SACCSIV – blog ortodox

Papusarii nu iubesc banii, doar ii folosesc. Noi iubim banii, de aceea ne si stapanesc papusarii atat de usor

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 17, 2016

O emisiune de ieri sau alaltaieri de pe Romania tv, despre manevrele evreului George Soros in Romania, mi-a amintit de tema din titlu, pe care am tot amanat s-o abordez.

Vreun bogat roman, ortodox, traditionalist si nationalist, ar investi, proportional cu averea sa, in vreo cauza real ortodoxa, traditionalista sau nationalista? Nu va putea crea multe fundatii, dar ar investi macar in una, chiar mai mica? Nu va putea infiinta multe ziare, dar macar la unul i-ar da drumul? Nu i se va da voie sa vina cu o noua televiziune pe piata, dar ar finanta niste site-uri puternice? Dar poate ca e o contradictie in termeni intre a fi bogat si a fi roman ortodox, traditionalist si nationalist …

Atunci poate mai multi sarantoci romani, ortodocsi, traditionalisti si nationalisti, ar strange de o suma cu care sa se faca aceleasi lucruri? Hmm …

 

Reclame

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Radu-Cristian said, on septembrie 18, 2016 at 12:05 am

  Salut,

  Sa inteleg ca propunem/facem ceva ?
  Ma bag, ca-s ortodocs(x), traditionalist, nationalist si sarantoc.

  Doamne ajuta-ne !

  Apreciază

 2. Cristian said, on septembrie 18, 2016 at 12:49 am

  Din pacate ravna pentru lucruri rele este MAI MARE decat ravna pentru lucruri bune! Asta e general valabil… Cumva, la vale e mai usor decat la deal! Cam asa…

  Am observat si eu ca ravna celor care fac raul este cu mult mai mare decat ravna celor care cauta pe Dumnezeu.

  Apreciază

 3. maxim said, on septembrie 18, 2016 at 2:25 am

  Problem… Cei 5% care si-au dat seama de vremuri si de valoarea Ortodoxiei, nu sunt dintre cei cu bani…

  Apreciază

 4. mihai said, on septembrie 18, 2016 at 7:03 am

  Ai folosesc pe bani intrucat pot avea aproape tot cu acestia, mai ales prin coruptie, un exemplu in acest sens este romania al carei politicieni sar vinde si pe ei insisi

  Apreciază

 5. Templier said, on septembrie 18, 2016 at 7:19 am

  of:
  Un copil a fost eutanasiat în Belgia, pe motiv că suferea de o boală incurabilă, iar „suferința era dincolo de limita suportabilității”, informează CNN.
  http://edition.cnn.com/2016/09/17/health/belgium-minor-euthanasia/

  Apreciază

 6. mihai said, on septembrie 18, 2016 at 7:53 am

  http://www.napocanews.ro/2016/09/in-belgia-a-fost-eutanasiat-primul-minor-cu-o-boala-terminala-crima.html
  In concluzie va fi un auschwitz la nivel mondial

  Apreciază

 7. cosminmatiu said, on septembrie 18, 2016 at 8:55 am

  Da, asa este. Ei au tiparnita de bani si pot tipari cati vor, apoi ei primesc comenzi direct de la satana, nu mai au liberul arbitru si prin urmare daca nu indeplinesc planul mor rapid.
  Ortodoxul inca mai are liberul arbitru, mai are si patima iubirii de arginti, nu are nici tiparnita.

  Apreciază

 8. Starcu auriu said, on septembrie 18, 2016 at 9:08 am

  Astăzi locuitorii bătrâni ai acestui sat de lângă Mânăstirea Ortodoxă Vizantea vorbesc un dialect al limbii ungare, foarte arhaic, diferit mult de limba ungară în uz. Ei însă îşi păstrează apartenenţa la religia catolică având şi o biserică catolică proprie slujită de preoţi de rit catolic. Populaţia aceasta catolică cu toate că a convieţuit cu cea româneasca de rit ortodox împreună pe aceleaşi locuri a avut grijă să-si păstreze fiecare, cu multă îndârjire religia. Prin anii 1950-60 când eparhia catolica nu putea trimite un preot de sine stătător în sat, se foloseau preoţi catolici intineranţi, ce veneau o dată sau de două ori pe an la Paşti şi la 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, când este hramul bisericii catolice. Ei ţineau slujbe, şi tot atunci sfinţeau legăturile matrimoniale ale enoriaşilor lor care se înjghebaseră între timp. Dacă cumva se făcuseră căsătorii mixte în timpul scurs de la precedenta lor venire, aceste erau dezavuate în faţa intregii obşti şi vinovaţii erau excomunicaţi. https://vizantea-livezi.com/vizantea-trecutul-istoric/ exemplu de curvie catolica la Vizantea Manastireasca

  Apreciază

  • Ionut said, on septembrie 19, 2016 at 11:54 am

   ERATA : Am gresit link-ul postat anterior, asta e mesajul bun

   Off-topic

   Adevarul vazut de un ungur. Interviu luat de Pr. Dr. CIprian-Ioan Staicu in 2011

   http://www.familiaortodoxa.ro/2011/11/13/Dumnezeu-a-ridicat-ortodocsi-din-sanul-poporului-maghiar-pentru-a-propovadui-ortodoxia-ungurilor-din-romania-2/

   Apreciază

   • Mirela said, on septembrie 21, 2016 at 9:57 pm

    Din articol, în care este vorba despre un preot ungur greco-catolic care a trecut la ortodoxie:

    „Nu am fugit însă, pentru că episcopii ortodocşi cu care mă aflam în legătură m-au sfătuit să nu trec la Ortodoxie până ce nu voi avea diploma de licenţă luată”____________ roadele ecumenismului practicat de ierarhii BOR: îi trebuia licenţa de la eretici mai mult decât adevărul dreptei credinţe.

    „Când am avut diploma în mână, m-am dus la Arhiepiscopul Ilarion (Alfeiev) al Vienei, care slujea şi la Budapesta – el m-a trecut la Ortodoxie.”________Deci, Ilarion, apropiatul patriarhului rus Kiril, alt trădător al ortodoxiei, l-a trecut la ortodoxie. Oare prin botez, sau cum fac popii noştri din diaspora?

    „În noiembrie 2008 m-am căsătorit la Iaşi, apoi m-am mutat împreună cu soţia la Târgu Mureş, deoarece intrasem în legătură cu Arhiepiscopul Andrei al Alba-Iuliei şi ne-am hotărât să începem a face misiune ortodoxă în limba maghiară printre ungurii din România…”___________Andrei de Alba, semnatar cretan, dacă am reţinut bine…

    Astfel, mă întreb: la ce ortodoxie s-a convertit respectivul preot? La cea a Sfinţilor Părinţi sau la cea cretană? Iată cum iudele veninoase „ortodoxe” înfipte în scaune episcopale pot să deturneze un tânăr care îl caută cu sinceritate pe Dumnezeu, luându-l de pe o fundătură spre a-l călăuzi pe alta.
    În aceste vremuri perverse, cred că nu are rost să ne bucurăm prea tare de trecerea la ortodoxie a cuiva, căci cele mai mari şanse sunt ca acel cineva despre care aflăm din presa oficială că s-a convertit să fi trecut la acea „biserică” din care trebuie ca noi să ieşim, adică la biserica „oficială”, în care apostazia pare generalizată.
    Oare, dacă ar fi vorba de un convertit la ortodoxia „talibană”, am mai auzi de respectiva convertire?
    Se pierd în rătăcire/înşelare/erezie mulţimi din jurul nostru, dar ne mai făloşim că iată, unul de nu ştiu unde a descoperit ortodoxia? Dar, oare, a descoperit-o? Mai are cineva şanse să o descopere, cu aşa trădători/ falsificatori ai ei?

    Apreciază

 9. Alexandru said, on septembrie 18, 2016 at 10:10 am

  Daca e sa facem ceva ma bag.

  Apreciază

 10. marian said, on septembrie 18, 2016 at 11:09 am

  Spuneam in comentariul de aseara ca 62 de soldati guvernamentali sirieni au fost macelariti de americani. Azi aflu ca au fost 200 si ceva. Aseara consiliul de securitate onu a fost la cererea rusilor intrunit de urgenta dar ambasadoarea americana a zis ca nu e interesata sa asculte acrobatia de cuvinte a rusilor. Urmarea: Vitali Chiurkin a parasit sedinta, la fel si ambasadoarea americana, power samantha. Nu iese razboi mondial din asta pt ca Putin e omul sinagogii lui satan asadar a fos un nou ritual satanic de ucidere masiva a soldatilor guvernamentali sirieni.
  Daca Putin va fi inlaturat, atunci, poate ca da.
  Sa asteptam raderea Damascului de pe harta si apoi vom vedea.
  Odihneste-i Doamne in pace!

  Apreciază

 11. Stefan said, on septembrie 18, 2016 at 1:02 pm

  Pai cine strange ?Cati ?Unde?Ptr ce?…Curaj ! Spune-ne ce ai in cap? Oricum minuni si salvarea de la alcineva decat de la cei care frecventeaza acest blog ,care c-am tot aceiasi frecventeaza si situri, altele de acelasi gen ,nu cred ca vor aparea .Suntem obligati moral sa INCERCAM cel putin si la PROPRIU sa ne organizam si sa lasam ceva pa lumea asta si copiilor nostri,ceva NATURAL SI ADEVARAT.Asta fac cei VII ,daca mai exista.Restul e can-can !
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 12. Ionut said, on septembrie 18, 2016 at 1:11 pm

  Absolut corecta afirmatia din titlu. Din cauza asta ajungem si datori vanduti la banci, camatari etc. De multe ori risipim banii pe lucruri fara nici o valoare, pe un telefon scump, de exemplu, de care in cateva luni, maximum un an, ne vom plictisi si va deveni inca o vechitura. Dupa care ne luam altul, intr-o cursa interminabila, alergand dupa iluziile pe care ni le serveste economia globalizata.
  Papusarii stiu ca banii sunt niste hartii fara valoare, ei avand pe mana tiparnita de bani. Iar daca suntem atat de puternic legati de banii tipariti, automat suntem la fel de mult legati de cei in format electronic si ni se pare ca daca nu putem „vinde sau cumpara” suntem terminati, banii fiind in mintea noastra conditia suprema a supravieturii.
  Romania se invarteste intr-un cerc vicios. Adevarul e ca suntem saraci in comparatie cu cei din Vest, dar sa nu cartim totusi, ca se poate si mai rau (in Africa sau India). Mai mult decat atat, am auzit zilele trecute despre un brazilian caruia Romania i se pare un fel de paradis, avand in vedere ca in Brazilia poti fi impuscat pe strada, ca victima colaterala in razboiul dintre bande.
  Revenind la subiect, suntem suficient de saraci ca sa nu putem coagula cu usurinta o finantare, dar mai suntem si dezbinati si suspiciosi, stare de lucruri care cred ca e cu perfidie intretinuta de forte oculte, care au tot interesul ca poporul roman sa fie un popor dezbinat, astfel ca orice persoana sau idee care poate deveni un factor de coagulare este ori decredibilizata, ori confiscata, ori falsificata.
  Dar nu e chiar imposibil. Poti sa strangi, de exemplu, 200.000 de lei in fiecare luna de la tot atatia oameni, daca acei oameni nu stau prea mult sa se gandeasca daca nu cumva ar putea fi inselati (pentru 1 leu).
  Pe de alta parte, o astfel de fundatie, miscare, va trebui ca la inceput sa faca eforturi supraomenesti sa-si castige credibilitatea. In plus cred ca va trebui sa se ocupe in prima faza de lucruri legitime, dar care dau mai putin de banuit, gen lupta impotriva avortului si protectia mediului, si abia apoi, dupa ce devine cunoscuta si mai puternica, sa treaca si la alte lucruri (Sfintii inchisorilor), pentru a scapa de „ochiul” vigilent.
  Din pacate, cred ca avem si o foarte mare inertie, o „ingreunare a inimii”, ca sa nu zic nesimtire de-a dreptul. In urma cu un an, mi se pare, pr. Nicolae Tanase parea oarecum abatut in legatura cu problemele pe care le intampina. La fel, am vazut un tanar, presedinte (ce pompos suna) al unei asociatii de protectie a mediului cum a interceptat un convoi de camioane care carau busteni taiati ilegal si era cat pe ce sa fie batut si pe care nu l-a luat nimeni in seama (in primul rand „autoritatile”). Sau alte cazuri de padurari care trebuie sa pazeasca de unii singuri padurea, si care au doua variante: sa „fraternizeze” cu banditii sau sa-si asume riscul sa fie batuti sau chiar omorati.
  Asta este fondul problemei. Nu inteleg de ce ne atat de greu sa fim solidari in niste situatii concrete. Nu mai vorbim de alte lucruri mai subtile si mai greu de inteles pentru multi.
  Cred ca Biserica, mai bine zis conducerea ei, ar putea juca un rol foarte important. INCA, pentru ca nemernicii se bucura cand increderea in Biserica mai scade cu un procent. In Romania, Biserica e o FORTA cu care, deocamdata, puterea politica nu si-ar permite un conflict. Asa cum s-a reusit intr-un timp record strangerea a 3 milioane de semnaturi, se pot face multe alte lucruri. PANA NU E PREA TARZIU.

  Apreciază

 13. unu1 said, on septembrie 18, 2016 at 1:59 pm

  uau!!! revelator articolul. pe bune

  Apreciază

 14. Stefan said, on septembrie 18, 2016 at 2:24 pm

  Gresesti !! Biserica e o forta -e o lozinca demult depasita .Toti ,dar absolut toti ierarhii (cel putin) ai BOR sunt controlati ,supusi si plantati dupa un plan care nu are a face cu Duhul Sfant .Dupa marele Duhovnic Par.IUSTIN PARVU nimeni ,dar absolut nimeni nu mai e capabil sa mai adune o ceata sau o turma mai mare de credinciosi in jurul sau.Ei stiu asta si de aia au gasit momentul oportun sa atace ortodoxia firava din aceasta tara firava si cu locuitori firavi si naivi si chiar morti.Preotii nici ei nu discuta unii cu altii,calugarii din manastiri nu au tinut legatura unii cu altii ,ci doar au dat ASCULTARE ,iar astazi ei sunt calugari EUROPENI la propriu in confort si asemanatori CATOLICILOR EVOLUATI ,care cred ca si Domnul Dumnezeu a EVOLUAT.Toti Episcopii demult i-au amenintat cu caterisirea daca vor APARA ADEVARUL lui Dumnezeu si nu vor da ASCULTARE de oameni in haine de ierarhi si cei caterisiti nu vor mai putea fi IMPARTASITI de alti preoti ca altfel vor fi si aceia la randul lor mustrati si chiar caterisiti si le-au dat ,,indatoriri” si reguli interne extrem de aspre ,ptr a-i obliga sa SPUNA ,,ADEVARUL” care vine de la om (adevarul =ecumenismul) si nici intr-un caz de la Duhul Sfant.Pa baza ASCULTARII si in fata banilor jidanesti toti preotii in proportie de 95% au tradat.Tradarea se vede astazi pa fata prin tacerea deplina care este in toata Romania plina de ,,ortodoxie si credinta adevarata”sau nu.Cati preoti ortodoxi se mai deplaseaza pe la casele enoriasilor sau prin locurile de munca sau institutii medicale sau institutii de educatie si sa indrume ,sa cheme si sa faca cunoscut CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI SA CHEME LA BISERICA ORTODOXA pe romanii pierduti de turma cu voia sau fara voia lor ?
  Nimeni nu mai face nimic la propriu ! Tot RAUL care va sa vina se lasa asteptat .Toti cica se inchina si postesc ,si sunt sfinti ,dar numai si numai in numele lor si nu ii mai intereseaza ca si preoti si de soarta celor rataciti. Asta nu e credinta de la Dumnezeu asta e SMINTEALA INTRU HRISTOS cel evoluat !Prea multa doxologie vad ca dauneaza la multi .Toti sunt morti ca intr-o colonie de sclavi ascultatori ! Dumnezeu lucreaza prin fiecare ,iar calea spre MANTUIRE in asemenea vremuri in nici un caz nu cred ca e sa stii si sa cunosti toate cartile despre sfinti si teologie ortodoxa ,dar sa nu faci nimic.Asta e cea mai mare SMINTEALA a lumii !! Atentie si cei care sunte-ti treji trebuie sa ne intarim unul pa altul si nu doar sa ne criticam sau ,,laudam” cat de luptatori suntem din casele noastre si din spatele tastelor de calculatorului.Trebuie sa ne punem rugaciunea si sa ne ascultam constiinta impreuna .Altfel totul e pierdut.
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 15. Spaceman said, on septembrie 18, 2016 at 5:54 pm

  Că e nașpa să fi sărac… Dracu’ îți oferă extremele:
  Ori lanțurile… foamea

  sau îmbuibarea

  Eu aș fi vrut ca măcar nimeni să nu-și facă griji cu mâncarea, apa caldă și căldura.

  Apreciază

 16. […] Papusarii nu iubesc banii, doar ii folosesc. Noi iubim banii, de aceea ne si stapanesc papusarii ata… […]

  Apreciază

 17. […] Papusarii nu iubesc banii, doar ii folosesc. Noi iubim banii, de aceea ne si stapanesc papusarii ata… […]

  Apreciază

 18. […] Comentariul de mai sus imi aminteste de cele cateva randuri pe care le-am scris pe saccsiv la Papusarii nu iubesc banii, doar ii folosesc. Noi iubim banii, de aceea ne si stapanesc papusarii ata… in […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: