SACCSIV – blog ortodox

ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 9, 2016

   Iata ce putem citi la Ecumenismul a fost anatemizat de un sinod canonic ortodox. Intrunirea din Creta cade sub anatemele acestui sinod care a condamnat „teoria ramificatiilor”. de pe Astradrom:

Un sinod ortodox a dat anatemei pe ecumenisti

[…]

Anatema data ecumenismului

Mult mai consecvent actioneaza Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei[1], care in august 1983, imediat dupa Adunarea de la Vancouver, a predat anatemei ecumenismul.

Anatema – celor care se ridica impotriva Bisericii Ortodoxe si sustin ca Biserica lui Hristos s-a impartit in asa-zise “ramificatii”, ce difera una de alta dupa doctrina si modul de viata, sau ca Biserica nu a existat in chip vazut, ci se va constitui abia in viitor, cand toate “ramificatiile”, sau partile, sau confesiunile si chiar toate religiile se vor uni intr-un singur trup. Anatema – si celor care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de “preotia” si “tainele” ereticilor, dar afirma ca botezul si euharistia ereticilor ar fi suficiente pentru mantuire. De aici anatema – si celor ce comunica in mod constient cu ereticii amintiti sau sustin, propaga si iau apararea ereziei ecumeniste proaspat aparute a acestora sub pretextul pretinsei iubiri fraterne sau presupusei uniri a crestinilor scindati!”

[…]

(frgament din ORTODOXIA SI ECUMENISMUL, de Arhimandrit Serafim Alexiev, Arhimandrit Serghie Jazadjiev)

Nota: [1] Pe 2 iunie 2005, a fost anunțat simultan pe siturile oficiale ale BORR(Biserica Ortodoxa din afara Rusiei) și ale Patriarhiei Moscovei că discuțiile pentru reapropiere a dus la reluarea completă a relațiilor dintre cele două Biserici, Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei urmând să i se acorde statutul de autonomie asa cum este consemnta pe wikipedia. BORR este în comuniune liturgica cu toate bisericile ortodoxe, în virtutea faptului că din mai 2007 este în comuniune cu Biserica Ortodoxa Rusa. Prin urmare acestia revenind sub ascultare si comuniune cu Patriarhia Moscovei.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

TALMACIREA ANATEMEI data de Sinodul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei[1], 1983, iscalita de toti episcopii, spre a fi mereu adaugata la sfarsitul anatemelor insirate in “Credinta Ortodoxiei”, praznuita in prima Duminica a Postului Mare, Duminica Ortodoxiei

…Biserica Ortodoxa Rusa de peste hotare, condusa in acest moment de mitropolitul Filaret, se marturiseste ca fiind o parte de nedespartit a Bisericii istorice a Rusiei. Ca Biserica Locala are dreptul sa-si tina soboarele obisnuite si sa dea hotarari ce sunt obligatorii in totalitate pentru toti fii ei imprastiati in intreaga lume. Timpul va arata daca celelalte Biserici Locale vor accepta hotararea noastra privind Ecumenismul, chiar daca la vremea lor, hotararile celor zece Sinoade Locale au fost acceptate de catre toti, si au fost inscrise in “Cartea Canoanelor Sfintilor Apostoli, ale Sfintelor Sinoade Ecumenice si Locale si ale Sfintilor Parinti” a Bisericii Sobornicesti… Cat priveste Ecumenismul, fiecare Biserica Locala a avut timp suficient in decursul ultimei sute de ani pentru a-l studia, si daca o anume Biserica Locala isi bazeaza invataturile si viata pe canoanele Sfintilor Apostoli, pe canoanele tuturor Sinoadelor Ortodoxe, atunci nu poate decat sa recunoasca faptul ca Ecumenismul s-a format intr-una din ereziile care au existat din totdeauna, atat in trecut cat si in prezent, si numeste aceasta unitate o biserica. O astfel de manifestare este deja pe deplin a Antihristului.

Astfel, dand Anatema, ne-am protejat turma de aceasta ispita apocaliptica, si in mod neintentionat am ridicat o intrebare profunda constiintei tuturor Bisericilor Locale, pe care trebuie mai devreme sau mai tarziu sa o solutioneze intr-un fel sau altul. Viitoarea lor soarta duhovniceasca va depinde de raspunsul la aceasta intrebare. De jure [de drept] Anatema care a fost data de noi are un caracter strict local al Bisericii Ortodoxe Ruse de peste hotare, dar de facto [de fapt] are o semnificatie istorica imensa, pe plan universal, istoric si ecleziastic, exact fiindca Ecumenismul este o erezie de scara mondiala. Aceasta pozitie a Bisericii Ortodoxe Ruse de peste hotare este vadit constiinta tuturor ortodocsilor. Pentru noi, este o cruce grea pusa asupra noastra de Domnul. Dar nu mai putem pastra tacerea, caci tacerea in continuare ar echivala cu o tradare a adevarului, de care tradare sa ne izbaveasca Domnul pe noi toti.

Arhiepiscop Vitalie de Montreal

Sursa: http://www.apologeticum.ro/2012/05/un-patriarh-ortodox-condamna-ecumenismul-un-sinod-ortodox-a-dat-anatemei-pe-ecumenisti/

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Istoria Bisericii Ortodoxe Ruse în străinătate (ROCOR) scrisă de Sfântul Ioan Maximovici, Mitropolit de Shanghai şi San Francisco (partea I)

Istoria Bisericii Ortodoxe Ruse în străinătate (ROCOR) scrisă de Sfântul Ioan Maximovici, Mitropolit de Shanghai şi San Francisco (partea a II-a)

   UPDATE

Cititorul calin a facut o traducere mai buna dupa fragmentul original in engleza al anatemei sinodului ROCOR din 1983, al carei text integral in engleza il puteti citi la:

http://mirem.8k.com/engl2.html

Anume:

Celor ce atacă Biserica lui Hristos învăţând că Biserica Sa este împărţită în aşa-zise ”ramuri” ce se deosebesc în doctrină şi în felul de viaţă, sau că Biserica nu există în chip văzut, ci va fi alcătuită în viitor când toate ”ramurile” – sectele, denominaţiunile şi chiar religiile – vor fi unite într-un singur trup, şi care nu deosebesc Preoţia şi Tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun că botezul şi euharistia ereticilor sunt valabile pentru mântuire; prin urmare, celor ce cu bună-ştiinţă sunt în comuniune cu aceşti eretici mai-nainte-pomeniţi sau celor ce susţin, răspândesc sau păzesc erezia lor ecumenistă sub pretextul dragostei frăţeşti sau al presupusei uniri a creştinilor despărţiţi, ANATEMA!

Cititi va rog si:

EREZIA din ARTICOLUL 19 al MARELUI SINOD. Ierarhii BOR elogiaza HULELE din DECLARATIA DE LA TORONTO, care reprezinta de fapt piatra de temelie a Sinodului lor din Creta …

 

Tagged with: , ,

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihail said, on septembrie 9, 2016 at 11:01 am

    Circulă o știre pe internet. Cică ar fi victime la Patriarhie. Aștept confirmarea. Ați auzit careva ceva?

    Apreciază

  2. Apa trece, pietrele rămân. said, on septembrie 9, 2016 at 11:16 am

    Iata o atitudine ortodoxă necesara! Slava Ție, Doamne, slava Ție! Dumnezeu sa ne deschidă mințile tuturor, ca sa nu cădem sub anateme!

    Apreciat de 2 persoane

  3. marian said, on septembrie 9, 2016 at 11:52 am

    Iertare, dar asta e prea de tot: ajutorul le vine asa-zisilor refugiati din cer, cu… ELICOPTERUL care arunca 393 milioane de dolari sub forma cardurilor de debit!
    Mai jos e traducerea automata. A picura sau picatura egal a pica a cadea.

    „Pas inainte” – elicopter picătură de carduri de debit pentru Refugiați Turcia
    Nu te mint

    Cel mai mare program vreodată umanitar în istoria UE, este în prezent în curs de desfășurare în Turcia.

    Efortul umanitar vine sub forma unei picături 393 milioane $ pentru elicoptere de carduri de debit și de numerar pentru refugiați în Turcia, ca parte a migrației.

    Peste un milion de refugiați din Turcia vor primi carduri de debit și transferuri de numerar lunare pentru a ajuta la plata pentru alimente și locuințe în cadrul unui nou program umanitar de 348 milioane € (393 milioane $) din Uniunea Europeană a anunțat joi.

    cea mai mare din ce în ce programul UE umanitar face parte dintr-un pachet de asistență a blocului promis Turciei să sprijine unele trei milioane de refugiați gazdele de țară, în principal, din Siria, 3 miliarde €.

    „Uniunea Europeană își menține promisiunea de a sprijini Turcia în găzduirea cea mai mare populație de refugiați din lume,” Dl.a spus stylianides. Când vine vorba de asistență umanitară, „cooperarea noastră cu autoritățile turcești a fost excelent”, a adăugat el.

    Noul program ajutor din partea UE va fi supravegheat de către Programul Alimentar Mondial, în cooperare cu Semiluna Roșie din Turcia. nevoia fiecărei familii vor fi evaluate în mod individual și există fonduri suplimentare disponibile pentru educație sau care sprijină membrii în vârstă ai familiei.
    Altii isi ruineaza sanatatea pentru banii astia, pe cand, satanele teroriste ii vor culege din aer.
    E sfidarea bestiilor de jidani la adresa bunului simt!
    Iarta-ma Tu Doamne!

    Apreciază

  4. calin said, on septembrie 9, 2016 at 12:16 pm

    ”… De aici anatema – si celor ce comunica in mod constient cu ereticii amintiti sau sustin, propaga si iau apararea ereziei ecumeniste…”

    Este o traducere in romana cam calchiata dupa engleza, sa speram ca nu pt a crea voit putina confuzie de sens, fiindca verbul ‘a comunica’ se poate intelege putin diferit in romana. Este vorba de comuniune!

    Fragmentul original in engleza al anatemei sinodului ROCOR din 1983 este ”… therefore, to those who knowingly have communion with these aforementioned heretics or who advocate, disseminate, or defend their heresy of ecumenism…” (textul intreg al anatemei in engleza la: http://mirem.8k.com/engl2.html).

    O traducere mai corecta ar fi: ”prin urmare, celor ce cu bună-ştiinţă sunt în comuniune cu aceşti eretici mai-nainte-pomeniţi sau celor ce susţin, răspândesc sau păzesc erezia lor ecumenistă…”

    Deci traducerea completa mai de acuratete ar fi:

    Celor ce atacă Biserica lui Hristos învăţând că Biserica Sa este împărţită în aşa-zise ”ramuri” ce se deosebesc în doctrină şi în felul de viaţă, sau că Biserica nu există în chip văzut, ci va fi alcătuită în viitor când toate ”ramurile” – sectele, denominaţiunile şi chiar religiile – vor fi unite într-un singur trup, şi care nu deosebesc Preoţia şi Tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun că botezul şi euharistia ereticilor sunt valabile pentru mântuire; prin urmare, celor ce cu bună-ştiinţă sunt în comuniune cu aceşti eretici mai-nainte-pomeniţi sau celor ce susţin, răspândesc sau păzesc erezia lor ecumenistă sub pretextul dragostei frăţeşti sau al presupusei uniri a creştinilor despărţiţi, ANATEMA!”

    Asadar, intelesul este clar acum: cine pastreaza in cunostinta de cauza comuniunea cu acesti eretici ecumenisti (fie ei clerici sau mireni) este sub Anatema!

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 9, 2016 at 1:23 pm

      calin

      Multumesc.

      Apreciază

      • calin said, on septembrie 9, 2016 at 1:50 pm

        Doamne ajuta, este de importanta capitala, sa ne fie tuturor de folos si de luat aminte!

        Atentie si la traducerile inexacte, e o arma folosirea unor cuvinte inecxacte, imperfectiunile aluzive, nu degeaba exista vorba ”traducator, tradator”.

        Dar cine are timp sa verifice intotdeauna in original, mai ales daca nu e in engleza. Mult ne-am folosi daca am sti greaca, si cea noua si cea in care au scris Sfintii Parinti, ca sa ii putem citi in original si sa nu ne mai lasam prada diverselor manipulari, sentimentalisme, pietisme, etc. Dar e o munca de ani, si cine mai doreste un studiu serios, iar daca ar dori nu mai ai nici timp in ziua de azi cand trebuie sa alergi pentru traiul de zi cu zi.
        In orice caz, cine are timp si este capabil si descopera asemenea manipulari este bine sa ii trezeasca si pe ceilalti.

        Apreciază

  5. Templier said, on septembrie 9, 2016 at 12:58 pm

    Meteorele-un exemplu de conlurare armonioasa intre Dumnezeu si om!

    Apreciază

  6. Anda said, on septembrie 9, 2016 at 4:09 pm

    Parintele Iulian despre sinodul din Creta:

    Apreciază

  7. Starcu auriu said, on septembrie 9, 2016 at 5:29 pm

    https://www.facebook.com/Medievistica/?fref=ts si https://www.facebook.com/radu.oltean.16?fref=ts

    https://www.facebook.com/adrianandrei.rusu?pnref=lhc.friends

    sub pretextul istoriei se face propaganda obscena greco-catolica si antiortodoxa..ce josnic

    aceste pagini de facebook sunt tulburator antiortodoxe

    Apreciază

  8. Caz straniu în județul Gorj: o adolescentă are crize noaptea și vorbește cu vocea mătușii moartă

    Când am ajuns acolo, în jur de 12,00 noaptea, fata era în acele chinuri.
    Nu mai avea control asupra membrelor și întregului corp. Avea niște strâmbături pe care îmi e greu să le reproduc.
    Vorbea, dar nu cu vocea ei, ci a vecinei care a murit.
    După 10 minute de la intrarea noastră, fetița s-a liniștit și a spus: «Gata, ieși din mine și plecă. Mă lăsă liniștită». Fata era slăbită, pentru că nu mâncase.
    Cu o seară înainte fusese primarul, cu fiul care e preot și cu încă doi. Cât au fost acolo nu au fost probleme, dar apoi a început să se manifeste.
    Vocea pe care o auzeau membrii familiei spunea că nu o să iese la lumină cu ce încercați voi să mă exhumați. «Dacă faceți lucrul acesta, eu plec, dar iau și fetița cu mine».
    Mai dădea niște indicii pe care nimeni nu le putea știi.
    Vocea a mai spus: «Nu ați avut și voi timp să culegeți merele? Duceți-vă, că am scuturat eu». S-au dus cu lanterna și mărul era scuturat.
    Sau: „Trecui pe lângă voi și erați la masă. Mă lovi o găină și i-am tăiat aripile”. S-au dus și au verificat și avea aripile tăiate.
    Sunt lucruri pe care fetița le spunea cu vocea bătrânei. Eu nu am mai văzut așa ceva.
    Nu mi-a fost frică și am vrut să mă conving.
    Numai noaptea se întâmplă, după cel de-al doilea cântat al cocoșului. Părinții și bunicii fetiței sunt de o omenie rară”.

    http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=845799&title=caz-straniu-in-judetul-gorj-o-adolescenta-are-crize-noaptea-si-vorbeste-cu-vocea-matusii-moarta

    Apreciază

  9. mihai said, on septembrie 10, 2016 at 4:50 pm

    Au inceput iar catelandri depe cuvantul kakadox sa-si faca numarul, dar si o serie de comentaci/raspindaci de acolo care dau cu mucii in fasole http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/09/08/comunicat-dur-al-patriarhiei-despre-manifestarile-publice-impotriva-ierarhilor-romani-semnatari-ai-documentelor-de-la-creta-acesti-razvratiti-din-biserica-sub-pretextul-ca-apara-ortodoxia-tulbura/

    Apreciază

  10. Apa trece, pietrele rămân. said, on septembrie 10, 2016 at 9:01 pm

    Nu exista nicio informație despre mitingul de ieri sau de azi împotriva ecumenismului și impotriva semnării la sinodul din Creta a documentelor prin care Ortodoxia a fost trădată. Cine știe ce s-a întâmplat?

    Apreciază

  11. […] ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei […]

    Apreciază

  12. Alex said, on septembrie 11, 2016 at 1:29 pm

    “Anatema – celor care se ridica impotriva Bisericii Ortodoxe si sustin ca Biserica lui Hristos s-a impartit in asa-zise “ramificatii”, ce difera una de alta dupa doctrina si modul de viata, sau ca Biserica nu a existat in chip vazut, ci se va constitui abia in viitor, cand toate “ramificatiile”, sau partile, sau confesiunile si chiar toate religiile se vor uni intr-un singur trup. Anatema – si celor care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de “preotia” si “tainele” ereticilor, dar afirma ca botezul si euharistia ereticilor ar fi suficiente pentru mantuire. De aici anatema – si celor ce comunica in mod constient cu ereticii amintiti sau sustin, propaga si iau apararea ereziei ecumeniste proaspat aparute a acestora sub pretextul pretinsei iubiri fraterne sau presupusei uniri a crestinilor scindati!”

    Subscriu total. Ecumenismul modern îndeamnă ură față de mântuirea aproapelui născut/căzut în mărturii şi învățături hulitoare. Ecumeniştii îi împeidică practic accesul la învățătura dreptmăritoare făcându-se astfel prigonitori ai Duhului Sfânt. Deie Domnul şi Maica Domnului dimpreună cu toți Sfinții Mărturisitori, Maxim Marturisitorul di’mpreună cu cei Trei noi Sfinți Ierarhi, Fotie al Constantinopolului, Grigorie Palama şi Marcu Eugenicul, cu Iorest şi Sava, Sfinții Ierarhi români mărturisitori şi cu toți Sfinții, ca să stârpească toată învățătura cea şerpească care s-a insinuat în Sfânta Biserică.

    Apreciază

  13. Alex said, on septembrie 11, 2016 at 3:24 pm

    Sunt în spam?

    Apreciază

  14. Andrei Creacico said, on octombrie 4, 2016 at 3:52 pm

    Deciziile Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Graniţelor despre ecumenism, stilul nou şi vechi-calendarişti

    http://lumea-ortodoxa.ro/deciziile-bisericii-ortodoxe-ruse-din-afara-granitelor-despre-ecumenism-stilul-nou-si-vechi-calendaristi/

    Apreciază

  15. […] ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei […]

    Apreciază

  16. […] a unora dintre cei ce inca dorm roz dar si pentru anti ecumenistii carora nu le este suficienta anatema data ecumenismului de catre canonicul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, ci asteapta nu stiu ce Sinod care sa anatematizeze ecumenismul si Sinodul din Creta. Iar dupa acea […]

    Apreciază

  17. […] a unora dintre cei ce inca dorm roz dar si pentru anti ecumenistii carora nu le este suficienta anatema data ecumenismului de catre canonicul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, ci asteapta nu stiu ce Sinod care sa anatematizeze ecumenismul si Sinodul din Creta. Iar dupa acea […]

    Apreciază

  18. […] ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei […]

    Apreciază

  19. […] ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei […]

    Apreciază

  20. […] ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei. […]

    Apreciază

  21. […] ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei […]

    Apreciază

  22. […] ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei. […]

    Apreciază

  23. […] ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei […]

    Apreciază

  24. […] ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.