SACCSIV – blog ortodox

Vrednic este lucratorul de plata sa

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 7, 2016

Iata ce putem citi la http://www.ioanguradeaur.ro/345/cum-putem-imita-pe-dumnezeu/

[…]

Preotii, care îsi tin bine dregatoria, sa se învredniceasca de îndoita cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul si cu învatatura. Pentru ca Scriptura zice: „sa nu legi gura boului care treiera”, si: ” Vrednic este lucratorul de plata sa „. (5, 17-18) Sub denumirea de „îndoita cinste”, de aici, el numeste îngrijirea, sau mai tine zis acordarea celor necesare. Caci, când el adauga: „Sa nu legi gura toului care treiera”, si: „vrednic este lucratorul de plata sa”, aceasta învedereaza.

Prin urmare, si când zice mai sus: Pe vaduve cinsteste-le (5, 3), el vorbeste despre îngrijirea de ele cu cele necesare. „Ca pe cele ce sunt cu adevarat vaduve” sa le cinsteasca, adica pe cele ce sunt în saracie, fiindca, cu cât una este mai saraca, cu atât mai mult este vaduva. Pune aici si cele ale Legii, si cele ale lui Hristos, ca unele ce conglasuiesc.
Legea spune: „Sa nu legi gura boului care treiera.” Vezi cum el voieste ca dascalul sa munceasca? Si nu este alta oboseala si munca, ca cele ale lui. Dar cum de pune oare si ceea ce Hristos a spus: „Vrednic, zice, este lucratorul de plata sa”? Noi însa sa nu ne uitam numai la plata, ci si la aceea cum a poruncit. „Vrednic este lucratorul de plata sa”, adica vrednic este lucratorul de hrana, de întretinerea sa. Asa ca daca cineva se dezmiarda sau sta în liniste, nu este vrednic. Daca cineva nu este ca boul ce treiera, daca nu duce jugul prin spini si pâna la a fi strâns de gât cu el, si daca se opreste mai înainte de a termina lucrul, nu este vrednic. Prin urmare, trebuie sa se acorde ajutoare cu îmbelsugare dascalilor pentru întretinerea lor, ca nu cumva sa sufere, sau sa se moleseasca; ca nu cumva, ocupându-se cu cele mici, din aceasta cauza ucenicii sa fie lipsiti de cele mari; ca astfel, lucrând cele duhovnicesti, sa nu se ocupe deloc cu cele pamântesti. Astfel erau levitii; ei nu se interesau deloc de cele ale vietii, precum nici mirenii nu se interesau de cele ce priveau pe leviti, si prin lege se poruncea si cele privitoare la veniturile lor: zeciuielile (dijmele), cele venite din scule de aur, veniturile provenite din pârga, rugaciuni si celelalte de acest fel. Acelora desigur ca le-a legiuit Moise în asa fel, ca unii ce cautau numai cele prezente; eu însa nimic mai mult nu zic ca ar trebui sa aiba proestosii, decât hrana si îmbracaminte, ca nu cumva sa-si petreaca timpul cu acestea.
Dar oare ce vrea sa zica prin „îndoita cinste”? îndoita cinste catre cele vaduve,  sau catre diaconi  (slujbasi Bisericii),  sau, simplu, îndoita cinste înseamna multa cinste. Dar noi sa nu ne uitam numai la aceea ca-i învredniceste de multa cinste, ci si la faptul ca a adaugat: „cei ce îsi tin bine dregatoria”.
Si ce anume înseamna cei ce îsi tin tine dregatoria, sa ascultam pe Hristos care zice: „Pastorul cel bun, sufletul sau îsi pune pentru oi”. (Ioan 10, 11) Asadar, aceasta înseamna a tine bine dregatoria, adica a nu cruta nimic pentru îngrijirea parinteasca a pastoritilor. „Si mai ales, zice, cei care se ostenesc cu cuvântul si cu învatatura.” Unde sunt acum cei ce spun ca nu este nevoie nici de cuvânt si nici de învatatura, daca apostolul chiar si pe Timotei îl îndeamna la aceasta, zicând: Cugeta la acestea, tine-te de acestea, si iarasi: Ia aminte la tine însuti si la învatatura; staruie în aceasta, caci, facând aceasta, si pe tine te vei mântui si pe cei care te asculta? (4, 15-16).
Deci tocmai pe unii ca acestia voieste apostolul sa-i cinstim mai mult decât pe toti ceilalti, pentru care si motivul îl pune, zicând ca mult sufera ei. Când un altul nici nu privegheaza, nici nu se îngrijeste, ci sta împreuna cu ceilalti în liniste si nepasare, iar acela se zbuciuma îngrijindu-se, meditând, si mai cu seama daca este neîntrecut în cuvintele si stiintele celor de afara, apoi cum nu ar trebui sa se bucure de cinste din partea tuturor si mai mult decât altii, când el se lasa sub atâtea osteneli? Acesta este raspunzator înaintea a mii de limbi.
Unul, de pilda, 1-a hulit, altul 1-a laudat, un altul 1-a luat în râs, un altul i-a defaimat tinerea de minte si compunerea cuvântului; pentru toate acestea îi trebuie multa putere spre a le rabda pe toate.
Mare este cu adevarat, si mai cu seama mult contrituie spre edificarea Bisericii, de a fi preotii didactici, sau învatatori ai credinciosilor; iar daca aceasta nu este, multe din cele ale Bisericii se pierd, sau se rastoarna pe dos. De aceea, împreuna cu cele spuse – de a fi primitor si blând si de a fi fara de ponos – numara si aceasta, zicând ca trebuie a fi „învatator”. Fiindca, de ce se numeste el dascal? Pentru ca sa învete pe altii filosofia vietii.
De aceea Pavel a zis: „Si mai ales cei ce se ostenesc în cuvânt si întru învatatura”, fiindca este nevoie si de învatatura prin cuvânt. Si de care cuvânt vorbeste apostolul? Nu vorbeste de acel cuvânt pompos, si nici de acela care are în sine iscusinta sau eleganta celor din afara, ci de cuvântul care are într-însul multa putere, de acela care este plin de întelepciune.
In asemenea caz, el nu are nevoie de constructia frazelor, ci a cugetarilor, cum s-ar zice; nu a unei conditii din afara, straine, ci a unei dispozitii sufletesti.

[…]

Iata si comentariul cititorului H postat la De ce au tacut preotii si monahii anti ecumenisti?:

@ Muritor
In ceea ce priveste persoana mea, admin a observat si punctat bine patimile de care sunt stapanit.

Iar ca sa nu credem cumva ca milostivul Dumnezeu nu S-a ingrijit sau nu Se ingrijeste si de cele cu adevarat trebuincioase spre vietuirea in aceasta lume, gasim cateva lamuriri in cele de mai jos, si acestea pe langa preainteleapta Sa randuiala a tuturor celor de pe pamant pe care o savarseste intr-un chip nepatruns noua, dupa cuvantul: “ Eu lucrez un lucru, în zilele voastre, un lucru pe care nu-l veţi crede, dacă vă va spune cineva” (Fapte 13, 41).

“Zeciuiala fiilor lui Israel, pe care aceştia o aduc dar Domnului, am dat-o leviţilor moştenire.
Vorbeşte leviţilor şi le zi: Când veţi lua de la fiii lui Israel zeciuiala, pe care v-am dat-o ca moştenire, să înălţaţi din ea dar Domnului a zecea parte, ca zeciuială.” (vezi Numerii 18, 24, 26)

“Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii.” (Matei 5, 17)

“Vrednic este lucrătorul de plata sa.” (cf. Luca 10, 7)

“Cine slujeşte vreodată, în oaste, cu solda lui? Cine sădeşte vie şi nu mănâncă din roada ei? Sau cine paşte o turmă şi nu mănâncă din laptele turmei?
Căci în Legea lui Moise este scris: „Să nu legi gura boului care treieră”. Oare de boi se îngrijeşte Dumnezeu?
Sau în adevăr pentru noi zice? Căci pentru noi s-a scris: „Cel ce ară trebuie să are cu nădejde, şi cel ce treieră, cu nădejdea că va avea parte de roade”.
Dacă noi am semănat la voi cele duhovniceşti, este, oare, mare lucru dacă noi vom secera cele pământeşti ale voastre?
Au nu ştiţi că cei ce săvârşesc cele sfinte mănâncă de la templu şi cei ce slujesc altarului au parte de la altar?
Tot aşa a poruncit şi Domnul celor ce propovăduiesc Evanghelia, ca să trăiască din Evanghelie.” (I Cor 9; 7, 9-11, 13, 14)

in cele ce urmeaza sunt reproduse cateva pasaje din Constitutiile Sfintilor Apostoli:

«Cei ce se ocupa de Biserica trebuie sa fie hraniti de Biserica: preoti, leviti, intai-statatori, liturgi ai lui Dumnezeu, cum sta scris in cartea Numerelor […] “Iata, Eu am dat in seama voastra pârga Mea din toate cele-nchinate Mie de la fiii lui Israel: tie ti le-am dat pe acestea […]” (Nm 18, 8)»
Canonul Ortodoxiei Vol I, Editura Deisis/Stavropoleos, Sibiu, 2008, pp.626-627

«Trebuie sa stiti ca daca Domnul v-a izbavit din lanturile adaugate pe deasupra ale sclaviei [n.n. mortii si pacatului] si v-a scos la racoare, nemailasandu-va sa jertfiti animale necuvantatoare pentru pacate si curatire, pentru indepartarea relelor, pentru bai si ablațiuni [n.n. aici cu sens de spalari] continue, El nu v-a eliberat insa de daniile pe care le datorati preotilor, nici de binefacerile fata de cei lipsiti. Caci zice Domnul in Evanghelie: “De nu va prisosi dreptatea voastră mai mult decât a cărturarilor şi a fariseilor, nu veţi intra în Impărăţia cerurilor.” (Matei 5, 20) Dreptatea voastra sa se inmulteasca astfel in aceea ca aveti mai multa grija de preoti, orfani si vaduve, cum sta scris: “A risipit, a dat saracilor; dreptatea lui ramane in veacul veacului” (Psalm 111, 9) Si iarasi: “Prin fapte de milostenie si de credinta sunt curatite pacatele” (Psalm 15, 27)»
Ibidem, pp.632-633.

Sau macar aceasta porunca sa ne îndemne la întrajutorarea adevaratilor slujitori ai lui Dumnezeu: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi; astfel incat:
«împartașește cele ale vietii celor lipsiti. […] Nu te arǎta preotilor cu mâna goalǎ (Iș 23, 15) si adu incontinuu Domnului cele ale tale de bunavoie; […] Trudeste-te, lucreaza, osteneste-te, adu Domnului cele ale tale de bunavoie, caci se spune: “Cinsteste-L pe Domnul din ostenelile tale cele drepte” (Pilde 3, 9) Aruncand in visteria templului (Matei 27, 6) ce poti, da celor straini un banut, sau doi sau cinci;»
Ibidem, p.633.

 

Reclame

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ioan said, on octombrie 7, 2016 at 1:47 pm

  saccsiv frate. da, f. adevarat si perfect de acord cu cele de mai sus, DAR trebuie sa intelegem un lucru. toate acestea au fost valabile pentru intreg parcursul zilei (vezi pilda lucratorilor in vie) adica au fost valabile pentru toata perioada de dezvoltare a crestinismului. DAR am ajuns la sfarsitul zilei, adica am ajuns la culesul recoltei, la vremea cernerii, cand nu mai sunt valabile cele de mai sus. ce vreau sa zic. voi da cateva exemple (citez din memorie). acum nu mai este valabila porunca _ cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul. acum e valabila _ vai de cele ce vor avea in pantece sau vor alapta in vremurile acelea. dealtfel, stii prea bine ca sunt sf. parinti care nu mai dau binecuvantare pt. casatorie. alt ex. acum nu mai e valabila porunca _ sa nu legi gura boului care treiera. acum e SINGURA valabila _ cautati mai intai inparatia lui Dumnezeu si toate celelalte se vor adauga voua, adica cei ce lucreaza (in ex. de mai sus_ preotii si slujbasii bisericii) dar, adaog eu, orice crestin ortodocs, sa nu astepte ajutor de la om ci sa se incredinteze cu totul numai in Iisus Hristos. ce vreau sa zic. ce vor face acei preoti sau oricare crestin otodocs, de unde isi vor mai lua plata, cand majoritatea celor pentru care vor lucra vor fi luat pecetea. stii f. bine ce spun sf. parinti _ sa nu mancati painea celui ce a luat pecetea. la fel si cu _ vrednic este lucratorul de plata sa. in aceste vremuri aceasta trebuie inteleasa asa _ vrednic este lucratorul de plata luata NUMAI de la Dumnezeu şi de la nici un om muritor. saccsiv frate. trebuie sa intelegem ca traim niste vremuri de exceptie pe care le vom putea trece NUMAI si NUMAI daca ne vom pune nadejdea si vom astepta plata NUMAI de la IISUS HRISTOS si nu de la vreun om, oricare ar fi acela _ angajator, enorias, ruda etc. p.s. porunca _ sa nu mancati painea celor care au luat pecetea, e valabila inca din zilele astea care le traim. cei care au semnat la Creta, nu au semnat, adica au luat, un fel de pre.pecete? la fel si cei care.i pomenesc, nu se inpartasesc ei din aceeasi pre.pecete? deci si cei care merg la slujbele lor si se inpartasesc din mainile lor, nu mananca ei painea celor care au luat pecetea? ce spunea par. Fageteanu _ diavolul e viclean, viclean, viclean.

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 7, 2016 at 2:26 pm

   ioan

   Gresesti.

   Apreciază

  • cosminmatiu said, on octombrie 7, 2016 at 9:07 pm

   Parerea mea este, chiar daca sunt rautacios sa intoarcem milosteniile catre cei putini care vor sa se mantuiasca, preoti, mireni, anticip si antiecumenism.
   Spun acest lucru pentru ca ceilalti au toata lumea la picioare: au toate bisericile, au case, au masini, au card de sanatate, nu le lipseste nimc lumesc. Noi cu ale noastre, ei cu ale lor.

   Apreciază

   • pcmouse said, on octombrie 8, 2016 at 9:22 am

    nu esti deloc rautacios!deja trebuia sa formam comunitati

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on octombrie 8, 2016 at 7:41 pm

    cosminmatiu

    ai MARE dreptate frate !

    NU mai cheltuiti NIMIC din agonsita voasta pentru neispravitii si ERETICII fatarnici( cler si mireni) care FATRANICESC evlavia si credinta !
    Sa ne tinem cu toate puterile noastre de clerul MARTURISTOR!

    Apreciat de 1 persoană

   • cosminmatiu said, on octombrie 9, 2016 at 9:07 am

    Toti ceilalti: care azi merg in bisericile unde sunt pomeniti episcopi ecumenisti,
    in mod constient sau inconstient din nestiinta sau nepasare au tradat pe Hristos.

    Apreciază

   • alex said, on octombrie 9, 2016 at 9:30 am

    Dar oare nu riscam sa devenim elitisti ca si evreii. Caci si ei tot intre ei se ajuta si cunosc bine lucrul asta. Adica ok nu ajutam pe cei care au masini, case, nici pe popii care nu se mai satura sa adunce comori pe pamant si sa dea pe la mai marii lor( adica cei pro ecumenisti si pro cip si restul nebuniilor), dar mai sunt si saraci care au luat cardul, si-au vaccinat copii, ba chiar merg la bisericile unde este pomenit Daniel. Cu ei ce facem caci desi le explicam ca nu este bine tot continua sa faca lucrurile astea. Oare putem sa ii privim cum flamanzesc si noi sa nu ridicam nici un deget sa ii ajutam? Ma gandesc si eu ca vazand bunatatea noastra poate se vor intoarce la Adevar.

    Apreciază

   • cosminmatiu said, on octombrie 9, 2016 at 1:28 pm

    Cine are posibilitatea poate si trebuie bineinteles sa ajute si pe ceilalti dar daca ai lunar sa zicem o suma limitata si nu poti mai mult atunci e mai bine sa fie orientata sprei cei anticip si antiecumenism. Restul cum am spus au lumea intreaga si se pot ajuta, noi suntem in jur de 0.06 % – 0.1%.

    Apreciază

   • cosminmatiu said, on octombrie 9, 2016 at 1:45 pm

    Pr Cleopa:

    „Cum să ne purtăm cu sectarii?
    “De omul eretic (sectar) după întâia şi a doua mustrare depărtează-te” (Tit 3, 10). Pe omul sectar după mustrare îl părăseşti şi-ţi este ţie ca un păgân.

    Când este vorba să-l ajuţi pe fratele tău, ajuţi pe orice om din lume, e în boală, se îneacă dă-I mâna, e în primejdie ajută-l, dar când este vorba de credinţă îl urăşti, căci ei sectarii urăsc adevărul. Hristos a zis: “Eu sunt calea, adevărul şi viaţa!”. Iar în psalmul 138 se spune: “Pe cei ce Te urăsc pe Tine, I-am urât” şi zice Psalmul: “Cu ură desăvârşită I-am urât pe ei, căci neprieteni mi s-au făcut mie”. Pentru că ei urăsc adevărul n-avem voie să-I iubim. In privinţa credinţei nu discutăm, îi spui aşa: “Mai, eu discut cu tine cel mult odată, de două ori, pe urmă îmi eşti păgân şi vameş!”
    Ei zic, că sunt fraţi cu noi. Eu nu sunt frate nici cu lupul, nici cu câinele, nici cu porcii, nici cu lupii îmbrăcaţi în piei de oaie, nici cu leii, nici cu vulpile, eu sunt prieten numai cu oamenii, voi sectarii nu sunteţi oameni. Voi sunteţi draci fără de coarne, că voi căutaţi să distrugeţi Biserica şi să-i rupeţi pe oameni de la ea, ca să-I duceţi în iad. Măcar dracii au coarne, iar voi nu aveţi deşi faceţi ca ei.

    Apreciază

   • saccsiv said, on octombrie 9, 2016 at 3:13 pm

    cosminmatiu

    Eu fac asa:

    Daca paganul sau ereticul este flamand, ii dau sa manance, daca este insetat ii dau sa bea, daca este ranit cazut in sant il duc la spital. Daca o fata e violata, le rup capul la fraieri, nu stau sa analizez daca e crestina sau nu.

    Dupa care am tot timpul sa le explic ca drumul lor duce la iad. Daca nu vor sa priceapa, de abia atunci le spun sa plece. Dar sa plece de la mine flamanzi sau insetati sau raniti nu pot s-o fac.

    Apreciat de 1 persoană

   • el said, on octombrie 9, 2016 at 2:43 pm

    Alex

    deisgur ca poti sa ajuti si paganii si ereticii daca ai cu ce/iti premiti, nu e INTREZIS,
    dar DOAR ca pe niste SIMPLE creaturi jalnice si DOAR pentru viata asta trecatoare, ca aceia ajutati de tine sau nu DACA RAMAN in erezia/ratacirea lor LA NIMIC NU le-a folosit nici viata lor…. nici mila ta !

    asa ca CHIBZUIESTE-TI bine faptele ! unele aduc folos si acum si in veac, si tie si celui/celor pentru care le intreprinzi, altele … sunt „paliative” , „frectie la picior de lemn” si pierdere de vreme/risipa de puteri pentru un rezultat marunt !

    Apreciază

 2. voda said, on octombrie 7, 2016 at 7:47 pm

  Uraganul Matthew se apropie de Florida. 3 milioane de americani evacuati !

  Apreciază

  • octoviv said, on octombrie 7, 2016 at 8:48 pm

   07.10.2016
   Matt Drudge: They are Manipulating the Data Regarding Hurricane Matthew to Push Paris Agreement (Matt Drudge: Ei manipulează datele privind uraganul Matthew pentru a promova Acordul Paris):

   https://freedomfightertimes.com/environment/climate-change/matt-drudge-hurricane-matthew-paris-agreement/

   […]
   Wait a minute, why in the world would the globalists manipulate the data on Hurricane Matthew? According to Matt Drudge, it is to support Hillary Clinton, but it’s far worse than that. The globalists are successfully signing the Paris Agreement.
   […]
   The Paris agreement on climate change goes into effect on November 4th, 2016, which means that the United Nations officially owns the global climate. Giving that much power to an organization which supports communism and socialism will only result in catastrophic consequences and more “natural” disasters. Their mission is to stop “manmade climate change” at all costs, and their methods include, marine cloud brightening and stratospheric aerosol injection. The stratospheric aerosol injection can be summed up in one word – chemtrails.
   […]
   In conclusion, the worst is yet to come; but sure enough, the official climate control begins on November 4th, 2016 when the Paris agreement enters into full effect.

   Apreciază

  • Mihail said, on octombrie 7, 2016 at 9:25 pm

   „Uraganul” – cea mai usoara „reteta” pentru a „muta” fortat populatii intregi de oameni, care altfel nu si-ar fi parasit in veci locuintele si orasele. Sau altfel spus, migratie fortata pentru un control mai facil al populatiei.
   Un om fara „radacini” este ca o frunza in bataia vantului.

   Apreciază

  • alex said, on octombrie 7, 2016 at 9:30 pm

   Postez offtopic si eu. Cum suntem omorati cu zile.
   http://stirileprotv.ro/stiri/social/aerul-din-ploiesti-a-devenit-irespirabil-si-ii-imbolnaveste-pe-locuitorii-orasului-cum-explica-autoritatile-situatia.html
   Lupta fatisa intre autoritatile de mediu si locuitorii Ploiestiului, care se plang de luni bune ca aerul din oras este irespirabil si ii imbolnaveste.
   Dupa ce au protestat multa vreme in mediul online, oamenii sunt hotarati sa iasa si in strada. Oamenii reclama mirosul si spun ca noxele le provoaca usturimi ale ochilor, gatului si dureri de cap.
   Autoritatile de mediu sustin insa ca au masurat noxele, care nu depasesc concentratiile maxime admise.
   E drept, monitorizarea nu e facuta ca la carte pentru ca aparatele agentiei pentru protectia mediului sunt mai mult defecte. Vor fi reparate si recalibrate, spun functionarii, dar nu pot preciza un termen.
   In vreme ce localnicii avertizeaza ca numarul cazurilor de cancer a crescut alarmant in Ploiesti, de la un an la altul, autoritatile promit abia acum un studiu care sa stabileasca daca imbolnavirile sunt provocate sau nu de aerul poluat.
   Camelia Radu lupta de mai multa vreme pentru un aer curat in orasul ale carui imprejurimi sunt imbacsite de rafinarii. A creat un grup pe Facebook pentru a-i mobiliza si pe alti nemultumiti si i-a cerut, in scris, premierului sa rezolve problema.
   Camelia Radu: „Eu ma trezesc dimineata si imi vine sa innebunesc pentru ca nu stiu unde sa fug din orasul meu. Nu e vorba numai de un miros, este aerul incarcat, apar usturimi la ochi, apar dureri de cap, apar usturimi in gat”.
   Si Adrian Stoica s-a revoltat cand a zarit fumul gros ce iesea pe unul din cosurile unei fabrici din oras.
   Autoritatile recunosc ca o problema exista, dar nu au reusit sa o identifice, asa ca o numesc disconfort olfactiv. Agentia pentru protectia mediului are in oras 4 statii fixe care ar trebui sa masoare concentratia substantelor nocive. Sunt insa mai mereu defecte si decalibrate. Sau cineva le doreste asa sau vorbim despre o incompetenta ramasa, pana acum, nesanctionata.
   Agentia a folosit si aparate mobile, dar numai in cadrul programului de lucru, de la 8 la 16. Ploiestenii se plang insa ca emisia de noxe este mult mai puternica noaptea.
   Companiile acuzate de ploiesteni sustin ca respecta normele de mediu si asteapta ca autoritatile sa identifice adevaratul vinovat.

   Apreciază

  • alex said, on octombrie 7, 2016 at 11:22 pm

   Vine urgia Lui Dumnezeu peste noi ca suntem pacatosi.
   http://stirileprotv.ro/stiri/international/barack-obama-a-declarat-stare-de-urgenta-in-florida-din-cauza-uraganului-matthew-340-de-oameni-au-murit-in-haiti.html

   Trei state din SUA se pregatesc sa infrunte cel mai puternic uragan din ultimii 118 ani. 842 morti provocate de „Matthew”
   Este stare de urgenta in 3 state americane, care se pregatesc sa infrunte un uragan monstruos, cel mai puternic din ultimii aproape 120 de ani.
   Urgia, care de aceasta data poarta numele ”Matthew”, a ajuns deja in Florida si ar putea distruge, cu 220 de kilometri pe ora, portiuni intinse din zona de Coasta. Uraganul a facut deja prapad in Haiti, unde a ucis 340 de oameni. Bilantul total al victimelor din Haiti, a ajuns la 842, iar Florida, Georgia si Carolina de Sud se afla sub stare de urgenta.

   Apreciază

 3. Mirela said, on octombrie 7, 2016 at 7:53 pm

  Zeflemeaua

  Când va veni sfârşitul lumii
  Românii nu vor fi atenţi
  Iisus a spus: „Talita kumi”
  Dar nu pentru inconştienţi.

  Iar Ziua Domnului, ca hoţul
  În miez de noapte va sosi
  Femeia va dormi, iar soţul
  Reviste porno va citi.

  N-avem conştiinţa tragediei
  Şi totul luăm „à la légere”
  Noi, campionii băşcăliei
  Am compromis orice mister.

  Avem o scuză de faţadă:
  „Lasă, că merge şi aşa!”
  Trădăm la primul colţ de stradă
  Şi-apoi încălecăm pe-o şa.

  Senzaţia e de plutire
  De infinit paraşutism
  Noi am făcut mişto subţire
  Şi de marxism, şi de fascism.

  Ce Decebal şi Burebista?
  Ce patriotul cărturar?
  Trăiască Miţa Biciclista
  Şi berea rece la pahar!

  Mitică veşnic să trăiască
  Şi noi pe lângă el, noroc!
  Filozofia chelnărească
  E tot pe loc, pe loc, pe loc!

  Întreaga drojdie se scurse
  Din mahalale de Fanar
  Şi-n loc să fim un roib de curse
  Noi am ajuns din cal – măgar.

  Pe primul loc e-njurătura
  Ea pentru toate e un leac
  Simţi cum îţi umple toată gura
  O moştenim din veac în veac.

  Noi „facem” şi „băgăm” de-a valma
  Noi suduim neîncetat
  Iar la acest popor, sudalma
  E o religie de stat.

  La treburile serioase
  Noi nu ne concentrăm destul
  Avem o somnolenţă-n oase
  Şi-o zeflemea de prost fudul.

  Ceac-pac! Dar la reluări de faze
  Parcă ne mai trezim puţin
  N-avem profil de kamikaze
  Tiparul nostru-i byzantin.

  Apocalipsa furtunoasă
  Îi sperie pe pământeni…
  Pe noi nu ne-o găsi acasă –
  Vom fi la meci, sau la pomeni.

  Aceasta, poate, ne e soarta
  S-o tragem şi pe asta-n piepţi
  N-aveţi decât să-nchideţi poarta
  Dacă tot face ea pe moarta…
  Hai, că românii e deştepţi!

  pamflet de Corneliu Vadim Tudor

  http://www.citatepedia.ro/index.php?id=218332

  Apreciază

  • el said, on octombrie 8, 2016 at 7:44 pm

   daca as sti ca Vadim Tudor a fost si a murit ortodox INDIFERENT de pacatele lui l-as pomeni la Sf Liturghie si Domnul va milui sufletul sau !

   Apreciază

 4. gheorghi said, on octombrie 7, 2016 at 8:17 pm

  Iata „lucrator” promovat de Cotidianul, care insa vrea sa-si ia „plata” de la români:
  http://www.cotidianul.ro/puterea-subconstientului-secretul-unei-forte-extraordinare-sau-comoara-din-noi-288994/
  „Un interviu pentru cotidianul.ro cu scriitorul francez Emmanuel de Careil şi “Manualul lui Alfred”, ultima sa carte, care explică în detaliu principiul care permite unui om să îşi conducă viaţa de o manieră simplă şi eficientă.”
  ====================================================
  „“Manualul lui Alfred” explică în detaliu principiul care permite unui om să îşi conducă viaţa de o manieră simplă şi eficientă. Cartea permite, de asemenea, de a se autoeduca. Este ca şi cum ar fi “un ghid al omului” sau mai degrabă un “manual de utilizare al subconştientului”,…”
  „Toate fiinţele posedă în ele însele o putere fenomenală de care nu sunt conştiente. Această putere nu are nevoie decât de a fi activată, dar trebuie să ştim cum să facem acest lucru! Și aici intervine ceea ce se numeşte al 6-lea simţ, căci este în mod real un simţ care ar putea fi văzut ca o putere magică sau şi mai bine… un simţ divin. Deci pentru a răspunde la întrebarea dumneavoastră, aş spune că subconştientul nu deţine răspuns la toate întrebările, dar este perfect capabil să caute soluţiile pentru rezolvarea problemelor, dacă ştim cum să cerem, bineînţeles…”
  „Cu acest prenume, eu îl fac real, ca şi cum ar fi un bun prieten sau un companion pe care putem conta tot timpul. În plus, am vrut să fac un joc de cuvinte în franceză pentru că ALFRED conţine iniţialele: Assistant (Asistent), Luminescent (Luminos), de Formation (Formator), de Recherche (Căutare)şi d’Enseignement Didactique (Învăţământ Didactic). ”
  ––––––––––
  ALTUL CU „LUMINA”!!!
  ––––––––––
  ” Alfred vă va ajuta să vă îngrijiţi şi să vă vindecaţi, dar faceţi ceea ce este necesar pentru a reuşi: trăiţi sănătos, luaţi-vă medicamentele când este cazul etc. Dimpotrivă, dacă aveţi o intuiţie sau dacă din întâmplare vedeţi un reportaj cu un subiect care vă interesează sau citiţi un articol din domeniul medical, într-o revistă, sau întâlniţi o persoană care ştie să vă comunice în mod real o opinie pertinentă, citiţi, ascultaţi, încercaţi să aflaţi mai mult, pentru că este cu siguranţă Alfred care încearcă să se manifeste în maniera lui. Când sunteţi interesat de un subiect de orice natură, veţi constata că, rapid, “din întâmplare” vă vor veni răspunsuri prin mijloace neaşteptate şi surprinzătoare. Este efectul magic al lui Alfred!”
  ––––––––––
  ALTUL CU „VINDECAREA”!!!
  ––––––––––
  … „Îl regăsim pe Alfred în multe definiţii. Îl putem numi spirit, “Eu”-l profund, înger păzitor, “Ka” la egipteni etc… În fiecare credinţă a acestei lumi se face aluzie la această forţă paranormală pe care eu o numesc Alfred. În scrierile egiptene se face adesea referinţă la “Ka”, care este o funcţionalitate a puterii supranaturala a omului. O regăsim în hieroglifele din temple şi în picturile murale.
  Această definiţie este dată şi în India, în scrierile sacre ale Veddas Hindous, aceste faimoase opere scrise cu mii de ani în urmă de către “zei” pentru a învăţa oamenii filozofia vieţii.
  Acesta este motivul pentru care am dat cărţii mele subtitlul de “Fabuloasa putere a gândului” căci este acest gând, cu forţa lui, care îl programează pe Alfred.”

  … „Adevăraţii clarvăzători, mediumuri sau din alte specialităţi îşi folosesc adesea intuiţia sau simţurile extrasenzoriale pe care le-au dezvoltat cu timpul. Chiar şi în cazul lor, exerciţiul le oferă capacitatea de a dezvolta aceste simţuri. Din motive nedeterminate, Alfred-ul fiecăruia dintre ei le vine în ajutor, pentru a-şi dezvolta acest talent, care este, într-un fel, ca un program al senzaţiilor.
  Poate că factorul ereditar (genetic) facilitează această conexiune.
  Dar cum toată lumea are un Alfred, este posibil pentru oricine să îşi dezvolte acest dar.
  Cu siguranţă că nu este foarte uşor, dar, având încredere în Alfred, totul devine posibil.”
  … „Trebuie ştiut că toate fiinţele umane sunt legate între ele prin intermediul subconştientului lor, la o gigantescă conştiinţă universală, identică unui “cloud”… dacă ne raportăm la informatică.”
  … „Am scris două romane care nu au legătură cu “Manualul lui Alfred” deşi… este Alfred cel care m-a ajutat să le scriu.
  Primul se numeşte “Planeta demascată” şi este un roman despre descoperirile făcute în diverse domenii (istorie, ştiinţă, tehnică, geologie, astronomie, religie) cu scopul ca cititorul să se gândească la o altă posibilă origine a umanităţii.”
  FINAL INCURAJATOR!
  „Concluzia: să trăiesc o perioadă în România ca un român, cu românii.”
  ===============================
  Fereasca Dumnezeu!

  Apreciază

 5. sv said, on octombrie 7, 2016 at 10:48 pm

  off topic interesant: Turcia a interzis litrugia ortodoxa intr-o veche biserica din Trabzon dar a contsruit moschei la greu! Cineva sa tremita stiea si penalului Puie Monta si la gasca de infractori numita PSD.

  https://pjmedia.com/blog/turkey-builds-9000-mosques-bans-orthodox-christian-liturgy/

  Apreciat de 1 persoană

  • pcmouse said, on octombrie 8, 2016 at 9:29 am

   ponta e musulman??

   Apreciază

   • Ionut said, on octombrie 9, 2016 at 10:25 pm

    E in legatura cu moscheea ce se vrea a fi construita la Bucuresti.

    Apreciază

 6. marian said, on octombrie 8, 2016 at 1:40 am

  Presedintele subcomitetului pt securitatea cibernetica din a senatul american va introduce proiectul de sanctiuni aplicabile Rusiei ca urmare a acuzatiei de spionaj informatic a carui intentie era de a influeta a alegerile americane
  Bomba acum vine:
  SUA va răspunde la hack e-mail a Rusiei la „ora și locul ales de noi”, senior sursa administrației Obama.
  Rusia a amenintat sua ca va dobora orice racheta sau avion susceptibil a ataca armata lui Bashar Al Assad.
  Sua au amenintat Rusia si pe.aliatii Rusiei ca vor fi batuti crunt de catre americani.
  Erdogan a publicat harta turca incluzand Creta alaturi de portiuni din Irak si Siria.
  Irakul cerea turciei sa iasa cu armata din Irak. Turcia a refuzat. Irakul a dat ordin de atacare oricand si oricum a trupelor turce invadatoare.
  De cand s-a renuntat la acordul de incetare a focului din zo a Alep, armata siriana si Hezbollahul libanez inregistreaza victorii una dupa alta. Rusia este acolo si face treaba buna impotriva teroristilor sustinuti de sua.
  Va fi razboi, mai devreme sau mai tarziu. America e umilita.

  Apreciază

 7. alex said, on octombrie 8, 2016 at 4:58 am

  Chiar daca nu mai avem cum sa ajungem la slujbe des pentru ca preotii din imprejurimi sunt ecumenisti sa facem milostenie cat putem. Totul pana la suflet. Si daca vom fi batuti sa iertam. Bunatatea sa fie fapta noastra ca sa se rusineze toti. Hristos este exemplul desavarsit pentru noi, Maica Domnulu si toti Dreptii si Sfintii. Si ne va ajuta si pe noi Hristos cumva sa scapam de stramtoarea asta.

  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=10&cap=3

  Capitolul 3
  1. Aşadar, dacă aţi înviat împreună cu Hristos, căutaţi cele de sus, unde se află Hristos, şezând de-a dreapta lui Dumnezeu;
  2. Cugetaţi cele de sus, nu cele de pe pământ;
  3. Căci voi aţi murit şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos întru Dumnezeu.
  4. Iar când Hristos, Care este viaţa voastră, Se va arăta, atunci şi voi, împreună cu El, vă veţi arăta întru slavă.
  5. Drept aceea, omorâţi mădularele voastre, cele pământeşti: desfrânarea, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este închinare la idoli,
  6. Pentru care vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării,
  7. În care păcate aţi umblat şi voi odinioară, pe când trăiaţi în ele.
  8. Acum deci vă lepădaţi şi voi de toate acestea: mânia, iuţimea, răutatea, defăimarea, cuvântul de ruşine din gura voastră.
  9. Nu vă minţiţi unul pe altul, fiindcă v-aţi dezbrăcat de omul cel vechi, dimpreună cu faptele lui,
  10. Şi v-aţi îmbrăcat cu cel nou, care se înnoieşte, spre deplină cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a zidit,
  11. Unde nu mai este elin şi iudeu, tăiere împrejur şi netăiere împrejur, barbar, scit, rob ori liber, ci toate şi întru toţi Hristos.
  12. Îmbrăcaţi-vă, dar, ca aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi prea iubiţi, cu milostivirile îndurării, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă-răbdare,
  13. Îngăduindu-vă unii pe alţii şi iertând unii altora, dacă are cineva vreo plângere împotriva cuiva; după cum şi Hristos v-a iertat vouă, aşa să iertaţi şi voi.
  14. Iar peste toate acestea, îmbrăcaţi-vă întru dragoste, care este legătura desăvârşirii.
  15. Şi pacea lui Hristos, întru care aţi fost chemaţi, ca să fiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre; şi fiţi mulţumitori.
  16. Cuvântul lui Hristos să locuiască întru voi cu bogăţie. Învăţaţi-vă şi povăţuiţi-vă între voi, cu toată înţelepciunea. Cântaţi în inimile voastre lui Dumnezeu, mulţumindu-I, în psalmi, în laude şi în cântări duhovniceşti.
  17. Orice aţi face, cu cuvântul sau cu lucrul, toate să le faceţi în numele Domnului Iisus şi prin El să mulţumiţi lui Dumnezeu-Tatăl.
  18. Femeilor, supuneţi-vă bărbaţilor voştri, precum se cuvine, în Domnul.
  19. Bărbaţilor, iubiţi pe femeile voastre şi nu fiţi aspri cu ele.
  20. Copiilor, ascultaţi pe părinţii voştri întru toate, căci aceasta este bine-plăcut Domnului.
  21. Părinţilor, nu aţâţaţi la mânie pe copiii voştri, ca să nu se deznădăjduiască.
  22. Slugilor, ascultaţi întru toate pe stăpânii voştri cei trupeşti, nu slujind numai când sunt cu ochii pe voi, ca cei ce caută să placă oamenilor, ci în curăţia inimii, temându-vă de Domnul.
  23. Orice aţi face, lucraţi din toată inima, ca pentru Domnul şi nu ca pentru oameni,
  24. Bine ştiind că de la Domnul veţi primi răsplata moştenirii; căci Domnului Hristos slujiţi.
  25. Iar cel ce face nedreptate îşi va lua plata nedreptăţii, întrucât la Dumnezeu nu este părtinire.

  http://www.ioanguradeaur.ro/736/milostenia/

  Porunca milosteniei nu a fost dată numai pentru cei bogaţi, ci şi pentru cei care au puţin, ba chiar şi pentru cei care abia reuşesc să-şi câştige pâinea cea de toate zilele. Pentru că nimeni nu este atât de sărac, încât să nu aibă cei doi bani ai văduvei din Evanghelie (Marcu 12, 42). Celui care dă ceva din puţinul pe care îl are, se poate să i se socotească mai mult decât celor care dau mult, din multele lor bogăţii. Valoarea milosteniei nu depinde de cât dăm, ci de gândul cu care dăm. De aceea, nu trebuie să ne uităm la văduvă, care a dat numai doi bani, ci la faptul că deşi nu i-a mai rămas nici un ban, nu i-a părut rău pentru jertfa ei. În felul acesta, ea şi-a dat toată averea.

  Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoinţă. Atunci când avem bunăvoinţă, nu contează că suntem săraci. Iar când ne lipseşte bunăvoinţa, nu ne ajută cu nimic faptul că suntem bogaţi. Bogaţii nemilostivi vor primi o pedeapsă mai mare decât săracii nemilostivi, pentru că au bani mulţi şi cu toate acestea, nu îşi înmoaie inima. „Dar ei fac milostenii”, îmi spui tu. Să ştii că dacă mărimea milosteniei lor nu este după mărimea averii pe care o au, nu vor scăpa de iad. Cu cât sunt mai bogaţi, cu atât sunt mai datori să-i ajute pe cei săraci, fără să se teamă că averea lor se va împuţina.

  Şi cu adevărat, să ştiţi că atunci când facem milostenie, averea noastră nu se împuţinează, ci sporeşte. Cheltuim, dar avem mai mulţi bani. Dând milostenie, facem cea mai bună investiţie. Spre exemplu, eşti comerciant şi vrei să-ţi vinzi marfa ca să câştigi bani? Să ştii că nu este exclus ca marfa ta să se piardă şi atunci, nu numai că nu vei câştiga, dar vei avea multă pagubă. Sau poate eşti agricultor şi nădăjduieşti la o recoltă bogată? Dar planurile tale pot fi date peste cap de grindină sau de secetă. Toate cele lumeşti sunt în orice clipă în primejdie de a se pierde. Numai cele pe care le oferim Domnului nu sunt în primejdie nici de a fi furate, nici de a fi distruse, ci ele aduc la timpul potrivit roade ce ochiul n-a văzut şi urechea n-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit (1 Cor. 2, 9). Dacă omul care primeşte ceva de la noi ne răsplăteşte binefacerea, cu atât mai mult va face lucrul acesta Hristos, Care ne răsplăteşte chiar şi atunci când nu Îi dăm nimic.

  Câtă înţelepciune este cuprinsă în cuvintele lui Solomon: Cel ce are milă de sărman împrumută Domnului (Sol. 19, 17)! Iată ce împrumut nemaivăzut! Dăm cuiva şi primim înapoi de la altcineva. Mă vei întreba de ce nu a spus Solomon că cel care dă milostenie săracului dă lui Dumnezeu, ci că Îl împrumută pe Dumnezeu? Ca să nu crezi că ceea ce primeşti de la Domnul e un lucru lipsit de o mare importanţă. Dumnezeu ştie că suntem lacomi şi vrem să dobândim din ce în ce mai multe bunuri. Cel care are bani nu vrea în nici un chip să împrumute săracului fără să primească o asigurare că banii îi vor fi daţi înapoi. Aşadar, acestuia nu îi pasă de semenul său, ci urmăreşte numai câştigul. Săracul nu poate să pună chezăşie pământ sau altceva, pentru că nu are; nu poate găsi pe nimeni care să se pună zălog pentru el, deoarece nimeni nu are încredere în el. Aşadar, văzând Dumnezeu pe de o parte că săracul este în primejdie din pricina sărăciei sale, şi pe de altă parte că bogatul este în primejdie din pricina lipsei sale de
  omenie, S-a pus El însuşi chezăşie pentru sărac dinaintea bogatului. De aceea spune Sfânta Scriptură: Cel ce are milă de sărman împrumută Domnului.

  De asemenea, ca să dăm cu împrumut, căutăm un om de la care putem lua dobândă mare. În schimb, lui Dumnezeu, Care ne întoarce însutit ce I-am dat, nu Îi împrumutăm din ce avem, ci împrumutăm celor care nu ne dau nimic înapoi, adică patimilor noastre, care sunt lăcomia pântecelui, slava deşartă, lăcomia, iubirea de plăceri şi multe altele. Şi spune-mi: ce anume ne dă lăcomia pântecelui înapoi? Ne dă numai grăsime şi greutate în mişcare. Ce ne dă înapoi slava deşartă? Invidie şi îndreptare împotriva celuilalt. Ce ne dă înapoi iubirea de argint? Griji şi necazuri. Ce ne dă înapoi iubirea de plăceri? Iad şi suferinţă. Iată cine sunt cei care se folosesc de bogăţiile noastre! Iar dobânda ce o primim în schimb sunt nenorocirile din această viaţă şi iadul din cea de dincolo.

  Atunci, de ce nu dai cu împrumut Domnului, Care îţi întoarce sigur datoria, adăugând multă dobândă? Poate pentru că trebuie să aştepţi mult până să primeşti înapoi ce ai dat. Dar să ştii că Domnul nu ne dă bunătăţi numai în cer, ci şi pe pământ. Amintiţi-vă ce spune El Însuşi: Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea (adică bunătăţile pământeşti) se vor adăuga vouă (Mat. 6, 33). De altfel, cu cât trece mai mult timp de la momentul în care am dat, până când primim înapoi, cu atât mai mare este dobânda noastră. Iată de ce oamenii care împrumută bani, îi preferă pe cei care vor ţine banii o perioadă mai lungă de timp, ca să primească dobândă mai mare. Aşadar, atunci când este vorba de oameni, nu numai că nu dorim să ni se dea înapoi repede banii pe care i-am dat cu împrumut, dar suntem mulţumiţi dacă aceia întârzie. De ce, dar, atunci când este vorba de Dumnezeu, suntem atât de mici la suflet?

  Cel ce are milă de sărman împrumută Domnului. „Şi când va veni vremea aceea în care Domnul îmi va da înapoi milostenia pe care o dau săracului şi prin care Îl împrumut pe Dumnezeu?”, întrebi tu, plin de nerăbdare. Nimeni nu ştie când. Poate chiar şi mâine. Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, şi toţi sfinţii îngeri cu El, atunci va şedea pe tronul slavei Sale. Şi se vor aduna înaintea Lui toate neamurile şi-i va despărţi pe unii de alţii, precum desparte păstorul oile de capre. Şi va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii” (Mat. 25, 31-34). Şi de ce vor moşteni aceştia împărăţia cerurilor? La aceasta, Domnul va răspunde: „Flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine”. Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: „Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei? Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat? Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?” Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: „Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, (săracilor) Mie Mi-aţi făcut” (Mat. 25, 35-40). Şi ca să te încredinţezi că oricâte virtuţi am avea, dacă nu facem milostenie, vom fi trimişi la iad, ascultă ce spune Evanghelia: Atunci va zice şi celor de-a stânga: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi nu M-aţi primit; gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat”. Atunci vor răspunde şi ei, zicând: „Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit?” El însă le va răspunde, zicând: „Adevărat zic vouă: Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut” (Mat. 25, 41-45).

  Aşadar, fără să facem milostenie, nu ne putem mântui. Lucrul acesta este vădit şi de pilda celor zece fecioare, în care Domnul aseamănă Împărăţia cerurilor cu o nuntă, iar pe oameni îi aseamănă cu zece fete, toate fecioare, care luând candelele lor, au ieşit să-l întâmpine pe mire. Cinci dintre ele erau înţelepte, de aceea au luat şi ulei în candele. Dimpotrivă, celelalte cinci erau fără minte şi nu au luat ulei în candele. Pentru că mirele întârzia să vină, li s-a făcut somn şi au adormit. La miezul nopţii, s-a auzit o voce: Iată, mirele vine! Ieşiţi întru întâmpinarea lui! Atunci, cele zece fete s-au trezit. Dar cele cinci fără minte au văzut că focul din candelele lor se stinsese, pentru că nu mai aveau ulei. Daţi-ne din untdelemnul vostru, că se sting candelele noastre, le-au zis ele fetelor celor înţelepte. Dar ele au răspuns: Nu, ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă şi nici vouă. Mai bine mergeţi la cei ce vând şi cumpăraţi pentru voi. Dar când erau plecate să cumpere ulei, mirele a venit. Cele cinci fecioare înţelepte au intrat împreună cu mirele să sărbătorească, iar uşa s-a închis. Când s-au întors peste puţină vreme şi celelalte fete şi au strigat: Doamne, Doamne, deschide-ne nouă, mirele le-a răspuns dinăuntru: Adevărat zic vouă: Nu vă cunosc pe voi (Mat. 25, 1-12). Mirele din această pildă nu este nimeni altcineva decât Hristos, Care va veni cândva să judece viii şi morţii. Atunci, la nuntă, adică în Împărăţia cerească, vor intra numai cei care, asemenea celor cinci fete înţelepte, vor avea candelele credinţei aprinse cu uleiul milosteniei. Cei care nu au făcut milostenie vor rămâne afară din rai, chiar de ar fi împodobiţi cu marea virtute a fecioriei.

  De ce în acest caz, Domnul nu vorbeşte şi despre alte modalităţi de mântuire, în afară de milostenie? Pentru că El nu osândeşte păcatul, ci inima împietrită; nu-i osândeşte pe cei păcătoşi, ci pe cei care nu se pocăiesc pentru păcatele lor. Îi va osândi pe cei cu inima împietrită, pentru că au un mijloc atât de bun pentru mântuire – vorbesc despre milostenie, prin care se iartă multe păcate –, iar ei nu se folosesc de el.

  Banii nu îi câştigi ca să-i cheltuieşti pe plăceri, ci ca să-i ajuţi pe ceilalţi. Sau poate crezi că ceea ce ai este al tău? Nu. Chiar dacă ai câştigat totul prin muncă cinstită sau chiar dacă ai primit banii moştenire de la tatăl tău, averea ta este a lui Dumnezeu, Care ţi-a încredinţat-o ca să o foloseşti potrivit legilor sfinte. Adică să ţii pentru tine doar ce ai nevoie şi restul să dai săracilor.

  De aceea, nu trece nepăsător pe lângă oamenii săraci, nu îi ocoli şi să nu-ţi fie ruşine să-i ajuţi. Lui Hristos nu Îi este ruşine să primească milostenia ta, pe care o faci prin oamenii săraci, iar ţie îţi este ruşine să-ţi întinzi mâna şi să dai câţiva bănuţi. Nu este aceasta o ruşine şi mai mare? Dacă şi pentru un pahar de apă rece pe care îl dai, Dumnezeu te va răsplăti (Mat. 10, 42), gândeşte-te ce răsplată vei primi dacă vei fi generos cu săracii.

  Ştiu că ai mai auzit de multe ori aceste cuvinte şi alte asemenea. Dar de câte ori le-ai pus în lucrare? De câte ori ai făcut binele? Între atâtea vânzări, cumpărări şi schimburi pe care le-ai făcut, de câte ori ţi-ai cumpărat mântuirea prin milostenie? Nu este o nebunie ca atunci când cumperi un ogor, să îl vrei pe cel mai roditor, iar atunci când trebuie să cumperi cerul, adică să dobândeşti un ogor al tău în ţara veşnică a lui Dumnezeu, tu să alegi pământul, care într-o zi nu va mai exista? Spune-mi, dacă ai şti că oraşul nostru peste un an va fi distrus, dar nu şi alt oraş, unde ţi-ai zidi casa: în acest oraş sau în altul? În altul, fără îndoială. Ei, atunci nu zidi în această lume palate, care peste o vreme vor cădea şi se vor face una cu pământul. Dar ce tot spun? Înainte ca acestea să fie distruse, tu însuţi vei muri şi vei merge la iad. De aceea, zideşte palate în ceruri, unde nu ai nevoie de zidari şi de muncitori. Acolo, palatele sunt ridicate de săracii pe care îi ajuţi pe pământ. Acestea nu numai
  că nu se dărâmă niciodată, dar atrag asupra ta bunăvoinţa lui Dumnezeu, te curăţă de păcate şi se poate uneori să te izbăvească chiar de la moarte. Să nu te mire cuvintele mele. Cu toţii suntem fără putere dinaintea morţii. Dar dacă suntem milostivi, putem chiar să o biruim. Aflăm lucrul acesta din povestea vieţii Tavitei.

  Tavita era o femeie creştină, care trăia în Iope, în vremea apostolilor. Aşa cum ne spune Sfânta Scriptură, ea făcea mult bine semenilor săi şi nenumărate milostenii. Însă odată, s-a îmbolnăvit şi a murit. S-a întâmplat atunci ca în Lida, care era aproape de Iope, să se afle Sfântul Apostol Petru. Doi bărbaţi s-au dus până la el ca să-i spună de moartea milostivei femei. Atunci, Petru i-a urmat deîndată. Cum a ajuns în Iope şi a urcat în odaia de sus, unde se afla Tavita, a fost înconjurat de femeile văduve, care plângeau şi îi arătau lui Petru hainele de pe ele, pe care le făcuse Tavita cât timp era în viaţă. Atunci Petru, după ce s-a rugat, s-a întors spre trupul Tavitei şi a spus: Tavita scoală-te! Chiar în acel moment, moarta a deschis ochii şi a şezut. Petru i-a dat mâna şi a ridicat-o. După aceea, i-a chemat pe creştini şi pe văduve şi le-a arătat-o pe Tavita vie (Fapte 9, 3641). Iată cât de mare a fost răsplata pe care a primit-o Tavita pentru binele pe care l-a făcut femeilor văduve. Spu- ne-mi: se poate compara milostenia sa, oricât de mare ar fi fost, cu răsplata pe care a primit-o? Nu, dar, aşa cum am mai spus, milostenia nu se măsoară după cât de mult dăm, ci după gândul şi intenţia cu care dăm.

  De aceea, să facem fapte bune, care şi pe noi ne mântuiesc, şi celorlalţi le sunt de folos. Iar una din cele mai importante fapte bune este milostenia, care ajută, întăreşte şi dă viaţă rugăciunii, postului şi oricărei altei virtuţi. La ce îţi foloseşte postul dacă eşti un om fără milă? La ce-ţi foloseşte rugăciunea, dacă nu iubeşti? La ce îţi foloseşte să ai trupul curat, dacă inima ta este de piatră? De aceea, nevoinţele noastre sunt primite de Dumnezeu atunci când sunt însoţite de milostenie.

  Unii spun: „Nu pot să fac milostenie. Am mulţi copii şi vreau să le las lor averea”. Dacă-i aşa, atunci vrei să-ţi laşi copiii săraci. Pentru că dacă dai tot ce ai copiilor tăi, este sigur că nu vor folosi cum trebuie sau vor împrăştia ce au primit. Pe când dacă Îl faci şi pe Domnul moştenitorul tău, atunci le laşi copiilor comoară nestricată. Vrei, aşadar, ca fiii tăi să fie bogaţi? Atunci lasă-le ca moştenire bunăvoinţa lui Dumnezeu. Căci El, dacă te vede că eşti milostiv faţă de semenul tău, va deschide pentru copiii pe care îi laşi în urmă comorile Sale nesfârşite. Vrei să te iubească Dumnezeu? Atunci fă-L datornicul tău, împrumutându-I cele ce dai săracilor. Nu încredinţa oamenilor păzirea şi înmulţirea banilor tăi. Hristos este gata nu numai să îi primească şi să îi păstreze, dar şi să-i înmulţească şi să ţi-i întoarcă înapoi cu dobândă multă. Din mâinile Sale nimeni nu poate fura, pe când dacă sunt în mâinile oamenilor, pot oricând să se piardă. Aşadar, dă-I Lui banii, ca să ţi-i înapoieze atunci când nu vor mai exista bogaţi şi săraci, puternici şi slabi, cămătari şi datornici. Dă banii lui Hristos, pentru că sunt ai Lui, nu ai tăi. Dă banii lui Hristos, căci mai fericit este a da decât a lua (Fapte 20, 35). „Am dat”, poate că vei spune tu. Dar să nu încetezi nicicând să dai chiar şi puţin celor care nu au deloc. Chiar dacă ai da foarte mulţi bani, nu înceta să faci milostenie, atâta timp cât vor exista oameni săraci.

  Ştii când milostenia este adevărată şi plăcută lui Dumnezeu? Când o faci cu blândeţe, nu cu asprime; când o faci cu inimă deschisă, nu bombănind în sinea ta; când nu îţi pare rău că dai, ci te bucuri, căci Dumnezeu iubeşte pe cel care dă cu voie bună (2 Cor. 9, 7). Şi de ce ţi-ar părea rău să ajuţi un om nenorocit? Pentru că se împuţinează banii tăi? Dacă gândeşti astfel, atunci nu mai fă milostenie deloc! Dacă nu crezi că banii pe care îi dai se înmulţesc în cer, aşa cum am spus mai înainte, nu mai fă niciodată milostenie. Ceri, poate, răsplată în această viaţă? Dacă astfel ar sta lucrurile, milostenia ar fi un comerţ, nu o dovadă de dragoste şi de milă. Desigur, adesea, Dumnezeu îi răsplăteşte pe pământ pe cei care fac milostenii. Dar tu să nu ceri astfel de răsplată, pentru că împuţinezi comoara ta cerească.

  În Faptele Apostolilor ni se povesteşte un fapt grăitor legat de milostenia creştină. Într-o zi, la ora trei după-amiază, Sfinţii Apostoli Petru şi Ioan au urcat împreună la templu ca să se roage. La poarta templului şedea un şchiop din naştere, care cerşea. Cum s-au apropiat Apostolii, omul acela i-a rugat să-l miluiască. Atunci, Petru i-a spus: Priveşte la noi. Bietul olog îi privea cu atenţie. După felul cum arătau cei doi, se vedea limpede că erau săraci. Şi atunci, ce au făcut ei? Credeţi că l-au lăsat pe omul acela nemiluit? Nu. I-au dat ceva fără asemănare mai de preţ decât banii, căci Petru i-a spus: Argint şi aur nu am; dar ce am, aceea îţi dau. În numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, scoală-te şi umblă! Şi luându-l de mâna dreaptă, l-a ridicat. Atunci, ologul a stat în picioare şi a început să meargă (Fapte 3, 1-8).

  Vezi, aşadar, că cel care este sărac de bani, poate oferi alte daruri. Şi noi, dacă nu avem bani, să dăm săracilor dragoste, mângâiere, rugăciune şi ce se mai află în inima noastră milostivă. Pentru că şi aceasta tot milostenie se cheamă.

  Vezi câtă bunătate aveau Apostolii în inima lor? I-au spus celui olog: Priveşte la noi, nu l-au înjurat, nu au râs de el şi nu l-au împins, aşa cum faci tu de multe ori cu săracii care se apropie de tine, judecându-i că sunt leneşi şi vicleni. Şi chiar dacă ar fi leneşi şi vicleni, aşa te învaţă Evanghelia să faci? Nu, ci îţi cere să-l ajuţi pe cel sărac, să-l mângâi pe cel îndurerat, să ai grijă de bolnav, să-l cercetezi pe cel întemniţat, să îl ridici pe cel căzut. Şi nu cerceta faptele sau viaţa celui care îţi cere milostenie. Chiar ucigaş de ar fi sau hoţ sau înşelător, nu uita că mai presus de orice este om, făcut de Dumnezeu după chipul Său. Nu ţi se pare că măcar pentru aceasta merită nişte bani şi o bucată de pâine? Ce fel de om eşti tu să cercetezi întreaga sa viaţa pentru un bănuţ pe care vrei să i-l dai? Domnul arată faţă de el îndelungă-răb-dare şi înţelegere. Tu de ce nu te porţi cu el cu dragoste frăţească, aşa după cum eşti dator să faci? Viaţa şi faptele sale Îl privesc numai pe Dumnezeu, Care este Judecătorul tuturor. Tu, atunci când vezi un om suferind, să nu te gândeşti la nimic altceva. Să îl ajuţi degrabă în numele lui Hristos şi de dragul Său. Altfel, nici El, atunci când Îi vei cere să te izbăvească din vreo nenorocire prin care treci, nu îţi va răspunde. Iată ce spune Solomon: Cine îşi astupă urechea la strigătul celui sărman şi el, când va striga, nu i se va răspunde (Pildele 21, 13).

  De aceea, să fim milostivi cu fraţii noştri, ca să fie şi Dumnezeu milostiv cu noi. Milostenia este cea mai mare şi cea mai bineplăcută lui Dumnezeu jertfă. De aceea, şi Apostolul ne sfătuieşte: Facerea de bine şi întrajutorarea nu le daţi uitării; căci astfel de jertfe sunt bine plăcute lui Dumnezeu (Evrei 13, 16). Trebuie să spunem că Dumnezeu nu este mulţumit cu milostenia noastră atunci când banii pe care îi dăm provin din furt, înşelăciune, cămătărie sau orice alt fel de mijloace murdare. Domnul primeşte numai ceea ce dăm din roadele muncii noastre cinstite. Orice altă jertfă este murdară dinaintea lui Dumnezeu. Pentru că nu poţi răpi de la unul ca să dai celuilalt, nu poţi unuia să-i faci rău ca altuia să-i faci bine. Milostenie înseamnă să facem bine, nu să-i distrugem pe semenii noştri. Cel care distruge un om ca să facă bine altui om nu face milostenie, ci săvârşeşte păcatul greu al nedreptăţirii.

  Cine umblă după avere are mereu nevoie de bani. Cel care nu se interesează să dobândească avere are mereu ce îi trebuie. Pentru că adevărata avere o dobândeşti nu atunci când te îmbogăţeşti, ci atunci când nu vrei să te îmbogăţeşti. Iată ce vreau să spun prin aceasta: există oameni care răpesc de la toţi, după cum există bogaţi care dăruiesc tuturor. Primii se îmbogăţesc adunând, ceilalţi se îmbogăţesc dând. Primii seamănă pe pământ, ceilalţi seamănă în cer. Şi cu cât este mai bun cerul faţă de pământ, cu atât mai bună este averea celui care strânge în cer faţă de a celui care strânge pe pământ. De aceea, Domnul ne porunceşte: Nu vă adunaţi comori pe pământ, unde molia şi rugina le strică şi unde furii le sapă şi le fură, ci adunaţi-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă şi nu le fură (Mat. 6, 19-20). Vindeţi averile voastre şi daţi milostenie; faceţi-vă pungi care nu se învechesc, comoară neîmpuţinată în ceruri, unde fur nu se apropie, nici molie nu o strică (Luca 12, 33). Faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt… Fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru este milostiv… Daţi şi se va da. Turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată, clătinată şi cu vârf… (Luca 6, 35-38).
  Aşadar, pentru ca şi noi să fim miluiţi de către Domnul, să fim milostivi cu semenii noştri. Pentru ziua Judecăţii, să adunăm averi în cer, averi care vor putea să stingă focul iadului şi să ne dăruiască lumina dumnezeiască, adică viaţa şi fericirea veşnică, căci milostenia izbăveşte de la moarte şi curăţă orice păcat (Tobit 12, 9).

  Apreciază

  • pcmouse said, on octombrie 8, 2016 at 9:34 am

   ba e nevoie si de bani.uite am pe cineva batran care nu are soba si lemne!6 milioane e o soba de la „rusi”de teracote nu te atingi ca preturi.e peste 1000lei o soba nou plus meseriasul cere mult.si lemne nu are deloc.acum in momentul asta doarme in frig

   Apreciază

   • pcmouse said, on octombrie 8, 2016 at 9:37 am

    cine doreste sa contribuie cu bani il rog sa ma contacteze

    Apreciat de 1 persoană

   • Dan Luduş said, on octombrie 8, 2016 at 3:49 pm

    Cum vă pot contacta

    Dan

    Apreciază

   • Dan Luduş said, on octombrie 8, 2016 at 3:52 pm

    pcmouse cum vă pot contacta

    Apreciază

   • Dan Luduş said, on octombrie 8, 2016 at 3:54 pm

    Cum te contactez ?

    Apreciază

   • Parascheva said, on octombrie 8, 2016 at 5:56 pm

    Un nr de telefon sau mail …..astept răspuns pe adresa schiraples@yahoo.com

    Apreciază

   • alex said, on octombrie 9, 2016 at 11:20 am

    Daca ar fi in Bucuresti, mi-ar fi mai simplu si mie, nu pot sta cu gandul ca eu statu la caldurica si altul ingheata de frig.
    Doamne ajuta. Astept si eu niste date de contact.
    PS. Mai era cineva pe blog care scria ceva de niste copilasi, si isi construiau o casa de 4 pe 4 metri daca vede msgu sa lase un raspuns sa ne zica si noua ce a rezolvat.

    Apreciază

 8. Muritor said, on octombrie 8, 2016 at 9:23 am

  7 întrebări adresate monahilor aghioriţi invitaţi de ASTRADROM în România:
  http://lumea-ortodoxa.ro/important-7-intrebari-adresate-monahilor-aghioriti-invitati-de-astradrom-romania/

  Apreciază

 9. Eu said, on octombrie 8, 2016 at 10:46 am

  Salut Saccsiv ! Cum fac sa-ti trimit un material despre cipuri,material ce a fost difuzat(sau mai bine zis promovat) azi la pro tv in cadrul emisiunii „i like it”.recunosc, nu prea ma descurc cu tehnologia,dar as vrea sa-l trimit poate se mai trezesc unii.

  Apreciază

 10. daniel mars la cotet said, on octombrie 8, 2016 at 11:57 am

  Nu exista bogati care sa mearga in cer indiferent cum sint ei buni sau avari din moment ce esti bogat esti dusman al lui Hristos ,SI TOT EL SPUNE CA INTRA CAMILA PRIN GAURA ACULUI. UN OM CHIBZUIT NU STRANGE MAI MULT DECAT AI TREBUI ASTA ESTE INTELEPCIUNEA , SI MIE A-MI CONVINE SA FIU BOGAT CA BAN LA BAN TRAGE LEGEA MAGNETISMULUI SI SA DAU SI IO ZECIUIALA DIN PRISOSUL CARE-MI REVINE INSUTIT NU MERGE CU PACALEALA

  Apreciază

  • Mirela said, on octombrie 8, 2016 at 7:34 pm

   Nu crezi că ar fi mai bine să Îl laşi pe Dumnezeu să decidă cine unde merge? Te-a luat Hristos de sfetnic?
   Dar, ca idee, ce poţi să spui despre patriarhul Avraam, Lot, dreptul Iov sau Constantin Brâncoveanu? Erau săraci sau sunt în iad?

   Apreciază

 11. bogdan said, on octombrie 8, 2016 at 1:56 pm

  Salut saccsiv!am un material despre promovarea cipurilor difuzat la pro tv azi 08.10.2016 in cadrul emisiunii „i like it”.sincer nu stiu cum sa ti-l trimit,ca nu prea tin pasul cu tehnologia.îl am pe telefon.poate îl postezi ca sa se trezească si cei care încă mai” dorm”.

  Apreciază

 12. Iones said, on octombrie 8, 2016 at 2:09 pm

  Conferinta cu IPS Teodosie la Constanta, conferinta pro- „Sfantul Sinod” din Creta?
  De la ora 17, la Hotelul Ibis se va desfășura un simpozion cu tema ”Unitate si credinta in ortodoxie. Sfinti, monahi, slujitori ai bisericii si ctitori armâni”, cu ocazia împlinirii unui an de la oficerea în biserică a Sfintei Liturghii în limba armânească.

  http://www.radiodobrogea.ro/

  Apreciază

 13. Mihai2016 said, on octombrie 8, 2016 at 4:31 pm

  Astai linku la care se refera Bogdan si are dreptate la ceea ce zice! http://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/ilikeit-tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-tehnologica-nfc-interviu-cu-dr-patrick-kramer.html

  Apreciază

 14. Mihai2016 said, on octombrie 8, 2016 at 4:40 pm

  Pe fata zice al emisiunea „i like it” cu implantarea cipurilor! Nam crezut ca se va face reclama si in romania ….. nici acuma numi vine sa cred ! Stai sa vezi ca romanasii or sa dea buluc in curand, vin vremuri grele!

  Apreciază

 15. Stefan said, on octombrie 8, 2016 at 4:59 pm

  Tot amanam deznodamantul care il vedem ca se apropie=razboi,prigoana,vaccinari obligatorii,educatie PORNOGRAFICA de pe la 10 ani,RAPIRI de copii de catre AUTORITARI,federalizarea sau regionalizarea tarii ,cipuirea si insemnarea oamenilor ca si a dobitoacelor,inlocuirea populatiei tarii ,de cateva milioane= AUTOEMIGRATA (un cuvant inventat) pe diferite motive,cu diverse CREATURI cu chip de om ,intr-un cuvant EUGENIA umana care va veni ca fulgerul ,fiind declansata de ,,maestrii rasei umane’’=JIDANII SIONISTI .Ne vom trezi in fata faptului implinit.Vremuri bune nu vor mai veni.Va trebui sa credem si sa incercam sa ne ,,eschivam’’cat de mult putem HAOSULUI si macelaririi oamenilor ,care a inceput si se va accelera din ce in ce mai tare.Toate pa aceasta lume ,pe langa rugaciune,post ,fapte bune si smerenie se fac si MATERIAL=cu bani.Am vazut ca incep a aparea idei practice pa diverse siteuri : sa avem o fundatie sau Ong format din preoti si mireni TREJI (e un inceput)…Trebuie sa ne ORGANIZAM in paralel cu ce vedem ca se apropie.Daca stam si ne intrebam : Oare isi vor reveni preotii din hipnoza si teroarea indusa de ierarhii lor legat de ecumenism ? Raspunsul e Nu .Oare e bine sa imi vaccinez pruncul ,de acum incolo ,pe criteriul ca si eu am facut vaccinul ? Vaccinul pe care l-am prins noi era de la Cantacuzino (care era al romanilor si ptr romani) iar acum e de la zeci de mii de km ,undeva de prin SUA sau Etiopia sau …etc ,ca doar suntem MULTICULTURALI si EVOLUATI+papusarii nu atacau popoarele ca astazi.Oare CURISTII DIVERSI vor fi casatoriti si se vor putea,, MOZOLI’’ si plimba pa strada prin fata copiilor tai si ai mei ( CA-AFARA BRE) si chiar sa fie cununati ca sot si sotie ? Da ei sunt EVOLUTIA , dar a NOULUI OM =o creatura creata de LUCIFER insusi prin acolitii sai=jidanii sionisti.Oare daca am card de sanatate ( ca doar sunt cetatean European si din banii mei …) sau pasaport cu cip ,inseamna ca sunt INSEMNAT ?Da e prima etapa de insemnare pana la CIPUIREA in carne de om.Aceasta este o etapa premergatoare insemnarii ca la vaci (cu crotaliu).Poate, INVESTITORII straini , care au INVADAT prin inselare si viclenie Romania ,vor pleca cat mai curand de aici ? Ei nu vor pleca .Ei se simt mai bine ca acasa (care o fi aceasta casa a lor) in Romania ,deoarece trebuie sa ne uitam ce profituri colosale au (miliarde de euro /anual ).Oare va fi RAZBOI ?… Pai cine mai face azi razboi ,ca… totul va fi distrus? Raspunsul e ca razboiul a inceput (cine nu aude sunetul armelor ,inseamna ca e deja MORT=H.Kissinger) sub forma unor conflicte mai mici ,precum Ucraina,Siria,Yemen,Egipt,Libia,Irak etc.Aceste conflicte armate sunt PROVOCATE si calculate de aceiasi oameni ,oamneii lui Lucifer ptr ca DUHUL RAZBOIULUI sa cuprinda pe toata lumea la un moment dat .Pana la acel moment trebuie sa se amplaseze strategic viitorii combatanti ( NATO si calul troian Turcia vs RUSIA,China, Iran s.a).Probabil papusarii vor produce o criza economica (una reala) care va tranti toata lumea in HAOS.De foame toti vom incepe sa avem ,,dusmani”=UNII PA ALTII.In concluzie ,ar fi bine sa incepem de exemplu sa facem cunoscut un PLAN DE AJUTORARE RECIPROCA ,bazat si pe resurse financiare ( chiar ptr preoti,avocati si ce mai implica procesul ) sub forma unei fundatii care se bazeaza pe donatii (facute publice) ptr transparenta totala.Mai intai se poate da un anunt pe toate blogurile ,ziarele online ,etc in care sa se faca public stabilirea unei date in care sa ne adunam si fizic cat mai multi din cei care incercam sa fim VII ,intr-o anumita zona a tarii si intr-o anumita sala .Anuntul sa fie pe o perioada de o luna sau doua (maxim) si pe baza de confirmare(ca la o festivitate celebra…daca vii sau… AI TREABA ,N-AI BANI, E PACAT si etc).Acest anunt sa fie pe o pagina separata ,iar fiecare sa VINA CU IDEI DE ORGANIZARE LEGALE SI CONFORM LEGII.Se pot alege sau numi si cativa lideri (cu abilitati si dornici de munca cinstita,chiar si dintre preoti care ii stim bineintentionati).Ce poti face cu banii (lucruri bune) ?Daca se pune 50 sau 100 de lei de la 500 de oameni se poate angaja un avocat de catre fundatie ptr a proteja un copil furat illegal de autoritari sau tratamentul impotriva unei boli etc.Se poate afisa periodic extrasul de cont (lunar sau si mai des) si fiecare sa intrebe daca are nelamuriri sau I se pare ceva dubios in legatura cu banii cheltuiti.Cheltuirea banilor sau investirea unei sume sa se anunte din timp pe blog ,sa se faca consultari cu toti participantii si …etc,etc. E o parere personala.Poate sunt alte IDEI mult mai bune .Sa le vedem.Nu trebuie sa ne LASAM SINUCISI.Trebuie sa INCERCAM SA FACEM CEVA SI FIZIC,nu doar sa ne plangem,sa ne contrazicem unii pa altii ,sa ne facem calcule pamantesti asupra la cat mai avem pana la mantuire sau cine se mantuieste si cine nu sau sa asteptam minuni ceresti (ca si magia) sa se intample .In vremurile de INSELARE si VICLENIE maxima pe care le traim ,trebuie sa ne opunem cumva si prin fapte.Daca nu inseamna ca toti asteptam si chiar ne dorim sa se implineasca APOCALIPSA ,crezand ca suntem deja sfinti .Mare e sminteala in aceste vremuri in lume.E o MICRO IDEE de la un mare pacatos dar care e VIU si vrea sa lase o bucata si o urma de speranta si pentru urmasi.Sa vad etalarea altui plan sau idee!Doamne ajuta!

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: