SACCSIV – blog ortodox

Raspunsul Protos. Elefterie Tărcuță la somatia IPS Ioachim Bacaoanul de a se dezice de “eretica decizie de a nu mai pomeni la slujbe chiriarhul acestei eparhii”

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 13, 2016

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. CREANGA TEOFIL said, on septembrie 13, 2016 at 4:16 am

  Acesti ierarhi-tradatori se simt (si sunt) protejati de Oculta Mondiala in frunte cu Satana. De asta isi fac de cap. Ce, se uita ei la o mana de oameni! In primele momente dupa ce au venit din Creta au stat nedumeriti, apoi vazand ca putini reactioneaza s-au napustit asupra lor pentru a ne demoraliza. Pe de alta parte si Dumnezeu s-a hotarat probabil sa-i piarda si i-a lasat prada unui duh de inselare care i-a strans pe toti in Creta, lor paranduli-se ca Duhul Sfant lucreaza prin ei.
  Primul lucru care trebuie sa-l facem in mod personal (pe care mi l-a descoperit Maica Domnului acum vreo doua saptamani la Sf. Maslu, cand am cerut aceasta) este sa ne ingradim fiecare in parte de acest eres, afurisandu-l si dandu-l anatemei.
  Al doilea lucru care trebuie sa-l facem in mod colectiv (si tot atunci s-a descoperit cu o anumita insistenta) este ca un FOR (probabil un sinod) trebuie sa dea anatema acest asa-zis sinod.
  In rest (si spun sceasta ca pe o parere personala) sunt diferite variante de actiune, probabil premise mai toate de Dumnezeu daca sunt facute spre slava Sa.
  Evident, acestor ierarhi ecumenisti nu le convine nepomenirea si se tem de aceasta si reactioneaza disperat, precipitat; sa vedeti ce se vor teme cand vor fi dati anatemei pentru un motiv intemeiat si care chiar isi va face efectul.
  Pentru ca am scris adineauri cuvantul colectiv mi-am amintit de tragedia de la Colectiv. Atunci, la vreo saptamana, doua, eram la Sf. Liturghie si fara sa vreau tot imi venea in minte intrebarea: ce a fost acolo? Dar nu ca si cand as fi cerut de la Dumnezeu sa aflu. La un moment dat am simtit: Da, a fost intentionat. Deci, acolo a fost ca un ritual, o jertfa adusa diavolului. Acest ritual a adus in vazduh multimi mari de diavoli care au manipulat multimile. Daca nu era aceasta ofranda diavolul n-avea putere sa scoata atatia oameni in strada. Desi, si acolo poate s-au mantuit unul, doi. In acele clipe groaznice pe care noi nu le putem pricepe multe lucruri pentru anumite persoane de acolo au luat o intorsatura radicala, in cateva secunde. Am lungit discutia pe alta directie.
  Revenind, anatemele au putere deosebita asupra demonilor si asupra vrajmasilor vazuti.
  In legatura cu pomenirea sau nepomenirea ierarhilor tradatori putem sa ne folosim de urmatorul text dintr-o scrisoare a Sf. Teodor Studitul către un fiu Eutratie, adaptandu-l situatiei de fata:
  „Iar despre celelalte întrebări (dacă episcopul nu s-a aflat în sinodul adulter și îl numește adunătură mincinoasă, dar îl pomenește pe mitropolitul său care s-a aflat în acel sinod, dacă deci trebuie să ne împărtășim de la un preot al [acelui] episcop ortodox) am răspuns și în alte [dăți], în scrisorile către Evod, că:
  Pentru iconomie, trebuie [să ne împărtășim], numai el să nu liturghisească împreună cu ereticii. Căci nu e nimic, de vreme ce îl pomenește pe episcopul ortodox, chiar dacă acela, de frică, îl pomenește pe mitropolitul său eretic.
  Dacă preotul unui astfel de [episcop] este chemat la priveghere, trebuie să mergem, iar biserica dată lui trebuie acceptată și trebuie îngăduit ca el [preotul; să vină, să liturghisească în ea sau să pomenească vreun mort, desigur ortodox; și este iertat și nimic nu-l oprește pe [preotul] care a primit [biserica de la acel episcop] să liturghisească în ea.
  Dar dacă [preotul] pomenește vreun episcop eretic, chiar dacă [preotul] are viețuire fericită, , chiar dacă e ortodox, trebuie să ne depărtăm de dumnezeiasca împărtășanie; dar când e vorba de masa de obște — de vreme ce doar [acolo la liturghie], din frică, îl pomenește [pe episcopul eretic] —, ar putea fi acceptat [acel preot] să binecuvinteze și să cânte cu noi, dar numai dacă nu a slujit, nici nu a avut conștient părtășie nici cu eretic, nici cu episcopul său, nici cu vreun altul [de acest fel].” (http://paterika.net/2016/04/05/scrisoarea-49-fiului-naucratie/)

  Apreciază

 2. jijicamatraguna said, on septembrie 13, 2016 at 8:46 am

  IL VREM PE PARINTELE ELEFTERIE INAPOI IN VIETELE NOASTRE! VREM SA RAMANA DUHOVNICUL SI PARINTELE NOSTRU! Nu vreau sa fim o turma de oi ratacita, vreau sa avem un pastor trimis de Dumnezeu. Si il avem. Doar ca tine de Parintele Bacaoanu sa il avem in continuare!

  Doamne ajuta! Doamne ajuta! Doamne ajuta!
  Amin!

  Apreciază

 3. bogdan said, on septembrie 13, 2016 at 8:57 am

  Salutare fratilor! Ce stiti de fratele „el” de nu mai este activ?

  Apreciază

  • Mirela said, on septembrie 13, 2016 at 12:20 pm

   Ne-a zis acum câteva zile că e foarte ocupat, mai intră fugitiv. Aşteptăm să se mai elibereze 🙂

   Apreciază

  • el said, on septembrie 14, 2016 at 6:12 pm

   Bogdan

   multumesc de grija frateasca !

   nu mai apuc sa mai intru nici cat sa citesc. dar sunt ok, Slava Domnului!
   NU MI-AM SCHIMBAT NIMIC din parerile afirmate aici, NU PRIMESC NIMIC („slujbe”, „taine” comuniune )de la popii si episcopii ecumenisti/ERETICI si nu am nici o comuniune/partasie cu ei.

   ANATEMA ecumenistilor si tuturor tradatorilor Ortodoxiei !

   bor oficiala A CAZUT!
   ingraditi-va fratilor cat puteti de ERETICI ecumenisti si NU PRIMITI NIMIC de la ei, NU mergeti la besericile apostatilor si NU va spovediti/imparatasiti de la ERETICII ecumenisti INDIFERENT ce face GLOATA si ORICAT de mare e ea si iscusiti ritorii ei!

   „Mantuieste Doamne poporul Tau si binecuvinteaza mostenirea Ta. BIRUINTA binecredinciosilor crestini asupra celui potrivnic daruieste si cu Crucea Ta PAZESTE pe poporul Tau !!”

   Apreciază

  • el said, on septembrie 14, 2016 at 6:15 pm

   TREBUIE URMATI si AJUTATI cu toate cele ce putem sa facem pt ei preotii/monahii/miernii MARTURISTORI ANTIecumenisti si NEeretici !
   iar de vor fi/sunt prigoniti sa ii mangaiem in suferinta lor, ca sa ne invrednicim si noi de CUNUNA si plata care este pregatita lor !

   Apreciază

  • caldiceiimerginiad said, on septembrie 13, 2016 at 1:35 pm

   Iata, 33 de Ierarhi din 162 nu au semnat acel document eretic. 33 de ani a traiti Mantuitorul pe pamant. Putem afirma deci ca Hristos, prin cei 33 de alesi ai Sai nu a semnat acel document eretic din Creta!

   Dintre toti Ierarhii, Mitropolitul Irineu al Olteniei a scris in dreptul numelui Inalpreasfintiei Sale: „Cred in singura una, sfanta, soborniceasca Biserica Ortodoxa” .(Pagina 13 a documentului) Monahul Teodot a scris intr-un articol: „Cel de la Craiova a si spus unor preoti: ” Sunt constient ca merg acolo ca sa-mi murdaresc sufletul.”, singurul care a avut macar taria sa recunoasca” . Si cred ca nu este singurul care este in aceasta situatie. Doamne, ridica si in tara noastra macar 2-3 Ierarhi, sau cati voieste mila Ta, ca sa apere Ortodoxia de erezia ecumenista!

   Apreciat de 1 persoană

 4. Haiduc said, on septembrie 13, 2016 at 10:37 am

  Dă clic pentru a accesa 4.The_Mission_of_the_Orthodox_Church_in_Today’s_World.pdf

  Link-ul pentru „Misiunea” Document. Doar trei episcopi nu au semnat: Barnabas de tremithousa şi lefkara (Cipru), David din krusevac (Serbia) şi macarie din nordul Europei (România).

  Apreciază

  • ban said, on septembrie 13, 2016 at 1:36 pm

   Probabil i se terminase pixul, sau era la w.c.. Ca in altele a semnat, inclusiv in ..Relatiile Bisericii ortodoxe cu…”. Deci tot lepadat este.

   Apreciază

 5. Anda said, on septembrie 13, 2016 at 11:50 am

  De pe blogul „Doar ortodox”:

  Apreciază

 6. ion hodor, said, on septembrie 13, 2016 at 3:47 pm

  Bogdan,stii ce a zis Iisus Hristos Sf-lui Ap Petru?! Inapoia mea satano,caci nu cugeti cele a lui Dumnezeu!!

  Apreciază

 7. […] Raspunsul Protos. Elefterie Tărcuță la somatia IPS Ioachim Bacaoanul de a se dezice de “eretica… […]

  Apreciază

 8. […] Raspunsul Protos. Elefterie Tărcuță la somatia IPS Ioachim Bacaoanul de a se dezice de “eretica… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: