SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei: CANTECUL de SIRENA …

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 6, 2016

Iata comentariul sorei Mirela postat la VIDEO (exceptional): Interviu luat de Parintele CIPRIAN IOAN STAICU Parintelui Prof. Univ. Dr. THEODOROS ZISIS despre Marele Sinod si erezia ecumenismului, care lucreaza din interior prin Episcopi si Facultatile de Teologie. Despre ASCULTAREA CEA REA SI NEASCULTAREA CEA SFANTA / INTRERUPEREA POMENIRII nu este SCHISMA!!!:

Elocvent pentru noua „ortodoxie”!!! Concertul organizat de BOR (Arhiepiscopia Bucureştilor şi Centrul de Presă BASILICA) pentru tinerii ortodocşi e replica fidelă şi continuarea firească a sinodului din Creta: abaterea de la „lege” nu mai e cădere, ci devine normalitate, bucurie legitimă.

Ziarul Patriarhiei, Lumina (luciferică), ne introduce în NOB (Noua Ordine bisericească):
http://ziarullumina.ro/concert-de-muzica-pentru-tineri-in-parcul-ior-115306.html

Idei vehiculate de ziar, prin gura artiştilor: „muzica este hrana sufletului”__________Ce lecturi duhovniceşti, ce rugăciune??? Poate doar aia cu „fraţii” Trebuie să urmăm cântecul de sirenă (acordurile moderne), nu să ne păzim de el!
„Concertul de muzică pop-rock este un act de normalitate. Energia tinerilor este una absolut fabuloasă şi ei trebuie înţeleşi, DIRECŢIONAŢI, ajutaţi.. ca să rămână nişte ortodocşi mărturisitori…” ___________Deci, muzica pop-rock ne ajută să fim ortodocşi mărturisitori. Aflăm, în sfârşit, că aveau dreptate Aldea cu sfinţii de la Colectiv, Savatie Poşetă cu paraclisul şi Necula: rock-ul nu e satanist, cum aiuram noi, ci sfinţitor! Doar de aia îl susţine şi Mrea Vatopedu!

Legat de acelaşi concert, NOB ne este prezentată şi de televiziunea Patriarhiei, in materialul video postat de Ioan.
Priviţi noul extaz şi noua lumină „ortodoxă”!
Reporter TV Trinitas: „Colegul meu a stat de vorbă cu mulţi tineri şi a aflat cum s-au DISTRAT …”.
Toţi declară entuziast că se simt minunat şi se insistă obsesiv pe ideea că se simt o familie, ba chiar o „mare familie”. Spre mai mare bucurie, urmează ca familia să se lărgească, potrivit sinodului cretan, cu noii membri ai „bisericii”. Ies puţini, talibanii învechiţi şi refractari la tot ce e vesel, nou, frumos şi „minunat”, dar intră mulţimi.
Reporter TV Trinitas: „Este o bucurie extraordinară în această seară…, sunt toţi cu mâinile în sus (nota mea: la rugăciune?)…vor să transmită un mesaj: împreună sunt mai puternici şi sunt fericiţi” (nota mea: ce le mai trebuie Hristos?)
Noul ortodox „se distrează”, se simte extraordinar la concert pop-rock şi stă cu mâinile pe sus. Nu cumva noul ortodox plasat pe linia deschiderii şi a înnoirii are şi un nou dumnezeu?
Să reţinem şi mesajul noii muzici „ortodoxe” cu care se termină reportajul: „Oficial îmi merge bine”.
Lor, ortodocşilor „oficiali” le merge bine… talibanii-s în suspine!

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. theonlychurch said, on septembrie 6, 2016 at 11:10 am

    Nu stiu de unde i-au cules pe acei tineri „practicanti”. Daca aveau un minim de evlavie ortodoxa, nu ar fi putut sta la acel concert, dar ei chiar se zbânțuiau fara nici o jena. In pozele de promovare a Intalnirii, exista una in care sunt prinsi in saritura, fix in fata bisericii, blasfemie pe fata. In alta poza, cu mainile impreunate, sar in ochi unghiile albastre. Majoritatea fetelor – in pantaloni. In alta poza, se tineau de maini ca yoghinii. Au facut de ras Ortodoxia. Sa nu mai spunem ca acel concert fusese pus in plina zi de post, Vinerea. L-au reprogramat nu din respect fata de ziua de doliu in care a fost rastignit Hristos, ci din respect pentru doliul national al victimelor din Italia.

    Apoi, se vede ca acei tineri erau varza duhovniceste prin discutiile avute. Uitati ce propun ei ca metode de atragere a tinerilor la biserica (de parca biserica e loc de socializare): campionate sportive, concerte caritabile, concursuri cu premii (suc, inghetata)!!!! Parca sunt niste copii de 2 ani.

    Apreciat de 1 persoană

  2. dante said, on septembrie 6, 2016 at 11:34 am

    Mda, trendul patriarhiei este cit se poate de clar, „sminteala cu orice pret”. Cred ca deja a venit vremea cind trebuiesc separate oile de capre, dar cine sa o faca din moment ce treaba este stricata sus la cap. Cum ar putea marele TAP ALB sa fie un bun pastor cind el insusi este unul din marii promotori ai ecumenismului? La Colectiv au murit niste nefericiti aclamindu-l pe satan si tu vii sa spui ca rockul e bun si mobilizezi tineretul catre asemenea dracisme….
    Domnule Ciobotea, ce faci domn’e cu toata invatatura patristica referitoare la muzica si mai ales la rock, chiar nu-ti dai seama ca esti complet pe dinafara? In curind o sa ajungem sa facem rugaciuni impreuna cu brahmanii si budistii ca si ei sint „fii lui dumnezeu”. Ai alunecat deja foarte mult si pe cit iti este haina de alba pe atit iti este sufletul de negru, ti se potriveste perfect sintagma de „Lup in piele de oaie(alba)”. Pare-se ca pe dumneata va fi foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa te scoata cineva la Lumina, dar nadajduiesc ca pina la urma, prin pronie divina, o sa revii acasa.
    Va recomand domnule Ciobotea sa cititi citeva carti scrise de sfintul Nicolae Velimirovici sau Iustin Popovici sau chiar pe unul de-ai nostri de aici Arsenie Papacioc, dar cu siguranta le-ati citit si le-ati gasit dupa chipul si asemanarea dvs o rastalmacire ecumenista. Nu asa ca si Hristos a fost gresit inteles de unii talibani ortodocsi si ca de fapt Mintuitorul a propovaduit altceva?

    Doamne ajuta!!

    Apreciat de 2 persoane

  3. mihai said, on septembrie 6, 2016 at 11:35 am

    Da, ce mai poate fi spus, decat ca memorandumul a inceput sa fie pus in aplicare, ma uitam la ,,vedetele” care au concertat la dezmatul organizat de patriarhie. una din ele fiind cu un tata chipurile pr ortodox, este vorba despre elena gheorghe, oare tatasu nu io fi zis mai tata dar ce inseamna bascalia asta?!, mai ales ca sa dus acolo ca o sorcova

    Apreciat de 1 persoană

  4. valentin said, on septembrie 6, 2016 at 12:06 pm

    pt eretici e valabil ca merg din cadere in cadere din uraciune in uraciune si din rau in si mai rau.

    Apreciază

  5. valentin said, on septembrie 6, 2016 at 12:21 pm

    concertu asta e un mic seism de tip hippie pe nisa mase manupulabile in special tineri cu sintagme de tip ortodox-laxiste

    Apreciază

    • valentin said, on septembrie 6, 2016 at 6:21 pm

      are tot un rol de promovare a ereziei si cel mai rau ca sub masca ortodoxiei

      Apreciază

  6. Mihail said, on septembrie 6, 2016 at 1:20 pm

    La conferința TO2016, toate sticlele cu bauturi de 0,5 (inclusiv apa) au fost vândute cu 7 lei sticla. Bună afacere, nu-i așa?

    Apreciat de 1 persoană

  7. Iones said, on septembrie 6, 2016 at 2:05 pm

    Buna ziua!
    Am o propunere de articol pentru blog: ortodocsii trebuie avertizati ca acele asa-zise cursuri de „Engleza Gratuita” este de fapt metoda de prozelitism a sectei mormone, multi nu stiu asta si cad prada sectantilor.

    Apreciat de 2 persoane

    • valentin said, on septembrie 6, 2016 at 6:23 pm

      mi-a atras atenţia şi mie cineva acum 3 ani când a văzut că sunt aşa de încântat de cuvântul gratuit şi chiar m-a certat respectivul.

      Apreciază

    • cca70 said, on septembrie 6, 2016 at 7:04 pm

      asa este, si eu am fost pacalit de un astefl de ” curs” si am ajuns la o adunare a unei secte ordinare, adunare tinuta intr-o sala de teatru, cu multi ani in urma…Dumnezeu sa ma ierte pentru prostia mea ca m-am dus sa ma uit la sectari, desi ma dusesem pentru altceva

      Apreciază

  8. unu1 said, on septembrie 6, 2016 at 2:07 pm

    Viata barbatilor se scurteaza cu fiecare ejaculare.
    Nu inseamna ca daca esti casatorit poti sta toata ziua calare pe nevasta (scuzati limbajul)

    http://www.csid.ro/sex/sexualitate/viata-barbatilor-se-scurteaza-cu-fiecare-ejaculare-4480628/

    Apreciază

    • gheorghi said, on septembrie 7, 2016 at 12:02 pm

      Daca taceai…
      In ce calculezi – secunde, minute, ore, zile, … s.a.m.d.?
      Cu cat ti-ai „scurtat-o” tu? …. viata, desigur.
      Alt subiect nu ai gasit?
      Crestinul stie sa evite zilele de abtinere, isi respecta sotia – crestina si ea iar impreunarea dintre soti, curata… nu este pacat si nici subiect „stiintific” de studiu decat pentru materialisti, in special atei.
      Cei casatoriti avem o viata frumoasa, cu greutati pe care le depasim impreuna si cu multumirea de a ne fi fost daruiti copii…
      Traim mai mult, chiar daca nutoti facem recorduri de longevitate dar traind cu copiii nostri… ne dublam, triplam …trairea, ceea ce este mai important decat numaratoarea anilor.
      Daca esti singur in lume, iesi din aceasta stare, cuviincios si cu binecuvantare- sa te ajute Dumnezeu!

      Apreciază

  9. Iones said, on septembrie 6, 2016 at 2:51 pm

    Nu ma mir, din pacate si tinerii din ASCOR au participat la acest „dezmat”. Se pare ca linia este urmata pas cu pas.

    Apreciat de 1 persoană

  10. Mihail said, on septembrie 6, 2016 at 2:55 pm

    Și Imnul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși ni se prezintă ca fiind un mare „hit”. Mie îmi aduce a mizerie de cântec neoprotestant. De ce nu s-a putut alege un frumos tropar bizantin ?

    http://www.napocanews.ro/2016/09/imnul-intalnirii-tinerilor-ortodocsi-din-toata-lumea-a-devenit-slagar-asculta-melodia-video.html

    Apreciat de 1 persoană

    • valentin said, on septembrie 6, 2016 at 6:28 pm

      cei care au organizat sunt eretici şi caută să îi atragă şi pe aceşti tineri în ispită

      Apreciază

  11. ion hodor, said, on septembrie 6, 2016 at 3:48 pm

    Se vede ca Danila a invatat si el ceva de la Michiduta Francisc,cum sa adune tinerii Kakodocsi,Mentorul Frans ii aduna la ;Ziua mondiala a tinerilor ,unde dupa ce isi vad Idolul,tinerii se dedau la bautura,droguri si desfranare pe fata,Proiectul Memorandum merge din plin!

    Apreciază

  12. Templier said, on septembrie 6, 2016 at 6:50 pm

    off topic:
    Șoferul lui Vladimir Putin a murit într-un accident rutier: Un Mercedes a intrat frontal în mașina prezidențială.Cam ciudat acest accident..
    https://templierblog.wordpress.com/2016/09/06/accident-sau-tentativa-de-asasinat-la-putin/

    Apreciază

  13. Cristian said, on septembrie 6, 2016 at 7:28 pm

    Un semnal clar pentru Vladimir Putin? Sau doar un eveniment nefericit absolut intamplator?

    Mașina oficială a lui Vladimir Putin, implicată într-un grav accident. Șoferul preferat al președintelui rus a murit pe loc
    http://www.activenews.ro/externe/Masina-oficiala-a-lui-Vladimir-Putin-implicata-intr-un-grav-accident.-Soferul-preferat-al-presedintelui-rus-a-murit-pe-loc-136265

    Apreciază

  14. picasso said, on septembrie 6, 2016 at 9:18 pm

    Asa cum ne-au luat multinationalele pamanturile, padurile si ne-au disturs fabricile. LA FEL,UN FEL DE MULTINATIONALA NE VA CONFISCA RELIGIA OFICIALA. LUCRUL ACESTA SE VA INTAMPLA http://www.alternativenews.ro/2016/06/aveti-o-ultima-sansa-sa-luptati-pentru-tara-voastra-inainte-sa-fie-luata-cu-totul.html

    Apreciat de 1 persoană

  15. cbv said, on septembrie 6, 2016 at 9:29 pm

    SACCIV ti-m trimis un subiect, nu stiu daca l-ai primit.
    Primareasa Madridului ii felicita pe imigrantii ilegali care au sarit gardul la frontiera cu Spania. Carmena sarbatareste ca cei 250 imigranti de origen subsaharian au sarit gardul la frontiera spaniola si zice ca sunt cei mai buni, cei mai curajosi si ca „vrem sa vina cu noi”.

    http://ccaa.elpais.com/ccaa/2016/09/05/madrid/1473075746_306877.html
    Carmena celebra el salto de la valla en Melilla de 250 inmigrantes La alcaldesa ha asegurado que „son los más valientes” y que „queremos que vengan con nosotros” Nosotros queremos que vengan con nosotros y lo queremos de verdad, queridos amigos, porque son los mejores, los más valientes, los que en un momento están dispuestos a hacer lo que hacéis vosotros, emprendimiento social”, ha dicho mientras se dirigía a las entidades sociales que trabajan en la Cañada Real.

    http://www.20minutos.es/noticia/2830193/0/carmena-aplaude-salto-valla-melilla-por-hacer-emprendimiento-social/

    Apreciază

  16. Pąʍvo said, on septembrie 6, 2016 at 11:13 pm

    popa constantin necula… s-a facut rock-er, ca rock-erii sa-l dobandeasca… s-a facut ecumenist, ca ecumenistii sa-l aibe rob… si s-a facut mistocar, pentru ca golanii sa se amuze. Doar atat. (Corinteni 9; 19-23)

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.