SACCSIV – blog ortodox

FOTO DOCUMENTE (raspanditi): 33 de IERARHI (20 %) NU AU SEMNAT documentele SINODULUI DIN CRETA. Singurii care au semnat cu totii au fost … “luptatorii” Ierarhi BOR

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 13, 2016

Am tot fost aburiti de Patriarhie cum ca in cvasiunanimitate 200 de Ierarhi din toata Ortodoxia au semnat documentele mega galacticului Sinod din Creta:

COMUNICATUL PATRIARHIEI despre cei ce se opun SINODULUI DIN CRETA

Dar si asta-i o MINCIUNA!!!

   Iata ce putem citi la Cine nu a semnat trădarea Ortodoxiei în Creta? ACTELE OFICIALE !!! de pe Asociatia “Prietenii Sfantului Efrem cel Nou”:

3-relations_of_the_orthodox_church_with_the_rest_of_the_christian_world

Varianta finală a textelor formulate de Sinodul din Creta a fost pusă on-line la dispoziția cititorilor de site-ul rusesc theolcom.ru. Textul ”Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine” va reprezenta un interes deosebit pentru mulți deoarece arată că au refuzat să semneze chiar mai mulți ierarhi decât se credea anterior. Din cei 162 de episcopi prezenți, un număr total de 33 de ierarhi, adică 1 din 5 (20%) nu au semnat documentul, inclusiv 5 episcopi din partea Patriarhiei de Constantinopol.
The final versions of the texts produced at the Council in Crete have been made available on-line over at the theolcom.ru website. The text „Relations of the Orthodox Church with the Rest of the Christian World” will be of particular interest to many, for it shows that even more hierarchs than previously thought refused to sign the document. Out of 162 Hierarchs present, a total of 33 Hierarchs, or 1 in 5 (20%), did not sign the document, including 5 from the Patriarchate of Constantinople.

Din toate Bisericile (Ortodoxe) locale reprezentate, Patriarhia Serbiei este pe primul loc cu 17 din cei 24 de ierarhi care nu au semnat. Cu doar 7 ierarhi, adică aproximativ 30%, care au fost de acord cu documentul respectiv, pe ce bază și-a pus Patriarhul Serbiei semnătura pe acest document? Plecând de la faptul că semnătura întâi-stătătorului se presupunea că exprimă consensul (unanimitatea) sau măcar majoritatea Bisericii sale, nu este acesta un exemplu clar al lipsei sinodalității și impunerea unei mentalității ”papale”? Unde este atât de lăudata și neîncetat trâmbițata sinodalitate de către propaganda oficială prezentată de purtătorii de cuvânt ai sinodului, sinodalitate în numele căreia a fost convocat Sinodul cretan?
Of all of the Local Churches represented, the Patriarchate of Serbia stands out with 17 of the 24 hierarchs withholding their signature. With only 7 or about 30% in agreement with document, on what basis did the Patriarch of Serbia add his signature to the document? Given that the Primate’s signature was supposed to express the consensus or at least the majority of his Church, is this not a glaring example of the absence of concilarity and the reign of a „papal” mentality? Where is the much vaunted concilarity for which the Cretan Council was called and incessantly hailed in official propaganda put forward by the Council’s spokesmen?

Mai mult, când a mai fost aprobat vreun document în istoria Bisericii și a Sinoadelor Ecumenice cu o mare minoritate care nu este de acord cu el și să nu se întrerupă comuniunea sau să fie anatematizat acest dezacord de majoritatea? Cu alte cuvinte, când a mai permis vreodată Biserica o atitudine diferită în materie de credință? Pentru cei care ar spune să textul în discuție nu stabilește vreo doctrină, nici nu încearcă să definească vreo dogmă, răspunsul este că textul este plin de învățătură dogmatică referitoare la Biserică, care este un aspect al credinței pe care noi îl mărturisim și în care credem. Așa cum Hristos este inseparabil de Trupul Lui, care este Biserica, la fel și hristologia (învățătura despre Hristos) este inseparabilă de eclesiologie (învățătura despre Biserică). Ceea ce noi credem despre Biserică reflectă în mod direct credința noastră în Hristos. Prin urmare, nu poate fi nici o îndoială că credința Bisericii în Hristos este în joc în textul despre ”Relații” și nu putem face nici un compromis în materie de credință.
Furthermore, when, in the history of the Church and General Orthodox Councils, was a document passed with such a large minority diagreeing and there being no break in communion or anathematizing by the majority? In other words, when did the Church ever allow for a differing stance on matters of Faith? To those who would say the text in question does not set forth doctrine or attempt to define dogma, the response is that the text is chalk full of dogmatic teaching concerning the Church, which is an object of faith in which we confess we believe. As Christ is inseparable from His Body, the Church, so too is Christology inseparable from Ecclesiology. What we believe about the Church directly reflects our faith in Christ. Hence, there can be no doubt that the Faith of the Church in Christ is at stake in the „Relations” text and there can be no compromises in matters of Faith.

Este vremea pentru toți episcopii, toți creștinii ortodocși și în special pentru cler să ia atitudine și să mărturisească credința ortodoxă în Biserica cea Una, Sfântă, Catolică (Sobornicească) și Apostolică în fața și împotriva noii eclesiologii eretice a ecumenismului care este exprimată clar prin textul despre ”Relații.” Nădăjduim ca mult mai mulți episcopi se vor alătura celor 33 de ierarhi care nu au semnat documentul neortodox și ca împreună toți aceștia să transmită învățătura ortodoxă în unicitatea și sfințenia Bisericii turmei lor și întregii Bisericii.
The time for all bishops, and, indeed, all Orthodox Christians, and especially clergy, to take a stand and confess the Orthodox Faith in the One, Holy, Catholic and Apostolic Church over and against the new heretical ecclesiology of ecumenism, clearly expressed by the „Relations” text, has come. May many more join the 33 who did not sign the unorthodox document and may they all together clearly and forthrightly set forth the Orthodox teaching on the oneness and holiness of the Church to their flock and the entire Church

Pentru dvs am realizat o lisă a celor care NU au semnat textul respectiv, în ordinea apariției numelor lor:

From the Ecumenical Patriarchate:
1. Isaiah of Denver
2. Nicholas of Detroit
3. Amphilochios of Adrianopolis
4. Antonios of Hierapolis, Head of the Ukrainian Orthodox in the USA
5. Gregory of Nyssa, Head of the Carpatho-Russian Orthodox in the USA

From the Patriarchate of Alexandria
6. Jonah of Kampala
7. Seraphim of Zimbabwe and Angola

From the Patriarchate of Jerusalem
8. Benedict of Philadelphia
9. Theophylaktos of Jordan

From the Patriarchate of Serbia
10. Amphilochios of Montenegro and the Littoral
11. Porfirije of Zagreb and Ljubljana
12. Vasilije of Sirmium
13. Lucian of Budim
14. Longin of Nova Gracanica
15. Irinej of Backa
16. Hrizostom of Zvornik and Tuzla
17. Justin of Zicha
18. Pahomije of Vranje
19. Jovan of Sumadija
20. Fotije of Dalmatia
21. Hrizostom of Bihac and Petrovac
22. Joanikije of Niksic and Budimlje
23. Milutin of Valjevo
24. David of Krusevac
25. Jovan of Slavonija
26. Ilarion of Timok

From the Church of Cyprus
27. Athanasios of Limassol
28. Neophytos of Morphou
29. Nicholas of Amathus
30. Epiphanios of Ledra

From the Church of Greece
31. Chrysostomos of Peristerion
32. Hierotheos of Nafpaktos and Aghios Vlasios
33. Anthimos of Alexandroupolis

Textul în engleză a fost preluat de la adresa:

https://orthodoxethos.com/post/scans-of-the-final-signed-documents-from-the-cretan-council-available-on-line

Notele traducătorului:

  1. După cum se poate vedea în pdf-urile atașate, în partea de jos a fiecărei pagini a fiecărui document sunt semnăturile întâi-stătătorilor (se distinge clar semnatura patriarhului Daniel al BOR), care sunt reluate în finalul documentului, urmate de numele tuturor participanților, în dreptul celor care nu au semnat linia rămânând goală.
    2. Tare bucurie am avut văzând că episcopul Milutin de Valjevo, din cadrul Patriarhiei Serbiei, nu a semnat documentul eretic despre ”Relații.” Bucuria mea nespusă se datorează faptului că orașul Valjevo, aflat la aproximativ 100 km sud de Belgrad, este cel din care, urcând spre munte, ajungi în două locații foarte importante pentru noi, ortodocșii: foarte aproape este Celie, unde se află mănăstirea care adăpostește și moaștele Sfântului Justin Popovici, cel mai mare luptător ortodox împotriva panereziei ecumenismului, iar puțin mai sus, la vreo 6 km, se află satul Lelici, alături de mănăstirea unde sunt adăpostite sfintele moaște aleSfântului Ierarh Nicolae Velimirovici, noul Gură de Aural secolului al XX-lea. Așadar, AXIOS de mii de ori vlădicului Milutin, ca demn urmaș al acestor sfinți. La fel și tututor celor care nu au trădat Biserica și nu au semnat.
    3. Minunat este Dumnezeu, Care i-a luminat chiar și pe 5 ierarhi ai Patriarhiei Ecumenice să nu semneze acest document eretic.
    4. Durere mare că NICI UN IERARH ROMÂN nu a refuzat să semneze. Plânge inima în noi de mila lor. Însă nu vom rămâne la plâns, ci ne vom apăra credința, dorindu-le pocăință și întoarcere în matca Sfintei Biserici a lui Hristos, cu care în acest moment se află în SCHISMĂ (cel puțin!). Totuși o rază de speranță văd la pagina 13 (în varianta engleză a textului), unde mitropolitul Irineu al Olteniei a scris așa: ”Cred în singura una sfântă sobornicească Biserica Ortodoxă” și apoi a semnat. În varianta greacă și cea franceză a textului totuși el a semnat fără această adăugire. Cu toate acestea, cinste lui și pentru atât! Ceilalți ierarhi români doar au semnat cu numele și uneori cu titulatura lor. Să dea Dumnezeu ca la Sinodul BOR din această toamnă toți semnatarii români ai ereziei din Creta să se dezică de fapta lor.Noi vrem să fie ierarhii noștri, sfinți, iubitori ai Adevărului și ai turmei care vrea, prin ei, să meargă spre Hristos. Singura condiție impusă DE SUS, de Dumnezeu, nouă tuturor – înaltul cler, noi, umilii preoți și monahi, dar și mireni – este să fim până la moarte”următori ai Sfinților Părinți”, nu funcționari sau slujitori ai noii ordini mondiale masonice și antihristice.

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu !

Toate celelalte documente ale Adunării din Creta, cu semnăturile aferente, scanate, în format pdf, le puteți găsi, în trei limbi (greacă, engleză și franceză) și se pot descarcă direct de la adresa:

http://theolcom.ru/events/114-opublikovany-dokumenty-kritskogo-sobora-18-26-iyunya-2016-goda

HRISTOS A ÎNVIAT ! ȘI NEAMUL ROMÂNESC DE ASEMENEA !

traducător: pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu

Comentariu saccsiv:

   Copiati documentele, ca-i mai bine.

 

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pr Ciprian Staicu said, on septembrie 13, 2016 at 5:06 pm

    Noi mergem înainte cu Adevărul, nădăjduim că ecumeniștii nu vor merge tot cu minciuna, ci vor reveni la Adevăr. Doamne ajută!
    Pr. Ciprian

    Apreciază

    • Pąʍvo said, on septembrie 13, 2016 at 7:04 pm

      Părinte, v-ati grabit cu afirmatia ”vrednic este” atribuita IPS-ului Irineu al Olteniei, pentru ca in documentul original grecesc, mitropolitul este deplin semnatar. Iar cu acea afirmatie nu zice nimic. Acelasi lucru este evidentiat si in documentele oficiale ale sinodului:”Biserica Ortodoxă, fiind Biserica Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească”
      Semnatura spune totul !

      Apreciază

      • Pr Ciprian Staicu said, on septembrie 13, 2016 at 11:24 pm

        Într-adevăr, în greacă și în franceză e doar semnătura. Am făcut modificarea în textul meu. Dumnezeu să îl lumineze!

        Apreciază

    • acelas said, on septembrie 13, 2016 at 7:54 pm

      Sarut-mana parinte,

      puteti sa-mi trimiteti un link in care este relatata proorocia pe care a facut-o parintele Justin legata de o traducere a sfintiei voastre a unei carti in greaca cu privire la martiriul sfintilor inchisorilor?

      multumesc.

      .

      Apreciază

      • Pr Ciprian Staicu said, on septembrie 13, 2016 at 11:29 pm

        Eu am tradus în greacă două cărți ale lui Ioan Ianolide – ”Întoarcerea la Hristos” și ”Deținutul profet”, foarte bine primite de ortodocșii greci. Referitor însă la vreo proorocie a Avvei Justin nu știu nimic. Știu doar că îl iubesc ! Și știu că ne iubește pe noi toți !
        Pr. Ciprian

        Apreciază

    • marinela said, on septembrie 13, 2016 at 9:54 pm

      Parinte ,va iubim si va stam alaturi mereu.Abia astept sa ne cunoastem si personal nu doar telefonic.Va asteptam cu drag.Doamne ajuta si pocainta spre mintuire!

      Apreciază

    • marinela said, on septembrie 13, 2016 at 10:00 pm

      AXIOS,AXIOS,AXIOS!Ferice de toti acesti ierarhi ,care au marturisit ADEVARUL si nu minciuna prin nesemnarea acelor documente diabolice.Iar alor nostri ereziarhi,ANAXIOS,lepadatilor!

      Apreciază

  2. alex said, on septembrie 13, 2016 at 5:13 pm

    La noi sa inteleg ca tradatorii Ortodoxiei s-au inghesuit cu 2 maini sa semneze. Nu-i nimic, dragi pseudopastori puteti sa ramaneti si in bisericile care au fost ridicate de catre si pentru toti Ortodocsii, dar o sa fiti doar niste straini in ele, caci Duhul Lui Dumnezeu a plecat de la voi, o sa spovediti oameni, dar nu o sa fiti decat psihilogi, o sa faceti liturghii dar o sa fiti doar actori, o sa ziceti ca pastrati credinta si o sa ne aratati cu degetul, dar nu o sa fiti decat niste prigonitori.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Pąʍvo said, on septembrie 13, 2016 at 5:49 pm

    Documentul original in limba greaca il arata pe IPS Irineu al Olteniei deplin semnatar !
    NEVREDNIC ESTE !

    Apreciază

  4. Claudiu said, on septembrie 13, 2016 at 5:53 pm

    Tradatori si mincinosi…sa le fie rusine , lupi imbracati in piei de oaie! Anatema tuturor ce au semnat in creta! Anatema tuturor ecumenistilor!

    Apreciază

  5. maxim said, on septembrie 13, 2016 at 6:07 pm

    Grija mare, vor falsifica hartii, acte, scrieri, inscrisuri vechi, canoane, vor incerca sa ‘dreaga busuiocul’, se pot preface infranti, sau ca se vor da dupa noi, pot recurge la orice tip de viclenie. Sau credeti ca Antihrist nu se va impartasi si nu va manca anafura? Stati cuminti! Va manca toate din mainile lor…

    Apreciază

    • Adi said, on septembrie 13, 2016 at 8:35 pm

      Antihrist sa se spovedeasca in fata Domnului Iisus Hristos? Va lasa oare el mandria la o parte? Nu sa profetit ca atunci cand se va zice crezul, acesta va zice NU! Eu sunt singurul Diavol….

      Apreciază

  6. ortodoxia2013 said, on septembrie 13, 2016 at 6:29 pm

    Reblogged this on Ortodoxia -singura Biserica adevarata.

    Apreciază

  7. mircea.v said, on septembrie 13, 2016 at 7:21 pm

    Asta cu episcopul Irineu al Olteniei este din categoria:
    „cred ca cipu’ in cap nu e bun, da semnez ca vreau si eu cip in cap si il si primesc”
    Te doare capu’… Asta e o culme a aburelii. E tare de tot. Super-rafinamentul diavolului. Stai sa vezi acum ca pe langa faptul ca „s-au luptat”, iaca a fost unul care a si „marturisit” in timp ce semna ca se leapada. Pt mine e in premiera lucrarea asta. E de prima pagina pe ric. In toate cartile cu Sfintii Inchisorilor care le-am citit (am citit multe ca sa-mi fac o viziune 360 grade) nu am intalnit lucrarea asta. Si acopera cartile astea o paleta extrem de larga de lucrari diavolesti.
    @Mirela, mai noteaza vreo 2-3 intrebari si pe tema asta, ca e antologica.

    Vom vedea la sinodul din oct. Sa dea Dumnezeu sa se trezeasca cativa, da slabe sperante.

    Apropo de semnaturi, cand il puneau pe Sfantul Parinte Calciu sa semneze in inchisoare (in inchisoare baaai, era in gura lupului total, aveau aia putere absoluta asupra lui, din punctul lor de vedere), nu numai ca nu semna, da scria si pe hartie „Nu semnez”

    „Ajunsesem chiar ca ma punea anchetatorul sa fac semnatura dupa fiecare fraza. Si ziceam: “Eu semnez dupa fiecare fraza, dar sa nu puneti acolo minciuni!”. Si cand punea altceva decat spuneam eu, scriam: “nu semnez!”.
    – Scriati “nu semnez”?!
    – Da, scriam. Pentru ca in clipa cand am zis o data “nu”, mi-am dat seama ca daca zic altadata “da”, sau fac o cat de mica concesie, s-a terminat cu mine.”

    Plus infinit si minus infinit.
    Referinta pt noi asta sa fie: „nu semnez”. In scris. Ca altfel santem terminati.
    De astea sant bune cartile cu Sfintii Inchisorilor. Cum spunea Sfantul Parinte Justin, in cartile astea gasim modele de rezistenta lasate noua de acesti oameni ai lui Dumnezeu.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Stefan said, on septembrie 13, 2016 at 8:22 pm

    Doamne ajuta!
    Sa va dea Domnul Dumnezeu cel Mare si Tare luminare si izvor de putere de a marturisi cu orice chip si in orice conditii ADEVARUL ,fiindca acum avem nevoie nu doar de Dumnezeu ca si Mielul Dumnezeu (cum tot il prezinta CEI SPURCATI si inselati ) ci si de Harul si Puterea Sa asupra celor care apara Biserica Ortodoxa al carei Cap este Insusi Imparatul IIsus Hristos si in nici un caz VREUN OM ,cum ar vrea sa prosteasca pa toti, acesti FARISEI moderni din 2016.Sa nu va lasati Parinte si sa fiti cat mai prezent pe orice cai de comunicare virtuale sau reale ! Omul are o singura viata –DAR VIATA OMULUI E VESNICA !! Nu trebuie nimeni din cei CREATI sa se joace cu FERICIREA SAU OSANDA VESNICA a turmei pa care trebuie sa o pazeasca! Nimeni nu stie cand va veni Fiul Omului la Infricosata Judecata ,dar trebuie sa veghem si sa fim pregatiti toata aceasta viata terestra.Dumnezeu sa va intareasca !!

    Apreciază

  9. Vasile said, on septembrie 13, 2016 at 8:45 pm

    saccsiv, m-ai blocat ? postasem ceva la un alt articol,. despre ecumenismul de la fundatia george manu (pseudo-legionari)

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 13, 2016 at 10:08 pm

      Vasile

      Era la spam. L-am scos.

      Spune-mi te rog, de ce primul gand a fost ca te-am blocat si nu cel ca poate nu l-am vazut?

      Apreciază

  10. nevrednicul said, on septembrie 13, 2016 at 9:11 pm

    Azi nimeni n-a mișcat în front și niciun blog naționalist, din câte cunosc, nu a mai amintit de ziua de naștere a ultimului voievod al românilor, Corneliu Zelea Codreanu.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 13, 2016 at 10:10 pm

      nevrednicul

      Voi scrie eu maine, doar ca am dorit ca deocamdata ultimul articol sa fie acesta cu semnaturile.

      Apreciază

  11. Marius Gogonea said, on septembrie 13, 2016 at 10:45 pm

    Irineu al Olteniei cel mai las. Vrea si cu „sacii in caruta”, si cu sufletul in Rai. Dovedeste acest lucru si din prigoana ce o duce asupra preotilor si calugarilor marturisitori, aflati pe raza motropoliei ce o „stapineste”.

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 14, 2016 at 9:17 am

      Exact! Chiar dacă adaosul lui Irineu la semnătură arată o licărire de conştiinţă, precum şi faptul că era foarte conştient că ceea ce semnează e o trădare a ortodoxiei şi a lui Hristos, atitudinea faţă de antiecumeniştii de la Frăsinei demonstrează cât de „vrednic este”. Iar faptul că stareţii de la mănăstirile şi schiturile vâlcene, între care şi cel de la Frăsinei (mănăstrire unde Irineu e şef) au semnat rapid comunicatul acela împotriva monahilor de la Mănăstirea Lacul Frumos din cauza întreruperii pomenirii o fi fost fără vrerea/ştirea lui Irineu?
      Unde o fi marele teolog pcd, care, după ce ne-a explicat cât de ortodoxă şi pastorală a fost participarea lui Irineu la Hanuka evreilor, să ne convingă şi de faptul că Irineu e foarte antiecumenist şi că, deşi a semnat la Creta, nu a semnat erezii ecumeniste?

      Apreciază

  12. marian said, on septembrie 13, 2016 at 10:52 pm

    Azi Siria ar fi doborat un avion militar si o drona apartinand statului jidanesc.
    Jidanii spun ca, nu ar avea vreo nava doborata.
    Azi Assad a amenintat pe turci ca le va dobora avioanele daca mai intra in Siria fara acceptul Damascului.
    Tot azi Assad a interzis intrarea convoiului turcesc umanitar in Alep.
    Tot azi Erdogan a zis, nu s-a terminat, pregatiti-va de MARTIRAJ!
    Iaca asa!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  13. s2side said, on septembrie 14, 2016 at 12:13 am

    In „Sarea pamantului” parca Sf Nicolae Ragozin spunea ca atunci cand vine antihrist se vor reinversa proportiile de la Cina cea de taina, vor fi 11 tradatori si un singur credincios adevarat. Ei bine, la noi se pare ca nici acel 1 din 12 nu-l avem, si nici n-a inceput greul.

    Apreciază

  14. Mariana said, on septembrie 14, 2016 at 8:38 am

    Doamne ajuta!
    eu cred ca ne bucuram prea repede ca unii ierarhi nu au semnat
    poate la lista cu semnaturile nu a ajuns pe la ei in ziua respectiva ci abia in ziua urmatoare
    nu putem sti daca acesta este documentul final sau altii au mai semnat ulterior
    daca era trasa o linie sau daca ar fi scris negru pe alb ca NU sunt deacord atunci am fi putut fi siguri ca acei episcopi nu au semnat… dar asa orice este posibil, eu cred ca trebuie sa fim mai rezervati

    in plus am auzit de un lucru ingrozitor care s-a injtamplat in Bihor: toti preotii au fost chemati de urgenta la episcopie si pusi imediat sa jure credinta Sinodului din Creta fara conditii si sa nu mai vorbesca nimic despre acest despre Sinodul din Creta public, ci doar episcopul are acest drept. Toti au semnat.

    eu cred ca este abuz de putere din partea episcopului Sofronie, cred ca este necanonic si nedrept sa se intample acest lucru

    Mariana

    Apreciază

  15. traian said, on septembrie 14, 2016 at 10:06 am

    PS Calinic Botosaneanul, PS Sebastian, cred ca mai sunt si ierarhi marturisitori… 🙂
    S-avem nadejde..

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 14, 2016 at 12:05 pm

      Dacă mai avem ierarhi mărturisitori, să le AUZIM mărturisirea! Mărturisirea unui ierarh, în vremuri de apostazie, e una PUBLICĂ, sau una făcută în barba proprie?
      Să dea Dumnezeu să mai avem ierarhi mărturisitori, dar de ce nu-i auzim? Au trecut mai bine de două luni de la terminarea sinodului, cât să mai aşteptăm mărturisirea lor bună? Ce nădejde să ne punem în ierarhi, când tot ce vedem e că sar în sus la nepomenire, caterisesc, alungă din mănăstiri, acuză de schismă, erezie sau neascultare? Ia cineva apărarea celor prigoniţi pentru mărturisirea dreptei credinţe şi pentru îngrădirea de erezie?

      Apreciază

  16. Mirela said, on septembrie 14, 2016 at 10:07 am

    Mariana,

    E vorba despre semnăturile de pe actele oficiale, iar actele oficiale le au organizatorii ecumenişti. „Interesul”/scopul/voia lor era ca toţi să semneze, deci cred că nu ar fi ajuns la noi documente din care să reiasă că unii ierarhi nu au semnat, deşi ei ar fi semnat.
    Din contră, s-au făcut presiuni pentru obţinerea de semnături. Şi să nu uităm nici de acea manipulare josnică potrivit căreia doar 7-8 episcopi nu au semnat, deşi ei erau mult mai mulţi. De ce abia după două luni şi jumătate de la terminarea sinodului s-a aflat că 33 din 162 de ierarhi nu au semnat? De ce nu au fost prezentate mai devreme documentele oficiale? Nu tocmai pentru că organizatorilor ecumenişti nu le convine că atât de mulţi episcopi nu au semnat, ceea ce dă de gândit asupra „sfântului şi marelui sinod”?
    Iar nouă comunicatul fraudulos al patriarhiei ne zicea că 200 au semnat! Ruşine să vă fie, mincinoşilor!!!

    Apreciază

  17. Scutaru Mihai said, on septembrie 14, 2016 at 11:16 am

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Mar 13 sept. 2016 la 4:55 p.m., Saccsiv – Weblog a scris: | saccsiv a publicat:”Am tot fost aburiti de Patriarhie cum ca in cvasiunanimitate 200 de Ierarhi din toata Ortodoxia au semnat documentele mega galacticului Sinod din Creta:COMUNICATUL PATRIARHIEI despre cei ce se opun SINODULUI DIN CRETADar si asta-i o MINCIUNA!!!” | |

    Apreciază

  18. mircea.v said, on septembrie 14, 2016 at 2:31 pm

    Cateva exemple de explicatii ale intunericului in lupta cu lumina.

    de pe RIC – „Cuvantul Ortodox”

    „Un fapt îmbucurător este că IPS Irineu de la Craiova a adăugat la semnătura sa o mărturisire de credință pe versiunea versiunea în engleză. Așa cum alții au semnat menționând „cu rezerve”, are o valoare de mărturisire ortodoxă și acest gest.”

    Iar ce urmeaza e genial:

    • admin2 ii explica lui fane:
    14-09-2016 12:24

    @ fane:
    Era doar un raspuns, o explicatie, atata tot. Nu e un motiv de elogii si de triumfalism, insa conteaza foarte mult sa pomenim pentru a intelege intentiile cuiva (altfel ce rost avea sa dea marturia aceea Vladica Ierotheos, de vreme ce semnasera!?), dupa care si Dumnezeu judeca mai degraba decat dupa criteriile exterioare, “contabilicesti”, “legaliste” – semnatura. Iar oamenii tocmai ca nu cred nici in bunele intentii, in ciuda atator marturii. Macar atat. Nu e suspect, la noi in Sinod exista o unitate – mai din convingere, mai din teama – in jurul Patriarhului si, desi au existat intentii de fronda, de dragul unitatii (interne) s-a mers pe ideea de a nu rupe nimeni randurile.”

    De asta ziceau si Sfntii Inchisorilor ca nu semneaza, ca nu era important. Iar aia cu unitatea e super-mega satanica. Stefan Gheorghiu curat. Ce Pateric, Vietile Sfintilor… Unitate in tampenie, unitate in cadere, unitate in lepadare, cu toata turma in prapastie, asta e important.

    Pana acum ziceau ca cipurile nu sant pr, pt ca de fapt la final importanta e semnatura de lepadare. Ei zic ca va fi o lepadare directa, cu semnatura. Asta pana acum. Se prefigureaza acum o retorica de genul: „lasa, semneaza lepadarea, ca tu ai bune intentii de fapt, si semnatura nu mai e importanta. Te judeca Dumnezeu dupa intentie, nu dupa criteriile exterioare, “contabilicesti”, “legaliste” – semnatura”.

    Bezna mintii.
    Oricum la final va fi si lepadare directa si/sau indirecta, avand acelasi rezultat – iadul. Apocalipsa cap 14.

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 14, 2016 at 6:30 pm

      Mircea,

      Ai dreptate. Păcălicii de la covântul kakodox ne propun să îi tratăm pe ierarhi ca şi cum ar fi nişte copilaşi cărora trebuie să le răsplătim orice zvâcnire de bună intenţie şi orice palidă mărturisire, ca şi cum ei nu ar fi DATORI să mărturisească şi să apere cu viaţa dreapta credinţă, ci asta e la voia fiecăruia.

      Cică, zic ei: „insa conteaza foarte mult … a intelege intentiile cuiva… dupa care si Dumnezeu judeca mai degraba decat dupa criteriile exterioare, “contabilicesti”, “legaliste” – semnatura.__________Sigur!!! Deci, nu cumva să-l acuzăm pe Irineu de persecutarea antiecumeniştilor de la Frăsinei şi de la Lacul Frumos, nici de participarea la Hanuka, nici de semnăturile de la sinodul tâlhăresc, că la el, săracul, nu ştim intenţia!
      No comment!
      Ba da, un comentariu: parcă îl văd iar pe Iacoboaie, cu „logica” lui „imbatabilă”, printre noi, cu demonstraţii gen Wulfila e Unila! 😦

      Apreciază

      • ayeaye20 said, on septembrie 14, 2016 at 7:52 pm

        Care is antiecumenistii de la Frasinei ca staretu a semnat ptr sinod si ceilalti il pomenesc pe acesta ????

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 14, 2016 at 8:38 pm

        Cei care au plecat din mănăstire, după cum spunea monahul care se semna isihastu.

        Apreciază

      • mircea.v said, on septembrie 15, 2016 at 12:52 am

        Mirela, Mirela, eu chiar uitasem de Iacoboaie. El nu era periculos. Ca sa fii f periculos trebuie sa fii f destept.

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 15, 2016 at 10:36 am

        Mircea,

        Nu ştiu cum li s-a părut Iacoboaie altor cititori ai blogului, dar mie mi s-a părut exasperant. Nu periculos, că era prea nătărău ca să convingă pe cineva isteţ (iar dacă cineva a fost convins de prestaţia lui Iacoboaie, acela se pierdea oricum), dar epuizant, enervant la culme prin diareea verbală fără oprire, prin nesfârşitele reluări fără logică şi fără bun simţ, prin parvenitism intelectual/cultural şi prin insistenţa/perseverenţa diabolică. Mai sâcâitor decât un roi de muşte care se plimbă pe tine:)
        Nu-l voi uita prea curând! 😦

        Apreciază

      • ayeaye20 said, on septembrie 16, 2016 at 10:02 pm

        Si cum ramane Hristos se roaga ptr noi sau nu?

        Apreciază

  19. Ioan said, on septembrie 15, 2016 at 6:02 am

    Dupa ce am urmarit cu atentie semnaturile de pe documentul in limba greaca, am observat ca:
    Desi pe documentele in engleza si franceza nu apar semnaturile a 33 de episcopi, pe documentul in limba greaca, dupa care au fost traduse versiunile in engleza si franceza, apar urmatoarele:
    – cei 5 episcopi de la Patriarhia Ecumenica au semnat documentul in greaca
    – cei 2 episcopi din Patriarhia Ierusalimului au semnat documentul in greaca
    – 1 din cei 3 episcopi din Biserica Greciei (Anthimos de Alexandropolis, care este episcopul Parintelui Theodoros Zizis) a semnat documentul in greaca
    – in locul celor 4 episcopi din Biserica Ciprului, a semnat Intaistatorul lor Chrysostomos in locul lor (inainte de semnatura apare aa., care probabil inseamna „in locul”, urmata la fiecare din cei 4 de semnatura lui Chrysostomos)
    In concluzie, pe documentul principal, cel in limba greaca, dupa care s-au tradus versiunile in engleza si franceza, nu au semnat 25 de episcopi, astfel:
    – 17 episcopi din Patriarhia Serbiei
    – 4 episcopi din Biserica Ciprului, pentru care a semnat in mod abuziv Intaistatorul in locul lor
    – 2 episcopi din Biserica Greciei
    – 2 episcopi din Patriarhia Alexandriei
    Cele de mai sus le am scris pentru a se sti exact cine a semnat si cine nu documentul principal, cel in limba greaca. Acest document are numarul 4 pe site-ul http://theolcom.ru/events/114-opublikovany-dokumenty-kritskogo-sobora-18-26-iyunya-2016-goda, de unde poate fi descarcat in greaca, engleza si franceza pentru a se putea verifica cele scrise de mine mai sus.

    Apreciat de 1 persoană

    • Popsy said, on septembrie 15, 2016 at 12:42 pm

      Nu am urmarit decat pe unul din episcopii delegatiei Patriarhiei Ecumenice si, intr-adevar, Gregory of Nyssa, Head of the Carpatho-Russian Orthodox in the USA, a semnat documentul intitulat „Relatiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii crestine”.
      Urmariti link-ul: http://www.acrod.org/multimedia/photos/?setID=72157669902663295
      si ultimele poze sunt ale episcopului semnand documentul.

      Apreciază

      • Mike Sutton said, on ianuarie 22, 2018 at 3:44 am

        Draga „Popsy”,

        Te rog din toata inima, cum as putea sa aflu documentul eretic in limba greaca, referitor la relatiile Bisericii cu restul lumii crestine ?! Trebuie neaparat sa vad daca acest document a fost semnat de catre Mitropolitul Isaia de Denver !!!!!!!!

        Glory-to-GOD33@outlook.com

        Apreciază

  20. […] FOTO DOCUMENTE (raspanditi): 33 de IERARHI (20 %) NU AU SEMNAT documentele SINODULUI DIN CRETA. Sing… […]

    Apreciază

  21. […] FOTO DOCUMENTE (raspanditi): 33 de IERARHI (20 %) NU AU SEMNAT documentele SINODULUI DIN CRETA. Sing… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.