SACCSIV – blog ortodox

De ce CEI CARE AU PRIMIT actele cu CIP nu se mai pot opune nici MARELUI SINOD?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 13, 2016

Iata comentariul sorei Mirela postat la CUM O FI? Teologul Dimitrios Tselenghidis ESTE sau NU ESTE de acord cu INTRERUPEREA SOLITARA A POMENIRII EPISCOPILOR?:

Maxim

Mulţumesc pentru răspunsuri. Precizez că de multe ori, când erau pomeniţi patriarhii români, îmi venea în gând legătura cu masoneria şi simţeam o crispare. Una şi mai mare simţeam când preotul se ruga pentru unitatea credinţei, formulare pe care o aşteptam cu încordare. Iar acum… nici nu mai ştim unde/dacă să mergem…
Cât despre marea trădare a clerului de toate nivelele, sunt de aceeaşi părere cu Mircea V.: un moment esenţial a fost căderea prin acceptarea actelor cu cip, pe care foarte mulţi preoţi le-au luat fără opoziţie şi mustrări de conştiinţă, cu un lejer “ce să facem”!, cu aceeaşi uşurătate cu care Esau şi-a vândut dreptul de întâi născut pentru un blid de linte.
Acum să zicem că mulţi riscă pierderea serviciului, a statutului, caterisirea etc., dar prin refuzul paşaportului biometric şi a cardului de sănătate ce riscau? Riscau clericii mai mult decât noi, mirenii?
Nu! Nici măcar de Părintele Justin şi de eforturile lui şi ale altor mari duhovnici nu au ţinut cont, ci le-au luat, deşi s-ar fi putut lipsi de ele sau aveau alternativa fără cip. Foarte tristă cădere! Iar cea de acum nu e decât o continuare firească, revelată de profeţiile care spun că cei care vor primi actele cu cip nu se vor mai putea opune etapelor următoare.
Apocalipsa e în plină desfăşurare, apostazia e generalizată şi pe faţă, iar nouă ni se zice să aşteptăm în linişte sinodul (îngerilor?)

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cosminmatiu said, on octombrie 13, 2016 at 11:06 pm

    La fel vor lua si cipul implantat dar ei il vor lua in mana stanga sa nu fie ca si in Apocalipsa cum spunea „marele duhovnic” Calistrat Chifan. De parca daca la masina in loc sa pui numarul de inmatriculare la locul lui in pui de exemplu in parbriz masina nu ar fi inmatriculata.

    Sunt vicleni si Dumnezeu nu suporta viclenii.

    Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 14, 2016 at 5:43 pm

      cosmin

      Calistrat s-ar putea să-şi pună cipuri în ambele mâini, că lui îi place numărul mare (vezi pelerinajele fără număr în Israel) şi în una singură nu-i vor încăpea. El e viteaz şi inteligent, nu se teme de fleacuri (cipuri) ca babele proaste şi ignorante, iar când va vedea câte beneficii/performanţe îi pot aduce, va dori să ia de toate. Unul pentru a avea în cap întreaga bibliotecă ortodoxă, altele pentru alte virtuţi.
      Să fie supermonah. Desigur, totul pentru slava lui Dumnezeu!

      Apreciază

  2. emanuel1979 said, on octombrie 14, 2016 at 9:42 am

    Ce prost esti. Eu mă opun sinodului cu dreapta socoteala, nu cu fanatism si erezie ca tine, si am o grămadă de acte cu cip : card bancar, de sanatate, de bonuri. Site-ul tau exprima o grămadă de aberatii care mai de care, de tot râsul. Daca nu te vei pocai, posibil ca ai sa ajungi de tot în afara bisericii.

    Apreciază

    • Augustin said, on octombrie 14, 2016 at 10:26 am

      emanuel1979, dormi mai departe …. sper că vei lua ca și constructivă remarca mea

      Apreciază

      • emanuel1979 said, on octombrie 14, 2016 at 5:02 pm

        Pe de altă parte, voi care nu ați luat carduri, ați dat anatema tainele ecumenistilor din BO, ceea ce este hula si erezie la fel de gravă ca si ecumenismul. De tot râsul …

        Apreciază

      • Ionut said, on octombrie 14, 2016 at 10:06 pm

        emanuel1979

        Nu mi se pare corecta abordarea, adica faptul de a lega in felul asta problema cardurilor de cea a ecumenismului si n-am constatat sa fi dat cineva anatemei Sf. Taine din BOR.
        Legat de carduri, chiar daca n-ar fi o manevra oculta la mijloc, tot e o problema. Nu mi se pare corect sa cotizam (indirect, e adevarat) 1% catre Mastercard, Maestro etc. Acesti furnizori globali de servicii financiare au o pozitie de monopol. Ar trebui ca fiecare stat si fiecare banca sa aiba dreptul de a avea propriul sistem de carduri (integrabil cu alte sisteme). Mai mult, renuntarea la cash, din diverse motive aparent corecte, reprezinta un pericol imens.
        Nu sunt total impotriva cardurilor, dar consider ca trebuie sa existe mai multe optiuni, nu sa ti se impuna un anumit lucru.
        Ideea e ca daca accepti o data ceea ce iti impune sistemul, vei accepta si a doua oara si tot asa si iti va fi din ce in ce mai greu sa te opui, mergi din compromis in compromis. Daca nu te opui atunci cand nu esti in pericol sa-ti pierzi averea si viata, cand te vei mai opune?

        Apreciază

    • Alexandru TM said, on octombrie 14, 2016 at 10:32 am

      @emanuel1979 De ce arunci cu magarii. „ce prost esti”.?
      Si eu am avut act biometric si carduri bancare. Le-am distrus si passport si carduri, nu te mai poti ruga avand aceste obiecte.

      Mai am un card de care intentionez sa scap, sper ca Dumnezeu sa ma ierte pentru caderea mea.

      Intelege cu sufletul aceste obiecte si vei intelege inselarea.

      Mantuire

      Apreciază

    • alex said, on octombrie 14, 2016 at 12:36 pm

      Vezi, exact ce scria in articol, nici nu mai poti diferentia binele de rau, iar cand v-a veni pecetea la fel vei zice „ia uite si pe prostii aia se sperie de un cip”. Cam toti cunoscutii mei au luat cardul, si toti care l-au luat au exact aceias atitudine ca tine, ori „lupta” impotriva sinodului dormind linistiti, ori deja sunt catolicizati, acceptandui si pe ereticii aia. Problema cea mai grava e ca multi pana sa accepte mizeria aia de card erau cat de cat treji.
      Acum ca o intamplare din care sa traga fiecare concluzia.
      Bunicamea era mai senila, eu refuzasem cardul pentru mine de mult, dar pentru ca ma intelegeam cu postasul bine am semnat pentru ea si mi l-a dat. Bunica era sanatoasa, in afara de senilitate, l-a doua luni dupa ce l-am luat a murit. Multi o sa zica e doar o intamplare. Acu partea a 2-a a intamplarii. Maicamea i-a cardul desi i-am zis sa nu il ia, se imbolnaveste subit de inima, ia medicamente. I-am zis ca e de vina cardul. Printr-o minune Dumnezeiasca il pierde, doctora nu mai vroia sa o primeasca pana nu facea rost de card inapoi. Nu a mai apucat sa il ia, caci s-a vindecat, si nici nu mai vrea sa auda de el.
      Acu fiecare sa traga concluziile.
      PS. Nu sunt un speriat de cipuri, cat timp ar fi fost folosite doar pentru lucruri bune, si nu pentru a implanta in om sau alte chestii oculte. Chiar citesc sitteuri despre ce a mai scos Intel, Amd(placi video si procesoare) si Nvidia. Am habar si de arm-urile din telefoane si tablete, imi plac sitteurile diy, si cand am timp mai ma joc cu tranzistorii si restul componentelor electice, chiar mi-am facut la bicicleta dintr-un flip flop luminite de avertizare. In trecut cand era si mai pasionat mi-am luat si un raspberry pi si i-am programat pini pentru diverse lucruri.
      Scriu asta nu ca sa ma laud desi asa pare, ci ca sa inteleaga lumea ca, noi crestinii nu suntem niste salbatici care nu au habar de ce misca prin cipurile alea si ne speriem ca animalele de foc.
      Si ca nota de final cati dinte voi, aia care nu va e frica de cipuri stiati ca in simu de la telefon ruleaza java. Cati stiati ca e un mini calculator acolo. I/O inseamna input output pentru cine nu stie.

      http://www.extremetech.com/computing/161870-the-humble-sim-card-has-finally-been-hacked-billions-of-phones-at-risk-of-data-theft-premium-rate-scams

      Apreciază

      • Mirela said, on octombrie 14, 2016 at 6:03 pm

        alex,

        De pe vremea când se distribuiau cardurile „de sănătate” (minciună ordinară, de parcă ar putea sta sănătatea în aşa ceva!) şi am văzut că unii, chiar sănătoşi fiind, nu au curaj să le refuze, m-am gândit că aceştia s-ar putea alege şi cu nişte boli trupeşti, pe lângă vătămarea sufletească.
        Dincolo de învăţătura biblică potrivit căreia boala sufletească aduce după sine şi boala fizică, cei care au primit carduri îşi exprime necredinţa în purtarea de grijă a lui Dumnezeu faţă de sănătatea lor, punându-şi nădejdea în ideea că statul mamona le va oferi sănătatea pe care nu cred că o vor primi de la Dumnezeu. Deci, singuri au dat diavolilor drepturi asupra lor şi ştim câtă ură au dracii asupra oamenilor.
        Logic, demonii le pot da boli unor astfel de creştini, fie din ură, fie pentru a le întări dependenţa de instrumentele satanice. Dacă nu le-au refuzat când erau sănătoşi, le vor refuza bolnavi fiind?

        Apreciază

    • Ionut said, on octombrie 14, 2016 at 2:10 pm

      Cum e mai intelept sa procedezi: sa te pregatesti din timp pentru razboi sau sa astepti ca dusmanul sa ajunga la portile cetatii?
      E vorba de o tendinta, tendinta la care contribuim in masura in care folosim actele cu cip in detrimentul altor optiuni.
      In unele tari se pune problema renuntarii la cash. Chiar si la noi exista campanii ale unor banci sau supermarketuri prin care se stimuleaza folosirea cardurilor bancare la cumparaturi.
      In momentul renuntarii la cash, ghici ce? Toate cumparaturile persoanelor fizice vor fi conditionate de existenta unui card bancar, adica de un cip.
      S-ar parea ca Hristos ne-a vorbit mai intai noua, apoi celor din vechime. „Cei din urma vor fi cei dintai”. E posibil sa vina vremea cand nu vei mai putea vinde sau cumpara decat in anumite conditii foarte stricte.
      „Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
      Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele.
      Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.” (Matei 6,31-33)

      Apreciază

    • mircea.v said, on octombrie 14, 2016 at 4:20 pm

      emanuel1979,

      faci doar afirmatii fara a argumenta nimic, fara a da exemple…
      Oricine poate zice orice. Asa ca, intri la categorie la asta 🙂

      Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 14, 2016 at 5:30 pm

      emanuel

      Ce deştept eşti! Dar ce deştept vei fi după ce vei mai primi nişte cipuri! Vezi că se făcea publicitate unora care îţi băgau în cap biblioteci întregi printr-un mititel cipuleţ – ca să acopere orice carenţă de informare sau lehamitea de studiu–, plus alte beneficii spre sporirea performanţelor.
      Un singur inconvenient ar fi: concurenţa între superdeştepţi va fi foarte mare.
      PS. Vrei să ne explici şi ce cauţi între proşti, fanatici şi eretici? Suntem aşa de mulţi încât, fără să vrei, dai de noi? Să îţi recomandăm nişte bloguri unde să te simţi „acasă”?

      Apreciază

    • Aurora said, on octombrie 14, 2016 at 5:53 pm

      Tu esti un distrus si nu stiu cum de te mai rabda Saccsiv pe aici, potaie ! Mars la cotet, lighioana fara minte !

      Apreciază

  3. Cristian said, on octombrie 14, 2016 at 11:26 am

    Unul care si-a vandut sufletul:

    VIDEO – Corespondentul PRO TV George Buhnici si-a implantat cipul NFC la Internet & Mobile World Expo, Bucuresti
    https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/10/12/video-corespondentul-pro-tv-george-buhnici-si-a-implantat-cipul-nfc-la-internet-mobile-world-expo-bucuresti/

    Apreciază

  4. Ionut said, on octombrie 14, 2016 at 1:42 pm

    Vrea sa ma refer doar la expresia „unitatea credintei”, despre care si altii au zis ca n-ar fi in regula.
    Din cate inteleg eu, mai dubioasa ar fi expresia „unirea credintei”, pentru ca „unirea” inseamna a uni ceea ce e dezbinat, deci a te uni cu altii, in timp ce „unitatea” inseamna a pastra ceea ce e deja unit.

    Apreciază

    • ban said, on octombrie 14, 2016 at 3:23 pm

      Cred ca e cam asa: in unitate pot fi intr-un trup (ecumenismul) mai multe madulare cu gandire proprie si diferita, ca in U.E.. Dar in unire madularele tre’ sa aibe aceeasi gandire (ortodoxie), altfel gandirea n-ar mai fi aceeasi peste tot, deci divergenta.

      Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 14, 2016 at 5:18 pm

      Ionuţ

      Nu e în regulă/ortodox să te iei după capul tău, mai ales când există lămuriri ale altora mai pricepuţi decât tine.
      Reţine cuvintele Sf. Ap. Pavel: „Spre săvârşirea sfinţilor spre lucrul slujbei, spre zidirea trupului lui Hristos;
      Până ce vom ajunge toţi la UNIREA CREDINŢEI şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu întru bărbat desăvârşit, la măsura vârstei plinirei lui Hristos” (Efeseni 4:12,13). E „dubios”?

      http://www.apologeticum.ro/2014/10/unirea-credintei-in-duhul-lui-hristos-versus-unitatea-credintei-in-duhul-antihristic-al-ecumenismului/

      Apreciază

    • Liliana said, on octombrie 14, 2016 at 10:26 pm

      Ionut,
      Ieromonahul Grigorie Sandu in cartea sa ,,Dorite texte nedorite”,Editura Carol Sanivet,Bucuresti,2003,vorbeste de sintagma ,,unimea credintei”,facind referire la unimea Sfintei Treimi.Se pare ca in vechime nu se spunea ,,unirea” -care e un termen ce ridica nelamuriri,intrebari-asa cum ai remarcat si tu;iar ,,unitatea” pe care au introdus-o de vreun an,cred,ar fi mai bun,dar termenul e deja compromis din cauza ecumenismului pe care ei cauta sa ni-l bage cu de-a sila,violent si viclean in viata liturgica.Deci,termenii lor sint aparent buni,ortodocsi;de fapt, duplicitari.Ca metoda-dubluginditul se insinueaza tot mai mult aducind nouvorba-daca ,eventual ai citit ,,1984”…

      Apreciază

  5. Ana Maria said, on octombrie 14, 2016 at 6:27 pm

    Asa este, din moment ce ai cipul sau codul de bare, nu mai distingi lucrurile.Vreau sa va zic ca duhovnicul meu este anti-cip, dar el considera ca acel cod de bare de pe permisul de conducere nu e grav, tocmai pt ca nu este cip. El insusi detine un astfel de permis.Aici cred ca a gresit, pt ca dupa sinodul din Creta a continuat totusi pomenirea ierarhului sau care a semnat in Creta, considerand ca nu s-a ajuns inca la impartasirea cu ereticii.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.