SACCSIV – blog ortodox

CIUDATENII la CUTREMURUL de aseara. De ce televiziunile au tacut toata noaptea? De ce unii zic 6,1 grade iar altii doar 5,3 grade? Ce e aia cutremur atipic?

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 24, 2016

Dupa cum stiti a fost cutremur:

CUTREMUR – ROMANIA de 6,1 grade, 24 septembrie 2016, ora 2:11 noaptea

   Asta e clar.

Ce nu e clar, e cat de mare a fost? Ca ni se spune ca a fost undeva intre 5,3 si 6,1 grade. Diferenta enorma, caci Scara Richter este logaritmica, ceea ce inseamna ca puterea cutremurului se mareste de 10 ori de la un grad la altul:

Scarile de magnitudine si intensitate Richter si Mercalli

Apoi, de ce au tacut televiziunile? Pana spre ora 6 dimineata, nu au transmis absolut nimic despre cutremur. Doar obisnuitele reluari din timpul zilei precedente. Nici macar Antena 3, care cel putin pana in noaptea de miercuri spre joi avea o fatuca care prezenta stiri in direct cam din ora in ora.

Specialistii ce spun ca a fost de 5,3 grade, ne “explica” ca a fost un cutremur atipic. Dar eu n-am inteles nimic din zisa lor de tipul: a fost mic dar s-a simtit mare pana dincolo de granitele Romaniei. Pai cum? Ca, in general, seismologii ne tot spun de multi ani cum ca un cutremur mic poate fi devastator pe o zona restransa doar daca este de suprafata. Daca e de mare adancime si e mic (epicentru Vrancea), de abia se simte pana la Bucuresti. Doar daca e mare (adica de la 6 in sus) si la mare adancime, se simte bine in toata tara. Dar cel de aseara a fost la vreo suta de kilometri adancime, deci de mare adancime. Cum deci s-a simtit bine de tot pana dincolo de granitele Romaniei, daca el a fost doar spre 5 grade?

 

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gabriel said, on septembrie 24, 2016 at 4:09 pm

    Pe cutremur.net la ora 2:20 ziceau ca a fost de 5.8-6 grade pe Richter. Pe la ora 9 cand m-am uitat iar ziceau ca a fost de 5.3….

    Apreciat de 1 persoană

    • Mihail said, on septembrie 24, 2016 at 11:41 pm

      VIDEO: Paula Seling, concert in biserica Buna Vestire din Bacau

      Pentru ca orice actiune bine inceputa se cere continuata, Parohia Buna Vestire din Bacau, in frunte cu inimosul sau pastor, parintele Iulian Musat, a recidivat cu un concert liric de exceptie. In timp ce, afara, toamna bacoviana isi cerea drepturile, in bisericuta bicentenara din cartierul Bistrita-Lac muzica de inalta calitate a protagonistilor acestui ospat cultural s-a alaturat in aceasta zi de joi, 22 septembrie, memoriei sonore acumulate in zidurile de piatra.

      Preotul Iulian Musat a deschis concertul cu piese muzicale compuse de Mozart si Andrea Bocelli, acompaniat fiind la pian de prof. Elvis Condrea. Lui i s-a alaturat pr. Ciprian Ignat care a completat evenimentul muzical cu frânturi de muzica psaltica.

      Alaturi de acestia au urcat pe scena in fata altarului fiicele lor, Teona Musat si Daria Ignat, care au demonstrat audientei ca viitorul e pe mâini bune. Partea a doua a concertului a avut-o ca protagonista pe binecunoscuta solista de muzica usoara Paula Seling. Ea a incalzit inimile bacauanilor cu “Pricesnele” sale, melodii pline de emotie crestina pe care artista, cu vocea sa vibranta, le-a oferit plina de emotie ascultatorilor.

      “Ma bucur ca am avut ocazia sa cânt in fata unor ascultatori care vibreaza atât de intens la cântecele mele si m-au primit cu asa o mare caldura. Cântând in acest spatiu al rugaciunii, am simtit cum sonoritatea si emotiile s-au transmis altfel, mult mai intens, decât intr-o sala de concerte obisnuita.

      Cât despre parintele Iulian, l-am simtit dedicat atât muncii sale cât si muzicii si culturii in general” a marturisit Paula Seling pentru cititorii cotidianului Desteptarea. Publicul, in frunte cu ierarhul locului, IPS arhiepiscop Ioachim, a apreciat cu aplauze indelungate stradaniile performerilor, spectatorii fiind incântati de calitatea actului cultural.

      Si de aceasta data, evenimentul a avut o latura sociala, propunându-si strângerea de donatii pentru sprijinirea tânarului artist plastic Ovidiu George Rusu, un real talent care se pregateste in cadrul Colegiului National de Arta “George Apostu”, elevul fiind laureat al Olimpiadei Nationale de Arte Plastice din anul acesta.

      Apreciază

      • el said, on septembrie 25, 2016 at 10:55 am

        Mihail

        ce INCA NU va e clar?

        ca bor oficiala e in EREZIE,CAZUTA, APOSTAZIATA de la Hristos?

        PANA CAND mai mergeti la ERETICII vostri popi si episcopi si in besericile lor SPURCATE de EREZIE?

        stiri ca aceasta sunt in acest context ( al APOSTAZIEIE si EREZIEIE ) IRELEVANTE, tin de „can-can” , „uite ce mai face x si pix „, caderi MARUNTE fara de EREZIA GENERALIZATA in care zace IREVERSIBIL bor oficiala !

        curva aceasta ieftina care a cantat acolo e o „sfanta” pe langa bor oficiala si IADUL ei va fi INFINIT MAI USOR ca al popilor, episcoparilor si mirenilor romani CAZUTI care se furajeaza cu „taine” de la ERETICI !

        a trecut vremea explicatiilor, lamuririlor si argumnetatiei teologice, ACUM e vremea FAPTEI DUHOVNICESTI MANTUITOARE! cine mai vrea/cauta palavrologie azi e doar n FATRANIC si un VICLEAN care cauta „justoficarii” CADERII sale !

        IESITI asadar din TOATE bisericile APOSTATILOR !
        RUPETI COMUNINUEA de orice fel cu APOSTATII… daca nu, CU APOSTATII VETI MERGE in iad !

        Apreciat de 1 persoană

      • Io said, on septembrie 25, 2016 at 12:38 pm

        SUPER MEMORANDUMUL / MUDANA RELIGIO ADUNATA = NOUA RELIGIE PLANETARA / Un calendar de masuri urgente pentru perioada 2016 – 2020 / INGROZITOR dar NU SURPRINZATOR
        https://saccsiv.wordpress.com/2016/03/23/super-memorandumul-mudana-religio-adunata-noua-religie-planetara-un-calendar-de-masuri-urgente-pentru-perioada-2016-2020-ingrozitor-dar-nu-surprinzator/
        Articolul 10:
        10.a. Începând cu data de 20.05.2017 se vor introduce noi slujbe inter-religioase, cu acompaniament de instrumente muzicale şi în cadrul tuturor Bisericilor creştine
        10.b. Începând cu data de 20.10.2017 se introduc, în toate Bisericile creştine, instrumentele muzicale şi se vor organiza concerte nu doar cu caracter religios chiar în interiorul bisericilor.
        10.c. Începând cu data de 01.05.2017 se vor organiza concerte antirasiste în incinta şi în afara lăcaşurilor de închinăciune, asemănătoare celor organizate în mod regulat de Bisericile creştine.
        10.d. Începând cu data de 01.06.2017 se desfiinţează avatonul la Sfântul Munte Athos.
        10.e. Începând cu data de 01.09.2017 toate Bisericile creştine vor accepta unirile federale şi multinaţionale.
        10.f. Începând cu data de 01.09.2018, O.N.U. preia rolul de Guvern Mondial şi de moderator în uniril internaţionale.

        Apreciază

      • Io said, on septembrie 25, 2016 at 12:45 pm

        Se adevereste?Da,dar se pare ca mult mai devreme de termen.
        10.b. Începând cu data de 20.10.2017 se introduc, în toate Bisericile creştine, instrumentele muzicale şi se vor organiza concerte nu doar cu caracter religios chiar în interiorul bisericilor.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 26, 2016 at 10:31 pm

        Io

        se poate sa ai dreptate ! nici nu ma gandisem la „memorandum-ul” ala… pare ca sunt la zi cu „agenda”.
        oricum e JALE ! si lumea doarme leganata de diavolul politculu correct in iluzii caldicele si „forme” frumoase.

        Apreciază

  2. muff said, on septembrie 24, 2016 at 4:22 pm

    astia zic 5.6:
    http://quakes.globalincidentmap.com/

    Apreciază

  3. tvarheolog said, on septembrie 24, 2016 at 4:24 pm

    Antena 3 nu mai are de mult știri în direct noaptea între orele 2 – 6, doar reluări (eu dorm noaptea cu sunetul de la Antena 3 deschis !) Să zicem că era week-end, când resursele umane sunt reduse la minim pentru economii de bugete.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 24, 2016 at 5:10 pm

      tvarheolog

      Alaltaieri sigur am vazut-o pe Andreea Perminov.

      In rest, cat de reduse la minim sa fie noaptea resursele umane la televiziuni, cineva tot e pe acolo …

      Apreciat de 1 persoană

  4. palcauioan66 said, on septembrie 24, 2016 at 4:54 pm

    facand haz de necaz ,eu sunt in Italia si nu l-am simtit…pai daca n-a captat atentia televiziunilor din Romania,inseamna ca astia n-au simtiti nimic!…daca vreun homosexual se ,,cutremura,, un pic si da din fund,ei bine,toate televiziunile simt automat!! Respect,Saccsiv

    Apreciat de 1 persoană

  5. Ma DURU said, on septembrie 24, 2016 at 5:11 pm

    cel mai competent site este USGS.

    Apreciază

  6. tvarheolog said, on septembrie 24, 2016 at 5:33 pm

    http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=532801 Și aici tot 5,6 !

    Apreciază

    • tvarheolog said, on septembrie 24, 2016 at 5:38 pm

      Am uitat să precizez că inițial, la câteva minute după cutremur, pe EMSC a fost dată magnitudinea de 6,3 !

      Apreciat de 2 persoane

      • Valentin said, on septembrie 24, 2016 at 9:36 pm

        Cutremurul a fost mare, clar peste cele din ultimele decenii, care se știu măricele, cam pe la 5.5 grade. Io l-am simțit puternic se zguduia hornu la casă cu gălăgie, nu se poate să fim mințiți așa cu tactică de televiziuni vândute

        Apreciat de 1 persoană

  7. Templier said, on septembrie 24, 2016 at 5:43 pm

    Şeful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a comentat pe Facebook modul în care s-au comportant instituţiile statului din punctul de vedere al comunicării în cazul cutremurului de sâmbătă noaptea, afirmând că nu şi-au făcut treaba corespunzător, la fel ca şi posturile de televiziune, care difuzau reluări şi nu au liniştit populaţia.

    „Concluzia preliminară: instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media şi mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informaţie elementară despre cutremur şi nu au liniştit oamenii”, a scris oficialul guvernamental, la scurt timp după producerea cutremurului.
    https://www.facebook.com/valentin.mircea.752

    Partea proastă e că statul român dormea profund. Președinția? Guvernul? Crucea Roșie? Armata? Nada, nici măcar un mesaj. Nici IGSU n-a avut nici o reacție. N-au existat comunicate de presă, mesaje, nimic. Știți ce înseamnă asta? Că cine n-are net în România, e condamnat la moarte prin ignorare, în caz de dezastru. Și apropo de net: nici măcar pagina de facebook a IGSU, vitală pentru comunicare în astfel de situații, n-a adus nici o informație, nici măcar un „stați liniștiți, a fost fără pagube”. La trei ore după cutremur, IGSU avea aceeași postare, de vineri. În lipsa informațiilor oficiale și a canalizării întrebărilor și răspunsurilor spre structuri credibile, Facebook s-a umplut de dume și de glume. Hazul de necaz chiar ne iese, acum s-a văzut din plin…

    Apreciat de 2 persoane

    • Mihai2016 said, on septembrie 24, 2016 at 7:32 pm

      Sa ne fereasca Dzeu de un cutremur mare ca o sa murim cu zile ca nu vad cine o sa ne ajute ca statu roman doarme si poate asta vor! Ei nus in stare sa se ajute intrei da pe noi!

      Apreciat de 1 persoană

      • Aurora said, on septembrie 24, 2016 at 9:40 pm

        Stai ca aici n-ai dreptate.Cu ce sa tre ajute statul, bun sau rau de la un cutremur pe care Dumnezeu il trimite spre pieire ? Nu vorbesc de neimplicarea primariilor in consolidarea blocurilor cu bulina rosie, ci de faptul ca daca Dumnezeu vrea sa ne piarda, murim si in buncare. La un cutremur de 8-9 grade cade tot, nemaicontand cat a investit statul.

        Apreciat de 1 persoană

  8. Scutaru Mihai said, on septembrie 24, 2016 at 5:48 pm

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Sâm 24 sept. 2016 la 4:00 p.m., Saccsiv – Weblog a scris: | saccsiv a publicat:”Dupa cum stiti a fost cutremur:CUTREMUR – ROMANIA de 6,1 grade, 24 septembrie 2016, ora 2:11 noaptea   Asta e clar.Ce nu e clar, e cat de mare a fost? Ca ni se spune ca a fost undeva intre 5,3 si 6,1 grade. Diferenta enorma, caci Scara Richter” | |

    Apreciază

  9. cosminmatiu said, on septembrie 24, 2016 at 6:51 pm

    De de facebook:

    IPS Serafim Joantă îndeamnă monahii la comuniune cu homosexualii: „…nu doar noi, ortodocșii, ne mîntuim…”
    A venit ÎPS Serafim J. și a ținut o sinaxă la noi în măn. (Oasa). A zis că, ce a început în Creta se va continua, lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să fim uniți. Nu se pune problema unirii la o singură religie, ci o singură Biserică comună în care fiecare ține rânduiala lui și aceasta se întâmplă datorită necesității de a se mântui și cel deznădăjduit. Ce ar însemna ca cel bolnav și neputincios cum e homosexualul, să îl situezi în afara Bisericii, nu se poate, să crezi dacă ești ortodox, numai tu te mântuiești. E nevoie de înțelegere, să-l iubim pe celălalt, așa cum e.

    Apreciază

    • Aurora said, on septembrie 24, 2016 at 9:44 pm

      Asta e croit pe fapte rele ! Iubirist imputit ! Nu stie cum miros poponautii si cu cat parfum isi dau ca sa mascheze duhoarea !

      Apreciază

      • alex said, on septembrie 25, 2016 at 2:39 am

        Desi nu stiu daca e bine sa zic am tacut dar sigur si altii si-au dat seama si au tacut. Daca unii dintre ei sunt de fapt sodomiti si asa o sa legalizeze si „preoti” homo. Inteleg ca Joanta spune ca daca e bolnav „duhovniceste” homosexualul tre sa il ajutam, dar cum orice bolnav cauta tratament la boala asa si homosexualul ar trebui sa faca ceva de genu „parinte am demonul sodomiei spovediti-ma, scapati-ma, da-timi canon”, dar ei vor ceva de genu lasa ca merge asa. Si 2 la mana asta este lucrul la care m-am ganit dar am tacut mereu, daca toata adunarea aceea de semnaturi pentru sustinerea familie a fost facuta intentionat de „ierarhi” ca sa aprinda fitilul dintre normali si homo. Acum eu nu zic sa nu mergem sa semnam pentru familia normala, orice ar fi avut ei in cap Dumnezeu face din gandurile lor rele lucruri bune. Chiar am mai indemnat si indemn sa mergem toti sa alegem normalitatea.

        Apreciază

    • Vio said, on septembrie 25, 2016 at 10:59 am

      Tu chiar vorbesti serios ?
      Chiar asta era grija unui ierarh ? De ce se mantuie doar ortodocsii si nu si homalai ? Pai tocmai ca din cauza lor, a ierarhilor, nu prea se mai mantuie nici ortodocsii.
      Tocmai cand remus cernea vroia sa introduca casatoriile dintre homosexuali pe usa din dos hop si îndeamnă monahii la comuniune cu homosexualii.
      Doamne Iisuse Hristoase, Imparatul Imparatilor, Domunul Domnilor, Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat nu ne lasa pe noi. Cum nu le e lor, acestor ierahi, frica de Dumnezeu ?

      Apreciază

    • A said, on septembrie 26, 2016 at 6:34 am

      E o logica sucita: nu noi il aruncam pe homosexual in afara bisericii, ci singur se separa de biserica, el alege asta. DOAMNE, CE SMINTIT! Cica dracul pe toate le stramba si le suceste. Exemplul perfect.

      Apreciază

  10. Zeus Ludus said, on septembrie 24, 2016 at 6:57 pm

    Reblogged this on Zeus Ludus.

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 26, 2016 at 12:45 am

      Patriarhul antiohiei e în România şi are în program slujiri cu Teofan şi prezenţă la Râmnic, adică lucrări cu Irineu, ambii semnatari la sinod şi cu antecedente ecumeniste.

      Apreciază

  11. Cristina Maxim said, on septembrie 24, 2016 at 8:43 pm

    Dă clic pentru a accesa Maramuresenii-lui-Hristos.pdf

    Apreciază

  12. Mary said, on septembrie 24, 2016 at 9:01 pm

    L-am visat prima faza, pe urma pe cea orizontala m-am trezit. Pentru prima data, nu m-am speriat. Ce va fi, va fi. Intre vise am visat Sfintii Arhangheli, in togi gri sau beige care glumeau de ideile/(fricile?) mele.

    Apreciază

  13. alex said, on septembrie 24, 2016 at 9:58 pm

    O sa reiau un coment pus de userul Republica Moldova dar o sa pun direct videoul pentru a vedea lumea cum a ajuns biserica. http://www.desteptarea.ro/video-paula-seling-concert-in-biserica-buna-vestire-din-bacau/

    Apreciază

  14. maxim said, on septembrie 24, 2016 at 10:04 pm

    Ereticul Teofan cere oprirea predicii, trage de preot: NU, NU MAI CITA DIN MAXIM MARTURISITORUL! NU! VOI FACE PSORIAZIS!

    Apreciază

  15. Radu Humor said, on septembrie 24, 2016 at 10:38 pm

    Se zice că cel mai tare s-a simţit cutremurul în familia lui Băsescu . 😉
    Şi, mai mult ca sigur, va fi urmat de nişte replici. Deosebit de acide, unele şi deosebit de nimicitoare altele….
    Poate se dărâmă în fine, toată coşmelia !

    Apreciază

  16. viorel said, on septembrie 24, 2016 at 11:21 pm

    La ora 2 ma uitam la un documentar despre mahrama domnului iisus de la vatican care ar fi fost falsa de 500 de ani pt ca cea adevarata ar fi fost dusa in nordu italiei si ca acea a fost cea reala de le vatican acum 500 de ani si a venit cutremurul m-am gandit ca poate este un semn. Doamne ajuta si iartane pe noi pacatosi

    Apreciază

  17. marian said, on septembrie 25, 2016 at 12:21 am

    Urmaream situatia don Siria pe internet si pe o frecventa radio 819 2KHz la momentul seismului. Podeaua s-a miscat odata si tare apoi tot mai slab. Asa incep exploziile obisnuite, tare la inceput apoi scad.
    In Siria e turbare mare de tot. Siria ameninta pe turci sa iasa din Siria. Alep e incercuit si ploua cu foc. Inclusiv cu bombe antibuncar. Una face zob o cladire. Cica sua a activat deja scutul de la romani iar Rusia e palida de furie. Israelnews spune asta . Maa rog, vom vedea!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  18. Manuel Transmission said, on septembrie 25, 2016 at 2:08 am

    – The Culture Of Critique: An Evolutionary Analysis Of Jewish Involvement In Twentieth-century Intellectual And Political Movements

    Dă clic pentru a accesa cultureofcritique.pdf

    Apreciază

  19. octoviv said, on septembrie 25, 2016 at 2:59 am

    Hristos a Înviat!

    Aria de acoperire a cutremurului (steluța este epicentrul, iar cercurile albastre locațiile unde s-a resimțit cutremurul):

    http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eventpage/us10006s5c#map?ShakeMap Stations=true&shakemapSource=us&shakemapCode=us10006s5c
    _________________________________________________________________________________________

    Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul, și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, Îți mulțumim frumos că încă nu ne-ai pierdut pentru fărădelegile noastre și Te rugăm frumos iartă-ne, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi!

    Apreciază

  20. Io said, on septembrie 25, 2016 at 12:41 pm

    Legat de concertul din biserica a Paulei Seling.
    Iata cum incepe a se adeveri cele scrise incepand cu Septembrie 2016.Si cat de aproape este Noua Religie Mondiala.
    Articolul 10:
    10.a. Începând cu data de 20.05.2017 se vor introduce noi slujbe inter-religioase, cu acompaniament de instrumente muzicale şi în cadrul tuturor Bisericilor creştine
    10.b. Începând cu data de 20.10.2017 se introduc, în toate Bisericile creştine, instrumentele muzicale şi se vor organiza concerte nu doar cu caracter religios chiar în interiorul bisericilor.
    10.c. Începând cu data de 01.05.2017 se vor organiza concerte antirasiste în incinta şi în afara lăcaşurilor de închinăciune, asemănătoare celor organizate în mod regulat de Bisericile creştine.
    10.d. Începând cu data de 01.06.2017 se desfiinţează avatonul la Sfântul Munte Athos.
    10.e. Începând cu data de 01.09.2017 toate Bisericile creştine vor accepta unirile federale şi multinaţionale.
    10.f. Începând cu data de 01.09.2018, O.N.U. preia rolul de Guvern Mondial şi de moderator în uniril internaţionale.

    Apreciază

  21. Io said, on septembrie 25, 2016 at 12:49 pm

    Articolul 12:
    Începând cu anul 2016, toate bisericile creştine se vor adapta noii realităţi a Erei celei Noi.

    Apreciază

  22. Iuliana said, on septembrie 26, 2016 at 8:11 am

    Povesti.Ca sa nu sperie populatia,au zis ca fost doar de 5,3.grade pe scara Righter.Eu personal l-am simtit de vreo 6,5,si cred ca asa a si fost.La cutremurul din noiembrie 2014 si care,dupa datele INFP a fost de 5,7 grade pe scara Righter,nu s-au fisurat blocurile,nu a cazut tencuiala de pe peteti.Asta a fost cu mult mai puternic.Locuiesc,din nefericire,in Barlad,unul dintre orasele cel mai tare zguduite la fiecare cutremur si blocul meu a suferit serioase avarieri sambata noaptea.Sa nu ne mai minta,ca oricum,suntem inca speriati.

    Apreciază

  23. carla said, on septembrie 26, 2016 at 9:48 am

    http://www.tvrplus.ro/editie-viata-satului-490731. Interesanta discutia, incepand de la minutul 10.
    In sfarsit se recunoaste ca „prospectiunile” petroliere au crescut de 600 de ori riscurile seismice si in alte parti, iar documentele semnate de ai nostri ii absolva de raspundere pe respectivii.
    „Dupa luptele de la Pungesti, reincepe razboiul pentru CAMPIA DE VEST”

    Apreciază

  24. isa said, on septembrie 26, 2016 at 10:19 am

    A fost mai mare de 5.3, si la C-ta s-a simtit destul de puternic, intamplarea facea ca nu dormeam la ora respectiva. Cu ani in urma a fost unul de 5,5 si nu am simtit decat vibratii, asa cum vibreaza blocurile la strada cand trece un tramvai mai in viteza. Acum insa am simtit initial ca vibreaza, am auzit zgomotul, ca uruitul unui motor sau ca un fel de bazait infundat, destul de greu perceptibil, apoi am simtit smucitura puternica.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.