SACCSIV – blog ortodox

SA-L SUSTINEM pe Protos. Elefterie Tărcuță. Va fi exclus din cadrul Eparhiei daca nu se pocaieste de ”afirmatiile lui eretice” … anti ecumeniste

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 11, 2016

Dupa cum stiti:

MARELE SINOD. Protos. Elefterie Tarcuta nu-l mai pomeneste pe Arhiepiscopul Ioachim Bacauanul

RASPUNSUL IPS Ioachim catre Parintele Elefterie. COMENTARIUL Parintelui Ciprian Ioan Staicu. ESENTIAL: Cine nu-l mai pomeneste pe Ierarhul ecumenist NU SE RUPE DE BISERICA

A doua scrisoare a Protos. ELEFTERIE TARCUTA catre IPS IOACHIM BACAUANUL: Dvs. pregatiti instalarea ANTIHRISTULUI

Intre timp, Ierarhul Ioachim al Romanului l-a amenintat pe parintele Elefterie ca ii va da hotararea lui scrisa, daca nu se pocaieste de ”afirmatiile lui eretice”, adică de atitudinea sa antiecumenista.

Iata ce putem citi la Suntem alături de părintele Elefterie până la capăt ! de pe Asociatia “Prietenii Sfantului Efrem cel Nou”:

IPS IOACHIM,

Cu destul de mulți ani în urmă am fost fiică a Eparhiei pe care acum o păstoriți, după care m-am mutat din Roman, dar am rămas fiică duhovnicească a Părintelui Elefterie și am urmărit și urmăresc din motive de suflet ce se întâmplă în viața Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cel mai adesea pe site-ul episcopiei, precum și pe alte site-uri, am citit și scrisorile pe care vi le-a adresat Părintele Elefterie în luna august, și răspunsul pe care l-ati dat, după care am rămas fără putere de a face vreun comentariu, dar dacă îmi îngăduiți, vă pot mărturisi că în urma citirii scrisorilor mi-a venit în minte o declarație pe care ați făcut-o neașteptat de clar , tranșant și foarte emoționat în cuvântul de la hirotesia întru Arhiepiscop : „ÎN PRIMUL RÂND VREAU SĂ MĂ MÂNTUIESC ” .
Mă întreb, poate nu e treaba mea, dar nu pot fi indiferentă, OARE CREDEȚI CĂ PĂRINTELE ELEFTERIE ESTE UN OPONENT AL ACESTUI DEZIDERAT PE CARE VI L-AȚI PROPUS ?…
…OARE CREDEȚI CĂ PRIN CELE PE CARE VI LE-A SCRIS VREA ALTCEVA DECÂT MÂNTUIREA TURMEI AL CĂREI ÎNTÂI STĂTĂTOR SUNTEȚI ?…
Nu pot înțelege și recunosc că mintea mea e scurtă, dar și lucrurile sunt clare, este o ruptură între dezideratul pe care l-ați declarat și cele pe care cu atâta durere în suflet și cu dragoste nefățarnică vi le-a scris Părintele Elefterie.
Numai faptele Înalt Preasfinției voastre vor putea da răspuns acestei rupturi între vorbe și fapte.
Oricine citește scrisorile Părintelui Elefterie simte durerea și sinceritatea cu care sunt scrise tocmai pentru a ne feri de erezia veacului acesta, ecumenismul. Nu ne rupem de Biserică cei care vrem să ne îngrădim de erezie. Pacea și liniștea dacă nu sunt in Adevăr ,ne fățărnicim.
Glasul Părintelui Elefterie ne orientează spre Lumină ,spre a ieși din confortul mincinos al veacului acesta trecător , spre a ne sili pentru a dobândi Împărăția Cerurilor, spre a nu fi găsiți „căldicei” la venirea Domnului.
Vă rog să-mi iertați neputința și Vă mulțumesc dacă ați citit aceste rânduri pe care și eu le-am scris cu durere, stângăcie și sinceritate.

Ana Irina Lugojan

Comentariu saccsiv:

   Iata si comentariul cititorului teodor postat la COMUNICATUL PATRIARHIEI despre cei ce se opun SINODULUI DIN CRETA:

Din partea unui grup de fii duhovnicești ai Protos. Elefterie Tărcuță

Este vremea marturisirii!

„Frati crestini drept slavitori, rugati-va pentru Parintele nostru Elefterie, care este prigonit in propria sa chilie, pentru faptul ca a intrerupt pomenirea ierarhului ÎPS Ioachim, semnatar al documentelor eretice de la „sinodul” din Creta.

Este nevoie de atitudine frati crestini ca altfel ne pierdem credinta ortodoxa!
Parintele are nevoie de sustinere intrucat nu i se mai da voie sa mai slujeasca, sa intre in sfanta Biserica si este intr-o permanenta stare de izolare.

Si toate acestea, pentru ca duhovnicul nostru marturiseste ca singura credinta mantuitoare este Ortodoxia si alta nu exista. Va facem cunoscut faptul ca Protos. Elefterie i-a solicitat printr-o scrisoare ÎPS Ioachim, sa se dezica de semnatura prin care acesta a angajat pe toti credinciosii din cadrul eparhiei la a fi partasi ereziei ecumeniste.

Părintele nu a parasit Sfanta noastra Biserica Ortodoxa asa cum unele voci rele sustin, nu este schismatic, ci un duhovnic care crede pana la moarte in credinta stramoseasca!

Ratacirea vine chiar de la Biroul de presă al Patriarhiei Române. Site-ul Agenției de știri Basilica dezinformeaza si acuza in modul cel mai josnic si miselesc pe toti parintii care au intrerupt pomenirea ierarhilor apostati, printre care se afla si Protos. Elefterie.

Prin acest comunicat acești părinți sunt calomniați, după cum citam: „ca ar avea un duh lumesc, agresiv impreuna cu cativa clerici razvratiti si monahi necanonici, neascultatori si nestatornici, care nu locuiesc in manastire.”

Oare in cei 30 de ani de monahism, acest părinte din cadrul Sfintei Arhiepiscopii a dovedit un astfel de comportament? Si daca nu, merita el sa fie astfel batjocorit?!

Rugam informati cat mai multa lume, despre cele ce se petrec in cadrul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, cu nadejdea fratilor, ca lucrurile vor reveni la normal si Parintele Protosinghel Elefterie va putea in continuare sa poarte grija de sufletele noastre ale credinciosilor.”

De importanta maxima!!!

„Luni 12 septembrie 2016, i s-a dat ultimatum Protos. Elefterie, ca daca nu-si va retracta scrisorile depuse la secretariatul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, acesta va fi exclus din cadrul acestei eparhii. Este o pierdere uriasa pentru Biserica Ortodoxa din zona Romanului!”

10.09.2016
Cu dragoste si ingrijorare, un grup de fii duhovnicesti ai sfintiei sale!

 

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. alex said, on septembrie 11, 2016 at 10:00 am

    Acum este timpul sa ne unim toti care vrem sa pastram Dreapta Credinta Ortodoxia si sa ajutam acesti oameni cu ce putem, sa fim asemenea crestinilor din primele veacuri.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Dana georgescu said, on septembrie 11, 2016 at 1:52 pm

    Vechiul Testament este plin de exemple care arata ca toti cei care au declarat razboi lui Dumnezeu m-au pierdut in fata turmei micii, care făcea zis de iubire in jurul Lui Dumnezeu. Acum zidul in jurul Lui Dumnezeu tebuie sa-l facem prin apărarea dreptei credinte si a celor care feresc Biserica Una de ecumenism, de abaterile de la canoane si de la invataturile Sfintilor Părinti. Daca credinta nu ne ai ajuta sa vedem unde este Adevarul, sa ne folosim de matematică lui Dumnezeu, potrivit care a nu cantitatea, globalizată învinge sau castiga folos in fata lui Dumnezeu, ci totdeauna turma mica, prigonita in toate vremurile. Sunt si eu alaturi de turma mica in sustinerea părintelui Elefterie si a tuturor care isi jertfesc iubirea pentru Apărarea ortodoxiei de neputinta unor clerici invinsi de materialitate. Sa ne rugam pentru ei sa adune impreuna cu Hristos, caci cine nu aduna impreuna cu El risipeste. Sa citim cu toti Psaltirea pentru a ne spori credinta si a ne întări in apărarea dreptei credinte pe toti ortodocsii, prin conducătorii Bisericii Una. Doamne ajuta! Amin!

    Apreciază

  3. Vasile said, on septembrie 11, 2016 at 2:02 pm

    Ratacire ecumenista la Fundatia George Manu (revista Permanente), asa-zisi legionari, care organizeaza parastas pe 10 septembrie la biserica Gorgani din Bucuresti pentru… monseniorul Vladimir Ghika !!!!!!! Cu tot respectul pentru suferinta si moartea in inchisoare a acestuia, la o biserica ortodoxa nu se poate face parastas pentru un catolic, cu atat mai mult pentru un cardinal !!!!!!

    Fundatia nu este la prima manifestare ecumenista. Recent, in august, la Targsor, au organizat o comemorare unde preoti ortodocsi au slujit impreuna cu un preot greco-catolic

    https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/08/20/comemorare-cu-iz-ecumenist-a-fostilor-detinuti-politici-de-la-targsor-18-august-2016/

    peroana care posteaza constant astfel de lucruri si se implica in organizarea lor este Cezarina Condurache, vaduva lui Costel Condurache. Impreuna cu sociologul Ciprian Voicila, si altii. Trist……

    Apreciază

  4. palcauioan66 said, on septembrie 11, 2016 at 2:06 pm

    pana a avea loc acest ,,Sinod,,talharesc,se pare ca totul era in regula cu acesti oameni minunati,dar uite cum s-a intors roata!….piei,drace!

    Apreciază

  5. Pąʍvo said, on septembrie 11, 2016 at 2:50 pm

    Excursionistii cu mitra de la Creta au ridicat anul acesta ecumenismul la rang de dogma universala, dar n-au initiat canoane la ereziile si viciile lumii moderne ! Pedofilia inca nu are un canon oficial, pentru ca este un pacativ relativ nou, dar pentru ecumenisti problema cea mare sunt ultrareligiosii ortodocsi !

    ”Cei ce curvesc cu copii sa sa canoniseasca 50 de ani oprire de la Sfanta Impartasanie sau sa fie castrati ca niste animale spurcate si abia inainte de moarte sa fie iertati dupa ce s-a adus marturie pocainta lor cu lacrimi amare. Iar cei ce vor tainui astfel de oameni si vor fi in acord cu nelegiurea lor sa li se aplice canonul pe jumatate (castrati la un singur testicul). Pentru ca mare urgie strigatoare la cer este a cadea cu ingeri in trup nevinovati, nestiutori si neajutorati !” (Creta II – 2017)

    Apreciază

  6. Sluga netrebnica said, on septembrie 11, 2016 at 2:53 pm

    Sinodul talharesc din Creta este in totalitate eretic. Nu este vorba doar despre anumite puncte din diversele documente adoptate, asa cum fals se incearca a se discuta, ci este vorba despre organizarea, participarea si votarea necanonica la acest asa zis sinod.
    Chiar daca se scoate termenul de „biserici” atribuit ereticilor, chiar daca se scot toate celelalte afirmatii viclene, formulate printr-un limbaj duplicitar si inselator si astfel s-ar recunoaste acest sinod, tot nu am rezolva nimic si Ortodoxia tot ar fi vanduta si tradata de acest sinod.
    De ce?
    Pentru ca am ramane cu infaibilitatea papistasa a pseudo-patriarhilor, ceea ce contravine invataurii Ortodoxe.

    In ale credintei, nici-un episcop nu este mai mare decat alt episcop, precum nici-un patriarh nu este mai mare decat un episcop si nici-un patriarh nu este mai ortodox decat alt episcop, si nici-un patriarh nu este capul Bisericii.
    Doar Hristos este Capul Bisericii Ortodoxe.

    La anterioarele sinoade talharesti, unde sute de patriarhi si episcopi au semnat tradarea, a existat un singur episcop care nu a semnat si din aceasta cauza a cazut tot sinodul.

    Un Sfant Sinod se organizeaza cu participarea a majoritatii episcopilor, cu participarea de preoti, monahi si mireni. Votul oricarui episcop trebuie sa fie egal cu votul oricarui patriarh, si nu asa cum talhareste s-a organizat in Creta. Episcopii nu trebuie sa voteze in „interiorul” fiecarei Biserici si votul decisiv sa-l aiba patriarhul. Acest mod de vot este o viclenie.

    Pseudo-patriarhii s-au vorbit intre ei si au hotarat sa-si atribuie doar lor insisi dreptul de vot decisiv, ceea ce le-ar facilita adoptarea de documente eretice si astfel ar duce poporul catre lepadarea de credinta.

    Trebuie sa stam tari in credinta, fara frica si sa marturisim cu toata puterea pe care ne-o da Dumnezeu fiecaruia dintre noi. Cu toata forta impotriva acestu sinod talharesc.

    Daca acest sinod nu va fi respins cu totul, vom ramane cu infaibilitatea papistasa a pseudo-patriarhilor, ceea ce pe termen lung va fi o lepadare a ortodoxiei.

    Cred ca se fac presiuni si amenintari inimaginabile impotriva tuturor episcopilor, preotilor si monahilor care marturisesc Adevarul si nu accepta sinodul talharesc din Creta. Cu siguranta sunt implicate forte imense, servicii de securitate, servicii care oficial nici nu exista, politicieni, masoni, forte oculte …
    S-au adunat toti ca sa dea razboi Ortodoxiei, pentru ca fara lepadarea de credinta nu se poate arata antihristul. Lepadarea de credinta se lucreaza de 100 de ani chiar din interiorul Bisericii Ortodoxe, dar acest sinod talharesc vrea sa oficializeze aceasta lepadare. De aceea vor pseudo-patriarhii „pace si liniste” in Biserica lui Hristos, ca sa poata sa lucreze ei in ascuns fara sa-i deranjeze nimeni si fara sa mai afle si altii despre tradarea lor.

    Nu acceptati nimic din acest sinod talharesc. Nu trebuie discutat nici-un document, nici-o propozitie, nici-un punct sau virgula, ci trebuie respins cu totul, intreg sinodul talharesc.

    Orice alt sinod care ar mai avea loc trebuie sa fie organizat conform Canoanelor, conform organizarii celor 7 sfinte Sinoade Ecumenice ( nu ecumeniste).

    Sa stam tari in credinta lasata noua de Sfintii Apostoli si de Sfintii nostri Parinti. Sa nu acceptam nimic din ceea ce nu exprima clar invatatura ce ni s-a dat noua in urma cu 2000 de ani. Dumnezeu insusi, prin Apostolii sai ne-a spus ca oricine aduce alta invatatura sa fie anatema.

    Hristos Dumnezeul nostru este acelasi, ieri, azi si in veac. Invatatura lui nu se schimba, nu se modernizeaza, nu se adapteaza vremurilor si „evoluarii” sau „civilizarii”.

    Preotul sau episcopul care este dat afara de patriarhii sau episcopii eretici poate sa spovedeasca in continuare. Cei eretici s-au scos pe ei insisi din Biserica si s-au facut schismatici.

    Sunt atatia sfinti care spovedeau si binecuvantau credinciosii in chiliile lor sau prin paduri. Clerul drepcredincios care va fi dat afara de eretici, are in continuare Harul sa dezlege pacate si sa povatuiasca poporul dreptcredincios.

    Cladirile Bisericii au fost acaparate de eretici, de masoni. Dar daca era un cutremur si se daramau cladirile, asta inseamna ca nu mai putea spovedi preotul cel dreptcredincios? Daca vin papistasii la putere, dupa cum au si venit, asta inseamna ca preotii dreptcredinciosi nu mai au Har, nu mai pot savarsi Sfintele Taine ?

    Nu cedati nimic in ale credintei. Asa s-a facut „liniste si pace” in Biserica ultimei o suta de ani si am ajuns sa fim vanduti cu totul. Am ajuns sa ni se inlocuiasca credinta cea dreptmaritoare cu un surogat inventat de patriarhii si episcopii tradatori.

    Sfintii s-au mantuit. Daca urmam invataturile lor ne vom mantui si noi. Dumnezeu nu ne va lasa ci ne va intari pe fiecare dintre noi. E vremea marturisirii si nu a „pacii si linistei”.
    Amin.

    Apreciat de 2 persoane

    • Mihail said, on septembrie 12, 2016 at 9:10 am

      „Sluga netrebnica”, te declar Taliban. Să ne trăiești frate și Dumnezeu să te ocrotească.

      Apreciază

    • pcmouse said, on septembrie 14, 2016 at 3:46 pm

      bravo mah!

      Apreciază

  7. Pąʍvo said, on septembrie 11, 2016 at 2:56 pm

    Excursionistii cu mitra de la Creta au ridicat anul acesta ecumenismul la rang de dogma universala, dar n-au initiat canoane la ereziile si viciile lumii moderne ! Pedofilia inca nu are un canon oficial, pentru ca este un pacat relativ nou, dar pentru ecumenisti problema cea mare sunt ultrareligiosii ortodocsi !

    ”Cei ce curvesc cu copii sa sa canoniseasca 50 de ani oprire de la Sfanta Impartasanie sau sa fie castrati ca niste animale spurcate si abia inainte de moarte sa fie iertati dupa ce s-a adus marturie pocainta lor cu lacrimi amare. Iar cei ce vor tainui astfel de oameni si vor fi in acord cu nelegiurea lor sa li se aplice canonul pe jumatate (castrati la un singur testicul). Pentru ca mare urgie strigatoare la cer este a cadea cu ingeri in trup nevinovati, nestiutori si neajutorati !” (Creta II – 2017)

    Apreciat de 2 persoane

    • Mihail said, on septembrie 11, 2016 at 9:57 pm

      A scrie Creta II inseamna a recunoaste Creta I. Iar eu nu recunosc aceasta ticalosie ca fiind sinod.

      Apreciat de 1 persoană

      • Pąʍvo said, on septembrie 12, 2016 at 11:03 am

        Ai dreptate. M-am grabit cu aceasta eticheta, nadajduind intr-un sinod care sa clarifice cat mai repede gafele de anul acesta si sa stabileasca pe viitor hotarari pur ortodoxe. Probabil vise iluzorii…

        Apreciază

    • alex said, on septembrie 12, 2016 at 12:19 am

      Am fost acolo dupa ce jandarmii i-au cam gonit de pe deal. Oamenii aceia sunt fantastici in sensul bun al cuvantului, m-am simtit intre ai mei in cuget si credinta, mai putin ca unii cred inca in Boca, m-am abtinut si nu am zis nimic contra, dar nici nu am aprobat ideea. Monahul Ioan venit din Sfantul Munte Athos este un om bland, contrar a ceea ce spun raspandacii pe net ca oamenii aceia ar veni cu bate, topoare si alte arme, nici gand sunt oameni blanzi care isi apara ortodoxia prin marturisire. A fost o gura de aer proaspat in toata minciuna „mai marilor nostrii”. Am mai aflat tot acolo, cum ca de 4 ani incoace baga implanturi in copii la nastere prin vaccine. Sfatul lor nu mai dati bani la catedrala si la preoti ca oricum ei dau la mai marii lor sa se imbuibe, duceti-va la sarmani si ii ajutati, faceti milostenie. Las si eu clipul postat mai devreme de userul ayeaye20.
      Doamne ajuta!

      Apreciat de 1 persoană

  8. maxim said, on septembrie 11, 2016 at 5:24 pm

    Parintele Elefterie nu are nevoie de carte de munca si pensie. Sa-si faca slujba in continuare unde poate si sa nu mai stea in sistemul antihristic degeaba…

    Apreciat de 1 persoană

    • Adi said, on septembrie 12, 2016 at 11:26 pm

      In Roman si imprejur, nu mai e nici unul, absolut nimeni din cler care sa fie antiecumenist si care sa poata spovedi atata lume pe care Parintele o spovedea. Absolut toti s-au dezis de el si nu il sustin, cu exceptia mirenilor. El pentru oameni sta, pt. a trezi cateva constiinte, ca putea pleca din prima. N-aveti idee ce mandrie si lipsa crasa de viata este in preotii din tabara ecumenista. Si multa nesimtire si aroganta. Nu sta Duhul Lui Dumnezeu in oameni ca acestia.

      Apreciază

  9. Apa trece, pietrele raman said, on septembrie 11, 2016 at 5:30 pm

    In urma sinodului talharesc din Creta, ni s-a furat dreapta credinta. Pur si simplu. Cu acte in regula. Acum talharii de suflete nu stiu cum sa-si mentina victoria. Au devenit infailibili, ca si papa, vanzandu-si sufletele lor si credinta noastra pentru un blid de linte. Daca de propriile suflete nu le-a fost mila, e problema lor. Dar dreapta credinta nu e doar a lor, ci si a noastra. Anatema, nevrednicilor! Si sa nu va atingeti de preotii lui Hristos, daca mai aveti un dram de omenie in voi! Caci Duh Sfant nu mai poate avea cel care lupta impotriva marturisitorilor dreptei credinte.

    Trebuie sa se pocaiasca cel care a gresit in fata lui Dumnezeu, nu cel care a gresit fata de hotararile unui sinod talharesc. Ma intreb pe cine reprezinta cei care-i prigonesc ori ii ucid pe preotii care ne lumineaza in zilele noastre. Poate pe homosexuali, pe lesbiene, pe pedofili… Ierarhii tradatori isi bat joc de propriile suflete si de ale altora la fel cum desfranatii isi bat joc de propriile trupuri si de ale altora.

    Treziti-va odata si impliniti-va misiunea pentru care va aflati in fruntea turmei! Nu asteptati sa va urmeze turma in prapastia pe care i-at pregatit-o! Mai exista chiar si printre simpli crestini, nu doar printre preoti, oameni care au inteles imensitatea tradarii de la Creta. N-ati scapat nicio lacrima pentru Hristos? L-ati rastignit si acum vreti sa fie solidari cu crima voastra toti preotii si credinciosii! Nu va fi asa, insa. Dumnezeu sa-i intareasca pe cat mai multi preoti si credinciosi sa marturiseasca adevarul.

    Ceea ce li se cere acum preotilor este lepadarea de credinta ortodoxa. Va dati seama ce faceti, ierarhilor care-i prigoniti pe preotii lui Hristos? Va asteptam sa va intoarceti la ortodoxie. Asta va este lucrarea misionara? In loc sa aduceti ereticii la ortodoxie, ne predati pe noi la eretici? Cu ce drept divin prigoniti pe preotii lui Hristos? Veti da raspuns, infailibililor!

    Daca nu va veti pocai, atunci, cand veti trece prin vamile vazduhului, rugati-va sinodului din Creta sa va izbaveasca de focul cel vesnic! Caci pe Dumnezeu l-ati tradat!

    Apreciază

  10. Apa trece, pietrele raman said, on septembrie 11, 2016 at 5:35 pm

    Mesajul celor care au participat la protestul din 10 septembrie este valabil si in cazul de fata:
    https://mobile.facebook.com/story.php?story_fbid=1234954013216753&id=1042338062478350

    Apreciază

  11. valentin said, on septembrie 11, 2016 at 5:40 pm

    nu se poate lua cineva dupa eretici sa ia povata ca sa se pocaiasca de „afirmatiile lui eretice”

    el nu a facut afirmatii eretice prin scrisorile de motivare a nepomenirii ierarhului Ioachim, ci Ioachim Bacauanul este eretic

    Dumnezeu sa il tina pe parintele Elefterie in lupta cea buna pe care au dus-o si sfintii din toata istoria

    Apreciază

  12. pitaru said, on septembrie 11, 2016 at 7:29 pm

    Am reusit sa ajungem ieri la protest cu ajutorul lui Dumnezeu si Maicutei Domnului in jurul orei 9.45.Am intrat in acel tarc organizat de jandarmerie si am ascultat cuvantul monahului Ioan pana cand jandarmii au intervenit si au interzis sa mai stam in acea zona si sa se mai vorbeasca la megafon(din cate am inteles organizatorii au umblat dupa autorizatie dar nu au reusit sa ia ultima stampila de la primaria capitalei dupa ce s-a primit un telefon de la patriarhie).
    Ne-am deplasat putin mai incolo unde am discutat mai incolo intre noi si cu monahii problemele arzatoare ale zilei tragand cateva concluzii:
    -majoritatea prezenti erau oameni bine informati si cu ceva cunostinte teologice
    -nu trebuie sa mai mergem la slujbe sau la orice taine facute de preotii care nu au luat atitudine impotriva sinodului din creta(am discutat si cu un grupulet care face ascultare de parintele Antim de la Bistrita care ne-au spus ca acesta le-a interzis sa mai mearga la slujbe;poti sa intri in biserica sa te inchini la icoane,la sfinte moaste sa aprinzi lumanari dar sa nu participi la „tainele” savarsite de preotii ecumenisti.au spus si monahii clar ca si mortul daca vrei sa il ingropi trebuie un preot vrednic iar daca nu ai a spus ca trebuie citit psalmul 142 parca
    -singura reprezentare canonica a sfintei treimi este cea cu 3 ingeri la stejarul mamvri
    -trebuie sa ne asteptam la o bataie strasnica din partea lui Dumnezeu pentru nepasarea noastra in a ne apara credinta(si la acest protest cred ca au fost in jur de 100 de persoane dar care nu au fost toate in acelai timp;unii veneau ,altii plecau in functie de timpul avut si de distanta ce trebuia parcursa pe drumul de intoarcere spre casa.Raportandu-ne la 19 milioane de catateni cati mai suntem in tara procentul este de participanti este infim.
    Efectiv mi-a facut placere sa fiu in mijlocul acestor oameni sa sa ii ascult.Sa lea Dumnezeu sanatate multa si mantuire acestor 2 monahi marturisitori.In incheiere trebuie sa mai pomenesc un credincios din Ardeal care ne-a spus ca la ei in comunitate nu se mai pomeneste ierarhul locului in timpul slujbei ci pe preasfintitul Longhin si pe cel al Pireului,Serafim si vine lume multa la biserica si se simt cu adevarat harul Duhului Sfant.
    Eu unul o sa caut aici in Constanta sa vad daca gasesc un preot adevarat.Daca nu o sa gasesc o sa stau acasa decat sa mai merg la slujba caci acesti preoti si ierarhi nu ne mai invata cuvantul adevarului dupa cum se spune in timpul Sfintei Liturghii:
    „Acum preotul şi diaconul se spală pe mâini. După terminarea axionului Născătoarei de Dumnezeu, preotul spune cu glas tare:

    Preotul: Întâi pomeneşte, Doamne, pe Prea Fericitul Părintele nostru (N), Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe (Înalt-) Prea Sfinţitul (Arhi-) Episcopul (şi Mitropolitul) nostru (N), pe care-l dăruieşte sfintelor Tale biserici în pace, întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, . DREPT INVATAND CUVANTUL ADEVARULUI TAU.
    Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

    • cosminmatiu said, on septembrie 11, 2016 at 9:31 pm

      Eu sunt Bihorean si de la sinod inca nu am unde sa merg, nadajduiesc sa aflu in curand o biserica unde se face Liturghia curata.

      Apreciază

    • VioletaB said, on septembrie 12, 2016 at 1:18 am

      @pitaru Cinste voua celor care ati fost si multumim pentru relatare!
      Eu m-am razgandit desi initial am vrut sa particip, printasem si niste foi… dar.. motivele si scuzele lumesti au fost mai „grele”.. :(.
      un singur comentariu vreau sa fac: azi am vazut un lucru trist. Unul dintre participantii la protest s-a impartasit azi si a stat la liturghia unde a fost pomenit Patriarhul Daniel. Am fost special la acea biserica din Bucuresti azi crezand ca va fi una din putinele/singurele din capitala unde nu e pomenit, dupa ce am urmarit un „fir” pe fb. Si neplacerea si dezamagirea au fost duble, fiind martora si la acest eveniment.

      Apreciază

    • Aurora said, on septembrie 12, 2016 at 11:48 am

      Si eu am fost acolo, dar am ajuns dupa ce au fost alungati de jandarmi. Prezenta celor doi monahi in mijlocul nostru ne-a dat un plus de siguranta ca nu suntem singuri.

      Apreciază

  13. Templier said, on septembrie 11, 2016 at 8:27 pm

    Hillary Clinton ar avea probleme mari de sănătate
    https://templierblog.wordpress.com/2016/09/10/hillary-clinton-ar-avea-probleme-mari-de-sanatate/
    Templier

    Apreciază

  14. cca70 said, on septembrie 11, 2016 at 9:04 pm

    @saccsiv

    Ar trebuii sa ne punem toti mintea la contributie sa intemeiem un fond de ajutorare a marturistorilor din randul preotilor…nu stiu cum s-ar putea face concret, dar e clar ca trebuie facut ceva

    Preotii sun si ei familisti , cu nevoi materiale urgente….si mai devreme sau mai tarziu vor trece prin dificultati de ordin material daca vor fi exclusi de ierarhii eretici din randul clerului.

    Apreciat de 2 persoane

    • cosminmatiu said, on septembrie 12, 2016 at 8:16 am

      Fiecare ar trebui sa ajute pe cei din jurul lui (unde poate ajunge la Liturghie) si daca poate mai mult si pe cei mai de departe.

      Apreciază

    • alex said, on septembrie 12, 2016 at 9:11 am

      Amin! Evreii care nu au nici o treaba cu Dumnezeu si se ajuta intre ei, cu atat mai mult noi crestinii ortodocsi ar trebui sa o facem din dragoste unul fata de celalalt aflat in nevoi.

      Apreciază

  15. Cristian said, on septembrie 11, 2016 at 11:24 pm

    Frumoase şi folositoare cuvinte exprimate de Ana Irina Lugojan ( Suntem alături de părintele Elefterie până la capăt !)
    „Deci dacă ochiul tău e curat, tot trupul tău va fi luminat; dar dacă ochiul tau e rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult?” (Matei 6, 22-23).
    Privită cu ochii curaţi ai sufletului, situaţia de fapt care are loc în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, are ca şi cauză problema orientării pro-ecumeniste a ierarhilor noştri, în particular a IPS Ioachim, acceptată, cu subtilitate, la Sinodul din Creta.
    Unde e lumina şi unde este întunericul? sau
    Cine ne poate stinge sau aprinde lumina? sau
    Când este lumină şi când este întuneric?
    Poziţia Parintelui Protos. Elefterie e asemenea cu “Glasul celui ce strigă în pustie: Pregatiţi calea Domnului…”(Matei 3,3), strigăt care aşteaptă indicarea unui reper mântuitor de către IPS Ioachim, într-un pustiu spiritual care este atât de profund în aceste vremuri în care, pentru o societate civilă debusolată (suntem cu toţii madulare ale ei), cuvintele de ordine sunt: banul, manipularea prin dezinformare, spectacolul neroditor, desfrâul, distracţia.
    Dar cine se sinchiseşte de acest strigăt? sau
    Cui îi pasă de acest strigăt de ajutor? sau
    De ce ne tulbură liniştea, când noi avem lucruri mai importante de făcut?
    Cred, în adâncul sufletului, că IPS Ioachim va găsi, într-un moment de adâncă meditare, căldura şi puterea sufletească să se aplece, cu dragoste de arhipăstor, de la suflet la suflet şi nu de la “vlădică la opincă”, asupra fiului (Pr. Elefterie) care îi oferă o iubire ca “sarea în bucate”, iubire jertfelnică întru Hristos, pe care nu o va mai găsi uşor la alţi fii duhovniceşti. Apoi, cu multă trudă, împreună cu părinţii pricepuţi în desţelenirea sufletească a păstoriţilor, să lucreze pentru mântuirea credincioşilor eparhiei noastre.
    Dezamăgit şi mai mult, îngrijorat de indiferenţa multora dintre noi, îmi doresc ca strigătul Părintelui Protos. Elefterie să ne trezească la credinţa mărturisitoare a Sfinţilor Parinţi şi să nu ajungem să fim urmăriţi de glasul acuzator al conştiinţei, în tot restul vieţii, pentru lipsa de trezvie din momentele de încercare.

    Apreciază

  16. jijicamatraguna said, on septembrie 12, 2016 at 8:49 am

    Cu mare durere in suflet trebuie sa va povestesc ce se intampla in Bucuresti. Preotii sunt alungati din manastiri pentru ca nu vor sa isi retraga cuvintele impotriva celor”De Sus”(preafericiti si ianlti si……..cei cu cruci si coroane de aur pe cap). Eram la baza Patriarhiei si un calugar alungat de la manastirea Petru Voda(de unde era parintele Iustin Parvu) si inca unul de la Muntele Sfant erau impreuna cu vreo 20 de credinciosi pentru a strange semnaturi de retragerea semnaturilor de la Creta. Ce credeti? oamenii lui Daniel(preafericitul) au chemat doi politisti cu un caine lup pentru a-i alunga. Cand i-am intrebat de ce fac asta mi-au spus ca nu au voie sa stea la Patriarhie, dar nu din ordinele lui Daniel, ci ale Politiei. Vreau sa va spun ca acei oameni nu faceau galagie, nu faceau gunoaie, nu erau aurolcai, nu cerseau. Stateau la umbra si vorbeau, iar cine era interesat putea sa mearga la ei pt a vorbi despre ce s-a semnat la Creta.

    De ce s-a ajuns sa fie alungati preotii care doar isi exprima parerea? De ce nu mai au voie sa stea in manastiri, linistiti in chiliile lor? Ce rau fac acestia noua, enoriasilor? Suntem o tara Democrata si din cate stiu suntem liberi la exprimare. pe homosexuali nu i-a alungat politia la mars, si i-au sustinut deviind circulatia masinilor in Piata Victoriei. Dar saracii preoti, pentru ca tin cu Hristos si ortodoxia adevarata sunt prigoniti, injositi, alungati, „scuipati” si terminati psihic.

    De cand preotia este un job? De cand te da afara cu preaviz de „20 de zile”? De cand calugaria nu mai este o chemare de catre Dumnezeu? Nu au niciun drept cei mari din ortodoxie sa ii dea afara pe micii preoti care au doar o haina neagra pe ei, fara sprijin si influente la Politie, SRI si Parlament. Preotii smeriti si cu capul plecat ne-au tinut pana acum in liniste in tarisoara asta zbuciumata a noastra. daca ei sunt alungati va fi vai si amar de noi.

    Parintele Elefterie mi-a fost, este si va fi ca un tata al meu. De la 9 ani m-a invatat tainele Bisericii, m-a dus pe drumul cel bun. M-a certat atunci cand a fost nevoie, m-a laudat atunci cand il bucuram cu realizarile mele. M-a sustinut la greu, mi-a fost alaturi. Dar Bacaoanu nu m-a ajutat niciodata. Doar a ciocnit un ou rosu la o Inviere. Cu ce drept poate sa il dea afara pe „tatal meu”? Si probabil nu este doar al meu.

    Multi oameni din Bucuresti au nevoie de duhovnici adevarati. Aici bate vantul. Toti s-au aliat pentru Daniel, pt ca altfel ii da afara si au familii de intretinut. Nu pot sa intoarca spatele asa usor. Dar faptul sa prigonesti un om deoarece nu se mai roaga pt tine mi se pare ca vine din mandrie. Suntem liberi sa facem ce vrem. Nici Iisus nu i-a obligat pe Apostoli sa se roage pentru el, ci doar le-a spus sa mearga sa propovaduiasca Evanghelia. Era alegerea lor daca o faceau sau nu.

    Se vrea unirea tuturor religiilor? Ei bine…..E doar o amagire. Se vrea influenta, se vrea un singur conducator peste toti. Iar acesta ii va distruge pe cei care acum il creeaza.

    Va rog, Parinte Bacaoanu, nu il alungati pe Parintele Elefterie. El doar sustine ceea ce crede. Este un pacat? Va spun clar. E mai bine sa ti se spuna in fata, decat pe la spate. El a avut taria sa spuna ce simte, dar oarece ceilalti……chiar tin cu dumneavoastra si se roaga pentru dumneavoastra din inima? Sau doar sa nu ii alungati?

    De dumneavoastra tine integritatea crestinilor din Roman si imprejur. Nu uitati ca preoti buni, duhovnici buni rar gasesti. Unde se vor duce toti oamenii? Nu ne prigoniti si pe noi crestinii din cauza neintelesurilor dintre voi. Nu avem nicio vina. Oare sora dvs daca ar fi alungata din Manastire cum v-ati simti?

    Cu stima si respect,
    Ortodoxa acum si in viitor

    Apreciat de 1 persoană

  17. Aurora said, on septembrie 12, 2016 at 11:43 am

    Scuza-ma, esti naiv daca faci rugaminte catre un episcop ateu si mason !

    Apreciază

  18. Carmen said, on septembrie 12, 2016 at 2:09 pm

    Scrisoare catre IPS Ioachim si semnături stranse de crestini pentru ramanerea Parintelui Elefterie.

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1654700378175954&id=100009080247565

    Apreciază

  19. elena said, on septembrie 12, 2016 at 4:39 pm

    Parinte drag marturisiti mai departe si sa ne intariti si pe noi cei care vrem mintuirea!Bunul Dumnezeu nu se lasa batjocorit de lupiii in piei de oaie, vine urgia peste ei cit de curind!?!CINSTE SI RESPECT tuturor MARTURISITORILOR, bunul Dumnezeu sa-i pazeasca !!!

    Apreciază

  20. valentin said, on septembrie 12, 2016 at 6:06 pm

    prin aceste osandiri nedrepte la ca au fost supusi parinti ca pr. Staicu, Pr. Elefterie, acei parinti pe care nu-i stiu dupa numele lor, dar stim ca sunt prigoniti la manastirea Frasinei si cei de la Lacu Frumos, chiar si cei de la Schitul Oituz desi nu stiu foarte multe dar stiu ca pe motivul apararii credintei staretul a luat o decizie in dreapta-credintta de a nu mai pomeni ca ierarh pe ioachim bacauanul, ….

    pe scurt….

    prin toate aceste prigoane care au inceput, cei ce le sufera continua lupta data de sfintii nostri, acum trecuti la cele vesnice, pe care-i stim pr. Iustin, pr arsenie , pr. gheoghe, multi altii cunoscuti, dar si multi necunoscuti

    dar e inceputul prigoanei, ca vor urma multe, nu ma astept ca ierarhia sa cada in genunchi si sa-si puna cenusa in cap, sau macar vreun gest de a recunoaste oficial gresala , ci ma astept ca din rau sa mearga in si mai rau

    Apreciază

  21. teodor said, on septembrie 12, 2016 at 7:33 pm

    Raspunsul de astazi al Protos. Elefterie către ierarh:

    Dă clic pentru a accesa Rasp%20Pr%20Elefterie-12.09.2016.pdf

    http://psaltirea.ro/de-importanta-actuala
    67. Răspunsul Protos. Elefterie Tărcuță către ÎPS IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

    Apreciază

  22. […] SA-L SUSTINEM pe Protos. Elefterie Tărcuță. Va fi exclus din cadrul Eparhiei daca nu se pocaieste… […]

    Apreciază

  23. andrei said, on septembrie 13, 2016 at 8:17 pm

    A fost comunicata decizia IPS Ioachim Bacaoanul legat de Parintele Elefterie Tarcuta.V-a fi mutat da la Arhipeiscopia Romanului la o manastirea din judetul bacau,30 zile sanctiune(oprirea de la savarsirea tuturor lucrurilor sfinte).Invocand o serie de canoane scoase din pretext insotite si de cateva abuzuri s-a luat aceasta decizie,fara ca macar sa se gandeasca la bietii oameni care au cerut ca duhovnicul lor sa ramana alaturi de el! Semnaturile stranse cat si cerere de a intra in audienta au fost ignorate si aceasta decizie a fost luata.

    Cred ca ar trebui sa fim alaturi de acesti oameni minunati,stalpi ai bisericii care lupta pentru pastrarea credintei!Sa facem si noi ceva,pentru ca asta depinde de noi toti

    Apreciază

  24. […] Iata comentariul cititorului andrei postat la SA-L SUSTINEM pe Protos. Elefterie Tărcuță. Va fi exclus din cadrul Eparhiei daca nu se pocaieste…: […]

    Apreciază

  25. […] SA-L SUSTINEM pe Protos. Elefterie Tărcuță. Va fi exclus din cadrul Eparhiei daca nu se pocaieste… […]

    Apreciază

  26. […] SA-L SUSTINEM pe Protos. Elefterie Tărcuță. Va fi exclus din cadrul Eparhiei daca nu se pocaieste… […]

    Apreciază

  27. […] 66. SA-L SUSTINEM pe Protos. Elefterie Tărcuță. Va fi exclus din cadrul Eparhiei daca nu se pocaieste… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.