SACCSIV – blog ortodox

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la BRASOV, vineri, 14 octombrie, ora 18, Sala Europa, hotel Aro Palace

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 10, 2016

Cititi va rog si:

Martor: “Conferinta de la Oradea a fost foarte tare. Oamenii au ramas cu gura cascata” / Panica in randul ecumenistilor din cauza seriei de conferinte in intreaga tara a Monahilor Athoniti / Deja acestia lanseaza zvonuri / Ce vor mai pune la cale?

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la BEIUS, dar luni, 10 octombrie

ATENTIE: MONAHII ATHONITI vor fi si la PIATRA NEAMT, marti, 11 octombrie, ora 18, Teatrul Tineretului

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la IASI, miercuri, 12 octombrie

Atentie: MONAHII ATHONITI vor fi si la ROMAN, joi, 13 octombrie, ora 18, Casa de Cultura

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Iones said, on octombrie 10, 2016 at 1:20 pm

    Off-topic:
    Vin masonii! Masonii din Europa dezbat, la Bucureşti, drumul ţărilor balcanice către Occident
    http://www.criteriul.ro/vin-masonii-masonii-din-europa-dezbat-la-bucuresti-drumul-tarilor-balcanice-catre-occident/

    Apreciază

  2. alex said, on octombrie 10, 2016 at 2:05 pm

    http://www.mirem.ro/
    Colectie de carti antiecumeniste.

    Apreciat de 2 persoane

    • Mary said, on octombrie 10, 2016 at 8:18 pm

      Deci Augustin nu este de fapt recunoscut sfant de Biserica si „fericitul Augustin” e doar un compromis de natura politica/ecumenista?

      Apreciat de 1 persoană

      • alex said, on octombrie 10, 2016 at 10:55 pm

        Nu am citit toate cartile. Eu am vazut comentarii legate de fericitul Augustin, ca nu ar fi sfant si ca el ar fi inventat filioque. Acum am cautat si am gasit si eu cartea unde scrie despre el, nu cred ca este sfant si nici fericit, ci doar o incercare a ecumenistilor de a crea fuziunea dintre Ortodoxie si eretici.
        Aici este o alta dovda de un alt NEfericit.

        Apreciază

      • alex said, on octombrie 10, 2016 at 11:03 pm

        Problema cu papa este ca bustul acela in Bucuresti este amplasat langa Schitul Magureanu, ultima oara cand trecusem pe acolo (2012) scria fericitul, acu vad ca l-au facut „sfant”. Aici sunt pozele de la ceremonie si schitul Ortodox in spate. Am vorbit atunci cu o maica si am intrebat-o. Mi-a raspuns trist ca stie cat de grav este.

        http://portal.radioiasi.ro/bustul-papei-ioan-paul-al-ii-lea-la-bucuresti-a619.html

        Apreciat de 1 persoană

      • Aurora said, on octombrie 10, 2016 at 11:09 pm

        Este preferatul catolicimii si toti preotii ortodocsi care il lauda in predicile lor sunt filo-papistasi.

        Apreciat de 1 persoană

      • Anda said, on octombrie 11, 2016 at 10:06 am

        Mary, daca ai timp citeste din colectia Parinti si scriitori bisericesti, volumul 64:

        Dă clic pentru a accesa psb-64-fericitul-augustin-scrieri.pdf

        Apreciat de 1 persoană

  3. Ionut said, on octombrie 10, 2016 at 2:27 pm

    Off-topic:

    Am citit o stire. Ma gandesc ca exista printre cititorii acestui blog macar unul care sa se fi invrednicit sa-i fie ascultate rugaciunile. Cine poate sa ajute cu bani, bine. Cine poate sa ajute cu o rugaciune, si mai bine.

    http://www.voceavalcii.ro/39044-ajutati-l-pe-radu-sa-fie-un-invingator-a-fost-operat-de-5-ori-insa-tumora-cerebrala-a-revenit.html

    Apreciază

    • Mary said, on octombrie 10, 2016 at 8:31 pm

      Dumnezeu sa il vindece pe Radu! Voi ajuta si eu in ambele directii. Ce pui mic. Sa intoarca Domnul tot raul in bine. In cavitatea operata, ce revine inapoi sa fie ce era dinainte sa fie- bine. Cred ca stresul s-a exprimat prin dereglarea hipofizei – el micutul l’a simtit, chiar inconstient, de aici si reactiile convulsive, epileptice. Domnul sa ierte ce este de iertat in aceasta suferinta multipla.

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on octombrie 12, 2016 at 9:49 pm

      Ionut

      nu putem noi paatosii sa SCHIMBAM hotararile si JUDECATILE Lui Dumnezeu.
      ne rugam, dar cu SMERENIE si PRIMIM Hoatarraea Lui Dumnezeu…

      restul e sentimenatlism maladiv, mama lui radu ar fi bne sa se cereceteze ea si neamul lor, si sa PRIMEASCA TOT ce le da Dumnezeu.

      boala lui Radu NU va fi videcata de oameni ! ar fi ine sa priceapa TOTI !

      Apreciază

  4. cosminmatiu said, on octombrie 10, 2016 at 2:27 pm

    Primul roman cu semnul diavolului in mana ???

    Apreciază

    • pcmouse said, on octombrie 10, 2016 at 11:21 pm

      din pacate da.o zi neagra.

      Apreciază

    • Aurora said, on octombrie 10, 2016 at 11:23 pm

      Vai, nenorocitul ! M-a cuprins o stare de disperare si neputinta de nedescris sa-l vad cum se da singur pe mana satanei. De obicei plang la filme sau la scene dure cum a fost decapitarea sfantului Evghenie Rodionov, dar acolo palnsul era de mila sfantului, o mila amestecata si cu admiratie pentru curajul lui nemarginit. Aici insa, cand am vazut pe nebunul care isi intinde singur mana sa i se dea pasaportul spre iad m-a apucat plansul, dar unul de maxima neputinta, revolta, nu stiu sa explic… E ca atunci cand vezi cum un om se ineaca sub ochii tai si nu poti sa-l salvezi, dar mult mai rau, caci acela mai are o sansa de izbavire, prin rugaciunile noastre, insa pentru Buhnici nu se mai poate ruga nimeni, nimeni, nimeni. Nici macar el ! Doamne pazeste-ne de pecetea Fiarei !

      Apreciază

      • octoviv said, on octombrie 11, 2016 at 11:10 am

        De unde știți că în seringa aceea era microcip-ul??? De ce nu a trecut cu cititorul acela de cip-uri peste mână și să facă beep beep (tot demonstativ, ca să vadă lumea că e funcțional)???

        Poate că i s-a injectat această substanță: https://ro.wiktionary.org/wiki/ser_fiziologic și nu cip-ul respectiv (observație: injecția a fost făcută în mâna stângă, nu în mâna dreaptă) tocmai ca prin mincinosul exemplu personal să sădească în inimă pe de o parte celor prezenți în sală, pofta de a-și implanta dispozitivul real, iar pe de altă parte, dumneavoastră și celor care credem Cuvântului lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură și prorociilor Sfinților, „o stare de disperare și neputință de nedescris” (adică tocmai acea stare de care are nevoie vicleanul ca să vă poată controla).

        Să ne reamintim ce scrie aici: https://saccsiv.wordpress.com/2009/10/14/protocolul-de-la-toronto/

        […]
        În Iubirea Sa nemărginită pentru copiii Lui, Dumnezeu nu-i va fi lăsat Antihristului decât cinci Puteri asupra oamenilor. Acestea nu vor avea forță decât peste cele cinci simțuri ale omului: „Cel al vederii, al mirosului, al atingerii, al auzului și al gustului”. Niciodată Antihristul nu va putea atinge sufletul omului, căci acesta nu îi aparține cu nici un chip. Dar, asupra acestor „cinci simțuri”, va avea deplină putere.

        Fii așadar vigilent om al viitorului, fiindcă în acele zile de pe urmă simțurile tale îți vor fi cei mai cumpliți dușmani. Pentru a le atinge și corupe, și a face din tine sclavul său, Antihristul va născoci asemenea mașini ispititoare încât fără ajutorul lui Dumnezeu, nici chiar cei Aleși nu se vor putea mântui. Iar dacă Timpul Timpurilor nu va fi atunci scurtat, toți vor fi pierduți, chiar și cei Aleși. În acele zile întunecate, numai cei umili vor putea rezista luminilor ispititoare ale falsei libertăți.
        […]

        sau de cuvântul Părintelui Paisie Olaru de la Sihla: http://sfaturiortodoxe.ro/prpaisie-sihla.htm

        […]
        Când eram și eu mai tânăr, mă punea staretul la încercare. Odată m-a scos afară din biserică. Eu cântam la strană și cântam și eu în felul meu, „Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-mă”, si mi se părea că tare cânt frumos, si mă mândream în inima mea. Si o dată intră staretul si, când mă aude, îmi dă un ghiont și – afară! „Ieși afară, măgarule, ce ragi așa?” Mie mi se părea că eu cânt tare frumos și, când colo, uite așa am pățit. Și mă gândesc și acum: săraca mândrie, cum se agață ea de toate tiviturile.

        M-am pomenit odată aici cu un om tânăr. Era el asa, cam delicat, venea de la București – și m-a întrebat: „Dumneata ești părintele Paisie?” Și i-am răspuns așa: „D’apoi ar mai fi și alții, n-oi fi numai eu”. Dar el a zis: „Am auzit de dumneata și am venit să te văd”. Și atunci i-am zis eu cuvântul acesta:

        Să nu crezi tot ce auzi (sau ce vezi, adică se referea la a nu da crezare în totalitate lucrărilor tuturor celor cinci simțuri – nota mea)
        Să nu faci tot ce poți
        Să nu spui tot ce știi
        Să nu dai tot ce ai.

        Vai de acel om căruia îi va prisosi mai mult lauda decât viața și faptele.
        […]

        Este bine să avem doar frica Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu; cu voia și ajutorul Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, am căutat în Sfânta Scriptură după expresia frica Domnului (http://bibliaortodoxa.ro/cautare.php?text=frica+Domnului&carte=-3) și am aflat următoarele:

        10. Frica de Domnul este curată, rămâne în veacul veacului. Judecățile Domnului sunt adevărate, toate îndreptățite. (Psalmul 18, 10)
        11. Veniți fiilor, ascultați-mă pe mine, frica Domnului vă voi învăța pe voi; (Psalmul 33, 11)


        […]
        10. Frica Domnului este mărire și laudă și veselie și cunună de bucurie.
        11. Frica Domnului va desfăta inima și va da veselie și bucurie și lungime de zile.
        12. Celui ce se teme de Domnul bine îi va fi; întru cele mai de pe urmă și în ziua sfârșitului său va afla har. Temerea de Domnul este dar de la Dumnezeu și îndreaptă pe om pe căile iubirii.
        […]
        14. Începutul înțelepciunii este frica de Dumnezeu și cu cei credincioși ea se formează o dată în sânul mamei. Între oameni ea și-a pus temelie veșnică și seminției lor se încredințează.
        15. Deplinătatea înțelepciunii este a se teme de Domnul, și ea îi adapă din roadele sale.
        16. Casa lor o va umple de ce poftesc ei, și cămările lor de roadele ei.
        17. Cununa înțelepciunii este temerea de Domnul, care odrăslește pace și sănătate nevătămată; dar și una și alta sunt daruri de la Dumnezeu, Care revarsă cinste peste cei care Îl iubesc pe Dânsul.
        […]
        19. Rădăcina înțelepciunii este a se teme de Domnul, iar ramurile ei, lungime de zile.
        20. Frica Domnului îndepărtează păcatele, și la cine petrece, de la acela abate mânia.
        […]
        (Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) 1, 10-12, 14-17, 19-20)

        16. Cei drepți să fie oaspeții tăi și în frica Domnului să fie lauda ta. (Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) 9, 16)

        25. Lauda celui bogat și a celui cinstit și a celui sărac este frica Domnului. (Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) 10, 25)

        18. Toată înțelepciunea este în frica Domnului, și în toată înțelepciunea este împlinirea legii. (Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) 19, 18)

        35. Și vor cunoaște cei rămași că nimic nu este mai bun decât frica Domnului și nimic nu este mai dulce decât a ține poruncile Domnului. (Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) 23, 35)


        8. Cununa bătrâneților este cunoașterea multor lucruri și mărirea lor, frica Domnului.
        […]
        14. Frica Domnului toate le covârșește și cel care o ține pe ea, cui se va asemăna?
        (Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) 25, 8, 14)

        3. De nu se va ține cineva pe sine cu sârguință în frica Domnului, curând se va nărui casa lui. (Cartea înțelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) 27, 3)

        Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, ale Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul și ale tuturor Sfinților Săi din Biserica Biruitoare, rugați-vă să scoată (și va scoate) adevărul la iveală și în această problemă, pentru că:

        1. Și am auzit glas mare, din templu, zicând celor șapte îngeri: Duceți-vă și vărsați pe pământ cele șapte cupe ale mâniei lui Dumnezeu.
        2. Și s-a dus cel dintâi și a vărsat cupa lui pe pământ. Și o bubă rea și ucigătoare s-a ivit pe oamenii care aveau semnul fiarei și care se închinau chipului fiarei.
        (Apocalipsa 16, 1-2)

        Domnul Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, ale Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, ale tuturor Cuvioșilor Săi și ale tuturor Sfinților Săi din Biserica Biruitoare să ne ierte, să ne învețe, să ne înțelepțească, să ne lumineze, să ne întărească ca să nu Îl părăsim pe El și Sfânta Lui Biserică, să ne dăruiască frica Lui cea mântuitoare, să ne miluiască și să ne mântuiască și pe noi.

        Apreciază

    • Mary said, on octombrie 11, 2016 at 8:47 pm

      Indiferent ce a facut, nanocip, virus etc… FYI adica pt informarea dl. Buhnici:
      http://www.ortodoxia.md/2016/10/care-sunt-urmarile-pacatului-vrajitoriei/

      Apreciază

  5. alex said, on octombrie 10, 2016 at 2:28 pm

    http://www.filedropper.com/mirem

    Aici am uploadat predici trase de pe sitte pentru cine vrea sa le asculte. Sunt arhivate cu 7zip, daca vrea cineva alt format le reuploadez.

    Apreciază

  6. antenesireceivere said, on octombrie 10, 2016 at 3:09 pm

    Buhnici isi pune implant

    Apreciază

  7. maxim marcu said, on octombrie 10, 2016 at 3:15 pm

    Frate Saccsiv sigur se tine maine seara la Piatra Neamt, la ora 18.00? Pe sinodul talharesc spune ca e dupa cea de la Iasi, nu zice in ce zi.

    Apreciază

  8. Anda said, on octombrie 10, 2016 at 3:49 pm

    Vineri, 14 octombrie la Brasov. Rugaciunile sfintei preacuvioasei maicii noastre Parascheva sa ne ocroteasca pe toti si sa vegheze la pastrarea adevarului de credinta.

    Apreciază

  9. mircea.v said, on octombrie 10, 2016 at 7:40 pm

    Conerintele astea sant f bune, dar, sa nu sa imbete lumea cu apa rece. Aceste conferinte sant pt incurajarea celor sub 0,5 % interesati de subiect. Restul de 99.5% se uita la emisiunui cum sa ne bagam cip in cap.

    Nu cred ca patriarhia e in stare de alerta sau panicata.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on octombrie 10, 2016 at 7:57 pm

      mircea.v

      Ba este, pentru ca nici Patriarhia nu tine conferintele pro Marele Sinod pentru gloatele acelea.

      Apreciază

  10. sv said, on octombrie 10, 2016 at 7:51 pm

    Off topic
    Ghici cine vine la cina?

    http://www.evz.ro/femeile-mason-se-aduna-la-bucuresti.html

    Apreciat de 1 persoană

  11. Adi said, on octombrie 10, 2016 at 9:08 pm

    La focsani ?

    Apreciază

  12. Ioana said, on octombrie 11, 2016 at 12:59 am

    MAI URMEAZA DOAR ANTIHRISTUL CA SA LE RAPEASCA OAMENILOR ULTIMA FARAMA DE DUMNEZEIRE ”Toate religiile sunt adevărate, pentru că sunt adevărate în inimile celor care cred în ele. Ce alt fel de adevăr există? În trecut, Biserica a fost dură cu cei pe care îi considera că greșesc din punct de vedere moral sau că păcătuiesc.
    Astăzi, nu mai judecăm pe nimeni. Ca un tată iubitor, niciodată nu ne condamnăm copii. Biserica noastră este destul de mare pentru heterosexuali și homosexuali, pentru viață și pentru alegeri! Pentru conservatori și liberali, chiar și comuniștii sunt bineveniți și ni s-au alăturat. Cu toții îl iubim și ne închinăm la același Dumnezeu.” – PAPA

    http://www.flacaraortodoxiei.ro/2016/08/ce-era-considerata-o-conspiratie-acum-e-realitate-papa-anunta-noua-religie-mondiala-exista-o-inselaciune-mare-ce-vine-pe-pamant.html

    http://africa24.info/2014/09/29/lenfer-nexiste-pas-et-adam-et-eve-nont-jamais-existe-selon-le-pape-francois/

    Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on octombrie 11, 2016 at 11:13 am

      Papa neaga Scriptura. Este profetul lui Antihrist.

      Apreciază

    • Mary said, on octombrie 11, 2016 at 8:58 pm

      Acest papa … si altii.. nu sunt anthiristu. Sunt doar scaunul pe care isi va odihni acela piciorul. Sau scara pe care se va cocota ‘mnealui la putere. Ca orice dictator „cinstit”, primii aruncati in jos vor fi cei tradatori de Dumnezeu care l-au pus pe scaun. Asta ca sa castige duhul vindicativ al maselor.
      Dumnezeu sa-i ierte, ca sunt atat de orizontali ca nu vad ca se baga in irelevanta visand glorie…

      Apreciază

  13. acelas said, on octombrie 11, 2016 at 2:46 am

    http://www.evz.ro/ips-teodosie-audiat-la-judecatoria-constanta.html

    incearca „justitia” din Romania sa smulga marturii din spovedania facuta de un episcop? sau n-am inteles eu bine. Cica un avocat e vexat ca ips Teodosie nu prea a fost un bun „colaborator”

    printre altele, ce mitropolit din Grecia a primit titlul acela la noi?

    .

    Apreciază

    • Mihail said, on octombrie 11, 2016 at 7:45 am

      Din pacate, un mitropolit cu studii privitoare la ”fratii” romano-catolici !!!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.