SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei: La Biserica Manastirea Casin nu sunt admisi pe pomelnice parintii anti ecumenisti, sunt indemnati enoriasii sa se roage in catedralele catolice sau protestante si sa mearga in moschei si sinagogi

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 3, 2016

Iata comentariul cititorului Tanase Mircea postat la Noutati de la Manastirea Lacul Frumos – 2 Octombrie 2016:

Sunt din Bucuresti si vreau sa va marturisesc ca am trait acum o saptamana la taina sfantului Maslu confirmarea faptului ca preotii nu mai pomenesc pe cei considerati „schismatici”. Am trecut pe pomelnic pe parinti Teodot si Ciprian si m-am trezit ca i-a sarit la pomenire.
Sunt ordine clare sa nu mai fie pomeniti. Asta s-a intamplat la mnastirea Casin, din sectorul 1, o biserica importanta a Capitalei.
Apoi preotul a facut ceva ce n-am crezut ca se va intmpla vreodata intr-o biserica ortodoxa: a spus oamnelior ca se pot ruga si in catedrale caatolice sau protestatnte, ca acest lucru nu e pacat, ca si ei sunt crestinii ca si noi, el personal declarand ca aflandu-se in India timp de 3 ani s-a rugat in lacas de cult catolic.
Dar finalul a fost cutremurator: a indemnat oamanii sa mearga in moschei si sinagogi, caci e acelasi dumnezeu!!
N-am mai rezistat si am iesit imediat din slujba. Imi pareu rau ca nu am avut taria necesara sa ii dau o replica ortodoxa.
este teribil ce se intampla. Totul este coordonat atent si deja eu am facut un tur al bisericilor din zona de nord a sectorului 1 si totul se confirma.
Sambata de sarbatoarea Maicii Domnului am auzit intr-o alta biserica -din interorul leaganului Sfanta Ecaterina-f apropae de manastirea Casin, pe preotul Stefan ratacind si spunanad ca nu conteaza credinta in care ne rugam Maicii Domnului-caci ea poarta rugaciunile tuturor-dand inacest sens exemplul unei credincioase neoprotestatnte pe care o cunoaste personal si a carei confirmare a fost ca a visat-o pe Maica Domnului. Cum e posibil sa nu stii ca aproape sigur respectiva se fla in inselare demonica si ca visele nu sunt nicidecum confirmari ale credintei, Sf Parinti invatand sa nu ne incredemm in ele!
Parohia de care apartin-Baneasa este in aceeeasi situatie-preotii fiind filo-papistasi si adepti ai tradarii din Creta! in nici un caz nici unul din toti cei pomeniti nu iese din ordinele Patriarhiei.
Parerea mea este ca sunt convinsi de actiunile luii daniel si mai ales de filozofia lui autoritarsita

 

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. jijicamatraguna said, on octombrie 3, 2016 at 1:12 pm

    Maica Domnului nici nu este in religia musulmana, iar Iisus e profet. la unii protestatnti, maica Domnului e o femeie usoara. Ce e in mintea preotilor astora oare?
    Imi cer mii de scuze ca nu pot vb frumos, dar e de URLAT LA CER. Striga intr-o dimineata un batran la metrou si spunea „Rugati-va, ca se apropie ziua cea mare, dar pana la aea vom avea multe de infruntat”. Mi-am adus aminte de Ioan Botezatorul. Toti il faceau nebun, si iata ca e sfant.
    In curand, preotii o sa spuna ca e ok ca barbatii sa aiba harem si femeile sa poata sa fie dansatoare din buric.
    Acum inteleg de ce ISIS e atat de puternic. Poate e chiar Biserica in spatele lor.

    Apreciază

    • energein7 said, on octombrie 3, 2016 at 2:49 pm

      de unde ai scos-o ca la protestanti Maica Domnului e femeie usoara? iar treba ca Biserica e cu Isis e „beton”!

      Apreciază

      • Ionut said, on octombrie 3, 2016 at 7:25 pm

        Da, dupa cum a mai scris cineva, neoprotestantii considera ca Sf. Fecioara ar mai fi avut si alti copii. Treaba cu „femeia usoara” mi se pare ca e in Talmud (unde altundeva?!).
        Dar si ideea ca Sf. Fecioara ar mai fi avut alti copii (presupunand prin absurd ca ar mai fi avut, Iisus n-ar fi incetat sa fie tot Copilul ei) e o lucrare a intunericului, pentru a arunca in derizoriu insasi Nasterea Domnului, intr-un final.
        Am citit odata un text scris de Pr. Cleopa, in care dadea ca exemplu cateva pasaje din Biblie:
        La Matei 13,55 sunt amintite numele celor considerati ca fiind fratii lui Iisus : Iacov şi Iosif şi Simon şi Iuda (in Biblia de la 1688 scrie „Iosi”, fara „f”, nu „Iosif”).
        La Marcu scrie „Au nu este Acesta teslarul, fiul Mariei şi fratele lui Iacov şi al lui Iosi şi al lui Iuda şi al lui Simon? Şi nu sunt, oare, surorile Lui aici la noi? Şi se sminteau întru El.” (Marcu, 6,3)
        Apoi la Rastignire, scrie:
        „Şi erau acolo multe femei, privind de departe, care urmaseră din Galileea pe Iisus, slujindu-I,
        Între care era Maria Magdalena şi Maria, mama lui Iacov şi a lui Iosi, şi mama fiilor lui Zevedeu.” (Matei, 27;55-56)
        „Şi erau şi femei care priveau de departe; între ele: Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov cel Mic şi a lui Iosi, şi Salomeea,” (Marcu, 15;40)

        Dupa ce e rastignit, Domnul o lasa pe mama Sa in grija ucenicului Sau spunand „Iata fiul tau” (ca si cum ar fi vorba de un singur fiu).

        In legatura cu acest aspect exista si o proorocie:

        „Apoi m-a dus bărbatul acela înapoi la poarta cea din afară a templului, spre răsărit, şi aceasta era închisă.
        Şi mi-a zis Domnul: „Poarta aceasta va fi închisă, nu se va deschide şi nici un om nu va intra pe ea, căci Domnul Dumnezeul lui Israel a intrat pe ea. De aceea va fi închisă.” (Iezechiel 44;1-2)

        Chiar Sf. Fecioara il intreaba pe Sf. Arhanghel Gavriil „Cum va fi aceasta, pentru ca eu nu stiu de barbat”, in conditiile in care era logodita cu Dreptul Iosif, iar daca logodna ar fi fost una obisnuita, ar fi urmat casatoria.

        Aceste lucruri nu au fost mentionate explicit in Noul Testament, insa au fost pastrate prin traditie atat in Rasarit cat si in Apus, inca de la inceput.

        Apreciază

    • calin said, on octombrie 4, 2016 at 1:40 pm

      Aici sunt doua aspecte: pe de o parte a iesit la iveala atitudinea ereticilor ecumenisti si a cripto-ecumenistilor. Pe de alta parte, este un non-sens teologic dar si logic sa doresti ca preotii, monahii sau mirenii ingraditi de erezie sa fie pomeniti de preoti sau ierarhi eretici, caci actul intreruperii comuniunii exact aceasta presupune! Insisi parintii antiecumenisti care s-au ingradit nu ar fi de acord cu aceasta practica: atunci ei de ce s-ar mai ingradi?

      Apreciază

  2. Ionut said, on octombrie 3, 2016 at 1:34 pm

    Daca e adevarat, e o nebunie totala. Intamplarea aceasta ar trebui confirmata si de altii. Protestantii si neoprotestantii nu o cinstesc pe Maica Domnului. Daca unei persoane apartinand unuia dintre aceste culte i s-a aratat intr-adevar Maica Domnului, cred ca a fost un indemn sa se lase de inselari si sa caute credinta cea adevarata.
    Acesti preoti ar trebui intrebati: daca locuieste cineva in tarile nordice poate sa mearga si la „slujbele” dedicate cuplurilor gay? Daca tot e devalmasie in credinta.
    Finalul cu moscheile si sinagogile chiar merita filmat si pus pe net. Dar sper sa nu fie adevarat, sa fie o gluma proasta.
    Totusi nu inteleg: daca treci pe un pomelnic „pr. Ciprian”, de unde sa stie cel care citeste pomelnicul despre cine e vorba?
    Fratilor, in cazuri de-astea, chiar e bine sa strigi, sa nu mai inteleaga nimeni nimic… Si dupa aia sa fugi, sa nu-ti dea amenda…

    Apreciază

  3. Mihail said, on octombrie 3, 2016 at 1:42 pm

    Poate ne spune si noua cineva mai luminat ca noi, ce se intampla cu nepomenitii si apoi ce se intampla cu preotii care fac astfel de lucruri impotriva Lui Dumnezeu. Va rog frumos, daca stiti ceva, spuneti-ne si noua. Si eu am patit acest lucru.

    Dumnezeu sa-i lumineze pe acesti furi sarmani. Rugati-va pentru ei cat inca mai aveti putere si cat inca se mai poate. Sa-i lumineze Dumnezeu ca sa revina – cat inca nu este prea tarziu – la dreapta credinta.
    Curand fratilor, foarte curand vor intra ereticii in Sfintele noastre altare.

    Apreciază

  4. VELA GHEORGHE said, on octombrie 3, 2016 at 1:47 pm

    Maica Domnului este pomenită în Qoran de 11 ori, mai des decât în Biblie…!
    Iar în ceea ce privește „protestantismul”, nici în el, Maica Domnului nu este socotită o femeie „ușoră”, ci doar că a mai avut și alți copiii cu Sf. Iosif, lucru total neadevărat!
    Am făcut aceste precizări, nu pentru că aș fi de accord cu islamul sau cu protestantismul, ci din purul motiv că atunci când ne referim la anumite lucruri, să știm bine ceea ce spunem…

    Apreciază

    • F said, on octombrie 3, 2016 at 5:34 pm

      Iar sinodul din Creta e ” mare si sfant ”, nu ?

      Apreciază

    • mihai said, on octombrie 3, 2016 at 7:14 pm

      Tu vela gheorghe vezi ca team vazut pe cuvantul kakadox, unde alaturi de lingai aceia de acolo spuneti diverse baliverne

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on octombrie 4, 2016 at 8:40 pm

      VELA KAKA

      blablabla… du-te si canta-ti poezioara ieftina si semidocta pe alte meleaguri / site-uri de INSELARE pline… la amicii tai RIC par exemple !

      Apreciază

  5. mihai said, on octombrie 3, 2016 at 2:46 pm

    IUBIREA VRĂJMAŞILOR BISERICII LUI HRISTOS:

    Cum trebuie primiţi mai ales când aceştia au o atitudine vădită împotriva lui Hristos, împotriva Bisericii şi a dreptei credinţe ?

    În Mănăstirea Zografu viețuia cu frică de Dumnezeu un monah pe nume Cozma. Într-una din zile, pe când se afla în altarul bisericii mari și se ruga, a auzit o voce de la icoana Maicii Domnului «Ascultătoarea», care era pictată pe perete: „Dacă vei pleca în pustie, vei spori mult duhovnicește”. După ce a mulțumit cu lacrimi Maicii Domnului, a luat binecuvântare de la stareț și s-a retras la liniște, într-o peșteră mai îndepărtată. Acolo a viețuit, nevoindu-se după puterile lui. Avea obiceiul să citească de mai multe ori pe zi Acatistul Maicii Domnului. Într-una din zile, pe când citea Acatistul, și rostea cu evlavie„Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!”, a auzit de la icoana Maicii Domnului numită „Acatist sau Prevestitoarea” pe care o avea cu el următoarele: „Bucură-te și tu, Bătrânule!”. Auzind aceste cuvinte, Bătrânul s-a înfricoșat, dar Maica Domnului a continuat: „Nu te teme, du-te în mănăstire și spune călugărilor să nu deschidă astăzi poarta, iar cei care sunt mai slabi în credință să se ascundă, că vin dușmanii mei și ai Fiului meu”.

    http://munteleathos.com/Pagina/Afisare/Manastirea_Zografu

    Apreciază

  6. cosminmatiu said, on octombrie 3, 2016 at 4:00 pm

    Eu am trimis pomelnic la Pr Ciprian Staicu. Nu mai dati pomelnice la bisercile unde sunt pomeniti episcopi eretici semnatari la Creta.

    Apreciat de 1 persoană

  7. cosminmatiu said, on octombrie 3, 2016 at 4:09 pm

    Parerea mea personala: majoritatea au ajuns preoti dand bani la episcopul locului (simonie – care este pacat impotriva Duhului Sfant) si nu au ce comenta pentru ca sunt santajabili, multi din ei sunt si preacurvari. Intre episcopi multi probabil sunt homosexuali asa ca nu va exista nici o imbunatatire. Va recomand sa citit cartea caci in curant va trebui sa aplicam si noi:

    Dă clic pentru a accesa sfintii-catacombelor-rusiei.pdf

    Apreciază

  8. Chiar e adevarat lucrul acesta ? said, on octombrie 3, 2016 at 4:25 pm

    Chiar e adevarat lucrul acesta ?
    Nu cred ca au ajuns atat de jos incat sa spuna „a indemnat oamanii sa mearga in moschei si sinagogi, caci e acelasi dumnezeu!!”

    Apreciază

    • Dan said, on octombrie 3, 2016 at 8:43 pm

      La slujba de Acoperamantul Maicii Domnului, la Constanta (prefer sa nu mentionez Biserica si preotul), la predica s-a facut o afirmatie, din care se intelegea cum ca Dumnezeu este acelasi, fie in ortodoxie fie in islam sau mozaism.

      Apreciază

  9. valentin dorneanu said, on octombrie 3, 2016 at 6:37 pm

    celor care au acea credinta eretica ANATEMA~!!!

    Apreciază

  10. Radu said, on octombrie 3, 2016 at 7:03 pm

    Frate Vasile, ne asteapta vremuri cumplite. Pot sa iti confirm si eu ca la Biserica unde ma duc (din Ploiesti) preotul a inceput, incet, incet sa vehiculeze idei ecumeniste. De unde pana acum nici nu discuta despre asta, duminica ne-a vorbit despre fratii (!!!!!) catolici, despre santul Francisc de Assisi care ar trebui sa fie un model si pentru noi ortodocsii….Totul foarte bine invaluit in cuvinte viperesti

    Apreciază

    • scortisoara said, on octombrie 3, 2016 at 10:05 pm

      @Radu

      Si eu sunt din Ploiesti . Poti sa-mi spui despre ce biserica e vorba ? Am zis ca nu mai merg la biserica dar ma mai duc ca sa urmaresc situatia , nu stau la toata slujba . Urmaresc in special predicile . De cand am vorbit pe tema sinodului ecumenist cu unul din preoti , al simt pe parintele paroh mai retinut fata de mine .
      Unul dintre preoti este chiar protopop pe zona in care locuiesc .
      Am sesizat odata la o predica cum parintele paroh ne prezenta o intamplare cu o exorcizare facuta de niste preotii catolici . Mi s-a parut serpeasca predica : se insinua ideea ca si catolicii au puterea de a scoate demonii , concluzia indirecta era ca si ei sunt biserica . Nu am putut sa rabd si am spus tare sa ma auda lumea , ca ereticii nu au cum sa faca exorcizari , nu au har . Noi ascultam slujba si predica afara in curtea bisericii. Biserica noastra e de fapt o baraca . Constructia bisericii inca nu e terminata .
      Ma simt din ce in ce mai departe de preotii de aici si de biserica in general . E o atmosfera de instrainare .

      Apreciază

  11. ortodoxend said, on octombrie 3, 2016 at 7:05 pm

    Pfff vine marea suferinta in curand

    Apreciat de 1 persoană

  12. Geo said, on octombrie 3, 2016 at 9:12 pm

    Parintele Stefan de care s-a amintit este originar din Tecuci, credincios in felul lui, facut preot in Bucuresti ca multi altii prin daruri facute acolo unde trebuie. E jale mare peste tot. Romanilor ortodocsi le lipsesc parinti cu experienta autentica de viata duhovniceasca si cu un puternic curaj de marturisire a credintei pana la jertfa. Asa parinti jertfelnici nu prea se gasesc. Asta este realitatea cruda. Celor dintre noi care mai vor sa ramana crestini ortodocsi nu le mai ramane decat catacombele, caci bisericile au fost confiscate de catre intrusi. Nadejde numai la Dumnezeu.

    Apreciază

  13. V.P. said, on octombrie 3, 2016 at 9:20 pm

    joia trecuta, la Biserica Sf.Nicolae din Tatarasi-Iasi, s-a facut Sfantul Maslu. In final, preotul care a tinut predica (unul necunoscut) a dat ca exemplu al milei, laude despre Maica Tereza care tocmai a fost declarata sfanta la catolici (a strecurat-o cu siretenie si naturalete!) Nu am putut suferi si am iesit rapid afara comentand ca ce-am ajuns sa ni se dea exemple de la catolici. Doamne fie-ti mila si nu ne lasa!

    Apreciază

    • Ionut said, on octombrie 4, 2016 at 9:23 am

      Ba, de ce nu? E foarte bun exemplul. Catolicii si-au canonizat-o pe Maica Tereza, iar noi nu suntem in stare sa-i canonizam pe Sfintii inchisorilor. Sau pe Heruvima si Daniela.

      Apreciază

      • ban said, on octombrie 4, 2016 at 1:08 pm

        Vezi ca m. Tereza e in iad, Ionutule, catolicii nu au sfinti.

        Apreciază

    • Mihail said, on octombrie 4, 2016 at 11:20 am

      La noi la Biserica a devenit obisnuinta sa se vorbeasca „printre picaturi” despre „sfintii” ereticilor. Ba mai mult, am si fost indemnati sa sarbatorim „impreuna” la diverse evenimente ale lor.

      Apreciază

  14. picasso said, on octombrie 3, 2016 at 10:06 pm

    Ce solutii vedeti ? Hai sa venim cu niste sugestii… Facem o biserica separata ?

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 4, 2016 at 5:05 am

      picasso

      Tu esti in misiune pe aici? Cum indraznesti a vorbi de biserici separate? Dar ce-i Biserica pentru tine? Fabrica de suruburi?

      Apreciază

    • ban said, on octombrie 4, 2016 at 1:11 pm

      Excelenta idee, van gogh! Propun ca tu sa fii arhiereu la balamuc, ce zici?

      Apreciază

  15. loladyblog said, on octombrie 4, 2016 at 12:32 am

    Am postat astazi,pe activenews,la stirea publicata de catre dl.Capsali- http://www.activenews.ro/stiri-social/Mitropolitul-Teofan-victima-a-unui-complot.-Ce-se-urmareste-de-fapt-136988- linkurile youtube,in care domnul Teofan,spune ca papistasii au taine https://www.youtube.com/watch?v=dB8c-DPjLMw ,intr-un alt videoclip,domnia sa a participat la sfintirea aeroportului din Iasi impreuna cu catolicii http://www.apologeticum.ro/2014/08/iar-ecumenism-la-iasi-savarsit-de-mitr-teofan-slujba-de-sfintire-comuna-cu-episcopul-catolic-a-noii-piste-de-pe-aeroportul-din-iasi/,iar in altul participa la beatificarea unui catolic: https://www.youtube.com/watch?v=TCfW1HeqC3Q- https://miscareapentruaparareaortodoxiei.wordpress.com/2015/10/10/scrisoare-catre-inalt-prea-indracitul-teofan-savu/ Dupa postarea videoclipurilor si a unui comentariu,mi-au fost sterse si comentariul si contul.Se pare ca i-a deranjat tare pe cei de la activenews.Ma mira faptul ca nu au sters si comentariile utilizatorului ”parerea mea”. Cert e ca tot ce deranjeaza trebuie sters. In alta ordine de idei,nu dl.Capsali isi doreste un scaun in parlament sau ma insel?

    Apreciază

  16. picasso said, on octombrie 4, 2016 at 7:51 am

    Saccsiv vorbesti numai tampenii… si cand te intreaba omul de solutii faci in pantaloni. Cum iti permiti sa bati campii la adresa mea… asa o faci si la adresa altora??? Sa iti fie rusine !

    Apreciază

  17. un ins dintre atâția said, on octombrie 4, 2016 at 8:44 am

    Vedem cum „Imperiul contra-ataca” prin presa aservita/înregimentată. I Capsali scrie un editorial plin de fumigene (gen, delegatia BOR a salvat sinodul din Creta de la relaxare canonica) si dezgustătoare limbi in fund date IPS Teofan, probabil superiorul sau ierarhic pe linie securistica, chipurile atacat de un „complot” anti-ortodox, anti-romanesc, anti-bisericesc, anti-…etc.
    Totul porni de la lansarea experimentala a unui calendar „epurat” de date si indicatii liturgice ortodoxe publicat pe „prestigiosul site Doxologia.ro” (ca sa-l citez pe înregimentatul autor). Deci IPS Teofan testa apele daca poate dilua pravilele si rânduielile liturgice in Mitropolia Moldovei. Nu cumva moldovenii or fi prosti si nu vor observa dizolvarea rânduielilor liturgice? la sa vedem!
    Însă lucratura a răsuflat pe net (ca alt mijloc de comunicare REAL nu a mai rămas) si acum atât Pr Vulcănescu cat si Capsali duc „lupte seculare” ca sa convingă prostimea (adică pe aia multi, ce arunca fără discernământ cu bani si pomelnice in buzunarele euro-popilor si ecumenisto-ierarhilor iude) ca totul e in regula, ca uite, pe Doxologia e postat deasupra calendarului nu stiu ce text prin care ni se explica…sa fim supusi, sa dormim in continuare, totul a fost o regretabila neintelegere (fireste din partea „talibanilor” ce ataca Partidul, fiindcă Partidul nu greseste niciodată!) si sa fim vigilenti, „dusmanii poporului” pândesc si vor sa atace pe „mult iubitii nostri conducători” bisericesti, salvatori ai Ortodoxiei la sinodul din Creta!…

    Poate ar trebui acordata mai multa atentie, frate saccsiv, acestor misculatiuni oficiale in legatura cu calendarul bisericesc. Sa nu lăsam sa-l „salveze ” si pe acesta cum au „salvat” Ortodoxia in Creta!…

    Apreciază

  18. danut said, on octombrie 4, 2016 at 9:02 am

    Pe Trinitas Tv,se vorbeste din ce in ce mai intes despre catolici,se pune prea mult accentul pe acest subiect.Eu le-am trimis un mesaj prin care le-am zis ca daca o tin asa in maxim 2ani va deveni o televiziune catolica.Mi se face scarba cand vad si aud astfel de lucruri,incearca sa schimbe normalul din vietile noastre.Daca ei il iubesc pe Papa de ce nu se muta la Vatican cu tot cu Patriarhul Daniel,de ce ne impun noua ca sa ii iubim pe cei cu caciulite roz?

    Apreciat de 1 persoană

  19. […] Comentariul zilei: La Biserica Manastirea Casin nu sunt admisi pe pomelnice parintii anti ecumenisti… […]

    Apreciază

  20. ilioara said, on octombrie 4, 2016 at 11:51 am

    Caracatita bor isi intinde tentaculele ereziei…asta e poveste veche nu inteleg de ce nu ati fost oripilati de slujirile si rugaciunile impreuna pe care le-au facut pana acum si de toata apostazia lor. Mai fratilor astia NU MAI AU HAR. Si daca nu sunt caterisiti de oameni vi se pare ca Dumnezeu are mainile legate, se lasa batjocorit. Astia nu mai sunt preoti de mult…nici nu au fost vreodata cumparandu-si preotia…canonul 29 al Sfintilor si intru tot laudatilor apostoli. in canonul 28 la talcuirea lui este citat Sf Teodor Studitul care zice ca „preotul caterisit nici un lucru ieraticesc face, ci este lumesc (mirean) ca si mai-nainte, si Dar al Sfantului Duh nu are CA S-A LUAT DE LA EL”……„Că darul nu pe toţi hirotoniseşte, prin toţi însă şi prin însuşi cei nevrednici lucrează; Răspundem, că şi prin toţi cei necaterisiţi lucrează, dar nu şi prin cei caterisiţi, şi deshirotoniţi…….. Că cela ce cu dreptate s-a caterisit, şi dinlăuntru de sineşi pentru nevrednicia sa, şi din afară de la sobor, a pierdut lucrarea preoţiei. Iar cel ce cu nedreptate s-a caterisit, numai din afară, şi nu de la sineşi s-a lipsit de a lucra. Şi poate a se asemăna, precum zic oarecare, cela ce cu dreptate s-a caterisit, ca un meşter, a căruia şi mâinile de sineşi s-a zgârcit, şi nu pot să apuce, şi uneltele meşteşugului său i le-au luat. Drept aceea, şi mâinile, să zicem, de ş-ar mişca, în zadar le mişcă, şi lucrul cel de dânsele făcut, se pare adică a fi, ci cu adevărul nu este; atât pentru ciunţia lor, cât şi pentru lipsa uneltelor. Iar cel ce cu nedreptate s-a caterisit se aseamănă cu meşterul, care mâinile îşi are sănătoase, nu are însă şi uneltele meşteşugului. Pentru aceea şi când i se vor da iarăşi, poate a le lucra şi meşteşugul a-şi lucra. Şi lucrul lui este cu adevărat lucru. Iar cel ce este ciunt, adică cel cu dreptate caterisit, nici mai-nainte de a i să da, nici după ce i se vor da uneltele, poate a le apuca, şi a face cu ele vreo ispravă”.(deci si celui pe NEDREPT CATERISIT I SE IAU UNELTELE ADICA SFANTUL DUH…)
    Deci nu se gaseste nimeni din toti invatatii nostrii sa spuna pe sleau ca nu tine toata hula asta impotriva DUHULUI SFANT…ca astia nu mai sunt preoti orice-ar fi bor NU MAI ESTE BISERICA.
    Invatatul teodot si nu numai vin si spun numai tampenii cica preotul care cade in erezie si merge la musulmani are Har…mai fratilor deci preotii pot merge la eretici, se pot ruga, pot intocmi intelegeri pot semna, sluji impreuna cu ei si au DUHUL SFANT???????????????SA NU FIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ziceti ca se mantuiesc oamenii prin iconomie CA NU STIU….pai ei unde au fost mai fratilor pana acum, unde sunt evlaviosii care nu stiu nimic in momentul in care un preot in PREDICA LA SFANTA LITURGHIE propovaduieste erezia IN FATA LOR?????????????????
    Fratilor unde suntem????

    Apreciază

    • el said, on octombrie 4, 2016 at 4:56 pm

      ilioara

      eu am incetat sa mai strig.
      am strigat pana am vauzt ca NIMENI NU (vrea sa) aude.
      apoi am inceput sa vorbesc pe sleau, sa le arat URATENIA/ HIDOSENIA lor in fata ( APOSTAZIA, PERVERSITATEA, VICLENUIA, MINCIUNA, LEPADAREA, ZOMABAREA,etc) … m-au acuzat de limbaj voilent/suburban !

      acum asculta toti de sirenele politicos mieroase si retoric viclene ale INSELATORILOR si GLOATA a cazut in cea mai cumplita APOSTAZIE cu poparii si episcoparii ei cu tot !

      …dar PSSST, NU CUMVA sa o deranjezi cu vreun cuvant, ca are urechiusa sensibiloasa…. si NU AUDE MESAJUL nici cand FORMA o intrepeleaza prin oarece violenta , se apuca INSTANT si SEMIDOCT sa te critice pentru FROMA cu RANVA si URA pe care le-o starneste ADEVARUL limbajului tau.

      .. dar daca le-ai vorbi civilizat NICI O SANSA sa auda ceva.

      daca ii interpelezi cu cuvinte aspre cu cat mai ADEVARAT e mesajul interpelarii , cu atat mai CUMPLITA URA pe care le-o stranesti si VEHEMENTA PROTESTULUI la adresa FORMEI chipurile( de fapt sunt ARSI de cuvantul Adevarului si reactioneaza cu URA )

      faceti cum vreti/puteti… insa NU VA MAI FACETI ILUZII !

      GATA : GLOATA e PIERDUTA cu popii si beserica.srl lor oficiala APOSTATA cu tot !

      Apreciază

    • ilioara said, on octombrie 5, 2016 at 2:14 pm

      se pare ca am gresit „mainile” reprezinta Duhul Sfant si „uneltele”, preotia(eu interpretasem invers), deci celor caterisiti pe drept li se iau si „mainile” si „uneltele” iar celor pe nedrept li se ia doar preotia (uneltele) dar le ramane Duhul Sfant…iar cei caterisiti pe drept si daca li s-ar da inapoi preotia nu mai au ce face cu ea caci nu mai au „maini”, adica Duh Sfant.

      Apreciază

      • octoviv said, on octombrie 6, 2016 at 5:33 am

        DESPRE CATERISIREA CLERICILOR ÎN BISERICA ORTODOXĂ – PRAVILA BISERICEASCĂ:
        http://catehetica.ro/despre-caterisirea-clericilor-in-biserica-ortodoxa-pravila-bisericeasca

        Ieromonah Nicodim Sachelarie, Pravila Bisericească. Ediția a III-a. Editată de Parohia Valea Plopului, Jud. Prahova, 1999:

        p. 76:

        XXXVII.
        CATERISIREA CLERICILOR

        […]
        309. – Caterisirea pronunțată de judecata bisericească eterodoxă (de un sinod alcătuit din ereziarhi – nota mea) asupra vreunui cleric ortodox, nu are nici-o valoare (III ec. 3) (III ec. 3 = Sinodul III Ecumenic, Canonul 3 – nota mea).
        […]

        p. 77:

        […]
        312. – […] Dar dacă vreun episcop a fost înlăturat pe nedrept de slujba sa, atunci el trebuie să-și reia demnitatea sa de episcop. (IV ec. 29) (IV ec. 29 = Sinodul IV Ecumenic, Canonul 29 – nota mea)

        _________________________________________________________________________________________

        PIDALION sau Cârma Bisericii Ortodoxe. Reproducere diortosită după originalul tipărit la Mănăstirea Neamțu în anul 1844, sub blagoslovenia Mitropolitului Veniamin al Moldovei:

        Dă clic pentru a accesa pidalionul.pdf

        pp. 149, 150-151:

        […]
        CELE 8 CANOANE ALE SFÂNTULUI ȘI ECUMENICULUI AL TREILEA SINOD TÂLCUITE
        […]
        CANONUL 3
        Iar dacă oarecare din clericii ce se află în fiecare cetate, sau sat, de către Nestorie, și de cei ce sunt împreună cu el, de preoție s-au oprit pentru că cugetă drept, i-am îndreptuit și pe aceștia a-și lua iarăși treapta lor. Și în de obște clericilor celor ce împreună cugetă cu ortodoxul și ecumenicul sinodul acesta, le poruncim ca episcopilor celor ce au apostat (revoltat), sau s-au depărtat, nici decât să se supuie, sub nici un fel de chip.

        TÂLCUIRE
        De vreme ce patriarh al Constantinopolului fiind Nestorie, a afurisit, și a caterisit pe clericii aceia ce nu erau de o cugetare cu el, dar și episcopii cei de o socoteală cu el printr-alte țări aceastași o au făcut. Pentru aceasta canonul acesta a judecat cu dreptul ca acești caterisiți să-și dobândească iarăși treapta lor. Și totalicește zicând au poruncit ca după nici un chip să fie supuși apostaților episcopi, clericii aceia ce sunt de o cugetare cu dreptslăvitorul și ecumenicul sinodul acesta.

        pp. 160, 180-181:

        CELE 30 DE CANOANE AL SFÂNTULUI ŞI ECUMENICULUI AL PATRULEA SINOD TÂLCUITE
        […]
        CANONUL 29
        Pe episcop a-l aduce în treapta prezbiterului este ierosilie. Iar dacă pe aceia vreo pricină dreaptă îi depărtează din lucrarea episcopiei, nici loc de prezbiter a ținea le este iertat. Iar dacă afară de vreo vinovăție s-au scos din dregătorie, către vrednicia episcopiei iarăși se vor întoarce.

        TÂLCUIRE
        Într-a patra praxă a sinodului acestuia al 4-lea este scris (foia 150 tom 2 al adunării sinoadelor) că Fotie episcopul Tirului, a jeluit împăratului Marchian, că Eustatie episcopul Viritului (sau după alții Evsevie al Tirului; dar cea mai dintâi este și mai adevărată) a rupt de la Tir câteva episcopii, Vivlon, zic, Votri, și Tripoli, Ortosiada, Arcada, și Antarandul, și pe episcopii cei de sub dânsul hirotonisiți stricându-i, în treaptă de prezbiteri i-au pogorât. Deci această pricină o au înfățoșat la sinod singlitul boierilor, la care pricină atât locțiitorii papei, cât și patriarhul Constantinopolului, și tot sinodul răspunzând, au dat canonul acesta, zicând, că este ierosilie (adică jefuire de cele sfinte) a pogorî cineva pe episcop în treapta și în locul prezbiterului. Căci, dacă pentru vreo oarecare vinovăție se caterisește, și din lucrările arhieriei se scoate cineva, unul ca acesta, nici preot poate fi, nici a lucra lucrurile preotului. Iar dacă și fără a avea vreo opritoare vinovăție s-a scos din arhierie, aceasta ca unul ce cu nedreptate a căzut din dregătoria ce avea, va primi iarăși, după tot cuvântul dreptății, locul său, și va fi iarăși episcop. Iar Zonara zice, că, a se pogorî cu nedreptate episcopul în treaptă de presbiter, este mai mare decât sfințit. Pentru că prin chemarea arhiereului, cu venirea Sfântului Duh și Bisericile, și cele sfințite, se catierosesc și se sfințesc; și cu adevărat mai mare este cel ce sfințește decât cele ce se sfințesc. Pentru ce însă canonul acesta oprește această faptă, iar cel al 20-lea al sinodului 6 în locul prezbiterului pogoară, pe episcopul cel ce învață peste hotare fără de voia episcopului celui de loc? Vezi dezlegarea nedumeririi acesteia la apostolescul canon 35.

        _________________________________________________________________________________________

        Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

        Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale tuturor Sfinților Părinți noștri celor prezenți la cele Șapte Sfinte Sinoade Ecumenice și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

        Apreciază

  21. ilioara said, on octombrie 4, 2016 at 11:10 pm

    Caterisirea inseamna retragerea tuturor drepturilor de a sluji vreo lucrare sfintitoare in Biserica si trecerea vinovatului in randul mirenilor. Caterisirea este DEFINITIVA si IREVOCABILA.
    Pierderea harului de catre preotul care este caterisit are loc odata cu indepartarea lui de la adevar, caderea in erezie sau alte abateri dogmatice sau morale…Din momentul pierderii Harului de catre preot si pana la caterisirea lui de catre un sinod al Bisericii lucreaza iconomia in dreptul acelui preot pana la momentul anatemizarii. Mai mare decat caterisirea insa este anatemizarea, acesta fiind pedeapsa capitala prin care un cleric sau un mirean este exclus pentru totdeauna din Biserica cu blestem. Anatemele se folosesc pt diavol( vezi moliftele Sf Vasile), si in general in caz de erezie cand este primejduita intreaga Biserica , in cazurile in care se insista in cadere si pentru nerespectarea Sinoadelor si a Canoanelor Bisericii. In cazul nostru ereziile adoptate au fost deja anatemizate si implicit si ereziarhii fiind ei cazuti din Biserica. In momentul de fata Biserica este in schisma si ei ar trebui inlocuiti dar cum asa ceva…e mai greu…nu ne mai putem baza pe pastorii nostri, am ramas niste oi ratacite dar nu suntem fara STAPAN si asta este tot ceea ce conteaza.
    Eu nu imi fac probleme ca ne dezicem de ei acum…imi este teama sa nu fie deja tarziu…(„zelotistii” care au intrerupt in Athos si care au tinut Athosul pana acum au intrerupt de mult timp pomenirea patriarhului lor si au Sf Moaste inmiresmate si facatoare de minuni) …..(catolicii in mom in care au cazut in erezie nu si-au mai revenit..bizantul a mai luptata cat de cat dar pana la urma…..)asa cum au fost catolicii atunci cand au luat-o pe aratura …asa suntem noi acum..adica bor…

    el
    In legatura cu problema ta eu cred ca tu o faci sa fie problema. Ai dreptate si iti respect punctul de vedere dar daca vezi ca limbajul tau deranjeaza nu trebuie sa te superi pt orice observatie, sa-ti iei valiza si sa pleci…
    Frate el, eu vorbesc nu ca sa schimb lumea…pt ca aici e nevoie de multa rugaciune, lacrimi, milostenie…eu vreau doar sa rasune si vocea mea printre multe altele…(cand discutam cu ereticii stiam din prima ca nu ii schimb asa dar le taiam un pic elanul si ii puneam in dificultate, asta ca sa nu zic ca nu am facut nimic…)
    Cei care au incercat sa iti spuna ceva sa stii ca au facut-o in general de dragul tau (eu intr-adevar m-am bagat pt niste mamici care au in spate generatii de pacate grele…care nu au modele si nici pe cineva care sa le invete..si care cu ultimile puteri incercau sa iasa la lumina…sa respire…in sfarsit asta este o alta discutie) ziceam ca cei care iti zic o fac de dragul tau pt ca limbajul tau nu stiu daca schimba sau nu pe cineva dar risca sa te afecteze pe tine…Frate el, noi aici vorbim impotriva ereziei..incercam…dar restul nu mai depinde de noi. In sfarsit sper sa nu te superi si mai sper sa te acopere Dumnezeu cu puterea aripilor LUI asa incat sa ramai Ortodox pana la capat!

    …a…pana la urma diferenta intre un ortodox si un eretic o face…DUHUL SFANT.

    Apreciază

    • Ali said, on iulie 28, 2018 at 10:42 pm

      Ce biserici din București au rămas drept-credincioase? Unde sa ma duc?

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.