SACCSIV – blog ortodox

Avocatii Marelui Sinod: IULIAN CAPSALI spune despre cei ce critica Marele Sinod ca sunt DRENORI DE PUROI “DUHOVNICESC”

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 4, 2016

20140525-141457

Foto: http://www.gandul.info/stiri/alegeri-europarlamentare-2014-un-candidat-din-romania-a-adaptat-sloganul-conchitei-wurst-votati-barbatul-cu-barba-12649699

   Iata ce scrie Iulian Capsali in articolul sau Mitropolitul Teofan, victimă a unui complot. Ce se urmărește, de fapt? de pe Active News:

Pe un site obscur dedicat Bisericii Ortodoxe de către forțele care se reclamă ca „anti-ecumeniste”, dar care se folosesc de spaimele deja bine induse de bezmetici în firile mai sensibile și naive, a apărut un atac abject asupra Mitropolitului Moldovei, IPS Teofan.
De altfel, probabil că cei mai atenți au observat propensiunea extremiștilor zelotiști în a murdări cu predilecție imaginea unuia dintre cei mai iubiți ierarhi ai BOR, atac sporit după întâlnirea sinodală din Creta.

Creștinii știu că dracul nu scutură pomii fără roade. Care este însă mobilul acestor atacuri?

Prestația la acest Sinod a delegației BOR, în special a Patriarhului Daniel și a IPS Teofan, este considerată ca hotărâtoare pentru păstrarea Predaniei Bisericii Ortodoxe, fiind cunoscut faptul că acest Sinod avea pe agendă o relaxare a implicării personale a credincioșilor în urcușul duhovnicesc, fapt care ar fi putut afecta ansamblul eclezial, Pliroma Bisericii. Asta o spun monahii din Sf. Munte – cu excepții mărunte, ale unor zelotiști îndepărtați din Sfintele Mănăstiri -, dar și un mare teolog grec, Mitropolitul Ierotheos Vlahos, care a fost prezent la dezbateri, și a cărui autoritate este necontestată.

Una dintre problemele ridicate în întâlnirea de la Creta a fost cea despre post. Cel mai hotărât, cu blândețe, dar cu tărie, a fost IPS Teofan, cel care a cerut respectarea Tradiției instituite de Tipicul cel Mare – care își are originea la Sfântul Sava -, ce a fost completat de mulți Sfinți din marile oaze monahale de-a lungul vremii și adaptat necesității pastoratiei în lume a preoților și a credincioșilor mireni.

În lumea Ortodoxă, postul se întinde de la acrivie la pogorământ, rolul duhovnicului fiind cel esențial în stabilirea lui personalizată, în funcție de foarte mulți factori (tărie sufletească, sănătate, vârstă, locul de muncă, perioadele de deplasare șamd).
În lumea creștină heterodoxă, s-a renunțat în cea mai mare măsură la post. Tocmai IPS Teofan a făcut apel, în Creta, la păstrarea acestuia ca exercițiu duhovnicesc extrem de important în economia mântuirii.

Ei bine, ipochimenii perverși au indus în public ideea că IPS Teofan impune desființarea posturilor din zilele de miercuri și vineri, precum și o laxitate exagerată în posturile mari de peste an, bazându-se pe o manipulare de efect, pentru că lumea nu mai este atentă la detalii, fiind amețită de torentul de informații – care sunt, în acest caz, diabolic denaturate. Titlul paginii pocnește cititorul direct:

„Teofan Savu desființează postul, zilele de post și Marile Posturi de peste an în ediția online a Calendarului Creștin Ortodox 2017 de la „Doxologia”. Ba încă desființează și Praznicul însuși al Sfintelor Paști, precum și toate indicațiile liturgice ale duminicilor și praznicelor mari, mijlocii și mici.”

Acestă manipulare grosolană se bazează pe un calendar ortodox provizoriu pentru anul viitor, găsit pe prestigiosul site Doxologia, ce aparține Mitropoliei Moldovei: http://www.doxologia.ro/calendar-ortodox/2017-02, ce a fost pus în paralel cu un alt site (Noutăți Ortodoxe), care are un calendar adaptat general până în anul 2037.

Turpizii ce se ascund în spatele sitului Actadiurna se prevalează de faptul că oamenii nu sunt atenți la un detaliu extrem de important: în partea de sus, pe fond albastru, se face o precizare foarte limpede a redacției Doxologia: „Calendarul, cu excepția celui corespunzător ANULUI CURENT, este GENERAT AUTOMAT, fără alte indicații liturgice, tipiconale (inclusiv cele care țin de data Paștelui) care VOR FI INTRODUSE LA LOCUL CUVENIT după publicarea în forma tipărită a conținutului calendarului creștin-ortodox aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Vă mulțumim pentru înțelegere.”(subl. mele)

Deci e limpede: calendarul pe anul viitor nu este în forma sa finală până când nu va avea girul Sfântului Sinod!

Ce spun însă declasatii anonimi din spatele acestui site imund: „Rugăm observați la linkul de mai sus ediția online a Calendarului Creștin Orotodx 2017, autorizată de cel numit Mitropolitul Moldovei și Bucovinei Teofan Savu: NU SUFLĂ O VORBA despre POST, ZILE DE POST, ȘI POSTURI! Praznicul Sfintelor Paști (pe care îl ciuntește), al Sfinților Apostoli, al Adormirii Maicii Domnului, al Nașterii Domnului, apar ca zile de sărbătoare obișnuită printre celelalte zile de sărbătoare marcate cu roșu!” Și continuă apocaliptic:”Ortodocși români, luați la cunoștință că Dl Teofan își vede liniștit de AGENDĂ (…) Tocmai ca să fie un zelos implinitor al poruncilor sataniștilor la al căror cherem se află! Acestea le îndrăznește Mitropolitul Moldovei: DESFIINȚAREA POSTULUI ÎN BISERICA! Pe principiul: nu suflă o vorba poporului despre…, poporul va uita, și Super-memorandumul, cu mirsavenia cretană se va implementa! Căsuța „desființarea posturilor” se va bifa! La acestea însă noi strigm: ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA!” șamd.

Desigur, numai minți diabolice pot să rafineze minciuna până la asemenea grad de perfecțiune.

Care sunt scopurile acestor drenori de puroi zelotist „duhovnicesc”? – fiind deja cunoscute în context agresiunile filmate ale unor forțodocși de vreo 120 de kg./per bucată, ce-i cereau imperativ vlădicii Teofan – care a ieșit pentru ei din slujbă special ca să-i liniștească, neștiind că aceștia nu aveau nevoie decât ca să-și ilustreze public netrebnicia – să se dezică de presupuse acte de „trădare” a ortodoxiei.

Nimic altul decât SCINDAREA Bisericii Ortodoxe Române, una dintre puținele Biserici Autocefale care au rezistat timpului fără ca facțiunile zelotiste să-și fi indus duhul anarhist (cu mici excepții lipsite de orice importanță). Atacul împotriva unui ierarh extrem de important al BOR, are însă o bătaie ceva mai lungă: distrugerea oricărei autorități din Biserică.
Fără structura autorității apostolice transmisă prin ierarhie, Biserica nu ar fi rezistat peste doua milenii.

Biserica Ortodoxă este și astăzi, cu toate atacurile zilnice din presă care încearcă decredibilizarea ei, o instituție structurată și reprezentativă, al cărei rol în formarea spirituală și culturală, precum și a statului național unitar, nu poate fi contestat rațional. Încă exercită, cu toată opoziția ONG-urilor „societății deschise”, o mare influență în spațiul public cvasi-majoritar creștin al țării.

Ceea ce nemultumeste forțele globaliste mondiale.

IPS Teofan este unul dintre cei mai iubiți ierarhi ai noștri, în plus Moldova fiind o vatră ortodoxă de o importantă capitală în spațiul românesc – de aici și cauza concentrării manipulărilor pe persoana sa.

Se lucrează, inclusiv prin trădători din serviciile secrete aservite, la distrugerea fibrei creștine a românilor, iar la aceasta concură, cum aminteam, organizațiile „Soros”, secte meta-creștine, mass media plină de acoperiți ai serviciilor precum și ambasada SUA, vectorul principal al secularizării în România, cea care pune presiune, prin DNA, asupra factorului politic, iar prin rapoartele insolente ale Departamentului de Stat, chiar și asupra Sfântului Sinod al BOR.

Cea mai mare reușită a lor ar fi însă o mișcare centrifugă ÎN INTERIORUL BOR. Pentru aceasta, se încearcă desființarea încrederii în autoritate.

Avem de-a face, mutatis mutandis, cu „tinerii frumoși și liberi”, care acționează ca masă de manevră în politică, transmutați pe post de berbeci la ușa Bisericii – dar pe care știm că nici „porțile iadului nu o vor birui” (Matei – 16:18). Este însă același modus operandi folosit după hecatomba de la „Colectiv”.

Fiți însă tari în credință și nu va lăsați manipulați de cei în spatele cărora stă chiar cel care ațâță duhul răzvrătirii, al minciunii și al trufiei – inclusiv al celei zelotiste, de-a dreapta: stăpânul întunericului.

Comentariu saccsiv:

   Articolul de pe acel site, definit de Capsali ca fiind obscur, este acesta:

https://actadiurna2016.wordpress.com/2016/08/19/teofan-savu-desfiinteaza-postul-zilele-de-post-si-marile-posturi-de-peste-an-in-editia-online-a-calendarului-crestin-ortodox-2017-de-la-doxologia-ba-inca-desfiinteaza-si-praznicul/

Iata si comentariul cititorului tvarheolog postat la 2 octombrie la ORTODOXIA in JAPONIA. Sfantul NICOLAE al JAPONIEI / Samuraiul PAUL TAKUMA SAWABE – primul ortodox (si preot) japonez:

De puțin timp, după semnalarea absenței unor date importante, pe doxologia.ro a apărut următorul text pentru fiecare lună începând cu ianuarie 2017 „Calendarul, cu excepția celui corespunzător anului curent, este generat automat, fără alte indicații liturgice, tipiconale (inclusiv cele care țin de data Paștelui) care vor fi introduse la locul cuvenit după publicarea în formă tipărită a conținutului calendarului creştin-ortodox aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Vă mulțumim pentru înțelegere.”

Habar n-am cum e. Anuntul e pe Doxologia demult sau e cum ne zice cititorul tvarheolog?

Sa presupunem ca e reala prima varianta. Adica un site il ataca nedrept pe Mitropolitul Teofan. Ce face Iulian Capsali? Se foloseste de chestia asta pentru a declansa un atac furibund impotriva celor ce critica Marele Sinod.

Sa analizam cateva fragmente din articolul sau.

Inca de la inceput ne indica in clar dusmanii. Am ingrosat fraza:

“Pe un site obscur dedicat Bisericii Ortodoxe de către forțele care se reclamă ca „anti-ecumeniste”, dar care se folosesc de spaimele deja bine induse de bezmetici în firile mai sensibile și naive, a apărut un atac abject asupra Mitropolitului Moldovei, IPS Teofan.”
   Si continua:

“De altfel, probabil că cei mai atenți au observat propensiunea extremiștilor zelotiști în a murdări cu predilecție imaginea unuia dintre cei mai iubiți ierarhi ai BOR, atac sporit după întâlnirea sinodală din Creta.”

Aici deseneaza taberele. Pe de o parte extremistii zelotisti, dincolo Mitropolitul Teofan adica unul dintre cei mai iubiti ierarhi BOR. De ce sunt iubiti acesti ierarhi? Ne explica in continuare:

Prestația la acest Sinod a delegației BOR, în special a Patriarhului Daniel și a IPS Teofan, este considerată ca hotărâtoare pentru păstrarea Predaniei Bisericii Ortodoxe, fiind cunoscut faptul că acest Sinod avea pe agendă o relaxare a implicării personale a credincioșilor în urcușul duhovnicesc, fapt care ar fi putut afecta ansamblul eclezial, Pliroma Bisericii. Asta o spun monahii din Sf. Munte – cu excepții mărunte, ale unor zelotiști îndepărtați din Sfintele Mănăstiri -, dar și un mare teolog grec, Mitropolitul Ierotheos Vlahos, care a fost prezent la dezbateri, și a cărui autoritate este necontestată.”

Adica reia aceleasi teme rasuflate in care mai cred doar cei … dezinteresati de subiect. Si zic asta deoarece anti ecumenistii nu dau doi bani pe “argumentele” insirate mai sus. Caci atata au luptat ierarhii romani, pana au semnat cu totii:

FOTO DOCUMENTE (raspanditi): 33 de IERARHI (20 %) NU AU SEMNAT documentele SINODULUI DIN CRETA. Singurii care au semnat cu totii au fost … “luptatorii” Ierarhi BOR

Si n-au semnat “păstrarea Predaniei Bisericii Ortodoxe, ci tradarea:

EREZIA din ARTICOLUL 19 al MARELUI SINOD. Ierarhii BOR elogiaza HULELE din DECLARATIA DE LA TORONTO, care reprezinta de fapt piatra de temelie a Sinodului lor din Creta …

Iar excepțiile mărunte, ale unor zelotiști îndepărtați din Sfintele Mănăstiri din Muntele Athos sunt de fapt reali marturisitori, ca de exemplu:

PARINTELE CIPRIAN IOAN STAICU a fost zilele trecute in MUNTELE ATHOS. Iata ce a vorbit cu GHERONDA GAVRIIL

VIDEO (interviu): Parintele SAVA LAVRIOTUL despre Marele Sinod, OPRIREA POMENIRII, minciunile despre GHERONDA GAVRIIL, “teologia post patristica”

Cat despre Mitropolitul Ierotheos Vlachos, acesta nu e entuziasmat de Marele Sinod:

Mitropolitul Ierotheos Vlachos explică: „DE CE NU AM SEMNAT”

Asadar, am zis ca in temele alea rasuflate insirate cu intarziere si de Iulian Capsali mai cred doar cei dezinteresati de subiect si am aratat de ce nu dau doi bani pe ele anti ecumenistii. Pe de alta parte, nici ecumenistii nu cred ca in Creta s-a pastrat Predania Bisericii Ortodoxe, din moment ce dupa Marele Sinod si-au dat fara frica arama pe fata. Cititi va rog in acest sens comentariile la articolul:

Comentariul zilei: La Biserica Manastirea Casin nu sunt admisi pe pomelnice parintii anti ecumenisti, sunt indemnati enoriasii sa se roage in catedralele catolice sau protestante si sa mearga in moschei si sinagogi

Mai zice Iulian Capsali:

“Care sunt scopurile acestor drenori de puroi zelotist „duhovnicesc”? – fiind deja cunoscute în context agresiunile filmate ale unor forțodocși de vreo 120 de kg./per bucată, ce-i cereau imperativ vlădicii Teofan – care a ieșit pentru ei din slujbă special ca să-i liniștească, neștiind că aceștia nu aveau nevoie decât ca să-și ilustreze public netrebnicia – să se dezică de presupuse acte de „trădare” a ortodoxiei.”

Drenori de puroi zelotist „duhovnicesc”? Ce exprimare …

Daca se scrie astfel intr-un articol de pe un site ce se vrea de calitate, va dati seama cat de jos coboara stacheta pe contul sau de facebook sau la comentarii? Ce-o fi mancat nefericitul toata viata de are atata scarba in el?

Observati va rog si expresia “să se dezică de presupuse acte de „trădare” a ortodoxiei.”. Deci e limpede ca pentru el nu e vorba despre nici un fel de tradare a Ortodoxiei in Creta.

Iar la intrebarea sa “Care sunt scopurile acestor drenori de puroi zelotist „duhovnicesc”?”  raspunde:

“Nimic altul decât SCINDAREA Bisericii Ortodoxe Române, una dintre puținele Biserici Autocefale care au rezistat timpului fără ca facțiunile zelotiste să-și fi indus duhul anarhist (cu mici excepții lipsite de orice importanță).”

Adica, pe scurtatura, agita si el flamura panicii: valeu, schisma.

Si incheie halucinant:

“Avem de-a face, mutatis mutandis, cu „tinerii frumoși și liberi”, care acționează ca masă de manevră în politică, transmutați pe post de berbeci la ușa Bisericii – dar pe care știm că nici „porțile iadului nu o vor birui” (Matei – 16:18). Este însă același modus operandi folosit după hecatomba de la „Colectiv”.

Fiți însă tari în credință și nu va lăsați manipulați de cei în spatele cărora stă chiar cel care ațâță duhul răzvrătirii, al minciunii și al trufiei – inclusiv al celei zelotiste, de-a dreapta: stăpânul întunericului.”

Asadar, cei anti ecumenism sunt cumva din aceeasi categorie cu habaucii de pe facebook pe care ingineriile sociale Soros i-au scos in strada, dupa “Colectiv”, sa strige impotriva Bisericii si pentru a fi instaurata guvernarea de tehnocrati.

Cat tupeu …

Despre Iulian Capsali am mai scris:

JOCURI PAPUSARESTI: De ce IULIAN CAPSALI vrea MOSCHEE si ISLAMISTI? Pentru ca are sotie palestinianca si este sustinut financiar de socrul sau? De ce se sinucide politic? I se va da alt rol sau trebuie sa lase loc altui “reprezentant” al Ortodoxiei, mai putin compromis?

Candidatul IULIAN CAPSALI, Institutul Cultural Roman, ortodoxia si democratia

IULIAN CAPSALI ii ataca furibund pe cei ce critica HOMEOPATIA, adica acea teribila inselare bazata pe principii eretice si fondata de un mason

IULIAN CAPSALI despre parintele JUSTIN PARVU si CIPURI

“PROFETIA” lui IULIAN CAPSALI

Si nu e de mirare ca scrie pe Active News:

Active News: ISLAMUL E CU NOI

ACTIVE NEWS ne cheama pe baricade: “POPOARELE EUROPENE ISI IAU TARILE INAPOI”. Asa ca fratilor, nu va mai pierdeti timpul cu ecumenismul, cu cipurile si alte nimicuri apocaliptice, caci bate peste Europa un vant de bine

Iata si alti avocati ai Marelui Sinod:

Avocatii Marelui Sinod: ANDREI PLESU. Observati va rog cu cat tupeu transforma notorii parinti anti ecumenisti in … promotori ai ecumenismului

Avocatii Marelui Sinod: Preotul CIPRIAN GRADINARU, “urmasul marelui duhovnic Arsenie Boca”

Video: Pigmeul IONUT MAVRICHI il ATACA haotic pe stalpul Ortodoxiei PS LONGHIN. Totul pentru a apara un talharesc MARE SINOD …

Homeopatul PAVEL CHIRILA (Asociatia Christiana) a organizat o CONFERINTA pro MARELE SINOD. Dar IATA CE A IESIT …

La un INSTITUT CATOLIC din Bucuresti, preotul NICOLAE DASCALU (director “Basilica”) a tinut o conferinta PRO MARELE SINOD. Cum prezinta ziarul “Adevarul” REACTIA spectatorilor ANTI ECUMENISTI din sala

Schema distrugerii rezistentei anti cip este folosita pentru a distruge si miscarea anti ecumenista: MISIUNEA SERPEASCA a blogului “CUVANTUL ORTODOX” / Ce spunea parintele JUSTIN PARVU? / NU PLECAM DIN BOR, ci NU MAI POMENIM IERARHII. Dar de cand?

VIOREL ISTRATE despre “VEDETELE ORTODOXIEI” pro MARELE SINOD: Cuvantul Ortodox (fost Razboi intru cuvant), ActivNews, Iulian Capsali, Virgiliu Gheorghe, Familia Ortodoxa

In concluzie, Iulian Capsali se dovedeste inca o data a fi un intrus deosebit de nociv.

Cititi va rog si:

HILLARY CLINTON despre MARELE SINOD

 

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. voda said, on octombrie 4, 2016 at 12:07 pm

    Ce meclă de Pupă Vulvă are !
    Sictir, drace !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Iones said, on octombrie 4, 2016 at 12:11 pm

    Apropo de legea de la noi care le da voie politistilor sa traga in oameni

    Două persoane, între care un adolescent, un adolescent afroamerican și un Hispanic, UCISE de poliție la o manifestatie din Los Angeles, deoarece li s-a parut ca acestia sunt „inarmati”

    http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/noi-manifestatii-doua-persoane-intre-care-un-adolescent-ucise-de-politie-609520.html

    Apreciat de 1 persoană

  3. evtodiev said, on octombrie 4, 2016 at 12:14 pm

    off topic: Prima emisiune din ciclul de emisiuni despre familie ale părintelui Pavel Gumerov, autorul cărților: 1. El și ea. În căutarea armoniei conjugale
    2. Conflictele familiale. Prevenire si rezolvare
    Gramatica vieții conjugale. Decizia de a te căsători

    Apreciază

  4. Maxymos said, on octombrie 4, 2016 at 1:24 pm

    ”În lumea creștină heterodoxă….”zise barba dlui Capsali…cred că e clar cam ce e în capul acestui Capsali.
    P.S.: cine zice,ăla e!(adică musiu Capsali e…ipochimen pervers șcl…)

    Apreciat de 1 persoană

  5. Adrian said, on octombrie 4, 2016 at 1:35 pm

    IULIANEEEEEEEE !, să trăieşti bre … dar în altă parte a lumii !
    LASĂ-NE că baţi câmpii … !

    Mergi şi, cu mai mult avânt şi sârguinţă, pupă poala popii (iubiţii tăi de ierarhi din BOR !), că poate aşa o să-ţi vezi şi tu visul împlinit, stii tu foarte bine care, acela cu … „votează bărbatul cu barbă” !

    Bre n-auzi, a avea barbă poate fi o condiţie necesară, DAR NICIODATĂ SUFICIENTĂ pentru a fi CREŞTIN ADEVĂRAT, adică, pentru a înţelege chiar şi matale, ORTODOX. (adică punct şi NIIMIC mai mult).

    Apreciază

    • Adrian said, on octombrie 4, 2016 at 5:12 pm

      IULIANE, cred că m-am prins care-i faza cu calendaru’ !

      A fost (este) un demers perfect democratic; este publicată o variantă de lucru, spre consultare publică, nu-i aşa ? – altfel nu văd care este rostul acestui demers, dacă nu a fost aprobată varianta finală de către sinodul BOR !

      Ei cum e, spui sau nu spui lucruri trăznite ?!

      Apreciază

      • el said, on octombrie 4, 2016 at 8:23 pm

        Adrian

        la KAKAT caspali barba MERITA sa poarte femeia lui, aia nenorocita care s-a chinuit ( poate DEGEABA !) sa aduca pe lume atatia copii…
        papa lapte istericul capsali= parazit PLATIT de soros !

        Apreciază

  6. Pąʍvo said, on octombrie 4, 2016 at 1:56 pm

    Apreciat de 1 persoană

  7. maxim said, on octombrie 4, 2016 at 3:12 pm

    Tehnica simpla prin care poti sa fii diversionist, manipulator si intoxicator: ca diavol injura diavolii, ca si corupt injura coruptii, daca esti soros injura-l pe soros, daca esti eretic-ecumenist injura ecumenismul, daca esti politician injura politicieni, daca esti caine al democratiei (jurnalist) injura cainii si pisicile, si uite asa faci lumea zob, lumea caldicica, necunoscatoare a miscarilor topoarelor si a cozilor acestora, uzeaza-i psihic, zi-le si de bine si de rau, debusoleaza-i, apoi teleghideaza-i ca pe VII-MORTI in iad. E STRICT TACTICA LUI LUCIFER!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Andrei Creacico said, on octombrie 4, 2016 at 3:52 pm

    Deciziile Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Graniţelor despre ecumenism, stilul nou şi vechi-calendarişti

    http://lumea-ortodoxa.ro/deciziile-bisericii-ortodoxe-ruse-din-afara-granitelor-despre-ecumenism-stilul-nou-si-vechi-calendaristi/

    Apreciază

    • Ionut said, on octombrie 5, 2016 at 9:56 am

      Se bate prea multa moneda pe schimbarea calendarului.
      Exista doua evenimente legate de acest lucru, aparent contradictorii:
      – se spune ca Sf. Lumina n-ar fi coborat cand s-au serbat prima data Sf. Pasti pe stil nou (nu am verificat in amanunt aceasta informatie – am citit si eu o singura data despre acest lucru);
      – In Biserica Greciei, la biserica din Kefalonia unde apar serpi intre 6 si 15 august, lucrurile s-au repetat odata cu trecerea la calendarul nou.
      Dupa parerea mea, exista probleme mult mai grave, ca de exemplu acceptarea cu prea mare usurinta a divortului. La televizor sunt prezentate de multe ori persoane publice care se „casatoresc” a doua si a treia oara, cu alai la biserica, fara nici un fel de mustrare.
      Poate ca sunt eu tampit, dar nu mi se pare deloc in regula.

      Apreciază

      • Acta Diurna said, on octombrie 6, 2016 at 4:25 pm

        – toată discuția nu s-a iscat din pricina „schimbării calendarului”, adică de la cel „pe vechi” la cel „pe nou” ci s-a iscat din epurarea tuturor indicațiilor liturgic-ascetice din calendarul PE NOU (pe anul viitor), așa cum l-a publicat online „Doxologia”.

        Apreciază

  9. mihai said, on octombrie 4, 2016 at 3:54 pm

    Nustiu, dar nici macar sa minta nu stiu, iar il bagala inaintare pe I.P.S Vlachos precum ca acesta ridica in slavi b.o.r, desi acesta nu a semnat nimic in creta, in schimb delegatia b.o.r a semnat de la un cap la altul ca primarul, si in afara de asta personal nu las crede pe I.p.s Vlachos atit de naiv, ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca nu aparea in absolut nicio publicatie greceasca acest fapt in schimb tiribomba asta a aparut in cuvantul kakadox fara ca acestia sa mentioneze sursa, si implicit blogurile si publicatiile aservite precum : basilica, tehologie badristica, „crestin ortodox”, lumina si alte cutumii de genul acesta au preluat astfel de mizerie, si din pacate ft multi au pus botul, si iarasi pe atitudini (ceea ce eu personal am inceput sa am dubii vizavi si de acest blog) intr-unul din articole apare popa aldea si condamna sinodul cretan si tilharesc (si bine a facut ca la condamnat), dar ce te faci ca popa aldea la gasit capul rautatilor pe irineu al serbiei, de parca acesta sa dus singur si a semnat in creta, insa absolut nici o vorbulita despre delegatia b.o.r, care fara exceptie sa ingramadit sa semneze iereziile in creta iar la intoarcerea in tara deja sau grabit sa le puna in aplicare, si au procedat si procedeaza in continuare ceva de genul noi tacem si facem,

    Apreciat de 1 persoană

  10. Neica nimeni said, on octombrie 4, 2016 at 4:06 pm

    Oooo, iata-l asadar pe omul perfect: Capsali. Adevaratul produs al noii ere, omul nou. Cel care este in gandire si exprimare „infailibil” ca si papa. Cel care detine adevarul absolut. Invatatorul.Sau gurul. Sau maestrul ( in sensul dat de Maestrul si Margareta lui Bulgakov, poate…). El este aici ca sa ne invete, sa ne calauzeasca, sa ne ajute , sa ne dojeneasca daca nu gandim ca el, sa ne jigneasca daca iesim din frontul credintei sale, sa ne execute duhovniceste daca cracnim ceva. El ne iubeste atat de crestineste incat ne numeste in fel si chip, de parca lepra ar fi acoperramantul nostru si nu carnea sanatoasa, vorbind de puroaie si altele…Ii amintim ca Domnul a vindecat leprosii, ca noi. Cei ca dl Capsali nu s-au bucurat de atentia Sa, pentru ca ei, desavarsiti si perfecti fiind, nu au, nu-i asa, nevoie! El, Capsali, este barbatul perfect ( macho barba taietor de lemne hipster), parintele perfect, familistul perfect , credinciosul perfect si teologul perfect. Ce spune Capsali este lege. Si unde-i lege nu-i tocmeala. De aia merge atat de bine lumea asta, ca este populata de perfecti ca el: ma uit la americani: dinti perfecti, par vopsit perfect, 29 de diplome ( hartii fara valoare), medaliati cu aur de sute de mii de oeri, cea mai, cel mai, super, nemaipomenit, excelent… Sa spunem lucrurilor pe nume: acest Capsali SI-A CONSTRUIT in timp O IMAGINE, ca O MASCA, a ortodoxului desavarsit . Ei bine, cine este ortodoxul desavarsit? Acela care merge orbeste inainte, imbracat in armura exterioara a familismului, evlaviei nemasurate, activismului ecumenist, a vorbelor multe si goale, a indirjirii fata de aproapele si a umilintei nemasurate fata de superiori? Sau nestiutul de la coltul strazii, fara nume, fara a fi persoana publica, care , inabusit de truda zilnica, intra si se roaga intr-o biserica de cartier, pune doi banuti la cutia milei si aprinde doua lumanari, una la vii si una la adormiti, apoi merge acasa socotindu-se un netrebnic in fata Domnului, un pacatos si un om care mai are mult de facut pe drumul mantuirii? Acum ne confruntam cu ortodoxia lui Capsali. Un fel de inchizitie adaptata Rasaritului, unde cine nu este cu noi este impotriva Bisericii automat. Ce vorbesti, domne? Dar pana la urma cu ce DREPT iti dai tu cu parerea? CINE esti tu ? Doar o masca…

    Apreciat de 1 persoană

  11. un fir de praf said, on octombrie 4, 2016 at 5:05 pm

    La oameni ca acestia pro sinod le recomand o vizita pe la manastiriile din rusia si clar vor venii cu o alta conceptie.. Un grup de credinciosi din iasi fiind in pelerinaj in rusia au fost numiti tradatori de calugarii de acolo

    Apreciază

  12. […] Avocatii Marelui Sinod: IULIAN CAPSALI spune despre cei ce critica Marele Sinod ca sunt DRENORI DE P… […]

    Apreciază

  13. scortisoara said, on octombrie 4, 2016 at 5:42 pm

    o alta secta …..

    Halucinant!Ambasada oficiala pt.demoni la Ierusalim

    Apreciază

  14. ion hodor, said, on octombrie 4, 2016 at 7:15 pm

    Da aveti dreptate d-le Iulian Paravatul,sau Iulian Capsula,cum v-ar placea sa fiti recunoscut in istorie?!

    Apreciază

  15. Mirela said, on octombrie 4, 2016 at 8:56 pm

    CăpUşali şi Teofan sunt două căpuşe care se folosesc de Hristos ca să trăiască bine din trădarea Lui. Şi, ca orice parazit, împrăştie toxine/otrăvuri.
    S-au văzut şi „roadele” şi „pomul” în privinţa celor doi.

    Apreciat de 1 persoană

  16. dante said, on octombrie 4, 2016 at 9:08 pm

    Umbla mai nou prin lume o moda a barbatului cu barba si toti idiotii care isi lasa cred ca o si merita. Aș….de unde, ăstia își lasa barba ca sa fie sexi, atit si nimic mai mult, asa ca votati barbatul cu barba (Capsali).
    Domnul Capsali bate cimpii cu brio lansind pe media numai capse, pocnitori si fumigene.
    Domnule Capsali marea problema a acestui sinod asazis ” sfint” nu este postul, ci recunoasterea celorlalte adunari heterodoxe ca fiind BISERICI, aici a fost batalia nu petardele lansate de domnia ta. Dar tu ca un bun diversionist iti faci meseria foarte constiincios ducind discutia in alta parte. Te-as intreba, cum ai explica unui ierarh sârb care nu a semnat potlogaria din Creta toata aceasta problema, sau unui ierarh bulgar, sau georgian, dar ah, am uitat, dupa mintea ta si astia sint tot zelotisti. Singurii care sint in Adevar este Daniel & comp. pentru ca au primit acest ” adevar” la ultima vizita a loctiitorului lui Hristos pe pamint, papa.
    Si daca tot vorbeai de Colectiv, stai sa-l vezi pe iubitul tau patriarh ce slujba va tine la un an de la eveniment. Dar stiu, anti ecumenistii vor fi de vina, ei îi vor fi sucit mințile exagerat de fericitului, și il vor indemna la aceste fapte. A, am mai uitat și de marele popă Necula, de la Cluj, ala își va lua o cruce la si o chitara bas si va tine o slujba cum n-a mai fost alta pe pamânt si a carei reverberație va ajunge la dumnezeu ( dumnezeul rockerilor fireste).
    In rest, sa auzim de bine astfel incit Biserica sa ramina Una Singura Soborniceasca si Apostoleasca pe care nici portile iadului no o va invinge. Deci domnule Capsali Biserica este UNA nu doua sau mai multe pricepi ‘mneatale si acolitii tai scoliti pe la Bossey.

    Doamne ajuta!!

    Apreciat de 1 persoană

  17. Apa trece, pietrele rămân. said, on octombrie 4, 2016 at 9:36 pm

    Ce suflet chinuit! Câtă minciuna adopta, ca sa ajungă la ciolan. E de plâns, din păcate. Omul își vinde mântuirea pentru un blid de linte. Cand scrie din astea, trebuie sa se gandeasca la faptul ca le vor citi si copiii lui. Iar dacă pe proprii copii nu-i călăuzește spre mântuire, degeaba cauta sa le asigure cele materiale. Vai de cei prin care vine sminteala!

    Apreciat de 1 persoană

  18. Raluca said, on octombrie 4, 2016 at 10:18 pm

    Ce nu înțelegeți? Omul vrea și cu slănina-n pod, și cu sufletu-n rai. Un dandy înțepenit în adorația de sine, care vrea să mănânce și gura lui ceva. Famelie mare și ”renumerație” după buget mică, coane Capsali.

    Pristanda: Şi la mine, coane Fănică, să trăiţi! Greu de tot… Ce să zici? Famelie mare, renumeraţie mică, după buget, coane Fănică. Încă d-aia nevastă-mea zice: „Mai roagă-te şi tu de domnul prefectul să-ţi mai mărească leafa, că te prăpădeşti de tot!…” Nouă copii, coane Fănică, să trăiţi! nu mai puţin… Statul n-are idee de ce face omul acasă, ne cere numai datoria; dar de! Nouă copii şi optzeci de lei pe lună: famelie mare, renumeraţie mică, după buget.
    Tipătescu: (zâmbind) Nu-i vorbă, după buget e mică, aşa e… decât tu nu eşti băiat prost; o mai cârpeşti, de ici, de colo; dacă nu curge, pică… Las’ că ştim noi!
    Pristanda: Ştiţi! Cum să nu ştiţi, coane Fănică, să trăiţi! Tocma’ dumneavoastră să nu ştiţi…
    Tipătescu: Şi nu-mi pare rău, dacă ştii să faci lucrurile cuminte: mie-mi place să mă servească funcţionarul cu tragere de inimă… Când e om de credinţă…
    Pristanda: De credinţă, coane Fănică, să trăiţi!
    Tipătescu: Nu mă uit dacă se foloseşte şi el cu o para, două… mai ales un om cu o familie grea.
    Pristanda: Nouă suflete, coane Fănică, nouă, şi renumeraţie…
    Tipătescu: După buget!…
    Pristanda: Mică, sărut mâna, coane Fănică.

    (I.L. Caragiale mai actual ca niciodată- O srisoare pierdută, 1884)

    Apreciat de 1 persoană

  19. sorin said, on octombrie 4, 2016 at 10:53 pm

    Mircea Puscasu este deacord cu Capsali si cam acelasi lucru o zice si el. Acu vreo doua zile Puscasu a postat o mizerie de video cu un natarau care vorbea pornografic si ii ataca pe rusi. Se vede ca si Capsali si Aldea si Puscasu au inceput sa duca o campanie de dezbinare si sa ii uram pe rusi ca defapt ei sunt dusmanii nostrii si ca antiecumenistii sunt oamenii rusilor, adica trebuiesc scuipati.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 5, 2016 at 6:48 am

      sorin

      Unde-i dovada ca Mircea Puscasu e de acord cu Capsali?

      Apreciază

      • sorin said, on octombrie 5, 2016 at 11:43 am

        Tot timpul l a sustinut pe Capsali ,iar pe pagina lui Capsali , Puscasu ii da Likeuri. L a sustinut sa ajunga in Parlamentul Antihristic si multe altele. Putem discuta in particular mai multe. Nu vroiam sa spun asta, dar se vad acum toti cine sunt cu adevarat. Puscasu ne face pe mine extremisti , fanatici, rade.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 5, 2016 at 12:54 pm

        sorin

        Pe vremea aia multi i-au sustinut candidatura. De fapt am fost singurul blog care l-a combatut.

        Ma intereseaza insa daca Mircea Puscasu este pro Marele Sinod.

        Apreciază

      • sorin said, on octombrie 5, 2016 at 5:02 pm

        da este pro maele sinod. A refuzat sa semneze impotriva ierarhilor, si mai mult duce o campanie vicleana de prostire a oameilor. Si preotii din Suceava la fel fac. Ne considera extremisti. Puscasu ne-a spus ca suntem violenti , ca nu s-a aprobat nici o casatorie mixta ci totul este i imaginatia noastra.

        Apreciază

      • el said, on octombrie 6, 2016 at 4:49 pm

        sorin

        mirciulica pushcocel e si bocait si a VIRAT DEMULT in barca „HUOrtodoxiei” de succes !
        timpul il va dovedi si mai CLAR de ce parte se situeaza … cui mai are ochi de vazut si urechi de auzit… la fel viesparul de „cuvioase” de la paltin…

        Apreciază

  20. Marius Gogonea said, on octombrie 5, 2016 at 12:38 am

    La acest articol de pe Active News, expus si pe facebook, am pus si eu d-lui Capsali, intr-un mod cat se poate de decent, doua intrebari la care asteptam un raspuns. Ulterior comentariul meu cu aceste doua intrebari concrete a disparut fara urma de raspuns. Este clar: nu au argumente pentru a salva lepadarea sinodalilor cretani si nu numai, astfel, vin sa jigneasca si sa loveasca, tocmai acea pleroma marturisitoare a Bisericii.

    Apreciat de 1 persoană

    • Acta Diurna said, on octombrie 6, 2016 at 6:45 pm

      nu ați putea reproduce și aici cele 2 întrebări? poate cititorii și-ar da seama cam ce răspuns a fost acela pe care nu a vrut să-l dea d. Capsali. – pe care așa de răsunotor NU l-a dat, încît a șters și întrebările. – poate chiar întrebările conțin răspunsul.

      Apreciază

  21. Ionut said, on octombrie 5, 2016 at 9:34 am

    Pai, puroiul nu trebuie drenat? Trebuie lasat in rana? Ramane de vazut ce anume a provocat infectia.
    Daca IPS Teofan a aparat postul, foarte bine. Dar nu era mai bine sa nu semneze deloc? Nu e deja un semn de intrebare, pe langa altele (articolul 22, faptul ca la Chambesy reprezentantul Patriarhiei Ecumenice a incercat sa induca ideea existentei „minoritatilor sexuale”)? Nu sunt prea multe semne de intrebare? Nu era mai bine sa nu fi participat deloc, asa cum au facut altii (si nu i-a spanzurat nimeni)?
    Daca nu marturisim acum, cand nu ne ia nimeni gatul, ce ne facem daca ne lasa Dumnezeu la mana… „Statului” Islamic?
    Oare cei ucisi de SI or fi fost mai pacatosi decat noi?

    Apreciat de 1 persoană

    • Acta Diurna said, on octombrie 6, 2016 at 4:43 pm

      Exact, puroiul trebuie drenat. Precum bine ziceam, vrînd să insulte, numai bine că a lăudat, săracu. Biet dom Capsali face și figură de necunoscător cras al lb române, deci de analfabet, nu? (pe lîngă celelalte) – un analfabet impostor și ….ziarist! și nu doar ziarist, dar întemeietor de societate a ziariștilor creștini (au și vai!)

      Apreciază

    • Acta Diurna said, on octombrie 6, 2016 at 6:48 pm

      Teofan a apărat postul in creta, dar l-a scos din calendar la Iași. Tot așa cum Daniel a luat poziție clar ortodoxă, dar a semnat erezia.

      Apreciază

  22. sorin said, on octombrie 5, 2016 at 11:47 am

    Tot timpul l a sustinut pe Capsali ,iar pe pagina lui Capsali , Puscasu ii da Likeuri. L a sustinut sa ajunga in Parlamentul Antihristic si multe altele. Putem discuta in particular mai multe. Nu vroiam sa spun asta, dar se vad acum toti cine sunt cu adevarat. Puscasu ne face pe noi extremisti , fanatici, rade, se contrazice singur, ba spune ca sinodul e bun, ba ca are si ceva rau. Si cum am zis , Capsali promoveaza ura impotriva rusilor si acelasi lucru il face si Puscasu de ceva timp postand tot felul de inregistrari.

    Apreciază

  23. valentin dorneanu said, on octombrie 5, 2016 at 7:47 pm

    toata poanta asta a ecumeniștilor reprezintă devierea luptei de la anti-ecumenism la ecumenism

    Apreciază

  24. octoviv said, on octombrie 6, 2016 at 6:27 am

    Acta Diurna® – Cînd gura ecumenistului cu față pravoslavnică I. CAPSALI – „bărbatul cu barbă” și întemeietor al papismului în BOR – adevăr grăiește:
    https://actadiurna2016.wordpress.com/2016/10/06/cind-gura-ecumenistului-cu-fata-pravoslavnica-i-capsali-barbatul-cu-barba-si-intemeietor-al-papismului-in-bor-adevar-graieste/

    Observație: simbolul înscris în cerc (circumscris), din fotografia preluată de pe gândul.info, nu este: https://en.wikipedia.org/wiki/Chi_Rho stilizat, ci mai vârtos pare că este scheletul intern al unei intersecții a două tringhiuri echilaterale suprapuse (unul cu vârful în sus intersectat cu altul cu vârful în jos).

    Apreciat de 1 persoană

    • Acta Diurna said, on octombrie 6, 2016 at 4:08 pm

      – da, la chestia cu simbolul – așa e. (El ar vrea să fie labarum-ul Sf Constantin cel Mare, dar e ciuntit, curățit de buclele literelor, astfel încît sugerează exact cele 2 triunghiuri. E ciuntit de buclele literelor precum calendarul de însemnele ortodoxiei).

      Apreciază

  25. Acta Diurna said, on octombrie 6, 2016 at 3:55 pm

    Aveți un articol excelent, informativ (excelente linkuri lămuritoare) – cît despre dom. Capsali, care spune că cei care critică „marele sinod” sînt „drenori de puroi duhvnicesc” – are dreptate, să știți, dar fără să vrea! Exact asta sînt criticii lucrăturii din Creta: niște drenori, niște curățitori de necurăție: cea emanată din Creta! Dl Capsali a vrut să insulte dar de fapt a lăudat: vedeți aci opinia …„incriminaților” (adică, cu modestie, a noastră): https://actadiurna2016.wordpress.com/2016/10/06/cind-gura-ecumenistului-cu-fata-pravoslavnica-i-capsali-barbatul-cu-barba-si-intemeietor-al-papismului-in-bor-adevar-graieste

    Apreciază

  26. Acta Diurna said, on octombrie 6, 2016 at 4:00 pm

    – vă datorăm luarea la cunoștință a….afișului electoral: „votați bărbatul cu barbă”! Rămîi fără cuvinte – adică sînteți prea proști, bă popor român,că sa ne străduim cu alte lămuriri, și așa nu vă duce mintea, voi puneți doar degetul, acolo pe…..ăla cu barbă!

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on octombrie 6, 2016 at 4:45 pm

      Acta Diurna

      … ce sa faca si ei daca asta e SINGURA lui „calitate” demna de numit ! 🙂

      in rest capsali e un KAKA… iar „barba” la el in familie ar trebui sa o poarte nevasta care a dus greul casei… nu un PARAZIT FUDUL VANDUT SI PROST si care in plus CARE NU MUNCESTE NIMIC ca el !

      Apreciază

  27. sorin said, on octombrie 6, 2016 at 7:47 pm

    el, Pusacu este si arsenist inrait. Daca esti amic cu el si te simte ca esti impotriva inselarii Boca, adio legatura cu el. Asta intra la categoria dragostea aproapelui. Eu stiam ca daca vine cineva la mine si imi zice ca urmez unei inselai, chiar daca nu este adevarat stau si cercetez si vedem dupa, nu ma enervez si incep sa vorbesc ironic, arogant si sa atac pe cei de care nu imi convine fara motiv.
    Specific inselatilor este de a nu cerceta cand cineva iti spune ca ai probleme. Se incapataneaza si mai tare si ajung sa nu mai asculte nici de duhovnici ci de europopi si de parerile personale si a miliaonelor de prieteni pe care ii are.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 6, 2016 at 7:57 pm

      sorin

      Cu mine n-a facut pana acum asa.

      Apreciază

      • el said, on octombrie 6, 2016 at 10:44 pm

        sorin

        nu ma mira, pentru mine baietu` mirciulica pushcocel e din pacate un …. „caz clasat” …. NU MERITA sa-ti mai faci iluzii cu un ins ca el.
        fudul si INSELAT ! o MOMEALA si o FUNDATURA pentru un anumit segment de „ortodocsi”….
        eu am obosit sa arat ratacirile si pe rataciti, dar macar cui are urechi de auzit mai spun.

        saccsiv

        poate cu tine are socotelile lui. ai fi naiv sa crezi ca e sincer.
        CALCUL !

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 7, 2016 at 12:42 am

        el

        A fost printre extrem de putinii care mi-au luat apararea cand eram la puscarie, inclusiv la rubrica de comentarii a cuibului de serpi razboi intru cuvant.

        Apreciază

      • el said, on octombrie 7, 2016 at 12:09 pm

        saccsiv

        cinste lui pentru aceea. dar sa cada in INSELARI si RATACIRI MARI au reusit sa o faca si alti MULT mai plini de virtuti ca el.
        asa ca vorba romanului : ” cu o floare nu se face primvara”… stim toti ca sa te mantuiesti ai nevoie de MULTE si MAI ALES de Dreapta Credinta, ACRIVIE; TREZVIE si SMERENIE ! … nu prea se observa astfel de calitati la el.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 7, 2016 at 2:14 pm

        el

        Eu inca n-am vazut la el asa mari greseli.

        Apreciază

  28. […] Avocatii Marelui Sinod: IULIAN CAPSALI spune despre cei ce critica Marele Sinod ca sunt DRENORI DE P… […]

    Apreciază

  29. tvarheolog said, on octombrie 8, 2016 at 9:24 pm

    Era bine dacă se făcea un print-screen în momentul în care s-a sesizat absența posturilor sau a informațiilor despre duminici. Nu bag mâna în foc, dar, nici nu mai sunt sigur dacă în trecut, era sau nu era mențiunea cu provizoratul informațiilor pentru anul următor. În general, am căutat des data Paștilor sau a Rusaliilor pentru anii următori, curios cum vor arăta graficele de lucru și zilele libere viitoare (am calculat exact câte zile de lucru mai am până la pensie, dacă o mai apuc!) și permanent erau calculate corect duminicile și posturile, până prin 2037. Ce e drept e că nu am consultat niciodată calendarul de pe Doxologia, cu excepția ultimelor două săptămâni.
    Și încă ceva referitor la calendare. În septembrie 2003 urma să am un copil. Nefiind siguri dacă va fi băiat sau fată, am stabilit numele de Maria sau Sever, deoarece în acel an, pe 8 septembrie era și Nașterea Maicii Domnului și sfinții Sever, Ruf și Rufian. A fost să fie fată. Norocul ei, că dacă era băiat, peste un an sau doi a dispărut din calendarul ortodox sfântul Sever. Într-un final l-am descoperit pe 20 august. Ideea ce m-a deranjat este că nu e bine ca biserica să joace „bambilici” cu sfinții din calendar, tu ca părinte riscând să botezi copilul cu un nume din calendarul ortodox și în anii următori să te pomenești că a dispărut sfântul din calendar sau este mutat într-o zi îndepărtată de aniversare.

    Apreciază

  30. […] Avocatii Marelui Sinod: IULIAN CAPSALI spune despre cei ce critica Marele Sinod ca sunt DRENORI DE P… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.