SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Inregistrarea Conferintei pro Marele Sinod, de la Piatra Neamt, organizata de homeopatul PAVEL CHIRILA (Asociatia Christiana) / REACTIA SALII

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 18, 2016

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Scutaru Mihai said, on septembrie 18, 2016 at 5:10 pm

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Dum 18 sept. 2016 la 3:16 p.m., Saccsiv – Weblog a scris: | saccsiv a publicat:”Dupa cum stiti:Homeopatul PAVEL CHIRILA (Asociatia Christiana) a organizat o CONFERINTA pro MARELE SINOD. Dar IATA CE A IESIT …Iata si inregistrarea: ” | |

    Apreciază

  2. Ema said, on septembrie 18, 2016 at 5:34 pm

    Partea 2 la minutul 39.43 am ramas cu gura cascata ce formulare foloseste dl. profesor..Auzindul ai putea jura ca in occident in gradina lui iosif de la Paris in toate cele 24 de parohii e plin de convertiti la ortodoxie. Eu zic ca nu este asa si ca minte cu nerusinare. Bunul Dumnezeu a mai luminat pe ici pe colo cite unul care s-a convertit la ortodoxie dar in nici un caz nu sint multi. Iar acuma chiar de ar mai vrea cineva sa treaca la ortodoxie cu greu va mai gasi un preot care nu e in tabara tradatorilor. Asa ca a lucrat iosif cum l-a invatat danut ..

    Apreciază

    • Haiduc said, on septembrie 18, 2016 at 9:49 pm

      Aceasta e numai una dintre minciunile lui Patriciu. Nu „patriciuparea” BO la CMB converteste ereticii si ratacitii la Ortodoxie, ci propria lor ravna dupa Adevar si interventia Proniei Divine de a afla un ortodox practicant; plus cartile Sfintilor, care Slava lui Dumnezeu sunt destule.

      Apreciază

  3. mircea.v said, on septembrie 18, 2016 at 5:45 pm

    M-am uitat la a 2-a parte.
    Preotul mai tanar care zicea ca a fost acolo tot dadea exemplul cum la nu stiu ce sinod din sec 15 era scris Biserica catolica, si deci daca scria acolo si se accepta acel sinod, atunci e normal si corect „recunoastem denumirea istorica de biserici….”.
    Nu mai spune insa cati sfinti le spun catolicilor si celorlalti ca nu sant Biserica, ci eretici. Nu mai spune ca atunci nu erau toti lutheranii, protestantii si neo-protestantii cu sutele de derivatii ale lor.

    Aceiasi smecherie: luam ceva de atunci, in contextul de atunci, mutam in contextul de acum si spunem ca e bun. Contextul de acum este „consiliul mondial al bisericilor” cu toate nemerniciile ce decurg doar din titlu. Si din cauza asta, ortodoxul nu mai vrea sa auda de „biserici”, pt ca s-a fript deja cu „bisericile” astea cu ocazia CMB.

    Am fost si eu curios la un moment dat sa vad ce e cu cmb-ul asta. A fost o adunare din asta in Coreea de Sud parca prin 2013-2014, si am intrat si eu pe site-ul dedicat acestui eveniment, am vazut programul intalnirilor, programul de prezentare de „papers”, ca acolo era cu „paper” frate… Am citit si niste paperuri din astea… Eu eram in cap cu Sfintii Inchisorilor, Sfantul Paisie. Stiu organizarea si cum decurg congresele internationale pe teme inginereti, adica pe teme de materie moarta.
    M-am ingrozit la propriu cum decurge o intalnire din asta a cmb. Exact ca un congres pe teme de materie moarta. In paperurile alea numai erezii si tampenii, nimic viu, nici un duh bun nu razbatea din prezentarile alea, ci numai duh rau si mort. Macar la inginerie stii clar ca e vorba de materie moarta si nu ai pretenii de viu, da aici e vorba de suflet, de viu, si gasesti doar mort.

    Era o diferenta ca de la pamant la luna intre duhul din cartile cu Sfintii Inchisorilor si aceste papers, intre duhul cuvintelor Sfantului Paisie Aghioritul si aceste papers.

    Curat satanism acest cmb.

    Apreciază

  4. Templier said, on septembrie 18, 2016 at 6:43 pm

    O noua intalnire ecumenica:
    Intitulată „Sete de pace. Religii și culturi în dialog” întâlnirea este promovată de Comunitatea „Sfântul Egidiu”, în colaborare cu comunitățile franciscane din Assisi.
    https://templierblog.wordpress.com/2016/09/18/omul-pacii-azi-avem-nevoie-mai-mult-ca-oricand-de-pace/

    Apreciază

  5. marinela said, on septembrie 18, 2016 at 7:12 pm

    Ma bucur ca nemtenii mei au reactionat promt la balivernele de imbrobodire ale organizatorilor conferintei.Ce-au crezut acesti spalatori de creiere,ca moldovenii se lasa invaluiti de pledoariile lor fade,fara sens si continut veridic?!Le-au tras-o peste bot asa cum trebuie,sa se invete minte pe viitor,sa mai aiba asemenea initiative dracesti,caci asta a fost la urma urmei aceasta conferinta,ca n-au venit cu duh bun acolo.Au inceput cu stingul conferinta,nesinchisindu-se sa faca o rugaciune de inceput,chit ca erau prezenti la pupitru un preot sau doi,iar dupa aceea , a inceput in tromba cu un ton agresiv acest popa Mihoc,care avea o mina ,nu tocmai duhovniceasca si-n duh de pace.De aici se vede cam in ce duh propovaduiesc pe Dumnezeu acesti lupi in piei de oaie ,ecumenisti pina-n maduva ciolanelor.Doamne iarta-ma daca gresesc,dar tare m-a mai infuriat atitudinea acestor inselati de diavol.

    Apreciază

  6. valentindortodox said, on septembrie 18, 2016 at 7:42 pm

    niste comunisti mincinosi cu haine de preoti

    Apreciază

  7. valentindortodox said, on septembrie 18, 2016 at 7:46 pm

    ce falsi!!!
    adica ii numesc biserica pe eretici pt. ca nu mai au cum sa semneze contracte!

    s-au dat de gol pt. ce semneaza de fapt! [la filmul 2 la minutul 12 pana aproape la minutu13]

    Apreciază

    • Haiduc said, on septembrie 18, 2016 at 10:10 pm

      Si mie mi-au atras atentia aceste afirmatii referitoare la recunoasterea denumirii de biserici istorice (sic), chipurile daca erezia isi aroga termenul de biserica cum sa nu-i recunosti acest drept (pe langa pretentia ca e singura succesoare si mantuiroare), mai ales ca incheiem acte juridice, ca e lipsit de respect sa nu-i recunoastem acest nume, doar istoric… nimic mai mult, pentru inceput. Auziti ce zice Apocalipsa despre aceasta noua”biserica” si cum o numeste : „MAMA DESFRANATELOR”- adunarea papistaseasca
      „4. Si femeia era imbracata in purpura si in stofa stacojie(ROSU APRINS) si impodobita cu aur si cu pietre scumpe si cu margaritare, avand in mana un pahar de aur, plin de uraciunile si de necuratiile desfranarii ei.
      5. Iar pe fruntea ei scris nume tainic: Babilonul cel mare, mama desfranatelor si a uraciunilor pamantului.
      6. Si am vazut o femeie, beata de sangele sfintilor si de sangele mucenicilor lui Iisus, si vazand-o, m-am mirat cu mirare mare.”

      Apreciază

  8. catalin said, on septembrie 18, 2016 at 8:55 pm

    Întrucât ne tot lovim de preoţi care tac în biserică şi nu îndrăznesc să spună pe faţă ce gândesc despre acest sinod, poate n-ar fi rău să-i inundăm cu pomelnice în care să scriem: „Ne rugăm pentru preoţii şi ierarhii noştri să se lepede de ereziile sinodului tâlhăresc”. Mă întreb ce vor face când se vor trezi la pomenire cu ele sub ochi. Sunt convins că măcar îi vor mai pune pe gânduri.

    Apreciază

  9. mihai said, on septembrie 18, 2016 at 9:01 pm

    Frate un raspuns la articolul ce lai postat la tine pe blog vizavi de venirea Domnului, de ziua aceia nimeni nu stie caci va veni pe nepusa masa

    Apreciază

  10. valentindortodox said, on septembrie 18, 2016 at 9:10 pm

    sunt niste iuda toti
    m-am saturat de ei

    Apreciază

  11. mihai said, on septembrie 18, 2016 at 9:23 pm

    Ia privitti si la asta ce zice
    http://ziarullumina.ro/anatemizarea-bunului-simt-115690.html

    Apreciază

  12. claudiu said, on septembrie 18, 2016 at 10:05 pm

    popa ala ce a vorbit cel mai mult face semnul cu 666 la greu!

    Apreciază

  13. Mirela said, on septembrie 18, 2016 at 10:09 pm

    picasso

    Uite-i şi pe teologii după care suspinai! Ăştia îţi plac? Nu „călugăraşi penibili”, care „fac circ pe stradă”, ci profesori universitari.
    Aşa-i că ăştia, cu discursul lor elevat, ţi-au mângâiat urechile zgâriate de megafoanele făcătorilor de „circ ieftin şi trist”? În „călugăraşi” te-ai grăbit să arunci cu pietre, pentru aceştia ce ai? Laude? Nu contează că-s trădători, dacă stăpânesc arta discursului? Că doar nu iubirea şi rostirea adevărului contează, ci să părem deştepţi în ochii celor care ne dispreţuiesc!

    Apreciază

    • mircea.v said, on septembrie 19, 2016 at 12:06 pm

      De departe cei mai celebri „calugarasi penibili” vor fi Ilie si Enoh. Vor fi cu totul si cu totul din alt film fata de ceea ce este in jurul lor: haine moderne, toate masinariile si sculele electronice posibile, cipuri in oameni, transumanism, ce sa mai, SF curat, si apar Sfintii Prooroci Enoh si Ilie imbracati in sac, si asa vor vorbi poporului.

      Normal ca vor exista si atunci ca si acum inalt preasfintiti, inalti teologi, profesori, doctori in teologie, dar, care toti il vor teoretiza doar pe antihrist, cat de bun e el, cat de „Iisus” e el… Si apar „calgarasii penibili” de Enoh si Ilie si spun exact pe dos fata de inaltii teologi. Si vor vorbi si pe strazi, si in tot locul spre trezirea poporului.
      Pai se poate asemenea „penibilitate”…?

      Apreciază

      • picasso said, on septembrie 19, 2016 at 1:21 pm

        da sunt dezamagit… și îmi cer iertare față de cele afirmate. M-a dezgustat propaganda popilor-profesori ecumenisti !!!

        Apreciază

    • picasso said, on septembrie 19, 2016 at 1:18 pm

      Trist… Nu mai am ce să zic. Așa ceva nu am crezut că este posibil… să vină preoții profesori cu propagandă ecumenista !!!

      Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 19, 2016 at 3:04 pm

        Dacă nu te-ai aşteptat la propaganda ecumenistă a profesorilor, înseamnă că pluteşti pe norii artistici ai iluziei şi îţi pictezi în faţa propriilor ochi tabloul unei „realităţi” false.
        Oare chiar nu ni s-au dat până acum destule semne şi dovezi că nu avem ce să aşteptăm bun de la marea majoritate a clerului şi de la teologi? Căderile ecumeniste sunt de destulă vreme, câte voci ai auzit împotriva lor? Erau ale teologilor actuali de la care năzuiai să asculţi cuvânt bun?

        Apreciază

      • Mihail said, on septembrie 20, 2016 at 10:24 pm

        Ma…, voi nu v-ati prins? Ce tot ii dati inainte cu profesorii? Ei predau religia, nu credinta. Ce treaba au ei cu credinta ca sa ii judecam noi apoi de ecumenism? Mai poate fi judecat un astfel de om?…

        Apreciază

      • valentin dorneanu said, on septembrie 21, 2016 at 10:56 pm

        @mihail, judecam pe cei care se pretind ortodocsi si sunt eretici, chiar daca sunt doar profesori. daca predau erezie trebuie sa ne departam de ei

        Apreciază

  14. Iones said, on septembrie 18, 2016 at 10:14 pm

    OFF-TOPIC

    Activistii lui Soros si-au facut partid politic de stanga.
    http://epochtimes-romania.com/news/o-noua-platforma-civico-politica-lansata-de-ziua-internationala-a-democratiei-demos–251998

    Apreciază

  15. unu1 said, on septembrie 18, 2016 at 10:27 pm

    off topic
    Mi se pare doar mie sau personajele din reclamele la Hornbach (aia cu ustensile si materiale de constructii) parca sunt posedate de diavol?

    Apreciază

  16. elena said, on septembrie 18, 2016 at 10:32 pm

    Vai de sufletele lor si vai si de ale noastre… Prin aceste fete bisericesti vine pedeapsa lui Dumnezeu peste noi, ortodocsii. Ei, unii doxa de carte, de atata invatatura si citit, nu pot vedea ce se intampla in lume la ora actuala?! Profetiile si cuvintele Mantuitorului?! De ce nu vor fi discutand oare si despre ce scrie in Apocalipsa? Oare chiar nu pot intelege oamenii astia ca aceste cai pe care merg si vor sa ne traga si pe noi sunt caile inselatoare ale celui rau? Acesta adunatura talhareasca numita „sinod” se vede ca este inca o piatra adaugata la constructia noii ordini mondiale. De asta au infiintat mai intai CMB-ul, ca mai apoi, dupa mai bine de 50 de ani, la aceasta adunare din Creta sa recunoasca aceste secte, sau cum s-or numi ele, drept Biserici, astfel rezultand de aici noua religie mondiala. Singura „moneda” isi face prezenta si ea, singura religie e pe drum (pe astea le vedem), ghici cine mai lipseste? Bunul Dumnezeu, Mantuitorul Iisus Hristos, Maica Domnului, toti sfintii si ingerii sa ne pazeasca ochii trupesti sa vedem aceasta din urma.

    Apreciază

  17. dante said, on septembrie 18, 2016 at 10:40 pm

    Cica in occident, in special in Franta, se convertesc catolicii pe rupte. Pai sa va spun eu cum se convertesc, si nu trebuie sa ajungi in Franta ca sa te lamuresti ci doar trebuie sa te duci nitel prin banat sau ardeal sa vezi cum se „casatoresc” pe rupte ortodocsi cu catolici, ortodocsi cu protestanti, etc. Ei, din momentul casatoriei la preot, (pe bani desigur), fara spovedanie si botez ortodox acesti eretici se declara ortodocsi cu acte in regula. Sa nu credeti ca in afara tarii este altfel….un Babilon. probabil ca la rindul lor, catolicii invoca exact aceeasi practica si ca atare se numara aceeasi indivizi de doua ori dupa casatorie, odata ortodocsi si inca odata catolici, sau ceor mai fi, ca sa fie multumite toate „bisericile”, in spirit ecumenist.
    Asa s-au „convertit” francezii pe capete de se impauneaza popa ala cu mindrie.
    Un alt amanunt foarte impotant pentru mine este ca acest popa guraliv si plin de dogma nu a amintit nici o clipa de marii Patriarhi si Sfinti Parinti, cei care au aparat dreapta credinta dupa schisma din 1054, cum ar fi Patriarhul Fotie, Sfintul Velimirovici, Sfintul Iustin Popovici, Serafim Rose si multi alti marturisitori.
    Cineva din public intreba la final: ce a cistigat si cu ce s-a ales ortodoxia dupa acest sinod asa zis mare si sfint?
    Pai cred ca se poate vedea cu ochii liberi ce s-a ” cistigat”…..gilceava, razmerita si multa minie, cam asta este rezultatul final, acuma concluzia o trage fiecare de unde vin toate acestea.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • maxim said, on septembrie 19, 2016 at 5:51 am

      ” Cineva din public intreba la final: ce a cistigat si cu ce s-a ales ortodoxia dupa acest sinod asa zis mare si sfint? Pai cred ca se poate vedea cu ochii liberi ce s-a ” cistigat”…..gilceava, razmerita si multa minie, cam asta este rezultatul final, acuma concluzia o trage fiecare de unde vin toate acestea.”

      Frate, nu asta s-a castigat! S-a castigat iadul: mirenii au fost lasati fara Sfinte Taine!!!

      Apreciază

    • Geo said, on septembrie 19, 2016 at 12:23 pm

      Dante. Este adevarat ce spui. Cunosc un caz real care s-a petrecut prin anii 1975 la Montreal in Canada. El ortodox și ea catolică. S-au dus la preotul ortodox pr. Popescu de la biserica românească, care fără nicio cercetare, fără spovedanie, fără slujba de botez pentru femeia catolică, încălcând toate canoanele sfinților părinți și toată rânduiala, i-a cununat ortodox și le-a înmânat și certificatul de cununie ortodox. Bineînțeles că cei cununați nu știau nimic despre rânduiala obligatorie, că de-ar fi știut atunci era ușor ca femeia să treacă la ortodoxie. Aici preotul a fost de vină. După cununie au fost botezați ortodox și cei doi copii la același preot în Montreal. Cel puțin botezul copiilor a fost un câștig dar mai târziu, părinții au divorțat iar unul din copii (ortodox) s-a cununat cu un catolic dar de data aceasta la biserica catolica după rânduiala eretică catolică. Ce mare necaz pentru tatăl copilului. Deci cam așa se întâmplă atunci când erezia ecumenismului se bagă în familie încă de la început. Treziți-vă fraților și surorilor că treaba cu ecumenismul este foarte periculoasă. Cât despre preotul Patriciu și ceilalți nu putem spune decât că sunt niște înșelați, fără experiență profund duhovnicească ci numai una superficială de tip intelectual. Ei nu văd decât le spune diavolul să vadă. Ei nu sunt purtători de Dumnezeu și fiind înșelați de propriul lor orgoliu, că de sunt doctori în teologie și retorică, înșeală la rândul lor omul simplu care cu adevărat îl caută pe Dumnezeu și vrea din tot sufletul să-și mântuiască sufletul.
      Puțini sunt cei care se convertesc la ortodoxie și aceia numai dacă îl caută pe Dumnezeu cu toată sinceritatea. Am trăit în diaspora foarte mulți ani și cunosc câteva cazuri dar nu sunt foarte multe. Vă spun din experiență nu din auzite.

      Apreciază

  18. alex said, on septembrie 19, 2016 at 12:42 am

    Ca o amintire.

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=24

    1. Şi ieşind Iisus din templu, S-a dus şi s-au apropiat de el ucenicii Lui, ca să-I arate clădirile templului.
    2. Iar El, răspunzând, le-a zis: Vedeţi toate acestea? Adevărat grăiesc vouă: Nu va rămâne aici piatră pe piatră, care să nu se risipească.
    3. Şi şezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului?
    4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva.
    5. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
    6. Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.
    7. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri.
    8. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.
    9. Atunci vă vor da pe voi spre asuprire şi vă vor ucide şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru numele Meu.
    10. Atunci mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii.
    11. Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi.
    12. Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.
    13. Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui.
    14. Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul.
    15. Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
    16. Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi.
    17. Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.
    18. Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.
    19. Vai de cele însărcinate şi de cele ce vor alăpta în zilele acelea!
    20. Rugaţi-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.
    21. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.
    22. Şi de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleşi se vor scurta acele zile.
    23. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi.
    24. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
    25. Iată, v-am spus de mai înainte.
    26. Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi.
    27. Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.
    28. Căci unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.
    29. Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui.
    30. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă.
    31. Şi va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiţă, şi vor aduna pe cei aleşi ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.
    32. Învăţaţi de la smochin pilda: Când mlădiţa lui se face fragedă şi odrăsleşte frunze, cunoaşteţi că vara e aproape.
    33. Asemenea şi voi, când veţi vedea toate acestea, să ştiţi că este aproape, la uşi.
    34. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta, până ce nu vor fi toate acestea.
    35. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
    36. Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
    37. Şi precum a fost în zilele lui Noe, aşa va fi venirea Fiului Omului.
    38. Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,
    39. Şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului.
    40. Atunci, din doi care vor fi în ţarină, unul se va lua şi altul se va lăsa.
    41. Din două care vor măcina la moară, una se va lua şi alta se va lăsa.
    42. Privegheaţi deci, că nu ştiţi în care zi vine Domnul vostru.
    43. Aceea cunoaşteţi, că de-ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea şi n-ar lăsa să i se spargă casa.
    44. De aceea şi voi fiţi gata, că în ceasul în care nu gândiţi Fiul Omului va veni.
    45. Cine, oare, este sluga credincioasă şi înţeleaptă pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp?
    46. Fericită este sluga aceea, pe care venind stăpânul său, o va afla făcând aşa.
    47. Adevărat zic vouă că peste toate avuţiile sale o va pune.
    48. Iar dacă acea slugă, rea fiind, va zice în inima sa: Stăpânul meu întârzie,
    49. Şi va începe să bată pe cei ce slujesc împreună cu el, să mănânce şi să bea cu beţivii,
    50. Veni-va stăpânul slugii aceleia în ziua când nu se aşteaptă şi în ceasul pe care nu-l cunoaşte,
    51. Şi o va tăia din dregătorie şi partea ei o va pune cu făţarnicii. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.

    I-auziti asa zisi patriarhi si fosti ierarhi ce spune Stapanul Hristos:
    48. Iar dacă acea slugă, rea fiind, va zice în inima sa: Stăpânul meu întârzie,
    49. Şi va începe să bată pe cei ce slujesc împreună cu el, să mănânce şi să bea cu beţivii,
    50. Veni-va stăpânul slugii aceleia în ziua când nu se aşteaptă şi în ceasul pe care nu-l cunoaşte,
    51. Şi o va tăia din dregătorie şi partea ei o va pune cu făţarnicii. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.

    Aceasta este partea voastra, voi cei ce prigoniti pe cei ce slujesc in Adevarata Credinta pe care voi a-ti lasat-o si beti cu ereticii la masa, voi cei ce ii primiti pe sectari in biserica si pe noi ne goniti, pentru voi sunt scrie acestea

    Apreciat de 1 persoană

    • marinela said, on septembrie 20, 2016 at 4:10 pm

      In general convertirile la ortodoxie in occident se fac prin mirungere sau si mai grav ,doar prin citirea unei rugaciuni de trecere la ortodoxie a catolicilor si apoi ii pun sa spuna crezul ortodox si gata ,au devenit „hortodocsi”bietii naivi; aceasta uzanta e folosita in Italia,pt ca asa l-a trecut ,chipurile in rindul ortodocsilor, pe cumnatul meu catolic.In Germania prin mirungere se face convertirea,iar cei care-s nebotezati ,doar prin stropire,turnindu-le apa-n cap si gata.Am participat la asemenea slujbe si stiu ce vorbesc.

      Apreciază

  19. alex said, on septembrie 19, 2016 at 12:58 am

    Este din 2015 dar poza de acolo face cat 1000 de cuvinte. Sinodul talharesc a fost doar picatura care a umplut paharul necuratiilor facute de ei de-a lungul timpului.

    http://www.vestitorulortodoxiei.ro/articol/saptamana-de-rugaciune-pentru-unitatea-crestina/

    Apreciază

    • ilioara said, on septembrie 19, 2016 at 9:26 am

      ei nu apartin Bisericii care interzice prin canoane asa ceva deci din cauza asta…..
      Nu stiu in ce context a fost folosit cuvantul „biserica catolica” in sinodul ala dar daca este un sinod acceptat de biserica noastra cu siguranta nu este folosit in scopul excluderii ereziei. NU SE POATE, in conbtextul unui SINOD ORTODOX sa INLOCUIESTI termenII de erezie SI ERETICI cu temenele BISERICA SI CRESTINI.
      Dar daca privim in ansamblu si vedem toata activitatea lor asidua si tinand cont si de faptul ca i-au facut partasi la Crez se intelege ca sunt pe picior de egalitate cu noi ca daca erau eretici si cazuti de la fata Domnului nu puteau fi partasi…ca sa nu mai vorbim despre casatoriile mixte, deci dupa cum spuneam duhneste asa o putoare de prostituate vandute care nu se satura ca s-au vandut pe ele ci umbla disperate sa vanda pe multi printr-un joc pervers la doua porti…..
      Deci va rog sa observati comportamentul hotilor prinsi in curte la noi….
      a si mai bine ca nu s-au rugat impreuna cu ei la inceput…Dumnezeu nu a ingaduit.

      Apreciază

      • Geo said, on septembrie 19, 2016 at 12:45 pm

        In timpurile vechi, a celor sapte sinoade ecumenice, sfintii parinti nu lasau o virgula sau un cuvant la voia intamplarii. Ei se luptau cu adevarat sa nu existe nicio confuzie sau indoiala in ceea ce trebuia scris pe documente. In vremea noastra nu mai avem parinti purtatori de Dumnezeu si de aceea in confuziile si cu
        ratacirile care exista in mintea lor nu pot fi decat duplicitari semanand confuzie si moarte. Inspaimantator.

        Apreciază

      • valentin dorneanu said, on septembrie 21, 2016 at 11:00 pm

        ce fac ei la aceste sinoade si ce invata dupa e erezie

        Apreciază

  20. adina said, on septembrie 19, 2016 at 1:51 am

    In partea a doua la sfarsit min44 , popa capsa (mare afacerist imobiliar etc) spune ca in loc de rugaciune sa roaga pe popa mihoc sa le spuna o pilda caci el tare s a luminat la aceasta conferinta de la dansu .el si ceilalti care sunt in rand cu el si isi dadeau cote hlizind ca niste caiafe.astia sunt popi ce nu au frica de Hristos.ei au frica de pseudo episcopi.Cinste celor care au avut curaj sa infrunte viclenia celor 4 vanduti.Nici macar nu au fost in stare sa inceapa cu o rugaciune ,a trebuit sa le-o ceara credinciosii, iar icoana cu Hristos au pus-o sub masa .nici ei nu vor nici pe altii nu lasa .Amin

    Apreciază

  21. Alex said, on septembrie 19, 2016 at 5:00 am

    Acest preot Vasile Mihoc este printre liderii miscarii „Oastei Domnului”, ai caror intruniri sunt modelate dupa intrunirile neoprotestantilor Baptisti, Penticostali etc. Au cantece in stil lumesc cu instrumente muzicale si mireni fara educatie teologica care tin predici dupa cum ii taie capu si dupa cum ii inspira dracii si propriile lor firi pacatoase.

    Apreciază

    • clement said, on septembrie 21, 2016 at 5:13 pm

      Daca miscarea „Oastea Domnului” razbea, astazi nu mai intalneati pe toate drumurile din Romania batrani cersind, tineri fara capatai care se drogheaza si prostitueaza, tati violatori, tinere care isi vand ovulele unor necunoscuti si minori alcoolici.
      Parintele Profesor Vasile Mihoc este un preot sever, un eminent teolog, tatal a 13 copii. Sfintia sa este un exemplu greu de urmat pentru multi preoti tineri.
      Referitor la Parintele Profesor Patriciu Vlaicu, cred ca domnia sa stia ca printre participantii la discutie se aflau si oameni veniti anume pentru a impiedica orice posibilitate de dialog.
      Eruditia sa, capacitatea de a mobiliza toate resursele comunitatii pe care o pastoreste in cazul in care un crestin se afla in nevoi, strictetea cu care gereaza corpul eclezial din Belgia au facut ca acest om exceptional sa fie admirat de mii de enoriasi si temut de cei care au intrat in preotie din oportunism.
      Daa, Biserica Ortodoxa Romana din diaspora a convertit numerosi catolici si chiar si penticostali (ma refer doar la cazurile pe care le cunosc) .
      Exista si o evidenta oficiala (verificabila) a numarului de persoane de alta origine decat cea romana care in ultimul deceniu au fost botezate, cununate si inmormantate dupa legile ortodoxiei.
      Biserica poate publica aceste liste, totul este ca cei ce le vor citi, sa le patrunda intelesul si sa le accepte.

      Si à propos, miercurea se tine post si de vorbe necuviincioase si invrajbitoare.
      „Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.”

      Apreciază

      • Mihail said, on septembrie 21, 2016 at 9:10 pm

        oastea domnului este secta si punct. Intentionat am scris cu litere mici, pentru ca nu stiu carui domn va inchinati voi.

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 21, 2016 at 10:53 pm

        „Daca miscarea „Oastea Domnului” razbea, astazi nu mai intalneati pe toate drumurile din Romania batrani cersind, tineri fara capatai care se drogheaza si prostitueaza, tati violatori, tinere care isi vand ovulele unor necunoscuti si minori alcoolici.

        Deci, oastea ne-ar fi salvat acolo unde ortodoxia nu ne-a ajutat?!
        Foarte posibil să fi fost aşa, ţinând cont de faptul că oastea „domnului” e măcar cu un picior în groapa sectarismului neoprotestant, mulţimi de „ostaşi” primind „duhul sfânt” al penticostalilor. Iar penticostalii cred că nu sunt cunoscuţi prin căderi ca cele enumerate, căci diavolii nu-şi mai fac de lucru cu ei, ci se ocupă de ortodocşi.

        Apreciază

  22. RomeoB said, on septembrie 19, 2016 at 8:01 am

    Daca redactezi documente la standartele unui sinod ce se doreste ecumenic, folosesti termenii Sfintilor Parinti:
    sunt convins ca nicaieri in Canoanele Bisericii Ortodoxe sau in Hotararile dogmatice ale Sinoadelor Ecumenice, nu s-a folosit termenul de Biserica pentru eretici sau schismatici.

    Daca in viata de zi cu zi apar situatii in care nu-i poti da peste mana ereziarhului catolic pt ca intr-un document oficial se autointituleaza ‘biserica’, intr-un document cu pretentii dogmatice acest lucru este cu desavarsire interzis.

    Faptul ca intr-un document cu pretentii dogmatice folosesti apelativul de ‘biserici istorice’ arata incompatibilitatea adunarii ortodoxe din Creta cu Sinoadele Bisericii Ortodoxe.
    NU TE OBLIGA NIMENI CA INTR-UN DOCUMENT DE UZ INTERN, SA CORUPI SENSUL UNOR TERMENI, DANDU-LE CONOTATII ERETICE, TERMENI VALIDATI DE BISERICA TIMP 2000 DE ANI !

    Apreciază

  23. octoviv said, on septembrie 19, 2016 at 2:19 pm

    Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici, Episcopul Ohridei și Jicei, Războiul și Biblia, Editura Sophia, București, 2002, p. 71:

    VIII.
    Șeptimea celor osândiți la moarte

    Atunci când un popor apostaziază de la Dumnezeu, Cel Unul și Viu, el devine în fapt mort. Și însăși ființa lui se clatină în această lume ca o umbră, ca un stejar care a fost ferăstruit, dar nu încă doborât. Nu trebuie decât să vină un cutremur, sau o inundație, sau molimă, sau război ca să destrame umbra, ca să doboare copacul ferăstruit, ca să îngroape morții: fiindcă a apostazia de la Dumnezeu, Cel Unul și Viu, înseamnă a porni război împotriva lui Dumnezeu și a călca toată legea Lui. Cum poate iarba să se războiască împotriva cosașului? Cum pot oalele să lupte cu olarul? Au mări-se-va securea asupra celui ce taie cu ea? (Is. 10, 15).

    _________________________________________________________________________________________

    Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici, Episcopul Ohridei și Jicei, Războiul și Biblia, Editura Sophia, București, 2002, pp. 40-46:

    II.
    Cum va fi viitorul război

    Trebuie să vă descriu asta generale? Oamenii cinstiți și raționali nu pot nici în trezie, nici în vis, nici în imaginație să își închipuie priveliștea îngrozitoare a războiului care stă să vină.

    Va fi un război cu totul lipsit de milă, cinste și eroism. Războiul eroic dintre israiliteni și filisteni, în care cele două oști priveau lupta dintre reprezentanții lor, David și Goliat, așteptându-și de la deznodământul acelei lupte biruința sau înfrângerea, este doar o idilă pastorală față de războiul ce stă să vină. Şi războiul lui Arjuna împotriva lui Bhima, descris de Mahabharata, este doar o idilă. Precum idilă e și războiul de la Kosovo dintre sârbi și turci, ba idilă e și războiul lui Napoleon împotriva Moscovei. Dar ce spun eu? Toate războaiele din lume, în care au străfulgerat întrucâtva și raze de milostivire, cinste și eroism; toate războaiele care au putut să insufle măcar un cântăreț bun și un cântec bun sunt o idilă față de războiul în fața căruia stă lumea: fiindcă războiul care va să vină nu va ținti doar biruința asupra potrivnicului, ci nimicirea potrivnicului – deplina nimicire nu doar a luptătorilor lui, ci și a tot ce au ei în spatele frontului, a părințior, a copiilor, bolnavilor, răniților lor și a celor luați prizonieri dintre ei, a satelor și orașelor lor, a animalelor și pătulelor lor, a căilor ferate și șoselelor lor! Pârjol care nu gândește și nu face deosebire!

    În războiul trecut a fost plânsă nimicirea catedralei din Reims. În noul război se va râde peste ruinele multor catedrale, ale multor locuri sfinte, monumente de veacuri ale popoarelor, și a tot ce mai este drag și prețios inimii omenești pe pământul patriei. Va fi aruncat fără cruțare foc de pe pământ, de pe apă, din văzduh, asupra tot ce e potrivnic. Foc, plumb și oțel vor cădea ca o ploaie nestăvilită care îneacă și dă totul morții. Odată cu aceasta vor veni și fulgere electrice, tancuri electrice, aparate din fier cu deplasare rapidă și cu tir rapid, și Dumnezeu știe – mai pe șleau spus, dracul știe – care sunt toate mijloacele infernale de ucidere, torturare și siluire a oamenilor, animalelor, ființelor și făpturilor. Iar ca o încununare a tuturor acestora va veni ultima și suprema invenție a civilizației latino-teutonice: putoarea! Adică gazele puturoase, aruncate asupra potrivnicului și patriei lui din cele mai felurite arme și în cele mai felurite compoziții. Fiece ființă vie pe care Făcătorul cel Preaînalt a dăruit-o cu organ de respirat ca să se îndulcească de aerul Lui curat și dătător de viață, își va da duhul în chinuri din pricina putorii otrăvitoare cu care va fi „dat bună ziua” civilizația apuseană. Attila, Ghinghis-Han și Cambyses ar roși de rușine înaintea unor asemenea metode inumane de război. Dar cei ce sunt botezați în numele Atotmilostivului Fiu al lui Dumnezeu se vor rușina, oare?

    Cifrele războiului viitor vor întrece în toate privințele, afară de numărul cruțaților, cifrele tuturor celorlalte războaie din istoria neamului omenesc. În cursul războiului vor fi mobilizați și copiii de la doisprezece ani în sus, precum și multe femei și fete. Se va lua pentru necesități de război, prin rechiziție, tot ce va fi rămas în spatele frontului: și ultimul bou, și ultimul cal, și orice alt animal domestic de hrană sau de povară, și toate alimentele, toți banii, toate bijuteriile persoanelor private, toate lichiditățile din băncile private, ale unor societăți sau ale statului, și toate valorile bisericilor și mănăstirilor, îmbrăcămintea, vasele, tot ce este de fier, cupru, aluminiu, cauciuc – fără să mai vorbim de argint și aur -, telefoanele private, sobele de metal, încuietorile de la porți și uși, paturile de metal, ramele de metal de la portrete, icoane și oglinzi; într-un cuvânt, tot ce e din metal, din piele, din pânză, din cauciuc sau din oricare material ce va fi necesar războiului și războinicilor. Bătrânii și bătrânele, împreună cu copiii mici și cu invalizii, vor rămâne în casele goale și reci, cu hambarele goale, cu staulul și grajdul gol, fără încălțăminte, fără curele, fără veselă, fără plug și sapă, fără cuțit și lingură, în care neîncuiate – oameni flămânzi în primejdie din partea fiarelor flămânde. Vor rupe câte puțină iarbă – unde va fi rămas după pârjolul războiului -, vor scurma pământul și vor jupui scoarța de pe copaci ca să mănânce. Cu asta se vor ține în viață. Şi vor veni zile frigroase când oamenii vor arde cărțile din biblioteci, atât din cele publice cât și din cele particulare, și toate tablourile și obiectele de artă din muzee, numai ca să se încălzească poporul, numai ca să încălzească bătrâna bunicuță puțin ceai – fără ceai – pentru nepotul care tage să moară. De groază, mulți se vor sălbătici, se vor îndobitoci sau vor înnebuni. Şi ei vor alerga, cu totul goi, nepieptănați și mudari, pe drumui și pe străzi, prin munți și prin câmpii, urlând ca fiarele și năpustindu-se asupra celor pe care îi întâlnesc sau îi ajung. Iar după aceea, Comandamentele Supreme vor da ordin ca toate acele sărmane părți ale neamului omenesc de care luptătorii din primele rânduri își vor aminti ca de părinții lor, de frații și de surorile lor, și de copiii lor, ca toate aceste sărmane părți și părticele ale neamului omenesc să fie strămutate în peșterile din munți, din pricina primejdiei otrăvurilor puturoase prin care vrăjmașul va încerca să otrăvească tot ce suflă în țara celeilalte tabere. În acest fel, în cursul războiului nu va mai fi, de fapt, popor în așezările omenești de acum, în orașele și satele de acum, în casele și colibele de acum: fiindcă toată țara va fi un câmp de luptă. Nu cumva se va preface, dragă generale, toată planeta noastră într-un câmp de luptă? Dintre orășenii din spatele frontului nu va mai putea fi văzut, nicăieri, nici unul. Vor fi cu toții în refugii, prin peșteri și prin râpile din munți. Cum își va duce zilele sărmanul popor în refugiile acelea, nci un om nu va putea să povestească. Când războiul, după vreme îndelungată, se va fi încheiat, se va vedea că toate acele peșteri și râpe din munți sunt pline cu osemintele poporului care va fi murit.

    O caracteristică aparte a viitorului război va fi lipsa de idealuri a tuturor țărilor beligerante și neîcrederea reciprocă dintre luptătorii aflați sub același stindard: fiindcă acest război nu va fi dus, în fapt, nici în numele credinței, nici în numele libertății, nici în numele patriei sau națiunii – chiar dacă acestea vor fi etalate ca lozinci – ci, în principal, doar în numele urii și răzbunării, al acaparării și jafului. Din pricina acestei lipse de idealuri, care nimicește orice însuflețire, în toate armatele vor fi mulți trădători și spioni plătiți. Prin urmare, va fi multă neîncredere reciprocă, și vor fi puse la zid întregi unități de luptă. Pe lângă cei vinovați vor fi omorâți și mulți nevinovați de către propriile autorități. Şi, mai mult, din pricina lipsei oricărui ideal important și adevărat pentru care cineva să se învoiască a muri de bunăvoie va fi și o lipsă totală de eroism și de eroi. Într-o situație grea, oamenii se vor arăta lași, iar într-una ușoară – lipsiți de suflet și jefuitori de cadavre. Mașinile moarte de război vor reprezenta, la drept vorbind, principalii și singurii eroi ai viitorului război. Ele se vor arăta mai vii, mai inteligente, mai puternice și mai viteze decât omul – făcătorul și proprietarul lor. Omul va fi atât de nimicnic în mijlocul mașinilor sale, atât de sărman și de înfricoșat! El va aplauda mașinile sale de război așa cum erau cândva aplaudați eroii. Şi vor fi distinse cu decorații, și vor fi împodobite cu cununi de laur. Mașinile moarte de război!

    O mare parte din toate grozăviile pe care le-am descris ale războiului viitor le-am trăit și le-am văzut deja în trecutul Război mondial. Însă războaiele viitoare vor fi în toate privințele mai cumplite decât toate războaiele trecute.

    Este greu însă, dragă generale, să descrii cu limba omenească acea noapte furtunoasă și întunecată, plină de crimă, groază și haos, în care Europa și America, intrând, trag după ele întrega lume.

    Din toate acestea reiese limpede învățătura:

    1. Lumea civilizată va pune în slujba viitorului război toată inteligența sa, toată energia și tot avutul său, fără rezerve.

    2. Grozăviile distrugerilor din viitorul război vor întrece toate grozăviile războaielor din vremurile trecute.

    3. Viitorul război se va distinge prin lipsa de idealuri și prin lipsa milostivirii și eroismului.

    _________________________________________________________________________________________

    Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, miluiește-ne pe noi!

    Apreciază

  24. Maria said, on septembrie 20, 2016 at 2:51 pm

    http://basilica.ro/conferinte-dedicate-sfantului-si-marelui-sinod-din-creta-teologul-radu-preda-conferentiaza/

    Conferinte la Roman si la Bacău maine si poimâine la orele 18.

    Apreciază

    • valentin dorneanu said, on septembrie 21, 2016 at 11:06 pm

      parerea mea ca nu mai e bine de mers la conferinte care au „binecuvantarea” unui eretic ca e clar ca e facuta in sprijinul ereticului si de oamenii lui

      Apreciază

  25. florina said, on septembrie 20, 2016 at 3:33 pm

    Nu m-am asteptat la Mihoc ca sa fie un tradator al Bisericii Ortodoxe! De fapt asa sunt toti „ostasii”… m-am lamurit cu ei nici sa nu le mai aud numele…vicleni ,vicleni,vicleni…exact ca dracu asa-si ei

    Apreciază

    • Pąʍvo said, on septembrie 22, 2016 at 10:12 am

      Oastea Domnului – o secta care prin parerea de sine megalomana incerca sa convinga pe oameni sa se lase de oarecare pacate trupesti, uitand ca patimile sufletului sunt mult mai grave.

      Apreciază

  26. […] VIDEO: Inregistrarea Conferintei pro Marele Sinod, de la Piatra Neamt, organizata de homeopatul PAVE… […]

    Apreciază

  27. Pąʍvo said, on septembrie 20, 2016 at 10:38 pm

    A scotocit Vlaicu mult si bine prin canoane si articole si abia o hotarare facuta de nu stiu ce intrus de prin 1848 i’a cazut la indemana sa abureasca sala.
    Vicleanul acesta de popa, bazat pe un articol (hai sa zicem: tradus gresit) combate toate afirmatiile a zeci de Sfinti Parinti, care inainte si mai ales dupa schisma din 1054 nu au numit niciodata confesiunile eretice – biserici.

    Apreciază

    • valentin dorneanu said, on septembrie 21, 2016 at 11:02 pm

      intorc pe dos toata invatatura, pentru ca asa sunt ereticii – spun raului bine si binelui rau

      Apreciază

  28. florina said, on septembrie 26, 2016 at 1:47 am

    Vlaicu asta,ca preot nu pot sa-i zic,ca nu ma lasa constiinta,era cel mai viclean dinte toti de la masa. Mihoc a fost direct dar nu inseamna ca daca va murii in starea asta eretica se va si mantuii.Dumnezeu sa le dea zdrobirea inimii! Daca as fii fost in sala il intrebam pe Mihoc :”Care e parerea P.S.Longhin Jar despre Sinod? Greseste P.S.Longhin care e in Inger in Trup? Si de ce Bis.Georgiei,Antiohiei,Rusiei,nu au participat? „Ma bucur ca in sala au fost Marturisitori Adevarati de ex Monahul Teodot.

    Apreciază

  29. ady said, on septembrie 27, 2016 at 12:07 am

    Patriciu e un mare mincinos cica se bucura cand e criticat….bine a zis Monahul Teodot ca Patriciu asta e Mare Cretan . Mihoc a dat-o in bara il va bate Dumnezeu ca progoneste adevaratii crestinii el fiind un mare ecumenist! Ciprian ala e in aceeasi oala cu Chirila, Patriciu,Mihoc si toata gasca lui Daniel si Teofan. Anatema ecumenistilor!

    Apreciază

  30. Damaris Maria said, on septembrie 28, 2016 at 7:41 pm

    Cine so fii asteptat la Mihoc sa isi bata joc de noi?!Sa ne minta fix in fata !sa ne faca extremisti si sa dea cu „piatra „in crestinii din sala! Efectiv nu-,l cred!!!! Efectiv ne crede fraieri! La Oastea Domnului se propovaduieste ecumenismul,draga Mihoc?Asa ne inveti tu pe noi? Ne arunci in rapa? In loc sa ne dai mana ….sa ne ajuti…..in viata mea n-am crezut ca TRADEZI ORTODOXIA.Pr.Ciprian si celalalt mare ecumenist Vlaicu a incercat din rasputeri sa ” vrajeasca” numai ca nu le-a iesit vraja draceasca pt ca cei din sala sunt adevarati crestini si marturisitori ortodocsi care tin la dumnezeiestile canoane! Dumnezeu sa ne dea putere sa-i biruim pe ecumenisti ,masoni dracii ce-or fii ei si pe spurcatul de antihrist! Anathema tuturor ecumenistilor ca il vindeti pe Hristos ! Pacea lui Iuda sa aveti ca pe multi vreti sa-i atrage-ti in cursa!

    Apreciază

  31. florina said, on septembrie 29, 2016 at 11:47 am

    Pr.Tehodoros Zisis spune ca in Facultatile de Teologie majoritatea preotilor profesori sunt ecumenisti iar care nu sunt tac de frica ,iar care marturisesc ca ecumenismul e erezie demonica sunt prigoniti dati din parohii …

    Apreciază

  32. florina said, on septembrie 30, 2016 at 10:26 am

    D-le ERETIC Vlaicu….de ce nu tii cont de parerile Sfintilor care au condamnat cu demnitate si fara teama acest sinod ? Prin acest dracesc sinod se pregateste calea nebunului anthrist. Teme-te de Dumnezeu ca sa nu arzi in foc o vesnicie ! Inca mai ai timp!!!! Ce spun despre ditamai al VOSTRU sinod Pr Theodoros Zisis, Dimitrie Tselenghidis dar Sf.Justin Popovici,Sf.Iustin Parvu,Pr Arsenie Papacioc,Sf.Nicolae Velimirovici (toti Sfinti cu trairi duhovnicesti ) ? Pai tu crezi ca ortodocsii se iau dupa tameniile si ereziile voastre? NU! Urmam calea Ortodoxa a Sfintilor Parinti.

    Apreciază

  33. Copilash said, on septembrie 30, 2016 at 11:56 am

    Pavel Chirila are strânse legături cu Pr. Vasile Mihoc de la Sibiu,
    profesor de teologie la Fac. de Teologie din Sibiu –
    care se declară ecumenist (a mărturisit acest lucru de mai multe ori),
    de exemplu la ultima adunare a unor frați de la Suceava, unde NU a fost invitat,
    dar a venit din proprie inițiativă, în contextul discuției despre pseudo-sinodul din Creta,
    a spus: „cine sunteți voi să-l judecați pe Patriarh pentru ce a semnat, ce el nu știe ce face”.

    Pr. Vasile Mihoc are strânse legături în Jud. Neamț:
    vezi legatura dintre acesta și Dl. Neculai Popa din Roznov
    (medaliat cu ordinul Constantin Brâncoveanu)
    care este un om de încredere al lui Teofan
    și a ierarhului din Piatra Neamț.

    Pe de altaă parte, Dl. Neculai Popa are strânse legături cu Dl. Dr. Pavel Chirilă –
    s-a tratat la el la mână, sunt prieteni și de câte ori vine în București se vede cu acesta.

    Nu degeaba s-a ținut această conferință la Piatra Neamț.

    Filosofia lor de lucru este una a manipulării pe de o parte
    (miciuna, dusu’ cu vorba, argumente false) iar pe de altă parte
    „pumnul pus în gură” – adică forța majoră.

    Niculai Popa a susținut de mai multe ori că se dă cu unii (ecumeniștii)
    ca să-i ajute pe ceilalti (antiecumenistii) cand este nevoie –
    o manipulare de’a lui de a câștiga încrederea auditoriului.

    Pe de altă parte, Neculai Popa merge regulat la Bănceni,
    în Bucovina de Nord din Ucraina, la Parintele Jar –
    dar acolo este tinut la distanță.
    În dialogurile lui de pe acolo el zice frecvent:
    hai sa vorbim cu Vlădica, ca argument ultim la manipularile lui –
    dar niciodata nu se ajunge la așa ceva – un purtator cu vorba.

    Pe de altă parte, a se vedea legaturile dintre
    Dr. Pavel Chirila si Pr. Mirel Ilie de la București
    precum și legatura acestuia cu Dl. Neculai Popa de la Roznov:
    aceeasi duplicitate, dusu’ cu vorba si manipulare.

    Cand apar aceste persoane la înaintare, feriți-vă de ei, să știți că nu e de bine.

    Până nu se pocăiesc de această înșelăciune, să nu aveți de a face cu dânșii.

    Toate acestea le spun cu responsabilitate, pentru că-i cunosc și știu ce fac.

    Apreciază

  34. florentina said, on septembrie 30, 2016 at 6:29 pm

    Un mare eretic mai e si Mihoc sa afirme ca cei care vorbesc de tradarea Ortodoxiei vorbesc fara argumente…pai inseamna ca el nu a auzit de SFINTII IUSTIN POPOVICI si NICOLAE VELIMIROVICI care au luptat pana la sfarsitul vietii impotriva ecumenismului.Avem agrumente solide d-le Mihoc! Pe Youtube vorbesC DESPRE EREZIA TUTUROR EREZIILOR-ECUMENISMUL DEMONIC : pr.Iulian Prodromul,P.S Iustinian Chira ,Pr.Theodoros Zisis, Pr.Dumitru Staniloae,Profesorul Dimitrie Tselenghidis PLUS ca mai sunt si carti canonice care combate aceasta grava erezie! D-le Mihoc urmati-l pe P.S Longhin JAR de la Banceni daca vreti sa va mantuiti pe dvs si familia! ANATEMA, VA ZIC SI EU, TUTUROR ECUMENISTILOR SI MASONILOR SI TUTUROR SECTANTILOR !

    Apreciază

  35. ortodoxia2013 said, on august 20, 2018 at 6:38 pm

    A republicat asta pe Ortodoxia -singura Biserica adevarata.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.