SACCSIV – blog ortodox

Anunt “Basilica”: Conferinte RADU PREDA despre “SFANTUL si MARELE SINOD din CRETA” la Roman (21 septembrie) si Bacau (22 septembrie) CU BINECUVANTAREA IPS Ioachim Bacauanul

Posted in RADU PREDA by saccsiv on septembrie 20, 2016

Iata ce putem citi la Conferințe dedicate Sfântului și Marelui Sinod din Creta.Teologul Radu Preda conferențiază de pe Basilica:

Fundația Episcop Melchisedec Roman va organiza în perioada 21 – 22 septembrie 2016 o serie de conferințe cu tema Sfântul și Marele Sinod din Creta. Conferințele vor fi susținute de teologul Radu Preda, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Prima conferință va avea loc miercuri, 21 septembrie 2016, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman. Cea de-a doua conferință este programată pentru joi, 22 septembrie 2016, la Bacău în sala Aula Moldova a Universității George Bacovia. Ambele conferințe vor începe la orele 18:00. Intrarea este liberă.

***

Radu Preda este directorul executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Comentariu saccsiv:

Ca sa ne dumirim cam ce-o sa spuna Radu Preda la conferinte, sa ne amintim ce zicea in 2012:

Odata cu caderea Constantinopolului, Ortodoxiei ii lipseste in mod evident un centru, nu mai are un centru in jurul caruia sa pivoteze si sa-si construiasca o unitate efectiva… Motiv pentru care, eu lansez o teza caBruxelles-ul, asa cum este el hulit, considerat capitala eurobirocratiei etc. etc. este si o provocare ecleziologica

Trebuie sa identificam despre ce biserica vorbim. Pe de deoparte avem la Bruxelles doua structuri bisericesti mari care incearca sa reprezinte in fata decidentilor politici pozitia crestina. Pe deoparte avemConsiliul Conferintelor Episcopale Catolice, iar pe de alta parte avem Conferinta bisericilor europene, un fel de club mai larg cu 120 de dominatiuni, structuri eclesiale, in care ortodocsii au fost prezenti de la inceput, dar prin care nu se simt tot timpul reprezentati. O consecinta a pregatirilor Marelui si Sfantului Sinod este si aceea ca intre timp avem structuri ceva mai articulate ale reprezentarii Ortodoxiei la Bruxelles si nu numai. Iata ca avem un Consiliu permanent al reprezentantelor Bisericii Ortodoxe in capitala birocratica a Europei. Pozitia catolicilor este pe linia fondatorilor ideii de Uniune europeana.

Reactia crestina la fenomenul globalizarii este una constructiva… Globalizarea din punct de vedere al gandirii crestine nu este un fenomen care trebuie redus doar la defectele sale. Din punct de vedere al sansei de a face mesajul lui Hristos audibil cu adevarat in toate cele 4 colturi ale lumii, globalizare este traducerea secularizata a Universalitatii (Ecumeni-citatii). Iar din acest punct de vedere Biserica Ortodoxa, autentica, dar si celelalte confesiuni nascute de-a lungul istoriei nu pot sa nu vada in globalizare inclusiv semnele vremii si inclusiv voia lui Dumnezeu. Ganditi-va la misiunea pe care noi o facem. Uitati-va de pilda, din punct de vedere al Ortodoxiei, ganditi-va la numarul mare al parohiilor care au aparut peste tot in lume.

Cititi va rog si:

Teologul RADU PREDA despre MISCAREA LEGIONARA: “a otravit spatiul public”

Cat despre binecuvantare, e venita din partea unui prigonitor:

Iata decizia IPS Ioachim Bacauanul pentru Parintele Elefterie Tarcuta: LA FRIG, ca-i batran si poate scapa de el …

Sa speram ca reactia salii va fi aceeasi cu cea de la:

VIDEO: Inregistrarea Conferintei pro Marele Sinod, de la Piatra Neamt, organizata de homeopatul PAVEL CHIRILA (Asociatia Christiana) / REACTIA SALII

 

77 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. s2side said, on septembrie 20, 2016 at 5:55 pm

    Oamenii astia „invatati” fie sunt atei si vor o unitate doar de dragul unitatii (mai multi bani), fie sunt rataciti de-a binele si cred ca pot sa pacaleasca dracul. Cred ca daca o sa ne unim cu ereticii or sa treaca ei la dreapta credinta.

    Apreciază

    • marinela said, on septembrie 20, 2016 at 10:01 pm

      Sper din suflet ,sa fie si acolo oameni ai lui Dumnezeu,hotariti si curajosi , sa-i puna pe fuga pe hulitorii lui Hristos ,ca la P. Neamt,ca numai c-o floare nu se face primavara.Asa sa fie si la Bacau si tot asa in toata Moldova si apoi in toata tara, unde se itesc acesti spalatori de creiere ,cu palavrageala lor eretica.

      Apreciază

      • calin said, on septembrie 21, 2016 at 3:14 pm

        Aici este o problema: vedeti ca se incearca discreditarea opozitiei fata de sinodul eretic talharesc prin asocierea cu incultura sau cu potentiala reactie violenta a opozantilor. Probabil vor marsa pe faptul ca oamenii sunt in majoritate necunoscatori intr-ale teologiei – si ma refer aici la teologia autentica ortodoxa, adica cea patristica – pe care acesti vrajmasi ai lui Hristos scoliti la scolile ereticilor din Occident o stiu, dar o dispretuiesc si o reinterpreteaza.

        Deci nu cred ca ar fi de productiva participarea la mascarada lor numita conferinta, fiindca n-ar face decat sa le dea apa la moara. Mai bine sa ramana sa-si vorbeasca singuri intre ei. Asta si fiindca nu se poate pune problema ca cineva ar putea sa-i convinga despre Adevar pe acesti lupi in piei de oaie care stiu bine ce-au de facut. De pilda, acest dubios Preda spuea recent in deradere la o emisiune ecumenista de la radio ceva de genul ca e bombardat de mailuri de la un ”simpatic” preot roman din Grecia in care acela se chinuie sa-i demonstreze cat este de eretic sinodul de la Creta. (Cred ca se refera la pr. Vulcanescu).

        Daca teologi eruditi ca pr. Theodor Zisis nu au trecere in fata acestor antihristi, ba mai mult, siteul oficial al BOR publica materiale denigratoare impotriva lor, cum ar fi acela ca ar fi pasibil de caterisire pentru o asa-zisa atitudine violenta, atunci la ce sa ne asteptam? Cum poate spune cineva despre pr. Zisis ca este o persoana violenta?! Va deti seama dupa aceste josnicii abjecte la care recurg ca astia nu se dau in laturi de la nimic! Ar putea fi o noua provocare pentru declansarea prigoanei, indiferent de ce natura, incepand cu luari la misto si articole in care sa se arate incultura oponentilor pornind de la niste greseli in argumentatie din partea necunoscatorilor teologiei patristice, pana la sanctiuni de tot felul. Daca vor dialog teologic sa dialogheze cu Zisis, Telengidis si Serafim de Pireu! N-au nici dorinta nici tupeul. Deci daca ar ramane sa-si vorbeasca singuri intre ei, popii lingai si minciuno-ierarhul eretic cu Preda al lor, n-ar castiga nimic. Cred ca acesti eretici merita cu totii doar boicotul nostru si intreruperea comuniunii, si desigur, anatema Sfintilor Parinti sub care cad.

        Apreciază

  2. Starcu auriu said, on septembrie 20, 2016 at 6:05 pm

    http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/pateric-romanesc/episcopul-macarie-al-romanului-81603.html asta e advaratul ierarh, in veacuri, a Romascanilor .. el, cel ce a spus razesilor in biserica la liturghie in 1556 sa termine cu armenii ci catolicii din oras, si care a fost urmat de Stefan Rares, care le-a aratat ca n-au impartasanie si a luat masuri impotriva acestor amagitori … din cauza pildei date de Sfantul Macarie al Romanului, cabalistii vor sa reeeduce romascanii, dupa ce comunistii au luat pamanturile boierilor ortodocsi de acolo, si au facut blocuri in care au bagat ceangai ca sa lucreze la uzine …

    Romanul, orasul pe care numai Mussolini si Carol al Ii-lea l-au obligat sa aiba capiste catolica in oras, in ciuda protestelor boierilor, care au impus totusi ca capistea sa arata pe exterior ca o biserica ortodoxa, pentru a nu ii leza estetic, caci erau atat de ancorati in rugaciune si sfintenie incat nu suportau arta izvorata din paganismul catolic https://melidoniumm.files.wordpress.com/2012/04/1sf-anton.jpg?w=371&h=353 asa arata pe dinafara, caci desi Mousolini a spus ca rupe relatiile diplomatice cu Romania daca boierii din Roman nu lasa sa se faca capiste catolica in oras, ei au cedat dar au spus sa se faca in stil ortodox, ca sa nu ii lezeze la plimbarile lor … http://www.ercis.ro/dieceza/parohii/imagini/roman-te2s.jpg asa arata inauntru … in ardeal, ereticii impuneau ortodocsilor sa isi faca bisericile pe dinafara sa nu arate ca cele papiste, dar aici noi ortodocsii eram asa puternici incat le-am impus lor, asta, aratandu-le ca sunt doar niste pagani care ne deranjau

    Iata ce istorie mare anticatolica e la Roman. De ce trebuie Radu Preda sa umileasca asta.

    Si ca ultim pont: nu atacati pe Ioachim, ca totusi e episcop. Atacat pe consilierii ca preotul Zamfir.

    Apreciază

  3. Mihail said, on septembrie 20, 2016 at 6:12 pm

    Din păcate, Radu Preda dezamăgește din nou.

    Apreciază

  4. maxim said, on septembrie 20, 2016 at 6:15 pm

    CE NU PUTEM LUA DE LA PARINTELE STANILOAE:

    iata expusa de parintele Staniloaie eclesiologia ecumenista moderna – Ziziulas Conciliul II Vatican: «Hristos nu poate avea mai multe corpuri extinse organic din corpul lui personal si mai multe mirese… Dar atunci se pune intrebarea: Ce sunt celelalte confesiuni crestine ?… Socotim ca ele sunt biserici nedepline, unele mai aproape de deplinatate, altele mai departate. .. Spiritul invataturii si traditiei ortodoxe ne impune sa socotim ca confesiunile neortodoxe sunt despartaminte care s-au format intr-o anumita legatura cu Biserica deplina si exista intr-o anumita legatura cu ea, dar nu se impartasesc de lumina si de puterea deplina a soarelui Hristos… Crestinii de alte confesiuni nu sunt “complet in afara acestei taine (Biserica)… Si ei se gasesc in “multele locasuri” ale Tatalui Ceresc (Ioan 14,2) care sunt insa mai putin luminate si mai putin transparente”.

    Teologia Dogmatica volumul II pagina 275(e4ditia 2003) -ultimul paragraf!
    teoria „bisericilor nedepline” este o teorie ecumenista foarte periculoasa, din pacate, promovata de parintele Dumitru Staniloaie

    (PR. MATEI VULCANESCU)

    Apreciat de 2 persoane

  5. Maria said, on septembrie 20, 2016 at 6:38 pm

    Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Bisericii la Roman | Arhiepiscopia Romanului si Bacaului
    http://epr.ro/saptamana-de-rugaciune-pentru-unitatea-bisericii-la-roman

    Apreciază

  6. Maria said, on septembrie 20, 2016 at 6:40 pm

    Apostazia publică a unui ierarh român « Mănăstirea Petru Vodă
    http://manastirea.petru-voda.ro/2016/06/03/apostazia-publica-a-unui-ierarh-roman/

    Apreciază

    • Starcu auriu said, on septembrie 20, 2016 at 7:07 pm

      Nu stiam aceasta inregistrare de o ora jumatate. Pacat ca PF Ioachim poate fi interpretat ca uniat in ascuns, ca greco-catolic. Mai bine ii chema la ortodoxie si le arata, marturisitor si plin de barbatie, ce e cu ei, ca sunt pagani, si ce inseamna botezul ortodox, si ce frumos este mantuirea, si ca numai prin botez ortodox se poate. Si de ce? O ora jumatate sa nu zici nimic sau numai porcarii chiar unele eretice. Pacat ca ii spune papei sfant parinte, pacat de faza cu camasa lui Hristos…si alte chestiuni de limbaj greco-catolic si catolic. Pacat ca e acolo, intre cei mai mari dusmani ai Moldovei, in cuibul lor obscen de la franciscani. Vai, vai vai…Noi suntem vinovati, miernii, ca nu le dam tarie ierarhilor…ce pe limita apostaziei este Ioachim in inregistrarea aceasta…mai dati astfel de inregistrari.

      Apreciază

      • gheorghi said, on septembrie 21, 2016 at 12:08 pm

        Am aruncat o privire…
        Nu mai spun de formulari „absconse” care sa zica fara sa spuna… PRAF IN OCHI!
        Cat de orbit sa devina un ierarh incat sa rastalmaceasca pana la contrazicere afirmatiile clare si invatatura fara de indoiala data de Hristos???
        Teofane, Teofane… parca dai glas minciunii si u Sfantului Duh…
        Daca citezi „profesorul de la Paris” si nu Sfintii Parinti…
        Daa spui ca trebuie marturisita credinta ne-crestinilor, fie rataciti, inselati, schismatici, eretici, pagani…
        Daca afirmi ca nu te poti mantui pazind Sfanta Traditie fara s-o propagi,… – de parca ortodoxul are incuviintare sa predice si/sau sa faca prozelitism…
        Ce fel de pastorie este aceasta?
        Ce fel de credinta este propagata prin bazaconiile – sa nu spun nemerniciile – enuntate?
        Ce reguli invoca???
        –––––––-
        DIntre cei dusi in Creta, unul singur apare ca nu a semnat vreun document dintre cele care dovedesc apostazia colectiva – DAVID de KRUSEVAC de la Patriarhia Serbiei.
        Ceilalti s-au jucat de-a semnatul, pe ici, pe colo… unele da, altele ba… cu adnotari sau „obiectii” … de parca era contract comercial … vreo formulare dintre cele eretice promovate anti-Hristic.
        Chiar ma intreb… nu le-a semnat fiind prezent ori doar mentionat in delegatie dar absent… fara a avea posibilitatea fizica – de fapt – sa semneze…?
        Ar fi singurul! Ar fi – slava Domnului! – unul treaz si ne-vrajit.

        Apreciază

    • mihai said, on septembrie 20, 2016 at 9:45 pm

      Iaca asa, ce te faci ca serafim joanta si ioan selejan au dat fuga la assisi ca sa se „roage”, impreuna cu kaka francisc si cu alti aprox. 400 de lideri religiosi

      Apreciază

  7. basarabov said, on septembrie 20, 2016 at 7:05 pm

    http://stradadecarte.ro/strada-de-carte-2016/

    semne clare ca dan ilie ciobotea versus nepatriarhul daniel, mentorul și maestrul lui ioan giosanu versus neepiscopul ioachim, nu au de gand sa se pocăiască:

    frăție între trinitas tv si loja zidarilor, la nivel inalt, academic

    Apreciază

  8. Starcu auriu said, on septembrie 20, 2016 at 7:10 pm

    De la ora 1:04:00 erezie in inregistrarea aceea…ce trist…nu merge…Elefterie totusi avea dreptate…nu merge sa-l scot pe Ioachim, nici ca episcop…nu merge…

    Apreciază

  9. Starcu auriu said, on septembrie 20, 2016 at 7:16 pm

    Zice acolo in inregistrare: eu in Franta puteam sa spun: biserica mea e cea unica, singura(cea mai) buna, dar n-am zis..n-am recuperat oaia cea pierduta, desi Hristos poate m-a trimis…Hristos nu se poate diviza..avem acelasi Dumnezeu etc… spune texte eretice..o inregistrare buna..multumesc Maria de inregistrare!

    Apreciază

  10. Mirela said, on septembrie 20, 2016 at 8:23 pm

    Mi se pare că în BOR a cam intrat neliniştea din pricina celor care se împotrivesc sinodului apostat.
    După ce în perioada premergătoare s-a tot încercat, prin manipularea repetată obsesiv cu „sfântul şi marele sinod”, să ni se inducă tuturor ideea că musai ceea ce se va hotărî în Creta va fi sfânt şi ortodox, au urmat laudele că în Creta ierarhii români au apărat ortodoxia şi că sinodul a fost unul în duhul Adevărului.
    Nu prea a ţinut, ci unii mai refractari au trecut la luări de poziţie: memorii şi scrisori, nepomenirea ierarhilor, luarea lor la întrebări sau publicarea de informaţii antisinod.
    Iniţial, BOR ne-a comunicat că doar 2-3 răzvrătiţi, care nu au treabă cu ortodoxia, cu mănăstirea sau cu ascultarea, se opun sinodului, şi a mers pe anihilarea punctuală a acestora, fără tam-tam şi publicitate, prin alungare din mănăstiri, caterisiri, izolare, discreditare, ameninţări pentru retragerea semnăturilor etc. Aşa, în linişte, ca să nu sesizeze turma cea mare că ar fi vreo problemă cu sinodul şi cu ierarhii.
    Nu s-a mers pe conferinţe, pe discuţii teologice, pe răspunsuri la întrebări, ci doar pe comunicate că totul e perfect cu „sfântul şi marele sinod”.
    Apoi, se pare că BOR a sesizat că nu poate să facă abstracţie de faptul că nu doar 2-3 din turmă sunt răzvrătiţi, ci mai mulţi, şi că aceştia au oarece potenţial de a inflama obştea. Astfel, ca să prevină extinderea incendiului în turma (de boi, după părerea lor), s-au gândit să aducă la Neamţ şi la Bacău, adică în centrele cu refractari, câţiva teologi care, de la înălţimea studiilor teologice, să îi pună cu botul pe labe pe boi.
    Astfel, s-a organizat conferinţa de la Piatra Neamţ, în care s-a văzut clar că BOR a mizat pe ascultarea faţă de preoţi şi pe respectul omului de rând faţă de ei, precum şi pe ideea că cei din sală nu vor îndrăzni să spună/să creadă ceva împotriva unor preoţi şi profesori universitari. Ca atare, popa Mihoc, obişnuit cu supunerea fără crâcnire a studenţilor, şi-a permis să afirme dintru început că cei care se opun sinodului sunt extremişti, aşteptându-se ca, prin aceasta, turma să-şi plece, ruşinată, capul. Când colo, nu a fost aşa, de a ajuns să zbiere academic: Teodot, taci! Teodot, stai jos!
    Foarte convingătoare argumente!!!
    Oricum, pentru orice eventualitate, a fost adus şi popa Patriciu, mult mai versat în cuvânt, şcolit în învârtirea realităţilor, în albirea negrului şi în politeţe. Pe acesta a căzut greul. Cum să îndrăznească cineva să zică/să creadă altceva decât distinsul profesor universitar fără să fie considerat prost? Ce, poţi să ai tu, oaie tălâmbă, un nivel teologic comparabil cu al lui?
    Totuşi, conferinţa nu a avut roadele scontate, iar sala a plecat cu convingeri antiecumeniste (anterioare sau nu), ceea ce îi obligă pe ierarhii ecumenişti să iasă din liniştea prefăcută că nu există nici o reacţie semnificativă a poporului şi din credinţa că apele se vor linişti de la sine.
    Şi, din câte văd, soluţia pe care au găsit-o este să trimită la conferenţiat şerpii cei mai veninoşi, adică pe preoţii şi teologii versaţi în mânuirea cuvântului, în amestecarea insesizabilă a adevărului cu minciuna, în ocoliri şi justificări „plauzibile”, în inversări de sensuri şi în convingerea turmei că i se oferă nu otravă pierzătoare de suflet, ci mierea ortodoxiei Sfinţilor Părinţi.
    Bunul Dumnezeu să-i salveze pe toţi de veninul lor!

    Apreciază

  11. acelas said, on septembrie 20, 2016 at 8:44 pm

    ce furibund e in „grija” lui funestul funeriu fata de copiii care vor alcatui societatea de maine, ca nu cumva sa asimileze si altceva decat otrava livrata de Sistem …

    http://www.activenews.ro/stiri-educatie/Daniel-Funeriu-sustinator-fanatic-al-vaccinurilor-afirma-ca-homeschooling-ul-e-o-prostie-si-ca-societatea-nu-parintii-trebuie-sa-si-educe-copiii-136609

    .

    Apreciază

    • marinela said, on septembrie 20, 2016 at 10:19 pm

      Frati romascani si bacauani,mobilizati-va cu artilerie grea in fata acestor napirci odioase ,care vin sa va injecteze veninul ereziei,cum bine spunea mai sus ,sora Mirela.Nu ramineti nepasatori acasa la caldurica,ci iesiti pe metereze,ca dusmanul e-n curtea voastra. Dati dovada de adevarati urmasi ai domnitorilor moldoveni,care au aparat cu strasnicie credinta cea dreapta in fata ereticilor de tot felul si a paginilor. Asa sa v-ajute Dumnezeu!

      Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 21, 2016 at 11:07 am

        marinela

        Mă gândeam că, la cât e de lung comentariul meu precedent, n-o să-l citească nimeni 🙂
        Vreau să mai precizez ceva, bazat pe realitatea constatată în jurul meu: audierea unor astfel de conferinţe e periculoasă pentru creştinii care nu au habar ce se întâmplă şi au fost îndoctrinaţi cu ascultarea necondiţionată faţă de clerici, mai ales dacă le-a intrat în cap, prin predici anterioare, că sinodul e bun, iar cei care i se opun sunt schismatici şi duşmani ai bisericii.
        Am constatat cu trsteţe cât pot să fie unii de orbi şi de uşor de manipulat, chiar dacă se cred în temă, inteligenţi şi buni creştini.
        Dacă în sală nu sunt nişte oameni foarte bine pregătiţi, care să vorbească argumentat, clar şi bine dpdv teologic şi formal (cum au fost la Neamţ), există riscul ca sala să plece convinsă că sinodul slujeşte ortodoxia.
        Şi mă tem că antihriştii din BOR au învăţat din greşelile pe care le.au făcut la Neamţ din prea mare siguranţă de sine şi din convingerea că sala e plină de boi, încât abordarea de la noile conferinţe va fi mai perversă.
        M-aş bucura ca unii de la Neamţ (îmi pare că în sală a fost şi Mihai Silviu Chirilă cu soţia lui) să meargă şi la acestea, spre a întări rândurile mărturisitorilor adevărului.
        Dacă nu, măcar să ne rugăm să le dea Dumnezeu cuvânt cu putere multă şi să-i lumineze pe toţi.

        Mântuieşte, Doamne, poporul Tău şi binecuvântează moştenirea Ta. Biruinţă binecredincioşilor creştini asupra celui potrivnic dăruieşte. Şi cu crucea Ta păzeşte pe poporul Tău!

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 21, 2016 at 12:04 pm

        Mirela

        Intr-adevar, la Neamt a fost Mihai Silviu Chirila. A vorbit despre Toronto.

        Apreciază

      • ilioara said, on septembrie 21, 2016 at 2:32 pm

        Mirela,
        A M I N !!!!!

        Apreciază

  12. acelas said, on septembrie 20, 2016 at 8:47 pm

    de cine o fi inboldit funeriu funest in actiunea sa decat de „filantropul” soros?

    Apreciază

    • marinela said, on septembrie 22, 2016 at 3:33 am

      Ai f mare dreptate,Mirela, in ceea ce ai scris, legat de pregatirea teologica a opozantilor .E nevoie intr-adevar de persoane pregatite sa le tina piept hienelor eretice asa cum a fost la P.Neamt,unde Mihai Chirila a avut o interventie ferma,structurata pe cunostintele lui aprofundate in teologie/dogmatica si eleganta in acelasi timp, vis-a-vis de aburelile lor eretice.Au fost si altii care au reusit sa-i combata cu argumente solide pe impostorii in cele sfinte,dar au fost si nepregatiti ,gen, sora mea ,care a combatut cum a putut mai bine si nu s-a lasat deloc intimidata de acel flecar de serviciu-Vlaicu-ci a ramas pe pozitie pina la capat,chiar si dupa conferinta,cind a fost atacata si nu prea elegant de unii din popii prezenti acolo.Au fost prezenti acolo mai multi membri din familia mea,dar ea a fost cea mai curajoasa si combativa,explicind si acuzind toate neregulile din diaspora ale popilor ecumenisti in frunte cu Joanta ,seful lor.Si-au dat arama pe fata si-n timpul conferintei,dar si dupa acesti tilhari de cele sfinte.In concluzie,cred ca ar fi bine sa participe cit mai multi opozanti ,iar printre ei ,basta ca sint 1-2 pregatiti teologic/dogmatic,vor reusi sa-i angreneze pe toti nestiutorii de teologie de buna credinta in opozitie clara si sint convinsa ca Duhul Sfint va lucra asupra lor ,ii va lumina sa ia cuvintul chiar si sa-si spuna of-ul sufletului fara teama,reusind sa-i combata cu cuvinte simple ,dar intelepte pe acesti intortocheati la limba.Doamne lucreaza la mintea si sufletul acestor oameni simpli ,dar dornici de Adevar ,sa aiba puterea de combatere a discursurilor sforaitoare si distructive a acestor ticalosi,trimitindu-i de unde au venit cu coada-ntre picioare.DATI DOVADA DE BARBATIE DUHOVNICEASCA ,FRATILOR , NU VA LASATI ADEMENITI DE CINTECUL LOR DE SIRENA,CA VA PIERDETI MINTUIREA!

      Apreciază

      • ilioara said, on septembrie 22, 2016 at 9:09 am

        Marinela ai dreptate si tu. Buturuga mica rastoarna carul mare. Important este sa fie de partea Adevarului cineva. La Dumnezeu pregatirile astea academice….stii cat valoreaza? Da, e bine sa stii despre ce vorbesti dar cei slabi si neinvatati ii vor rusina pe cei putenici si scoliti asta a fost dintotdeauna si va fi pana la capat..Eu personal nu sunt pentru discutiile astea pentru ca astia sunt mai rau decat niste simpli eretici care cred ca au descoperit america convinsi fiind ca se roaga lui Dumnezeu in erezia si prostia lor acolo, Deci astia….eu i-am facut prostituate dar le-am jignit pe acestea din urma comparandu-le cu ei…..Deci tocmai astia HULESC BISERICA si asta consider ca e timpul sa inceteze, AJUNGE !!!!
        Pe de alta parte insa se pare ca Dumnezeu in dragostea Lui infinita pentru intoarcerea macar a unui singur suflet……INGADUIE….
        Dumnezeu sa va ocroteasca pe tine si familia ta si pe toti copiii Lui, asa cum numai EL stie sa o faca!

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 22, 2016 at 10:12 am

        Marinela,

        Din experienţă, pot să afirm că nu e uşor să fii bun orator şi să întorci în direcţia bună un discurs otrăvitor de suflete, când acesta e susţinut de mincinoşi versaţi, care stăpânesc arta vorbirii, ştiu să îşi controleze reacţiile şi apar în postură de profesionişti/experţi/oameni sfinţiţi.
        Din start, ecumeniştii de la masa acestor conferinţe sunt favorizaţi: au microfon şi aparatură video de care dispun în ce moment vor, au prestigiu universitar şi clerical, sunt obişnuiţi să vorbească în public şi să ţină un discurs, au voci exersate în prelegeri şi timbru vocal convingător, au experienţă în a nu-şi exterioriza trăirile şi reacţiile care le-ar aduce deservicii, au privilegiul de a conduce discuţia şi de a o manipula, şi poate au şi alte atuuri. Enorm!
        Cei din sală, însă, nu au aproape nimic. Una e să fii documentat şi, când ecumeniştii vin cu teoriile lor, să realizezi că ceva nu e în regulă pentru că intră în contradicţie cu ceea ce ştii, dar altceva este să răspunzi scurt, convingător şi cu prestanţă, adică să fii capabil să aduci exact acele argumente care trebuie aduse, când trebuie aduse. Altfel spus, să ai idei bune la momentul potrivit (nu după), cu care să contrabalansezi/demaşti otrava ascunsă abil. Asta e mult mai greu şi necesită atât ajutorul lui Dumnezeu spre luminarea minţii („vi se va da vouă ce să grăiţi”, după cum le spunea Hristos apostolilor), cât şi multă pregătire, atât de informare/realizare de materiale, cât şi de structurare a replicilor şi argumentelor. În plus, trebuie să îţi controlezi mânia produsă de durerea şi de indignarea de a vedea încercarea de legiferare a minciunii aducătoare de moarte veşnică şi să vorbeşti bine, după regulile retoricii.
        Adică, să te duci pregătit de război, cu arme, nu ca simplu ascultător care are nişte idei în cap.
        Date fiind aceste aspecte, consider că numai mila lui Dumnezeu a întors conferinţa de la Neamţ, în care ecumeniştii aveau raţiuni lumeşti să-şi pună nădejdea, nimicind atuurile lor şi luminând publicul să vadă unde e adevărul. Probabil, pentru rugăciunile şi eforturile de păstorire ale părinţilor duhovniceşti din zonă, mai ales ale celor mutaţi la Domnul.
        Dar să avem nădejde că Dumnezeu e cu noi şi nu ne va lăsa, ci mereu va trimite un „Ilie” şi un „Enoh” să lumineze poporul rătăcit, spre salvarea vreunui suflet bine intenţionat.
        Nădejdea noastră este Tatăl, scăparea noastră este Fiul, acoperământul nostru este Duhul Sfânt, Treime Sfântă, slavă Ţie!

        Apreciază

      • ilioara said, on septembrie 22, 2016 at 5:31 pm

        Ideea e ca nu tre sa-si prinda mintea sa raspunda la tampeniile pe care le debiteaza lepadatii. Ideea este ca tre sa-i puna la zid, sa-i tina in sah, sa le puna intrebari una dupa alta, sa-i ia din urma cu cmb, cu tot adulterul pe care l-au facut in Biserica. Frate avem sfinti teologi dar avem atatia sfinti simpli fara nu stiu ce studii, nu teologia a lucrat in sinoade ci DUHUL SFANT. Daca m-as duce as lua pancarte cu foto cu ei prinsi in adulter si i-as bombarda cu intrebari. Tocmai asta e ideea gresita ca noi tre sa ne justifica. IN NICI UN CAZ, NU AVEM NIMIC DE JUSTIFICAT in fata acestor ERETICI SCHISMATICI………SA JUSTIFICE SI SA EXPLICE ei ce inseamna toate astea si tre sa spuna tot, sinodul e doar o ultima picatura dintr-un pahar plin cu………TRADARE.
        Mai bine facem marsul tacerii pe strada si al durerii cu pancarte pe care sa scriem eretici, anatema si canoane plus poze ca avem ….slava Domnului de unde ne inspira…..
        a…si zicea cineva ca ce pentru un cuvant atata scandal….deci nici nu merita raspuns dar ……Deci si pentru o singura virgula TREBUIE sa se faca scandal ca sa nu mai zic de cuvantul care s-a folosit si semnificatia lui, si tre sa fii tampit sa spui ca sinodul a gresit cu un singur cuvant…..

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 22, 2016 at 8:09 pm

        Ilioara

        Spui: “Ideea e ca nu tre sa-si prinda mintea sa raspunda la tampeniile pe care le debiteaza lepadatii. Ideea este ca tre sa-i puna la zid, sa-i tina in sah, sa le puna intrebari una dupa alta, sa-i ia din urma cu cmb”______________Părerea ma e că nu merge ceea ce zici, ci dacă antiecumeniştii nu contrazic cu argumente convingătoare manipulările ecumeniştilor, necunoscătorii din sală îi vor crede pe ecumenişti.
        Miza e convingerea neştiutorilor, pentru ei se dă bătălia. Iudele ecumeniste îşi vor promova în continuare trădarea iar “talibanii” îşi vor urma crezul, deci nu aceste categorii contează, ci cea a ignoranţilor care caută în mod sincer să se mântuiască şi Îl iubesc pe Hristos.

        Mai spui: „avem sfinti teologi dar avem atatia sfinti simpli fara nu stiu ce studii, nu teologia a lucrat in sinoade ci DUHUL SFANT”. ______________________Eu zic că nu e chiar aşa. Chiar dacă la sinoade rolul hotărâtor l-a avut Duhul Sfânt, acolo au fost şi mulţi teologi, cei mai mari, şi nu au fost degeaba. Da, au fost mulţi sfinţi simpli, fără mari studii, pe care dobândirea Duhului Sfânt i-a învăţat dreapta credinţă. Totuşi, mai este acum situaţia asta? Mai ştii acum astfel de sfinţi? Eu cred că nu prea sunt.
        Ci sala e plină de oameni ca noi, cu slăbiciuni, cu vieţi poate nu foarte curate, cu patimi şi vulnerabilităţi, cu păcate poate nepocăite. Deci, eu zic că nu prea putem nădăjdui să ne lumineze Dumnezeu pentru mari merite, virtuţi şi viaţă dreaptă, ci trebuie să depunem efort de cunoaştere. Totuşi, nu degeaba sunt scrierile sfinte şi porunca studierii lor, căci cei mai mulţi nu trăim ca Sf. Maria Egipteanca, ca să pretindem să primim darurile duhovniceşti ale ei şi ale altora ca ea.
        Mai spui “i-as bombarda cu intrebari. Tocmai asta e ideea gresita ca noi tre sa ne justifica. IN NICI UN CAZ, NU AVEM NIMIC DE JUSTIFICAT in fata acestor ERETICI”_________Din păcate, ei conduc discuţia şi ei fac regulile. Ei selectează întrebările, ei răspund cum vor, ce vor şi cât vor. Îţi dau microfonul sau nu, iar dacă ţipi ca să fii auzită pari exaltată. A-i “bombarda” te poate pune în ochii altora în postura de persoană care nu ştie să poarte un dialog, ceea ce ştirbeşte credibilitatea. Deci, eu zic că nu e aşa de simplu. E adevărat că nu trebuie să ne justificăm, dar lupta noastră e pentru a-i convinge pe alţii, nu doar ca să zicem ce credem.
        Pe de altă parte, ideea cu imaginile este bună, la fel şi cea cu citatele, deşi cea cu pozele mi se pare cam dificil de pus în practică. Pozele mari sunt scumpe şi cred că nu uşor de realizat, o potenţială soluţie fiind proiecţiile video. Poate că ar fi bine ca antiecumeniştii să găsească astfel de sprijin.

        Marinela

        Să ştii că, urmărind mai pe sărite conferinţa, am dat de un pasaj în care m-am gândit la tine. Zici că nu erai, dar era familia .
        Oricum ar fi vorbit sora ta sau alţii, cred că a folosit pentru că a dat bună mărturie. Oamenii din sală au simţit măcar râvna celor care se silesc să mărturisească dreapta credinţă, iar iudele ecumeniste au văzut că nu toţi oamenii sunt ignoranţi şi se lasă prostiţi de apostaţii cu veşminte sfinte. Lupta e dusă şi de generali, dar şi de ostaşi, toţi contribuind la victorie. Sunt sigură că Hristos le va răsplăti tuturor!
        Să vă ajute Dumnezeu şi să ne lumineze pe toţi!

        Apreciază

      • ilioara said, on septembrie 23, 2016 at 11:13 am

        Mirela eu nu zic ca nu e important sa fie pregatiti, Doamne fereste, nici nu am dubii ca printre ei nu sunt oameni cu material pregatit dar ideea e ca nu tre sa plece deja pe picior de inferioritate ca vezi tu nu au nu stiu ce doctorate in teologie. Tocmai asta e si problema ca ei monopolizeaza discutiile si asta am subliniat ca trebuie sa se insiste pe tot ce au facut nu sa-i lase pe ei sa delireze ce vor ei. Din experienta personala am avut multe discutii cu „tartorii” si cu pocaiti si in it si prin tara au dat peste mine si eu peste ei. Odata in parculetul copiilor m-am asezat chiar langa una de-a lor fara sa stiu. Ei vreau sa zic discutiile le-am purtat eu pe un ton calm spre mieros si un pic curios dar cu intrebari de genu: este adevarat ca scrie in biblie cutare si cutare? este adevarat asta si asta? Deci fiind ei pregatiti cu abordarile lor, in momentul in care ii plimbi putin se pierd oricat ar fi de pregatiti si iti spun de la cei care veneau la usa. Deci daca nu-i faceam sa zica ca Hristos este Dumnezeu si sa zica in general ce voiam sa aud nu eram eu. Deci spun eram pregatita si ii anticipam. Si astia ar putea fi combatuti daca ar proceda corect dar daca vine cu mizerii si joaca murdar cum a fost chestia aia cu faptul ca s-a mai folosit intr-un sinod cuvantul biserica si asta e doar un exemplu…. Vreau sa zic ca putem sa luam si noi microfon exista boxe portabile si de dragul ORTODOXIEI trebuie sa le cerem socoteala si sa controlam noi discutia indiferent ca mai ramane cate unul in urma decat sa spurce ei la greu…….Adica daca ei au microfoane si monopolizeaza discutia noi ce tre sa facem??????????Crede-ma ca la viclenia lor nici 10 doctorate nu ne mai scot….

        Apreciază

      • ilioara said, on septembrie 23, 2016 at 11:52 am

        Mirela si nu ca tin neaparat sa te contrazic dar mai e si faza cu slabiciunea si vulnerabilitatea oamnenilor…Eu zic ca indiferent de pacatele fiecaruia atata timp cat sustine o asa cauza….a, ca nu sunt facatori de minuni da nu mai invie mortii ei acum dar daca plecam la drum fara speranta in ajutorul lui Dumnezeu…….Dumnezeu lucreaza oricum in cazurile astea, nici nu se pune problema sa nu-i lumineze….

        Apreciază

  13. ion said, on septembrie 20, 2016 at 9:08 pm

    Cred ca nu trebuie acceptata capcana argumentului „dialogului marturisitor”. Biserica mantuieste nu dialogheaza, Hristos pe toate le-a plinit desavarsit. Fiecare dintre noi, madulare ale Bisericii, arhierei, preoti, diaconi, mireni avem sarcina sfanta de a propovadui, dialogand, marturisind, pana la capatul lumii. Putem chiar sa ne dorim sa fim „anatema de la Hristos” daca ar fi de folos neamului nostru (Sf. Ap. Pavel). Noi, madurele vii ale Bisericii iubind, dialogand, marturisind putem arata ca suntem ucenici a lui Hristos. O singura limita: sa intelegem prin „folos” mantuirea semenilor (pagani, sectari, eterodocsi) prin semanarea adevarului mantuitor al Sfintei Biserici. Sf. Biserica nici macar nu mai seamana, Ea impartaseste, deschide cerurile. Sa fie oare Sf. Biserica judecata pentru ca nu si-a implinit datoria dialogului? E nebunie!!! Ar putea avea Sf Biserica a lui Hristos vreo lipsa? Ar mai fi atunci mantuitoare? Da, mantuirea semenilor poate fi influentata de purtarea noastra a fiecaruia in parte, putem sa scoatem sau sa aducem din/in Biserica. BISERICA NU E TELEVIZOR, NU-SI PROPUNE SA CONVINGA, NU SE PROPUNE SI NU SE PREZINTA PE SINE. e GINGASA, E TAINICA, IUBESTE SI MANTUIESTE, pe cei ce primesc, in libertate, LUCRAREA DUHULUI SFANT IN EA.
    @maxim
    Sa nu le privim pe toate prin filtrul ecumenismului. Acest citat nu va fi folosit niciodata de ecumenisti decat in masura in care un anti-ecumenist il va indica.

    Apreciază

  14. Pąʍvo said, on septembrie 20, 2016 at 10:04 pm

    Trebuie mers si luat de coarne si dracul asta cu moaca de porc.

    Apreciază

  15. cosminmatiu said, on septembrie 20, 2016 at 10:26 pm

    Apreciază

  16. Maria said, on septembrie 20, 2016 at 10:38 pm

    ASTRADROM: Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) – ce este el in realitate si ce ni se spune noua ca este. La ce adera delegatiile ortodoxe care au semnat documentul 6 din Creta?
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/09/consiliul-mondial-al-bisericilor-cmb-ce.html?m=1

    Apreciază

  17. Maria said, on septembrie 20, 2016 at 10:40 pm

    Comunicatele Patriarhiei Române între 1929 şi 2016 | Lumea Ortodoxă
    http://lumea-ortodoxa.ro/comunicatele-patriarhiei-romane-intre-1929-si-2016/

    Apreciază

  18. Ionut said, on septembrie 20, 2016 at 10:51 pm

    Voiam sa multumesc pe aceasta cale IPS Ioachim Bacauanul, pentru intelepciunea si chibzuinta de care da dovada in ceea ce priveste lamurirea lucrurilor, si ca s-a gandit sa organizeze aceasta conferinta. Cred ca asa trebuie sa procedeze un vrednic arhiereu al Bisericii lui Hristos, sa caute sa se lamureasca si sa lamureasca, nu cu forta, nu cu amenintari, nu cu punerea pumnului in gura, ci prin dialog, ca suntem oameni si frati intru credinta, nu dusmani.
    Si pentru ca dialogul presupune (cel putin) doi interlocutori, cred ca ar fi bine sa invite la aceasta conferinta si pe pr. Elefterie, astfel incat sa poata spune public ceea ce considera ca nu e in regula si sa se lamureasca toata lumea de partea cui e dreptatea.
    De asemenea, trebuie sa ne lamurim de ce nu au participat sau nu au semnat toti cei invitati in Creta.
    Dar cu calm, nu cu scandal, ca atunci cand striga toata lumea, nimeni nu mai intelege nimic.

    Apreciază

    • pcmouse said, on septembrie 21, 2016 at 11:08 am

      bine ca striga toata lumea!!!intelege cine are urechi de auzit!!!cu sau fara calm,adevarul trebuie marturisit!of.aveti ochi dar nu vedeti ereticii,obedienta e mare problema..

      Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 21, 2016 at 12:53 pm

        De acord cu pcmouse: decât sala să tacă obedient, în prea mare cuminţenie şi „civilizaţie”/””educaţie”, mai bine să strige, chiar dacă nu se mai distinge mare lucru din ceea ce se zice. Însă, cred eu, se transmite un mesaj esenţial: „turma” nu acceptă inovaţiile din Creta şi refuză ascultarea oarbă de clerici. Ecumeniştii nu au nevoie de argumente (le ştiu şi ei), ci au nevoie să vadă mânia şi răzvrătirea poporului.
        Amintiţi-vă cât de repede i-au convins ciobanii pe „aleşi” să nu le mai numere câinii de la stâne, după ce şi-au plimbat puţin bâtele şi dulamele prin faţa Parlamentului!

        Apreciază

      • Ionut said, on septembrie 22, 2016 at 3:12 pm

        Va respect punctul de vedere, dar nu cred ca atitudinea asta va fi productiva. Nu stiu cate persoane au loc in sala respectiva. Sa zicem 200. Daca se isca scandal, cei nelamuriti nu vor intelege nimic si la sfarsit se va spune ca a fost suspendata conferinta din cauza unor scandalagii. Asta daca nu cheama politia.
        Nu stiu daca nu gresesc, pentru ca oricine poate gresi, dar solutia e foarte simpla daca dorim intr-adevar sa tragem un semnal de alarma: pur si simplu sa nu mai cumpere nimeni lumanari pana nu se lamureste situatia. Mai exista si varianta ca lumea sa vina la slujba, dar sa nu intre nimeni in biserica, ci sa ramana afara. Fara scandal. Sper sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc si daca am dat un sfat prost.
        Cu alte cuvinte trebuie cautata o forma de protest tacit, care sper sa nu fie speculata de asociatiile ateiste finantate ocult.

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 22, 2016 at 8:35 pm

        Ionuţ,

        Nu am promovat ideea de a se face scandal, ci de a reacţiona vocal: să murmuri la o minciună, să contrargumentezi încât să te audă cei din jurul tău, să zici un “nu e adevărat”, “canoanele interzic”, să pomeneşti de Sfinţii Părinţi, să le arăţi celor din jurul tau nişte citate, imagini etc. Adică, să nu stai ca mortul, ci să fii viu. Eventual, să strigi: Nevrednicilor, aşa cum ne învaţă mitropolitul Augustin de Florina. Fiecare cum poate mai bine, dar iudele să vadă că nu au de a face cu nişte mortăciuni pe care le trimit la ce morgă doresc, ci cu nişte creştini vii, care îşi iubesc credinţa strămoşească.
        Ideea cu statul în curte poate că ar fi bună pentru cei care nu au găsit o biserică la care să meargă. Totuşi, binele e condiţionat de număr, de o majoritate care să îi oblige pe preoţi şi pe ierahi să reacţioneze.
        Că, dacă stai doar tu, degeaba stai. Iar ca să fie număr mare, trebuie ca lumea să ştie. Asta e marea problemă: ce să facem pentru ca lumea care îl caută cu râvnă sinceră pe Dumnezeu să afle că păstorii sunt acum lupi ce îi duc la pierzare? Şi e greu tocmai pentru că astfel de oameni au mare respect faţă de păstori şi nu îşi pot nici măcar închipui o apostazie generalizată ca acum. Să le zici că nu mai au ce căuta la majoritatea bisericilor pare nebunie/lepădare de Hristos/sectarism neoprotestant, nu dreaptă credinţă. Asta mi se pare mie marea problemă, când ne doare sufletul pentru cei din jurul nostru.

        Apreciază

    • gheorghi said, on septembrie 21, 2016 at 12:35 pm

      Practic, aproape toti au semnat, inclusiv grecii si sarbii (foarte laudati); … unde nu au semnat o traducere au semnat documentul in alta traducere… A mai fost cate un comentariu… fara valoare canonica, de fapt.
      Exista un singur participant care nu asemnat vreun document, ceilalti „ne-semnatari” au semnat pe toate sau nu, in diferite traduceri (limbi) desi nu au semnat toate variantele.
      Adica esti ne-semnatar in engleza, rusa, franceza dar semnezi pentu varianta greaca…
      Asta este NE-SEMNARE? Tot lepadare publica prin marturisirea de erezii, sa nu ne imbatam cu apa rece!
      Singurul (verificati!) este David de Krusevac al Patriarhiei Serbiei.
      Singurul care astfel, ridica piatra impotriva acestui colos cu picioare de nisip, minciuno-Sinodul cretan.

      Apreciază

      • el said, on septembrie 22, 2016 at 8:52 pm

        gheorghi

        de unde stii? ai dovezi ca nu au semnat pe o traducere dar ar fi semnat pe alta(alta limba) ?
        acesta nu e un lucru nesemnificativ, si daca afirmi asa ceva TREBUIE DOVEZI !

        Apreciază

  19. ban said, on septembrie 20, 2016 at 10:52 pm

    Parca vad ca o sa fie intrarea ”libera” doar pt. preoti ecumenisti, nevestele si rudele lor si vreo o suta-doua de seminaristi cu nota 10 la ”Ecumenism”.

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 21, 2016 at 11:30 am

      ban,

      Cred că, pentru aceştia numiţi de tine, nu ar avea sens să mai organizeze conferinţe întrucât sunt „pe linia partidului”. Otrăvirea neştiutorilor şi schimbarea convingerilor celor ce se opun sinodului se vrea, însă e drept că, dacă ar putea, BOR i-ar elimina din sală pe cei capabili de bună mărturisire.

      Apreciază

  20. nevrednicul said, on septembrie 20, 2016 at 10:56 pm

    ,,ganduri din ortodoxie,,Unde i-ați dus pe nevoitorii de la Codrii Pașcanilor care au întrerupt pomenirea dvs din pricină de semnare a ereziei din Creta, ÎPS Teofane? În februarie ați slujit Sf Ligurghie la ei, iar acum circa 2 sau 3 săptămîni i-ați luat pe toți și i-ați dus într-o direcție necunoscută! UNDE I-AȚI DUS fără știrea și voia poporului, în fața întrebărilor cărora trimișii dvs au stat muți, refuzînd să răspundă?! oare sînteți NOUL TORȚIONAR AL BISERICII? Sînteți nu doar noul Arie, dar și NOUL VEKKOS?! Aveți obligația să dați RĂSPUNS CREȘTINILOR PE CARE ÎI PRIGONIȚI! Pentru care fapte NECANONICE i-ați ridicat pe nevoitorii de la Codrii Pașcanilor și i-ați rupt de păstoriții lor?!

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on septembrie 21, 2016 at 10:44 am

      cine sunt aceia, poti detalia ? ce au patit ?

      Apreciază

    • pcmouse said, on septembrie 21, 2016 at 11:11 am

      hai sa ne adunam sa ii cautam pe Parinti ..sa facem ceva..nu doar sa „blogarim”..care vrea sa ne adunam sa ii ceara adresa mea de email lui vasile,

      Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 21, 2016 at 11:36 am

      Bune întrebări de pus la conferinţe, poate le pune cineva. Şi poate se aduce în discuţie şi problema prigonirii altor mărturisitori: pr. Antim de la Bistriţa, pr. Elefterie Tărcuţă, alungarea din mănăstiri a antiecumeniştilor etc.
      Asta e ortodoxie? Asta e învăţătura lui Hristos?

      Apreciază

  21. Mirela said, on septembrie 20, 2016 at 11:06 pm

    Cred că ar trebui să ne rugăm pentru ca şi la aceste conferinţe să lumineze Dumnezeu minţile şi inimile participanţilor şi să se găsească mărturisitori ai Adevărului împotriva panereziei care ni se bagă pe gât.

    Apreciază

  22. elena said, on septembrie 20, 2016 at 11:27 pm

    Am nadejde in bunul Dumnezeu si in moldovenii mei.NU VA LASATI, MARTURISITI CU CURAJ!!!Sa plece cu coada intre picioare si de asta data „marii”teologi scoliti prin occident!?!Sint disperati si nu stiu cum s-o dreaga!!!Fac conferinte peste conferinte, poate, poate prinde?!?Dar vai lor vindutilor cu Dumnezeu nu se joaca, va veni si vremea lor cit de curind!!!Dumnezeu sa-i aduca la pocainta.

    Apreciază

    • pcmouse said, on septembrie 21, 2016 at 11:15 am

      nu se intorc mah.nu vedeti ca din contra incearca sa ne spele pe creier cu ereziile lor.ocolind invatatura Sfintilor Parinti si luand din textele din trecut doar ce convine ereziei din mintile lor,nedand exemple din Parintii Marturisitori care au luptat cu ereticii papistasi

      Apreciază

  23. maxim said, on septembrie 20, 2016 at 11:43 pm

    ” Cât timp Bisericile locale oficiale colaboreaza cu ecumenismul, folosindu-se de „bunvoina” acestuia, ortodocsii cu adevarat credinciosi lui Hristos vor fi etichetati ca sectari, care se rup de la curentul comun, oameni periculosi pentru pacea si ordinea publica. De aceea ei vor fi prigoniti. Sectele vor fi numite „adevarate”, iar adevarata Ortodoxie va fi prigonita ca o secta.” (Arhimandrit Serafim Alexiev)

    Apreciază

  24. alex said, on septembrie 21, 2016 at 12:15 am

    Oare lucrul acesta se cade sa fie facut? Intreb, eu sunt de parere ca nu.

    http://basilica.ro/piesa-de-teatru-crestin-in-premiera-brancoveanu-ivireanu-iubire-de-biserica-si-neam/

    Compania Teatrală Zona, în parteneriat cu Protoieria Sectorul II Capitală şi L.T.C.O.R. filiala Sector II vor lansa piesa de teatru creştin intitulată Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică şi neam. Spectacolul va avea premiera în perioada 27 – 28 Septembrie 2016 la Teatrul Metropolis din Bucureşti.

    Spectacolul ne propune o perspectivă subiectivă a Mariei Brâncoveanu aflată în ultima parte a vieții ei la Mănăstirea Surpatele, dar şi asupra momentelor principale ale martiriului soțului și fiilor ei. Spectacolul deschide o pagină de istorie care scoate în evidență și portretul de excepție al Sfântului Antim Ivireanul. Realizatorii spectacolului abordează o viziune umană, emoţională, prin care vor să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor, ne-a precizat Malvina Roşu, manager de proiect.

    Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ana Calciu, Damian Oancea, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Bogdan Iacob, Dana Rusu, cu participarea extraordinară a lui Constantin Codrescu. Textul piesei este semnat de părintele Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la Parohia Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti.

    Apreciază

  25. alex said, on septembrie 21, 2016 at 12:20 am

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/curtea-constitutionala-a-romaniei-decide-azi-daca-recunoaste-casatoria-dintre-un-barbat-roman-si-un-cetatean-american.html

    Curtea Constituationala a amanat pentru 27 octombrie decizia in cazul cuplului gay care cerea ca realatia lor se fie recunoscuta si in Romania.

    Apreciază

    • Ionut said, on septembrie 21, 2016 at 10:05 am

      E complicata treaba. Cei de la CCR au facut si ei ce au putut, insa nu poti fugi la nesfarsit de fiarele turbate care incearca sa te sfasie, la un moment dat trebuie sa-ti faci curaj si sa le infrunti.
      Daca la CCR ar fi respins cererea, homalaii s-ar fi adresat CEDO care ar fi luat o hotarare in favoarea lor.
      E clar ca nu mai putem continua in felul asta. Nu sunt de parere ca trebuie sa ne izolam complet de restul Europei, dar cand ajungi intr-o astfel de situatie, nu mai ai de ales. Suntem de 9 ani in UE si nu prea ne-a fost de nici un folos. Ori ne accepta asa cum suntem (parca asta e si una din vorbele lor – cica sa fie acceptati asa cum sunt) cu principiile noastre, ori sa iesim din UE.

      Apreciază

  26. saccsiv said, on septembrie 21, 2016 at 6:51 am

    Starcu auriu

    Indubitabil, nu am timp sa citesc toate comentariile. Cineva e tare bucuros ca a gasit la o postare a ta o fraza ce pare a incita la violenta si se agita tare acum in speranta ca poate ne baga la puscarie. Am cautat acum acel comentariu al tau si l-am bagat la spam.

    Esti cu misiune pe aici pentru a le da motiv ecumenistilor sa-i acuze pe anti ecumenisti de violenta? Si tocmai pe acest blog te-ai gasit? Blogul saccsiv este arhicunoscut ca fiind anti baricadist si anti violenta. Si asa va ramane.

    Apreciază

  27. Apa trece, pietrele rămân. said, on septembrie 21, 2016 at 9:10 am

    E nevoie de creștini foarte bine documentați care sa combată cu argumente teologice orice abatere de la dreapta credință. Sa ne rugam ca la aceasta conferință sa existe astfel de oameni.

    Apreciază

  28. Un Ardelean said, on septembrie 21, 2016 at 9:54 am

    Acest teolog in timpul vietii mitropolitului Bartolomeu Anania nu sustinea ecumenismul. Acum ca are un ierarh ecumenist, pe IPS Andrei, si-a schimbat si Radu Preda convingerile… http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/08/ce-ar-fi-zis-mitropolitul-bartolomeu-al.html

    Asemenea si parintele protosinghel Teofan Popescu de la manastirea Putna: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/09/reactii-la-redica-parintelui-teofan.html

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 21, 2016 at 1:00 pm

      Aşa-s trădătorii, luptă de partea celui care le oferă un os mai mare de ros. Nimic nou!

      Apreciază

    • el said, on septembrie 22, 2016 at 9:08 pm

      Un ardelean

      prostul asta cu ifose de intelighentie ustruita radu preda a fost plantat de SERVICII pe langa Petre Tutea( INTENTINOAT mizandu-se pa aparenta lui „icocenta” de „tanara speanta” care sa INSELE TREZVIA batranului carturar Tutea) inca din tineretle lui ca agent informator( asa sunt unii scranavii si lepedaturidin pantcele ma-sii) … in contact cu Tutea si-a slefuit imainea” de „invatat” .apoi a fost promovat tot de secuitate si ridicat la loc de cisnte ca il stiu „folositor”…. o CURVA si un PORC ( BINE l-a „dibuit” @Pamvo…se vede duhul calugaresc, discerne cu acuratetze dracii 🙂 ).

      deci LIMBRICUL tau VIREME DE CACAT radu preda e o CARICATURA cu pomasi un PERVERS de mic, NICIODATA NU a fot ceva bun in el….

      cat despre celalat LIMBRIC si IUDA VICLEANA si IEFTINA : KAKA „teofan” ( tizul VREDNIC in NEVREDNICIE al CAZATURII APOSTATE , UZURPATOORUL tronului de mitropolit al Moldovei savu MONOFOZTUL !!) Tudor Popescu, fost sef al ASCOR Bucuresti in anii 1994 …. O JIGODIE, se freca sa-si dea lustru de parintii SFINTI din Antim FATARNICIND „virtutea” ( Parintii Adrain Fageteanu si Sofian Boghiul II STIAU JOSNICIA !!!) si …. de fapt a devenit ceea ce ERA DEJA : O CAZUTURA , insa acum FATIS. …. s-a plantat la pepiniera de CURVE si INSELATI, manastirirea de protocol Putna ca sa serveasca mai bine „cauza” anticristica careia era fidel slujitor de mic si deci BUN RECRUT inca din fabrica de REEDUCAREA ASCOR Bucuresti ! … MARE AMIC al lui Virgil Vlaescu aka Virgiliu Gehorghe „marele ” conferintolog( fost RADIETSEZIT si YOGHIN revenit la „ortdoxie” FARA Mirungere) si MARE MARE MARE amic al JIGODIILOR soroshiste de la RIC !

      frate adrelene CASCA ATENT ochii inimii, ca te inseala peisajul cu CURVE si FATRANICI iscusiti !

      asadar sa recapitulez :

      radu preda si tudor AKA „teofan ” popescu ….. = CURVE din nascare !… virtute = ZERO !

      Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 23, 2016 at 6:37 am

        el

        Te rog nu mai folosi astfel de limbaj.

        Apreciază

      • Ionut said, on septembrie 23, 2016 at 10:07 am

        Am gasit un articol din 2010 in care pr. Teofan vorbea foarte bine si argumentat impotriva cipurilor, dar am gasit si acest articol (al carui punct de vedere si forma de exprimare mi se par foarte bune):

        http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/09/reactii-la-redica-parintelui-teofan.html

        Sa nu dam cu pietre. Cred ca pr. Teofan simte si el ceva, dar inca nu are destul curaj.

        In alta ordine de idei, conferinta trebuie sa fi avut deja loc. Stie cineva cum a decurs?

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 23, 2016 at 2:07 pm

        Părerea mea este că s-a ajuns atât de departe cu apostazia încât chiar trebuie să dăm cu pietre (la modul figurat) în ecuemnişti, în cei care susţin că sinodul e bun şi în trădătorii vădiţi ai lui Hristos. Bineînţeles că Teofan de la Putna ştie cum stau treburile şi nu de naiv vorbeşte prostii, ci de iudă.
        Tocmai pentru că prea am tăcut cuminţi au prins ticăloşii aşa un curaj, de nu se mai feresc de nici un fel de trădare şi nici de mânia lui Dumnezeu şi a poporului.

        Apreciază

  29. Maria said, on septembrie 21, 2016 at 10:01 am

    Parintele Iustin Parvu a prevazut ca in Creta vor fi si ierarhi care vor apara ortodoxia.
    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/08/parintele-iustin-parvu-prevazut-ca-in.html?m=1

    Apreciază

  30. Mihaela said, on septembrie 21, 2016 at 10:23 am

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/curtea-constitutionala-a-romaniei-decide-azi-daca-recunoaste-casatoria-dintre-un-barbat-roman-si-un-cetatean-american.html

    Curtea Constituationala a amanat pentru 27 octombrie decizia in cazul cuplului gay care cerea ca realatia lor se fie recunoscuta si in Romania.

    Sa ne rugam la Dumnezeu si Maica Domnului sa lumineze mintea celor din CCR sa nu recunoasca parteneriatele civile ale cuplurilor gay ca urgia si mania lui Dumnezeu se va abate mai mult peste tara noastra. Si asa e rau, o sa fie mai rau- va fi una din ultimile picaturi care va umple paharul. Paraclisul Maicii Domnului ar trebui facut pana la 27 octombrie si ce alte rugaciuni mai sunt de folos in asemenea situatii?

    Apreciază

  31. Elena Apetrei said, on septembrie 22, 2016 at 12:22 pm

    rusine fetelor bisericesti din tribuna si celor rasfirati prin sala .Treziti vasi lasa tii firul rosu al securitatii lasa ti grizile lumesti si trena lui teofan aveti grija de turma.NU reclamati pe parintele MIHAIL luatii exemplu

    Apreciază

  32. Anda said, on septembrie 25, 2016 at 6:20 pm

    Are cineva inregistrarea conferintei? Poate reusim sa o vedem.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.