SACCSIV – blog ortodox

Martor: “Conferinta de la Oradea a fost foarte tare. Oamenii au ramas cu gura cascata” / Panica in randul ecumenistilor din cauza seriei de conferinte in intreaga tara a Monahilor Athoniti / Deja acestia lanseaza zvonuri / Ce vor mai pune la cale?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 10, 2016

   Iata ce putem citi la Precizari in legatura cu conferinta de la Beius, cu invitati din muntele Athos de pe Astradrom:

Deoarece unii preoti din Beius au raspandit niste zvonuri gratuite in legatura cu conferinta de luni 10.10.2016, programata in sala mare a Primariei de la ora 17:00, cum ca, pe de o parte, nu va mai avea loc, pe de alta parte ca monahii invitati nu sunt calugari autentici ci vin cu intentii schismatice, dorim sa infirmam aceste lucruri.
In primul rand conferinta de la Beius va avea loc asa cum a fost programata, la fel cum a avut loc si la Oradea in data de 9.10, unde s-a desfasurat intr-o atmosfera duhovniceasca. Conferentiarii au avut parte de o sala arhiplina , din pacate multi oameni chiar nemaiavand loc din aceasta cauza. Ne cerem scuze fata de acestia, timpul de organizare a fost foarte scurt si nu am putut face mai mult. Vor avea insa sansa sa urmareasca inregistrarea conferintei care va aparea pe site-ul nostru in zilele urmatoare.
In al doilea rand vrem sa specificam ca monahii pe care i-am invitat sunt vietuitori din Sfantul Munte, aflati in delegatie oficiala iar cuvintele lor de invatatura sunt in duh ortodox.
Deci ii asteptam pe toti cei care vor sa vina sa ii asculte si sa le puna intrebari in cadrul conferintei de azi.

   Comentariu saccsiv:

Urmeaza:

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la BEIUS, dar luni, 10 octombrie

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la IASI, miercuri, 12 octombrie

Pe masura ce se inchiriaza spatiile pentru conferinte, voi anunta si celelalte orase unde vor ajunge. Sa ne rugam pentru ei, caci e foarte obositor un asemenea turneu. Sa le rasplateasca bunul Dumnezeu inmiit tuturor celor ce depun eforturi pentru ca aceasta serie de conferinte sa poata avea loc.

 

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Bacosca Antoanela Iustina said, on octombrie 10, 2016 at 9:34 am

    Am inteles ca maine, marti, vor fi la Piatra Neamt, la ora 17.00 , in sala Teatrului Tineretului.

    Apreciază

    • Bacosca Antoanela Iustina said, on octombrie 10, 2016 at 4:53 pm

      Rectific: intalnirea de la Piatra Neamt, marti, 12.10.2016, cu parintii atoniti va avea loc la ora 18.00, la T.T. Iertati!

      Apreciază

  2. alex said, on octombrie 10, 2016 at 10:15 am

    Cat ma bucur ca le cam tremura fundu la ecumenisti. Ce a-ti patit dragii mei vi se duc banii pentru papica si caldurica, oamenii isi dau seama ca ii duceati spre iad. Propun in caz ca o sa se mai miste spre bine lumea ca toti cei ce au fost ecumenisti de la patriarh, ierarhi si preoti sa fie caterisiti. Gata cu voi, out, caci si a doua oara o sa calcati stramb pentru bani, iudelor. Nu aveti nici o scuza ca sunteti ecumenisti, stiati canoanele, ma rog care s-a sinchisit sa le studieze care nu dupa cum a fost la Lacul Frumos, e mai de rusine. Pai cum aperi mai „ierarhule” Ortodoxia daca nici canoanele nu le sti. Sau tu stii sa canti doar osanale.
    PS. Pentu cei care considera acid comentariul meu, e doar realitatea, iar voua, da voua ecumenistiilor vi se cam termina timpul. Nu o sa mai fiti numiti ecumenisti de oamenii care se trezesc ci direct eretici pentru ca asta sunteti.

    Apreciat de 3 persoane

    • alex said, on octombrie 10, 2016 at 12:20 pm

      Si cand am zis de Lacu Frumos nu ma refeream la cei care s-au ingradit de erezie ci la specimene de genu’
      https://saccsiv.wordpress.com/2016/10/03/noutati-de-la-manastirea-lacul-frumos-2-octombrie-2016/

      „Cineva ne releateaza ca astazi exarhul Casian a fost intrebat daca stie textul canonului pe baza caruia parintii de la Lacul Frumos au intrerupt pomenirea. Nu a stiut si de asemenea nici nu stie continutul canonului pe baza caruia Staretul Grigorie a fost depus din staretie. Daca nu stie regulile atunci cum poate sa le aplice? Acest lucru denota faptul ca de-a lungul timpului Sfintele Canoane ale Bisericii au fost lasate de-o parte de catre ierarhi, in seminarii si facultati se impune vointa patriarului eretic daniel. Practic patriarhul daniel isi impune propria religie in interiorul Ortodoxiei din Romania. El este semizeu si toata lumea trebuie sa asculte de el. Un fel de mini-papa de Romania.Episcopii si exarhii semneza ca primarii orice hartie doar pentru ca fac ascultare de seful lor patriarhul daniel.”

      Apreciază

    • mircea293 said, on octombrie 10, 2016 at 6:45 pm

      Bravo Alex ! Ma bucura mesajul tau !!!!!!!!! DOAMNE AJUTA !!!!!!!!

      Nu se poate ca Dumnezeul Milei sa lase pe nenorocitii de ecumenisti vicleni sa traga dupa ei in iad milioane de suflete !!!!!!!! SLAVA LUI DUMNEZEU !!!!! AMIN !!!

      DOAMNE AJUTA !!!!!!

      Apreciat de 1 persoană

  3. Mihai Titi said, on octombrie 10, 2016 at 10:59 am

    Doamne ajuta! Ii asteptam pe parintii marturisitori si la Sibiu.Bunul Dumnezeu sa ne lumineze !

    Apreciat de 1 persoană

  4. Maxymos said, on octombrie 10, 2016 at 11:46 am

    Așteptăm înregistrări video!!

    Apreciază

  5. […] Martor: “Conferinta de la Oradea a fost foarte tare. Oamenii au ramas cu gura cascata” / Panica … […]

    Apreciat de 1 persoană

  6. Ramona Elena said, on octombrie 10, 2016 at 12:26 pm

    Ii asteptam pe parinti si in Bacau.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 10, 2016 at 12:49 pm

      Ramona Elena

      Nu stiu de Bacau. Frati si surori, deja turnelul asta este extrem de solicitant. Intelegeti si voi. Daca puteti sa ajungeti la un oras apropiat unde se tine conferinta, cred ca ar fi bine. Mai ales pentru crestine, caci ele nu au acces pe Sfantul Munte Athos.

      Apreciază

    • mihai said, on octombrie 10, 2016 at 8:07 pm

      Ramona chiar de nu vor fi prezenti la bacau insa vor fi prezenti in 2 orase limitrofe bacaului, p neamt si roman, primul este la 60 km cel deal doilea la 40 km. Cred ca turbeaza monsenior ioakim bacauanul

      Apreciază

  7. […] Martor: “Conferinta de la Oradea a fost foarte tare. Oamenii au ramas cu gura cascata” / Panica … […]

    Apreciază

  8. […] Martor: “Conferinta de la Oradea a fost foarte tare. Oamenii au ramas cu gura cascata” / Panica … […]

    Apreciază

  9. Nivia said, on octombrie 10, 2016 at 12:38 pm

    Iar sâmbătă 15 octombrie vor veni în Bucureşti, aşa am citit undeva. Dar nu se ştie unde în Bucureşti vor putea fi văzuţi şi ascultaţi. Poate aflaţi voi ceva; să anunţaţi public.

    Apreciat de 1 persoană

  10. H said, on octombrie 10, 2016 at 1:07 pm

    Cu adevarat se poate implini acest cuvant:

    “Suntem o minoritate… Ce inseamna aceasta pentru noi? Trebuie sa ne retragem […] ? Sa nu fie aceasta! Indiferent de cat de putini am fi, intreaga putere a fagaduintei lui Hristos cu privire la invincibilitatea Bisericii ramane cu noi. Cu noi este Hristos, Biruitorul mortii si al iadului. Istoria crestinismului ne arata ca in toate perioadele cand ispitele si ereziile au tulburat Biserica, purtatorii adevarului Bisericii si cei care l-au exprimat au fost putini, dar acesti putini, cu focul credintei lor si cu statornicia lor zeloasa in adevar, i-au aprins treptat pe toti… Acelasi lucru se va intampla si acum daca noi, cei putini, ne vom implini datoria inaintea lui Hristos si a Bisericii Sale pana la sfarsit.”

    Episcopul Damaschin de Glukhov
    Sursa: cartea “Sfintii catacombelor Rusiei”

    Intarire de la Hristos, Domnul domnilor si Imparatul imparatilor !

    Apreciat de 1 persoană

    • mircea293 said, on octombrie 10, 2016 at 6:54 pm

      Bineinteles ca Hristos va birui, chiar si prin noi, cei putini !!! Doar El a spus „Nu te teme turma mica !” Nu a spus „turma mare” !

      Apreciază

  11. mike said, on octombrie 10, 2016 at 1:12 pm

    Buna!Dar conferinte inregistrate unde gasesc?Multumesc!

    Apreciază

  12. el said, on octombrie 10, 2016 at 1:24 pm

    FOARTE BINE!

    ca LEPADATURILE scoase de servicii la inaintare sa discrediteze pe crestinii cu TREZVIE au inceput sa isi semene INSELARILE pe toate blogurile RATACITILOR „marturisitori” impotriva ereziei ecumeniste dar DEPLIN PARTASI cu ea si care se furajeaza intensiv cu „sfinteniile” ERETICE parandu-li-se ca sunt „drepti”.

    De pilda caricatura SECURISTA care se labartzase intr-o vreme si pe aici cu VICLEANA si DICTATORIALA „intelepciune duhovniceasca” ECUMENISTA userul @Romanasul ” mare martHUOrisitor” si proFUND horrortodox latra „convingator „la saracul INSELAT Teodot pe blog impotriva celor de pe blogul lui saccsiv numind „gospodine” pe cei care isi manifesta DREAPTA CREDINTA si ACRIVIA conform Ortodoxiei Sf Parinti.

    sa mearga deci toate CAZATURILE acestea ecumeniste si propagandistii lor versati ( RIC-arii, coconetele de la Atitudini, latraii si raspandacii perversi ai EREZIEI ) sa asculte Adevarul si pe OAMENII Lui Dumnezeu , ca NU VOR PUTEA ei LEPADATII sa rataceasca pe nimeni, decat pe alti la fel de PROSTI si LEPADATI VICLENI ca ei insisi si care deja erau CAZUTI !

    beserica.bor.srl si GUNOIUL ei PUTRED au inceput sa se tulbure caci sunt dati in vileag de Duhul Sfant!

    Apreciat de 1 persoană

    • Mirela said, on octombrie 11, 2016 at 10:40 am

      el,

      Am văzut că romanaşul, care poate că a ales acest diminutiv de la ideea „mic se va chema în Împărăţia Tatălui Meu”, ne citează la categoria „gospodine”, alături de Aurora. Săracul ignorant vrea să ne jignească, în încercarea de a ne ataşa o cratiţă de gât şi o mătură de cot, dar pare să nu aibă habar că gospodină provine de la stăpână, soţie de domnitor.
      Iată replica noastră pentru romanas şi părerile lui:
      http://nomenius.ro/portfolio/inregistrarea-marcii-fabrica-de-steaguri-slogan-noua-ni-se-falfaie/

      Apreciază

      • el said, on octombrie 11, 2016 at 10:59 pm

        Mirela

        prostul cand nu are argumente se leaga de pretexte.

        imbecilul asta crede ca barbatia sta intr-o pereche de coaie bashite…. criteriul „suprem” la el, SINGURUL lui „criteriu” si SINGURA „virtute” dealtfel. 🙂

        cacanarii astia sunt in stare sa o dispretuiaca chiar si pe Maica Domnului … pe motiv ca ei sunt popi , nevoie mare, si Ea era … DOAR o femeie.
        DIAVOLUL trancaceste fudul din bezna sufletelor lor PUTREZITE cu PUTREZICUNEA iadului VESNIC

        pe astia o sa-l RUSINEZE Maica Domnului VESNIC !

        Apreciază

    • Adrian said, on octombrie 12, 2016 at 9:24 am

      Frate, pentru tine !!!

      http://www.walkthebear.com/Noi-dovezi-ca-pisicile-conduc-de-fapt-lumea_19

      Apreciază

      • el said, on octombrie 12, 2016 at 10:01 pm

        Adrian

        MUTUMESC ! 🙂

        motanul meu ma smereste in fiecare zi… si am MULT folos de la el. 🙂
        prin el Dumneeu mi.a deschis mintea/ ochiul inimii catre o lume INCREDIBILA, cat de MINUNAT poate fi Dumnezeu intru cele INALTE, daca si in cele/acestea mici este de NETALCUIT MARETIA Lui !
        Slava Tie Doamne , Slava Tie !

        Apreciază

      • Mirela said, on octombrie 13, 2016 at 10:36 pm

        Mulţumesc şi eu, m-am bucurat de această postare cu pisicuţe, după ce situaţia Bisericii mi-a cam şters zâmbetul.
        Ne mai mângâie Dumnezeu cu câte ceva!

        Apreciază

  13. Mihail said, on octombrie 10, 2016 at 1:35 pm

    Doamne ajuta. Hai si la Bucuresti, fratilor, ca avem nevoie de intarire si invatatura curata si dreapta. Sa va tina bunul Dumnezeu sanatosi, ca sa duceti turneul pana la capat. Daomne ajuta.

    Apreciat de 1 persoană

  14. La Tg Mures sau Cluj vin ? said, on octombrie 10, 2016 at 1:38 pm

    Frate Vasile la Tg Mures sau Cluj vin ?

    Apreciază

  15. safimvigilenti said, on octombrie 10, 2016 at 2:03 pm

    minunat lucreaza Dumnezeu si nu isi paraseste Biserica dreptcredincioasa

    Apreciază

  16. s2side said, on octombrie 10, 2016 at 4:09 pm

    Sper sa vina si pe la Suceava.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 10, 2016 at 5:31 pm

      s2side

      Bucuresti va fi ultima. Apoi se vor intoarce in Sfantul Munte Athos.
      Insa, daca se vor organiza alte 5 orase care sa-i primeasca, vor reveni.

      Apreciază

      • Ioana said, on octombrie 17, 2016 at 3:15 am

        saccsiv, iti trimit acum un mai foarte important. Vei putea astfel sa iei legatura cu Gheron Sava sa imi confirmi ca ai citit mailul!

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 17, 2016 at 3:32 am

        Ioana

        Am primit.

        Apreciat de 1 persoană

      • Ioana said, on octombrie 19, 2016 at 1:02 pm

        Am revenit cu un mail. De data asta e bine. Cineva a reusit. Sper cai ai primit. Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Ioana said, on octombrie 21, 2016 at 11:51 am

        Am revenit acum cu un mail cu datele corecte, in caz ca nu a ajuns cel din 19 octombrie.
        Daca vom lua legatura cu Gheron Sava, ii putem transmite ca blogul Saccsiv ar fi foarte util pentru parintii din Athos.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

  17. Ionel said, on octombrie 10, 2016 at 5:05 pm

    Ajung și la Galați????

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 10, 2016 at 5:33 pm

      Ionel
      Bucuresti va fi ultima. Apoi se vor intoarce in Sfantul Munte Athos.
      Insa, daca se vor organiza alte 5 orase care sa-i primeasca, vor reveni.

      Apreciază

  18. sorin said, on octombrie 10, 2016 at 10:48 pm

    Apreciază

  19. Aly said, on octombrie 11, 2016 at 12:51 am

    Sa nu va imbatati cu apa rece fratii mei . Vor spune ca acesti calugari nu reprezinta pozitia Sf. Chinotita a muntelui Athos , ca sunt de la chilii , ca nu e importanta parerea lor despre Sinod bla bla bla . Nu cred ca se va schimba ceva . Ar trebui sa indemnam duhovnicii nostri sa mearga sa se lamureasca. Multa lume nici nu e interesata sa stie sa afle despre acest sinod, oameni cu care luptam in 2009 impotriva cipurilor acum imi raspund ca nu au avut timp sa citeasca sa se informeze. Sunt consternata.
    Eu ma gandeam sa merg o data pe an in Grecia unde e episcop Serafim de Pireu care stiu sigur ca e impotriva Sinodului si sa ma impartasesc.

    Apreciază

    • Bacosca Antoanela Iustina said, on octombrie 11, 2016 at 11:43 am

      Asa este! Vor spune ca nu au binecuvantarea Mitropoliei La conferinta de la Piatra Neamt am sa-i intreb daca au primit aceasta binecuvantare. Este importanta pentru monahii moldoveni care nu vor sa participe daca nu are aceasta binecuvantare. Of!

      Apreciază

      • gheorghi said, on octombrie 11, 2016 at 2:41 pm

        Toate nenorocirile se spun de cine vrea si pe unde vrea… sint omniprezente – reclame, filme, muzica, talk-showuri… in minciuno-educatie, adica in toate categoriile de scoli… nimeni u cere binecuvantare intr-o tara in care aliunecarea in pacate si degradare morala parca nu se mai opreste…
        A zis ceva vreun episcop despre ce se preda n scoli?
        A spus vreunul ceva despre filme si debandada sonora numita impropriu „muzica”?
        A spus vreunul ceva despre prozelitismul sectar, cel pagan asiatic, espre noul samanism din asa-zisa „medicna alternativa” care este de fapt alternativa de anu face medicina ci spiritism?
        Cand afli ce cadru … didactic – cu pretenti de modernism – sta in mintea lor = https://ortodoxianecenzurata.wordpress.com/2011/02/24/celor-ce-spun-ca-erezia-nu-este-inca-vadita-in-patriarhia-romana-un-document-cutremurator-care-vadeste-apostazia-in-care-se-afla-patriarhia-romana-si-ortodoxia-oficiala/
        ….
        Asa se intelege (logic, niu este o scuza, ci o explicatie…) cum de se exprima cu asa comoditate duplicitara si cu tendinte schizofrenice sustinatorii apostaziei colective.
        Nu este motiv de jubilare, nici de satisfactie ca – iata!, unii cad dar eu – nu!
        Sigur ca cine cade in erezie se departeaza de Biserica dar daca fiind in „relatii cu lumea” bune, adica avand functii recunoscute de puterea atee-masonica sint sub protectie chiar militarizata, pana unde se poate actiona pentru a marturisi Dreapta Credinta?
        Nu cred ca tacerea este de ajutor lor, nu cred ca „atacurile” in cladirea Bisericii sint cuviincioase, nu cred ca parasirea si neoparticiparea la viata parohiei solutioneaza dezbinarea ori trezeste ierarhul…
        Cititi documentele pe care le asculta, aplicand diplomatia lumeasca impotriva canoanelor, prin interpretarea logico-rationala protestanta si veti vedea ca nu e motiv de exclamatiii victorioase.
        Nu stiu cum se pot trezi, cum se pot lumina prin vorba buna ori prin amenintari, cum ar fi ne-pomenirea….
        Nu cred ca mai inteleg cu mintea unde au cazut; o spun fiindca nu pot crede ca in mod deliberat, constient actioneaza pentru faramarea Bisericii.
        La fel ca papistasii care nu pot intele cum de ei nu sint crestini! Oricat le-ai explica…
        Domnului sa ne rugam spre nevointa noastra, a mirenilor ca sa inteleaga preotii de mir mai intai ereziile din Creta si caderea ierarhilor iar Duhul Sfant sa-i intareasca in dewscifrarea intelesurilor, talcuirea duhovniceasca a evenimentelor si a caii de urmat – doar Ortodoxia!
        Va rog sa ma credeti ca ma doare sufletul pentru cei care sint sfasiati de durerea provocarii demonice carora le sint victime: da ca taci, este partas la cadere, daca vorbesti esi aruncat in dispretul public….
        Stiu, nu intereseaza „ce spune lumea” cat timp urmezi calea dreapta insa cati mai dau „doi bani” pe ce spune Preotul de parohie si cati nu se iau dupa „lume”, adica spun si fac asa cum vad la ceilalti, la cei multi?
        De-ar avea curajul – deodata – cat mai multi sa predice despre caderea cretana si calea de pastrare a credintei… incluzand distantarea de cei care s-au imbolnavit duhovniceste, punandu-i in „carantina” ne=pomenirii pana se vor face bine, caci stim ca nu moartea necredinciosului o doreste DUmneszeu ci intoarcera la credinta!

        Apreciază

  20. […] Martor: “Conferinta de la Oradea a fost foarte tare. Oamenii au ramas cu gura cascata” / Panica … […]

    Apreciază

  21. […] Martor: “Conferinta de la Oradea a fost foarte tare. Oamenii au ramas cu gura cascata” / Panica … […]

    Apreciază

  22. dacus malus said, on octombrie 11, 2016 at 2:31 pm

    Nu am posibilitatea de a ajunge la Brasov! As vrea sa stiu cand ii pot vedea pe acesti minunati parinti in orasul nostru, in Sibiu.

    Apreciază

  23. Ionel said, on octombrie 11, 2016 at 10:15 pm

    În Galați se merge pe burtă. Nu se zice nimic de Creta și de ÎPS Casian, Episcopul Dunării de Jos, care a semnat în Creta. Vopsim gardul si înăuntru este leopardul…..

    Apreciază

    • crina said, on octombrie 14, 2016 at 10:18 pm

      in Galati, Casian ne-a imbolnavit pe toti de „autism”.

      Apreciază

  24. […] Martor: “Conferinta de la Oradea a fost foarte tare. Oamenii au ramas cu gura cascata” / Panica … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.