SACCSIV – blog ortodox

Patriarhia ATACA FURIBUND Monahii din Muntele Athos, ce zilele acestea tin conferinte in Romania

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 12, 2016

   Dupa cum stiti, au fost la:

Martor: “Conferinta de la Oradea a fost foarte tare. Oamenii au ramas cu gura cascata” / Panica in randul ecumenistilor din cauza seriei de conferinte in intreaga tara a Monahilor Athoniti / Deja acestia lanseaza zvonuri / Ce vor mai pune la cale?

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la BEIUS, dar luni, 10 octombrie

URGENT RASPANDITI: Conferinta de azi de la PIATRA NEAMT se tine la Cinematograful DACIA PANORAMIC, tot la ora 18

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la IASI, miercuri, 12 octombrie

Vor fi si la:

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la ROMAN, joi, 13 octombrie, ora 18, Casa de Cultura

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la BRASOV, vineri, 14 octombrie, ora 18, Sala Europa, hotel Aro Palace

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la BUCURESTI, sambata, 15 octombrie, Sala AGIR, ora 12

   Iata ce putem citi la Precizare privind conferințele realizate de așa zișii „monahi mărturisitori” aghioriți de pe Basilica:

În zilele ce au trecut, 9-12 octombrie 2016, au avut loc o serie de conferințe organizate și popularizate de anumite asociații laice (Oradea, Beiuș, Piatra Neamț). Aceste conferințe vor fi organizate și în zilele ce urmează în alte orașe ale țării.

Conferențiari sunt patru monahi aghioriți despre care se afirmă faptul că „monahii pe care i-am invitat sunt viețuitori din Sfântul Munte, aflați în delegație oficială, iar cuvintele lor de învățătură sunt în duh ortodox”.

În realitate, aceștia sunt veniți în nume propriu, fără înștiințarea sau încuviințarea mănăstirilor din care fac parte.

Starețul Schitului Prodromu a confirmat faptul că cei doi monahi aparținători (români), Efrem și Nicodim, nu au nici un mandat de a exprima poziția Schitului în legătură cu Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe, cu atât mai puțin a Sfântului Munte. Aceștia nu au binecuvântarea de a susține conferințe, au plecat din mănăstire la propria inițiativă motivând medical decizia.

Sava „lavriotul” (grec) este un monah scos din Consiliul de conducere al Marii Lavre și din obște aflându-se în perioadă de penitență la un schit din insula Creta. Nici acest monah nu are vreun mandat de reprezentare a punctelor de vedere ale Sfântului Munte sau al Marii Lavre, deciziile și comunicatele Sfintei Chinotite fiind singurul mod prin care Sfântul Munte își exprimă pozițiile oficiale.

Monahul Flavian (român de origine) nu face parte din obștea mănăstirii Xiropotamu, așa cum se pretinde, ci locuiește de sine într-o chilie de pe teritoriul acesteia. La fel, acesta nu are nicio binecuvântare.

Sinodul al șaselea Ecumenic interzice episcopului să propovăduiască în altă eparhie fără binecuvântare (Can. 20 Sin. VI Ec.). Dacă nici episcopii nu pot propovădui în eparhii străine, cu atât mai mult se aplică această prevedere clericilor și monahilor care nimic nu au voie să facă fără învoirea episcopului (Can. 39 Ap.).

Acești monahi nu au nicio binecuvântare din partea vreunui episcop din Biserica Ortodoxă Română și nici din partea mănăstirilor pe care pretind că le reprezintă.

Acest fapt negativ se adaugă la îndemnurile lor la schismă prin nepomenirea ierarhilor şi arată că monahii nu sunt „mărturisitori”, ci neascultători şi dezbinători.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Comentariu saccsiv:

   Dar nu indeamna la schisma. Din contra:

Scurt rezumat despre CONFERINTA DE LA ORADEA / „Este singurul sinod care nu a condamnat vreo erezie” … / „Sinodul a fost pus la cale de catre CIA”

Parintele Sava a fost scos din Consiliul de conducere al Marii Lavre? De ce oare? Dar daca are binecuvantarea Parintelui Gavriil, de exemplu, cum ar fi? Pentru mine ar fi suficient, caci Parintele Gavriil e mai important decat conducerea oricarei manastiri tradatoare din Muntele Athos.

Articolul de pe Basilica se incheie cu un link spre un alt articol de pe acelasi site, pe care l-am analizat la:

COMUNICATUL PATRIARHIEI despre cei ce se opun SINODULUI DIN CRETA

Observam ca Patriarhia aplica aceeasi schema pe care SISTEMUL o aplica celor anti vaccin, de exemplu. Si asta deoarece au aceiasi stapani.

Daca nu esti medic dar te opui vaccinarii, ti se spune: “Dar ce bai, esti medic?”. Daca esti medic si te opui, pierzi dreptul la libera practica si apoi ti se spune: “Dar ce bai, tu mai esti medic?”.

Asa si cu ecumenismul si Marele Sinod. Daca nu esti preot sau monah si te opui ti se spune: “Dar ce esti tu?”. Daca esti preot sau monah si te opui, ti se aplica articolul 22 si esti prigonit, te lasa fara parohie, te alunga din manastire, dupa care ti se spune: “Dar de la cine ai binecuvantare?”. Care binecuvantare trebuie data de … ecumenisti.

 

75 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai2016 said, on octombrie 12, 2016 at 10:01 pm

    Demnitarilor ruşi şi angajaţilor structurilor guvernamentale li se “recomandă” să îşi aduca imediat în ţară copiii trimişi la studii în străinătate, chiar dacă aceasta ar însemna retragerea lor în timpul anului de studii, scrie publicaţia rusă Znak, citând cinci surse guvernamentale> http://www.cotidianul.ro/recomandarea-lui-putin-care-anunta-un-mare-conflict-cu-vestul-289387/

    Apreciază

    • Nicolae said, on octombrie 12, 2016 at 10:35 pm

      Saccsive,
      Poti te rog sa verifici in arhiva ta daca ceea ce eu am citit pe un blog-nu-mi amintesc pe care-e adevarat??
      Par. Paisie Aghioritul ar fi spus-printre altele- ca Turcia va ataca Grecia intr-o duminica de 16 octombrie.Asta ar fi duminica urmatoare…
      Spun asta in contextul repatrierii urgente a rusilor notabili din zonanat-o de care vorbea Mihai2016.
      Multam.

      Apreciază

      • safimvigilenti said, on octombrie 13, 2016 at 11:21 am

        nicolae, stai calm ca Par Paisie nu a spus asa ceva, am citit atent toate cuvintele sale profetice unde mentioneaza intr-adevar viitorul atac al tucilor asupra greciei dar nu da vreo data precisa ci fixeaza anumite repere care incep sa se vada deja; nu mai crede toate balariile puse pe tot felul de bloguri ci mergi la sursa

        Apreciază

  2. Adi said, on octombrie 12, 2016 at 10:06 pm

    “Dar de la cine ai binecuvantare?”
    De la Sfantul Apostol Pavel.
    „Şi înger din cer de va veni şi vă va învăţa altceva decît vă învăţ eu: anatema.” (spune Apostolul Pavel).

    Apreciază

    • GabiM. said, on octombrie 15, 2016 at 4:55 pm

      Adevarat ai grait,fratioare,ANATEMA tuturor celor proecumenism! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

      Apreciază

  3. Ionut said, on octombrie 12, 2016 at 10:27 pm

    Am si eu o intrebare: daca vreun reverend american neoprotestant sau daca vreun guru indian organizeaza o conferinta, are nevoie de binecuvantarea cuiva?
    Cand organizeaza un „concert” vreo trupa satanista sau cand se desfasoara vreo parada gay, avem ceva de comentat? Sau astia au liber „din oficiu” spre „staul”?
    Cand se masacreaza si se incinereaza ZI DE ZI pruncii nenascuti ai acestui popor, avem vreo replica?
    Cand jefuitorii prada aceasta tara si locuitorii ei isi iau lumea in cap ca sa-si faca un rost, avem ceva de zis?

    De ce a vrut reprezentantul Patriarhiei Ecumenice sa introduca pe ordinea de zi a conferintei de la Chambesy problema „minoritatilor sexuale”? De ce a trebuit ca PF Daniel si IPS Teofan sa apere postul? De cine trebuie aparata Ortodoxia? De Patriarhia Ecumenica, cea care a organizat si „Sinodul” din Creta?

    Sper ca Dumnezeu sa nu ia in seama aceasta indrazneala a mea, pacatosul si fatarnicul, sa aiba in paza Biserica Ortodoxa si sa indrepteze si sa intelepteasca pe cel care greseste.

    Apreciat de 3 persoane

  4. palcauioan66 said, on octombrie 12, 2016 at 10:33 pm

    Saccsiv,asta nu Este patriarhia romana,numeste_o cum vrei tu,dar patriarhie…pfffftttttt

    Apreciază

  5. Ada said, on octombrie 12, 2016 at 10:35 pm

    Tocmai am ajuns acasa de la conferinta de la Iasi. Sala rezervata la Grand Hotel Traian a fost contramandata abuziv de catre hotel (pe motiv ca cei care vor sa se intalneasca in acea sala sunt schismatici si fac galagie). Ne-am intalnit in sala cinematografului Republica, o cladire veche in care a fost frig si a picurat apa din tavan pe tot parcursul conferintei. Daca s-ar fi taiat lumina puteam spune ca suntem in catacombe. Cu toate acestea participantii (marea lor majoritate) au stat pana la sfarsit si au pus intrebari. Am avut ocazia sa discut personal (dupa ce s-a sfarsit conferinta) cu parintele Nicodim de la Prodromu. Mi-a spus ca au binecuvantarea lui gheronda Gavriil (ucenicul parintelui Paisie Aghioritul) sa tina aceste conferinte. Asta a spus si public, in conferinta, gheronda Sava. Parintii de la Prodromu au spus ca staretul lor, parintele Iulian, e categoric impotriva sinodului (daca putem numi adunatura din Creta sinod) din iunie 2016. In momentul in care un sinod va anatemiza hotararile sinodului la care s-au semnat erezii, cei de la Prodromu vor intrerupe pomenirea ierarhului. Canonic ar putea intrerupe si acum, dar se fac presiuni foarte mari asupra lor. Sunt amenintati ca vor fi alungati din Sfantul Munte. Sa le dea Dumnezeu putere sa marturiseasca pana la sfarsit si sa intrerupa si pomenirea ierarhului daca vreun sinod indrazneste sa legifereze ereziile semnate in Creta.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 13, 2016 at 8:45 am

      Ada

      Eu nu inteleg asteptarea asta a unui sinod minune, cand vremurile apocaliptice bat la usi. Ba mai mult, un Sinod deja a anatematizat ecumenismul:

      ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei
      https://saccsiv.wordpress.com/2016/09/09/anatema-data-ecumenismului-de-catre-canonicul-sinod-al-bisericii-ortodoxe-ruse-din-afara-rusiei/

      Si separat diversi Episcopi, ultimul fiind:

      MITROPOLITUL Ieremia de Gortina ANATEMATIZEAZA panerezia ECUMENISMULUI semnata de tradatorii Ortodoxiei participanti la MARELE SINOD
      https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/09/mitropolitul-ieremia-de-gortina-anatematizeaza-panerezia-ecumenismului-semnata-de-tradatorii-ortodoxiei-participanti-la-marele-sinod/

      Pe de alta parte ma intristeaza ca n-au stat toti spectatorii pana la sfarsit. Era frig si picura? Dar cand vor refuza semnul fiarei, cum va fi? Dar cand vor fi prigoniti pentru ca sunt anti ecumenisti si vor trebui sa mearga pana cine stie in ce vagauna pentru a intalni un preot adevarat?

      Apreciază

      • kazimir said, on octombrie 13, 2016 at 10:04 am

        Adevarat, sinodul canonic ROCOR a anatematizat deja ecumenismul. Si inca ceva, ROCOR si OCA sunt deja Biserici autocefale (capii insa poarta deocamdata titlul de mitropolit), recunoscute cel putin de 4 Patriarhii. Asadar in Creta aveau drept de vot si ele. Cei doi capi ai Bisericilor Peter si Nikolai la o intalnire in 2005.

        Apreciază

      • dasvik said, on octombrie 13, 2016 at 10:52 am

        Saccsivule, nu uita ca fiecare cu masura… nu stim noi de ce nu au stat oamenii pana la sfarsit, si nici cum va randui Dumnezeu mantuirea lor. Spunea pr. Paisie (sau pr. Lavrentie de la Cernigov, nu mai stiu exact), ca pe cei mai slabi, care nu vor putea indura prigoana / chinurile / etc. ii va lua Dumnezeu la El inainte de acestea, printr-o boala, de exemplu.

        Nu spun ca nu trebuie sa avem mai multa ravna, dar repet, fiecare cu masura sa. Si gandeste-te ca poate unul care a plecat mai devreme a facut un sacrificiu mai mare de a sta, atat cat a stat, decat unul care a ramas pana la sfarsit, si asadar s-ar putea sa fie mai placut lui Dumnezeu.

        Apreciază

      • scortisoara said, on octombrie 13, 2016 at 2:25 pm

        Ada a spus ca : ” Cu toate acestea participantii (marea lor majoritate) au stat pana la sfarsit si au pus intrebari. ” Asa ca au stat . Bravo lor !

        Apreciat de 1 persoană

      • Ada said, on octombrie 13, 2016 at 7:57 pm

        Frate Vasile, ce am scris in comentariu e ceea ce am auzit acolo, nu e parerea mea personala.
        Nici eu nu sunt de acord sa ne punem pe asteptat sinoade (putem astepta mult si bine). Ereticii devin eretici odata ce au semnat documente eretice sau odata ce ii condamna un sinod? Sfintii Inchisorilor sunt sfinti din momentul in care au murit marturisindu-L pe Hristos in dreapta credinta ortodoxa sau din momentul in care vor fi trecuti in calendar? Dupa mine pomenirea trebuia intrerupta imediat ce s-au facut publice documentele semnate in Creta.

        „Un episcop care a devenit eretic nu mai este episcop, dar daca credinciosii continua sa-l considere pe el episcop ortodox, daca continua sa vina la slujbele din bisericile ce il pomenesc pe el, sa primeasca ,darurile. sau lui, atunci vor cadea cu totii in afara Bisericii.” Sfantul Ignatie Teoforul

        Eu vreau sa raman in biserica ortodoxa, dar nu vreau sa iau parte la erezie.
        Daca ma spovedesc si ma impartasesc la un preot ce il pomeneste pe Teofan sunt partasa la erezie sau nu? Conform citatului de mai sus se pare ca da.
        Dilema mea e, unde in Iasi gasesc un preot care nu il pomeneste pe Teofan?
        De vreo doua luni nu mai mai duc la biserica (intru doar ca sa ma inchin la moastele Sfintei Parascheva). Am incercat sa gasesc o biserica unde nu e pomenit dar nu am reusit. Stii tu un astfel de preot in Iasi sau pe cineva care cunoaste un astfel de preot? Daca da, imi poti da un contact pe mail? Eu l-am intrebat (dupa conferinta) pe parintele Nicodim de la Prodromu daca stie si mi-a zis ca nu stie in Iasi.

        Cat despre cei care au plecat, eu am vazut doar cativa, ca am stat in fata. Presupun ca ora tarzie si frigul patrunzator (mama a fost nevoita sa-mi incalzeasca permanent mainile caci erau reci ca gheata) i-au determinat sa plece. Sau poate faptul ca traducerea a fost destul de anevoioasa, doamna care a asigurat acest serviciu neparand prea stapana pe limba greaca. Parintele Nicodim mi-a spus ca i-au lasat balta niste traducatori cand si-au dat seama ca se poate lasa cu represalii si au venit si ei cu ce traducator au gasit.

        Daca dupa sinodul BOR vor fi fortati preotii si calugarii sa semneze ca sunt de acord cu documentele eretice din Creta si semneaza e grav. Cred ca atunci o sa vina vremea spanacului. Asta e parerea mea.

        Apreciază

      • H said, on octombrie 14, 2016 at 2:40 pm

        domnul kazimir, vorbiti de OCA-ORTHODOX CHURCH IN AMERICA ??

        Dar in bisericile lor sunt pictati ca sfinti Papa si Tereza de Calcuta. Ecumenism pur sange.
        Am foto in calculator, dar nu am reusit sa postez. Am trimis pe email admin-ului.
        Daca vrea poate sa le adauge dansul in acest comentariu al meu.

        Apreciază

      • H said, on octombrie 14, 2016 at 2:59 pm

        @kazimir

        acest ROCOR de care vorbiti aici, il (mai) recunoaste ca sfant pe Mitropolitul Mucenic Iosif al Petrogradului, primul întâistătător al Bisericii Ruse din Catacombe ? Caci Patriarhia Sovietica nu il recunoaste.

        Icoana sa, calcandu-l in picioare (in mod simbolic) pe falsul patriarh al Moscovei, Serghie, se gaseste aici:

        https://traditiaortodoxa.wordpress.com/2007/06/30/sfantul-mucenic-iosif-mitropolitul-petrogradului-primul-intaistatator-al-bisericii-ruse-din-catacombe-reprezentare-iconografica/

        Sfântul Mucenic Iosif, mitropolitul Petrogradului

        Apreciază

    • Geo said, on octombrie 13, 2016 at 9:26 am

      De amintit este ca si la P. Neamt au fost nevoiti sa schimbe de trei ori locatia pentru a se putea tine conferinta. Presiunile care se fac din partea BOR sunt foarte mari. Ne putem astepta la surprize si in urmatoarele zile pentru organizarea conferintelor.

      Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 14, 2016 at 11:32 pm

      Informaţii prezentate de Ada, din ceea ce au afirmat monahii conferenţiari:
      „In momentul in care un sinod va anatemiza hotararile sinodului la care s-au semnat erezii, cei de la Prodromu vor intrerupe pomenirea ierarhului. Canonic ar putea intrerupe si acum, dar se fac presiuni foarte mari asupra lor. Sunt amenintati ca vor fi alungati din Sfantul Munte.”

      Citind aşa ceva, nu pot decât să constat cu durere cum îşi bate dracul joc de oameni.
      Deci, cei de la Prodromu nu întrerup pomenirea pentru că se fac mari presiuni asupra lor şi sunt ameninţaţi cu expulzarea. Dar–zic ei– când un sinod va anatematiza Creta, vor întrerupe pomenirea.
      Există două variante:
      1. Nu va fi nci un sinod de anatematizare a celui din Creta. Conform spuselor monahilor, vor continua pomenirea până la venirea lui Hristos. Nu va dura aşa de mult pe cât cred unii.
      1. Să zicem că se găsesc câţiva ierarhi care să dea anatemei sinodul din Creta (care deja a fost dat, prin anatematizarea ecumenismului din 1983 la Vancouver, dar se vede că pentru cei care aşteaptă sinod NU CONTEAZĂ)
      În acest caz, va fi un mic grup de ierahi care se vor opune unei turme mari de ierarhi apostaţi care deja au în mâini aproape toată puterea instituţională şi o utilizează cu agresivitate. Să zicem că prodromiţii se ţin de cuvânt şi întrerup pomenirea lui Bartholomeu. Când vor face asta, nu vor fi alungaţi din mănăstire şi din Athos de către cei care îi ameninţa irezistibil acum? Deci, nu vor trebui oricum să plece? Sau ce, putem să credem că în marea de ierahi apostaţi care au puterea dă subit pocăinţa şi se dezic de Creta?
      În aceste condiţii, întreb: Ce câştigă prodromiţii continuând pomenirea? Că mai stau la chilii, cu preţul slăbănogirii duhovniceşti grave rezultate din comuniunea cu un eretic „desăvârşit”?
      Dacă acum nu se pot desprinde de chilii, după ce se vor debiliza duhovniceşte de tot şi vor ajunge cârpe, atunci vor putea să plece???? Sau vor zice, spre liniştirea conştiinţei muribunde, că Dumnezeu e milostiv şi iubitor de oameni şi ştie neputinţa fiecăruia?
      Atitudinea prodromiţilor m-a ajutat să înţeleg mult mai clar de ce a plecat Părintele Antim în munţi: asta este SINGURA soluţie pentru monahii care vor vrea să se mântuiască. Mai devreme sau mai târziu (dar nu mult, căci antihrist se grăbeşte), TOŢI monahii vor trebui să aleagă între a rămâne la chilie FĂRĂ HRISTOS şi a pleca în pribegie cu Hristos.
      Asta a văzut clar şi repede, luminat de Duhul Sfânt, vrednicul Părinte Antim!

      Apreciază

    • aura popa said, on martie 19, 2023 at 5:21 pm

      sunt de acord cu tot ce spuneti ,chiar daca acum suntem in 2023 – 19 martie ziua crucii ,

      Apreciază

  6. Ionut said, on octombrie 12, 2016 at 10:35 pm

    Si se mai pune intrebarea: oare de ce au plecat cuviosii monahi din Sf. Munte? Ce le-a venit sa-si lase chiliile si sa vina in Romania pe o astfel de vreme? Si sa ia tara de la un cap la altul? Si cu ce s-au ales ei personal din toata treaba asta?

    Apreciază

  7. pr Ciprian Staicu said, on octombrie 12, 2016 at 10:35 pm

    Ne vedem la Brașov. Alături de străjerii trimiși de Maica Domnului !
    Pr Ciprian Staicu

    Apreciază

  8. alex said, on octombrie 12, 2016 at 10:40 pm

    Despre „patriarh” pentru cine nu stie, are studii…. in ale ecumenismului
    http://patriarhia.ro/biografia-142.html

    II. FORMAREA ȘI EXPERIENȚA PROFESIONALĂ

    1958-1962 – urmează școala primară în satul natal Dobrești, județul Timiș;
    1962-1966 – urmează gimnaziul în localitatea Lăpușnic, județul Timiș;
    1966 – începe cursurile liceale în orașul Buziaș, pe care le continuă în municipiul Lugoj, la Liceul „Coriolan Brediceanu” (1967-1970);
    1970-1974 – studiază la Institutul Teologic Universitar Ortodox din Sibiu;
    1974-1976 – urmează cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universi­tar Ortodox din București, Secția Sistematică, sub îndrumarea pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae;
    1976-1978 – studiază la Facultatea de Teologie Protestantă a Universității de Științe Umane din Strasbourg (Franța);
    1978-1980 – studiază la Facultatea de Teologie Catolică a Universității „Albert Ludwig” din Freiburg im Breisgau (Germania);
    15 iunie 1979 – susține teza de doctorat la Universitatea din Strasbourg, intitulată: Réflexion et vie chrétiennes aujourd’hui. Essai sur le rapport entre la théologie et la spiritualité (424 p).
    31 octombrie 1980 – o versiune extinsă a acestei teze, pregătită sub îndrumarea mentorului său, pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae, este susținută la Institutul Teologic Universitar Ortodox din București, cu titlul: Teologie și spiritualitate creștină. Raportul dintre ele și situația actuală;
    1980-1988 – lector la Institutul Ecumenic de la Bossey, Elveția;
    6 august 1987 – intră în viața monahală la Mănăstirea Sihăstria, jud. Neamț, cu numele Daniel, avându-l ca naș de călugărie pe Părintele Arhimandrit Cleopa Ilie;
    14 august 1987 – este hirotonit ierodiacon, iar la 15 august 1987 ieromonah;
    1988 – este hirotesit protosinghel și numit consilier patriarhal, director al Sectorului „Teologie Contemporană și Dialog Ecumenic”;
    1988 – devine conferențiar la Catedra de Misiune Creștină a Institutului Teologic Universitar Ortodox din București;
    12 februarie 1990 – este ales Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, cu titlul de Lugojanul, iar în 4 martie 1990 este hirotonit arhiereu în Catedrala mitropolitană;
    7 iunie 1990 – este ales Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei;
    1 iulie 1990 – este întronizat Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei;
    1992-2007 – este profesor de Teologie dogmatică și pastorală la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași;
    12 septembrie 2007 – este ales în demnitatea de Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române;
    30 septembrie 2007 – este întronizat Patriarh în Catedrala patriarhală din București;
    Din 2007 este profesor de Teologie pastorală la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

    Apreciază

    • kazimir said, on octombrie 13, 2016 at 10:47 am

      Nu iau apararea patriarhului, ci mentin pe cat posibil pacea in Biserica. Daniel prin convingere nu este ecumenist (cititi cartile lui si veti vedea ce crede despre Biserica si eterodocsi), dar face gafe demne de osandit ca slujbele in comun, semnaturile documentelor sincretiste din Creta si din CMB. S-a spus de catre IPS Ierotheos si ca a avut cea mai argumentata impotrivire asupra schimbarii termenilor de pe documentul problema, insa pana la urma, presat a semnat

      Ce e de facut? Un mare teolog spune ca intreruperea comuniunii este un mod de a protesta, insa revenirea la pomenire ar fi indicata dupa o perioada (un an, doi) deoarece Biserica e Trupul lui Hristos, El e Capul Ei, El o Sfinteste, asadar in timp el o va si curati (Asa si in perioada monoenergista sau monotelita, sau dupa clasicul Sinod de la Ferrara), in timp! Nu de tot dar va aduce arhierei vrednici si ca nu cumva atunci sa nu fii in comuniune. (De vazut ce s-a intamplat cu manastirea Sf. Teodor Studitul, in timp a devenit schismatica fiind mustrati si chiar anatematizati de Sf. Patriarh Metodie ca nu mai ascultatu si se hirotoneau singuri, criticau aspru Sfintii Patriarhi de dinainte adica Tarasie si Nichifor; vedeti [1]„Sfantul Metodie al Constantinopolului” de George Peter Bithos, paginile 139-150, 206 si [2] „Strajerii Ortodoxiei” de arhimandrit Papadakis, paginile 515-531). Verificat. Si nu numai.

      Modele de urmat pe care le stiti si voi sunt, vrednicii de pomenire Justin Popovici, la sfarsitul vietii a reluat pomenirea Patriarhului si chiar i-a sarutat mana ca sa arate ca nu e despartit de Biserica, sau cei trei mitropoliti Augustin de Florina, Pavlos de Paramythia şi Ambrozie de Eleftheropoli au intrerupt pomenirea lui Atenagora pe o perioada determinatam sau monahii din Athos au intrerupt pomenirea lui Atenagora pe o durata de 3 ani… Nu inseamna ca esti ecumenist daca inca pomenesti ierarhul caci si Teodor Zissis desi inclina sprea intrerupere caci sunt semne evidente, si ramanerea in pomenire poate inca aduce roade. Plus ca d-nul profesor Tselenghidis nu e ecumenist, cum acuza unii pe forum, ci el e pentru intreruperea cu discernamant, sustine ca nu e recomandata pentru monahii/preotii cu o constiinta ortodoxa bisericeasca neintarita, adica ea trebuie dar temporara, ca nu cumva ramanand in nepomenire (din motive intemeiate initial) sa ramai in timp asa, iar Biserica revenindu-si tu sa stai inca in nepomenire. Asta e consecinta, si inca ceva Biserica are inca nevoie de timp sa curete mocirla ecumenista, poate nu de tot, niociodata nu a avut doar episcopi buni insa pe alocuri inca sunt episcopi. Si nu sunt in nepomenire. Trebuie vazut in ansamblu problema, nu gata toti sa treaca in nepomenire. In timp despartirile se intaresc si devin schisme, iar apoi schisma nu va da rod prin sine, caci Hristos te cheama iar in sanul Bisericii pe care repet, El o va curati. Nu noi salvam Biserica, ci Biserica ne salveaza pe noi. Amin!
      Iertare Vasile, dar cu asa un blog circulat tu ai mare raspundere, calea imparateasca e solutia. Daca te abati sau la stanga sau la dreapta stii foarte bine ca nu e o cale buna. Pana si mucenicia este rod al vederii lui Dumnezeu, caci ravna multi o au, pana si sectarii si paganii, dar nu se mantuiesc caci nu au vederea si nici dreapta cunoastere a lui Dumnezeu. Biserica ii cinsteste doar pe fiii Ei.
      Hristos in mijlocul nostru.

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 13, 2016 at 11:38 am

        kazimir

        Cum adica „Hristos te cheama iar in sanul Bisericii”? Pai unde te duci?

        Calea imparateasca pentru tine pare mai degraba a fi calea caldicica.

        Apreciază

      • alex said, on octombrie 13, 2016 at 11:50 am

        Nu si nu. Daniel este eretic si a fost dintotdeauna, m-am saturat de atatia scriitori care ne zic discernamant. Nu stiu daca este mason sau nu dar eretic este si gata. Din moment ce a facut scolile lor, sa intalnit cu ei, este o lepadatura, stia bine ca nu trebuie sa aiba de treaba cu ereticii, nu are nici o scuza. Pacea, cum o dati voi cu pacea. Daca si Hristos tinea la pacea lumii, nu stiu daca mai exista sanse de mantuire pentru cineva. Ia si baga la cap:
        http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=10

        Capitolul 10
        1. Chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată şi să tămăduiască orice boală şi orice neputinţă.
        2. Numele celor doisprezece apostoli sunt acestea: Întâi Simon, cel numit Petru, şi Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu şi Ioan fratele lui;
        3. Filip şi Vartolomeu, Toma şi Matei vameşul, Iacov al lui Alfeu şi Levi ce se zice Tadeu;
        4. Simon Cananeul şi Iuda Iscarioteanul, cel care L-a vândut.
        5. Pe aceşti doisprezece i-a trimis Iisus, poruncindu-le lor şi zicând: În calea păgânilor să nu mergeţi, şi în vreo cetate de samarineni să nu intraţi;
        6. Ci mai degrabă mergeţi către oile cele pierdute ale casei lui Israel.
        7. Şi mergând, propovăduiţi, zicând: S-a apropiat împărăţia cerurilor.
        8. Tămăduiţi pe cei neputincioşi, înviaţi pe cei morţi, curăţiţi pe cei leproşi, pe demoni scoateţi-i; în dar aţi luat, în dar să daţi.
        9. Să nu aveţi nici aur, nici arginţi, nici bani în cingătorile voastre;
        10. Nici traistă pe drum, nici două haine, nici încălţăminte, nici toiag; că vrednic este lucrătorul de hrana sa.
        11. În orice cetate sau sat veţi intra, cercetaţi cine este în el vrednic şi acolo rămâneţi până ce veţi ieşi.
        12. Şi intrând în casă, uraţi-i, zicând: „Pace casei acesteia”.
        13. Şi dacă este casa aceea vrednică, vină pacea voastră peste ea. Iar de nu este vrednică, pacea voastră întoarcă-se la voi.
        14. Cine nu vă va primi pe voi, nici nu va asculta cuvintele voastre, ieşind din casa sau din cetatea aceea, scuturaţi praful de pe picioarele voastre.
        15. Adevărat grăiesc vouă, mai uşor va fi pământului Sodomei şi Gomorei, în ziua judecăţii, decât cetăţii aceleia.
        16. Iată Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi dar înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii.
        17. Feriţi-vă de oameni, căci vă vor da pe mâna sinedriştilor şi în sinagogile lor vă vor bate cu biciul.
        18. La dregători şi la regi veţi fi duşi pentru Mine, spre mărturie lor şi păgânilor.
        19. Iar când vă vor da pe voi în mâna lor, nu vă îngrijiţi cum sau ce veţi vorbi, căci se va da vouă în ceasul acela ce să vorbiţi;
        20. Fiindcă nu voi sunteţi care vorbiţi, ci Duhul Tatălui vostru este care grăieşte întru voi.
        21. Va da frate pe frate la moarte şi tată pe fiu şi se vor scula copiii împotriva părinţilor şi-i vor ucide.
        22. Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până în sfârşit, acela se va mântui.
        23. Când vă urmăresc pe voi în cetatea aceasta, fugiţi în cealaltă; adevărat grăiesc vouă: nu veţi sfârşi cetăţile lui Israel, până ce va veni Fiul Omului.
        24. Nu este ucenic mai presus de învăţătorul său, nici slugă mai presus de stăpânul său.
        25. Destul este ucenicului să fie ca învăţătorul şi slugii ca stăpânul. Dacă pe stăpânul casei l-au numit Beelzebul, cu cât mai mult pe casnicii lui?
        26. Deci nu vă temeţi de ei, căci nimic nu este acoperit care să nu iasă la iveală şi nimic ascuns care să nu ajungă cunoscut.
        27. Ceea ce vă grăiesc la întuneric, spuneţi la lumină şi ceea ce auziţi la ureche, propovăduiţi de pe case.
        28. Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.
        29. Au nu se vând două vrăbii pe un ban? Şi nici una din ele nu va cădea pe pământ fără ştirea Tatălui vostru.
        30. La voi însă şi perii capului, toţi sunt număraţi.
        31. Aşadar nu vă temeţi; voi sunteţi cu mult mai de preţ decât păsările.
        32. Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
        33. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
        34. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
        35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
        36. Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.
        37. Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.
        38. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.
        39. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi.
        40. Cine vă primeşte pe voi pe Mine Mă primeşte, şi cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.
        41. Cine primeşte prooroc în nume de prooroc plată de prooroc va lua, şi cine primeşte pe un drept în nume de drept răsplata dreptului va lua.
        42. Şi cel ce va da de băut unuia dintre aceştia mici numai un pahar cu apă rece, în nume de ucenic, adevărat grăiesc vouă: nu va pierde plata sa.

        Ia auzi ce zice Hristos aici desi tot capitolul este important dar mai ales aceste versete.
        32. Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
        33. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
        34. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.

        Pacea de care zici tu este pacea antihristica, tulburarea cea din iad.

        Apreciază

      • H said, on octombrie 13, 2016 at 12:56 pm

        “Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii.” (Ioan 8, 44)

        “Cine Mă nesocoteşte pe Mine şi nu primeşte cuvintele Mele are judecător ca să-l judece: cuvântul pe care l-am spus acela îl va judeca în ziua cea de apoi.” (Ioan 12, 48)

        Apreciază

      • H said, on octombrie 13, 2016 at 1:12 pm

        “Şi astfel desfiinţaţi cuvântul lui Dumnezeu cu datina voastră pe care singuri aţi dat-o. Şi faceţi multe asemănătoare cu acestea.” (Marcu 7, 13)

        Apreciază

      • H said, on octombrie 13, 2016 at 1:19 pm

        “Atunci Iisus le-a zis: Voi toţi vă veţi sminti întru Mine în noaptea aceasta” (Matei 26, 31)

        Apreciază

      • Ema said, on octombrie 13, 2016 at 1:59 pm

        @kazimir: Du-te si trage-l de mineca pe marele teolog (cum ii zicea fostul meu duhovnic) Daniel sa se trezeasca la credinta crestin ortodoxa. Si apoi treci si pe la Teofan, Serafim Joanta etc. Si daca reusesti sa-i trezesti sa ne dai si noua reteta.

        Apreciază

      • el said, on octombrie 13, 2016 at 5:30 pm

        Kazimir

        ..uite asa o barba avea, si uite asa o pieptana…
        poezii din repertoriul de adormit constiintele, dormi in pace puisor…

        Apreciază

    • safimvigilenti said, on octombrie 13, 2016 at 11:40 am

      omu e genial, in 3 ani ajunge din frate incepator>>>>>>Mitropolit!!!!!!! Forta e cu el

      Apreciază

      • Mihail said, on octombrie 13, 2016 at 12:25 pm

        „vigilentule”, ce „frate” ai vazut tu acolo? El intra in Manastire DIRECT CALUGAR!!… Asta scriptic. Ca fizic „lectureaza” prin hellvetia – pana in 1988 – cu stapanii lui. Apoi, in 8 zile il face DEJA ierodiacon si imediat in urmatoarea zi ieromonah. Chiar ca este o „forta”…

        Apreciază

      • safimvigilenti said, on octombrie 13, 2016 at 2:16 pm

        pai e si mai grav….a sarit treptele, trebuie caterisit urgent, eliminat cauterizat, miroase urat in urma lui

        Apreciază

      • scortisoara said, on octombrie 13, 2016 at 3:41 pm

        A fost pregatit intensiv si minutios pentru un proiect mare : a doua caderea a … Constantinopolului . Acum ne preocupa harul si nu faptul ca suntem in cadere libera . Cum ai preocupa pe cei de la prima cadere a Constantinopolului sexul ingerilor . Am senzatia ca prima cadere a cetatii a ramas ca prefigurarea a caderii de acum …

        Apreciază

  9. mihai said, on octombrie 12, 2016 at 11:07 pm

    Jale mare in deal, bloguri aservite basilica.ro si blogul celor 3purcelusi zis si tehologie patristica au iesit la atac
    http://basilica.ro/precizare-privind-conferintele-realizate-de-asa-zisii-monahi-marturisitori-aghioriti/
    La croiava pe la taica irineu congrese colocvii, decernarii de premii honorius causa, si discursuri de tehologi bengosi, ce te joci! http://ziarullumina.ro/profesorul-brock-le-a-vorbit-teologilor-craioveni-116425.html

    Apreciază

  10. Vasile said, on octombrie 12, 2016 at 11:19 pm

    ca sa aperi adevarul de credinta nu ai neboie de binecuvantare. Daca ierarhii sunt cazuti in erezia ecumenista nu e nevoie de vreo binecuvantare din partea lor.

    Apreciază

  11. ayeaye20 said, on octombrie 12, 2016 at 11:31 pm

    Maimutoii astia satanist-ecumenisti au zis ca Biserica nu are Har(dupa Sf Justin Popovici Biserica ce e despartita nu are har) in Creta cand au zis ca se cauta unitatea pierduta adica Biserica e despartita , au hulit harul Duhului Sfant, Un episcop de la noi român a zis citez aproximativ : sa nu aveti comuniune cu ecumenistii si cei ce ii pomenesc ca luati din duhurile lor(necurate, din demonii ce ii stapanesc)

    Apreciază

  12. ines said, on octombrie 12, 2016 at 11:52 pm

    Angelina Jolie
    Da, am participat la ritualuri masonice si sataniste

    Apreciază

  13. mirean said, on octombrie 13, 2016 at 12:10 am

    Din ce am aflat:conferinta de la Iasi s-a tinut pana la urma (cu ajutorul Lui Dumnezeu)intr-un cinema.De locul initial nu s-au putut folosi pt.ca le-au cerut f.multi bani.Dar,care au venit mai inainte si intrebau de conferinta,le ziceau cei de lla hotel ca nu se mai tine .Nu stiu cati i-au crezut dar au fst cam vreo 500 persoane dirijate de cativa crestini fideli la cinema Republica.Poate ar fivenit mai multi dar a coincis ora cu scoaterea sf.moaste ale Cuv.Parascheva si intampinarea Sf.Neofit Zavoratul.Monahii marturisitori din Muntele Sfant Athos,au intampinat si ei tot felul de necazuri dar ii sustine cu tarie Maicuta Domnului.

    Apreciază

    • MB said, on octombrie 13, 2016 at 9:42 am

      Adevarul despre sala de la Traian: s-a facut un contract, au primit si un avans, ne-au asigurat ca nu are ce sa intervina sa nu ne dea sala. Ulterior care trebuia sa ne dea sala a primit un telefon si a inventat un motiv pentru care nu se mai poate da sala (au ceva probleme cu electricitatea, lucru neconfirmat de Eon). NU BANII AU FOST PROBLEMA!
      Intr-adevar s-a stat in fata hotelului si s-au dirijat oamenii catre noua sala, pentru ca cei de la hotel le ziceau ca s-a anulat.

      Apreciază

  14. Raluca said, on octombrie 13, 2016 at 12:52 am

    Patriarhia n-ar avea de ce să-i atace furibund pe monahii atoniți, pentru că după cum reiese, aceștia o cam scaldă cu mărturia lor antiecumenistă, dacă într-adevăr ceea ce se spune că au afirmat corespunde realității. În aceste condiții, în loc să reprezinte un pericol, aceste conferințe fac chiar un serviciu BOR. Ei nu s-au prins încă?

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 13, 2016 at 9:05 am

      Raluca

      Patriarhia va ataca furibund pe orice preot anti ecumenist, chiar daca acela inca mai pomeneste ierarhii ecumenisti.

      Apreciază

      • ilioara said, on octombrie 13, 2016 at 10:17 am

        vasile stai linistit, patriarhia se preface ca ataca furibund…pana la urma totul e orchestrat tocmai de ea….dar , da mai bine la prosti atacul asta……

        Apreciază

      • mircea.v said, on octombrie 13, 2016 at 11:31 am

        Si eu merg pe ideea lui Raluca si Ilioara. Finalitatea si concluzia conferintelor este:

        1. ereticii au har (adica aia ce au semnat cu mana lor erezia, au semnat mama smintelii, au semnat o mega sofisticareala eretica)
        2. preotii care tac sant ok, (ca asta nu e o pr ca prin tacere lasa turma sa ajunga in prapastie)
        3. trebuie un contra-sinod, care bla, bla, bla
        Par chiar un pic oligofreni prin concluziile astea, si li se potriveste ceea ce spune Steinhardt.

        Finalitatea si concluziile contrazic total ce spun bine.
        Si dupa cum stim, cel mai periculos este atunci cand spui 99%adevar si 1%minciuna. De aici rezulta ca aceste conferinte sant cele mai periculoase, si fac un mare serviciu lui Daniel. Acum e cu zero si unu. Nu e unu, e minciuna.

        Steinhardt:
        „- Adeseori un anumit ton pedant insotit de cuvinte sforaitoare cu aspect stiintific impresioneaza, asa incat prostii gogonate, bazaconii se aleg cu adancul respect al tuturora. Ar fi de ajuns sa fie nitel scuturate pentru a se vedea cat pretuiesc.
        Chamfort: Exista prostii bine imbracate, asa cum exista dobitoci foarte dichisiti. […]”

        in cazul de fata, prostiile gogonate, bazaconiile sant tocmai concluziile finale.

        Apreciază

      • ion said, on octombrie 13, 2016 at 12:25 pm

        @Raluca
        Nepomenirea nu este un scop in sine. Numai Sfanta Impartasanie ne poate intari in aceste vremuri si trebuie sa ramanem in jurul lui Hristos Euharistic. Agresivitatea ecumenistilor va creste pentru ca scopul lor (al celor constienti dintre ei) este sa ne lipseasca de Hristos, doar atunci vor avea cale libera antihristii. Va veni momentul privirii fata-n-fata, al „semnarii” (sau insemnarii), atunci va fi greu. Ai auzit de preotul nevrednic care a scapat Sfanta Impartasanie pe jos, a vrut sa o ridice si a auzit glas: „mai bine jos decat in mana ta”. Tocmai el savarsea Sf. Liturghie! Sfanta Liturghie e scopul!

        Apreciază

      • Ionut said, on octombrie 13, 2016 at 1:28 pm

        Noi, ca mireni, nu putem organiza sinoade, nici nu putem pronunta anateme.
        Presupun ca, daca lucrurile nu vor reveni macar la situatia dinaintea „sinodului”, apele se vor desparti cumva, si cei ce nu au fost de acord cu intalnirea din Creta vor organiza un sinod.
        Daca nici oamenii care vorbesc clar si argumentat impotriva „sinodului” nu mai sunt de incredere, atunci cine este?
        Si daca nu Hristos pazeste Biserica, cine o pazeste?
        „… si portile iadului nu o vor birui”.

        Apreciază

      • Raluca said, on octombrie 13, 2016 at 10:07 pm

        Ion, da, așa e, ne-au lăsat fără Sfânta Liturghie, iar Sfânta Liturghie, după cum știm, ține lumea. Și s-ar putea să fie foarte aproape vremea spanacului așa cum a spus Sf. Paisie Aghioritul. Turcii sunt conduși de cine ”trebuie”, așa că scânteia poate oricând să se aprindă.
        Da, nepomenirea nu e un scop în sine, dar e un avertisment pentru vânzarea ortodoxiei în Creta. Una din două: ori preoții slujesc Sfânta Liturghie în Biserică, schizmatici fiind cei care au trădat dreapta credință, ori îi pomenec pe ierarhii ecumeniști, și atunci bisericile ar trebui să fie goale. De asta se tem ierarhii cretani, că ar putea fi dați la o parte de preoți și de popor. Dar, după cum se vede, nu se întâmplă așa, iar ei înăbușă în fașă orice împotrivire izolată.

        Apreciază

  15. Liliana said, on octombrie 13, 2016 at 5:25 am

    Sfantului Sofronie de la Cioara,calugar care a propovaduit raminerea in credinta dreapta ,ortodoxa,stramoseasca ,aflindu-se in fruntea a doua revolte antipapiste in secolul al XVIII-lea in Transilvania,care dintre ierarhii lui, crede BOR-ul ,ca i-a dat binecuvintarea sa faca ceea ce trebuia sa faca -adica cele ale lui Dumnezeu,atunci cind era in mare pericol mintuirea neamului sau adevarat crestin?!A dat viata pentru Ortodoxie,fara binecuvintarea ierarhilor.Adevarul nu poate fi pus sub obroc.
    Adica,acesti ierarhi ecumenisti au o pretentie de tip papistas-sa nu faci ceea ce este necesar pentru mintuirea ta si a oricui,daca nu permit si nu vor ei.Absurd,inuman-sa-i impiedici pe altii sa faca binele pe care tu nu-l mai poti face.Trebuie sa ascultam de Dumnezeu,nu de niste bieti insi (asa au ajuns ierarhii ,acum) care se ingradesc cu norme facute de ei-dupa masura lor-,inchipuindu-si ca, astfel, oamenii vor asculta de frica lor si ca Il vor obliga,poate, si pe Dumnezeu sa fie de acord cu nebuniile lor,daca tot au ei ,,ranguri” de ierarhi.Cred ca,de fapt,ei simt ca s-ar putea sa nu se mai mintuiasca si-i impiedica si pe ceilalti,cit mai multi.Fiind ei in situatia de vinzatori si de tradatori…Este posibil sa se inraiasca pina la indracire daca nu se pocaiesc.
    Multumim cuviosilor parinti atoniti ca se ostenesc sa ne instiinteze si sa clarifice acest mare necaz,pe noi,popor vechi ortodox dar tinut in ignoranta la porunca BOR-ului din ultimii ani.Acestor parinti atoniti nu le vine usor sa iasa in lume;dar nici isihia lor nu mai este aceeasi cind vad ca focul este pus la casa sufletului crestinului -chiar de catre cei care au primit hirotonia de la Hristos sa pastoreasca turma Sa spre mintuire.Ei au trezvie si grija pentru sufletele noastre.Slava Domnului ca inca mai exista astfel de parinti!Maica Domnului sa-i invredniceasca si sa-i ocroteasca!Si noi sa ne folosim si sa nu mai dormim ci sa-i trezim si pe altii,fratii nostri care stim ca doresc mintuirea-ca nu ne putem mintui singuri.

    Apreciat de 1 persoană

  16. Sorin G said, on octombrie 13, 2016 at 6:58 am

    Parintele Jusitn a fost schismatic?Parintele Cleopa a fost schismatic?Sfantul Paisie Aghioritul a fost schismatic?Acestia si multi alti ne-au avertizat de aceste lucruri.Dar patriarhia nu indrazneste sai faca si pe acestia schismatici pentru ca ar pune paie pe foc,asa ca se leaga de cei mai mititei.Ce ma bucura cel mai mult ca spre exemplu Sfantul Paisie a spus despre jidovi ,despre ecumenisti,despre sinod,si a fost canonoziat cea ce inseamna ca spusele lui sunt in duhul ortodoxiei in conformitate cu dogmele Biserici si acceptate de Biserica ca adevar.Si astfel Dumnezeu a avut grija sa se afle adevarul,pentru ca una e sa fie spus de un parinte care nu e recunoscut ca Sfant si alta e sa fie spus de un Sfant canonizat si recunoscut de Biserica ca Sfant.
    Doamne Ajuta

    Apreciază

  17. H said, on octombrie 13, 2016 at 7:18 am

    Vrând sǎ învete in ce chip se cuvine a fi alungați ereticii, dupa cum ne spune Sfântul Ioan Gura de Aur în cuvantul sǎu “Despre prorocii mincinosi”, Hristos “a făcut un bici din frânghii şi, intrând, i-a scos afară pe toţi din templu şi i-a dat la o parte şi i-a alungat, zicând: „Casa Mea casă de rugăciune este, dar voi aţi făcut-o peşteră de tâlhari” (Mt. 21:13) […] Apoi, scoţându-i pe toţi afară – şi e limpede că e vorba de cei ce cugetau cele potrivnice – şi spunându-le mai dinainte sfârşitul şi pustiirea şi nimicirea lor care va urma să fie în neam şi în neam asupra celor ce cugetă cele potrivnice, le-a spus: „Iată, se lasă casa voastră pustie” (Mt. 23:38). Ia aminte cum vorbele s-au făcut faptă! Căci vrăjmaşii şi uneltitorii Bisericii, adică ereticii, în fiecare neam sunt predaţi pierzaniei, după cuvântul Domnului pe care l-a spus că „orice sad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu va fi scos din rădăcină” (Mt. 15:13). Aceasta s-a şi întâmplat”

    Apreciază

  18. H said, on octombrie 13, 2016 at 7:20 am

    la adresa: monahulteodot.wordpress.com, intr-un anumit articol, apar doua fragmente ce sunt intr-o contradictie memorabilǎ:

    “Erezia ecumenismului are o vechime de aproape 100 de ani. In tot acest timp a vatamat o mare parte din Biserica, mai ales patriarhi, mitropoliti, episcopi, preoti, dar si din ce in ce mai multi credinciosi. Aceasta molima s-a extins mai ales in ultimii 20 de ani.”

    și

    “Clericii si ierarhii ne-anatemizati de vreun sinod isi pierd automat harul dat la hirotonie in momentul in care au rostit prima fraza eretica?”

    Apreciază

    • H said, on octombrie 13, 2016 at 12:21 pm

      PRIVAT

      Iertati-ma ca va deranjez iarasi!

      Am observat ca a disparut cu totul comentariul meu cel de-al treilea, acela pentru monahul Teodot, ce era postat imediat, intr-o inlantuire argumentativa firesca dupa primele doua.
      Oare asa de prost m-am facut inteles?… poate nu m-am exprimat bine. Cele care nu trebuiau publicate erau: o erata (ce eventual nu v-a mai parvenit) si respectivul mesaj prin care va scriam.
      Sau poate v-am suparat cu insistentele mele repetate.
      Sau poate… mai bine totusi ma abtin.

      In cazul in care doriti, va rog sa imi da-ti raspuns pe email; adresa apare incorporata in acest mesaj.
      Si daca nu e nici o problema, va rog sa il urcati inapoi pe blog, la locul lui.

      Multumesc
      Toate cele bune!

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 13, 2016 at 1:27 pm

        H

        Ai idee cate comentarii trebuie sa citesc pe zi? Ce ma tot … atata? Ma pui acum sa ne mai si scriem pe e-mail?

        Iti dau drumul la toate si gata. Poate gresesc, asta e, iarta-ma, n-am rabdare, ma doare pe unde au zis aia ca am nu stiu tumoare.

        Apreciază

      • H said, on octombrie 13, 2016 at 2:17 pm

        @saccsiv

        Nu ati gresit cu nimic. Totul e bine. Oricum nu era nimic ce sa constituie un secret.
        Da, a fost deplasata cererea mea, deoarece nu reusesc sa constientiezez in mod real amploarea activitatii pe care o desfasurati.

        Dumnezeu sa va dea putere sa rabdati suferinta fizica si sa va intareasca launtric!
        Aveti deplina incredere in Domnul, caci prin acest „ghimpe în trup” El va lucreaza mantuirea in cel mai rodnic chip cu putinta.

        Cu dragoste
        H.

        Apreciază

      • H said, on octombrie 13, 2016 at 2:53 pm

        @Saccsiv

        Nu sunt vrednice patimirile vremii de acum a se asemana cu slava cea viitoare , care va sa se descopere intru noi daca lupta cea bună ne vom lupta, călătoria o vom săvârşi si credinţa o vom păzi.

        Apreciază

  19. H said, on octombrie 13, 2016 at 7:23 am

    pentru distinsul monah Teodot

    Motto:
    “Ei s-au răzvrătit şi au amărât Duhul Lui cel sfânt, din care pricină El S-a făcut împotrivitorul lor şi s-a războit împotriva lor” (Isaia 63, 10)

    Adevarul nu are partasie cu minciuna. Iar Fiul lui Dumnezeu a spus despre Sine: Eu sunt Adevarul. (cf. Ioan 14, 6). Si pentru cǎ ereticii grǎiesc minciuna, înseamnǎ
    cǎ acestia nu au partasie cu Fiul lui Dumnezeu! Mai mult chiar, din aceste cuvinte ale Fiului: “Cine nu este cu Mine este impotriva Mea” (Matei 12, 30), ereticii sunt dovediti cǎ se împotrivesc Lui. Daca dupa cum a precizat Sfântul Ioan Damaschinul in “Dogmaticǎ, “între Ipostasele [n.n. Persoanele] Dumnezeirii nu exista deosebire de vointa sau de gandire sau de activitate sau de putere”, inseamna
    ca cele gândite de Fiul (a se vedea mai sus Matei 12, 30), sunt gândite si de Tatǎl și de Duhul, dupa cum inca si Psalmistul graieste intru Duhul Sfant: “Oare, nu pe cei ce Te urăsc pe Tine, Doamne, am urât […] şi mi s-au făcut duşmani” (Psalm 138, 21-22), iar, pe cale de consecinta, se intelege cǎ cine nu are pǎrtașie cu Fiul, nu are nici cu Tatal, nici cu Duhul!

    Sfântul Ioan Gurǎ de Aur, aratǎ în Omilia I la Rusalii cǎ dacǎ Dumnezeu nu este împǎcat nu trimite Duhul Sfânt si cǎ “darea Duhului Sfant este un dar al împǎcǎrii lui Dumnezeu” [al impacarii cu Dumnezeu], iar “absenta Duhului Sfant aratǎ cǎ Dumnezeu e mâniat.”

    Cuvantul sfântului este în acord cu Sfânta Scripturǎ în care scrie cǎ “Dumnezeu L-a dat pe Duhul Sfânt celor ce Îl ascultă” (conform Fapte 5, 32), de unde se extrage pe baza rationamentului per-à-contrario concluzia ca “Dumnezeu nu L-a dat pe Duhul Sfânt celor ce nu Îl ascultă”, între care – dupa cum toatǎ limba mǎrturisește – sunt numǎrați ereticii.

    Acelasi Gurǎ de Aur, într-un “Cuvânt despre învierea morților”, specificǎ acestea: “fǎrǎ harul Duhului, niciodata n-ar fi Trupul si Sângele cel de Tainǎ. N-am avea preoți. Cǎci nici nu s-ar putea face aceste hirotonii fǎrǎ pogorârea harului”.

    Iar ca o dovadǎ în plus a faptului cǎ ereticii ecumeniști nu au parte cu Duhul Sfânt, atât dupǎ, cât și de dinaintea vreunei potențiale condamnǎri (ce doar ar constata ruperea lor de Biserica), este chiar cuvantul lui Hristos din Evanghelie: “Când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul” (Ioan 16, 13). Neavând adevǎrul, ce nu are partǎsie cu minciuna, ereticilor nu li se pogoarǎ Duhul Adevǎrului spre sfințirea tainelor lor, ce intr-o asemenea situatie i-ar fi călăuzit la tot adevărul.
    Prea lǎmurit se aratǎ aceasta și în versetul urmǎtor: “Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăţa toate” (Ioan 14, 26).
    Insa cu totii conglasuim ca ereticii sunt invatati in ratacirea de la Ortodoxie de catre duhurile lepadate ale minciunii.

    Si Prorocul David graieste insuflat de Sfantul Duh: “Aproape este Domnul […] de toţi cei ce-L cheamă pe El întru adevăr” (Psalm 144, 18), deci nu de cei ce-L cheamă pe El întru minciuna ereziei.

    Dumnezeu Fiul ne-a spus: “Va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede” (Ioan 15, 26), de unde, în potrivire cu stihul anterior, se intelege cu alte cuvinte ca “vouă Îl voi trimite, celor ce-L chemati pe El întru adevăr, nu si celor ce grǎiesc minciuna”. Iar între aceștia din urma se numara si ereticii, care deja la momentul propovaduirii smintelii lor sunt purtatori ai ereziei.

    Cine astazi afirmǎ pe baza propriei cugetari, fara a se putea sprijini in nici un fel pe învǎțǎturile Sfintilor Parinti, cǎ asupra tainelor savarsite de ereziarhii ecumenisti si a celor ce cu buna știinta sunt in comuniune cu ei, pe care Sfantul Ioan Gurǎ de Aur si Sfantul Theodor Studitul (ce il citeaza pe Hrisostom), ale caror cuvinte puternice întreaga Biserica Soborniceasca le asculta, ii dovedesc a fi dusmani ai lui Dumnezeu si asupra carora apasǎ aceastǎ osândǎ cumplitǎ a Duhului Sfânt:

    “Celor ce atacă Biserica lui Hristos învăţând că Biserica Sa este împărţită în aşa-zise „ramuri”, deosebite după credinţă şi felul de viaţă; sau că nu este o Biserică în chip văzut, ci se va alcătui în viitor, când toate „ramurile” sau „sectele” sau „denominaţiunile”, şi chiar religiile, se vor uni într’un singur trup; şi care nu deosebesc preoţia şi tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun că botezul şi împărtăşania ereticilor sunt lucrătoare pentru mântuire; aşadar, celor ce cu bună-ştiinţă sunt în părtăşie euharistică cu aceşti eretici înainte-pomeniţi sau celor ce susţin, răspândesc sau ţin erezia ecumenistă sub chipul dragostei frăţeşti sau al bănuitei uniri a creştinilor despărţiţi, anatema!”,

    s-ar pogorî harul Duhului Sfant, trebuie sǎ ia aminte la aceste cuvinte cutremuratoare ale Fiului lui Dumnezeu:

    “Orice păcat şi orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta […] nici în veacul acesta, nici în cel ce va să fie” (Matei 12, 31-32)

    si

    “Cine va huli împotriva Duhului Sfânt […] este vinovat de osânda veşnică” (Marcu 3, 29)

    “Voi cei tari în cerbice şi netăiaţi împrejur la inimă şi la urechi, voi pururea staţi împotriva Duhului Sfânt!” (Fapte 7, 51)

    Slava lui Dumnezeu, Celui în Treime închinat!

    Apreciază

    • H said, on octombrie 13, 2016 at 9:56 am

      Bineinteles ca ultimul verset, cel din Faptele Apostolilor, nu reda graiurile lui Hristos.
      Cu ocazia postarii textului ce a fost scris in Word a disparut spatierea initiala dintre randuri, ce n-ar fi creat aceasta impresie.

      Apreciază

  20. Ioan-Stefan said, on octombrie 13, 2016 at 9:21 am

    Si eu am fost aseara la Iasi, a fost intr-adevar lamuritor in aspectele legate de harul Duhului Sfant si de Tainele savarsite in bisericile noastre ortodoxe dupa sinodul talharesc.

    De la parohia de care apartin am fost sfatuiti sa nu mergem la aceasta conferinta deoarece aceasta conferinta „poate sa aiba un duh schismatic”. De aceea am si fost, sa ascult si tabara opusa celei oficiale…si sa pot trage niste concluzii in cunostinta de cauza si discernamant duhovnicesc.

    NU A FOST DELOC ASA ! Duhul transmis de monahii athoniti a fost unul de dragoste si comuniune intru Hristos, pace si unitate in credinta ortodoxa stramoseasca, DAR, pana la incalcarea dogmelor Sfintilor Parinti si Sinoadelor autentice ortodoxe! Mi-a placut ca a si fost subliniat chiar faptul ca ASCULTAREA NU MAI ESTE OBLIGATORIE cand se incalca ce s-a stabilit la Sinoadele ortodoxe si invataturile Sfintilor Parinti!

    Concluzia mea este clara, NU SUNT EXTREMISTI si nici FANATICI cum au fost acuzati, doar isi fac datoria sa ne indrume pe calea autentica ortodoxa, cea pe care o stim de la Parintele Iustin Parvu.

    ORTODOXIA transmisa de Sfintii Parinti si sinoadele cele 7 autentic ortodoxe este COMPLETA, nu are nevoie de „modernizari”, trebuie doar sa O CUNOASTEM si sa O TRAIM !

    Apreciat de 2 persoane

  21. HD said, on octombrie 13, 2016 at 9:22 am

    VIN CU SIGURANTA LA CONFERINTA DE PE 15 OCT. BUCURESTI. E o vreme tulbure. Acum comunicatul arunca cu canoane si articole in monahii aparatori ai ortodoxiei pe motiv ca sunt dezbinatori si etc dar cand vine vorba de ecumenism uita orice canon al Sfintilor Apostoli. E oarte dificila situatia. Trebuie mult discernamant. De ce nu au facut referire la canoanele Sfintilor Apostoli si la canoanele celor 7 sinoade cand au semnat pentru ecumenism in Creta?

    Apreciat de 1 persoană

  22. H said, on octombrie 13, 2016 at 10:13 am

    RUGAMINTE
    ROG A NU SE PUBLICA, nici acest mesaj, nici erata anterioara (sau sa fie stearsa daca deja e postata)!

    Se poate remedia de catre Dvs., SPER, astfel:

    1) LA FINAL
    prin marirea spatiului cu 1 rand intre versetul din Marcu si cel din Fapte (prin coborare) a penultimului rand din text, cel din Fapte

    2) LA INCEPUT
    prin marirea spatiului cu 1 rand intre terminarea Motto-ului si textul propriu zis (Adevarul nu are partasie……)

    Multumesc anticipat si iertati-ma pentru deranj!

    Intarire de la Hristos!

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 13, 2016 at 10:17 am

      H

      Ti-am sters comentariul. Pune-l tu din nou cu modificarile de care zici.

      Apreciază

      • H said, on octombrie 14, 2016 at 9:51 pm

        Ulterior, abia tarziu am vazut acest mesaj catre mine. Eu scriam mai sus fara sa stiu ca primisem raspuns. S-a rezolvat pana la urma.
        Dar daca vreodata din neatentie mai gresesc (incerc sa nu), asa voi face: pe cel gresit il voi retrimite corectat, si voi anunta printr-un altul scrurt ca primul se strege.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 14, 2016 at 10:09 pm

        H

        Perfect.

        Apreciază

  23. Pąʍvo said, on octombrie 13, 2016 at 11:22 am

    Pentru BOR monahul autentic este sclavul absolut – ascultator neconditionat,  care prin uniforma neagra devine elementul credibil al agonisirii de bani si faima de la mirenii simpli, disperati sau contaminati de credulism.
    Fiindca cei mai multi sfinti monahi au fost in proportie covarsitoare cei din pustie, manastirile din vechime avand si ele un profil monastic isihast, concluzionam ca marii parinti din pustietate ca Sf. Antonie cel Mare, Sf. Petru Athonitul sau Sf. Maria Egipteanca ar fi numiti astazi de catre BOR – schismatici. In acest caz, ierarhii vor ramane dictatori in manastirile cu concept de business, de acum la apogeu, si sloganul actual le va fi marturisire a unei ortodoxii batjocorite: „In numele credintei sa vina cat mai multi bani la biserica !”
    Aceeasi atitudine vicioasa o propaga si in parohiile sarace unde mai sunt preoti buni, dar care sunt fortati sa plateasca la episcopii birul lunar, in ciuda faptului ca ierarhii sunt cei care ar trebui sa ajute bisericile de mir cu bani si suport duhovnicesc autentic.

    „Voi sunteţi sarea pământului; dacă sarea se va strica, cu ce se va săra? De nimic nu mai e bună decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni.” (Matei 5; 13)

    Acesti arhierei scoliti pe la Paris, Geneva sau Hamburg ar trebui sa stie ca pustia este adevarata facultate si scoala in care dobandesti intelepciunea Lui Dumnezeu. De aceea s’a obisnuit ca viitorii ierarhi sa fie alesi numai dintre monahi. Nu cu o saptamana de noviciat, ci cu 20, 30 de ani de nevointa concreta. Altfel, pestele de la cap se’mpute…

    „Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.” (Matei 5; 16)

    Asistam cu dezamagire la o constatare matematica generala de tip politic in care majoritatea este considerata ca ar detine dreptatea si Adevarul. Cuvintele profetice ale Mantuitorului Iisus Hristos, dar si proorociile unor sfinti ca Efrem Sirul, Nil Athonitul sau Andrei cel nebun pentru Hristos – demonteaza aceste concluzii new ege’iste, bazate pe un spirit in esenta materialist.

    „Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia.” (Luca 12; 32)

    „Intraţi prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află. Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află.” (Matei 7; 13-14)

    Apreciază

  24. Mihail said, on octombrie 13, 2016 at 11:52 am

    „el”, unde esti?… Iar ai disparut?…

    Apreciază

    • el said, on octombrie 13, 2016 at 1:34 pm

      Mihail

      n-am disparut, dar ce sa mai zic frate?
      TOATE sunt acum CLARE pentru fiecare chiar daca unii se mai ascund pe dupa tufis si se prefac ca ploua.

      ce sa mai asteptam?
      TOTDEAUNA PE ALTII ca sa faca TREABA NOASTRA? CINE sa faca Sinod de anatematizare a EREZIEI ecumeniste daca noi si clerul pretins antiecumenst POMENESC in continuare episcopii ERETICI , pe DEMOLATORII Ortodoxiei ANUME alesi in functiile respective si … li se pare ca sunt ok.
      Pai daca noi trancanim pe la conferinte ca „mari marturisitori” impotriva ereziei dar TRIMITEM lumea in continuare la pomenitorii de ERETICI atunci rezultatul e ACELASI. Biserica NU SE VA CURATA cu astfel de atitudine NICIODATA de EREZIE, ci DIMPOTRIVA, vor amorti si cei care INCA mai pricep ca e erezie.

      CINE deci sa faca Sinodul? ALTUL MEREU !… nu eu, altul sa faca Sinod, eu merg in contiuare linistit la popa ala care pomeneste ERETICI ca „mai are har” … ca inca NU s-a facut Sinodul.
      SI ne dam constiinta buna in asteparea unui Sinod MIRACULOS , facut poate de Ingerii din Cer si de Hristos Insusi …. ca noi mergem INCA la pomenitorii de ERETICI pe care-i criticam si NU NE DELIMITAM de erezie/ERETICI !!!

      pai daca si cu si FARA Sinod aia tot „au har” atunci ce atata tura-vura discutii sterile , mergem landra cu EREZIA de gat pana la Paruie si suntem OK „ortodocsi”.

      Apreciat de 1 persoană

  25. […] Patriarhia ATACA FURIBUND Monahii din Muntele Athos, ce zilele acestea tin conferinte in Romania […]

    Apreciază

  26. ilioara said, on octombrie 13, 2016 at 1:32 pm

    referitor la canonul 15 , despre care zic unii ca nu obliga incetarea pomenirii, acest canon spune ca mai mare cinste pt un preot nu este decat incetarea pomenirii unui ierarh eretic pentru ca FERESTE BISERICA DE SCHISMA. Deci ierarhul cand cade de unul singur e una dar cand cade cu tot cu popor face SCHISMA adica RUPE DIN BISERICA SOBORNICEASCA pe toti cei ce INTRA IN COMUNIUNE CU EL. Deci preotul prin incetarea pomenirii rupe mirenii de episcopul eretic care cade si ii pastreaza in BISERICA. Cei din Athos care au intrerupt de zeci de ani pomenirea de ce or fi facut-o??? FRATILOR COMPROMISUL ASTA DIN PACATE NU II VA AJUTA CU NIMIC PE MONAHII DIN ATHOS…DIMPOTRIVA….ATHOSUL A INTRAT IN LINIE DREAPTA…..
    …..invatam teologia acum: CAZUTI IN SCHISMA DAR CU HAR……

    Apreciază

  27. ilioara said, on octombrie 13, 2016 at 1:47 pm

    fratilor asta este pedeapsa de la Dumnezeu pt ca suntem CAZUTI ne-a luat ce aveam MAI DE PRET, sunteti naivi daca credeti altceva…Nu mai suntem pe vremea sfintilor facatori de minuni in sinoade, poporul e altul, ne e frica sa maturisim numai la gandul ca RISCAM sa fim santionati pe viitor…….mai bine dormim linistiti ca pruncii……avem atatea anateme, avem anatema ROCOR-ului, de ce credeti ca Mitropolitul Ieremia de Gortina a anatemizat panerezia ecumenismului? Poate stie si vede ca nu au de gand sa sa adune in sinod dar chiar si fara sinod, in Athos, la noi in timpul uniatiei, in bizant pe timpul iconoclastilor si in atatea alte cazuri oamenii SI-AU DAT VIATA fara sa astepte sinoade…….daca pt voi ierarhii asita unionisti papistasiti reprezinta Biserica lui Hristos……vorbim dar ne-ntelegem basca….

    Apreciat de 1 persoană

  28. safimvigilenti said, on octombrie 13, 2016 at 2:05 pm

    ataca, ataca satanele in sutana, crapa ficatii in ei de ciuda ca sunt dati in vileag de o mana de monahi inimosi, ca se explica oamenilor tradarea Ortodoxiei pe care ei au facut-o la creta si o fac zi de z de multa vreme…

    Apreciază

  29. […] Patriarhia ATACA FURIBUND Monahii din Muntele Athos, ce zilele acestea tin conferinte in Romania […]

    Apreciază

  30. Graiul Ortodox said, on octombrie 13, 2016 at 9:11 pm

    Chlioti sunt mai multi decat manahii din mamastiri. Autoritatea duhovnicescă este mai mare decat autritatea institutionala.
    In dialogul dintre Pr. Antim și Pr. Hariton dspre Sinodul din creta aflam:

    – Dar, stați, aici e vorba de o parte din mănăstiri, sau toate mănăstirile, sau numai o parte din chilioți, cine a făcut această scrisoare?
    Pr.H.:

    -Chilioții au făcut! În Sf. Munte cei mai mulți sunt chilioți! Întodeauna a fost așa.
    Pr.A.:

    – Dar ei pot să spună: noi oficial recunoaștem numai cele 20 de mănăstiri, și ceilalți îs niște răzvrătiți, fanatici …!
    Pr.H.:

    – Ca om construiesc aici, în minte …, dar în fața lui Dumnezeu și în Biserică nu există așa ceva! Și Sf. Nicodim Aghioritul chiliot a fost!

    https://graiulortodox.wordpress.com/2016/10/07/audio-si-transcript-parintele-antim-de-la-manastirea-bistrita-si-parintele-hariton-din-sfantul-muntele-athos-in-dialog-despre-marele-sinod-ce-vom-face-unde-ne-mai-spovedim-unde-ne-mai/

    Apreciază

  31. Raluca said, on octombrie 13, 2016 at 11:38 pm

    Mă întreb DE CE aproape toți monahii și toți preoții tac vinovat? De ce? Pentru avantaje materiale, care în cazul unor monahi de exemplu pot fi minime? De frică? De cine dacă nu de Dumnezeu ar trebui să le fie frică? Chiar dacă trăiește cineva o sută de ani, viața trece a gândul, și trebuie fiecare să se prezinte la judecată în fața lui Dumnezeu și să dea socoteală pentru ce a făcut, și să-și ia plata veșnică. Nu sunt clare celor care-i slujesc Domnului cele spuse în Sfânta Scriptură, în canoanele și în dogmele Sfintelor Sinoade, și în învățăturile de credință ale Sfinților Părinți? Nu sunt chemați arhiereii să apere și să păstreze dreapta credință, și nu sunt chemați preoții ca să învețe poporul? Și tocmai ei se dezic de dreapta credință înlocuind-o cu erezia? Poate găsi cineva o explicație pertinentă?? DE CE marea majoritate sunt de acord cu ecumenismul și cu tot ce implică el, adică cu (auto)distrugerea noastră prin negarea lui Dumnezeu?
    Deși semnele vremurilor erau evidente, și ecumenismul săpa de mulți ani la temelia bisericii, nu a existat nici o luare de poziție clară și oficială care să se împotrivească acțiunilor ecumeniste ale multor ierarhi și reprezentanți ai BOR nici din partea marilor duhovnici, nici din partea monahilor și a preoților, și nici dinpartea credincioșilor. Așa că ei au lucrat nestingheriți la globalizarea new age-istă a ortodoxiei, fără a întâmpina nici o împotrivire. Și acum lumea a fost luată prin ”surprindere” și se află ”nepregătită” să se împotrivească și acum după ce răul s-a produs, și au fost semnate în Creta documentele de lepădare de dreapta credință.

    Apreciază

  32. […] Patriarhia ATACA FURIBUND Monahii din Muntele Athos, ce zilele acestea tin conferinte in Romania […]

    Apreciază

  33. religarhia said, on octombrie 16, 2016 at 1:24 am

    Sună grav dar asta e realitatea. Pseudo-episcopii din B.O.R cam 99% din ei sunt masoni și securiști deci eretici, ăștia credeți-mă că nu vor pleca din funcțiile lor faraonice de bunăvoie și nici cu frumosul, ăștia trebuie scoși din Biserică, dezbrăcați de veșmintele arhierești pe care le-au spurcat prin patimile lor și izgoniți din lăcașurile de cult. Nu se vor pocăi căci ei sunt deja de mult timp în înșelare. Au prea multe avantaje prin funcția pe care o deține fiecare, sunt lăudați și dictatori, ăștia nu se pregătesc pentru mântuire ci pentru căpătuire prin afacerea numită Biserică de unde ei se înfruptă ca niște pești pirania rupând cu fălcile lor mereu din Hristos pe care-L scuipă și-L calcă în picioare prin manifestările lor satanice-masonice. Nu așteptați sinodul mic b.o.r căci nu ne vor răspunde, ei își pregătesc ofensiva. Ne vor zdrobii ca pe niște gândaci care le amenință masa lor plină de bunătăți și la care nu vor să renunțe. Să nu fie!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.