SACCSIV – blog ortodox

CUTREMUR – ROMANIA de 6,1 grade, 24 septembrie 2016, ora 2:11 noaptea

Posted in cutremur by saccsiv on septembrie 24, 2016

Pe mine m-a sculat din somn.

Conform articolului ULTIMA ORA: Cutremur in Romania in aceasta noapte de pe Reporter Online, un cutremur de 5.2 grade a avut loc in aceasta noapte, 24 septembrie 2016, orele 2. Acesta s-a simtit in multe orase din tara.

Epicentrul cutremurului a fost in Vrancea.

UPDATE: Primele date primite de la institutele de masurare a seismelor arata ca ar fi fost vorba de un cutremur cu magnitudinea de 6,1, petrecut la ora 2:11 si in Romania, in zona Vrancea, la o adancime de 100 de kilometri.

Conform http://news.yam.md/ro/story/4899628 epicentrul a fost localizat în județul Buzău, iar adâncimea la care s-a produs este estimată de Institutul Național pentru Fizica Pământului la 141 de kilometri.

Conform http://www.stiripesurse.ro/cutremur-in-romania-seismul-a-fost-resim-it-puternic_1153707.html este cel mai puternic din ultimii 25 de ani.

 

Reclame

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gabyel1995 said, on septembrie 24, 2016 at 2:33 am

  6,1 a fost la 2:11 noaptea de 24-09-2016 . Dumnezeu ne-a aparat si de data aceasta .
  Amin !

  Apreciat de 2 persoane

  • AlinAdrian said, on septembrie 24, 2016 at 2:17 pm

   Dumnezeu ne da semne ca vine unu mare. Au tot fost cutremure mici. Trebuie luate urgent masuri pentru cladirile cu potential de risc.

   Apreciază

 2. Oana said, on septembrie 24, 2016 at 2:39 am

  Si pe mine. E primul cutremur pe care il simt.

  Apreciază

  • AlinAdrian said, on septembrie 24, 2016 at 2:19 pm

   Si eu l-am simtit din Craiova. M-am trezit ca se misca patul si dormeam singur in el. M-am gandit instant: e cutremur! Apoi s-a linistit in 2 secunde si am auzit o usa trantita jos pe la bloc.. am zis: sa stii ca s-a trantit usa si cred ca s-au miscat ferestrele/peretii si mi s-a parut. Acum am vazut din intamplare o stire despre cutremur si mi-am confirmat…
   E primul pe care-l simt si eu.. asta era esentialul :p

   Apreciază

 3. Pąʍvo said, on septembrie 24, 2016 at 2:44 am

  Si pe mine m-a trezit din somn. La Botosani, unde sunt momentan. Cred ca a fost cel mai puternic in acest an, in Romania.

  Apreciat de 1 persoană

 4. octavpelin said, on septembrie 24, 2016 at 3:02 am

  s-o resimtit si in brasov ,dar avea 6 pe scara richter!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Anda said, on septembrie 24, 2016 at 3:45 am

  La Bucuresti s-au simtit 2 zguduieli puternice: una pe orizontala si dupa 5-6 sec.alta pe verticala de s-au zguduit peretii. Nu cred ca a fost sub 6 grade.

  Apreciat de 1 persoană

  • tataia said, on septembrie 24, 2016 at 10:20 pm

   Eu am simtit o singura smucitura puternica pe orizontala. Ca au inceput sa mi se clatine toate alea…sifonierul, ceasul cu pendula, televizorul, lustrele, etc. NU dormeam la ora aceea. Ma uitam la un film mai vechi de pe caseta video. Dar m-am cam speriat putin desi asta este tot ce am simtit eu o unica smucitura puternica pe orizontala. Initial am avut imopresia ca o sa cad de pe scaun 🙂 . Stau in Bucuresti la etajul 8

   Apreciază

  • Crestin said, on septembrie 24, 2016 at 11:03 pm

   Clar a fost peste 6 grade. A fost prea puternic pentru 5,3 sau 5,6 grade. Ganditi-va ca majoritatea dintre noi dormeam, si deci nu am simtit nici tot cutremurul, si nici toata intensitatea lui fiind treziti din somn. Si tot credem multi ca a fost peste 6.
   Iar eu am trait destule cutremure, inclusiv pe cel din 1977. A fost peste 6 grade.
   Mie mi s-a crapat un perete, si stau la etajul 1.
   S-au auzit incheieturile blocului, de ziceai ca acum se dezintegreaza.
   Am o prietena care sta la curte, deci pe pamant, si a spus la fel ca sigur a fost peste 6 grade fiindca a fost puternic. Iar fiica ei era treaza si a auzit si vuietul, s-a miscat puternic lustra si i-au cazut chestii prin mobila si de pe mobila pe jos (fiind pe pamant, deci nu la vreun etaj)…
   Dumnezeu sa ne aiba in paza Lui!
   Fiti binecuvantati cu totii!

   Apreciază

 6. Shatyr Tempesta said, on septembrie 24, 2016 at 3:47 am

  Cutremurul a fost avertizat cu succes de catre Institutul Roman de Seismologie Aplicata (IRSA)!!! Au sunat si avertizoarele si am primit si SMS cu cateva zeci de secunde inainte de cutremur!

  Apreciat de 2 persoane

  • Otilia Hrimiuc said, on septembrie 26, 2016 at 3:13 pm

   Cum functioneaza sistemul de avertizare via SMS in caz de cutremur?
   Este un serviciu contra-cost?

   Apreciază

 7. h said, on septembrie 24, 2016 at 3:51 am

  Dat-a Cel Preaînalt glasul Lui, cutremuratu-s-a pământul (Psalm 45, 6), Cel ce caută spre pământ şi-l face pe el de se cutremură; Cel ce se atinge de munţi şi fumegă. (Psal 103, 33)

  Frica de Dumnezeu este începutul înţelepciunii (Pilde 1, 7)

  Fiul meu, nu dispreţui certarea Domnului şi nu simţi scârbă pentru mustrările Lui (Pilde 3, 11)

  Apreciat de 1 persoană

 8. alex said, on septembrie 24, 2016 at 4:27 am

  Daca mai continuam sa Il batjocorim pe Dumnezeu cu ereziile, legalizarea sodomiei, otravurile din vaccine, avorturi, desfranari pana la urma nu o sa mai fie asa de scurt, asta a fost doar mustrarea pentru pacate, fereasca Dumnezeu sa vina si bataia. Din pacate o sa vina si ea dar nici atunci nu se vor trezi oamenii. Sa nu uitam frica de Dumnezeu este începutul înţelepciunii. Treziti-va oamenilor, lasati sodomia, cautati Imparatia Cerurilor, noi ortodocsii nu va uram ci plangem pacatele voastre stiind ce patiti daca nu va lasati de ea, la fel si cele ce fac avorturi. Voi cei prinsi in pacatele astea aveti mai mari sanse sa scapati de ele decat cei prinsi in mrejele diavolului pentru a instaura noua ordine mondiala.

  Apreciază

 9. alex said, on septembrie 24, 2016 at 4:39 am

  http://www.sfaturiortodoxe.ro/avortul/avort-nastere-copil-2-luni.htm

  Mare urgie va veni, mai ales din cauza desfrâului si a avorturilor
  După cum văd, toată lumea aleargă spre cel viclean, ca si păcătosul spre păcat. Neînfrânati sunt oamenii, – si popor si cler; ca si caii cei nărăvasi aleargă spre păcat. Nu se gândesc nici la Dumnezeu, nici la moarte, nici la judecată sau răsplată, la nimic; numai pentru materie, trup si plăceri trupesti se interesează. Pentru Dumnezeu, suflet, virtute – nimic! Foarte putini sunt cei care au interese adevărate si poate datorită acestor prea putini mai tine Dumnezeu lumea.
  Satana face ultimul asalt si în acesti ani în care ne găsim, mare necaz si strâmtorare vor veni în lume… în vremea proorocului Ieremia, Dumnezeu a hotărât de mai multe ori să pedepsească pe israeliti, însă Ieremia îl ruga să se milostivească de creatura Sa si de poporul Său cel ales. Odată, însă, i-a zis lui Ieremia că va distruge Ierusalimul. Atunci proorocul a început să-L roage: „Dumnezeul meu, nu distruge orasul si nu pedepsi pe cei ce locuiesc în el…”, însă Dumnezeu i-a răspuns: „Nu mă ruga, Ieremia, căci nu te ascult; voi preda orasul în mâinile babilonenilor (care deja se apropiaseră de Ierusalim). Atunci a zis Ieremia către Dumnezeu: Cum este posibil să intre dusmanii în cetate, căci zidurile sunt puternice? „Eu le voi deschide portile ca să intre – a răspuns Domnul. Dacă nu-l voi preda Eu, ei nu pot intra. Mâine dimineată să sezi pe un loc înalt si vei vedea cum îl voi preda…”. Si a văzut un înger deschizând poarta dinspre răsărit, apoi si pe cele dinspre apus, miazăzi si miazănoapte, iar cheile le-a ascuns sub o piatră, zicând: „Primeste, piatră, cheile orasului acesta păcătos si să le păzesti până se vor întoarce din robie, apoi a strigat îngerul: „Intră, putere a chaldeilor!” si au intrat dusmanii în cetate; au ucis si au pustiit, luând multi robi, printre care si pe Ieremia. De aceea zice Sfântul Ioan Gură de Aur că, atunci când păcatele oamenilor sunt multe, iar printre păcătosi se găsesc si drepti, câteodată, Dumnezeu ia împreună cu păcătosii si pe drepti…
  Asadar, mare mânie va să vină. Multe răutăti se întâmplă în lume, îndeosebi două: desfrâul si avortul. Un rău atât de mare nu s-a întâmplat în nici o vreme, ca mamele să ucidă 6-10 copii si să nu simtă deloc mustrare de constimtă, când, dacă ar fi avut o cât de mică urmă de pocăintă si simtire, ar fi trebuit să-si deschidă mormintele si să intre de vii în ele ca să se chinuie, dar sunt nepăsătoare… Se spovedesc uneori, dar fără să se pocăiască sincer. Aceasta una, iar a doua – goliciunea femeilor. Umblă acum goale, – desi bărbatii nu sunt mai prejos, – însă mai mult femeile, iar aceasta nu este cu putintă s-o rabde Dumnezeu. A răbdat pe păcătosii din vremea lui Noe, pe cei din Sodoma si Gomora, dar parcă nu ajunseseră la acest stadiu, să umble goi pe stradă si să-si arate trupurile lor goale la bărbati, ca să-i atragă spre păcat.
  Dumnezeu este îndelung răbdător, iar o oră înaintea lui Dumnezeu sunt ca o mie de ani. Rabdă îndelung, însă si răbdarea Sa are margini. Nu este cu putintă ca Dumnezeu, Care totdeauna pedepseste păcatul, să îngăduie a se face atâtea păcate fără să le pedepsească… Numai să fim pregătiti. S-avem credintă în Dumnezeu; în El să ne punem nădejdea si dragostea si nu ne va părăsi. Fie ca nimic să nu ne despartă de iubirea lui Hristos.
  Acum, ne aflăm în pragul marii mânii; se apropie sfârsitul sfârsitului. Sfintii Părinti ai Bisericii noastre au socotit moartea si a doua venire a Mântuitorului necesare pentru mântuirea omului, iar cei care le-au avut totdeauna în minte, au fost izbăviti de chinurile cele vesnice. Din nefericire, oamenii au exemple rele din partea mai marilor societătii si ai Bisericii, care si-au învârtosat inimile mai rău decât evreii.
  ARHIM. FILOTHEI ZERVAKOS (1884-1980)

  Apreciat de 4 persoane

 10. Templier said, on septembrie 24, 2016 at 7:29 am

  5.6 spune harta conform USGS
  http://quakes.globalincidentmap.com/

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 24, 2016 at 9:50 am

   Templier

   Dupa ce au tacut ca lemnele toata noaptea, dupa ora 6, televiziunile au inceput sa ne zica de … 5,3 grade.

   Apreciat de 1 persoană

   • Templier said, on septembrie 24, 2016 at 10:21 am

    Seismul care s-a produs în noaptea de 24 septembrie a fost „destul de semnificativ ca magnitudine” și a avut un mecanism destul de ciudat, cu efecte către nord-estul și estul României, ceea ce indică o rupere a faliei către această direcție. De aceea s-a resimțit destul de puternic la sol în Bârlad, Iași, Vaslui, a declarat sâmbătă dimineață, directorul general al Institutului pentru Fizica Pământului, ConstantinIonescu. Imagini surprinse azi noapte:

    Cutremurul puternic din această noapte a fost surprins în imagini video de un vlogger din Republica Moldova. Acesta se afla acasă și în momentul în care a început cutremurul a pornit camera de filmat și a înregistrat intensitatea cutremurului.
    http://www.publika.md/imagini-din-timpul-cutremurului-din-moldova-surprinse-de-un-vlogger_2755381.html

    Apreciază

   • Templier said, on septembrie 24, 2016 at 10:50 am

    Cutremur de 5,6 grade cu epicentrul în Vrancea/ Inițial cutremurul a fost estimat la 6 grade/ Cutremurul a fost simțit și în Moldova, Bulgaria și vestul Turciei/ Americanii indică o altă adâncime a magnitudinii decât cea publicată oficial/ Varianta din străinătate: 6,1
    Cine minte?
    http://www.flux24.ro/cutremur-de-56-grade-cu-epicentrul-in-vrancea/

    Apreciază

   • saccsiv said, on septembrie 24, 2016 at 11:32 am

    Templier

    Si mai ales, de ce minte?
    Dupa parerea mea sigur a fost in jur de 6, caci le-am simtit pe cam toate din 1977 incoace.

    Apreciat de 3 persoane

 11. Mihai said, on septembrie 24, 2016 at 7:34 am

  S-a simțit si la Rm Vâlcea

  Apreciază

 12. anonim said, on septembrie 24, 2016 at 8:20 am

  S-a simtit bine si la Craiova, la etajul 2.

  Apreciază

 13. Mihail said, on septembrie 24, 2016 at 9:18 am

  aseara am auzit pe RADIO IASI la emisiunea LUMINA CREDINTEI ca azi vine la manastirea Putna PATRIARHUL IOAN AL ANTIOHIEI si va sluji maine impreuna cu teofan:radio iasi da slujba in direct

  Apreciază

 14. usser said, on septembrie 24, 2016 at 9:56 am

  Si la craiova s a simtit zdravan. M am speriat groaznic!

  Apreciază

 15. Mihail said, on septembrie 24, 2016 at 10:51 am

  ehei, fratilor, eu simt aceste trepidatii in fiecare noapte pe la ora 2-3 din noapte. Inainte aveau loc la ora 5-6 dimineata, de ma trezeau din somn. Acum au loc noapte de noapte la intensitate suficient de mare incat sa le simt. NU sant cutremure „obisnuite”. Sant provocate de interventiile lor asupra pamantului in adancime.
  Credeti-ma ca stiu ce zic. Le urmaresc de luni de zile. Deja m-am obisnuit ca imediat ce le simt sa trec la rugaciune, ca macar sa mor impacat. Am candela in permanenta aprinsa.

  Rugati-va fratilor, ca atat ne-a mai ramas.

  Apreciat de 1 persoană

 16. Paul222 said, on septembrie 24, 2016 at 11:37 am

  S-a simtit bine si la Iasi si pe mine m-a trezit din somn ca „dansa” apartamentul. Urata senzatie sa te trezesti in mijlocul unui cutremur… Doamne miluieste-ne pe noi pacatosii.

  Apreciat de 1 persoană

  • Crestin said, on septembrie 24, 2016 at 11:08 pm

   Exact asa am spus si eu: groaznic sa te trezeasca un cutremur, mai ales puternic. Insa, slava Domnului ca ne-am trezit. Ar fi grozav sa nu mai apuci sa te trezesti…
   Doamne, indura-Te de noi toti!

   Apreciază

 17. acelas said, on septembrie 24, 2016 at 12:45 pm

  da, ceva ciudat totusi. Am dat pe net imediat si estimarea „snas” era 5.9. Dimineata astia spuneau ca au scazut treptat la 5.6, apoi la 5.3. Ca om ce am mai simtit sumedenie de cutremure de acest fel, am zis in sinea mea, avand in vedere ca a avut vreo 3 valuri de soc si ca s-a simtit efectiv din plin cel putin 10 sec. de ziceam ca o sa vina si mai mare, mi-am spus ca-i de cel putin 5.5, dar mai exact vreo 5.8. Ce am vazut apoi pe net, la 5 min pe „snas” era 5.9.

  ei spun acolo pe site: „SNAS nu face predictii seismice iar datele afisate pe site sunt pur informative si sunt preluate de la centrele seismologice oficiale autorizate”, deci eventual si straine, ca am gazut ca aduna de peste tot.

  o fi vreo dorinta sau interes al autoritatilor sa scada din magnitudinea reala a unor cutremure de la noi, sa mentina o anumita stare, masuri, conditionari (dar deocamdata n-au aparut) sau sa zicem preventie? Omul daca ar auzi de 6 sa zicem s-ar mai usura sufleteste si ar spune ca se mai amana sau diminueaza astfelvcel care va veni. Oricum, totul tine de Dumnezeu. In Italia se spune ca s-ar fi scazut oficial magnitudinea pt ca sa protejeze bancile sa nu dea despagubiri in masa. Un cutremur „mai mic” ar indica case „prost facute”, deci despagubiri minime. La noi nu stiu ce este. Poate ca e vorba doar de preventie si mentinerea vigilentei?

  .

  Apreciază

 18. pamaio said, on septembrie 24, 2016 at 12:47 pm

  A fost chiar un cutremur natural….sau a fost Haarp ???… sau Sura ???

  Apreciat de 1 persoană

 19. Republica Moldova said, on septembrie 24, 2016 at 12:59 pm

  http://www.desteptarea.ro/video-paula-seling-concert-in-biserica-buna-vestire-din-bacau/
  ce e asta fratior?

  Apreciază

 20. ilioara said, on septembrie 24, 2016 at 1:14 pm

  Saramura olteneasca
  Stiu ca ar trebui sa postim mai mult dar…mai si mancam…
  Se pregatesc de seara doi pui sau cati trebuie eventual si o rata: se sareaza si stropeste cu un pic de vin si de ulei, se adauga 2 cepe taiate pe jum pe partea plata, 2 ardei de prin gradina, gras, gogosar, de care avem, a..si iute, si multe rosi la fel taiate pe jumatate, piper, cimbru…ce avem. A doua zi se pregateste totul la gratar strpind carnea mereu cu zeama rezultata cu ajutorul unei crengute de cimbru. Mai departe se calesc putin leguimele intr-o lingura de untura de rata sau gasca, merge si de porc sau pur si simplu se adauga asa facute numai la gratar intr-o oala in care am fiert pt 30 de min carnea facuta la gratar. La final se adauga verdeata si……mult usturoi.(pt cei de la oras se poate strecura zeama si opri carnea dar nu e acelasi lucru…Merge aceasta reteta cu paine calda si..un pahar de must.. se poate milui cate o vecina batrana si singura cu cate o portie……eh….e si asta viata la tara………

  Apreciază

 21. ilioara said, on septembrie 24, 2016 at 1:16 pm

  …merge la fel de bine si cu peste….

  Apreciază

 22. Prahovean said, on septembrie 24, 2016 at 1:19 pm

  Se zicea că, dacă sunt mai mult cutremure și mai mici, chipurile, s-ar mai elibera din tensiune și s-ar amâna un cutremur mare. Vrăjeală. Dimpotrivă, astea anunță un cutremur mare, cine are cunoștiințe basic de geologie arată că cutremurele mici și multe anunță unul cu adevărat mare. Va fi unul de peste 8 grade, menit să distrugă Bucureștii de tot, oraș blestemat, scufundat în sângele pruncilor uciși în pântec, sânge ce strigă zi și noapte. Ne disprețuim Sfinții, nerecunoscându-i (necanonizarea Sfinților Închisorilor, Mișcare Legionară aruncată la gunoi), în schimba ne aplaudăm călăii (legea Elie Wiesel a fost bine primită de opinia publică, la urna de cenușă a urgiei Silviu Brucan sunt puse iconițe). Nu a spus Sfântul Arsenie Boca că va urma un cutremur care va distruge orașul? Când suntem cel mult o treime din cei care am putut fi, poate doar un sfert, restul fiind avortați, cum vom mai putea spera de scăpare? Când îi vezi pe masa de căldicei cum apără cu fervoare avortul, deși ei zic că sunt Orthodocși… Oare nu ne-o merităm?

  Apreciază

  • Catalin Kirk said, on septembrie 24, 2016 at 10:31 pm

   Sunt foarte multi factori, nu poti prevedea cu mult inainte cand/daca vine un cutremur mai mic sau mai mare. Sunt mai frecvente cele mici, asta e sigur. Dar, cum am mai zis si cum zice si poporu’ saracu’: Nu ne mai rabda pamantul!

   Apreciază

 23. NIMENI said, on septembrie 24, 2016 at 3:54 pm

  Nici nu visam ce ne asteapta …!!!

  Apreciază

 24. Scutaru Mihai said, on septembrie 24, 2016 at 3:58 pm

  Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Sâm 24 sept. 2016 la 2:28 a.m., Saccsiv – Weblog a scris: | saccsiv a publicat:”” | |

  Apreciază

 25. Catalin Kirk said, on septembrie 24, 2016 at 10:22 pm

  Eram treaz, tot la calculator… 🙂 Asadar zic, in Bucuresti, la nivelul solului, o deplasare cam de 3 cm cel putin. Ca si cum ai fi zgaltait o cutie de scandura. M-am agitat putin, dar apoi m-am gandit mai mult la cei de la etajele inalte. Se pare ca multe cladiri inalte au „flambat” ca in ’90 la acel cutremur…
  S-au trezit multi din somn – chiar si un tovaras al meu care locuieste la demisol. La 2:40 m-am uitat pe earthquake.usgs.gov si nu aparea nimic care sa indice Romania. Ciudat, gandeam eu, serverele institutelor astea lucreaza 24/7 si afiseaza evenimente in timp real?! Ma gandeam ca a avut 6 pe richter si la ziua vad 5 si un pic, anuntate pe iRealitatea…
  Si mi-am adus aminte de Amatrice, „la citta’ che non c’e piu” cum zicea chiar primarul lor… adica pana atunci exista un oras si el ii era primar.
  De la prea multe rele si prea multi rai ne fuge pamantul de sub picioare tuturor. Nu ne mai rabda! zice poporul.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: