SACCSIV – blog ortodox

FOARTE UTIL: Din motive religioase A REFUZAT prelevarea de date BIOMETRICE (amprente) / A FOST CONDEDIATA / Instanta a decis ca CONCEDIEREA ESTE ILEGALA

Posted in Uncategorized by saccsiv on Septembrie 29, 2016

   Iata ce putem citi la PRECEDENT JURIDIC ÎN VRANCEA ŞI GALAŢI, PRIVIND CONCEDIEREA UNUI ANGAJAT CARE A REFUZAT PRELEVAREA DE DATE BIOMETRICE de pe Avocat Sacrieru Ana-Corina:

Potrivit site-ului avocatura.com, Curtea de Apel Galaţi a dat o decizie definitivă într-un proces în care o angajată a unei societăţi bancare din Vrancea contesta decizia prin care fusese concediată, ca urmare a refuzului de a-i fi prelevate date biometrice – amprente digitale. Decizia vine după ce Ana Corina Săcrieru, avocatul contestatoarei, a câştigat şi pe fond cauza, convingând instanţa că decizia de concediere este ilegală. Astfel, la Tribunalul Vrancea s-a dispus pe fond reintegrarea reclamantei în funcţia deţinută anterior concedierii, hotărâre rămasă definitivă luna aceasta.

Prelevarea de date biometrice trebuie să fie la latitudinea fiecăruia dintre noi şi în niciun caz refuzul nu poate constitui un motiv pentru discriminare. Aceasta ar fi soluţia sintetizată dintr-un litigiu de muncă câştigat definitiv de avocatul Ana Corina Săcrieru. Dosarul s-a judecat în ultima fază la Curtea de Apel Galaţi, unde instanţa a dat de asemenea dreptate părţii apărate de avocatul Săcrieru, care „denunţa” concedierea sa ilegală.

La aproape zece luni de când a fost concediată de la locul de muncă, clienta avocatului Săcrieru a câştigat definitiv şi irevocabil reintegrarea în postul deţinut anterior la unitatea bancară din Focşani, dar şi plata drepturilor salariale de care a fost privată în toată această perioadă. Conflictul juridic a survenit după ce contestatoarea din dosar a refuzat din motive religioase să îi fie prelevate datele biometrice, respectiv amprentele digitale. 

De aici, angajatorul a decis să îi desfacă disciplinar contractul individual de muncă, întrucât, în urma refuzului, aceasta nu mai era „eficientă” pentru că nu se putea conecta în noul sistem de autentificare, realizat pentru „prevenirea şi combaterea fraudelor generate de înstrăinarea parolelor”.

Avocatul Corina Săcrieru a susţinut însă în instanţă că prin decizia de concediere s-au încălcat mai multe dispoziţii legale, printre care şi cele din Legea 677 din 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. „Biometria contravine doctrinei creştine, deoarece încalcă cele mai elementare libertăţi şi uniformizează şi transpune fiinţa umană într-un număr într-un sistem electronic supus controlului”, a subliniat avocatul.

De aici, avocatul Săcrieru a dovedit în instanţă că angajatorul era obligat să îi ofere clientei sale o alternativă la logarea pe bază de amprentă digitală. În acţiunea pe fond s-a solicitat anularea deciziei de concediere, reintegrarea pe post, achitarea drepturilor salariale şi daune morale, Tribunalul Vrancea admiţând primele trei capete de cerere. Chiar şi aşa, doar unitatea bancară a atacat soluţia instanţei de fond, însă hotărârea din Apel nu a schimbat nimic. „Respinge ca nefondat apelul declarat de SC CEC BANK SA, împotriva sentinţei civile pronunţată de Tribunalul Vrancea. Obligă pe apelantă să plătească intimatei suma de 3.000 lei, cheltuieli de judecată în apel”, se arată în hotărârea CA Galaţi.

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. marian said, on Septembrie 29, 2016 at 4:05 pm

  Trupele turcești susținute de comando americane sunt la doar trei mile de Dabiq
  În conformitate cu ideologia lor răsucită extremiștii, dau de stire ca in Dabiq – un orășel din nordul Siriei – se va vedea o confruntare finala majora, apocaliptica, cu armatele necredincioșilor, care va duce la colapsul civilizației.
  Iar trupele turcești susținute de trupele de comando americane sunt înțelese ca fiind la doar trei mile de oraș.
  ISIS susțin că bătălia va erupe într-un câmp în afara orașului mic, care în 2004 a înregistrat o populație de doar 3000 de oameni. Iertare, dar e traducere automata.
  Desi ieri americanii amenintau Rusia cu ruperea parteneriatului din Siria, cu trimiterea in saci de plastic a tot mai multor rusi, combinata cu doborarea a tot mai multe avioane si elicoptere rusesti, impreuna cu atacarea intereselor si a oraselor Rusiei, argumentata de impanzirea Siriei de lansatoare cu rachete portabile pe umar, ei bine, azi situatia se arata si mai delicata. Trupele siriene de stat ar fi repurtat noi victorii prin alte zone decat cea apropiata de Alep. America e cinica si spune ca sustine rebelii dar, ca nu stie ce se intampla cu armele pe care le furnizeaza. America VREA RAZBOI ACUM!
  Doamne ajuta sa se termine nenorocirea!

  Apreciază

 2. marian said, on Septembrie 29, 2016 at 4:18 pm

  ISIS a facut apel chiar la propaganda teroristă ca mijloc de recrutare după asezarea la aproape șase mile de granița cu Turcia.
  Jihadiștii cred că profetul Mohamed a remarcat că „ultima oră nu va veni” pana cand o armata va infrange pe romani (catolici?) la „Dabiq sau Al-A’maq”.
  Unul dintre fondatorii ISIS, Abu Musab al-Zarqawi, este citat în revista de propaganda a grupului josnic spunând: „Scânteia a fost aprinsa aici, în Irak, iar căldura va continua să-și intensifice – cu permisiunea lui Allah – până când va arde armatele cruciatilor în Dabiq. ”
  Rapoartele în ultimele zile arata că focul de artilerie din Turcia a lovit orașul, în mediul rural la nord de Alep, sugerează că lupta poate acum au început.
  Stiu ca seamana cu romanul 1984 in care liderii se scuipa si se suduie unii pe altii spre a igrozi lumea insa, in lumea noastra foarte multi au devenit imuni, indiferenti indiferent de grozavia amenintarii. Acel, ce nu e langa mine, nu exista a nascut si continua sa nasca monstrii.
  Iertare!

  Apreciază

 3. Gilbert said, on Septembrie 29, 2016 at 4:32 pm

  Apreciază

 4. Alex said, on Septembrie 29, 2016 at 5:09 pm

  Vizionaţi şi daţi mai departe acest documentar, chiar dacă l-aţi mai văzut! Adevărul crud, spus de oameni care au făcut parte din Sistem.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: