SACCSIV – blog ortodox

COMUNICATUL PATRIARHIEI despre cei ce se opun SINODULUI DIN CRETA

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 8, 2016

   Iata ce putem citi la Să păstrăm pacea şi unitatea Bisericii de pe Basilica:

În ultima perioadă, au avut loc unele manifestări publice ale unor persoane, care, în duh lumesc şi agresiv, au acuzat şi calomniat pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române prezenţi la Sinodul din Creta (iunie 2016), unde au participat aproape 200 de ierarhi din zece Biserici Ortodoxe surori.

Cei care promovează aceste atitudini negative sunt, în general, câţiva clerici răzvrătiţi şi monahi necanonici, neascultători şi nestatornici, care nu locuiesc în mănăstire conform rânduielilor monahale, precum şi unii mireni influenţaţi negativ de către aceştia.

Un astfel de grup a protestat şi pe Dealul Mitropoliei în data de 30 august 2016 când membrii acestuia, care au fost ascultaţi de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, au dovedit că nu sunt capabili de dialog, ci sunt agresivi, repetă idei şi acuzaţii nefondate, judecă şi calomniază pe ierarhii care au aprobat documentul Sinodului din Creta referitor la relaţiile Bisericii Ortodoxe cu alţi creştini.

Într-o vreme în care Biserica Ortodoxă este atacată de multe forţe exterioare văzute şi nevăzute ale fenomenului secularizării, aceşti răzvrătiți din Biserică, sub pretextul că apără Ortodoxia, tulbură din interior pacea şi unitatea Bisericii, deoarece nu sunt călăuziţi de Duhul lui Hristos.

Totuşi, în marea lor majoritate, clerul, monahii şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române păstrează pacea şi unitatea Bisericii lui Hristos şi cunosc adevărul că Sinodul din Creta nu a formulat dogme noi, ci a mărturisit că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfânta, Sobornicească şi Apostolească a lui Hristosiar bisericile sau confesiunile eterodoxe (neortodoxe) s-au despărţit de Ortodoxie pentru că s-au îndepărtat de la credinţa ortodoxă care este baza unităţii Bisericii. Iar pentru că Domnul Iisus Hristos S-a rugat Tatălui din ceruri ca ucenicii Lui şi toţi cei care cred în El să fie una (cf. Ioan17, 21), adică să păstreze unitatea Bisericii pe baza credinţei adevărate, Biserica Ortodoxă nu promovează ura confesională sau „războiul religios”, ci „credinţa care este lucrătoare prin iubire” (Galateni 5, 6), mărturisind Ortodoxia cu smerenie şi cu pace în suflet.

Astfel, adevăraţii creştini ortodocşi pot să-şi păstreze dreapta credinţă, chiar dacă se află în dialog sau în cooperare de ordin social-filantropic sau cultural cu alţi creştini, mai ales în ţări în care creştinii ortodocşi sunt minoritari. De pildă, în prezent, există în Europa Occidentală peste 700 de parohii ortodoxe româneşti dintre care 670, pentru că nu deţin propriile lor biserici, se roagă în lăcaşuri de cult închiriate sau împrumutate de la creştini catolici, anglicani sau protestanţi, fără ca aceşti români să-şi piardă credinţa lor ortodoxă.

Deci, creştinul ortodox lucid şi realist poate rămâne fidel Ortodoxiei şi atunci când se află în dialog şi cooperare cu alţi creştini fără a fi fanatic, arogant sau agresiv. Însă cei ce tulbură acum pacea şi unitatea Bisericii nu au nicio responsabilitate pastorală pentru comunităţile ortodoxe româneşti din străinătate şi nici nu înţeleg cât de mare este păcatul dezbinării şi tulburării păcii şi unităţii Bisericii, sub pretextul că numai ei, protestatarii, sunt credincioşi adevăraţi, corecţi şi competenţi în apărarea Ortodoxiei, declarând eretici pe toţi cei care nu gândesc ca ei.

Cuvântul Biserică înseamnă adunare, nu dezbinare, adică adunarea creştinilor ortodocşi în iubirea Preasfintei Treimi prin mărturisirea şi trăirea dreptei credinţe în comuniune frăţească în Hristos şi ascultare faţă de părinţii duhovniceşti cărora le-a fost încredinţată lucrarea de păstorire a credincioşilor pe calea mântuirii (cf. Evrei 13, 17).

De aceea, trebuie să păstrăm totdeauna pacea şi unitatea Bisericii lui Hristos!

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Comentariu saccsiv:

Sa analizam cateva paragrafe. Comunicatul incepe asa:

“În ultima perioadă, au avut loc unele manifestări publice ale unor persoane, care, în duh lumesc şi agresiv, au acuzat şi calomniat pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române prezenţi la Sinodul din Creta (iunie 2016), unde au participat aproape 200 de ierarhi din zece Biserici Ortodoxe surori.”

Duh lumesc? Fals. Cei anti Marele Sinod au vorbit de Canoane si au citat din scrierile Sfintilor Parinti. Iata cateva exemple:

A doua scrisoare a Protos. ELEFTERIE TARCUTA catre IPS IOACHIM BACAUANUL: Dvs. pregatiti instalarea ANTIHRISTULUI

AUDIO: Parintele EFTIMIE MITRA – predica despre SINODUL DIN CRETA si ECUMENISM

Cititi va rog cu atentie: DREPT LA REPLICA privind COMUNICATUL de presa al MITROPOLIEI MOLDOVEI, in legatura cu reactiile unor credinciosi fata de Sinodul din Creta

Foto: SCRISOAREA DESCHISA adresata Mitropolitului Teofan, de catre monahi din Mitropolia Moldovei si Bucovinei referitor la MARELE SINOD din 06.06.2016

Ierom. Grigorie (Manastirea Lacul Frumos): De ce am intrerupt pomenirea chiriarhului?

MARELE SINOD. Paritele Antim de la Manastirea Bistrita, intr-o SCRISOARE DESCHISA ii cere Mitropolitului Teofan SA RAMANA IN BISERICA

MARELE SINOD. Preoti si credinciosi din Bihor – SCRISOARE DESCHISA Episcopului Sofronie Drincec si intregului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane

Staretul Macarie al Schitului Oituz A INTRERUPT POMENIREA IERARHULUI Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului incepand cu 3 iulie. Motivele: CMB, “saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor”, participarea la Sfanta Liturghie a unui MASON, cununii mixte, MARELE SINOD si multe altele

MARELE SINOD. Scrisoarea de MARTURISIRE a asociatiei ASTRADROM

MARELE SINOD. Scrisoarea deschisa a Manastirii Paltin Petru Voda catre Mitropolitul Teofan

Parintele Ciprian Ioan Staicu: Marea apostazie din Creta si raspunsul Bisericii luptatoare

Peste 4500 de preoti, calugari si mireni au semnat o scrisoare catre Mitropolitul Teofan, referitoare la MARELE SINOD …

Romani din Austria impotriva MARELUI SINOD. Scrisoare deschisa catre Mitropolitul Serafim Joanta

SCRISOARE DESCHISA CATRE IERARHI: “Nu vom participa la slujbele oficiate de Ierarhii si preotii care sustin hotararile MARELUI SINOD”

SCRISOARE DESCHISA catre IPS PIMEN

Mihai Silviu Chirila despre MARELE SINOD: Biserica Ortodoxă e singura Biserică creştină

Duh lumesc au insa avocatii Marelui Sinod:

Avocatii Marelui Sinod: ANDREI PLESU. Observati va rog cu cat tupeu transforma notorii parinti anti ecumenisti in … promotori ai ecumenismului

Video: Pigmeul IONUT MAVRICHI il ATACA haotic pe stalpul Ortodoxiei PS LONGHIN. Totul pentru a apara un talharesc MARE SINOD …

Au acuzat şi calomniat? Au acuzat, da, insa n-au calomniat, caci au acuzat pe drept.

   Zice Comunicatul ca “au participat aproape 200 de ierarhi din zece Biserici Ortodoxe surori”, asta asa, ca “argument”, sa para multi, de parca unde-s multi e si dreptatea. Doar ca nu-i asa. Deseori in istorie, dreptate au avut foarte putini: Sfantul Marcu Eugenicul al Efesului sau Sfantului Maxim Marturisitorul.

Pe de alta parte, nici asa multi nu sunt, cum vor sa para, daca e sa comparam numarul de credinciosi din cele zece biserici participante cu numarul de credinciosi din cele patru biserici neparticipante, caci in cele patru sunt cu mult mai multi decat in cele … zece.

Si nici nu explica motivul pentru care celelalte n-au participat, caci ce-ar putea raspunde, de exemplu, la asa ceva:

RASPANDITI. Sfantul Sinod al BISERICII ORTODOXE BULGARE: “In afara de Sfanta Biserica Ortodoxa nu exista alte Biserici, ci doar eretici” / Patriarhule Daniel, TREZESTE-TE

Patriarhul GEORGIEI Ilia II RESPINGE documentul despre ECUMENISM pregatit pentru MARELE SINOD

Apoi, cand zici asa, 200 de Ierarhi, par multi, doar ca nu-i asa:

Mitropolitul SERAFIM DE PIREU despre MARELE SINOD: De ce nu sunt invitati toti Episcopii? / De ce in proiect nu se vorbeste despre erezii si inselari? / De ce sunt invitati catolici, monofiziti și protestanti in calitate de observatori si nu in calitate de impricinati?

Ba mai mult, nici n-au semnat toti:

FINAL MARELE SINOD. Critica Mitropolitului Serafim de Pireu / N-au semnat toti? / Ce facea BOR in Italia in timpul Sinodului din Creta …

Mitropolitul Ierotheos Vlachos explică: „DE CE NU AM SEMNAT”

Mai zice Comunicatul:

“Cei care promovează aceste atitudini negative sunt, în general, câţiva clerici răzvrătiţi şi monahi necanonici, neascultători şi nestatornici, care nu locuiesc în mănăstire conform rânduielilor monahale, precum şi unii mireni influenţaţi negativ de către aceştia.”

Comparati va rog spusa asta cu lista ce-am postat-o mai sus, a celor care critica Marele Sinod. Sunt necanonici si bantuie asa, de capul lor, de colo colo pe Pamant?

La ei adaugati cu mult mai multi preoti, monahi si monahii care inca nu s-au exprimat public pe internet, iar la toti acestia mai adaugati un minimum minimorum de zeci de mii de mireni care-i asculta plus un alt minimum minimorum de zeci de mii de cititori ai blogurilor, revistelor si cartilor real anti ecumeniste, ce s-au trezit dar inca n-au ajuns sa discute direct cu respectivii parinti. Cum e? Cativa or fi? Evident ca, raportat la milioanele de ortodocsi din Romania, reprezinta o minoritate, insa trebuie tinut cont ca majoritatea celorlalte milioane ajung la biserica doar la Botez, Casatorie, Inmormantare si eventual la Slujba din Noaptea Invierii.

Ba mai mult, nu doar in randul romanilor din Romania exista o opozitie la cele semnate in documentul Marelui Sinod, ci si la romanii din afara granitelor:

P.S. LONGHIN impotriva MARELUI SINOD: „Nu recunoaștem acest sobor al fărădelegii, care va aduce dezbinare în Biserică”

Pai numai pe acest Ierarh il asculta, in plus, zeci de mii. Daca mai adaugam si anti ecumenistii din Basarabia, deja numarul total de romani “razvratiti” depaseste lejer sute de mii.

Asta doar daca vorbim despre romani. Daca vorbim insa si despre greci, deja proportiile sunt altele, caci la ei vorbesc cu curaj in public mai multi Ierarhi, preoti, monahi si teologi. La Mitropolitii Serafim de Pireu si Ierotheos Vlachos, de care am pomenit mai sus, adaugati si:

Ce s-a discutat la Simpozionul din Pireu pe tema MARELUI SINOD. Episcopul Longhin: FRAȚILOR NU-S MAI MULTE BISERICI

IMPOTRIVA MARELUI SINOD – Sinaxa Clericilor si a Monahilor Ortodocsi din Volos

Mitropolitul Ieremia al Gortinei: De ce MARELE SINOD i-a numit pe eretici “Biserica”?

PARINTELE CIPRIAN IOAN STAICU a fost zilele trecute in MUNTELE ATHOS. Iata ce a vorbit cu GHERONDA GAVRIIL

VIDEO. Gheron Sava Lavriotul: SINODUL DIN CRETA ESTE ERETIC / Un exemplu – ne baga ecumenismul in familie prin CASATORIILE MIXTE / Consiliul Mondial al Bisericilor trebuie ANATEMATIZAT / Si un MESAJ CATRE ROMANI – NU MAI MERGETI la bisericile unde Episcopii primesc acest Sinod

VIDEO. Parintele Iulian de la Prodromu: SA FIE RESPINS Sinodul din Creta

VIDEO (exceptional): Interviu luat de Parintele CIPRIAN IOAN STAICU Parintelui Prof. Univ. Dr. THEODOROS ZISIS despre Marele Sinod si erezia ecumenismului, care lucreaza din interior prin Episcopi si Facultatile de Teologie. Despre ASCULTAREA CEA REA SI NEASCULTAREA CEA SFANTA / INTRERUPEREA POMENIRII nu este SCHISMA!!!

Desigur, Patriarhia stie despre toate acestea, dar ascunde adevarul cu disperare, in incercarea de a minimaliza si discredita miscarea anti ecumenista.

Mai scrie in Comunicat:

“Un astfel de grup a protestat şi pe Dealul Mitropoliei în data de 30 august 2016 când membrii acestuia, care au fost ascultaţi de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, au dovedit că nu sunt capabili de dialog, ci sunt agresivi, repetă idei şi acuzaţii nefondate, judecă şi calomniază pe ierarhii care au aprobat documentul Sinodului din Creta referitor la relaţiile Bisericii Ortodoxe cu alţi creştini.”

Era de asteptat sa “exemplifice” si “identifice” miscarea anti ecumenista cu ceea ce s-a petrecut la 30 august. In realitate singurul minus al acelui protest a fost unul de organizare, ceea ce a dus la un deficit de imagine, de care, iata, Patriarhia spera sa profite din plin. De fapt, luat separat, aproape fiecare dintre cei ce au pus intrebari Ierarhului, a vorbit bine, doar ca a existat o nerabdare ce i-a facut sa nu astepte integral raspunsurile. Poate ca pe viitor se vor organiza de asa maniera incat sa existe maxim doi vorbitori dintre cei mai bine pregatiti, care sa abordeze temele esentiale. A nu se uita de Declaratia de la Toronto. Si a se tine cont neaparat de posibilitatea aparitiei intrusilor si a diversionistilor. Acestia pot crea deliberat vacarm, ba mai rau, un ou aruncat intr-un Ierarh va lovi in miscarea anti ecumenista mai grav decat intreaga extrem de bine finantata campanie pro Marele Sinod.

Revenind la Comunicat:

“Într-o vreme în care Biserica Ortodoxă este atacată de multe forţe exterioare văzute şi nevăzute ale fenomenului secularizării, aceşti răzvrătiți din Biserică, sub pretextul că apără Ortodoxia, tulbură din interior pacea şi unitatea Bisericii, deoarece nu sunt călăuziţi de Duhul lui Hristos.”

Ca atare, pentru Patriarhie, Ortodoxia nu inseamna decat a lupta impotriva secularizarii. Ereziile? Pentru Patriarhie nu exista …

Dar si cu secularizarea asta, de fapt Patriarhia mai mult zice ca lupta decat chiar lupta. Un exemplu doar. S-a implicat in strangerea de semnaturi pe chestiunea Constitutiei si a casatoriilor intre homosexuali. Pe de alta parte insa:

URACIUNEA URACIUNILOR: Patriarhia ne indeamna sa ne rugam impreuna cu luteranii, adica gireaza abolirea cultului Fecioarei Maria si a Sfintilor, desfiintarea manastirilor, episcopi femei, cler homosexual

Alta:

“Totuşi, în marea lor majoritate, clerul, monahii şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române păstrează pacea şi unitatea Bisericii lui Hristos şi cunosc adevărul că Sinodul din Creta nu a formulat dogme noi, ci a mărturisit că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfânta, Sobornicească şi Apostolească a lui Hristos, iar bisericile sau confesiunile eterodoxe (neortodoxe) s-au despărţit de Ortodoxie pentru că s-au îndepărtat de la credinţa ortodoxă care este baza unităţii Bisericii. Iar pentru că Domnul Iisus Hristos S-a rugat Tatălui din ceruri ca ucenicii Lui şi toţi cei care cred în El să fie una (cf. Ioan17, 21), adică să păstreze unitatea Bisericii pe baza credinţei adevărate, Biserica Ortodoxă nu promovează ura confesională sau „războiul religios”, ci „credinţa care este lucrătoare prin iubire” (Galateni 5, 6), mărturisind Ortodoxia cu smerenie şi cu pace în suflet.”

[…]

“Însă cei ce tulbură acum pacea şi unitatea Bisericii […] nu înţeleg cât de mare este păcatul dezbinării şi tulburării păcii şi unităţii Bisericii, sub pretextul că numai ei, protestatarii, sunt credincioşi adevăraţi, corecţi şi competenţi în apărarea Ortodoxiei, declarând eretici pe toţi cei care nu gândesc ca ei.”

Nu mai dezvolt aici, adevarul despre Marele Sinod e de fapt acesta:

EREZIA din ARTICOLUL 19 al MARELUI SINOD. Ierarhii BOR elogiaza HULELE din DECLARATIA DE LA TORONTO, care reprezinta de fapt piatra de temelie a Sinodului lor din Creta …

Cat despre “ura confesională sau războiul religios”, traditionalistii anti ecumenisti nu din ura sau de belicosi ce sunt ii numesc pe ceilalti eretici sau pagani, ci pana la urma din iubire. Caci daca ii spui ratacitului ca e pe drumul spre iad, mai poti spera sa se indrepte, insa daca il mangai pe crestet si il incurajezi ca pana la urma intr-un soi de biserica e si el, atunci ce sanse de salvare mai are acela? Cu adevarat, toti ecumenistii vor plati la Judecata si pentru sufletele celor ajunsi in iad pentru ca nu li s-a spus raspicat ca se afla in erezie.

Alta:

“Astfel, adevăraţii creştini ortodocşi pot să-şi păstreze dreapta credinţă, chiar dacă se află în dialog sau în cooperare de ordin social-filantropic sau cultural cu alţi creştini, mai ales în ţări în care creştinii ortodocşi sunt minoritari. De pildă, în prezent, există în Europa Occidentală peste 700 de parohii ortodoxe româneşti dintre care 670, pentru că nu deţin propriile lor biserici, se roagă în lăcaşuri de cult închiriate sau împrumutate de la creştini catolici, anglicani sau protestanţi, fără ca aceşti români să-şi piardă credinţa lor ortodoxă.”

Pai cu un Mitropolit ca Joanta, nu si-ar mai fi pastrat nici un ortodox de acolo dreapta credinta:

Foto: FRANCISC DE ASSISI, pictat ca Sfant la Catedrala Mitropoliei Germaniei (IPS Serafim Joanta)

   Bine ca au mai fost printre noi, pana acum cativa ani, marii duhovnici, care au fost cautati de multi din vest si bine ca mai e folosit cu folos si internetul asta, caci altfel in mare ratacire ajungeau chiar toti romanii ajunsi prin Europa ocidentala.

Comunicatul se incheie cu:

“De aceea, trebuie să păstrăm totdeauna pacea şi unitatea Bisericii lui Hristos!”

Pai da, de unitate vorbim si noi:

DATORIA MIRENILOR cand Ierarhii sunt dusmani ai lui Hristos. Nu plecam si NU FACEM SCHISMA. Strigam “NEVREDNICILOR” si AFURISIM sinoadele talharesti. Iata ce ne invata SFANTUL TEODOR STUDITUL si MITROPOLITUL AUGUSTIN

Ierarhii ecumenisti semnatari ai documentului Marelui Sinod au cazut in erezie:

NOUTATI MARELE SINOD: Video – rugaciune cu eretici / Episcopul Chiril: “Biserica marturisita in Crez nu este Biserica Ortodoxa” / Secretomanie / Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului: Cei ce se opun apropierii de alti crestini sunt fundamentalist si fanatici

Ei sunt cei nevrednici. Ei trebuie sa plece.

Dar nu pleaca, ci au pornit prigoana:

Siteul BASILICA: Conform ARTICOLULUI 22, grupul parintelui THEODOROS ZISIS trebuie CATERISIT si AFURISIT …

 

78 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dumitru Marius said, on septembrie 8, 2016 at 2:33 pm

    Adevarul este ca cei ce au analizat suficient de bine documentele „sinodului” cretan sunt dezbinati si, asa cum e specificat in articol, nerabdatori sa dea arama pe fata (sa descifreze/devoaleze actele sinodalilor).
    Este drept ca in astfel de cazuri (introducerea unei erezii ca adevar dogmatic cum este ecumenismul cu toate fetele lui) poate fi binecuvantata sfanta manie (dupa cum este scris ca pentru apararea adevarului de credinta si cel mai pasnic si bland om trebuie sa fie un luptator destoinic), dar in toate manifestarile pe care le-am urmarit pana acum, referitoare la acest asa zis „sinod”, cei care vroiau sa apere adevarul nu au facut altceva decat au dat apa la moara ecumenistilor si celor mai caldicei, astfel incat, priviti din exterior, acestia apar ca fanatici si extremisti ca urmare a nerabdarii, uneor a nervozitatii lor si a pasiunii/patimii de care dau dovada atunci cand vorbesc.

    Apreciază

  2. alex said, on septembrie 8, 2016 at 2:49 pm

    Si o alta chestie care mi-a sarit in ochi acu nu stiu daca zic bine sau nu. Scriu ei undeva in comunicat „deoarece nu sunt călăuziţi de Duhul lui Hristos.” Oare nu vor sa faca o asemanare cu papistasii (filioque)ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul, nu prea am auzit vreodata Duhul lui Hristos.

    Apreciază

    • Anonim said, on septembrie 8, 2016 at 10:45 pm

      Se poate numi si Duhul lui Hristos,caci altfel nu am putea vorbi de Treimea cea adevarata..Trebuie facuta insa distinctia, pentru a nu cadea in erezia filioquista, intre cauzalitate(purcedere) si trimitere..Duhul purcede din veci din Tatal,insa lucreaza prin Fiul..Marturiile din Scriptura si din Sf Parinti sunt infricosator de multe, cu privire la relatia Duhului cu Fiul,si la odihna Duhului din veci in Fiul…Noi in rugaciunile incepatoare asa zicem: Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul Adevarului…Iar Adevarul este Hristos, dupa cum Insusi El a marturisit…De aceea, dupa cum spune si Apostolul, dacă cineva nu are Duhul lui Hristos, acela nu este al Lui.(Romani 8-9)…

      Apreciază

  3. Andrei Creacico said, on septembrie 8, 2016 at 3:22 pm

    Comunicatele Patriarhiei Române între 1929 şi 2016

    Lectura comunicatului emis recent de Biroul de Presă al Patriarhiei Române, întitulat „Să păstrăm pacea şi unitatea Bisericii”, care abordează reacţiile de împotrivire faţă de hotărârile sinodului ecumenist din Creta, ne aminteşte de un document similar, „Carte pastorală”, întocmit de Sinodul BOR în 1929 în legătură cu hotărârea de a prăznui Învierea Domnului odată cu catolicii şi protestanţii, la data de 31 martie. […]

    http://lumea-ortodoxa.ro/comunicatele-patriarhiei-romane-intre-1929-si-2016/

    Apreciază

    • Mihail said, on septembrie 8, 2016 at 4:10 pm

      Da asa am auzit si eu ca bor a sarbatorit INVIEREA DOMNULUI in 1926 si 1929 odata cu catolicii!

      Apreciază

  4. scortisoara said, on septembrie 8, 2016 at 3:30 pm

    Mama, ce limbaj de lemn ! Eu ce fac cu tulburarea pe care mi-au creat-o ei cu Sinodul lor …privat ? Au un talent de a-si masca tradarea aratand cu degetul in alta directie …..!

    Exemplificare : astazi am fost la slujba . patriarhul e pomenit , la predica , parintele revoltat de numarul mare de avorturi …. intr-o parohie in care sunt majoritari …batranii trecuti de 70 de ani… Asta e problema : batranii care fac avorturi… :)) Manipularea e urmatoarea : se ia un pacat greu cum este uciderea de prunci , se dezvolta cu mult patos si revolta o predica pe tema asta ca si cum abia astazi a aflat parintele ca romanii fac avorturi . In felul acesta se acopera tradarile lor aratand spre noi ce pacatosi suntem …. Si, sunt eu de vina sau batranii din parohie ca romanii fac 1 mil. de avorturi /an ? Si macar de-as fi vinovata de asa ceva , dar nu sunt . Cine trebuie sa faca educatie ? Pai , eu conduc turma ? Batranii conduc turma ? Unde ati fost dragi preoti vreme de 60 de ani ? Dar pe unde mai sunteti ? Mai sunteti ? Probleme noastre actuale sunt : biometria, Sf. Inchisorilor si ecumenismul. Daca mai intarziati mult vom pieri ca neam si nu din cauza avorturilor .
    Fix ce-l preocupa pe parinte astazi : avorturile , in contextul in care s-a intamplat un sinod al tradarii in Creta , nimeni in Ploiesti nu stie nimic despre asta. Lumea traieste intr-o seninatate tampa. le-am spus eu astazi catorva in curtea bisericii, se uitau la mine ca la urs….
    Duminica trecuta am incercat sa vorbesc cu unul din preotii de la noi ( ei sunt 3 la numar ) , pe tema sinodului , mi s-a dat un raspuns ca pentru retarzi : cica semnaturile de la sinod nu au fost pt unitatea ereticilor ci pentru unitatea ortodocsilor romani , sa nu mai migreze ortodocsii romani la biserici ortodoxe grecesti sau rusesti …cum vezi Doamne sunt in America. Hal de preot . Nu mai e cazul sa merg la biserica .
    Dumnezeule Mare , ai mila de noi !

    Apreciat de 5 persoane

    • cosminmatiu said, on septembrie 8, 2016 at 3:53 pm

      Cum am mai spus, sa mearga ei la biserica si preotii sa slujeasca.
      Si Ana si Caiafa au slujit in templu dupa rastignirea lui Hristos. Cati nu se roaga azi la creaturi si alti dumnezei facuti de mintile lor strambe. Nu le convine invatatura lasata de Hristos, ei sunt destepti si vor altceva. Cu tristete pentru toti oamenii ca sunt fratii nostrii si ratacesc, dar in primul rand si ei sunt copii lui Dumnezeu si Dumnezeu ne va judeca pe toti.

      „pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
      11. Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
      12. Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.”

      „Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel

      Capitolul 2
      1. În privinţa venirii Domnului nostru Iisus Hristos şi a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraţilor,
      2. Să nu vă clintiţi degrabă cu mintea, nici să vă spăimântaţi – nici de vreun duh, nici de vreun cuvânt, nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi, cum că ziua Domnului a şi sosit.
      3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
      4. Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.
      5. Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?
      6. Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.
      7. Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.
      8. Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.
      9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
      10. Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
      11. Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
      12. Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.
      13. Iar noi, fraţilor, iubiţi de Domnul, datori suntem totdeauna să mulţumim lui Dumnezeu pentru voi, că v-a ales Dumnezeu dintru început, spre mântuire, întru sfinţirea duhului şi întru credinţa adevărului,
      14. La care v-a chemat prin Evanghelia noastră, spre dobândirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos.
      15. Deci, dar, fraţilor, staţi neclintiţi şi ţineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră.
      16. Însuşi Domnul nostru Iisus Hristos şi Dumnezeu Tatăl nostru, Care ne-a iubit pe noi şi ne-a dat, prin har, veşnică mângâiere şi bună nădejde,
      17. Să mângâie inimile voastre şi să vă întărească, la tot lucrul şi cuvântul bun.”

      Apreciază

    • mihai said, on septembrie 8, 2016 at 10:04 pm

      Scortisoara, e ft adevarat ca trebuiesc combatute si avorturile, insa preotii au gasit astfel de conjuctura ca sa denatureze

      Apreciat de 1 persoană

    • Aly said, on septembrie 9, 2016 at 12:32 am

      Draga mea nu esti singura in Ploiesti , dar intradevar suntem foarte putini. Cunosc prieteni care au fost in muntele Athos si de acolo au venit cu ideile de unitate si ca se lucreza inca sa se repare bla bla bla. Incerc la Sf Treime unde sunt mai multi credinciosi sa le explic dar nu stiu de ce lumea nu e interesata parca ar fi hipnotizata. M-au dezamagit mai multi preoti de la care aveam pretentii . Am auzit ca-l si lauda pe fericitu ca e mare teolog etc.

      Apreciază

    • ovidiu said, on octombrie 16, 2016 at 4:34 am

      Si eu sunt din ploiesti si ma duc la prima biserica de la sud pe linia de tramvai, cu hramul Schimbarea la fata si Sfantul M.Mc Pantelimon ,si asa este din pacate!

      Apreciază

  5. Adrian said, on septembrie 8, 2016 at 3:45 pm

    Aşadar, având în vedere acest comunicat al Patriarhiei, pare destul de clar că, la mult aşteptatul sinod al BOR din toamna (dacă o fi !?) nu se va schimba ceva, în bine, în sensul celor dorite de tine frate Vasile (şi de către mulţi dintre noi), adica:
    – Ierarhii să-şi retragă semnătura de pe documentul „Marelui Sinod” din Creta;.
    – Ierarhii să-şi retragă semnăturile si de pe alte documente similare prin care a fost trădată Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească;
    – BOR să iasă din “Consiliul Mondial al Bisericilor”;
    – Sinodul să definească clar celelalte “biserici” ca fiind eretice.
    – “Dialogurile ecumeniste” să se delimiteze strict la a demonstra ereziile celorlalţi şi la a-i îndemna să vină Acasă, adică la Ortodoxie. (https://saccsiv.wordpress.com/2016/09/07/multi-anti-ecumenisti-asteapta-sinodul-bor-din-toamna-dar-ce-asteapta-mai-exact/ )

    Preasfântă Năs­cătoare de Dumnezeu, miluieşte‑ne pe noi !

    Apreciat de 1 persoană

    • alex said, on septembrie 9, 2016 at 6:35 am

      Cel mai probabil la sinodul din toamna vom fi dati „anatemei” toti care nu suntem de acord cu „Sfantul si Marele Sinod din Creta”.

      Apreciază

  6. Pąʍvo said, on septembrie 8, 2016 at 3:52 pm

    Este evident ce se va hotara la sinodul BOR din octombrie, daca va mai fi…
    Nu au condamnat pe fata ereziile si viciile lumii moderne, dar condamna fara echivoc pe cei din ”propria casa”, care (mai zelosi sau mai pasnici) vor sa mai pastreze autenticitatea Ortodoxiei, aparata atat de riguros de Parinti ca Sf. Maxim Marturisitorul (simplu monah), Sf. Ierarh Nicolae, Sf. Fotie cel Mare, Sf. Grigorie Palama, Sf. Marcu Evghenicul, Sf. Paisie Velicikovski si multi altii, unii dintre ei destui de actuali.
    Pentru aceasta categorie de oameni nu exista rabdare, intelegere si dialog, dar pentru instrainatii de duhul lui Hristos sau care cred intr-un hristos mincinos Matei 24;24 exista concesii acum, mai mult ca niciodata. Atitudine total diferita fata de faptele Sfintilor Parinti…

    Ecumenismul a reusit in decursul anilor sa slabanogeasca credinta oamenilor, asa incat majoritatea au devenit indiferenti, compromisi, resemnati si formalisti in trairea lor. Apocalipsa 3;16
    Cei mai multi fiind materialisti, reeducati sau saraciti de stat – desi mai cunosc adevarul – sunt anesteziati la nepasare, tacere si insensibilitate. Pe acestia se bazeaza in semnatarii acestui comunicat.
    Pana si capii Bisericii au fost inselati de acest duh si erezie a vremurilor, parerea si retorica lor devenind una cu diplomatia si corectitudinea politica. Atribuind cuvântul Biserică unei adunari (cuvant furat in decursul istoriei de eretici pentru a obtine credibilitate), din nou recunosc celelalte adunaturi religioase ca fiind biserici, chiar daca o dreg apoi cu cuvinte mestesugite si fara har, spre inselarea celor simpli. Matei 7;21

    Referitor la afirmatia ”ortodocșii se roagă în lăcaşuri de cult închiriate sau împrumutate de la creştini catolici, anglicani sau protestanţi” este clar ca acesti oameni sunt acei caldicei la care m-am referit mai sus.
    Eu unul, decat sa ma rog intr-o casa de toleranta spirituala, asa cum au celelalte confesiuni, mai bine aleg natura, bordeiul sau propria casa… Si nu cred ca gresesc.

    Dumnezeule, milostiv fii mie, pacatosului!

    Apreciat de 1 persoană

  7. O pacatoasa said, on septembrie 8, 2016 at 3:58 pm

    https://monahulteodot.wordpress.com/2016/03/24/mai-avem-un-an-si-vine-urgia-p-justin-parvu-16-iun-2013/
    Aici se poate citi clar ce plan se va pune in aplicare ,pentru ca deja a fost semnat inca din anul 2014 !!! Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ne pe noi pacatosii. Amin!

    Apreciază

  8. ion hodor, said, on septembrie 8, 2016 at 4:10 pm

    TATAL MINCIUNII ESTE DIAVOLUL,lupul in piele de oaie e mai periculos decat cel adevarat!

    Apreciat de 1 persoană

  9. maxim said, on septembrie 8, 2016 at 6:02 pm

    1- ” unde au participat aproape 200 de ierarhi din zece Biserici Ortodoxe surori.”

    PATRIARHIE APOSTATA CE ESTI, ORTODOXIA ARE 1000 ARHIEREI. CEILALTI 800 DE CE N-AU FOST ACOLO?

    2- ” deoarece nu sunt călăuziţi de Duhul lui Hristos.”

    PATRIARHIE APOSTATA, TU AI DUHUL LUI IULIAN APOSTATUL, DUHUL ANTIHRISTULUI, UMANISMULUI, SECULARISMULUI, MASONERIEI, ETC, NU STIU DE CE TE PREFACI CA TI-AI DORI SA AI DUHUL LUI HRISTOS…

    3- ” Totuşi, în marea lor majoritate, clerul, monahii şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române păstrează pacea şi unitatea Bisericii lui Hristos ”

    PATRIARHIE APOSTATA, ATI CURENTAT PE MAI TOTI PREOTII SI MIRENII, VOI, PRIN IERARHI, PRIN SCOLILE TEOLOGICE SI PRIN ECUMENISMUL DIN ULTIMUL SECOL…

    4- ” şi cunosc adevărul că Sinodul din Creta nu a formulat dogme noi, ci a mărturisit că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfânta, Sobornicească şi Apostolească a lui Hristos ”

    PATRIARHIE APOSTATA, CUM SA CUNOASCA ADEVARUL FIIND IN COMA INDUSA?! UNA SFANTA, SOBORNICEASCA, BLA, BLA, BLA, IN TIMP CE TE STRADUIESTI SA DUCI MIREASA LUI HRISTOS LA PRODUS. CAT DE SCHIZOFRENIC TREBUIE SA FII???

    5- ” Biserica Ortodoxă nu promovează ura confesională sau ‘războiul religios’ ”

    PATRIARHIE APOSTATA, SA-NTELEG CA MAI E PUTIN PANA VEI DA TITULATURA DE ‘JIHADISTI ULTRAORTODOCSI’ TUTUROR APOLOGETILOR SI MARTURISITORILOR? PE CAND CEVA…RACHETE DUPA NOI?

    6- ” ci „credinţa care este lucrătoare prin iubire” (Galateni 5, 6)”

    PATRIARHIE APOSTATA, CRED CA REGRETI CA IN SCRIPTURA NU SCRIE ‘LUCRATOARE PRIN IUBIRISM’… VERSETUL ERA ALTUL: ‘DRAGOSTEA SE BUCURA DE ADEVAR’ (1 CORINTENI 13-6), ADEVAR CARE NU ESTE INTRU VOI, CACI VOI SUNTETI AI TATALUI MINCIUNII (IOAN 8, 44)

    7- ” De pildă, în prezent, există în Europa Occidentală peste 700 de parohii ortodoxe româneşti dintre care 670, pentru că nu deţin propriile lor biserici, se roagă în lăcaşuri de cult închiriate sau împrumutate de la creştini catolici, anglicani sau protestanţi, fără ca aceşti români să-şi piardă credinţa lor ortodoxă.”

    PATRIARHIE APOSTATA, PRIVESTE CE SPUNE UN SFANT: Daca ticalosii diavoli sunt luptatori impotriva lui Dumnezeu, atunci si templele lor pagane si eretice sunt intinate si primejdioase. (Sf. Maxim Grecul 1555)

    8- ” Deci, creştinul ortodox lucid şi realist poate rămâne fidel Ortodoxiei şi atunci când se află în dialog şi cooperare cu alţi creştini fără a fi fanatic, arogant sau agresiv”

    PATRIARHIE APOSTATA, FANATIC? EU M-ASTEPTAM LA TERMENUL TALIBAN, CRIMINAL IMPOTRIVA UMANITATII, A PROGRESULUI SI A IMPARATIEI STAPANITA DE STAPANITORUL DIAVOL (IOAN 14, 30)

    9- ” sub pretextul că numai ei, protestatarii, sunt credincioşi adevăraţi, corecţi şi competenţi în apărarea Ortodoxiei, declarând eretici pe toţi cei care nu gândesc ca ei”

    PATRIARHIE APOSTATA, ERETICII SUNT ERETICI. SI NU SUNT ERETICI CA VREA CINEVA SI CAND VREA CINEVA. SUNT ERETICI CA VREA SCRIPTURA SI CA VOR SFINTII PARINTI, ADICA DUHUL SFANT DUMNEZEU CARE A VORBIT PRIN EI IN ACESTE MILENII DE CRESTINISM.

    10- ” Cuvântul Biserică înseamnă adunare ”

    PATRIARHIE APOSTATA, NE RECOMANZI CUMVA SA NE FACEM ADVENTISTI? VEDEM CA IN ULTIMA VREME, PAPISTASII APOSTATI SE INDREAPTA SPRE PROTESTANTISM, IAR ORTODOXIA PATRIARHIILOR SPRE NEOPROTESTANTISM. EU ZIC SA MERGI ASA, E BINE LA IAD, E CALD SI BINE…

    Apreciat de 4 persoane

    • gheorghi said, on septembrie 9, 2016 at 11:12 am

      670 de cladiri – casa de rugaciune….
      Biserica se sfiinteste – ce fac ri acolo, in loc spurcat?
      Eu merg aici, in Canada la Biserica – Episcop Nicolae, BOR din America – si este cladire cumparata de romani, se slujeste in romaneste si nu intra ereticii sa o spurce cu circul si fraudele lor.
      Nu e „asociata” la OCA unde sint rusi, bulgari dar si greco-catolici!
      … Decat sa fi trimis bani in tara pentru case noi, mari, mandre… mai bine isi construiau sau cumparau cladiri numai pentru Crestinism, adica doar dedicate credintei Ortodoxe mai intai – asta ca sa isi pastreze credinta, limba si traditiile adica identitatea.
      Cati si cate s-au „luat” cu eretici si pagani necrestinati…. si se cred binecuvantati nicidecum in desfranare, unii divortati civil de crestin si preacurvind cu ne-cresti dar „cu acte civile”… ca ce? … TREBUIE SA ISI REFACA VIATA, ca „Dumnezeu stie…”
      Si cati preoti or fi care au spurcat vestmintele si au alungat Harul prin aruncare „diamantelor| la porci???
      Din acestia se simt usurati ca pacatele facute nu ar mai insemna nimic, cand de fapt apostatii trag dupa ei puhoi de suflete fie nepricepute, fie nepasatoare, fie infricosate…
      AFARA, sub cerul liber! – acolo nu e spurcaciune, nici uraciune, nici condamnare.
      Altar mobil ca in vreme de prigoana fiindca acum e vreme de mascacru…. Asta e holocaust si sa nu ne inspaimantam de investmantatii apostati – ei nu pot anatemiza fiindca sint deja – din pacate – afara.

      Apreciază

  10. Muritor said, on septembrie 8, 2016 at 6:40 pm

    Cum a fost introdus stilul nou in B.O. Bulgara: http://lumea-ortodoxa.ro/cum-fost-introdus-stilul-nou-biserica-ortodoxa-bulgara/

    Apreciază

  11. palcauioan66 said, on septembrie 8, 2016 at 7:15 pm

    eu sunt mai prost in ortodoxie ca si in viata,nu pricep eu prea multe,dar zic atat:duhul satanei lucreaza din greu in ortodoxie in acest moment,cei care au acceptat acest asa-zis ,,sinod..sunt toti fiii satanei! cel mai bun lucru? sa ne indepartam de ei!…iertare,saccsiv

    Apreciat de 1 persoană

  12. Aurora said, on septembrie 8, 2016 at 7:21 pm

    Nu pot sa comentez nimic pentru ca ma infurie la culme tupeul acestor nelegiuiti ! Au cei mai buni manipulatori. Batranii si ignorantii au aderat deja la vrajelile lor, nu mai are rost sa incerci sa convingi pe cineva.

    Apreciază

  13. Radu Humor said, on septembrie 8, 2016 at 7:51 pm

    Cred că nu întâmplător apare acest paragraf :
    „….ascultare faţă de părinţii duhovniceşti cărora le-a fost încredinţată lucrarea de păstorire a credincioşilor pe calea mântuirii (cf. Evrei 13, 17).”

    Apreciază

  14. Templier said, on septembrie 8, 2016 at 8:01 pm

    Plagi biblice?
    Asa trebuie sa fi aratat Nilul cand s-a transformat in sange.
    https://templierblog.wordpress.com/2016/09/08/rau-de-sange-in-rusia/

    Apreciază

  15. Sluga netrebnica said, on septembrie 8, 2016 at 8:32 pm

    Sf. Ioan Gură de Aur: „De aceea v-am amintit adesea despre ereticii cei fără de Dumnezeu şi vă rog şi acum: să nu aveţi nici un fel comuniune cu ei – să nu mâncaţi cu ei, să nu beţi, să nu legaţi prietenii, nici relaţii, nici dragoste, nici pace. Căci dacă cineva se învoieşte cu ereticii în acestea, acela se face străin de Biserica Sobornicească”[10].

    Sf. Ioan Gură de Aur spune următoarele: „Şi nu a spus „dacă vor propovădui ceva potrivnic”, sau „vor tăgădui toate”, ci „chiar dacă ceva puţin însemnat vor binevesti ce nu se potriveşte cu ce am binevestit noi, să fie anatema!”[3].

    Sf. Vasile cel Mare: „De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti”[6].

    Sfântul Ignatie Teoforul: „Oricine vorbeşte altceva decât cele statornicite, chiar de ar fi demn în ale credinţei, chiar de ar posti, chiar de ar păzi fecioria, chiar minuni de ar face, chiar de ar prooroci, să-ţi fie acela ca un lup în piei de oaie, care lucrează moartea oilor”[4].

    Sf. Nichifor Mărturisitorul: „Îi anatemizez pe cei care au lepădat predania sfinţilor, alipindu-se de învăţăturile cele pervertite şi aducătoare de moarte, şi care au îndrăznit să semene neghină pe ogorul credinţei ortodoxe, şi pe toţi cei ce-i urmează, ca pe o ocară a Bisericii lui Hristos, mă scârbesc de ei şi îi anatemizez”[11].

    Din viaţa Sf. Nichifor Mărturisitorul: „Şi chemând la sine pe mulţi dreptcredincioşi, îi sfătuia, îi ruga şi îi învăţa să nu se unească cu ereticii, să se ferească de aluatul lor şi să fugă de învăţătura lor ca de muşcătură de viperă”.

    Sf. Teodor Studitul: „Dacă ar da cineva toţi banii lumii şi are părtăşie cu erezia, nu este prieten al lui Dumnezeu, ci vrăjmaş”[13].

    Sf. Maxim Mărturisitorul: „Aflând eu Biserica Bizanţului aşa precum era înainte, atunci şi eu mă voi afla într-însa, precum am fost mai înainte, şi voi merge la împărtăşirea aceea fără nici o îndemnare omenească; dar cât timp vor fi într-însa smintelile eretice şi smintitorii arhierei, până atunci nici un fel de cuvânt sau lucru nu mă va pleca să mă împărtăşesc cu dânşii vreodată”[16].

    Sf. Marcu al Efesului: „Fugiţi de ei şi de orice comuniune cu ei, o, fraţilor! Asemenea oameni sunt apostoli mincinoşi, lucrători vicleni, care îşi iau chipul Apostolilor lui Hristos”[17].

    Sf. Efrem Sirul: „Vai de cei ce murdăresc sfânta credinţă cu eresuri sau încheie vreo înţelegere cu ereticii! Atunci se va cere de la fiecare din noi mărturisirea credinţei şi unirea Botezului, credinţa curată de orice eres, pecetea neştearsă şi haina neîntinată”[22].

    Sf. Nicodim Aghioritul: „Veţi spune, dacă este viclean conducătorul, să ne supunem lui? În ce înţeles zici „viclean”? Dacă aceasta ţine de credinţă, lasă-l şi fugi – nu numai de om, ci şi înger din cer de ar fi”[23].

    Sf. Chiril al Ierusalimului: „Cu dreptate şi cu adevăr putem numi adunările ereticilor drept adunare a celor ce viclenesc… de aceea Crezul te previne, învăţând aşa: „Întru Una, Sfântă, Sobornicească Biserică”, pentru ca tu să fugi de aceste adunări mârşave, ci să te afli întotdeauna în Sfânta Soborniceasca Biserică, în care ai şi renăscut”[24].

    Sf. Iosif Voloţki: „Să fie demn pentru tine oricine, afară de cel care învaţă erezia. Dacă va fi eretic, vom stărui să nu primim de la el nici învăţătura, nici împărtăşania, şi nu numai că nu ne vom împărtăşi la el, ci îl vom osândi şi cu toate puterile îl vom da pe faţă, ca să nu devenim părtaşi pieirii lui”[25].

    Sf. Policarp al Smirnei: „Apostolii şi ucenicii lor se păzeau de eretici, încât nici nu voiau să vorbească cu dânşii, căci se sârguiau să înşele adevărul cu cuvintele lor cele meşteşugite şi mincinoase”[26].

    Sf. Amfilohie al Iconiei: „Aşa şi Dumnezeu, Părintele, nu rabdă ocara Fiului Său, ci se întoarce şi urăşte pe cei ce-L hulesc pe El, şi se mânie asupra celor ce se unesc cu blestematul lor eres!”[27].

    Sf. Isidor Pelusiotul: „Precum marinarii ascund momeala sub chipul mâncării şi prind peştii pe neaşteptate, asemenea şi războinicii eresurilor, ascunzându-şi gândurile rele după cuvinte frumoase, precum cu o undiţă îi ademenesc pe cei simpli la pierzanie”[28].

    Din viaţa Sf. Ipatie de Rufinian: „Cum am aflat că [Patriarhul Nestorie] spune erezii despre Dumnezeu, am încetat orice comuniune cu el şi nu-i mai pomenesc numele; pentru că nu este episcop”.

    Sf. Meletie Mărturisitorul: „Nu-i ascultaţi nici pe pustnici, nici pe preoţi, şi nici pe cei ce ne propovăduiesc învăţături nelegiuite, şi povăţuiesc în chipul cel rău, şi nici pe aceştia şi nici chiar pe episcopi să nu-i ascultaţi, dacă mărturisesc lucruri neadevărate, care nu sunt spre folos. Să fim lucrători, şi să cuvântăm, şi să stăm împotriva celor ce îndeamnă la rătăcire în chip viclean.

    Din viaţa Sf. Cuv. Ilarion cel Nou: „Atunci fiind eliberat şi Cuviosul Ilarion, nu s-a întors la mănăstirea sa, deoarece nu încetase eresul luptării de icoane, iar scaunele episcopale erau ţinute de învăţători eretici şi arhierei mincinoşi”.

    Din viaţa Sf. Cuv. Teodor: „Fericitul Teodor…ajungând degrabă la împărăteasca cetate, mai întâi a mustrat cu limbă slobodă pe năimitul care nu era păstor, pe Teodot Milisianul, mincinosul Patriarh al împărăteştii cetăţi, pentru că răzvrăteşte pe cei ce păreau că îi îndreptează şi mănâncă pe aceia pe care îi hrăneşte cu hrana cea vătămătoare a învăţăturii ereticeşti”.

    Din viaţa Sf. Gheorghe Mărturisitorul: „Că mulţi învoindu-se la credinţa cea rea a împăratului, el, prin înţelepciunea cea bogata, a ruşinat pe împărat, iar pe mincinosul patriarh Teodot, care se numea „Casiter” şi pe ceilalţi cu dânşii eretici, i-a făcut să-şi cunoască amăgirea lor”.

    Din viaţa Sf. Nichita Mărturisitorul: „Pentru ascultarea bătrânilor m-am supus nevrând, împlinind voia lor, m-am împărtăşit cu mincinosul Patriarh Teodot, de care lucru îmi este jale şi mă căiesc. Deci, să ştii bine că de acum înainte nici o împărtăşire nu-mi este cu voi. Ci petrec întru predaniile Sfinţilor Părinţi, pe care le-am primit de la început”.

    Integral la sursa: http://paterika.net/2014/06/03/iii-invatatura-bisericii-despre-partasia-cu-ereticii/

    Sinodul talharesc din Creta, toti pseudo-patriarhii si toti pseudo-episcopii care au semnat documentele sunt sub puterea ANATEMEI Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei, care in august 1983, imediat dupa Adunarea de la Vancouver, a predat anatemei ecumenismul.

    “Anatema – celor care se ridica impotriva Bisericii Ortodoxe si sustin ca Biserica lui Hristos s-a impartit in asa-zise “ramificatii”, ce difera una de alta dupa doctrina si modul de viata, sau ca Biserica nu a existat in chip vazut, ci se va constitui abia in viitor, cand toate “ramificatiile”, sau partile, sau confesiunile si chiar toate religiile se vor uni intr-un singur trup.
    Anatema – si celor care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de “preotia” si “tainele” ereticilor, dar afirma ca botezul si euharistia ereticilor ar fi suficiente pentru mantuire.
    De aici, anatema – si celor ce comunica in mod constient cu ereticii amintiti sau sustin, propaga si iau apararea ereziei ecumeniste proaspat aparute a acestora sub pretextul pretinsei iubiri fraterne sau presupusei uniri a crestinilor scindati!”

    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/09/ecumenismul-fost-anatemizat-de-un-sinod.html

    Apreciază

  16. Spaceman said, on septembrie 8, 2016 at 9:08 pm

    La sinodul opt din Creta, ce a avut loc în luna Iunie, anul 7491 de la Adam (de la Hristos 2016), s-a proclamat lepădarea de credință, lepădându-se Calea – Iisus Hristos, Domnul și Mântuitorul nostru, pentru calea WC C a Antihristului. Iar cine nu recunoaște această cale a WC C ca fiind ortodoxă, este acuzat, pe nedrept, printre altele, de vătămare a Unității Bisericii, adică a Trupului Lui Hristos! Câtă viclenie… Acum ce mai vrea dracu’? Dezbateri! Proteste! Eu de sinodalii ecumeniști eretici, de biserica apostată pur și simplu nu ascult. Cât despre ceilalți… oaia care nu-și păzește lâna s-o mănânce lupul! Dar nici nu am tăcut, am avertizat inclusiv despre false acțiuni anti sinodul opt organizate de șerpărie, pentru a se vedea cu nume, prenume și semnătură, cine sunt oponenții sinodului opt, ca aceștia să fie combătuți, prigoniți, eliminați.

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/06/06/scrisoare-deschisa-catre-ierarhii-romani-daca-va-duceti-la-marele-sinod-macar-nu-semnati-nimic/comment-page-1/#comment-314657

    Acum… SmartID va face diferența între ortodocșii curcubeu și drept-credincioși, deoarece drept-credincioșii vor refuza smart-biometria, documentele de autentificare biometrică electronică, păstrându-și astfel libertatea, numele și botezul.
    Documente electronice ca de exemplu:

    http://smartid.gov.il/English/Pages/default.aspx

    În curând…

    http://events.afcea.org/GlobalID16/Public/MainHall.aspx?ID=57390&sortMenu=101000

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on septembrie 9, 2016 at 8:19 am

      anul 5508+2016 = 7524

      Apreciază

      • Spaceman said, on septembrie 9, 2016 at 3:16 pm

        @cosminmatiu
        Matematică elementară, dar…

        1. Pidalion, canonul 15 al Sinodului I – II ce a avut loc în Constantinopol în Biserica Sfinților Apostoli la anul 6336 de la Adam (861 de la Hristos).

        2. PUBLICAȚIUNILE RELIGIOASE ALE SFINTEI MĂNĂSTIRI ROMÂNEȘTI -PRODROMUL- DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS
        ADEVERIREA SFINTEI ÎNVIERI A DOMNULUI ȘI DUMNEZEULUI NOSTRU IISUS HRISTOS
        EDIȚIA a -6- a
        La cuprins putem citi:

        -Descoperirea pentru sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, care din voința lui Dumnezeu s-a arătat păgânilor, la anii de la Hristos 1009 și de la zidirea lumii 6484 precum scrie Baronie.

        Ia vezi acum, îți mai iese socoteala? Ce Pidalion avem la ora actuală, ediția 2007.
        5508 de la Adam nu este anul Întrupării, asa cum scrie Wikipedia în pagina sa, corectată pe data de 19 Iunie 2016, ora 21:12

        https://ro.wikipedia.org/wiki/Era_bizantin%C4%83

        ci anul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, adică anul 33. S-a chinuit mult șerpăria să adauge acești 33 de ani erei bizantine.
        Dacă am dreptate în cazul anului real al erei bizantine, atunci cu 7 ani înainte de anul 2025 de la Hristos…
        Urmărește evenimentele.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on septembrie 9, 2016 at 9:32 pm

        5508 eu am citit la Pr Cleopa care zicea de Hronograf

        Apreciază

      • mircea.v said, on septembrie 11, 2016 at 12:04 am

        Nu exista nicaieri o referinta exacta in privinta timpului, asa se spune in Hronograf, asa spune si Pr Serafim Rose, dupa ce a studiat pr in amanunt. Este o eroare de +/- cateva zeci de ani. Ca s-a stabilit in mod conventional un timp, asta e altceva. Timpul nu e dogma. Nu se stie exact nici cand a fost creat pamantul, omul, cat timp a stat Adam in Rai. Numaratoarea incepe de la izgonirea lui Adam din Rai, dar, dupa cum am spus si aici e cu +/-

        Apreciază

    • Haiduc said, on septembrie 10, 2016 at 7:13 pm

      SPACEMAN te rog fi mai concret. De unde ai scos rezultatul acesta…? explica!

      Apreciază

      • Spaceman said, on septembrie 11, 2016 at 5:03 pm

        @Haiduc

        Socoteli de ani aiurea nu fac, și nici după hronografe nu mă iau, deoarece hronografele sunt scrieri apocrife. Mai pe larg despre hronograf, citiți un articol interesant aici

        http://romania-urmasilor.blogspot.ro/2014/02/hronograful-lui-veniamin-costachi.html

        Eu mă iau după documentele istorice, autentice, nefalsificate, precum am arătat în cele două exemple, și rămân în tradiția creștin-ortodoxă bizantină.
        În Pidalion avem ca reper anul 861 de la Hristos ca fiind anul 6336 de la Adam, așadar de la anul 861 până la anul 2016 de la Hristos au trecut 1155 de ani, care adăugați la anii 6336 rezultă ani 7491 de la Adam.

        Iar în PUBLICAȚIUNILE RELIGIOASE ALE SFINTEI MĂNĂSTIRI ROMÂNEȘTI -PRODROMUL- DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS
        ADEVERIREA SFINTEI ÎNVIERI A DOMNULUI ȘI DUMNEZEULUI NOSTRU IISUS HRISTOS
        EDIȚIA a -6- a : avem ca reper anul 1009 de la Hristos ca fiind anul 6484 de la Adam (sau de la de la zidirea lumii, este același lucru) precum scrie Baronie, tot așa de la anul 1009 până la anul 2016 de la Hristos au trecut 1007 ani care adăugați la anii 6484 rezultă ani 7491 de la Adam.

        În aceeași carte din
        PUBLICAȚIUNILE RELIGIOASE ALE SFINTEI MĂNĂSTIRI ROMÂNEȘTI -PRODROMUL- DIN SFÂNTUL MUNTE ATHOS
        ADEVERIREA SFINTEI ÎNVIERI A DOMNULUI ȘI DUMNEZEULUI NOSTRU IISUS HRISTOS
        EDIȚIA a -6-
        putem citi, așa cum ne-a arătat cu dragoste aici pe blogul SACCSIV, sora Miron Lucreția

        https://saccsiv.wordpress.com/2016/08/21/viorel-istrate-despre-vedetele-ortodoxiei-pro-marele-sinod-cuvantul-ortodox-fost-razboi-intru-cuvant-activnews-iulian-capsali-virgiliu-gheorghe-familia-ortodoxa/#comment-322181

        …cel întâi zidit strămoșul Adam, zice către Sit fiul lui: – Spune și tu Sit, când te-am trimis, încă în viață fiind eu bolnav , ce ți-a spus Îngerul? Iară Sit a răspuns: – Tatăl meu Adam căzând oare când la boală , aproape la sfârșit m-a trimis să fac rugăciune aproape de ușile Raiului ca să fiu povățuit de Înger la copacul milostivirii și să iau untdelemn dintr-însul , ca să ung pe tatăl ca să se scoale din boală. Și după ce m-am dus și am făcut rugăciunea, cum mi-a zis tatăl meu , a venit Îngerul Domnului și mi-a zis: – Untdelemn care ceri din copacul milostivirii, acesta nu se află acum, ci mergi și spune tatălui tău , că după ce se vor împlini de la zidirea lumii 5508 ani , atunci se v-a pogorâ , unul născut Fiul lui Dumnezeu și se v-a întrupa și acela îl v-a unge pre el cu astfel de untdelemn, care îl v-a ridica și de toată boala îl v-a tămădui, iar acum a se face cu aceasta este cu neputință – Aceasta zicând Sit, a răspuns Adam, strămoșul către toți Patriarhii și Proorocii: – Socotesc fraților că această milostivire acum a sosit, de ne scoate pe toți de aici –
        Conform acestei traduceri, s-ar putea interpreta că anul 5508 de la Adam este anul Întrupării Domnului nostru Iisus Hristos, dar tradiția creștin-ortodoxă bizantină spulberă orice îndoială că anul 5508, așa cum a spus Îngerul, este anul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, când copacul milostivirii a început să dea din nou Untdelemn Vindecător.

        Aveam și noi romanii un reper al anilor de la Adam conform tradiției ortodoxe bizantine, anume piatra de mormânt a Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt, pe care scria ani de la Adam 6979, de la Hristos 1504. De la anul 1504 până la anul 2016 de la Hristos au trecut 512 de ani care adăugați la anii 6979 rezultă 7491 ani de la Adam.

        Acum să vedeți minciuna și falsificarea documentelor istorice:

        Cu binecuvântarea Înalt Prea Smintitului Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, apare o carte numită ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT. ATLET AL CREDINȚEI CREȘTINE

        © Sfânta Mănăstire Putna, 2004
        Editura Muşatinii
        ISBN 973-8122-77-5

        Dă clic pentru a accesa Atlet-al-credintei-crestine.pdf

        în care se vede cât de mult s-a străduit șerpăria să falsifice documentele istorice, bătându-și joc de munca și documentația arheologică.
        Acestea fiind spuse, eu vreau doar să arăt că anul 7500 de la Adam, în tradiția ortodoxă bizantină, începe conform calendarului Iulian, pe data de 1 Septembrie 2024 și se sfârșește cu data de 31 August 2025 (ani de la Hristos). Dacă în acel an, 2024-2025 de la Hristos, cu voia Domnului va fi Sfârșitul Lumii, așa cum a văzut Sfântul Calinic de la Cernica în vedenia sa, rămâne de văzut, deoarece știm că până atunci va trebui să se împlinească proorocirile din Sfânta Scriptură. Acum vremurile sunt destul de înaintate, și avem deja un reper în istorie de netăgăduit: înființarea Statului Israel, modern, și declarația de independență a acestuia la data de 14 Mai 1948 (1 Mai 1948 după calendarul Iulian, calendarul cel bun). Calendarul Gregorian (calendarul Iulian corectat) a fost adoptat ca fiind calendarul oficial așa de târziu, datorită disputelor pe tema calculării datei Paștelui, care nu poate cădea în luna Mai. Știm din Sfânta Scriptură că de la înființarea Statului Israel, modern, până la Sfârșitul Lumii, trebuie să treacă cel puțin 77 de ani, adică trebuie să treacă 70 de ani până ce templul lui Solomon va putea fi reconstruit, la care se adaugă cei 7 ani ai necazului cel mare, așa că nu putea fi Sfârșitul Lumii în anul 1992, 2000… și nici nu poate fi în alt an, mai devreme de 1 Mai 2025 (ani de la Hristos), când se împlinesc cei 77 de ani de la înființarea Statului Israel, modern.
        Oricum, în zadar sunt toate pentru cei a căror nume nu a fost scris, de la începutul lumii, în Cartea Vieții, a Domnului nostru Iisus Hristos, Amin.

        Apreciază

  17. Iones said, on septembrie 8, 2016 at 9:21 pm

    Copii vor dansa la bara: Visul oricărui pedofil va fi îndeplinit pe 10 septembrie la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti

    http://casteluna.ro/visul-oricarui-pedofil-va-fi-indeplinit-pe-10-septembrie-la-palatul-national-al-copiilor-din-bucuresti/

    Apreciat de 1 persoană

    • alex said, on septembrie 9, 2016 at 6:43 am

      Vai de acei parinti care isi pervertesc copii in halul acesta. Oare cum vor scapa ei de mania Lui Dumnezeu la Infricosatoarea Judecata.

      Apreciază

  18. Ioan said, on septembrie 8, 2016 at 10:05 pm

    Astazi a fost o conferinta pro-ecumenism tinuta de fostul preot Roncea la protopopiatul Precista Bacau.

    Am fost foarte uimit sa vad ca aproape toti participantii erau impotriva sinodului si l-au contrazis pe Roncea care batea tot timpul in retragere si isi schimba locul din cladire in foisor apoi in curte. Acest sarman om Roncea cauta sa convinga prin argumente puerile faptul ca hotararile din Creta sunt ortodoxe. Roncea era speriat, „fiert” si sunt convins ca nu se astepta la o astfel de reactie ferma si combativa din partea celor prezenti. Felicitari mirenilor bacauani!!

    Sincer nu ma asteptam sa vad o astfel de reactie din partea oamenilor. Verticali si darzi. Chiar si doamnele in varsta l-au contrazis pe reprezentantul eretic al monseigneur-ului Ioachim Giosanu.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ioan said, on septembrie 8, 2016 at 10:58 pm

      Sincer imi era mila de domnul Roncea.

      Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 9, 2016 at 7:34 am

        Ioan

        Deci reactia salii a fost similara cu asta?

        Homeopatul PAVEL CHIRILA (Asociatia Christiana) a organizat o CONFERINTA pro MARELE SINOD. Dar IATA CE A IESIT …

        https://saccsiv.wordpress.com/2016/09/07/homeopatul-pavel-chirila-asociatia-christiana-a-organizat-o-conferinta-pro-marele-sinod-dar-iata-ce-a-iesit/

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 9, 2016 at 9:44 am

        Ioan,

        Părerea mea este că nu trebuie să îţi fie milă de trădătorii lui Hristos, ci să te bucuri pentru cei care păţesc şi vor păţi ruşinea pe care a păţit-o acest Roncea, căci poate fi şansa de a se întoarce la Adevăr. Se poate compara umilinţa de acum cu ceea ce îi aşteaptă după moarte pe clericii apostaţi, care risipesc turma şi călăuzesc oile spre iad?

        Apreciază

      • Ioan said, on septembrie 9, 2016 at 10:23 am

        In Bacau organizarea a fost jalnica. Initial intalnirea a avut loc intr-o sala foarte mica, fiind neincapatoare pentru acea adunare. Peste cateva minute, fiind contrazis, Roncea a iesit de acolo si s-a retras intr-un foisor. Probabil voia sa plece de tot. Apoi Roncea s-a plimbat agitat prin toata curtea bisericii Precista, iar oamenii l-au urmat, ascultandu-l punandu-i intrebari.

        Nemernicii dela Roman nu au nici un fel de respect pentru oameni si ii trateaza ca pe niste vaci bune de muls. Mi-a crescut inima cand am asistat la o asemenea reactie combatanta din partea ortodocsilor.

        Popii acestia cred ca oamenii sunt prosti si se asteapta la o supunere totala din parte multimii. Se comporta exact ca niste stapani cu sclavii lor. Observ ca ei se considera o casta superioara. In gandirea popilor cuvintele mirenilor nu au nici un fel de valoare, ei considerandu-se detinatorii adevarului absolut. Dupa o facultate terminata si dupa o hirotonie cu impedimente canonice majoritatea popilor cred ca au ajuns o rasa superioara cu puteri magice si ca ei stiu exact voia lui Dumnezeu si ca sunt infailibili. Ei se socotesc „oracole” divine si cred ca orice cuvant al lor are putere dumnezeiasca datorita hirotoniei. Pentru unii cuvintele Sfintilor Parinti sunt nule sau neinteresante. In alte cazuri vorbim si de adevarati atei, inchinatori la bani.

        Este trist tabloul pe care il vad. Acesta este gandul meu. Noi trebuie sa ramanem in Biserica, dar sa nu toleram ereziile. Personal nu particip la slujbele unde e pomenit Ioachim.

        Da, ascult un preot care spune cuvantul lui Dumnezeu si nu se abate de la invatatura Bisericii. In momentul in care el invata erezii atunci nu il mai ascult si fug de acesta.

        Apreciază

      • Ioan said, on septembrie 9, 2016 at 10:27 am

        Imi era mila pentru ca si el este om si avea o pornire buna la inceput, facea slujbele frumoase, era anti-boca. Insa pe parcurs a cazut. E foarte dureros.

        Apreciază

      • mihai said, on septembrie 10, 2016 at 10:24 am

        Ioan, Mirela, apropo de roncea, in primul rind acest om este de compatimit, mai cateodata intra pe r.i.c si vorbea tot felul de aberatii pe acolo, asa ca nu mai este o noutate ceea ce face el

        Apreciază

      • Mirela said, on septembrie 10, 2016 at 7:40 pm

        Ioan, Mihai

        Probabil că dacă l-aş fi văzut cu proprii ochi pe numitul Roncea speriat ca un şoricel în cursă, mi-ar fi fost şi mie milă de el, din slăbiciune. Însă, măcar la nivel teoretic, nu îmi este milă pentru că nu îmi e milă de trădători. Iar când trădarea e la adresa lui Hristos şi vine tocmai de la cei puşi să călăuzească spre mântuire turma Lui, mi-e şi mai puţin milă. Lui îi e milă de sufletele pe care vrea să le înşele prin susţinerea sinodului? Ecumeniştilor le e milă de cei pe care îi persecută, îi intimidează, îi dau afară din mănăstiri, îi caterisesc etc.?

        Apreciază

    • ban said, on septembrie 8, 2016 at 11:28 pm

      Cred ca asta e calea corecta: intrebati ce parere au despre ecumenism, si daca sunt pro, sfatuiti pe loc sa-si schimbe parerea, daca nu vor ii apostrofam, huiduim, ”nevrednici”, tot imediat.
      Asta cu dialogul e degeaba, dialog si argumente s-au tot facut, ierarhii nostri tot nu isi schimba parerea, dialog dupa dialog, in care ei intorc cuvintele vicleneste si incearca sa te abureasca tot cum vor ei. Si dupa atatea dialoguri, ne reintoarcem, obligati, la apostrofari, caci astea dau rezultat.
      Credeti ca ierarhii nu stiu teologie, ii invatam noi acum? Stiu, dar ne aburesc, si atunci dialogul e degeaba, mustrarile si ”nevrednicilor” sunt mai de folos.
      Asta e o parere, poate buna.

      Apreciază

      • ilioara said, on septembrie 9, 2016 at 2:01 pm

        Si eu sunt de aceeasi parere. Daca ne ducem sa ne invete ei…….Cine vrea sa se bage trebuie numai sa dea (in cap) pe de o parte cu faptele lor gen Irineu la sinagoga si toate mizeriile de slujbe impreuna pupaturi cu papa strict interzise prin canoane cmb, balamand sinod si tot restul deci e halucinant cat jeg avem in fata si noi ne fastacim……iar pe de alta parte canoane,i invataturile si faptele sfintilor nostrii parinti. Multumesc si comentatorului „sluga netrebnica” pt citatele alea sa le scriem numele sfintilor si citatele in inimi….
        Deci cu ei vorbim ca si cu niste criminali proxeneti care au torturat si batjocorit si ucis copilasi nu ca si cu niste …..parinti. Nu de alta dar riscam sa ne impresioneze dracul cumva……

        Apreciază

  19. Master de Probatiune said, on septembrie 8, 2016 at 10:17 pm

    Dar nu mai au puc de rușine? Chiar ne cred că suntem tâmpiți si nu ne dăm seama pe ce lume trăim? Propovăduiesc erezia pe față! Noi suntem cei schismatici iar ei deținătorii adevărului. Halal….

    Apreciază

  20. kosma said, on septembrie 8, 2016 at 10:46 pm

    Am fost astazi la Man. Diaconesti unde poposim de ceva ani. Recunosc, eram obosit in urma calatoriei, deci nu foarte maleabil, dar nici agresiv.
    Am avut si o discutie cu Par. Amfilohie, cu care vorbim de ceva ani. Il apreciez mult, dar va rog sa fiti atenti cu toti , sa cantariti, sa nu ne amagim. Oricine poate gresi si isi poate reveni.
    NU vreau sa vorbesc de rau pe nimeni fratilor, dar va rog mult sa nu va puneti speranta in oameni ci numai in Dumnezeu. A fost o discutie lunga, tensionata, nu un dialog. Eu vroiam lamuriri, nu ii ceream socoteala, iar el m-a contrat, incercand sa ma puna in dificultate, spunand : „daca sotia e credincioasa unui sot curvar se mantuieste?”-facand paralela cu atitudinea lui fata de ierarh. Am incercat sa aduc argumentele pe care le stiti vis a vis de sinodul Creta, sa ii arat documentele(ca sustinere a spuselor, nu ca sa ii arat ce stiu eu). A refuzat categoric, ca le stie, punand la indoiala corectitudinea traducerii?!!
    Fratilor, sfintia sa zice ca ierarhii semnatari inca mai au har, ca PS Longhin a gresit in privinta lor, ca cei care nu-i mai pomenesc gresesc pt ca ataca BOR, singura care mai tine Romania intreaga(??) ca pericolul e militar in acest caz, de la dusmanii nostrii(!!). Ca sfintia sa ca militar stie mai bine..
    Ca putem merge SI la preotii care pomenesc arhiereii semnatari, etc.
    Ca dragostea e mai mare ca adevarul-afirmatie ecumenista?!
    Eu nu mai merg acolo in urma acestei intrevederi, cat timp mai pomeneste ereticul Ioachim. Parintele era speranta mea ca ne va sustine in adevar, l-am sustinut pe blog, imi e drag in continuare dar atat.
    Va rog sa mai iertati inca odata. Nu sunt de acord cu ideile sfintiei lui, iar nu cu persoana lui.
    Daca permiteti, cantariti bine si nu va lasati influentati de atasamente sentimentale.
    PS. Dragostea se bucura de adevar.

    Apreciază

    • gheorghi said, on septembrie 9, 2016 at 11:31 am

      „daca sotia e credincioasa unui sot curvar se mantuieste?”-facand paralela cu atitudinea lui fata de ierarh.
      Speculatie logica, tipica framintarilor mentale la care au fost supusi [nu doar] cretanii si carora le-au cedat, mintea iesind din ascultarea teologica ortodoxa pentru satisfactia filozofica pagana, in acest caz – eretica.
      –––––––––––––
      Pentru astfel de pacat Biserica dezleaga cununia la cerere, nu doar „civilia”. – judecatoria.
      Si isi poate urma viata curat, cu posibilitatea aceasta nefrinta.
      Daca rabda si-l ajuta sa se indrepte – se poate; daca ea este motivul (fiind indracita, la randul ei) si nu se indreapta, nu are sanse „palpabile.
      Dar in armata asta este … poate – dezertare si din acest impas nu iese Parintele.

      Apreciază

    • ilioara said, on septembrie 9, 2016 at 3:01 pm

      daca sotul e curvar mai mult ca sigur face si alte faradelegi iar sotia care accepta asa ceva…nu prea se mai mantuieste….Sotul nu e Dumnezeu si MAI ALES ierarhul nu e un simplu sot iar curvia NU ESTE erezie ca daca greseste sotul curvar si nu se mantuieste e una dar daca greseste preotul eretic si nu se mantuieste E ALTA CA SE PIERD TOTI CEI CARE IL PRIMESC CA SI PREOT.
      Caz concret care se poate proba o vecina de la mine de la tara si-a acceptat sotul curvar si criminal (a ucis pe cineva pe timpul comunismului si a fost inchis altcineva, nu striu nici eu cum a fost probabil sa inchida cazul omul avea ceva de impartit cu mortul, in orice caz vinovatul a tacut si sotia s-a supus barbatului ). Acum dupa ce le-au murir 2 copii un baiat si o fata sotia este NEBUNA nu poate fara medicamente, dracuie si injura prin curte cat e ziulica de mare….de dus la biserica nici nu mai zic…Orice nedereptate a sotului pe care sotia o accepta o plateste si ea si copiii ei si urmasii in functie de gravitate…
      Daca sotul greseste IN DREPTUL LUI ca nu vrea sa se roage sau sa posteasca sau curveste sau merge la eretici nu afecteaza sotia atata timp cat nu merge cu el….(cu toate ca sa ingrijesti un eretic sa-i faci mancare. sa dormi cu el in pat…. Doamne fereste si apara!!!!) DAR DACA SOTUL ADUCE ACASA AMANTA SA SE BUCURE SI SOTIA CUM ESTE?????????????????????????
      Preotul CA SI PREOT NU GRESESTE DOAR IN DREPTUL LUI CI SI IN DREPTUL MEU PENTRU CA TOT CE FACE IN CADRUL BISERICII MA PRIVESTE IN MOD DIRECT.
      cineva aici incearca sa-l pacaleasca pe Dumnezeu si nu tine………

      Apreciază

  21. Mirela said, on septembrie 8, 2016 at 11:03 pm

    Un comunicat greţos, ai cărei autori mi se par lipsiţi până şi de „talentul” de a minţi frumos/convingător!
    Nu se simt datori să răspundă la multitudinea de argumente ale contestatarilor sinodului, ci, prefăcându-se că nu ar şti că între luptătorii împotriva ecumenismului sunt şi teologi de prestigiu, se pretind mari învăţaţi şi cataloghează cu emfază, aruncă invective şi poruncesc de sus „să păstrăm pacea şi unitatea Bisericii”.
    Mi se pare interesant că ecumeniştii cei iubirişti ne pretind îndelungă răbdare, să înghiţim orice trădare şi orice erezie, dar ei nu înghit nimic din partea antiecumeniştilor. Nici măcar argumente scripturistice, canonice şi patristice, nici dialogul cu oamenii, nici nimic. Doar dialogul NESFÂRŞIT şi neaducător de vreo roadă bună cu ereticii în cadrul CMB le place, dialogul cu ortodocşii, nu!
    Noi trebuie să răbdăm cu umilinţă orice trădare a ierarhilor, să aşteptăm la nesfârşit să se întoarcă sau să cadă şi mai tare decât au făcut-o, căci dacă reacţionăm canonic prin nepomenire facem schismă şi suntem acuzaţi că ne pripim. Totuşi, ecumeniştii care nouă ne pretind răbdarea lui Iov s-au grăbit să îi dea afară din mănăstiri pe călugării mărturisitori, s-au grăbit să ameninţe până şi într-un articol al sinodului (art. 22), se grăbesc să intimideze, să caterisească, să terorizeze. Noi să avem răbdare, iar ei să acţioneze!
    Noi, aducând argumente scripturistice, canonice şi patristice stricăm pacea şi unitatea Bisericii, dar ei, cu teroarea, păstrează unitatea şi pacea.
    E evident care sunt liniile directoare ale BOR şi că trăim MAREA APOSTAZIE, e evident că sinodul din Creta e începutul relelor, care vor fi tot mai numeroase şi e clar că biserica oficială este în cădere liberă. În opinia mea, un singur lucru mai putem aştepta de la sinodul BOR din octombrie: să vedem dacă mai avem vreun ierarh.

    Apreciază

  22. marinela said, on septembrie 8, 2016 at 11:15 pm

    Nu ma mai mira nimic din partea acestor lepadati de Adevar si Credinta,imi repugna tot mai mult emanatiile mintii lor intunecate de eres.Doar o minune dumnezeiasca sa-i mai aduca in fire si sa le salveze sufletele pierdute in erezie. Doamne,lumineaza-i pe acesti rataciti si-i intoarce pe Calea cea buna,ca decimeaza vazind cu ochii turma ,ce ar trebui s-o pastoreasca in Duhul Adevarului si nu al minciunii cum fac ei,netrebnicii!Doamne ,iarta-ma pe mine pacatoasa !

    Apreciază

  23. Raluca said, on septembrie 8, 2016 at 11:32 pm

    Adevărurile de credință ortodoxă le cunoaște cât de cât fiecare creștin care merge măcar duminica la biserică și ”măcar” știe pe de rost Tatăl nostru, Crezul și Psalmul 50, și le pune în practică fiecare după râvna sa și după puteri. Cine învață pe popor credința? Preoții! Cine sunt păstrătorii Adevăratei credințe? Ierarhii!
    Ceea ce s-a întâmplat în Creta este inimaginabil. Speri să fie doar un coșmar din care să te trezești și să respiri ușurat văzând că nimic nu s-a întâmplat. Dar nu, coșmarul este realitatea în care de acum încolo trăim.
    Un ierarh poartă o răspundere uriașă pe umerii lui. Răspundere față de Dumnezeu, față de Biserică și față de popor. Un ierarh cunoaște cel mai bine adevărurile de credință și consecințele încălcării lor. Cu toate acestea, în Creta au fost nesocotite adevărurile de credință, canoanele și dogma de credință ortodoxă tocmai de către cei care ar fi trebuit să fie garanții acestora, și să le apere cu prețul vieții chiar. Și ce s-a întâmplat? În loc să mărturisească au ales să trădeze. Și cum s-a putut întâmpla așa ceva? Cum mai pot sluji în continuare Sfânta Liturghie și celelalte Sfinte Taine ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat? Cum mai pot dormi liniștiți? Păi ori or fi crezut cândva, dar din motive de ei știute și din compromisuri sccesive credința le-a slăbit, ori au ajuns special în aceste funcții fără să aibă nici o credință, propulsați de puterile lumești, păcălind vigilența adevăraților păstori ai bisericii, cu scopul de a duce anumite planuri la îndeplinire. În ambele cazuri există un numitor comun: nu le este frică de Dumnezeu. Fac ce vor ei sau ce li se cere, fără a le fi frică nici de judecată, nici de faptul că la un moment dat vor fi obligați să dea socoteală pentru tot ce au făcut.
    Dacă vor continua așa, BOR va fi definitiv compromisă, indiferent câți își dau seama de acest lucru acum. Dogma alterată va crea confuzile și dezbinare în biserică. Ce moștenire vor lăsa urmașilor?
    De exemplu una e ca un ortodox ignorant în ale credinței dar iubitor de catolici să zicem să-i considere pe aceștia mai buni, să vrea să devină și el catolic, să se împărtășeasca la ei, și într-o zi să-și dea seama de greșeala făcută, și să aibă unde să se întoarcă, Acasă în biserica adevărată, să se pocăiască, și să ia canon de îndreptare, și alta este ca acum biserica ortodoxă însăși să-i spună ortodoxului rătăcit că de fapt ceea ce face el este foarte bine și că suntem frați cu catolicii. Acest om nu mai are nici o șansă de pocăință și de îndreptare, pentru că nu mai are unde să se întoarcă. Și ăsta este doar un exemplu pentru tragediile ce vor urma.

    Apreciază

  24. Starcovici Petru said, on septembrie 8, 2016 at 11:48 pm

    Sant multe puncte de vedere scrise aici,forte documentate si foarte reale.Dar mie mi se pare ca situatia este mult mai sinpla.De multa vreme masoneria roade la radacina credintei noastre orodoxe.Rezultatele se pot vedea si simti.Capul bisericii orodoxe romane,este francmason si nu e singurul.Doamne ocroteste-i pe Romani.

    Apreciază

  25. Acta Diurna said, on septembrie 9, 2016 at 12:58 am

    Nu, nu mai au pic de rușine, săracii. Altceva însă constat acuma cu spaimă: oamenii ăștia sînt BOLNAVI. Vorbesc pur și simplu ca niște bolnavi psihici, ca niște schizoidici, mai bine zis. Oamenii ăștia NU SESIZEAZĂ REALITATEA. Cred că ei și-au pierdut mințile, cum zice la Sf Scriptură. Cum adică sînt „unii iubitori de duh lumesc” și cum adică „nu au Duhul Sfînt”, oamenilor pierduți ce sînteți, de la Basilica și care veți mai fi fiind pe acolo?! Ierarhii greci precum Ierotei Vlahos, etc, nu au Duhul Sfînt? PS Longhin nu are Duhul Sfînt? Dar poate nici Sfinții care au fost asasinați bestial de papistași nu au Duhul Sfînt, măi bolnavilor?! Dar mai știi, poate nici chiar Mîntuitorul nu-L are– Doamne iartă-mă! după unii ca voi! E grav. Singura noastră armă: strigarea sus și tare a adevărului, postul, rugăciunea. În primul rînd CUNOAȘTEREA adevărului. Noi nu cunoaștem adevărul credinței. Citesc ce spune mai sus doamna din Ploiești sau Pitești, și ce spune ea e valabil pt 90 la sută din țară – dintre cei CARE MERG la biserică, adică. Nu cunoaștem ce afirmă credința noastră, care sînt DOGMELE. De unde să se știe? CE CATEHEZĂ s-a făcut în țara asta sub fiara roșie?! NIMIC! Pe ici pe colo, și din picăturile acelea ne-am hrănit din 90 încoace. Dar parcă mai înainte a fost cateheză?! nu cred. Dar MAI înainte? pe vremea lui Eminescu, de ex.? Nu ne amintim ce zicea el? – „Va fi țara țară cînd va fi popa popă și dascălul dascăl.” Ceea ce înseamnă că țara NU era țară pt că popa NU era popă și dascălul NU era dascăl. Nu ne mai rămîne decît să ne învățăm unii pe alții, să citim, să ne ținem de Biserică și Sff Taine acolo unde găsim, și să ni-i păzim ca pe ochii din cap pe preoții cei puțini care mai sînt, pe acești mucenici care au avut puterea de la Domnul să zică HALT – să facem ZID în jurul lor. Iar restul, nu avem a judeca pe nimeni, singuri vor vedea. Noi vom afirma sus și tare și răspicat adevărul. Apoi, îi vom ocoli cu tot respectul și cu toată omenia creștină, iar nu creTină.

    Apreciază

    • Mihail said, on septembrie 9, 2016 at 11:08 am

      Majoritatea preoților afirmă că Sfintele canoane (pe care ei le calcă în picioare de frică sau lașitate) „au fost făcute pentru vremurile de atunci” și că „acestea trebuie adaptate pentru vremurile de acum”. !!! Cu adevărat nebunie drăcească.
      PS – Oare cât va mai dura până vor spune că și Sfânta Scriptură a fost făcută pentru vremurile de atunci și că acum ar trebui „adaptată” la vremurile de acum. Deja se vorbește la Patriarhie că Sfânta Liturghie nu mai este de actualitate. Ce urmează știm cu toții.

      Apreciat de 1 persoană

      • maxim said, on septembrie 10, 2016 at 12:50 am

        CREDINTA SI MENTALITATEA APOSTATILOR ‘CRESTINI’ (ECUMENISTI) SI A NIHILISTILOR ‘ORTODOCSI’ DE AZI:

        – Scriptura este o carte perimata scrisa de niste autori la betie
        – Sfintii Parinti si Scriitori Bisericesti sunt niste mosnegi anacronici si fanatici
        – Hristos a fost un simplu om, iar conceptul de Mesia insemna ca fiecare om ar putea ajunge un zeu si un dumnezeu
        – Biserica inseamna orice adunatura de credinciosi care simt ca slujesc dumnezeului din ei, adica ratiunii omenesti
        – Dogmele sunt niste ochelari de cal tinuti la ochi doar de schizofrenici si debili
        – Iadul si diavolii exista doar la televizor si doar in inchipuirile unor tampiti si sonati
        – Raiul este hedonismul propriu la care poti face partasi si pe altii (doar daca doresti si pe altii)
        – Libertatea nu este dreptul de a alege, ci dreptul de a face (absolut ce vrei)
        – Incestul, pedofilia, necrofilia, zoofilia si homosexualitatea sunt simple alegeri libere
        – Dumnezeu nu este o fiinta personala, este o energie impersonala accesata doar de initiati si smecheri
        – Universul este infinit si pamantul este vesnic, ele nu vor trece niciodata
        – Prin progres, omenirea a indepartat moartea foarte mult de la oameni, urmand ca in viitorul apropiat sa se gaseasca si nemurirea
        – Pamantenii se impart in doua categorii: faraoni si animale, sau imparati si proletari
        – Popii lui Hristos sunt niste impostori care trebuie facuti umanisti sau trebuie desfiintati
        – Bisericile popilor lui Hristos trebuie transformate in baruri de zi sau de noapte
        – Crestinii care nu se uita la tv trebuie amendati, judecati si chiar condamnati
        – Cine nu vrea sa se uneasca cu credinta religioasa universala, umanista, trebuie condamnat pe viata
        – Cine mai gandeste singur manat de sfinti si de scripturi si nu se alipeste la constiinta universala a lumii, trebuie pedepsit capital
        – Cine nu spune ca albul e negru si ca negrul e alb, ca minciuna e de fapt adevar si adevarul minciuna, trebuie spitalizat pe viata
        – Cine incearca sa castige de partea lui pe cineva, smulgandu-l din constiinta colectiva religioasa universala, politica, economica si financiara, trebuie incarcerat pe viata
        – Cine nu iubeste cum spune televizorul si populatia planetara unita, trebuie intemnitat pe viata
        – Cine spune ca exista Adevarul Absolut, ca el il are, l-a vazut sau il cunoaste, acela trebuie inchis pe viata la spital de boli mintale

        IATA ZOMBII BOTEZATI ALINIATI DEJA LA ARMATA LUI ANTIHRIST…

        Apreciază

  26. Acta Diurna said, on septembrie 9, 2016 at 1:09 am

    – și încă ceva: nu am auzit O VORBĂ SERIOASĂ oficială SPUSĂ DE SUS DESPRE NENOROCITUL ĂSTA SINOD DIN CRETA, absolut nimic, nimic, nimic! Nici înainte de el, nici în timpul, nici după: vreo poziție oficială care să zică ce a fost, ce este, și ce trebuie să fie Creta asta pt noi, ortodocșii (români, baremi!) – auzim în schimb că CEI CARE SE OPUN lui sînt…lipsiți de Duhul Sfînt! Mai vrem ceva? Devenim noi bolnavi dacă mai așteptăm ceva de la această ierarhie complet….STRĂINĂ! Cu comunicatul ăsta, au afirmat răspicat ce cred ei despre Sinod – de fapt, despre ORTODOXIE, astfel încît să nu mai avem noi nici un dubiu! Ce așteptări am mai putea avea de la sinodul de la București din toamnă (cînd el de fapt ar fi trebuit să fie fix la întoarcerea din Creta, dacă erau cinstiți și serioși)? Să fim naivi să mai nutrim vreo speranță pe linia asta. Doar în minuni Dumnezeiești mai putem spera, atît.
    – și totuși mai e ceva: comunicatul ăsta parcă ar fi redacta de oameni, nu știu cum, parcă REDUȘI MINTAL! Ai senzația că pur și simplu… că parcă ai avea de a face cu niște ZOMBI!

    Apreciază

  27. Partizanu said, on septembrie 9, 2016 at 7:41 am

    Pai sa le dea CARD la mirenii si preotii ecumenisti. Pe card sa fie incluse SLUJBE SI SERVICII GRATUITE: botez, cununie, inmormantare, parastas, „sfintire” bunuri lumesti, cota parte de lumanari, tamaie, pomenice etc. Iar cei care nu vor primi CARD vor fi extreminati.

    Apreciază

  28. […] Iata comentariul cititorului kosma postat la COMUNICATUL PATRIARHIEI despre cei ce se opun SINODULUI DIN CRETA: […]

    Apreciază

  29. Ionut said, on septembrie 9, 2016 at 9:33 am

    Nu vreau sa fac pe Gica Contra. E adevarat ca biserica e un loc unde romanii de peste hotare se regasesc, se simt ca acasa. E adevarat ca Biserica e supusa unui tir neintrerupt de catre organizatiile ateiste. E adevarat ca realitatea e complexa si problemele sunt multe. Dar e o problema si cu inchirierea de lacasuri de cult de la protestanti, de exemplu.
    Nu stiu care sunt conditiile in care se face inchirierea, dar daca se slujeste „prin rotatie”, ceva nu e in regula, pentru ca romanul care participa la slujba se obisnuieste cu decorul protestant, sau e posibil ca, dupa ce a participat la slujba de duminica, sa vada in cursul saptamanii urmatoare un cuplu de gay dusi la altarul aceleiasi biserici.
    Acum mai e cum mai e, dar daca intr-o zi crestinii vor fi pusi in situatia sa se intoarca in catacombe, ce facem? Aprobam una sau alta de dragul unui loc „corespunzator” pentru savarsirea slujbelor?

    Apreciază

    • ilioara said, on septembrie 9, 2016 at 2:20 pm

      adevarat spuneti in altarele lor spurcate unde slujesc dracilor si stim ce „duhuri” umbla…vin si preotii nostrii sa slujeasca……..

      Apreciază

  30. Apa trece, pietrele raman said, on septembrie 9, 2016 at 10:12 am

    Sinodul a dat Patriarhiei infailibilitate, asa ca e normal sa tina cu dintii de ea! Iar pentru cine nu se supune – politie religioasa! Deja am vazut prin centrul Bucurestiului icoane de tip catolic in biserica!

    Apreciază

    • Mihail said, on septembrie 9, 2016 at 11:24 am

      Apa trece, pietrele raman said, on septembrie 9, 2016 at 10:12 am

      Te rog să îmi spui în ce Biserică ai văzut?

      Apreciază

      • mihai said, on septembrie 10, 2016 at 10:38 am

        Mihail, eu am vazut o astfel de icoana amplasata la o biserica de pe bd. Constantin Brincoveanu cu hramul Mihail si Gavril chiar in zona unde corespunde cu str. Huedin din sectorul4 unul din pr. care a fost a colo slujeste la parohia unde a slujit pr aldea, iar icoana catolica este pusa unde se aprind luminarile

        Apreciază

  31. Stefan Nitu said, on septembrie 9, 2016 at 11:48 am

    Avem cu totii obligatia de a face cunoscuta aceasta tradare pentru a putea ajuta cat mai multi frati in credinta de a se putea feri de aceasta inselare si a-si salva sufletele!

    Apreciază

  32. Iulian said, on septembrie 9, 2016 at 2:51 pm

    “…şi monahi necanonici, neascultători şi nestatornici, care nu locuiesc în mănăstire conform rânduielilor monahale,…”
    adica: cei care stau in manastire (la cazarma, dupa ei…, cei pe care ii putem noi controla prin “ascultari”), sint canonici – zic ei, ceilalti “afara” nu-s (zic tot ei!!, nu eu); ce sa inteleg ? ca Sf Maria Egipteanca cara n-a pus piciorul intr-o manastire de maici, e “necanonica” ? (dupa ei). Si marea multime de alti Sfinti pustnici, tot “necanonici” ?

    Apreciază

  33. teodor said, on septembrie 10, 2016 at 2:48 pm

    Din partea unui grup de fii duhovnicești ai Protos. Elefterie Tărcuță

    Este vremea marturisirii!

    „Frati crestini drept slavitori, rugati-va pentru Parintele nostru Elefterie, care este prigonit in propria sa chilie, pentru faptul ca a intrerupt pomenirea ierarhului ÎPS Ioachim, semnatar al documentelor eretice de la „sinodul” din Creta.

    Este nevoie de atitudine frati crestini ca altfel ne pierdem credinta ortodoxa!
    Parintele are nevoie de sustinere intrucat nu i se mai da voie sa mai slujeasca, sa intre in sfanta Biserica si este intr-o permanenta stare de izolare.

    Si toate acestea, pentru ca duhovnicul nostru marturiseste ca singura credinta mantuitoare este Ortodoxia si alta nu exista. Va facem cunoscut faptul ca Protos. Elefterie i-a solicitat printr-o scrisoare ÎPS Ioachim, sa se dezica de semnatura prin care acesta a angajat pe toti credinciosii din cadrul eparhiei la a fi partasi ereziei ecumeniste.

    Părintele nu a parasit Sfanta noastra Biserica Ortodoxa asa cum unele voci rele sustin, nu este schismatic, ci un duhovnic care crede pana la moarte in credinta stramoseasca!

    Ratacirea vine chiar de la Biroul de presă al Patriarhiei Române. Site-ul Agenției de știri Basilica dezinformeaza si acuza in modul cel mai josnic si miselesc pe toti parintii care au intrerupt pomenirea ierarhilor apostati, printre care se afla si Protos. Elefterie.

    Prin acest comunicat acești părinți sunt calomniați, după cum citam: „ca ar avea un duh lumesc, agresiv impreuna cu cativa clerici razvratiti si monahi necanonici, neascultatori si nestatornici, care nu locuiesc in manastire.”

    Oare in cei 30 de ani de monahism, acest părinte din cadrul Sfintei Arhiepiscopii a dovedit un astfel de comportament? Si daca nu, merita el sa fie astfel batjocorit?!

    Rugam informati cat mai multa lume, despre cele ce se petrec in cadrul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, cu nadejdea fratilor, ca lucrurile vor reveni la normal si Parintele Protosinghel Elefterie va putea in continuare sa poarte grija de sufletele noastre ale credinciosilor.”

    De importanta maxima!!!

    „Luni 12 septembrie 2016, i s-a dat ultimatum Protos. Elefterie, ca daca nu-si va retracta scrisorile depuse la secretariatul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, acesta va fi exclus din cadrul acestei eparhii. Este o pierdere uriasa pentru Biserica Ortodoxa din zona Romanului!”

    10.09.2016
    Cu dragoste si ingrijorare, un grup de fii duhovnicesti ai sfintiei sale!

    Apreciază

  34. Orthodox said, on septembrie 10, 2016 at 10:28 pm

    Apreciază

  35. mircea.v said, on septembrie 11, 2016 at 2:10 am

    Patriarhia e cu „pacea” cu „linistea” (astia „razvratitii” sant „cu duh lumesc si agresivi”…)

    Raspunsul Sfantului Apostol Pavel la comunicatul patriarhiei:

    „Atunci când vor zice: pace şi linişte, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca şi durerile peste cea însărcinată, şi scăpare nu vor avea.”

    „liniste” – in Biblia 1684 se spune „asezare”, adica cumintenie

    Asa ca, „pacea” si „linistea/cumintenia” sant si vor fi cuvintele de ordine ale tradatorilor.

    Si mai spune Apostolul:

    „Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
    Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
    Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea. ”

    Adevarul este esential. Ca „Doamne, Doamne…” pot sa spuna multi, dar daca nu sant in Adevar, degeaba.

    Apreciază

  36. […] cititorii mai noi ce inca nu stiu care-i treaba cu acest Mare Sinod, la articolul COMUNICATUL PATRIARHIEI despre cei ce se opun SINODULUI DIN CRETA sunt o multime de hiperlinkuri cu titlurile spre articolele in care Biserici Ortodoxe surori, […]

    Apreciază

  37. […]    Iata si comentariul cititorului teodor postat la COMUNICATUL PATRIARHIEI despre cei ce se opun SINODULUI DIN CRETA: […]

    Apreciază

  38. octoviv said, on septembrie 19, 2016 at 3:03 pm

    Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici, Episcopul Ohridei și Jicei, Războiul și Biblia, Editura Sophia, București, 2002, p. 175-176:

    XX.
    Cuvinte prorocești despre războaie și împlinirea lor

    Îngăduiți, generale, să citim încă două-trei pagini din Sfânta Scriptură a lui Dumnezeu, și apoi să încheiem. Sfinții proroci ai lui Dumnezeu au văzut limpede că Dumnezeu îngăduie să vină război asupra oamenilor și popoarelor fără Dumnezeu întocmai cum îngăduie să vină molimă, secetă, cutremur, omizi, lăcuste și alte nenorociri, care ar trebui să îi învețe minte pe cei necredincioși și să-i întorcă la Dumnezeu. V-am bătut pe voi cu secetă și mălură, omizile au mâncat belșugul din grădinile voastre – și nici așa nu v-ați întors la Mine, zice Domnul. Am trimis asupra voastră molimă ca aceea din pământul Egiptului, cu sabie am ucis pe feciorii voștrii – și nici așa nu v-ați întors la Mine, zice Domnul (Amos 4, 9-10).

    Toate aceste nenorociri au venit peste Europa, dar ea nu s-a întors la Domnul, ci vorbește despre pace în vreme ce ar merita războiul. Însă nu este pace necredincioșilor, zice Domnul (Isaia 48, 22): fiindcă ei spurcă pacea cu păcate și cu fărădelegi, războindu-se împotriva lui Dumnezeu. Nebunii vor omorî pacea lor, iar cei lipsiți de minte vor pierde bunăstarea lor (Pilde 1, 32). Sodoma și Gomora nu au pierit în urma războiului, ci în urma păcii – a păcii fără Dumnezeu. Luat-am pacea Mea de la poporul acesta, zice Domnul (Ier. 16, 5). De ce ar lua Domnul Cel Bun pacea de la un popor? Deorece cu buzele lor grăiesc de pace cu aproapele lor, iar în inima lor pun cursă. Este cu putință să nu îi pedepsesc pentru aceasta? Pentru această duplicitate și fățărnicie, vor zace trupurile moarte ale oamenilor ca gunoiul aruncat pe ogor și ca snopii în urma secerătorului, și nu va fi cine să-i strângă (Ieremia 9, 8; 8, 22). O mare fățărnicie a pus stăpânire pe conducătorii popoarelor creștine, care vorbesc mult despre pace, dar încheie tratate secrete unii împotriva altora. Și fiecare astfel de tratat secret al lor înseamnă război. Pe cei necredincioși îi voi da sub sabie, zice Domnul (Ieremia 25, 31). Și i-a dat, și îi va mai da.

    Și dezastrele Ierusalimului și ale evreilor le-au prevestit sfinții proorci – pe toate, cu amănunțime. Făcutu-v-ați mai răi decât popoarele care sunt împrejurul vostru; nu ați umblat după rânduielile Mele și nu ați împlinit legile Mele (Iezechiil 5, 6). Schimbatu-și-a, oare, vreun popor dumnezeii săi, măcar că nu sunt dumnezei aceia? Iar poporul Meu și-a schimbat slava sa pe ceea ce nu este de folos (Ieremia 2, 11). Popoarele creștine, întru fărădelegile lor de zi cu zi, au devenit mai rele în multe privințe decât popoarele necreștine. Și în vreme ce popoarele necreștine încă se mai țin cu tărie de „dumnezeii” lor, care sunt idoli, în sânul popoarelor creștine are loc nu doar o propagandă, ci o adevărată prigoană împotriva lui Hriistos Dumnezeu. Exact la fel a fost și la iudeii monoteiști înaintea dezastrului. În vreme ce închinătorii la idoli din jurul lor se țineau cu credință de idolii lor, evreii se lepădaseră de Dumnezeu Cel Unul și călcau legea Lui. Dumnezeu i-a pedepsit pe evrei, însă ei au rămas și pe mai departe în necredința lor și în netrebniciile lor. De aceea strigă prorocul: Doamne, Tu îi bați și ei nu simt durerea; Tu îi strivești, și ei nu vor să ia învățătură; întăritu-și-au fețele mai mult decât piatra, și nu vor să se întoarcă (Ieremeia 5, 3). Iar Domnul dojenește poporul: Lepădați de la voi toate fărădelegile pe care le-ați făcut, și faceți-vă inimă nouă și duh nou: de ce să muriți, casa lui Israil? Că nu voiesc moartea celui ce moare, zice Domnul (Iezechiil 18, 31-32). Oare n-a bătut Domnul popoarele creștine, acest Nou Israil, însă nu le-a durut? Oare nu le-a strivit cu molimă și război, dar ele n-au luat învățătură? Când s-au abătut asupra lor restriștea au strigat către Dumnezeu, și Dumnezeu le-a iertat și le-a dat pace, ca să le bată iarăși cu un nou război pentru păcatele lor cele înnoite. La fel ca și cu evreii. Doamne, în vreme de restriște Te-au căutat, vărsat-au rugăciune supusă când i-ai pedepsit (Isaia 26, 16), se tânguie sfântul proroc. Și Domnul Însuși a amenințat: Duce-Mă-voi și Mă voi întoarce la locul Meu, până ce vor pieri și vor căuta fața Mea; întru necazul lor vor umbla după Mine (Osie 5, 15). Nu este Dumnezeu om, ca să nu știe. Știe Dumnezeu că restriștea îi întoarce pe oamenii păcătoși la Adevăr, și de aceea o trimite. În pace și belșug, oamenii devin necredincioși și egoiști, și de aceea Dumnezeu le trimite restriște, ca să-i aducă în simțiri. De aici a luat naștere la sârbi vorba: „Unde nu e restriște, nu e nici rugăciune”. Întrucât casa Mea este pustie, iar voi grăbiți fiecare la casa sa, de aceea se va închide cerul deasupra voastră ca să nu mai fie rouă și pământul se va închide ca să nu mai fie rodul lui; și am chemat seceta pe pământ (Agheu 1, 9-11). Iar atunci când nu ajută o restriște mai mică, Dumnezeu îngăduie să vină restriștea cea mai mare, restriștea restriștilor – războiul. De sabie vor muri toți păcătoșii din poporul meu, cei ce zic: Nu se vor apropia, nici vor veni peste noi rele (Amos 9, 10). Astfel se vorbește azi în Europa și America: „Nu va veni peste noi răul!” Între timp, răul este chemat în ospeție și i se pregătesc ca tratație milioane și milioane în aur, cu care este cumpărat războiul. Pretutindeni răsună de pregătiri de război, fiindcă pretutindeni se poartă război impotriva lui Hriistos. Cu ce păcate s-a împovărat Israil de și-a atras dezastrul? Adunați-vă în muntele Samariei și vedeți popoarele cele multe din mijlocul ei și silnicia dintr-însa. Ei nu știu să facă dreptatea, zice Domnul, strâng comori din silnicie și din jaf în palatele lor. Pentru aceasta, așa zice Domnul: Vrăjmașul va cutreiera prin țară, și te va despuia de puterea ta, și va jefui palatele tale (Amos 3, 9-11). Neorânduială, silnicie, jaf! Aruncați acum o privire prin Europa, în care se aduc jertfe marelui idol – cultura, și spuneți: nu s-au întors, oare, vremurile Samariei? Principala cauză a războaielor și dezastrului a stat în conducătorii și mai-marii popoarelor: Ascultați acestea, căpetenii ale casei lui Iacov și judecători ai casei lui Israil: oare nu e de datoria voastră să știți ce este drept? Voi, care urâți binele și iubiți răul, și mâncați carnea poporului Meu și jupuiți pielea de pe ei și oasele lor sfărâmați… care strigați: „Pace!”, dar dacă nu vă dă cineva nimic ridicați război împotriva lui, ascultați: pentru aceasta, din pricina voastră Sionul va fi arat ca o țarină și Ierusalimul va deveni un morman de dărâmături (Miheia 3). Iată, Eu voi aduce peste locul acesta rele, încât oricine va auzi acestea îi vor țiui urechile fiindcă M-au părăsit (Ieremia 19, 3-4). Oare nu țiuie urechile din întreaga lume de cele ce au venit peste evrei? Oare nu țiuie și astăzi urechile întregii lumi în urma războiului trecut? Ceea ce prorocul a prezis în privința Vechiului Israil, s-a împlinit până la ultimul cuvânt. Oare se va împlini mai puțin asupra Israilului celui Nou, al cărui Mesia făgăduit e Însuși Dumnezeu? Voi face să cadă de sabie înaintea vrăjmașilor lor… și voi da trupurile lor moarte spre hrană păsărilor cerului și fiarelor pământului (Ieremia 19, 7). Cu adevărat, păsările cerului și fiarele pământului s-au ospătat, precum a fost prorocit, nu doar din Vechiul Israil, ci și din cel Nou, în vremea multor războaie. S-au ospătat păsările și fiarele mai ales în vremea trecutului război mondial, prin munții Balcanilor și ai Europei. Afară va fi sabie, iar înăuntru molimă și foamete; cel din câmp va muri de sabie și pe cel din cetate îl va mânca molima și foametea. Iar care vor scăpa, vor rătăci prin munți (Iezechiil 7, 15-16). Oare nu este aceasta imaginea fidelă a trecutului și viitorului război? Iată Eu îi voi pedepsi: și tinerii lor vor muri de sabie, iar fiii și fiicele lor vor muri de foame (Ieremia 11, 22). La toate aceste amenințări și la celelalte asemenea lor, israilitenii s-au mirat ce popor ar putea să-i zdrobească astfel, de vreme ce nu văzuseră împrejurul lor nici un popor atât de puternic. La această mirare a lor, Domnul le-a răspuns prin prorocul: Iată, Eu voi aduce asupra voastră un neam de departe, casa lui Israil, un popor puternic, un popor vechi, un popor a cărui limbă tu nu o știi și nu înțelegi ce grăiește el (Ieremia 5, 15). Acest popor erau babilonienii. Așa zice Domnul Dumnezeuul lui Israil: Iată, voi da cetatea aceasta împăratului Babilonului, și acesta o va arde cu foc (Ieremia 34, 2). Și împăratul Babilonului, Nabucodonosor, într-adevăr a venit, a pustiit Ierusalimul și l-a ars cu foc, iar pe popor l-a dus în robie. Oare nu poate Dumnezeu să îi aducă pe chinezi asupra Europei? Cândva lua mai mult timp să călătorești de la Babilon la Ierusalim decât ia astăzi să ajungi de la Beijing la Dunăre.

    _________________________________________________________________________________________

    Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare, miluiește-ne pe noi!

    Apreciază

  39. […] COMUNICATUL PATRIARHIEI despre cei ce se opun SINODULUI DIN CRETA […]

    Apreciază

  40. […] COMUNICATUL PATRIARHIEI despre cei ce se opun SINODULUI DIN CRETA […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.