SACCSIV – blog ortodox

GERMANIA: Populatia va fi obligata sa faca rezerve de hrana (10 zile) si de apa (5 zile)

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 23, 2016

   Iata ce putem citi la Germania va adopta primul plan de apărare civilă de la sfârşitul Războiului Rece. Populaţia trebuie să-şi facă provizii de hrană şi apă de pe Adevarul:
Germania va adopta un plan de apărare civilă, primul de la sfârşitul Războiului Rece, care include şi obligaţia populaţiei să facă rezerve de hrană şi de apă, pentru mai multe zile, în cazul unui atentat sau al unei catastrofe informează AFP.
Planul, care pune accentul pe prioritatea sprijinirii trupelor de către civili, subliniază necesitatea de a consolida capacitatea de gestionare a sistemului de sănătate şi soliditatea clădirilor, urmează să fie adoptat miercuri de Guvern, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung.

“Populaţia va fi obligată să aibă un stoc alimentar individual suficient pentru 10 zile”, potrivit publicaţiei, care citează un “proiect al Apărării Civile” elaborat de Ministerul de Interne.

De asemenea, fiecare familie va trebui să aibă apă potabilă pentru cinci zile.

Proiectul de 69 de pagini nu descrie drept probabil un atentat pe teritoriul german care să necesite o ripostă la nivel naţional, dar evocă măsuri de precauţie pentru ca familiile să fie “pregătite în mod adecvat pentru un eveniment care le-ar putea ameninţa existenţa şi care nu poate fi exclus în viitor”, adaugă FAS.

Printre priorităţi se numără şi susţinerea pe care populaţia civilă va trebui să o ofere forţelor armate în cazul unui astfel de eveniment.

Germania a ridicat nivelul de alertă după valul de atacuri şi atentate – dintre care două revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic. Printre altele, Guvernul a anunţat la începutul lunii că intenţionează să sporească resursele la care vor avea acces poliţia şi celelalte forţe de securitate.

În luna iulie, un document al Ministerului german al Apărării sublinia ameninţarea potenţială a Rusiei, o ţară care „a pus la îndoială în mod deschis pacea în Europa”, mai ales după anexarea Crimeei în anul 2014.

Germania a aprobat, la mijlocul lunii iulie, noi reglementări, care vor face ca Berlinul să îşi asume un rol militar mai important pe scena internaţională.

Armata germană va experimenta prima creştere a investiţiilor după 1990, punând astfel capăt unui sfert de secol de reduceri bugetare de la sfârşitul Războiului Rece.

 

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • mihai said, on august 23, 2016 at 2:35 pm

      Bun hai sal dam jos pe danutz, dar ce sa pui in loc?! Cand toti ierarhi sint in cuget si simtiri cu daniel, trebuie gasite alte modalitati, ca uitativala ei ca mai toti au fost informatori, pt ca altfe daca nu sifonai nu aveai bafta sa faci,,doctorate” in occident pe vremea aia, ei au fost dresati in spiritul ecumenismului, de verificat c.v-ul la fiecare in parte, mai nou ioachim bacauanul are legaturi cu papistasi de la institutul teologic romano catolic din roman unde figureaza ca membru onorific pe liste ca monsenior, i.p.s teofan ca de obicei nu aude si nu vede ca deh si el acelas lucru face la iasi

      Apreciat de 1 persoană

      • oarecare said, on august 23, 2016 at 5:16 pm

        Conform canoanelor astia care au semnat in Creta au cazut din rang, nu mai au har, slujbele lor sunt nule si neavenite..

        Cum sa te duci sa te casatoresti la unul fara har? Ca doar toti Sfintii Parinti nu ne-au mintit in privinta canoanelor? Acestia sunt anatemizati de Sf Parinti, nu de noi…Nu va dati seama de gravitatea acestei situatii ??? Ori ca se duc oamenii la niste actori ca sa-i cunune ori ca merg la acestia e acelasi lucru..
        Toti oamenii au dreptul sa stie ca acestia nu mai au har…

        Ei nu mai pot sluji… daca se pocaiesc sunt primiti din nou in Biserica Ortodoxa, doar ca mireni …

        Cum sa ne mai reprezinte in aceste situatii ?? Problema e ca nu vor dori sa plece din scaune mai ales ca acest demers e sustinut de masonerie…astia sunt in stare sa arunce cu bomba atomica la propriu in noi, ca bomba atomica duhovniceasca au aruncat-o deja in Creta ( si se va simti din plin) .. decat sa se declare invinsi..

        Nu stiu cum sa procedam ca au devenit ”infailibili” si ei ca si prietenul lor catolic Papa .. iar poporul e adormit rau de mass media vanduta masoneriei.

        Am vb cu teologi care mi-au spus ca ar fi bine macar sa se dezica de semnatura sau sa iasa din Consiliul Mondial al Bisericilor (din care face parte şi Patriarhia Română) , ar fi minunat…

        Nu e bine deloc minunat !!! E alta inselare a dracului!!!

        Putregaiul trebuie inlaturat.. ca la o rana.. ca sa se poata vindeca buba trebuie mai intai inlaturat puroiul si rana se va inchide.

        De aceea si Sf Parinti au spus ca acestia nu mai pot sluji. Are logica.

        In cazuri exceptionale poporul poate pune ca Patriah pe altcineva,
        Pe cine? Il avem pe Pr. Elefterie, Pr Macarie, Pr Grigorie care nu s-au temut de repercursiuni, au dat dovada de curaj. Ei merita..postul acesta..

        Sa nu mai lasam de exemplu pe CONSTANTIN BALACEANU STOLNICI sa ne conduca. ( mason, pe fata ) , el a fost vrednic sa fie parte din cei care l-au pus pe Patriahul Daniel in scaun.

        Am gasit lista lor pe net:

        http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2007-08-03/lista-completa-a-colegiului-electoral-bisericesc.html

        Dar nu avem noi curajul sa-i cerem demisia unuia care nu mai are har…vai de noi in ce hal am ajuns, suntem de plans…

        Apreciază

    • marinela said, on august 23, 2016 at 3:40 pm

      E adevarata povestea cu aprovizionarea,ca in toate ziarele ne bombardeaza pe prima pagina cu chestia asta.Sincera sa fiu eu nu prea ma grabesc sa fac asa ceva,eventual o sa-mi cumpar mai multe bax-uri de apa sa le pun in beci ,ca oricum noi facem asa de obicei,sa nu tot mergem sa luam cite un bax la 2 zile.In ce priveste hrana,cit poti sa tot cumperi,ca la o adica ,daca e sa mori de inanitie ,mori si gata,doar ca-ti mai prelungesti oleaca agonia cu o bucata de piine in plus.Imi pun nadejdea in Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ocrotesca si sa ne fereasca de moarte napraznica,sa nu ne ia nemintuiti,atit imi doresc.Doamne nu ne lasa pe noi pacatosii sa ne prapadim ca niste pagini,mai da-ne o sansa la mintuire!Doamne ajuta si minture!

      Apreciat de 1 persoană

      • Vasile said, on august 23, 2016 at 10:04 pm

        Nu e chiar asa, nu stiu de ce indeamna in Germania sa isi faca provizii dar ideea in sine e buna, si pentru noi. Trebuie sa fim pregatiti in orice situatie. Ce inseamna sa iti pui nadejdea in Dumnezeu, bineinteles ca aveam nadejde in Dumnezeu dar vrei sa vina Dumnezeu cu baxul cu apa sa iti aduca, cand ti-a dat posibilitatea sa iti faci rezerve si nu iti faci ? Nadejdea asta in Dumemnzeu care ne face sa ne culcam pe o ureche e o inselare. Minuni face Dumnezeu in cazuri exceptionale sau iti scoate in cale anumite conjuncturi, oameni, etc, dar cand tu ai bani in buzunar si magazinul la colt si nu iti faci provizii fiindca „lasa ca are Dumnezeu grija” asta nu e credinta, e altceva. Iertare ca iti spun si sunt asa pornit dar am mai intalnit mentalitatea asta.

        Apreciază

  1. mircea.v said, on august 23, 2016 at 12:19 pm

    off

    Am intels ca cineva vrea sa faca o biserica la Muntele Athos in memoria Sf Paisie, si ca acest cineva nu e chiar in regula, si ca sant doritori sa doneze bani pt aceasta biserica.

    Parerea mea, cine il iubeste pe Sf Paisie mai bine sa cumpere un set de carti „Cuvinte Duhovnicesti” – 6 volume, 14 lei un vol, si Viata Sf Paisie – 24 lei, si sa le dea la un prieten, cunoscut… Sf Paisie are puterea de a schimba omul, daca si acesta vrea.

    Apreciat de 1 persoană

    • el said, on august 23, 2016 at 3:50 pm

      mircea.v

      e vorba despre parintele Stefan Nutescu, Schitul Lacu, Chilia Buna Vestire. A ridicat deja o cladire acolo ( viitoare Biseriac inchinata Sf Paisie Aghioritul, MA EM ca Sfantul NU VA PRIMI JERTFA daca omul NU da dovada de ACRIVIE 100% la Dogma !!) care arata actualmente ca o casa mai mare, dar NU ARE VOIE sa ii puna cupola ca la Biserica!.
      si din pacate in ultima vreme prin postarile( a preluat pana si scrisorica cur-paper a „marturisitorului” „m. Th” AMICUL RIC-arilor 🙂 … no comment „discernamant” athonit ! ) de pe blogul sau marturieathonita Parintele Stefan da dovada de COLABORATIONISM la EREZIA ECUMENSITA si pomeneste pe bartolomeu.

      SUBSCRIU 100 % la propunerea ta ! MARE FOLOS are omul care va citi cu inima buna cartile despre Sf Paisie Aghioritul !

      Apreciat de 1 persoană

    • Vasile said, on august 23, 2016 at 10:08 pm

      Asa este, e mai de folos sa zidim suflete cu cuviontele vii din carti, decat ziduri. Ceea ce mi se pare trist si de neinteles este cum un parinte ca Stefan Nutescu, care a tradus mult din Sf Paisie, poate cadea in ecumenism, cand Sf Paisie era atat de clar contra ecumenismului. Oare nu il are ca reper ?? Cum este posibil ? Foarte trist………

      Apreciat de 1 persoană

  2. Gabriel said, on august 23, 2016 at 12:52 pm

    Apreciază

  3. x said, on august 23, 2016 at 1:15 pm

    stiu ei ceva ce am auzit si eu de la Athos ca in septembrie ar incepe razboiul

    Apreciază

  4. elena said, on august 23, 2016 at 1:23 pm

    Eu cred ca e o alarma falsa. Si pe asta n-am mai auzit-o, cum sa faci provizii de mancare pt 10 zile si de apa pt 5 zile?! Fara mancare o mai duci cateva zile, dar fara apa nu rezisti.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Gabriel M. said, on august 23, 2016 at 1:34 pm

    Am zis ca nu mai scriu pe forumul asta ca m-am saturat sa ma cert cu unii pe aici dar sunt nevoit sa cer un sfat credinciosilor crestini intr-o problema foarte grava:

    pe scurt:

    Este vorba de o familie saraca cu multi copii din Iasi.
    Protectia copilului a luat 2 fetite de la aceasta familie. Eu cunosc personal familia si dau marturie ca sunt ortodocsi si fetitele sunt foarte cuminti si duse la biserica.
    Aceste doua fetite au fost plasate intr-o familie de baptisti dintr-un sat din apropiere si am aflat din surse sigure ca nu au fost duse niciodata la biserica Duminica ci doar la adunarile lor unde o hulesc pe Maica Domnului.
    Ma tem ca vor pierde sufletele acestor doua fetite (fetele sunt in clase primare si invata foarte bine)
    Preotul nostru a dat telefoane la protectia copilului si a cerut sa se tina cont de religia copiilor si sa le fie schimbata familia adoptiva ( e un fel de plasament) dar aproape ca ” l-au scuipat in fata ” cei de acolo si i-au dat relici de genul ca e rasist si ca nu se cade ca in plin ecumenism el sa vina cu propuneri de genul asta si l-au amenintat ca ii aduce presa pe cap.
    Ce as putea sa fac eu in calitate de nas (am botezat o sora a celor doua fete) ma simt legat de maini si vad cum pur si simplu cainii astia fura sufletele copiilor de sub ochii nostri si nu pot sa fac nimic.
    Trebuie sa fie o lege, o procedura . Dati-mi un sfat cei care ati trecut prin asa ceva. Trebuie sa impiedic cumva mizeria asta pe cale legala. Fac apel la crestinii traitori si treji de pe acest site sa vina cu idei sau solutii. Puteau fi copiii nostri in cazul lor.

    Nu e nevoie de bani, nu cer decat idei si sfaturi sa stiu cum sa actionez. Ma simt cu bateriile descarcate si am nevoie de ajutor sa pot face ceva pt ei.

    Inca ceva, va rog din suflet sa ii treceti pe pomelnice si sa va rugati pentru cele doua fetite (Sonia si Cristina) Asta nu costa nimic. Stiu ca nimeni si nimic nu aste asemenea Dumnezeului Celui Viu care a creat cerul si pamantul si mare e puterea Lui de aceea va rog sa le pomeniti si voi si sa cautam solutii impreuna.

    Doamne ajuta!

    P.S. e bine de stiut si de retinut cum racoleaza sectarii prin casele de copii.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 23, 2016 at 3:49 pm

      Gabriel M.

      De ce le-au luat copiii? Pentru ca erau prea saraci?

      Apreciază

      • Gabriel M. said, on august 23, 2016 at 4:12 pm

        Pentru ca i-au gasit la cersit de mai multe ori. Si i-au luat din strada direct. Si pt asta au considerat-o pe maica-sa iresponsabila. Cumva e pe buna dreptate dar problema mea nu e ca i-au luat copiii ca nu o judec pe mama ci ca si-au bagat coada sectarii si i-au luat in plasament la ei.
        Ma arde pe dinauntru gandul ca ii duce la adunarile alea ale lor hulitoare duminica de duminica si ii strica. Din cate stiu nu au dretul sa ii boteze pana la 18 ani dar am vazut pe youtube ca sectarii isi boteaza si minorii deci nu e o regula nici asta. Ma tem pt sufletul fetitelor alora ca le-am cunoscut personal si daca nu as sti ce copii buni si chinuiti sunt nu mi-as bate capul. Sigur o sa le spele creierul si in cateva luni copiii vor vrea singuri sa se boteze in secta aia nenorocita.

        Iar familia asta baptista a rupt legatura dintre copii si familia adevarata. Nu vor telefoane sau intalniri. Cei de la protectia copilului nu au dat doi bani pe rugamintea preotului de a schimba familia adoptiva. Imi povestise cineva ca preotul tremura de nervi in biserica si spunea mereu „cum sa isi bage coada in biserica mea si sa mi-i ia chiar asa pe fata.” E un preot bun, e total impotriva ecumenismului si e cu un suflet mare. Nu pot sa ii dau numele ca am promis . Se tem enoriasii pt preot ca ii trimit cretinii aia presa pe cap si il improasca cu rahat . Si mi-au cerut sa le promit ca nu dau nume.

        In fine nu vad sperante prea mari , dar e clar ca prigoana asta a ortodocsilor e din ce in ce mai pe fata.

        Iertati-ma dar am simtit nevoia sa stiti si voi lucrul asta si poate ne vine vreo solutie sa facem cumva ceva. habar nu am sincer, ce e de facut. Ma gandesc sa merg personal la protectia copilului si sa incerc sa fac demersuri legale si cerere din partea mamei sa schimbe familia iar daca nu merge ii amenint cu televiziunea. atata imi vine in cap acum.

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 23, 2016 at 5:14 pm

        Gabriel M.

        Acest blog este foarte influent, multumita bunului Dumnezeu.
        Si pot spune ca ma pricep ca, atunci cand vreau, sa formez bulgari uriasi de zapada care sa declanseze adevarate avalanse. Uneori e suficienta o discutie la rubrica de comentarii. Alteori, doar un articol. Alteori, e necesara o adevarata campanie. Depinde. Cert e ca, atunci cand vreau, nu ma las pana nu ajung la rezutatul dorit. In cazul de fata, daca e intr-adevar asa cum pare la prima vedere, putem, in sfarsit, intra la nivelul urmator al luptei impotriva rapirii copiilor de catre sistem, deoarece batalia deja se da aici, in ROMANIA.
        Asadar, parerea mea, si insist, e sa fac public acest caz. Am nevoie de cat mai multe detalii si fotografii. Inclusiv declaratiile parintilor, ale tale, ale preotului.
        Am inteles, sunt amenintati. Eu insa in puscarie am invatat cateva chestii esentiale. Una dintre ele e ca atunci cand sunt amenintat sa nu fac ceva, caci altfel nu stiu ce mi se va intampla, taman lucrul ala sa-l fac. Daca vrei, cam asta ne invata si parintele Nicolae Steinhardt, anume, ca daca cedezi cu ceva sistemului, acesta nu se va lasa pana ce nu te va zdrobi.

        Un text de NICOLAE STEINHARDT – util in timpul actualei invazii sataniste dar si in viitor in temnita

        https://saccsiv.wordpress.com/2015/11/06/un-text-de-nicolae-steinhardt-util-in-timpul-actualei-invazii-sataniste-dar-si-in-viitor-in-temnita/

        Apreciat de 3 persoane

    • el said, on august 23, 2016 at 3:53 pm

      Gabriel M

      vai ce nenorocire !
      astia sunt INDRACITI complet si daca noi NU ne vom apara copiii atunci CINE?

      saccsiv

      frate fa cunoscuta situatia cu poze si info sigure te rog ! sa se mobilizeze oamenii sa scoata fetitele din labele ERETICILOR !

      Apreciat de 2 persoane

    • Vali said, on august 23, 2016 at 4:22 pm

      Gabriel M
      din experienta mea cred ca ar fi bine sa isi angajeze un avocat care sa ii reprezinte si sa caute nereguli la dosar. Parintii trebuie sa dovedeasca PC ca au posibilitatea si dorinta de a se ocupa de copii: au o casa, copii au o camera, jucarii etc. Atestatii, declaratii de la cunoscuti, conf. legii, adica sa fie manuscrite, cu copie de pe buletin in care se vor prezenta fapte reale (a dus copiii la dr, in parc, in vacante, copiii sunt sanatosi etc), declaratie de la medicul de familie si / sau pediatru, declaratie de la scoala / gradinita (chiar daca profesorii NU au voie sa se implice in proceduri juridice, directorul poate face o declaratie scurta, tip „copilul a fost scolarizat, a avut note bune, parintii au fost prezenti la toate sedintele, activitatile extra-scolare”, declaratii de la vecini (nu am auzit, vazut scandaluri in familie, copii sunt cuminti etc) declaratii ale prietenilor de familie (copii au venit la noi in casa la aniversari, noi am fost invitati la ei la aniversari/joaca/seri tip pijama party, copii se joaca impreuna), declaratii de la cunoscuti care confirma ca viata de familie e normala.

      In declaratii trebuie notate DOAR fapte la care au fost prezenti, in nici un caz barfe de genul „am auzit ca…. / mi-a spus mama sau persoana X ca….”

      Nu prea sunt luate in seama declaratiile de la mama, tata, rude de gradul 1 !

      Chiar si evenimente minore, tip „am fost in parc si am vazut ca mama a sarit cand copilul a cazut, s-a ocupat imediat de el” sau „am vazut cand copilul a sarit bucuros in bratele parintilor / copilul a dormit la noi si ne-a spus ca abia asteapta sa mearga in vacanta/WE cu parintii / copilul a pregatit un cadou parintilor” etc

      Fapte de viata mici si normale care vor dovedi ca au o viata normala!!!!!!!

      Declaratiile cu cea mai mare greutate, vor fi de la medic, scoala, autoritati.
      E de ajuns sa scire medicul „parintii s-au preocupat mereu de sanatatea copiilor, au respectat tratamentul indicat”

      Sa-si faca un dosar cu toate actele medicale ale copiilor, retete, tratamente, sa dovedeasca ca s-au ocupat de copii!
      Sa arate cum s-au implicat in viata scolii!

      de ex eu am invelit carti la biblioteca scolii copilului, a fost benevolat, am mai fost in cateva mici „iesiri/excursii” cu scoala, am ajutat-o pe invatatoare sa pregateasca decoratiile clasei pt serbarea de sfarsit de an…. toate astea au ajuns la tribunal!!!!

      Cata vreme NU sunt decazuti din drepturile parintesti, au mari sanse sa-si recupereze copiii!
      Daca, din nefericire au pierdut drepturile parintesti, DOAR un avocat poate gasi caile de a recupera copii!

      Dumnezeu sa fie cu voi si sa va scoata in cale oamenii care va vor ajuta!

      Curaj! totul va fi bine! ramaneti lucizi si pragmatici! amintiti-va de toate evenimentele care va vor ajuta sa demonstrati ca locul copiilor este ALATURI DE MAMA SI TATA!
      si neaparat un avocat….

      Ma voi ruga pentru Sonia si Cristina
      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • saccsiv said, on august 23, 2016 at 5:17 pm

        Vali

        Asta in paralel cu publicitatea cazului.

        Apreciază

      • Gabriel M. said, on august 23, 2016 at 5:59 pm

        Vali
        sansele ca parintii ei sa le mai poata sa le primeasca sunt aproape NULE. mama a fost decazuta din drepturi pt ca nu a putut dovedi ca isi poate creste copiii singura. Odata ce a a jus sa cerseasca pt mancare e clar ca sansele ei sunt zero .Statea intr-un ghetou fara geamuri fara usi fara apa si curent. Are 5 copii. A reusit de curand sa se mute intr-un sat si sotul ei a adunat caramizi si a ridicat o camera pe pamant de 4/4 m .
        Din pacate nu ma pot baza pe discernamantul mamei…

        Eu am trecut peste asta pt ca ma lupt cu morile de vant. Eu urmaresc cu totul altceva si anume sa se schimbe familia la care au fost date in plasament micutele cu una ortodoxa sau macar sa obtin eu dreptul ca Duminica sa preiau copii si sa ii duc la biserica al carui cult apartin copiii (Ortodoxa) pt ca e dreptul copiilor . Asta voi propune in prima instanta (poate maine) la managerul de caz de la centrul de copii. Le voi spune in fata ca daca nu se va gasi o cale amiabila si legala voi apela la toate sursele de informare in masa inclusiv forumuri si ziare si televiziuni.

        saccsiv

        E bine sa stiu ca am un sprijin pe tema asta dar deocamdata oamenii aia sunt speriati si nu vor sa isi dea numele nici al lor si mi-au interzis sa fac public numele preotului. Nu pot trece peste promisiunea facuta dar daca va trebui sa apelez la a doua varianta voi vorbi cu preotul personal si voi obtine toate informatiile si ingregistrarile necesare pt promovarea cazului. Deocamdata incerc sa fiu cat mai pasnic si dragut cu ei in speranta ca acolo se mai gaseste vreo urma de credinta prin oamenii aia.

        Pana la urma nu am nevoie de numele nimanui sa promovez cazul deoarece exista liste oficiale si documentatie oficiala despre cazul copiilor . Va voi tine la curent cu ce vorbesc cu cei de la protectia copilului .

        Apreciază

      • mircea.v said, on august 23, 2016 at 8:09 pm

        Sant de acord cu ceea ce spun saccsiv, Vali, Gabriel M… ca e o porcarie, dar frate, cum sa-ti trimiti copiii la cersit? Daca ai dat motive din astea, apoi gata, ai aruncat piatra in lac si 1000 de intelepti se chinuie sa o scoata.

        Parintii sant tampiti, ok, da preotul care se spune ca e bun, de ce nu a intervenit? „Vai, cum sa-mi ia copiii din biserica?” Pai simplu, si tu, preot, i-ai lasat la cersit, si ai fost de nivelul parintilor. Cersitul e pr. restul sant consecinte. Sa fi vorbit un 10% cum vorbea Sf Ioan Gura de Aur pe tema saracilor, cersitului, adica sa stranga bani in biserica pt familia asta, si rezolva pr.

        Cand calci pe bec, intri la judecata cu legea lumeasca, si s-a terminat. In legea lumeasca nu spune ca ortodocsi, ca protestanti… Stai sa vezi cand o fi ca in anglia, sa-i dea la homalai.

        Vasile va face tot ce poate ca sa trateze efectul. Cine si cum trateaza cauza?

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 23, 2016 at 10:05 pm

        mircea.v

        Aici este colosala greseala a preotului, caci n-a implicat enoriasii.
        Dar este mai ales greseala lui Gabriel M. Stie bine ca prin acest blog s-au facut campanii de succes pentru milostenie, fie care era vorba de operatii, fie ca era vorba de saracie, fie pentru Florin Barbu, etc. De ce nu ne-a zis nimic din timp?
        Cu atat mai mult trebuie sa stim detalii. E foarte ciudat.

        Apreciază

      • Gabriel M. said, on august 23, 2016 at 10:25 pm

        S-au implicat si enoriasii si preotul ani de zile . Au ajutat copilasii aia mereu. Preotul si enoriasii au fost alaturi de copilasi pana la epuizare. Cunosc cazul foarte bine si stiu ce spun.
        Copiii au fost luati de la parinti pt ca parintii nu au fost in stare sa ii creasca. E clar ca i-au luat pe buna dreptate. Problema e ca i-au dat unei familii sectare. Asta nu e in regula ca schimba credinta copiilor.

        saccsiv

        Eu astazi am aflat ca familia aia e sectara. O sa redactez o cerere clara din partea mamei si le-o pun pe masa…si o sa vad ce raspuns primesc de la centrul de copii.

        Apreciază

    • Vali said, on august 23, 2016 at 8:20 pm

      Gabriel M
      nu stiam… imi pare foarte rau!
      dar…. nu poate cineva din anturajul vostru sa devina tutorele copiilor? nu stiu daca e o idee buna……
      http://www.juridice.ro/177241/tutela-in-noul-cod-civil.html
      cica parintii pot desemna tutorele, sau tribunalul…..
      Parintele Jar a adoptat o parte din copiii, o parte le este tutore….

      Apreciază

      • Gabriel M. said, on august 23, 2016 at 10:38 pm

        vali

        da-mi o resursa de care sa ma folosesc in cererea mamei pe care o voi intocmi eu in locul ei si in care vreau sa solicit schimbarea familiei de plasament . ce argument pot folosi in ideea cultului religiei sau ceva.. vad ca esti priceput la asta. Adica .. sa nu fie o scrisoare neargumentata .. sa fie ceva care sa ii puna pe ganduri pe directorii aia si sa vada ca e serioasa treaba. Niste paragrafe, articole, linkuri orice legat de faza asta cu religia minorilor dati spre plasament.

        orice e bine venit

        Apreciază

      • Vali said, on august 24, 2016 at 12:26 am

        NU sunt jurist! Nu am nici o pregatire juridica! Din diverse motive, am cateva cunostinte vagi….
        Mai sus am pus un link despre tutela in codul civil
        Din ce-am citit din Legea Protectiei copilului, dau cateva citate. Unde am pus „….. ” 3 Puncte, inseamna ca am sters din text, am lasat doar ce consider eu important. In paranteza sunt comentariile mele

        Art. 5
        (1) Copiii au dreptul la protectie si asistenta …..
        (2) Rasunderea pentru cresterea si asigurarea dezvoltarii copilului revine in primul rand parintilor …..
        (3) In subsidiar, responsabilitatea revine colectivitatii locale din care fac parte copilul si familia sa. Autoritatile administratiei publice locale au OBLIGATIA de a sprijini parintii sau, dupa caz, alt REPREZENTANT LEGAL al copilului …. (Nteleg ca autoritatile intai ar fi trebuit sa SPRIJINE copiii si familia! Si daca sunt in esec, doar atunci pot retrage copiii de la parinti)
        (4) Interventia statului este COMPLEMENTARA; …..

        Art. 6
        g) respectarea demnitatii copilului;
        h) ascultarea opiniei copilului si luarea in considerare a acesteia, tinand cont de varsta si de gradul sau de maturitate;
        i) asigurarea stabilitatii si continuitatii in ingrijirea, cresterea si educarea copilului, tinand cont de originea sa etnica, RELIGIOASA, culturala si lingvistica, in cazul luarii unei masurid e protectie;

        CRED ca articolul asta l-ai putea exploata. Daca copiii se pot exprima, pot cere tribunalului sa schimbe familia, sa fie plasati intr-o familie care le corespunde. Raman la ideea cu tutorele…. Daca exista cineva dornic sa le fie tutore….

        Art. 17
        (1) Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
        (2) Copilul are dreptul de a-si cunoaste rudele si de a intretine relatii personale cu acestea, precum si cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, in masura in care acest lucru nu contravine interesului sau superior.
        (3) Parintii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot impiedica relatiile personale ale acestuia cu bunicii, fratii si surorile ori cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie decat in cazurile in care instanta decide in acest sens, apreciind ca exista motive temeinice de natura a primejdui dezvoltarea fizica, psihica, intelectuala sau morala a copilului.

        Articolul asta poate fi explotat ca parntii sa-si poata vedea copiii, daca nu sunt considerati periculosi pt copii. Sau chiar tu poti cere sa vezi copiii in baza acestui articol

        Cred ca este absolut necesara o intalnire cu copiii! Sa va spuna cum traiesc, cum se simt, ce vor si daca vor sa vorbeasca cu n judecator. Si copiii au dreptul la un avocat de copiii, care e gratuit! Tribunalul are o lista cu avocatii de Copiii

        Art 19
        1) Copilul care a fost separat de ambii parinti … are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu ambii parinti, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului.
        (2) Instanta judecatoreasca, luand in considerare, cu prioritate, interesul superior al copilului, poate limita exercitarea acestui drept, daca exista motive temeinice de natura a periclita dezvoltarea fizica, mentala, spirituala…..

        Aici e cu dus intors, copilul are dreptul sa mentina relatii cu parntii… daca vrea tribunalul….

        Art 30
        (1) Copilul are dreptul la libertate de gandire, de constiinta si de religie.
        (2) Parintii indruma copilul, potrivit propriilor convingeri, in alegerea unei religii, in conditiile legii, tinand seama de opinia, varsta si de gradul de maturitate a acestuia, fara a-l putea obliga sa adere la o anumita religie sau la un anumit cult religios.
        (3) Religia copilului care a implinit 14 ani nu poate fi schimbata fara consimtamantul acestuia; copilul care a implinit varsta de 16 ani are dreptul sa isi aleaga singur religia.
        (4) Atunci cand copilul beneficiaza de protectie speciala, persoanelor in ingrijirea carora se afla le sunt interzise orice actiuni menite sa influenteze convingerile religioase ale copilului.

        Zbang!!!!!!
        Deci articolul 30 e prietenul vostru!!!
        Unui copil de 14 ani NU i se poate schimba religia, fara consimtamantul lui!
        Nimeni nu poate obliga copiii sa aleaga o religie, nici macar propii parinti.
        Persoanele care au copii in plasament NU AU DREPTUL sa indoctrineze copiii!!!!!!!!!!!!!!!!

        Intebare: copiii se afla ntr-o familie de plasament? Daca e asa, cred ca e mai bine decat daca ar fi fost dati la adoptie. Pt ei e doar un job, pt care sunt platiti, de la ei copiii pot pleca mai usor. Poti incerca sa dovedesti ca nu-si fac corect job-ul

        Art. 32
        (1) Copilul apartinand unei minoritati nationale, etnice, religioase sau lingvistice are dreptul la viata culturala proprie, la declararea apartenentei sale etnice, religioase….

        Art 34
        (1) Copilul are dreptul sa depuna singur plangeri referitoare la incalcarea drepturilor sale fundamentale.

        Daca fetele vor, pot depune plangere

        Trebuie vorbit cu fetele.

        Daca faci o scrisoare, trebuie sa folosesti Legea si articolele legii n favoarea voastra, sa intorci Legea in favoarea voastra. Nu nici n caz nu trebuie spus „eu nu sunt de acord” ci ” conform legii acestea sunt drepturile noastre”

        Nu stiu daca am ajutat cu ceva sau am complicat lucrurile…..
        Mult curaj!

        Apreciază

    • Silviu said, on august 26, 2016 at 1:17 am

      Gabriel,
      Cum putem lua legatura in privat? Poate pot ajuta cumva pe cele 2 fetite!

      Apreciază

    • Vali said, on august 30, 2016 at 9:43 am

      Gabriel M.
      ai reusit sa gasesti un capat de solutie? stii ceva de fetite? Doamne ajuta! Ma gandesc la voi si ma rog sa fie bine

      Apreciază

      • Gabriel M. said, on septembrie 14, 2016 at 8:15 pm

        Vali

        Am depus o sesizare la ei si astept sa vad ce raspuns imi dau. M-am legat de cateva articole de lege de care mi-ai spus tupe care le-au incalcat clar. Uite o parte din textul sesizarii mai jos in cazul in care se mai loveste cineva de problema asta:

        Catre:
        DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIE A COPILULUI – IASI
        In atentia : SERVICIUL MAMAGEMENT DE CAZ
        Compartiment: ASISTRENTA MATERNALA

        Domnule Director,
        Subsemnatii ….. va aduc la cunostinta urmatoarele sesizari:

        In anul 2016, minorele: ….Sonia si …. Cristina de nationalitate romana, apartinand d.p.d.v. religios de cultul CRESTIN ORTODOX si fiind botezate in cadrul Bisericii Crestin Ortodoxe Romane au fost predate in plasament de catre D.G.A.S.P.C. unei familii de o alta credinta si invatatura , (baptista) straina de cea in care minorele mai sus mentionate apartin si in care acestea au fost crescute si invatate, incalcandu-se astfel in mod vadit urmatoarele articole din Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, republicata 2014 .

        Art. 30
        (1) Copilul are dreptul la libertate de gandire, de constiinta si de religie.
        (3) Religia copilului care a implinit 14 ani nu poate fi schimbata fara consimtamantul acestuia; copilul care a implinit varsta de 16 ani are dreptul sa isi aleaga singur religia.
        (4) Atunci cand copilul beneficiaza de protectie speciala, persoanelor in ingrijirea carora se afla le sunt interzise orice actiuni menite sa influenteze convingerile religioase ale copilului.
        Art. 6:
        i) asigurarea stabilitatii si continuitatii in ingrijirea, cresterea si educarea copilului, tinand cont de originea sa etnica, religioasa, culturala si lingvistica, in cazul luarii unei masuri de protectie;

        Art. 44
        (2) Protectia prevazuta la alin. (1) include instituirea tutelei, masurile de protectie speciala prevazute de prezenta lege, adoptia. In alegerea uneia dintre aceste solutii autoritatea competenta va tine seama in mod corespunzator de necesitatea asigurarii unei anumite continuitati in educarea copilului, precum si de originea sa etnica, religioasa, culturala si lingvistica.
        Prin urmare,
        In urma investigatiilor facute, tinand cont de relatarile martorilor care se doresc a fi pastrati sub protectia anonimatului , si a sesizarilor din mediul online pe acest caz, dorim sa semnalam acest lucru si sa solicitam verificarea situatiei mai sus mentionate pentru confirmarea sau infirmarea acestor informatii si implicit dispunerea in regim de urgenta a schimbarii familiei in care minorele au fost plasate .

        Motivatii:

        De natura juridica : Incalcarea unor articole din Legea 272/2004 prin faptul ca minorelor in cauza (nefiind duse la biserica de care apartin dar in schimb fiind duse saptamanal in adunarile cultului de care familia de plasament apartine- conf. martorilor) le vor fi influentate convigerile religioase (art. 30 pct. 4).
        Deasemenea solicitam verificarea din acest punct de vedere si al altor cazuri similare cu alti minori (daca exista) in vederea solutionarii lor .

        De natura religioasa : Intre invataturile Bisericii Crestin Ortodoxe si cele ale denominatiunii Baptiste exista diferente fundamentale, acestea implicand respingerea celor mai importante traditii din credinta crestin ortodoxa: Traditia Apostolica, Sfintele Taine, Sfintii, Icoanele, Fecioara Preacurata, Sfintele Moaste, Liturghia, Postul ,semnul Sfintei Cruci, Botezul etc…

        De natura sociala: Asa cum am mentionat mai sus, exista o oarecare tensiune creata de acest caz in presa din mediul online, iar nerezolvarea acestei situatii in timp util, va atrage indiferent de vointa noastra, o explozie de petitii si discutii in forumurile de specialitate implicand in mod nedorit si numele celor doua minore. Acest lucru consideram ca aduce prejudicii celor doua minore fapt pentru care solicitam urgentarea rezolvarii acestui caz pentru a detensiona situatia creata in asociatiile si forumurile crestine.

        De natura morala: In calitate de Nas de Botez (parinte spiritual) din cadrul familiei celor doua minore dar motivat si de dorinta expresa a mamei minorilor in cauza, de a nu se modifica invatatura si religia Ortodoxa a copiilor, ne vedem obligati moral sa parcurgem toate etapele necesare si procedurile legale spre a rezolva aceasta situatie.

        De natura istorica: Acest gen de caz nu are un precedent in Romania. Pentru acest lucru consideram ca situatia data este una delicata si solicitam solutionarea pe cale amiabila, considerand totodata acest eveniment ca fiind o simpla scapare/ eroare de natura birocratica.

        In final,
        Fiind motivati de faptul ca istoricul, D.G.A.S.P.C Iasi a creat o buna si frumoasa imagine in mediul public, si fiind foarte incantati de impresia lasata de personalul institutiei dvs. in urma dialogului , dar cunoscand si faptul ca momentan mama celor doua fete nu are conditiile materiale necesare pentru a isi intretine singura copiii, avem convingerea ca va veti ocupa de cazul sesizat mai sus si veti incepe demersurile necesare si legale pentru a asigura celor doua minore conditii la fel de bune de plasament dar in cadrul unei familii Crestin Ortodoxe.

        Acum astept sa vad ce desizie o sa ia centrul asta. Daca nu sunt satisfacut o sa fac plangere la politie pt ca se incalca legea.

        Apreciat de 1 persoană

      • Vali said, on septembrie 15, 2016 at 1:06 pm

        Mi se pare f bine scrisa scrisoarea!
        Doamne ajuta !

        Apreciază

  6. SAVONAROLA said, on august 23, 2016 at 1:34 pm

    Un calugar cheama credinciosii la protest in Dealul Patriarhiei, pe 30 august. Vezi site-ul cotidianul.ro. Cum comentezi frate Vasile?

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 23, 2016 at 3:50 pm

      SAVONAROLA

      Nu comentez.

      Apreciază

    • Ionut said, on august 25, 2016 at 10:00 am

      Protestul, nefiind autorizat (si nimeni dintre autoritati nu l-ar autoriza in respectiva locatie), se poate termina destul de urat (cu retineri si amenzi). Pe de alta parte, cand vezi „trendul” impus din afara cu nesimtire si ticalosie, ca unei turme pe care o mani spre abator cu tot cu pastori, nu prea poti sa taci. Era chiar asa de complicat sa refuzi, cum a refuzat Patriarhul Ilia? Si e mult mai usor sa refuzi acum, cand lucrurile sunt la inceput, decat mai tarziu.
      Lucrurile pot fi privite si din alta perspectiva: exista (sigur exista) o adunatura de nemernici carora le-ar sluji foarte bine ca lucrurile sa degenereze, pentru a da „plebei” un exemplu prin pedepsirea „extremistilor” si „fundamentalistilor”. Si, in mod sigur, daca acest protest va capata contur, va colcaii de tot felul de viermi, pardon, de turnatori si provocatori infiltrati. Pentru bani, bineinteles, dar nu sume exorbitante, ca e mare foamea si constiintele se vand ieftin.
      „Sa dam dajdie Cezarului sau nu?” Daca raspunzi prin „da” sau „nu”, te-au prins in cursa.
      Daca zici „da”, inseamna ca esti de partea „Cezarului” si dusman al poporului asuprit, te-ai descalificat ca om. Daca zici „nu”, inseamna ca esti impotriva autoritatilor si indemni la revolta.
      Indemnul pe care il pot da e acesta: cine are posibilitatea sa-l intampine pe Patriarhul Ilia, atunci cand va veni in Romania, s-o faca. Sa mearga cu flori si cu afise scrise in limba georgiana (aceasta limba are un alt alfabet, deci va fi destul de complicat de inteles si de tradus mesajul pentru un ne-vorbitor) in care sa-i ureze bun-venit si sa-i adreseze rugamintea sa-l sfatuiasca de bine si se sa roage pentru PF Daniel.

      Apreciază

  7. Gabriel said, on august 23, 2016 at 1:57 pm

    Să vă pregătiţi pentru…EXCOMUNICARE!

    http://www.glasulstramosesc.ro/blog/sa_va_pregatiti_pentru_excomunicare/2016-08-23-151

    Apreciază

  8. Alex Ciocan said, on august 23, 2016 at 1:58 pm

    mie mi se pare o idee dar tocmai Germania să vină cu așa ceva, mi se pare puțin cam ipocrit :))

    Apreciază

  9. Arhanghelul said, on august 23, 2016 at 3:13 pm

    Germania are apa … in Europa apa gasesti … mancare mai rar … fara supermarket …

    Vine toamna … recolta de pe camp se strange … aia din sere si alte amenajari … nu o iau in considerare ca produce si iarna … dar vine toamna … recolte anul are …

    Asteptam … vremea spanacului … sa nu ?

    ____________________________________________

    Am impresia ca germanika a priceput leapsa … si vrea sa faca un nou … arbeit macht frei … pregateste populatia germanica si altii … si le da de „”munca”” la migranti … care desigur … vor muri incercand sa manance din cele 10 zile … asa contabiliceste/matematic/finantist … pe nemti ii cred ca sunt prosti/politic corect (spalati pe creier) … dar nu idioti …

    Uite asa … „” La un semn se deschise poarta si se apropie di cort”” … semiluna cea „””fidela”” … pi mandrul Apus sa mi-l supuiI … semnat iblis/shaitan …

    „”În Dunăre şi Rhin va veni să bea, Cămila cea mare, și nu e pocăință. Ronul va tremura mai tare decât Valea Loarei Și în apropiere de Alpi, Cocoșul îi va ruina.””

    Apreciază

  10. Stefan said, on august 23, 2016 at 9:37 pm

    Ma ,dar sunt enorme atacurile asupra Romaniei in ultima vreme si sunt fulger:
    1.Ecumenismul s-a parafat si din cate se observa se va duce pana la capat….care o fi ala?!..Acesti CRET(INI)ANI ,e clar ca ei ptr asta traiesc,iar hainele de preotie sunt doar haine.Ei au alt Dumnezeu=Banul Sionistilor.
    2.Sunt presiuni imense de a se introduce disciplina pornografica –Educatia Sexuala ,inca din anul scoler 2016-’17 (vezi pa site-alianta parintilor)
    3.Sunt presiuni imense din partea unei CREATURII=PIPI…DI si a sa Curatire a Romaniei sau …asa ceva ,care are in spate pa un jidan spurcat=SOROS ,de a-si impune cu forta directori de scoli …oare de ce ?
    4.Inca nu sunt vaccinurile obligatorii …Dar vor fi in curand!!
    5.Atentiune natiune -Jullien Ciolos-soros ,frantuzul din MISA si fara copii(o completare a Neamtului werner si iohan=Luteran si fara copii) vrea sa ne Readministreze sau regionalizeze administrativ urgent .
    Oare de ce ? …Poate ca asa ne trebuie si BULETINE SI PERMISE si alte noi acte Biometrice.Data asta la toti .
    6.Rusii au batut palma cu calul troian al jidanilor americani Turcia ,care in timpul macelului ce sta sa inceapa in curand ,va schimba tabara catre cea americana. Putin face parte si el din planul jidanilor fiti siguri (poate nici el nu stie ,dar a fost lasat sa ajunga unde este).
    Probabil dupa ce americanii si nemtii ne vor umple de armament si munitie (si pa ucrainieni si moldoveni la fel) vor declansa un ,,False Flag” ptr rusi ptr a da startul la MARELE MACEL ,care nu are un anume motiv sau … nu stiu tel,scop ,ci se vor omora popoarele din nebunie si indracire.
    Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  11. Mary said, on august 23, 2016 at 9:52 pm

    Este util sa facem asta. Dar.. sigur nu e psihologizare? De isterizare/manipulare a populatiei..
    Ce razboi? Daca e atomic, ca se baga si Iranul, ce supravietuire? Cu 3 ochi ca sa zic asa?
    Mie tot imi suna a psihologizare. Omul cu Dumnezeu stie cum sa isi astearna – rugaciune, iertarea celor ce i-au gresit, acceptare, frica de Judecata cea Dreapta, rugaciuni din dragoste de stie prieteni care sunt contra lui Dumnezeu. Si vedem ce va fi.
    E usor pt mine iertati ca sunt din fire cam depresiva. Dar reusesc empatia, imi pot imagina cu usurinta ca voi regreta amarnic usurinta cu care renunt la viata, refuz lupta pentru aceasta. Dar..
    Dumnezeu este dur, dar binevoitor. Daca gresesc dati-mi cu foc.

    Apreciază

  12. Cristian said, on august 23, 2016 at 11:01 pm

    Activenews:
    Germania pare a se pregăti de război. După ce a cerut populației să-și facă provizii, Guvernul va lua o măsură radicală
    http://www.activenews.ro/externe/Germania-pare-a-se-pregati-de-razboi.-Dupa-ce-a-cerut-populatiei-sa-si-faca-provizii-Guvernul-va-lua-o-masura-radicala-136004

    Apreciază

  13. mircea.v said, on august 23, 2016 at 11:36 pm

    Ca veni vorba de justitie, justitia din minunata lume noua, din minunata lume antihristica, 2 pasaje din „Cumplite incercari, Doamne” – Marcel Petrisor

    Costache – Constantin Oprisan seful Fratiilor de Cruce pe tara
    Ghita – Gheorghe Calciu
    Iosif – Iosif V. Iosif
    –––––––––––

    Nu stii, Costache, cum erau si cei de la Pitesti si ce ne spunea cretinul ala de Georgica, care repeta tot ce auzea pe la sedintele lor? Parca-l aud si acum dand definitia justitiei celor ce protestau impotriva tratamentului la care sant supusi:
    „Baa! Justitia este constrangerea intregii generatii omenesti unde vin oameni din toate partile si se supun”.
    – Sublim, dar mai stii? Se zice ca Dumnezeu vorbeste deseori prin gura copiilor si a celor slabi cu duhul…
    – In cazul asta, Ghita, ma indoiesc ca vorbea Dumnezeu – ii raspunse Iosif.

    Stii, Ghita, cum tot Georgica asta, cand prindea cate un cuvant mai neobisnuit, il repeta de zeci de ori. Il auzeau odata pe coridor spunand intruna prin fata usilor, el nestiind ca noi il auzim:
    „O putere colosala, o putere foarte tare, foarte mare, o putere colosala”. Apoi iar, si iar, ca o morisca, pana ce deschidea prima usa, dand cu nasul de cei dinauntru. „O putere colosala, o putere foarte tare, foarte mare, o putere colosala” le mai repeta el inca o data si alora…

    ––––––––––––––––––

    Puterea sistemului este colosala, dar finita. Puterea lui Dumnezeu este infinita.

    Apreciază

  14. Ionut said, on august 25, 2016 at 9:34 am

    Am citit postarile de mai sus ale lui Gabriel M. Lucrurile astea ar trebui sa ne fie spre invatare de minte. Acum sunt un fel de lup moralist, dar adevarul trebuie spus. In viata de toate zilele suntem primii la cearta si la dezbinare, si ultimii la unire si buna-intelegere, in timp ce altii (baptisti, adventisti, penticostali, evrei) se apara si se sustin intre ei.
    S-a intamplat ca fetitele respective sa fie date in plasament. Dar se intampla destul de des ca unii copii saraci sa apuce pe carari gresite. Si unii dintre noi se trezesc post-factum, conform expresiei „mintea romanului cea de pe urma”: de ce nu am facut ceea ce se putea face la momentul potrivit si am lasat ca lucrurile sa degenereze?
    E foarte greu ca unul sau doi oameni sa rezolve o problema sociala. De multe ori zicem in sinea noastra „degeaba m-as chinui, ca n-as rezolva nimic”. Dar e bine sa incerci sa-ti faci datoria in „felia” ta de lume, chit ca ti se pare ca te lupti cu morile de vant, fiindca e posibil ca faptele tale sa fie fermentul, scanteia care ii vor determina si pe altii sa actioneze.
    Ideal ar fi ca oamenii aflati la marginea societatii sa primeasca sprijinul comunitatii. Sau daca parintii sunt betivi si lenesi, macar copiii lor sa fie ajutati, la momentul potrivit. Ca sa nu ajungem in situatia mentionata mai sus.

    Apreciază

  15. […] GERMANIA: Populatia va fi obligata sa faca rezerve de hrana (10 zile) si de apa (5 zile) […]

    Apreciază

  16. […] GERMANIA: Populatia va fi obligata sa faca rezerve de hrana (10 zile) si de apa (5 zile) […]

    Apreciază

  17. […] GERMANIA: Populatia va fi obligata sa faca rezerve de hrana (10 zile) si de apa (5 zile) […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.