SACCSIV – blog ortodox

Doua Sfinte cu acelasi nume: PELAGHIA. Una a fost desfranata, celalta s-a sinucis pentru a nu fi violata

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 8, 2016

   În luna octombrie, în ziua a opta, pomenirea Preacuvioasei Maicii noastre Pelaghia, care mai înainte a fost desfrânata.

Aceasta sfânta a fost în zilele împaratului Numerian; ea era din cetatea Antiohiei si umbla pe la jocuri si prin teatre, si facând desfrâu a strâns avere mare din acea rea agonisire. Apoi luând învatatura de la oarecare om sfânt anume Non episcopul, pocaindu-se cu caldura si botezându-se, îsi lepada toata averea, ca si cum ar fi fost niste gunoaie, si îmbracându-se cu haine de par, schimbându-se în chip barbatesc si tainuindu-se, s-a dus în muntele Maslinilor. Aici s-a închis într-o chilie si si-a petrecut viata ce i-a mai ramas cu placere dumnezeiasca si a raposat cu pace.

   Tot în aceasta zi, Sfânta Pelaghia fecioara.

Aceasta a fost de la Antiohia Siriei de neam mare; si aflând conducatorul tarii aceleia ca este crestina, a trimis ostasi sa o prinda. Deci ei mergând acolo i-au înconjurat casa, vrând sa o rapeasca; iar sfânta prinzând de veste i-a rugat sa-i îngaduie putin si ei au ascultat-o; deci stând ea catre rasarit, la locul unde-si facea rugaciunea, ridicându-si mâinile în sus si înaltându-si ochii la cer, s-a rugat multa vreme lui Dumnezeu ca sa nu o lase sa cada în mâinile ostasilor, ci sa ridice catre Dânsul curata si sfintita jertfa fara prihana; apoi suindu-se deasupra casei, s-a aruncat pe sine în prapastie si si-a dat sufletul lui Dumnezeu. Pe aceasta Sfântul Ioan Gura de Aur cu laude a cinstit-o pentru curatia fecioriei ei si pentru multa ei nevointa.

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/octombrie/octombrie08.htm

   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

VIOLAREA CRESTINELOR. Unele s-au SINUCIS pentru a scapa si au ajuns Sfinte. Altele au scapat de viol in chip minunat. ISI PIERD MANTUIREA daca totusi sunt violate?

 

Reclame

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. s2side said, on octombrie 8, 2016 at 2:40 pm

  Sunt putin confuz, exista iertare pentru suicid in anumite conditii ? Nu am studiat teologia si nici nu prea mi-am pus problema aceasta decat intr-o situatie de armata, cand trebuie sa atingi un obiectiv chiar stiind ca o sa mori.

  Apreciază

  • voda said, on octombrie 8, 2016 at 7:30 pm

   Orice act de sacrificiu trebuie sa-l faci avand grija implicit de propria viata. Te pui in fata mortii (lasandu-te in grija lui Dumnezeu) aparand pe aproapele – o persoana pe care o iubesti, nu pentru ca sa atingi un obiectiv, fiindca nu suntem islamisti sau japonezi kamikaze.
   Din cate stiu, cei care inainte de suicid au fost bolnavi psihic, pot fi iertati, pentru ca acolo vina e strict a diavolului. Si la fel in cazul de fata, ca sa nu fii batjocorit de curvari.
   De remarcat ca Sfanta Pelaghia nu si-a facut harakiri, ci s-a aruncat in mainile Proniei Dumnezeesti. Daca Dumnezeu nu voia sa o ia la El, randuia o apa dedesubt ceva…ca sa scape altfel.

   Apreciază

 2. el said, on octombrie 8, 2016 at 7:37 pm

  ” Apoi luând învatatura de la oarecare om sfânt anume Non episcopul, pocaindu-se cu caldura si botezându-se, îsi lepada toata averea, ca si cum ar fi fost niste gunoaie, si îmbracându-se cu haine de par, schimbându-se în chip barbatesc si tainuindu-se, s-a dus în muntele Maslinilor. Aici s-a închis într-o chilie si si-a petrecut viata ce i-a mai ramas cu placere dumnezeiasca si a raposat cu pace.”_____ CINE poate sa povesteasca BARBATIA si PUTEREA NEBIRUITA a sufletului ei !

  CUVIOSA MAICA Pelaghia adu-ti aminte de noi pacatosii, NU trece cu vederea netrebnicia noastra si ne miluieste !

  Fratilor aceste SFINTE si NEBIRUITE FEMEI sunt MARI inaintea Lui Dumnezeu prin BARABATIA sufletelor lor curate si neplecate oricaror iscustinte diavolesti !
  Diavolul ( chiar si de a reusit TEMPORAR MICA inselare) NU a putut NICIODATA sa stapanesca sufletele lor.

  CUM vom raspunde noi pacatosii ? Cum ne vom arata noi RASFATATII in comparatie cu ele?

  Maica Domnului PREACURATA, Arhistratega noastra si Ocrotitoarea lor sa ne arate NEBIRUITI de ORICE inselare !

  Apreciază

 3. octoviv said, on octombrie 9, 2016 at 7:49 pm

  Cuvioasa Maica Pelaghia de la Reazani:
  http://aparatorul.md/cuvioasa-maica-pelaghia-de-la-reazani/

  […]
  Psalmul 21 – împotriva păcatelor ultimilor vămi (de la desfrâu până la împietrirea sufletului) și împotriva spurcării silnice cu păcatul curviei și sodomiei.
  (De mai rugat la Sf. Mc. Agnia și la Sf. M. Mc. Anastasia, Izbăvitoarea din Lanțuri – ele ne vor îngrădi de întemnițarea de către slugile lui antihrist și de silnicie (violare)).
  […]

  21 ianuarie: SFANTA MUCENITA AGNI. Au dus-o intr-o casa de desfrau, dar n-au putut-o viola deoarece ingerul Domnului ii amortea pe tineri … :
  https://saccsiv.wordpress.com/2012/01/21/21-ianuarie-sfanta-mucenita-agni-au-dus-o-intr-o-casa-de-desfrau-dar-n-au-putut-o-viola-deoarece-ingerul-domnului-ii-amortea-pe-tineri/

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfintei Mare Mucenițe Agni (Agnia), ale Sfintei Mare Mucenițe Anastasia – Izbăvitoarea de lanțuri, ale Sfântului Mare Mucenic Ioan Valahul, ale tuturor Sfintelor Tale Mucenițe, ale tuturor Sfinților Tăi Mucenici, ale tuturor Sfintelor Tale Cuvioase, ale tuturor Sfinților Tăi Cuvioși și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, iartă-ne, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește și pe noi.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: