SACCSIV – blog ortodox

CE PLANURI au AMERICANII cu ROMANIA? Ambasadorul SUA la Bucuresti se fotografiaza cu STEAGUL SECUIESC, dupa ce ambasadorul SUA la Chisinau ne zicea ca “MOLDOVA nu este ROMANIA, Moldova isi are propria sa istorie” …

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 14, 2016

Dupa cum stiti:

JAMES D. PETTIT, ambasadorul SUA in Republica Moldova, este EVREU? Este omul RUSIEI? De Ziua Republicii Moldova a declarant ca: “MOLDOVA nu este ROMANIA, Moldova isi are propria sa istorie”

Iata si ce putem citi la Hans Klemm, ambasadorul american la București, s-a fotografiat alături de steagul secuiesc | FOTO de pe EVZ:

Aflat într-o vizită în Covasna și Harghita, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, s-a fotografiat alături de Antal Árpád, primarul din Sfântu Gheorghe, ținând în mâini steagul secuiesc.
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, a declarat că vizita pe care a efectuat-o în Covasna și Harghita a avut scopul de obține informații despre viața economică și socială a zonei.

În cadrul acestei vizitei, ambasadorul s-a întâlnit și cu primarul din Sf.Gheorghe. Antal Árpád a postat, pe Facebook, o imagine însoțită de un comentariu în limba maghiară.

„Este prima mea vizită, în calitate de ambasador al SUA în România, în județul Harghita. Am sperat să ajung mai devreme, dar mă bucur, împreună cu soția mea, să fim astăzi aici. Eu sunt, până la urmă, ambasador în toată România, nu doar la București și de aceea este foarte important pentru mine să vizitez regiuni din România, în special unde trăiesc minorități etnice, cum ar fi Harghita și Covasna, unde voi petrece un timp aici”, a declarat ambasadorul Hans Klemm, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba și cu primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman.

Comentariu saccsiv:

Ce planuri au americanii, e un fel de a spune. De fapt e cu totul neinteresant ce vrea americanul de rand, ci ce vor stapanii ce folosesc populatia de peste Ocean ca pe o uriasa masa de manevra.

Cititi va rog si:

Ambasadorul SUA ii indeamna pe ROMANI sa PRIMEASCA MUSULMANI care sa devina parte a unei NOI ROMANII

 

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. picasso said, on septembrie 14, 2016 at 3:19 pm

    Mai e o joaca? Avem in fata dezvaluirea intentiei americanilor !!! SUNTEM ÎN RAHAT ȘI CU CREDINȚA ȘI CU UNITATEA ȚĂRII…

    Apreciat de 2 persoane

    • saccsiv said, on septembrie 14, 2016 at 5:13 pm

      picasso

      Mai zic unii, ca trebuia sa semnam in Creta, caci altfel ne imparteau tara.
      Eu zic ca vom ca in bancul ala: „si batuta si f… si cu banii luati”.

      Apreciat de 3 persoane

      • trovant said, on septembrie 14, 2016 at 6:12 pm

        Au ales o scuza dezastruoasa pentru semnaturile din Creta – au pus statul inaintea credintei, au facut din statul unitar un idol si Dumnezeu o sa-l darame ca pe toti ceilalti idoli.
        Problema a fost foarte bine atinsa de Sf Iustin Popovici in cartea Biserica si Statul. Statul sarb, ca si alte state, au fost distruse cand a vrut Dumnezeu, unele s-au refacut, chiar de mai multe ori. Statul mamonic nu are decat sa piara, ceea ce e valoros este credinta si neamul.

        Apreciază

      • pcmouse said, on septembrie 14, 2016 at 10:43 pm

        🙂

        Apreciază

  2. vasile said, on septembrie 14, 2016 at 3:59 pm

    Cred că este răspunsul la replicile date ambasadorului american la Chișinău, sau altfel spus frățiorul cel mare nu suportă critica

    Apreciat de 1 persoană

  3. s2side said, on septembrie 14, 2016 at 4:21 pm

    Noi nu avem negrii ca in SUA sa poata implementa Black Lives Matter, iar tiganii de la noi nu-s asa uniti si nu poarta ura pe romani atat de tare incat sa fie intorsi impotriva noastra si sa creeze diviziune sociala. Deci singura minoritate cu care ne mai poate invrajbi sunt ungurii. Vor sa puna in practica o dihonie intre romani si romanii de etine maghiara, ca din urma ei, sa profite si sa poata reforma societatea actuala. Nimic nu schimba societatea mai tare decat conflictele nationale, razboiu’ civil si ultim razboiul propriu-zis. Si sincer, am avut ocazia sa cunosc cativa romani de etnie maghiara studenti, si din experienta mea cu ei tind sa cred ca nu tineretul e problema ci cei de varsta a 2a si a 3a sunt aceia care tulbura apele. Aceste tipuri de conflict trebuiesc rezolvate in mod diplomatic si nu ne putem permite sa facem pacatul generalizarii.

    Apreciat de 1 persoană

  4. isa said, on septembrie 14, 2016 at 4:43 pm

    Apreciază

    • Hristos e Fiul si Cuvantul Lui Dumnezeu said, on septembrie 16, 2016 at 12:32 am

      Un documentar de joasa speta. Prezinta niste adevaruri si hai sa ne inchinam toti la ele.
      Cine l-a facut e un securist spurcat, inchinator la satana. Cu muzica Parazitii si citate Troncota. Parazitii sunt atei, hulitori de Dumnezeu, niste marionete in mana unor stapani ca sa creeze un sentiment de mandrie nationala. Troncota nu spune nimic despre Hristos.
      HRISTOS E TATAL SI JUDECATORUL ACESTUI POPOR ROMAN.
      Unde e mila si dragostea pe care le cere El, Cel vesnic?
      Parintele Iustin, a avut mai multe declaratii si fapte pro-Romania si pentru Hristos decat ce se prezinta la TVR.
      De ce nu voievodul romanilor, e prezentat il loc de Troncota si Parazitii?

      Apreciază

      • isa said, on septembrie 16, 2016 at 9:19 am

        Asa e, cum spui. Totusi, se prezinta niste lucruri reale, chiar daca maniera este discutabila. Daca aveti prieteni, rude pentru care e prea mult sa ii trimiti direct la declaratiile si faptele parintelui Iustin Parvu (ca s-ar putea sa te izbesti de un zid de piatra), o modalitate de a incerca sa le deschizi ochii e pentru inceput cu documentare/ emisiuni/ articole mai lumesti. Gradual, cand se mai trezesc (daca vor sa se trezeasca, pentru ca unii refuza de la inceput sa iasa din zona de confort …), poti sa-i inveti si despre Sfintii Inchisorilor si despre parintele Iustin …

        Apreciază

  5. octavpelin said, on septembrie 14, 2016 at 4:49 pm

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  6. nikodim said, on septembrie 14, 2016 at 6:17 pm

    Zice foarte clar destabilizatorul american, pardon, ambasadorul : „…este foarte important pentru mine să vizitez regiuni din România, în special unde trăiesc minorități etnice, cum ar fi Harghita și Covasna”. Si mai zice: „unde voi petrece un timp aici”.
    Mai clar de atat ce este de inteles? Misiunea individului este sa mineze puternic latura sociala cu germeni de destabilizare interetnica pentru cazul in care vasalul mioritic va avea vreodata intentia sa se scuture de „scutul valorilor”, germeni care in acel caz vor fi activati si se va intampla cam ce am mai vazut ca s-a tot intamplat in ultimii ani prin jurul nostru si in lumea larga pe unde „s-au aparat interesele americane” si „s-a implementat democratia si valorile”, distrugandu-se destinele unor tari si natiuni intregi cu sute de mii de victime si milioane de traume de nevindecat.

    Apreciat de 2 persoane

  7. Paul said, on septembrie 14, 2016 at 6:17 pm

    Nici un ambasador,indiferent al care tari,nu are voie sa se plimbe prin Romania ca Voda prin loboda.Exista niste proceduri ce trebuie respectate,altminteri putem interpreta ca abasadorul cu pricina face spionaj,sau diversiuni.Acest incident dovedeste fie obedienta fata de SUA,de parca am fi o colonie,fie o incapacitate profesionala a Ministerului Afacerilor Externe,fie ca presedintele klaus iohannis este somnolent si lipsit de personalitate.Actiunea ambasadorul american,ne pune intr-o situatie de vasalitate.Am convingerea ca votul acordat lui klaus iohannis pentru functia de presedinre al Romaniei a fost o grava eroare a electoratului.Da-i Doamne mintea romanului de pe urma!

    Apreciază

    • nikodim said, on septembrie 14, 2016 at 11:37 pm

      Intr-o tara normala, independenta, poate ca ambasadorul strain nu are voie sa umble pe oriunde si sa faca ce doreste fara acordul conducerii tarii respective. Romania insa, dupa cum foarte bine se vede, este o colonie. Suntem vasalii lingai ai imperiului americano-aglosaxon si Tara nu ne apartine noua ci lor.

      Apreciază

  8. nikodim said, on septembrie 14, 2016 at 6:22 pm

    Mentioneaza primarul din Sf.Gheorghe, Antal Árpád despre drapelul secuiesc: „că acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul.”
    Intrebare: Si pentru ce lupta Mihai Viteazul atunci si secuii de atunci alaturi de el? Cumva pentru autonomia „tinutului secuiesc”?
    Deci mentiunea primarului, este suierat de vipera perfida, crescuta si ingrasata la sanul Tarii pe care o musca…

    Apreciază

  9. alex said, on septembrie 14, 2016 at 7:27 pm

    Cand nebunia oamenilor nu mai are limite

    http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/cercetatorii-au-demontat-o-teorie-veche-de-200-de-ani-cum-ar-putea-crea-copii-fara-material-genetic-feminin.html

    „O echipa internationala de oameni de stiinta sustine ca intr-o zi ar putea fi posibila reproducerea fara ajutorul ovulelor. Acestia au reusit sa obtina pui de soareci sanatosi facand spermatozoizii sa ”creada” ca fertilizau ovule normale.

    Descoperirea, publicata in Nature Communications, ar putea face ca, in viitorul indepartat, femeile sa fie eliminate din procesul conceperii copiilor, sustin cercetatorii, potrivit BBC.
    Oamenii de stiinta de la Universitatea Bath din Marea Britanie, de la Universitatea Regensburg si de la Institutul Fraunhofer de Toxicologie si Medicina Experimentala din Germania au pornit in cercetarea lor de la un ovul nefertilizat si au folosit substante chimice pentru a-l ”pacali” sa devina un pseudo-embrion.
    Aceste embrioane ”false” seamana cu celulele obisnuite.
    Specialistii sunt de parere ca daca injectarea de spermatozoizi intr-un pseudo-embrion poate duce la nasterea de pui sanatosi, in viitor ar fi posibil sa fie obtinute rezultate similare in cazul oamenilor, prin folosirea de celule care nu sunt ovule in procesul reproductiei.
    In experimentul pe soareci, rata de obtinere a unei sarcini a fost de una din patru incercari. Scopul oamenilor de stiinta este sa inteleaga mecanismul exact al fertilizarii deoarece inca planeaza un mister legat de ceea ce se intampla cand un spermatozoid ia contact cu un ovul.”

    Restul este in link.

    Apreciat de 1 persoană

  10. Stefan said, on septembrie 14, 2016 at 8:05 pm

    Bun venit in COLONIE!
    Ma ,dar sunt enorme atacurile asupra Romaniei in ultima vreme si sunt fulger:
    1.Ecumenismul s-a parafat si din cate se observa se va duce pana la capat….care o fi ala?!..Acesti CRET(INI)ANI ,e clar ca ei ptr asta traiesc,iar hainele de preotie sunt doar haine.Ei au alt Dumnezeu=Banul Sionistilor.
    2.Sunt presiuni imense de a se introduce disciplina pornografica –Educatia Sexuala ,inca din anul scoler 2016-’17 (vezi pa site-alianta parintilor)
    3.Sunt presiuni imense din partea unei CREATURII=PIPI…DI si a sa Curatire a Romaniei sau …asa ceva ,care are in spate pa un jidan spurcat=SOROS ,de a-si impune cu forta directori de scoli …oare de ce ?
    4.Inca nu sunt vaccinurile obligatorii …Dar vor fi in curand!!Copii vor sa ni-i TRANSFORME inca de mici in Creaturi ,precum in filmele astea care ni le tot arata in ultimul timp …ZOMBI …sau poate e despre noi toti …poate ei rad de noi considerandu-ne niste zombie…
    5.Atentiune natiune -Jullien Ciolos-soros ,frantuzul din MISA si fara copii(o completare a Neamtului werner si iohan=Luteran si fara copii) dupa ce va mai ,,privatiza’’ ce a mai ramas pa fundul tigaii -portul din C-ta ,asigurarile OBLIGATORII de sanatate,spitalele DE STAT si alte proprietati vrea sa ne Readministreze sau regionalizeze administrativ urgent ( probabil prima etapa din Federalizare sau ceva de genul dinaintea lui Cuza) .
    Oare de ce ? …Poate ca asa ne trebuie si BULETINE SI PERMISE si alte noi acte Biometrice.Data asta la toti .
    6.Americanii sau jidanii (ca nu-i mai distingi asa usor) ne vor folosi ca si CAP de POD ptr a ataca si Rusia,bineinteles ca dupa ce ne vor inarma pana in dinti si dupa ce ne vor si invata tehnicile de omor cu armele lor de ultima generatie.
    7.Sa nu uitam si de marionetele si inselatii jidanilor =Islamistii (carora le-au scris si o carte…. Coranul ,care le-a spus ca vine de la …Alah =zeul lunii …sau asa ceva ) si de vreo 1300.. si de ani ii plimba pa tot globul la razboi in numele lu’ALAHU sau …Aladin…Astia sunt MANATI in curand din Turcia prin Bulgaria pana in Romania.
    Lucrurile se realizeaza din cauza ca suntem un popor corcit si incredibil de naiv, caruia ii place la nebunie statul la … BERULA…Cati dintre noi mai suntem romani ? Sau asteptam o minune ?Mai bine ne pregatim ptr ce e mai rau! Dar oare cum?
    Doamne ajuta!

    Apreciat de 2 persoane

  11. dante said, on septembrie 14, 2016 at 9:00 pm

    „…acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul…”

    Hai ca asta e tare!!! Deci prin deductie logica rezulta ca: astia din Harghita cind afiseaza asazisul lor steag, de fapt ei aduc un omagiu lui Mihai viteazul, pe care l-au si ucis. Sa mori de ris nu alta si chiar ca ar fi de ris daca mascaricii astia din secuime nu s-ar sprijini pe jandarmul terorist al lumii – SUA.
    E curioasa reactia marinarului Base, mare pupator de funduri americane, care dupa declaratia de la Chisinau a celulalt ambasador, a spus ca de fapt rusii sint de vina, ca intr-un fel acel ambasador le face jocurile rusilor. Acum probabil va da vina tot pe rusi ca i-or fi pus ceva in palinka si nu si-a dat seama mititelu’. Rezulta deci ca rusii conduc lumea, iar americanii daca nu sint niste minunati inocenti, cel mult pot fi niste manipulati.
    Poate or pune-o si pe aci de vreo „primavara” ca tare se pricep la ghiocei.

    Apreciază

  12. ion hodor, said, on septembrie 14, 2016 at 9:57 pm

    Ce vor face’?!Pai nu e clar?!Cand slugile tradatoare si pupatoare de cururi jido-americane,se vor gandi sa devieze un pic planurile de distrugere a tarii,vom pati ca Serbia cu Kosovo,asta am spos-o din prima zi cand Papa-jido-americanii au dat autonom.Criminalilor albanezi,sigur si ptr distrugerea Ierusalimului din Balcani!!

    Apreciază

  13. loladyblog said, on septembrie 14, 2016 at 10:39 pm

    Se pare ca H.Clinton ar fi decedat. Nu stiu daca este adevarat sau nu. ”safimvigilenti” comenta pe blogul: https://vremuritulburi.com/2016/09/12/papusarii-in-alerta-hillary-clinton-a-lesinat-la-ceremonia-de-comemorare-a-tragediei-de-la-911-septembrie-2001-dar-problema-ei-se-pare-ca-este-mult-mai-grava-se-va-incerca-amanarea-alegerilor/ ,despre stirea aparuta pe: https://conservativedailypost.com/breaking-abc-news-new-york-just-confirmed-hillary-dead-at-local-hospital/ Stiri recente spun ca totusi este o greseala. http://www.thepoliticalinsider.com/local-abc-reporter-announces-hillary-clinton-dead/ Ce se va intampla,daca alegerile din SUA,vor fi deturnate in favoarea lui Obama si daca da,cum ne va influenta asta pe noi?

    Apreciază

  14. Templier said, on septembrie 14, 2016 at 11:11 pm

    Comisia mixtă internațională catolico-ortodoxă se reunește la Chieti-Italia
    https://templierblog.wordpress.com/2016/09/14/comisia-mixta-internationala-catolico-ortodoxa-se-reuneste-la-chieti-italia/

    Apreciază

  15. Templier said, on septembrie 14, 2016 at 11:14 pm

    Ambasadorul SUA dă VERDE separatismului
    Klemm a mers in Harghita să încurajeze tendințele separatiste ale secuilor. Astfel că romanii să înțeleagă odată că la un simplu semnal al imperiului, România se desface în bucăți. Oricum, nimeni nu trebuie să-și facă iluzii. Dacă tăcem și stăm cuminți, cu capul plecat, nu vom rezolva nimic. Nu le schimbăm intențiile. Decizia de dezmembrare statelor naționale a fost luată pentru Europa.

    Apreciază

  16. Pąʍvo said, on septembrie 14, 2016 at 11:21 pm

    Apreciază

  17. Paul222 said, on septembrie 14, 2016 at 11:33 pm

    Ce planuri? Sa ne destrame tara in bucatele. Ardealul il pierdem sigur. Dar sincer, ce mai conteaza acum, oricum vine sfarsitul pentru toate tarile. Sa ne gandim mai bine cel mai mult la cum ne mantuim.

    Apreciat de 1 persoană

  18. Raluca said, on septembrie 15, 2016 at 1:22 am

    Românii l-au vrut pe Klaus Werner președinte, care l-a pus pe Julien premier în ”guvernul meu”. Multe lecții a luat Werner în Florida și prin alte locuri exotice de vacanță, iar Julien a fost trăinuit intens la Bruxelles. Elevi silitori. Nu putem da vina pe nimeni. Ne-am făcut-o cu mâna noastră.
    Dacă o fi adevărat zvonul că în Creta semnatarii au fost amenințați (printre altele) cu dezmembrarea țării (ceea ce mi se pare cam exagerat), atunci tocmai ceea ce credeau ei că or să evite prin trădare s-ar putea să se întâmple. Ne rugăm ca Dumnezeu să ocrotească România pentru drepții care mai viețuiesc pe acest pământ.

    Apreciază

    • tataia said, on septembrie 15, 2016 at 2:47 pm

      N-am mai intervenit de mult timp dar de data asta ma vad nevoit sa o fac, deoarece am o destul de mare aversiune fata de anumite afirmatii facute de unii. Si anume, orice s-ar intimpla rau in tara de vina sint cei care l-au votat pe x…Daca nu-l votau nu se intimpla asta. Chiar trebuie sa va explic acum cum astfel de afirmatii nu fac decit sa creeze si mai multa dezbinare intre noi romanii? In loc sa fim uniti…Chiar ai impresia ca virgula conteaza pe cine votezi? Crezi ca daca iesea contracanditatul lui x nu se intimpla acelasi lucru? In cazul acesta da-mi voie sa iti spun ca esti naiva…si trebuie sa te trezesti.

      Apreciat de 2 persoane

      • Raluca said, on septembrie 15, 2016 at 8:54 pm

        Tataie, e minunat că nu sunteți naiv ca mine, dar, cu toată dragostea, realitatea arată că românii, majoritari ortodocși (cel puțin botezați) l-au votat pe neamțul protestant, cu dosare penale și care a fost și aproape mut în campania electorală. Tare, nu-i așa? Te poți pune cu gusturile oamenilor? Sau l-au votat cei din Guineea Bissau, fostă colonie? Dacă românilor nu le plăcea de Ponta puteau să nu voteze pe nimeni, și atunci alegerile ar fi fost invalidate dacă absenteismul ar fi fost masiv. Și asta ar fi pus măcar în încurcătură pe coloniști, și i-ar fi obligat să găsească alte soluții. Dar românii sunt previzibili, sau sunt naivă?
        Dar stați liniștit tataie, că există o unitate de monolit în BOR, românii preoți și mireni fiind strâns uniți în jurul ierarhilor ecumeniști. Se pare că erezia produce unitate. Mai rar așa ceva. Cel puțin asta se vede până acum. Bine ar fi fost ca românii să fie uniți în dreapta credință și în Adevăr, și atunci n-ar mai fi votat nici un președinte de o credință eretică. Lucrurile se leagă așadar întru erezie. Dar sunt naivă, fără leac. Ce îndrăzneală să mai avem noi în fața lui Dumnezeu în situația în care dreapta credință a fost trădată, și drept consecință poporul merge ca turmă spre dezastru?
        În rest, numai de bine. Sănătate!

        Apreciat de 1 persoană

      • Ionut said, on septembrie 16, 2016 at 9:13 am

        Raluca

        Probabil ca ai dreptate, dar eu am vrut sa-i dau o replica lui Ponta, pentru piruetele pe care le-a facut, in principal pe tema Rosiei Montane si a neintroducerii definirii familiei in proiectul de Constitutie, dar si pentru alte lucruri.
        In al doilea rand, Ponta era deja premier si, in felul acesta, puterea ar fi fost impartita, ar fi fost un echilibru.
        Apoi, presedintele se alege si cu 20% prezenta, chiar si 10% sau 5%. Prezenta ar trebui sa fie undeva sub 10% nu ca sa fie invalidate alegerile, ci ca sa inteleaga toata lumea ca nu e in regula.
        Pana la urma, s-a trezit si Ponta, dar e cam tarziu. Politicienii nostri actioneaza sub imperiul fricii de „Inalta Poarta”, facand uneori lucruri aparent ilogice si n-au curajul sa dea cartile pe fata.

        Apreciază

      • timisorean1 said, on septembrie 17, 2016 at 12:58 am

        Nu trebuia votat de loc. Si pt nimic in lume nu trebuia votat neamtul(acesta).

        Apreciază

    • Raluca said, on septembrie 16, 2016 at 10:09 pm

      Ionuț, ai dreptate cu Ponta. Dar, pe de altă parte, în campania electorală s-a vorbit destul de clar despre cele șase case ale lui Werner ”cumpărate din meditații” (!?!), dintre care încă de pe atunci exista un dosar penal pentru una dintre ele. Tot în campania electorală s-a vorbit despre activitatea lui de intermediere a adopțiilor internaționale. Pe copiii aceia nu i-a mai văzut nimeni niciodată, deși familia, mai ales bunica lor a făcut nenumărate demersuri pentru ca să-i vadă măcar odată. Iar în timpul campaniei electorale nu a prezentat în fața oamenilor niciun plan în care să spună ce întenționează să facă dacă ajunge președinte, pentru ca astfel oamenii să-l voteze în cunoștință de cauză. Plus faptul că este protestant. De ce știind toate aceste lucruri românii au crezut că-i poate reprezenta, și că le va susține interesele, nu înțeleg. Dovada este activitatea lui de când a ajuns președinte. Ce a făcut el pentru români în toată această perioadă? Eu sincer credeam că o să-l voteze foarte puțină lume, pentru că nu existau motive concrete pentru ca oamenii să o facă. Măcar Ponta a făcut câteva lucruri bune cât timp a fost premier.
      Pe de altă parte, dacă legea permite ca un președinte să fie ales și cu 5-10% prezență la vot, nu e deloc normal, și legea ar trebui schimbată.

      Apreciază

      • Geo said, on septembrie 17, 2016 at 12:09 am

        Garantia pt. dezmembrarea tarii e insasi ignoranta voastra; cum adica, dupa 27 ani, voi inca mai credeti in „alegeri”? Va meritati soarta.

        Apreciază

  19. alex said, on septembrie 15, 2016 at 2:34 am

    Dupa cat ne prigonesc pe cei care suntem anti sinod mai vine o piatra aruncata inspre noi. Bine acum prea putin ne mai afecteaza lucrul asta pe noi cei ce constientizam gravitatea unor lucruri afirmate de asa zisa conducere BOR. Mai rau este pentru turma care inca asculta orbeste de ei.
    http://basilica.ro/parintele-arsenie-boca-trecut-prezent-si-viitor-tema-conferintei-sustinuta-de-ips-laurentiu-in-italia/

    „În seara zilei de 12 septembrie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a susţinut o conferinţă despre Părintele Arsenie Boca la Parohia Sfânta Cruce, Torino II (Italia). Tema a fost Părintele Arsenie Boca – trecut, prezent şi viitor, informează site-ul oficial al Eparhiei.

    Înaltpreasfinţia sa, preşedinte al comisiei de canonizare a Părintelui Arsenie Boca, a vorbit la începutul conferinţei despre criteriile ce premerg declarării sfinţeniei unei persoane în Biserica Ortodoxă, afirmând că principalul motiv este evlavia poporului, urmat de ortodoxia credinţei, o viaţă morală ireproşabilă, fapte minunate în viaţa sa şi după aceasta.

    Totodată, ierarhul a amintit că rostul comisiei este acela de a cerceta din punct de vedere teologic şi ştiinţific activitatea părintelui Arsenie Boca, atribuţia canonizării revenind Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, adăugând că în urma cercetărilor efectuate se va alcătui o listă cu lucrările care sunt conforme cu realitatea învăţăturilor Părintelui Arsenie, fiind înlăturate cele cu un conţinut nepotrivit sau pur comercial care, din păcate, sunt foarte numeroase.

    O viaţă de sfinţenie se resfrânge asupara credincioşilor. Pot să aduc multe mărturii despre Părintele Arsenie Boca, dar cuvintele mele sunt prea slabe pentru a putea susţine sau arăta cu adevărat impactul pe care l-a avut părintele asupra multora şi pe care îl ştie doar Dumnezeu, a mai afirmat Mitropolitul Ardealului.

    La final, Părintele Protopop Lucian Roşu a mulţumit Înaltpreasfintiei sale pentru ocazia de a auzi atât de multe lucruri interesante despre un subiect de actualitate.”

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on septembrie 15, 2016 at 11:30 am

      Si daca va fi canonizat ce o sa o mai dea cu bisericile surori si cu „sfintenia” lui Francisc de Asissi si cat de bun a fost sinodul

      Apreciază

      • alex said, on septembrie 15, 2016 at 1:19 pm

        Este foarte grav ce o sa se intample daca ajunge ratacitul ala sa fie „canonizat”. Vad ca au inceput sa faca presiuni pe chestia asta. Spre exemplu aici la sfarsitul articolului.

        http://basilica.ro/manastirea-prislop-si-a-sarbatorit-cel-de-al-doilea-hram/

        „După Sfânta Liturghie, Preasfințiții Părinți, alături de soborul de preoți și diaconi, au săvârșit slujba parastasului la mormântul Preacuviosului Părinte Arsenie Boca.”

        Eu am ajuns sa fiu ocolit de prieteni care sunt mai credinciosi de cand le-am adus argumente anti-Boca, iar dupa nebunia cu Creta deja ma cred ratacit.

        Apreciază

      • pcmouse said, on septembrie 15, 2016 at 1:53 pm

        cand o sa intelegeti ca aia este pictura profetica(cu asisi).Parintele era impotriva ecumenismului.va faceti ca nu observati acest aspect,Parintele Arsenie Boca este Sfant!se vindeca lumea cand merge la Prislop,mare Sfant este.si tu vasile nu mai astepta atata pana aprobi postarea mea,ca nu te mananc,ecumenistii eretici se vor folosi de orice ..dar nu amestecati ca faceti mare greseala.

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on septembrie 15, 2016 at 2:37 pm

        pcmouse

        Bati campii cu „profetiile” acelor desene hulitoare, ce n-au ce cauta intr-o biserica.

        Apreciat de 2 persoane

      • Mirela said, on septembrie 17, 2016 at 4:09 pm

        Poate că urmează să îi auzim pe arseniştii mai puţin ecumenişti că pictarea ereticilor pe pereţii unei biserici ortodoxe profeţeşte situaţia actuală. adică pătrunderea ereziei în biserica oficială. Orice justificare e bună, căutăm şi născocim orice, dar nu cumva să ne îndoim de ortodoxia „sfântului Ardealului”, indiferent câte probe avem!

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on septembrie 17, 2016 at 8:05 pm

        Asta o spun demult

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 17, 2016 at 4:31 pm

        alex

        Spui: „Este foarte grav ce o sa se intample daca ajunge ratacitul ala sa fie „canonizat”.”

        Părerea mea este că nu putem să ignorăm câteva realităţi: toţi ierarhii români participanţi la marea apostazie din Creta au semnat, gest prin care în BOR se legiferează erezia. Pe ceilalţi episcopi (în total sunt 54) nu-i auzim vorbind împotriva sinodului tâlhăresc (adică manifestă a treia formă de ateism), însă îi vedem ameninţaţi, caterisiţi, alungaţi sau persecutaţi pe puţinii mărturisitori ai dreptei credinţe, fără ca vreun ierarh să le ia apărarea.
        În acest context, oare mai e aşa de relevantă canonizarea lui Boca, adică încă o poartă deschisă pătrunderii ereziei? Deja prin acceptarea sinodului şi a ecumenismului BOR a căzut din dreapta credinţă, adică pavează drumul spre iad. Ce conteză că sunt două erezii sau patru, câtă vreme finalitatea e tot gheena?

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 17, 2016 at 10:33 pm

        În legătură cu pr. A. Boca, consider că există mai multe categorii de ortodocşi:
        1. Cei care, bazându-se pe trăiri şi pe minuni şi ignorând/eludând orice argument canonic şi dogmatic, susţin cu tărie de nezdruncinat sfinţenia lui. Despre aceştia cred că, în mare majoritate, vor continua să îl considere sfânt indiferent de decizia BOR.
        2. Cei care îl consideră sfânt din cauza publicităţii, dar fără să se preocupe de problemă şi fără exaltare. Aceştia, în lipsa informării, vor pica în plasa sinodului şi a ecumenismului devenit dogmă în BOR. Deci, nu prea mai contează că se adaugă şi rătăcirea AB.
        3. Cei care, pe baza argumentelor referitoare la încălcările dogmatice şi canonice din teologia şi pictura lui AB, resping sfinţenia. Şi despre aceştia cred că, indiferent de decizia BOR, îşi vor păstra opinia în mare majoritate.
        În afară de aceste trei categorii mai mari, estimez că există doar excepţii.
        Deci, părerea mea este că pasul decisiv spre iad s-a făcut deja prin acceptarea – cu semnătură oficială sau tacit, prin neîmpotrivire publică – a sinodului din Creta.

        Apreciază

    • alex said, on septembrie 15, 2016 at 11:34 am

      Direct de pe basilica si trinitas
      http://basilica.ro/concert-sustinut-de-elevi-ai-colegiului-national-george-enescu-din-capitala-ei-au-concertat-la-finalul-manifestarilor-dedicat-hramului-parohiei-sf-cruce-si-sf-vasile/#&gid=1&pid=4

      Iar video se intituleaza, numai ca sunt cantari la vioara, pian…lumesti zic eu

      „Muzica inimii – Bucuria lui Dumnezeu”

      Apreciază

      • alex said, on septembrie 15, 2016 at 1:39 pm

        Tradatorii nostrii. De aia au vrut sinod. Daca nu se pocaiesc cele mai de jos ale iadului ii asteapta.

        http://ro.radiovaticana.va/news/2016/09/14/comisia_mixt%C4%83_interna%C8%9Bional%C4%83_catolico-ortodox%C4%83_chieti_vasto/1257936

        RV 14 sep 2016. Comisia mixtă internațională pentru dialogul teologic dintre Biserica catolică și Bisericile ortodoxe se va reuni pentru cea de-a 14-a sesiune plenară la Chieti, în Italia, de la 15 la 22 septembrie 2016: informează un comunicat al arhidiecezei de Chieti-Vasto, gazda reuniunii. Lucrările reuniunii, la care participă aproximativ 60 de teologi din cele două tradiții apostolice, se vor desfășura cu porțile închise în orașul Francavilla al Mare, dar programul reuniunii include o întâlnire deschisă presei. Reuniunea este prezidată, din partea delegației catolice, de cardinalul Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, în timp ce delegația Bisericilor ortodoxe este condusă de arhiepiscopul Job Getcha, reprezentantul Patriarhatului Ecumenic de Constantinopol pe lângă Consiliul Ecumenic al Bisericilor.
        Participanții vor fi salutați de mons. Bruno Forte, arhiepiscop de Chieti-Vasto, membru al Comisiei mixte internaționale. Sâmbătă, 17 septembrie, în catedrala arhidiecezei are loc o concelebrare euharistică la care iau parte membrii delegației catolice în prezența ierarhilor ortodocși, care vor celebra Sfânta Liturghie duminică la sanctuarul Sfintei Fețe din Manoppello.
        Istoria și scopul Comisiei mixte catolico-ortodoxă
        Comisia mixtă internațională pentru dialogul teologic dintre Biserica catolică și Bisericile ortodoxe a fost înființată de Sfântul Ioan Paul al II-lea și patriarhul ecumenic Dimitrios I cu ocazia vizitei pe care papa a efectuat-o la Fanar pe 30 noiembrie 1979. Prima sesiune plenară a Comisiei a avut loc în 1980 în Patmos și Rodi. De atunci, Comisia a publicat cinci documente: ”Misterul Bisericii și al Euharistiei în lumina misterului Sfintei Treimi” (München, 1982), ”Credință, sacramente și unitatea Bisericii” (Bari, 1987), ”Sacramentul Ordinului în structura sacramentală a Bisericii” (Valamo, 1988), ”Uniatismul, metodă de uniune a trecutului, și căutarea actuală a comuniunii depline” (Balamand, 1993) și ”Consecințele ecleziologice și canonice ale naturii sacramentale a Bisericii” (Ravenna, 2007).
        De la 15 la 22 septembrie 2016 va avea loc la Chieti cea de-a 14-a sesiune plenară a Comisiei la invitația arhiepiscopului și teologului Bruno Forte, unul din membrii Comisiei. Este pentru a treia oară când Comisia se reunește în Italia, după sesiunile plenare de la Bari și Ravenna. Actuala sesiune plenară va fi co-prezidată, din partea catolică, de cardinalul Kurt Koch, iar din partea ortodoxă, de arhiepiscopul Job Getcha, care a fost numit recent reprezentant al Patriarhatului Ecumenic de Constantinopol pe lângă Consiliul Ecumenic al Bisericilor în locul cunoscutului arhiepiscop și teolog Ioannis Zizioulas, după ce acesta și-a prezentat demisia din motive de etate înaintată. Comisia este alcătuită din câte doi reprezentanți ai celor 14 Biserici ortodoxe autocefale și de un număr corespunzător de reprezentanți ai Bisericii catolice. După cum s-a întâmplat și la ultimele sesiuni plenare, Patriarhatul Bulgariei nu a trimis reprezentanți.
        În cadrul sesiunii plenare de la Chieti Comisia mixtă internațională pentru dialogul teologic va lua în dezbatere o schemă de document pregătită de Comitetul de coordonare a Comisiei care s-a reunit la Roma anul trecut. Documentul pregătitor de anul acesta își dorește să continue reflecția începută de Documentul de la Ravenna din 2007 cu privire la câteva trăsături, împărtășite de catolici și ortodocși, ale unui primat la nivel de Biserică universală care să fie acceptat de toți ca slujire a unității Bisericii. Tema abordată, se mai afirmă în comunicatul organizatorilor, atinge inima contenciosului istoric dintre catolici și ortodocși.

        Apreciază

  20. ilioara said, on septembrie 15, 2016 at 10:12 am

    pe mine nu ma reprezinta astia sub nici o forma absolut…nu ma mai reprezinta nici clerul asta apostat….Dragii mei poporul asta are valoare a avut si are…..si Valoare Mare data de DUMNEZEU. Acum pt pacatele nostre trebuie sa luptam, si noi pt valoarea asta …….Fratilor, noi sa ramanem in neamul Dreptmaritor crestin, pe noi sa ne reprezinte Hristos si atat !!!

    Apreciat de 2 persoane

  21. geo said, on septembrie 15, 2016 at 10:52 am

    Presedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat miercuri, la o conferinta despre integritate, ca ar trebuie „sa ne gandim serios” cum s-a ajuns la situatia in care, pusi sa aleaga intre un corupt si un idiot, cetatenii vor alege „coruptul”, dand ca exemplu alegerea lui Catalin Chereches primar in Baia Mare, in timp ce acesta se afla in arest preventiv.

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21289681-kelemen-hunor-daca-dai-posibilitatea-cetatenilor-aleaga-intre-corupt-idiot-aleg-coruptul.htm

    Un comentariu: Dacă dai posibilitatea politicienilor să aleagă pentru a-l trece pe lista partidului, între un imbecil corupt și o persoană cintită și competentă, va trece pe listă pe imbecilul corupt!

    De fapt nenea asta ne zice ca noi, pulimea, nu ar cam mai trebui sa ii contrazicem pe ei, elitele…ca stiu cel mai bine…

    Din cauza lor, a mizerabililor de politicieni, apar situatii de acest gen: http://adevarul.ro/locale/resita/un-primar-banat-cauta-locuitori-oras-metodele-inedite-edilul-vrea-repopuleze-localitatea-1_57d2aa985ab6550cb8853b1a/index.html

    http://www.vice.com/ro/read/pokemon-go-salveaza-biserica-ortodoxa-romana

    Apreciază

  22. Ionut said, on septembrie 15, 2016 at 11:27 am

    Imi pare rau ca nu exista in Transilvania 2 zone clar delimitate, cu populatie 100% de etnie maghiara, respectiv 100% de etnie romana.
    Vreti autonomie? Luati, mai, independenta, si drum bun. Sa vedem cu ce va mai aburesc pe urma politicienii udemeristi si cu ce ne mai santajeaza gloabele straine (gloabe, de la globalizare, bineinteles…). Si dupa aia, garduri de 10m in jurul noului teritoriu independent.
    Dar s-ar putea sa nu fie suficient. In Constitutia Romaniei e prevazut faptul ca nu poti retrage cetatenia romana persoanelor care au dobandit-o prin nastere, si cred ca lucrul asta ar trebui schimbat, pt. ca avem destui tradatori cu nume romanesti printre noi.
    Tema unui articol precedent se referea la defaimarea tarii si a natiunii. Cred ca asta ar trebui sa fie principala sanctiune: retragerea cetateniei.

    Apreciază

  23. Starcu auriu said, on septembrie 15, 2016 at 12:03 pm

    https://sputniknews.com/analysis/20160913/1045261202/us-soros-political-influence-operation.html papa francisc platit pentru declaratie prohomosexuala si antitrump de soros

    Apreciază

  24. Starcu auriu said, on septembrie 15, 2016 at 12:07 pm

    https://sputniknews.com/politics/20160903/1044937321/us-soros-election-pope.html papa finantat de soros dati astea ca e tema mare

    Apreciază

  25. alex said, on septembrie 15, 2016 at 12:49 pm

    Viitorul jocurilor, probabil si al distractiei si interactiunii intre oameni. Asa a inceput si facebook ca o platforma de socializare si acum umbla ca zombi cu telefoanele in mana sa mai posteze ceva. Dupa aceea pokemon go, si probabil ca asta va fi urmatorul pas.

    Apreciază

    • Cristian said, on septembrie 15, 2016 at 2:52 pm

      Mai mult ca sigur asa-zisa realitate virtuala va fi urmatorul pas de indobitocire, urmatorul pas in „distractie” (entertainment, adica distractia care inrobeste si creeaza dependenta)! Pare o combinatie intre „holodeck” din Star Trek si MATRIX, dar parca e mai degraba MATRIX… Adica un fel de „tara arde si baba se piaptana”, doar ca nici baba nu se mai piaptana ca sta pe facebook, alearga dupa pokemoni si maine-poimaine va alerga prin realitatea virtuala, ea fiind probabil o tanara de 16 ani, „socializand” cu baietei de 20-25 de ani, un fel de „feti frumosi” (prince charming) etc. etc. Sau, ca sa spun mai direct si mai clar: foarte curand va apare pe scena mondiala anticristul, probabil va fi al treilea razboi mondial, in Europa deja avem problemele cu refugiatii si cu americanii care vor sa faca razboi cu Rusia intre granitele Romaniei (!!), iar noi… comentam pe facebook daca e moral sau nu sa arunce unu’ hartia pe strada, dam like-uri la poze cu „fetite”, dezbatem numai si numai prostii, ne trezim pe la 3 noaptea sa ne numaram „like-urile” (si preotii/pastorii ne invata ca daca facem asa „nu este pacat”!!), apoi alergam dupa pokemoni sau ne dam prin realitatea virtuala. SI IN TOT TIMPUL ASTA LUCRURI FOARTE MARI SE INTAMPLA CHIAR LANGA NOI!!

      Oare e greu de inteles?! Scopul acestor lucruri este sa ne distraga atentia si sa ne faca sa avem orice preocupare doar ca sa nu ne trezim si nu cumva sa ne opunem planurilor elitei!! Adica ei fac razboaie, mor milioane de oameni, iar noi alergam dupa pokemoni si realitate virtuala si iluzii gen facebook!!

      Apreciat de 1 persoană

  26. Adi said, on septembrie 15, 2016 at 1:07 pm

    Zi de odihna este Duminica sau Sambata 😦 ?

    Apreciază

    • Pąʍvo said, on septembrie 15, 2016 at 2:43 pm

      Daca esti jidan, odihneste-te sambata si pune duminica prima zi a saptamanii.

      Apreciază

      • Adi said, on septembrie 15, 2016 at 4:30 pm

        Mersi pentru raspuns. Citisem la superstitii , la evrei. Ca este „pacat”

        Apreciază

      • Adi said, on septembrie 15, 2016 at 4:30 pm

        Aşa de exemplu îi mustră pe evrei pentru că aceştia credeau că este păcat să faci bine în zi de Sâmbătă (Matei 11, 12)

        Apreciază

      • safimvigilenti said, on septembrie 16, 2016 at 12:29 pm

        si Danila cu gasca lui de ce au pus duminica prima zi in calendar ?

        Apreciază

      • Pąʍvo said, on septembrie 16, 2016 at 9:20 pm

        @safimvigilenti

        De prost ce este si de prosti ce sunt.

        Apreciază

    • Ionut said, on septembrie 16, 2016 at 9:45 am

      Si una, si cealalta 🙂

      Nu am cunostinte teologice temeinice, insa iti spun ceea ce stiu si eu, si anume ca Sambata Trupul Domnului S-a odihnit in mormant, iar Duminica a inviat, Duminica fiind ziua Invierii. Desi Duminica e ziua de sarbatoare a saptamanii, si sambata are o semnificatie aparte, intrucat sambata (si Duminica, evident) nu se fac metanii si nu se tine post aspru (negru), cu exceptia Sambetei Mari (din Saptamana Patimilor).
      Dupa cum stii, probabil, Sambata se face pomenirea celor raposati.
      Dispute legate de ziua Sambetei (zi de odiha la evrei) au existat inca de la inceput, dar zice Sf. Ap. Pavel „Cel ce ţine ziua, o ţine pentru Domnul; şi cel ce nu ţine ziua, nu o ţine pentru Domnul”
      Legat de ziua sambetei, adventistii au niste obsesii si fac tot felul de comparatii complet aiurea. Nu te lua dupa ei.
      In limba romana, ca si in alte limbi, numele de zilei de Duminica asta inseamna, Ziua Domnului. In ceea ce priveste milostenia, in nici o zi a saptamanii nu e oprit a o face.

      Apreciază

      • Adi said, on septembrie 16, 2016 at 10:59 am

        Iti multumesc pentru ajutor

        Apreciază

  27. Starcu auriu said, on septembrie 15, 2016 at 2:05 pm

    http://politrussia.com/control/kak-vatikan-prevratilsya-819/ Vatikanul marioneta lui Soros n-am timp de tradus de tradus

    Apreciat de 1 persoană

  28. Gabriel said, on septembrie 15, 2016 at 2:24 pm

    Scrisoare deschisa către PF Daniel despre sinodul din Creta

    http://www.glasulstramosesc.ro/blog/scrisoare_deschisa_catre_pf_daniel_despre_sinodul_din_creta/2016-09-15-171

    Apreciază

  29. Cristian said, on septembrie 15, 2016 at 2:44 pm

    Germans, asylum-seekers battle in eastern town of Bautzen
    https://www.mail.com/int/news/europe/4605774-germans-asylum-seekers-battle-eastern-town-bautzen.html#.1258-stage-hero1-6

    Apreciază

  30. Pąʍvo said, on septembrie 15, 2016 at 2:46 pm

    Ieromonah rus dat afara din manastire pentru ca nu-l mai pomenea pe patriarhul Chiril

    Apreciază

  31. Cristian said, on septembrie 15, 2016 at 3:23 pm

    Un articol foarte dur!!

    Crearea oamenilor dependenți, dar care au sentimentul că sunt liberi, tipul de bou inteligent, este idealul oricărui stat
    http://www.activenews.ro/stiri-educatie/Un-articol-pe-care-toti-parintii-ar-trebui-sa-l-citeasca-la-inceput-de-an-scolar.-Crearea-oamenilor-dependenti-dar-care-au-sentimentul-ca-sunt-liberi-tipul-de-bou-inteligent-este-idealul-oricarui-stat-136475

    Apreciat de 1 persoană

  32. RomeoB said, on septembrie 16, 2016 at 8:08 am

    Adrian Severin (evreu) crede ca din punct de vedere geopolitic, americanii au lasat Romania in zona de influenta ruseasca:

    Pe acest fundal, declaratia de la Chisinau a ambasadorului american in Republica Moldova si fotografia de la Sfantul Gheorghe a ambasadorului american in Romania, capata sens si coerenta. Ele nu sunt gafe, ci avertismente cu valoare de simbol in legatura cu reorientarea politicii SUA in Europa centrala si orientala, in siajul mutatiilor pe care le sufera interesele vitale americane. Oricat de iluzoriu si nerealist ar fi proiectul unirii Romaniei cu Republica Moldova, si oricat de iluzoriu si nerealist ar fi proiectul segregationismului secuiesc, independent de acestea dar prin utilizarea simbolurilor lor, la Chisinau s-a afirmat achiesarea Americii la tezele care fundamenteaza geopolitica rusa la gurile Dunarii, iar la Sfantul Gheorghe s-a afirmat acceptul Americii pentru agenda geopolitica maghiara in Transilvania, perfect coordonata cu geopolitica rusa pe linia Carpatilor, respectiv referitoare la culoarul de trecere dinspre Rusia spre Balcani.
    ……………..
    Pe de alta parte, nici sa ne autoinselam spunandu-ne ca totul este in regula, nimic nu s-a schimbat si afacerile merg inainte ca de obicei, nu este de folos.

    Ceea ce trebuie sa constatam este ca a disparut congruenta intereselor strategice pe baza careia s-a construit parteneriatul romano-american si ca, prin urmare, umbrela de securitate pe care ne-o oferea acesta s-a spart. In cel mai bun caz, SUA pastreaza un interes strategic subsidiar in relatia cu Romania, interes care se activeaza numai daca promovarea interesului principal, recomandand intelegeri cu puteri intamplator romanosceptice, esueaza. O situatie cu atat mai periculoasa cu cat aceste puteri romanosceptice (ca sa folosim un eufemism), mai mari sau mai mici, sunt amplasate in proximitatea Romaniei, practic incercuindu-o.

    Apreciază

  33. […] CE PLANURI au AMERICANII cu ROMANIA? Ambasadorul SUA la Bucuresti se fotografiaza cu STEAGUL SECUIES… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.