SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Patriarhul Daniel, in 2009, “luptand” pentru Ortodoxie

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 11, 2016

Cititi va rog si:

AUDIO (si transcriptul) – Parintele ADRIAN FAGETEANU despre PATRIARHUL DANIEL: „acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”

DOCUMENT: Un mesaj al PATRIARHULUI DANIEL adresat MARELUI MAESTRU AL MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI

Mesajul antihristic al Patriarhului Daniel cu ocazia Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor

Cardinalul Paul Poupard: „Patriarhul Daniel este un frate drag. Cu el cred că mergem într-o direcție bună!”

Care-i Patriarhule Daniel MARTURIA COMUNA CU LUTERANII? Abolirea cultului Fecioarei Maria si a Sfintilor? Desfiintarea manastirilor? Episcopi femei? Cler homosexual?

PELERINAJ super mega tare BASILICA TRAVEL: Fatima – locul celor trei păstori cărora li s-a aratat Maica Domnului / Lourdes / Grota Neprihănitei Zămisliri etc. Nu-l ratati si nu va mai luati dupa anti ecumenistii ticalositi

Analiza mesajului plin de erezii al Patriarhului Daniel la vestea mortii patriarhului coptilor (monofiziti)

Patriarhul DANIEL BINECUVANTEAZA adunatura de la “MĂNĂSTIREA INTER-CONFESIONALĂ” BOSE

Patriarhul DANIEL CATRE RABIN: Un om intelept, promotor al credintei si al pacii … INTREB: Credinta in ce?

PATRIARHUL SATANIC interzice citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput de an …

Sinod eretic anglican tinut la Manastirea ortodoxa Cernica cu binecuvantarea Patriarhului Daniel …

VIDEO – EXTREM DE GRAV: Dupa rugaciunea comuna, EXAGERAT DE FERICITUL Daniel LE-A DAT CATOLICILOR MOASTE ale Sfintilor Epictet si Astion

 

Tagged with:

67 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Constanta said, on septembrie 11, 2016 at 9:22 pm

    Apreciază

    • Partizanu said, on septembrie 12, 2016 at 6:34 am

      Mai frate da-ne si noua amanunte despre predica parintelui(unde a avut loc). Vad ca il prea lauda pe GHEAURUL DE SPAGOVEANU. Sa stii ca nu toti dorm la CONSTANTA.

      Apreciază

      • Constanta said, on septembrie 12, 2016 at 4:01 pm

        Apreciez jocul de cuvinte !:)

        E o predica mai veche, de pe 9 ianuarie 2016, de Sfântul Stefan. Probabil PS Longhin ii ramasese recunoscator pentru invitatia de la Constanta unde a tinut niste conferinte. Deci lucrurile s-au mai schimbat de atunci.

        Apreciază

  2. Maria said, on septembrie 11, 2016 at 9:31 pm

    Demonstraţie despre cum vom comunica cu chip-uri implantate în creier la Internet&Mobile World | Cariere
    http://m.cariereonline.ro/articol/demonstratie-despre-cum-vom-comunica-cu-chip-uri-implantate-creier-la-internetmobile-world

    Apreciază

  3. mircea.v said, on septembrie 11, 2016 at 9:50 pm

    Asa cum am spus ca de interviul cu pr Zisis se vor folosi multi in rau, apropo de pomenire – nepomenire, de politica cu avantajul – dezavantajul, ce se castiga-ce se pierde, am prieteni la care a prins f bine argumentatia asta, idem pe la comentatorii de pe ric. Si cu cat spune pr Zisis mai bine la inceput, cu atat mai nasol e sa-i lamuresti, ca raspund „pai cum poate cineva sa explice atat de bine cum e cu sinodu’, si apoi sa nu mai zica bine?”

    Apreciat de 1 persoană

    • cosminmatiu said, on septembrie 12, 2016 at 7:10 am

      Eu am mai spus: Sf Barncoveanu se putea lepada linistit de Hristos ca sa nu ramana tara fara conducator dupa aceeasi gandire logica. Noi trebuie sa facam cat putem partea noastra si sa nu uitam ca Hristos este Atotputernic.

      Tocmai de aceea in credinta da trebuie sa fie da si nu , nu fara nuante. Nuantele duc la moarte vesnica

      Apreciat de 1 persoană

    • el said, on septembrie 12, 2016 at 7:14 pm

      mircea.v

      mda , nici mie nu mi-a placut DELOC intreviul respectiv al Par Zisis si atata „slefurie” de palavre e paguboasa.

      sa fie ce este DA, DA si ce este NU , NU ! restul e de la diavol si pe diavol il foloseste.
      nu ne incalcim in cuvinte slefuite cand TREBUIE sa fim CLARI ! cum sa ajuti pe unii care nu sunt capabili sa distiga stanga de dreapta lor decat VORBNDU-LE SIMPLU si CLAR, fara putinta de rastalmacit? DA sau NU !

      era INEVITABILA detrurnarea lui pentru ca….din pacate… parintele Zisis a dat o ocazie unica vandutilor sa isi „rafineze” tirul impotriva Adevarului.

      ca GLOATA vicleana, vanduta, CURVA si mincinoasa VA CADEA si CADE NEINCETAT vedem si stim, … dar ca unul din ceata celor treji le furnizeaza materie prima de rastalmacit e TRIST !

      Apreciază

    • mircea.v said, on septembrie 13, 2016 at 1:09 pm

      @el,

      chiar eram curios care e si parerea ta. Banuiam – 99% ca e cea de mai sus, da stii tu, una e banuiala, alta e certitudinea.

      Apreciază

  4. Ne face_Marele alb_la_smekerie said, on septembrie 11, 2016 at 10:45 pm

    Uciga-l sfanta cruce pe tradator .Amesteca adevarul cu minciuna

    Apreciază

  5. maxim said, on septembrie 11, 2016 at 10:49 pm

    Ca mai apoi, in 2010 sa le dea Sfinte Moaste… Pe cand Sfanta Impartasanie?

    Apreciază

  6. maxim said, on septembrie 11, 2016 at 10:50 pm

    Apreciază

    • maxim said, on septembrie 12, 2016 at 7:06 am

      Matei 7, 6: ” Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.” (Sfantul Iustin Popovici spune ca de aceea nu avem voie sa dam Cele Sfinte ereticilor…)

      Apreciază

    • alex said, on septembrie 12, 2016 at 12:51 pm

      Haideti la concurs cu mic cu mare.
      http://basilica.ro/spune-ne-cand-a-fost-oficiata-pentru-prima-data-sfanta-liturghie-la-catedrala-mantuirii-neamului-si-poti-castiga-o-biblie/

      Agenția de știri Basilica organizează, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi al Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti, un concurs intitulat sugestiv Cuvântul lui Dumnezeu pentru tineri (#CuvântulLuiDumnezeuPtTineri).

      Competiția are drept motto cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos: „Cercetaţi Scripturile, că socotiţi că în ele aveţi viaţă veşnică. Şi acelea sunt care mărturisesc despre Mine” (Ioan 5, 39).

      Perioada de desfășurare este 12 septembrie – 26 decembrie 2016 și se adresează tinerilor între 15 – 35 de ani inclusiv, din România și Republica Moldova.

      În fiecare zi de luni pe site-ul http://www.basilica.ro va fi adresată o întrebare cu privire la evenimente sau teme legate de viaţa Bisericii, care va fi publicată la secțiunea Concurs. Pentru a câștiga premiul trebuie să răspundeți corect prin introducerea unui comentariu la articolul care anunță concursul.

      Pentru etapa din această săptămână trebuie să răspundeţi corect printr-un comentariu la acest articol până duminică, 18 septembrie 2016, orele 23:59.

      Premiul constă în oferirea unei Biblii cu fermoar, cea mai nouă ediție sinodală, și va fi acordat în urma unei trageri la sorți printr-un serviciu online dedicat.

      Concursul va fi mediatizat și pe pagina oficială de facebook a Agenției de știri Basilica (facebook.com/basilica.ro).

      Regulamentul poate fi consultat mai jos.

      Dar nu orice fel de Biblie ci cea mai noua editie sinodala, probabil cu multe adaugiri.

      Apreciază

      • valentin said, on septembrie 12, 2016 at 5:59 pm

        eretici care incearca sa atraga cu niste premii tineri de partea lor, dar in scopul sustinerii ereziei, nu al dreptei credinte

        Apreciază

      • valentin said, on septembrie 12, 2016 at 6:01 pm

        nu va duceti in gura lupului

        Apreciază

  7. Orthodox said, on septembrie 11, 2016 at 10:53 pm

    Apreciază

    • marinela said, on septembrie 12, 2016 at 4:46 pm

      Probabil e o biblie cu multe adaugiri ,dar si cu ceva omisiuni – pasajul cu sodoma si gomora,care le cam sta in git acestor intunecati – ,modificari dupa bunul lor plac.Fereasca Dumnezeu de-o asa intunecare mintala,care-i poarta in prapastia pierzaniei.

      Apreciază

  8. Sluga netrebnica said, on septembrie 12, 2016 at 12:06 am

    „Sfîn­tul Apostol Pavel, care ne învaţă de fi­ecare dată să nu defăimăm pe semenii noştri pentru slăbiciunile lor morale, nici să-i dispreţuim, ci cu dragoste să-i lecuim (vezi I Cor. 13, 1-7), devine dintr-o dată foarte aspru cînd se pune pro­blema celor ce greşesc împotriva curăţiei credinţei. Îngrijorat părinteşte pentru cei neputincioşi (vezi I Tesal. 2, 7-8) şi recomandînd purtări mîngîietoare că­tre fraţi (vezi Rom. 12, 10), el devine foarte vehement împotriva ereticilor: Păziţi-vă de cîini! Păziţi-vă de lucrătorii cei răi! (Filip. 3, 2). Luaţi aminte să nu vă fure minţile cineva cu filosofia şi cu deşarta înşelăciune din predania omenească, după înţelesurile cele slabe ale lumii, şi nu după Hristos! (Col. 2, 8).
    De ce el este atît de tăios faţă de învăţătorii cei mincinoşi? Pentru că, fără discuţie, învăţăturile ce­le mincinoase sînt otravă pentru suflet, iar purtarea fără discernămînt către ei şi împlinirea unor asemenea învăţături duc la pieirea veşnică. Neputin­ţele morale pot uneori să slujească pen­tru smerirea omului şi conducerea lui către mîntuire întru Domnul prin po­căinţa cuvenită. Însă erezia este de-a dreptul pierzare.

    Nicăieri în Sfînta Scriptură nu întîl­nim indicaţii că am putea să iertăm pă­catele împotriva credinţei poruncite de Dumnezeu, în timp ce în nenumărate rînduri ni se spune că sîntem datori să iertăm celor ce greşesc împotriva noas­tră din pricina neputinţei omeneşti.
    Cei ce păcătuiesc împotriva credinţei or­todoxe păcătuiesc direct împotriva lui Dumnezeu, şi nu împotriva oamenilor. Ei hulesc Adevărul revelat, şi nu păre­rile oamenilor obişnuiţi. De aceea s-a spus: De omul eretic, după întîia şi a doua mustrare, depărtează-te! (Tit 3, 10).
    Chiar Sfînta Biserică, această grijulie Maică pentru fiii Ei care greşesc, este foarte as­pră faţă de eretici. După chemarea repe­tată spre venirea în fire şi pocăinţă, prin refuzul din partea lor de a se pocăi, ea îi îndepărtează de comuniunea sa ca neînţelepţi şi îndîrjiţi, stricători ai adevă­rurilor dumnezeieşti. Cei ce păcătuiesc din punct de vedere moral continuă să fie mădulare ale ei, chiar grav bolnave fiind. Însă cei eretici nu pot să rămînă mădularele ei, chiar dacă mai înainte au fost (vezi I In 2, 19).
    Ei nu mai apar­ţin organismului binecuvîntat, pentru că s-au îndepărtat de Adevăr, adică de Dumnezeu, Care este însuşi Adevărul (vezi Evr. 10, 10; In 14, 6), şi s-au unit cu minciuna, adică cu diavolul, numit min­cinos şi tatăl minciunii (In 8, 44). Cum nu poate fi nici o părtăşie între lumină şi în­tuneric, tot astfel nu poate să existe nici o părtăşie bisericească de rugăciune şi de Taine între creştinul ortodox şi ere­tic. Căci primul, deşi păcătos, din toa­tă inima a îmbrăţişat dogmele revela­te, s-a smerit înaintea acestora, trăieşte şi se mîntuieşte prin acestea, în timp ce ultimul este un mîndru închinător la rătăcirile sale prin care şi piere.

    Ce este erezia? Învăţătura mincinoa­să care, mai puţin ori mai mult, denatu­rează adevărata învăţătură dumnezeias­că şi lucrează cu viclenie să o schimbe şi chiar să se înalţe în locul ei. Adevăruri­le de credinţă ne-au fost revelate o dată pentru totdeauna (vezi Iuda 1, 3) de Dumnezeu! Iar eresurile sînt născoci­rea diavolului …”

    Integral la sursa: http://lumea-ortodoxa.ro/unica-osindire-ingaduita/

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 13, 2016 at 2:42 am

      Foarte folositor cuvântul de învăţătură al arhimandritului Serafim Alexiev, mulţumim! Merită citit tot textul articolului, căci e revelează cu claritate atitudinea lipsită de compromis a sfinţilor faţă de eretici şi de erezie.

      Apreciază

  9. Partizanu said, on septembrie 12, 2016 at 12:21 am

    Se pare ca acum vedem LUPII de linga noi: FRATI MIRENI, PATRIOTI, LEGIONARI PREOTI, IERARHI. Intreb ce e de facut. Sunt o biata oaie intr-o stina plina ochi de LUPI. Sa sar gardul, sa ma prefac moarta unde-i PASTORUL. Unde’s cainii de paza a ORTODOXIEI.

    Apreciază

  10. alex said, on septembrie 12, 2016 at 12:23 am

    Unii oameni mint asa cum respira. Asta este grav. Mai grav este cand aceia ajung patriarhi, ierarhi si preoti, pentru ca multimea se ia dupa minciuniile lor. Ah si uitasem se mai aude ca de cand Daniel a ajuns patriarh aghiazma de la patriarhie se strica (asta este un zvon nu il pot confirma, cea ce pot confirma este ca de la o biserica din Bucuresti am aghiazma de 2ani si a aparut verdeata in ea).

    Apreciat de 1 persoană

    • mircea.v said, on septembrie 12, 2016 at 8:56 am

      Unii oamnei mint asa cum respira, asa cum beau apa, si lor li se potriveste:
      „Mint, deci exist”

      Apreciază

  11. valentin said, on septembrie 12, 2016 at 5:21 am

    Sf. Ioan Gură de Aur: „De aceea v-am amintit adesea despre ereticii cei fără de Dumnezeu şi vă rog şi acum: să nu aveţi nici un fel comuniune cu ei – să nu mâncaţi cu ei, să nu beţi, să nu legaţi prietenii, nici relaţii, nici dragoste, nici pace. Căci dacă cineva se învoieşte cu ereticii în acestea, acela se face străin de Biserica Sobornicească”[10].
    Sf. Ioan Gură de Aur spune următoarele: „Şi nu a spus „dacă vor propovădui ceva potrivnic”, sau „vor tăgădui toate”, ci „chiar dacă ceva puţin însemnat vor binevesti ce nu se potriveşte cu ce am binevestit noi, să fie anatema!”[3].
    Sf. Vasile cel Mare: „De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti”[6].
    Sfântul Ignatie Teoforul: „Oricine vorbeşte altceva decât cele statornicite, chiar de ar fi demn în ale credinţei, chiar de ar posti, chiar de ar păzi fecioria, chiar minuni de ar face, chiar de ar prooroci, să-ţi fie acela ca un lup în piei de oaie, care lucrează moartea oilor”[4].
    Sf. Nichifor Mărturisitorul: „Îi anatemizez pe cei care au lepădat predania sfinţilor, alipindu-se de învăţăturile cele pervertite şi aducătoare de moarte, şi care au îndrăznit să semene neghină pe ogorul credinţei ortodoxe, şi pe toţi cei ce-i urmează, ca pe o ocară a Bisericii lui Hristos, mă scârbesc de ei şi îi anatemizez”[11].
    Din viaţa Sf. Nichifor Mărturisitorul: „Şi chemând la sine pe mulţi dreptcredincioşi, îi sfătuia, îi ruga şi îi învăţa să nu se unească cu ereticii, să se ferească de aluatul lor şi să fugă de învăţătura lor ca de muşcătură de viperă”.
    Sf. Teodor Studitul: „Dacă ar da cineva toţi banii lumii şi are părtăşie cu erezia, nu este prieten al lui Dumnezeu, ci vrăjmaş”[13].
    Sf. Maxim Mărturisitorul: „Aflând eu Biserica Bizanţului aşa precum era înainte, atunci şi eu mă voi afla într-însa, precum am fost mai înainte, şi voi merge la împărtăşirea aceea fără nici o îndemnare omenească; dar cât timp vor fi într-însa smintelile eretice şi smintitorii arhierei, până atunci nici un fel de cuvânt sau lucru nu mă va pleca să mă împărtăşesc cu dânşii vreodată”[16].
    Sf. Marcu al Efesului: „Fugiţi de ei şi de orice comuniune cu ei, o, fraţilor! Asemenea oameni sunt apostoli mincinoşi, lucrători vicleni, care îşi iau chipul Apostolilor lui Hristos”[17].
    Sf. Efrem Sirul: „Vai de cei ce murdăresc sfânta credinţă cu eresuri sau încheie vreo înţelegere cu ereticii! Atunci se va cere de la fiecare din noi mărturisirea credinţei şi unirea Botezului, credinţa curată de orice eres, pecetea neştearsă şi haina neîntinată”[22].
    Sf. Nicodim Aghioritul: „Veţi spune, dacă este viclean conducătorul, să ne supunem lui? În ce înţeles zici „viclean”? Dacă aceasta ţine de credinţă, lasă-l şi fugi – nu numai de om, ci şi înger din cer de ar fi”[23].
    Sf. Chiril al Ierusalimului: „Cu dreptate şi cu adevăr putem numi adunările ereticilor drept adunare a celor ce viclenesc… de aceea Crezul te previne, învăţând aşa: „Întru Una, Sfântă, Sobornicească Biserică”, pentru ca tu să fugi de aceste adunări mârşave, ci să te afli întotdeauna în Sfânta Soborniceasca Biserică, în care ai şi renăscut”[24].
    Sf. Iosif Voloţki: „Să fie demn pentru tine oricine, afară de cel care învaţă erezia. Dacă va fi eretic, vom stărui să nu primim de la el nici învăţătura, nici împărtăşania, şi nu numai că nu ne vom împărtăşi la el, ci îl vom osândi şi cu toate puterile îl vom da pe faţă, ca să nu devenim părtaşi pieirii lui”[25].
    Sf. Policarp al Smirnei: „Apostolii şi ucenicii lor se păzeau de eretici, încât nici nu voiau să vorbească cu dânşii, căci se sârguiau să înşele adevărul cu cuvintele lor cele meşteşugite şi mincinoase”[26].
    Sf. Amfilohie al Iconiei: „Aşa şi Dumnezeu, Părintele, nu rabdă ocara Fiului Său, ci se întoarce şi urăşte pe cei ce-L hulesc pe El, şi se mânie asupra celor ce se unesc cu blestematul lor eres!”[27].
    Sf. Isidor Pelusiotul: „Precum marinarii ascund momeala sub chipul mâncării şi prind peştii pe neaşteptate, asemenea şi războinicii eresurilor, ascunzându-şi gândurile rele după cuvinte frumoase, precum cu o undiţă îi ademenesc pe cei simpli la pierzanie”[28].
    Din viaţa Sf. Ipatie de Rufinian: „Cum am aflat că [Patriarhul Nestorie] spune erezii despre Dumnezeu, am încetat orice comuniune cu el şi nu-i mai pomenesc numele; pentru că nu este episcop”.
    Sf. Meletie Mărturisitorul: „Nu-i ascultaţi nici pe pustnici, nici pe preoţi, şi nici pe cei ce ne propovăduiesc învăţături nelegiuite, şi povăţuiesc în chipul cel rău, şi nici pe aceştia şi nici chiar pe episcopi să nu-i ascultaţi, dacă mărturisesc lucruri neadevărate, care nu sunt spre folos. Să fim lucrători, şi să cuvântăm, şi să stăm împotriva celor ce îndeamnă la rătăcire în chip viclean.
    Din viaţa Sf. Cuv. Ilarion cel Nou: „Atunci fiind eliberat şi Cuviosul Ilarion, nu s-a întors la mănăstirea sa, deoarece nu încetase eresul luptării de icoane, iar scaunele episcopale erau ţinute de învăţători eretici şi arhierei mincinoşi”.
    Din viaţa Sf. Cuv. Teodor: „Fericitul Teodor…ajungând degrabă la împărăteasca cetate, mai întâi a mustrat cu limbă slobodă pe năimitul care nu era păstor, pe Teodot Milisianul, mincinosul Patriarh al împărăteştii cetăţi, pentru că răzvrăteşte pe cei ce păreau că îi îndreptează şi mănâncă pe aceia pe care îi hrăneşte cu hrana cea vătămătoare a învăţăturii ereticeşti”.
    Din viaţa Sf. Gheorghe Mărturisitorul: „Că mulţi învoindu-se la credinţa cea rea a împăratului, el, prin înţelepciunea cea bogata, a ruşinat pe împărat, iar pe mincinosul patriarh Teodot, care se numea „Casiter” şi pe ceilalţi cu dânşii eretici, i-a făcut să-şi cunoască amăgirea lor”.
    Din viaţa Sf. Nichita Mărturisitorul: „Pentru ascultarea bătrânilor m-am supus nevrând, împlinind voia lor, m-am împărtăşit cu mincinosul Patriarh Teodot, de care lucru îmi este jale şi mă căiesc. Deci, să ştii bine că de acum înainte nici o împărtăşire nu-mi este cu voi. Ci petrec întru predaniile Sfinţilor Părinţi, pe care le-am primit de la început”.
    Sinodul talharesc din Creta, toti pseudo-patriarhii si toti pseudo-episcopii care au semnat documentele sunt sub puterea ANATEMEI Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, care in august 1983, imediat dupa Adunarea de la Vancouver, a predat anatemei ecumenismul.
    “Anatema – celor care se ridica impotriva Bisericii Ortodoxe si sustin ca Biserica lui Hristos s-a impartit in asa-zise “ramificatii”, ce difera una de alta dupa doctrina si modul de viata, sau ca Biserica nu a existat in chip vazut, ci se va constitui abia in viitor, cand toate “ramificatiile”, sau partile, sau confesiunile si chiar toate religiile se vor uni intr-un singur trup.
    Anatema – si celor care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de “preotia” si “tainele” ereticilor, dar afirma ca botezul si euharistia ereticilor ar fi suficiente pentru mantuire.

    Apreciat de 1 persoană

  12. valentin said, on septembrie 12, 2016 at 5:38 am

    CHIAR SI AICI: http://basilica.ro/ito2016-zambetul-patriarhului/
    SE INVATA CEVA DIFERIT DE INVATATURA SFINTILOR PARINTI

    Ca nu e permis dansul ci se afuriseste, asa a spus Sfantul Ioane Gura de Aur

    Iar ei invata ceva diferit de ce invata acest sfant, ei laudand un lucru asupra caruia sfantul a pus afurisenie; prin asta ei imping la pacat pe cei simpli, slabi, fara un discernamant duhovnicesc si alcatuiesc invataturi noi,gresit interpretate dupa mintea lor, care mai mult de odata s-a dovedit a fi eretica, toti din jurul patriarhului facand parte dintr-un sistem de dus suflete la pierzare.

    asa ca toti care ati fost acolo si mai aveti constiinta care va mustra, pocaiti-va, feriti-va de acea intruchipare a raului

    nu e bine sa inveti de la eretici. poate sa poarte daniel ciubotea haine de patriarh, dar ele sunt numai piei de oaie puse peste un lup.

    iar titlul articolului, zambetul patriarhului, e mai degraba ranjetul lupului.

    Apreciază

    • Partizanu said, on septembrie 12, 2016 at 8:39 pm

      Intreaba-l pe TONTA ca tot il propune DRAGNEA prim ministru de camera cu VOICULESCU.

      Apreciază

  13. mihai said, on septembrie 12, 2016 at 7:55 am

    Al cui o fi acest blog ” crestinul ortodox” ca pe linga faptul ca este aservit dar face si propaganda la tot felul de ierezii, un exemplu in acest sens este faptul cum fac ei reclama la „catedrale” si locasurile acestora

    Apreciază

  14. alex said, on septembrie 12, 2016 at 9:05 am

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/mai-multe-cutremure-au-provocat-panica-printre-oamenii-din-capitala-macedoniei-skopje-60-de-persoane-au-ajuns-la-spital.html

    http://www.stiripesurse.ro/foamete-in-venezuela-se-vaneaza-caini-si-pisici-cetatenii-fura-si-omoara-pentru-mancare-video_994925.html

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/cutremur-in-italia-pamantul-continua-sa-se-miste-in-zonele-afectate-au-fost-700-de-replici-imagini-surprinse-din-satelit.html

    Sfânta Evanghelie după Luca capitolul 21 http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=21

    5. Iar unii vorbind despre templu că este împodobit cu pietre frumoase şi cu podoabe, El a zis:
    6. Vor veni zile când, din cele ce vedeţi, nu va rămâne piatră peste piatră care să nu se risipească.
    7. Şi ei L-au întrebat, zicând: Învăţătorule, când oare, vor fi acestea? Şi care este semnul când au să fie acestea?
    8. Iar El a zis: Vedeţi să nu fiţi amăgiţi, căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt, şi vremea s-a apropiat. Nu mergeţi după ei.
    9. Iar când veţi auzi de războaie şi de răzmeriţe, să nu vă înspăimântaţi; căci acestea trebuie să fie întâi, dar sfârşitul nu va fi curând.
    10. Atunci le-a zis: Se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie.
    11. Şi vor fi cutremure mari şi, pe alocurea, foamete şi ciumă şi spaime şi semne mari din cer vor fi.
    12. Dar, mai înainte de toate acestea, îşi vor pune mâinile pe voi şi vă vor prigoni, dându-vă în sinagogi şi în temniţe, ducându-vă la împăraţi şi la dregători, pentru numele Meu.
    13. Şi va fi vouă spre mărturie.
    14. Puneţi deci în inimile voastre să nu gândiţi de mai înainte ce veţi răspunde;
    15. Căci Eu vă voi da gură şi înţelepciune, căreia nu-i vor putea sta împotrivă, nici să-i răspundă toţi potrivnicii voştri.
    16. Şi veţi fi daţi şi de părinţi şi de fraţi şi de neamuri şi de prieteni, şi vor ucide dintre voi.
    17. Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu.
    18. Şi păr din capul vostru nu va pieri.
    19. Prin răbdarea voastră veţi dobândi sufletele voastre.

    Suna cunoscut foamete si cutremure parca prea cunoscut.

    Apreciază

  15. Ne face_Marele alb_la_smekerie said, on septembrie 12, 2016 at 9:11 am

    Este clara treaba cu bosul alb din el nu poate sa scoata ceva bun fiind stricat la cap iese borhotul si putenia care are repercursiuni si in perimetrul barlogului din care doarme nesimtit

    Apreciază

  16. ilioara said, on septembrie 12, 2016 at 9:56 am

    Dumnezeu sa-i judece!!!!

    Apreciază

  17. Marian said, on septembrie 12, 2016 at 10:38 am

    Multumirile primarului, min 1:38 pana la minutul 2:00. Incredibil, nu se mai feresc, o dau pe fata cu ecumenismul

    Apreciază

    • el said, on septembrie 12, 2016 at 7:16 pm

      vai de capul lui de INDRACIT !

      dupa chipul CUMPLIT si SINSISTRU pe care-l are cibotea , este DEMULT cetatean de onoare al IADULUI !

      Apreciază

    • rozalia said, on septembrie 12, 2016 at 11:10 pm

      sa ne fereasca Dumnezeu!

      Apreciază

  18. geo said, on septembrie 12, 2016 at 11:15 am

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21284016-mesajul-patriarhului-daniel-inceput-scolar-este-necesara-intensificarea-cooperarii-dintre-familie-biserica-scoala.htm

    https://fabiusmaximus.com/2016/09/10/stratfor-ian-morris-immigration-into-europe-98951/#more-98951

    https://politicalfilm.wordpress.com/2016/09/11/911-28-pages-of-treason/

    http://yournewswire.com/european-scientific-journal-concludes-911-was-a-controlled-demolition/

    http://www.zerohedge.com/news/2016-09-11/mainstream-media-meltdown-cnn-wapo-front-page-chaos-after-hillary-faints

    http://www.blacklistednews.com/911_Coverup_Continues%3A_On_15th_Anniversary_Media_Ignores_Osama_bin_Laden_Link_to_Bush%2C_Kean%2C_and_Kissinger/54005/0/38/38/Y/M.html

    http://www.whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/silverstein.html

    http://theeconomiccollapseblog.com/archives/major-problems-announced-at-one-of-the-largest-too-big-to-fail-banks-in-the-united-states

    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-21282629-ing-returna-clientilor-comisioanele-pentru-retragerile-numerar-alte-banci-dupa-problemele-sambata-serverele-bancii-sistemul-stocare-datelor-blocate-test-planificat-pentru-sistemul-stingere-incendiilor.htm

    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-21281521-reteaua-bancomate-ing-cazut.htm

    http://libertyblitzkrieg.com/2016/09/09/the-war-economy-cnns-wolf-blitzer-warns-about-job-loss-if-the-u-s-stops-arming-saudi-arabia/

    http://www.express.co.uk/life-style/health/708622/Crimean-Congo-Hemorrhagic-Fever-CCHF-vaccine

    https://www.techdirt.com/articles/20160908/17582535469/holy-crap-wells-fargo-has-to-fire-5300-employees-scam-billing.shtml

    http://theantimedia.org/ron-paul-vote-secret-government/

    http://yournewswire.com/dutch-mp-accused-of-anti-semitism-for-refusal-to-shake-netanyahus-hand/

    http://www.activistpost.com/product/1519216807/US/permacultucom-20/?cart=y

    http://theantimedia.org/author/careyw1/

    Apreciază

  19. marian said, on septembrie 12, 2016 at 1:31 pm

    Neconfirmat: sustinatoarea gunoaielor, hillary clinton ar fi moarta iar inlocuirea ei cu dublura mult mai slabanoaga ar fi in curs. Scandalul ar fi maxim daca obombo isi ia de la becul negru un al TREILEA TERMEN! Miroase rau de tot!
    PRAPAD VA VENI CU ALEGERILE ASTEA.
    Doamne iartă!

    Apreciază

  20. Pąʍvo said, on septembrie 12, 2016 at 1:50 pm

    Cateva CANOANE de Actualitate ce ar fi trebuit hotarate la al 10-lea sinod… din Creta:

    ”Cine luandu-se dupa stiinta doftorilor celor fara de Dumnezeu va zice sau numai va crede ca eutanasia oamenilor bolnavi este indreptatita, morala si necesara sa fie anatema ! ”

    ”Hacuirea de organe umane singulare si vitale numita transplant sa fie oprita cu desavarsire, pentru ca crestinismul nu este o credinta a disperarii bazata pe o viata materialist trecatoare, care reneaga prin acest fapt viata sufletului si a trupului in vesnicie. Doftorilor care vor practica aceasta urgie, omorand vieti pentru a salva aparent alte vieti, si celor in acord cu aceasta faradelege sa li se aplice canonul pentru ucidere cu voie. Iar cei care vor accepta aceasta constienti pe trupul lor sa fie canonisiti ca si sinucigasii.”

    ”Fiindca muzica rock aduce tulburare sufletului prin zgomotul strident, iar unii o recunosc si o arata in ramificatie imn adus direct satanei – hotaram ca cei care o canta sa fie considerati ca niste apostati si satanisti, iar cei care o asculta sa cada sub afurisenia noastra si sa fie opriti 3 ani de la Sf. Impartasanie.”

    „Cel ce zice sau numai crede ca harul preotului de mir este mai putin lucrator decat al preotului calugar sa fie anatema”.

    „Initiatorilor tehnologiilor de urmarire digitala care submineaza personalitatea omului dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, catalogandu-l astfel un suspect si posibil infractor inainte de actiune si celor care sub pretextul sigurantei publice implanteaza cip-uri pe corpul uman care este templu al Duhului Sfant (Corinteni I 6,19), hotaram anatema, ca pentru unii care folosindu-se de stiinta se inalta asemenea lui Lucifer privand dreptul lui Dumnezeu, singurul si Unicul ocrotitor al zidirii Sale. Iar pentru cei care chinuie animalele cu astfel de metode, hotaram sa cada sub afurisenie.”

    „Cei ce curvesc cu copii sa sa canoniseasca 50 de ani oprire de la Sfanta Impartasanie sau sa fie castrati ca niste animale spurcate si abia inainte de moarte sa fie iertati dupa ce s-a adus marturie pocainta lor cu lacrimi amare. Iar cei ce vor tainui astfel de oameni si vor fi in acord cu nelegiurea lor sa li se aplice canonul pe jumatate (castrati la un singur testicul). Pentru ca mare urgie strigatoare la cer este a cadea cu ingeri in trup nevinovati, nestiutori si neajutorati !”

    „Celor ce atacă Biserica lui Hristos învăţând că Biserica Sa este împărţită în aşa-zise ”ramuri” ce se deosebesc în doctrină şi în felul de viaţă, sau că Biserica nu există în chip văzut, ci va fi alcătuită în viitor când toate ”ramurile” – sectele, denominaţiunile şi chiar religiile – vor fi unite într-un singur trup, şi care nu deosebesc Preoţia şi Tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun că botezul şi euharistia ereticilor sunt valabile pentru mântuire; prin urmare, celor ce cu bună-ştiinţă sunt în comuniune cu aceşti eretici mai-nainte-pomeniţi sau celor ce susţin, răspândesc sau păzesc erezia lor ecumenistă sub pretextul dragostei frăţeşti sau al presupusei uniri a creştinilor despărţiţi, ANATEMA!”

    Apreciază

  21. pcmouse said, on septembrie 12, 2016 at 2:05 pm

    offtopic,de pe fb

    Cutov Cristian-Ionut
    4 ore ·

    O familie cu 9 copii de la sat au un nou nascut care are nevoie de lapte praf. Nu ii prieste laptele de vaca si nici cel de capra iar mama are lactatie insuficienta. O cutie costa 25 ron si i-ar trebui pe luna in jur de 8 cutii (200 ron). Daca doreste cineva sa cumpere o cutie sau sa il cumpere pe o luna (200 ron) sau poate sa doneze lunar o anumita suma, ma poate contacta pe facebook la Cutov Cristian-Ionut sau la nr. de telefon 0768389591. Pls share…

    Apreciază

    • Gabriel M. said, on septembrie 12, 2016 at 4:32 pm

      Vin si eu cu o propunere pentru ajutorarea unei familii cu 5 copii (v-am mai zis eu de ei in alt topic). S-au mutat dintr-un ghetou mizerabil din iasi unde locuiau cu copiii intr-un bloc infect fara usi si fara geamuri plin de sobolani si fecale si ace de seringi. S-au mutat la tara si au inceput sa construiasca o casuta de 4/4 m, de fapt o camera cu 4 pereti din bca. Insa nu au mai reusit sa continuie din lipsa de bani. Au nevoie de polistiren pentru termoizolatie ca vine iarna, de rechizite, de hainute eventual jucarii.

      2 copii le-au fost luati de sistem din cauza saraciei si plasati la niste sectari baptisti iar la urmatoarea ancheta exista cateva mici sanse sa le inapoieze copiii daca gasesc conditii cat de cat de locuit in casuta aia.

      Sunati-ma la 0723323910, voi trimite poze cu justificarea banilor stransi si tabele cu cifre exacte pe ce s-a cheltuit fiecare banut donat . Deasemenea voi trimte poze cu dovada predarii bunurilor in mainile lor.

      Apreciază

      • alex said, on septembrie 12, 2016 at 5:21 pm

        Pai si la cat s-ar ridica toate costurile, poate ne gasim mai multi pe blog sa ajutam?

        Apreciază

      • timiana said, on septembrie 12, 2016 at 5:49 pm

        Ce varste au copiii, intreb pentru hainute.

        Apreciază

      • Gabriel M. said, on septembrie 13, 2016 at 12:09 pm

        fete intre 0 – 5 ani. Nu exista o suma anume. Oricat e bine venit

        Apreciază

    • tudor said, on septembrie 12, 2016 at 10:45 pm

      Numar de cont IBAN

      Apreciază

  22. mihai said, on septembrie 12, 2016 at 4:41 pm

    După cum era de aşteptat, cei de la „cuvantul-ortodox” au venit cu un nou articol răstălmăcitor POLITIC CORECT, PSIH.OLOG-IC şi DIPLOMATIC. – care se vrea a fi teologic, însă, de fapt este pur POLITIC, cu toate acestea vrea să pară contra politicului, cu unele reminescenţe pietist-moralist-creştine pe alocuri, tipic sectante – preluat din revista „fraţlor” întru acelaşi crez „familia ortodoxa”. Un articol care se vrea a fi impăciuitor, care chipurile, este indreptat contra „dezbinării” – pretextul ideal din ultima vreme fluturat de ric-ari contra tututror pozitiilor intransigente, împotriva ecumenismului, a denaturarilor si inovatiilor din teologie si dreapta credinta din BOR.

    Apreciază

  23. Ionut said, on septembrie 12, 2016 at 5:54 pm

    Eu cred ca PF Daniel e un om intelept.

    „Cel ce ceartă pe batjocoritor îşi atrage dispreţul, şi cel ce dojeneşte pe cel fără de lege îşi atrage ocara.
    Nu certa pe cel batjocoritor ca să nu te urască; dojeneşte pe cel înţelept, şi el te va iubi.
    Dă sfat celui înţelept, şi el se va face şi mai înţelept; învaţă pe cel drept, şi el îşi va spori ştiinţa lui.” (Pilde, 9;7-9)

    Si fiind un om intelept, va lua ca model un alt om intelept, Patriarhul Ilia, care a preferat sa scoata Biserica Georgiei din CMB decat sa provoace o schisma:

    http://lumea-ortodoxa.ro/lupta-cea-buna-cum-s-a-petrecut-iesirea-bisericii-georgiei-din-consiliul-mondial-al-bisericilor-in-1997/

    Apreciază

  24. Sluga netrebnica said, on septembrie 12, 2016 at 10:44 pm

    Parintele Calistrat Chifan rastalmaceste invataturile Sfintei Scripturi si incearca sa faca propaganda pro-ecumenista, dupa logica propriei sale minti. Caci el insusi spune: „vreau sa caut logica”.
    Probabil ca din cauza caderii in erezia ecumenismului nu mai intelege ca „logica” lui nu este altceva decat intelepciunea lumii acesteia, iar Sfanta Scriptura ne invata ca: „Intelepciunea lumii acesteia este nebunie inaintea lui Dumnezeu”.

    https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/09/12/parintele-calistrat-chifan-atac-la-anti-ecumenisti/

    Apreciază

  25. Apa trece, pietrele raman said, on septembrie 12, 2016 at 11:32 pm

    Patriarhul se adreseaza cu apelativul ,,frati crestini”. Pai cine sunt fratii patriarhului, daca ne tradeaza? Noi vrem sa ne fie frate si parinte, dar el si-a ales alti frati, nu pe noi, crestinii ortodocsi!

    Apreciază

  26. Ioan said, on septembrie 13, 2016 at 5:25 am

    Escrocherii ale „Sinodului” din Creta: copia documentului „Relatiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii crestine” arata ca multi ierarhi nu au semnat documentul.
    33 din 162 de ierarhi nu au semnat, astfel: 17 din cei 24 de ierarhi ai Bisericii Serbiei, 5 de la Patriarhia Ecumenica, 4 din Biserica Ciprului, 3 din Biserica Greciei, 2 din Patriarhia Alexandriei si 2 din Patriarhia Ierusalimului.
    Dupa cum se vede delegatia BOR a fost foarte „luptatoare”, avand in vedere ca au semnat toti ierarhii. Parca s-ar fi „luptat” dupa principiul care dintre ei semneaza primul cu amandoua mainile.
    Mai multe detalii la:
    https://orthodoxethos.com/post/scans-of-the-final-signed-documents-from-the-cretan-council-available-on-line
    Versiunea in engleza a documentului:

    Dă clic pentru a accesa 3.Relations_of_the_Orthodox_Church_with_the_Rest_of_the_Christian_World.pdf

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 13, 2016 at 11:41 am

      Am rămas şi eu cu o nelămurire: pe de o parte ni se spune că tot ce s-a hotărât/semnat la sinodul din Creta este perfect ortodox şi că BOR făcuse nişte propuneri pe care le-a retras, iar pe de altă parte ni se spune că ierarhii BOR au fost mari luptători la sinod.
      Mai exact, dacă documentele erau perfect ortodoxe, de ce au luptat împotriva lor? De ce au făcut alte propuneri de înlocuire? De ce Daniel tot ameninţa că nu semnează (după afirmaţiile Pr. Hierotheos Vlachos)?
      Pe când contestau textele sinodului, acelea nu erau în regulă, dar după ce le-au semnat au devenit perfect ortodoxe?

      Apreciază

      • mircea.v said, on septembrie 13, 2016 at 1:17 pm

        Mirela, stiu ca intrebarile sant retorice.
        Itele necuratului nu au cum sa fie coerente, simple, si atunci automat genereaza 1001 intrebari de tipul asta.

        Crima perfecta e greu de realizat. Iar in Ortodoxie e imposibil. Nu ai cum sa omori lumina cu intuneric.
        Asta ar trebuie sa aiba in cap toti ierarhii, preotii, mirenii care sant ecumenisti, cum ca ei incearca sa omoare lumina cu intuneric.
        Rezultatul?
        (Inca o intrebare la lista ta de intrebari.)

        Apreciază

  27. Ioan said, on septembrie 13, 2016 at 5:36 am

    La comentariul de mai sus am facut o greseala de traducere din engleza. Am citit „scams”, adica escrocherii si era de fapt „scans”, adica scanari, copii xerox. Imi cer scuze, eram grabit si manios. Asta am vrut sa traduc de pe facebook-ul Parintelui Peter Heers:
    Scans of the Final, Signed Documents from the Cretan Council Available On-line

    Copy of the „Relations” Text Reveals that many Hierarchs did not sign the document

    ~ 33 of the 162 Hierarchs Did Not Sign
    ~ 17 of the 24 Hierarchs of the Church of Serbia Did Not sign

    Apreciază

    • Mirela said, on septembrie 13, 2016 at 11:45 am

      Ioan,

      E şi escrocherie la sinod, câtă vreme ecumeniştii ne-au spus că 7-8 ierarhi nu au semnat, iar în realitate sunt 33. Nu mai vorbesc şi de presiuni, care tot o formă de escrocherie consider că este.

      Apreciază

  28. Ioan said, on septembrie 13, 2016 at 5:44 am

    http://theolcom.ru/events/114-opublikovany-dokumenty-kritskogo-sobora-18-26-iyunya-2016-goda
    De aici se pot descarca cele 8 documente ale „sinodului” din Creta in versiunile in greaca, engleza si franceza.

    Apreciază

    • Timiana said, on septembrie 13, 2016 at 10:02 am

      Dar in romana sunt undeva, le putem descarca?

      Apreciază

    • Raluca said, on septembrie 13, 2016 at 10:59 pm

      Traducerea în limba română de pe basilica o fi corectă, exactă, precisă?
      Ar trebui confruntată cu originalul în limba greacă sau engleză.
      Cine știe, poate mai apar surprize.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.