SACCSIV – blog ortodox

Serie de CUTREMURE in centrul ITALIEI. Cel mai puternic a fost de 6,4 GRADE. Unele localitati au disparut

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 24, 2016
Tagged with: , ,

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. kosma said, on august 24, 2016 at 11:03 am

    CHEMARE LA APĂRAREA ORTODOXIEI
    Frați și surori ortodocși,
    Vreți să dobândiți mântuirea? Vreți să rămâneți alături de Hristos sau cu un episcop eretic, care vă va duce în iad?
    Efortul nostru mic va fi unul răsplătit dumnezeiește la Judecata finală a lumii făcută de Domnul Iisus Hristos. Trebuie doar să Îl mărturisim pe El și Adevărul de credință ortodox celorlalți oameni.
    Anul acesta ierarhii B.O.R. au semnat la așa-zisul ”Marele și Sfântul Sinod” din insula Creta vinderea sau trădarea Ortodoxiei.

    La acest sinod:
    1. au fost recunoscute ca biserici erezia catolică si toate sectele (adventiști, penticostali, baptiști, martorii lui iehova, etc);
    2. s-a permis cununia între ortodocși și eretici;
    3. s-a hotărât că sinodul are ultimul cuvânt în materie de credință și nu totali-tatea credincioșilor (așa cum afirmăm în Crez: ”Cred întru Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică Biserică).

    Ierarhii au trădat pe Hristos și Biserica Sa. Acum, la sinodul tâlharesc din Creta din iunie 2016, 24 de ierarhi români, fără excepție au semnat că toate sectele, precum și vechii tră-dători ai lui Hristos – papistașii – ar fi cu totii biserici!

    Dacă nu își retrag semnătura și nu se căiesc, ei vor ajunge în iad, cu toți preoții care îi pomenesc la Sf. Liturghie și cu toți cei care primesc aceste erezii. Sfintii spun să nu ne alătu-ram ereticilor prin participarea la slujbele lor.

    1. Noi cerem ierarhilor români semnatari în Creta să se pocăiască și să condamne panerezia ecumenismului.

    2. Noi informăm pe toti creștinii despre trădarea credinței strămoșești. Deja ni s-a cam luat totul, cu excepția dreptei credințe. Dacă ni-L iau și pe Hristos, cu ce mai rămânem? Cu papa antihrist? Cu episcopii ecumeniști, prieteni ai ereticilor și prigonitori ai ortodocșilor?

    3. Noi îi rugăm pe preoți să nu tacă, să nu devină pierzători ai turmei lor, ci să spună adevărul fără întârziere. Să fie alături de poporul dreptcredincios, iar acesta va fi alături de ei și îi va apăra de mânia ierarhilor ecumeniști.

    4. Avem dreptul și datoria să spunem la Sf. Liturghie, în momentul în care este pomenit ”arhiereul” eretic: “NEVREDNIC ESTE!”

    Dacă nu facem aceasta, înseamnă că vom deveni din Biserica Ortodoxă Română -“biserica” eretică ecumenistă, iar Hristos se va îndepărta imediat de noi, Își va retrage harul Său si in scurt timp se va porni URGIA LUI DUMNEZEU:
    RĂZBOIUL MONDIAL, CUTREMURUL CEL MARE ȘI NĂVĂLIREA MUSULMANĂ.

    Apreciat de 7 persoane

    • kosma said, on august 24, 2016 at 1:38 pm

      Si nici la slujbele savarsite de preotii ce pomenesc eretici nu e ingaduit sa mergem, cu atat mai mutin sa ne spovedim/ impartasim la ei (care se leapada de Hristos de frica , din interes etc).

      Apreciat de 3 persoane

    • marinela said, on august 24, 2016 at 3:29 pm

      Italia e un pamint seismic,nu e primul cutremur de o magnitudine 6,3 grade pe scara Richter si la o adincime de numai 10 km.Acum 6 ani locuiam in Italia cind a fost acel cutremur in Aquila,unde au murit aproape 1000 de persoane si ramasi pe drumuri cam 7000 oameni din cauza caselor distruse.L-am simtit multe luni acel cutremur,caci a avut o gramada de replici aproape un an intreg ,dar nu de magnitudinea aia ,ci mai mica.A murit in acel cutremur si un cunoscut de-al nostru,ce era student acolo in Aquila,ne-a parut rau de el,saracul,ca era tinar ,21 ani.Mai ales noaptea il simteam ,ca ne zgitia patul ,iar in cite o zi ma miscam cu scaunul usor ,daca eram asezata,erau niste senzatii oribile .Mereu a fost incercata Italia cu astfel de fenomene naturale distructive:alunecari de teren ,cutremure ,aluviuni ,inundatii,etc.Imi pare rau de italieni,ca sint eretici saracii si n-au sanse de mintuire,doar cite unul pe ici – colo,care se insoara cu cite o ortodoxa,precum sotul meu si-si salveaza sufletul,bineinteles daca si practica ortodoxia ad litteram.Dumnezeu sa-i ierte pe cei care au murit in aceasta calamitate.Doamne ajuta si mintuire!

      Apreciat de 1 persoană

  2. evtodiev said, on august 24, 2016 at 11:40 am

    off topic:
    Un film rusesc despre Sfantul Munte –
    Pe drumurile Sfântului Munte

    Apreciază

  3. Cipi said, on august 24, 2016 at 12:00 pm

    Da acum in Italia si dupa in Romania si parca vezi jumatate din vrancea nu mai exista ….

    Apreciat de 1 persoană

    • elena said, on august 24, 2016 at 4:05 pm

      Daca jumatatea din Vrancea nu va mai exista, asta ar insemna ca Bucurestiul va fi in intregime la pamant.

      Apreciază

  4. Apa trece, pietrele rămân. said, on august 24, 2016 at 12:44 pm

    Da, și eu cred ca seria de cutremure poate continua. Dumnezeu ne va arata micimea și nesăbuinta noastră. Ne va satura astfel de ecumenisme și de perversiuni de toate felurile. Dumnezeu sa-i ierte pe cei dispăruți.

    Apreciat de 2 persoane

  5. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on august 24, 2016 at 3:12 pm

    Îmi place · Răspunde · 2 · 21 august la 07:55
    Ciprian Florin Apetrei
    Ciprian Florin Apetrei Mihai unde vezi erezii?Pacat de potențialul tau !Te irosești in manipulări hilare .
    Îmi place · Răspunde · 1 · 21 august la 16:37
    Mihai-Silviu Chirila
    Mihai-Silviu Chirila unde vad erezii? in documentele sinodului sunt numai afirmatii eretice. citeste-le! stii care e treaba parinte cipriane? cand iti petreci o viata intreaga intr-un mediu imbibat de idei ecumeniste e greu sa le mai distingi ca fiind neortodoxe, si acum e randul meu sa spun pacat de sfintia ta, te irosesti in propovaduirea ecumenismului
    Îmi place · Răspunde · 8 · 21 august la 21:45
    Ciprian Florin Apetrei
    Ciprian Florin Apetrei M-ai etichetat si ai rezolvat problema !Cum e acum lumea ortodoxa se împarte in Ecumeniștii (cei care nu va urmează părerile )si voi singurii mărturisitori .Lasa mândria si frustrările de o parte si încearcă sa devii smerit si rugător .Astfel Bunul Dumnezeu te va lumina sa ieși din rătăcirea fundamentalista si integristă in care te afli.Sa nu crezi ca fara tine moare ortodoxia ! Biserica este ținuta de Hristos .Stai liniștit ca are Dumnezeu multi crestini ortodocși care mărturisesc zilnic ortodoxia prin viata lor si mai ales prin faptele lor.Ortodoxul responsabil si conștient de credința lui este un om al dialogului si un mărturisitor al valorilor ortodoxe cu smerenie si discernământ duhovnicesc,nu in duh de cearta si răzvrătire .
    Îmi place · Răspunde · 22 august la 09:08
    Glasul Strămoşesc
    Glasul Strămoşesc Ciprian Florin Apetrei unde vedeti dvs duh de cearta si razvratire? Ratacire fundamentalista? Gata l-ati etichetat si ati rezolvat problema! Sunteti prieten cu pr Octavian Piciorus, cu pr Ciuntu sau cu „teologul” Mavrichi? Ce inseamna ecumenism?
    Îmi place · Răspunde · 22 august la 10:00
    Ciprian Florin Apetrei
    Ciprian Florin Apetrei EU DISCUT CU PERSOANE. ESTE O DISCUTIE INTRE MINE SI SILVIU.NOI NE STIM DIN SEMINAR.

    Apreciază

    • el said, on august 24, 2016 at 3:35 pm

      Stop RFID

      „Lasa mândria si frustrările de o parte si încearcă sa devii smerit si rugător „____ EXACT acestea erau si ACUZELE celor PRO-cip IMPOTRIVA celor ANTI-cip ! le recileaza acum ERETICII ecumenisti IMPOTRIVA ANTI-ecumenistilor !!

      esti ANTI-cip , esti ANTI-EREZIA ecumenista : esti acuzat de mandrie, frustrare si lipsa de duhovnicie !!!

      istoria se repeta, oamenii sunt ACEEIASI : caci cine e PRO , „intamplator ” se dovedeste si PRO -ecuemisnm adica ERETIC! … adica si ERETIC si APOSTAT cu TOATE felurile de APOSTAZIE ! … iar maine, DACA supravietuiesc MACELULUI care A VENIT ( desi gloata NU il vede !!!) si aceia sunt PUTINI, vor mereg cu cipul lor dupa anticrist !

      erau oare si „extremisti” Parintii care avertizau despre LEPADARE?

      Apreciază

  6. Cristian said, on august 24, 2016 at 8:10 pm

    Muftiul Cultului Musulman din România a ales să-și facă lucrarea de doctorat la Facultatea de Teologie Constanța, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Tomisului: Milostenia este, și în ortodoxie și în islam, fapta cea mai plăcută lui Dumnezeu
    http://www.activenews.ro/stiri-social/Muftiul-Cultului-Musulman-din-Romania-a-ales-sa-si-faca-lucrarea-de-doctorat-la-Facultatea-de-Teologie-Constanta-cu-binecuvantarea-Arhiepiscopului-Tomisului-Milostenia-este-si-in-ortodoxie-si-in-islam-fapta-cea-mai-placuta-lui-Dumnezeu-136009

    Apreciază

    • mihai said, on august 24, 2016 at 11:30 pm

      Cristian, vezi ca blogul acela pe care esti prezent este un blog aservit, da blogul celor 3 purcelusi zis si ,,theologie patristica” debaraseazate de ei,

      Apreciază

  7. dante said, on august 24, 2016 at 8:11 pm

    Stiu ca poate fi doar o coincidenta, dar nu saptamina aceasta s-au intilnit liderii celor 3 tari din UE: Italia, Germania si Franta pe un vapor italian in largul coastelor italiene? Au discutat ei acolo „viitorul” uniunii dupa bunul plac al… cui trebuie, iar pe descultii celorlalte tari membre nu i-au invitat, mdeh nu era loc pe barca.
    Sau poate nu e coincidenta cu acest cutremur. Dumnezeu nu doarme niciodata.

    Apreciază

    • clement said, on august 25, 2016 at 3:43 pm

      De fapt, s-au intalnit pe insula Ventotene intr-o baza militara. Insula a avut statutul de inchisoare si Renzi zice-se ca a ales-o simbolic, pentru ca aici a fost incarcerat in 1927 Altiero Spinelii, om politic comunist militant al cauzei federalizarii Europei, considerat drept parinte fondator al Uniunii Europene.
      Simbolica lor intalnire este o bataie de joc, tinand cont de faptul ca cei trei, marionete lipsite de constiinta, nu fac decat sa distruga Europa.

      Apreciază

  8. gheorghi said, on august 24, 2016 at 8:22 pm

    Dumnezeu sa-i ierte, asa eretici cum sint – marea majoritate nici nu srie si nu intelege asta….
    Cand am vazut titlul cu „disparitia” localitatilor…. m-am gandit la proiectul lui Cio-roş… cu super-comunele si desfiintarea micilor comnunitati….
    Rau [e] cu cutremurele… dar sadismul tehnocratilor le intrece.
    ––––––-
    Pentru „prezicatorul” disparitiei Vrancei:
    Vrancea este acolo de la Facerea lumii si nu se pune problema scufundarii ci eventual ridicarii tectonice, o data cu tinutul Trei Scaune, adica tinutul celor 3 (treis, tres) KUNI[a], azi stiute ca provinciile istorice.
    Acolo se intalneau cei mai respectati dintre oameni din cele trei tari din jurul Carpatilor, pe care lumea ii asculta spre armonizarea relatiior interumane – erau cei care judecau litigiile cu intelepciune si autoritate.
    Dintre acesti JUDEX – Judecatori, la vremuri de restriste se alegea conducatorul militar, REIKS al carui rol/titlu/autoritate inceta cand amenintarea disparea sau agresiunea era respinsa. (mai tarziu, reiks a fost preluat: rex, riga…. iar liderul Kunia a devenit koenig (ger.) si king (engl.)…
    NU erau functii ereditare, se obtineau prin chemarea celorlalti la asumarea raspunderii…
    De atunci, de la acesti JUDEX s-au stabilit teritoriile de jurisdictie, judetele.
    Cine vrea desfiintarea judetelor este dusmanul identitatii si societatii cladite de neamul nostru.

    Apreciat de 2 persoane

    • clement said, on august 25, 2016 at 10:39 pm

      Proiectul a fost conceput de stanga oculta si urmareste descompunerea entitatilor nationale istorice.
      Unul din scopurile caderii zidului a fost faramitarea Europei .
      Ati uitat ca psdistul Dragnea i-a anuntat pe romani ca israelienii vor cartografia teritoriul Romaniei?
      Guvernul actual va proceda la redesenarea hartii administrative sub coordonarea sociologului Vasile Dancu,…
      Premierul nu are initiative de o asemenea importanta, dansul este doar un executant.

      Apreciază

  9. cosminmatiu said, on august 24, 2016 at 9:21 pm

    Eu cred ca acest sinod si acceptarea lui de catre marea majoritate, reprezinta lepadarea de credinta despre care se vorbeste inainte de sfarsitul lumii. Nu cred ca suntem in Romania nici macar 1000 de persoane care nu merg la bisericile in care sunt pomeniti ierarhii ecumenisti.

    Lepadare avem, de razboi rusii si nato se pregatesc intens pentru armaghedonul nuclear.
    Antihristul mai trebuie si gata.


    3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,”

    „Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel
    Capitole:1 2 3
    Capitolul 2
    1. În privinţa venirii Domnului nostru Iisus Hristos şi a adunării noastre împreună cu El, vă rugăm, fraţilor,
    2. Să nu vă clintiţi degrabă cu mintea, nici să vă spăimântaţi – nici de vreun duh, nici de vreun cuvânt, nici de vreo scrisoare ca pornită de la noi, cum că ziua Domnului a şi sosit.
    3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
    4. Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.
    5. Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?
    6. Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.
    7. Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.
    8. Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.
    9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
    10. Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
    11. Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
    12. Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.
    13. Iar noi, fraţilor, iubiţi de Domnul, datori suntem totdeauna să mulţumim lui Dumnezeu pentru voi, că v-a ales Dumnezeu dintru început, spre mântuire, întru sfinţirea duhului şi întru credinţa adevărului,
    14. La care v-a chemat prin Evanghelia noastră, spre dobândirea slavei Domnului nostru Iisus Hristos.
    15. Deci, dar, fraţilor, staţi neclintiţi şi ţineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră.
    16. Însuşi Domnul nostru Iisus Hristos şi Dumnezeu Tatăl nostru, Care ne-a iubit pe noi şi ne-a dat, prin har, veşnică mângâiere şi bună nădejde,
    17. Să mângâie inimile voastre şi să vă întărească, la tot lucrul şi cuvântul bun.”

    Apreciat de 3 persoane

    • cosminmatiu said, on august 24, 2016 at 9:23 pm

      Ce frumos spune si asta e valabil si pentru cei procip si pentru ecumenisti si pentru eretici”

      „10. Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
      11. Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
      12. Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.”

      Apreciat de 2 persoane

    • cosminmatiu said, on august 24, 2016 at 9:25 pm

      A ramane azi in adevar si a refuza sinodul din Creta este similar cu:

      ” Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte”

      Cei care se vor lua dupa sinod vor cadea ca si diavolul

      Apreciat de 2 persoane

      • oarecare said, on august 24, 2016 at 11:38 pm

        bravo! f frumos spus cosminmatiu !

        Apreciază

  10. Gabriel said, on august 24, 2016 at 10:48 pm

    Protos. Elefterie Tărcuță către Ioachim Băcăoanul: Se vede clar ca la Dvs esenţialul este PREGĂTIREA pentru instalarea lui ANTIHRIST

    http://www.glasulstramosesc.ro/blog/protos_elefterie_tarcuta_catre_ioachim_bacaoanul_se_vede_clar_ca_la_dvs_esentialul_este_pregatirea_pentru_instalarea_lui_antihrist/2016-08-24-153

    Apreciază

  11. Ioan said, on august 25, 2016 at 12:11 am

    „Marturisitorul” Becali cel care atrage simpatia unor ortodocsi:

    http://www.dcnews.ro/becali-se-ia-de-calugarul-care-l-a-criticat-pe-patriarhul-daniel-sminteala_514066.html

    Un mascarici care facut mult rau Ortodoxiei.

    Apreciază

    • el said, on august 25, 2016 at 1:58 am

      Ioan

      e clar ca bietul Becali nu are habar de ecumenism, el rataceste din nestiinta! n-ar fi rau sa-i faca cineva o catehizare corecta.
      dar ce sa ne plangem de el daca teHUologi, popime multa si epsicoparii aproape toti, gasca fariseilor si NEcarturarilor sunt la fel de ERETICI?
      de la cine sa-l invete bietul Becali Dogma, daca la pangarele besericilor „se vinde” ortodoxia politic corecta !
      vor da seama ERETICII astia si de sufletul lui !

      Apreciază

      • saccsiv said, on august 25, 2016 at 7:59 am

        el

        A intrat si in mrejele lui Dan Puric si Pavel Chirila …

        Apreciază

  12. alex said, on august 25, 2016 at 12:52 am

    Germania a aprobat noua strategie de aparare. Valul islamic, interzis, mai multi bani pentru politie si armata obligatorie

    Guvernul german a aprobat miercuri o noua strategie de aparare civila a tarii care include masuri de prevenire impotriva atacurilor teroriste cu arme chimice sau impotriva celor cibernetice.

    Documentul, de 70 de pagini, le recomanda cetatenilor sa-si faca provizii de apa potabila pentru cinci zile, iar de alimente, pentru zece .
    Printre masurile propuse se mai afla creserea fondurilor destinate politiei, alaturi de interzicerea valului islamic, care acopera fata, cu exceptia ochilor.
    Este sugerata, de asemenea, posibilitatea ca la nevoie, sa se reintroduca serviciul militar obligatoriu, o idee care a starnit deja controverse. Conform aceleiasi strategii, civilii ar trebui sa fie pregatiti sa se alature armatei, cu misiuni care au de a face cu dirijarea traficului, gasirea locurilor de cazare si furnizarea de combustibil.

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/germania-a-aprobat-o-strategie-de-prevenire-contra-terorismului-chimic-si-cibernetic-vor-fi-implicati-si-cetatentii.html

    Apreciază

  13. octavpelin said, on august 25, 2016 at 10:29 am

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  14. ilioara said, on august 25, 2016 at 3:13 pm

    ei oooo….se mai imbogatesc cate unii…….in cazul Aquila se vorbea de cel pun 100 milione de euro care nu ies de fapt in realitate se vorbeste de mult mai mult……………va urma acum un plan bine stabilit si foarte bine organizat de intrajutorare….reciproca……..tot e bine ca nu e iarna……

    Apreciază

  15. ilioara said, on august 25, 2016 at 3:31 pm

    o mica precizare: ceasul de pe turnul bisericii care zic ei ca s-a oprit la 3,36 s-a oprit de fapt la 3,38…..

    Apreciază

  16. larevederedaniele said, on august 26, 2016 at 11:29 pm

    Ia zapacit umpic ca doar de papa francisc este dat in urmarire de Dumnezeu. Un infractor travestit de altfel care va preda stafeta intunecatului antihrist care o va pati si el cat de curand. Daca nici de data asta dupa venirea mantuiorului nu-l va nimici definitiv pe diavol si al dezleaga din nou ca sa insele neamurile nu pot sa cred sau mai bine zis ramane doar varianta de complicitate. Nu se poate ca Dumnezeu sa ingaduie una ca asta trebui sa inteleaga ca este raspunzator pentru creatia lui. si sa-si ia la revedere de la satana pentru totdeauna . Mi se pare ciudat ca pe oameni ai trimite in iad vesnic iar pe sarsaila al dezleaga doar dupa cateva mi de ani. ma intreb singur oare o fi complicitate la nivel inalt .pai ori e razboi intre DUMNEZEU SI DIAVOL ORI ESTE COMPLICITATE? sa- ma ajute si pe mine cineva va rog ca traiesc cu dilema asta

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 27, 2016 at 5:03 am

      larevederedaniele

      Nu exista razboi intre Dumnezeu si diavoli, deoarece, simplificat vorbind, e o diferenta uriasa intre ei. Voi reveni. Daca uit, da-mi un semn.

      Apreciază

    • kosma said, on august 27, 2016 at 5:45 pm

      Intre judecata particulara a omului cand moare, si judecata generala de la sfarsitul lumii omul inca mai poate nadajdui la iesirea din iad,( daca a ajuns acolo,) prin rugaciunile celor vii, pomeni, milostenie, pomenirea la Sf. Liturghie, deci NU este verdictul final.

      Apreciază

  17. ilioara said, on august 27, 2016 at 9:30 am

    il leaga, il dezleaga..stie Dumnezeu ce face, doar n-o sa-l invatam noi…….sa cuprinzi toate gandurile lui Dumnezeu cu mintea ta este ca si cum ai incerca sa golesti mare cu galetuta………

    Apreciază

  18. CUTREMUR 7 grade ITALIA | Saccsiv - Weblog said, on octombrie 30, 2016 at 2:05 pm

    […] Serie de CUTREMURE in centrul ITALIEI. Cel mai puternic a fost de 6,4 GRADE. Unele localitati au di… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.