și fără mustrări de conștiință, dar a avut îndrăzneală la preoție, adică la slujirea Sf. Taine ale bisericii și a le fi oamenilor călăuzitor spre mântuire. Câți or mai fi ca el? Abia acum iese la lumină ce fel de ”duhovnici” și ”preoți” au fost unii pînă acum, și ce bine și-au jucat rolul. E absolut șocant. Ce iresponsabili!

      Apreciază

      • Adi said, on octombrie 15, 2016 at 7:28 pm

        Are vreo 40 de ani daca nu si mai bine.

        Apreciază

      • el said, on octombrie 15, 2016 at 7:54 pm

        Adi

        popa scolit dupa „revolutia” orange la facKAKAluatea de teHUOlogie ecumenista !

        Apreciază

      • Mirela said, on octombrie 16, 2016 at 12:23 am

        „popă şcolit după revoluţie”______S-ar putea ca situaţia să fie la fel de tristă şi în privinţa multor popi şcoliţi înainte de revoluţie. Spun asta din trei motive:
        1. Câţi preoţi bătrâni vedeţi că se opun ecumenismului/sinodului tâlhăresc? Şi aceştia sunt daţi afară din servicii, riscă pierderea pensiei sau ce?
        2. Vă mai spuneam cândva că unul dintre preoţii cu care am mers în Israel (oarecum evlavios) a sărit în sus foarte indignat/uimit când m-a auzit spunând despre catolici că sunt eretici. Nu era tânăr, ci de vreo 60 de ani.
        3. M-am uitat cândva pe cuprinsul tuturor revistelor „Biserica Ortodoxă Română” (apare de prin 1890 şi e revista teologică a Patriarhiei) şi m-a şocat constatarea că încă de prin anii 50 se promovează ecumenismul în BOR.
        Deci, acceptarea catolicilor ca biserică nu e o noutate postrevoluţionară, ci o idee vehiculată de multă vreme în teologia românească.
        Repet, şi eu am reţinut din facultate ideea că protestanţii şi toţi cei derivaţi din ei sunt eretici (deşi nu se folosea acest termen, ca şi cum eretici ar fi fost numai cei din primele secole creştine), însă referitor la catolici se inducea ideea că ar avea har, însă mai puţin decât la noi. Dar să fie eretici, nicidecum!
        Pomul ereziei a fost sădit demult, acum se văd roadele!

        Apreciază

      • Cristian said, on octombrie 16, 2016 at 10:26 pm

        @Mirela

        1. „Câţi preoţi bătrâni vedeţi că se opun ecumenismului/sinodului tâlhăresc?” – dar cati asa zisi „mari duhovnici” cunoastem care au cerut intreruperea pomenirii ereticului Teoctist dupa Balamand, Chambesy si 1999 Piata Unirii?

        2. „Deci, acceptarea catolicilor ca biserică nu e o noutate postrevoluţionară, ci o idee vehiculată de multă vreme în teologia românească.” – FOARTE ADEVARAT!!! (partial chiar si relativ la protestanti) – a se vedea slujbele ecumeniste din inchisorile antonesciene sau comuniste, Steinhardt si al lui Jurnal al (ne)fericirii, si exemplele abunda – pr. Cleopa, Calciu, Papacioc anii90, etc etc etc

        3. „referitor la catolici se inducea ideea că ar avea har, însă mai puţin decât la noi.” – a se vedea erezia pr. Staniloae a comuniunii ne-depline cu Biserica a catolicilor sau protestantilor :

        „…cei ce au o credinţă ştirbită în Hristos cel adevărat şi practică o împărtăşire redusă de El prin sacramente împuţinate, sau golite de deplina prezenţă a lui Hristos, întrucât au slăbit trăirea unitară în misterul Bisericii, mister maxim în condiţiile vieţii pământeşti, nu se află cu totul în afară de acest mister.”
        „„O anumită biserică subzistă şi azi în afară de creştinism, întrucât există încă anumite legături ontologice ale forţelor umane între ele şi cu Logosul dumnezeiesc. Cu atât mai mult există această biserică în celelalte formaţiuni creştine, dată fiind legătura lor prin credinţă cu Hristos, Logosul întrupat, şi dat fiind că au în parte o credinţă comună în Hristos cu Biserica ortodoxă, Biserica deplină.” (pr. Staniloae – Dogmatica)

        Apreciază

      • alex said, on octombrie 17, 2016 at 4:47 pm

        @Cristian este trist si adevarat ce ai scris tu acolo, ne-au sapat cat au putut. Cu o mica adaugire si sper sa nu fie cu suparare, din cate am inteles parintele Arsenie Papacioc s-ar fi pocait de ce a zis, si a scris-o in cartea Singur Ortodoxia. Eu nu am apucat sa o citesc, dar cei care au citit-o asa au spus.

        Apreciază

      • Cristian said, on octombrie 17, 2016 at 7:50 pm

        @alex

        Asa este in ceea ce-l priveste pe pr. Papacioc, de aceea am si scris „pr. Papacioc anii’90” – caci in acei ani a publicat „Ne vorbeste pr. Arsenie”. Din pacate insa cred ca publicarea in 2004 a „Singur Ortodoxia” trebuia completata cu serioase atentionari asupra ratacirilor din cartile din anii’90, ceea ce din pacate nu s-a facut. Mai mult, in 2010 „Ne vorbeste pr. Arsenie” s-a reeditat cu aceleasi rataciri in ea (cu binecuvantarea IPS Teofan bineinteles).

        In rest, nu pot decat sa ma bucur ca, cel putin sub aceste aspecte, suntem in acelasi duh.

        Apreciază

  3. cosminmatiu said, on octombrie 15, 2016 at 10:00 am

    Celor care spun ca in urma sinodului din Creta lucreaza tainele prin iconomie:
    Iconomia inseamna ca mirenii si preotii asemenea in gand cu ei forteaza pe Dumnezeu sa le dea lor taine valide pentru ca ei nu sunt capabili sa respecte canoanele si cuvantul lui Dumnezeu. Daca voi aveti obraznicia sa fortati pe Dumnezeu va priveste pentru ca voi o sa dati seama pentru asta. Va recomand sa cumperati sinaxarul si sa cititi in fiecare zi viata sfintilor din acea zi si sa imi arati si mie unde au avut mucenicii atitudinea asta de blegi pe care o aveti voi

    Apreciat de 1 persoană

  4. valentinortodoxblog said, on octombrie 15, 2016 at 10:12 am

    Îmi cer scuze, azi rămâne la sala agir ora 12 conferința? Multumesc frumos

    Apreciază

  5. Pąʍvo said, on octombrie 15, 2016 at 10:50 am

    Sa-l citeasca. Oricum n-am sa-l aud.
    Mai bine ortodox intr-un paraclis sarac din pustie, decat compromis intr-o biserica frumos construita si impodobita la infatisare, in care duhul ecumenist este propovaduit la unison.

    Apreciază

  6. sorin said, on octombrie 15, 2016 at 10:59 am

    aghiazma luata de cineva acum o luna de la Petru Voda s-a stricat. Acelasi lucru s-a intamplat si la alte doua biserici de mir diferite unde tot s- a stricat. Luati cat mai multi aghiazma si tineti o vreo 40 zile sa vedeti daca se strica.. Este foarte importanta.

    Apreciat de 2 persoane

    • Maria said, on octombrie 15, 2016 at 1:42 pm

      Eu am aghiazma mare luată in ianuarie de la catedrala mitropolitană din Sibiu si a inceput sa se inverzească. Am păstrat.o in sticla de plastic cu eticheta, asa cum a fost luata de la biserica. Nu am mai pățit asa cu aghiazma mare…

      Apreciat de 1 persoană

      • sorin said, on octombrie 15, 2016 at 2:44 pm

        deci aghiazma luata de dupa sinodul din vara. Inverzirea u iseamna stricat. Doar daca miroase urat atunci e stricata.

        Apreciază

      • el said, on octombrie 15, 2016 at 3:01 pm

        Maria

        DOVEZI pentru ispititorii si OBRAZNICII care cer „semene si minuni” de la Dunmezeu cand ei de fapt NU VOR SA ASCULTE de Dogma/Cuvantul Lui Dumnezeu care e mai presus de minune.

        le vor nega/”reinterpreta” „diortorisitorii” IADULUI, CAZATURILE si INSELATII ca teodot …. si vor continua cu SPORITA indrajire sa se furejeze cu SPURCACIUNI din „sfinteniile „ERETCILOR de care s-au lipit ei insisi fiind ERETICI !

        … te vor acuza ca din cauza „pacatelor” tale s-a petrecut STRICAREA apei lor „sfintita” DOAR de vantul buzelor lor TRADATOARE de Hristos si LEPADATE de Ortodoxie.

        Apreciază

      • valentin dorneanu said, on octombrie 15, 2016 at 3:19 pm

        eu nu am văzut niciodată aghiazămă stricată. doar anafura, sau nafura.

        Apreciază

      • octoviv said, on octombrie 15, 2016 at 3:37 pm

        sorin

        Maria a spus: „am aghiazmă mare luată în ianuarie de la catedrala mitropolitană din Sibiu si a inceput sa se inverzească.”, deci înainte de sinodul din vară: ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai, iunie… !!!

        Apreciază

      • alex said, on octombrie 15, 2016 at 3:55 pm

        Si la mine s-a inverzit aghiasma luata din 2014 una o am de la o biserica din Bucuresti si una de la o biserica de pe langa Buzau.

        Apreciază

      • Parasca Neolia said, on octombrie 15, 2016 at 10:54 pm

        Eu am aghiazma mare, de acum doi ani, de la Mrea. Bistrita -Neamt si e buna neschimbata . Am patit si eu cu aghiasma mica facuta acasa de un Preot … s-a imputit… Doamne fereste .

        Apreciază

      • Prahovean said, on octombrie 15, 2016 at 11:23 pm

        Eu am luat aghiasmă mică de la biserica din parohie, sfințită cu câteva zile înainte. O am de mai mult de 40 de zile și nu s-a stricat.

        Apreciază

    • Mirela Dumitriu said, on octombrie 15, 2016 at 2:53 pm

      Apreciază

      • Iones said, on octombrie 15, 2016 at 3:59 pm

        Asta care vorbeste si filmeaza este Oleg Brega, prieten cu Remus Cernea

        Apreciază

    • el said, on octombrie 15, 2016 at 3:03 pm

      sorin

      duce-tii si agaricului INSELAT si vajnicului „marturisitor” de circoteca teodot…. ca el urla dupa asemenea „semne si minuni”… si veti vedea ca … TOT DEGEABA ! 🙂 …. tot acolo merge la furajare ca porcul la troaca sa cu SCURSORI !

      Apreciază

      • alex said, on octombrie 15, 2016 at 7:07 pm

        O sa razi de mine frate el, dar la Bucuresti dupa conferinta, bine mai era prezentare de carte, dar nu am mai putut sta, nu asta era principalul, ci ca cineva se ruga de cel care prezenta conferinta sa il lase si pe monahul Teodot sa tina o conferinta ca este si el marturisitor. Nu am nimic cu monahul Teodot, desi parintele Sava a spus ca mai este har la cei ecumenisti, pana ii condamna un sinod (desi eu nu mai cred ca este), a spus clar sa NU MAI MERGEM UNDE FAC EI SLUJBE, si a auzit-o si monahul Teodot era pe acelas rand cu mine si avea o privire cam trista parerea mea, sau s-o fi suparat ca nu ii da dreptate si lui . Acum nu mai are nici o scuza sa indemne lumea sa mearga in bisericile ecumenistilor sau unde este pomenit vreun ecumenist-eretic.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on octombrie 15, 2016 at 7:48 pm

        alex

        „Acum nu mai are nici o scuza sa indemne lumea sa mearga in bisericile ecumenistilor sau unde este pomenit vreun ecumenist-eretic.”___ CORECT ! se vor duce la besericile APOSTATILOR cu „justificare” de la „marturisitorii” athoniti .
        daca NU STIU ar fi mai bine sa TACA si sa MARTURISEASCA DOAR ceea ce STIU ca e DREPT : NEPOMENIREA ERETCILOR si mai departe sa faca lumea cum crede de cuviinta fiecare dupa constiinta sa.

        dar asa ei AU JUSTIFICAT pe ERETICI in continuare impingand RUPEREA de EREZIE la o data nedetereminata ( posibil NICIODATA), iar daca GLOATA „luminata” de „marturisirea” lor MAINE CRAPA in comuninue cu EREZIA merge in IAD cu ereticii si „justificarea” lor cu asteparea „Sinodului” nu le va folosi la nimic. Te-ai impartasit cu ERETICIi si APOSTATII si STIAI ca SUNT ERETICI? DA! Atunci PARTEA lor vei primi !

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 15, 2016 at 7:59 pm

        el

        alex a scris asa:

        parintele Sava a spus ca mai este har la cei ecumenisti, pana ii condamna un sinod (desi eu nu mai cred ca este), a spus clar sa NU MAI MERGEM UNDE FAC EI SLUJBE

        Apreciază

      • el said, on octombrie 15, 2016 at 8:34 pm

        saccsiv

        …am priceput .

        dar NU A SPUS sa NU mergem la popii care desi neprimind ecumenismul POMENESC ERETICI si deci prin pomenire sunt in DEPLINA COMUNIUNE ( ei su turma venia la ei) cu ereticii… ceea ce e GRAV !

        mai bine TACEA pe tema asta, sa NU fi zis NIMIC si sa lase la altitudinea constintei fiecaruia, dar el a zis „meregti al Biserica ( adica la POMENITORII de ERETICI) pana se face Sinod „!…

        si DACA NU se face „sinod”? si pentru CINE sa se faca „sinod” penru aia care si asa li se pare ca ERETCII r mai avea har ?

        pentru Sf Maxim Marturisitorul si cei cu aceeasi CONSTIINTA ca a lui Biserica a PRIMIT PUETRE sa LUPTE IMPOTRIVA EREZIEI si .. s-a facut Sinod, ca el NU a zis : meregti la pomenitorii de ERETICI cum zice Par Sav &co.

        frate POVESTI de ADORMIT constiintele care INCA mai misca/mustra… CURAND VOR tace toti si vor suna clopotele RAZBOULUI care va SECEREA in EREZIA LOR pe RATACITII furajati de ERETICi !

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on octombrie 15, 2016 at 9:15 pm

        el

        Trebuie sa asculte conferintele ce deja au fost postate.

        Apreciază

      • alex said, on octombrie 15, 2016 at 9:32 pm

        Nu va mai certati din cauza a ceea ce am scris eu mai sus, destul ne vrajmasesc dusmanii ortodoxiei cu tartoru de papa in cap, nu pot tine minte tot ce au spus la conferinta, am scris si eu ce mi-am amintit. Si m-am axat mai mult pe monahul Teodot. Iertare inca o data ca din cauza mea s-au iscat certuri.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 15, 2016 at 9:42 pm

        alex

        Dar nu ne certam.

        Apreciază

      • Ioana said, on octombrie 16, 2016 at 12:35 am

        el parintele Sava & co. o scalda in necunostinta (? oare) de cauza. La celelalte conferinte a zis sa ca INCA putem merge la slujbe unde nu sunt pomeniti, dar acum au spus ca nu mai putem merge unde sunt pomeniti ierarhii pentru ca ne spurcam de erezie. Dar cica Sfintele Taine ar mai putea lucra la ei, pentru ca nu s-a facut un sinod sa ii condamne. Schizofrenia e mare: in primul rand declara dupa cum bate vantul, in celelalte orase zice ca putem merge la preoti ce pomenesc eretici, dar acum spune ca nu putem merge, IN FUNCTIIE DE PRESIUNILE SALII.

        Au mai spus ca cei care merg la preoti ce pomenesc cretanii si complicii cretanilor daca mor, mor eretici, Dar cica ei se impartasesc de Sfintele Taine ca nu i-a dat sinodul anatema. Mai oameni buni voi sunteti sanatosi? cum mori eretic da ai Sfintele taine … ori… ori… SCHIZOFRENIA E MARE… MAAARE

        in schimbbb! arunca bomba ca ei sunt eretici domle da mai au Sfinte Taine. Pai ori sunt eretici, ori au Sfinte Taine, n-am inteles?! Erezia are unire cu Hristos? ei nu se aud ce debiteaza… No comment.

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on octombrie 16, 2016 at 6:16 am

        Ioana

        Nu inteleg unde-i condradictia din fraza ta:

        La celelalte conferinte a zis sa ca INCA putem merge la slujbe unde nu sunt pomeniti, dar acum au spus ca nu mai putem merge unde sunt pomeniti ierarhii pentru ca ne spurcam de erezie.

        Adica:

        mergem unde nu sunt pomeniti

        nu e tot aia cu asta?

        nu mergem unde sunt pomeniti

        Tu ai fost la conferinte?

        Apreciază

      • Ioana said, on octombrie 16, 2016 at 1:04 am

        in particular, in engleza au mai spus ca daca nu va fi un sinod sa condamne sinodul din Creta inseamna ca sunt vremurile apocaliptice si ca este posibil sa nu mai fie vreun sinod… dar deja aruncasera bomba cu Sfintele Taine, au mai aruncat si ei o inselare, nu e un duh curat pana la urma, confunda GRAV LUCRURILE…stai ca au har dar sunt eretici. de rasul curcilor

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 16, 2016 at 6:39 am

        Ioana

        Trebuie sa intelegi ca, multimita bunului Dumnezeu, blogul asta este unic in spatiul de limba romana si poate printre extrem de putinele de pe Pamant. Aici, prin articole si comentarii se lamuresc mult mai lesne si mai ales mult mai rapid lucrurile. Iar blogul avand o foarte mare influenta, direct sau indirect, ideile de aici se propaga si in randul altora. Multi nici nu stiu ca de aici au plecat respectivele idei.

        Conferintele au fost utile. Pana la un nivel incepatorii au aflat niste chestii, dincolo de acel nivel si monahii au aflat niste chestii. Sa avem rabdare, caci in destul de scurt timp toti cei real anti ecumenism se vor lamuri. Deocamdata important e ca acesti monahi au vorbit impotriva ecumenismului, nu au vorbit impotriva celor ce au intrerupt pomenirea si i-au bagat in spaime pe ecumenisti.

        Compara te rog marturisirea acestor monahi cu cea a celor de la Petru Voda:

        Considerăm că cei ce au oprit pomenirea ierarhului locului ar fi trebuit să ia în considerare:
        – nulitatea de facto a documentelor din Creta, întrucît nu e întrunită unanimitatea;
        – urmările akefalismului;
        – situaţia analoagă schimbării calendarului în 1924 şi crearea stilismului;
        – decizia Sinodului B.O.R. în plen, decizia pleromei ortodoxe româneşti şi decizia pleromei ortodoxe a toată lumea cu privire la raportarea faţă de aceste documente;
        – atitudinea duhovnicilor ortodocşi cu viaţă sfîntă din sec. XX-XXI faţă de situaţii similare (Paisie Olaru, Cleopa Ilie, Justin Pârvu, Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Adrian Făgeţean, Sofian Boghiu, Justin Popovici, Seraphim Rose; cugetul lor a fost unilateral că pomenirea ierarhului nu se poate opri decât exclusiv în situaţia în care acesta s-ar fi împărtăşit din acelaşi Potir cu ereticii);
        – situaţia reală dintre teologie şi politică în ziua şi lumea de azi şi analogia cu elaborarea şi urmările declaraţiilor ce trebuiau semnate de mărturisitorii din temniţele şi lagărele comuniste: chiar şi cei ce au semnat lucruri care nu le reprezentau crezul intim, sunt consideraţi de Biserică mărturisitori, pentru că în condiţiile date au făcut tot ce se putea pentru mîntuirea comunităţii, nu numai a lor personală;
        – faptul că de cele mai multe ori o formă de protest duce la protestantism, şi că adesea unii care voiau să combată o ispită de-a stînga fără ajutorul Harului au căzut într-una de-a dreapta;
        – faptul că prin separarea de Biserică îşi refuză loruşi dreptul la Taine;
        – faptul că prin votul de blam aruncat nu doar ierarhului locului, ci întregii ierarhii ortodoxe, şi prin aceasta, întregii Biserici Ortodoxe, se unesc în atitudine şi efect cu ateii şi păgînii;
        – faptul că nu cunosc detaliile participării sinodalilor români în Creta, nici istoria Bisericii şi sfintele canoane, prin care ar fi înţeles că apărarea dreptei credinţe are o mulţime de forme, în funcţie de context şi posibilităţi, şi că schisma nu este nicidecum o formă de apologetică ortodoxă;
        – faptul că deşi erezia e abaterea de la dogmă, iar schisma este o raportare greşită la iconomia eclesiastică, raportarea ambelor e greşită una faţă de alta şi a fiecăreia faţă de Ortodoxie, nici una din ele nefiind mîntuitoare, ci amîndouă pricinuitoare de pedeapsa veşnică.
        Notă: Atît în mănăstirea noastră, cât şi în toate parohiile şi mănăstirile unde se pomenesc ierarhii B.O.R. toate Sfintele Taine sunt valide. Aghiasma – cel mai simplu test – este valabilă.

        http://manastirea.petru-voda.ro/2016/10/12/ginduri-despre-adunarea-din-creta-si-urmarile-sale/

        Apreciază

      • Ioana said, on octombrie 16, 2016 at 1:15 am

        saccsiv, au spus si ca nu mai putem rabda sa pomenim eretici ca prea am tolerat situatia din 1903, o suta si ceva de ani de ecumenism, dar nu sunt consecventi (in celelalte orase au indemnat oamenii sa se duca la eretici) si nu au suficienta dragoste fata de Mireasa lui Hristos, Biserica. Daca aveau cuvant de sus nu s-ar fi incurcat ca debilii in asemenea afirmatii anapoda… dupa ce vei asculta toate conferintele vei vedea ca bate rau vantul pe la „marturisitorii” astia…. asa ca degeaba au incercat ei sa o dreaga. majoritatea celor care au fost la Bucuresti in sala erau ferm contra mersului la preot ce pomeneste ierarh eretic, asa ca nu au facut nici o branza. Au aruncat deja fitilul in celelalte orase unde in sala erau multi nedumeriti… si acum si cei ce asculta pe internet conferintele ce sa mai creada? in fine e si vina noastra. Asa slabanogi ca noi in ale credintei, asa „marturisitori”.

        Apreciază

      • Ioana said, on octombrie 16, 2016 at 9:25 am

        Saccsiv,

        Imi cer iertare pentru textul pe care l-am scris. Blogul intr-adevar este unic in spatiul de limba romana. Nu este nici o contradictie in textul meu pentru ca ma exprim eu aiurea, adaug sau manac cyvinte si nu este deloc bine, Mai trimisesem un comentariu in care corectasem: „INCA putem merge la slujbe unde sunt pomeniti”. Si credeam ca fiin\d al doilea acela va aparea. Dar foarte bine ai facut. Eu sunt de rasul curcilor. Conferintele poate au fost bune. Poate in celelalte orase traducatorul a fost de vina, caci la Bucuresti a tradus altcineva… Monahii cred ca sunt sinceri si incearca sa marturiseasca. Doar ca mi se pare ca pot aparea confuzii, pentru ca nu este teologic sa afirmi ca au si Sfintele Taine, adica Impartasania, Unirea cu Hristos este valida, desi ierarhii sunt eretici…

        Din tot sufletul imi doresc ca marturisirea lor sa fie de folos iar parintele Sava si ceilalti parinti sa se mantuiasca si sa marturiseasca pana la sfarsit….

        Multumesc foarte mult si recunosc ca am gresit eu foarte mult prin felul in care ma exprim, Am spus ca sunt marturisitori monahii athoniti intre ghilimele pentru ca au strecurat nedumeriri la celelalte conferinte si pentru ca Sfintele Taine prin care ne unim cu Hristos nu au cum sa lucreze la niste eretici, dupa cum explica ei.

        Doresc din tot sufletul ca toti cei care au gand curat de marturisire sa isi indrepte greselile si sa nu mai aiba greseli de dogma cat de mici, pentru ca sunt portite spre tolerarea ecumenismului.

        Iarta-ma si imi cer iertare si de la cititori, eu sunt cea nevolnica, mandra, nepriceputa si celelalte.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • octoviv said, on octombrie 16, 2016 at 11:51 am

        Nu știu dacă îmi va fi sau nu publicat acest comentariu, însă îl scriu și fie voia Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nu voia mea.

        https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/15/maine-ne-vom-lepada-in-masa/comment-page-1/#comment-328809
        […]
        saccsiv said, on octombrie 15, 2016 at 7:59 pm
        el

        alex a scris asa:

        parintele Sava a spus ca mai este har la cei ecumenisti, pana ii condamna un sinod (desi eu nu mai cred ca este), a spus clar sa NU MAI MERGEM UNDE FAC EI SLUJBE
        […]

        har = Harul Sfântului Duh; Sfântul Duh = Împăratul Ceresc, Duhul Adevărului

        „parintele Sava a spus ca mai este har la cei ecumenisti” = monahul Sava a spus că ecumeniștii sunt în Duhul Adevărului – SĂ NU FIE!!!

        „a spus clar sa NU MAI MERGEM UNDE FAC EI SLUJBE” = de ce să NU MAI MERGEM UNDE FAC EI SLUJBE dacă au har???

        Ce zice Canonul 15 de la Sinodul I-II Constantinopol, că te îngrădești de ereziarh dacă ereziarhul a învățat erezia (hula împrotiva Sfântului Duh; deci a pierdut Harul Sfântului Duh) în public și atunci nu faci schizmă, însă dacă te îngrădești de episcopul care nu a învățat erezia în public (care are Harul Sfântului Duh) atunci faci schizmă.

        Deci, dacă monahul Sava crede în, și mărturisește cele afirmate mai sus, monahul Sava îndeamnă norodul SĂ NU MAI MEARGĂ UNDE FAC ECUMENIȘTII (cu ‘har’) SLUJBE, monahul Sava îndeamnă norodul la schizmă, conform canonului 15 de la Sinodul I-II Constantinopol.

        Înainte de a da preotul ortodox Binecuvântarea Mare pentru începerea Sfintei Liturghii, de ce rostește de trei ori rugăciunea de invocare a Sfântului Duh, Împărate Ceresc (Împărate Ceresc, Duhul Adevărului […]), cu mâinile ridicate, doar pentru că scrie în tipic?

        Oare nu sunt legate toate Sfintele Taine și Sfintele Ierurgii de Sfânta Liturghie? Oare nu sunt legate toate Sfintele Taine și Sfintele Ierurgii de viața Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu?
        _________________________________________________________________________________________

        Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

        „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
        Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

        Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare cu Sfântă Crucea Ta, iartă-ne, apără-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, ajută-ne, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfântă Biserica Ta, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

        Apreciază

      • Ioana said, on octombrie 16, 2016 at 3:54 pm

        saccsiv

        erata:

        Comentariul tău e în așteptare.

        el parintele Sava & co. o scalda in necunostinta (? oare) de cauza. La celelalte conferinte a zis sa ca INCA putem merge la slujbe unde sunt pomeniti, dar acum au spus ca nu mai putem merge unde sunt pomeniti ierarhii pentru ca ne spurcam de erezie. Dar cica Sfintele Taine ar mai putea lucra la ei, pentru ca nu s-a facut un sinod sa ii condamne. Schizofrenia e mare: in primul rand declara dupa cum bate vantul, in celelalte orase zice ca putem merge la preoti ce pomenesc eretici, dar acum spune ca nu putem merge, IN FUNCTIIE DE PRESIUNILE SALII.

        Au mai spus ca cei care merg la preoti ce pomenesc cretanii si complicii cretanilor daca mor, mor eretici, Dar cica ei se impartasesc de Sfintele Taine ca nu i-a dat sinodul anatema. Mai oameni buni voi sunteti sanatosi? cum mori eretic da ai Sfintele Taine … ori… ori… SCHIZOFRENIA E MARE… MAAARE

        in schimbbb! arunca bomba ca ei sunt eretici domle da mai au Sfinte Taine. Pai ori sunt eretici, ori au Sfinte Taine, n-am inteles?! Erezia are unire cu Hristos? ei nu se aud ce debiteaza… No comment.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioana said, on octombrie 16, 2016 at 4:23 pm

        saccsiv,

        conferintele au fost utile, dar noi aici cei care comentam avem datoria de a lamuri ce e bine si ce nu e bine cu aceste conferinte. La Hristos nu merge cu 99 la suta… si sunt multe greseli si in marturisirea lor, te vei convinge.

        Foarte bine ca le distribui, multumim. Dar avem datoria sa sesizam ce nu e bine.

        Blogul are o mare influenta, si tocmai prin acest filtru al comentariilor oamenii pot prelua ideile bune si curate. Este bine ca se incearca sa se faca marturisiri publice, dar acestea pot fi periculoase, mai ales cand se strecoara greseli de dogma. Ne putem otravi chiar noi care ne mandrim si spunem ca suntem luptatori anti-ecumenist. Situatia e tulbure si in randul anti-ecumenistilor. Noi putem cadea in erezii. unele cu tenta ecumenista si sa facem pogoraminte fara sa stim.

        Cat de adevarate sunt cuvintele Mantuitorului, si cat de dureros este sa-i stim pe fratii nostri rataciti…

        „Dar Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleşilor Săi care strigă către El ziua şi noaptea şi pentru care El rabdă îndelung? Zic vouă că le va face dreptate în curând. Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ?” (Luca 18, 7-8)

        „Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ?”

        Apreciază

  7. cosminmatiu said, on octombrie 15, 2016 at 11:12 am

    Mucenicul pentru neascultare nu putea sta la Sfanta Liturghie dar azi preotii pomenesc ierarhii eretici ce au semnat la sinodul din Creta:

    „Tot în aceasta zi, nevointa oarecarui monah si mucenic – povestire folositoare.

    Oarecare monah se afla la schit si era supus la un parinte de câtiva ani. Acesta din zavistia vrajmasului diavol, cazând de sub ascultarea batrânului, s-a dus de la acel batrân fara nici o pricina calcându-si legamântul; pentru ca era legat cu legatura ascultarii, ca sa nu se lepede de ascultare. Deci pogorându-se la Alexandria, s-a prins ca un crestin de conducatorul de acolo, si dezbracându-l de chipul monahicesc, îl silea sa aduca jertfa la idoli; si el nevrând nicidecum sa se supuna, întâi a fost batut fara de mila cu vine de bou, apoi s-a poruncit sa i se taie capul, aruncându-i trupul câinilor afara din cetate. Iar oarecare crestini iubitori de Hristos l-au luat noaptea si înfasurându-l cu miruri si cu giulgiu, l-au pus într-un sicriu si l-au asezat ca pe un mucenic în altarul bisericii. Deci facându-se sfânta liturghie si strigând sfintitul cleric: „Câti sunteti chemati iesiti; cei chemati iesiti”, au vazut toti ca sicriul iesea singur neapucat de mâna de om si sta în tinda bisericii, pâna la apolisul sfintei Liturghii; apoi iarasi intra înauntru singur si sta în locul unde fusese asezat sa stea.

    Deci facându-se de multe ori un lucru ca acesta, se minunau toti cei ce vedeau; despre care aflând si oarecare din parintii cei mari purtatori de Dumnezeu ce vietuiau atunci, s-a rugat lui Dumnezeu pentru aceasta si degrab a primit dezlegare; caci venind îngerul îi zise: „Ce te miri de aceasta? Au n-au luat Apostolii lui Hristos, precum stii, puterea de a lega si a dezlega si de la dânsii iarasi pe rând ucenicii lor? Deci acest frate ce si-a varsat sângele pentru Hristos si nu îsi îngaduie ca sa stea la jertfelnic când se aduce sfânta jertfa, ci se scoate pâna la tinda bisericii, pentru ca a cazut din ascultarea cutarui sihastru ce a sihastrit cu el, ucenic fiindu-i, fiind legat de dânsul cu dreptate, el s-a înstrainat de acolo legat. Si ca un mucenic a luat cununa; iar ca un legat nu se iarta a sta înauntru când se face sfânta Liturghie, pâna nu-l va dezlega cel ce l-a legat”. Acestea auzind acel dumnezeiesc batrân, luându-si toiagul, s-a dus la acel sihastru si, povestindu-i toata istoria, s-a pogorât cu el la Alexandria. Si mergând la biserica unde se aflau moastele mucenicului, deschizând sicriul putintel, i-au dat amândoi iertare si, sarutându-l, au stat la sfânta Liturghie si a ramas mucenicul neclintit în altar, de atunci pâna astazi.” (SInaxar 15 octombrie)

    Apreciat de 1 persoană

    • maxim said, on octombrie 15, 2016 at 1:45 pm

      Nu peste multa vreme, si Sfintii cu Moaste din tara noastra vor pleca din raclele lor… Intr-o dimineata, cand vor deschide bisericile lor apostate, vor gasi capacul ridicat la Sfanta Parascheva, la Sfanta Filoteia si pe ele nu le vor mai gasi in racle. Sfintii Parinti ne-au incunostiintat ca in apogeul vremurilor apostate ale finalului de lume, si icoanele Stapanei Nascatoare de Dumnezeu vor pleca din Manastirile Athosului. Atunci, spun Sfintii Ortodoxiei, vor incepe toate clopotele de pe Munte ca sa bata, iar bisericile de acolo se vor pleca (inclina) fizic pentru a se inchina Nascatoarei de Dumnezeu si pentru a o petrece… Trezirea crestini romani, trezirea ortodocsi din intreaga lume!

      Apreciat de 1 persoană

  8. Templier said, on octombrie 15, 2016 at 11:52 am

    Stii bine ca asa va fi,saccsiv.Pentru ca este scris:
    Mai intai va veni lepadarea de credinta …
    Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 2:

    3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
    https://saccsiv.wordpress.com/2013/08/04/mai-intai-va-veni-lepadarea-de-credinta/

    Apreciază

  9. pr Ciprian Staicu said, on octombrie 15, 2016 at 12:29 pm

    Doamne ajută!
    Aseară, la conferința de la Brașov a părinților athoniți, a fost minunat. Un ieromonah local a încercat să tulbure în mod agresiv și fanatic începutul conferinței, dar gheronda Sava i-a răspuns cu multă dragoste, fapt pe care acela nu l-a îndurat și … dus a fost (îi dorim să fie cu Dumnezeu mereu, în Adevăr). A mai fost și un nene la vreo 150 kg care a proferat amenințări pe hol, s-a luat tare și de mine, chiar mi-a făcut poze mie, un biet trecător. Îl cheamă Vasile (nu știu dacă … cel Mare sau nu…) Doamne dă-i sănătate și mântuire în Adevăr !
    Conferința a decurs bine, întrebările au fost foarte interesante. Nu s-a văzut nici un duh de schismă, de negare a autorității arhierești, de minciună sau calomnie, ci a fost o cuvântare în duhul Sfinților Părinți. Că mulți ”teologi” ecumeniști au studiat prin Apus, având ca profesori pe eterodocși, este de fapt o premisă de la care reiese și o concluzie normală: nu prea știu ce înseamnă duhul Sfinților Părinți. De aceea nu pot pricepe Adevărul.
    Constituția României – legea supremă în stat – garantează dreptul la liberă expresie și dreptul la liberă circulație. Așadar ”teologia bâtei” folosită de ecumeniști nu impresionează pe cei care au Duhul lui Hristos în ei și mărturisesc cu smerenie, dar cu fermitate, Adevărul scripturistic și patristic. Nici un Regulament al vreunei instituții – deci nici Regulamentul de organizare și funcționare al BOR nu se poate opune Constituției României, așadar fiecare are dreptul la părere și are, desigur, conform bunului simț, de altfel specific românesc, obligația să asculte părerea celuilalt. Din păcate, ecumeniștii nu vor să ne spună argumentele lor, le ascund în mănușa cu care țin strâns bâta. Pierderea lor, ce să faci!
    Și acum îngăduiți-mi să vă spun veștile bune:
    1. Părinții athoniți au pregătit și este gata de publicare un text plin de durere și de smerenie, dar și de mărturisire autentică, către Sf. Chinotită, în care spun că au așteptat destul ca aceasta să ia o atitudine referitoare la Sinodul din Creta. Răbdarea are limite, că nu putem să Îl batjocorim pe Dumnezeu prin nepăsare. Deci Athosul este pe poziții. Să nădăjduim că vocea lui va fi unitară și toți părinții vor fi de partea Ortodoxiei, nu a ”vrăjmașilor Fiului Fecioarei”, dintre care cei mai răi sunt ecumeniștii sincretiști.
    2. În luna ianuarie 2017 grecii pregătesc o sinaxă panortodoxă, la care vor participa episcopi, clerici, monahi și mireni din toată lumea, pentru a fi anatematizate hotărârile eretice și sincretiste ale Sinodului ecumenist din Creta. Acolo va fi glasul Bisericii, în Duhul Sfânt. Să ne ajute Dumnezeu să mergem! Avem toată binecuvântarea Sfinților Mucenici și a Sfinților Mărturisitori ai Bisericii celei Una, care este Sfânta Ortodoxie.
    Mesajul părintelui Sava Lavriotul este clar: lupta trebuie dusă din interiorul Bisericii, nu vom ieși din ea, ne rugăm pentru ierarhii noștri să ia atitudine mărturisitoare împotriva ecumenismului, iar semnatarii din Creta să se dezică – simplu – de semnătura pusă pe documentele sincretiste și eretice de acolo. Suntem pregătiți de orice prigoană, nu pentru tăria noastră, căci suntem neputincioși, ci pentru Puterea care vine de la Tatăl, prin Fiul, în Duhul Sfânt. Amin.
    Așa să ne ajute Dumnezeu !
    Pr. Ciprian-Ioan Staicu (umil traducător aflat în trecere pe la Brașov aseară)

    Apreciat de 5 persoane

    • mircea.v said, on octombrie 15, 2016 at 3:50 pm

      Pr Ciprian Staicu,

      se mai poate merge/are sens sa mai mergi la bisericile unde preotii tac?
      Ce s-a spus la conferinta de la Brasov pe tema asta?

      Multumesc, si Doamne ajuta!

      Apreciază

      • el said, on octombrie 15, 2016 at 7:50 pm

        mircea.v

        are sens sa mai mergi la bisericile preotilor care INCA POMENESC ERETICII stiind ca aceia sunt ERETICI?

        restul e GARGARA si apa de ploaie pentru adormit constiintele BOLNAVE de CADERE !

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on octombrie 15, 2016 at 9:20 pm

        Si inger din cer daca vesteste alta evanghelie sa fie anatema. Canoanele ce zic? Poate sa zica oricine altceva, nu mai trebuie mers in acele biserici unde sunt pomeniti ierarhi ecumenisti.

        Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on octombrie 15, 2016 at 9:57 pm

        el si cosmin,

        eram curios ce s-a discutat la Brasov, si daca s-a pus pr asta, si care a fost concluzia.
        Parerea mea o stiti.

        Apreciază

      • pr Ciprian Staicu said, on octombrie 15, 2016 at 10:25 pm

        Cautati si veti afla. Asa ne indeamna Hristos. Numai sa cautati in Ortodoxie, nu in afara ei.
        Pr Ciprian

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on octombrie 16, 2016 at 11:49 am

        Parinte Ciprian Ioan

        noi AM GASIT Adevarul si NU la ereticii ecumenisti pe care ii pomenesc unii sau poate chiar si dv ( NU STIU sa fi auzit ca NU mai pomeniti vreun episcop eretic ecumenist, daca gresesc imi cer iertare).Si avand si urmand ADEVARUL Sf Parinti ne aflam IN Biserica si suntem BISERICA.

        Sfintii S-AU DELIMITAT DINTRU INCEPUT de ORICE EREZIE si NU au astepat Sinade miraculoase din cer sa „indrepteze” greseala , ci EI INSISI au LUPTAT IMPOTRIVA ei si de aia a primit Biserica HAR.

        la dv lucurile sunt amestecate, CUM sunt „valabile” „slujbele”/”tainele” ERETICILOR ecumenisti si ale celor aflati in COMUNIUNE DEPLINA prin pomenire cu ei daca ei PRIN EREZIE SINGURI se situeaza IN AFARA Bisericii?

        si UNDE este Biserica in opinia dv? la popii „canonici” INDIFERENT cu cine se afla ei in COMUNIUNE( nu zic ei „pomeneste Doamne pe preaNEsfintitul nostru X ERETICUL ECUMENIST?” )SINGURI se marturisesc INAINTEA Lui Hristos ca sunt in gasca&co cu acel ERETIC si il au de captenenie )
        sau la cei care NU AU GRESEALA de Dogma si NU PRIMESC comuninuea cu EREZIA?

        mi se pare ca o scaldati si va dati „constiinta buna” de „marturisitori” marturisind un „adevar” dupa mintea dv !

        ok, au facut bine cu conferintele lor, dar RAUL AFIRMAT ca „ar mai fi taine/har ” la POMENITORII ERETICILOR VA DARAMA TOATA „Marturisirea” lor.

        si astepati Sinoade dar NU FACETI CE sunteti DATORI sa faceti si SINGURUL lucru care va sta in putere : SA VA RUPETI de EREZIE, ca ziua de maine NU este in stapanirea noastra.
        daca MAINE e RAZBOI si miraculosul „Sinod” amanat pana al calendele gresecsti NU VA AVEA loc, sau din alte motive NU VA AVEA loc, ce faceti? trimiteti in continuare lumea pana la Parusie la pomenitorii de ERETICI ?

        e neclara treaba cu „marturisirea ” dv.
        FACETI dv la Parintele Gavriil care NU mai primeste „slujbe”/”sfinteni” de la pomenitorii ERETICILOR ? daca DA DE CE trimiteti lumea sa faca altfel?

        NU va cere nimeni sa ii indemnati EXPLICIT sa faca una sau alta, dar daca le spuneti „ERETICII au „har” pana la „Sinod” !” i-ati aruncat pe cei slabi/MAJORITATEA in EREZIE si se va cere sufletul lor din mana dv, INDIFRENET ce veti face cu sufletul dv !

        OK?

        asa ca mai lasati-o cu scaldatul asta „teologal” in 2 ape , uite-o /nu e,, alba neagra ca unde e DOGMA NU e tocmeala !
        oamenii lumesti or sa RUSINEZE fapta aceasta ca ei stiu ca unde e LEGE NU e tocmeala si ei resecta legea omeneasca, iar pomenitorii dv de ERETICI nici macar LEGEA DUMNEZEIASCA NU o mai respecta.

        „luptam din interiorul Bisericii” ___ BLABLABLA….. ce vreti sa spuneti cu asta? CARE este Biserica atunci? Pomenitorii de eretici „oficiali”/ „canonici” si turmele lor?
        Sau doar veti sa INSINUATI ca aia care SE DELIMITEAZA de EREZIE NU ar mai fi in „biserica” pentru ca NU PRIMESC POMENIREA ERETICILOR „oficiali”/”canonici”?
        Biserica este acolo/ cu omul, oamenii unde sa afla ADEVARUL , Dreapta Credinta ! …. nu cu „oficialii” /”canonici” ERETICI/pomenitori de ERETICI.

        Imi pare rau sa va spun aceasta desi STIU ca o sa ma declarati exagerat. ASUM si in „exagerea” mea MARTURISESC ca constiinta mea e LINISTITA inaintea Lui Hristos,… a dv NU ESTE va GARANTEZ !

        cu „marturisiri” din acestea NU SE CURATA Biserica de EREZIE parinte!
        si aia de ii trimiteti glorios la POMENITORII DE ERETICI pe motiv ca ar avea aceia „taine valide” de CRAPA MAINE in starea asta in care ii incurajati : merg in IADUL ERETICILOR ! ii veti scoate dv de acolo?

        aveti DESCOPERIRE SPECIALA de la Hristos in sensul acesta ( ca popii pomenitori de eretici ar mai avea „taine valide” ) de va permiteti sa CONTRAZICETI Dogmele si pe Sf Parinti care AU SOCOTIT ERETIC si IN AFARA BISERICII DINTRU INCEPUT pe cel eretic? Iar Anatema EREZIEI si anatemaizarea ERETICULUI le-au facut ca masura de CURATARE de acea EREZIE si ARATAREA STARII celui care RAMANE INCAPATANAT in erezia lui si de care Biserica se dezice/delimiteaza ca de un NEASCULATATOR de Dumnezeu.

        Ereticul este ERETIC din momentul aderarii lui la erezie, iconomia pt el e ca Dumnezeu INCA IL ASTEAPTA/ IL AJUTA/ ii da prilejuri sa se lepede de erezia lui, iar NU ca ERETICUL ar mai avea „har” pana NU se leapada de erezia lui.

        Duhul Sfant PLEACA de unde este MINCIUNA EREZIEI si dintru inceput se departaeaza de omul pacatos, cu atat mai mult de ERETIC ! Dar lucreaza DIN AFARA lui dandu-i aceluia prilejuri de indreptare si il rabda indelung sa se LEPEDE de erezia lui.
        De va asculta ereticul ADEVARUL il primeste INAPOI IN BISERICA prin MIRUNGERE, iar NU il lasa asa SLABANOGIT de CADEREA lui din har, ca nu cumva sa se intoarca inapoi la erezie ca porcul la varsatura sa.
        Iar de NU VA ASCULTA si ramane in erezia lui , LISPIT DE HAR asa cum se afla, VA CRAPA ca un ERETIC CE ESTE deja PARASIT de Duhul Sfant cum se afla si REFUZAND AJUTORUL Duhului Sfant care l-a chemat DINAFARA lui.
        La fel a fost si la CADREA lui Adam cand firea omeneascas-alipsit de harul ei dinaintea Caderii si a petrecut in acea DARAPANARE pana cand a venit Dumnezeu la ea SA O VINDECE prin Hristos la Botez, iar TOTI cei DINAINTEA Lui Hristos , nebotezati/NEVINDECATI de CADEREA lor mergeau LA IAD indiferent de „virtutile” lor.
        Asa e si cu ERETCII, ei sunt/petrec PARASITI DE HAR si TREBUIE sa se vindece de CADEREA lor prin LEPADAREA de EREZIA in care petrec LIPSITI de HARUL de care singuri s-au LEPADAT ca sa se lipseasca de EREZIE/MINCIUNA.

        ERETICII ecumenisti sunt ERETICI si NU Sinodul ii va declara pe ei eretici, ci EREZIA LOR in care petrec de pe acum inca, ca NU sunt bieti NESTIUTORI ca sa aibe scuza/iertarea nestiintei.

        aveti o opinie „magica” despre EREZIE si ANATEMATIZAREA ei.

        NU Anatema ereziei face EREZIA EREZIE, ci doar o DECLARA ca FARADELEGE inaintea lumii, spre luarea aminte a celor INCA nestuitori ca sa se fereasca sa nu cada si ei in ea si spre indreprarea celor deja cazuti in ea.
        Asta nu inseamna ca pana la anatema erezia aceea ar fi lucru „curat”/”admisibil” si ca ERETICUL ar mai avea „har”´.

        Duhul Sfat NU PETRECE IMPREUNA cu EREZIA INCA dintru inceputul ei, caci erezia este gand DIAVOLESC si NEASCULTARE de Dumnezeu si CUM poate Dumnezeu sa petreaca in cele CONTRARII Lui?
        Dumnezeu NU se contrazice pe Sine niciodata/nici o clipa !

        si daca NU STITI DACA au mai avea ERETICII/POMENITORII de ERETICI „har” DE CE vorbiti?
        TACETI macar pe tema asta si AFIRMATI/MARTURISITI DOAR ce stiti ca e DREPT : NU TREBUIE pomeniti ERETICII si lasati pe fiecare la constiinta lui sa dea socoteala la Hristos.
        VETI DA SCOOTEALA de cei pe care ii indemnati sa mearga la popii pomenitori de ERETICI ecumenisti.

        Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on octombrie 16, 2016 at 2:24 pm

        Pr Ciprian Staicu,

        Multumesc de raspuns. Da pe mine daca ma intreaba cineva si stiu, apoi ii zic, nu il iau cu
        „cauta si vei afla”, ca astea nu sant vremuri de „intelepciuni” de tipul asta.
        Mai clare au fost cele spuse in conferinta de la Bucuresti. Acolo s-a pus punctul pe „i”.

        Apreciază

      • Ioana said, on octombrie 16, 2016 at 3:47 pm

        EL, DE DATA ASTA S-A DISCUTAT SI ASTA. a INTREBAT CINEVA IN ENGLEZA, DUPA CONFERINTA, CE SE INTAMPLA DACA MOARE CINEVA MERGAND LA POMENITORI DE ERETICI. Au spus ca ajunge in iad pentru erezie. Deasta mise pare o schizofrenie ce spun: cei care merg la preoti eretici se murdaresc de erezie, mor eretici, ajung in iad, dar tainele preotilor eretici erasu valide! nu stiu, suna a oximoron, poate nu stiu eu sa ma exprim si sa explic… Sfintele Taine sunt unirea cu Hristos, cum sa fie valide la eretici? Si la celelalte conferinte au spus ca inca putem merge, acum si-au mai revizuit un pic discursul…

        Ei vorbeau ceva de istoria Bisericii, ca au mai fost cazuri cand ereticii erau pomeniti si Tainele mai lucrau la acesti preoti. Dar e identica cu situatia dinainte de sinod. Preoti necunoscatori pomeneau episcopi care faceauintalniri eretice si rugaciuni cu ereticii, dar poate acei preoti nu stiau si Tainele erau valide. Dar din momentul sinodului, cand erezia a fost data pe fata, Tainele nu mai au cum sa fie valide la preotii care ii pomenesc!

        Apreciază

    • carlos said, on octombrie 15, 2016 at 4:59 pm

      coincidenta, si la Bucuresti cineva a intrerupt conferinta pe la inceput, coincidenta:)

      Apreciat de 1 persoană

      • alex said, on octombrie 15, 2016 at 7:08 pm

        Am si filmarea 😛 cand l-au luat la goana, dar omu zicea de bine, adica de ce il mai pomenesc pe Bartolomeu.

        Apreciază

      • el said, on octombrie 15, 2016 at 7:55 pm

        alex

        avea dreptate amaratul, ca Athosul in Manastirile mari pomeneste la unison fara mustrari de constiinta pe ERETICUL bartolomeu, parintii acestia insa NU il mai pomenesc si omul acela probabil nu stia.

        Apreciază

      • scortisoara said, on octombrie 16, 2016 at 1:18 pm

        Avea dreptate dar nu avea …rabdare. Iar impresia creata era ca suntem niste salbatici. Putea sa spuna ce avea de spus dupa ce termina Pr Sava omilia. Nu se face asa ceva . Monahii au avut toata bunavointa .

        Apreciază

      • alex said, on octombrie 16, 2016 at 3:16 pm

        Acu cred ca trebuie sa isi dea seama fiecare ca nu as uploada filmul ala pe youtube sau oriunde altundeva, pentru ca ar insemna sa fiu dusmanul intregii miscari anti-ecumeniste.Caci ne vor arata toti cu degetul. Pur si simplu filmam conferinta cand s-a intamplat altercatia, nu a fost ceva special, doar sa filmez o incaierare.

        Apreciază

      • georgegr said, on octombrie 17, 2016 at 11:44 pm

        impresia de incaierare a fost creata de acea doamna scandalagie si de domnu’ care o insotea (ce a tinut sa ii aplice un ghiont in spinare baiatului nerabdator)

        partea asta lipseste bineinteles din inregistrarea video postata, ca si alte lamuriri legate de validitatea TAINELOR, aplicarea ICONOMIEI, cand nu se mai face pomenirea episcopului (as zice, eliminate intentionat din inregistare).

        Multumim sorei „scortisoara” pentru ca a inclus si aceste lamuriri in transcriptul bazat pe inregistrarea ei audio

        Apreciază

    • Adrian said, on octombrie 16, 2016 at 4:15 pm

      Părinte Ciprian,

      Spuneţi că mesajul Părintelui Sava (cu care înţeleg că sunteţi de acord) este: … „iar semnatarii din Creta să se dezică – simplu – de semnătura pusă pe documentele sincretiste și eretice de acolo.”

      Credeţi că o „simplă” retragere a semnăturii, îi va face automat pe aceşti eretici, să nu mai fie eretici ?
      Eu cred că noi nu avem nevoie de episcopi care nu sunt eretici, CI AVEM NEVOIE DE EPISCOPI MĂRTURISITORI (prin cuvânt şi faptă) AI DREPTEI CREDINŢE care ne călăuzeşte spre MÂNTURE !!!

      Public au îmbrăţişat şi au „propovăduit” erezia, tot public să se lepede de erezie, explicând poporului de ce au făcut această greşeală/cădere, de ce erezia este EREZIE şi mai mult, cum trebuie să ne îngrădim de această otravă spre a nu ne prăpădi, şi abia aşa cred că mai pot fi credibili !

      Altfel … cred că ar fi doar aşa convenabil compromis din partea lor, să ne adoarmă, până ne vor lovi di nou poate definitiv !

      Şi această … „spovedanie” trebuie făcută cât mai repede !. Ce există vreun termen de expirare la erezie (trece o vreme-cât mai lungă, după dorinţa lor – şi gata erezia, nu mai este erezie, şi nu mai are efect asupra creştinilor !). Să fim serioşi !. În secunda doi după ce au văzut că au fost daţi în vileag, dacă erau ADEVĂRAŢI EPISCOPI, făceau ceea ce, eu cel puţin, mă aşteptam de la ei !

      Iertaţi de îndrăzneală !
      Doamne ajută !

      Apreciază

      • el said, on octombrie 16, 2016 at 5:10 pm

        Adrian

        sa se lepede PUBLIC de EREZIA lor, sa ceara sa fie REPRIMITI in Biserica dupa CADEREA lor din HAR si… sa fie MIRUNSI de preotii ramasi NEPOMENITORI de ERETICI ! 🙂

        nu degeaba au stricat Randuielile de primire in Biserica a ERETICULUI /celui CAZUT din Dreapta Credinta….. se simteau cu o musca maaare (de KKT) pe mitre ! 🙂

        Apreciază

  10. Adi said, on octombrie 15, 2016 at 1:03 pm

    Au aplicat aceeasi tactica ca si pentru Romania cu guvernu, Problema este mass media! Acolo am picat toti si toate statele! PRESEDINTELE-PATRIARHUL-MARIONETE

    Ideea este ca trb sa atacam.in stilul lor democratic massmedia, adica sa nu mai propage erezii, sa nu mai jigneasca biserica, toate desframarile si noi ca romani sa dam in judecata mereu presa semnand petitii dupa petitii. Cum am schimbat constitutia cu homosexuali, familia asa trb sa facem , semnand mereu petitii contra mass mediei si sa fim foarte multi. MASS MEDIA ESTE CANCERUL. Sa nu fim ca ei, cand nu ne convine , ii blocam sau cenzuram , lasam mereu sa vada lumea, daca vede lumea adevarul cum bate minciuna fara sal blocheze, lasandui replica vor vedea si altii.

    Ceausescu stia bine ca massmedia e buba, nu tin cu ceausescu, daca nu ar fi prigonit crestinii alta poate era viata lui. Putin a ziso: Mass media e problema. Nu tin nici cu el , si la el sunt implementate cardurile, dovada ca nu e ortodox in adevaratul sens.

    Apreciază

  11. valentin dorneanu said, on octombrie 15, 2016 at 1:39 pm

    oricum preotii practica reeducarea cu „ascultare” de la patriarhie de ani de zile

    Apreciat de 1 persoană

  12. maxim said, on octombrie 15, 2016 at 1:49 pm

    – De ce putinii ierarhi neecumenisti nu se unesc intr-o sinaxa, asa putini cati sunt, ca sa spuna tare: ANATEMA ECUMENISMULUI SI EXCOMUNICATI FIE DIN TRUPUL BISERICII TOTI ECUMENISTII ARHIEREI, PREOTI, DIACONI, MONAHI SI MIRENI??? (desi au trecut patru luni de la satanicescul summit cretan…)

    – De ce putinii ierarhi neecumenisti si putinii preoti neecumenisti nu se unesc macar intr-un sobor, in cadrul unei Sfinte Liturghii, iar dupa ce se citeste Sfanta Evanghelie sa spuna tare cu totii: ANATEMA ECUMENISMULUI SI EXCOMUNICATI FIE DIN TRUPUL BISERICII TOTI ECUMENISTII ARHIEREI, PREOTI, DIACONI, MONAHI SI MIRENI???

    – De ce patriarhi care nu au vrut sa mearga in Creta, ajung sa se intalneasca apoi cu Papa in tarile lor ortodoxe??? (vezi cazul patriarhului Ilia al Georgiei)

    – De ce unii mitropoliti si episcopi neecumenisti, ajung sa vina in vizita la ierarhi ecumenisti ai Romaniei ??? (vezi cazul mitropolitului Atanasie de Limassol la Iasi)

    – Imi scapa mie ceva din film, sau ma uit eu la un film gresit?!

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 15, 2016 at 1:58 pm

      maxim

      Se pare ca o vor face in ianuarie 2017 in Grecia.

      Apreciază

      • maxim said, on octombrie 15, 2016 at 2:21 pm

        Sa dea Bunul Dumnezeu! Nu pentru mine, ci pentru cei ca monahul Teodot si pentru cei caldicei care gandesc doar in procente majoritar-democratice…

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 15, 2016 at 3:11 pm

        maxim

        Oricum, tot putini vor fi anti ecumenistii.

        Apreciază

      • Mirela said, on octombrie 15, 2016 at 3:42 pm

        Că va fi un sinod antiecumenist în ianuarie 2017 nu explică faptul că ierarhi neecumenişti liturghisesc cu eretici din Creta, mai ales când sunt din ţări diferite. Ţinând cont de canonul apostolic 45, nici eu nu înţeleg deloc cum de unii care refuză să semneze/ participe la ereziile din Creta se roagă cu eretici care au semnat? Ce caută Athanasie de Limassol la Iaşi, la învechitul eretic Teofan, prigonitor al antiecumeniştilor? Presupun că Athanasie nu ştie că din cauza lui Teofan Pr. Antim pribeşeşte prin munţi, dar nici că a semnat în Creta şi la CMB nu ştie?

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 15, 2016 at 6:57 pm

        Mirela

        Sora draga, ce sa zic? Decat ca dupa Sinodul sau cum sa-l numim, din ianuarie 2017, nici un anti ecumenist nu va mai avea nici o scuza …

        Apreciază

      • el said, on octombrie 15, 2016 at 7:42 pm

        saccsiv

        DE PE ACUM NU mai au scuze, „scuze din acestea sunt pentru adormirea constiintei lasilor, fricosilor si caldiceilor … ca porcul la troc: „sa mai mananc si laturile astea, doar astea ca sunt calde… dar DE MAINE ma pun la regim cu mancare curata !”… si tot asa cu LATURI SPURCATE pana la Parusie!

        si daca Par Sava Lavriotul spune ceea ce NU STIE dar ar vrea sa creada : ca ERETICII ar mai avea har pana al nu stiu ce posbil/improbabil Sinod , este pentru ca NU AU CUVANT de sus , nici ASCULTARE DESAVRASITA de Sfintii Parinti. La fel episcopii care NU au semnat dar slujesc cu APOSTATII INDRACITI .
        Si asta NU e nici intelepciune duhoniceasca, nici folos REAL din marturisirea lor nu are poporul.
        Marturisirea lor o sa oa ia ca porcul dovleacul in rat unul ca teodot si ca altii si O SA TRIMITA CU JUSTFICARI „athonite” lumea in continuare la ERETICI presupundd dupa mintea or ca AR MAI AVEA niscaiva „har”.

        Sf Maxim Marturisitorul cand a MARTURISIT NU a obligat lumea sa NU mearga la eretici, ci a STRIGAT ca aceia ERETICI SUNT SI FARA HAR de aceea el NU PRIMESTE nici imparasania nici comuninuea de orice fel cu ei, incat cei care au vrut sa priceapa si sa ia aminte la fapta lui AU PRIMIT PUTERE sa se OPUNA EREZIEI.
        De aceea MARTURISIREA Sfintilor a fost RODITOARE, iar a acestor athoniti NU VA FI , NICI MACAR in Athos! pentru ca ei amesteca binele cu raul si OTRAVA cu hrana duhovniceasca.

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on octombrie 15, 2016 at 7:53 pm

        el

        Sa auzim intai ce au zis exact la Bucuresti.

        Apreciază

      • el said, on octombrie 15, 2016 at 10:05 pm

        saccsiv

        sigur, cum vrei.
        dar nu cred ca se vor contrazice si vor spune altfel decat pana acum, din pacate.
        MA BUCUR ca NU am fost la conferintele lor, m-as fi amarat CUMPLIT, si asa m-au amarat cu „marturisirea” asta a lor.
        mai bine taceau si spuneau DOAR CE STIU SIGUR.
        asa au dat apa la moara si „justificari” ECUMENISTILOR si SEMI-ecumenistilor( pomenitorilor de eretici si celor care cred ca pomenirea ereticilor ecumenisti NU inseamna EREZIE si li se pare ca ar mai avea har la fel ca aia care SE DELIMITEAZA pe viata si pe moarte de EREZIE !). una e sa NU STII, alta e ca STIIN sa ramai UNIT cu ERETICII si sa II POMENESTI ca si cum ar fi ORTODOCSI !

        du-te sa-i asculti daca vrei, dar NU iti face iluzii, te vor trimite la besericile POEMENITORILOR de ERETICI … pe motiv ca „saracii”, ei NU primesc erezia …dar se afla in DEPLINA COMUNIUNE cu ea !

        cat despe Sinoadele bune ele se fac DOAR cu putere de sus si pentru cei care ALES ADEVARUL cu ORICE PRET ! … NU pentru deprinsii la COMPROMISUL cu DIAVOLUL care asculta MAI MULT de mintea lor decat de Dumnezeu si Dogme.

        Biserica e cel/cei DREPT are SE DELIMITEAZA de rau/diavol/erezie/inselare…. iar NU ADUNATURA satanicita a oficialilor CALCATORI de Dogma si HULITORI ai Adevarului pe motiv ca ar fi „hirotoniti canonic”.

        CANON in Biserica este ADEVARUL si cine INCALCA Dogma HULESTE Adevarul si NU ARE partasie cu Hristos ADEVARUL !

        in fine, sa dea Dumnezeu sa gresesc eu, dar „marturia” asta a lor NU FOLOSETE DECAT MINCIUNII si EREZIEI ecumeniste !
        si daca ei isi scapa sulftelelelor NEPOMENID ERETICII, CUM VOR RASPUNDE pentru cei pe care ii trimit la POMENITORII de ERETICI.

        sunt EXCAT ca aia care desi NU au semnat, slujesc cu semnatarii de la Creta ca si cum ar fi si aia „drepti” !!!

        de aia NU SE CURATA Biserica …. si nici de sufletele lor nu se stie ce se va alege.
        Ortodoxia e PE VIATA SI PE MOARTE ! … nu pe „iconomii” si „aproximari” …. dupa mintea omeneasca

        Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on octombrie 15, 2016 at 10:07 pm

        Ma gandeam acum vreo 2 sapt ca ce-ar fi sa nu mai faca nici un Sinod. E mai usor dpdv al manipularii, al aburirii poporului. O lasa asa sa se scalde, ne facem ca nu e nici o pr…. Si daca nu e nici o pr de ce sa facem Sinod? Sa zicem ce? Si mai trece timpul, timp in care sistemul lucreaza puternic, adica timpul trece in folosul lor, si cum zicea Teofan, in 6-8 ani toate tampeniile alea din creta for fi ca si dogma pt popor. Si nici nu a durut injectia …

        Apreciază

      • Mirela said, on octombrie 16, 2016 at 1:08 am

        Saccsiv
        Puteam să mai cred în vreun sinod antiecumenist pe la finalul celui tâlhăresc. Dar ce vedem? Au trecut aproape patru luni de amânări, de dus cu preşul în privinţa sinodului: septembrie, apoi octombrie, apoi ianuarie (la noi, în Grecia nu ştiu ce o fi fost) şi NIMIC. Iar sinodul de la Vancouver din 1983 e cu desăvârşire ignorat, ca şi cum nu ar fi existat.
        Ce se aşteaptă? De ce se amână? Ce nu e clar, ce mai au de lămurit? Ecumenismul e de un secol, nu de ieri, informaţii despre ereziile din Creta, CMB, ecumenism sunt berechet. Deci, care e scopul amânării sinodului anticretan?
        „Nu azi, ci mîine” nu cumva e tactica cea mai eficientă a dracilor?
        Paradoxal, pe cât de lenţi sunt ierarhii în a face sinod, pe atât au fost de prompţi în anihilarea rezistenţei antiecumeniste pe toate căile: caterisiri, alungări din mănăstiri, semnături de dezicere şi de muţenie, pierderea serviciilor, ameninţări, intimidări, exilări, batjocură, prigoană, minciuni, falsificări, dezinformări, etc.
        De aceea mă întreb: promisiunea unui sinod care se tot amână nu este PRAF ÎN OCHI, morcovul care îl convinge pe măgar să meargă mai departe=să rămânem în bor, prin care se urmăreşte scopul pervers al utilizării acestui timp pentru anihilarea rezistenţei antiecumeniste? Câţi mai vorbesc împotriva ecumenismului şi a sinodului tâlhăresc? Cine-i mai aude din munţi şi din pustie pe mărturisitorii adevăraţi???
        Iar după ce vor fi anihilaţi prin diverse metode, iar lumea va fi sedată prin sfătuiri de păstrare a unităţii, păcii şi iubirii, prin discreditarea celor antisinod, prin îndemnul de a merge la biserici că este har în toate etc., PENTRU CINE SĂ MAI FACĂ SINOD ANTIECUMENIST?
        Că toţi vor fi o apă şi un pământ, bezmeticiţi de duhul ereziei de care s-au umplut în tot acest timp, cu trăiri/simţiri iubiriste, de pace, de unitate şi frăţietate cu toată lumea.
        Eu cred că nu degeaba au făcut ei acum acest sinod tâlhăresc, ci pentru că au văzut că pomul ereziei este mare şi viguros, iar roadele pot fi culese. Au mers la sigur, iar paloarea reacţiilor arată că au văzut bine. Ce să ne mai amăgim, aşteptând ca muţii să devină mărturisitori, pisoiul să ragă precum leul, iar vrabia să zboare ca vulturul?

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on octombrie 16, 2016 at 6:46 am

        Mirela

        Noi pe aici nu trebuie sa mai asteptam nimic.

        Intr-adevar, nu e deloc bine ca sinaxa anti ecumenism din Grecia au programat-o tocmai in ianuarie 2017. Dar sa speram ca un folos tot va avea.

        Apreciază

      • gheorghi said, on octombrie 16, 2016 at 2:28 am

        Atanasie de Limassol – ce a semnat… a girat din pacate… pacate grele, sa nu pacalim!
        Cred ca e cel putin ratacire si nu curaj sa ispitesti moastele Sfintilor!!!, cum a facut cu Teofan.
        Iata ce si cum e cu semnarea in Creta de catre Atanasie de Limassol:
        „Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine”
        Atanasie de Limassol (NU apare semnătura în documentul în limba engleză, franceză, greacă, rusă)
        (Obs: In locul lui a semnat Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostom, in documentele în franceza și greaca)
        RECUNOASTE SAU RESPINGE CA EREZIE?
        Tacerea este „aprobare”, adica „semnare”.
        –––––
        „Misiunea Bisericii Ortodoxe in lumea contemporana” – a semnat „tot”!
        „Taina Casatoriei si impedimentele sale” – a semnat „tot”!
        „Importanta postului si respectarea lui astăzi” – Atanasie de Limassol – a semnat în limba engleză, greacă, rusă (nu apare semnătura doar în documentul în franceză)
        Analiza am facut-o cu cele din http://corortodox.blogspot.ca/2016/09/cateva-observatii-asupra-semnaturilor.html
        –––––––––––-
        Mult prea multe „nepotriviri”!

        Apreciază

  13. Maxymos said, on octombrie 15, 2016 at 2:49 pm

    Vreo speranță cu înregistrările alea video ale conferințelor?

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 15, 2016 at 3:19 pm

      Maxymos

      Da.

      Apreciază

      • cca70 said, on octombrie 15, 2016 at 7:42 pm

        @ saccsiv

        ai renuntat la ideea unei televiziuni? ca tare bine ar fi prins in vremurile actuale…

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 15, 2016 at 7:50 pm

        cca70

        N-am renuntat.

        Apreciază

    • Acta Diurna said, on octombrie 16, 2016 at 8:10 pm

      Pentru MIRELA, care atît de adevărat zice: „Paradoxal, pe cât de lenţi sunt ierarhii în a face sinod, pe atât au fost de prompţi în anihilarea rezistenţei antiecumeniste pe toate căile: caterisiri, alungări din mănăstiri, semnături de dezicere şi de muţenie, pierderea serviciilor, ameninţări, intimidări, exilări, batjocură, prigoană, minciuni, falsificări, dezinformări, etc.” – DA, EXACT. Răspunsul aci se află: NU AU FĂCUT NICI UN GEST CINSTIT IERARHII de a prezenta poporului ce e cu creta (afară de a bolmoji marginal prin „purtători de cuvînt” inepți – că totul e mîndru și frumos și mai ales că nu e nimic important, nici mare lucru, „niște chestii marginale, acolo, cum ar fi situația din siria” -sic!) – ci au tăcut mîlc și au tratat și tratează cu ….AMÎNARE! Tocmai aci e răspunsul lor: în a arăta ce și cum sînt muți și amînători, dar în A PRIGONI sînt foarte PROMPȚI! Asta înseamnă CĂ SE ȘTIU VINOVAȚI, și acționează asemenea criminalilor tuturor guvernelor criminale de pe acest pămînt – prin tehnologii de prostire a poporului, de tîrîre a lui la moarte!

      Apreciază

  14. Marius Gogonea said, on octombrie 15, 2016 at 3:58 pm

    Oameni buni! Nu va temeti de Ei caci nu au argumente. Noi Il avem pe Mantuitorul Hristos Argument Vesnic, pe care Il pastram in Adevarul ce ni s-a revelat. El ne-a zidit dupa chip, ne-a dat viata si vointa libera spre asemanare, si asa ne va iubi prin libertatea de a-L Marturisii si a implinii voia Lui.

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 16, 2016 at 1:13 am

      Nu chiar! Căci, dacă o vom ţine în comuniune cu ereticii, Îl vom avea pe Hristos tot atât cât Îl au şi ei.

      Apreciat de 1 persoană

  15. praslea said, on octombrie 15, 2016 at 4:57 pm

    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/

    Apreciază

  16. scortisoara said, on octombrie 15, 2016 at 7:00 pm

    Am venit acasa acum o ora si jumatate . Am fost la conferinta si am inregistrat cu reportofonul pe care l-am asezat pe masa dragilor nostri monahi athoniti. Ar fi bine sa ne rugam pentru ei , nu vor avea viata usoara cand se vor intoarce la manastirile lor , apoi au facut o jertfa foarte mare venind sa ne intareasca .
    A fost si aici un mic incident provocat din nerabdarea unui credincios , nu a fost un intrus . Tocmai ascult inregistrarea , este foarte clara , chiar foarte clara . Inca nu stiu cum sa descarc pe computer dar o sa ma uit in instructiunile aparatului . Daca reusesc sa descarc , dar presupun ca e ca la telefon cand descarci pozele , al trimit lui saccsiv pe mail . Dar daca e prea mare si nu mi-l ia yahoo ce fac ?
    Parintii athhoniti nu au putut citi toate biletele insa au spus ca se vor gandi la o modalitate de a raspunde la cele ramase cand vor ajunge in Grecia . Am toata increderea ca o vor face , oricum ei au raspuns la ce era esential . Au fost foarte multe bilete , sala era plina ochi.

    Apreciat de 1 persoană

    • rr said, on octombrie 15, 2016 at 7:48 pm

      Poti e prea mare pentru yahoo, poti incerca sa-l trimiti prin http://fastupload.ro

      Apreciază

    • rr said, on octombrie 15, 2016 at 7:50 pm

      Daca e prea mare pentru yahoo, poti incerca sa-l trimiti prin: http://fastupload.ro

      Apreciază

      • scortisoara said, on octombrie 15, 2016 at 10:25 pm

        Multumesc . De o ora ma uit ca magarul la poarta noua la reportofon ca nu stiu cum sa descarc. Am parcurs toti pasii din instructiuni si nu pot trece de ce apare pe ecranul reportofonului PC LINK.

        Copying files from the IC recorder to your computer

        You can copy the files and folders from the IC recorder to your computer to store them.

        Connect the IC recorder to your computer.
        Copy files or folders you want to transfer to your computer.
        Drag and drop the files or folders you want to copy from “IC RECORDER” to the local disk on your computer.
        Disconnect the IC recorder from your computer.

        Hint

        A: IC RECORDER

        B: Your computer

        To copy a file or folder (drag and drop), click and hold the file or folder (), drag (), and then drop ().

        Nu stiu cum sa „drag” and „drop” ….. Stie cineva cum functioneaza aparatul asta ca pe mine nu ma duce capul. Cu mobilul a fost simplu , am folosit Bluetooth , dar cu reportofonul ce fac ? Asa ma enerveaza….

        Apreciază

      • scortisoara said, on octombrie 16, 2016 at 9:01 am

        Gata. M-am descurcat ca orbul care a nimerit Braila. Am trimis fisierul pe adresa de mail a lui saccsiv si pe alte adrese ( lui mircea.v). Am pus link-ul de unde se poate descarca …SPER. …. Sa vedem ce isprava am facut ….

        Am ascultat azi-noapte si de pe computer pana am adormit… se aude fain de pe comp.

        http://fastupload.rol.ro/3c255a77235c9cf8cc280d2e2f14eeb4.html

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on octombrie 16, 2016 at 12:48 pm

        scortisoara

        Rog fratii care se pricep sa-l puna pe youtube.

        Apreciază

      • alex said, on octombrie 16, 2016 at 12:00 pm

        @scortisoara
        Daca nu ai reusit pana acum, iar reportofonul nu are bluetooth, wifi(desi wi-fi nu prea ar avea ce cauta pe un reportofon), ar fi trebuit sa iti dea un cablu de date la el, care sigur e pe usb. cconectezi cablu la un port usb pe calculator si celalat la reportofon (mai mult ca sigur pe reportofon ai mini/micro sau ce o mai fi usb). Dupa care cel mai probabil in my computer o sa iti apara un nou spatiu de stocare,acela fiind memoria reportofonului.Intri acolo si de acolo copy/paste unde vrei sa le salvezi.
        Din imaginea de mai jos sigur USB-A e cel pentru pc.

        PS. acu vad ca tu zici ca iti apare pc-link deci l-ai conectat? A aparut in My computer un nou spatiu de stocare? In general ar trebui sa iti apara jos langa ceas la bara de start un mesaj ca ai conectat ceva nou, si daca nu ii gaseste driverul te anunta ca nu a reusit. Iar daca e greu de gasit de obicei producatorul da si un cd cu drivere eventual si un soft facut de ei pentru a copia datele.

        Apreciază

      • alex said, on octombrie 16, 2016 at 12:57 pm

        L-am downloadat eu acum si in arhiva nu este decat winamp.exe. Poate cineva sa confirme?

        Apreciază

      • octoviv said, on octombrie 16, 2016 at 1:31 pm

        alex

        Confirm că e winamp.exe … nu descărcați pe windows doar dacă aveți antivirus, pericol de virusare și de backdoor (portiță deschisă de a intra în calculator).

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 16, 2016 at 1:50 pm

        octoviv

        Atunci mai bine l-am dezaprobat, caci oricum a aparut pe youtube.

        Apreciază

      • scortisoara said, on octombrie 16, 2016 at 1:53 pm

        @alex Multumesc . S-a rezolvat . Da, ma conectasem deja se si descarcase dar nu-mi dadeam seama ce sa fac mai departe pentru ca nu vedeam fisierul winap pe nicaieri pt. ca era….pe desktop si eu cautam in alta parte …. :)) ca in filmele cu fraieri. :)) dupa 2 ore am vazut ca era in fata mea pe ecran…. :)))

        @saccsiv E in regula . Voi face altceva acum , am luat niste brosuri ieri de la conferinta .
        Una are titlul „Biserica Ortodoxa , ecumenismul si panreligia Duhul patristic si „ascultari” contemporane” ;
        A doua se intituleaza ” De ce Sfantul si Marele Sinod al Bisericii ortodoxe din Creta (2016) nu este ortodox ?”

        le scanez si le trimit pe mail pentru a fi publicate pe aici si poate preluate si de alte bloguri ortodoxe .

        Ieri s-au impartit exemplare din cartea : „SFINTII CATACOMBELOR RUSIEI , Vietile noilor mucenici „. Am luat si eu 4 exemplare .

        Apreciază

      • scortisoara said, on octombrie 16, 2016 at 2:00 pm

        @alex

        Si nu apare nimic la My recording ? Sunt 2 inregistrari la My recording in winamp.exe . Trebuie sa fie .La mine apar. Se da clic pe My recording – Titlul Z00000007 si merge .
        Am antivirus .

        Apreciază

      • octoviv said, on octombrie 16, 2016 at 2:47 pm

        saccsiv

        Mulțumesc.

        Apreciază

      • alex said, on octombrie 16, 2016 at 3:12 pm

        Nu cred ca este vorba de virusare, sa alte lucrui nedorite, ci o incurcare a fiserului ce trebuia uploadat.
        Eu asta vad dupa dezarhivare
        https://postimg.org/image/kera9lhej/
        Si asta vad cand incerc sa downloadez , am subliniat cu rosu unde arata si fiserul. Sunt print screenuri de pe calculator. Imi pare rau ca sunt si reclame pe margine dar nu stiu un alt sitte pentru imagini
        https://postimg.org/image/4bq79fqzx/

        Apreciază

      • octoviv said, on octombrie 16, 2016 at 4:58 pm

        alex

        Dacă nu a apărut vreun mesaj de la antivirus, când ai deschis arhiva atunci așa este cum zici tu și vă rog frumos să mă iertați pentru afirmația de mai sus cu virusul.

        Mulțumesc.

        Apreciază

      • scortisoara said, on octombrie 16, 2016 at 5:05 pm

        Poate sa ma omoare cineva acuma dar nu stiu unde s-ar fi putut duce fisierul ala . La mine sta cuminte in winamp . Nu stiu cum sa-l scot de acolo si oricum nu mai are importanta ca e mai faina varianta video .

        Apreciază

      • Cristian said, on octombrie 17, 2016 at 10:54 am

        @scortisoara

        Varianta video are momente de intrerupere, cel putin unul pe la sfarsit foarte important cred. Ar fi de folos daca ati putea totusi face disponibila si inregistrarea dvs. audio.

        Apreciază

    • Acta Diurna said, on octombrie 16, 2016 at 3:31 am

      –n-ați putea (și) transcrie? ca document word – ar fi grozav, extrem de util. Ați făcut o faptă foarte mare cu înregistrarea, Dumnezeu să vă răsplătească.

      Apreciază

      • scortisoara said, on octombrie 16, 2016 at 9:09 am

        Mi-a trecut prin cap sa fac si asta dar sunt cu casa intoarsa pe dos pentru ca mi se renoveaza bucataria… si n-am timp la cata treaba am de facut , as vrea sa imi zugravesc si in restul casei . Dar poate va face altcineva transcriptul din inregistrarea pe care am postat-o spre descarcare . Se aude foarte bine .

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 16, 2016 at 12:50 pm

        scortisoara

        Sau un colectiv de frati, fiecare cate o jumatate de ora de inregistrare.

        Apreciază

      • Acta Diurna said, on octombrie 16, 2016 at 1:38 pm

        – dați și aici linkul cu înregistrarea, vă rugăm frumos? (mulțumim mult pt răspuns!)

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 16, 2016 at 1:51 pm

        Acta Diurna

        Am pus conferinta la ultimul articol.

        Apreciat de 1 persoană

  17. maxim said, on octombrie 15, 2016 at 7:50 pm

    Daca ecumenistii aplica tehnica ‘strutului cu capul in nisip’, spunand ca ei nu sunt eretici si nu au umblat la dogme, antiecumenistii adopta alt stil, stilul ‘verificarii gainii de ou’, sau stilul ginecologului gainii…
    Din 2013 incoace, emeritul preot profesor Theodoros Zisis ne tot spune sa fugim de ecumenism si de ecumenisti, numai ca, de trei ani incoace, facem discutii si conferinte pe aceeasi tema, ‘ecumenismul este erezie, dar prelungind indulgentele in stil papaistas fata de acest blestemat de ecumenism. Cum folosim tehnica ‘ginecologului gainii’? Desi avem o gaina sterila (ECUMENISMUL) prin ograda si vedem ca de o suta de ani nu face oua, noi, acum, dupa un secol ne hotaram sa-i bagam degetul in fund ca sa cautam totusi daca o fi inceput fabricarea de oua… Duhul antiecumenismului de astazi, se apropie tot mai mult de principiile monahului Teodot si de principiile tolerantei ecumeniste si papistase. Ce-i cu noi?
    S-a spus ca trebuie sa-i lasam sa faca sinodul lor ereticesc, pe cretani, pentru a putea fi combatuti dupa. S-a facut sinodul eretic si toti au inceut sa vorbeasca de aceeasi tolaranta ecumenistofila, chiar si din partea combatantilor antiecumenisti. Acestia au zis: domneee, se va face un sobor in Grecia, se va face si unul in Romania, in luna Octombrie. Suntem la jumatatea lunii Octombrie si sunt vesti ca nu e vreo sansa de vreun sobor bun sau rau nici in Grecia, nici in Romania, ba mai mult, cosmarul a fost iarasi prelungit pana in Ianuarie 2017, cand si grecii si romanii vor face cate un sobor.
    Fratilor, faceti ce vreti, sunteti pe cont propriu. Iata, acum si antiecumenistii va indeamna la aceeasi toleranta sub forma de amanare, care simt ca o sa mearga pana in ceasul Parusiei, desi ecumenismul blestemat rupe din Trupul lui Hristos de o suta de ani. De ce dam Trupul Bisericii spre sfasiere cainilor si porcilor, ereticilor papistasi si ortodoxomahilor care se dau pe nedrept ortodocsi? Voi nu stiti ca veti da socoteala pentru Trupul Bisericii, pentru Mireasa lui Hristos pe care ati ingaduit sa o lasati prada cainilor si porcilor? Aruncam de un secol bucatele din Mireasa lui Hristos la caini si la porci si mai putem sa dormim linistiti?
    ANATEMA TUTUROR CELOR CARE SE NUMESC PE EI PATRIARHI AI ORTODOXIEI, ANATEMA LOR PENTRU CA SUNT ERETICI-ECUMENISTI, MASONI, ATEI, SAU UMANISTI-ARIENI!
    ANATEMA TUTUROR CELOR CE SE NUMESC EPISCOPI AI ORTODOXIEI, DAR CARE SUNT ERETICI-ECUMENISTI, MASONI, ATEI, SAU UMANISTI-ARIENI!
    ANATEMA
    – tuturor celor care trec peste Sfanta Scriptura
    – tuturor celor care trec peste Soboarele Sfintilor Parinti
    – tuturor celor care spun ca Sfanta Cruce nu e Puterea lui Dumnezeu
    – tuturor celor care spun ca Hristos-Dumnezeu savarseste si sfinteste slujbele din afara Bisericii Sale Sfinte, Unice, Sobornicesti si Apostolesti
    – tuturor celor care spun ca Duhul Sfant-Dumnezeu purcede si de la Hristos-Dumnezeu
    – tuturor celor care spun ca Impartasania nu este Trupul (si Sangele) real, personal si inviat al lui Hristos-Dumnezeu
    – tuturor celor care nu marturisesc public ca Hristos este Dumnezeu-Fiul, Mesia
    – tuturor celor care spun ca Hristos nu este Mesia, Dumnezeu adevarat si Om adevarat
    – tuturor celor care isi bat joc de Biserica lui Hristos, de Intruparea Sa, de Preotia Sa, de Jertfa Sa, de Invierea Sa, de Inaltarea Sa si de cea de-a doua Venire a Sa ca Judecator
    – tuturor celor care vor unirea credintelor in afara Adevarului, in afara Bisericii Sale si in afara Dreptei Sale Invataturi
    – tuturor celor care sustin ca exista crestini in afara pleromei ortodoxe a Adevarului
    – tuturor celor care spun ca toate credintele se refera la aceeasi divinitate
    ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA!
    ANUL MANTUIRII 2016, OCTOMBRIE 15
    un preot ortodox

    Apreciat de 2 persoane

    • Acta Diurna said, on octombrie 16, 2016 at 3:38 am

      Părinte, cum adică „Duhul antiecumenismului de astazi, se apropie tot mai mult de principiile monahului Teodot si de principiile tolerantei ecumeniste si papistase.” –? Nu-l cunosc pe monahul Teodot personal, doar din scrieri și înregistrări, de unde afirm că reiese că numai „tolerant ecumenist” nu e! Rog luminați-mă! (or mai fi și alții ca mine)

      Apreciază

      • maxim said, on octombrie 16, 2016 at 12:09 pm

        Monahul Teodot da apa la moara ecumenismului prin faptul ca asteapta caterisirea slujitorilor ecumenisti printr-un sinod neecumenist… dar …caterisirea este pedeapsa juridica, deci aruncarea ecumenistilor din scaun si nerecunoasterea lor ca episcopi si preoti din momentul caterisirii. Cine sa-i dea din scaun pe mai toti episcopii si preoti, pe toti patriarhii si diaconii? Apoi, s-ar mai putea invarti totul in jurul ANATEMEI pe care ar da-o antiecumenistii ierarhi, cei cativa… Dar sunt dati anatemei de Sfanta Scriptura si de Sfintii Parinti!!! Sau astea sunt perimate???

        Caterisirea

        Pedeapsa cea mai grava pe care o poate primi clericul este caterisirea. Prin caterisire intelegem pierderea dreptului de a invata, sfintii si pastorii.
        Trebuie stiut ca o persoana poate sa ocupe o pozitie de slujitor bisericesc prin doua acte: o Taina, Hirotonia, prin care i se da persoanei respective harul pentru treapta in care este hirotonit si un act juridic. Daca ne intrebam de ce si de un act juridic, raspunsul e simplu. Prin acest act se acorda indreptatirea exercitarii puterii bisericesti, intr-o anumita unitate teritoriala. Daca cineva are numai hirotonia, el poate savarsi in mod valid lucrurile care revin treptei lui ierarhice, insa, aceste lucrari sunt ilegale pentru ca nu are autorizatie legala de a le face. S-a spus ca atunci cand o persoana este indepartata din cler, vorbim doar de un act juridic. Iar caterisirea fiind un act juridic, ea nu va putea sa anuleze decat ceea ce s-a acordat tot printr-un act juridic.

        Apreciază

      • Acta Diurna said, on octombrie 16, 2016 at 1:37 pm

        –Vă mulțumesc mult pt lămurire. Acuma, vă rog mergeți mai departe și spuneți-ne: care este AUTORITATEA eliberării „autorizatie[i] legal[e] de indreptatire a exercitarii puterii bisericesti, intr-o anumita unitate teritorială”? – lucru ce pare a fi de o importanță vitală?

        Apreciază

      • el said, on octombrie 16, 2016 at 4:36 pm

        Acta

        mi se pare mie sau tu esti un VICLEAN? … cam ca intrebarea ta retorica…

        „autoritatea” aia e EPISCPOUL, dar EPISCOPUL ORTODOX nu LEPADATUL sau ERETICUL , ca ala NU mai are NICIO autoritate in materie de Dreapta Credinta si/sau de administare a Turmei LUI HRISTOS !!! ( NU a lui CAZATURA !) .

        ok?

        Apreciază

      • Acta Diurna said, on octombrie 16, 2016 at 6:34 pm

        –mon șer „el”, nu știu dacă sînt eu atît de „viclean” pecît vrei să te dai matale de prost (sic). Întrebarea o pun deoarce cu siguranță și-o pun mulți, iar semnul ei (al întrebării, adică „?”) se ridică din perechea de noțiuni „Taina Hirotoniei (primită prin punerea mîinilor Episcopului) – actul juridic (emis de…?)”. Acuma, d.le „el”, matale ne încunoștiințezi, într-un stil bănuitoristic-mojic-mitocanic, că Episcopul are și prerogativă juridică, deci TOT EL este INSTANȚA JURIDICĂ (?) care eliberează carevazzică actul juridic prin care preotul hirotonit este îndreptățit legal. Întrebarea mea tocmai asta a vedere – ce înseamnă aici„juridic”? „Juridic” precum în sistemul de justiție al țării (ăla din care face sau a făcut parte Ponta, etc), sau altfel? Matale vrei să spui – în stilul și după inima matale – că „altfel”. Pînă cînd va putea pr „maxim” să ne lumineze, vom accepta și acest răspuns. Nefiind specialist în drept canonic, mai ales în ăla implementat și funcțional într-o țară nu doar fostă comunistă, dar parcă din ce în ce mai vîrtos comunistă (cu față globală) – simțim nevoia de lămuriri rapide – că astea-s vremurile – de la oameni pe care îi socotim în temă (pr „maxim”). Cu ocazia asta, devine mai ales evident faptul că ÎN RĂZBOIUL ANTI-ECUMENIST, pe care de aci înainte cred că trebuie să-l socotim TOTAL și PERMANENT, e musai să face ce știm spre a ne instrui cît mai repede și mai bine în REGULAMENTUL DE FUNCȚIONARE AL BISERICII ORTODOXE, DIN CELE MAI VECHI TIMPURI ȘI PÎNĂ AZI. Eu miros o puternică falsificare a Regulamentelor ORTODOXE de funcționare în lume a Sfintei Biserici, cu imixtiuni penalo-drăcești din partea puterii secular-satanist-comuniste în paginile ei. Ai înțeles de ce am întrebat, dragă „el”? Dacă îți mărturisești pe față ignoranța și ceri luminare nu înseamnă că ești viclean, prietene. Chiar dimpotrivă.

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on octombrie 16, 2016 at 11:12 pm

        Acta

        iarta-ma atunci daca te-am banuit pe nedrept.
        ai dreptate, sunt cam banuitor si obosit si hartuit de atatia care vin sa zapaceasca lumea cu ereziile si inselarile lor VICLENE ca sa nu devin „alergizat” la chestii neclare.

        OK ! MEA CULPA!

        dar daca treci peste banuitorismo-mitocania mea ai sa vezi totusi ca ai acolo si RASPUNSUL CORECT la intrebarea ta SINCERA !

        sorry inca odata !

        Apreciază

      • Acta Diurna said, on octombrie 16, 2016 at 11:49 pm

        – păi l-am văzut, răspunsul, precum am și consemnat! în rest, vorba ta, ….ok!

        Apreciază

  18. sorin said, on octombrie 15, 2016 at 11:27 pm

    Azi la Bucuresti parintii au clarificat indoiala cu mersul la biserica. Au zis sa nu mergem la nici o biserica unde sunt pomeniti ierarhii romani. Toti ierarhii romani sunt intinati de erezie chiar daca nu au participat, dar tac. Au mai zis ca persoana care merge la un preot ce pomeneste ierarhul, daca moare asa va ffii judecata aspru si risca iadul. In privinta harului, parintii au spus ca asta este iconomia lui Dumnezeu si noi nu stim cand este si cand nu , dar daca preotul marturiseste erezia nu mai avem ce calca la el. Au mai zis ca in Romania ecumenismul este la cel mai inalt nivel in comparatie cu alte tari. La noi situatia e mai grava.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 16, 2016 at 5:59 am

      sorin

      Deci e clar. Au zis sa nu mergem la nici o biserica unde sunt pomeniti ierarhii romani. Toti ierarhii romani sunt intinati de erezie chiar daca nu au participat, dar tac.

      Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 16, 2016 at 2:53 pm

      Nu doar că ierarhii BOR care nu au semnat în Creta tac, ci mai mult: liturghisesc împreună cu ereticii care au semnat, căzând astfel sub pedeapsa canonului 45 apostolic.

      Apreciază

      • Acta Diurna said, on octombrie 16, 2016 at 6:48 pm

        – mai e ceva care pe mine mă pune adînc pe gînduri: cum explicăm prezența la Iași, la Hramul Cuvioasei, în zilele trecute, a IPS Atanasie de Limassol, ierarh CERT ortodox prin neparticipare la Creta, prin scrisoare clară de poziționare anti-ecumenistă, ca să nu mai vorbim de istoricul lui duhovnicesc (monah athonit și ucenic de oameni sfinți)? IPS Athanasie a slujit împreună cu …„ai noștri”, nu-i așa? S-a făcut vreun comentariu pe tema asta pînă acum? Mitrop. Teofan, într-o poză, are dreapta plasată pe brațul IPS.ului Atanasie de Limassol, parcă spunînd: vedeți? iată! IPS Athanasie vine și slujește cu noi, deci NOI SÎNTEM BUNI, NU SÎNTEM ERETICI, chiar dacă AM SEMNAT ÎN CRETA! Tare m-ar interesa un comentariu din partea celor avizați pe tema asta. (Avizați sînt doar credincioșii.)

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 16, 2016 at 9:43 pm

        Acta Diurna

        Ai citit acest articol?

        La fel ca avocatii diavolului din vremea Sfantului Maxim Marturisitorul, Mitropolitul Teofan ne zice ca Patriarhul Georgiei (care n-a fost la Marele Sinod) va veni in Romania, deci …

        https://saccsiv.wordpress.com/2016/08/17/la-fel-ca-avocatii-diavolului-din-vremea-sfantului-maxim-marturisitorul-mitropolitul-teofan-ne-zice-ca-patriarhul-georgiei-care-n-a-fost-la-marele-sinod-va-veni-in-romania-deci/

        Apreciază

    • Acta Diurna said, on octombrie 16, 2016 at 7:54 pm

      –ca la noi la nimenea, adică, nenorociți ce sîntem–

      Apreciază

      • Acta Diurna said, on octombrie 17, 2016 at 12:34 am

        sacciv, se știe, articolul e din august. cu toate acestea, din georgia, la hramul Sf Antim nu a venit Ilyas, ci alt ierarh, parcă? Ilyas are totuși o vîrstă. Iar cu papa în georgia, s-a văzut cum a fost primit, și ce-a rezolvat cu vizita lui – s-a văzut cît de cît, adică, cît s-a comunicat prin diverse surse. Eu mă întreb cum au decurs lucuruile la Iași, totuși. Adică, totuși, Atanasie de Limassol a venit, și A SLUJIT cu–. Sînt niște aspecte care mie unuia îmi dau de gîndit, însă în ruptul capului nu-mi vine să admit – DOAR PE CHESTIA ASTA – cum că Atanasie de Limassol bunăoară este eretic. Imi vine doar să-mi pun mîna la gură și să (mă) întreb: „Doamne, oare cum vin lucrurile astea?” – Mai sînt 2 aspecte care mă tulbură, în mod similar: 1. În contextul acelui mîrșav SUPERMEMORANDUM, care bănuiesc că este cunoscut tuturor cititorilor acestor bloguri: apare pe el semnătura Starețului Efrem de la Vatoped – văzînd-o, mi-am zis: asta n-o cred în ruptul capului! Au făcut asta ca să fie discreditat Starețul Efrem! Tocmai el, pe care l-au băgat cîinii la pușcărie de Crăciun, tocmai pt că este anti-ecumenist pe față! (dar gîndul cu mîna la gură mi-a rămas!) și 2. Este vorba de Episcopul Ohridei, Ioan al VI-lea, mult pătimitorul și schingiuitul de comunștii satanici din Macedonia. Am înțeles că la presiunile rușilor a fost eliberat din a nu știu cîta pușcărie, și că acum vreun an? 2? s-a retras (?) în Rusia să-și vadă de sănătatea distrusă. Apare ca semnatar al Cretei, și ca participant la sfințirea acelei biserici unde au îndrăznit să facă și icoana „sinodului” din Creta. Și chestia asta m-a tulburat, m-am gîndit imediat la lucrături! Oare ce i-au făcut? Rușii l-au obligat să facă asta? Noi nu mergem, că încă n-avem loc de popor (și alte motive, chiar cu totul altele), dar tu musai vei merge, vei face și vei drege, că noi ți-am scăpat viața. Îți vine pur și simplu să plîngi.

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on octombrie 17, 2016 at 12:42 am

        Acta Diurna

        Ai citit acolo despre Sfantul Maxim Marturisitorul?

        Apreciază

      • Acta Diurna said, on octombrie 17, 2016 at 12:46 am

        Desigur. Dar tot cu mîna la gură – sau la frunte – am rămas, fiind întru totul și totul la picioarele Sf Maxim. Mai este un text al Sf Chiril al Alexandriei, care dintr-un anumit cuget foarte sfînt a continuat să pomenească un eretic , e o istorie pe tema asta – de unde în continuare mîna la frunte. Lucrurile, așa simple cum sînt, nu sînt ușoare….sau invers. Trebuie discernămînt serios, fără să învinuim oamenii de bună credință și mărturisitori, cum apare a fi Pr Sava Lavriotul și monahii athoniți. Numai după bulbucii la gură pe care i-a făcut alde agentura basilica la adresa lor și trebuie să le stăm cu respect înainte.

        Apreciat de 1 persoană

      • Raluca said, on octombrie 17, 2016 at 1:51 am

        Acta Diurna, Starețul Efrem de exemplu ar fi trebuit să declare public că nu a semnat acel document. Faptul că nu a dezmințit ridică semne de întrebare. Dar acel supermemorandum este un document real sau e o intoxicare, pentru că mi se pare de SF. Pe de altă parte din câte știu Mănăstirea Vatoped îl pomenește pe ultraereticul Bartolomeu de ani de zile. De asemenea Teofan a fost în vizită la Vatoped acum câțiva ani. A fost și la Prodromu, dar din celelalte Mănăstiri ale Athosuluia ales să vizteze taman Vatopedul …

        Apreciază

      • Acta Diurna said, on octombrie 17, 2016 at 8:57 am

        –ar fi putut crede oricine că este o intoxicare acel document – dar el se înfăptuiește pas cu pas, nu observați? ce credeți că înseamnă chiar sinodul din creta, dacă nu asta: unirea întru distrugere – oare nu-l auziți pe papa recentissim militînd pt homosexuali în forme din ce în ce mai fățișe? Nu vedeți că în sua au introdus OBLIGATORIU „satan club for kids” după programul zilnic de școală? recentul templu închinat lui satan la NY? ce credeți că sînt „orele de edu sexuală” pe care se opintesc părinții – și BINE FAC – să le împiedice? nici nu mai știu care este situația lor în toamna asta. Că este SF (un SF al iadului) se vede DOAR din ridicolul disperării îndrăcite a tonului. Dar asta nu înseamnă că tot ceea ce înșiră acolo este pt ei glumă –nu, ei, globaliștii demonici, EXACT asta vor să facă, și EXACT asta ȘI REALIZEAZĂ neabătut în diverse grade, pretutindeni în lume –mai ales și începînd cu, sua. Spre depravarea copiilor și reeducarea globală în vederea primirii lui antihrist.

        Apreciază

  19. schiraples said, on octombrie 16, 2016 at 12:30 am

    La parintele Paisie Aghioritul, cunoscut ca avand mare dragoste fata de semeni, au venit un grup de preoti romano-catolici. Parintele i-a primit cu multa dragoste si le-a vorbit, impartasindu-le harul sau.
    Uimiti de harul si dragostea ce o emana, unul dinte preoti ii spune: „Haideti sa ne rugam impreuna, sa spunem rugaciunea Tatal nostru!”
    La care parintele Paisie le raspunde: „Acest lucru nu se poate.” Atunci, preotii catolici mahniti l-au intrebat: „De ce nu se poate, parinte, sa ne rugam impreuna, nu suntem si noi copiii lui Dumnezeu?”
    Parintele le raspunde: „Da, sunteti copiii lui Dumnezeu, dar nu sunteti in casa parinteasca, sunteti afara din casa, rataciti. Intorceti-va in casa si vom putea spune Tatal nostru impreuna.”

    Apreciat de 1 persoană

  20. religarhia said, on octombrie 16, 2016 at 1:32 am

    Sună grav dar asta e realitatea. Pseudo-episcopii din B.O.R cam 99% din ei sunt masoni și securiști deci eretici, ăștia credeți-mă că nu vor pleca din funcțiile lor faraonice de bunăvoie și nici cu frumosul, ăștia trebuie scoși din Biserică, dezbrăcați de veșmintele arhierești pe care le-au spurcat prin patimile lor și izgoniți din lăcașurile de cult. Nu se vor pocăi căci ei sunt deja de mult timp în înșelare. Au prea multe avantaje prin funcția pe care o deține fiecare, sunt lăudați și dictatori, ăștia nu se pregătesc pentru mântuire ci pentru căpătuire prin afacerea numită Biserică de unde ei se înfruptă ca niște pești pirania rupând cu fălcile lor mereu din Hristos pe care-L scuipă și-L calcă în picioare prin manifestările lor satanice-masonice. Nu așteptați sinodul mic b.o.r căci nu ne vor răspunde, ei își pregătesc ofensiva. Ne vor zdrobii ca pe niște gândaci care le amenință masa lor plină de bunătăți și la care nu vor să renunțe. Să nu fie!

    Apreciat de 1 persoană

    • cosminmatiu said, on octombrie 16, 2016 at 9:39 am

      EI vor ramane in functie pana la sfarsit. Biserica adevarata va pleca in munti si catacombe

      Apreciat de 1 persoană

      • Acta Diurna said, on octombrie 16, 2016 at 6:55 pm

        –poate că nu încă. Nu sînt dispus să las spurcată biserica mea de parohie pe care am ctitorit-o o viață, și să mă duc în munți, așa, cu una cu două (chiar dacă sînt departe de casă, mă doare de casă și fac tot ce pot pentru ea). Ușa bisericii și biserica întreagă trebuie apărată, trebuie SĂ STĂM ÎN EA, UITE AȘA, ȘI SĂ NU TĂCEM, cu toată decența și bunăcuviința de care sîntem capabili (și trebuie să fim FOARTE capabili). Trebuie să ne implicăm în CONSILIILE PAROHIALE, cred că acolo e totul, sau de acolo trebuie să înceapă. Să fim lîngă preot, să-l susținem, să nu se vadă singur. Sînt sigur că mulți văd urgia și minciuna, dar LE E FRICĂ. Să stăm lîngă ei și toți împreună în jurul lui HRISTOS, și VA FUGI ORICE FRICĂ. Am mai spus eu odată, și am să tot repet. Ierarhii ecumeniști iremediabili SĂ SE RETRAGĂ DIN SCAUNE și la schituri unde să-și mîntuiască zilele, cît le mai dă Dumnezeu timp pe acest pămînt. Iar poporul să-și ridice ierarh, că așa e canonic, ne învață fericitul Ierarh Augustin al Florinei, cel adormit la vîrsta de peste 100 de ani!

        Apreciat de 2 persoane

      • Acta Diurna said, on octombrie 17, 2016 at 4:03 pm

        –imi mai vine acum un gînd, deodată: în fiecare parohie, nucleul ANTI-ecumenist să facă lanț de rugăciune, și în timpul slujbelor, și în afara lor: pur și simplu să pună înaintea lui Dumnezeu la slujbe: la ectenii, la acatist, la Sf Maslu, nu mai vorbim Sf Liturghie: vezi-ne, Doamne, vezi-ne în ce hal sîntem, curățește-ne de păcatele noastre și dă-ne PĂSTOR ORTODOX, de la vlădică pînă la ultimul cîntăreț! Cred că asta trebuie să facem. Pe de ici cu rugăciunea, pe de colo cu lămurirea fratelui, pe de cealaltă parte cu prezența stabilă și decentă în consiliul parohial, fără ceartă și fără tulburare. Mai presus de orice, cu legătura cu părintele slujitor, care, așa cum s-a spus, trebuie musai să fie ortodox (chiar și fricos fiind el; dar văzînd că are sprijin serios, musai îi dispare frica, că așa a spus Domnul: unde sînt 2 sau 3 în Numele Meu și Eu sînt în mijlocul lor). MUSAI TREBUIE SĂ STĂM ÎN BISERICĂ, ȘI ÎN AIA DE ZID, ȘI ÎN AIA DE INIMĂ!

        Apreciază

      • Mirela said, on octombrie 19, 2016 at 9:41 am

        Acta Diurna,

        Dacă „musai stăm în biserică, în aia de zid”, cum zici, musai stăm şi în erezie, măcar prin pomenirea ierarhului eretic. Iar Sfinţii Părinţi spun CLAR să ne depărtăm, să fugim, de eretici şi să nu avem părtăşie cu ei. Şi dacă ar fi cum zici, de ce Sf. Lavrentie de Cernigov a spus: „Luaţi aminte la toate cele ce vă spun căci totul se pregăteşte cu foarte mare viclenie . Toate bisericile şi mănăstirile vor fi într-o bunăstare imensă, pline de bogăţii, ca niciodată, DAR SĂ NU MERGEŢI ÎN ELE.”
        E clar că se referă la vremurile dinaintea apariţiei publice a antihristului, căci în vremea domniei lui ştim clar că trebuie să fugim în munţi şi în crăpăturile pământului, nu se pune problema mersului la biserică.

        Apreciază

  21. scortisoara said, on octombrie 17, 2016 at 11:57 am

    Am vazut ca predomina tulburarea intre noi pe aici asa incat ieri am stat 12 ore si am scris transcriptul Conferintei de la Bucuresti dar doar partea a 2 a din conferinta cea cu intrebarile puse de credinciosi si raspunsurile monahilor athoniti . Nu m-am pot descurca cu fisierul acela din winamp asa ca solutia era transcriptul . Am trimis (varianta necorectata )pe mail lui saccsiv , n-am mai putut sa ma ocup eu de corectura , inca ma dor degetele …. Am considerat imperios necesar sa fac transcriptul la o partea a 2 a a conferintei si din ce am mai citit pe aici ,am avut dreptate sa-l fac . Aveti rabdare ca-l afiseaza .

    Apreciat de 1 persoană

    • Acta Diurna said, on octombrie 17, 2016 at 4:06 pm

      –Dumnezeu să vă răsplătească și să vă iasă o zugrăveală mai frumoasă decît v-ați dorit! Să vă bucurați ori de cîte ori vă uitați la ea!

      Apreciază

      • marinela said, on octombrie 24, 2016 at 12:17 am

        Multumim sora Simona de osteneala si sa-ti rasplateasca Bunul Dumnezeu cu ce stie El ca ai nevoie.Doamne ajuta si pocainta spre mintuire!

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.