SACCSIV – blog ortodox

VORBA MARE: „Mai bine sa piara imperiul fratelui meu, decat puritatea credintei ortodoxe.”

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 22, 2016

26

Foto: http://www.doxologia.ro/viata-bisericii/sfantul-munte-athos/sfintii-26-de-cuviosi-mucenici-de-la-zografu-22-septembrie

   In luna septembrie, în ziua a douazeci si doua, pomenirea celor douazeci si sase cuviosi Parinti Zografiti (de la Manastirea Zografu, Muntele Athos), care mustrând pe împaratul Mihail si pe patriarhul Ioan Becul, latino-cugetatorii, deasupra Pirgului prin foc s-au savârsit.

In 1274, la Lyon, imparatul Mihail al VIII-lea Paleologul ordona semnarea unui act de uniune intre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica romana. Poporul iubitor de Dumnezeu, gata sa ramina credincios pina la singe Sfintei Credinte Ortodoxe, nu accepta aceasta falsa unire si se dadu de partea Patriarhului Arsenie, care fu inlaturat pentru ca il infruntase pe imparat. Acesta, cu ajutorul lui Ioan al XI-lea Becul, barbat invatat si viclean pe care il ridicase la demnitatea Patriarhala, incerca sa impuna cu forta aceasta uniune. Din acel moment inchisorile se umplura de Preoti, de Calugari, de laici, de oameni simpli precum si de nobili, care preferau cu totii mai degraba tortura si surghiunul decit tradarea. Latinofronii (astfel erau numiti partizanii Uniunii) isi indreptara actiunea in special impotriva Calugarilor, care din toate timpurile fusesera aparatorii mult veghetori ai Sfintei Credinte Ortodoxe. Ei venira cu osti puternice pe Sfintul Munte Athos, pentru a-i constringe pe Calugari sa accepte Uniunea. In acea vreme, era un batrin ascet pe linga Manastirea Zografu care isi facuse pravila din citirea de mai multe ori pe zi a Acatistului Maicii Domnului. In acea zi, in timp ce oamenii imparatului se apropiau de Zografu, el auzi glasul Maicii Domnului raspunzind binecuvintarilor pe care i le adresa ca de obicei. Ea ii vesti ca dusmanii lui Hristos se apropiau si ii ceru sa mearga sa anunte aceasta la manastire, pentru ca cei care erau inca slabi sa poata sa fuga iar cei care ajunsesera la maturitate duhovniceasca sa poata sa se pregateasca de Mucenicie. La auzul acestei vesti, majoritatea Calugarilor au fugit in munte, dar douazeci si sase dintre ei s-au refugiat in turnul manastirii, primind de la Dumnezeu incredintarea ca venise vremea pentru ei sa primeasca coroana Muceniciei. Lingusirile si falsele argumente ale Latinilor si ale aliatilor lor greci pentru a-i convinge sa treaca de partea uniunii celei fatarnice ramasera fara succes, Sfintii raminind tari in marturisirea lui Hristos ca singur cap al Bisericii. Si murira aducindu-I slava in turnul caruia soldatii ii dadusera foc.

Cititi va rog si:

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/septembrie/septembrie22.htm

   Comentariu saccsiv:

La 7 mai 1274 incepe al doilea conciliu de la Lyon al Bisericii catolice, ocazie cu care se discuta problema cruciadelor, precum si cea a incetarii Marii Schisme dintre Occident si Bizant.

La 29 iunie Mihail al VIII-lea al Bizantului recunoaste primatul papal … delegatii ortodocsi fiind de acord atat cu recunoasterea pretentiilor papei, cat si cu includerea in Crez a … filioque.

Unificarea a fost puternic respinsa de majoritatea covarşitoare a clericilor si laicilor ortodocsi. Sora imparatului a concretizat atitudinea grecilor astfel: „Mai bine sa piara imperiul fratelui meu, decat puritatea credintei ortodoxe.” Unitatea de la Lyon a fost repudiată categoric si de succesorii lui Mihail.

In zilele noastre, multi avocati ai Marelui Sinod ne spun ca Ierarhii BOR trebuiau sa semneze documentele din Creta, altfel se punea in discutie chiar destramarea Romaniei. Comparati va rog acest “argument” cu inteleapta vorba a sorei imparatului Mihail …

Revenind la prigoana din Sfantul Munte Athos din secolul 13, nu toti monahii au marturisit. La Marea Lavra, Patriarhul tradator a slujit sfânta liturghie ajutat de un ierodiacon al Lavrei şi de şapte monahi, precum şi de către preoţii latini care îl însoţeau.

Iata insa cum au ajuns acei monahi:

FOTO: Ecumenistilor, asa veti ajunge si voi

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ilioara said, on septembrie 22, 2016 at 12:09 pm

    ma bucur ca coincide ziua asta cu conferinta, speram sa mijloceasca ei si toti sfintii care au luptat impotriva erziilor…..

    Apreciază

  2. Mirela said, on septembrie 22, 2016 at 12:25 pm

    Hristos ne zice:

    “Fără Mine nu puteţi face nimic.”
    “Cine nu adnă cu Mine risipeşte.”
    “Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea lui şi toate acestea (materiale) se vor adăuga vouă)”
    “Ce-i va folosi omului de va câştiga lumea întreagă, dacă sufletul său şi-l va pierde?”

    Contrar acestor cuvinte, vedem cu tristeţe şi indignare de nestăvilit cum tocmai monahii (între care şi ierarhii), deşi au ales viaţa “îngerească” şi au depus jurământ de sărăcie şi de ascultare de Dumnezeu, sunt total lipiţi de material, de ziduri şi de ascultare lumească.
    Se pretind oameni înduhovniciţi, mimează bunacuviinţă, dar cei mai mulţi sunt înduhovniciţi în duhul mincinos al Gadarei, nu în Duhul Sfânt. Cum să te pretinzi slujitor al lui Hristos, dar să lepezi învăţăturile şi cuvintele Lui veşice (“Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece”!), acceptând erezia sub pretextul salvării zidurilor?
    Viaţa îngerească a celor ce l-au urmat pe Lucifer, aceasta e viaţa pe care au ales-o trădătorii lui Hristos costumaţi în monahi! Morminte văruite, al căror acoperământ cuvios maschează laşitatea, făţărnicia şi lipirea de această lume.
    Cinste sorei împăratului! Ea, fără să-şi dedice viaţa lui Hristos prin jurăminte monahale de sărăcie şi ascultare, punea ortodoxia mai presus de împărăţia pământească de ale cărei desfăţări beneficia, iar călugării trădează ortodoxia pentru confortul chiliei
    Ruşine monahilor trădători! Vai vouă, făţarnicilor!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Theodor L. said, on septembrie 22, 2016 at 12:41 pm

    Frate Vasile (Saccsiv)

    Ti-am trimis 2 e-mailuri in care ai partitiile zip si copertile cartii mele O piatra pentru Goliat pe care am reusit sa o tiparesc zilele acestea.
    Te rog confirma-mi daca ai primit mailul meu si ai refacut cartea in format PDF. Restul, daca o vei face cunoscuta cititorilor blogului tau si altor crestini ortodocsi, e la voia ta de acum.

    Doamne-ajuta!

    Theodor

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 22, 2016 at 2:57 pm

      Theodor L.

      Am primit-o. Sper sa se poata si deschide. Daca nu, vad eu la cine apelez.

      Apreciază

      • Theodor L. said, on septembrie 22, 2016 at 4:56 pm

        Daca nu se deschide impart varianta Word in 5 (are vreo 90 MB in Word ca am vreo 200 de desene) bucati si ti-o trimit luni direct nezipata. Pana atunci nu am acces la net. Sa-mi spui cumva daca ai reusit sau nu sa o deschizi.
        Eu trebuie sa fug acum ca am intarziat mult.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 22, 2016 at 6:40 pm

        Theodor L.

        Super, trimite-o word.

        Apreciază

      • el said, on septembrie 22, 2016 at 8:07 pm

        saccsiv

        te rog sa publici textul cumva ( cartea format pdf sau word) ca as dori si eu sa o descarc/citesc.
        multumesc.
        Doamne ajuta.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 23, 2016 at 6:25 am

        el

        Voi publica. Astept word.

        Apreciază

  4. Constanta said, on septembrie 22, 2016 at 1:35 pm

    O publicatie extrem de importanta care trebuie urmarita :

    https://orthodoxethos.com/post/new-publication-dedicated-to-an-assessment-of-the-cretan-council

    Deocamdata numai in greaca si in viitor in engleza.

    Apreciază

  5. Scutaru Mihai said, on septembrie 22, 2016 at 2:50 pm

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Joi 22 sept. 2016 la 9:06 a.m., Saccsiv – Weblog a scris: | saccsiv a publicat:”Foto: http://www.doxologia.ro/viata-bisericii/sfantul-munte-athos/sfintii-26-de-cuviosi-mucenici-de-la-zografu-22-septembrie   In luna septembrie, în ziua a douazeci si doua, pomenirea celor douazeci si sase cuviosi Parinti Zografiti (de la Manast” | |

    Apreciază

  6. Pąʍvo said, on septembrie 22, 2016 at 4:55 pm

    Apreciază

    • Marius said, on septembrie 23, 2016 at 12:51 pm

      Nu tie rusine ma omule ? Ce inseamna asta ?

      Apreciază

      • Pąʍvo said, on septembrie 23, 2016 at 3:47 pm

        Poate ca vei afla tu ce inseamna, atunci cand vei mai creste… duhovniceste.
        Acum n-are rost sa-ti explic, fiindca nu intelegi.

        Apreciază

  7. Ioana said, on septembrie 22, 2016 at 7:45 pm

    Ivan Andreev
    SFINŢII
    CATACOMBELOR
    RUSIEI
    Vieţile noilor mucenici
    – format pdf

    Dă clic pentru a accesa sfintii_catacombelor_rusiei.pdf

    Apreciază

  8. el said, on septembrie 22, 2016 at 8:14 pm

    „Veniti sã ne închinãm si sã cãdem la Hristos. Mântuieste-ne pe noi, Fiul lui Dumnezeu, Cela ce esti minunat întru sfinti, pe noi cei ce-Ti cântãm Tie: Aliluia”.

    „Sfinţilor mucenici, care bine v-aţi nevoit şi v-aţi încununat, rugaţi-vă Domnului să se mântuiască sufletele noastre.”

    Apreciat de 1 persoană

  9. valentin said, on septembrie 22, 2016 at 11:11 pm

    e simplu, la fel spune şi noi ca şi cei de atunci, ca sora împăratului, mai bine să piară România decât ortodoxia!

    Apreciat de 2 persoane

  10. Anda said, on septembrie 22, 2016 at 11:17 pm

    Pentru cei carora le este dor de un cuvant parintesc, https://www.youtube.com/watch?v=iSLaMIN_tZU

    Apreciază

  11. ines said, on septembrie 23, 2016 at 1:11 am

    Alerta ministerul sanatatii-epidemie de rujeola in Romania din cauza ca tot mai multi romani refuza sa isi vaccineze copiii- 3 decese, cazuri confirmate in 23 de judete

    http://a1.ro/lifestyle/health/alerta-ministerul-sanatatii-anunta-epidemie-de-rujeola-in-romania-trei-copii-au-murit-cazuri-confirmate-in-23-de-judete-id592118.html

    +3

    click pentru
    galerie

    Ministerul Sănătăţii anunţă că, în primele opt luni ale acestui an, România a înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de județe. Ministerul anunţă decese din cauza rujeolei şi condamnă campaniile anti-vaccinare.

    articolul continua dupa recomandari

    Uranus, sacrificat de Ceauşescu pentru Casa Poporului! Povestea cartierului pitoresc, transformat în cea mai scumpă clădire administrativă din lume: “A fost un fel de Hiroshima”

    Doi copii au murit din cauza rujeolei, iar un al treilea deces suspect de rujeolă a fost înregistrat zilele trecute, dar se așteaptă confirmarea finală, potrivit ministerului Sănătăţii.

    Comparativ cu anul 2015, creșterea este mai mult decât alarmantă, în condiţiile în care în tot anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeolă și niciun deces, se precizează într-un comunicat.

    Totodată, ministerul Sănătăţii „condamnă în cei mai duri termeni campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, în înmulțirea cazurilor de rujeolă de zeci de ori într-un singur an.”

    Ministerul precizează că aceste cazuri de deces au survenit la copii sub vârsta de 1 an, adică sub vârsta la care se efectuează vaccinarea împotriva rujeolei (vaccinul ROR).

    „Acești copii au murit inutil și fără sens. Într-o comunitate cu acoperire optimă a vaccinării, toți copii sub 1 an sunt protejați de așa numitul efect de protecție de grup. Mai simplu, cei trei copii decedați ar fi putut fi protejați prin neapariția rujeolei la copiii mai mari, trecuți de vârsta de vaccinare, dacă aceștia ar fi fost vaccinați”, se arată în comunicatul ministerului.

    Apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an.

    Distribuția cazurilor pe județe:

    – la granita dintre judetele Bistrița Năsăud și Cluj (219 cazuri)

    – in județul Mureș (145 cazuri)

    – in județul Arad (113 cazuri din care 2 decese la copii cu vârsta sub 1 an)

    – in județul Timiș(71 cazuri din care 1 deces la copil cu vârsta sub 1 an)

    – in județul Suceava (27 cazuri)

    – in județul Brașov (33 cazuri)

    – in județul Sălaj (7 cazuri)

    – in județul Hunedoara (14 cazuri)

    – in județul Caraș- Severin (13 cazuri)

    – in județul Alba (3 cazuri)

    Cazuri sporadice de rujeolă au fost confirmate la persoane nevaccinate / incomplet vaccinate din București (4 cazuri) si din județele:

    – Bacău (3 cazuri)

    – Bihor (1 caz)

    – Constanța (3 cazuri)

    – Dâmbovița (2 cazuri)

    – Giurgiu (1 caz)

    – Mehedinți (1 caz)

    – Neamț(2 cazuri)

    – Olt (2 cazuri)

    – Sibiu (3 caz)

    – Vaslui (1 caz)

    Cazuri sporadice înseamnă cazuri care nu pot fi legate între ele în număr de minimum trei, precizează ministerul. Până în luna august, inclusiv în regiunile afectate, au fost recuperați la vaccinare 573 de copii cu vârste între 1 – 15 ani.

    Apreciază

  12. Ioana said, on septembrie 23, 2016 at 4:15 am

    Apreciat de 1 persoană

  13. Anda said, on septembrie 23, 2016 at 2:58 pm

    Parintele Gheorghe Anitulesei: spiritul de jertfa s-a pierdut…

    Apreciază

  14. Anda said, on septembrie 23, 2016 at 3:11 pm

    Despre pericolul pe care il seamana in Biserica ierarhii ecumenisti:

    Apreciază

  15. Anda said, on septembrie 23, 2016 at 4:56 pm

    Din nou despre sinodul din Creta:

    Apreciat de 1 persoană

  16. Anda said, on septembrie 23, 2016 at 5:45 pm

    Din nou despre sinodul din Creta

    Apreciază

  17. […] VORBA MARE: „Mai bine sa piara imperiul fratelui meu, decat puritatea credintei ortodoxe.” […]

    Apreciază

  18. Theodor L. said, on septembrie 26, 2016 at 1:17 pm

    Frate Vasile,

    Fii atent ca ti-am trimis cartea atat in PDF (concatenata si cu coperti) cat si in Word (fara coperti) prin We transfer de pe care poti descarca documentul intreg. Ai la dispozitie o saptamana pana la 3 octombrie ca sa descarci documentele.
    Confirma-mi aici la subiectul acesta daca ai reusit descarcarea si poti citi cartea.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 26, 2016 at 2:52 pm

      Theodor L.

      Am primit, se deschide, nu stiu inca copertile, sa vad cum o voi si posta pe blog, caci vreau s-o fac inainte de a o citi, caci altfel va dura prea mult pana ce o voi termina.

      Apreciază

  19. Theodor L. said, on septembrie 26, 2016 at 4:11 pm

    Vad ca n-ai descarcat decat varianta Word. Descarca si PDF-ul cu coperti cu tot in acelasi document ca are dimensiune mult mai mica de 30 MB. Nu ti-au venit 2 We transfer de la mine?

    Apreciază

  20. […] VORBA MARE: „Mai bine sa piara imperiul fratelui meu, decat puritatea credintei ortodoxe.” […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.