SACCSIV – blog ortodox

VIDEO (interviu 2005) – parintele ADRIAN FAGETEANU: ECUMENISMUL este EREZIE

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 28, 2016
Tagged with: ,

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Stefan said, on august 28, 2016 at 1:44 pm

    Tot ce inseamna sfat de la Duhovnicii PA CARE I-AM AVUT ,ca acum nu mai avem nici unul (cel putin cunoscuti si noua) care sa ne adune si sa ne indrume catre o cale a adevarului ne indica ce ? …Mie unul incepe sa ma ia cu panica (am copii mici ) si vad ca nu e nici o sansa de a se reveni la normal ,la adevar sau mai ales la rugaciune,ci din contra s-a accelerat din ce in ce mai tare ,,destrabalarea si sodomia ”in aceasta tara.E clar ca acei CRETANI nu vor reveni la adevar ,ei nu sunt preoti ci POPI care il vor pa OMUL ALA =ANTIHRIST.Pun si eu o intrebare catre voi ,cei mai …nu stiu… experimentati,smeriti sau credinciosi (si nu vreau sa jignesc pa nimeni ) CE FACEM CU AI NOSTRI COPII? E timpul sa mergem…unde ?…In munti …Cum se face asta practic ? …Ma refer la un om ,,normal ”,atat cat este el in 2016 ,care are 3 sau 4 copii mici si locuieste intr-un oras si are si el un servici si…tot ce e caracteristic unui om din aceasta perioada….Pai suntem ultimii oameni pa pamant ?? …Nu vreau sa smintesc pa nimeni si nici nu vreau sa ispitesc pa cineva…Chiar nu vad nimic bun si nici o solutie de iesire !!
    Poate e cineva mai in tema, poate stiti anumiti preoti sau …oricine ne poate da vreun sfat la ce e de facut !!
    Toti oameni sau 90% de pe strada sau din mall-uri sau din cafenele sau din birturi sau din fata blocului care sparg seminte sau …de oriunde =omul anului 2016 ,nu are nici o idee de aceste lucruri GRAVE .Daca va fi prima data razboi sau va fi aratat lumii Antihristul toata lumea va astepta un raspuns sau o declaratie sau un discurs de la TELEVIZOR ,iar daca nu va veni …nu stie nimeni nimic…Daca deschizi subiectul despre ecumenism sau adunarea adunaturii din Creta sau Rusia vs Nato sau Antihristul care va prigoni si va duce catre moarte lumea intreaga sau …Noua ordine Mondiala …sau …orice inafara de ce e …nu stiu de mancat sau de vacanta sau preturi la telefoane si haine ,toti incep sa rada ca niste …nu stiu …ceva dresat ..ceva satanic ….ceva fals si inselator … si toti spun ca esti nebun ca de fapt noi evoluam.
    DOAMNE AJUTA !

    Apreciat de 2 persoane

    • mihai said, on august 28, 2016 at 5:13 pm

      ca si inainte de potop, ca si inainte de sodoma si gomora istoria se repeta, ca nu degeaba se zice cine nu a invatat nimic din istorie, va fi nevoit sa traiasca/ retraiasca, asa si acum lumea chiuie, joaca, danseaza, destrabaleaza, maninca, bea s.a.m.d

      Apreciază

    • cosminmatiu said, on august 28, 2016 at 5:29 pm

      Esti foarte optimist, 90 % numai?. Ar fi bine sa mai fie 10% = 2000000 credinciosi
      Uita-te acum bisericile si manastirile sunt pline dar il ele sunt pomeniti ierarhi apostati.
      Eu cred ca daca mai sunt in Romania cateva mii care nu au carduri si nu merg la bisericile in care sunt pomeniti ierarhii apostati e mult. Daca mai sunt pana in 0.5% e bine ceea ce inseamna din 20000000 , 100000 persoane.

      Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on august 28, 2016 at 5:33 pm

        0.1 % = 20000 dar nici macar atati nu suntem, poate 0.05% sau mai putin

        Apreciază

    • Riko said, on august 28, 2016 at 7:52 pm

      Eu nu sunt experimentat, smerit sau credincios, dar din ce stiu eu, cred ca cel mai bine e sa incepi o cura cu multa rugaciune pentru ca in momentul cand va trebui sa iei o decizie sa iti dea Dumnezeu intelepciune. Pana atunci trebuie sa ramai smerit, sa nu crezi ca tu sigur vei fi unul dintre mucenicii din vremurile din urma sau ca vei trai pana la final. Poti sa mori azi, maine, in viitorul razboi mondial sau oricand.
      Daca poti financiar sa te pregatesti minimal, dar sa nu exagerezi, cu 2 corturi, bureti pt saci de dormit si saci, pelerini de ploie si cateva brichete sau cremene, poate niste pezmeti, un cutit bun, etc, ar fi bine.
      Eu cred ca inainte de venirea antihristului va fi razboiul mondial, dar documentul electronic unic de identitate si universal cred ca va veni inainte, impreuna cu amprentarea, scanarea irisului, scanarea faciala si cine stie ce altele. Este posibil ca si cipul sa devina obligatoriu in Romania inaintea razboiului.
      Chiar suntem ultimii oameni de pe planeta. La inceput cu sinodul asta, mine nu mi-a venit sa cred ca chiar se intampla acum ce se intampla.
      Despre momentul cand vom fi obligati sa fugim in munti depinde de cat de constransi vom fi de societate si familie in momentul cand nu vom accepta buletinul electronic. Nu trebuie sa plecam nici prea repede nici prea tarziu. Dar Dumnezeu daca vede ca noi avem nadejde in El, nu ne va lasa la mintea noastra si ne va indruma.
      Nu stiu cat timp va mai dura, 2-3 ani, poate chiar 10, dar mai mult nu cred. Nu are sens sa incepi un proiect de cativa ani, cum ar fi sa construiesti o casa, sa incepi o facultate sau sa-ti faci alte planuri de lunga durata. Dar sa ai copii cred ca e ceva foarte frumos daca reusesti sa-i indrumi pe calea corecta. Sigur nu vor fi o povara in prigoana, asa gandesc doar oamenii lumesti si criminali care fac avorturi. In prigoana, daca nu e Dumnezeu cu tine, nici fara copii nu ai cum sa supravietuiesti, sa fim seriosi.
      Cred ca ar fi bine daca am face mici grupulete acum cat se mai poate si ne-am organiza putin, pt ca dupa ce vor venii buletinele sau cipurile OBLIGATORII, vor fi obligatorii cu un motiv, deci cei care vor refuza vor fi urmariti, deci nu va mai fi timp de organizare. Si sa gasim ultimii preoti care nu ii pomenesc pe tradatori, si poate chiar sa ne mutam in apropriere si sa putem participa in continuare la Sfanta Liturgie.

      Apreciat de 1 persoană

    • anca said, on august 28, 2016 at 9:23 pm

      E f greu, intr-adevar. Si mai ales pt copii. Fetita mea cea mare, de 13 ani, a inteles de ce nu mai putem merge la biseica, dar ii este greu sa raspunda intrebarilor celor din jur. Pentru copii e mai grea marturisirea. Si stiu ca-i va fi f greu cand va incepe scoala si profesorul de religie(si dascal) o va intreba de ce nu mai vine la biserica, mai ales ca era in cor. Ma doare sufletul ca suntem in situatia asta si ma rog sa rezistam pana la capat! Doamne, ai mila de noi!

      Apreciat de 2 persoane

      • el said, on august 28, 2016 at 10:47 pm

        anca

        o femeie, nu te plange, nici nu stii cat de BINECUVANTATA esti sa ai un asemenea copil !
        mi-ai facut o mare bucurie cu aceste smerite cuvinte ale tale.

        Dumnezeu sa va binecuvinteze, sa fie cu voi TOTDEAUNA si cu Judecatile Lui sa va mantuiasca !

        Apreciază

      • Riko said, on august 28, 2016 at 11:35 pm

        In situatia in care te intreaba cineva: De ce?, de exemplu femeia la ghiseu cand refuzi un card, sau cazul profesorului de religie, sti ca nu are rost sa incerci sa ii explici si ti-ai face mai mult rau, trebuie sa raspunzi asa:, Nu vreau cardul pentru ca nu vreau; Nu merg la biserica pentru ca nu vreau; De ce nu vrei? raspuns: Pentru ca nu vreau. Daca mai intreaba de 10 ori de ce, ii raspunzi tot Pentru ca nu vreau. La mine a functionat de fiecare data. Apoi nu a mai intrebat si nici nu sa comportat cu mine ca cu un nebun, cum ar fi fost daca incercam sa-i explic sau daca ziceam macar ceva cum ar fi:, pentru ca are cip, sau pentru ca sunt pomeniti ereticii.

        Apreciază

      • 1111 said, on august 29, 2016 at 12:46 pm

        Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala

        Apreciază

    • Aurora said, on august 29, 2016 at 12:51 am

      Stefan, nu ma pricep sa-ti dau sfaturi. Vremurile sunt asa cum nu ne-am imaginat vreodata ca pot fi. Cu cat au avansat tehnologiile si progresele in medicina si in toate domeniile, cu atat am ajuns mai dependenti de lucruri, de sistem. Ne doare burta, mergem la doctor. Ne doare incheietura mainii, mergem la doctor. Nici salariul nu ti-l mai iei direct de la angajator, ci de la banca. Totul trece prin calculator. Copiii s-au nascut intr-o zodie nesigura. Ne uitam cu drag la ei cat sunt de frumosi si inteligenti, dar vine tanti de la dispensar si ne cheama cu ei la vaccin si ni-i face zombi. Apoi gradinita si scoala unde ii vor invata despre masturbare, contraceptie si al treilea gen, adica pe invers. „Saptamana altfel”, cand baietii se vor imbraca si fetite si fetitele in baieti, Halloween-ul si alte lucruri importate. Deci spitalul este un loc unde te poti interna pt. o raceala si daca cineva are compatibilitate cu rinichii tai, s-ar putea sa te intorci acasa imbalsamat, fardat si pe dinauntru umplut cu paie. Scoala este locul unde copilul poate deveni obsedat sexual , iar job-ul de mai tarziu este un loc care iti deschide largi perspective spre depresie si chiar mai rau… Singurul loc care iti mai oferea alinare era Biserica. Acolo te refugiai duminica si timp de doua ore uitai de toate problemele. Dar iata ca a venit acel moment fatidic numit Creta, pregatit cu multa migala de baietii din umbra de cca o suta de ani. Si s-a terminat si cu mersul la Biserica ! Putem merge sa ne inchinam, Dumnezeu nu s-a schimbat. S-au schimbat doar preotii, care au devenit peste noapte, din pastori, lupi. Ei nu-i mai slujesc lui Hristos, ci patriarhului. Staretii au semnat ca primarii impotriva fratelui lor de la Lacul Frumos ! In corpore ! Au sosit vremurile cand va da frate pe frate la moarte, adica mult nu mai e pana atunci. DECI CE E DE FACUT ? Ne paste un cutremur, un mare razboi din care putini vom/vor scapa si apoi va veni fiul pierzarii. Bine ar fi sa nu apucam clipa aceea ! Deci ce putem fac pana atunci ? Cred ca ar trebui educati copilasii in modestie, simplitate, cu mai putine jucarii, mai putine mofturi, dulciuri si fite. Cine are posibilitatea sa se retraga la tara. Nu e un refugiu sigur, dar e o etapa care te poate ajuta sa te dezbari de confortul si utilitatile de la oras. Copiii vor avea ocazia sa invete sa faca mici activitati prin gospodarie, sa mulga vaca si sa adune buruieni pt. purcel si pt. ratuste. Urzicile sunt foarte bune fierte si tocate marunt pt. bobocii de rata. Eu am trait astfel de momente in copilaria mea si mi-aduc aminte cu drag de ele… Dar ce facem fara biserica ? Si la oras si la sat e nevoie sa frecventam o biserica, macar la o luna. Dar am stabilit ca tovarasii parohi s-au dat cu puterea si nu mai putem merge la ei. Aici intervine mila lui Dumnezeu care nu ne lasa fara luminatori. Iata ca mai exista preoti marturisitori, putini, dar tot e ceva. Ne vom duce la ei. Eu ma voi duce in Valcea cu mama octogenara, tu la Sf. Gheorghe sau Oituz cu copilasii, dar intre timp vor mai aparea preoti curajosi. Sa nu ne pierdem nadejdea si sa ne rugam Maicii Domnului si sfintilor sa ne povatuiasca !

      Apreciat de 1 persoană

  2. mihai said, on august 28, 2016 at 3:10 pm

    si acest STALP AL ORTODOXIEI a avut ft mare dreptate, iata ca traim vremurile din urma la intensitate maxima, in ce priveste ”ierarhia de astazi al b.o.r” trecutul lor spune ft multe

    Apreciază

  3. maxim said, on august 28, 2016 at 3:27 pm

    Asa este! Suntem unii roade pentru ceilalti. Ierarhii superficiali, preoti superficiali si mireni deasemenea. Acum culegem roadele noastre si ale celorlalti. Stam neimpartasiti duminical, ne spovedim anual, nu tragem de rude, prieteni, vecini, colegi, ca sa vada si ei ca treaba e ‘groasa’, e grava, nimeni n-are treaba cu nimeni. Am tacuti toti ca niste curve nespalate o suta de ani de ecumenism, nu citim singuri acasa Vietile Sfintilor casa vedem ce-i erezia si cum inseala diavolul pe oameni, nu citim catehismul, suntem mandri, egoisti si nepasatori in toate cele vitale. Acum culegem roadele! S-au scufundat localitati de la cutremure, sa vedem cand se vor scufunda judete intregi, tari intregi… Drept este Dumnezeu si ne va da ceea ce se cuvine. Se vorbeste ca pe 30 August are sa fie un protest la patriarhie, nu stim de cine e facut, care este scopul. Ce-o fi aia sa nu stii liderul protestului, subiectul si programul… Crestinii, ortodocsii, trebuie sa strige anaxios si anatema in biserici, in slujbe, atunci cand vin eretici eterodocsi la slujbele ortodoxe, atunci cand sunt pomeniti Nifon, Daniel, etc, noi nu trebuie sa-i dam jos, sa le punem bombe sub scaune, noi trebuie sa alegem calea fireasca, patristica, sa incunostiintam lumea de nenorocita apostazie ce a venit, si pe net, si intre rude, vecini, colegi. De ce nu se duce lumea Pimen sau la Galaction, protestatarii toti, sa le ceara sa apere ecumenicitatea nu ecumenismul, sa le ia un interviu cu referire la ecumenism, la sinodul Cretan? De ce protestatarii nu cauta doar preoti neecumenisti la care sa se spovedeasca si cu care sa se sfatuiasca? De ce nu se duc apologetii romani, protestatari, ortodocsi foarte autentici la Anitulesei la Radauti, la el la slujba, la el ca sa-i ia inteviu despre toate cele din ultimele luni, despre incordarea si nenorocirea ce a venit? A spus bietul parinte depsre toate in vreo suta de predici care sunt pe youtube, dar de ce nu mergem toti la el? Vai, vai, nu mai avem episcop si nici preot bun in tara asta….. NICI NU VREM SA MAI AVEM! STATI LINISTITI. Se vede dupa cum avem limpezime, sinceritate si pace sufleteasca astzi… Eu nu vad nici apologetii uniti, nu stiu de ce ne miram de intunericul din noi…

    Apreciat de 2 persoane

    • mihai said, on august 28, 2016 at 7:17 pm

      da frate maxim, am incercat, dar efectiv mi sa dat cu flit, la fel si in cazul cardului de nesanatate cand leam zis si celor din familie sa nu accepte asa ceva, din contra mai tare au facuto, cum il zareau pe postas gramada pa el sal intrebe de acesta, iam zis unei colege mai deunazi despre pericolul ecumenismului, al cipurilor, aceasta ma intrebat din ce secta fac parte, desi acea cucoana se ducea duminica si sarbatorile la Sf biserica tinea toate posturile, ce vrei mai mult de atit, in bucuresti cand sa demnstrat impotriva documentelor cu cip protestatarii erau balacariti de majoritatea bucurestenilor, macar atita lucru sa facem ca sa incercam, se poate bine nu sa ne vedem de treaba noastra ca nu ai poti scoate din ce este al lor

      Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on august 29, 2016 at 1:12 am

      @maxim, Suntem vinovati cu totii, dar si cei care constientizam cum e cu apostazia , degeaba le spunem celor apropiati, ca nu inteleg nimic; parca le-ai vorbi in chineza.Macar de-am reusi sa-i trezim pe casnicii nostri, caci despre ceilalti, vecini, colegi, amici, nici nu poate fi vorba sa incerci sa le spui ceva, ca te-ar cataloga imediat drept nebun…

      Apreciază

  4. Vasile said, on august 28, 2016 at 3:52 pm

    Intre doua postari despre curele si genti de piele, iata … „luarea de pozitie a lui savatie bastovoi in legatura cu sinodul de la Creta, pe facebook:

    „Savatie Baștovoi
    17 august la 15:12 ·

    Sa spun si eu ceva despre sinod?”

    Si n-a spus nimic. A ramas cu intrebarea.

    Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on august 29, 2016 at 1:29 am

      Ca si cetateanul turmentat : „Eu cine votez ?” si a ramas cu intrebarea.

      Apreciază

  5. un fir de praf said, on august 28, 2016 at 4:10 pm

    bine ar fi sa stim care sunt bisericile care nu il mai pomenesc pe ierarh ex in Tg Mures este un pr calugar are un mic schit la marginea orasului dar nu face sf liturghie pt ca nu are sf antimis ,dar altul e la 200 km de noi ar fi bine sa facem o lista pe privat sau publica sa stie lumea cadrian79@gmail.com

    Apreciază

  6. Antiecumenistu' said, on august 28, 2016 at 5:53 pm

    Nu trebuie antimis in vremuri de prigoana. Sfanta Liturghie nu este magie. In trecut in primii ani de crestinism nu exista antimis.

    Apreciat de 1 persoană

    • paul said, on august 30, 2016 at 6:38 pm

      iti raspund in cunostinta de cauza.
      antimis trebuie,dar este simplu de realizat,ceea ce este minciuna este ca nu se poate sluji fara semnatura si pomenirea unui episcop.
      MINCIUNA
      de ce se tem ei cel mai mult este de Sf.Liturghie curata,pentru ca se sfinteste poporul viu si adormit, si nu se pot apropia demonii.
      asta ataca ,sfintenia.
      luptati,pana la capat,razboiul este aproape,de murit orice om poate muri,dar daca mori pacatos este una,ei insa vor sa ne lepadam intai de Hristos.
      si se face asta PRIN INSELARE.

      Apreciază

  7. Claudiu said, on august 28, 2016 at 6:12 pm

    Ce parere aveti despre un preot care savarseste Sfanta Liturghie fara a face Utrenia inainte si in loc de Utrenie face acatist ?!..

    Apreciază

    • maxim said, on august 28, 2016 at 11:09 pm

      Nu are legatura Utrenia cu Liturghia, in sensul ca nu sunt conditionate un de alta, asa cum nu are legatura Vecernia cu Maslu. La modul direct, Liturghia incepe in momentul cand se da ‘Binecuvantarea Mare’, iar la modul indirect (si tainic) ea incepe in momentul in care incepe Proscomidia, caci preotul poate incepe Proscomidia si inaintea Utreniei, si cu 5 ore inainte de a se deschide biserica. Asadar, Liturghia care nu este precedata de Utrenie, este Liturghie! Nu sunt deci conditionate una de alta…

      Apreciat de 1 persoană

      • Aurora said, on august 29, 2016 at 12:01 pm

        Eu am crezut ca Proscomidia este strans legata de Utrenie. Inca mai am lacune, dar ideea e ca se incearca scurtarea slujbelor.

        Apreciază

    • Aurora said, on august 29, 2016 at 1:15 am

      Pai nu e in regula ! Nu se poate fara utrenie ! E un preot reeducat desigur !

      Apreciază

  8. Marina said, on august 28, 2016 at 6:14 pm

    Apreciază

  9. Miron Lucretia said, on august 28, 2016 at 6:27 pm

    pentru Ștefan
    Răspunzători vom fi la Judecata de Apoi, Dumnezeului nostru Iisus Hristos, pentru pierderea sufletelor copiilor noștri. Cel care are teamă de trăsnetul strașnic al anatemei, care omoară sufletul și trupul, acela sa ia asupra-i dulcele jug al dogmelor Bisericii lui Hristos. Vedem în jurul nostru ultimul potop de pe pământ și nici pe Noe nu-l găsim să ne salvăm, dar aflăm scriptura lăsată de Dumnezeu pe pământ și scrierile Sfinților Părinți, povețuitori pentru noi ultimii creștini dreotslăvitori, ce trebuie să ne despărțim de lume, să ne luăm crucea și să-i urmăm lui Hristos, cu rugăciunea neâncetată și cu mult post. Salvarea sufletelor noastre o găsim în :Scrisoarea din temniţa bolşevică a Sfântului Patriarh Mucenic Tihon adresată tuturor Creştinilor, dacă-i urmăm învățătura:
    Prin mila Domnului nostru Iisus Hristos, Patriarhul Tihon, ucenicul şi pătimitoriul Lui, merg la moarte mucenicească pentru Hristos şi credinţa Pravoslavnică, cu mare bucurie duhovnicească, nădăjduind la mila lui Dumnezeu, că Domnul nostru Iisus Hristos mă va număra în Ceata Mucenicilor, învrednicindu-mă de Cununa cerească şi nu numai pre mine, ci şi pre toţi cei ce mă vor urma şi nu vor intra în cârdăşie cu Serghie şi cu puterea sovietică, şi nu vor primi pecetea lui antihrist, ci vor merge la munci şi la moarte pentru Hristos şi credinţa Pravoslavnică. Fiindcă toţi cei ce vor răbda până la sfârşit, se vor învrednici de Cununile cele muceniceşti şi vor moşteni Împărăţia Ceriurilor. Toţi cei ce vor rămâne până la sfârşitul vieţii lor credincioşi Domnului Hristos şi Pravoslaviei.
    Fiii mei! Vă Blagoslovesc pre voi în Numele Domnului nostru Iisus Hristos! Blagoslovenia lui Dumnezeu şi a mea să fie cu voi în veci. Amin. Iară pre Serghie şi pre toţi episcopii şi preoţii cei ce au vândut pre Hristos şi credinţa Pravoslavnică, pre lupii cei în piei de oaie, îi Blestem! Îi Blestem pre pierzătorii Sufletelor creştineşti, cari nu au vrut să meargă împreună cu mine la mucenicie, ci s-au lepădat de Dumnezeu şi de credinţa Pravoslavnică şi-au iscălit să colaboreze cu puterea sovietică, ca să piardă Suflete creştineşti şi Pravoslavia. Iată pentru cari lucru au primit ei “slobozenia”. Iară eu pre toţi aceştia îi predau Anathemei! Fiii mei, voi mai mult pre mine nu mă veţi mai vedea şi glasul meu nu-l veţi mai auzi, fiindcă eu nu mă învoiesc să iscălesc ca să lucrez cu spurcata putere sovietică şi de aceea pre mine nu mă vor mai slobozi din temniţă, ci mă vor munci, ca să mă omoare. Iară pre episcopii şi preoţii cei ce-au iscălit, pre aceia i-au liberat şi Serghie, cari au luat cu de-a sila Prestolul Patriarhiei, s-au făcut prieten al satanei. El a iscălit să lucreze cu satana! Să dea la munci şi la moarte pre toată ierarhia bisericească şi pre tot clerul bisericesc cari nu se învoieşte să lucreze dimpreună cu ei şi cu puterea sovietică. Serghie, acest lup în piele de oaie, a predat de acum la moarte mai mult de o sută de Episcopi şi mii de duhovnici, luptători pentru Pravoslavie şi ei de-acum nu mai sânt, căci au fost împuşcaţi. Dar iată că şi eu, îmi aştept pedeapsa cu moartea, cari din clipă în clipă trebuie să vie.
    Fiilor! Pravoslavie în Rusia nu mai este şi nici nu va mai fi, căci nu va mai rămâne în libertate nici un episcop sau preot, slujitor al lui Dumnezeu! Ci vor rămânea numai acei episcopi şi preoţi cari vor fi agenţi GPU, căci ei vor sluji o vreme în biserici, ca să piardă Sufletele cele creştineşti. Şi-atunci când ei cu totul vor aduce norodul în rătăcire şi minciună, atunci ei vor convinge norodul ca să lucreze şi în Sfintele Duminici, şi în Sfintele Sărbători, şi să nu mai ţină nici Sfintele Posturi, ci cu totul să se predea şi să se supună pre sine puterii sovietice: “Căci toată stăpânirea dela Dumnezeu este”. Iar atunci când stăpânirea va dărâma bisericile şi le va preface pre unele în cluburi şi teatre, atunci norodul să stea cuminte şi să rabde cu “smerenie”. Căci unde merge păstorul, acolo merge şi turma. Nu pot să vi le descriu în amănunt pre toate cele ce vor fi în acele vremi, fiindcă acuma cu totul sunt umflat de foame şi mâna mea nu mai scrie bine, nu mai am nici putere şi vederea tare mi-a slăbit. Şi de aceea, de nu am scris ceva până la capăt, după conţinut îndreptaţi.
    Copiaţi această scrisoare şi o transmiteţi tuturor Creştinilor, dar şi prin viu grai să spuneţi la toţi credincioşii aceste ultime ale mele cuvinte. Vă Blagoslovesc înainte de moarte: rugaţi-vă singuri prin casele voastre, fără preoţi, fiindcă ei sânt lupi în piele de oaie. Singuri îngropaţi morţii, singuri botezaţi copiii. Iar căsătoriile, să le blagoslovească tata şi mama cu Sfintele Icoane. Rugaţi-vă fiecare după cum ştie şi după cum poate, ţineţi toate Posturile, cinstiţi Sfintele Sărbători, păziţi credinţa Pravoslavnică pană la sfârşit.
    Fiilor! În vremea stăpânirii sovietice credinţă Pravoslavnică nu va mai fi. Şi atâta vreme nu va mai fi credinţă Pravoslavnică, cât va fi şi stăpânirea sovietică. Dar dacă noi ne vom ruga neîncetat şi vom posti, apoi atunci va mai fi pentru o scurtă vreme, o oarecare libertate religioasă. Şi-atunci, toţi revoluţionarii bisericeşti, popii şi vlădicii, slujitorii sovietelor, ucigătorii şi pierzătorii Sufletelor creştineşti din nou îşi vor lua locurile în biserici, de cari ei odinioară s-au lepădat. Dar voi, robii cei aleşi a lui Dumnezeu, să nu vă împărtăşiţi cu ei, şi să nu mergeţi la ei ca să vă rugaţi, căci ei toţi se află subt Anathemă şi blestem.* Şi pentru ca ei iarăşi să aibă dreptul dela Dumnezeu să săvârşească Sfintele Slujbe în Biserică, ei trebuie să se roage şi să postească în zatvor vreme de trei ani de zile, având voie să mănânce numai o bucată de pâine şi să bea un pahar cu apă, odată în zi, după apusul Soarelui. Iar după acest Canon, să se spovedească deschis înaintea norodului pentru păcatele lor şi numai după aceea vor putea să primească iarăşi dela Dumnezeu darurile şi drepturile depline ale unui preot creştin, în toate eparhiile. Căci drepturile şi darurile preoţeşti şi arhiereşti vor supraveţui numai în Japonia, şi aceasta, dacă japonezii vor rămâne tari în credinţă până la sfârşit şi nu-L vor vinde pre Hristos. Iară prin alte ţări, Pravoslavia abia dacă va mai supraveţui câte puţin, pe alocuri. Iar aşa, numiţii înnoitori ai credinţei, cei ce singuri pre sine se “sfinţesc” şi se numesc creştini, preoţi şi arhierei, aceştea toţi se află în slujba satanei, în slujba minciunii şi a înşelării Sufletelor creştineşti, căci atunci în biserici, “urâciunea pustiirii va sta în locul cel Sfânt”. Urâciune a pustiirii, cari îşi trage rădăcina sa încă din vremea despărţirii Bisericii Răsăritului de Biserica Apusului, cea din Roma. Dar Domnul Dumnezeul nostru Iisus Hristos, nu va mai răbda această fără-de-Lege şi va veni să Judece noroadele.
    Fiilor! Încă odată vă mai spun, din tot sufletul, aflându-mă în boală, pre patul de moarte, ca un bolnav, cari înainte de moarte primeşte uşurare de boala sa, iar apoi se ia dela dânsul şi boala, şi moartea: va mai fi o oarecare libertate religioasă şi pre urmă gătiţi-vă pentru Dreapta şi Înfricoşata Judecată, Judecata cea mai de pre urmă, definitivă şi fără de nici o întoarcere. Fiecare om să aştepte Judecata lui Dumnezeu. Amin.
    Traducere din limba Rusă de Dumitru Lăpuşneanu

    Apreciază

    • maxim said, on august 28, 2016 at 7:29 pm

      Stati cuminti… Nicio Sfanta Taina nu se va face prin mana nehirotonita, nicio cununie si niciun botez. Tocmai aici este si bataia lui Dumnezeu: sa nu mai avem Spovedanie, Impartasanie, Botez, Cununie. Ne raman lacrimile si amaraciunile. Nu va luati dupa ceea ce nu este scripturistico-patristic. Vremea este ca in urmatorii ani sa ramanem pustiiti de Cele Sfinte, toate Sfintele Taine, caci un preot sau zece nu vor avea cum sa faca fata la numarul crestinilor, nici macar la cei autentici. Asta e si treaba. Incurcatura e mai incurcata decat credem acum. Numai cei ce au duhovnic neeretic si serios gandesc normal, ceilalti o vor da in inselare, in neoprotestantism, se vor hirotonii intre ei, se vor cununa, etc. Marei inselari vin peste mireni, caci intunericul este aproape si zilele sunt rele (Efeseni 5, 16)

      Apreciat de 1 persoană

  10. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on august 28, 2016 at 7:07 pm

    Apreciază

  11. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on august 28, 2016 at 9:42 pm

    HAL de comunicat, al asa zisilor ortodocsi.

    http://www.ziartarguneamt.ro/comunicat-la-comunicatul-schismaticilorpozitia-unui-grup-de-credinciosi-din-targu-neamt

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 28, 2016 at 10:02 pm

      STOP RFID ( Viorel Ghica )

      Cat tupeu pot sa aiba.

      Apreciază

    • marinela said, on august 28, 2016 at 11:35 pm

      Mi-a creat o senzatie de greata acest comunicat al „ortodocsilor”din Tg Neamt,vai de capul lor si de mintea lor intunecata.Cica, avem „ierarhi buni”,doar noi „schismaticii”sintem rai ca-i „distrugem”psihic ,pe bietii „mielusei nevinovati”,care nu pot sa slujeasca in pace satanei din cauza noastra…tz,tz,tz,…cita cruzime din partea noastra,ca nu-i lasam sa-si faca mendrele cum vor in Biserica lui Hristos.Sint tare catranita,ca asa ingusti la minte sint si-n satul meu,chiar si rude apropiate,unde familia noastra e declarata ecumenista,cica,nu invers(adica ceilalti cu popa nost` in frunte ),ca asa i-a comunicat fratelui meu azi preotul,ca sintem numiti in sat,dupa ce fratele meu i-a aratat scrisoarea pe care o semnase si se vedea clar ca era intocmita in duh ortodox si nu cum declarase el ,ca se voia detronarea lui Teofan,ci doar nepomenirea lui in caz de nedezicere de semnatura.Nici macar nu stiu ce e aia ecumenism bietii de ei,dar il arunca-n capul altuia ,ca si cum ar sti.L-a mai luat la rost si-un alt preot venit in vizita,ca ce face el ,fratele,de ce nu-si vede de treaba,ca-l stia om serios,iar fratele meu a incercat sa-i explice ce si cum,la care popa vizitator a incheiat cu fraza:bine ma, ca sinteti voi corecti si noi sintem toti masoni!Se simtea cu musca pe caciula acest popa ,ca altfel nu dadea pe gura porumbelul – mason – ,ca nici nu se vorbea de mansonerie in contextul respectiv,dar fiecare pe limba lui piere.Cam asta e situatia la cald in satul meu drag,unde culmea am inceput si constructia unei casute,sa ne putem retrage cit de curind acasa,dar amaraciune e mare in sufletul meu,ca-i vezi pe bietii oameni cit sint de dezorientati ,caci n-au un pastor adevarat,care sa le deschida mintea si sufletul spre Adevar , ci un popa hulitor de Dumnezeu,un ecumenist din lasitate,nu din convingerea lui,ca n-are nici un discernamint duhovnicesc,ci doar ce i se dicteaza, spune/face.Asta e ,mergem inainte cu curaj si ne rugam lui Dumnezeu Cel Bun si Milostiv sa ne tina neinfrinti de fiara hulitoare.Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciat de 1 persoană

  12. un fir de praf said, on august 28, 2016 at 10:20 pm

    am aflat de la o credincioasa care se spovedeste regulat la pr ioan sisiman ca in 15 aug a fost la marturisit si a observat o tensiune intre calugarii din man petru voda ,oare ce se intampla acolo?

    Apreciază

  13. ioanide said, on august 28, 2016 at 10:26 pm

    La ora 22;10 când am dat tv-ul pe antena 3, scris pe burtiera -..Arafat:Românii trebuie sa i-si facă provizii de alimente si apa.

    Apreciază

  14. ilioara said, on august 28, 2016 at 10:54 pm

    Stefan incearca sa stai linistit…nu conteaza ca ai copii mici sau mari, multi sau putini, unu daca ai si e suficient….sa te doara……ideea e sa fii pregatit pentru renuntari…lovituri…Va fi tot ce va ingadui Dumnezeu, nici mai mult nici mai putin….si EL ori va lua copiii la EL ori ii va acoperi cu aripile Lui….
    …o poezioara readaptata…..
    „de ce te temi?
    au nu esti tu cu MINE??
    las` ploaia doar sa bata in feresti
    las` vantul trist prin arbori sa suspine
    fii linistit,a, tu, cu MINE esti !”

    Apreciat de 1 persoană

  15. Cristiana said, on august 28, 2016 at 11:52 pm

    Interviu realizat la manastirea Lacul Frumos pe 27.08.2016, pe ortodoxos.ro.

    Apreciază

  16. Claudiu said, on august 29, 2016 at 12:03 am

    Off topic: http://ortodoxos.ro/2016/08/28/noutati-manastirea-lacul-frumos/

    Apreciază

  17. maxim said, on august 29, 2016 at 1:13 am

    http://ortodoxos.ro/2016/08/28/noutati-manastirea-lacul-frumos/

    Doua ciudatenii: ca si mitropolitul apologet si antiecumenist Serafim de Pireu, care lauda pe Daniel pe unde are ocazia, si Vulcanescu aici lauda de mama focului pe Varsanufie. Ciudat! A doua problema, pe care o regasim in ultima filmare pe la minutul 5, este ca Vulcanescu afirma ca, daca sinodul BOR ce se va convoca in Octombrie, va afirma ca sinodul din Creta nu a fost de fapt un sinod, ci a fost o intalnire presinodala, atunci inseamna ca BOR recunoaste ca ce s-a petrecut in Creta nu e de rau si ierarhii ecumenisti cretani pot fi pomeniti in toate bisericile romanesti, nemaifolosindu-se pe nicaieri intreruperea pomenirii lor. Ciudat! Sinodul din Creta fiind antihristic, toti participantii si pro-participantii acestui sinod sunt de drept si de fapt eretici. Pentru a iesi dintr-o astfel de mizerie, este OBLIGATORIE:

    1 – recunoasterea in public a pacatului savarsit pentru admiterea sinodului cretan, CMB-ului, si tuturor celorlalte mizerii
    2 – remirungerea in public, adica un arhiereu neecumenist sau un preot neecumenist sa-l remirunga in public in vazul tuturor. ORICE ALTE FACATURI SUNT VRAJELI SI ABURELI DRACESTI!

    RAMANEM LA CE S-A STABILIT SCRIPTURISTICO-PATRISTIC: ANATEMA TUTUROR ECUMENISTILOR, ORTODOXOMAHILOR, PAPISTASILOR, PROSTESTANTILOR SI NEOPROTESTANTILOR, SI TUTUROR CELORLALTI OAMENI CARE NU VOR SA CREADA CA ADEVARUL-HRISTOS ESTE MESIA, SI CA EL ARE DOAR O BISERICA, UN BOTEZ SI UN DUH, DUHUL ADEVARULUI!

    Apreciat de 1 persoană

  18. bogadann said, on august 29, 2016 at 5:33 am

    turcia a intrat de cateva zile in siria cu tancuri de ce nu zice nimic rusia?

    Apreciat de 1 persoană

  19. valentin said, on august 29, 2016 at 5:43 am

    asta înseamnă că sunt unii care vor neapărat să afirme şi public părtăşia lor cu erezia semnată la Creta în luna iunie.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.