SACCSIV – blog ortodox

A doua scrisoare a Protos. ELEFTERIE TARCUTA catre IPS IOACHIM BACAUANUL: Dvs. pregatiti instalarea ANTIHRISTULUI

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 25, 2016

Cronologie:

Pe 17 august:

MARELE SINOD. Protos. Elefterie Tarcuta nu-l mai pomeneste pe Arhiepiscopul Ioachim Bacauanul

Pe 19 august:

RASPUNSUL IPS Ioachim catre Parintele Elefterie. COMENTARIUL Parintelui Ciprian Ioan Staicu. ESENTIAL: Cine nu-l mai pomeneste pe Ierarhul ecumenist NU SE RUPE DE BISERICA

Si iata acum ce putem citi la http://psaltirea.ro/files/raspunsul%20catre%20ips%20ioachim.pdf

CATRE INTAI – STĂTĂTORUL ARHIEPISCOPIEI ROMANULUI SI BACAULUI

Subsemnatul, Protos. Elefterie Tarcuta, preot slujitor si duhovnic la Catedrala Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, va aduc la cunostinta urmatoarele:

In data de 17.08.2016 am depus la secretariatul Arhiepiscopiei o scrisoare înregistrata cu nr. 2021, prin care imi exprimam nemulţumirea fata de Sinodul din Creta.

In ziua urmatoare – 18.08.2016- am intrat in concediu de odihna, timp in care m-am rugat si am reflectat asupra deciziei luate anterior, pe care o menţin in continuare. La acea scrisoare mi-ati răspuns in data de 19.08.2016 acuzanduma de urmatoarele:

– faptul ca am „luat o decizie pripita, iresponsabila si declarandu-ma rupt de Sf. Biserica”. Este total neadevarat, mai ales ca nu-mi cunoasteti durerea din suflet si constinta mea.

– ca „nu am discernământul sa disting esenţialul de non esenţial”. Se vede clar ca la Dvs esenţialul este PREGATIREA pentru globalizarea lumii si instalarea unui conducător político-militar si lider religios pe care Sf. Scriptura si Sf. Părinţi il numesc ANTIHRISTUL, si nu pastorirea si mantuirea turmei cuvantatoare. ca „mi-am asumat un text sectar plin de eroari dogmatice, canonicesti si eclesiologice, semnandu-mi deliberat calitatea de fiu risipitor”. Care consideraţi ca ar fi acel „text sectar?” Sa ne aducem aminte ca acum 2000 de ani si Domnul nostru lisus Hristos si Sfinţii Apostoli erau consideraţi de poporul evreiesc sectari, iar lucrurile la care m-am referit in scrisoarea anterioara se intemeiaza tocmai pe invataturile Mântuitorului si a Sf. Apostoli. Insemna ca in concepţia Dvs. atat Domnul cat si Apostolii sai prezintă o multitudine de erori?!!!

– ca „m-am erijat a fi un fel de papa infailibil spaland minţile unor credincioşi, indoctrinandu-i cu un ultraortodoxism bolnăvicios” si astfel „trimitandu-i in iad”. In felul acesta aratati faptul ca ori nu ati citit scrisoarea, ori nu i-ati dat suficienta atentie, ori nu aveţi „ochi de văzut” Adevărul care nu este altul decat Hristos Domnul. Infaibilitatea papala de care menţionaţi, s-a instaurat din nefericire in insula Creta atunci cand v-ati permis sa anulaţi toate hotararile de neschimbat in veac, stabilite in sfintele cu adevarat Sinoade ale Sf. Apostoli si ale Sf. Părinţi pe care se intemeiaza toata invatatura Bisericii celei Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca – care nu este alta decât Biserica Ortodoxa.

Prin urmare acuzaţiile pe care mi le aduceţi mie, de fapt le adresaţi in mod indirect Sfinţilor Apostoli, Sf. Părinţi si implicit Domnului Hristos si membrilor Bisericii Sale celei Adevarate care se afla in duhul ortodoxiei, dovedind astfel ca Dvs. sunteti cel care se considera un papa infailibil care se afla mai presus chiar si decât Dumnezeu.

Menţionez faptul ca asa „vinovat” cum ma consideraţi, pe data de 01.09.2016, cand voi reveni din concediul de odihna, imi doresc sa am parte de acea dragoste parinteasca fata de ” fiul risipitor”, de care ati mentionat in răspunsul la scrisoarea anterioara.

Cu durere si multa dragoste fata de Arhipastorul meu,

Protosinghel, Elefterie Tarcuta

 

77 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ion hodor, said, on august 25, 2016 at 5:43 pm

    AXIOS PARINTELUI ELEFTERIE.RUSINE IOACHIME

    Apreciat de 2 persoane

    • Ema said, on august 25, 2016 at 9:55 pm

      Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere de munca, Parinte Elefterie. Nu am cuvinte sa va multumesc pentru tot ceea ce faceti.

      Apreciază

      • marinela said, on august 26, 2016 at 5:04 pm

        @el
        Cred ca la computer-ul tau e buba,ca la mine toate avatarurile-s ok,cine stie de ce?Si-al meu are alta culoare spalacita la tine,sa-mi spui te rog?

        Apreciază

      • marinela said, on august 26, 2016 at 5:14 pm

        Axios!Axios!Axios!Fiti binecuvintat,parinte drag,sa nu dati inapoi,nici de-o centima,tineti pasu-ntins spre mintuire si trageti-ne si pe noi spre acolo(mintuire).Doamne ajuta si mintuire!

        Apreciază

      • el said, on august 26, 2016 at 7:12 pm

        marinela

        nu . al tau nu s-a schimbat, arata ca inainte ! si inca cateva arata ca inainte, dar cele mai multe sunt schimbate !

        Apreciază

  2. cosminmatiu said, on august 25, 2016 at 6:13 pm

    Si noi cei de pe blog si altii care vor sa ni se alature cand incepem sa facem o scrisoare de afurisire?

    „Saccsiv – Weblog
    DATORIA MIRENILOR cand Ierarhii sunt dusmani ai lui Hristos. Nu plecam si NU FACEM SCHISMA. Strigam “NEVREDNICILOR” si AFURISIM sinoadele talharesti. Iata ce ne invata SFANTUL TEODOR STUDITUL si MITROPOLITUL AUGUSTIN
    Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 18, 2016
    Ne tot ataca uneltele Ierarhilor ecumenisti: “Vai, nu mai ziceti de ei, ca faceti schisma”.
    Nu, nu facem schisma si nici nu plecam aiurea pe la te miri ce “biserici”. Aici e casa noastra. Ei sunt tradatori.
    Iata ce ne invata Sfantul Teodor Studitul, conform SFÂNTUL TEODOR STUDITUL DESPRE DATORIA MIRENILOR DE A MĂRTURISI CREDINȚA de pe Familia Ortodoxa:
    “Atunci cînd Credinta e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credintã, nimeni nu are dreptul sã zicã: “Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cîrmuitor? Nici acesta nu doreste sã aibã vreun amestec. Sau un sãrac care de-abia îsi cîstigã existenta? … Nu am nici cãdere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacã voi veti tãcea si veti rãmîne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmîi tãcut si dezinteresat?”
    “Sinodul nu este aceasta: sa se întruneascã simplu ierarhi si preoti, chiar dacã ar fi multi; ci sã se întruneascã în numele Domnului, spre pace si spre pãzirea canoanelor… si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stãpînirea de a încãlca canoanele, fãrã numai sã le aplice si sã se alãture celor predanisite, si sã urmeze pe Sfintii Pãrinti cei dinaintea noastrã… Sf. Ioan Gurã de Aur a spus deschis cã dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati în comuniune cu ei.”
    “Avem poruncã de la însusi Apostolul Pavel cã, atunci cînd cineva învatã ori ne sileste sã facem orice alt lucru decît am primit si decît este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeazã a fi osîndit, ca nefãcînd parte din clerul sfintit. Nici un sfînt nu a încãlcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfînt, dacã ar fi cãlcat-o.”
    “Si chiar dacã am fi pãcãtosi în multe, totusi suntem ortodocsi si mãdulare ale Bisericii Universale, îndepãrtîndu-ne de orice erezie si urmînd oricãrui Sinod recunoscut ca ecumenic sau local. Si nu numai acestora, ci si hotãrîrilor pe care le-au luat si le-au propovãduit Sinoadele. Nici nu este ortodox desãvîrsit, ci pe jumãtate, cel care crede cã are dreapta credintã, dar nu se alãturã dumnezeiestilor Canoane.” (Migne, PG Epistola II.81)
    Iata si ce zicea Mitropolitul Augustin:
    Prin predică, oral şi în scris, mă lupt să trezesc conştiinţa religioasă a credincioşilor şi să înţeleagă că au drepturi şi în societate, şi în Biserică. Trebuie să înveţe, spre exemplu, că au dreptul să ceară ca clericii şi mai ales episcopii să fie aleşi prin votul clerului şi al poporului.
    Să înveţe că au dreptul şi datoria de a striga «nevrednic» la hirotonia unui nevrednic. Să conştientizeze că în spaţiul Bisericii creştinii nu sunt o masă mută de oi necuvântătoare, ci au cuvânt în alegerea păstorilor lor şi în administrarea Bisericii. Să înveţe că trebuie să îi combată pe trădătorii credinţei şi să se lupte pentru curăţirea Bisericii.
    Creştinii laici pot încă să afurisească sinoade locale şi ecumenice, când sinoadele acestea nu exprimă adevărul Credinţei Ortodoxe.
    Avem mari sinoade locale şi ecumenice care au fost afurisite de poporul credincios ca tâlhăreşti.
    Cu alte cuvinte, urmăresc prin predici şi prin luptele împotriva răului ca poporul evlavios să dobândească o vie conştiinţă bisericească şi să înveţe că nu este responsabil să-şi mântuiască doar «sufleţelul său», dar este împreună-răspunzător cu toţi credincioşii, clerici şi laici, pentru ce se întâmplă în Biserică. Adică, este nevoie stringentă ca poporul evlavios să înveţe să se împotrivească!
    Iata si pe larg ce putem citi la Mitropolitul Augustin : „creştinii laici pot încă să afurisească sinoade locale şi ecumenice, când sinoadele acestea nu exprimă adevărul Credinţei Ortodoxe” de pe Graiul Ortodox:
    Împotrivire
    de dl Theodoros Gheorgopoulos, teolog
    Fostul Mitropolit al Florinei, Augustin Kandiotis, prin deceniile 1950 şi 1960 slujea ca predicator al Arhiepiscopiei Atenei. Predica în fiecare duminică şi sărbătoare mare la diferite biserici din zona Arhiepiscopiei. Însă în seara fiecărei duminici predica în săli ale unor asociaţii religioase („Trei Ierarhi”, Menadru 4 şi la cele două asociaţii religioase ale lui).
    Predicile din sfintele Biserici începeau de obicei de la pericopa evanghelică. La predicile de duminică seara dezvolta cu o rară putere a cuvântului, bogăţie de sensuri şi combativitate înflăcărată diferite teme religioase şi moralo-sociale.
    Condamna obişnuinţe şi evenimente păcătoase (carnavalurile, concursuri de frumuseţe, spectacole şi publicaţii imorale etc.), diferite erezii (precum ecumenismul), scandaluri bisericeşti, trădări ale Credinţei Ortodoxe, fapte anticanonice ale Episcopilor, trufia clericilor, probleme naţionale etc.
    Ca student, eram pe atunci un ascultător fidel al predicilor sale care provocau un adevărat seism duhovnicesc. După fiecare predică a părintelui Augustin, mă simţeam nemulţumit cu mine însumi.
    Cândva l-am întrebat:
    „Părinte Augustin, credeţi că prin marile lupte pe care le duceţi, va veni momentul când vor înceta carnavalurile, concursurile de frumuseţe, spectacolele imorale, cărţile şi revistele anticreştine, scandalurile din spaţiul bisericesc şi că clericii noştri vor deveni asemenea Sfinţilor Părinţi ai Bisericii?”
    Eram foarte curios ce va răspunde.
    Şi părintele Augustin, un om prin excelenţă realist, mi-a răspuns.
    „Nu sunt atât de naiv să cred că răul cu multe chipuri din societate şi din Biserică va înceta, oricât de multe predici am ţine.
    Altul este scopul meu:
    Prin predică, oral şi în scris, mă lupt să trezesc conştiinţa religioasă a credincioşilor şi să înţeleagă că au drepturi şi în societate, şi în Biserică. Trebuie să înveţe, spre exemplu, că au dreptul să ceară ca clericii şi mai ales episcopii să fie aleşi prin votul clerului şi al poporului.
    Să înveţe că au dreptul şi datoria de a striga «nevrednic» la hirotonia unui nevrednic. Să conştientizeze că în spaţiul Bisericii creştinii nu sunt o masă mută de oi necuvântătoare, ci au cuvânt în alegerea păstorilor lor şi în administrarea Bisericii. Să înveţe că trebuie să îi combată pe trădătorii credinţei şi să se lupte pentru curăţirea Bisericii.
    Creştinii laici pot încă să afurisească sinoade locale şi ecumenice, când sinoadele acestea nu exprimă adevărul Credinţei Ortodoxe.
    Avem mari sinoade locale şi ecumenice care au fost afurisite de poporul credincios ca tâlhăreşti.
    Cu alte cuvinte, urmăresc prin predici şi prin luptele împotriva răului ca poporul evlavios să dobândească o vie conştiinţă bisericească şi să înveţe că nu este responsabil să-şi mântuiască doar «sufleţelul său», dar este împreună-răspunzător cu toţi credincioşii, clerici şi laici, pentru ce se întâmplă în Biserică. Adică, este nevoie stringentă ca poporul evlavios să înveţe să se împotrivească! (Acesta a fost răspunsul părintelui Augustin, însă nu cuvânt cu cuvânt).”
    O, dacă această sfântă durere şi intenţie a marelui Episcop Augustin ar deveni reale în spaţiul bisericesc, mulţi trădători ai credinţei şi provocatori de scandaluri ar fi scoşi afară din Biserică şi nu ar putea să vatăme pliroma Bisericii. Avem exemple de asemenea rezistenţă şi în epoca noastră.
    Din cadrul aceleiaşi conferinţe P.O.E.
    Clerici nevrednici şi chiar Mitropoliţi ar fi nevoiţi să demisioneze şi să plece din pricina împotrivirii poporului credincios.
    În octombrie 2009 în Pafos (Cipru), papistaşi şi filopapişti ai diferitelor Biserici Ortodoxe au discutat despre primatul Papei. Aproape 100 de clerici ortodocşi şi laici au protestat afară.
    Împotrivire! Rezultatul?
    S-au amânat discuţiile şi s-a anunţat pentru mai târziu o altă întâlnire la Viena (20-27 septembrie 2010). Episcopii filopapiştii ai Ciprului însă şi-au arătat despotismul faţă de clericii jurisdicţiei lor care au participat la manifestaţii: s-au tăiat salarii şi s-au făcut destituiri. Dacă însă în afara sălii unde aveau loc discuţiile şi rugăciunile cu papistaşii s-ar fi adunat nu 100 de credincioşi, ci 100 000, ce ar fi făcut Episcopii filopapişti? Atunci s-ar fi rugat ei să nu-şi piardă tronul şi să nu fie caterisiţi.
    Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a ajuns la culmea sincretismului ecumenist şi a oferit directorului Coca-Cola „Sfântul Coran”!
    Dacă Sfântul Munte ar fi întrerupt pomenirea patriarhului şi ierarhia Bisericii Greceşti ar fi înştiinţat că încetează dialogurile ecumenice eterodoxe şi inter-religioase, atunci este sigur că nu ar îndrăzni să-şi continue tactica de azi.
    În loc de asta însă mulţi Mitropoliţi ai Bisericii Greceşti l-au invitat la Mitropoliile lor şi împreună cu primarii i-au acordat distincţii şi l-au ridicat în slăvi.
    Pentru ceea ce face Patriarhul Ecumenic nu este doar el responsabil: sunt coresponsabili şi Episcopii tuturor Bisericilor Ortodoxe şi mai ales ai Bisericii Greciei.
    Arhiepiscopul Hristodul l-a adus pe Papa în Grecia. Dacă s-ar fi adunat în afara arhiepiscopiei câteva, să zicem, zeci de mii de credincioşi şi i-ar fi dezaprobat zgomotos pe Papă şi pe Arhiepiscop, ce ar fi făcut aceşti domni?
    Dacă în următoarele Duminici credincioşii l-ar fi dezaprobat pe Arhiepiscopul Hristodul, ar fi fost nevoit să demisioneze sau, cel puţin, nu ar mai fi îndrăznit să facă ulterior o vizită la Vatican. De ce se întâmplă acestea? Pentru că poporul credincios, păzitor al Ortodoxiei nu se împotriveşte. Cei care se împotrivesc sunt puţini.
    Cei mulţi sunt indiferenţi sau au ideea eronată că trebuie să ne luptăm doar ca să mântuim sufletul nostru. Ce fac ceilalţi şi mai ales clericii, nu este treaba noastră să îi judecăm. Astfel zic şi se liniştesc.
    Cu o asemenea mentalitate şi fără împotrivire, răul se va întinde ca o cangrenă. Ecumeniştii îşi vor impune voinţa peste tot şi puţinii credincioşi vor fi ponegriţi ca talibani, ca limitaţi, fanatici şi oameni ai urii etc. Şi nu e de mirare: „Dacă pe stăpânul casei l-au numit Beelzebul, cu atât mai mult pe casnicii lui?” (Mt. 10, 25).
    Câţiva credincioşi şi preoţi tradiţionalişti s-au adunat şi au publicat o „Mărturisire de credinţă împotriva ecumenismului”. Au semnat-o câteva mii de preoţi şi laici credincioşi. Nu este suficient. Semnează şi tu acum palimpce@otenet.gr . Dacă ar fi semnat-o toţi Mitropoliţii Bisericii Greceşti, toţi stareţii Mănăstirilor Athonite şi ai celorlalte Mănăstiri din Grecia, toţi teologii, atunci ecumeniştii ar fi tăcut şi Biserica s-ar fi liniştit de orăcăielile lor.
    Acum însă cei ce se opun sunt puţini, o minoritate. De aceea, ecumeniştii, sprijinindu-se pe mulţimea lor şi pe sprijinul conducătorilor lumeşti ai acestui veac, nu se retrag şi îşi continuă lucrarea lor de surpare. Ce se va întâmpla?
    Se pare că e nevoie de Mărturisitori şi Mucenici.
    Ὀρθόδοξος Τύπος, 30-7-2010, pp. 1, 7.
    Traducere Anna Theodorou (G.O.)
    Graiul Ortodox
    Semneză şi tu acum mărturisirea de credinţă.
    Acei dintre clerici, monahi, monahii şi laici care doresc să participe la această mică consemnare a mărturisirii ortodoxe pot să declare aceasta scriind: „Sunt de acord cu Mărturisirea de Credinţă împotriva Ecumenismului şi semnez”. Să trimită însă spre informare şi numele lor complet, precum şi identitatea lor clericală, monahală sau profesională, localitatea şi ţara la adresa: Περιοδικό «ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ» Τ.Θ. 1602, 541 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. fax:2310.276590 sau pe e-mail la: palimpce@otenet.gr precum şi la adresa orthotyp@otenet.gr
    Aici poţi să citeşti mărturisirea de credinţă http://www.impantokratoros.gr/D98A904D.ro.aspx

    Apreciat de 1 persoană

    • marinela said, on august 27, 2016 at 6:20 pm

      Acum esti verde la gravatar si la mine ,frate @el.tare ciudat.

      Apreciază

  3. valentin dorneanu said, on august 25, 2016 at 6:20 pm

    A punctat f. Bine!
    Și Mântuitorul, iar apoi și apostolii erau considerați nesupuși ierarhiei. Dar au fost nevinovați de acuzele pt. Care au fost persecutați.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Apa trece, pietrele raman said, on august 25, 2016 at 7:26 pm

    Slava lui Dumnezeu pentru duhul marturisitor trimis celor ce se opun hotararilor luate de tradatorii ortodoxiei la Creta!

    Apreciat de 1 persoană

  5. energein7 said, on august 25, 2016 at 7:38 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  6. Andrei Creacico said, on august 25, 2016 at 8:40 pm

    Mitropolitul Onufrie al Kievului în rugăciune ecumenistă inter-religioasă:
    http://lumea-ortodoxa.ro/rugaciune-ecumenista-inter-religioasa-pentru-ucraina-cu-participarea-mitropolitului-onufrie/

    Apreciază

    • mihai said, on august 25, 2016 at 9:35 pm

      Ecumenism pina si in africa sahariana ,, regel marocului cheam la unitate toate ,,credintele”, acestea sau intetit tot mai mult

      Apreciază

  7. Haiduc said, on august 25, 2016 at 9:05 pm

    Traduceti careva!

    Apreciază

    • el said, on august 25, 2016 at 9:59 pm

      Haiduc

      o conferinta ORTODOXA in Georgia cu Parintele Theodoros Zisis, domnul Tselenghidis( sta langa Parintele Zisis, imbracat in mirean) si la care participa si parintele Vulcanescu.

      ORTODOXA MARTURISITOARE , tema Sinodul din Creta si erezia ecumenista.

      Apreciază

      • oarecare said, on august 26, 2016 at 11:56 am

        offf, Parintele Vulcanescu inselatu’ peste tot cu ceilalti parinti… cum s-o impaca ecumenismul cu cipurile nu stiu…ca Pr Vulcanescu spune mereu ca cipurile nu sunt dogma deci putem sa le luam…ce inselare la omul acesta…si vad ca nu-si vine in fire, si isi face baie de imagine pe langa alti parinti marturisitori.. si uite asa mai insala dracu pe cate unii …prin acest parinte..strigator la cer..

        Apreciază

      • el said, on august 26, 2016 at 1:44 pm

        oarecare

        sa speram ca il va lumina Dumnezeu fie si pe ultima suta de metri, insa daca ratacirea lui cu cipurile va insela pe altii si aceia nu se vor indrepta, se va cere sufletele lor si din mana lui ! cumplit lucru sa ratacesti pe altul !

        Apreciază

      • el said, on august 26, 2016 at 1:47 pm

        oarecare

        lasa ca daca sunt acolo Parintele Zisis si domnul Tselenghidis MARTURIA ESTE ORTDOXA s 100% si va aduce folos ! asta va atarna greu in folosul lui la Judecata si pentru aceasta se vor lumina intr-o zi si ochii lui (daca va voi) !

        Apreciază

    • el said, on august 25, 2016 at 10:05 pm

      cosmin

      „S-au exprimat voci, chiar de la nivelul MMB, că „Scrisoarea deschisă…” cu cele 7 anexe, adică întregul Document, a fost întocmit în mod ireproşabil, mai puţin partea cu oprirea pomenirii ierarhului. Precizăm însă că fără această componentă, Documentul nu ar fi avut nici o putere şi nici un efect, la fel ca toate celelalte documente trimise înainte de sinod. În plus, noi nu ne putem expune primejdiei de a fi atinşi de posibilele urgisiri care pot cădea peste Biserică şi lume, ca urmare a acestor permanente apostazii care se manifestă peste tot, devenind un mod de viaţă curent.” ______ deci sa BAGE LA CAP toti ametitii care PREFACANDU-se „marturistori ” MINCINOSI INSA , exact asta fac LIMBARESC de la DRACI DEGABA DACA NU intreup pomenirea ERETCILOR care si ei DOAR ASTA vor : crezi ce vrei/ zi ce vrei dar VINO la noi ( ereticii ecumenisti) si este DEAJUNS sa fii AL NOSTRU /CU NOI DELPIN ! …. pentru IAD !

      Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on august 26, 2016 at 7:06 am

        Am ajuns vremurile din urma, daca pentru a marturisi adevarul lui Hristos trebuie sa stam acasa si nu mai avem voie sa mergem in majoritatea bisericilor

        Apreciat de 1 persoană

      • el said, on august 26, 2016 at 1:49 pm

        cosminmatiu

        asa este !
        roaga-te la Maica Domnului este Cea mai PUTERNICA sa ne ajute in TOATE ! si vei simti imediat AJUTORUL Ei si mangaiere multa!
        Maica Domnului sa te ajute si sa te mangaie frate !

        Apreciat de 1 persoană

  8. nevrednicul said, on august 25, 2016 at 9:52 pm

    MIGRANȚII ILEGALI, „majoritatea afro-asiatici”, AU INTRAT CA PRIN BRÂNZĂ ÎN ROMÂNIA. Nimeni nu știe câți au intrat deja. Perchezitii in Arad la o grupare ce aducea la noi, migranții, trecându-i ilegal peste graniță.Ar fi implicați și politiști de frontiera

    Apreciază

  9. el said, on august 25, 2016 at 10:02 pm

    cosmin

    „COMUNICAT

    cu privire la începerea nepomenirii ierarhului,

    în cazul “Scrisorii deschise…” adresate IPS Teofan

    În urma răspunsului primit, prin intermediul unui Comunicat al Biroului de presă al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la “Scrisoarea deschisă către ierarhii care au semnat în Creta”, înaintată Înaltpreasfinţiei Sale Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, la data de 11 august 2016, însoţită de 7 anexe, în care s-a demonstrat din punct de vedere canonic, dogmatic şi patristic că hotărârile adoptate la sinodul din Creta sunt eretice, deoarece contravin învăţăturilor Sfintei noastre Biserici Ortodoxe, tradiţiei şi practicii sale şi gândirii Sfinţilor Părinţi, şi urmând prevederile canonului 31 Apostolic, ale canonului 15 al sinodului I-II din Constantinopol (din 861), ale canonului 11 al Sinodului din Cartagina şi practica Bisericii de-a lungul secolelor în situaţii în care episcopul cade şi persistă în erezie sau în părtăşie cu erezia, preoţii şi ieromonahii din eparhie semnatari [1] ai Scrisorii au întrerupt pomenirea la sfintele slujbe a Înaltpreasfinţiei Sale Teofan, care a mărturisit că nu este întrutotul de acord cu sinodul din Creta, dar că nu îşi retrage semnătura decât în cazul în care un viitor sinod panortodox va anula hotărârile acestuia.

    Prin urmare, până în momentul în care Înaltpreasfinţia Sa se va dezice de hotărârile sinodului din Creta, îşi va retrage semnătura de pe acele hotărâri şi va milita pentru invalidarea acestora în cadrul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preoţii şi ieromonahii semnatari [2] ai Scrisorii vor înlocui, la Sfânta Liturghie şi în ecteniile celorlalte slujbe bisericeşti în care sunt pomeniţi întâistătătorii Bisericii, numele ierarhului locului cu expresia “pe toţi arhiereii ortodocşi, care drept învaţă cuvântul adevărului”. Prin aceasta este pomenit implicit şi arhiereul locului, în măsura în care este ortodox şi drept învaţă cuvântul adevărului. Pomenirea la sfântul altar a ierarhului se va relua în momentul în care Înaltpreasfinţia Sa se va dezice de deciziile sinodului şi-şi va retrage semnătura de pe documentele sinodale.

    Demersul de nepomenire a ierarhului nu reprezintă o dovadă de neascultare şi neorânduială în Biserică, menită să producă tulburare, ci dorinţa noastră de a rămâne în frica lui Dumnezeu. Măsura vizează îngrădirea împotriva ereziei sau a părtăşiei cu erezia, nicidecum separarea de Sfânta Biserică Ortodoxă, ai cărei fii credincioşi continuăm să fim, potrivit prevederilor canonului 31 Apostolic şi canonului 15 de la Sinodul I-II Constantinopol, care atenţionează că cei ce, prin nepomenirea ierarhului, se îngrădesc de erezie sau de părtăşie cu erezia nu se vor supune certării sau caterisirii, deoarece “nu cu schismă au rupt unitatea Bisericii, ci s-au silit a izbăvi Biserica de schisme şi de împărţiri” (ultima teză a canonului 15, I-II Constantinopol).

    Nu a existat şi nici nu va exista nici cea mai mică intenţie de a ne separa de Biserica Ortodoxă, în care ne-am născut duhovniceşte şi continuăm să viem, pe care am moştenit-o din moşi-strămoşi neschimbată de două mii de ani şi o mărturisim ca singura adevărată Biserică a lui Hristos. Cei 25 de arhierei români prezenţi la sinodul din Creta au creat un precedent unic în viaţa Bisericii, prin care au introdus o autoritate şi un reper normativ pe linie de Credinţă, semnând documente în numele întregii BOR şi erijându-se în reprezentanţi ai întregii plirome ortodoxe româneşti. Considerăm că acest nou tip de autoritate, care doreşte să se impună ca normă de Credinţă, este o abatere de la practica de milenii a Bisericii, instituind o formă de conducere unilaterală, ruptă şi de comuniunea existentă în Biserică, şi de elementul sobornicesc al acestei comuniuni. Lipsa noastră de reprezentare ortodoxă în sinod ne justifică să nu acceptăm aceste documente, elaborate şi semnate împotriva conştiinţei noastre ortodoxe. Pentru ce s-a semnat la sinod trebuie să răspundă cei implicaţi.

    Sinodul nu a condamnat nimic altceva decât pe posibilii săi opozanţi, din punctul de vedere al participanţilor nemaiexistând alte ideologii, răsturnări de valori şi pericole iminente pentru viaţa Bisericii. Avertizaţi încă înainte de sinod asupra tuturor elementelor vulnerabile, le-au tratat cu uşurinţă şi neluare în seamă, astfel încât amărăciunile şi situaţiile neplăcute create acum în întreaga ţară pe tema sinodului nu trebuie să mai supere şi să mai deranjeze pe nimeni. Prevenirile în acest sens au venit din întreg spaţiul ortodox, noi nu reprezentăm o excepţie sau o acţiune izolată. Fenomenul este receptat la nivel general de pe aceleaşi poziţii pe care ne regăsim şi noi. Reacţiile produse după sinod sunt caracteristice şi unitare la nivelul tuturor celor implicaţi în toate Bisericile Ortodoxe, care procedează în felul lor specific.

    Să fim obiectivi, să fim realişti, avem suficiente surse de documentare! De aceea, să le studiem, să le aprofundăm în modul cel mai responsabil şi să le judecăm pe toate în frica lui Dumnezeu!

    Dumnezeu să ne ajute şi să ne ferească de orice formă de rătăcire şi de părtăşia cu erezia! Amândouă produc căderea din har şi din duhul curat ortodox.

    Pentru a sublinia pericolul grav al căderii în erezie, prezentăm o formă de manifestare a gândirii ecumeniste, pe care noi dorim să o evităm în Biserica noastră. În oraşul Ijevsk [3] din Rusia a fost deschisă recent o moschee, iar la ceremonie a participat şi episcopul local al BORu, mitropolitul Viktorin de Ijevsk şi Udmurtia. Iată două fragmente din cuvântarea ţinută de acesta:

    „Este sărbătoarea noastră comună. Noi astăzi deschidem casa în care se va afla Cel de sus, unde El va fi prezent 24 de ore din 24, unde va fi rugăciune, unde va fi studiat Coranul, unde va fi şi se va pogorî har împreună cu rugăciune peste fiecare din cei ce vin aici.”

    „Eu am făcut o făgăduinţă, o promisiune lui Dumnezeu, lui Allah, că atunci când va fi deschisă această moschee, eu voi aduce în dar un covor. Atât de mult am aşteptat această zi! Şi iată astăzi vreau să împlinesc această făgăduinţă”.

    În plus, mitropolitul Viktorin a propus ca strada pe care se află alături o biserică ortodoxă şi o moschee să fie denumită „Strada sobornicească”. Avântul ecumenist total al mitropolitului a fost susţinut şi de înaltul muftiu al Rusiei, Talgat Tadjuddin: „Să vină [lumea] încoace, fiecare la templul său, dar Dumnezeu este unul şi este unic”.

    Spre deosebire de cei care încearcă să-şi mărturisească credinţa ortodoxă fără compromisuri şi sunt afurisiţi pentru asta, promotorii eresului ecumenist nu suferă nici o sancţiune chiar şi după abateri de o gravitate nemaipomenită, precum cea de mai sus.

    Iată forme concrete de apostazie, practicate în Bisericile Ortodoxe membre ale C.M.B., care nu scandalizează pe niciunul dintre participanţii la sinodul din Creta, nu au făcut şi nu fac motivul unei condamnări unanim ortodoxe, şi conduc, prin tăcere, asumare şi părtăşie, spre o masivă prăbuşire de Har în Biserica Ortodoxă. Lipsa condamnării la acest sinod a oricăror forme de erezii şi schisme, precum şi a tuturor ideologiilor distructive, fără precedent în întreaga omenire, conduce la concluzia că toate documentele au fost pregătite şi hotărâte în mod premeditat şi semnate intenţionat, cu bună ştiinţă, fapt dovedit şi de toate celelalte nereguli şi presiuni semnalate de ierarhii care nu au semnat şi de celelalte Biserici care nu au participat. Lipsa condamnării presupune asumare, părtăşie şi consimţire la care nu putem adera prin participanţii la sinod. Cu ce nu conteşti eşti de acord. Tocmai de aceea şi în acest context noi am întrerupt pomenirea ierarhului, pentru a nu ne face părtaşi acestor grave compromisuri.

    “Cine se află în apostazie şi în schismă?” îi întrebăm pe cei ce se manifestă ca proecumenişti şi adepţi ai acestui sinod. O studiere profundă şi în frica de Dumnezeu măcar a Sfinţilor Părinţi şi a Marilor Duhovnici şi teologi ai secolului XX le va demonstra că sunt în totală contradicţie cu aceştia cu privire la aceste grave probleme. Ne referim în mod deosebit la: Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici, Sfântul Iustin Popovici, Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul, Sfântul Ioan Maximovici, Sfântul Ierarh Filaret al Bisericii Ortodoxe Ruse din Diaspora, Mitropolitul Averchie Tausev, Cuviosul Filothei Zervakos, Părinţii Arsenie Papacioc şi Iustin Pârvu. Cum se poate face abstracţie în mod atât de ostentativ, la nivelul B.O.R., al teologiei româneşti şi implicit al pregătirilor şi deciziilor sinodului din Creta, de poziţia şi Teologia acestor mari trăitori şi Mărturisitori ai Ortodoxiei contemporane în gravele probleme cu care se confruntă Biserica şi lumea actuală?
    Preoţii spun credincioşilor şi celor care au semnat „Scrisoarea deschisă…” că au încercat să înlăture Mitropolitul. La ce folosesc aceste dezinformări într-o dezbatere care se doreşte pentru Adevărul de Credinţă? Poporul credincios simte, prin Harul Credinţei curate pe care o trăieşte, unde este Adevărul. Grav este când păstorii îi hrănesc cu un adevăr viciat, sau cu jumătăţi de adevăr.

    În Rusia şi în Ucraina au început caterisirile clericilor care condamnă sinodul şi compromisurile patriarhului Kirill cu papa, precum şi afurisirile unor credincioşi din partea unor ierarhi. Dar pe acest mitropolit Viktorin, şi pe alţii asemenea lui, care se găsesc peste tot în lumea modernă creştină, nu îi cateriseşte sau afuriseşte nimeni.

    Oare nu sunt atât de izbitoare aceste contradicţii, atât de puternice aceste dovezi, pentru a se vedea în ce stare amăgitoare ne aflăm prin ecumenism? Dacă sfidăm astfel de evidenţe, oare nu ne luptăm direct cu Dumnezeu? Un arhiereu dovedit apostat (Viktorin) rămâne necondamnat, ca să distrugă pe mai departe Biserica, iar noi, care ne silim împreună cu alţi dreptmăritori creştini din întreaga Ortodoxie, ierarhi, clerici şi teologi, să păstrăm neatinsă Predania Sfintei Biserici, suntem motiv de scandal, denigrare şi poticneli. Vom da seama de tot ce facem fiecare în aceste timpuri atât de tulburi şi primejdioase pentru soarta Bisericii şi a omenirii!

    S-au exprimat voci, chiar de la nivelul MMB, că „Scrisoarea deschisă…” cu cele 7 anexe, adică întregul Document, a fost întocmit în mod ireproşabil, mai puţin partea cu oprirea pomenirii ierarhului. Precizăm însă că fără această componentă, Documentul nu ar fi avut nici o putere şi nici un efect, la fel ca toate celelalte documente trimise înainte de sinod. În plus, noi nu ne putem expune primejdiei de a fi atinşi de posibilele urgisiri care pot cădea peste Biserică şi lume, ca urmare a acestor permanente apostazii care se manifestă peste tot, devenind un mod de viaţă curent.

    Nu suntem departe de prăbuşirea Occidentului, prin rătăcirile elementului protestant şi catolic. Formal, suntem încă ortodocşi, dar în fond, ne-a atins şi pe noi în mod profund această formă de pustiire. Părintele Cleopa spunea: „Cu numele suntem creştini, dar cu faptele suntem mai răi decât păgânii”. Cine îl mai aude, cine îl mai ascultă? Spunea părintele, de asemenea: „Ştiţi dumneavoastră ce vremuri trăim noi? Noi suntem cei de pe urmă! Ar trebui numai să plângem în toată ziua, dar nu simţim! Trăim în nesimţire, că aşa au trăit şi cei dinainte de potop”.

    În concluzie, să ne aplecăm cu trezvie şi cu adâncă responsabilitate asupra mesajului primit de la toţi cei care s-au exprimat atât de clar şi de lămurit cu privire la aceste timpuri şi răsturnări (cu vădite semne că sunt cele de pe urmă), majoritatea acestora fiind sfinţi, iar alţii mari trăitori ai Ortodoxiei. Atât timp cât ascundem lucrul acesta sau îl răstălmăcim ne asumăm răspunderea de a duce în eroare poporul credincios şi a ne primejdui propria mântuire.

    [1] http://aparam-ortodoxia.ro/2016/08/11/reactia-pliromei-fata-de-sinodul-din-creta-2016/ Exceptându-i pe cei ce s-au dezis de semnătura pe Scrisoare şi de sprijinul acordat acestui demers.

    [2] Vezi nota 1.

    [3] http://www.aparatorul.md/ecumenism-total-in-boru-mitropolitul-viktorin-am-facut-o-fagaduinta-lui-allah/.

    Comitetul de redactare

    Apreciază

  10. marian said, on august 25, 2016 at 10:08 pm

    Rusu a facut azi exercitii la pocnetul degetelor privind reactia armatei rosii. Se pare ca a fost harasho!
    Nemtii vor sa isi repatrieze soldatii din Incirlik. Nu stiu cat se va putea. Isis ar fi (re?)-devenit free syrian army. Pe cine mai bate turcul daca nu pe kurzi pe sirieni…
    Amerikanii ar fi tras focuri de avertisment spre vase iraniene iarmate, tot azi.
    Minune mare de scapam si sapt aista fara razboi!
    Cehii ar urma calea nemtilor cu proviziile pt populatie.
    Doamne scoate pe satana din mine!

    Apreciază

  11. oarecare said, on august 25, 2016 at 10:21 pm

    Are dreptate … Numai cand te uiti la ce s-a intamplat in Creta iti dai seama ca nu mai este mult…Cat sa mai rabde Domnul batjocora…e o stare de apostazie generala in Romania…si preotii tac..si se complac in erezie decat sa piarda locul de munca, si sa fie precum Sfintii care si-au dat si viata pentru Hristos..
    Ei aleg iadul ..si ce e mai trist ca nici macar nu-si intreaba enoriasii daca vor si ei la iad ..

    Apreciază

  12. el said, on august 25, 2016 at 10:22 pm

    saccsiv

    intrebare :

    DE CE s-au schimbat culorile la avaterele noastre : al meu care era albastru deschis, al lui cosminmatiu care rea rosu, al lui mircea.v care era maroniu, etc ….
    eu NU mi-am schimbat adesa maiil ( aceea odata scris la comentariu genera culoarea si forma avatarului) si bauiesc ca nici fratii de mai sus
    in plus cand scriu comentariul la mine pe caculaor apare acelasi avatar ( froma si culoare albastru deschis ca inainte) cand le citesc acum le vad ALTFEL desenate !

    acu sunt toate : VERZI CACANIU , hmmmm…
    ne-au „inverzit” toaaarasii de a serviciul informatic? 🙂 ii deranja nuantea care intrepela si s-au gandit sa o stearga putin si sa le grupeze …pe culori asemantoare /idei asemanatoare??? hhhhmmmmm …. 🙂 🙂 🙂

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 25, 2016 at 11:47 pm

      el

      Habar n-am. Poate ne lamuresc niste baieti oleaca mai destepti ca mine in chestiunea asta.

      Apreciază

      • octoviv said, on august 26, 2016 at 4:44 pm

        Nu sunt băiat deștept, și nu sunt cu treabă pe aici, doar întreb și eu:
        Cauza să fie oare asta: https://freedomfightertimes.com/wired/end-of-free-speech-obama-set-to-give-control-of-the-internet-to-icann-on-october-1st/ ???

        Ți-am trimis un email acum două zile de pe adresa de email cu care postez comentariul, cu subiectul „Rugăminte, era legat de o idee; ideea era că de la 1 octombrie, deoarece internet-ul devine proprietatea ICANN, libertatea liberei exprimări pe internet va fi interzisă și probabil următorul pas va fi închiderea tuturor blogurilor anti-sistem și atunci și comunicarea liberă pe internet va deveni o problemă, asta vroiam să vorbesc cu tine și ce opțiuni tehnice ar fi de a comunica pe internet într-o astfel de situație (când nu vor mai fi blogurile), asta dacă se mai dorește comunicare pe internet, dar… facă-se voia Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

        Apreciază

    • Spaceman said, on august 27, 2016 at 1:43 pm

      @el
      Gravatar https://en.gravatar.com/ a generat automat identicoane de înaltă definiție peste cele cu rezoluție scăzută, datorită modernizării platformei web și a browserelor. Textul și imaginile în browserele moderne apar în format HD, așadar și pozele de profil sunt afișate în rezoluție înaltă (HD), apărând mult mai clare, iar identicoanele celor fără cont Gravatar https://en.gravatar.com/site/signup/ și-au schimbat automat inclusiv forma geometrică și culoarea.
      De exemplu:

      Apreciază

      • el said, on august 27, 2016 at 9:48 pm

        Spaceman

        multumesc de lamurire!
        astia nu au astampar, ii mana dracul la „modernizari ” inutile. si daca s-au „morenizat ” atata de ce au ales doar un spectru JALNIC de culori, spalacite, aproape identice? li s-au stres culorile din curcubeu?

        si totusi cand scriu un mesaj si ma loghez imediat ce am scris adresa mail se genereaza automat vechiul avatar albastru deschis, dupa ce trimit commentul si daca vreau sa scriu altul , nu apar logat si se generaza alt desen albastru deschis( apare automat cand nu es crisa adresa si numele ) cu alta forma si iar trebuie sa ma loghez…. e cam dubioasa „modernizarea” asta, pare on-live activa….

        din partea mea CALDUROS le urez sa-i ia DRACUL curand si definitiv! !

        Apreciat de 1 persoană

  13. marian said, on august 25, 2016 at 10:24 pm

    Atac chimic in zona Jarablus efectuat se pare de catre protejatii lui erdo. Astia chiar vor sa moara de mana ruseasca?

    Apreciază

  14. oarecare said, on august 25, 2016 at 10:37 pm

    ‘Cu durere si multa dragoste fata de Arhipastorul meu,
    Protosinghel, Elefterie Tarcuta’

    Numai Arhipastor nu este acest personaj … e lup in toata regula, dupa roadele lui …

    Apreciază

    • oarecare said, on august 26, 2016 at 1:00 am

      Si prietenii lui la fel, Sa vedeti pozele acestea…Sa i le arate Protos. Elefterie ‘Arhipastorului’- lup cu piele de oaie ..Sa vedem daca il mai face sectar pe Protos Elefterie..au lupii astia un tupeu..de apostati..

      [img]http://imgur.com/Ibz1q0a[img]

      Apreciază

      • oarecare said, on august 26, 2016 at 9:14 am

        POZELE S-AU POSTAT MAI SUS PUTIN..SA VEDETI CE DRAGOSTE DE TRADATORI AU IERARHII ASTIA APOSTATI CU TOATA GASCA LOR …CUM E ATITUDINEA LOR …SI CUM A FOST A CELOR CARE AU APARAT ORTODOXIA…SF VASILE… SF SPIRIDON… SF NICOLAE..CE DIFERENTA …

        Apreciază

  15. mihai said, on august 25, 2016 at 10:51 pm

    Iata una tare de tot, intrand pe cuvantul kakadox sa vedem in ce ape se scalda nu mica mia fost mirarea sa vad ca acum au dato la intors vizavi de articolul cu I.p.s Hieroteos Vlahos, dar si mai ciudat faptul pe cine au gasit ei vinovatul de serviciu, iar vizavi de blogul celor 3 purcelusi care toata ziua bunaziua se pupau cu cei de la cuvantul kakadox, acum ai mascareau tot din pricina asta, ce sa mai, o nebunie la cote maxime, dar trebuia sa ne dam seama din faptul ca nu aparea pe nici o alta publicatie greceasca astfel de tiribombe ala kuvantul kakadox,

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on august 26, 2016 at 7:10 am

      Cei de la cuvantul serpesc au scopul lor pentru ca Hristos spune ca va trimite cai mincinoase inainte de sfarsit pentru cei ce au urat adevarul, iar unii mustrati de constiinta cauta consolare si o gasesc prin compromis

      Apreciat de 1 persoană

  16. gheorghi said, on august 25, 2016 at 11:54 pm

    Sa il apere DUmnezeu de mania si viclesugurile necuratului pe Parintele Elefterie si sa ii dea semn cutremurator ierarhului sa priceapa ca „hora ratacitilor” se afla ca masa lupului in „Capra cu trei” – „pusa” pe foc mare!
    „Fa-o mama c_rva sa nu te „faca” ea prima…!”
    Cam asa cad acuzele catre Protosinghel aduse de cel care s-a alaturat inovatorilor apostaziati.
    In timp ce ii sint aratate FAPTELE, seful acuza atitudinea si judecata fara a da semne ca ar avea 1 (un) argument care sa sustina vorbele sale.
    Fiindca ce altceva decat APOSTAZIE este sa declari public nu doar „schimbarea iot-ei” ci si impotrivire prin schimbarea traditiei si a dogmelor???
    Parca asta ar fi asteptat de mult semnatarii autosinuciderii clericale, sa se „uneasca” in oprirea poporului de la mantuire, sa se incurajeze intre ei abuzand de calitatea laica de conducatori de institutii.
    Pe „civileste” s-ar chema „hartuire” si „abuz in functie” cu consecinte grave cele [deja] facute de sefii cretani.

    Apreciază

    • Viorel said, on august 27, 2016 at 12:32 pm

      Nu are ce sa priceapa ierarhul, nu vrea sa priceapa si nu il intereseaza mantuirea sau Biserica. Acesta nu este ierarh de mult si cred ca nu a fost niciodata. S-a facut episcop pentru bani si pentru putere. Nu are nici o intentie de a fi ortodox (doar mimeaza asta pentru prostime). Puteti gasi chiar pe youtube cate ceva din istoria spagilor lui Ioachim Bacaoanul (Irinel Andronache – https://www.youtube.com/watch?v=go5Fin_V9p0) Pentru bani face orice, slujeste cu preoti casatoriti a doua oara, intalniri ecumeniste (respecta ordinele de sus ca sa nu piarda scaunul), spagi peste spagi, este bagat in murdarie (ca sa nu spun altfel) pana in gat. Reactia Pr Elefterie este foarte tarzie (el insusi spune in prima scrisoare cate neregeuli a constatat de-a lungul timpului ) si mai ales ca zice ca vrea sa se intoarca inapoi dupa concediu, nu stiu ce sa zic. Nu era nevoie de sinodul din Creta ca sa vada ce scursura de asa zis episcop are in curte.

      Apreciază

  17. Sluga netrebnica said, on august 26, 2016 at 12:19 am

    „Intre 4 si 23 septembrie 2016, un eveniment major va avea loc în orașul vechi din Ierusalim. Acesta va reuni actori, artiști, muzicieni și persoane din mass-media din întreaga lume.
    Lideri romano-catolici, musulmani, evrei se vor reuni pentru una dintre cele mai mari și mai lungi servicii interconfesionale din istoria lumii, chiar în orașul vechi din Ierusalim.
    Serviciul va combina cele trei religii monoteiste sub un singur acoperiș într-o casă de cult pentru toți credincioșii. O parte a evenimentului va avea loc intre 5-11 septembrie și va reuni evrei, musulmani și crestini sub genericul „o pasiune pentru Ierusalim, în care ei vor coexista temporar sub aripile Celui Atotputernic.”

    „În luna iulie, Francisc a fost forța motrice din spatele unei ceremonii în S.U.A. numită „Împreună”, organizată pentru a aduce pe toți creștinii în fața obeliscului inalt de 6660 inch, falusul lui Osiris, pentru închinare. Unul dintre cele mai importante simboluri pe care le-am văzut in 2016 la evenimentul „împreună” a fost Ouroboros, sau șarpele care isi mănâncă propria coadă. Cea mai veche legenda a Ouroboros este asociata cu Osiris și fiul său, Ra.
    Ouroboros este un simbol ocult care indică sfârșitul unei ere, sau sfârșitul timpului. În ocultism, capătul unei ere are ca urmare, o resetare (un nou inceput) adus de un eveniment cataclismic. În acest caz, Ouroboros reprezintă întoarcerea lui Osiris ca să locuiască in Templul lui pe pământ. Faptul că acest simbol a fost pus pe ecran pe tot parcursul evenimentului „împreună” 2016 ne arata adevarata fata demonica a organizatorilor.

    Integral la sursa: http://www.glasulstramosesc.ro/blog/francisc_satanicus_il_va_proclama_pe_lucifer_ca_dumnezeu_al_noii_religii_mondiale_pe_23_septembrie_2016/2016-08-24-152

    Apreciază

  18. nevrednicul said, on august 26, 2016 at 8:20 am

    la man.varatec au inceput presiunile ,maicile care au semnat impotriva spurcaciunii din creta sant amenintate de stareta isofina sa paraseasca in cel mai scurt timp manastirea

    Apreciat de 1 persoană

    • mihai said, on august 26, 2016 at 8:57 am

      Dar ce te mai mira, prigoana se va inteti, in ce il priveste pe teofan sunt zvonuri ca ar fi succesorul lui daniel, dar ma rog sa nu ne luam totusi dupa zvonuri, si cred ca in cel mai scurt timp zic eu se va pune in aplicare si memorandumul

      Apreciază

      • oarecare said, on august 26, 2016 at 10:03 am

        Nu are cum sa fie succesorul nimanui…

        Toti tradatorii Ortodoxiei conform Canoanelor cad din har, revin mireni

        Pleaca harul singur de la ei, li se impute aghiazma ca la prietenii lor catolici..

        Cine se mai duce la ei ,e inselat… de dracu… pe vecie… si daca mor, nepocaiti, vai de ei… ca au hulit DUHUL SFANT …nu-i mai scoate nimeni din iad..ca sunt blestemati de Sf Parinti, anatemizati ,si ei, ca fac partasie
        ( Canonul 10 Apostolic )

        Apreciază

      • el said, on august 26, 2016 at 1:51 pm

        mihai

        asa e planul LOR ! dar Dumnezeu NU va binevoi si AMANDOI vor CRAPA URAT !

        Apreciază

      • oarecare said, on august 26, 2016 at 9:22 pm

        Andrei,

        Ai perfecta dreptate, nici macar mireni… dar daca se pocaiesc redevin mireni… asa ca nici daca zic ei ca le pare rau ca au semnat…nu mai pot fi ca inainte…atentie mare..sa nu cadem in inselarea asta..

        Apreciază

    • oarecare said, on august 26, 2016 at 9:57 am

      Pt ca au avut grija sa puna in functii de conducere oamenii lor care sa le execute ordinele..

      Apreciază

      • Andrei Creacico said, on august 26, 2016 at 2:39 pm

        @oarecare,

        doar o menţine: trădătorii Ortodoxiei nu redevin mireni, căci mireanul este mădular al Bisericii, iar ereticii sunt în afara Bisericii, deci nu sunt nici mireni.

        Apreciază

    • Aurora said, on august 26, 2016 at 11:13 am

      Pai tot stareta Iosefina, sora lui Bacauanul le-a fortat sa ia si biometricul.

      Apreciază

      • el said, on august 26, 2016 at 1:53 pm

        Aurora

        heii soro, te-au „inverzit” si pe tine la avatar ! 🙂

        Apreciază

      • mircea.v said, on august 26, 2016 at 5:42 pm

        @el,

        cred ca e la tine o pr. La mine e ca inainte, adica normal.

        Apropo de Parintii de care vorbeam, sa nu crezi ca nu il iubesc pe Parintele Fageteanu. Eu ii cunosc pe acesti Parinti doar din carti. La tine e normal sa-l iubesti mai tare, ca daca ti-a fost parinte, alta e.

        Apreciază

    • Viorel said, on august 27, 2016 at 12:36 pm

      Stareta Iosefina este sora (sora buna, din familie, sunt vreo sapte frati si surori) lui Ioachim Bacaoanul, era de asteptat aceasta reactie si asa ceva se va intalni peste tot. Cine nu e cu ecumenismul – OUT.

      Apreciază

  19. marinela said, on august 26, 2016 at 5:01 pm

    @el
    Cred ca la computer-ul tau e buba,ca la mine toate avatarurile-s ok,cine stie de ce?Si-al meu are alta culoare spalacita la tine,sa-mi spui te rog?

    Apreciază

    • el said, on august 26, 2016 at 6:55 pm

      marinela si mircea.v

      cred ca aveti drepate daca ziceti ca la voi apar la fel colorate/desenul lor ca inainte.
      intrebare: apare si avatraul meu la fel cum arata inainte la voi pe computere?( albastru deschis?)

      ca la mine TOATE aproape s-au schimbat si micul desen filigran din patratel si culorile avatarelor, arata spalacite si sunt asemanatoare.
      daca la voi 2 arata ca inainte inseamna ca la computerul/provider-ul meu e problema ! 🙂 ….. hmmm , ca imi intra in el e stiut mai schimba si din setari uneori, dar ca mai opereaza si astfel de schimbari evidente e cam bizar …

      si culmea e ca atunci cand scriu si ma loghez inainte de a trimite apare acelasi avatar vechi( forma desenului filigran si culoarea albastru deschis ) ..cand citesc, trec la alt comentariu desi sunt logat iar se schimba , sunt baietii la butoane deci..

      mircea.v

      nu sunt DELOC partinitor cu Avva Adrian Fageteanu si nu exagerez in nimic in ce spun despre el. vei vedea singur la Judecata CUM a fost AVVA ! majoritatea celor care l-au cunoscut ( vorbesc despre crestini nu de dusmanii lui sau de imbecilii de rand) NU l-au iubit tocmai pentru RIGOAREA lui GREU d epurata, ca sa ai asemnea TALANT e nevoie de VAS ALES care sa-l poarte!
      DIAMANT ! neclintit, tare si CURAT !

      Apreciază

  20. Viorel said, on septembrie 8, 2016 at 7:25 pm

    Va intrebati ce mai face Pr Elefterie? S-a intors la Episcopie la Roman, cand i s-a terminat concediul si si-a reluat activitatea, de o saptamana deja. Participa din nou la slujbe la episcopie (unde se pomeneste pseudo-episcopul Ioachim Bacaoanul). Am citit ca au fost persoane care l-au cautat la episcopie si nu l-au gasit cand scrisese scrisoarea de protest si plecase. Acum il puteti gasi si puteti discuta cu el. Sunt curios ce fac cei de la Schitul Oituz. Stie cineva ceva de ei?

    Apreciază

  21. George Iulian said, on septembrie 9, 2016 at 3:11 pm

    Cu 2 zile inainte de a fi alungat Pr Elefterie de la Episcopia din Roman m-am intalini cu Episcopul Ioachim Bacaoanul si l-am intrebat zicand
    – il caut pe Parintele Elefterie care este duhovnicul meu de 2 zile ii bat la usa dar nu deschide usa la chilia sfintiei sale , stiti unde este ?
    – Iar Episcopul Ioachim Bacaoanul se opreste ma masoara din cap pana in picoare si imi spunde ca PARINTELE ELEFTERIE ESTE PLECAT 2 SAPTAMNI D=IN MUNTELE ATHOS

    Vreau sa mentionez faptul ca Pr Elefterie NU era plecat in Sfantul Munte Athos ci era alungat de catre Episcopul Ioachim Bacaoanul de la Episcopie si si tot de catre Episcopul Ioachim Bacaoanul i s-a interzis Parinteleui Elefterie sa mai slujeasca in biserica , de aici reiese un singur lucru ca Episcopul Ioachim Bacaoanul ESTE UN MARE MINCINOS SI IL SLUJESTE PE DUMNEZEU SI PE MAICA DOMNULUI

    MINCIUNA ARHIEREASCA !!!

    Apreciază

  22. Viorel said, on septembrie 10, 2016 at 12:59 pm

    Acum Pr Elefterie slujeste dar are unele interdictii. A incercat el ceva (mult prea tarziu si prea palida incercare dupa parearea mea) dar nici asa nu a avut cu cine sa lupte si sa schimbe ceva. „Uraciunea pustiirii este in locul cel sfant” deja. Pseudo-episcopii sunt vanduti, Pseudo-Preotii sunt vai de mama lor, iar pseudo-credinciosii la fel, Ori dansezi cu diavolul ori esti dat afara din „biserica” lor.

    Apreciază

  23. ortodoxia2013 said, on septembrie 14, 2016 at 1:19 am

    Reblogged this on Ortodoxia -singura Biserica adevarata.

    Apreciază

  24. A CAZUT PETRU VODA … | Saccsiv - Weblog said, on noiembrie 11, 2016 at 9:57 pm

    […] […]

    Apreciază

  25. Ortodox crestin said, on iulie 15, 2017 at 3:50 pm

    Ne ajung vremuri grele și asta pentru necredința noastră : nu ne rugăm îndeajuns, nu mergem la : sfânta slujbă și la biserică, suntem superficiali în toate cele sfinte, postul îl ținem dar nu din suflet ci mai mult ca pe un regim alimentar, nu iubim pe Dumnezeu și ce să mai vorbim despre aproapele, adică nu iubim nici pe : Dumnezeu și nici pe aproapele !? Mulți oameni dau case, terenuri, apartamente preoților ca să le poarte de grijă cât mai sunt în viața de aici și pentru când vor trece la cele veșnice, dar stăm și ne gândim, de ce posesorii de : case, terenuri, apartamente și ce or mai avea, nu fac milostenie unor familii tinere care au copii și nu au posibilități financiare și ar fi rezolvate și împletite două fapte bune : bătrânii că se vor mântui printr-o faptă mare și că tinerii căsătoriți cu copii, scapă de sărăcie și neajunsuri ?! Preoții ar trebui să-i sfătuiescă și să-i îndrume pe acei bătrâni către familii tinere și nevoiașe, familii care frecventează regulat sfânta biserică și sfintele slujbe și totodată care duc o viața frumoasă, creștinească ! În loc ca preoții să-și însușească case peste case, terenuri și apartamente, mulți preoți gâfâie de la atâta bogăție, ajung de ” turbează ” și fac relele despre care auzim tot mai des în mass-media și acestea toate se întâmplă de la lăcomia fără margini, fără limitele bunului simț, pentru că, au pierdut măsura și au încurcat misiunea pe care o au dăruită de Dumnezeu pentru noi creștinii ortodocși, cu meseria creștinilor de rând !

    Apreciază

  26. Ortodox crestin said, on iulie 15, 2017 at 3:50 pm

    Ne ajung vremuri grele și asta pentru necredința noastră : nu ne rugăm îndeajuns, nu mergem la : sfânta slujbă și la biserică, suntem superficiali în toate cele sfinte, postul îl ținem dar nu din suflet ci mai mult ca pe un regim alimentar, nu iubim pe Dumnezeu și ce să mai vorbim despre aproapele, adică nu iubim nici pe : Dumnezeu și nici pe aproapele !? Mulți oameni dau case, terenuri, apartamente preoților ca să le poarte de grijă cât mai sunt în viața de aici și pentru când vor trece la cele veșnice, dar stăm și ne gândim, de ce posesorii de : case, terenuri, apartamente și ce or mai avea, nu fac milostenie unor familii tinere care au copii și nu au posibilități financiare și ar fi rezolvate și împletite două fapte bune : bătrânii că se vor mântui printr-o faptă mare și că tinerii căsătoriți cu copii, scapă de sărăcie și neajunsuri ?! Preoții ar trebui să-i sfătuiescă și să-i îndrume pe acei bătrâni către familii tinere și nevoiașe, familii care frecventează regulat sfânta biserică și sfintele slujbe și totodată care duc o viața frumoasă, creștinească ! În loc ca preoții să-și însușească case peste case, terenuri și apartamente, mulți preoți gâfâie de la atâta bogăție, ajung de ” turbează ” și fac relele despre care auzim tot mai des în mass-media și acestea toate se întâmplă de la lăcomia fără margini, fără limitele bunului simț, pentru că, au pierdut măsura și au încurcat misiunea pe care o au dăruită de Dumnezeu pentru noi creștinii ortodocși, cu meseria creștinilor de rând !

    Apreciază

  27. Ortodox crestin said, on iulie 18, 2017 at 10:38 am

    Rugăm pe BUNUL DUMNEZEU, să facă lumină și totodată să lumineze pe toți în tot / toate câte se petrec în România, acestor ani de grea cumpănă pentru poporul român și România ! Toate pe care le suferim se datorează păcatelor știute și neștiute, văzute și nevăzute, dar săvârșite până în acest moment, Doamne, iartă-ne și luminează-ne, ca să nu le mai săvârșim !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.