SACCSIV – blog ortodox

Din nou despre HOMESCHOOLING. Carmen Johannis, Daniel Funeriu, Sorin Ionita sau NapocaNews SUNT CONTRA. Voi ce parere aveti?

Posted in HOMESCHOOLING by saccsiv on septembrie 21, 2016

homeschool-2

Foto: http://ddees.com/index.php/2015/09/11/david-dees-art-gallery/

Am mai abordat aceasta tema cu ani in urma:

Despre EDUCATIA LA DOMICILIU (homeschooling) in Romania si efectele nefaste ale INVATAMANTULUI DE MASA

Suedia: I S-A LUAT COPILUL caci il educa acasa si nu l-a vaccinat. Apoi A FOST ARESTAT caci l-a tinut o noapte acasa. SISTEMUL ii permitea doar o ora la cinci saptamani …

Unei familii germane I S-A ACORDAT AZIL IN SUA, deoarece in Germania HOMESCHOOLING (educatia copiilor la domiciliu) ESTE INTERZISA

Se discuta din nou despre acest subiect in spatiul public. Iata cateva pareri contra:

Conform articolului Carmen Iohannis, Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, jurnalisti si experti, in dezbaterea homeschooling. Argumente pro si contra de pe Centrul de Parenting:

Stirea ca Dana Nalbaru si Dragos Bucur au decis sa-si retraga fetita in varsta de 9 ani de la scoala a starnit o dezbatere serioasa in randul opiniei publice din Romania. Parerile sunt impartite, iar legislatia nu ne ajuta deloc: sistemul de educatie acasa nu este nici interzis, dar nici reglementat in Romania. In prezent, numarul de copii scoliti in acest sistem este de 200-500, conform unor surse diferite.

Subiectul este atat de intens dezbatut, deoarece vizeaza de fapt care este cel mai bun mod in care pot sa invete si sa devina oameni buni si responsabili copiii nostri.

Am centralizat in acest articol opiniile unor reprezentanti ai autoritatilor, precum si ale unor persoane publice, experti, jurnalisti pentru ca tu sa ai un tablou cat mai complet referitor la ce presupune si ce riscuri implica

ARGUMENTE CONTRA

– Sotia presedintelui Romaniei Klaus Ionannis, Carmen Iohannis, este impotriva homeschooling-ului. Prima doamna a tarii este profesoara de limba engleza la un liceu din Sibiu:

„Este mult mai bine sa fie intr-o scoala, intr-o comunitate, este in beneficiul lui si al familiei. Nici nu se compara, suntem fiinte sociale, trebuie sa fim cat mai multi impreuna, asa ne simtim bine”, a declarat Carmen Iohannis, scrie digi24.ro.

– Sorin Ionita, expert in reforma administratiei publice, dezvoltare si politici locale la Expert Forum:

„Aflu ca tipii astia doi, actor si respectiv cantatoare, si-au retras fata de la scoala si o vor educa acasa deoarece “sistemul” strica elevilor “frumusetea interioara”.
Tipa e de asemenea in masura sa adauge: “Mi-am dat seama că sistemul de invatamant, acesta organizat pe grupuri de oameni care trebuie sa demonstreze in fata altora ca si cat stiu, ca si cat au invatat, este depasit de vremurile pe care le traim.”
E limpede ca si cat va fi educata competent acasa, de exemplu la mate si fizica, copchila isi va pastra frumusetea interioara.
Si as zice ca nici aia exterioara nu-i de ignorat, mai ales ca poate primi oricand un upgrade profi. Home-based.”

Sursa: Facebook

[…]

– Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei:

„Homeschooling e doar o prostie. Precum cea cu Steer/vaccinuri.”

„Doru (Teodor Baconschi – n.r.), aici paradigma e total diferita de ceea ce se pretinde, si de ceea ce sugerezi tu. Nu e vorba despre optimizarea invatarii/educarii: de ce avem legi nationale/regionale ale educatiei? Pentru ca societatile noastre considera ca invatarea/educarea copilului nu sunt numai la cheremul parintilor, ci si al societatii. Adica se considera ca faptul ca esti parinte nu iti da dreptul (privilegiul) sa iti educi copilul cum vrei tu, ci si cum vrea societatea. Libertate individuala absoluta presupune responsabilitate absoluta. Ceea ce stim ca nu poate exista. De aici rezulta clar ca homeschooling e o schimbare de paradigma societala, nu doar asa, o alternativa educationala. O schimbare pe care nicio societate nu o poate gestiona acum. Desigur, homeschooling devine o alternativa in cazuri de izolare geografica, boala, etc. Si mai fa un mic test logic: daca un parinte considera ca are atatea de dat copilului, de ce nu face homeschooling dupa orele de clasa.”

„Si inca o chestie despre care nimeni nu vorbeste: homeschooling e adesea asociat cu tot felul de secte. Really.”

Sursa: Facebook

[…]

Iata si ce putem citi la Homeschooling-ul: o fiță americană! de pe Napoca News:

De câteva zile toată presa dezbate scandalul din învățământ privind homeschooling-ul, un fel de școală alternativă în care copiii numai învață în sistem colectiv ci acasă, în living. Criticii sistemului clasic de învățământ consideră că actualul proces de învățământ e un fel de CAP școlar. La noi, cazul actorilor Dragoș Bucur și soția Dana Nălbaru, care și-a retras copilul de la școală pentru sistemul homeschooling a declanșat dezbaterea publică. Consider că homeschoolingul e o altă fiță de import, provenită din lumea anglo-saxonă, în special din SUA. În România se estimează că aproximativ 200 de familii sunt adepte ale homeschooling-ului, iar în SUA există peste 2,3 milioane de copii care fac cursuri la domiciliu. Statele Unite reprezintă un adevărat exemplu pentru acest tip de sistem de învăţământ, părinţii susţinându-l pentru faptul că ar dori să le ofere copiilor o alternativă religioasă (64%) şi/sau morală (77%) la sistemul de învăţământ clasic. Statisticile arată că americanii, la fel ca alţi locuitori ai ţărilor occidentale, devin din ce în ce mai puţin religioşi. Din acest motiv, părinţii educaţi într-un sistem în care religia ocupă un loc important se tem că urmaşii lor nu le vor călca pe urme şi vor alege să îşi trăiască viaţa într-un mod diferit de cel pe care ei îl cunosc.

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu, unul dintre cei care s-au opus legalizării homeschooling-ului în România, a venit cu precizări importante despre motivele care l-au făcut să adopte această poziţie.”M-am opus introducerii homeschooling-ului in Legea 1 și îmi asum acest lucru. Toti politicienii papagali fug de dezbaterea asta, sa nu supere pe nimeni, dar noh, la câți mafioți am supărat la viata mea, ce mai contează 2-3 oameni… Plus ca n-o sa mai candidez vreodata”, scria Funeriu pe blog. Homeschooling-ul e interzis în Albania și Bulgaria. Conform unui studiu realizat în anul 2011, de Universitatea Baylor, principalul motiv pentru care părinţii americani decid să îşi retragă copiii de la şcoală este faptul că în sistemul clasic de învăţământ ei nu primesc educaţia religioasă pe care ar trebui să o aibă. Rezultatele obţinute de cercetătorii americani au arătat, însă, că tinerii înscrişi în sistemul de homeschooling sunt mult mai puţini religioşi decât părinţii lor, dar şi mult mai toleranţi decât aceştia. Cercetătorii americani care au avut drept subiect de studiu homeschooling-ul au arătat că educaţia religioasă nu este singurul motiv pentru care părinţii aleg să îşi educe copiii acasă. Printre celelalte argumente invocate se numără: asigurarea unui mediu de educaţie mult mai sigur decât cel oferit de şcolile publice, îmbunătăţirea relaţiei părinte-copil, educaţia realizată în funcţie de necesităţile individuale ale fiecărui copil.

Cred că e o încă exacerbare a sinelui și eului individual împotriva comunității, comuniunii și incluziunii sociale și educaționale. E mai comod să faci școla acasă în sufragerie, dacă statul investește în tine 3.500 lei. Personal consider că e un handicap moral pentu un minor care e izolat în casa părinților, refuzându-i-se integrarea în comunitate și social. Viața nu e doar un drum fără obstacole, în care omul e înconjurat doar de efecte și afecte pozitive, ci și o cale de spini. Prin participarea la sistemul colectiv de învățământ elevul are primele experiențe sociale și educaționale, se călește și pregătește pentru viață, atunci când intră în câmpul muncii după absolvirea cursurilor. Mircea Miclea, fostul ministru al educației a declarat că Homeschoolingul este legal doar dacă de el beneficiază copii cu cerinte educaționale speciale sau nedeplasabili din motive medicale, conform art 25, aliniat 2, din Legea Educatiei Nationale. Dacă vrei ca instituțiile statului român să recunoască această formă de învățare, trebuie să faci dovada că copilul tău se încadrează într-una dintre cele două categorii. Dacă nu se încadrează, absolventul nu poate obține diplomele și beneficiile aferente conferite de statul nostru.

Consider dezbaterea despre homeschooling sterilă, o formă de a destructura sistemul clasic și tradițional de învățământ pentru opțiuni alternative, nerealiste și exclusiviste, care transformă elevul într-o mimoză dintr-un clopot de sticlă, de fapt un copil rupt de realitățile vieții, care la contactul cu viața reală după absolvire, cu ciocnirea de primele greutăți ale vieții, va deveni un personaj retractil predispus evadării din societate prin viziuni sau prize ideatice halucinogene. Eu nu îmi voi da copiii la homeschooling. Prefer școala clasică, cu toate defectele ei, dar în care copii se integrează și se pregătesc pentru viață între colegi și profesori, nu refugiați într-un fotoliu confortabil așezat de mămici și tătici în sufragerie.

Ionuț Țene

   Comentariu saccsiv:

Sa ne amintim ca Daniel Funeriu este si un activist pro vaccin:

LIVIU DRAGNEA l-a EXCLUS pe NINEL PEIA din PSD deoarece acesta a intrebat daca exista o legatura intre IMBOLNAVIREA BEBELUSILOR si VACCINURI

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. maxim said, on septembrie 21, 2016 at 9:18 pm

    Sunt pro-scoala-acasa, pro-liturghie-acasa, pro-ermetizarea familiei si a credintei!

    Apreciat de 2 persoane

    • NIMENI said, on septembrie 22, 2016 at 12:09 am

      si ca rezultat va fi atomizarea individului intr-o stare de semiimponderabilitate …!

      Apreciază

      • ban said, on septembrie 22, 2016 at 10:04 am

        Vorbe din astea mestesugite care nu spun nimic au si politicienii nostri.

        Apreciat de 1 persoană

    • pamaio said, on septembrie 22, 2016 at 10:45 pm

      De cand se poate face Sf. Liturghie acasa ????

      Apreciază

  2. Templier said, on septembrie 21, 2016 at 9:22 pm

    Mass-media oficiala, aservita sistemului medicalo-farmaceutic, a inceput deja campania furibunda pro-vaccinare, dand vina pe Olivia Steer (militanta anti-vaccinare) si pe site-urile anti-vaccinare pentru o „epidemie de rujeola” (si asta pentru ca tot mai multi parinti refuza vaccinarea).
    Nu… adevarul e ca tot mai multi parinti refuza vaccinarea nu „din cauza” Oliviei Steer, ci pentru ca s-au informat si au aflat riscurile vaccinarii. Cand stii ca exista riscul ca al tau copil sa se imbolnaveasca de alte afectiuni ce au legatura cu vaccinarea sau chiar sa moara, de ce sa-l vaccinezi!? Cine poate sa garanteze pentru viata copilului tau?
    Constitutia Romaniei garanteaza ca „fiecare om dispune de propriul corp” si de asemenea este garantata „libertatea expresiei”. Iar aceasta mass-media, aservita sistemului, doreste ca sa nu se mai scrie despre pericolele vaccinarii, desi EXISTA STUDII INDEPENDENTE (nu cele finantate de marile corporatii farmaceutice) care arata cat de periculoase pot fi unele vaccinuri. EI vor sa nu mai stim nimic, sa nu ne mai informam, sa ne supunem ca niste sclavi. Vor, intr-un fel, sa revenim ca pe timpul lui Gheorghe-Gheorghiu Dej, cand conducerea de stat stia ea ce e mai bine pentru noi.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21304363-epidemie-ruje…

    Apreciat de 2 persoane

  3. irina gilimon said, on septembrie 21, 2016 at 9:27 pm

    saccsiv: acum 21.09.2016 ora 21:26 este o emisiune pe antena3 /sinteza zilei/ foarte interesanta despre vaccinuri cu Olivia Steer

    Apreciază

  4. RomeoB said, on septembrie 21, 2016 at 9:39 pm

    Sunt doua aspecte contradictorii:
    1) Invatamantul te pregateste pentru piata muncii – fara cunostinte cu profesori foarte bine pregatiti nu poti concura cu sanse de succes la informatica, medicina, si alte cateva discipline unde concurenta este marte. O limba straina cum e germana nu ai nici o sansa sa o inveti de unul singur. E greu si cu engleza.
    2) Elevilor li se ofera pe fata sau pe ascuns educatie sexuala, corectitudine politica, hallowin, si alte satanisme, ateism, darvinism…
    Sf Cosma al Etoliei spunea ca la vremurile din irmas apostazia si sminteala va veni prin cei invatati. Pe vremea comunismului, indoctrinarea ateist-ideologica intra in obligatiile profesorului, indiferent de materia pe care o preda, pt ca trebuia sa fie diriginte. Revolutia a scutit invatamantul de aceasta rusine pt in timp, dar acum apare un nou tip de ideologizare si satanizare, deocamdata mai greu perceptibila.

    Solutia: in scolile publice, copiii sa aiba de ales intre invatamant laic si invatamant religios.
    Exista scoli gimnaziale si licee confesionale ortodoxe, care nu sunt seminarii.
    http://www.crestinortodox.ro/stiri/crestinortodox/prima-scoala-ortodoxa-gimnaziala-cluj-141853.html

    Nu exista o popularizare a lor, si in necunostinta de cauza romanii nu pot sa solicite pentru copiii lor inscriera in aceste unitati de invatamant.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ionut said, on septembrie 21, 2016 at 11:10 pm

      Asa este, sunt aspecte contradictorii. Sub anumite aspecte e mai bun homeschooling-ul, din alte puncte de vedere e mai buna educatia intr-o colectivitate.
      O varianta de mijloc ar fi ca un grup de parinti sa se adune si sa faca un fel de homeschooling colectiv. Unde mai pui ca nu stiu daca legislatia acopera acest aspect, adica in ce masura un copil care a studiat acasa se poate inscrie la bac. Un factor agravant al problemei este si faptul ca parintii, in general, sunt prinsi in valtoarea problemelor de zi cu zi. Unde mai pui ca in anumite scoli se mai petrec si abuzuri, consum de droguri etc.
      Dincolo de aceasta dezbatere, cred ca invatamantul (fie cel de acasa, fie cel institutionalizat) ar trebui sa-l invete pe copil cateva notiuni de baza, tehnici de supravietuire (de ex. care sunt plantele comestibile din flora spontana) si alte lucruri practice legate de agricultura: cum altoiesti un pom, cand trebuie facute semanaturile etc.

      Apreciază

  5. AlexandruM said, on septembrie 21, 2016 at 11:44 pm

    Depinde. Sunt scoli cu clase speciale unde totul este de exceptie: profesori f f buni unul si unul iar elevii – 95% de elita. Toti muncesc pe branci – elevi si profesori – iar rezultatele sunt deosebite. Elevii invata f mult si n-au timp de prostii. Disciplina este f stricta si se ajunge repede la autodisciplina pentru ca altfel nu poti supravietui intr-un mediu atat de competitiv. Cat de bine este asa … greu de spus pentru ca duhovniceste nu stau prea bine. Sunt etici, morali, verticali dar … lipseste ceva … acel inteles duhovnicesc al vietii si rosturilor in lume. Sunt dominati de idolul stiintei si al puterii pe care aceasta o da. Asa ca … am unele rezerve. Insa daca familia acopera bine latura duhovniceasca atunci combinatia este f buna si as putea spune ca mai mult de atat nu se poate. Recomand in acest caz scoala. In bucuresti sunt insa doar 4 astfel de clase/an in licee diferite. Din pacate atat se poate. In rest … Dumnezesceu cu mila. Scapa cine poate.

    Majoritatea sunt locuri in care copiii se deformeaza cu totul. Se demonizeaza pur si simplu intr-un mediu profund viciat in care totul este permis si se intampla cele mai nebunesti lucruri la care nici nu te poti gandi d’apai sa le mai si promunti. In astfel de cazuri scoala este toxica si trebuie evitata daca exista alternativa cu scoala acasa. Din pacate putini parinti pot oferi copiilor o bruma de educatie pe cont propriu. Aici nu vorbim numai de cunostinte stiintifice (matematica, fizica, chimie, istorie, geografie, limba romana si limbi straine etc) ci chiar de cunostinte elementare de formare a caracterului intr-un spirit vertical si de buna asezare duhovniceasca. Sigur ca o sansa in plus ar avea-o cei care s-ar aduna in mici comunitati ce ar ingloba oameni de diferite profesii si cunostinte cu o calitate umana deosebita. Aceia si-ar imparti sarcinile intre ei si cu siguranta unii ar putea face scoala cu copiii, altii ar face diferite munci necesare comunitatii samd insa aceasta este deja utopie pentru smeritii ortodocsi care nu se pot desprinde de confort iar capacitatea de jertfa este sublima dar se blocheaza la cel mai mic prag la care este afectat interesul personal.

    Asa ca nu ne ramane decat sa luptam pe cat putem ca sa educam copiii cu valori autentice ceea ce este o misiune imposibila de cele mai multe ori.

    Apreciază

  6. morosanu said, on septembrie 22, 2016 at 12:06 am

    Homeschooling-ul este destul de raspandit si in vestul Canadei din cauza ca in sistemul de stat calitatea invatamantului este foarte slaba (cu mici exceptii ,scoli confesionale sau scoli private ) iar cei crescuti acasa sunt mai traditionalisti si mai religiosi asa cum se spune in articolul de mai sus. Si profesorii se schimba des, la fel si programa scolara deci e greu sa existe o continuitate si atasament la fel si elevii , sant care in 10 ani de scoala schimba 2-3 scoli.
    Varul meu cand a emigrat in SUA acum 16 ani fiul sau de clasa a doua in Romania dupa teste a fost pus in clasa a patra.

    Apreciază

  7. isa said, on septembrie 22, 2016 at 8:54 am

    As spune mai degraba ca ar fi potrivit un sistem precum cel al comunitatii amish din SUA.
    Cu proprii medici, proprii profesori, propriul sistem social, paralel si independent de cel oficial al statului.

    Apreciază

  8. mircea.v said, on septembrie 22, 2016 at 9:52 am

    O concluzie trasa de Sfintii Inchisorilor si tot ei spun ca aceasta concluzie are aplicabilitate si pt vremurile de acum si pt ceea ce urmeaza:

    Mai putin importanta este pregatirea academica asa cum o stim, cu matematica, fizica, chimie…, mai putin important este ca esti un profesor, avocat, inginer, om de stiinta, doctor… f bun si pregatit si toba de carte, este f important sa ai o credinta puternica, sa ai un caracter bun, sa nu iti fie frica de moarte… adica sa fii un bun ortodox.

    Altele sant calitatile si cunostintele ce sant de folos omului in aceste vremuri. SI de multe ori, toata concentrarea asta pe scoala asa cum am fost obisnuiti este echivalentul cu a pune copilului ochelari de cal.

    E vorba de suflet vs materie. Pt materia finita in timp ai nevoie de calitati dobandite in scoala sistemului.
    Pt sufletul infinit in timp ai nevoie de calitati cultivate de ortodoxie.

    Mai bine un zugrav ortodox decat un profesor univ ateu.

    In orice situatie ai fi, este important sa-i prezinti (gradual) copilului situatia reala si consecintele ce decurg de aici:
    materie – finita in timp – scoala
    suflet – infinit in timp – ortodoxie

    Apreciază

    • Mihail said, on septembrie 22, 2016 at 3:18 pm

      „Mai bine un zugrav ortodox decat un profesor univ ateu.”

      Bine Mircea.

      Apreciază

    • Alexa said, on septembrie 24, 2016 at 4:25 pm

      Asa zic si eu, insa ce te faci cu restul familiei? Numai daca incerci sa deschizi subiectul homeschool-ing iti sar in cap. Cum?, si cu cine mai socializeaza copilul?! Din pacate oamenii trupesti nu inteleg absolut deloc cele duhovnicesti, sunt in cu totul alta dimensiune si le vorbesti o cu totul alta limba pe care daca ar vrea ar si intelege-o (constiinta si Darul de la Botez ajutand) dar nu vor pentru ca asta i-ar scoate din zona lor de confort.

      Apreciază

  9. Ionut said, on septembrie 22, 2016 at 9:53 am

    Off-topic:

    In sfarsit, s-a gandit cineva si la asta:

    http://www.agerpres.ro/politica/2016/09/21/senat-tinerii-care-se-casatoresc-si-familiile-numeroase-ar-putea-primi-de-la-stat-o-prima-de-15-000-lei-21-40-17

    Dar parca vad ca ies „naparcile” de prin cotloane si incep sa zbiere: „discriminare, discriminare”

    Apreciază

  10. Vali said, on septembrie 22, 2016 at 10:19 am

    Sunt pro homeschooling, de ce?
    Pentru ca in cazul meu desenez de mic, as fi putut face mari progrese mult mai repede axandu-ma doar pe acest aspect si cele care au legatura cu ceea ce fac (acum sunt arhitect). Nu mi-a ajutat niciodata in viata, chimia, biologia, dirigentia, si ce obiecte or mai fi doar de umplutura ca sa aiba copilul cu ce-si rupe capu. Scoala romaneasca la ora actuala nu invata copilul sa gandeasca si sa rezolve probleme ci sa inmagazineze informatii chiar si inutile. As fi putut ajunge arhitect pe la 18 ani, in loc de 26… In fond cand vine vorba despre arta eu chiar nu inteleg scoala, poate in stiintele aplicate este alta problema.
    Daca Mozart ar fi mers la scoala romaneasca oare ar mai fi ajuns ce a ajuns ?

    Scoala zilelor noastre nu este pentru a produce genii, ci sclavi cu o minima cunostinta in cat mai multe domenii ca sa se descurce minim in acele domenii sub forma de robot. Daca oamenii si-ar dezvolta talentele lor nascute si atat, pai nu i-ai mai putea folosi ca sclavi in acea multitudine de domenii, iar companiile ar pierde din asta.

    Eu in invatamantul de turma observ o involutie, mai bine era pe vremuri cand aveai un maestru, aveai o legatura mai stransa cu el, si invatatura lui iti venea manusa

    Apreciază

    • Ionut said, on septembrie 22, 2016 at 12:18 pm

      Asa am gandit si eu de multe ori, ca 90% din cunostintele care sunt predate in scoala si o mare parte din cele predate in facultatile tehnice (matematici speciale etc.) sunt inutile. Dar, pe de alta parte, daca un copil nu ia contact cu toate materiile, nu stie catre care sa se orienteze. De multe ori poate sa capete aversiune fata de o materie, dar asta se intampla si din cauza unui stil defectuos de predare a acelei materii, nu din cauza materiei in sine. Pana la urma cred ca e bine ca un copil sa aiba cunostinte din toate domeniile, dar nu bagate pe gat cu nemiluita.
      Cu invatamantul romanesc mai e si alta problema: foarte multa teorie si putina practica. Acum asistam la aparitia unei alte tendinte: e acredidata ideea cum ca avem prea multi studenti si prea putin meseriasi si ca tinerii nu sunt pregatiti pentru ceea ce se cere pe piata muncii. Adevarul e ca suntem tara cu cei mai putini studenti din Europa, ca procent.
      Eu cred ca un tanar ar trebui sa invete sa fie independent, nu sa fie strict legat de o specializare sau de necesitatile pietei muncii, adica nu sa fie obligat in permanenta sa caute un loc de munca, ci sa fie capabil sa-si creeze singur locul de munca.

      Apreciază

  11. isa said, on septembrie 22, 2016 at 2:58 pm

    Sunt foarte multe discipline de umplutura – de exemplu, in gimnaziu se studiaza educatie tehnologica( timp de 4 ani!), unde sa nu va imaginati ca invata sa tricoteze un fular (fetele) sau sa taie o bucata de lemn ori sa bata un cui (baietii) … Apoi – educatie civica in clasa a 7-a … Unde invata despre organizare statala, parlament, constitutie etc. Au rostul la 13 ani? Apoi un optional – unde au de ales din ceea ce li se propune la scoala. In cazul fericit pot aprofunda cunostinte la una din disciplinele de baza (care se dau la examen intr-a 8-a).

    Apreciază

  12. Ada said, on septembrie 22, 2016 at 8:53 pm

    Apropo de educatie, iaca ce li se ofera tinerilor (articol aparut in Le Figaro pe 22.09):
    http://www.lefigaro.fr/musique/2016/09/22/03006-20160922ARTFIG00016-grande-bretagne-une-cathedrale-convertie-en-boite-de-nuit.php

    Pentru cine nu stie franceza, o catedrala din Leeds, Marea Britanie, va fi transformata in discoteca incepand cu 30 septembrie. In septembrie anul trecut, o biserica din Toulouse a fost de asemenea transformata in discoteca. Stiu ca nu e vorba de o biserica ortodoxa. Totusi e blasfemie! Catedrala neMantuirii Neamului ce o sa ajunga: mega club sau locas de inchinare al aceluia in numele caruia se unesc ecumenistii?

    Apreciază

  13. Radu said, on septembrie 23, 2016 at 7:16 pm

    E normal astia care sunt oamenii lor sa fie impotriva invatamantului de acasa.
    Ei trebuie sa formeze mintile lor tinere pentru agenda si scopurile lor nu a noastre.

    Poti sa inveti multe acasa dar trebuie un parinte sa stea acasa sa se tina de educatia copilului ceea ce e greu cum sunt femeile tinere din ziua de azi care sunt foarte egoiste si vor sa isi traiasca viata si sa fie „independente”.

    Inca o dovada unde duce modernitatea si de ce familia traditionala este familia adevarata.
    Barbatul are datoria sa aduca „painea” pentru familie si nu femeia.
    Femeia a lasat-o Domnul sa se ocupe de copii si gospodarie unde se pricepe cel mai bine si au aplecare emotionala spre copii.

    Copiii celor bogati si pe vremuri si acum au profesori particulari care se ocupa de ei.
    De ce oare?

    Apreciază

  14. Acta Diurna said, on septembrie 24, 2016 at 6:57 pm

    Noi sîntem PENTRU, sacciv. PENTRU educarea copiilor ACASĂ și la ADEVĂRATA BISERICĂ. Carmen Iohannis e contra? It – deja – stinks badly, înseamnă. Înseamnă trădare calificată a țării din partea Președintelui. Da, da, chiar a Țării.

    Apreciază

  15. […] Din nou despre HOMESCHOOLING. Carmen Johannis, Daniel Funeriu, Sorin Ionita sau NapocaNews SUNT CONT… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.