SACCSIV – blog ortodox

Guvernul Romaniei NU sustine proiectul legislativ care incrimineaza DEFAIMAREA TARII deoarece “TARA si NATIUNEA sunt valori esentialmente ABSTRACTE”

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 12, 2016

dacianciolos

Foto: http://www.caleaeuropeana.ro/dacian-ciolos-intalnire-cu-donald-tusk-ajuns-la-otopeni-pentru-realimentarea-avionului-care-il-duce-in-turcia/

Corform articolului NOAPTEA MINȚII. Premierul Dacian Cioloș NU susține proiectul legislativ care incriminează defăimarea țării de pe blogul lui Dan Tanasa, Deputatul PSD Sorin Avram Iacoban a inițat în luna martie a.c. un proiect de lege de completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal al României. Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și senatori, are ca scop reincriminarea infracțiunilor de defăimare a țării sau a națiunii. Potrivit inițiatorilor, defăimarea țării sau a națiunii vor fi pedepsite cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi (fișa proiect aici). Prima cameră sesizată în cazul acestui proiect este Senatul.

Guvernul României și-a precizat punctul de vedere cu privire la acest proiect legislativ. În mod halucinant, premierul Dacian Cioloș nu susține acest proiect deoarece, potrivit documentului oficial, „țara” și „națiunea” sunt valori „esențialmente abstracte”. Adică țara guvernată de Dacian Cioloș nu există în realitate, ci doar în abstract. La fel, și națiunea din care Dacian Cioloș face parte nu există în realitate, națiunea română fiind doar o chestiune abstractă.

[…]

   Comentariu saccsiv:

   Asta e punctul de vedere al Guvernului Romaniei: http://www.senat.ro/legis/PDF/2016/16L323PV.pdf

Cititi va rog si:

DACIAN CIOLOS – varful ice bergului produs de SOROS MAIDAN. Ce-o fi insa ascuns sub apa?

BUGETUL SOROS – CIOLOS. Ministrul Finantelor: Romanii sa invete sa lucreze pe 2 lei, ca in India. SRI primeste insa cu 20% mai mult …

Guvernul Soros Ciolos: INTERZIS IMNUL NATIONAL la competițiile sportive din România

 

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ilioara said, on septembrie 12, 2016 at 4:24 pm

    poporul roman este un popor…..abstract……

    Apreciază

  2. Templier said, on septembrie 12, 2016 at 4:44 pm

    Pai care Tara ,saccsiv? Poate ce’a mai ramas din ea..Aseara pe Antena 3 e aici o emisiune despre „Ruperea Romaniei”Au avut grija cozile de topor sa pierdem aproape tot
    https://templierblog.wordpress.com/2016/09/12/planul-secret-de-rupere-a-romaniei/

    Apreciat de 1 persoană

  3. ion hodor, said, on septembrie 12, 2016 at 4:46 pm

    TIGAN TRADAtOR DE TARA,nu vedeti ce fata de betivan are,CIOLOSE,ti-a dato SOROZI,SOROS?!A fost buna,nu te preocupa pe cealalta lume te vei intalni cu Stefan cel Mare,Mihai Viteazul,Vlad Tepes……..!!!

    Apreciază

    • marinela said, on septembrie 12, 2016 at 8:13 pm

      Ramii nauc cind auzi asa aberatii halucinante, de la un sef de guvern al unei „tari abstract” cum o numeste el ,abstractul mameluc.Fara cuvinte!

      Apreciază

  4. Ionut said, on septembrie 12, 2016 at 5:22 pm

    Sa intelegem deci ca si natiunea evreiasca e o notiune abstracta?

    Cred ca sanctiunea nu trebuie sa fie inchisoarea (ca sa nu punem la cheltuiala statul roman), ci o amenda zdravana.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Starcu auriu said, on septembrie 12, 2016 at 6:48 pm

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie_Utilizator:Ditae antiortodoxism jegos si murdar

    Apreciază

  6. mihai said, on septembrie 12, 2016 at 7:20 pm

    https://lonews.ro/lifestyle/23116-scrisoare-deschisa-a-clericilor-gay-anglicani.html
    Ia priviti aici in ce locur „pitoresti” ne invita sa vizitam blogul aservit chipurie „crestinul ortodox” http://www.crestinortodox.ro/cauta/stilul-renascentist

    Apreciază

  7. dante said, on septembrie 12, 2016 at 7:44 pm

    Domnu’ ciolos, dar strabunii mei si ai multora dintre milioanele de romani au murit in razboaie pentru niste ideii abstracte? Se rasucesc toti stramosii nostri in pamint pentru aceste declaratii infantile as zice, daca n-ar avea in spatele lor de fapt oculta mondiala, al carei SCLAV esti.
    Dar domnu ciolos sa te intreb atunci mai pe limbajul ‘mneatale: de ce sa-ti platesc eu impozite la niste institutii abstracte si nereprezentative ca neam si tara?
    Nu mai bine sa platim impozite la bulgari, caci uite, eu ma simt bulgar, tu tigan fiind sa platesti impozite in India, caci aia au notiunea de natiune si la ei se pune.
    Ce blestem este pe aceasta TARA si NATIUNE, ca de aproape 30 de ani ne conduc numai iude, care se intrec la tradari de parca ar fi un mare campionat de tradari si tradatori. Numai unu si unu, fete palide si obscure, pamintii si fara personalitate, intruchiparea fizica a vasalului si a slugoiului, scoliti prin tenebrele apusului.
    Si daca la tine aceste notiuni nu exista, sau sint abstracte ca si mintea ta, sa stii ca la multi dintre noi ceilalti tara si natiunea este ca valoare a doua dupa Dumnezeu, iar la judecata finala la care o sa dam socoteala toti, o sa fim judecati si dupa neam si popor.
    Asa ca ….Hai sictir! si du-te si fii ciomisar slugoi la Bruxeles, acolo unde le sta bine sa sada la toti tradatorii fara neam si suflet.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Paul said, on septembrie 12, 2016 at 7:48 pm

    Dacian Ciolos este un virus care a penetrat Guvernul Rommaniei,ca urmare a unei manevre perverse marca „Soros”,accideentul din Clubul Colectiv fiind regizat cu mult mestesug,momentul fiind speculat de Klaus Iohannis pentru a-si instala guvernul sau de papusari tehnocrati,care raspunde comandamentelor straine.Din nefericire,Romania nu mai are adevarati barbati de Stat,esichierul politic fiind sufocat de lichele.Parafrazandu-l pe Nicolae Balcescu,”din acest moment tara noastra cade si merita de-a cadea”.

    Apreciat de 1 persoană

    • Mihaiil said, on septembrie 13, 2016 at 12:22 pm

      Bine zis Paul. Din păcate sântem prea puțini care mai sântem interesați de soarta neamului românesc și a credinței noastre. Colegii mei, vecinii mei, prietenii mei, familia mea, sânt în stare să îți spună la zi doar unde poți găsi cele mai bune oferte/promoții la mâncare, îmbrăcăminte, încălțăminte, concerte, obiecte de nimic și alte chestii inutile.
      ”ȚARA A CĂZUT!”

      Apreciază

  9. geo said, on septembrie 12, 2016 at 9:13 pm

    …premierul Ciolos reaminteste agumentele pentru care articolul in cauza a fost eliminat de juristii care au redactat actualul Cod Penal insa cum formularea e scoasa din context, sensul ei fiind ca ar da ocazia la abuzuri…

    Apoi 20% din suprafata Tarii este in mainile strainilor…ca ai nostri lasa terenurile parloaga…

    Apreciază

    • geo said, on septembrie 13, 2016 at 11:46 am

      Noul Cod Penal

      Titlul X Infracţiuni contra securităţii naţionale

      Articolul 394

      Trădarea
      Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:
      a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;
      b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;
      c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;
      d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

      Articolul 395

      Trădarea prin transmitere de informaţii secrete de stat
      Transmiterea de informaţii secrete de stat unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, precum şi procurarea ori deţinerea de documente sau date ce constituie informaţii secrete de stat de către cei care nu au calitatea de a le cunoaşte, în scopul transmiterii lor unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, săvârşite de un cetăţean român, se pedepsesc cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

      Articolul 396

      Trădarea prin ajutarea inamicului
      Fapta cetăţeanului român care, în timp de război:
      a) predă teritorii, oraşe, poziţii de apărare, depozite ori instalaţii ale forţelor armate române sau care servesc apărării;
      b) predă nave, aeronave, maşini, aparate, armament sau orice alte materiale care pot servi purtării războiului;
      c) procură inamicului oameni, valori sau materiale de orice fel;
      d) trece de partea inamicului sau efectuează alte acţiuni care sunt de natură să favorizeze activitatea inamicului ori să slăbească puterea de luptă a forţelor armate române sau a armatelor aliate;
      e) luptă sau face parte din formaţii de luptă împotriva statului român sau a aliaţilor săi se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

      Articolul 397

      Acţiuni împotriva ordinii constituţionale
      (1) Acţiunea armată întreprinsă în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se pedepseşte cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
      (2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

      Articolul 398

      Înalta trădare
      Faptele prevăzute în art. 394-397, săvârşite de către Preşedintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, constituie infracţiunea de înaltă trădare şi se pedepsesc cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

      Articolul 399

      Acţiunile ostile contra statului
      Faptele prevăzute în art. 394 şi art. 396, săvârşite de un cetăţean străin sau apatrid, se pedepsesc cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

      Articolul 400

      Spionajul
      Faptele prevăzute în art. 395, săvârşite de un cetăţean străin sau apatrid, se pedepsesc cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

      Articolul 401

      Atentatul care pune în pericol securitatea naţională
      Atentatul contra vieţii săvârşit împotriva unei persoane care deţine o funcţie de demnitate publică, dacă fapta pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

      Articolul 402

      Atentatul contra unei colectivităţi
      Atentatul săvârşit contra unei colectivităţi prin otrăviri în masă, provocare de epidemii sau prin orice alt mijloc, în scopul îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

      Articolul 403

      Actele de diversiune
      Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare, în întregime sau în parte, prin explozii, incendii sau în orice alt mod, a instalaţiilor industriale, a căilor de comunicaţie, a mijloacelor de transport, a mijloacelor de telecomunicaţie, a construcţiilor, a produselor industriale sau agricole ori a altor bunuri, dacă fapta pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

      Articolul 404

      Comunicarea de informaţii false
      Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

      Articolul 405

      Propaganda pentru război
      (1) Propaganda pentru război de agresiune, precum şi răspândirea de ştiri tendenţioase sau inventate, în scopul provocării unui război de agresiune, se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
      (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele prevăzute în alin. (1), săvârşite în scopul provocării unui război de agresiune împotriva României sau a unui conflict armat intern.

      Articolul 406

      Compromiterea unor interese de stat
      Distrugerea, alterarea ori ascunderea unui document sau înscris în care sunt stabilite drepturi ale statului român în raport cu o putere străină, dacă prin aceasta sunt puse în pericol sau vătămate interesele de stat, se pedepseşte cu închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

      Articolul 407

      Divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională
      (1) Divulgarea unor documente sau a unor date care constituie informaţii secrete de stat, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă fapta pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
      (2) Deţinerea în afara îndatoririlor de serviciu a unui document ce conţine informaţii secrete de stat, dacă fapta pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 10 ani.
      (3) Divulgarea, fără drept, a unor documente sau date care constituie informaţii secrete de stat, de către cel care ia cunoştinţă de acestea în afara îndatoririlor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani.

      Articolul 408

      Infracţiuni contra persoanelor care se bucură de protecţie internaţională
      (1) Atentatul contra vieţii săvârşit împotriva reprezentantului unui stat străin sau altei persoane care se bucură de protecţie în conformitate cu convenţiile internaţionale, aflată în misiune oficială în România, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
      (2) Infracţiunile intenţionate contra integrităţii corporale, sănătăţii sau libertăţii, săvârşite împotriva unei persoane dintre cele menţionate în alin. (1), se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru fapta săvârşită, ale cărei limite speciale se majorează cu jumătate.

      Articolul 409

      Constituirea de structuri informative ilegale
      Iniţierea, organizarea sau constituirea pe teritoriul României a unor structuri informative în scopul culegerii de informaţii secrete de stat ori desfăşurarea de către acestea a unei activităţi de culegere sau prelucrare de asemenea informaţii, în afara cadrului legal, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

      Articolul 410

      Nedenunţarea unor infracţiuni contra securităţii naţionale
      (1) Fapta persoanei care, luând cunoştinţă despre pregătirea sau comiterea vreuneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 394-397, art. 399-403 şi art. 406-409, nu înştiinţează de îndată autorităţile se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
      (2) Nedenunţarea săvârşită de un membru de familie nu se pedepseşte.
      (3) Nu se pedepseşte persoana care, înainte de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unei persoane pentru săvârşirea faptei nedenunţate, încunoştinţează autorităţile competente despre aceasta sau care, chiar după punerea în mişcare a acţiunii penale, a înlesnit tragerea la răspundere penală a autorului şi a participanţilor.

      Articolul 411

      Cauze de reducere a pedepsei
      Dacă persoana care a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute în prezentul titlu înlesneşte, în cursul urmăririi penale, aflarea adevărului şi tragerea la răspundere penală a autorului sau a participanţilor, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate.

      Articolul 412

      Sancţionarea tentativei
      (1) Tentativa la infracţiunile prevăzute în prezentul titlu se pedepseşte.
      (2) Se consideră tentativă şi producerea sau procurarea mijloacelor ori instrumentelor, precum şi luarea de măsuri în vederea comiterii infracţiunilor prevăzute în art. 395-397, art. 401-403, art. 408 şi art. 399 raportat la infracţiunea de trădare prin ajutarea inamicului.

      http://legislatie.just.ro/Public/FormaPrintabila/00000G1YB32F90ZUYW60BRJVDC8U2P26

      In vechiul Code Penal defaimarea Tarii era incriminata la ART. 236^1 Manifestãrile publice sãvîrşite cu intenţia de a defaima ţara sau naţiunea romana se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. – http://www.monitoruljuridic.ro/act/codul-penal-din-21-iunie-1968-republicat-emitent-parlamentul-publicat-n-monitorul-oficial-nr-65-din-16-aprilie-1997-191.html care a fost abrogat prin Legea nr. 278/2006 – http://www.clr.ro/rep_dil_2002/..%5Crep_htm%5CL278_2006.htm

      Apreciază

  10. mihai said, on septembrie 12, 2016 at 9:30 pm

    Una tare de tot dea lui popa piciorus dar si dea popii patriciu vlaicu http://www.teologiepentruazi.ro/2016/09/10/clarificarile-parintelui-profesor-patriciu-vlaicu-despre-sfantul-si-marele-sinod-din-creta/ asta da „teolog” produs marca stefan ghiorghiu

    Apreciază

  11. mihai said, on septembrie 12, 2016 at 9:58 pm

    Dar cine este de fapt popa vlaicu patriciu, de citit cu atentie c.v-ul acestuia http://www.patriciuvlaicu.net/

    Apreciază

  12. Radu said, on septembrie 12, 2016 at 11:19 pm

    La asta era o minune sa sustina proiectul legislativ. Asa prin faptul ca nu il sustine se afla pe linia lui „normala”.

    El nu e roman asa ca pentru el e ceva abstract…
    Si pentru noi domnu asta e ceva abstract o mizerabila unealta ce va ajunge pe foc mai devreme sau mai tarziu.
    Toti vor plati pentru mizeriile lor si pacatele lor.

    Apreciază

  13. Apa trece, pietrele raman said, on septembrie 12, 2016 at 11:24 pm

    De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! S-a vazut scroafa-n copac si de-acolo zice: Pac!

    Apreciat de 1 persoană

  14. gheorghi said, on septembrie 13, 2016 at 12:29 am

    Adunarea ereticilor comandată de străini vorbește românește doar pentru traducerea ordinelor și a învățăturii eretice. Aceasta se arată a fi caracteristica umanoizilor puși pe functie, ca Guvern.
    Ţară și națiune = pământ și oameni. în mod obiectiv, vizibil, palpabil… perceptibil cu toate simțurile!… inconfundabil, neîndoielnic acestea sînt materializate, concrete… ființează.
    ========================
    „țară” = întinderea de țărână, aria/ari[m]a (ăria sau -eria cum zic bascii)
    și
    „națiune” = nație, adică neam + „alții”
    … unde „modernismul”, ori „europenismul”, ori „progresismul” ….. abuzând de bunătatea pământenilor a „băgat” și categoria „alogeni” – cei îngăduiți din milă -, … ca să dispară identitatea originară, de sânge – adică et-nia (tata-neam, „ot”, din/de neam) și să se inventeze abstracțiuni tip „naționalitate” încurajându-se metisarea.
    Nu se face diferența între cei „de neam” și cei „de neam prost”, adică cei care „îndrăgesc strainii” și se „iau” cu ei să desfrâneze, care-și uită limba, care-și leapădă credința, care se vând străinior și-și vând pământul străinilor, celor care-și trădeaza frații și surorile prin ascultare făcută străinilor…
    Acest termen – „naționalitate” servește guvernării societăților conduse prin acapararea puterii de către invadatori minoritari („colonizarea” – „cucerirea” lumii de către diverse imperii) și apoi umplute cu fugari, mercenari de toate națiile … ca să fie un ghiveci fără personalități ci doar adunătură de indivizi cu etichetă pe documente, inventată.
    Convine republicii maghiare (că unguri nu mai sînt de 1000 de ani), fostului regat al francilor, regatului germanic, regatului din insulele Britanice, Americilor de orice fel, mare parte a Africii nordice și de sud… coloniilor australe de la capătul lumii … Rusiei, Chinei…

    Apreciat de 1 persoană

  15. Grigore said, on septembrie 13, 2016 at 9:57 am

    Abstractă-i mă-ta, băi Julien!

    Apreciat de 1 persoană

  16. blue said, on septembrie 13, 2016 at 11:47 am

    Interesant totuşi cum s-a ales acest cetăţean din oraşul Zalău cu prenumele Dacian Julien şi cum s-a însurat cu o… franţuzoaică. Se terminaseră româncele la el, presupun. Bineînţeles femeia în mod sigur nu e ortodoxă. Deci… o familie modernă, cosmopolită, nu… români de la coada vacii. Şi studiile sunt interesante la acest „român neaoş”. Pt cine are curiozitatea… a ajuns de la un liceu agroindustrial din Simleul Silvaniei la … bursă guvernamentală franceză. Super tare omul!

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 13, 2016 at 12:38 pm

      blue

      Sora draga, iertare te rog.
      Ai citit rugamintea mea cu traducerea celor doua articole cu Pokemon?

      Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 13, 2016 at 7:36 pm

      Cred că numele Julien al lui Ciocloş vine de la stilul de tăiat felii numit astfel. E varianta eufemistică, mai plăcută auzului a lui Varză de Bruxelles (călită cu mult pipi).
      Ce să aşteptăm de la aşa unul?

      Apreciază

      • blue said, on septembrie 13, 2016 at 11:29 pm

        În principiu absolut nimic bun, doar trădarea unuia ce pare a avea o bibliografie fabricată. Mie aşa îmi sună, sau m-oi fi alienat.

        Apreciază

  17. ion hodor, said, on septembrie 13, 2016 at 4:21 pm

    Aztazi se implinesc 117 ANI DE LA NASTERA LUI CORNELIU ZELEA CODREANU TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL,DOAMNE de s-ar mai naste unul ca EL,poate ar mai ramane ceva din Tara asta!!

    Apreciat de 1 persoană

  18. […] Subiectul propozitiei parea a fi Liviu Dragnea. Nu era insa decat o fatada. Cuvintele cheie pensionari senili, asistati sociali si bugetari dovedeau ca reincepea, de fapt, lupta ce fusese pentru scurta vreme intrerupta de Guvernarea Ciolos, o guvernare a oamenilor lui George Soros. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.