SACCSIV – blog ortodox

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la BUCURESTI, sambata, 15 octombrie, Sala AGIR, ora 12

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 11, 2016

AGIR, adica Asociatia Generala a Inginerilor din Romania.

Asta vine in zona Piata Romana, mai exact pe Bulevardul Dacia, nr. 26.

Au fost la:

Martor: “Conferinta de la Oradea a fost foarte tare. Oamenii au ramas cu gura cascata” / Panica in randul ecumenistilor din cauza seriei de conferinte in intreaga tara a Monahilor Athoniti / Deja acestia lanseaza zvonuri / Ce vor mai pune la cale?

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la BEIUS, dar luni, 10 octombrie

Vor fi si la:

URGENT RASPANDITI: Conferinta de azi de la PIATRA NEAMT se tine la Cinematograful DACIA PANORAMIC, tot la ora 18

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la IASI, miercuri, 12 octombrie

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la ROMAN, joi, 13 octombrie, ora 18, Casa de Cultura

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la BRASOV, vineri, 14 octombrie, ora 18, Sala Europa, hotel Aro Palace

Bucuresti e ultima din seria asta.

Va rog mergeti in numar cat mai mare la aceste conferinte si intrebati tot ceea ce nu va e inca limpede, inclusiv cele ce deja de dezbat la rubrica de comentarii de la:

Scurt rezumat despre CONFERINTA DE LA ORADEA / „Este singurul sinod care nu a condamnat vreo erezie” … / „Sinodul a fost pus la cale de catre CIA”

Eu am transmis si intrebarile de la:

Blogul “Lumea Ortodoxa” PROPUNE 7 intrebari catre MONAHII ATHONITI invitati de ASTRADROM in Romania

Dar daca se uita a fi analizate, e bine sa le puneti si voi in direct.

 

Reclame

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihail said, on octombrie 11, 2016 at 3:02 pm

  Doamne ajuta. Chiar aveam nevoie de intarire. Cand din toate partile (inclusiv de la preoti) vin acuzatii fatise de extremism, redusi, ramasi agatati intr-o istorie care nu mai este actuala, cand aceeasi preoti iti spun ca sfintele sinoade nu mai sant „valabile” pe motiv ca „legile sfinte adoptate acolo nu au fost facute pentru vremurile de acum”, nu mai sant de „actualitate”, stai si te intrebi daca nu cumva cei din jurul tau sant de-a dreptul zombi.

  Cand stai si asculti predica unor preoti care propovaduiesc Sfanta Evanghelie in fata Sfintelor Altare, dar NU recunosc Sfintele sinoade si calca realmente in picioare Sfintii parinti, pe care ii vezi si in Sfintele icoane, foarte multi dintre ei cu moarte muceniceasca, chiar te intrebi cum de mai esti sanatos la minte. O iei razna, frate…

  Apreciat de 1 persoană

 2. alex said, on octombrie 11, 2016 at 3:50 pm

  http://www.ziare.com/social/ancheta-sociala/cum-pot-fi-ajutati-copiii-cu-parinti-abuzivi-exista-dreptul-de-a-nu-te-naste-1439343?utm_source=Stirileprotv.ro-Cross&utm_medium=Cum+pot+fi+ajutati+copiii+cu+parinti+abuzivi%3F+Exista+dreptul+de+a+nu+te+naste%3F&utm_campaign=Interpromo

  Cum pot fi ajutati copiii cu parinti abuzivi? Exista dreptul de a nu te naste?

  Consiliul municipal dintr-un oras european a venit cu o idee care a starnit controverse si dezbateri aprinse. Este vorba despre orasul Rotterdam, din Olanda, unde un consilier a propus ca femeile declarate de o instanta incapabile sa creasca copii sa fie obligate, prin ordin judecatoresc, sa urmeze tratamente contraceptive.

  Consiliul olandez a facut aceasta propunere in cazul a sute de femei din oras, considerate un risc din cauza dificultatilor de invatare, problemelor psihice sau dependentei de diverse substante.

  Cel care a venit cu ideea neobisnuita, Hugo De Jonge, consilier municipal responsabil de bunastarea copiilor din oras, sustine ca a pus pe primul loc interesul copilului, argumentand ca acesta ar avea de suferit din cauza unei „mame incompetente”.

  „Sa nu fie nascut este si aceasta o forma de protectie a copilului”, sustine oficialul olandez.

  Propunerea a starnit dezbateri si in Romania, asa ca am luat legatura cu specialisti din zona de protectie a mamelor si copiilor pentru a afla cum este privita din punctul lor de vedere. Este sau nu o incalcare a drepturilor omului? Exista dreptul de a nu te naste si cine are puterea sa stabileasca unde se aplica el sau nu?

  Si personalitatea parintelui poate fi o problema

  Intr-un raspuns la solicitarea Ziare.com, reprezentanti ai organizatiei Salvati Copiii au subliniat, inainte de toate ca „propunerea Consiliului Municipal din Rotterdam nu s-a materializat inca printr-un proiect de lege” si ca „este a doua incercare de initiere a unei dezbateri publice pe aceasta tema, dupa ce, in 2012, o propunere similara a fost respinsa de catre Parlamentul Olandez, fiind aspru criticata pe motiv de incalcare a eticii medicale si a drepturilor omului”.

  Cat despre motivele pentru care anumite persoane pot fi considerate incapabile de a avea grija de minori, cei de la Salvati Copiii au aratat ca nu doar o boala sau o dependenta, ci si stilul de educatie al parintelui si personalitatea acestuia pot avea un impact negativ asupra dezvoltarii emotionale a copiilor.

  „Este adevarat ca, in cazul unui copil a carui mama are o ‘tulburare psihica, dependenta de substante sau dificultati de invatare’, sansele de a fi neglijat sau de a suferi comportamente abuzive sunt crescute.

  Aceleasi sanse crecute le au, din nefericire, nenumarati copii care sunt supusi acelorasi tipuri de rele tratamente in familii in care parintele nu se incadreaza in niciuna dintre categoriile de risc de mai sus – sunt familii in care neglijarea si comportamentele abuzive sunt prezente ca urmare a saraciei extreme, combinata cu lipsa educatiei si/sau consumul de alcool sau cu convingeri de natura culturala care sustin abuzul”, se arata in raspunsul primit de la Salvati Copiii si semnat de presedintele executiv al organizatiei Gabriela Alexandrescu, psihologul Diana Stanculeanu si juristul George Roman.

  Consumul de alcool in timpul sarcinii dubleaza riscul de depresie al copilului

  Acestia au atras atentia ca, din perspectiva impactului psihologic, faptul ca „la originea suferintei copilului se afla un parinte cu tulburare psihica/dependent de droguri sau un parinte sarac, cu trei clase si consumator de alcool, care-l bate frecvent, sau un parinte absent, devine irelevant”.

  Ce fel de adult devine un copil disciplinat prin bataie – Concluziile a 50 de ani de cercetari

  „Tulburarea psihica” poate insemna multe

  Mai mult decat atat, reprezentantii Salvati Copiii lamuresc ca „tulburarea psihica” reprezinta o eticheta extrem de larga, care acopera afectiuni psihice variate, unele mai severe decat altele si de durata variabila. Multe sunt reversibile si au sanse crescute de vindecare.

  „Depresia sau atacul de panica sunt afectiuni psihice cu incidenta crescuta in randul populatiei generale, care nu anuleaza dreptul si capacitatea unui adult de a fi parinte responsabil. Chiar si afectiunile severe, cu invaliditate de-a lungul vietii, devin, in conditii adecvate (tratament, servicii de ingrijire), compatibile cu rolul de parinte”, subliniaza organizatia.

  Iar tulburarile de invatare sunt irelevenate pentru exercitarea rolului de parinte, pentru ca, spun specialistii, si dislexia, de exemplu, este o tulburare de invatare.

  Parintii cu dependente au suferit si ei traume in copilarie

  In ceea priveste dependenta de substante, cum ar fi drogurile si alcoolul, aceasta poate avea un impact diferit asupra comportamentului unui adult, fie el si parinte.

  „Dependenta de substante este insa o problema de sanatate care trebuie abordata ca atare – cu servicii de suport. Exista deja masuri legale (ex. decaderea din drepturile parentale) care sunt de natura sa sanctioneze comportamentele abuzive ale unui parinte cu dependenta de substante”, se mentioneaza in raspunsul de la Salvati Copiii.

  Specialistii mai arata ca, foarte frecvent, mamele cu tulburari psihice, de invatare sau dependente de substante sunt minore, victime ale diferitelor tipuri de trauma sau abuz in propria copilarie, care au mare nevoie de sprijin si asistenta.

  „In cazul lor, masura contraceptiva ar trebui sa fie consecinta unui proces de educatie pentru sanatate, nu a unui demers legal, cu iz punitiv”, subliniaza Salvati Copiii, care adauga ca o astfel de masura ar trebuie insotita de servicii de protectia sociala si de sanatate, care sa le ajute sa devina persoane responsabile, capabila sa aiba grija de un copil.

  Despre dreptul de a nu te naste

  Salvati Copiii aminteste ca atat in Romania, cat si in celelalte state ale Uniunii Europene, protejarea prin lege a intereselor copiilor este primordiala.

  Desi membrii Consiliului municipal din Rotterdam amintesc de acest principiu in expunerea lor, „nu putem sustine declaratia ca exista un drept al copilului de a nu se naste dintr-o mama declarata ‘incompetenta’ printr-o decizie a unei instante judecatoresti”.

  „Se doreste astfel ca autoritatile sa intervina, pentru apararea interesului superior al copilului, prin impunerea contraceptiei fortate inainte de conceperea copilului.

  Dincolo de logica sinuoasa a unei astfel de judecati, principiul interesului superior al copilului nu poate fi invocat in sustinerea acestei masuri, deoarece in mod evident principiile si normele juridice nu pot fi aplicate unor fiinte care nu au fost nici macar concepute biologic. Juridic este imposibil sa aperi interesele unui copil care nu exista in nicio forma”, au explicat reprezentantii organizatiei.

  Totodata, adopatrea unor legi care sa impuna contraceptia ori sterilizarea definitiva a unor fiinte umane reprezinta o incalcare a drepturilor omului, spun ferm expertii Salvati Copiii.

  Ce e de facut

  Acestia au explicat si cum trebuie procedat in cazul unui copil nascut intr-o familie in care mama are una dintre problemele respective.

  In ceea ce le priveste pe mame, daca acestea coopereaza cu autoritatile, ele trebuie sa beneficieze de servicii medicale si sociale care sa le ajute sa se recupereze si sa fie un bun parinte. In caz contrar, exista varianta decaderii din drepturile parintesti, daca actiunilor lor pun copilul in pericol.

  Poate fi luat in considerare si contraceptia voluntara, cu atat mai mult cu cat aceasta masura este acceptata in 80% din cazuri, dupa cum arata experienta autoritatilor locale.

  Totusi, in cazul persoanelor cu dizabilitati mentale grave nu poate fi vorba despre contraceptie asumata, constienta, asa ca „singurele masuri par sa fie cele preventive, de supraveghere si acompaniere cvasipermanenta, de catre un personal specializat”.

  In ceea ce ii priveste pe copii, masurile care se pot lua variaza de la caz la caz, de la plasarea copilului in custodia celuilalt parinte sau altei rude pana la includerea in programul de adoptie.

  Cazuri disperate, suferinta crunta, uneori de neoprit – la cine apeleaza un copil care are nevoie de ajutor?

  O masura extrema

  Ziare.com a stat de vorba si cu presedintele Asociatiei Mame pentru Mame, Ana Maita, care, la randul ei, a spus ca o astfel de masura este „extrema si, in orice caz, in neconcordanta cu drepturile omului”.

  „Haideti sa gandim putin diferit: un criminal care ispaseste o pedeapsa de 20 de ani la inchisoare, dupa ce iese, are dreptul la integrare in societate. Asta inseamna ca are dreptul sa isi gaseasca un loc de munca, sa isi cumpere o casa, o masina, sa-si ia o nevasta, sa faca copii. Cu ce e el mai presus decat o mama care a fost odata, intr-adevar, declarata inapta pentru cresterea unui copil si care totusi isi mentine acest potential biologic reproducator?”, a punctat Maita.

  Ea a subliniat ca o boala psihica nu este o infractiune si ca tine de legislatia fiecarei tari cum isi trateaza bolnavii psihic, „dar nu sa-i sterilizezi fortat sau sa ii pedepsesti asa”.

  „Si ce se intampla cu o femeie care se inscrie in aceasta categorie si care ramane gravida? Ce fac, o baga la inchisoare? E foarte problematic din punct de vedere etic, moral. Oricum persoana bolnava psihic nu o poti baga la inchisoare nici daca omoara pe cineva, o bagi la ospiciu, dar nu la inchisoare, pentru ca, repet, boala psihica actioneaza, nu e cu premeditare fapta savarsita”, a precizat presedintele asociatiei.

  De binele copiilor se ocupa serviciile sociale

  Referitor la argumentul invocat de consilierul olandez ca acest demers are la baza interesul copilului, Ana Maita a punctat ca de binele copiilor se ocupa serviciile de protectie, care trebuie sesizate in momentul in care exista o situatia riscanta.

  „Acestea pot prelua copilul inca de la nastere, astfel incat el sa nu aiba de suferit din cauza unor eventuale comportamente daunatoare ale mamei. Iar asta se intampla destul de des mai ales in tarile nordice”, a mentionat ea.

  Precum cei de la Salvati Copiii, Maita a subliniat ca afectiunea psihica reprezinta o paleta foarte larga, unele boli fiind periculoase, altele nu. De asemenea, aceasta a aratat ca atat narcomania, cat si alcoolismul sunt patologii recuperabile.

  „Nu pot sa fiu de acord cu aceasta idee, copiii pot fi protejati odata ce s-au nascut de serviciile de protectie sociala, dar nu poti sa impiedici…si ok, impiedici, dar cum pedepsesti. (…) Initiativa asta nu cred ca o sa aiba sorti de izbanda, pentru ca incalca drepturile omului”, a conchis Ana Maita.

  Apreciat de 2 persoane

  • Mary said, on octombrie 11, 2016 at 9:30 pm

   Asta e 100% de-a fuhrerului sau/si a celor din umbra lui. Exact asa faceau si nazistii. Este istorie. Oficiala.

   Apreciază

   • Mihail said, on octombrie 12, 2016 at 2:45 pm

    Mary, poate ai vrut sa spui comunistii. Ca este inventia lor. Si stim cu totii „proprietatea” cui este… Numai oameni „deosebiti”. Unul si unul.

    Apreciază

 3. luigilucretiu said, on octombrie 11, 2016 at 5:37 pm

  First Time Ever: 700 Employees Face the Microchip Implant at Work
  Wayne Levi Price – Tribulation Saints

  Wayne Levi Price – Tribulation Saints
  64,367 views
  Published on Oct 9, 2016

  Apreciază

 4. Vali said, on octombrie 11, 2016 at 5:59 pm

  „De binele copiilor se ocupa serviciile sociale…. Iar asta se intampla destul de des mai ales in tarile nordice” haha Nu stiu cum e in Romania, dar in Occident sunt cam multe nereguli in serviciile de protectie à copilului. Fascistii erau acuzati de exact ceea ce vor sa faca acum olandezii….

  Apreciază

 5. Radu Humor said, on octombrie 11, 2016 at 7:10 pm

  Meditaţii pe tema străinilor de la conducerea României:
  Secretele lui Mugur Isarescu și multe alte chestii interesante despre cine NU ne lasă să trăim liniștiți în România – Frecvența cu care apar alogenii în asemenea funcții trebuie să respecte oarecum „algoritmul” demografic. Regula nu poate fi decât una: în mod obișnuit, în asemenea funcții ajung cel mai des reprezentanți ai etniei majoritare! A avea un președinte al României cu origine românească incertă nu este în regulă. A avea trei președinți la rând numai pe jumătate români dă deja de gândit! Nu pare a fi o întâmplare! Iar când cealaltă jumătate este la toți trei aceeași, adică evreiască, suspiciunea că ni se ascunde ceva este și mai îndreptățită. Ce ni se ascunde? Dacă sub oblăduirea a trei președinți numai pe jumătate români, iar pe cealaltă parte evrei, Țara ar fi prosperat, dacă am fi progresat sau măcar am fi avut o evoluție obișnuită, în limitele normalității, atunci totul putea intra sub beneficiul coincidenței întâmplătoare, al aleatorului. Am fi consemnat această coincidență la rubrica de curiozități. Împrejurarea însă că în această perioadă de douăzeci de ani România a cunoscut cea mai rapidă și mai severă involuție din istoria sa, o veritabilă prăbușire!, ne obligă să căutăm o legătură între acest dezastru și componenta alogenă a etniei celor vinovați de acest dezastru și să ne întrebăm deschis: există vreun interes sau amestec evreiesc în decăderea României, în dezastrul din România? Cu o asemenea întrebare nu facem propagandă anti-semită, cum vor exclama imbecilii, ci facem un gest de auto-apărare! Nimic mai mult! Faptul că în trecut, un trecut nu prea îndepărtat, în anii 1944-64, România a suferit de pe urma unor alogeni evrei, care au activat fățiș în slujba unor puteri străine și vrăjmașe, întărește motivele pentru care să ni se pară nefirească, chiar suspectă evreitatea atât de excesivă, de debordantă statistic vorbind, a conducătorilor noștri de azi, a clasei politice…

  Apreciat de 1 persoană

 6. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on octombrie 11, 2016 at 8:34 pm

  Apreciază

 7. sherlock_holmes said, on octombrie 11, 2016 at 9:03 pm

  Poate Bisericile care nu au participat la sinodul nici mare nici sfint din Creta ( oare de ce se vor fi adunat acolo,in Creta ?) se vor aduna ele in sinod,sau macar una dintre ele va lua atitudine si va infirma,judeca,condamna macar Documentul “Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine” sau poate Biserica Greciei….poate ne mai da Dumnezeu o sansa,desi dupa cum vad ca se misca oamenii prin Europa,America si alte colturi ale lumii….slabe sperante.

  Inca putin si incepe razboiul mondial si nuclear si mai toata lumea este de partea celor care-l urasc pe Hristos,ma refer la elitele americane/europene/evreiesti afectate de sindromul vacii nebune – ochii rosii

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Encefalopatia_spongiform%C4%83_bovin%C4%83

  si care fac tot ce le sta in putere ca sa distruga si dreapta credinta in Iisus Hristos Dumnezeul Om,si umanitatea prin legile desfrinarii generalizate,ale propagandei si minciunii fara limite,a folosirii terorismului,etc dar si distrugerea omenirii ca potential prin declansarea acestui razboi.In locul bufonului si al mascariciului Trump ( care ar duce la o mica aminare ) elitele dar si lumea o vor impune pe Mad Max Hitlarry Clinton ca presedinta. Si dupa cite i-au facut hackerii ” rusi ” e clar cite zile mai avem de trait,vai de cei care vor scapa cu viata.

  http://www.zerohedge.com/news/2016-10-08/do-we-really-want-war-russia

  ( in parantezele patrate adevarul,in restul propaganda de zi cu zi a celor cu sindromul vacilor nebune)

  Cred ca bine este si daca evitam pe ecumenistii pentru a nu cadea in capcana minciunilor lor si sa ne periclitam mintuirea dar poate ca este bine si daca mergem in bisericile unde acestia slujesc si sa marturisim acolo dreapta credinta, daca nu sintem stapiniti de duhul certurilor si al miniei.Bine este daca purtam asupra noastra,chiar la vedere,cartea Sfintului Iustin Popovici Biserica Ortodoxa si Ecumenismul.

  http://tineretulortodox.md/wp-content/uploads/2011/03/Sf.-Iustin-Popovici-Biserica-Ortodoxa-si-Ecumenismul.pdf

  Cine vrea sa faca milostenie si poate,nu ar fi rau daca ar dona aceasta carte oricarui preot,ierarh,student la teologie pe care-l cunoaste si caruia ii doreste binele.

  Apreciat de 2 persoane

 8. Arhanghelul said, on octombrie 11, 2016 at 9:33 pm

  Chestiunea asta …. este cea mai tare … noaptea mintii … iluminate de luna noua …

  „”Cel care a venit cu ideea neobisnuita, Hugo De Jonge, consilier municipal responsabil de bunastarea copiilor din oras, sustine ca a pus pe primul loc interesul copilului, argumentand ca acesta ar avea de suferit din cauza unei „mame incompetente”.

  „Sa nu fie nascut este si aceasta o forma de protectie a copilului”, sustine oficialul olandez.” „”

  Cu ce difera de eugenie … nebunii si handicapatii sa nu mai faca aratari …

  Iluminatii astia corecti politic … ne zic … ARBEIT MACHT FREI …

  Apreciază

 9. Un om simplu said, on octombrie 11, 2016 at 9:40 pm

  off topic

  Doamne ajuta,

  Frate Saccsiv am gasit ceva postat pe Facebook de o gravitate maxima.

  George Buhnici de la Pro TV este primul roman care si-a facut implant cu microcip. Totul a fost in direct la Pro TV intr-una din dimineti la o emisiune IT

  Iata si videoul pe youtube https://www.youtube.com/watch?v=-5CFqpY9udc

  Apreciază

 10. Sluga netrebnica said, on octombrie 12, 2016 at 1:17 am

  Am o nelamurire cu privire la Har si eretici. As dori sa intrebe cineva pe monahii care vor veni la Bucuresti.

  Daca ereticii din BOR au Har prin iconomie, inseamna ca toate „bisericile” eretice din lume au Har.
  Pe principiul asta al iconomiei, putem spune ca si „biserica” catolica are Har, si chiar orice alta „biserica” eretica. Caci ce vina au atatea milioane de oameni, daca episcopii lor au tradat dreapta credinta si s-au facut eretici?

  La noi, aproape tot clerul este eretic si propovaduieste erezia pe fata, incepand cu pseudo-patriarhul Daniel si terminand cu preotul din cea mai mica parohie. Exista doar cateva exceptii de preoti sau monahi care au marturisit pentru Adevar, dar au fost deja scosi din biserici si manastiri, ori au fost deja „reeducati” in spiritul ereziei ecumenismului.
  Daca tot clerul s-a facut eretic, ce diferenta este intre ereticii nostri si ereticii lor. Oare nu sunt la fel! De ce ereticii nostri ar avea Har si ai lor nu? Sau poate ca nici ai nostri nu mai au Har, caci Sfantul Duh nu este mincinios.
  Cand a spus ca oricine care aduce alta invatatura sa fie anatema, nu s-a referit la toti? S-a referit doar la ai lor, nu si la ai nostri?

  Cam aceeasi problema este si in BOR. Patriarhii si episcopii s-au facut eretici. Sfanta Scriptura spune ca toti acestia sa fie anatema, chiar si inger din cer de ar fi.

  Anatema si cu Har, oare o fi posibil? Toti sfintii care s-au lepadat de comuniunea cu episcopul lor, sau de comuniunea cu toti episcopii si patriarhii eretici, se mai duceau la slujbele unde erau pomeniti acestia, pe motiv ca este Har prin iconomie?

  Sfantul duh a grait prin Sfintii Apostoli si prin Sfintii Parinti, poruncind ca toti ecesti pseudo-patriarhi si pseudo-episcopi sa ne fie anatema si sa ne despartim de ei, iar noi mergem la slujbele unde sunt pomeniti, ca de … pe motiv de „iconomie”.

  Intreruperea pomenirii nu este un protest, asa cum fals se manipuleaza, ci este lepadarea si despartirea de erezie si de eretici.
  Nu va exista nici-un sinod al BOR care sa fie impotriva adunarii talharesti din Creta. Este doar o manipulare pentru a se face „liniste si pace” acum, caci odata cu trecerea timpului majoritatea credinciosilor o vor lasa moarta si vor merge inainte cu ereticii, pe motiv ca oricum este Har prin iconomie.

  Nu ne va ierta Dumnezeu, va veni razboiul, ca suntem prea prosti si prea slabi in credinta.

  Apreciat de 4 persoane

  • Maxymos said, on octombrie 12, 2016 at 7:42 pm

   Pr. Sava Lavriotul a confirmat la ultimele trei conferințe: „BOR are har pana la caterisirea cretanilor de catre un nou Sinod.”Adică, Sf.Taine rămân Sf. Taine până la caterisirea trădătorilor de la Creta. Vom vedea înregistrările video cu conferințele…

   Apreciază

   • scortisoara said, on octombrie 13, 2016 at 10:04 am

    Ce deduc eu din ce am citit pana acum este : Dumnezeu isi face datoria si pastreaza Harul in BOR pana vor fii caterisiti astia cu sinodul lor privat . Dumnezeu isi face datoria dar noi nu .
    Cine va caterisi adunarea din Creta ? – asta e intrebare esentiala.

    Apreciază

   • el said, on octombrie 13, 2016 at 8:53 pm

    scortisoara

    Dumnezeu NU are nici o „datorie” sa pastreze harul la ERETICI .
    Le-a aratat prin Dogma sei Duhul Sfant CE este EREZIA si ei au DATORIA sa ASCULTE de Dumnezeu, NU Dumnezeu de ei !
    ok?

    Duhul Sfant PLEACA din omul ERETIC si de la EREZIE caci este Duhul ADEVARULUI care NU INCAPE la un loc cu MINCIUNA. Si daca Dumnezeu PLEACA , CINE le va „sfinti” lor „slujbele” ? Sfintirea Taninelor nu e HOCUS-POSCU, cuvinte magice, ai spus rugaciunea Epiclezei… HOCUS-POCUS s-a facut Impartasie din paine si vin

    Sfinteniile si SFINTIREA le opreaza NU cuvintele Rugaciunilor rostite de om, ci Dumnezeu INSUSI in lume prin Duhul Sfant dupa Cincizecime, si Duhul Sfant este Duhul ADEVARULUI NU PETRECE unde s-a labartzat MINCIUNA diavoleasca. Duhul Sfant SFINTESTE pe cei care RAMAN in ADEVAR !…. restul e balaceala pentru minti deprinse de diavol cu COMPROMISUL TRADARII de Dumnezeu !

    nici Hristos N-A zis ca va ramane cu noi AUTOMAT, ci ca DOAR DACA VOM PAZI TOATE cate ne-a poruncit El va ramane cu noi.

    v-ati invatat sa PORUNCITI pana si Lui Dumnezeu , sa-i spuneti/invatati ce are de facut, UNDE sa stea, UNDE sa trimita harul, etc…. DOAR DOAR sa NU fit nevoiti sa ASCULTATI INTOCMAI de El si sa va LEPADATI de „intelepciunea” dupa mintea voastra. Pe CINE pacaliti voi? Ca pe Hristos NU !

    Apreciază

 11. ayeaye20 said, on octombrie 12, 2016 at 1:19 am

  http://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/note-stari-zile-62
  Plesu se ia de un marturisitor antiecumenism

  Apreciază

  • octoviv said, on octombrie 12, 2016 at 4:14 am

   Mesaj subliminal de la „Un Ieromonah din România” via Athos (Mărturie Athonită):
   http://marturieathonita.ro/comentariu-pe-larg-despre-noua-vedeta-athonita-youtubista-protestantii-ortodocsi-si-nu-numai/

   […]
   Evident, unii formatori de opinie (guru-și) zis „ortodocși”, ascunși adesea sub protecția anonimatului/avatarului de pe net (dar dumneavoastră domnule „Un Ieromonah din România” de ce v-ați ascuns sub protecția anonimatului??? – nota mea), știu să-i învenineze periodic pe acoliții/cititorii lor fideli cu mesaje calomnioase total necreștine[9] ca să le întrețină sevrajul (precum drogul) „antisistem” și, mai nou, starea de răzvrătire contra ierarhiei bisericești sub pretextul „îngrădirii” față de „erezie și apostazie” (cu sau fără calendarul vechi, cu sau fără cip/supraveghere, cu sau fără vaccinuri, cu sau fără politică, cu sau fără sinod, motive se găsesc destule[10]).
   […]

   [9] Ca să nu zic incitante la ură, neîncredere și dispreț față de semenii lor (dar mesajul dumneavoastră la ce incită domnule „Un Ieromonah din România”??? dar ce ziceți de această atitudine a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul – „Apostolul Iubirii”, față de eretici, cum categorisiți acest mesaj: „Dacă cineva vine la voi și nu aduce învățătura aceasta, să nu-l primiți în casă și să nu-i ziceți: Bun venit! Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaș la faptele lui cele rele.” – 2 Ioan 1, 10-11, domnule „Un Ieromonah din România” ??? – nota mea), în totală opoziție cu îndemnul Mântuitorului la iubire și trezvie în Duhul Sfânt (domnule „Un Ieromonah din România” cine a rostit și cum tâlcuiesc Sfinții Părinți ai Bisericii Celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică, ca de exemplu Sfinții Părinți Ierarhi Ioan Gură de Aur Arhiepiscopul Constantinopolului și Teofilact Arhiepiscopul Ohridei, cuvintele următoare: „Iar dacă ochiul tău cel drept te smintește pe tine, scoate-l și aruncă-l de la tine, căci mai de folos îți este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul să fie aruncat în gheenă. Și dacă mâna ta cea dreaptă te smintește pe tine, taie-o și o aruncă de la tine, căci mai de folos îți este să piară unul din mădularele tale, decât tot trupul tău să fie aruncat în gheenă.” (Matei 5, 29, 30; Matei 5, 29 trimite la Deuteronom 13, 5-10) sau „Iar cine va sminti pe unul dintr-aceștia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară și să fie afundat în adâncul mării. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala. Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te smintește, taie-l și aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viață ciung sau șchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veșnic. Și dacă ochiul tău te smintește, scoate-l și aruncă-l de la tine, că mai bine este pentru tine să intri în viață cu un singur ochi, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. Vedeți să nu disprețuiți pe vreunul din aceștia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd fața Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei 18, 6-10; Matei 18, 9 trimite la Deuteronom 13, 5-10)??? – nota mea).

   [10] Toți știm prea bine că nu trebuie acceptate compromisurile cu nici o intervenție agresivă și abuzivă a cezarului în viața/credința/sănătatea și intimitatea omului, dar, totodată, demnitatea noastră trebuie susținută în societate cu fermitate și înțelepciune, nu cu isterie și fără pricepere. De asemenea, trebuie să luăm exemplu de la creștinii ortodocși greci care știu să echilibreze balanța în dialogul cler/ierarhie și laicat, ascultarea și conlucrarea armonios împletite putând aduce roade bogate în Biserică, ferind și ierarhia de abuzuri papaliste, dar și laicatul de răzvrătiri protestante, ambele rătăciri fiind la fel de păguboase pentru Biserică.
   […]

   Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale!
   Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale!
   Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale!

   Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Theodor Studitul, ale Sfântului Ioan Gură de Aur, ale Sfântului Teofilact, ale Sfântului Amfilohie de Iconium, și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, iartă-ne, apără-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu te părăsim pe Tine și Sfântă Biserica Ta, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

   Apreciază

   • ayeaye20 said, on octombrie 12, 2016 at 6:43 pm

    Cica e din Sf Munte cel ce se ia de monahu Ioan da ala ce scrie acolo foloseste termeni papistasi : Biserica Universala (se exprima ca la conciliu Vatican acolo se zice de universla) , papistaso -antonit e cel ce scrie acolo

    Apreciază

  • Mihail said, on octombrie 12, 2016 at 3:04 pm

   http://dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/note-stari-zile-62

   Asta e saitul nomenclaturistilor. Il gasiti acolo si pe liiceanu „șăf”. Iaca ce scoate o straina de neam si credinta:

   Maria Tudor · Universitatea din Bucuresti
   Cei care condamnă „erezia ecumenismului” – şi nu puţini – sunt bătuţi rău în cap şi plini de ură, nu merită atenţia nimănui. Dar cel mai mult mă şochează faptul că îşi urăsc propriul patriarh, pe care-l acuză că e promotorul ecumenismului. Cât îl priveşte pe poetul Ioan Alexandru l-am respectat mult, a fost un om extrem de curajos. L-am întâlnit de câteva ori la părintele Ioanichie Bălan, cu care era bun prieten. La o lansare de carte înainte de ’89, unde era înoţit chiar de arhimandrid, a început să vorbească de Învierea Domnului, căci era în preajma Paştelui, de au fugit toţi din librărie ca potârnichile…:)
   Îmi place · Răspunde · 4 · 6 Octombrie 2016 00:45

   Maria Tudor · Universitatea din Bucuresti
   Sunt prea mulţi ca să fie aşa…Am şi eu la serviciu vreo 2-3 dintre cei mai habotnici – femeile în special, umblă îmbrăcate ca nişte maici, numai în negru, cu fuste până în pământ şi nici acum nu utilizează cardurile de salarii, cică ar fi cuvântul drac pe dos 🙂 Dar pentru compensaţie, am şi două fete membre Misa, care nu scapă nici o spirală sau tabără de a lor 🙂 Cât despre Marian Munteanu şi Dan Puric, vor intra în parlament când va buciuma Adam.
   Îmi place · Răspunde · 4 · 6 Octombrie 2016 02:50 · Editat

   Cititi si comentariile fratilor, ca sa stiti in ce lume traiti. liiceanu, patapievici, neamtu. Mai vreti?… Au chiar neobrazarea sa vorbeasca de sfintii nostri, ca si cum ar fi ai lor.

   Apreciază

 12. MihaelaIS said, on octombrie 12, 2016 at 11:12 am

  Rog raspuns urgent!
  Astazi am primit pe e-mail, de la parintele nostru, un mesaj in care ne sfatuia sa nu mergem la conferinta organizata astazi de Astadrom la Iasi, pe motiv ca persoanele care imparteau pliante nu aveau binecuvantare si:
  „In titlu nu se specifica clar tema reala a conferinte, ci doar se scotea in evidenta ca au invitati calugari din Sf Munte Athos. Este vorba despre sinodul din Creta, iar duhul cu care se abordeaza problema este unul dubios, poate chiar schismatic.” (din e-mail)
  Nu stiu ce sa fac. Si de cine sa mai ascult.
  Parintii de aici spun ca nu e nimic in neregula cu sinodul si ca IPS Teofan nu a tradat, asa cum sustin unii.
  As pleca la alta biserica, dar nu stiu daca gasesc macar jumatate din ce e aici: Sf Liturghie de 2-3 ori pe saptamana + 1 data noaptea, spovedanie deasa, impartasanie deasa. Mai ales la pacatele pe care le am, daca m-as duce in alta parte, cred ca as fi mult mai jos decat sunt acum.
  Va rog sa ne sfatuiti ce sa facem. Stiu ca in curand vom ramane fara biserici, fara Sf Liturghie, fara duhovnic… e foarte trist.

  Apreciază

  • Stef said, on octombrie 12, 2016 at 1:26 pm

   Doamne ajută!

   Stați așa un pic, deci nu mergem la conferințe ortodoxe din cauză că „persoanele care au împărțit flyerele nu au avut binecuvântare” ??? Deci nu contează că monahii vin cu binecuvântare să țină conferințele, important este că cei care au anunțat nu au avut binecuvântare ??
   Atâta timp cât mergeți să ascultați monahi ortodocși din sfântul munte nu văd ce e rău.
   Cum își poate da cineva seama ce se va discuta sau ce atmosferă va fi citind doar titlul unui flyer ?
   Dacă citiți despre celelalte conferințe din celelalte orașe o să vedeți că atmosfera a fost una foarte pașnică.
   Ar trebui să mergeți să ascultați ce se va discuta și să hotarâți dumneavoastră în ce duh a fost.
   Toți la care le este frică de mitropolie sau sunt de a lor, toți zic că totul este ok. DACĂ totul este ok și sinodul din creta a fost complet ortodox, DE CE încearcă să oprească conferințele și pun preoții să își anunțe enoriașii să nu se ducă ?? DE CE le este frică dacă se află în adevăr ??

   Apreciază

  • Mihail said, on octombrie 12, 2016 at 5:16 pm

   Mihaiela
   Pentru o conferinta impotriva lor ei nu vor da `binecuvantare` nici odata pentru ca nu le convine
   Nu cred ca e ceva rau ca stai de vorba cu un calugar sau mai multi din SFANTUL MUNTE mai ales
   Ei sunt ortodocsi si sunt in dreapta credinta :nu sunt catolici sau protestanti
   Cat despre SFANTA LITURGHIE:cauta daca poti sa fie cat mai curata (daca nu este asa cred ca e mai bine sa te rogi acasa la tine cum faci atunci cand nu poti merge la `biserica`)
   Pentru mai multe detalii da-mi un nr de tel!

   Apreciază

   • Loredana said, on octombrie 12, 2016 at 7:43 pm

    Doamne ajuta frate Mihail!
    Am aceeasi dilema ca si sora Mihaiela. Pot sa iti dau si eu un nr. de telefon? 0749401466. Multumesc mult.

    Apreciază

   • MihaelaIS said, on octombrie 13, 2016 at 12:47 am

    Nr meu: 0748 13 66 26

    Apreciază

 13. Sluga netrebnica said, on octombrie 12, 2016 at 2:15 pm

  @ MihaelaIS

  Mergi linistita la conferinta, poate acolo ai sa afli raspunsuri pentru framantarile tale.

  Schisma nu inseamna despartire de o cladire sau de un eretic deghizat in ortodox. Schisma inseamna despartire de Hristos, despartire de invataturile si poruncile Lui.
  Nu hainele arhieresti te fac ortodox, ci dreapta credinta, invataturile Sfintei Scripturi si Sfintele Canoane ale Apostolilor si ale Parintilor nostri.

  „Sinodul” a fost unul talharesc, iar pseudo-mitropolitul Teofan a tradat ortodoxia. Ecumenismul sapa ortodoxia din interior de o suta de ani, nu de la acest sinod talharesc. Acum doar au legiferat tradarea si au instituit erezia ca lege.

  Apreciat de 2 persoane

 14. religarhia said, on octombrie 12, 2016 at 9:27 pm

  http://basilica.ro/precizare-privind-conferintele-realizate-de-asa-zisii-monahi-marturisitori-aghioriti/

  au rezolvat-o ecumenistii si pe asta….

  Apreciază

 15. […] Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la BUCURESTI, sambata, 15 octombrie, Sala AGIR, ora 12 […]

  Apreciază

 16. Marius Gogonea said, on octombrie 13, 2016 at 10:25 am

  Mai fratilor nu va agitati. Autoritatea canonica in Biserica ramane Sinodul. Pana la intrunirea unui sinod care sa condamne tavalugul cretan Dumnezeu revarsa inca peste oameni, prin Iconomia Sa, Harul Sfintitor. Altfel, ce se intimpla cu batrinii nostrii neputinciosi dar rugatori, dintre care unii inteleg prea putin din toate aceste greutati ce lovesc la temelia Bisericii? Da,trebuie neaparat sa-i vadim pe preotii ecumenisti si s-o spunem oamenilor, trebuie sa cautam neaparat duhovnic neecumenist, cu episcopii cretani sa nu mai avem nici un fel de parrtasie, samd. Foarte important este ca fiecare dintre noi pe preotul din parohie sa-l asaltam cu intrebari, sa-i zdruncinam existenta. Este prea adinca rana sa mai tacem, au trecut prea multi ani de cind ne fierb ecumenistii astia.

  Apreciază

 17. H said, on octombrie 14, 2016 at 4:38 pm

  Locatia din Romana (cum se merge spre Hotel Sheraton, fost Howard Johnson, fost Dorobanti ): mai exact intre Pizza Hut si patiseria Georgiana.
  In strada e un panou de afisaj al Editurii AGIR

  Se pot printa materiale „fara binecuvantare” pentru oferirea persoanelor neinformate.

  Cei care realmente sunt cuprinsi de tulburarea cea buna din cauza ecumenismului si inteleg necesitatea ingradirii, sa citeasca aceasta brosura de la adresa de mai jos:

  https://traditiaortodoxa.wordpress.com/2014/05/07/marturisire-de-credinta-ortodoxa-in-fata-eresului-ecumenist/

  care desi e din 2014 si e conceputa de un grup de la Chisinau, personal, o consider foarte utila si bine conceputa. Poate este cea mai tare dintre marturisirile care umplu internetul. In proportie 99% argumentatia pe ingradire este de nezdruncinat.

  Intarire de la Hristos!

  Apreciază

 18. H said, on octombrie 14, 2016 at 5:08 pm

  Gresiti maxim: acei asa-zisi mari rugatori, de ar avea inima curata, atunci cand doar ar afla ceva din cele pe care noi prea-bine le stim, ar proceda exact ca Sfantul Gherasim de la Iordan, care nu s-a impotrivit in cuvant celor care i-au atras atentia ca este in comuniune cu ereticii, bazandu-se pe darul pe care il daduse Dumnezeu si care altfel l-ar fi parasit.

  Si asta se intampla si in zilele noastre. Redau ceva ce mi s-a povestit si mie: nu de mult, intr-o manastire din Athos (Marea Lavra, daca nu ma insel) a mers un pelerin cu materiale (parca si laptop) si i-a aratat unui calugar ce habar nu avea de lucrurile acestea. Cand a vazut ce fac Bartolomeu si ceilalti ierarhi ecumenisti si a constientizat ca manastirea e in comuniune cu ei, s-a dus in chilie imediat, si-a strans 2, 3 lucrusoare, i-a anatematizat pe eretici si comemorationistii din manastire, si a iesit afara pe poarta. A plecat unde l-a indrumat Dumnezeu.

  Acesta este discernamant! Sa intelegi ca nu poti fi si cu Dumnezeu si cu dusmanii Lui.

  Apreciază

 19. Alexandru said, on octombrie 14, 2016 at 9:12 pm

  Doamne, ajuta!

  Pentru a lua parte la aceasta conferinta trebuie sa urmez o procedura de inscriere?

  Multumesc

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 14, 2016 at 10:08 pm

   Alexandru

   Inscriere in ce?

   Apreciază

   • Alexandru said, on octombrie 14, 2016 at 10:27 pm

    Inscriere pe o lista de participare. Nu stiu cum se procedeaza. Nu am mai luat parte la nicio conferinta.

    Doamne, ajuta!

    Apreciază

   • saccsiv said, on octombrie 14, 2016 at 10:53 pm

    Alexandru

    Te duci si atat. Intrarea e libera.

    Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: