SACCSIV – blog ortodox

Aliatii satanei: MASS-MEDIA anti crestina PROMOVEAZA COMUNICATUL Patriarhiei ce ataca MONAHII DIN ATHOS ce tin CONFERINTE in Romania zilele acestea

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 13, 2016

Punctul de plecare al oricarei analize a oricarei actiuni a Patriarhului Daniel trebuie sa fie avertismentul unuia dintre stalpii Ortodoxiei:

AUDIO (si transcriptul) – Parintele ADRIAN FAGETEANU despre PATRIARHUL DANIEL: „acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”

Dupa ce ai asta foarte clar in minte, tot ce face si ce zice Patriarhul devine brusc limpede ca lumina zilei.

Asadar, ieri Patriarhia a dat un comunicat despre care am scris la:

Patriarhia ATACA FURIBUND Monahii din Muntele Athos, ce zilele acestea tin conferinte in Romania

Astazi mass-media promoveaza respectivul comunicat:

Realitatea: Anunţ făcut de Biserica Ortodoxă Română pentru toţi credincioşii: ATENŢIE mare!

Antena 3: Anunțul făcut de Biserica Ortodoxă Română pentru toți credincioșii

   Demonstratie perfecta a conceptului de unitate in diversitate, caci, in ceea ce priveste voma politica cele doua televiziuni par a se dusmani, dar iata ca in chestiuni fundamentale, precum promovarea ecumenismului antihristic, fac front comun luptand umar langa umar.

Edificator, lor li se alatura si intrusii de la Active News:

Patriarhia avertizează asupra unor conferințe ținute de așa zișii „monahi mărturisitori” aghioriți

E util sa postati cate un comentariu scurt dar lamuritor pe respectivele site-uri, fara sa va complicati mai apoi sa raspundeti habaucilor.

Iata si ce putem citi la Patriarhia Română dezimformează credincioşii în legătură cu monahii athoniţi care conferenţiază în România. de pe Astradrom:

Pentru a nu fi acuzată de defăimare şi lipsă de profesionalism agentia „Basilica” ar fi bine să îşi ceară scuze şi să îşi retragă articolele defăimătoare.

Deoarece basilica.ro, site-ul oficial al Patriarhiei Române a adus informaţii false legat de monahii athoniţi care conferenţiază în România, preotul român (din Grecia) Matei Vulcănescu aduce câteva precizări şi cere Patriarhiei Române să-şi repare greşeala cerându-şi scuze faţă de cei pe care i-a calomniat.

    Părinţii athoniţi nu reprezintă poziţia oficială a Sfântului Munte şi nici nu are cum să o prezinte deoarece, încă Muntele Athos nu s-a pronunţat în mod oficial asupra sinodului din Creta. Ei au venit în România în urma invitaţiilor scrise a asociaţiei ASTRADROM şi cu binecuvântarea marilor duhovnici athoniţi.

În cele ce urmează vom publica integral comunicatul oficial al preotului Matei Vulcănescu:

Având in vedere faptul ca siteul „Basilica” nu e orice site, ci e organ oficial al Patriarhiei Romane, Patriarhie pe care o iubim şi o respectăm, ce reprezintă într-o oarecare măsură Biserica Ortodoxă Română, care este  Mama Neamului Românesc. Ne doare sa vedem terfelită imaginea ei, datorită lipsei de profesionalism al unor angajaţi ai „Basilica”. De aceea va trimit aceste precizari:

Informatiile pe care le-aţi postat pe „Basilica” le-aţi aflat de la Ieromonahul Ştefan de la Schitul Lacu, Sfântul Munte, informaţii pe care nu le-aţi verificat ci le-aţi luat pe negândite. Iata si mailul prin care Ieromonahul Stefan de la Lacu, care are în România editură, ateleier de veşminte şi fabrică de tămâie, fără binecuvantarea Stareţului de care aparţine Schitul Lacu, şi anume fără binecuvantarea Stareţului Partenios de la Mănăstirea Sfântul Pavel, asa cum am primit confirmare.

Dau mai jos şi mailul trimis (către mine si inca 400 de adrese de mail) de către parintele Stefan Nuţescu, care, iata,  a dat urbi et orbi aceasta scrisoare pe mail (deci o pot publica):

Agion Oros <lakos.8@gmail.com>:

« Monahii mai sus amintiti nu sunt trimisi de Schitul Prodromu, ci cu de la sine putere fac aceasta. Aceasta actiune a lor nu pune numai Schitul Prodromu intr-o situatie dificilă, ci pe toți monahi români din Sf.Munte.

Parintele Sava este exclus nu numai din conducerea Marii Lavre, ci si din obstea ei, si trimis la un metoc al Manastirii din insula Creta. Nu au nici o binecuvantare pentru aceasta nici de aici din Sf. Munte si cred că nici de la episcopul locului unde vor sa tina „conferinte”.

Maica Domnului sa ne ajute.

Cu dragoste in Domnul,

  1. Stefan »

http://basilica.ro/precizare-privind-conferintele-realizate-de-asa-zisii-monahi-marturisitori-aghioriti/

Acestea sunt precizarile mele in urma cercetării făcute:

 Monahul Flavian nu participă la această conferinţă[1].

  La această conferinţă participă Gheron Sava, monah al Marii Lavre, aşa cum mi-a confirmat Gheron Evstratie din Marea Lavră, membru în conducerea Marii Lavre (în nici un caz pr Sava nu e trimis la vreun „schit in Creta pentru penitenţă”, aşa cum în mod calomniator e scris pe basilica.ro, şi Parinţii din Schitul Prodromu sunt sub oblăduirea, iniţiativa şi lucrarea lui ava Iulian Prodromitul si Gheron Gavriil (ucenicul Sfantului Paisie Aghioritul)!

  Pozitie oficială a Schitului Prodromu nu există pentru că înca Sinaxa Dublă nu s-a pronunţat, dar monahii au dreptul sa aibă o poziţie, pe care o exprimă. 

  Dacă Sinaxa Dublă se  pronunţă pro Creta, atunci zeci de monahi şi ieromonahi athoniţi vor întrerupe pomenirea patriarhului Bartolomeu. În felul acesta se vor delimita de schizmaticii pro sindul din Creta. 

Acestea sunt informatiile pe care le deţin în urma cercetării pe care am întreprins-o!

Cu sinceritate si dragoste pentru Adevar, 

preot Matei Vulcanescu

Ps. Nu e prima data cand „Basilica”  preia stiri de pe siteuri obscure sau de la particulari, spre exemplu a preluat o stire de pe un site obscur, numit Fos Fanariou, care scria abjectiuni la adresa unor mari personalitati ale ortodoxiei (Theodoros Zisis, Dimitrie Tselenghidis) şi la adresa mea personală, facand o alăturare, care mie personal îmi face cinste, dar nu si agentiei „Basilica”.

Detalii: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/09/o-caterisire-virtuala-si-dezinformarea.html (acest link a fost ataşat de redacţia ASTRADROM)

[1] Iniţial s-a anunţat şi prezenţa monahului Flavian, motiv pentru care apare şi pe unele anunţuri din ţară. Datorită unor conjuncturi nedorite, nu a reuşit să vină. În caz că ar fi venit, nu ar fi reprezentat vre-o mănăstire sau vreo instituţie aşa cum în mod eronat s-a anunţat pe site-ul basilica.ro al Patriarhiei Române. Ar fi venit în nume propriu, aşa cum am fost înştiinţaţi iniţial. (n. red.)

   Comentariu saccsiv:

Nu e vorba despre o lipsa de profesionalism al unor angajaţi ai „Basilica”, ci de un comunicat al Patriarhiei. Poate s-au folosit de e-mailul parintelui Stefan Nuţescu, dar si daca acela nu exista, Patriarhia tot declansa un atac impotriva respectivilor monahi. Si asta deocamdata e nimic. Va urma o prigoana crancena impotriva tuturor anti ecumenistilor, prigoana in timpul careia Patriarhia isi va da mana cu toate fortele sataniste ale SISTEMULUI.

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. alex said, on octombrie 13, 2016 at 9:31 pm

    Relativ offtopic/ tot manipularea presei, si din pacate se pare ca presa noastra caci razboiul vine cumva.
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-21349763-televiziunile-rusesti-treilea-razboi-mondial-pare-inceput-deja-cele-doua-scenarii-ale-politologilor-noua-yalta-sau-legea-strazii-daca-nu-poti-evita-bataia-primul.htm

    La televiziunile rusesti, al treilea razboi mondial pare sa fi inceput deja / Cele doua scenarii ale politologilor: O noua Yalta sau legea strazii – daca nu poti evita bataia, da primul

    Pentru cine urmareste televiziunile rusesti, al treilea razboi mondial pare deja sa fi inceput, scrie AFP.

    La principala televiziune de stat, prezentatorul emisiunii vedeta de duminica seara anunta ca bateriile antiaeriene rusesti din Siria vor dobori avioanele americane.

    La canalul de stiri Rossia 24 se difuzeaza un reportaj despre pregatirea adaposturilor antinucleare din Moscova

    La Sankt Petersburg, site-ul de stiri Fontanka anunta ca guvernul ar putea rationa painea ca pregatire pentru un viitor razboi, in ciuda explicatiilor autoritatilor, care afirma ca vor doar sa stabilizeze pretul fainii.

    La radio, se discuta despre exercitii de „aparare civila” care mobilizeaza, potrivit ministerului pentru Situatii de urgenta, 40 de milioane de rusi timp de o saptamana.

    Cei ce se plimba pe strazile Moscovei pot admira spre exemplu imensele graffiti „patriotice” facute de artistii pro-Putin de la organizatia „Set”, cum este un urs imens, simbolul Rusiei, care distribuie unor porumbei albi veste anti-glont.

    Cauza acestei febre legate de „al treilea razboi mondial” este ruptura, in 3 octombrie, a negocierilor dintre Washington si Moscova legate de conflictul sirian, dupa esecul unui armistitiu negociat de cele doua puteri la Geneva, in septembrie.

    Atunci, bombele rusesti si siriene au transformat Alepul in „infernul pe Pamant”, potrivit ONU.

    Pe teren, armata ruseasca a continuat actiunile in forta, amplasand in baza sa navala din portul sirian Tartus baterii antiaeriene apte sa distruga avioane de vanatoare, dar si corvete echipate cu rachete care pot, teoretic, sa scufunde nave de razboi. Altfel spus, o demonstratie de forta care vizeaza nu jihadistii sau rebelii sirieni, ci marina si aviatia americane.

    Doua scenarii

    La Moscova, unde ziaristii rusi si occidentali se culca si se trezesc primind comunicatele ministerului rus al Apararii, climatul de confruntare este transmis si amplificat de mass media. Purtatorul de cuvant al armatei rusesti, generalul Igor Konashenkov, adreseaza avertismente la adresa Casei Albe, a Pentagonului si a Departamentului de Stat.
    „Reamintesc ‘strategilor’ americani ca rachetele antiaeriene S-300 si S-400 care asigura acoperirea aeriana a bazelor rusesti din Hmeimim si Tartus au o raza de actiune care poate surprinde orice aeronava neidentificata”, spunea el, in 6 octombrie, intr-un avertisment aproape direct la adresa SUA.
    La televiziunea de stat Rossia 1, prezentatorul Dmitri Kissilev, care conduce si agentia de presa Ria Novosti, rezuma declaratia generalului Igor Konashenkov pentru „oamenii simpli ca voi si ca mine”: „Vom dobori” avioanele americane. Apoi, el dezvaluie „planul B” al Statelor Unite in Siria. „Planul B in mare este ca SUA vor recurge direct la forta impotriva armatei siriene a presedintelui Bashar al-Assad si a aviatiei rusesti”.
    „Ar trebui sa ne temem de aceste provocari? Asa s-au angajat SUA in razboi in Vietnam”, spune Kissilev, inainte de a avertiza din nou occidentalii: rachetele amplasate in Kaliningrad, enclava ruseasca din apropierea Poloniei, pot transporta focoase nucleare.
    „Rusia actuala este mai mult pregatita, inainte de toate psihologic, noii spirale de confruntare cu Vestul”, rezuma Gheorghi Bovt, intr-un editorial publicat pe site-ul Gazeta.ru.
    Politologii iau in calcul doua scenarii, tinand cont de dificultatile economice ale Rusiei. Primul, optimist, in care cele doua puteri vor carea de acord asupra noilor conditii de coexistenta, „un Yalta-2”, referinta la impartirea zonelor de influenta intre SUA si URSS dupa al doilea Razboi Mondial. Al doilea scenariu, cel catastrofic, Rusia va reactiona dupa o lege a strazii binecunoscuta: „daca bataia nu poate fi evitata, da primul”.
    Intr-un interviu pentru Ria Novosti, ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, cel care a initiat in urma cu 30 de ani, la Reykjavik, impreuna cu presedintele american Ronald Reagan inceputul sfarsitului Razboiului Rece, avertiza recent: lumea flirteaza „periculos cu zona rosie”.
    Miercuri, intr-un prim sem de detensionare dupa invective verbale, Moscova anunta o reuniune internatioanala dedicata Siriei, la Lausanne, sambata, intre secretarul american de Stat John Kerry si ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, in ceea ce pare o intalnire a ultimei sanse.

    Apreciază

    • Mihail said, on octombrie 14, 2016 at 9:38 am

      Numai faptul ca au programat aceasta intalnire „de pe o zi pe alta” ar trebui sa ne dea de gandit. Caci atunci cand „trag mata de de coada” isi programeaza intalnirile de pe un an pe altul. „Colonie-Colonie vrem ostași”…

      Apreciază

  2. Mary said, on octombrie 13, 2016 at 9:43 pm

    Strigator la cer!
    Acum Maica Domnului si Sfantul Munte vor fi vazut cu claritate cum au fost tratati acesti parinti, soli de pace si intelegere, pentru care au fost si admonestati aici pe blog fiind inca fara concluzie, cum este si Sfanta Chinotita. Sa intareasca Domnul TOT Sfantul Munte in a da raspuns cuvenit urmand acest semn.
    Domnul sa ocroteasca Biserica Sa nevazuta in drum catre Sfantul Munte Athos pentru a salva-o pe a sa Mireasa Biserica vazuta de lucrarile acestui Sinod.
    Domnul sa ne ierte si sa ne ajute! Amin
    In dragoste pentru Hristos.

    Apreciază

  3. eremitu said, on octombrie 13, 2016 at 10:02 pm

    O intrebare scurta si clara. Daca sinodistii pro Creta, si basilica.ro & Patriarhia romana, si toata sleahta de prieteni ai catolicilor (cei dintai eretici – ca gravitate – si dusmani ai lui Hristos) & Co etc, daca toti astia imi raspund scurt la o intrebare, eu sunt de partea lor: CE EREZIE AU CONDAMNAT LA SINODUL LOR DIN CRETA? CARE?? Astept raspunsul scurt, clar, la obiect. Fara filosofeli si abureli lingvistice si alte mestesuguri dracesti ale limbii. ASTEPT RASPUNS!
    Si, pana va ganditi voi ce sa inventati si sa raspundeti, am sa imi spun in continuare parerea mea. VOI NU AVETI CE RASPUNDE! Pentru ca NU ATI CONDAMNAT NICIUN ERETIC! Ba pe cei deja condamnati de Sfintii Parinti voi i-ati facut oficial prieteni ai Bisericii impotriva voii Duhului Sfant! Una sa stiti: Hristos va birui, iar voi si toti cei pro-Creta sunteti in afara lui Hristos. Hristos a spus cu gura lui ca vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca. Asa ziceti si voi si asa este. Dar nu L-am auzit nicaieri zicand ca ereticii sunt prietenii Lui. Din contra, L-am auzit zicand ca PE TOTI ERETICII II VA TRIMITE IN IAD, in iezerul cel de foc vesnic si nestins! Cu acesti eretici va pupati voi acum, si pe oile voastre le prigoniti. Si alta sa stiti: mai sunt monahi cu sutele si mireni cu milioanele care au lumina lui Hristos si prin aceasta lumina vad. Asa ca tineti-va bine, pentru ca noi si Hristos suntem cei tari iar voi sunteti cei plini de tot intunericul ereziilor cu care v-ati infratit.

    Apreciază

    • maxim said, on octombrie 13, 2016 at 10:53 pm

      Iti zic eu frate: au condamnat ‘erezia’ privind sobornicitatea si apostolicitatea Bisericii Sfinte, au condamnat ‘erezia’ pe care a propovaduit-o Adevarul-Hristos, au condamnat ‘ereticestile’ scrieri ale Sfintilor Parinti si au condamnat Persoana Duhului Sfant pentru ‘erezia’ Adevarului, pentru ca El este Duhul Adevarului. Asta au condamnat!

      Apreciază

    • Pąʍvo said, on octombrie 14, 2016 at 11:57 am

      In documentul 8, articolul 22 este singura condamnare oficiala – care se refera strict la noi, ortodocsii traditionalisti.
      Noi reprezentam cel mai mare pericol astazi pentru ca inca mai putem, prin darul lui Dumnezeu, sa facem deosebirea dintre bine si rau, dintre lumina si intuneric.
      Suntem mai rai ca atatia eretici hulitori, care incepand cu protestantismul nu au fost condamnati inca oficial, ci sunt ingaduiti de sute de ani.
      Suntem, noi ortodocsii traditionalisti, mai rai decat cei care legalizeaza sinuciderea prin eutanasie; mai rai decat cei ce practica pedofilia, cel mai groaznic pacat actual care inca nu are un canon oficial; mai rai decat rock’erii care prin duhul lor plin de razvratire, mandrie si tulburare aduc direct imne satanei; mai rai decat cei care elogiaza tehnologia pana la insemnarea cu pecetea lui antihrist pe propriul corp; mai rai decat criminalii care ucid legal prin asa zisul transplant de organe; mai rai decat cei care saracesc parintii pentru ca statul sa le poata lua copiii; mai rai decat cei care promoveaza educatia sexuala batandu’si joc de curatia si inocenta copiilor; mai rai decat ecumenistii care terfelesc Adevarul Bisericii Lui Hristos prin prietenia notorie cu tot felul de eretici, pagani si atei vicleni…
      Da, NOI SUNTEM CEI CONDAMNATI OFICIAL !
      Si astfel intrebarea e logica: Cine a facut cu adevarat dezbinare in Biserica ? Tocmai IERARHII ECUMENISTI care s-au sfiit si se sfiesc in continuare de fetele celor puternici care printr-un sistem gresit i-au pus la conducere. Au devenit ecumenisti tocmai datorita deselor intalniri ecumenice cu departatii de Dumnezeu, intalniri care s-au dovedit prin dialogul idolatric – compromitatoare de ortodoxie.
      Pentru ca realitatea ne prezinta concret ca ai nostri s-au molipsit de nesimtirea lor, si nu ei s-au apropiat de Hristos.
      Prin recunoasterea celorlalte religii ratacite ca ar detine parte din Adevar si se pot mantui se vadeste de fapt ura fata de eretici, care sunt si ei chipul lui Dumnezeu, si li se inchide practic poarta mantuirii, asigurati fiind ca o oarecare convertire la ortodoxie nu mai este necesara.
      Adevarul este ca NOI, ORTODOCSII TRADITIONALISTI ii iubim pe eretici si pe orice pacatos – asteptand, rugandu-ne si bucurandu-ne de intoarcerea lor in sanul Sfintei Biserici.
      Eu personal ajut un sectar cazut pe strada sa se ridice daca randuie Dumnezeu sa fie in fata mea, duc un poponar la spital daca l-a izbit vreo masina si dau un pahar de apa la nevoie chiar si unui mason. Dar, daca sunt intrebat despre credinta, am datoria crestineasca sa-i spun din dragoste ca se afla pe calea cea gresita si ceea ce face este pacat.
      Deci iata, comozi ierarhi ai nostri cum gandim NOI, cei ai vostri ORTODOCSI TRADITIONALISTI – ce am fost condamnati de voi !

      Dumnezeu sa va lumineze !

      Apreciat de 1 persoană

    • Mihail said, on octombrie 14, 2016 at 12:11 pm

      „Fara filosofeli si abureli lingvistice si alte mestesuguri dracesti ale limbii.”

      Lasă frate, că pleacă acum la „laterani” (cu schimb de studenti si profesori) si sa vezi apoi ce logoree o sa aiba. Atunci chiar nu o sa mai intelegi nimic din „mestesugul limbii lor”.
      „Unu’ vine altu’ pleaca, toti se strang la papa-n poala”.

      http://ziarullumina.ro/vizita-academica-la-facultatea-de-teologie-ortodoxa-din-capitala-116521.html

      Apreciază

  4. Ioan said, on octombrie 13, 2016 at 10:15 pm

    Au platit sa apara acolo.

    Apreciază

  5. energein7 said, on octombrie 13, 2016 at 10:24 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  6. Gabriel said, on octombrie 14, 2016 at 9:42 am

    Frate Saccsiv, cand ai timp ar fi bine sa faci o lista cu asociatii, fundatii, fratii si site-uri CARE N-AU NICI O TREABA CU ORTODOXIA insa apar ca unii ce o apara. Dupa sinodul asta s-au dat pe fata foarte multi si ar fi bine sa-i punem la un loc pentru ca sunt foarte multi frati care cad in capcana lor. Putem si noi sa te ajutam lasand aici la comentarii exemple…

    Apreciază

  7. Elena said, on octombrie 14, 2016 at 4:31 pm

    Daca mass media e furibunda, e semn ca suntem pe drumul cel bun. Amin

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.