SACCSIV – blog ortodox

Ce tot vrea iar Erdogan? Cica nu-i convine pe unde e trasata frontiera maritima dintre Grecia si Turcia …

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 1, 2016

553153-Ðïýôéí _ÅñíôïãÜí

Foto: http://greekcitizen.pblogs.gr/

   Iata ce putem citi la Erdogan readuce în discuţie problema trasării frontierei maritime dintre Grecia şi Turcia de pe Jurnal md:

Guvernul grec a acuzat vineri Turcia că pune în pericol relaţiile bilaterale, după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a pus la îndoială raţiunea unui vechi tratat prin care s-a stabilit frontiera dintre cele două ţări, relatează agenţia Reuters.
Într-un discurs susţinut joi la Ankara, preşedintele Erdogan a spus că tratatul de pace semnat la Lausanne în anul 1923, prin care a fost trasată actuala frontieră greco-turcă, a fost în esenţă o înfrângere a Turciei, întrucât aceasta ar fi făcut cadou Greciei insule din Marea Egee prin respectivul tratat.
„Am renunţat în favoarea Greciei la insule pe care le-am fi putut păstra cu un strigăt la Lausanne. Este aceasta o victorie? Au încercat să ne păcălească făcându-ne să credem că Lausanne a fost o victorie”, a spus Erdogan. „Ce care au stat la acea masă au greşit cu acel tratat. Acum, suferim consecinţele”, a completat el.
În replică, premierul grec, Alexis Tsipras, a apreciat în timpul unei reuniuni guvernamentale că „punerea în discuţie a Tratatului de la Lausanne, care stabileşte cadrul relaţiilor greco-turce şi statu quo-ul privind Marea Egee şi insulele ei, este periculoasă pentru relaţiile dintre cele două ţări precum şi pentru întreaga regiune”.
Relaţiile greco-turce au fost de-a lungul vremii tensionate de disputele legate de frontiera lor maritimă comună şi de situaţia Ciprului, ţară împărţită etnic între ciprioţii greci şi turci, cu partea de nord ocupată din anul 1974 de armata turcă.
Grecia şi Turcia au ajuns în pragul războiului în anul 1996, când cauza neînţelegerilor a fost o insulă nelocuită din Marea Egee.
Totuşi, tensiunile au mai scăzut de-a lungul anilor, mai ales după ce atât Grecia, cât şi Turcia s-au ajutat reciproc în urma a două cutremure care le-au afectat separat pe fiecare dintre ele în anul 1999.

 

Reclame

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mihai said, on octombrie 1, 2016 at 10:15 am

  PROROCIA SF. PAISIE AGHIORITUL

  Apreciază

  • Miriam said, on octombrie 1, 2016 at 4:09 pm

   Apreciază

   • Miriam said, on octombrie 1, 2016 at 8:34 pm


    O selectie de filmulete interesante despre Ecumenism si Sinodul din Creta, plus profetii despre vremurile din urma

    Apreciază

   • Miriam said, on octombrie 1, 2016 at 8:36 pm


    O selectie de filmulete interesante despre Ecumenism si despre Sinodul din Creta,plus profetii despre vremurile din urma

    Apreciază

   • Miriam said, on octombrie 1, 2016 at 8:44 pm

    http://ortodoxie.3x.ro/diverse/Carti/Profetii_despre_Antihrist/28.htm
    Maine se praznuieste Sf Andrei cel nebun pt Hristos, sa ne amintim profetia despre Antihrist

    Apreciază

   • Miriam said, on octombrie 1, 2016 at 8:46 pm


    O selectie de filmulete interesante despre Ecumenism si despre Sinodul din Creta, plus profetii

    Apreciază

 2. Ciprian said, on octombrie 1, 2016 at 10:29 am

  6 mile, vă sună cunoscut?

  Apreciază

  • safimvigilenti said, on octombrie 3, 2016 at 4:54 pm

   cine pomeneste de 6 mile si de unde sa sune cunoscut ?

   Apreciază

 3. gheorghi said, on octombrie 1, 2016 at 12:54 pm

  Adica ocuparea islamica a Constantinopole-lui prin „daruirea” facuta de Apusul papistas si sectant nu a fost destul???
  Acesti falsi musulmani de la conducere (khazari iudaizati care s-au turcizat si-si tin secta in „discretie”!) nu se potolesc, nu se opresc din atacarea crestinilor, pe orice cai!
  Sa fi fost lasata Greciei nu doar partea rasariteana data turcilor ci si o parte satisfacatoare din partea asiatica- 100 km de exemplu … ca era plina de crestini acolo…
  Nu au vrut nemtii, desigur la ordinele Papei care avea acekasi inters ca musulmanii – distrugerea Ortodoxiei; ieri ca si azi!

  Apreciază

 4. NIMENI said, on octombrie 1, 2016 at 1:27 pm

  Ar fi frumoasa o prietenie/ fratie Rusia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Romania, Serbia …!!!

  Apreciază

 5. palcauioan66 said, on octombrie 1, 2016 at 6:27 pm

  cred ca se doreste atacarea tratatelor internationale in vigoare,pana in prezent erau la locul lor dar se pare ca vine si timpul lor,ele sunt o reminescenta a timpurilor vechi,si trebuie revazute si schimbate daca tot se doreste o ,,noua ordine mondiala,,iar aceste tratate sunt ca o bomba atomica gata sa explodeze,parerea mea

  Apreciază

 6. Metatron said, on octombrie 1, 2016 at 8:13 pm

  Doamne ajuta sa se intample odata.

  Apreciază

 7. Mihai2016 said, on octombrie 1, 2016 at 8:57 pm

  https://www.youtube.com/watch?v=q_2tg8ne610 (in minutu 6.22 zice fraza cu mutarea granitelor maritime)

  Apreciază

 8. enkidu said, on octombrie 1, 2016 at 10:14 pm

  Ii vrea pe cei toti cei 8 soldati turci refugiati dupa puci in Grecia, turcaleti pe care Hellasul se tot face ca-i extradeaza de 2 luni incoace. Mai ales ca au inceput sa apara zvonuri privind un posibil azil al ofiterilor turci in Belgia sau Franta.
  In perioada asta de timp se judeca de catre Hellas cereririle de azil asa ca Erdogan a intrat in „provocative mood”. Cel mult poate mari frecventa incalcarilor aeriene ale teritoriului grec. Tsipras a dat de inteles ca nu va raspunde la provocari. Daca nu se linistesc…ii da SUA cap in cap.
  http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/16/turcia-cere-greciei-sa-i-predea-pe-cei-opt-militari-care-au-cerut-azil-autoritatilor-de-la-atena-13-58-14

  Apreciază

 9. Ana said, on octombrie 1, 2016 at 11:15 pm

  Voi veți merge la înrolare când va vor chema? Pentru a scăpa de închisoare fugiți în munți? Știu că s a discutat pe undeva despre asta. Dacă puteți, spuneți mi unde sa caut, am mare nevoie de informații anti armata, pt soț.

  Apreciază

  • Alexandru said, on octombrie 2, 2016 at 12:39 am

   Ana, Sf. Parinte Iustin spunea ca cine nu se inroleaza in armata actuala, mucenic este. Armata nationala este angrenata intr-un sistem antihristic. Nu va muri pt binele national ci ca o jertfa diavoleasca pe altarul razboiului ocult.

   Mantuire.

   Apreciază

   • Ana said, on octombrie 2, 2016 at 7:19 am

    Mulțumesc mult! Eu stiu asta. Eu stiu ce as alege. Problema e ca am nevoie de mai multe informații, căci soțul nu înțelege. a fost o discuție undeva cu multe date din sfinții părinți dar nu dau de ea.

    Apreciază

  • mihai said, on octombrie 2, 2016 at 8:36 am

   Zonele pustii bineinteles, ca efectiv sotul tau ca si alti de altfel nu mai au pt cine lupta intrucat tara deja a fost instrainata, doar ca sa apere niste capuse politice si niste hoti, adica tot fraieri vor trebui ca sa moara

   Apreciază

   • Metatron said, on octombrie 2, 2016 at 6:15 pm

    Pai depinde de fiecare ce vrea sa faca cu viata lui, care e satul de viata lui si nu i mai pasa de ea, merge la razboi chiar daca nu e a lui si nu are ce apara, care e incapatanat si nu vrea in lagar fuge in muntii si incearca sa traiasca ca un pustnic, ceea ce e greu , eu personal nu imi pasa ce urmeaza sau ce o sa patesc cu viata mea, sunt un om singur, nu am femeia, copii , nici o obligatie si nu imi pasa de ce urmeaza.
    Fiecare va face cum i porunceste inima si gandeste ca e mai bine pentru el.

    Apreciază

 10. marian said, on octombrie 2, 2016 at 1:48 am

  Rusia anticipeaza schimbari TECTONICE daca sua va ataca fatis Siria.
  Manbij in guvernoratul Alep e sub turci, care vor sa aduca un sef din FSA in Manbij… Va fi razboi mare, cred eu

  Iarta-ma Doamne te rog!

  Apreciază

 11. Mihai2016 said, on octombrie 2, 2016 at 2:07 am

  Voi ce credeti ca se va forma armata multinationala si guvernul mondial inainte de razboi? Si apropo Ana am prieteni care sunt in armata si au zis cand se va da alarma in caz de razboi te inbarca fortat cu voia ta sau fara voia ta si am inpresia daca nu gresesc poate sa faca ce vrea din tine daca intelegi unde bat! Trebuie sa stii din timp da greu de crezut numai daca se baga obligatorie ai atunci o scapare sa zic asa altfel nai cum! Alta idee ca ei vor stii din timp si or sa iasa pa strazi cu toate cele slabe sanse sa fugi! Mai e si alte legi subtile care au bagat si sa nu bage legea martiala cand e grav ca asa am auzit la ei!

  Apreciază

  • enkidu said, on octombrie 2, 2016 at 8:42 am

   @Ana
   Tu vrei sa refuze incorporarea sau el?
   obiector de constiinta:
   https://ro.wikipedia.org/wiki/Obiector_de_con%C8%99tiin%C8%9B%C4%83
   ar mai fi simularea de afectiuni mentale (maniac-depresiv, schizofrenie, episoade psihotice):
   http://color-mind.ro/tulburarile-psihotice/
   simularea anumitor afectiuni fizice sau… il poti ologi tu.
   sau daca nu…trimite-l sa vada filmul de mai jos (cazul e real si a avut loc in timpul Razboiului din Coreea din 1953):

   E vorba despre Desmond Doss, soldat adventist care a refuzat sa poarte arma in timpul razboiului din Coreea:

   Apreciat de 1 persoană

   • Mary said, on octombrie 2, 2016 at 8:33 pm

    Jimmi Hendrix, mai putin un caz de credinta, si-rupt piciorul ca sa nu fie inrolat in armata in Vietnam. Cat nu vrea omul sa faca rau altuia, dar unii vor. Cat voi citi despre aceste lucruri, despre cei in primejdie si tot oameni au ramas, voi crede in noi, in umanitate, si nu voi vrea razboiul nici glam sa fie. Stiti paradoxal este ca atei, femei atee, cat sunt anti-violenta si tot justifica diverse interventii armate din stiri daca sunt pt democratie etc. Nu e bine asta, noi stirpea Evei, nu e bine deloc.

    Apreciat de 1 persoană

  • mihai said, on octombrie 2, 2016 at 8:43 am

   De la bunica am auzit ca in cel deal doilea razboi mondial bunicul fiind pescuit depe strada cu japca ca si alti de altfel si li sau pus arma in mana si mars pe front, politia si jandarmeria la vremea respectiva fiind subordonate armatei

   Apreciază

  • Metatron said, on octombrie 2, 2016 at 6:19 pm

   Te scoate afara din casa in strada si iti trage un glontz in cap, altceva nu are sa iti faca.
   Pai sa mor eu daca au cu ce sa te corupa sa aperi tara asta de rahat, stau si ma gandesc cu ce te vor cumpara, si eu stau si ma gandesc, ce pot sa imi ia boii de-la bicicleta, ce imi poate oferi statul asta in schimbul sacrificiului fatza de ea? In primul rand ar trebui sa mearga la razboi primii aia care au pupat in fund americanii ca din cauza politicilor lor se intampla ce se va intampla.

   Apreciază

   • Geo said, on octombrie 2, 2016 at 11:55 pm

    Cand citeste un ungur randurile tale, te pupa…

    Apreciază

   • Metatron said, on octombrie 3, 2016 at 7:45 pm

    Pai eu sunt ungur pe jumate :)) bine hai sa fim seriosi, tara asta a fost dezbinata de-la inceput si dezbinata va fi pana vom disparea ca neam, cei care vor scapa , sunt cei care vor fugi in muntii si vor rezista singuratati, dar pana la urma nustiu care isi mai doreste viata in asemenea conditii, vorba Mantuitorului Nu va fie frica de cei care va ucid trupul, temeti-va de cei care va ucid sufletul, deci pana la urma care e faza cu moartea fizica , atat timp cat nadajduiesti la cea vesnica in puf 😀

    Apreciat de 1 persoană


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: