SACCSIV – blog ortodox

MARELE SINOD – Un nou examen la care au cazut “VEDETELE ORTODOXIEI”

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 20, 2016

Pe doi stalpi se edifica de zor imparatia antihristului: cipurile si ecumenismul.

Nume mari, nume grele, bantuie de peste 10 ani spatiul ortodox romanesc, purtand pe chip diverse masti de luptatori anti sistem, ba uneori chiar si de traditionalisti. Au fondat tot soiul de asociatii, s-au implicat in multime de proiecte, au lansat reviste, carti si site-uri si au umplut youtube de conferinte. Agita zgomotos flamuri cu lozinci anti avort, anti homosexualitate, anti vaccin, anti banci, anti educatie sexuala, anti multe. Si se pregatesc sa se lanseze decisiv si in politica. Ei sunt “VEDETELE ORTODOXIEI”, ei sunt considerati de unii a fi … Biserica.

Acolo la ei sa fie insa Biserica? Eu consider ca nu, caci absolut toti au cazut la examenul despre cipuri sau la cel recent despre Marele Sinod sau la extemporalul despre rock. Ba unii dintre ei au picat la toate trei.

Nu-i numesc acum, o las in cadru general. De fapt despre unii deja am scris iar despre ceilalti o voi face cat de curand. Pana atunci va puteti dumiri si singuri: intrebati-i ce parere au despre cipuri sau Marele Sinod. Daca sunt pro chiar si intr-o singura chestiune sau daca tac, atunci e edificator. Ca degeaba zici de homosexualitate, daca esti ecumenist, de exemplu. Sau degeaba zici despre avort daca esti pro cip. Caci nu a zice despre gay si ucidere de prunci nenascuti te defineste ca fiind ortodox. Si ereticii sau pagani pot vorbi despre aceleasi lucruri.

 

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. VioletaB said, on august 20, 2016 at 11:09 am

    Bine le zici, frate Vasile! Sa te întărească Dumnezeu sa continui cu mărturia cea buna! Ii mulțumesc lui Dumnezeu ca mi-a îndreptat pașii (sau degetele) spre blogul tău după tragedia din Colectiv. Recunosc ca am mai ajuns si acum câțiva ani pe aici si pe fostul tic, dar mi se păreau prea exagerate pentru înțelegerea mea slaba de atunci .. 😦
    Eu am avut o întoarcere la cerința cu adevărat in urma cu 11 ani, prin niște cărți de la Danion Vasile, care au fost pentru mine trezirea intr-o cumpăna. Știu ca sunt inca f departe de o credincioasa adevarata, dar încerc si sper in mila Domnului.
    Am trăit pe pielea mea multe dezamăgiri legate de oameni ale căror cărți le citeam in urma cu 10 ani sau 5 ani si vedeam cu o „aura” de oameni înduhovniciti, dar cu era Facebook când ajungi sa fii prieten sau sa ii urmărești live pe autorii de care te simțeai la ani lumina dpdv al evlaviei… Si nici ei nu fac acum faptele credinței din cărțile lor… Mare dezamagire sa văd asa o aplecare spre duhul lumesc din partea lor si o „relaxare” , ca sa nu zic cădere duhovniceasca. F trist! Am in minte oameni ca Pr Bastovoi, Laurențiu Dumitru, chiar si Danion deși el pare sa își fi revenit, apoi diverse persoane din spațiul public. Despre Iulian Capsali citisem demult in revista Familia Ortodoxa la care am abonament de vreo 7 ani. Dar urmărindu-l in câteva discuții pe Facebook, cu un limbaj si atitudine de necreștin, mi-am dat seama ca e un lup in blana de oaie.
    Tot pe acest blog mi s-au deschis ochii si despre înșelarea legată de Pr Arsenie Boca si mulțumesc tuturor care au luptat si lupta pt Luminarea minții a câtor mai multi romani.
    Mântuiește, Doamne, poporul Tău, si binecuvântează moștenirea Ta!

    Apreciat de 2 persoane

    • Mihaela said, on august 22, 2016 at 11:07 pm

      Violeta, spune-mi te rog, ce e in neregula la parintele Bastovoi. Despre celelalte persoane stiu.

      Apreciat de 1 persoană

      • VioletaB said, on august 25, 2016 at 8:08 am

        @Mihaela, daca pana acum nu ti-ai dat seama ce e in neregula cu Pr. Bastovoi doar prin simpla urmarire a ceea ce posteaza pe Fb si in ce duh… atunci ce as putea sa mai spun? Pe langa nebunia cu siteul rucodelie unde vinde posete si alte pielarii la preturi exorbitante. S-a mai discutat pe blogul lui saccsiv in multe articole mai ales dupa incendiul de la Colectiv despre pozitia nepotrivita a acestui calugar.
        Dar e doar unul din multi altii care au cazut … din pacate 😦

        Apreciază

  2. pr. Staicu Ciprian said, on august 20, 2016 at 11:51 am

    Amin, frate Vasile.

    Apreciază

  3. kosma said, on august 20, 2016 at 11:55 am

    În ce priveşte treburile Bisericii, potrivit cuvintelor Mântuitorului, unul din cele mai uimitoare lucruri care se vor petrece în zilele din urmă este că atunci ’’stelele vor cădea din cer’’ (Matei 24, 29). După tâlcuirea Mântuitorului Însuşi, aceste ’’stele’’ sunt Îngerii Bisericilor, cu alte cuvinte, Episcopii (Apoc., 1, 20). Decăderea religioasă şi morală a episcopilor este, aşadar, unul din cele mai caracteristice semne ale zilelor din urmă. Căderea episcopilor este înspăimântătoare îndeosebi atunci când ei se depărtează de învătăturile de credintă sau, aşa cum zice Apostolul, când ’’voiesc să strămute Evanghelia lui Hristos’’ (Galateni 1, 7). Apostolul porunceşte ca astfel de oameni să fie ’’anatema’’. El zice: ’’Oricine vă va binevesti în afară de ceea ce ati luat, anatema să fie’’ (Gal., 1, 9). Şi nu trebuie să zăbovim în a face aceasta, căci, continuă el, ’’pe omul eretic, după una şi a doua mustrare, leapădă-l, ştiind că s-a îndărătnicit unul ca acesta şi păcătuieşte, fiind singur de sine osândit’’ (Tit, 3, 10-11). Mai mult, vei fi judecat de Dumnezeu dacă vei rămâne nepăsător fată de abaterea de la adevăr: ’’Aşa, căci încropit eşti , şi nici fierbinte, nici rece, te voi vărsa din gura mea’’ (Apoc., 3, 1).
    Nori grei întunecă zările lumii. Judecata lui Dumnezeu asupra oamenilor săi şi asupra creştinilor fătarnici, începând cu ereticii şi ierarhii (n.n. şi creştinii) căldicei se apropie.
    Sf. Arhiepiscopul Teofan Al Poltevei31. 04. 1936 , Clamart
    In 2016 cred ca s-au implinit aceste prorocii din Matei 24;29)!

    Apreciat de 1 persoană

  4. ayeaye20 said, on august 20, 2016 at 12:35 pm

    Aproape Ierarhi toti.Ne considera „zeloti”.Pe cei ce cu acrivie.Stam tari in Ortodoxie.Cei de azi ecumenisti.Ne spun ca suntem „stilisti”.Ca nu ne supunem lor.Talharescului Sobor.Ierarhii cei „azimiti”.Ne-acuza de „razvratiti”.Ca nu facem „ascultare”.De un asa „Sinod Mare”.Spun ca Sfintii au gresit.Caci eretici n-au iubit.Dar prin a lor iubirism.Au cazut in sincretism.Dar acestia fac complot.De Hristos zic ca-i „zelot”.Si de toti Sfintii Parinti.C-au fost niste „razvratiti”.Dar il va ierta Hristos.Pe tot omul pacatos.Iar pe toti ce-L vor huli.Sigur ii va pedepsi.(Razvratitii ortodocsi)

    Apreciază

  5. ayeaye20 said, on august 20, 2016 at 12:40 pm

    Praznicul a venit iar. Cu somon şi caviar. Cu sticle de cabernet. Şi prăjituri ca desert. Dar Sfinţii Părinţi asceţi. Vieţuiau mîncînd pesmeţi. Iară băutura lor. Era apa de izvor. Nu aveau nici un obol. Dormeau pe pămîntul gol. În peşteri se-adăposteau. Pe Hristos marturiseau. Iar creştinii de pe urmă. S-au cam risipit de Turmă. Cu toţii s-au lenevit. Aproape c-au adormit.

    Apreciat de 2 persoane

  6. ayeaye20 said, on august 20, 2016 at 12:49 pm

    Si cum zice Sf Fotie daca accept un pic de erezie si nu ai acceptat-o pe toata asta nu te face ortodox da asa e articolul asta zice adevarul e in aceelasi consens cu Sf Foite :
    Sf.Fotie , Epistolă către Amfilohie vol III, editată ca Epistola nr.284, Leipzig 1985/ Persoană și Natură Jean-Claude Larchet pag.135 : ” Tu respingi doctrina lui Eutihie și crezi că, făcând aceasta, te poți mândri că ai adevărata credință […] Trebuie să știi că nu este deajuns să te prefaci că ești diferit de Eutihie pentru a nu primi nicio critică, tot așa cum, în morală, cel care nu este complet vicios, nu este pentru aceasta nici perfect în virtute, și nu este considerat viteaz cel care doar nu s-a aliat cu dușmanul, fiind nevoie în plus, pentru a fi numit biruitor, să respingă dușmanii și să-i hărțuiască până la victorie. În același fel, cel care nu acceptă erezia pâna la capăt, nu înseamnă că este ortodox pentru aceasta, trebuind în plus ca acesta să se atașeze de toate celelate lucruri pe care le implică adevărata credință, punându-se în afara oricărei critici și ridicându-se până la perfecțiunea credinței […]. Fugi de Eutihie? Dar dacă îl lauzi pe Dioscor, dacă îl frecventezi pe Sever, dacă nu vezi decât prin ochii lui Iacob (Baradeu), tu nu vrei să-ți dai seama că te găsești prins și legat în aceeași plasă a ereticilor și tras, astfel, spre aceeași prăpastie a pierzaniei?”.

    Apreciază

  7. Anto said, on august 20, 2016 at 1:19 pm

    Doamne ajută, nu susțin că cineva din lista de mai jos e o „vedetă” din titlu, mă întreb doar și totuși e cam greu să cred dar, unde sunt ceilalți? unde e
    – Părintele Amfilohie? ,o fi la monastire dar mă refer la poziția lui față de sinod
    – Părintele Gheorghe Anițulesei?
    – Ioan Vlăduca?
    – Ciprian Voicilă
    – Danion Vasile?
    – Părintele Aldea
    are cineva cunoștință despre pozițile lor, e posibil să nu fi ajuns la urechile mele, în afară de poziția părincelui Aldea

    Slavă Domnului că mai răsar și cei care apără Ortodoxia!

    Apreciază

    • sorin said, on august 21, 2016 at 12:18 am

      Amfilohie, ratacit, Aldea ratacit, parintele Anitulesei mai i-a atitudine

      Apreciază

      • kosma said, on august 21, 2016 at 12:32 pm

        De cand e Parintele Amfilohie ratacit? Nu poti arunca asa cu vorbele. Ne dezbinam singuri? Argumenteaza.

        Apreciază

      • pcmouse said, on august 21, 2016 at 2:02 pm

        argumenteaza!

        Apreciază

      • alex said, on august 21, 2016 at 7:48 pm

        De acord cu kosma si pcmouse, Parintele Amfilohie cel putin pe vremuri parea sa zica bine.

        Apreciază

  8. Anto said, on august 20, 2016 at 1:20 pm

    am simțit că omit pe careva, Mugur Vasiliu? e tot în grevă?, (poziția)

    Apreciază

    • UN FIR DE PRAF said, on august 20, 2016 at 5:31 pm

      pr aldea e cu maicile de la paltin asa am auzit

      Apreciază

  9. kosma said, on august 20, 2016 at 1:31 pm

    MANIFEST PENTRU ORTODOXIE
    Frati si surori crestin-ortodocsi,

    Vreti sa ajutati la mantuirea sufletului vostru? Vreti sa ramaneti alaturi de Hristos sau cu un arhiepiscop eretic care va va duce in iad?
    Iata, efortul nostru prea mic in proprii ochi se va face enorm in judecata Lui Iisus Hristos.
    Cum? Daca Il marturisim pe El si Adevarul de credinta-Crezul ortodox-celorlalti oameni.
    Anul acesta, poate stiti, ierarhii B.O.R. au semnat la asa-zisul ”Marele si Sfantul Sinod” din insula Creta vinderea ortodoxiei.La acest sinod :
    1. au fost recunoscute ca biserici erezia catolica si toate sectele (adventisti, penticostali, baptisti, martorii lui iehova, etc)
    2. s-a hotarat cununia intre ortodocsi si eretici
    3. s-a hotarat ca sinodul are ultimul cuvant in materie de credinta, si nu soborul credinciosilor(-asa cum se afirma in Crez-Cred intru Una Soborniceasca si Apostoleasca Biserica)
    IerarhiI au tradat pe Hristos si Biserica Sa. Veti spune ca poate nu e posibil asa ceva. Ba sa stiti ca este. Traim vremurile din urma. In timpul Comunismului adevaratii crestini, simpli, preoti si ierarhi au umplut temnitele si au murit la Canal. Iar tradatorii , cei care s-au vandut bolsevicilor, au ajuns sa conduca Biserica. Cu putine exceptii, acestia au servit puterea comunista si ateismul. Acestia si confratii lor NU s-au retras dupa Evenimentele din 1989, sa faca loc unor pastori vrednici, ci s-au agatat de carjele arhieresti servind tedeumuri, si alte slujbe cu noii veniti la putere. Cu rare exceptii, nu au servit pe Hristos si turmei cuvantatoare, impiedicand si deturnand renasterea duhovniceasca a neamului romanesc, au servit politicienilor corupti, fosti comunisti si copiilor lor, urcati acum pe scaunele puterii lumesti.
    Iar acum, la sinodul talharesc din Creta, 24 de ierarhi romani, fara, exceptie, au semnat ca toate sectele, precum si vechii tradatori ai Lui Hristos-catolicii- ar fi cu totii biserici! Cititi de doua ori: adventistii biserica?? martorii lui iehova biserica?? Papa episcop al Romei??
    Frati crestini, daca ar fi trait astazi, Sf. Ierarh Nicolae i-ar fi palmuit pe toti acesti 24 tradatori, precum a facut si cu Arie, ereticul. Acestia nu mai au dreptul sa fie numiti patriarh, arhiepiscop, sau episcop, ci Iude. Ei sunt eretici. Daca nu isi retrag semnatura si nu se caiesc, vor ajunge in iad, cu toti preotii care ii pomenesc la Sf. Liturghie si cu toti care primesc aceste erezii. Sfintii spun ca ne alaturam ereticilor prin participarea la slujbele lor.
    Noi nu plecam din Biserica Ortodoxa, nu suntem schismatici, nu suntem neascultatori, caci este scris ca si daca inger din cer va spune altceva decat adevarul crestin, anatema sa fie. Ce putem face noi ca simpli credinciosi? Unii veti spune ca mai nimic. Gresit! Putem foarte mult daca ramanem in Iisus Hristos.
    1. Noi cerem ereticilor ierarhi sa se pocaiasca si sa se indrepte.
    2. Noi informam toti crestinii despre tradarea credintei stramosesti. Deja ne luara totul, cu exceptia credintei. Daca ni-L iau si pe Hristos cu ce mai ramanem? Cu papa antihrist?
    3. Noi cerem preotilor sa nu taca, sa nu devina pierzatori ai turmei, ci sa spuna adevarul fara intarziere. Sa fie alaturi de poporul dreptcredincios.
    4. Avem dreptul si datoria sa spunem la Sf.Liturghie in momentul in care e pomenit”arhiereul” ereticul “ NEVREDNIC ESTE si ANAXIOS” . Daca nu facem asta, inseamna ca vom deveni din Biserica Ortodoxa Romana- “Biserica” eretica ecumenista, iar Hristos se va indeparta rapid de noi, Isi va retrage Harul Sau si in scurt timp se va porni URGIA LUI DUMNEZEU-RAZBOIUL MONDIAL, CUTREMURUL SI NAVALIREA MUSULMANA. SA NU FIE.
    Iar daca noi vom fi adevarati marturisitori crestini, daca nu vom accepta falsul sinod, daca ierarhii se vor pocai si isi vor retrage semnaturile de pe documentele de la Creta, DUMNEZEU NE VA BINECUVANTA SI AICI SI DINCOLO.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu.

    Apreciat de 2 persoane

    • cca70 said, on august 20, 2016 at 4:25 pm

      interesant manifestul acesta

      Ar fi bine de vazut cat spatiu ocupa pe o foaie de hartie gen „fluturas manifest”
      ca sa poata fi difuzat in masa .

      Poate mai scurtam unu- doua randuri fara sa alteram mesajul

      Cine se pricepe sa il transforme intr-un PDF care sa fie descarcat si imprimat?

      Apreciază

      • kosma said, on august 20, 2016 at 9:49 pm

        Adaptati fratilor dupa inima voastra, nu asteptati. Nu asteptati aprobari, indicatii. Haideti ca AZI se da lupta. Deja mai tarziu va fi mai greu.

        Apreciază

      • kosma said, on august 20, 2016 at 10:02 pm

        Creaza un document Word si apoi copiezi cu copy/paste manifestul. Dupa aceea il ajustezi. Incape pe A4 cu font 13.

        Apreciază

    • pcmouse said, on august 21, 2016 at 2:13 pm

      mersi .am distribuit in grupul meu de pe fb la greu

      Apreciază

  10. un crestin said, on august 20, 2016 at 1:54 pm

    http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/08/20/comentariu-la-raspunsul-ips-ioachim-catre-protosinghelul-elefterie-tarcuta/

    Comentariu la răspunsul ÎPS Ioachim către protosinghelul Elefterie Tărcuță

    Apreciază

  11. Apa trece, pietrele raman said, on august 20, 2016 at 3:03 pm

    N-am crezut ca apuc asemenea vremuri. Insa nu doar provocarile, ci si rasplata va fi pe masura a celor care inteleg ca preotia este o misiune dumnezeiasca, nu o functie vremelnica. Tot ce nu e corect in fata lui Dumnezeu nu trebuie facut. Cine greseste trebuie sa se pocaiasca, indiferent ce pacat a comis. Actiunile corecte politic nu au ce cauta in viata bisericii. Compromisurile nu se vor mai opri si li se va cere mereu altceva… Acesti ierarhi care au semnat tradarea Ortodoxiei de la Creta au frant Crucea lui Hristos. Simt ei constiinta vinovatiei? Isi dau ei seama ce au facut? Sau cred ca deja sunt infailibili… Ce reprezinta Hristos pentru ei? Dar Maica Domnului? Dar sfintii? Unele ,,biserici” pe care ei le pun pe picior de egalitate cu Ortodoxia nu cinstesc nici icoane, nici pe sfinti, nici pe Maica Domnului… Cum asa? Cine le da dreptul sa se joace ,,de-a biserica”? Daca ar fi copii, i-as intelege, insa ei au misiunea de a ajuta lumea sa se mantuiasca si de a apara ortodoxia. Doamne, ai mila de ei si de noi!

    Apreciat de 2 persoane

  12. mihai said, on august 20, 2016 at 3:29 pm

    hehei mentorul lor si tartorul lor este deja pe cai mari, este vorba despre bartolomeu din istambul care vafi prezent luna viitoare la asisi unde alaturi de kaka francisc, de hindusi, de budhisti, si multe alte secte si paganatati cica se vor ,,ruga” pt pacea mondiala la assisi http://www.cattoliciromani.com/18-principale/62354-incotro-interreligioso-per-la-pace-ad-assisi-con-papa-francesco-20-09-2016 din pacate este in italiana dar veti deslusi din articolul respectiv

    Apreciază

  13. Raluca said, on august 20, 2016 at 7:36 pm

    Nu cred că regretă că au semat in Creta din simplul motiv că nu consideră cele șapte Sinoade Ecumenice decât niște evenimente istorice, la care au participat niște ierarhi (așa cum sunt și ei) cu diferența că aceștia au fost considerați SFINȚI de către Biserică. Dar așa cum dă tonul ultra, super, exagerat de ecumenistul Bartholomeu, ei consideră că aceste hotărâri ale celor șapte Sinoade Ecumenice pot fi schimbate, asta ne fiind o problemă. Conținutul documentelor celor șapte Sinoade Ecumenice demonstrază că ceea ce s-a hotărât în Creta este o însă mare problemă mai ales pentru turma bisericii lui Hristos.
    Se tot vântură în mediul on-line și nu numai ideea schizmei în Biserică, schizmă pe care nimeni nu o dorește. Dar cred că s-a înțeles greșit. Nu e vorba de nici o schizmă. Biserica trebuie să rămână unită în dreapta credință și în Adevăr, așa cum e firesc. Cui nu-i convine, via.

    Apreciat de 1 persoană

  14. Miron Lucretia said, on august 20, 2016 at 9:18 pm

    Sfântul Nicodim Aghioritul (1809) (Tâlcuirea Canonului 46 Apostolic, Pidalionul de la Neamț de la 1844):
    „Se cuvine sã ne îngrãdim pe noi înșine și sã ne separãm de episcopii care, în chip vãdit, stãruie în greșealã privitor la cele ce țin de credințã și de adevãr, așadar se vãdesc a fi eretici sau nedrepți.”
    „Zice încã si dumnezeiescul Hrisostom (în voroava cea de La început era Cuvântul) „Nu te amãgeascã pe tine o ascultãtorule adunãrile ereticilor, cã au Botez dar nu luminare, ci se boteazã cu trupul, iar cu sufletul nu se lumineazã.” Ci si Sfântul Leon în Epistolia cea cãtre Nichita zice: „Nici un eretic nu dã sfințenie prin taine.” Iar Ambrosie în Cuvântul cel pentru cei ce se catehisesc, zice: „Botezul celor rãu cinstitori de Dumnezeu, nu sfințește”

    Apreciază

  15. Elena said, on august 20, 2016 at 9:39 pm

    Saccsiv, ai mai auzit ceva de Lacul frumos? Stii cumva daca mai este parintele acolo? Sau.. a mai auzit cineva ceva?

    Apreciază

    • Pąʍvo said, on august 21, 2016 at 8:49 am

      Sunt tot acolo, dar s-au separat de cei noi si nu participa la liturghia din sarbatori unde este pomenit IPS Varsanufie.

      Apreciază

  16. Raluca said, on august 20, 2016 at 9:51 pm

    Dacă ar fi considerat că hotărârile celor șapte Sinoade Ecumenice au fost inspirate de Duhul Sfânt poate ar mai fi avut vreo reținere, însă ei le consideră lucrări omenești care sunt vremelnice, și care pot fi schimbate când și cum doresc ei. Calea a fost dechisă. De acum încolo vor urma multe, felurite și groaznice lepădări peste biserica noastră a cărei dreaptă credință a fost cu sacrificii apărată. Ne lasă moștenire o biserică apostată. Grea povară.
    Așa că invazia musulmană și construirea de moschei, nu va fi decât una dintre pedepsele pe ca Dumnezeu cu DREPTATE le va trimite peste neamul românesc.

    Apreciat de 1 persoană

  17. el said, on august 20, 2016 at 10:37 pm

    http://sinodultalharesc.tk/adevarul-despre-sinodul-din-creta-si-asa-zisaschisma-din-bor-o-analiza-diversiunilor-revistei-familia-ortodoxa-si-bloguluianonim-cuvantul-ortodox/

    o analiza foarte pertinenta !

    si cateva NUME DE „VEDETE” CAZUTE ! …. nu toate desigur !

    Apreciază

  18. sorin said, on august 20, 2016 at 11:02 pm

    Foarte bun articolul. De acest gen de oameni vorbesc de mult timp. Personal cunosc asemenea personaje care au refuzat sa semneze scrisoarea initiata de catre preoti si monahi catre Teofan, si nu s-au oprit doar a refuza ci a ma face extremist, lipsit de pace, si in final fara motiv refuza sa ajute daca le ceri ajutorul. Astia sunt marturisitorii. Culmea ca tot acestia sunt si arsenisti infocati. Cum o inselare acopera pe alta. frate Vasile de ceva timp iti spun despre acestia ca nu sunt asa de incredere cum tot ii prezinti. Pe unii ii cunosc personal foarte bine si cativa ani am comunicat cu dansii si tot timpul au dezamagit. Acu 2 saptamani am vb cu vreo 5 preoti prieteni a acestor ”marturisitori” care au si duhovnic comun , duhovnic care este impotriva inselarii Boca si a sinodului eretic. Si am intrebat pe unul din preoti daca s-a consultat cu duhovnicul in privinta sinodului, iar raspunsul a fost unul aberant: duhonvicul a cazut intr o inselare si noi l-am salvat si acum nu putem sa ne bazam pe el. Tot acesti preoti ne-au facut inselati , dar tot ei spuneau ca nu stiu mare lucru de sinod si nici nu ii intereseaza. Si ca nu e treaba noastra. Cam toti , cu exceptia unuia , sunt arsenisti inraiti. Unul din ” marturisitori” ma acuzat la mine pe pagina ca sunt extremist si ca mesajele mele nu sunt in duhul lui Hristos. eu nespunandu i nimic acelei persoane, singur s-a bagat.. Fratilor nu ii mai credeti pe VIRGILIU GHEORGHE(CHIAR DACA UNELE LUCRURI LE-A SPUS BINE) , DIAVOLUL VINE CU JUMATATI. SI VIRGILIU GHEORGHE, SI PARINTELE AMFILOHIE SI ALTI ASA ZISI ” MARTURISITORI” SUNT INSELATI. trist.Dumnezeu pe langa smerenie ne cere si dragoste, toate sa le ai, daca nu ai dragoste iti pierzi mantuirea. Dragostea nu se vorbeste [rin vorbe dulci ci prin fapte. Cand un om , chiar si sectar fiind iti cere ajutorul esti obligat sa il ajuti daca vrei sa te mantuiesti.

    Apreciază

    • kosma said, on august 21, 2016 at 12:30 pm

      Ai spus de doua ori ca Parintele Amfilohie Branza este inselat.Pe ce te bazezi? Ai vorbit tu cu el si te-ai lamurit? Esti dator sa ne spui si noua, sa cantarim, ca sa nu ne inselam si noi. Corect?

      Apreciază

      • sorin said, on august 21, 2016 at 2:47 pm

        Kosma, in ultimii ani ai vazut vreo pozitie publica marturisitoare a lui Amfilohie, cum i se cadea dansului de obicei? Nu doar asta. O cunostinta a fost pe la dansul acu ceva timp si o cam invartea Amfilohie la subiecte pe care alta data le prezenta ca rele. Plus de asta e in eparhie la Bacauanu , un sustinator infocat al ereziei si mare caterisitor. Amfilohie tace malc.

        Apreciază

      • kosma said, on august 21, 2016 at 7:08 pm

        Deci nimic concret. Nici macar nu l-ai vazut la fata si il faci ratacit si inselat? E adevarat ca inca nu a iesit in fata, asa cum multi ar fi crezut, dar de aici si pana la ce spui tu e cale lunga. Si daca tie nu ti-e frica sa marturisesti, incearca sa ii incurajezi si pe altii sa o faca. Asa, ce obtii? Eu merg acolo des, si e adevarat ca poate am fi dorit sa avem un nou Codreanu, dar daca nu il avem, poate avem si noi o contributie la asta, nu crezi? Sau poate ca lupta este acum alta. Poate omul e bolnav cum spun unii. Fii tu un nou Amfilohie! Fii tu un marturisitor si te vei mantui.

        Apreciază

      • el said, on august 21, 2016 at 8:47 pm

        kosma

        daca e in eparhie la ioachim bacauanaul unde iata 2 MARTURISITORI au OPRIT POMENIREA, ce mai asteapta neica amfilohie? clopote din cer sa-l invete ca „intaistataorul” pomenit de el e ERETIC?

        fratilor lasati sentimentalismele IEFTINE ….

        Apreciază

      • kosma said, on august 22, 2016 at 9:35 am

        „El” , schitul Oituz are cativa calugari, barbati. Parintele Elefterie e tot monah din cate am inteles. Acestea sunt avangarda crestina. Tu ai ataca cu toata armata odata? Gandeste-te ca la Diaconesti sunt zeci de maici, in diverse trepte duhovnicesti, unele in varsta, bolnave. Te gandesti de 2 ori de 20 de ori, de 200 de ori inainte de a decide . L-ar schimba de a doua zi poate. Si ce ai face? Ai zice maicilor de 80 de ani-haideti cu mine in vagauni si pesteri asa usor? Amfilohie nu e las si nici ratacit , dar trebuie sa decida pentru multe suflete, si o va face, dar nu dupa cum vrei tu.

        Apreciază

      • el said, on august 22, 2016 at 11:42 pm

        kosma

        DA !

        cine NU E CU SI PENTRU Hristos e MORT !
        restul e gargara ! maici , mireni blablabla…FAR AHRistosn si FARA Dreapta Credinta esti GUNOI pentru iad ! daca asa le „ocroteste ” el pe ametilele alea de maici ale lui e INSELAT !

        Sf Iulita femeie SINGURA ( o dadea EXEMPLU EXEMPLAR Avva Adrian Fageteanu!) a MARTURISIT pe Hristos cu pruncul ei cel mic de 3 ani Chirc !
        Criric prunc de 3 ani ( nu parasuta adulta FRICOASA = „maica” ) auzind pe maica sa Sf Iulita A SCUIPAT pe prigonitor si a MARTURISIT : SI EU SUNT CRESTIN !

        NU le ajuta ci le OSANDESTE !

        Apreciază

    • valentin dorneanu said, on august 23, 2016 at 2:57 pm

      @sorin
      subscriu

      Apreciază

    • valentin dorneanu said, on august 23, 2016 at 2:59 pm

      @sorin

      am văzut că e adevărat cu arseniştii, aşa e, nu sunt de încredere. chiar te pot băga în ceaţă

      Apreciază

  19. Pąʍvo said, on august 21, 2016 at 8:51 am

    Iata ce posteaza pe facebook preotul rock-er Contantina Necula:

    Apreciază

    • sore said, on septembrie 16, 2016 at 9:53 am

      Niciodata nu am inteles de ce acest preot ii urmarit de atata lume pe internet dar si in „discursurile” lui.

      Apreciază

      • Pąʍvo said, on septembrie 16, 2016 at 1:23 pm

        Nu de lumea buna. De gloata comoda care isi gaseste satisfactie cand un popa de genul le binecuvinteaza poftele.

        Apreciază

  20. MarSabas said, on august 21, 2016 at 11:40 pm

    Un text exceptional:
    Arhim. Epifanie Theodoropulos despre POMENIREA PATRIARHULUI ATENAGORA:
    http://marturieathonita.ro/despre-pericolul-schismei-care-poate-incepe-cu-nepomenirea-episcopilor/

    Apreciază

    • el said, on august 22, 2016 at 10:44 am

      MarSabas

      KAKAT CU MAC ! si tu inca o MINTE STRICATA incapabila sa judece !

      se aplica cuvantul Scrisorii STRICT la problema ereziei ecumeniste DE ATUNCI = REDUSA la Calendarul nou ( ca IMPOTRIVA separarii din cauza Calendarului era vorba acolo) si eventual la „ridicarea anatemeleor” facuta de Atenagora!
      LA ATAT se reduca atunci EREZIA ECUMENISTA si …. desigur cateva rataciri dar PUNCTUALE , fapte reprobabile ale UNORA, dar intr-o MARE DE EPISCOPI greci ORTODOCSI MARTURISITORI !

      acum EREZIA ecumensita este EREZIE IMENSA, o HIDRA cu MII de capete : vezi Balamad si Chambey( daca te duce mintea sa pricepi) ….

      daca nu MANCA CACAT si inchite VOMA si vei fi „sanatos” …pentru IAD !

      si spune-i lui neica Stefan Nutescu ca S-A TAMPIT , a ajuns bataia de joc a dracilor din Athos !

      Apreciază

  21. […] MARELE SINOD – Un nou examen la care au cazut “VEDETELE ORTODOXIEI” […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.