SACCSIV – blog ortodox

Avocatii Marelui Sinod: ANDREI PLESU. Observati va rog cu cat tupeu transforma notorii parinti anti ecumenisti in … promotori ai ecumenismului

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 3, 2016

plesu-692x360

Foto: http://stireazilei.com/un-general-in-armata-romana-socheaza-pe-toata-lumea-andrei-plesu-si-mircea-dinescu-sunt-agenti-externi/

Iata ce putem citi la O noutate: preoţi ortodocşi şi revoluţionari de pe Adevarul:


Aflu, din presă, că mai mulţi preoţi şi drept-credincioşi, în special din Moldova, s-au supărat pe Mitropolitul lor, pentru lipsa lui de atitudine „principială”, legată de problema ecumenismului.
La Marele Sinod Panortodox convocat, de curînd, în Creta, s-a semnat un document („Relaţiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creştine”), asumat şi de delegaţia română (în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh). Documentul, acceptat de toţi cei prezenţi, lasă loc dialogului dintre confesiunile creştine ale lumii, fără compromisuri, dar fără scleroză dogmatică, fără vanitate (prea) mulţumită de sine. Ei bine, o sumedenie de clerici obidiţi, gata să afurisească ecumenismul („erezie a ereziilor”) cer ierarhilor români care au semnat textul cu pricina, să se dezică prompt. Dacă nu, nu vor mai fi pomeniti la slujbe! Fondul „ideologic” al acestei răzmeriţe e previzibil: sinoade ca cel din Creta sunt rezultate ale unor manevre preponderent masonice, al căror scop este subminarea dreptei credinţe în general şi a Bisericii noastre naţionale în special. Aşadar, anatema! Nu mă grăbesc să dau integral crezare informaţiei de presă. Se vorbeşte de mii de semnături de protest, dar se spune şi că, de fapt, e vorba doar de cîteva cazuri. Se vorbeşte şi de perspectiva unei grave fisuri în corpul ortodoxiei autohtone, dar şi de un trecător malentendu, aproape rezolvat prin întîlniri şi negocieri paşnice. Nu vreau nici să risc o analiză de detaliu a actelor emise de sinodul cretan şi a legitimităţii sale panortodoxe. Nu sunt suficient de bine informat şi suficient de priceput, ca să mă aventurez – mai ales într-o rubrică de gazetă – într-un discurs riguros. Dar nu mă pot abţine să am, fie şi de pe margine, o reacţie la ceea ce mi se pare un fenomen cu totul nou în spaţiul nostru religios.
Cu totul nouă este încolţirea unui grăunte de nesupunere în rîndurile preoţimii noastre. Gata cu „ascultarea”! Practicată ani de-a rîndul, cu evlavie, cu obedienţă soldăţească, sau cu smerenie ipocrită, ea este, dintr-odată, suspendată. „Am făcut ascultare” (adică nu ne-am sesizat) cînd am văzut clerici implicîndu-se direct în politică, cînd ni s-au impus dări parohiale pentru cheltuielile „de la centru”, cînd s-a pus monopol pe vînzarea liberă a unor produse bisericeşti, cînd s-au folosit „profeţii” şi „miracole” ca „breaking news” în presa cotidiană, lăsînd impresia că tradiţionala credinţă creştină evoluează spre şi se justifică prin performanţe mai curînd magice. Dar astea sunt mărunţişuri… „Am făcut ascultare” cînd s-au dărîmat Văcăreştiul, Sf.Vineri, Biserica Enei şi atîtea altele. Nimeni n-a propus atunci (măcar) să se scoată numele marelui „conducător” din rugăciunile Bisericii. Abia acum „s-a dat drumul” la revoltă. Ne-am regăsit curajul şi demnitatea. De dragul patriei şi al strămoşilor. Am suportat comunismul şi crimele lui, am suportat minciuna generalizată, propaganda ateistă, distrugerea lăcaşurilor de cult, înfometarea populaţiei. Dar chestia asta cu „dialogul între creştini” de confesiuni diferite, asta nu se poate înghiţi! Pînă aici! Jos cu ierarhii trădători! Pe-aici nu se trece!
Foarte interesant (şi semnificativ) este că reuşim prin astfel de „intransigenţe” să ducem zîzania pînă la capăt. Ne războim cu rătăciţii catolici, cu ereticii protestanţi şi neo-protestanţi, dar a venit momentul să ne războim şi cu noi înşine! Să ne împărţim în „ortodocşi adevăraţi şi patrioţi” şi „ortodocşi-lupi”, care vor să ducă de rîpă unicitatea neamului nostru. Cu alte cuvinte, pînă la papistaşi, ne mănîncă propria noastră rîvnă, înclinaţia noastră veche de a ne detesta între noi. „Iubirea de aproape?”, „Iubirea vrăjmaşului?” A se slăbi! Vorba Părintelui Adrian Făgeţeanu: „Românii nu se pot uni trei sau patru pentru o idee românească sau creştină.” Preferă dezbinarea, semeţia, slava deşartă a adevărului judeţean împotriva oricărui simţ comunitar şi, mai ales, împotriva oricărei arome de universalitate. În afara ăstora de prin est, toţi ceilalţi sunt în eroare, în culpă, uitaţi de Dumnezeu, dacă nu condamnaţi deja la focul veşnic. Petre Ţuţea n-avea dreptate cînd spunea că, totuşi, Iisus nu s-a născut la Focşani. Ba da! E de pe-aici, de prin partea locului!

Anticipez deja pasul următor. Ia să ne uităm niţeluş la marile figuri ale teologiei noastre! A observat cineva cîţi protestanţi şi cîţi catolici (de-alde Rahner, de Lubac…) sunt prezenţi în bibliografiile Părintelui Stăniloae? Dar Părintele Benedict Ghiuş, ce-o fi căutat el, vrâncean de-al nostru, să studieze ani lungi la Strasbourg, în plin teritoriu duşman? Dar Mitropolitului Antonie Plămădeală ce-i trebuiau studii pe lîngă Oxford, participări la numeroase conferinţe ale Bisericilor Europene, sau la Consiliul ecumenic al Bisericilor de la Nairobi (1975)? Despre Preafericitul Părinte Patriarh ce să mai vorbim? Doctorat în teologie la Facultatea de Teologie Protestantă de la Strasbourg, studii la catolicii din Freiburg i. Br.. lector şi apoi director adjunct, aproape opt ani, la Institutul Ecumenic (ah!) din Bossey (Elveţia). Unde te-ntorci, numai masoni şi eretici! Noroc cu straşnicii veghetori proaspăt iluminaţi, pregătiţi, în sfîrşit, să dea de pămînt, vitejeşte, cu stricătorii de credinţă. L-am văzut, într-un filmuleţ, pe I.P.S. Teofan al Moldovei, încolţit de cîţiva enoriaşi cu înfăţişare de bodyguarzi bine hrăniţi, dar îndrăznind să afişeze competenţe (de lemn) dinaintea ierarhului lor. Nu veniseră să discute, ci să se răfuiască, să (se) certe. Cu asemenea „ortodcşi” dinainte, mai că-ţi vine să treci la catolicism…
Am văzut şi vehementa întristare a unui tînăr preot, faţă de semnătura pusă de Mitropolitul Moldovei pe documentele de la Creta. Tînărul, altfel „liberal” (a compus un text intitulat „Ortodoxia şi artele marţiale” şi ne propune să fim „samurai ai lui Hristos”), îl încurajează pe înaltul ierarh să scoată Biserica Ortodoxă Română din Consiliul Mondial al Bisericilor. Să ne izolăm! Să întoarcem spatele tuturor celor care nu ne admiră geniul şi cuminţenia! Care n-au înţeles că adevărul absolut s-a aciuiat p`acilea, prin ograda noastră, lăsînd tot mapamondul în întuneric. Asta da teologie… japoneză! Cum să nu-mi amintesc de o melancolică vorbă a Părintelui Andrei Scrima cu privire la anumite „reflexe” ale unora dintre nevoitorii noştri autohtoni: „… au ceva de călugări forestieri…” De altfel, tot de la el, ţin minte şi un alt cuvînt: „Nu se cade să rămînem, ca buni creştini, fiecare singur în Egiptul propriu! „Ieşirea” din Egipt e un act fondator al istoriei sfinte.” Ei bine, nu! Noi suntem mîndri să stăm pitiţi, ţanţoşi, în Egiptul nostru, în singurătatea fuduliei proprii! Vom pune bazele unei noi teologii: teologia exilului mîndru, căruia nici prin gînd nu-i trece să iasă sub cerul, liber, al Făgăduinţei, de teamă să nu-şi piardă chipul, confortul ideologic şi un scaun în loja Raiului. Sigur că şi vorbele Părintelui Scrima sunt tot vorbele unui mason, vîndut catolicilor, intelectualist, „ecumenic”. Nu contează (ba din contra!) că a fost reprezentantul Patriarhului Athenagoras la Conciliul Vatican II, că a fondat o mînăstire ortodoxă în Liban şi a conferenţiat despre teologia ortodoxă în toată lumea. Nu e de-al nostru! Noi ne apărăm, plini de dor şi jale, nevoile şi neamul. Nu stăm de vorbă cu nimeni. Suntem samurai. Decît dialog, mai bine hara-kiri!
Comentariu saccsiv:

   Sublinierile ii apartin.

Sa analizam oleaca cateva pasaje:

“Documentul, acceptat de toţi cei prezenţi, lasă loc dialogului dintre confesiunile creştine ale lumii. […] Ei bine, o sumedenie de clerici obidiţi, gata să afurisească ecumenismul („erezie a ereziilor”) cer ierarhilor români care au semnat textul cu pricina, să se dezică prompt.”

Ecumenismul nu e un simplu dialog, ci mai ales asa ceva:

EREZIA din ARTICOLUL 19 al MARELUI SINOD. Ierarhii BOR elogiaza HULELE din DECLARATIA DE LA TORONTO, care reprezinta de fapt piatra de temelie a Sinodului lor din Creta …

Andrei Plesu e ironic cand zice ca ecumenismul = „erezie a ereziilor”. Dar ce sa vezi? Vorba asta n-o auzim doar la Focsani, ci chiar si in Grecia si nu de ieri de azi:

O carte remarcabila: „ECUMENISMUL FARA MASCA”

Ba mai mult, ecumenismul “crestin” nu e punctul terminus al noii ordini universale, ci componenta a unui ecumenism total: new age. Iar despre asta s-a scris si peste Ocean si iar nu de ieri de azi:

Ierom. Serafim Rose: “ORTODOXIA SI RELIGIA VIITORULUI”

Mai zice Plesu:

“Fondul „ideologic” al acestei răzmeriţe e previzibil: sinoade ca cel din Creta sunt rezultate ale unor manevre preponderent masonice, al căror scop este subminarea dreptei credinţe în general şi a Bisericii noastre naţionale în special.”

Asa si este. Iar asta o spune chiar si parintele Dumitru Staniloae, cel folosit pe post de argument pro ecumenism de catre Andrei Plesu.

Dumitru Staniloae (1903 – 1993):

Eu nu prea sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpului nostru! Eu il socotesc produsul masoneriei. Iara relativizeaza adevarul, credinta adevarata. De ce sa mai stau cu ei,  care au facut femeile preoti, care nu se mai casatoresc, homosexualii in America si cu Anglia … „

Alta zicere a lui Plesu:

“Am suportat comunismul şi crimele lui, am suportat minciuna generalizată, propaganda ateistă, distrugerea lăcaşurilor de cult, înfometarea populaţiei. Dar chestia asta cu „dialogul între creştini” de confesiuni diferite, asta nu se poate înghiţi! Pînă aici! Jos cu ierarhii trădători! Pe-aici nu se trece!”

Iar se vrea ironic. De Sfintii Inchisorilor n-a auzit? Dar de “banditii” din munti?

Alta:
“Vorba Părintelui Adrian Făgeţeanu: „Românii nu se pot uni trei sau patru pentru o idee românească sau creştină.” Preferă dezbinarea, semeţia, slava deşartă a adevărului judeţean împotriva oricărui simţ comunitar şi, mai ales, împotriva oricărei arome de universalitate. În afara ăstora de prin est, toţi ceilalţi sunt în eroare, în culpă, uitaţi de Dumnezeu, dacă nu condamnaţi deja la focul veşnic.”

Mare tupeu are. Pai vorba parintelui Adrian Fageteanu incrimineaza tocmai pe cei ca Andrei Plesu, care uraste ideile romanesti sau crestine si imbratiseaza “valorile” universale anti romanesti si anti crestine. Si ca traducere pentru el, caci stiu ca-si va arunca ochii pe aici, crestin = ortodox.

Alta:

“Despre Preafericitul Părinte Patriarh ce să mai vorbim? Doctorat în teologie la Facultatea de Teologie Protestantă de la Strasbourg, studii la catolicii din Freiburg i. Br.. lector şi apoi director adjunct, aproape opt ani, la Institutul Ecumenic (ah!) din Bossey (Elveţia). Unde te-ntorci, numai masoni şi eretici! “

[…]

“Cum să nu-mi amintesc de o melancolică vorbă a Părintelui Andrei Scrima cu privire la anumite „reflexe” ale unora dintre nevoitorii noştri autohtoni: „… au ceva de călugări forestieri…” […] Sigur că şi vorbele Părintelui Scrima sunt tot vorbele unui mason, vîndut catolicilor, intelectualist, „ecumenic”. Nu contează (ba din contra!) că a fost reprezentantul Patriarhului Athenagoras la Conciliul Vatican II, că a fondat o mînăstire ortodoxă în Liban şi a conferenţiat despre teologia ortodoxă în toată lumea. Nu e de-al nostru! Noi ne apărăm, plini de dor şi jale, nevoile şi neamul.“

Exact despre asta e vorba, peste tot masoni si eretici.

Cat despre Andrei Scrima, iata ce zicea la un moment dat parintele Adrian Fageteanu (si el folosit cu tupeu de Plesu ca argument pro ecumenism, dupa cum ati putut citi mai sus):

“Şi a mai făcut ceva. I-a scris într-un ziar pe toţi cei de la Rugul Aprins, numele şi prenumele şi strada şi numărul, aşa că securiştii, după ziarul acela, ne-au luat pe toţi şi ne-au arestat. Mă iertaţi, a trebuit să vă spun adevărul. Eu nu spun că a fost cu rea intenţie la el, dar naivitatea înaintea lui Dumnezeu e îngăduită numai copilaşilor. Ceilalţi se cheamă că vând şi pârăsc. Aşa spune aici, în carte: că „vă vor vinde…””

Cititi va rog mai multe la:

Prima parte din cartea „Parintele Adrian Fageteanu – Viata mea. Marturia mea”

Si tot parintele Adrian Fageteanu despre actualul Patriarh:

AUDIO (si transcriptul) – Parintele ADRIAN FAGETEANU despre PATRIARHUL DANIEL: „acest diavol care e Patriarhul ecumenismului”

Alta:

“Am văzut şi vehementa întristare a unui tînăr preot, faţă de semnătura pusă de Mitropolitul Moldovei pe documentele de la Creta. Tînărul, altfel „liberal” (a compus un text intitulat „Ortodoxia şi artele marţiale” şi ne propune să fim „samurai ai lui Hristos”), îl încurajează pe înaltul ierarh să scoată Biserica Ortodoxă Română din Consiliul Mondial al Bisericilor. Să ne izolăm! Să întoarcem spatele tuturor celor care nu ne admiră geniul şi cuminţenia! Care n-au înţeles că adevărul absolut s-a aciuiat p`acilea, prin ograda noastră, lăsînd tot mapamondul în întuneric. Asta da teologie… japoneză!”

[…]

“Nu stăm de vorbă cu nimeni. Suntem samurai. Decît dialog, mai bine hara-kiri!”
   Ce scoala are …

Cel incriminat e preotul Mihai Andrei Aldea. L-a ales pe el, tocmai pentru ca rataceste cumplit in alte chestiuni fundamentale, ca sa “demonstreze” cat de “habauci” sunt cei anti Marele Sinod.

Cititi va rog si:

Categoria “INTELECTUAL DEGEABA” – ANDREI PLESU: luptator pro cip impotriva “apocalipticilor”, minunilor, profetiilor, vindecarilor, exorcismelor …

Otrava lui Andrei Plesu

Care a fost primul act de corupţie de după căderea lui Nicolae Ceauşescu, zisă revoluţie? Andrei Pleşu l-a cadorisit pe Gabriel Liiceanu cu tot patrimoniul Editurii Politice

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. VIO 333 said, on septembrie 3, 2016 at 7:09 pm

    Nenea Plesu , daca discuti numai cu , ” credinciosi ” ca Patapievici sau Cartianu , nu o sa poti scrie altceva ! Si daca tot n-ai jucat fotbal niciodata de ce intri pe teren , stai linistit in tribuna si nu-ti poti accidenta mintea matale superioara ! Eventual cand ai timp , ca sa fii in cunostinta { de cauza discutata }, citeste-l pe Sfantul GRIGORIE PALAMA ,pe Sfantul Paisie Aghioritul si alti sfinti ( daca imi ceri iti mai indic cel putin 10-12 ) asculta-l pe Adrian Fageteanu ca tot il pomenesti , dar scos din context , care aici este : ORTODOXIA ADEVARATA , mostenita de la DOMNUL IISUS si continuata de Sfintii Parinti . Eventual , daca tot vrei sa te implici in astfel de discutii , mai treci si pe la biserica , mai roaga-te , poate iti lumineaza DUHUL SFANT mintea si aflii ca dogmele nu se pot negocia ( cel putin in ORTODOXIE ) ! Doamne ajuta , si iarta-l mai intai pe el !

    Apreciat de 2 persoane

    • Haiduc said, on septembrie 4, 2016 at 3:48 pm

      Intrebare numarul 1: CIne este Plesu?

      Raspuns: Soros’ first organization in Romania was Group for Social Dialogue (GDS) with founding members Silviu Brucan, Andrei Plesu, Gabriel Andreescu and Stelian Tanase.

      Concluzie: Plesu este presul lui Soros.

      Intrebare numarul 2: WHO ARE YOU FR. ALEX?

      Raspuns: Unul din oamenii care a colectat banii necesari sustenerii sinodului talharesc din Creta.
      is an ordinary archpriest, one of the most influential people in the Patriarchate of Constantinople; He is called the gray eminence of the Archdiocese of Ecumenical Patriarchate in America; Father Alexander lives in a $700,000 house in the elite Southampton, New York. His closest neighbor in this wealthy area is George Soros.

      Concluzie…. ??? Plesu zice: ” Aflu, din presă,… ” Bla, bla bla… a primit ordin de la sefu’

      Apreciază

  2. maxim said, on septembrie 3, 2016 at 7:40 pm

    ”Toti suntem prosti, dar mai prosti ca oamenii inteligenti, foarte rar” (Andrei Plesu)

    L-am citat, tocmai pentru ca vorbele i se potrivesc de minune, caci nu pot sa ma indoiesc de inteligenta sa…

    Apreciat de 2 persoane

  3. Apa trece, pietrele rămân. said, on septembrie 3, 2016 at 7:51 pm

    Cel mai mult îl enervează pe domnul Pleșu faptul ca este contestată infailibilitatea Sinodului. S-a dorit ca Sinodul sa aibă ultimul cuvânt în materie de credință și iată ca nu toți preoții sunt dispuși sa facă ascultare oarba. Domnul Pleșu e paralel cu credința ortodoxă și în mare parte recunoaște, ca sa para smerit. Ceea ce știe sigur este ca preoții și călugării fac ascultare! Iar el si-a închipuit ca BOR este o cazarma imensa, în care ordinele primite pe cale ierarhica se executa întocmai. Nu, domnule Pleșu, Biserica nu este o instituție lumeasca. Nu ați creat-o dumneavoastră, nici alt pământean, ci Hristos. El ne-a lăsat niște reguli precise, el este capul Bisericii, Lui ne supunem cu toții, așadar. Dumneavoastră și alți intelectuali puteți interveni sa faceți ordine în ceea ce au creat bine/ rău oamenii, nu Dumnezeu. Asta n-au înțeles nici participanții la Sinodul cretan.

    E un lucru ușor de înțeles, așa ca nu trebuie sa va mire ca-l înțeleg și simplii mireni, nu doar preoții. Va prefaceți, doar, ca nu înțelegeți cauza nemulțumirii unor preoți și mireni. Însă știți foarte bine ca acest sinod a aprobat abateri grave de la ortodoxie pe care niciun crestin de rand nu trebuie sa le accepte, darămite un preot. Atât creștinii de rand cât și preoții și ierarhii au de dat răspuns pentru modul cum si-au păstrat credință în primul rand lui Hristos și apoi Sinodului, nu invers.

    Ați evocat greșelile făcute de către unii preoți care au făcut compromisuri pentru a-si pastra parohia. Erau de alta natura, stimate domn! V-ati fi așteptat ca acum să-L trădeze chiar toți pe Hristos? Așa ca Iuda Iscarioteanul? Așa ați fi fost mulțumit?

    Lăsați-i pe alții sa sminteasca lumea, în caz ca doriți, totuși, sa va mântuiți! Căci scris este ca este vai de cei prin care vine sminteala. Cinste celor care mărturisesc credința adevărata! Creștinismul se va sfârși în sânge, așa cum a început. Mare este răsplata cerească a mărturisitorilor! Păcat ca ați ales sa fiți de partea prigonitorilor! Toți prigonitorilor credinței din zilele noastre vor fi colegi de loja cu Nero, cu Deci și cu Diocletian. Ultimul cuvânt la infricosata judecata nu-l veți avea nici dumneavoastră, nici sinodul pe care îl apărați. Ci Altcineva!

    Apreciat de 3 persoane

    • mihai said, on septembrie 4, 2016 at 12:02 am

      Ma uitam si pe blogul popii piciorus unde facuse un articol vizavi de festivalul tinerilor ortodocsi si de teoria pe care leo facuse la adresa acestora, dar nu a scos o iota si nici o vorbulita la adresa celor care a organizat acest dezmat, adica la sefii lui directi

      Apreciază

  4. Vio said, on septembrie 3, 2016 at 9:13 pm

    Saccsiv, chiar merita mentionat aici acest andrei plesu ?

    Sfântul Lavrentie, Viaţa, învăţăturile şi minunile pg 32, 33

    Părintele Lavrentie se supăra foarte tare pe cei ce binecuvântau vreo schimbare
    în rânduiala bisericească: în cărţi, slujbe de priveghere, botezuri, Sfinte Liturghii sau
    slujbe de înmormântare. De asemenea era foarte nemulţumit de cei care scurtau slujbele
    duhovniceşti (chiar şi pe Vlădica).
    Părintele spunea că a fost mult mai greu ca acestea să fie scrise decât să fie citite
    şi cântate. Era foarte nemulţumit că nu se citea Psaltirea, dar strigau „Slavă!“ fără frică
    de Dumnezeu, iar la Sfânta Liturghie întrerupeau rugăciunea ce se citeşte înaintea
    Sfintei Împărtăşanii deschizând porţile împărăteşti iar cel ce citea neterminând
    rugăciunea spunea „Amin!“, iar preotul spunea „Cu frică de Dumnezeu…“
    – Este oare aici frică de Dumnezeu? Aici este neglijenţă, aici nu numai că nu se
    respectă legea ci este vorba de superficialitate şi înfruntare a bunului Dumnezeu.
    Asemenea slujitori ai Bisericii nici ei nu se salvează şi nici pe alţii nu-i lasă să se
    mântuiască. Şi mai spunea Părintele, că în locul acestor preoţi nedemni şi cârtitori ai
    rânduielilor bisericeşti, slujesc Îngerii, împreună slujitori cu ei, şi completează ceea ce
    ei (preoţii) nu îndeplinesc.

    Arhiereii şi slujitorii Bisericii, cărora le place să scurteze rânduiala bisericească,
    vor merge în focul cel veşnic, iar acei credincioşi ce au stat la aceste slujbe se vor
    mântui doar prin rugăciune, post şi milostenie.
    Din cauza acestor slujitori, poporul nu vine la Sfânta Biserică. Amar, amar şi
    jale pentru aceşti cârtitori, căci focul cel veşnic şi întunericul fără de sfârşit îi aşteaptă.

    ……………………….
    Părintele spunea adeseori că vor veni timpurile când slujitorii bisericilor vor
    începe să schimbe şi să scurteze slujbele, la început Psaltirea, apoi ceasurile. Dumnezeu
    nu va îndura acestea şi aşa are să-i mai trântească cu viteza cu care zboară sunetul
    clopotului spre cer. De spaimă, mulţi vor chema numele Domnului şi după credinţa lor
    unii se vor salva în al unsprezecelea ceas.

    Apreciază

  5. valentin said, on septembrie 3, 2016 at 9:34 pm

    ecumenismul este pentru unii ca un fel de misticism ciudat care incearca sa ii impace pe unii care cred intr-o idee gen „rata-mpunge” cu altii care cred in ideea contrara „rata nu impunge” Dar ei nu au nici o credinta pe care se bazeaza ca adevar absolut, totul e negociabil si se poate revizui in functie de interese nici de ei stiute.

    Apreciază

  6. sorin said, on septembrie 3, 2016 at 11:10 pm

    Acest articol este foarte bun pt cei care ani de a randul s au dat mari marturisitori, dar au fost impotriva lui Plesu, Liiceanu, iar acum se intampla ca acesti ” marturisitori” sa fie deacord cu Plesu, Liiceanu si alti mari ”inteligenti”

    Apreciază

  7. valentin said, on septembrie 3, 2016 at 11:22 pm

    problema nu e cu alde plesu, prea mult… e si el un intelectual care nu apara ortodoxia, dar nu e asta principala problema

    e deosebit de grav cum toti nenorocitii de eretici ajung in ierarhia bisericii iar staretii tac ca niste papa-lapte si tot pun ascultarea oarba in fata pe un piedestal al unei sfintenii inchipuite de ei, ca si cum sfintii ar fi facut ascultare de eretici

    Apreciază

  8. Pąʍvo said, on septembrie 4, 2016 at 12:18 am

    „Pierde-voi înţelepciunea înţelepţilor şi ştiinţa celor învăţaţi voi nimici-o.
    Unde este înţeleptul? Unde e cărturarul? Unde e cercetătorul acestui veac? Au n-a dovedit Dumnezeu nebună înţelepciunea lumii acesteia?” (Corinteni 1-19,20)

    Apreciază

  9. Cristian said, on septembrie 4, 2016 at 12:35 am

    Deja-vu?? Personalitati din lumea politica promovand Pokemon Go. Acum multi ani, regina Angliei isi facuse cont pe facebook, iar presa prezenta lucrul asta ca o stire, incurajand indirect audienta sa faca la fel (promovand facebook cum se promoveaza acum Pokemon Go). Si nu doar regina Angliei… ci multe alte personalitati au fost folosite la promovarea facebook si probabil vor mai fi folosite si la alte „minuni” similare, gen Pokemon Go sau… cine stie. Oare ne vom trezi vreodata? Oare ne vom maturiza? Sau vom ajunge redusi la stadiul de „homo lubens” (omul care se joaca/se distreaza)?
    –––––––
    CNN – Prim ministrul Norvegiei, Erna Solberg, joaca Pokemon Go, le-a spus reporterilor ca a atins nivelul al 14-lea

    https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/08/30/cnn-prim-ministrul-norvegiei-erna-solberg-joaca-pokemon-go-le-a-spus-reporterilor-ca-a-atins-nivelul-al-14-lea/

    video:

    –––––––
    O reactie cam ciudata, daca ne gandim ca este „doar un joc” sau ca „nu este pacat” si eventual „depinde cum il folosesti, este ca un cutit, cu care poti sa tai paine sau gatul cuiva […]”. Ceva inocent/nevinovat nu ar putea genera astfel de reactii!!
    –––––––

    S-a prăbușit în timp ce juca Pokemon Go, într-o bancă. Se zvârcolea și țipa întruna. Oamenii cred că era posedat – VIDEO

    http://www.antena3.ro/high-tech/pokemon-go/s-a-prabusit-in-timp-ce-juca-pokemon-go-intr-o-banca-374581.html

    Apreciază

  10. mircea.v said, on septembrie 4, 2016 at 1:03 am

    Plesu e ratacit de mic, de cand suporta el f greu comunismul si crimele lui, adica de cand era seful utc-pcr pe facultate si isi tragea colegii de urechi ca nu ascultau partidul, de cand mergea la burse in Germania – RFG pe timpul comunistilor, de cand turna pe la secu… Foarte greu pt Plesu….:)

    E coleg cu Daniel, ca si Daniel tot prin RFG. Si in toate cartile lui Plesu pe teme religioase, la bibliografie apar doar protestanti si catolici, asa ca, e clar. De marii nostri parinti si sfinti, de sfintii inchisorilor nu vrea sa auda, ca cica ortodoxia e prea rigida, zice el, nu lasa loc de vrajeli, constructii filosofice din alea, inalte, in ortodoxie trebuie sa asculti de dogma, ce sa mai, nasol pt astia sofisticatii cu ortodoxia.

    Apreciază

    • valentin said, on septembrie 4, 2016 at 6:48 pm

      cam aşa e cu pleşu, e şi el înşelător pe fragmentul lui de cititori

      Apreciază

  11. VIO 333 said, on septembrie 4, 2016 at 7:43 am

    Ar fii bine , daca are blog nenea Plesu ( cu l , nu cu r ) , ” apa trece pietrele raman ” sa-i scrii direct ceea ce ai spus pe saccsiv , pentru ca e la obiect si cine stie poate invata si el ceva , dar fiind cu mult peste inteligenta medie , ma indoiesc ! Doamne ajuta-l , si apoi si pe noi !

    Apreciază

  12. Teofil Anastasie said, on septembrie 4, 2016 at 3:45 pm

    Filozoful Andrei Plesu nu este cunoscut public ca antiecumenist, evoluand pe proiecte aferente grupului de sustinatori ai umanistilor europeni si neoconi americani actuali – a se vedea CV- ul public, legile date de Domnia Sa, proiectele sale din ultimii 25 de ani, cu cifre si date, ca si deplasarile la manifestari culturale dea lungul anilor in calitate de ministru al Culturii de dupa 1990. Simpla prezenta la lansarile dela Pr. Coman la Libraria Bizantina nu justifica pozitii antiecumeniste, pro identitate si constiinta nationala si autentic ortodoxa. Ii respectam alegerile si opiniile si il consideram in continuare fiu al Ortodoxiei.
    Trebuie totusi sa remarcam in spiritul acriviei si rigorii ce caracterizeaza Ortodoxia, ca si cercetarea filosofica, ca textul Domniei sale nu reflecta documentarea temeinica pe dogme si canoane apostolice, ca si pozitia Sf. Parinti privind ereziile, condamnarea si raspunsul explicit al pliromei ortodoxe in aceste situatii.
    Spre exemplu, dansul confunda „Universalitatea Ortodoxiei” cu internationalismul ideologic, pune egal intre catolicism si Ortodoxie in alegere, functie de criterii personale si relative, dar nu dogmatice.
    Pentru cei cu viata academica, o privire pe materialul Domniei sale il arunca in derizoriu, documentarea, indeosebi pe subiecte de istorie patristica privind ereziile, este un caz de malpraxis evident pentru cercetatorul sau diplomatul in stiinte politice incepator.

    Apreciază

  13. acelas said, on septembrie 4, 2016 at 7:24 pm

    trosc-pleosc, asa a facut plesu in stilul caracteristic, fulgurant, lunecos, bascalios, nu profund sau vreodata serios, o ciulama de articol in care amesteca opinii si contra-opinii care nu-s deloc opuse, dar el le baga asa pt ca asa vrea, ca sa-i „iasa”, pt el nu e o a treia cale… , nu exista decat oameni care se raliaza umili opiniei lui si restul de inghesuiti si trogloditi pe care ii opune lui la modul artificial si tras de par, neexistand si unii care il contesta la modul pertinent si autentic, mai ales in ce priveste ortodoxia.

    mi-a fost profesor la facultate. Liiceanu, strict pe fenomenologie si existentialism e putin mai bun decat el, dar acesta din urma catranit de ura, ca prestatie generala si ca om si calitate a sa e putin sub Plesu, care spuneam ca pacatuieste prin stilul flegmatic, superficial si usuratic in care abordeaza problemele, nu mai putin vadit intentionat si practicand falsul cu interes.

    Omul acesta pomeneste numai masoni, desi nu ne spune ce se intampla daca un sinod este cu adevarat manevrat de unealta masoneriei, pai Scrima chiar a fost mason, o spun teologii vremii cu care era apropiat (chiar Antonie Plamadeala) si au ramas cu totii stupefiati, despre Athenagoras e chiar celebru. Atunci de ce spala varza, ca si cum n-ar fi sau ca si cum la sinod n-au fost in mare parte ierarhi masoni, si restul naivi sau gura-casca.

    Iar mister Plesu e platit „gras” (scuze pt cuvantul tabu) din banii lui Soros, care e un simpatic evreu, linistit si in banca lui, care plateste oameni in diferite colturi ale lumii pt actiuni de filantropie. Se da pe fata singur de cat de partinitor este.

    afirmatiile lui Plesu ar trebui puse in oglinda cu afirmatiile curajoase ale rectorului de la Cluj despre generatia facebook si organizatiile malefice care dirijeaza astfel de retele si educatia tinerilor de azi in general, lucru ce este confirmat de insasi linrsajul la care a fost supus imdiat de trusturile media ale acestor forte malefice aflate si la noi in tara, patronate de mai sus numitul filantrop.

    http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/explicatiile-rectorului-ubb-atacul-adresa-generatiei-facebook-i-am-intrebat-bucovina-mi-au-spus-marca-apa-minerala-1_57c03fae5ab6550cb81d2daa/

    .

    Apreciază

  14. acelas said, on septembrie 4, 2016 at 11:24 pm

    alde ninel peia, om cu inalte studii la academia de informatii mihai viteazu, ii ridica osanale si mingea la fileu lui ponta ca sa o joace mai tarziu. Parca vad ca urmatorul membru pru e ninel, apoi candva urmat de ponta, patriotul.

    .

    Apreciază

  15. gheorghi said, on septembrie 5, 2016 at 12:08 pm

    Pacat – nesimtire „marturisita”:
    „Nu vreau nici să risc o analiză de detaliu a actelor emise de sinodul cretan şi a legitimităţii sale panortodoxe. Nu sunt suficient de bine informat şi suficient de priceput, ca să mă aventurez – mai ales într-o rubrică de gazetă – într-un discurs riguros. Dar nu mă pot abţine să am, fie şi de pe margine, o reacţie la ceea ce mi se pare un fenomen cu totul nou în spaţiul nostru religios.
    Cu totul nouă este încolţirea unui grăunte de nesupunere în rîndurile preoţimii noastre. Gata cu „ascultarea”! ”
    Nu vrea dar nu se poate abtine desi nu e suficient de informat si de priceput…
    Nu se poate abtine… Ca p[orcu’ la tarate.
    Cat a fost platit sa nu taca? El o fi crezand ca merita sa puna gaz pe foc – asa se face publicistica academica, azi.
    Un ratacit care „daca tacea, filozof ramanea”.
    Asa, ne arata fara a fi nevoie dar cu rautate cat de tare crede in erezii si cat de prost si prost crescut poate sa se arate, in ciuda scolilor, titlurilor, si altor inselatorii lumesti.

    Apreciază

  16. gabi said, on septembrie 5, 2016 at 12:57 pm

    intelectualii Romaniei zilelor noastre au ratacit poporul ,le-au impus false modele ,antiortodoxe si pro protestante si ecumeniste .Daca ai cumva dreapta credinta ortodoxa ,esti etichetat de fundamentalist ,fanatic si invechit .va intreb care sunt castigurile pe care le-a adus poporului roman aceasta propaganda ecumenista care pt mine inseamna antiortodoxie si anti romanism?

    Apreciază

  17. […] Avocatii Marelui Sinod: ANDREI PLESU. Observati va rog cu cat tupeu transforma notorii parinti anti … […]

    Apreciază

  18. […] Avocatii Marelui Sinod: ANDREI PLESU. Observati va rog cu cat tupeu transforma notorii parinti anti … […]

    Apreciază

  19. […] Avocatii Marelui Sinod: ANDREI PLESU. Observati va rog cu cat tupeu transforma notorii parinti anti … […]

    Apreciază

  20. Octavian said, on februarie 23, 2017 at 8:41 am

    CE FACE RÎTANUL ? CE A ÎNVĂŢAT SĂ FACĂ. E LA MARE CINSTE ÎNTRE POPIMEA ECUMENISTĂ. MINCIUNI DEBITATE RÎTOS , NIMIC ALTCEVA. CINE IA SEAMA ŞI CREDE CE VORBĂREŞTE RÎRANUL SE AFLĂ ÎN MARE ÎNŞELARE. SI MÎNĂ PORCII LA JIR.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.